Fotojaarverslag 2011 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fotojaarverslag 2011 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug"

Transcriptie

1 Fotojaarverslag 2011 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Wij vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen, Rianne Evers. IVN Nederland

2 Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit verslag volgt de volgorde van het werkplan Nieuwsbrief De nieuwsbrief van het nationaal park is twee maal verschenen. In nummer één een artikel over geneeskrachtige kruiden, aandacht voor de dreigende bezuinigingen en de gevolgen voor de natuur. Verder een onderhoudend artikel over de cursus flora en fauna voor omwonenden en werden verschillende activiteiten zoals de zwerftocht belicht. In het tweede nummer werd het vizier gericht op de plannen van de Paarse Poort, de Groene Scan uitgevoerd door de Stichting Groen en Handicap en het onderhandelingsakkoord decentralisatie natuur. Activiteitenkalender Jaarlijks een grote klus bij de start van het nieuwe jaar: de activiteitenkalender. Zoals altijd is er veel belangstelling voor de kalender.

3 Internet, social media De nieuwe website is in de loop van 2011 gelanceerd. De site sluit aan bij de huisstijl van de andere nationale parken. De site is nieuwsgestuurd, de tweets worden getoond op de homepage en ook de activiteitenkalender. De secretaris zijn eigen Blog. Naast Twitter is via de site ook de facebookpagina te bereiken. Ondertussen wordt gewerkt aan een interactieve kaart voor de website. Een nieuwe kaart is hiervoor getekend. In 2012 wordt de interactieve kaart met nog meer gebiedsinformatie in gebruik genomen. Met ruim visits aan de website kunnen we heel tevreden zijn.

4 Communicatiemiddelen en pr Internet: wandel-appp In de loop van het jaar zijn vijf wandelroutes ondergebracht in een wandel-app van PadVinder.. De app is te downloaden via de site van het nationaal park. Begin 2012 moet de app ook voor androidtoestellen beschikbaar komen. De plannen om ook bij het steunpunt Holten via een wifi-hotspot wandel-apps te kunnen downloaden hebben vertraging opgelopen. Dat had te maken met het moeizame proces rond het herstel van de info-tafel. Uiteindelijk is de infotafel van een nieuwe foto voorzien en is de hotspot aangelegd. Aan de wandel-app wordt nog verder gewerkt in Rijdende informatie aanhanger: Ria Onze Ria wordt steeds vaker ingezet, ook door de partners. Er zijn door de ontwerper een paar kleine verbeteringen doorgevoerd en zijn twee statafels en een klaptafeltje aan de Ria toegevoegd.

5 Flyer processierups Naar aanleiding van de explosie van de processierups en de vele vragen van het publiek hierover is op verzoek van de partners een flyer gemaakt waarin bezoekers gewaarschuwd worden tegen deze rups. Tips wat wel en wat niet te doen. De flyer is ook te downloaden vanaf de website. Heidefolder De heidefolder is in 2011 opnieuw uitgegeven. De folder bevat informatie over het beheer van de heide als belangrijk cultuurhistorisch landschap. Folder korhoen Zoals elk jaar wordt de folder met informatie over het korhoen geactualiseerd en uitgebracht. De folder wordt ondermeer gebruikt bij de voorlichtingsactiviteiten in het veld en de informatiepunten. Zunnewende Het Nationaal Park was vertegenwoordigd (met de Ria) tijdens het Zunnewendefestival in Hellendoorn. Een groot feest met een paar honderd bezoekers.

6 15 juni thema-avond heidebeheer Voor omwonenden is op 15 juni een thema-avond heidebeheer georganiseerd. Het beheer van de heide als cultuurhistorisch landschap stond centraal. Zo n 90 belangstellenden hebben de avond bezocht.

7 Bijeenkomsten vrijwilligers Thema bijeenkomst korhoen Voor de actieve vrijwilligers is een thema-avond georganiseerd over de ontwikkelingen rond het korhoen. De vrijwilligers die actief zijn in het veld krijgen veel vragen over het wel en wee van het korhoen. Belangrijk is dat iedereen op de hoogte is van het onderzoek, predatiebestrijding, en beheermaatregelen. De verschillende onderzoekers en de terreinbeheerders gaven tekst en uitleg.

8 Bezoek Ecoduct vrijwilligers en Gebruikersplatform De tweede bijeenkomst van de vrijwilligers werd op 10 december georganiseerd waarvoor tevens de leden van de organisaties die vertegenwoordigd zijn in het Gebruikersplatform waren uitgenodigd. Centraal stond een bezoek aan het ecoduct over de N35 onder leiding van Arend Spijker. Ruim 90 personen hebben deelgenomen. Onder het genot van een hapje en een drankje vormde dit tevens de afsluiting van De bijeenkomst werd door de Zoogdierwerkgroep Overijssel aangegrepen om de nieuwe zoogdieratlas te presenteren. Wethouder Beintema ontving een exemplaar van het boek. Bezoek Esmé Wiegman Tweede Kamerlid Christen Unie Tweede Kamerlid Esmé Wiegman (CU) wilde zich meer laten informeren over de Nationale Parken en het werk van het IVN in de parken. Onder begeleiding van onze gastheer Arend Spijker is een excursie georganiseerd. Tijdens de wandeling werden diverse thema s omtrent en educatie belicht. Algemeen directeur van het IVN, Jelle de Jong sloot zich bij het gezelschap aan.

9 Kerstkransje Haarle Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug had een stand in de open lucht tijdens het jaarlijkse Kerstkransje Haarle. Zo n 1500 wandelaars kwamen lang, meest inwoners van Haarle. We trakteerden de wandelaars op iets lekkers en de kinderen kregen een ontdekkaart van het gebied mee. Door rechtstreekse contact met de bewoners werd veel informatie uitgewisseld. Workshop digitale natuurfotografie voor kinderen Voor de tweede maal is een workshop digitale natuurfotografie voor kinderen georganiseerd. 20 kinderen namen aan deze workshop deel. De workshop werd ook dit jaar begeleid door natuurfotografe Sterre Delamarre, bijgestaan door twee leden van de fotografiewerkgroep van het IVN. De workshop bestond uit drie bijeenkomsten. Op de derde bijeenkomst vond ook de opening plaats van de expositie in het Bezoekerscentrum. De opening werd onder grote belangstelling verricht door de burgemeester van de gemeente Hellendoorn, mevrouw Raven. Het succes van de workshop en het enthousiasme van de kinderen is voor de fotografie werkgroep van het IVN aanleiding om met een groep kinderen verder te gaan en mogelijk te komen tot een werkgroep fotografie voor kinderen. In 2012 wordt hiermee gestart.

10 Woordvoerders van de Natuur Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug doet mee met het basisschoolprogramma van het IVN: Woordvoeders van de Natuur. In 2011 zijn 16 schoolgidsen speciaal voor dit doel getraind. De bedoeling is dat deze gidsen in 2012 zich gaan inzetten voor de begeleiding van groepen schoolkinderen voor het speciale programma. De opzet van het programma Woordvoerders is dat leerlingen na een voorbereidende activiteit in de klas het veld in gaan voor een speciale opdracht. Vervolgens presenteren zijn de resultaten aan een zo groot mogelijke groep: ouders, broertjes, zusjes, opa s, oma s en natuurlijk hun eigen schoolgenoten. Zij zijn de Woordvoerders van de natuur.

11 Jaarlijkse zwerftocht In mei werd de jaarlijkse zwerftocht georganiseerd. 16 deelnemers gingen een hele dag op pad met de gastheer van het nationaal park, Arend Spijker. Activiteiten derden Vogelaarsdag Op 5 november vond de jaarlijkse Overijsselse Vogelaarsdag plaats, dit jaar in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. 120 deelnemers luisterden naar de bijdragen van verschillende deskundigen onder wie onze gastheer, Arend Spijker. Scootmobieltocht In 2011 zijn twee scootmobieltochten georganiseerd. Het is een initiatief van de stichting Welzijn Ouderen. Groepjes deelnemers werden begeleid door natuurgidsen en onze secretaris. Gestart werd bij Braakman Noetsele en de tocht duurde ongeveer twee uur. De deelnemers hebben genoten, reden om er een jaarlijkse activiteit van te maken. Inmiddels is uit de groep deelnemers een projectgroepje ontstaan die meerdere route in de omgeving gaat uitzetten en publiceren.

12 Gastheerschap De gastheren kwamen in 2011 twee maal bijeen. Van vergaderen op 15 november in de schaapskooi op Twilhaar kwam vanwege de kou niet zo veel. Tijdens de excursie naar het ecoduct, onder leiding van Arend Spijker werd veel informatie uitgewisseld en namen de gastheren de informatie over het functioneren van het ecoduct graag tot zich. Gebruikersplatform O 21 april vond in het Los Hoes in Holten een bijeenkomst plaats van Het Gebruikersplatform. Gestart werd met een veldbezoek waarop ook verschillende leden van de vertegenwoordigde organisaties af kwamen. Het tweede, besloten deel van de bijeenkomst vond aan de vergadertafel plaats. De tweede bijeenkomst van het Gebruikersplatform vond plaats bij Braakman Noetsele. Tijdens deze avond presenteerde de Stichting Groen en Handicap het rapport dat opgesteld is naar aanleiding van de visitatie van deze stichting aan het gebied. Leden van het Gebruikersplatform en hun achterban waren ook uitgenodigd voor het bezoek aan het ecoduct op 10 december. Cursus voor omwonenden Het nationaal park organiseerde aan het begin van het jaar een bewonerscursus waarbij de cultuurhistorie de rode draad was. Behalve cultuurhistorie is er ook aandacht voor de geologie, geomorfologie, het ontstaan van het landschap en de natuurwaarden van het gebied. De cursus is gegeven in januari van deelnemers, allemaal bewoners uit de omgeving van het nationaal park. De cursus besloeg drie avonden en een dagexcursie.

13 Eindeloze Heuvelentocht Deze tocht heeft dit jaar helaas niet plaatsgevonden omdat er te weinig belangstelling voor was zo kort op de zomervakantie. De werving voor de EHT in 2012 is inmiddels in gang gezet. Scan Groen en Handicap Op initiatief van het Gebruikersplatform heeft het nationaal park een scan laten uitvoeren door de Stichting Groen en Handicap. Aanleiding waren signalen dat bepaalde voorzieningen zoals informatieborden en parkeerplaatsen lastig voor mensen met een beperking zijn te gebruiken. De resultaten zijn verwerkt in een verslag dat ook te downloaden is vanaf de website. De stichting heeft over de bevindingen een presentatie gegeven op een bijeenkomst van het Gebruikersplatform en voor het Overlegorgaan.

Fotojaarverslag 2012 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2012 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Fotojaarverslag 2012 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen, Rianne Evers.

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2010 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2010 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Fotojaarverslag 2010 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Wij vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen, Rianne Evers. IVN Nederland

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2014 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2014 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Fotojaarverslag 2014 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park Drents-Friese Wold 2014 De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur

Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park Drents-Friese Wold 2014 De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park Drents-Friese Wold 2014 De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen Guido Lek Werkgroep

Nadere informatie

De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur

De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Fotojaarverslag 2013 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen,

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2017

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2017 Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2017 2 Werkgroep Communicatie, Educatie, Recreatie en Marketing De werkgroep Communicatie, Educatie en Marketing van het Regionaal Landschap Drents-Friese

Nadere informatie

Communicatie & Educatie

Communicatie & Educatie Fotojaarverslag 2016 Basispakket communicatie en educatie Communicatie & Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Fotojaarverslag 2016 Basispakket communicatie en educatie Het basispakket communicatie

Nadere informatie

Communicatie& Educatie

Communicatie& Educatie Fotojaarverslag 2014 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Door: Thea Peters Erica Zwanenburg Nel v.d. Laan Fotojaarverslag 2014 Basispakket communicatie

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie

Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Door: Thea Peters Erica Zwanenburg Nel v.d. Laan Jeugdactiviteiten - Scholenproject voor het basisonderwijs: Nationaal Park

Nadere informatie

Fotojaarverslag Basispakket Communicatie en Educatie 2015. Nationaal Park Drents-Friese Wold

Fotojaarverslag Basispakket Communicatie en Educatie 2015. Nationaal Park Drents-Friese Wold Fotojaarverslag Basispakket Communicatie en Educatie 2015 Nationaal Park Drents-Friese Wold De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen Guido

Nadere informatie

Communicatie & Educatie

Communicatie & Educatie Fotojaarverslag 2015 Basispakket communicatie en educatie Communicatie & Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Fotojaarverslag 2015 Basispakket communicatie en educatie Het basispakket communicatie

Nadere informatie

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 -

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 - Jaarverslag 217 IVN-Apeldoorn Jaarverslag 217 samenvatting - Pagina 1 - IVN Apeldoorn - Jaarverslag 217 - Samenvatting IVN-afdeling Apeldoorn wil bijdragen aan een duurzame samenleving door uitvoering

Nadere informatie

Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018

Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018 Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018 Foto jaarverslag op hoofdlijnen van de activiteiten van de werkgroep educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden.. Werkgroep educatie: Bernadette Haverkort- BC De

Nadere informatie

Ag pt 6 a Jaarplan KwaliteitsimpulsHeide 2012

Ag pt 6 a Jaarplan KwaliteitsimpulsHeide 2012 Ag pt 6 a Jaarplan KwaliteitsimpulsHeide 2012 In het overlegorgaan van april is besproken dat de financiering vanuit het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug kan worden ingezet voor het behoud van het

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde Nationaal Park Oosterschelde Overzicht activiteiten en resultaten 2011 Algemeen Informatievoorziening aan bezoekers van Nationaal Park Oosterschelde door middel van het parelsnoer van voorzieningen : Informatiezuilen

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016 Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016 2 Werkgroep Communicatie, Educatie, Recreatie en Marketing De werkgroep Communicatie, Educatie en Marketing van het Regionaal Landschap Drents-Friese

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF UITGAVE 1 APRIL 2012

NIEUWSBRIEF UITGAVE 1 APRIL 2012 NIEUWSBRIEF UITGAVE 1 APRIL 2012 1 Gezamenlijke arrangementen Voorwoord Dit is de eerste nieuwsbrief van het project de Paarse Poort! U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op de één of andere wijze betrokken

Nadere informatie

www.landschapsbeheergelderland.nl Twitter: @SLGelderland Startavond Klompenpad Beekbergen Stichting Landschapsbeheer Gelderland Programma Uitleg klompenpaden (wat, waarom, hoe) Ervaringen Gerard Nijhof

Nadere informatie

Een educatief programma voor groep 7 en 8 Handleiding Deel 2 Nationaal Park Lauwersmeer

Een educatief programma voor groep 7 en 8 Handleiding Deel 2 Nationaal Park Lauwersmeer Een educatief programma voor groep 7 en 8 Handleiding Deel 2 Nationaal Park Lauwersmeer Inhoudsopgave Deel 2: programma Nationaal Park Lauwersmeer 1. Planning en organisatie 1.1. Voordat u begint 1.2.

Nadere informatie

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. --- CONCEPT-- Naam project: Meerdaagse wandeltocht Bergen vol natuur Een etappe wandeltocht langs 26 bergen en belten. Projectbeschrijving algemeen Inhoud van het

Nadere informatie

Uitvoeringsagenda NP De Sallandse Heuvelrug en omgeving voor

Uitvoeringsagenda NP De Sallandse Heuvelrug en omgeving voor Uitvoeringsagenda NP De Sallandse Heuvelrug en omgeving voor 2016 2019 Organisatie Kernteam kernteam bestaande uit 6 partners vertegenwoordigd in de navolgende personen, te weten: Gemeente Hellendoorn

Nadere informatie

Overlegorgaan NPZK 11 december 2015 Agendapunt 5 BESTEDINGENPLAN 2016 Ter vaststelling

Overlegorgaan NPZK 11 december 2015 Agendapunt 5 BESTEDINGENPLAN 2016 Ter vaststelling Overlegorgaan NPZK 11 december 2015 Agendapunt 5 BESTEDINGENPLAN 2016 Ter vaststelling BOP nr. Bestedingenplan 2016 Nationaal Park Zuid-Kennemerland begroot bedrag trekker Vaste kosten NPZK 13.4 kosten

Nadere informatie

Vergadering Overlegorgaan d.d. 8 maart 2012 ag pt 3

Vergadering Overlegorgaan d.d. 8 maart 2012 ag pt 3 Vergadering Overlegorgaan d.d. 8 maart 2012 ag pt 3 Van 19.15-19.55 uur vindt - voorafgaand aan de vergadering - een kennismaking plaats met de nieuwe interim voorzitter de heer C.A.C.J. Oomen. Hiervoor

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde Nationaal Park Oosterschelde Communicatie & Educatie; Overzicht resultaten 2012 Algemeen Informatievoorziening aan bezoekers van Nationaal park Oosterschelde door middel van het parelsnoer van voorzieningen

Nadere informatie

Koeien langs het ommetje Marienheem

Koeien langs het ommetje Marienheem Zes ommetjeswerkgroepen zijn druk met het voor elkaar maken van een aantal prachtige ommetjes door heel Overijssel. Daarbij hebben jullie regelmatig dezelfde vragen. Vandaar dat we een soort nieuwsbrief

Nadere informatie

Beste "Statengriffie",

Beste Statengriffie, Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Thea Peters [t.c.peters@ivn.nl] donderdag 21 augustus 2014 9:38 Statengriffie brief aan leden Provinciale Staten over gevolgen beëindiging bijdrage Nationale Parken

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Op basis van het advies van het Transitieteam nationale parken wordtgeconcludeerd dat nationale parken waardevol kunnen zijn om de

Nadere informatie

Vergadering Overlegorgaan d.d. 3 september 2012 ag pt 3

Vergadering Overlegorgaan d.d. 3 september 2012 ag pt 3 Vergadering Overlegorgaan d.d. 3 september 2012 ag pt 3 Conceptverslag van het Overlegorgaan (OO) d.d. 15 mei 2012 Locatie: Huis van Cultuur en Bestuur, Nijverdal Aanwezig: De heer C.A.C.J. Oomen De heer

Nadere informatie

de Sallandse Heuvelrug

de Sallandse Heuvelrug Verslagen Werkgroepen: V&E, Recreatie de Sallandse Heuvelrug Aan : leden van de werkgroep voorlichting en educatie Van : Nico Driessen Datum : 24 maart 2005 Betreft : concept-verslag Verslag van de vergadering

Nadere informatie

Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn. Jaarverslag 2014

Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn. Jaarverslag 2014 Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn Jaarverslag 2014 Voorwoord Geachte lezer, D O O R G A A N Voor u ligt het jaarverslag 2014 van de Stichting Gehandicaptenbelangen Baarn (SGB). Een jaar waarin we als

Nadere informatie

13 mei 2011: Bezoek aan

13 mei 2011: Bezoek aan 13 mei 2011: Bezoek aan 1. Introductie De Sallandse Heuvelrug (opgericht op 16 oktober 2004) is gelegen in de provincie Overijssel tussen Hellendoorn en Holten met de bijzondere heuvels Hellendoornse Berg,

Nadere informatie

Hoe doet de Bibliotheek het op (social) media? Wat doen bibliotheken op online en social media?

Hoe doet de Bibliotheek het op (social) media? Wat doen bibliotheken op online en social media? Hoe doet de Bibliotheek het op (social) media? Wat doen bibliotheken op online en social media? Inspiratiesessie VOB en Meltwater 9 december 015 Het Nationale Bibliotheekcongres Wat vertellen wij wat zeggen

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 10 april 2014. Drie initiatieven om samen mee aan de gang te gaan.

Verslag bijeenkomst 10 april 2014. Drie initiatieven om samen mee aan de gang te gaan. Inspiratie- en samenwerkingsbijeenkomst Aan de slag met Gebiedspromotie Gastheren en Ambassadeurs Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug & Kromme Rijnstreek Verslag bijeenkomst 10 april 2014. Drie initiatieven

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015. Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. Nieuwsbrief Schooljaar 2014-2015, nr.6 januari 2015 Beste ouders, verzorgers, Voor u ligt de eerste Nieuwsbrief van kalenderjaar 2015. SOM Helaas werkt SOM niet altijd even goed. Daarom is het goed om

Nadere informatie

Plan van Aanpak Behoud en Versterken Draagvlak Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Plan van Aanpak Behoud en Versterken Draagvlak Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Plan van Aanpak Behoud en Versterken Draagvlak Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Auteurs Contact Nico Driessen Thea Peters Herman Reimerink Nico Driessen Stationstraat 3 8011 CZ Zwolle 038 4250979

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

2015 Jaarverslag. Monique Schievink, Welschap Welzijn Consulent Brede School Heemskerk Heemskerk, 3 mei 2016

2015 Jaarverslag. Monique Schievink, Welschap Welzijn Consulent Brede School Heemskerk Heemskerk, 3 mei 2016 2015 Jaarverslag Monique Schievink, Welschap Welzijn Consulent Brede School Heemskerk Heemskerk, 3 mei 2016 Het jaarverslag 2015 is in een ander jasje gestoken. In het kort komen een aantal speerpunten

Nadere informatie

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012!

ER IS NOG PLEK BIJ CURSUSSEN NAJAAR 2012! ASW Cursus bulletin Het ASW Cursusbulletin blikt terug op cursussen die zijn geweest en brengt onder de aandacht wat er de komende maanden op de kalender staat. Wilt u dit bulletin rechtstreeks in uw mailbox

Nadere informatie

Activiteiteninspiratie

Activiteiteninspiratie Activiteiteninspiratie 22 T/M 30 SEPTEMBER 2018 www.weekvandezwinstreek.eu Voorwoord Beste ondernemer, De Week van de Zwinstreek komt dit jaar terug! Met deze week zetten we samen met u de spotlight op

Nadere informatie

Ambassadeurs van het landschap Leidsche Ommelanden

Ambassadeurs van het landschap Leidsche Ommelanden Ambassadeurs van het landschap Leidsche Ommelanden Cursus Ambassadeurs van het landschap Leidsche Ommelanden Begin 2013 heeft IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, de cursus Ambassadeurs

Nadere informatie

Cultuur in het Groen. Jaarverslag Inleiding. Activiteiten 2016

Cultuur in het Groen. Jaarverslag Inleiding. Activiteiten 2016 Cultuur in het Groen Stichting Promotie Groen Midden-Delfland Jaarverslag 2016 Inleiding De stichting Promotie Groen Midden-Delfland is in 2010 opgericht en beschikt sinds 2011 over een ANBI-status. Doel

Nadere informatie

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort

Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Nieuwsbrief 43, april 2017 Stichting Eendenkooi Maaspoort Voor U ligt de 1e nieuwsbrief van 2017. In deze Nieuwsbrief kunt U zien en lezen wat er in de maanden januari, februari en maart gebeurd is of

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief april 2015.

Digitale nieuwsbrief april 2015. Digitale nieuwsbrief april 2015. Lezing Henk Koopman over de V2. Op 16 april gaat in Hellendoorn de grote zaal in restaurant De Kroon open om 19.30. Een half uur later begint namelijk een belangrijke lezing

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN

Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Jaarverslag 2017 VERSLAGLEGGING: KIM SCHOLTEN Inhoudsopgave Inleiding voorzitter... 2 Verslag intern en regulier overleg HAR... 3 De samenstelling van de HAR in 2017... 3 Onderwerpen in 2017... 3 Biedingen

Nadere informatie

1. Historisch kader ( wat was Vluchtoord, foto s-filmpjes etc) via de site: vvvuden.nl gratis

1. Historisch kader ( wat was Vluchtoord, foto s-filmpjes etc) via de site: vvvuden.nl gratis Keuzemenu onderwijs herdenken Vluchtoord Inschrijven bij tim@stichtingc.nl. 1. Historisch kader ( wat was Vluchtoord, foto s-filmpjes etc) via de site: vvvuden.nl 2. Vertaling Vluchtoord naar vluchtelingenproblematiek

Nadere informatie

Kop van Drenthe Cursus Gastheer van het landschap Cursusinformatie: Cursuskorting voor Raboklanten Doelen cursus Gastheer van het Landschap

Kop van Drenthe Cursus Gastheer van het landschap Cursusinformatie: Cursuskorting voor Raboklanten Doelen cursus Gastheer van het Landschap Kop van Drenthe Cursus Gastheer van het landschap Gemeente Noordenveld en IVN Drenthe werken samen om bezoekers en ondernemers van de kop van Drenthe het landschap in al haar facetten laten beleven en

Nadere informatie

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening

Rapportage Biebpanel. Digitale dienstverlening Digitale dienstverlening Rapportage Biebpanel Samenvatting van de belangrijkste uitkomsten van het Biebpanel onderzoek naar de digitale dienstverlening, gehouden in oktober 2014. 31 januari 2015 Biebpanel:

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

Ook de wandelvereniging van Oldeberkoop zet ieder jaar een route uit van 10, 15, 30 en 40 km. Deze routes zijn gratis verkrijgbaar aan de receptie.

Ook de wandelvereniging van Oldeberkoop zet ieder jaar een route uit van 10, 15, 30 en 40 km. Deze routes zijn gratis verkrijgbaar aan de receptie. Zuid-Oost Friesland leent zich uitstekend voor diverse wandelactiviteiten! Het coulisselandschap, ook wel de Friese Wouden genoemd, waarvan Oldeberkoop onderdeel uitmaakt is een uitgestrekt gebied met

Nadere informatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie

Bijlage 4b. Communicatie en participatie Bijlage 4b Communicatie en participatie INHOUD 1 Op weg naar een Definitief Ontwerp voor Kerckebosch... 3 2 Informeren en betrekken... 3 3 Participatie... 4 Communicatie en participatie 2 Op weg naar een

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2013 Communicatie en Educatie Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa

Fotojaarverslag 2013 Communicatie en Educatie Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa Fotojaarverslag 2013 Communicatie en Educatie Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa André Brasse, coördinator C&E Timanca Manak, medewerker C&E IVN draagt bij aan duurzame Drentse Nationale

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek

Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Stad en raad Een Stadspanelonderzoek Kübra Ozisik 13 Juni 2016 Laura de Jong www.os-groningen.nl BASIS VOOR BELEID Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 2. Resultaten... 3 2.1 Respons... 3

Nadere informatie

JAARVERSLAG Landelijke endometriose dag. Donateurs en achterban

JAARVERSLAG Landelijke endometriose dag. Donateurs en achterban 27 MAART 2017 ENDOMETRIOSE STICHTING Donateurs en achterban DE DONATEURS ZIJN IN TE DELEN IN VERSCHILLENDE GROEPEN LANDELIJKE ENDOMETRIOSE DAG 2016 MMC BEURZEN EN CONGRESSEN 2016 WEBSITE BELANGRIJK COMMUNICATIE

Nadere informatie

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda

NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan NJ Gouda JAARVERSLAG 2018 NAW-gegevens Stichting Een Heerlijk Thuis Walraven van Halllaan 8 2806 NJ Gouda http://www.eenheerlijkthuis.nl contact@eenheerlijkthuis.nl 06-24893958 Organisatiegegevens Stichting Een

Nadere informatie

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014

Stichting Seniorenplatform Gouda. Jaarverslag 2014 Gouda, 20 februari 2015 Stichting Seniorenplatform Gouda Jaarverslag 2014 De topics in 2014: Lancering van de website van de SSG Het forum rond de gemeenteraadsverkiezingen In gesprek met de ouderenbonden

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA EN WERKBEGROTING. Voorlichting & Educatie. Nationaal Park Schiermonnikoog

JAARPROGRAMMA EN WERKBEGROTING. Voorlichting & Educatie. Nationaal Park Schiermonnikoog JAARPROGRAMMA EN WERKBEGROTING Voorlichting & Educatie Nationaal Park Schiermonnikoog 215 NB: De doelstellingen in dit jaarplan verwijzen naar het Strategisch meerjarenplan communicatie 211-215. Inleiding

Nadere informatie

ENQUÊTE VAN IVN NIJKERK

ENQUÊTE VAN IVN NIJKERK December 2015 ENQUÊTE VAN IVN NIJKERK Deze enquête is gericht aan alle leden en donateurs van de natuurvereniging IVN Nijkerk. Het doel van de enquête is IVN Nijkerk inzicht te geven in welke richting

Nadere informatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie

PORTFOLIO Zuid NL Communicatie PORTFOLIO Zuid NL Communicatie www.zuidnl.nl Oktober 2014 Zorghuisgroep Deurne Opdracht: Schrijven van een communicatieplan, waarmee alle betrokken doelgroepen bereikt worden ten behoeve van de transformatie

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 IVN & Nationale Parken

Jaarverslag 2015 IVN & Nationale Parken Jaarverslag 2015 IVN & Nationale Parken Inhoudsopgave IVN en Nationale Parken 3 Focus 2015 en resultaten 5 Pijler 1: 6 Jeugd en jongeren: educatie én participatie Pijler 2: 8 Recreatieondernemers: draagvlak

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 3, juli 2015, jaargang 1

NIEUWSBRIEF nr. 3, juli 2015, jaargang 1 NIEUWSBRIEF nr. 3, juli 2015, jaargang 1 Beste vrijwilligers, donateurs en geïnteresseerden: HET PAVILJOEN STAAT! Zo leek het nog weken te duren en zo was het Paviljoen opeens open! Vele Warmonders en

Nadere informatie

De Veluwe Opdrachten en Overzichten voor begeleiders

De Veluwe Opdrachten en Overzichten voor begeleiders De Opdrachten en Overzichten voor begeleiders Inhoud van de map ALGEMEEN Over Woordvoerders van de natuur Over de opdrachten en voorbereiding Praktisch: 2 vormen van begeleiden Overzicht opdrachten per

Nadere informatie

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6

Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Nieuwsbrief Princenhaags museum nr. 6 Onze nieuwsbrief heeft een ander uiterlijk gekregen. We gaan onze vrienden op een andere manier informeren over zaken die in het Princenhaags museum spelen. Vrienden

Nadere informatie

Communicatieplan windenergie

Communicatieplan windenergie Communicatieplan windenergie 1. Inleiding De eigenaren van alle windturbines in Dongeradeel hebben de wens geuit om 23 turbines in Dongeradeel in te ruilen voor een cluster van maximaal 4 grote turbines.

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016

Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 1 WMORAAD NEDER-BETUWE Jaarverslag2015 D.D.maart 2016 2 Inhoudsopgave 1.0. Inleiding 3 2.0. Vergaderingen 4 2.1. Adviezen 4 2.2. Overleg met de gemeente 4 3.0. Ondersteuning,aandachtsgebieden, externe

Nadere informatie

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Nieuwsbrief April 2015 Toeristische Gids Land van Cuijk 2015 Deze week wordt de Toeristische Gids 2015 verspreid. De gids is een handig naslagwerk voor toeristen en

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 15R.00366

RAADSINFORMATIEBRIEF 15R.00366 RAADSINFORMATIEBRIEF 15R.00366 Van Datum 16 juni 2015 college van burgemeester en wethouders Portefeuillehouder(s) : wethouder Duindam Portefeuille(s) Contactpersoon : Welzijn : R. de Jongh Tel.nr. : 06-20094767

Nadere informatie

Meerjarenplan Communicatie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug 2009 2013

Meerjarenplan Communicatie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug 2009 2013 Meerjarenplan Communicatie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug 2009 2013 Inhoudsopgave Inleiding...3 1 Uitgangssituatie...5 1.1 Terugblik...5 1.2 De bestuurlijke en maatschappelijke context...8

Nadere informatie

Ik ben grafisch vormgever.

Ik ben grafisch vormgever. Ik ben grafisch vormgever. D A V I D S I M O N ADVERTISING BRANDING PHOTO VIDEO WEB Studio Antoinet Voor de fotografie en design studio, Studio Antoinet, heb ik een website mogen ontwikkelen. Bij deze

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Stichting De Klaprozen

Jaarverslag 2015 Stichting De Klaprozen Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Jaarverslag 2015 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer Amsterdam Juni 2016 Stichting De Klaprozen Voor mensen met een jaartje meer

Nadere informatie

Woerdens Techniek Talent

Woerdens Techniek Talent Woerdens Techniek Talent Werkgroep Promotie en werving Concept Activiteitenplan 2013/2014 versie 3.0, Woerden, 23-08- 2013 Aanleiding Het Woerdens Techniek Talent is een initiatief van onderwijsinstellingen,

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Project Storesafari

Docentenhandleiding. Project Storesafari Docentenhandleiding Project Storesafari Docentenhandleiding project Storesafari Inhoud opdracht Storesafari De opdracht bestaat uit: 1 Links naar project Storesafari en retailquiz. 2 Docentenhandleiding

Nadere informatie

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda

De Achtbaan. Nieuwsbrief Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Nieuwsbrief 7 2018-2019 Make a wish Sinterklaas Kerst Podium Privacy wetgeving Talentenmiddag Parro Data voor in de agenda Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de 7-de nieuwsbrief van dit schooljaar!

Nadere informatie

Dit communicatieplan is tot stand gekomen in opdracht van het Overlegorgaan van het nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Dit communicatieplan is tot stand gekomen in opdracht van het Overlegorgaan van het nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit communicatieplan is tot stand gekomen in opdracht van het Overlegorgaan van het nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Auteurs: Miranda Koffijberg, Ron Janmaat Communicatiebureau De Lynx, Wageningen

Nadere informatie

Gilde De Ronde Venen. Stichting Gilde Noordwest Utrecht

Gilde De Ronde Venen. Stichting Gilde Noordwest Utrecht Gilde De Ronde Venen Stichting Gilde Noordwest Utrecht Jaarverslag 2017 1 2 Verslag per onderdeel ALGEMEEN / BESTUUR De activiteiten Coach4you en SamenSpraak zijn sterk voortgezet. De Jongeren Coach heeft

Nadere informatie

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Utrecht laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Utrecht laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Utrecht.

Nadere informatie

Communicatie Educatie en Recreatie Jaarverslag 2012

Communicatie Educatie en Recreatie Jaarverslag 2012 Communicatie Educatie en Recreatie Jaarverslag 2012 2 Werkgroep Communicatie Educatie en Recreatie Nationaal Park De Maasduinen Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Samenvatting jaarverslag 2012 5 Inleiding

Nadere informatie

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017 Timmerdorp Hoevelaken is een initiatief van: Kinderopvang: Lionsclub Hoevelaken De Stichting Timmerdorp Hoevelaken: Petra Koudstaal (voorzitter) (dagelijkse leiding) Saskia Turk (dagelijkse leiding) Dennis

Nadere informatie

Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland

Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland Maandag 4 juni 2012, AC restaurant langs de A1 te Holten Aanwezigen: Mevrouw WH.Maij (provincie Overijssel), de heer S. van Dijk (provincie Overijssel), mevrouw G.P.L.

Nadere informatie

Delft,

Delft, www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl Delft, 30-09-2016 Inhoud Zomerfeest op zaterdag 17 september... 1 Belangrijk nieuws uit de kleutergroepen... 2 De Vindplaats... 3 Maandsluiting...

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 21 maart 2016 onderwerp Voorbereidingskrediet Koningsdag 2016 portefeuillehouder Henk Jan Meijer informant Nijmeijer, HAF (Hester) 5109 eenheid/afdeling Ontwikkeling OWP

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

Met deze gezamenlijke nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste stand van zaken.

Met deze gezamenlijke nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste stand van zaken. Nieuwsbrief Te Werve Februari 2013 Inleiding Vorig jaar hebben wij u voor het laatst geïnformeerd over de ontwikkelingen in de wijk Te Werve. Sinds die tijd zijn wij achter de schermen druk bezig geweest

Nadere informatie

Informatie over de periode

Informatie over de periode Informatie over de periode 1 t/m 31 mei 2016 Hieronder leest u enkele wetenswaardigheden die de moeite waard zijn om te onthouden. Wij willen u vragen de data vast in de agenda of op de kalender te noteren.

Nadere informatie

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 Inleiding Sinds 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. Het doel van de wet is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij,

Nadere informatie

Vergadering Overlegorgaan d.d. 4 oktober 2010 ag. Punt 3

Vergadering Overlegorgaan d.d. 4 oktober 2010 ag. Punt 3 Vergadering Overlegorgaan d.d. 4 oktober 2010 ag. Punt 3 Conceptverslag van het Overlegorgaan (OO) d.d. 24 juni 2010 Locatie: Restaurant De Uitkijk te Hellendoorn Aanwezig: De heer R. Lanning De heer H.

Nadere informatie

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer,

Cools, Luuk. Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012. jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc. Bijlagen: Geachte lezer, Cools, Luuk Onderwerp: FW: jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 Bijlagen: jaarverslag 2012 WMO raad.03.doc Geachte lezer, bijgaand bieden wij u ter informatie het jaarverslag WMO-raad Wormerland 2012 aan.

Nadere informatie

Resultaten. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Resultaten. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen Resultaten Bezoekerscentrum De Kennemerduinen 2015-2016 Doelstelling Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is het duurzame centrum voor educatie, recreatie en toerisme van het Nationaal Park Zuid- Kennemerland.

Nadere informatie

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Nieuw recreatief concept RouteApp. Meer zien, meer beleven Titel: RouteApps: de toekomst is begonnen Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Buro Kloeg RouteApp. Meer

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

1. Voorwoord. 2. Terugblik

1. Voorwoord. 2. Terugblik v 2012 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Terugblik 3. Bijdrage aan het museum 4. Financiële verslaglegging 5. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord 1. Voorwoord Het afgelopen jaar trok

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie