Veilig bestanden delen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veilig bestanden delen"

Transcriptie

1 When you have to be right Veilig bestanden delen 5 tips om als advocatenkantoor risico s te beperken

2 Vijf manieren waarop advocatenkantoren de risico s bij het delen van bestanden kunnen beperken Use the 6 mm document grid to Bestanden met elkaar delen is niet nieuw. De behoefte om documenten heen en weer precisely position elements like the te versturen, is al eeuwenoud. title area and quote box. Place these In dit elements digitale with tijdperk a 12 wisselen mm distance advocaten (4 dagelijks documenten uit met collega s en cliënten. squares Aangezien of the grid). diensten voor het delen van bestanden via en de cloud de norm worden, moeten we echter stilstaan bij de bijbehorende veiligheidsrisico s van deze This digitale quote werkwijze. box overlaps white title box exactly 12 mm. Bovendien is de advocatuur bij uitstek de branche die onderworpen is aan strikte vertrouwelijkheidsverplichtingen, beroepsgeheim en bescherming van gegevens van derden. Daarom wordt aan alle personen, die in deze sector werkzaam zijn, gevraagd om extra waakzaam te zijn om een zogenoemd datalek te voorkomen. Het veilig delen van dossiers en bestanden begint met het uitleggen van Place de risico s for Author s en met het toepassen van een standaard/een uniforme werkwijze voor name(s), het digitaal project, uitwisselen van documenten. We geven u in dit whitepaper vijf manieren department waarop and ùw advocatenkantoor deze aanwezige risico s kan beperken met behulp van division passende name and veiligheidsmaatregelen. classification

3 Report with intro and body vary, but is always positioned on the document grid. 1 Documenten versturen naar cliënten U moet naar een cliënt een document sturen ter controle en ondertekening. Vroeger liet u de cliënt naar uw kantoor komen om het te ondertekenen of stuurde u het per koerier. Dankzij de huidige technologie kunt u dit proces versnellen door het document via te verzenden. De cliënt kan het document afdrukken en controleren, voordat hij de ondertekende kopie terugstuurt. Place for Author s name(s), project, department and Beperk het risico: gebruik een veilig portaal in de cloud division name die beschermd is met encryptie en wachtwoorden. Kopieën of vertrouwelijke juridische documenten afdrukken, kan u blootstellen aan meerdere risico s, waaronder vervalsing, namaak, verlies of diefstal, die kunnen resulteren in data-inbreuken welke vervolgens rampzalige gevolgen kunnen hebben Use paragraph styles for all text voor uw kantoor en cliënten. Door gebruik te maken van een veilige dienst met elements on cover. encryptie en wachtwoorden, krijgt u de garantie dat alleen geregistreerde gebruikers, zoals cliënten of andere derden, toegang krijgen tot de door u gedeelde informatie. The portrait size template has specific paragraph styles Wanneer for body u overweegt text, headings, een dienst in de cloud te gebruiken, wees u er dan bewust column text and van dat footnote. vele diensten op consumentenniveau u kunnen blootstellen aan datalekken en andere bedreigingen voor de veiligheid. Advocatenkantoren hebben een dienst Paragraph styles op bedrijfsniveau for titles and quotes nodig waarmee gebruikers zelf kunnen beheren wie er toegang are the same tot as for documenten the brochure krijgt, portrait wanneer ze dat kunnen (bijvoorbeeld aflopende toegang) template. en meldingen wanneer gebruikers een document uploaden of downloaden. Clouddiensten die speciaal ontworpen zijn voor advocatenkantoren hebben ook het extra kenmerk dat ze audit trails kunnen leveren.

4 Report with intro and body 2 vary, but is always positioned on the document grid. Met collega s samenwerken aan documenten Soms hebt u voor een document advies nodig van collega s in uw kantoor. U hebt het document op uw computer opgesteld en kunt het dus snel als bijlage bij een voegen en om feedback vragen. Tegelijk beseft u dat u enkele andere collega s toegang wilt geven tot het document, dus sleept u het naar een map op het kantoornetwerk. Beperk het risico: vraag uw collega s om documenten Place for Author s rechtstreeks vanuit een cloud-omgeving te controleren. name(s), project, department and We geven het misschien niet graag toe, maar inbreuken op de veiligheid en division name datalekken kunnen intern beginnen. De beste manier om het risico te beperken, is dus de toegang tot bestanden te beperken. U kunt nooit 100% controle hebben over wie toegang zal hebben tot uw document als u het via of de post verstuurt naar een gedeelde map die anderen ook kunnen openen. Use paragraph Met styles een dienst for all voor text het delen van bestanden in de cloud die het samenwerken elements on cover. aan documenten vergemakkelijkt, nodigt u alleen die gemachtigde gebruikers uit van wie u wil dat ze uw document openen, becommentariëren of wijzigen. Met een The portrait dienst size template in de cloud has specific die ontworpen is voor advocatenkantoren kunt u ook een audit paragraph styles trail for krijgen body over text, wie headings, uw document heeft bekeken of gedownload en wanneer zij het column text and geopend footnote. hebben. Het resultaat is een papierloze workflow voor contracten en andere juridische documenten die uw kantoor beschermt tegen datalekken en andere Paragraph styles veiligheidsrisico s. for titles and quotes are the same as for the brochure portrait template. Ten slotte, als u een dienst in de cloud overweegt, kan het aanlokkelijk zijn om een systeem te kiezen waarmee u gewoon bestanden kunt delen en kunt samenwerken. Toch is het goed om een geintegreerde oplossing op maat speciaal gemaakt voor advocaten te overwegen.

5 3 Documenten bewaren Report with intro and body Als advocaat krijgt u vaak vary, te but maken is always met positioned documenten die gevoelige, vertrouwelijke informatie bevatten over on the uw document cliënten. Na grid. enige tijd, zult u moeten beslissen hoe u documenten die u niet meer nodig hebt, gaat bewaren of vernietigen. Vroeger zou u documenten op een veilige manier versnipperen, maar met de elektronische bestanden van nu weet u niet goed wat u moet doen. Zolang u geen beter systeem heeft, hebt u deze documenten op een externe harde schijf gearchiveerd. Beperk het risico: bewaar bestanden in een opslagruimte met archivering in de cloud. Advocaten moeten voor elke cliënt maatregelen voor het beheer van documenten toepassen die het verzamelen, het overmaken, het onderhouden en het bewaren van cliënteninformatie dekken, inclusief documenten die als papieren kopie, elektronisch of op afstand opgeslagen zijn of die gedekt zijn door een vertrouwelijkheidsovereenkomst of een gerechtelijk bevel. Place for Author s Wanneer informatie over vele verschillende documenten verspreid name(s), is, kan project, het moeilijk zijn om een overzicht te behouden. Een opslagplaats in de cloud department kan u helpen and al deze documenten te bewaren en daarna desgevraagd procedures voor division documentenbeheer name vast te stellen. Bovendien worden opslagdiensten in de cloud die speciaal ontworpen zijn voor bedrijven, en meer bepaald voor advocatenkantoren, continu geback-upt om u te beschermen tegen dataverlies en bieden onbeperkte opslag aan om aan uw Use paragraph behoeften styles for te all voldoen. text Diensten op consumentenniveau, zoals OneDrive, Dropbox elements on cover. en icloud hebben het nadeel dat ze minder opslagmogelijkheden en een geringe veiligheid bieden, afhankelijk zijn van de mogelijkheid om data te versleutelen of van The portrait de size manier template waarop has specific de accountveiligheid geconfigureerd is. paragraph styles for body text, headings, column text and Wanneer footnote. u beslist om maatregelen te treffen om uw dataopslag te beveiligen, maakt de toepassing van een oplossing in de cloud het u gemakkelijk. Kies een dienst in Paragraph styles de cloud for titles die and gericht quotes is op bedrijven en die een snelle opstelling en permanente are the same flexibiliteit as for the brochure biedt, alsook portrait onbeperkte bewaring en beheer. template.

6 Report with intro and body vary, but is always positioned on the document grid. 4 De ontvangst van documenten bevestigen Het is belangrijk om te weten wanneer uw cliënt documenten ontvangt, vooral wanneer tijd essentieel is, zoals bij onderhandelingen over contracten. Wanneer u documenten per koerier of post naar uw cliënt stuurt, vraagt u altijd een ontvangstbewijs. Place for Author s name(s), project, department and Beperk het risico: ontvang meldingen en houd een audit division name trail voor documenten die uw cliënt opent op een online portaal. Zoals we hiervoor al beschreven, kan het verzenden van kopieën of het mailen van documenten met vertrouwelijke informatie u blootstellen aan risico s, aangezien u Use paragraph styles for all text niet altijd 100% controle hebt over wie ze zal zien. elements on cover. Wanneer u een online portaal gebruikt om documenten te delen, hebt u controle The portrait size template has specific over wie er toegang heeft dankzij de authentificatie van de gebruiker, maar kunt u paragraph styles for body text, headings, ook meldingen ontvangen zodra een document is geopend. Niet alleen krijgt u zo een column text and footnote. onmiddellijke status over de aflevering van uw document, maar als u een systeem gebruikt dat voor advocaten is ontworpen, voorziet dat ook in audit trails. Paragraph styles for titles and quotes are the same as for the brochure portrait template.

7 Report with intro and body 5 Toegang tot vary, documenten but is always positioned on the document grid. op afstand Vergaderingen buiten kantoor zijn dagelijkse kost en meestal hebt u dan belangrijke documenten bij u. Vroeger bracht u kopieën van ter zake dienende contracten en overeenkomsten mee, maar met een laptop bewaart u bestanden op uw desktop, die u dan gemakkelijk kan openen tijdens vergaderingen. In sommige omstandigheden bewaart u bestanden op een USB-stick, zodat u ze kan oproepen op de computer van uw cliënt. Place for Author s Beperk het risico: gebruik een documentbeheersysteem name(s), project, in de cloud, zodat u vanaf ieder apparaat en department onafhankelijk and van waar u zich bevindt documenten kan openen. division name Encryptieprogramma s kunnen uw informatie helpen beschermen op externe schijven, maar als u documenten opent op de computer van iemand anders, of als u de informatie verliest (en niet ergens anders hebt bewaard), kunt u zichzelf blootstellen aan allerhande veiligheidsrisico s. Use paragraph styles for all text elements on cover. De beste manier om documenten te openen wanneer u niet op kantoor bent, is The portrait een size veilig template systeem has specific in de cloud te gebruiken. Als het systeem dat u gebruikt echter paragraph styles door for te body veel text, complexe headings, regels wordt beheerst en niet buiten het kantoor of op uw column text and mobiel footnote. te bereiken is, wordt het moeilijk om van iedereen hetzelfde enthousiasme te verwachten. Wanneer systemen te gecompliceerd zijn, zal dat de gebruikers ervan Paragraph styles weerhouden for titles and in te quotes loggen en zullen deze laatsten alternatieve, onveilige methodes are the same as zoeken for the om brochure bestanden portrait te delen en te openen. Kies voor een systeem dat eenvoudig te template. gebruiken is waar u ook bent. Al is het belangrijk om de risico s te beperken en aan de nodige veiligheidseisen te voldoen, indien het systeem niet gemakkelijk te gebruiken is, zal dat mensen ervan weerhouden het te gebruiken.

8 Conclusie Advocatenkantoren hebben niet alleen een veilige werkwijze nodig om informatie te delen, maar ook een systeem om toezicht te houden op de toegang tot bepaalde documenten, inclusief wanneer en met wie informatie werd gedeeld. Een accuraat toezicht is de eerste stap in het voorkomen van een verkeerde behandeling van data. Voor een advocaat is de veiligheid van cliëntgegevens het hoogste goed. Breng uw vertrouwelijke documenten niet in gevaar en kies voor een systeem met beveiliging op bedrijfsniveau.

9 Powered by Kleos Wilt u meer weten over onze data-beveiligde oplossingen in de cloud van Wolters Kluwer? Partner logos can be Ga naar onze website: placed on white bar on top of the back cover. When you have to be right

Het is tijd voor Kleos

Het is tijd voor Kleos When you have to be right Het is tijd voor Kleos Praktijkmanagementsoftware in de cloud Kleos maakt de bedrijfsvoering van grote en kleine advocatenkantoren een stuk gemakkelijker. Kleos Kleos is ontwikkeld

Nadere informatie

Kleos. Het is tijd voor Kleos Connect

Kleos. Het is tijd voor Kleos Connect When you have to be right Kleos Het is tijd voor Kleos Connect Ontdek een slimmere manier om documenten en informatie te delen met uw cliënten en derden en houd onveilige e-mails op afstand. Skip alle

Nadere informatie

Kenmerken Nomadesk Software

Kenmerken Nomadesk Software Kenmerken Nomadesk Software DATABEVEILIGING Versleutelde lokale schijf Nomadesk creëert een veilige virtuele omgeving, een Vault, op uw lokale harde schijf. Alle mappen en bestanden opgeslagen op de Vault

Nadere informatie

Het is tijd voor Kleos

Het is tijd voor Kleos When you have to be right Het is tijd voor Kleos Praktijkmanagementsoftware in de cloud Kleos maakt het beheer van grote en kleine advocatenkantoren een stuk makkelijker Kleos Kleos is ontwikkeld door

Nadere informatie

Het is tijd voor Kleos Corporate

Het is tijd voor Kleos Corporate When you have to be right Het is tijd voor Kleos Corporate Dossierbeheer voor de bedrijfsjurist Dossierbeheer voor u Alles op een rijtje Als bedrijfsjurst worstelt u zich door een zee van dossiers. Maar

Nadere informatie

Veiligheid van uw data

Veiligheid van uw data Cloud Harddrive; uw bestanden in de Cloud, veilig, snel, te delen met anderen en overal toegankelijk. Cloud Harddrive creëert een beveiligd gebied op uw lokale harde schijf, waar de Cloud Harddrives in

Nadere informatie

Neem uw formulieren mee Niet het papier! Zakelijke documenten zijn nog nooit zo licht en gemakkelijk mee te nemen geweest.

Neem uw formulieren mee Niet het papier! Zakelijke documenten zijn nog nooit zo licht en gemakkelijk mee te nemen geweest. Neem uw formulieren mee Niet het papier! Zakelijke documenten zijn nog nooit zo licht en gemakkelijk mee te nemen geweest. Wist u dat...? 80% van de afdrukken binnen bedrijven met transacties te maken

Nadere informatie

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019

WELKOM in het Computercafé. 21 februari 2019 WELKOM in het Computercafé 21 februari 2019 Cees de Lange, swn@ceesdelange.nl Werken in/met de cloud Wat is het? Wat kun je ermee? Hoe gebruik je het? Opslag mogelijkheden van data Data (documenten, muziek,

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL VOOR MAC OSX-CLIENT GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van

Nadere informatie

Handleiding BOX voor LVV vertrouwenspersonen

Handleiding BOX voor LVV vertrouwenspersonen Handleiding BOX voor LVV vertrouwenspersonen pagina 1 van 3 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Wat is BOX?... 3 3. Stap 1: een gratis BOX account aanmaken... 3 4. Stap 2: BOX aanpassen aan uw taal en locatie....

Nadere informatie

Introductie ICT-er met een brede blik

Introductie ICT-er met een brede blik Privacy en informatieveiligheid in de praktijk van de zelfstandig gevestigde psychiater Introductie ICT-er met een brede blik Robin Lopulalan Acknowledge 2 De komende 25 minuten Privacy Juridisch De persoonlijke

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167

Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167 Back-up Online van KPN Handleiding Windows XP, Vista, 7, 8 v 1.0 PC Client built2013 13.0.0.13167 Gebruikershandleiding Back-up Online Pagina 1 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Installatie... 4 2.1 Installatie

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak

AccountAnders Portal. Grenzeloos. gemak AccountAnders Portal Grenzeloos gemak Het AccountAnders Portal Als het gaat over uw financiële informatie zijn efficiëncy, veiligheid en continuïteit erg belangrijk. Met het AccountAnders Portal, uw persoonlijke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector

Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector Gebruikershandleiding UNIT4 DataCollector 2.7.0.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding Unit4 DataCollector... 2 2 Systeemeisen... 3 3 Installatie DataCollector... 4 3.1 Downloaden DataCollector... 4 3.2 Uitpakken

Nadere informatie

DATABEVEILIGING. Versleutelde lokale schijf. TheftGuard. Ongelimiteerde Backup

DATABEVEILIGING. Versleutelde lokale schijf. TheftGuard. Ongelimiteerde Backup Overal toegang tot uw bedrijfsbestanden maar ook veilig? Nomadesk biedt u een eenvoudige en veilige manier om uw bedrijfsbestanden te delen, synchroniseren en back uppen. U heeft dus altijd en overal toegang

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Nieuwsbrief 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Nieuwsbrief... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 Website bij het boek... 9 Toets uw kennis... 9 Voor

Nadere informatie

EVEN EEN BACK-UPJE MAKEN. SIMPEL TOCH?

EVEN EEN BACK-UPJE MAKEN. SIMPEL TOCH? 1 EVEN EEN BACK-UPJE MAKEN. SIMPEL TOCH? Het hebben van een back-up is het laatste redmiddel wanneer alle andere proactieve hulpmiddelen, zoals endpoint beveiliging, niet afdoende zijn. Ga maar na. Wanneer

Nadere informatie

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016

Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Contict Drive Versie 3.0 Laatst herzien: juni 2016 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Contict Drive!... 2 2. Aan de slag met Contict Drive... 3 2.1 Registreren... 3 2.2 Een Vault aanmaken... 4 2.3 Contict Drive

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Zakelijke file sharing & synchronisatie met Nomadesk

Zakelijke file sharing & synchronisatie met Nomadesk Zakelijke file sharing & synchronisatie met Zakelijke file sharing & synchronisatie biedt uw klanten een eenvoudige en veilige manier om bestanden te delen, te synchroniseren en te back-uppen. De oplossing

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014

Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Handleiding Back-up Online Windows Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatie procedure vanuit de installatie-email 4 2.2 Installatie procedure

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Mac - OSX 10.6 en hoger. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Mac - OSX 10.6 en hoger Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van de software 4 2.2 Installeren van de software

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

8 Registratie voor een uitnodiging

8 Registratie voor een uitnodiging 8 Registratie voor een uitnodiging Om formeel aan een uitnodiging te kunnen deelnemen, moet u zich daarvoor registreren. Hiertoe dient u uw bedrijfsgegevens in te vullen. Indien u persoonlijk aan een uitnodiging

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper

Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Hoe kunt u profiteren van de cloud? Whitepaper Auteur: Roy Scholten Datum: woensdag 16 september, 2015 Versie: 1.1 Hoe u kunt profiteren van de Cloud Met de komst van moderne technieken en de opmars van

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte

Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Versie: 2012042101 Pagina 1 van 14 Stappenplan aanvraag en verwerken certificaten voor elektronische Btw-aangifte Hieronder vindt u de stappen om certificaten voor elektronische BTW-aangifte in SnelStart

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

DocuSign -handleiding voor SAP

DocuSign -handleiding voor SAP DocuSign -handleiding voor SAP Inhoud 1. DocuSign -handleiding voor SAP... 2 2. Ontvangst van de e-mailmelding... 2 3. Document ondertekenen... 3 4. Andere opties... 4 4.1 Later voltooien... 4 4.2 Afdrukken

Nadere informatie

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem?

Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Dicht het security gat - Microsoft SharePoint, OCS, en Exchange met Secure File Sharing Heeft uw organisatie ook een Dropbox probleem? Executive summary Organisaties maken meer en meer gebruik van online

Nadere informatie

Kleos Connect. Ragheno Business Park Motstraat 30 BE-2800 Mechelen Tel: +32 (0) Fax: +32 (0)

Kleos Connect. Ragheno Business Park Motstraat 30 BE-2800 Mechelen Tel: +32 (0) Fax: +32 (0) ² Kleos Connect Ragheno Business Park Motstraat 30 BE-2800 Mechelen Tel: +32 (0) 15 36 10 00 Fax: +32 (0) 15 36 11 91 Helpdesk.kleos@wolterskluwer.com Kleos Connect, pagina 1 Welkom bij Kleos en Kleos

Nadere informatie

Aandacht voor Privacy

Aandacht voor Privacy Aandacht voor Privacy Antwoorden op belangrijke privacy vragen voor zorgmedewerkers! Power of 4 BV Noord IJsseldijk 107 3402 PG IJSSELSTEIN Dit boekje bevat vragen en antwoorden over de toepassing van

Nadere informatie

Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV. Werken met Persoonsgegevens

Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV. Werken met Persoonsgegevens Privacy & Security Statement / Werkend Nederland BV Inleiding Werkend Nederland werkt met persoonsgegevens. We zijn ons hiervan bewust en gaan integer om met uw gegevens. In dit document kunt u lezen hoe

Nadere informatie

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Website... 7 Wat heeft u nodig?... 7 Voor docenten... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2. 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3. 4. Map aanmaken...

INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2. 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3. 4. Map aanmaken... INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3 4. Map aanmaken... 4 5. Delen van mappen en bestanden... 4 6. Versleuteling van

Nadere informatie

Foto s overzetten op pc

Foto s overzetten op pc Foto s overzetten op pc VIVES lerarenopleiding campus TORHOUT Sint-Jozefstraat 1 Studenten Liesbet Steyaert & Lauwra Lietaert 8820 TORHOUT Bachelorproef www.vives.be Academiejaar 2018-2019 Begeleiding:

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Digiveiligheid, H5 SAMENVATTING HOOFDSTUK 5

INSTRUCT Samenvatting Basis Digiveiligheid, H5 SAMENVATTING HOOFDSTUK 5 SAMENVATTING HOOFDSTUK 5 Lesbrief 12 Toezicht Filtersoftware Filtersoftware kan ervoor zorgen dat je niet naar bepaalde websites kunt surfen of dat je niet kunt zoeken naar bepaalde zoekwoorden. Dat kan

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5.

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5. HANDLEIDING OKR MAKEN + TOEVOEGEN AAN DOD + VERSTUREN DOD INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO... 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD... 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN

Nadere informatie

cloudoplossingen 105 mm 105 mm 90 mm 97 mm 97 mm Spreedbox Whitepaper security sendin.nl/spreedbox

cloudoplossingen 105 mm 105 mm 90 mm 97 mm 97 mm Spreedbox Whitepaper security sendin.nl/spreedbox cloudoplossingen 105 mm 105 mm 90 mm 97 mm 97 mm Spreedbox Whitepaper security sendin.nl/spreedbox Spreedbox De Spreedbox is een device waarmee u met collega s en cliënten kunt samenwerken en communiceren.

Nadere informatie

Kleos 6.6 (Juni 2019) Nieuwe & verbeterde functionaliteiten

Kleos 6.6 (Juni 2019) Nieuwe & verbeterde functionaliteiten Choose a building block. Kleos Knowledge Center Versie van dit document : 1.02 (RVE) Date : May 22 2019 Kleos 6.6 (Juni 2019) Nieuwe & verbeterde functionaliteiten Deze pagina toon teen overzicht van de

Nadere informatie

Handleiding Procedure voor de herroeping van een ehealth-certificaat

Handleiding Procedure voor de herroeping van een ehealth-certificaat Handleiding Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe een herroeping aanvragen? 3 2.1 Herroeping via de Certificate Manager 3 2.2 Herroeping via het elektronisch formulier 9 3. In welke gevallen moet u een certificaat

Nadere informatie

INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2. 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3. 4. Map aanmaken...

INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2. 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3. 4. Map aanmaken... INHOUD 1. Instructie gebruik owncloud Standby... 2 2. Inloggen... 2 a. Hoofdscherm... 3 3. Bestanden uploaden/delen... 3 4. Map aanmaken... 4 5. Delen van mappen en bestanden... 4 6. Versleuteling van

Nadere informatie

De T van toekomst en techniek: relevante digitale oplossingen en slim zoeken in juridische informatie

De T van toekomst en techniek: relevante digitale oplossingen en slim zoeken in juridische informatie : relevante digitale oplossingen en slim zoeken in juridische informatie Peter Backx en Bas Roest Wolters Kluwer Nederland Relevante digitale oplossingen Peter Backx Manager Strategie en Innovatie Wolters

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Windows. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van software 4 2.3 Installeren van de software

Nadere informatie

Choose a building block. Kleos Knowledge Center 06/06/2019. Kleos 6.6 (Juni 2019) Release Guide

Choose a building block. Kleos Knowledge Center 06/06/2019. Kleos 6.6 (Juni 2019) Release Guide Choose a building block. Kleos Knowledge Center 06/06/2019 Kleos 6.6 (Juni 2019) Release Guide 1 EMAILS : verbeteringen aan Kleos voor Outlook 3 2 EMAIL : verbeteringen bij het gebruik van Outlook als

Nadere informatie

ICT voorzieningen HU voor onderzoekers Deel 1: Opslag Waar laat je je data tijdens het onderzoek? Hoort bij proces Draaien project

ICT voorzieningen HU voor onderzoekers Deel 1: Opslag Waar laat je je data tijdens het onderzoek? Hoort bij proces Draaien project ICT voorzieningen HU voor onderzoekers Deel 1: Opslag Waar laat je je data tijdens het onderzoek? Hoort bij proces Draaien project Waar laat je je data* tijdens het onderzoek? (*voor hoeveelheden tot plusminus

Nadere informatie

Aandacht voor privacy. Bescherming van privacy is voor iedereen belangrijk

Aandacht voor privacy. Bescherming van privacy is voor iedereen belangrijk Aandacht voor privacy Bescherming van privacy is voor iedereen belangrijk Dichterbij, aandacht voor privacy Dichterbij vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de gegevens van cliënten en medewerkers.

Nadere informatie

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud

Werken in de Cloud. Prijzen.xls. Geschikt voor. Werken in de cloud Pag. 1 Downloads.xls Facturatie.xls Voorraad.xls Prijzen.xls Prijzen.xls Werknemers.xls Klantgegevens.xls Prijzen.xls Voorraad.xls xls Werknemers.xls Voorraad.xls Werknemers.xls Downloads.xls Werknemers.xls

Nadere informatie

DROPBOX = BESTANDEN DELEN VIA INTERNET

DROPBOX = BESTANDEN DELEN VIA INTERNET HANDLEIDING DROPBOX = BESTANDEN DELEN VIA INTERNET Tina Van Straeten Handleiding dropbox Tina Van Straeten Handleiding: onderhoud van je pc VVOB/PROGRESS Pagina 2 van 15 COLOFON Deze handleiding Dropbox

Nadere informatie

Privacyverklaring Slimmerik Versie december 2018

Privacyverklaring Slimmerik Versie december 2018 Privacyverklaring Slimmerik Versie december 2018 Inleiding Slimmerik is een kleine organisatie die ondersteuning biedt bij autisme. Slimmerik is gecontracteerd jeugdzorgaanbieder bij alle gemeenten in

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

Organisatie. Contactgegevens. Doelstelling

Organisatie. Contactgegevens. Doelstelling Privacyverklaring Organisatie BV BVBA ADVOCATENKANTOOR RAEYMAEKERS & RAMON (hierna genoemd RAEYMAEKERS & RAMON ) is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Nadere informatie

Dit bestand eindigt met.tq5 en stuur je vervolgens als attachment per email naar de ARRL aan lotw-logs@arrl.org.

Dit bestand eindigt met.tq5 en stuur je vervolgens als attachment per email naar de ARRL aan lotw-logs@arrl.org. Op het web zijn verschillende mogelijkheden te vinden om zendamateurs in staat te stellen een gemaakte radioverbinding langs electronische weg te bevestigen. De komende maanden zal ik er een aantal van

Nadere informatie

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v.

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v. Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten 2 1 Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten Inleiding De module TAX wisselt berichten uit met de Belastingdienst. Hierbij werden aanvankelijk

Nadere informatie

Orde van Vlaamse Balies

Orde van Vlaamse Balies Orde van Vlaamse Balies www.advocaat.be Staatsbladsstraat 8 B 1000 Brussel T +32 (0)2 227 54 70 F +32 (0)2 227 54 79 info@ordevanvlaamsebalies.be Inlichtingen- en toestemmingsformulier voor het verwerken

Nadere informatie

CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND. Teach-IT

CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND. Teach-IT CLOUD COMPUTING Falco, Goan & Wouter CURSUSAVOND Teach-IT 1. INHOUDSTAFEL 1. INHOUDSTAFEL 1 2. Inleiding 3 2.1. Wat is een Cloud? 3 2.2. Voordelen? 3 2.3. Nadelen? 4 2.4. Wie gebruikt voornamelijk clouds?

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie Gebruikersinstructie Mijn Bol Voor gebruikers van Mijn Bol Instructie Versie april 2018 In deze Instructie: 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?... 2 1.1 Slimmer accorderen... 2 1.2 Eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

Hoe ga je naar office 365?

Hoe ga je naar office 365? Stappenplan Werken met Office 365 Op het Saenredam College gaan we werken met Office 365. Nu kun je op elke computer met internet bij je bestanden komen. Je kunt nu een Word bestand maken en die vervolgens

Nadere informatie

OneDrive handleiding

OneDrive handleiding OneDrive handleiding Voorwoord OneDrive for Business is een dienst die Mondia beschikbaar stelt voor medewerkers en leerlingen om bestanden op te slaan op het internet. De dienst wordt aangeboden via het

Nadere informatie

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017

Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Handleiding Back-up Online Mac Versie april 2017 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Dashboardmail 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Installatieprocedure vanuit de installatiemail: Installatie van

Nadere informatie

Privacyverklaring Bendic International

Privacyverklaring Bendic International Privacyverklaring Bendic International Nijverheidsweg 2 NL-7471 EV Goor +31-547-274680 info@bendic.nl 1 INLEIDING In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens: welke

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

PRIVACY BELEID PRAKTIJK DE HAND

PRIVACY BELEID PRAKTIJK DE HAND APRIL 2018 PRIVACY BELEID PRAKTIJK DE HAND Praktijk de Hand is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Contactgegevens: http://www.praktijkdehand.nl

Nadere informatie

Uw praktijk en de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Uw praktijk en de Wet Bescherming Persoonsgegevens Uw praktijk en de Wet Bescherming Persoonsgegevens FootFit Software 2016 1 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 De Wet Bescherming Persoonsgegevens... 4 4 Meldplicht verwerking persoonsgegevens... 4 5 Beveiligingsmaatregelen...

Nadere informatie

TER REGISTRATIE AANBIEDEN VAN EEN HUURCONTRACT EN EEN PLAATSBESCHRIJVING

TER REGISTRATIE AANBIEDEN VAN EEN HUURCONTRACT EN EEN PLAATSBESCHRIJVING demo 2 : TER REGISTRATIE AANBIEDEN VAN EEN HUURCONTRACT EN EEN PLAATSBESCHRIJVING My Rent demo 2 01102011 1 W E L K O M voor wat betreft het opmaken van een huurcontract en plaatsbeschrijving : zie demo

Nadere informatie

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0

Cliënthandleiding Aangifte service. Versie 6.0 Cliënthandleiding Aangifte service Versie 6.0 Inhoudsopgave 1 Inloggen/systeemeisen... 3 1.1 Systeemeisen...3 1.2 Inloggen op het portaal...3 2 Aangifte Service... 4 2.1 Inleiding...4 2.2 Het aangifte

Nadere informatie

Praktijk Lonny de Schrijver verklaart hiermee dat de inspanningen zijn zoals die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Praktijk Lonny de Schrijver verklaart hiermee dat de inspanningen zijn zoals die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). AVG wet AVG verklaring Praktijk Lonny de Schrijver Praktijk Lonny de Schrijver verklaart hiermee dat de inspanningen zijn zoals die voortvloeien uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Wanneer is deze privacyverklaring van toepassing? 3. Wie is de verantwoordelijke voor verwerking van je gegevens?

1. Inleiding 2. Wanneer is deze privacyverklaring van toepassing? 3. Wie is de verantwoordelijke voor verwerking van je gegevens? 1. Inleiding In deze privacyverklaring leggen we uit welke gegevens we van jou verwerken als je klant of gebruiker bent van Surveillance Support. Ook vertellen we je waarom en hoe lang we je gegevens verwerken

Nadere informatie

WeTransfer. Bij onlineopslag onderscheiden we twee soorten diensten: synchronisatiediensten en back-updiensten.

WeTransfer. Bij onlineopslag onderscheiden we twee soorten diensten: synchronisatiediensten en back-updiensten. Opslag & Back-up Opslag & Back-up Dankzij onlineopslag zijn bestanden altijd beschikbaar. Of het nu thuis, onderweg of op het werk is. In dit hoofdstuk leggen we uit hoe dit werkt. Ook back-updiensten

Nadere informatie

Privacybeleid van de Federale Bemiddelingscommissie

Privacybeleid van de Federale Bemiddelingscommissie Privacybeleid van de Federale Bemiddelingscommissie In het kader van haar wettelijke opdrachten verzamelt de Federale Bemiddelingscommissie een aantal persoonlijke gegevens. Het onderhavige privacybeleid

Nadere informatie

3. Mappen en bestanden in de cloud

3. Mappen en bestanden in de cloud 75 3. Mappen en bestanden in de cloud U heeft tot nu toe gewerkt met het opslaan van uw bestanden op de harde schijf van uw computer. Echter er zijn ook diverse programma s en diensten waarmee u uw bestanden

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox.

U gaat naar de site van Dropbox. Klik nu op de grote knop Download Dropbox. Dropbox Weg met USB-sticks, leve Dropbox! Met het programma wisselt u eenvoudig bestanden (foto's, documenten, muziek) uit tussen verschillende gebruikers en apparaten. Stap 1: Downloaden Klik hierboven

Nadere informatie

Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online

Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online Aan de slag met Mijn Stolp+KAB Online Met het klantenportaal Mijn Stolp+KAB online optimaliseren we de communicatie met u en kunnen we online met u samenwerken. Mijn Stolp+KAB Online bestaat uit diverse

Nadere informatie

DATAPRIVACY. Wet- en regelgeving, Cloud, beveiligingpersoonsgegevens. Whitepaper ````

DATAPRIVACY. Wet- en regelgeving, Cloud, beveiligingpersoonsgegevens. Whitepaper ```` Naar aanleiding van de recente onthullingen rondom de NSA, de Patriot act en PRISM is er veel onduidelijkheid voor organisaties of hun gegevens wel veilig en voldoende beschermd zijn. Op 1 januari 2016

Nadere informatie

PRIVACY EN COOKIE BELEID

PRIVACY EN COOKIE BELEID PRIVACY EN COOKIE BELEID 1. Algemeen Dit is het privacy en cookie beleid (Beleid) van IP Atelier BV. IP Atelier (hierna soms ook aangeduid als wij ) verwerkt persoonsgegevens in de rol van verwerkingsverantwoordelijke

Nadere informatie

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Study

Handleiding Mobility Online online application Erasmus Study Handleiding Mobility Online online application Erasmus Study Deadlines Dossier Mobility Online In geval van een Erasmus Study moet je dossier in Mobility Online volledig in orde zijn tegen de volgende

Nadere informatie

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven

Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Introductie Werken met OneDrive voor Bedrijven Inhoud Wat is OneDrive voor Bedrijven?... 2 Eerste aanmelding... 2 OneDrive gebruiken via de webbrowser... 6 Aanmaken van een nieuwe map... 6 Waar ben ik?...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

ICT en het kleine accountantskantoor

ICT en het kleine accountantskantoor ICT en het kleine accountantskantoor Oktober 2018 2018 Koninklijke NBA Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt in enige vorm

Nadere informatie

Manual e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Manual e-mail

Manual e-mail. Aan de slag. in beroep en bedrijf. Manual e-mail Aan de slag in beroep en bedrijf Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand dan wel openbaar gemaakt

Nadere informatie

Privacyverklaring 25 mei 2018 Helder en veilig

Privacyverklaring 25 mei 2018 Helder en veilig Privacyverklaringen zijn niet leuk, maar wel belangrijk. Daarom lees je alles over jouw privacy in deze privacyverklaring van Spiegel crossmedia communicatie. Zoals je gewend bent van ons: in begrijpelijke

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 5 Nieuwsbrief 5 Introductie Visual Steps 6 Wat heeft u nodig? 7 Uw voorkennis 7 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Website bij het boek... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat

Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Handleiding OwnCloud voor SG de Overlaat Je eigen wolk binnen de Overlaat Geschreven door: Maurice Heeren Datum: 10-12-2014 Versie 2.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Toegang krijgen tot

Nadere informatie

Memo. Werkinstructie Berichtenbox voor bedrijven en IMI

Memo. Werkinstructie Berichtenbox voor bedrijven en IMI Provincie Noord-Brabant Memo Onderwerp Werkinstructie Berichtenbox voor bedrijven en IMI Inleiding Deze notitie bevat een korte instructie voor het werken met de Berichtenbox voor bedrijven en het IMI

Nadere informatie

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder)

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder) Inloggen op het bekabeld netwerk met een laptop Om in de PC-lokalen uw laptop via kabel op het bestaande netwerk aan te sluiten, moet u éénmalig een VPN client (software voor beveiligde communicatie) installeren

Nadere informatie

Verwerkersovereenkomst

Verwerkersovereenkomst Vaart 47 4206 CC Gorinchem Tel: +31 (0) 183 640 028 www.xibis.nl Verwerkersovereenkomst KvK 66261767 IBAN NL34RABO0120912562 BIC RABONL2U BTW NL856468277B01 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Verwerking Persoonsgegevens...

Nadere informatie

Snelle installatiegids voor Symbian

Snelle installatiegids voor Symbian Snelle installatiegids voor Symbian Versie 1.0 Inhoudsopgave 1. WELKOM BIJ MOBIDM... 2 2. INSTALLATIE VAN DE AFARIA VOOR SYMBIAN... 3 2.1. SOFTWARE INSTALLEREN... 3 3. BEVEILIGING... 6 4. NIEUWE APPLICATIES...

Nadere informatie

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST

TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST TYPISCHE KENMERKEN VAN EEN CLOUDDIENST We hoeven niet meer met de poten in de klei te staan. Het is helemaal hip om met je hoofd in de wolken te zweven. Werken in de Cloud is normaal. Maar als je ooit

Nadere informatie

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018

ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 ONEDRIVE GEBRUIKEN Laatste wijziging op vrijdag 21 september 2018 INHOUD Over dit document... 3 Wat is OneDrive?... 3 Aanmelden in OneDrive... 4 Via de browser... 4 Via de app... 5 Werken met bestanden...

Nadere informatie