Jeroen de Groot (oudergeleding Witte Vrouwen school) Rolf de Groot (oudergeleding Maasplein) Erik Heijs (oudergeling Kohnstammschool)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jeroen de Groot (oudergeleding Witte Vrouwen school) Rolf de Groot (oudergeleding Maasplein) Erik Heijs (oudergeling Kohnstammschool)"

Transcriptie

1 GMR PRIMAIR OPENBAAR ONDERWIJS UTRECHT Datum: 26 september 2002 Aanwezig: Eric van Baarschot (BCPO) Jeroen de Groot (oudergeleding Witte Vrouwen school) Rolf de Groot (oudergeleding Maasplein) Erik Heijs (oudergeling Kohnstammschool) Rien van Keeken (personeelsgeleding Jan Nieuwenhuyzenschool) Gery van Kessel (personeelsgeleding Maasplein) Atie van Olst (personeelsgeleding De Klim) Veerle Pachen (Dr. Bosschool) voorzitter Johan van der Pol (personeelsgeleding Oog in Al) Joke Taminiau (personeelsgeleding Pr. Margrietschool) Afwezig met bericht: Hans van Heusden (Overvecht) Kaleidoscoop Irma Sinke-Kuyk (Luc Stevensschool) Mohammed Nejmi (De Koekoek) Ad Schuurman (Tuindorpschool) 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom op de 1e vergadering van het schooljaar Het was de bedoeling om de jaarrekening te presenteren; deze wordt echter pas morgen opgeleverd aan de BCPO. 2. Notulen 18 juni 2002

2 De notulen van de vergadering van 18 juni jl. zijn per abuis niet verzonden. Deze zullen gelijktijdig met het verslag van deze vergadering worden toegezonden. 3. Ingekomen stukken a. Overzicht van juli Dit blad wordt over de scholen verspreid. Het is veelal de directeur die voor verspreiding binnen de school zorgdraagt. Vanuit de aanwezigen wordt gevraagd of de MR meer exemplaren kan ontvangen zodat ieder MR-lid een eigen exemplaar heeft. Eric van Baarschot zal er op toezien dat iedere school 5 extra exemplaren krijgt ten behoeve van de MR. 4. Mededelingen DB MR netwerk 15 oktober 2002 Op 15 oktober a.s. vindt een MR-netwerk bijeenkomst plaats over het zorgbeleid. De MR-leden zullen worden uitgenodigd voor deze bijeenkomst. De aanwezigen zullen dan vanuit hun eigen ervaringen en wensen praten over het zorgbeleid. De zaken die zo naar voren komen, kunnen door de werkgroep Zorgbeleid worden meegenomen in hun voorbereidingen voor een meerjaren zorgbeleidsplan. De suggestie om ook de intern begeleiders voor deze bijeenkomst uit te nodigen, zal worden overgenomen. Jeroen de Groot, lid van de werkgroep Zorgbeleid, legt uit dat Thea Meijer in de vorige MR vergadering de contouren van het meerjarenzorgplan heeft geschetst. Jaap Geertsema, voorzitter van het SACplatform, zou hier, in samenwerking met de werkgroep, nader invulling aan geven. In verband met te drukke werkzaamheden van Jaap Geertsema, zal iemand anders worden aangezocht om zijn taak als voorzitter van het SACplatform over te nemen. Vooralsnog zal Thea Meijer zorgdragen voor een concept meerjarenzorgplan op basis van hetgeen zij eerder heeft aangegeven. De werkgroep wil bij het opstellen van het zorgplan sterk sturen op concrete beleidsdoelen per school die toetsbaar zijn. Het meerjarenzorgplan had al gereed moeten zijn. Voorlopig wordt het bestaande beleid voortgezet. Naar verwachting zal het plan in december vastgesteld kunnen worden. Het is de vraag wat te doen met de looptijd van het plan. Vertrekkende GMR leden Gery van Kessel gaat per december uit de GMR; zij wordt vervangen door Rolf de Groot vanuit de oudergeleding van de MR van de Maaspleinschool. Johan van der Pol vraagt aan iedereen hem te laten weten wie er nog meer uit de GMR vertrekt zodat de lijst met GMR-leden geactualiseerd kan worden.

3 Vergaderdata GMR schooljaar Datum Soort bijeenkomst Locatie 15 oktober MR netwerk bijeenkomst over het zorgplan Kaap Hoorndreef 21 november Bijeenkomst voor alle MR-leden over het Kaap Hoorndreef integrale personeels beleidsplan 10 december GMR vergadering Maaspleinschool 18 februari GMR vergadering Kohnstammschool 18 maart MR conferentie Kaap Hoorndreef 22 april GMR vergadering Witte Vrouwen 10 juni GMR vergadering Dr. Bosschool De jaarplanning zal geactualiseerd worden en komt ter bespreking op de GMR-vergadering van december. Het idee was om de cyclus van de MR en GMR vergaderingen op elkaar af te stemmen. Wanneer het mogelijk is de MR vergaderingen ongeveer een week voor de GMR vergaderingen te plannen, kunnen de GMR-stukken nog in MR-verband worden besproken. De GMR stukken worden ongeveer 14 dagen voor de vergadering verstuurd. BCPO ARBO risico-inventarisatie en evaluatie (RIE) De scholen zijn doorgelicht in het kader van de ARBO risico-inventarisatie; de knelpunten zijn geïnventariseerd. Op basis hiervan dient per school door de directeur, tesamen met de MR, een plan van aanpak opgesteld te worden en een prioriteitenstelling te worden aangebracht. Uit de inventarisatie is gebleken dat onder meer de brandveiligheid op veel scholen in meer of mindere mate in het geding is. De BCPO zal de gemeente er op wijzen dat het hun taak is de veiligheid van de gebouwen te garanderen. Eric van Baarschot licht toe dat het van belang is om de RIE gereed te hebben alsmede het plan van aanpak om in aanmerking te komen voor subsidie vanuit het Vervangingsfonds ingeval van ziekteverzuim van het personeel. De GMR-leden worden verzocht vanuit de MR er op toe te zien dat het plan van aanpak wordt opgesteld en aanbesteding/uitvoering van zaken in gang wordt gezet. Zodra het plan van aanpak is goedgekeurd, kunnen subsidies (op school niveau) aangevraagd worden. Bij de BCPO kan informatie over subsidies worden opgevraagd bij Tineke Hartog.

4 Stand van zaken samenwerking Vleuten/De Meern Vleuten/De Meern is sinds januari 2001 bij de gemeente Utrecht gevoegd. In Vleuten/De Meern waren 4 basisscholen in een stichting ondergebracht. De gemeente Utrecht vindt het niet wenselijk met 2 verschillende stichtingen voor het primair openbaar onderwijs in de gemeente Utrecht van doen te hebben. Zij hebben samenvoeging verzocht. Inmiddels is een samenwerkingsovereenkomst opgesteld om het pad te effenen voor een fusie. Gestreefd wordt om per augustus 2003 de fusie rond te hebben. Dit kan dan parallel lopen aan het uitplaatsen van de BCPO uit de gemeente. Diverse stukken over de eenwording zullen nog in de GMR aan de orde komen. Johan licht toe dat Vleuten/De Meern ook een soort GMR heeft. Op de vraag naar hen toe of uitwisseling zinvol is, hebben zij positief gereageerd. Afgesproken is dat zij nader contact zullen zoeken. Dit moet gezien worden als een snuffelen aan elkaar om uiteindelijk tot één GMR te komen. Vernieuwde POVO(Primair Onderwijs Voortgezet Onderwijs) procedure De overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs is een heikel punt in de gemeente Utrecht. Gebleken is dat in Utrecht 250 leerlingen (22% van het totaal) in of na het 1 e jaar afstromen. Door te hoge plaatsing vanuit de basisschool komen deze leerlingen op een verkeerde plek terecht. Dit aantal is erg groot. Een bestuurlijke werkgroep heeft zich hierover gebogen en een advies opgesteld. Dit heeft geresulteerd in de navolgende afspraken: iedere school (PO en VO) zal apart gemonitord worden, ingaande dit schooljaar het advies van de leerkracht van groep 8 en de cito-uitslag zullen de pijlers zijn waarop het VO-advies wordt gebaseerd het VO-perspectief van leerlingen zal vanaf groep 6 richting de ouders worden gecommuniceerd. Indien er een discrepantie is tussen het advies van de leerkracht en de Cito-uitslag, zal een Givotest plaatsvinden. Vanuit de GMR-leden wordt opgemerkt dat de druk van de ouders vaak vrij groot is en nogal eens afwijkend van het advies van de leerkracht. Op zo n moment moeten er goede afspraken zijn tussen het PO en het VO om dergelijke kinderen niet aan te nemen. Johan van der Pol merkt op het draagvlak te missen voor deze werkwijze. Alles is al uitgedacht; er heeft geen overleg plaats gevonden met MR/GMR. Eric van Baarschot erkent dit; hij vraagt de MR/GMR signalen over de uitvoering van dit besluit bij de BCPO neer te leggen.

5 Nieuw koersplan Een nieuw koersplan is in het DOPO gepresenteerd. Op de volgende GMR vergadering zal dit een agendapunt zijn. Ontzegging van toegang tot school 2 Kinderen zijn de toegang tot hun school ontzegd. Onderlinge ruzies/vechtpartijen door de ouders hebben het BCPO hiertoe genoodzaakt. Hen is een alternatief aangeboden op een andere openbare school. MR-en Rien van Keeken deelt mee dat de voorzitter van hun MR ernstig ziek is waardoor de MRactiviteiten op een laag pitje staan. 5. Samenwerkingsovereenkomst Opvangschool Een nieuwe opvangschool is gestart, ressorterend onder de 3 grote schoolbesturen (PCOU, KSU en BCPO). Hiertoe zijn deze schoolbesturen een samenwerkingsovereenkomst aangegaan. De PCOU is, als grootste schoolbestuur, als werkgever benoemd. De samenwerkingsovereenkomst is ter advisering bij de vergaderstukken gevoegd. Vanuit de GMR wordt opgemerkt dat het vreemd is dat de school al is gestart, terwijl het advies nog niet is gegeven. De samenwerkingsovereenkomst wordt per pagina doorgenomen. Op bladzijde 4 wordt in artikel 10 aangegeven hoe de medezeggenschap is geregeld. De medezeggenschap voor het personeel vindt plaats via de Stuurgroep Opvang. Gevraagd wordt hoe het staat met de medezeggenschap van de ouders. Eric legt uit dat de ouders uiteraard recht op zeggenschap hebben maar dat dit moeilijk te realiseren is in de praktijk aangezien de ouders de taal veelal niet spreken en de kinderen kort op de opvangschool verblijven. De Stuurgroep Opvang moet er op gewezen worden dat ouders die dit willen zitting kunnen en mogen nemen in dit overleg platform, aldus de GMR. Johan wijst er op dat de GMR schriftelijk moet aangeven de medezeggenschap weg te geven. Tot die tijd moeten alle beslissingen via de GMR-en van de 3 schoolbesturen lopen. Eric bevestigt dit en geeft aan dat van de bijeenkomsten van de Stuurgroep Opvang verslagen moeten worden gemaakt die ter inzage zullen zijn voor de GMR-en zodat zij eventueel kunnen reageren.

6 De GMR geeft positief advies ten aanzien van de samenwerkingsovereenkomst Opvangschool met als aandachtspunt de (Gemeenschappelijke)medezeggenschap. 6. Toelatingsbeleid Het concept toelatingsbeleid ligt voor ter bespreking in de GMR. Waarschijnlijk zal in de GMRvergadering van december een definitieve versie van het toelatingsbeleid ter instemming aan de GMR worden voorgelegd. Eric van Baarschot vertelt dat de aanleiding tot het opstellen van het toelatingsbeleid een hoos aanmeldingen in Utrecht Oost is geweest. De BCPO heeft gekeken wat er binnen de wet mogelijk is om kinderen door te verwijzen. Deze notitie moet gezien worden als een kader notitie waarbinnen een schoolspecifiek toelatingsbeleid moet worden opgesteld en uitgevoerd door iedere afzonderlijke school. Een verkennende ronde langs de aanwezigen leert dat op een aantal scholen de toelating een knelpunt vormt. De notitie wordt per pagina doorgenomen. Bladzijde 1, wettelijk kader: het kopje boven deze alinea dekt niet de inhoud. Bladzijde 1, BCPO toelatingsbeleid: opname in de schoolgids is niet haalbaar. De suggestie wordt gedaan dit te veranderen: uiterlijk opname in de schoolgids Bladzijde 2, bovenste 2 aandachtstreepjes: de voorbeelden van weigeringsgronden lijken subjectief. Eric van Baarschot meldt dat de onderbouwing voor deze voorbeelden nog aan bod komt in de nog te schrijven paragraaf 4.3 (Toelating leerlingen met een specifieke problematiek) Bladzijde 2, punt 4.2.3: hier wordt aangegeven dat een plaats op een andere openbare school wordt aangeboden binnen loopafstand van de woning van de leerling. Dit is niet in alle gevallen waar te maken. Voorgesteld wordt om de tekst hieraan aan te passen. Bladzijde 3, punt 4.3: dit wordt in de loop van dit jaar uitgewerkt en zal voor volgend jaar van kracht zijn. De BCPO wil hier dit jaar een speerpunt van maken, ook in het kader van het zorgplan. Bladzijde 3, besluitvormingsprocedure bij afwijzing van een leerling: de beschreven procedure is niet helder. Aanpassing (verduidelijking) is gewenst. Erik Heijs zal trachten een juiste formulering op papier te zetten. De voorzitter vraagt om het toelatingsbeleid in de eigen MR aan de orde te stellen zodat de GMR in december instemming kan verlenen.

7 7. Rondvraag Jeroen de Groot vraagt aandacht voor het spreidingsbeleid. Hij meent dat de BCPO iets moet doen aan interculturalisatie. Hij vraagt concreet of er beleid is rond zwarte en witte scholen. Zo ja, welk beleid. Zo nee, moet de GMR hier initiatief in nemen? Jeroen de Groot vraagt of de BCPO een pr-beleid heeft. Eric van Baarschot antwoordt dat in het DOPO is afgesproken een pr&marketing werkgroep te formeren om hier invulling aan te geven. Rien van Keeken vraagt om nadere informatie over de arbo risico inventarisatie en dan specifiek de staat van de gebouwen. Hij kan deze informatie het beste verkrijgen uit de RIE van zijn eigen school, op te vragen bij de schooldirecteur. Gery van Kessel vraagt of de wethouder is geïnformeerd over het standpunt van de GMR ten aanzien van humanistisch vormingsonderwijs. Eric van Baarschot deelt mee dat de wethouder is laten weten dat hier geen belangstelling voor is. Gery van Kessel deelt mee dat als de plannen van minister Heinsbroek doorgaan (het belasten van kerstpakketten), het team geen prijs meer stelt op de ontvangst van een kerstpakket. Gery van Kessel deelt mee niets te zien in de plannen voor een ouderbijdrage voor voorschoolse opvang (opvang van hele jonge kinderen). Zij meent dat de kinderen die het hardst deze vorm van opvang nodig hebben, op deze wijze niet bereikt zullen worden. Zij vraagt dit standpunt uit te dragen. Johan reageert dat de GMR hier geen platform voor is. Eric zal het signaal via het OOGO bij de gemeente neerleggen. Niets meer aan de orde zijnde, sluit de voorzitter de vergadering. OPENSTAANDE ACTIEPUNTEN Datum Actie Actie door Actie gereed Vergadering Schoolzwemmen: status terugkoppeling vanuit DB t.z.t.

8 het stedelijk overleg Informeren naar de planning van de gemeente BCPO t.z.t. m.b.t. de wijkgerichte cursus om ouders te betrekken bij medezeggenschap Artikel in Overzicht over gewijzigde personele BCPO t.z.t. bekostiging van scholen GMR reglement DB December Definitief bestuursformatieplan toezenden aan BCPO Augustus GMR Concept meerjarenzorgplan toezenden BCPO December aan GMR Toezenden van 5 extra exemplaren van het blad BCPO Oktober Overzicht aan de scholen t.b.v. de MR Doorgeven aan Johan van der Pol welke GMRleden dit jaar vertrekken GMR Oktober

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3

1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3. 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Taakstelling... 2 3 Samenstelling en taken... 3 4 Onderwerpen... 3 4.1 Cyclische onderwerpen... 3 4.2 Specifieke onderwerpen en activiteiten 2015-2016... 4 4.3 Ingebrachte onderwerpen...

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad

Jaarplan Medezeggenschapsraad Jaarplan 2012 2013 Medezeggenschapsraad Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Samenstelling MR 4 3. Functies en taken 4 4. Bevoegdheden MR 5 5. Werkwijze 5 6. Vergaderdata 2012 2013 5 7. Vaste Agenda

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

GMR VERGADERING 15 FEBRUARI 2005

GMR VERGADERING 15 FEBRUARI 2005 GMR VERGADERING 15 FEBRUARI 2005 Overzicht van aan- en afwezigen School GMR-vertegenwoordiger Aanwezig Apollo 11 Harry Boukes Afgemeld Dr. Bosschool Veerle Pachen Ja De Cirkel Fleur Bominaar Ja De Hoge

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS

STICHTING KATHOLIEK ONDERWIJS Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsdeelraad Hendrik Boogaardschool Rode Kruislaan van Stichting Floréo te Maassluis Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken van de

Nadere informatie

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013

NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 NOTULEN MR-VERGADERING Oosteinderschool donderdag 31 oktober 2013 Aanwezig: Rikkers, van Lieshout, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar Afwezig (met kennisgeving, vanwege zwangerschapsverlof):

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 4 oktober 2012, teamkamer Kroeten, 19.30 tot 22.00 uur Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL ), Mariëlle van der Heijden (OL), Audrey Dankers (LL) Groene Hil: Pier Schipmölder (OL&VZ Groene Hil), Anjo

Nadere informatie

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal

: Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Dieke Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal Medezeggenschapsraad Notulen MR vergadering Aanwezig Notulist Gast : Danny Groenenboom, Monique Markus, Dion van Bladel, Maatman, Els Albronda, Marije Luiten, Sonja Heeren en Hetty de Waal : Maatman :

Nadere informatie

VERSLAG GMR VERGADERING STICHTING PRIMAIR OPENBAAR ONDERWIJS UTRECHT

VERSLAG GMR VERGADERING STICHTING PRIMAIR OPENBAAR ONDERWIJS UTRECHT VERSLAG GMR VERGADERING STICHTING PRIMAIR OPENBAAR ONDERWIJS UTRECHT Datum 8 juni 2004 Aanwezig Peter Alderliesten (De Meander) Erik Heijs (Kohnstammschool) Harke Hofman (Pr. Margrietschool) Peter Kolmeijer(Pantarijn)

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016

Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad Al-Iman Jaarplan 2015-2016 1. Voorwoord Als medezeggenschapsraad van basisschool Al-Iman willen we de belangen van onze kinderen en school zo goed mogelijk behartigen. Samen werken

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette

Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee. Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette Medezeggenschapsraad k.b.s. De Hofstee Notulen 08-11-2016 MR Afwezig: Petra MT: - Corné, Margot, Dimf, EllenL, Daniel, Ad, Miranda, Hester, Lisette Agendapunt * 19.30 uur: Overleg MR - ICT - Ouderbetrokkenheid

Nadere informatie

Notulen MR. Agenda mr vergadering

Notulen MR. Agenda mr vergadering Notulen MR Voor : Janneke van den Berg, Janneke de Jong, Haico van Deijne, Bruce Vork, Jeroen vd Cruijsen, Maartje Daverveld, Van : Janneke van den Berg/ Haico van Deijne Onderwerp : Bijlage : Concept

Nadere informatie

JAARPLAN 2013 2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD R.K. AUGUSTINUSSCHOOL

JAARPLAN 2013 2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD R.K. AUGUSTINUSSCHOOL JAARPLAN 2013 2014 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD R.K. AUGUSTINUSSCHOOL R.K. Augustinusschool Locatie Naberpad Locatie Zijderupsvlinder Johanna Naberpad 1 Zijderupsvlinderlaan 6 4105 EA Culemborg 4105 TC Culemborg

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017

Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Medezeggenschapsraad Máximaschool Notulen 2 oktober 2017 Datum: 2 oktober 2017 Locatie: Máximaschool Aanwezig: Ellen Demes, Jellien Huisman, Karin Mast, Selma Steenwelle (vz), Mieke Voerman, Patrick Westerdijk

Nadere informatie

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder

Notulen GMR overleg. Ter vergadering uitgedeeld: Actievoerder Notulen GMR overleg Plaats Marum Datum Maandag 31 maart 2015 Tijd: Aanwezig: Afwezig m.k.: Notulist: 19.30 21.30 uur Deniece, Gerrit, Maarten, Corjan, Erik, Greet, Miranda, Martine, Alje, Evelien, Pieter

Nadere informatie

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven

OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven OPR Samenwerkingsverband Passend onderwijs PO Eindhoven Verslag OPR vergadering d.d. 22 september 2016 CONCEPT 19:30 uur. Locatie: BS De Regenboog, Son en Breugel Aanwezig: dhr. J. Raijmakers Personeelsgeleding

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016

Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR Basisschool De Poolster 2015/2016 Activiteitenplan MR basisschool De Poolster 2015/2016 A. Onze doelen Wij als MR willen alle informatie die we krijgen van directie en GMR bespreken

Nadere informatie

Marcel van Dijk (Kees Valkensteinschool) Annelies Kampschuur (Rietendakschool) Rien van Keeken (Jan Nieuwenhuyzen school)

Marcel van Dijk (Kees Valkensteinschool) Annelies Kampschuur (Rietendakschool) Rien van Keeken (Jan Nieuwenhuyzen school) VERSLAG GMR VERGADERING Datum: 18 november 2003 Aanwezig: Anita Aalpoel (Parkwijck) Peter Alderliesten (De Meander) Harry Bouwkes (Apollo 11) Erik van Dorp (SPO) Marcel van Dijk (Kees Valkensteinschool)

Nadere informatie

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo

JAARVERSLAG. GMR STICHTING AKKOORD!-po. Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo. Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD!-po Inhoud Inleiding Samenstelling

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 10 april 2015 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, Josine Neuhof, Ankie Opbroek, Jolanda Colnot, Marieke Le Large Afwezig

Nadere informatie

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron

Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Notulen: 1092018 Status: Vastgesteld Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Menno, Lauran Driecant: Karin, Simone, Ron Vooroverleg:

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad R.K. Basisschool Gerardus Majella 1/8 Inhoudsopgave Algemeen 3 1 Visie, uitgangspunten en werkwijze 4 2 Regelingen en beleidsplannen 4 3 Bezetting en verkiesbaarheid

Nadere informatie

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013

WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014. Vastgesteld 26 juni 2013 WERKPLAN GMR Nobego 2013-2014 Vastgesteld 26 juni 2013 2 Inhoud Inleiding... 3 GMR Visie en Missie... 4 Werkwijze GMR... 5 Werkwijze werkgroepen... 6 Werkwijze GMR-afgevaardigde(n) bij projectplannen...

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet

JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD. OBS de Koet JAARPLAN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS de Koet 2017-2018 Jaarplan MR - OBS de Koet 2017-2018 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Taakstelling...3 3. Samenstelling en taken....4 4. Onderwerpen......4 4.1 Cyclische onderwerpen...4

Nadere informatie

Communicatieplan MR Triangel

Communicatieplan MR Triangel Communicatieplan MR Triangel Voorwoord In de MR wordt gediscussieerd over onderwerpen die verstrekkende gevolgen kunnen hebben voor leerlingen en ouders. Om adviezen te formuleren en instemming te verlenen,

Nadere informatie

Notulen vergadering Datum: 24 november Tijd: 20.00 22.00 uur. Agendapunten. Pagina 1 van 8

Notulen vergadering Datum: 24 november Tijd: 20.00 22.00 uur. Agendapunten. Pagina 1 van 8 Notulen vergadering Datum: 24 november Tijd: 20.00 22.00 uur Locatie: Eygelshoven Aanwezig: Mike, Ilona, Nicolle, Ron, Marjorie, Petra Afwezig met kennisgeving: Jessy, Diana. Verder aanwezig: Aly ten behoeve

Nadere informatie

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure

NOTULEN GMR. Datum: donderdag 27 maart 2014. It Haskerfjild in Joure NOTULEN GMR Datum: donderdag 27 maart 2014 Aanvang: 19.30 uur Locatie: It Haskerfjild in Joure Aanwezig: Corrie Cornelder Karien Dijk (voorzitter) Eddy Libbenga Minke Prinsen Aafje Terlaak Poot Elly Vegt

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 08 JUNI 2017 Aanwezig: Afwezig: Marijke Janssen (Voorzitter), Marie-Thérèse Gillessen, Igor Martin, Hans Nuhn, Ester den Otter, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Niek Verbeek

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT)

Jaarverslag Medezeggenschapsraad. De Zijlwijkschool Het Kompas. Schooljaar (CONCEPT) Jaarverslag Medezeggenschapsraad De Zijlwijkschool Het Kompas Schooljaar 2014 2015 (CONCEPT) MR Jaarverslag De Zijlwijkschool Het Kompas 2014 2015 Pag. 1/10 Inhoud Inhoud Inleiding Vergaderingen Samenstelling

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 14 december 2017 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (plv. voorzitter), Richard de Wilde, Chantal Pijls, Bram Schloesser, Melanie Verbeek Petra Ozek Daisy

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 23 maart 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha en Marielle. Afwezig: Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 1 april 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark

Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark Jaarverslag medezeggenschapsraad interconfessionele basisschool de Ark 2015-2016 Basisschool De Ark De Dintel 2 5463 NR Veghel tel. 0413-319680 e-mail: ark@skipov.nl e-mail mr: mrar@skipov.nl www.arkskipov.nl

Nadere informatie

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt

Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt Jaarverslag MR CBS Het Lichtpunt schooljaar 2013-2014 Voorwoord Voor u ligt het jaarverslag 2013-2014 van de medezeggenschapsraad van CBS Het Lichtpunt te Rhoon. In dit verslag legt de medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Datum: Donderdag 12 juni 2014 Tijdstip: 19.15 uur 21.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek 1. Opening door Janneke 2. Welkom 3. Vaststellen agenda Notulen MR-vergadering 4. Vaststellen notulen

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)...

INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4. 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 INLEIDING... 3 1. MEDEZEGGENSCHAP BIJ STICHTING PRISMA... 4 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR)... 5 1.2 (Tussentijdse) Verkiezingen en vacatures...

Nadere informatie

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR

MR werkplan. o.b.s. de Wezeboom WERKPLAN MR MR werkplan o.b.s. de Wezeboom 2016-2017 WERKPLAN MR 2016-2017 1 Inhoud Inleiding 3 Taakstelling en positie MR 4 Taakverdeling MR 4 Communicatie naar de achterban 5 Onderwerpen en prioriteiten 2016-2017

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

2015-2016. Jaarplan MR

2015-2016. Jaarplan MR 2015-2016 Jaarplan MR MR Griendencollege 2015-2016 Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Visie, uitgangspunten en werkwijze... 4 3. Regelingen en beleidsplannen... 4 4. Structurele onderwerpen... 6 5. Vergaderdata

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015

Notulen vergadering Ondersteunings Plan Raad 2 juni 2015 Notulen vergadering 2 juni 2015 Locatie Dick Bruna school te Waddinxveen 1. Opening vergadering Voorzitter opent de vergadering. Eerst worden de geplande vergaderdata besproken. Een OPR-lid kan niet op

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19.30 uur 21.30 uur Aanwezig: Yvette van den Broek (voorzitter), Yvonne Haneman, Thea Zuiderduin, Stephanie Bol, Saskia Vos (vanaf agendapunt 4) AGENDA 1. Opening 2. Mededelingen/ingekomen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

MR- jaarverslag

MR- jaarverslag MR- jaarverslag 2014-2015 Inhoud Voorwoord... 3 Algemeen... 3 Samenstelling MR en datum van indiensttreding... 3 Taakverdeling... 4 Vergaderingen... 4 Vergaderfrequentie... 4 Speerpunten uit de vergaderingen...

Nadere informatie

Jaarverslag MR de Bongerd

Jaarverslag MR de Bongerd Jaarverslag MR de Bongerd Schooljaar 2009-2010 Medezeggenschapsraad de Bongerd Boomgaardlaan 102 1036 KJ Amsterdam mr@bongerd.edu.amsterdam.nl Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOGAVE 2 1 INLEIDING. 3 2 VERGADERINGEN

Nadere informatie

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015

activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 activiteitenplan MR Ter Tolne 2014-2015 Vastgesteld juli 2014 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Activiteiten t.b.v. regelingen en beleidsplannen.

Nadere informatie

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen

Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Jaarplan 2014-2015 Medezeggenschapsraad Daltonbasisschool de Edelsteen Inhoud Inleiding... 3 1. Taken MR... 4 1.1. MR... 4 1.2. Gemeenschappelijke MR (GMR)... 4 2. Samenstelling en taakverdeling... 5 3.

Nadere informatie

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. OBS de Lingewaard. Datum: 23 oktober 2012

OBS de Lingewaard Medezeggenschapsraad M R. MR vergadering. OBS de Lingewaard. Datum: 23 oktober 2012 MR vergadering OBS de Lingewaard Datum: 23 oktober 2012 School OBS de Lingewaard Arkel Notulen MR vergadering 23 oktober 2012 Aanwezig: MR personeelsgeleding: MR oudergeleding: Afwezig zonder bericht:

Nadere informatie

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

MEDEZEGGENSCHAPSRAAD MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Conceptnotulen MR vergadering 03 03 2015 Aanwezig: Peter (vz), Jan-Bernard, Lucien, Paul, Pim, Thea, Robbert, Nelleke en (dir) Notulant: Liesbeth 1. Opening Peter opent de vergadering

Nadere informatie

MR vergadering d.d 12 mei 2014

MR vergadering d.d 12 mei 2014 MR vergadering d.d 12 mei 2014 Aanwezig: Erik (vz), Rijk, Janet, Ingeborg, Loes, Jan, Margriet, Jeroen en Saskia (notulist) Afwezig: -- Agendapunt 1. Opening, Voorzitter heet iedereen welkom. mededelingen

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent

Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Jaarplan Medezeggenschapsraad IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 Finale versie 2.0 Oktober 2018 Jaarplan MR IKC de Vincent Schooljaar 2018-2019 1 van 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Missie en Visie...

Nadere informatie

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel

WERKPLAN. van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel WERKPLAN van de Medezeggenschapsraad van de Eenhoorn/ de Stormvogel 014-015 Inhoudsopgave: Titel 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Missie 4 Taak 4 Werkwijze 4 Taakverdeling 4 Contacten 5 Vergaderingen/overleg

Nadere informatie

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD JAARVERSLAG GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD 2014-2015 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE INLEIDING... 1 1. Medezeggenschap bij Stichting Prisma... 3 1.1 Samenstelling Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar

Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar mr.gieten@primah.org Jaarverslag MR Obs Gieten Schooljaar 2014-2015 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de Medezeggenschapsraad (MR) van de openbare basisschool Gieten voor het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend

Jaarplan Medezeggenschapsraad. Montessori Onderwijs Purmerend ! Jaarplan 2016-2017 Medezeggenschapsraad Montessori Onderwijs Purmerend Salland 38 1447 BT Purmerend 0299 646 589 Inhoudsopgave 1. Inhoudsopgave 2 2. Algemeen 3 3. Visie, uitgangspunten en werkwijze 4

Nadere informatie

D E P A L S T E R 2012-2013

D E P A L S T E R 2012-2013 D E P A L S T E R 2012-2013 Jaarverslag 2012-2013 Samenstelling raad en taakverdeling Leden: Oudergeleding:,: Arno Loermans: PR taken Houvast Ivo van der Laan: secretaris, begroting :Edwin de Vries: arbo

Nadere informatie

Jaarplan Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm

Jaarplan Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm Jaarplan 2015-2016 Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm 05-10-2015 Medezeggenschapsraad RK Basisschool t Kapelke Lomm Arjen van der Beek Inhoud 1 Inleiding 1 2 Visie 1 3 Rechtsgeldigheid

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken.

GMR-VERGADERING Volgende vergadering komt er terug wat er in de GMR is besproken. Notulen MR OBS De Nijenoord Aan : Leden MR Van : Helma Drost Referentie : Notulen MR_20171115 Datum : 15-11-17 Versie : 1.0 Onderwerp : Notulen MR Aanwezig : Helma Drost, Daniëlle Groothedde, Leon Rokker,

Nadere informatie

Jaarverslag MR Jenaplanschool het Vlot 2014-2015

Jaarverslag MR Jenaplanschool het Vlot 2014-2015 Onderwerp: Status: Jaarverslag 2014-2015 van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool Het Vlot te Gouda, onderdeel van Stichting Klasse Definitief, september 2015 Vooraf Dit is het jaarverslag

Nadere informatie

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken.

1. Opening Als extra agendapunten zullen de formatie en de begroting van de OR worden besproken. Notulen MR Vergadering op 16 jan 2017 Aanwezig: Ilse, Wieteke en Annemieke(notulist) van de oudergeleding; Liane, Corine, Sylvia, Janna en Marjolein van de personeelsgeleding; Betty, directie. Afwezig

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering.

1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. Notulen MR-vergadering 16 juni 2015 Afmelding: Eric Afwezig: - Actielijst 1. Opening Mascha zit deze vergadering voor in verband met afwezigheid Eric (voorzitter); en opent de vergadering. 2. Vaststelling

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 2014

Jaarverslag 2013 2014 Secretariaat gevestigd p/a Gerard ter Borchstraat 51 4703NL Roosendaal e-mail mr@dekameleonkpo.nl Jaarverslag 2013 2014 Jaarverslag 2013-2014 Medezeggenschapsraad De Kameleon Pagina 1 van 6 INHOUD 1.Voorwoord

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016

Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Activiteitenplan MR Ter Tolne 2015-2016 Vastgesteld mei 2015 Doel MR Ter Tolne 3 Visie 3 Uitgangspunten 3 Kernissues MR 4 Besluitvorming 4 Beleidsinitiërend 4 Planning MR 4 Kernthema s 4 Speerpunten 4

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein

Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van openbare basisschool De Fontein Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 3 3. MR leden 3 4. Taakomschrijvingen 4 5. Vergaderingen, aanwezigen,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013

Medezeggenschapsraad. Activiteitenplan. schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Medezeggenschapsraad Activiteitenplan schooljaar 2013-2014 schooljaar 2014-2015 jaarlijks aan te vullen/wijzigen september 2013 Hoofdstuk 1. Missie. De MR van sbo De Rotonde in Gorinchem stelt zich proactief

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

MR Jaarplan Samen staan we sterk

MR Jaarplan Samen staan we sterk MR Jaarplan 2016-2017 Samen staan we sterk Medezeggenschapsraad De Wiekslag 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Introductie pagina 3 2. Algemene zaken pagina 4 Contacten medezeggenschapsraad (MR) pagina 4 Vergaderactiviteiten

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo

Medezeggenschapsraad ombs ZieZo Plaats: ombs ZieZo Tijd: 19.30 21.30 uur, Datum: woensdag 16-9-2014 Uitgenodigd: leden MR, directeur Afmelding: Cas Marleen heeft zich teruggetrokken als lid van de MR Anja komt later (sluit aan om 19.40

Nadere informatie

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid.

2. Mededelingen Ingekomen post: InfoMR tijdschrift. Wanda wijst op een interessant artikel over taakbeleid. MR vergadering dinsdag 29 november 2016. Locatie: Miriam Notulen: Miriam Aanwezig: Margreet, Martijn, Sandra, Cindy, Wanda en Miriam. Jan is helaas afwezig door ziekte. Agenda: 1. Opening van de vergadering

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. Notulen MR vergadering 18 mei 2015 Aanwezig: Michiel, Sanne, Joep, Annet, Natascha, Ellen en Marielle. Afwezig: --- Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 31 mei 2015 1. Welkom: Michiel heet iedereen

Nadere informatie

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po

JAARVERSLAG GMR. STICHTING AKKOORD! po Beesel Horst a/d Maas Peel en Maas Venlo Secretariaat p/a Omnibus Huissen 4 5991 PX Baarlo T (077) 4778239 E info@omnibus.akkoord-po.nl JAARVERSLAG GMR STICHTING AKKOORD! po Inhoud Inleiding blz. 3 Samenstelling

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda.

Opening De voorzitter opent de vergadering om 19:00 en heet iedereen welkom. In verband met de hoeveelheid stukken is er een aangepaste agenda. Verslag deelraad Datum : 7 november 2018 Plaats : docentenkamer BNC Tijd : 19.00 uur-21.30 uur Aanwezig : Wilma, Louise, Sandra, Jaap, Ymke-Fleur, Merlijn, Monique, Barbara (verslag) Afwezig : - Cc : Raymond

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai

Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Medezeggenschapsraad Basisschool De Waai Activiteitenplan 2016-2017 MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Activiteitenplan MR De Waai 2016-2017 1 ACTIVITEITENPLAN MR De Waai 2016-2017 Woord vooraf In dit activiteitenplan

Nadere informatie

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013

actie door: Bram Julia Bram Bram Bram Illand Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Notulen Medezeggenschapsraad Openbare Jenaplanschool de Petteflet d.d. 18-06-2013 Aanwezig: Julia (vz), Berthy, Jose, Tanja,, Jeanine, Illand (notulist). Afwezig: - Nr 0. 1. 2. 3. Opening Rondvraag -De

Nadere informatie

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk

Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Notulen vergadering Medezeggenschapsraad de Notenbalk Datum: 10 maart 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Notenbalk, Harmelen Aanwezig: Patrick van Maurik (voorzitter), Patrick Poelwijk, Laura van der Kemp,

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad. Jaarverslag / 2013

Medezeggenschapsraad. Jaarverslag / 2013 Medezeggenschapsraad Jaarverslag 20 12 / 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Voorwoord... 2 Medezeggenschap Houwingaham... 3 Samenstelling MR... 3 Vergadering MR... 3 Scholing... 3 MR vergaderingen...

Nadere informatie

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel.

Vergadering M.R MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. Vergadering M.R. 05-02-2018 MR met directeur Aanwezig: Maud, Mark, Carmen, Steffie, Wim en Michiel. 20.00 uur 22.00 uur (P&P) 1 Opening vergadering Maud opent de vergadering. 2 Notulen vorige vergadering

Nadere informatie

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij

Jaarverslag medezeggenschapsraad. basisschool t Getij Jaarverslag 2014-2015 medezeggenschapsraad basisschool t Getij 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Wat doet de medezeggenschapsraad? 3. Leden van de medezeggenschapsraad van t Getij 4. Activiteiten van de

Nadere informatie