Agendapunt 4: OPERATIONELE FUSIE AMFION

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Agendapunt 4: OPERATIONELE FUSIE AMFION"

Transcriptie

1 Agendapunt 4: OPERATIONELE FUSIE AMFION Raad van Bestuur Amfion 29/05/ KERNTAKEN EN WERKTERREINEN 1.1. Doelstellingen Bij het uittekenen van een nieuwe federatie Amfion is de eerste vraag die we ons moeten stellen: Wat zijn de kerntaken van Amfion en welke actieterreinen moet deze federatie bestrijken om haar doelstellingen te realiseren? Statutaire doelstellingen: De vzw heeft tot doel de belangen te behartigen van de bedrijven en organisaties die arbeid op maat in bezoldigde en onbezoldigde vorm verschaffen Deze doelstelling kan gerealiseerd worden door: 1. Ondersteuning van de bedrijven en of organisaties die arbeid op maat aanbieden 2. Samenwerking bevorderen tussen de verschillende vormen van tewerkstelling op maat en andere organisaties en sectoren 3. Vertegenwoordiging in alle andere organismen waar dit nodig wordt geacht. Deze doelstelling zal gerealiseerd worden in een confederaal verband door activiteiten te ontplooien die door beide stichtende rechtspersonen aan deze vereniging opgedragen en toevertrouwd worden Fusie van VLAB en SST De resp. raden van bestuur en algemene vergaderingen van VLAB en SST keurden een stapsgewijze operationele fusie goed. De fusie zou ten laatste eind 2007 volledig afgerond moeten zijn. Vermits we spreken over fusie vertrekken we van de volgende uitgangspunten: De opdrachten die op dit moment opgenomen worden door SST en VLAB worden overgenomen door Amfion en waar mogelijk in consensus geoptimaliseerd. Minimaal moet het huidig niveau van serviceverlening aan de leden behouden blijven Bestaande opdrachten Indien we een inventaris maken van de bestaande opdrachten die opgenomen worden door de resp. secretariaten kunnen we in grote lijnen volgende werkterreinen afbakenen: - Werkgeverschap: o mandaat en opvolging PC 327 (federaal en Vlaams)

2 o mandaat en opvolging 1 werkgroep PC 327 o studiewerk naar aanleiding van dossiers o visievorming en standpuntbepaling, mandaat en opvolging VCSPO en CSPO o mandaat en opvolging Fondsen o aanspreekpunt vakbonden en werkgevers o ledenondersteuning sociaal recht/overleg o mandaat en opvolging Sociale Maribel, - Beleidswerk SW en BW: o opvolging reglementering o beleidsbeïnvloeding o externe vertegenwoordiging van de sector tav overheid en administraties o uitbouw nieuwe projecten o studiewerk naar aanleiding van concrete dossiers o visievorming en standpuntbepaling - Beleidswerk AZ: o opvolging reglementering o beleidsbeïnvloeding o externe vertegenwoordiging van de sector tav overheid en administraties o uitbouw nieuwe projecten o studiewerk naar aanleiding van concrete dossiers o visievorming en standpuntbepaling o opvolgen werkgroep AZ - Vertegenwoordiging sector: o Nationaal: werkgroep arbeidsgehandicapten, beleidsraad vosec, stuurgroep onderwijs, HIVA stuurgroepen, redactie Alert, Compleet, Ronde Tafel AZ, Kleis, Connect, Pilar, Tievo, stuurgroep Viona, VIVO, VLOR, o Internationaal: Workability Europe, EASPD, Ensie, o Stakeholders: ingaan op vragen van resoc s, lokale besturen, studenten, o Pers: - Ledenondersteuning: o Deskundigheid versterken op het vlak van begeleiding werknemers : implementatie competentiemanagement o Ondersteuning op het vlak van activiteiten: innovatie, K-charter groen, Arbeidszorg, o Organisatie studiedagen o Ontwikkelen nieuwe methodieken: supported employment, o Informatiekanalen: deelname provinciale federaties BW s, Nieuwsbrieven, Website, individuele contacten met de werkplaatsen, o Redactie tijdschrift WerkWaardig 1 Onder opvolging wordt verstaan: uitnodiging, verslagen, voorzitten, inhoudelijk voorbereiden en aansturen, terugkoppelen, dossierontwikkeling,

3 o Vorming en opleiding: opleidingsnoden in kaart brengen, organiseren van opleidingen, ontwikkelen en geven van opleidingsmodules, inhoud externe vorming afstemmen op doelpubliek, opvolgen werkgroep vorming - Secretariaat voor de Fondsen (worden we apart voor gefinancierd) o Sociale Maribel o Fonds voor Bestaanszekerheid: syndicale premie, verhoogde SINE o Vormingsfonds: 0.1% vormingsmiddelen risicogroepen - Ondersteunende taken aan het secretariaat: o Boekhouding o Telefoonpermanentie o Administratie o Archiefbeheer o Documentatiecentrum o Databestanden o Personeelsadministratie o Onderhoud infrastructuur software en hardware - Coördinatie interne werking federatie o Personeelsbeleid: aanwervingen, coaching, functionerings- en evaluatiegesprekken, taakverdeling, staf- en teamoverleg, o Huisvesting o Rechtspersoonlijkheid o Contacten bestuurders o Voorbereiding en uitvoering beslissing RvB en AV o Backup stafmedewerkers 1.4. Opdrachten van Amfion Deze inventaris van opdrachten kan gegroepeerd worden in volgende blokken: 1. Beleidswerk: AZ BW SW 2. Werkgeverschap: 3. Ondersteuning van de leden: Ondersteuning, Fondsen, Vorming, Kwaliteit 4. Amfion als werkgever en rechtspersoon De RVB moet zich uitspreken over de volledigheid van deze inventaris en over de vraag of de volledige inventaris in de vier bovenstaande opdrachten gevat wordt?

4 2. ORGANOGRAM AV RVB Directeur of afgevaardigd bestuurder ( Opdracht: amfion als werkgever en rechtspersoon) Cel Beleidswerk Cel Werkgeverschap Cel Leden 1 verantwoordelijke 1 verantwoordelijke 1 verantwoordelijke Opdracht: Beleidswerk Opdracht: Werkgeverschap Opdracht: Ondersteuning van de leden Medewerkers Medewerkers Medewerkers 2.1. De algemene vergadering wordt gevormd door alle leden van Amfion. Momenteel nog beperkt aantal. Na de fusie alle huidige leden van VLAB en SST samen RVB Samen gesteld uit 5 vertegenwoordigers van ex sociale werkplaatsen en 5 vertegenwoordigers van ex beschutte werkplaatsen. Dit geheel aangevuld met een voorzitter en een ondervoorzitter. Als de voorzitter uit de groep van ex BW komt, wordt de ondervoorzitter geleverd door de groep van ex SW Directeur of afgevaardigd bestuurder. Heeft naast de opdracht om Amfion als werkgever en rechtspersoon goed en veilig uit te bouwen ook de opdracht er voor te zorgen dat het amfion verhaal ook zal lukken. Hij/zij zal op veel plaatsen het gezicht van deze sector zijn. Hij/zij neemt een belangrijk deel van het vertegenwoordigende werk op zich Verantwoordelijke van de cel beleidswerk: Heeft als hoofdopdracht alle beleidsvoorbereidend werk met inbegrip van eenheidsdecreet, financiering, nieuwe trends, arbeidszorg etc te volgen, te stimuleren, te ontwikkelen etc Verantwoordelijke van de cel werkgeverschap: Heeft als hoofdopdracht het werkgeverschap voor deze sector, in overleg met de sector verder uit te bouwen.

5 2.6. Verantwoordelijke van de cel ledenservice heeft als hoofdopdracht Amfion zo kort mogelijk bij de leden te brengen. Zowel op vlak van individuele ledenondersteuning als op vlak van collectieve ondersteuning (vorming, tijdschrift werkwaardig..) 2.7. Verschillende medewerkers hebben ook een duidelijke hoofdopdracht maar zijn flexibel inzetbaar Secretariaat levert ondersteuning aan de directie een aan de verschillende beleidscellen een volledig horizontale structuur is overwogen maar bleek niet haalbaar gelet op het aantal medewerkers. De RVB moet zich uitspreken over de vraag of dit organigram (met toelichting) toereikend zal zijn voor het uitvoeren van de opdracht? 3. STANDPLAATS Momenteel werken we met twee secretariaten Beide personeelsgroepen geven te kennen dat ze liefst op hu vertrouwde standplaats blijven en dat hun voorkeur uitgaat naar een virtueel secretariaat. Om de opdracht tot een goed einde te brengen (beleidswerk, werkgeverschap, belangenverdediging.) is het wenselijk zo kort mogelijk bij het beslissingscentrum van België aan te leunen. Daarnaast moet de nieuwe locatie voor de werknemers evenals voor de leden bereikbaar zijn. De nieuwe locatie moet bovendien betaalbaar zijn. In een overgangsfase moet zeker de volledige financiële oefening gemaakt worden. Daarbij speelt de stijgende kostprijs naarmate de geschikte ruimtes dichter bij Brussel liggen een belangrijke rol. Ook het feit dat de VLAB een secretariaat in eigendom heeft is niet onbelangrijk. Verkopen/ verhuren of zelf nog een tijd lang gebruiken is zeker een optie. De RVB moet zich uitspreken over de vraag of de toekomstige locatie: 1. zo kort mogelijk bij Brussel ligt 2. bereikbaar moet zijn met openbaar vervoer 3. mogelijkheid biedt tot parkeren van de wagen 4. liefst op de as Antwerpen Brussel gelegen is 5. In ondergeschikte orde gelegen is in de driehoek Brussel Mechelen Leuven 6. Meer mag kosten dan huisvestingsbudgetten op heden.

6 4. AANDACHTSPUNTEN Naast de vele gelijkenissen zijn er ook enkele verschillen: 4.1. De manier waarop de federatie in overleg gaat met haar leden: - SST: visievorming en standpuntbepaling komt tot stand in de interne werkgroepen rond diverse thema s, met een zeer grote bevoegdheid voor deze werkgroepen.. Vb: werkgroep PC 327, werkgroep AZ, werkgroep vorming, RvB, ; horizontaal systeem van vertegenwoordiging. Er is geen provinciaal of regionaal overleg. - VLAB: nadruk ligt vooral op de provinciale structuren; deze zijn richtinggevend voor de standpunten die worden ingenomen door de sector ; getrapt systeem van vertegenwoordiging. Daarnaast zijn er ook thematische werkgroepen, die echter een adviserende rol hebben t.a.v. de Raad van Bestuur. Regionale afstemming en het organiseren van een optimaal regionaal aanbod is weerhouden als een van de zeven fundamenten voor het toekomstige decreet. Een regionaal uitgebouwd overleg lijkt dan ook een evidentie. Een getrapt systeem waardoor bestuurders als gemandateerden van een provincie optreden Is niet beste garantie voor een optimaal werkende Raad van Bestuur. Een RVB van een ledenfederatie werkt optimaal als de verschillende bestuurders in volle autonomie van gedacht kunnen wisselen en beslissen. Een samenstelling van een RVB met vertegenwoordigers uit de verschillende provincies kan een meerwaarde zijn. Daarnaast zijn er een aantal thema s waarbij het niet noodzakelijk de bestuurders zijn die de keuzes maken. Rond sommige thema s is het vooral van belang de beste techniekers aan de overleg tafel te hebben. Vb groenoverleg, vb paritair comité. In functie van snelheid van beslissen en in functie van betrokkenheid van de leden is het wenselijk dit soort landelijke werkgroepen te bewaren. Een werkgroep wordt uiteraard altijd opgericht in de schoot van de RVB. In de opdrachtbepaling kunnen ook de marges worden ingeschreven waarbinnen deze werkgroep mag opereren. De RVB moet zich uitspreken of het wenselijk is beide systemen te laten bestaan. Regionaal overleg i.f.v. regionale afstemming met regionale beslissingsbevoegdheid en landelijk overleg m.b.t. specifieke landelijke thema s en indien nodig landelijke beslissingsbevoegdheid De manier waarop het luik opleiding en vorming is uitgebouwd en ingevuld wordt: - SST: secretariaat ontwikkelt eigen lesmodules, en verzorgt opleidingen met eigen personeel of free-lancers. Daarnaast besteedt SST ook vormingsopdrachten uit aan gespecialiseerde vormingsinstanties.

7 - VLAB: faciliteert en besteedt vormingsopdrachten uit aan gespecialiseerde vormingsinstanties (langdurige samenwerking). Er wordt slechts in zeer beperkte mate vorming verstrekt door eigen personeel van VLAB. Er zijn zeer veel bekwame vormingsorganisaties op de markt. De meeste vormingen zijn bijgevolg relatief makkelijk uit te besteden zij het doorgaans met een belangrijk kostenplaatje. Kwaliteit en kwalitatieve begeleiding zijn het handelsmerk van de werkbedrijven. (een van de zeven fundamenten). We hebben onszelf bij de minister aangediend om in te staan voor de ontwikkeling van een kwaliteitsmodel voor deze sector. Mij lijkt het evident dat de medewerkers van AMFION die de begeleidingsmethodiek verder zullen verfijnen en ontwikkelen ook het best geplaatst zijn om de vorming daar rond te geven of te begeleiden. De RVB moet zich uitspreken of we volgende vuistregel hanteren: vorming die elders kan gekocht worden, wordt elders gekocht. Vorming die op maat gemaakt wordt van onze werkplaatsen i.f.v. kwaliteit, begeleidingsmethodiek en andere specifieke opdrachten kan door de medewerkers van Amfion ontwikkeld en gegeven worden. Het komt de RVB toe om te oordelen rond welke thema s zelf vorming ontwikkeld zal worden De manier waarop de leden ondersteund worden: - SST: individuele vragen van SW en AZ die sectoraal vertaalt kunnen worden, worden door het secretariaat opgenomen - VLAB: eerste lijnshulp voor vragen van individuele ondernemingen Beide benaderingen sluiten elkaar niet uit. Het lijkt vooral van belang dat alle leden toegang hebben tot een zelfde service. De RVB moet zich uitspreken over volgende vuistregel: De handelingen die door AMFION gesteld worden moeten veralgemeenbare handelingen zijn. M.a.w. de service die aan een lid gegeven wordt moet ook aan alle andere leden kunnen gegeven worden.

Hamvraag: wat vinden we belangrijk als SWP, als sector, en hoe moeten we ons daar dan op organiseren? Wat is onze kernopdracht als SWP en als sector?

Hamvraag: wat vinden we belangrijk als SWP, als sector, en hoe moeten we ons daar dan op organiseren? Wat is onze kernopdracht als SWP en als sector? Vragen geformuleerd in de Strategische werkgroep Antwoorden geformuleerd in de Strategische werkgroep Hamvraag: wat vinden we belangrijk als SWP, als sector, en hoe moeten we ons daar dan op organiseren?

Nadere informatie

Sector beschutte werkplaatsen. Memorandum Vlaamse verkiezingen 25 mei 2014

Sector beschutte werkplaatsen. Memorandum Vlaamse verkiezingen 25 mei 2014 Sector beschutte werkplaatsen Memorandum Vlaamse verkiezingen 25 mei 2014 VLAB, de werkgeversorganisatie die alle 54 Vlaamse beschutte werkplaatsen vertegenwoordigt, benadrukt het belang van de sector

Nadere informatie

De werking v/d Fondsen voor bestaanszekerheid

De werking v/d Fondsen voor bestaanszekerheid De werking v/d Fondsen voor bestaanszekerheid Vormingssoort: residentiële en provinciale vorming de OR Dienst Sectoren - GVH 2018-2019 Inhoudstafel Definitie Oprichting Opdrachten Bijdrage Ik? FBZ Definitie

Nadere informatie

BBB en Deugdelijk Bestuur binnen de Vlaamse Overheid Werkgroep I - Beleidsraad en Managementcomité

BBB en Deugdelijk Bestuur binnen de Vlaamse Overheid Werkgroep I - Beleidsraad en Managementcomité BBB en Deugdelijk Bestuur binnen de Vlaamse Overheid Werkgroep I - Beleidsraad en Managementcomité Marc MORRIS, Secretaris-Generaal SBOV-Studiedag, Vlaams Parlement, 7 mei 2009 Organisatiestructuur Beleidsdomein

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/085 BERAADSLAGING NR 10/016 VAN 2 MAART 2010, GEWIJZIGD OP 6 JULI 2010, MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING

Nadere informatie

VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS vzw Dienst Besturen

VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS vzw Dienst Besturen VLAAMS SECRETARIAAT VAN HET KATHOLIEK ONDERWIJS vzw Dienst Besturen OPDRACHT, SAMENSTELLING EN WERKING VAN HET BUREAU BESTUREN EN OVERLEGFORUM BESTUREN Intern reglement OPDRACHT Art. 1, 1 Art. 1, 2 Het

Nadere informatie

1/09/ /12/2015

1/09/ /12/2015 Extra tewerkstellingsplaatsen in PC 319.01 voor laatstejaars studenten uit het deeltijds onderwijs 1/09/2014 31/12/2015 BROCHURE VOOR CLW PC 319.01 1. Het project Werken en studeren Situering project Eind

Nadere informatie

KWALITEITSHANDBOEK MFC Sint-Jozef

KWALITEITSHANDBOEK MFC Sint-Jozef Doel Een overzicht geven van de structurele overlegorganen Een overzicht geven van de belangrijkste afspraken over de werking van de respectievelijke overlegorganen. Overzicht en werking overlegorganen

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker Centraal

Vacature Stafmedewerker Centraal Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Over Stura KU Leuven Vacature Stafmedewerker Centraal Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/13/139 BERAADSLAGING NR. 13/063 VAN 4 JUNI 2013 INZAKE DE UITWISSELING VAN PERSOONSGEGEVENS TUSSEN DE VERENIGINGEN

Nadere informatie

Bestuursfuncties Over bestuurders

Bestuursfuncties Over bestuurders Vlaamse Vereniging van Studenten Nijverheidsstraat 10, 1000 Brussel +32 (0)2 893 24 84 info@vvs.ac www.vvs.ac Bestuursfuncties Over bestuurders De Vlaamse Vereniging van Studenten vzw (VVS) is op zoek

Nadere informatie

IMSIR Intercommunale voor Medico-Sociale Instellingen van de Rupelstreek Col. Silvertopstraat 15, 2850 Boom

IMSIR Intercommunale voor Medico-Sociale Instellingen van de Rupelstreek Col. Silvertopstraat 15, 2850 Boom IMSIR Intercommunale voor Medico-Sociale Instellingen van de Rupelstreek Col. Silvertopstraat 15, 2850 Boom 1. Plaats in het organigram INDIVIDUELE FUNCTIEBESCHRIJVING DIRECTEUR Directie: algemene leiding

Nadere informatie

Bedrijfsnaam: Katholiek Onderwijs Vlaanderen

Bedrijfsnaam: Katholiek Onderwijs Vlaanderen SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Vacature stafmedewerker

Nadere informatie

VERENIGING WAAR ARMEN HET WOORD NEMEN

VERENIGING WAAR ARMEN HET WOORD NEMEN Koning Albert II-laan 35, bus 31 1030 Brussel T 02 553 34 34 F 02 533 34 35 contact@zorginspectie.be VERENIGING WAAR ARMEN HET WOORD NEMEN Naam: Adres: Tel: Fax: Email: Opdrachtnummer: Datum opdracht:

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker

Vacature Stafmedewerker Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Vacature Stafmedewerker Over Stura KU Leuven Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad van

Nadere informatie

Vacature Stafmedewerker

Vacature Stafmedewerker Studentenraad KU Leuven vzw s Meiersstraat 5 3000 Leuven www.sturakuleuven.be Vacature Stafmedewerker Over Stura KU Leuven Studentenraad KU Leuven (Stura KU Leuven) vzw is de officiële studentenraad van

Nadere informatie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie

Vlaamse regering. Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie Vlaamse regering Besluit van de Vlaamse regering betreffende de bevoegdheid, de samenstelling en de werking van de Vlaamse Havencommissie DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 27 juni 1985 op de

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Ouderen. Vernieuwing van de statuten,

Nadere informatie

Sterk door overleg. Adviesfunctie

Sterk door overleg. Adviesfunctie De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) brengt de Vlaamse werkgevers- en werknemersorganisaties samen voor overleg en advies over tal van Vlaamse beleidsthema s. De sociale partners adviseren

Nadere informatie

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3 17 SOCIALE ECONOMIE 18 Sociale economie Iedereen heeft recht op een job, ook de mensen die steeds weer door de mazen van het net vallen. De groep werkzoekenden die vaak om persoonlijke en/of maatschappelijke

Nadere informatie

Resultaten bevraging van de Logo s. Suggesties voor een betere lokale samenwerking

Resultaten bevraging van de Logo s. Suggesties voor een betere lokale samenwerking Inleiding Resultaten bevraging van de Logo s Ondersteuning Logo s door de provincies Ondersteuning Logo s door de lokale besturen Suggesties voor een betere lokale samenwerking Bevraging in opdracht van

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ VAN DE FEDERALE PARTICIPATIE- EN INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ ( FPIM )

INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ VAN DE FEDERALE PARTICIPATIE- EN INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ ( FPIM ) INTERN REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITÉ VAN DE FEDERALE PARTICIPATIE- EN INVESTERINGSMAATSCHAPPIJ ( FPIM ) Artikel 1 - Comité Krachtens artikel 3bis, 17 van de wet van 2 april 1962 betreffende de Federale

Nadere informatie

Vlaamse Regering rssjj^f ^^

Vlaamse Regering rssjj^f ^^ Vlaamse Regering rssjj^f ^^ Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van ISjuli 2007 houdende de organisatie van opvoedingsondersteuning DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de decreten

Nadere informatie

CULTUURHUIS DE WARANDE ANNO OKTOBER 2014

CULTUURHUIS DE WARANDE ANNO OKTOBER 2014 CULTUURHUIS DE WARANDE ANNO OKTOBER 2014 1. MISSIE Cultuurhuis de Warande is een warme thuis voor kunst en cultuurbeleving in de Kempen, met continue aandacht voor maatschappelijke ontwikkelingen. Samen

Nadere informatie

4. JAARPLAN BEGROTING INDICATOREN 2012 Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg JAARPLAN 2012

4. JAARPLAN BEGROTING INDICATOREN 2012 Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg JAARPLAN 2012 4. JAARPLAN BEGROTING INDICATOREN 2012 Dienst Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg DAGG vzw, Guffenslaan 22-3500 Hasselt Adelberg 31-3920 LOMMEL Tel. 011 54 72 43 - Fax. 011 54 72 44 e-mail: administratie@dagg-cgg.be

Nadere informatie

KRACHTLIJNEN VOOR HET SOCIAAL OVERLEG PC 327, sociale werkplaatsen Vlaanderen MEMORANDUM VAN DE WERKGEVERS

KRACHTLIJNEN VOOR HET SOCIAAL OVERLEG PC 327, sociale werkplaatsen Vlaanderen MEMORANDUM VAN DE WERKGEVERS KRACHTLIJNEN VOOR HET SOCIAAL OVERLEG 2003 PC 327, sociale werkplaatsen Vlaanderen MEMORANDUM VAN DE WERKGEVERS INLEIDING Sociale Werkplaatsen hebben als doel het creëren van werkgelegenheid waarbij productiviteit

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/18/054 BERAADSLAGING NR. 18/033 VAN 6 MAART 2018 OVER DE RECHTSTREEKSE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale zekerheid voor werknemers (BS 02.07.1981)

Wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale zekerheid voor werknemers (BS 02.07.1981) Wet van 29 juni 1981 houdende de algemene beginselen van de sociale zekerheid voor werknemers (BS 02.07.1981) Gewijzigd bij : (1) Programmawet van 22 december 2003 (BS 31.12.2003) Gewijzigd bij : (2) Programmawet

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 Inhoud - Aantal niet-werkende werkzoekenden - Tewerkstelling (koppen) binnen zes werkvormen sociale economie - Beschutte

Nadere informatie

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen

Brussel, 10 september _AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen. Advies. Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Brussel, 10 september 2003 091003_AdviesBBB_Toerisme_Vlaanderen Advies Oprichtingsdecreet Toerisme Vlaanderen Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding...3 2. Krachtlijnen van het advies... 3 3. Advies...4 3.1.

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 29 juni

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 29 juni A D V I E S Nr. 1.487 ------------------------------- Zitting van dinsdag 29 juni 2004 ------------------------------------------- Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit

Nadere informatie

Het principe van de sociale voorkeur

Het principe van de sociale voorkeur Vragen naar: Sébastien Pereau E-mail: Sebastien.Pereau@mi-is.be Tel : 02 508 86 81 Fax : 02 508 86 72 http://socialeconomy.fgov.be Ons kenmerk Datum laatste wijziging ESE/30/2 donderdag 24 mei 2007 Betreft:

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Missie / Visie vzw SPIT Tewerkstelling

Missie / Visie vzw SPIT Tewerkstelling Missie / Visie vzw SPIT Tewerkstelling De sociale werkplaats van vzw SPIT Tewerkstelling is een door de overheid erkend tewerkstellingsinitiatief. Bij dit initiatief zijn verschillende stakeholders betrokken.

Nadere informatie

Protocol van akkoord van 31 mei 2011

Protocol van akkoord van 31 mei 2011 Paritair comité voor de bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek Protocol van akkoord 2011-2012 van 31 mei 2011 1. TOEPASSINGSGEBIED Dit akkoord is van toepassing op de werkgevers

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT INTERSECTORAAL REGIONAAL OVERLEG JEUGDHULP WEST-VLAANDEREN Inleidende bepaling Gebruikersparticipatie vormt een rode draad doorheen Integrale Jeugdhulp en de werking van het IROJ.

Nadere informatie

Verslag Werkgroep PC 327: 24 augustus 04

Verslag Werkgroep PC 327: 24 augustus 04 Verslag Werkgroep PC 327: 24 augustus 04 Aanwezig: Lieven VH., Francine T., Lucas M, Katrien VDB, Martine W, Watler H,, Danny V., Marc D., Jan R. Verontschuldigd : Lieven VDS,, Sabrina P, Els D., Bert

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 2 mei

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 2 mei A D V I E S Nr. 1.556 ----------------------------- Zitting van dinsdag 2 mei 2006 ----------------------------------------- Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van

Nadere informatie

Taakafbakening tussen een heilige Drievuldigheid : Departement, Agentschap en Minister. Henny De Baets Administrateur-generaal

Taakafbakening tussen een heilige Drievuldigheid : Departement, Agentschap en Minister. Henny De Baets Administrateur-generaal Taakafbakening tussen een heilige Drievuldigheid : Departement, Agentschap en Minister Henny De Baets Administrateur-generaal 07.05.2009 Visie op het thema What s the problem? : focus Trends breken of

Nadere informatie

Lid worden. van ACV Openbare Diensten. Vlaamse overheid

Lid worden. van ACV Openbare Diensten. Vlaamse overheid Lid worden van ACV Openbare Diensten Vlaamse overheid ACV Openbare Diensten is binnen de Vlaamse overheid de referentievakbond. Zowel in onderhandelingen en overleg, als voor dienstverlening en bijstand.

Nadere informatie

Mobiliteit binnen sociaal overleg 09-12-2014

Mobiliteit binnen sociaal overleg 09-12-2014 Mobiliteit binnen sociaal overleg 09-12-2014 Familiehulp? VZW 12.000 medewerkers Verspreiding in Vlaanderen en Brussel Thuiszorg diensten: zorg, pd, PIT, karwei, kinderopvang, 2 Sociaal overleg? Centraal

Nadere informatie

Algemene duiding sociale zekerheid beschutte werkplaatsen. 3 maart 2016 Groep Maatwerk

Algemene duiding sociale zekerheid beschutte werkplaatsen. 3 maart 2016 Groep Maatwerk Algemene duiding sociale zekerheid beschutte werkplaatsen 3 maart 2016 Groep Maatwerk RSZ België: heel sterke sociale zekerheid 3 systemen Systeem werknemers: Financiering door werkgever (en werknemer)

Nadere informatie

VLAMO vzw* Traject bestuurlijke en organisatorische vernieuwing 2018

VLAMO vzw* Traject bestuurlijke en organisatorische vernieuwing 2018 VLAMO vzw* Traject bestuurlijke en organisatorische vernieuwing 2018 TUSSENTIJDSE VERSLAGGEVING NAJAAR 2018 VOORSTELLEN NA HET EERSTE DEEL VAN HET TRAJECT NAJAAR 2018 Begeleiding prof. Dr. Guy Redig VUB

Nadere informatie

Oprichting van een Fonds voor Bestaanszekerheid demografie voor de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences

Oprichting van een Fonds voor Bestaanszekerheid demografie voor de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences Oprichting van een Fonds voor Bestaanszekerheid demografie voor de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences CAO gesloten op 18 oktober 2016 in het Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige

Nadere informatie

OPRICHTING EN DOELSTELLINGEN

OPRICHTING EN DOELSTELLINGEN Statuten ngo-federatie VZW Goedgekeurd te Brussel op 22 september 1992. Gepubliceerd in B.S. van 18 februari 1993 (identificatienummer 2050/93). Gewijzigd op de AV van 16 september 1999, 29 maart 2001,

Nadere informatie

TEWERKSTELLINGSCEL N.V. AMP en N.V. HDS c.c.

TEWERKSTELLINGSCEL N.V. AMP en N.V. HDS c.c. TEWERKSTELLINGSCEL N.V. AMP en N.V. HDS c.c. Op 03 augustus 2009 wordt de tewerkstellingscel van de afdelingen N.V. AMP, Klein-Eilandstraat 1 te 1070 BRUSSEL en N.V. HDS c.c., Klein-Eilandstraat 1 te 1070

Nadere informatie

Samenwerking in regio s en burensportdiensten

Samenwerking in regio s en burensportdiensten Samenwerking in regio s en burensportdiensten SPORTREGIO KEMPEN IV Samenwerking tussen 11 gemeenten Veel verschil tussen de gemeenten: Inwonersaantal Sportdienst - werking Beschikbare infrastructuur Goede

Nadere informatie

Bevoegdheden in Velt vzw

Bevoegdheden in Velt vzw Bevoegdheden in Velt vzw Gebaseerd op de statuten (AV 9/3/08). Aangevuld met het huishoudelijk reglement en voorstellen vanuit het bestuurscomité. Bevoegdheden van de Algemene Vergadering (Art. 6) Inhoud

Nadere informatie

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS VLAANDEREN

PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS VLAANDEREN KADOC Vlamingenstraat 39 3000 LEUVEN PLAATSINGSLIJST VAN HET ARCHIEF WIT-GELE KRUIS VLAANDEREN Wit-Gele Kruis, 2 BESCHRIJVING PER DOOS 1. Statuten, statutenwijzigingen (o.a. 1984), protocollen, reglementen

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. Bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. Bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum Bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Mentor + Opleiding 1 voor mentoren die jongeren op de werkvloer begeleiden. Najaar 2018

Mentor + Opleiding 1 voor mentoren die jongeren op de werkvloer begeleiden. Najaar 2018 Mentor + Opleiding 1 voor mentoren die jongeren op de werkvloer begeleiden Najaar 2018 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering voor mentors. 1 BELANG VAN EEN GOEDE MENTOR Niet

Nadere informatie

Directiecomité «Houthandel» Proces-verbaal van de vergadering van 20 juni 2013

Directiecomité «Houthandel» Proces-verbaal van de vergadering van 20 juni 2013 Brussel, 22 augustus 2013 048/FDM/adb Directiecomité «Houthandel» Proces-verbaal van de vergadering van 20 juni 2013 Aanwezig : P. Van Steenberge, Voorzitter D. Bourguignon, L. Malmédy, P. De Deurwaerder,

Nadere informatie

Studiedag ACV Openbare Diensten Greet Aelter. Coördinator Sociale Veiligheid. Veilig op Weg

Studiedag ACV Openbare Diensten Greet Aelter. Coördinator Sociale Veiligheid. Veilig op Weg Studiedag ACV Openbare Diensten 17-05-13 Greet Aelter Coördinator Sociale Veiligheid Inleiding Opstellen beleid Subcomité sociale veiligheid Stuurgroep Vragen 05/06/2013 Sociale Veiligheid De Lijn 2 Inleiding

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BASISEDUCATIE

FUNCTIEPROFIEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BASISEDUCATIE FUNCTIEPROFIEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BASISEDUCATIE Federatie Centra voor Basiseducatie vzw Met ondersteuning van PraxisNetwerk Functieprofiel administratief medewerker CBE juni 2015 2 Een functieprofiel

Nadere informatie

DEELNAME AAN NATIONALE RADEN EN COMITÉS

DEELNAME AAN NATIONALE RADEN EN COMITÉS O6 DEELNAME AAN NATIONALE RADEN EN COMITÉS 6.1. Nationale Hoge Raad voor personen met een handicap De Nationale Hoge Raad voor personen met een handicap (NHRPH) onderzoekt dossiers die te maken hebben

Nadere informatie

1. Hoeveel dienstenchequebedrijven telt Vlaanderen op dit moment? Graag ook cijfers voor de laatste vijf jaar, per maand en per provincie.

1. Hoeveel dienstenchequebedrijven telt Vlaanderen op dit moment? Graag ook cijfers voor de laatste vijf jaar, per maand en per provincie. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 326 van PETER VAN ROMPUY datum: 5 februari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstenchequebedrijven - Stand van zaken Door de zesde

Nadere informatie

Selectielijst PACKED vzw

Selectielijst PACKED vzw Selectielijst PACKED vzw Versie Datum Bewerkingen Auteur 1 21.08.2013 Eerste kladversie Alina Saenko 2 29.08.2013 Finale versie Alina Saenko 1. Algemeen bestuur 1.1 Statutaire documenten 1.1.1. Oprichting

Nadere informatie

INHOUDELIJK EN FINANCIEEL JAARVERSLAG AGENTSCHAP Het Agentschap Integratie en Inburgering

INHOUDELIJK EN FINANCIEEL JAARVERSLAG AGENTSCHAP Het Agentschap Integratie en Inburgering 1. Het Agentschap Integratie en Inburgering Op 22 november 2013 stemde de Vlaamse regering in met de oprichting van het Agentschap Integratie en Inburgering (hierna afgekort tot het Agentschap ). Het Agentschap

Nadere informatie

Steunpunt voor het Lokaal Cultuurbeleid 8 maart Omvorming van gemeentelijke vzw s

Steunpunt voor het Lokaal Cultuurbeleid 8 maart Omvorming van gemeentelijke vzw s Omvorming van gemeentelijke vzw s Steunpunt Lokaal Cultuurbeleid Nikolas Cloet 8 maart 2007 INHOUD 1. Wettelijk kader 2. Statutenwijziging 3. Wijziging samenwerkingsovereenkomst 4. Inhoudelijk: algemene

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/13/201 BERAADSLAGING NR 13/095 VAN 1 OKTOBER 2013 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AAN

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.606 ------------------------------ Zitting van dinsdag 24 april 2007 -------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.606 ------------------------------ Zitting van dinsdag 24 april 2007 ------------------------------------------- A D V I E S Nr. 1.606 ------------------------------ Zitting van dinsdag 24 april 2007 ------------------------------------------- Uitvoering van het interprofessioneel akkoord voor de periode 2007-2008

Nadere informatie

Activiteitenverslag. USS - Unie van erkende sociale secretariaten - Rue d'accolay straat Brussel - T. 02/

Activiteitenverslag. USS - Unie van erkende sociale secretariaten - Rue d'accolay straat Brussel - T. 02/ Activiteitenverslag 2018 USS - Unie van erkende sociale secretariaten - Rue d'accolay straat 40-1000 Brussel - T. 02/230.27.23 - uss@synergie4.be 1. De Unie Sociale Secretariaten 2 De USS vertegenwoordigt

Nadere informatie

Proces Deugdelijk Bestuur

Proces Deugdelijk Bestuur Proces Deugdelijk Bestuur 1 Basketbal Vlaanderen = DOOR EN VOOR DE CLUBS WANNEER NODIGDEN WE HEN NOG EENS UIT OM OP DE LEDEN DRUK OP FINANCIËN WETTELIJKE VERPLICHTINGEN KOFFIE TE KOMEN? FANS SFEER INFRASTRUCTUUR

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Paritair Comité voor de beschutte werkplaatsen en de sociale werkplaatsen

Paritair Comité voor de beschutte werkplaatsen en de sociale werkplaatsen Paritair Comité voor de beschutte werkplaatsen en de sociale werkplaatsen 3270102 Beschutte werkplaatsen gesubsidieerd door de Vlaamse Gemeenschap of door de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Sociale werkplaatsen

Nadere informatie

Advies. Voorontwerp van decreet houdende vaststelling van het kader tot oprichting van de provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM)

Advies. Voorontwerp van decreet houdende vaststelling van het kader tot oprichting van de provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM) Brussel, 21 januari 2004 012104_Advies_POM Advies Voorontwerp van decreet houdende vaststelling van het kader tot oprichting van de provinciale ontwikkelingsmaatschappijen (POM) Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 ~ goed bestuurd

Jaarverslag 2017 ~ goed bestuurd WATERSKI VLAANDEREN VZW BE 0417.506.311 : Beatrijslaan 25 bus 2-2050 Antwerpen : +32 (0)3 271 19 59 : www.waterski.be - : wsv@waterski.be IBAN: BE85 4073 0644 4106 EUR - BIC: KREDBEBB Jaarverslag 2017

Nadere informatie

Vacature CAW Centraal-West-Vlaanderen BELEIDSMEDEWERKER & KWALITEITSCOÖRDINATOR

Vacature CAW Centraal-West-Vlaanderen BELEIDSMEDEWERKER & KWALITEITSCOÖRDINATOR Vacature CAW Centraal-West-Vlaanderen BELEIDSMEDEWERKER & KWALITEITSCOÖRDINATOR CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) is er voor iedere burger met om het even welke welzijnsvraag. De kerntaken van een CAW

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Sociale begeleiding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0412814 betreft verslaggever SOCIALE BEGELEIDING PERSONEEL uitbouw Sociale Dienst de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2008

NIEUWSBRIEF OKTOBER 2008 NIEUWSBRIEF OKTOBER 2008 Beste klant, Hieronder de nieuwsbrief van deze maand Op 13 november organiseren wij een info-avond met volgende zeer interessante topics: * premies voor opleidingen - peterschapsprojecten

Nadere informatie

USE-IT ZOEKT: COÖRDINATOR

USE-IT ZOEKT: COÖRDINATOR USE-IT ZOEKT: COÖRDINATOR USE-IT is een toeristische dienst voor jongeren. De organisatie maakt drukwerk, houdt een infobalie open in Brussel, en runt een website. USE-IT is niet-commercieel en werkt zonder

Nadere informatie

Thuiszorgoverleg Mechelen vzw Huishoudelijk reglement

Thuiszorgoverleg Mechelen vzw Huishoudelijk reglement Thuiszorgoverleg Mechelen vzw Huishoudelijk reglement Thuiszorgoverleg Mechelen vzw (T.O.M.) Huishoudelijk reglement Goedgekeurd op de algemene vergadering van 11 maart 2010 Gewijzigd door de algemene

Nadere informatie

Voor de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst, wordt onder bedienden verstaan: de mannelijke en vrouwelijke bedienden.

Voor de toepassing van deze collectieve arbeidsovereenkomst, wordt onder bedienden verstaan: de mannelijke en vrouwelijke bedienden. CAO van 5 augustus 2010 gesloten in het Paritair Comité voor de bedienden uit de scheikundige nijverheid tot oprichting van het fonds voor bestaanszekerheid voor het sectoraal pensioenstelsel voor de bedienden

Nadere informatie

Statuten Recht op Migratie VZW

Statuten Recht op Migratie VZW Statuten Recht op Migratie VZW TITEL 1: Naam, zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Recht op Migratie Vereniging zonder winstoogmerk. (VZW) Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging

Nadere informatie

Functiebeschrijving: controleur leidinggevend (m/v)

Functiebeschrijving: controleur leidinggevend (m/v) Functiebeschrijving: controleur leidinggevend (m/v) Graad Controleur (m/v) Functie Controleur leidinggevend (m/v) Doelstelling van de functie Leiden van een team medewerkers en aansturen van de werkzaamheden

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wetten op de Rijkscomptabiliteit, gecoördineerd op 17 juli 1991, artikel 55 tot en met 58;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wetten op de Rijkscomptabiliteit, gecoördineerd op 17 juli 1991, artikel 55 tot en met 58; Besluit van de Vlaamse Regering tot toekenning van een subsidie aan het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie voor de ontwikkeling van een operationele begeleidingsmethodiek voor

Nadere informatie

+ Diocesaan Comité van Inrichtende Machten (DCIM)

+ Diocesaan Comité van Inrichtende Machten (DCIM) + Diocesaan Comité van Inrichtende Machten (DCIM) Leidraad bij verkennende gesprekken met schoolbesturen in het kader van bestuurlijke schaalvergroting Aanleiding Het Vicariaat onderwijs en het Diocesaan

Nadere informatie

Organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden

Organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden Organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden De organisatie van de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden wordt vandaag geregeld met het decreet van 8 maart 2013 betreffende de organisatie

Nadere informatie

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door...

DE OVEREENKOMST. en mediarte.be,...vertegenwoordigd door... Samenwerkingsovereenkomst VDAB mediarte.be 2013-2014 DE OVEREENKOMST Tussen De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap

Nadere informatie

De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen

De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen In de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) overleggen en adviseren de Vlaamse werkgevers en werknemers over thema s die tot het Vlaamse bevoegdheidsniveau

Nadere informatie

Advies over het ontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake wonen, inburgering en stedelijk beleid

Advies over het ontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake wonen, inburgering en stedelijk beleid ADVIES Raad Volwassenenonderwijs 22 februari 2005 RVOL/MDR/ADV/005 Advies over het ontwerp van decreet houdende diverse bepalingen inzake wonen, inburgering en stedelijk beleid VLAAMSE ONDERWIJSRAAD, LEUVENSEPLEIN

Nadere informatie

Paritair Comité van de Socioculturele sector van de Vlaamse Gemeenschap (329.01)

Paritair Comité van de Socioculturele sector van de Vlaamse Gemeenschap (329.01) Paritair Comité van de Socioculturele sector van de Vlaamse Gemeenschap (329.01) Fonds Sociale Maribel voor de Socioculturele Sector van de Vlaamse gemeenschap Jaarverslag 2017 1 1 Juridisch kader In toepassing

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 199.608 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 26 MEI 2003 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen. Artikel 1

Hoofdstuk 1 Begripsomschrijvingen. Artikel 1 Koninklijk besluit van 17 augustus 2013 houdende uitvoering van hoofdstuk 4, afdeling 2, van de wet van 22 april 2012 ter bestrijding van de loonkloof tussen mannen en vrouwen (BS, 02-09-2013) FILIP, Koning

Nadere informatie

Advies. van de Vlaamse Havencommissie over de organisatie van het eigen vakbondsoverleg voor havenbedrijven

Advies. van de Vlaamse Havencommissie over de organisatie van het eigen vakbondsoverleg voor havenbedrijven Brussel, 18 maart 2005 180305_JPM_Vakbondsoverleg havenbedrijven Advies van de Vlaamse Havencommissie over de organisatie van het eigen vakbondsoverleg voor havenbedrijven Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Probleemstelling...

Nadere informatie

Deel 1: Beschrijving van de structurele externe overlegorganen waar we aan participeren.

Deel 1: Beschrijving van de structurele externe overlegorganen waar we aan participeren. 1 / 6 Deel 1: Beschrijving van de structurele waar we aan participeren. In deze procedure beschrijven we enkel het permanent of structureel overleg waaraan we verplicht of vrijwillig participeren. Naast

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 oktober 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/3 Budget 2013. Machtigingskrediet 831/640. Subsidie

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende het Geografisch Informatie Systeem Vlaanderen TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET. houdende het Geografisch Informatie Systeem Vlaanderen TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Stuk 303 (1999-2000) Nr. 3 VLAAMS PARLEMENT Zitting 1999-2000 5 juli 2000 ONTWERP VAN DECREET houdende het Geografisch Informatie Systeem Vlaanderen TEKST AANGENOMEN DOOR DE PLENAIRE VERGADERING Zie :

Nadere informatie

20 JULI BOUDEWIJN, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, ONZE GROET.

20 JULI BOUDEWIJN, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, ONZE GROET. 1 08.08.2016 20 JULI 1971 KONINKLIJK BESLUIT BETREFFENDE DE OPRICHTING VAN EEN NATIONAAL COMITE VOOR DE VEILIGHEID DER BURGERLIJKE LUCHTVAART EN VAN PLAATSELIJKE COMITES VOOR DE VEILIGHEID DER LUCHTHAVENS

Nadere informatie

DIRECTEUR GGZ NEDERLAND

DIRECTEUR GGZ NEDERLAND DIRECTEUR GGZ NEDERLAND 1 De organisatie. De ggz-sector in Nederland is goed voor een omzet van ruim vijf miljard euro en biedt werk aan ca. 70.000 mensen. GGZ Nederland is de brancheorganisatie die de

Nadere informatie

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR

WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR WERKPLUS WAREGEM FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL ADJUNCT - DIRECTEUR 2/6 FUNCTIEBESCHRIJVING: Adjunct - Directeur Datum opmaak: 22-01-2012 Door: Nancy Cantens (Mentor consult) Datum bijwerking: Door: Reden

Nadere informatie

Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen

Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen Het maatwerkbedrijf van de toekomst Terugblikken op begeleiding van sociale en beschutte werkplaatsen Focussessie Het nieuwe werkgelegenheidsbeleid Impact op uw bedrijfsvoering Peter Bosmans VAC Gent,

Nadere informatie

Vrijstelling van arbeidsprestaties en eindeloopbaan: beperking van de jobs die in aanmerking komen als vervanger

Vrijstelling van arbeidsprestaties en eindeloopbaan: beperking van de jobs die in aanmerking komen als vervanger Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 37 1030 BRUSSEL www.zorg-en-gezondheid.be Aan de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk bijlagen

Nadere informatie

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap

Afgeschermde selecties voor personen met een. arbeidshandicap Afgeschermde selecties voor personen met een provincie Vlaams-Brabant Diversiteitsplan 2005-2007 Oprichting werkgroep diversiteit: kabinet gedeputeerde personeelsbeleid kabinet gedeputeerde sociale zaken

Nadere informatie

Jaarverslag. Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen vzw

Jaarverslag. Vlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen vzw 2006 e Federatie van Beschutte WerkplaatsenVlaamse Federatie van Beschutte WerkplaatsenVlaamse Federatie van Beschutte Werkplaatsen e Federatie van Beschutte Werkplaatsen Vlaamse Federatie van Beschutte

Nadere informatie