Marketing en sales Een geoliede marketingmachine. Lead Today smart marketing

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marketing en sales Een geoliede marketingmachine. Lead Today smart marketing"

Transcriptie

1 Marketing en sales Een geoliede marketingmachine Lead Today smart marketing

2 Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inleiding 4 Belang van de broederlijke marketing- sales relatie 8 Zo smelt je marketing en sales samen tot één geoliede machine 13 Marketing automation: handig middel voor een harmonieuze relatie 19 Conclusie 24

3 Samenvatting Bedrijfsgroei staat of valt bij de relatie tussen je marketing- en salesmensen. Het werven van nieuwe klanten of uitbouwen van bestaande klanten is de meest toegankelijke manier om bedrijfsgroei te realiseren. Alleen als beide teams op een constructieve en gelijkgestemde manier met elkaar omgaan kun je jouw bedrijf verder uitbouwen. Hoogste tijd dus om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen. Via wederzijdse communicatie en met regelmatige marketing-sales meetings kan het leadgeneratieproces steeds verder worden aangescherpt. Door elkaar in de gehele klantreis te ondersteunen en het proces voortdurend te evalueren smelten beide teams uiteindelijk samen tot één geoliede machine, die een voortdurende toestroom van goede leads en - uiteindelijk - klanten verzorgt. Marketing automation software is ideaal om deze samenwerking te bevorderen. Marketing automation brengt de samenwerking tussen marketing en sales gedetailleerd in kaart. Hierdoor krijg je volledig grip op het leadgeneratieproces en wordt het zelfs mogelijk om te voorspellen hoeveel leads er in een bepaalde periode zullen binnenkomen. Zo komt je organisatie niet opeens voor verassingen te staan en kunnen piekmomenten gemakkelijker worden opgevangen.

4 Inleiding Marketing en sales staan zij aan zij in het uitdragen van een merk en het verkrijgen van nieuwe klanten. Ze streven hetzelfde einddoel na, richten zich tot hetzelfde publiek en handelen met dezelfde organisatie in het hart. Ook is hun boodschap naar de buitenwereld identiek en leggen ze uiteindelijk verantwoording af aan dezelfde CMO. Deze samenwerking schetsend, doemen beelden van broederlijke vriendschap en blind vertrouwen op. Hand in hand zorgen marketing en sales er samen voor dat potentiële klanten worden aangetrokken en verleid tot klant. Aan het einde van de dag geven ze elkaar een schouderklopje en complimenteren ze elkaar met het harde werk. De teamspirit heeft weer zijn vruchten afgeworpen.

5 Klinkt heel mooi allemaal. Maar als het in de praktijk ook zo ging, zou je dit whitepaper niet lezen. De werkelijkheid is namelijk anders. Een wake-up call: uit een onderzoek van HubSpot, één van de bekendste leveranciers van marketing automation software, blijkt dat 87% van de termen die marketing- en salesteams gebruiken om elkaar te omschrijven een negatieve lading heeft. Zo wordt de marketingafdeling irrelevant en overrated genoemd. Een stelletje creatievelingen zonder visie, die uiteindelijk geen geld in het laatje brengen maar het budget juist opmaken. Op zijn beurt zou sales lui, arrogant en simpel zijn. Als veeleisende en kritische opscheppers voelen zogenaamde salestijgers zich het alfamannetje, omdat zij uiteindelijk degene zijn die de pen overhandigen voor het contractmoment. Van die gehoopte broederliefde is in de praktijk dus weinig over. Tijd om de twee nader tot elkaar te brengen. Bedrijven met een goede samenwerking tussen marketing en sales zien hun winst met 20% groeien Hubspot

6 Marketing-Sales relatie bepalend voor succes Uiteraard is bovenstaande omschrijving schromelijk overdreven. Elke organisatie neemt een uniek plekje in dit brede spectrum in. Toch is het goed om als ambitieuze ondernemer de relatie tussen marketing en sales eens goed onder de loep te nemen. Hetzelfde onderzoek wijst namelijk uit dat een bedrijf met een goede samenwerking tussen marketing en sales, zijn winst jaarlijks met 20% ziet groeien. De haat-liefdeverhouding tussen marketing en sales bepaalt dus voor een groot deel het succes van je bedrijf. Belangrijk om die relatie nu meteen nieuw leven in te blazen.

7 Wil je jouw organisatie naar ongekende hoogte brengen? En kan de relatie tussen je marketing- en salesafdeling in alle eerlijkheid wel wat worden opgeschroefd? We helpen je graag! In dit whitepaper vertellen we je: Waarom deze samenwerking essentieel onderdeel van je bedrijfsstrategie moet zijn Wat de ideale rolverdeling is om beide teams tot één leadgeneratiemachine samen te smelten Welke rol marketing automation in deze belangrijke samenwerking kan vervullen De drie elementen marketing, sales en marketing automation moeten een geoliede machine vormen om het maximale uit je leadgeneratie te halen. Een vloeiende overgang en constructieve communicatie tussen marketing en sales maken jouw bedrijf klaar voor de volgende stap: opschalen!

8 Belang van de broederlijke marketingsalesrelatie

9 In veel traditionele bedrijven wordt sales nog steeds belangrijker bevonden dan marketing. Onze opvatting is echter dat het traject start bij marketing en dat dit dus net zoals sales een onmisbaar bestanddeel is van een groeiend bedrijf. Met de inzet van de juiste middelen brengen marketeers de leadgeneratie namelijk op gang. Daarna loopt het proces in één moeite door naar sales. Samenwerking start bij goede leadkwalificatie Marketing en sales moeten niet twee losse eilanden binnen een bedrijf vormen, maar juist de hoofden regelmatig bij elkaar steken. En niet alleen dat: wanneer ze alle kennis die ze bezitten met elkaar delen, kunnen zij de beste klantreis voor potentiële klanten realiseren. Dat draagt bij aan hun gemeenschappelijke doel, namelijk het binnenhalen van zoveel mogelijk klanten. Om dit doel zo glansrijk mogelijk te behalen is het belangrijk dat beide teams dezelfde begrippen gebruiken. Uiteraard is het gebruik van een gemeenschappelijk begrippenkader in iedere communicatie belangrijk. Maar in de relatie tussen marketing en sales is het afbakenen van de definities van een MQL en SQL essentieel.

10 Marketing-qualified lead Een marketing-qualified lead (MQL) is iemand die past binnen het klantprofiel en die in zijn gedrag heeft aangetoond dat hij interesse heeft in de aangeboden producten of diensten. Als hij bijvoorbeeld op de website een formulier heeft ingevuld om een whitepaper te downloaden, is dat een duidelijke aanwijzing dat hij geïnteresseerd is in je organisatie. Dit betekent echter niet dat de lead meteen klaar is om tot aankoop over te gaan. Om hem op te warmen is het verstandig om je lead op te volgen en hem zo verder door de funnel te begeleiden. Website bezoeker MQL Marketing-sales samenwerking start bij goede leadkwalificatie SQL Sales-qualified lead Zodra de lead klaar is om tot aankoop over te gaan, krijgt hij het etiket sales-qualified lead (SQL). Dit is dus het belangrijkste stukje van de funnel: marketing en sales moeten samen bepalen wanneer de tijd rijp is om leads te overhandigen aan sales. Op basis van gedrag en kenmerken van de lead kunnen een aantal variabelen worden geformuleerd. Voorbeelden zijn: De lead moet een C-level decision-maker zijn De lead heeft 5 diensten op de website bekeken De lead heeft een bepaald whitepaper gedownload

11 Door goede afspraken over leadkwalificatie scheppen marketing en sales onderling de juiste verwachtingen. Zie het als een contract, waarin wordt vastgesteld wat de ene partij aan de andere partij zal leveren. Veelgehoorde klachten als de leads die jullie leveren zijn waardeloos (vanuit sales) of je volgt niet al onze geleverde leads op (vanuit marketing) worden hiermee in de kiem gesmoord. In plaats van meteen met het vingertje te wijzen, weten beide teams bij een overeengestemd leadkwalificatiemodel precies wat ze van elkaar kunnen verwachten. Site verkeer Website en landingpages Lead capture Lead scoring (MQL) Lead nurturing SQL Klant Marketing funnel met MQL en SQL kwalificatie Zolang alle definities, voorwaarden en processen zorgvuldig zijn vastgelegd, kun je zelf kiezen hoeveel werk je uit handen geeft.

12 Uitbesteding marketing Met een heldere taakverdeling is het gemakkelijker om bepaalde verantwoordelijkheden rondom de funnel door een ander te laten uitvoeren. Dit kan op verschillende niveau s. Van alleen het verkrijgen van meer verkeer naar je website tot het uitbesteden van het volledige marketingproces, inclusief de eerste opvolgacties. Zelfs sales is uit te besteden. Zolang alle definities, voorwaarden en processen zorgvuldig zijn vastgelegd, kun je zelf kiezen hoeveel werk je uit handen geeft. Als je wilt groeien met je bedrijf is uitbesteding zeker het overwegen waard. Organisaties die een grote groei doormaken kunnen zich immers geen week zonder leads veroorloven. Om het salesteam actief te houden moet het hele leadgeneratieproces een geoliede machine zijn, die structureel kwalitatieve leads oplevert. Door de funnel inzichtelijk te maken wordt niet alleen duidelijk hoeveel leads er op een bepaald moment zijn, maar ook hoeveel er nog in de pijplijn zitten. Op die manier kan de gehele organisatie alvast anticiperen op datgene wat komen gaat, in plaats van dat SQL s ad hoc opgevangen worden door het salesteam.

13 Zo smelt je marketing en sales samen tot één geoliede machine

14 Maar wie doet dan wat in dit samenwerkingsverband? We beginnen bij de marketeers, aangezien zij ook het eerste contact met de potentiële klant leggen. Het marketingteam richt zich onder andere op het aantrekken van bezoekers. Dat betekent niet dat ze zich alleen bezighouden met het lanceren van mooie above the line branding campagnes. Ook de stappen daarna, below the line marketing, liggen in handen van het marketingteam.

15 Marketing: eerste contact met de lead Marketing is onder andere verantwoordelijk voor het opwarmen van potentiële klanten. Zodra een websitebezoeker bijvoorbeeld een whitepaper download, is het belangrijk deze lead te blijven informeren en inspireren met content. Door regelmatig een stukje informatie prijs te geven wordt de lead steeds verder opgewarmd, tot hij aan de eisen van een SQL voldoet. Hierna neemt het salesteam het over, die de deal sluit en de lead transformeert tot een enthousiaste klant. Een andere taak van marketing is het verzamelen van informatie over de geleverde leads. Door zo veel mogelijk te weten te komen over het gedrag van de lead is sales veel beter voorbereid op een salesgesprek. Zo weet het salesteam immers precies over welke kennis de lead beschikt en welke oplossing hij zoekt. Om meer inzicht te krijgen in een lead verzamelt marketing data over: Welke pagina s de lead heeft bekeken Wanneer en hoe vaak de lead actief is geweest Welke content hij heeft gedownload

16 Wederzijdse communicatie: voorwaarde voor succes Ondertussen moet marketing goed communiceren over welke campagnes lopen. Het komt helaas nog te vaak voor dat het salesteam een lijst krijgt met namen, zonder dat ze enig idee hebben waar deze leads vandaan komen, wie ze zijn en wat ze al weten. Door sales goed op de hoogte te houden van alle lopende campagnes, welke documenten daarin verspreid worden en welke targeting gebruikt wordt in de advertenties, heeft sales alle kennis die nodig is om goed te slagen. Daarvoor is een formele presentatie niet nodig. Een korte wekelijkse samenvatting waarin de inspanningen van marketing worden toegelicht voldoet al om sales up-to-date te houden. Attributiemodel Om het marketingbudget gerichter in te zetten is het goed om niet alleen te kijken waar de meeste leads op binnen komen. Het is veelzeggender hoeveel klanten een kanaal uiteindelijk heeft opgeleverd. Maak daarbij ook onderscheid in de verschillende contactmomenten met de klant. Vaak loopt de klantreis door diverse kanalen heen: de eerste interactie vindt bijvoorbeeld plaats via tekstadvertenties in Google. Vervolgens komt de klant via Facebook, en de website weer in contact met je bedrijf. Met een attributiemodel wijs je al deze contactpunten een bepaalde waarde toe, zodat je goed inzicht krijgt in de interactie tussen alle kanalen.

17 Ook van sales wordt verwacht dat ze voortdurend terugkoppeling geven aan marketing. Het salesteam weet precies welke leads tot succes hebben geleid. Dit levert belangrijke conclusies, op die de leadgeneratie alleen maar ten goede komen. Behalve nuttig is het voor de marketeers natuurlijk ook leuk om te zien wat er gebeurt met hun aangeleverde SQL s. Het is daarom goed als marketing en sales regelmatig samen evalueren: Waren het goede leads? Was het relevant om langs te gaan voor een salesgesprek? Waren de leads voldoende geïnformeerd, of juist te veel? Zijn leads bij overdracht aan sales voldoende opgewarmd? Wat zijn de kosten per lead en, uiteindelijk, de kosten per klant? Door elkaar onderling steeds feedback te geven, kan het leadgeneratieproces continu versoepeld worden. Het ideaal? Dat je marketing- en salesteam samensmelten tot een geoliede leadgeneratiemachine, in staat om steeds betere resultaten te realiseren.

18 Wat is marketing automation? Marketing automation is een software waarin alle benodigde marketingfunctionaliteiten samenkomen. Het integreert CRM, marketing, analytics en campagnes in één pakket. Zo krijg je een centraal en geïntegreerd beeld van je leads en de gebruikte kanalen. Ook kun je geautomatiseerde marketingprocessen instellen, om bijvoorbeeld nieuwe leads automatisch van nieuwe informatie te voorzien en ze zo eenvoudig op te warmen. Met marketing automation krijg je leads op persoonsniveau in het vizier.

19 Marketing automation: handig middel voor een harmonieuze relatie

20 Om de samenwerking tussen marketing en sales in goede banen te leiden, kan marketing automation software uitkomst bieden. Marketing automation is een software waarin de gehele klantreis samenkomt. Het is zowel de aanjager als het resultaat van een harmonieuze driehoeksverhouding. Het vuur waarmee de samensmelting van marketing- en sales in werking wordt gesteld. Een belangrijke stap in het implementeren van marketing automation is het plaatsen van formulieren op je website. Door relevante informatie achter een formulier te plaatsen, worden leads gestimuleerd om contactgegevens achter te laten. Zo heeft het marketingteam een ingang om deze leads via geautomatiseerde contactmomenten te blijven inspireren en informeren met relevante content, middels de marketing automation software. En wordt tegelijkertijd door de software duidelijk wie de bezoeker is. Vervolgens wordt inzichtelijk welk gedrag de leads vertonen. Zo legt de software bijvoorbeeld het klikgedrag van een specifieke bezoeker op de website op individueel niveau vast. Dankzij deze informatie kan marketing perfect inspelen op de interesses van deze lead en kan sales goed voorbereid het salesgesprek ingaan.

21 Leadscoring: het contract tussen marketing en sales De samenwerking tussen marketing en sales komt tot uiting in het leadscoringmodel. Hierin krijgen websitebezoekers bepaalde punten toegekend op basis van hun specifieke gedrag. Opent een lead een bepaalde pagina, dan krijg hij bijvoorbeeld 5 punten. Download hij een factsheet, dan krijgt hij er 10. Leads die het gewenste gedrag op de website laten zien krijgen dus een hogere score, wat wil zeggen dat zij een hoge mate van interesse tonen. Voorbeeld van een leadscoringmodel Gated content Gated content is content die achter een formulier is geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld een whitepaper, factsheet, checklist of infographic zijn. Bezoekers die interesse hebben in dergelijke content moeten eerst een formulier invullen voordat ze het kunnen downloaden. Hoewel dit de drempel om content te downloaden verhoogt, is het effect van gated content uiteindelijk positief. Volgens een onderzoek van Bizible resulteert de inzet van gated content in een click-through-rate die 55% lager is dan met ungated content, maar daar staat wel een stijging van de ROI met 142% tegenover!

22 Leadgeneratie is geen one way street Zoals hierboven beschreven lijkt het alsof marketing altijd aan de start staat van het proces en dat sales simpelweg afwacht totdat er weer een goede lead uit de marketingfunnel komt rollen. Bij een goede samenwerking is het echter geen eenrichtingsverkeer. Zo kan een campagne in de marketing automation software ook juist getriggerd worden door sales. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer een lead is opgevolgd door sales, maar aangeeft nog geen interesse te hebben. In de praktijk verdwijnen deze leads helaas vaak naar de achtergrond. In plaats van alleen vooruit te kijken leads omzetten in klanten is het verstandig om dergelijke leads een paar stappen terug te zetten in de funnel. Zo worden leads die nog niet rijp genoeg blijken voor sales opnieuw overtuigd via een reactiveringscampagne. Dit kan bijvoorbeeld met inspirerende cases, een interessante video of een webinar. Zodra er wat tijd verstreken is en de lead verder is geïnformeerd en geïnspireerd, kan sales opnieuw toenadering zoeken.

23 Marketing automation of CRM? Beide typen software worden vaak door elkaar gehaald. Logisch, ze hebben veel dingen gemeen: ze registreren alletwee het contact met je (potentiële) klanten. Toch is het niet hetzelfde. Marketing automation is vooral gefocust op marketing en het eerste contact met mogelijke klanten. Het ondersteunt bedrijven door marketingactiviteiten te stroomlijnen, automatiseren en meten en is daarmee een handig middel voor effectieve leadgeneratie. CRM daarentegen is meer sales-georiënteerd, en wordt pas later in de funnel ingezet. Met CRM software wordt het eenvoudiger om informatie over huidige en toekomstige klanten te beheren.

24 Conclusie Hoe is het met jouw marketing-sales samenwerking gesteld? Wordt het gekenmerkt door broederlijkheid en eensgezindheid? Of hangt er een sfeer van afgunst en onvrede? Goed om daar eens kritisch over na te denken, want je wilt natuurlijk niet dat er scheurtjes in je leadgeneratieproces ontstaan! Kom je tot de conclusie dat het tijd is om jouw marketing- en salesteam nader tot elkaar te brengen? Gebruik dan dit whitepaper als leidraad voor een betere samenwerking. Wil je meer weten over een perfecte marketing-sales samenwerking en marketing automation neem dan contact met ons op, wij vertellen je er graag meer over. Ons doel? Jouw leadgeneratiemachine goed gesmeerd houden, zodat jouw bedrijf kan groeien!

25 Als marketingbureau gericht op leadgeneratie heeft Lead Today veel ervaring met het verbeteren van de marketing-sales relatie. In onze aanpak worden beide teams gestimuleerd om goed samen te werken, met meer kwalitatieve leads als gevolg. Bezoekadres: Beursplein AA Rotterdam Postadres: Postbus DB Rotterdam Telefoon: Lead Today smart marketing

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

WHITEPAPER SITECORE. In vijf stappen met Sitecore naar succesvolle context marketing

WHITEPAPER SITECORE. In vijf stappen met Sitecore naar succesvolle context marketing WHITEPAPER SITECORE CUSTOMER ENGAGEMENT In vijf stappen met Sitecore naar succesvolle context marketing Inhoudsopgave Executive summary 3 Wat is context marketing 4 Stap 1: Zorg voor een heldere visie

Nadere informatie

Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. op z n internetst.

Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. op z n internetst. Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. 2 OwnCloud: kwalitatief hoogwaardige leads met lead nurturing campagne owncloud is een private cloudoplossing, aangeboden door Netaffairs, specialist

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma Closed Loop Reportage 1 Inhoud 1. Het Closed-Loop rapportage proces 3 2. Wat je nodig hebt 6 3. De rollen van Sales en Marketing 7 Stap 1: Bezoeker komt op uw site 7

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE Data Driven Online Marketing voor B2B: 4 tips voor meer rendement met personalisatie B2B organisaties zijn

Nadere informatie

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Sales-ready leads met lead nurturing campagne SaySimple ondersteunt bedrijven bij de implementatie van WhatsApp als zakelijk communicatiekanaal.

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Sales-ready leads met lead nurturing campagne SaySimple ondersteunt organisaties bij de implementatie van omnichannel messaging. Het marketingteam

Nadere informatie

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu Met inbound recruitment win je de war for talent Arbeidmarktcommunicatie anno nu Het veranderen van baan is voor de meeste mensen een zeer ingrijpende gebeurtenis In veel sectoren werkt alleen een vacature

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Wrap It Up

INBOUND MARKETING. Wrap It Up Wrap It Up Wat Ú wilt Prospects winnen en klanten binden. Een nooit eindigend proces. Optimaal gebruik email-adressen Toekomstig gebruik Social Media. Daarnaast wordt het monitoren van Forums steeds belangrijker.

Nadere informatie

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk.

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Paul Tops 7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Agenda. 1. Introductie 2. Inbound marketing in de praktijk a. B2B Maxlead case b. B2C Ruiter Dakkapellen case 3. Andere

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

Let Digital Work. Omzet verhogen in B2B. websitebezoekers

Let Digital Work. Omzet verhogen in B2B. websitebezoekers Let Digital Work Omzet verhogen in B2B websitebezoekers Elke business to business organisatie analyseert het websitebezoek op hun eigen manier. Sommige organisaties analyseren dit bezoek in detail door

Nadere informatie

Masterclass marketing automation. 5 stappen die elke marketeer moet zetten Copernica Summit 2015-15 september

Masterclass marketing automation. 5 stappen die elke marketeer moet zetten Copernica Summit 2015-15 september Masterclass marketing automation 5 stappen die elke marketeer moet zetten Copernica Summit 2015-15 september Klanten Qamel Even voorstellen Mythe Feit of Fabel? Hoe meer e-mailings je verstuurt, hoe hoger

Nadere informatie

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing?

Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Content marketing Welke stappen zijn belangrijk voordat je begint met contentmarketing? Deze whitepaper helpt je: Belangrijke keuzes te maken voordat je start Het proces efficiënter in te richter Het resultaat

Nadere informatie

Klantcase Netaffairs. Meer en betere leads met lead nurturing voor owncloud. software.

Klantcase Netaffairs. Meer en betere leads met lead nurturing voor owncloud. software. Klantcase Netaffairs. Meer en betere leads met lead nurturing voor owncloud software. OwnCloud: kwalitatief hoogwaardige leads met lead nurturing campagne owncloud is een private cloudoplossing, aangeboden

Nadere informatie

Waarom u als advocaat wilt weten wie uw website bezoekt

Waarom u als advocaat wilt weten wie uw website bezoekt Waarom u als advocaat wilt weten wie uw website bezoekt Let digital work fueld.nl Om nieuwe cliënten te werven, wordt er in de advocatuur veelal gebruik gemaakt van mond-tot-mond reclame, persoonlijke

Nadere informatie

Marketing Automation. Tips voor starters

Marketing Automation. Tips voor starters Marketing Automation Tips voor starters Zodra we starten met Marketing Automation, opent er zich een wereld van nieuwe marketing en verkoop mogelijkheden. Marketing automation biedt meer mogelijkheden

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

Maak onderbouwde marketingbeslissingen en kr g een volledig inzicht in het online gedrag van je doelpubliek, gaande van ontdekking tot retentie.

Maak onderbouwde marketingbeslissingen en kr g een volledig inzicht in het online gedrag van je doelpubliek, gaande van ontdekking tot retentie. Web Tracking Leer je klant nog beter kennen Het verbeteren en optimaliseren van jouw marketing begint met het verzamelen en begr pen van je marketing data. Via het Flexmail platform en de Web Tracking

Nadere informatie

Round Table. Hoe vergroot je het succes van je marketing leads?

Round Table. Hoe vergroot je het succes van je marketing leads? Round Table Hoe vergroot je het succes van je marketing leads? 4 oktober 2018 Inhoudsopgave Inleiding 2 Samenvatting Round Table sessie 4 Verslag Round Table sessie 6 Worden leads voldoende opgevolgd?

Nadere informatie

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites.

Vanwege het belang van een goede positionering in de zoekmachines maakt dit standaard onderdeel uit van alle door Webstijl ontwikkelde websites. In webstijl layout / briefpapier Shortlist vooraf, pagina 1 (webstijl opmaak) Link naar website en nieuwsbrief voor meer tips. 3 product actions op pag 1. met de zaak logo bij webactief. 10 internet marketing

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 2017 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B... 3 C... 3

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Content marketing trends 2017

Content marketing trends 2017 Content marketing trends 2017 Wat zijn de belangrijkste voorspelde trends? Het aantal organisaties dat zich de resultaten van content marketing inziet is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Hierdoor neemt

Nadere informatie

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans

Inbound marketing. Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Door Dennis Hoekstra twitter.com/mediaans Inhoud 1. Inbound vs. outbound marketing 3 2. Wat is inbound marketing? 4 3. Marketing tijdens een recessie 6 4. Inbound marketing in 2012 7 Over de auteur: Dennis

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee DATUM September 2018 AUTEUR Henno van de Hee Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 2 SCAN & PLAN Scan Plan 3 DIENSTVERLENING Advies Uitvoering Introductie 1STEP INTO MY GEAR Online marketing is een relatief nieuw

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

B2Business View. optimized by Google

B2Business View. optimized by Google B2Business View optimized by Google B2Business View is dé online tool om op een andere manier leads te genereren en waarmee je jouw merk optimaal kunt verbinden aan je resellers. B2Business View optimized

Nadere informatie

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten en optimaliseren van online marketing en het ontwikkelen van websites. Voor het bereiken van uw doelgroep kunnen

Nadere informatie

Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling

Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling Verhoog de conversie van jouw e-commercebedrijf met Persuasion Profiling Heeft jouw bedrijf veel gebruikers en wil jij de data hiervan inzetten bij het beïnvloeden van de keuzemogelijkheden op de mediakanalen

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 13 oktober 2015 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B...

Nadere informatie

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA Realiseer een waardevolle relatie met je bezoekers RELEVANTE RELATIE MET BEZOEKERS Musea moeten een steeds groter deel van hun inkomsten zelf genereren. Het aantrekken,

Nadere informatie

B2Business View is de online tool om jouw klanten een kijkje laten nemen binnen je organisatie en op een andere manier leads te genereren.

B2Business View is de online tool om jouw klanten een kijkje laten nemen binnen je organisatie en op een andere manier leads te genereren. B2Business View - optimized by Google B2Business View is de online tool om jouw klanten een kijkje laten nemen binnen je organisatie en op een andere manier leads te genereren. B2Business View optimized

Nadere informatie

Whitepaper. 4 recepten voor de meest engagerende lead nurturing campagnes

Whitepaper. 4 recepten voor de meest engagerende lead nurturing campagnes Whitepaper 4 recepten voor de meest engagerende lead nurturing campagnes 4 recepten voor de meest engagerende lead nurturing campagnes Als e-mailmarketeer wil je natuurlijk zo snel mogelijk zo veel mogelijk

Nadere informatie

Hoe automatiseert u content en campagnes voor de Buying Journey

Hoe automatiseert u content en campagnes voor de Buying Journey Hoe automatiseert u content en campagnes voor de Buying Journey PIM: Innovatieve B2B Marketing 24 June 2014 Diederik Martens Marketing Automation Manager Quintiq Holding B.V. All rights reserved. Quintiq

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Let digital work fueld.nl LinkedIn Advertising en Google Adwords zijn beide kanalen die in een content marketing strategie worden ingezet om voor de doelgroep relevante

Nadere informatie

Hoe meet je het effect van online content marketing?

Hoe meet je het effect van online content marketing? WHITEPAPER Hoe meet je het effect van online content marketing? Een handig stappenplan voor marketeers Inleiding Wat levert het nu eigenlijk op? Vroeg of laat krijgt iedereen die zich bezighoudt met content

Nadere informatie

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Samenvatting Web- en telefonische conversies Webconversies worden vaak gemeten met Google Analytics en AdWords. Maar

Nadere informatie

DE 11 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN GOOGLE ADS ONTDEK DE BEST PRACTICES

DE 11 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN GOOGLE ADS ONTDEK DE BEST PRACTICES Be Bold DE 11 MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN GOOGLE ADS ONTDEK DE BEST PRACTICES Meer weten? info@bebold.digital BE BOLD Bosstraat 69 3560 Lummen Adverteren met behulp van Google Ads kan je veel nieuwe klanten

Nadere informatie

5 Mythes over Lead Nurturing

5 Mythes over Lead Nurturing 1. De kwaliteit van de door marketing gegenereerde leads is bedroevend! 2. Lead Nurturing is een marketing verantwoordelijkheid! 3. Sales gaat onzorgvuldig om met aangereikte leads! 4. Lead Nurturing leidt

Nadere informatie

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Welkom Analytics Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Agenda De Digitale Wereld / the Customer Journey Wat is Google Analytics? Praktische tips voor het succesvol gebruik van Google Analytics

Nadere informatie

Whitepaper. marketing bij beurzen en events

Whitepaper.  marketing bij beurzen en events Whitepaper E-mailmarketing bij beurzen en events E-mailmarketing bij beurzen en events In maart was Flexmail opnieuw aanwezig op de CeBIT beurs in Hannover, Duitsland. Ongetwijfeld neem je zelf ook deel

Nadere informatie

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google AdWords is hét betaalde advertentiekanaal van Google. Je wilt je advertenties tonen aan een relevant

Nadere informatie

Brochure n 5. marketing

Brochure n 5.  marketing Brochure n 5 E-MAILmarketing In samenwerking met Brochure n 1 Vooruit met digitale marketing in de autosector pagina 2 Brochure n 5 E-mailmarketing pagina 2 Introductie De relatie met de klant stopt niet

Nadere informatie

Aan de slag met Data-driven Customer Engagement

Aan de slag met Data-driven Customer Engagement WHITEPAPER CUSTOMER ENGAGEMENT CUSTOMER ENGAGEMENT Aan de slag met Data-driven Customer Engagement Hoe je met inzichten uit data het bedrijfsresultaat kunt beïnvloeden Of je nu een vaktijdschrift openslaat

Nadere informatie

Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan. Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf

Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan. Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf Inleiding Wat levert het nu eigenlijk op? Vroeg of laat krijgt iedereen die zich bezighoudt

Nadere informatie

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1

WHITEPAPER. 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders. Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 WHITEPAPER 10 Online Marketing Insights Voor Opleiders Whitepaper - 8 Marketinginzichten voor accountants 1 Beste lezer, Bambuu werkt dagelijks aan het online vermarkten van opleidingen. Of je nu fotograaf

Nadere informatie

Het opvolgen van Leads

Het opvolgen van Leads Het opvolgen van Leads Dit is een reeks artikelen geschreven door Pieta de Bruin van Snoobi over het opvolgen van online leads en hoe dit kan leiden tot betere verkoopresultaten. 1. Systeem en Structuur

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING 17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING DE REIS VAN DE KLANT! CONCURRENTIE KOMT VAN ALLE KANTEN Door vercommercialisering van de markt en de enorme groei van het internet is er een nieuwe realiteit

Nadere informatie

WHITEPAPER DIGITAL TRANSFORMATION DIGITAL TRANSFORMATION. Death of a Salesman

WHITEPAPER DIGITAL TRANSFORMATION DIGITAL TRANSFORMATION. Death of a Salesman WHITEPAPER DIGITAL TRANSFORMATION DIGITAL TRANSFORMATION Death of a Salesman In 6 stappen een nieuwe strategie voor het binnenhalen, bedienen en behouden van klanten De economische crisis is inmiddels

Nadere informatie

WHITEPAPER INBOUND MARKETING

WHITEPAPER INBOUND MARKETING WHITEPAPER INBOUND MARKETING TeamForce Web Solutions BV Energieweg 47 4906 CG Oosterhout Nederland Postbus 6015 4900 HA Oosterhout Nederland Tel. +31 (0)162 468190 Fax +31 (0)162 468199 E mail:info@teamforce.com

Nadere informatie

ZEVEN ONMISBARE LESSEN IN HUBSPOT MARKETING AUTOMATION: CASE WORTELL

ZEVEN ONMISBARE LESSEN IN HUBSPOT MARKETING AUTOMATION: CASE WORTELL ZEVEN ONMISBARE LESSEN IN HUBSPOT MARKETING AUTOMATION: CASE WORTELL WAT ZEGGEN DEZE GRAFIEKEN? MARKETING AUTOMATION HUBSPOT 2 OVER MEZELF ROL EXPERTISE ACHTERGROND Marketing Automation Expert Blogs, case-studies,

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

R O M E I S O O K N I E T I N 1 D A G G E B O U W D

R O M E I S O O K N I E T I N 1 D A G G E B O U W D S T R A T E G I E C R E A T I E T E C H N I E K M A R K E T I N G R O M E I S O O K N I E T I N 1 D A G G E B O U W D Stap voor stap naar een data gedreven e-commerce organisatie Jeroen van Eck E-commerce

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG)

4. de investering per module en de opbrengst door de opdrachtgever (OG) In dit document vind je nadere informatie over: 1. de voorwaarden voor deelname 2. de stage opdracht per module 3. de keuze tussen volledige opleiding of losse modules 4. de investering per module en de

Nadere informatie

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management #leadday19 Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management De data-driven B2B online marketing customer journey bij leadgeneratie B 2 B o n l i n e m a r

Nadere informatie

White paper Starten met e-mail marketing

White paper Starten met e-mail marketing White paper Starten met e-mail marketing De prettigste software voor professionele e-mail marketing Wie net begint met e-mail marketing staat een grote uitdaging te wachten. De vraag is namelijk: waar

Nadere informatie

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers

Online marketing. De weg naar online succes. Presentatie door: Eelke Kuipers Online marketing De weg naar online succes Presentatie door: Eelke Kuipers Inhoud Wat is online marketing? Internet strategie Marketing middelen - Zoekmachine marketing - Social media - E-mailmarketing

Nadere informatie

rs editie - Makelaars editie - Makelaars editie - Makelaar Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

rs editie - Makelaars editie - Makelaars editie - Makelaar Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen rs editie - Makelaars editie - Makelaars editie - Makelaar Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het

Nadere informatie

Social en Direct Marketing

Social en Direct Marketing Social en Direct Marketing Wim van der Mark, Dialoogtrainers.nl Inhoud Direct marketing essentials tot 2002 DM 1.0 Direct marketing essentials i.c.m. search, web en e-mail DM 2.0 Direct marketing essentials

Nadere informatie

De bouwstenen van Inbound Marketing

De bouwstenen van Inbound Marketing De bouwstenen van Inbound Marketing De bouwstenen van Inbound Marketing Hoe genereer ik op een voorspelbare wijze nieuwe leads, en hoe laat ik zien wat ik bijdraag aan de pijplijn van mijn organisatie?

Nadere informatie

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne

HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne HOE ZET IK LINKEDIN SPONSORED UPDATES IN VOOR MEER LEADS? In 7 stappen naar een converterende LinkedIn-campagne E-BOOK 2017 1 Er zijn meerdere betaalde manieren om relevante bezoekers naar uw website te

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat!

LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! LinkedIn als marketingtool gebruiken, zo doet u dat! Social media en content marketing gaan tegenwoordig hand in hand. Waar Facebook veel gebruikt wordt voor B2C-marketing, is LinkedIn juist meer geschikt

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1 van 11

Inhoudsopgave. 1 van 11 Inhoudsopgave Leerlingen werven was nog nooit zo makkelijk... 2 Hoe komen we aan meer leerlingen? 2 Door wie wordt de schoolkeuze beïnvloed?. 2 Door wat wordt de schoolkeuze beïnvloed?...2 Hoe komen ouders

Nadere informatie

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

Artikel. Artikelen Schrijven voor Leadgeneratie Hoe u boodschappen afstemt op uw doelgroep Bob Oord

Artikel. Artikelen Schrijven voor Leadgeneratie Hoe u boodschappen afstemt op uw doelgroep Bob Oord Artikel Artikelen Schrijven voor Leadgeneratie Hoe u boodschappen afstemt op uw doelgroep Bob Oord 1 Introductie Bij het samenstellen van content voor een leadgeneratie campagne is de doelstelling altijd

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

whitepaper leadgeneratie met marketing automation Leadgeneratie met Marketing Automation

whitepaper leadgeneratie met marketing automation Leadgeneratie met Marketing Automation whitepaper leadgeneratie met marketing automation Inleiding. Marketing automation is een relatief nieuwe begrip in de markt en voor veel bedrijven een enorme uitdaging. Het marketingproces wordt niet alleen

Nadere informatie

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING

Online Marketing. Door: Annika Woud ONLINE MARKETING Online Marketing Door: Annika Woud 1 Inhoudsopgaven 1 Wat is online marketing? 2 Hoe pas je online marketing toe op een website? Hoe pas je het toe? SEO Domeinnaam HTML Google Analytics Advertenties op

Nadere informatie

Affiliate marketing. Jan Pons

Affiliate marketing. Jan Pons Affiliate marketing Jan Pons Affiliate marketing Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de website (adverteerder of merchant) de affiliate (uitgever/webmaster) betaalt voor elke

Nadere informatie

Ontdek het opleidingsaanbod van Kingsberry Academy en word een volleerd online marketeer!

Ontdek het opleidingsaanbod van Kingsberry Academy en word een volleerd online marketeer! Ontdek het opleidingsaanbod van Kingsberry Academy en word een volleerd online marketeer! Geniet bovendien tot 40% korting dankzij de KMO-Portefeuille DIGITAL marketing AGENCY w w w. k i n g s b e r r

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

De Ideale Combinatie van Content en Marketing

De Ideale Combinatie van Content en Marketing De Ideale Combinatie van Content en Marketing Content Marketing. De eerste keer dat ik over content marketing hoorde was in mijn eiwitpoeder.nl tijdperk zo n 10 jaar geleden. Je moet goede content schrijven,

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website»

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website» E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY BRENG JE KENNIS NAAR EEN HOGER NIVEAU MET DE DIGITAL MARKETING ACADEMY Nieuwe technologieën en media leiden tot veranderingen van business modellen, concurrentieveld

Nadere informatie

Content marketing & Lead generation - A Match made in Heaven? Marieke le Noble

Content marketing & Lead generation - A Match made in Heaven? Marieke le Noble Content marketing & Lead generation - A Match made in Heaven? Marieke le Noble 18-5-2017 2 De veranderende B2B koper Beslissers worden steeds jonger Percentage beslissers in de leeftijd van 18-35 jaar

Nadere informatie

DIGITALE LEADGENERATIE & LEAD NURTURING. Alexander van Loon Februari 2019

DIGITALE LEADGENERATIE & LEAD NURTURING. Alexander van Loon Februari 2019 DIGITALE LEADGENERATIE & LEAD NURTURING Alexander van Loon Februari 2019 TAKE OUTS Organisatie Change proces van traditionele marketing naar full funnel digitale marketing Traffic creëren Conversie realiseren

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

start om 19:00 uur 1

start om 19:00 uur 1 start om 19:00 uur 1 Certifications Google AdWords (Fundamentals, Display, Search) Google Analytics DoubleClick (DCM, DBM, DRM) 2 1. Voorstellen 2. Google Analytics 3. Analytics rapportages 4. Doelen instellen

Nadere informatie

Social media monitoring: weet wat er speelt!

Social media monitoring: weet wat er speelt! Social media monitoring: weet wat er speelt! Als organisatie aanwezig zijn op social media is één ding, maar ook daadwerkelijk interactie aangaan met de doelgroep, dat is een tweede. Interactie met uw

Nadere informatie

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne.

FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. FBTO voorspelt binnen 24 uur na lancering het resultaat van een online campagne. Toen het in kaart brengen van bezoekersgedrag op websites nog in de kinderschoenen stond, beperkten marketeers zich tot

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

WAAROM UW MARKETING UIT HANDEN GEVEN AAN EEN EXTERN BUREAU? 9 redenen om uw marketingactiviteiten uit te besteden

WAAROM UW MARKETING UIT HANDEN GEVEN AAN EEN EXTERN BUREAU? 9 redenen om uw marketingactiviteiten uit te besteden WAAROM UW MARKETING UIT HANDEN GEVEN AAN EEN EXTERN BUREAU? 9 redenen om uw marketingactiviteiten uit te besteden WHITEPAPER 2015 9 REDENEN OM UW MARKETING UIT TE BESTEDEN Bij veel bedrijven worden werkzaamheden

Nadere informatie

Tips & Tricks Marketing

Tips & Tricks  Marketing Tips & Tricks E-mail Marketing PMU 06-12-2017 Aangenaam Josien Profijt- Heidekamp Sr. CRM Consultant Agenda 1. Vooruitblik 2018 op online marketing 2. Kracht van e-mail marketing 3. E-mail in het See Think

Nadere informatie