Fotojaarverslag 2014 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fotojaarverslag 2014 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug"

Transcriptie

1 Fotojaarverslag 2014 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid

2 Nieuwsbrief In 2014 zijn vier digitale nieuwsbrieven verschenen en verzonden naar een groeiend abonneebestand: nu 650 personen. De verandering van de organisatie van de Nationale Parken in Overijssel is uitgebreid toegelicht. En verder aandacht voor het werk van de schoolgidsen, de gastheren, het werkatelier Duurzaam Door, de Dag van de Nationale Parken, de start van S(u)port for Nature en het initiatief voor de oprichting van een Bankenbrigade. Activiteitenkalender Ook dit jaar is er hard aan getrokken om de activiteiten op tijd gereed te krijgen. Zoals altijd is er veel belangstelling voor de kalender. Voor het uitbrengen van de kalender heeft dit jaar Ediat Media zorg gedragen. Dankzij de bijdragen van ondernemers in de vorm van advertenties is deze uitgave bekostigd. Zo werden exemplaren kosteloos voor ons vervaardigd en werden er huis-aanhuis verspreid.

3 Internet, social media De website trok in bezoekers, een spectaculaire stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Aan de website is in de loop van 2014 een aantal aanpassingen gedaan. Twitter Met 900 volgers is ook de twitter-account niet meer weg te denken in het rijtje communicatiemiddelen. Het is goed te merken dat er veelvuldig sprake is van interactie met de volgers. Naast Twitter is via de site ook de facebookpagina te bereiken: Afscheid Rianne Per 1 april hebben we afscheid moeten nemen van onze collega Rianne Evers. Vanwege overheidsbezuinigingen is haar functie van medewerker C&E voor het Nationaal Park komen te vervallen. Rianne heeft ruim 10 jaar bij het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug gewerkt.

4 Korhoen.info Samen met Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming is de communicatie rond het korhoen op elkaar afgestemd. Alle nieuwtjes worden gepubliceerd op de website van het NPSH en is te bereiken via een speciale url Deze pagina hangt aan de website van het nationaal park. Flyers en folders Folder korhoen Zoals elk jaar wordt de folder met informatie over het korhoen geactualiseerd en uitgebracht. De folder wordt onder meer gebruikt bij de voorlichtingsactiviteiten door vrijwilligers in het veld en de informatiepunten.

5 Dag van de Nationale Parken Op 25 mei werd op de Sallandse Heuvelrug voor de derde maal de Dag van de Nationale Parken georganiseerd. Centraal thema dit jaar was: Er zit muziek in de Nationale Parken. Voor de invulling van dit thema werd de samenwerking gezocht met de Kunstenschool Kaliber. Bij het Buitencentrum werden muziekworkshops gegeven waarbij natuur de inspiratiebron was en was langs de Speelbosroute een speciale speurtocht voor kinderen over geluiden uit de natuur uitgezet. Natuurdiorama Holterberg verzorgde workshops over het maken van meifluitjes en werden bezoekers uitgenodigd op de paardentram die onder begeleiding van muziek van een accordeonist, bezoekers verraste op een tochtje door het bos. Bij Hotel Restaurant Hoog Holten verzorgden muzikanten van de Kunstenschool kaliber verschillende optredens met sfeervolle klassieke muziek. Wikimedia De Sallandse Heuvelrug was door Wikimedia uitgekozen voor een speciale geluidenworkshop. Deelnemers werden geleerd hoe geluiden uit de natuur vast te leggen en te uploaden naar de site van Wikimedia.

6 Lezing over Wolven in Nederland Op 21 januari organiseerde Natuurdiorama Holterberg samen met het Nationaal Park een themalezing over De Wolf in Nederland. Ecoloog en roofdierdeskundige Erwin van Maanen had een zeer geïnteresseerd publiek tegenover zich van meer dan 40 personen waaronder zelfs mensen uit Groningen en Amsterdam.

7 Bijeenkomsten voor vrijwilligers Omdat we het belangrijk vinden dat de vrijwilligers goed geïnformeerd zijn over allerlei zaken is op 26 maart wederom een speciale thema-avond belegd. Vrijwilligers werden door de deskundigen van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten bijgepraat over beheerzaken en werd de stand van zaken met betrekking tot de transitie van de Nationale Parken in Overijssel geschetst. Aan de bijeenkomst was een bezoek gekoppeld aan de landinrichting Zuna. Voor de meeste vrijwilligers een eerste bezoek. In het veld werd de relatie geschetst tussen dit landinrichtingsproject en de Sallandse Heuvelrug: een mooie ecologische verbinding tussen De Berg en de Regge. Op 15 november zijn de vrijwilligers uitgenodigd om mee te gaan voor een bezoek aan het andere Nationaal Park in Overijssel Weerribben-Wieden. Met een volle bus werd een excursie georganiseerd onder leiding van IVN collega Erica Zwanenburg. Aandacht voor nieuwe natuur, onderhoud van de eendenkooi, het laarzenpad, rietcultuur en natuurlijk veel uitwisseling en gezelligheid.

8 Bijeenkomst gastheren van het Nationaal Park Op 17 februari waren de gastheren van het nationaal park bijeen om bijgepraat te worden over nieuwe ontwikkeling in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Zoals gebruikelijk werd de bijeenkomst ook gekoppeld aan een excursie. Deze keer werd een bezoek gebracht aan de landinrichting Zuna waar een ecologische verbinding is gecreëerd tussen de berg en het Reggedal. Europarcconferentie Het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug was vertegenwoordigd op de Europarcconferentie van 28 september tot 2 oktober. Dit jaar werd de conferentie georganiseerd door de collega s uit Ierland met als thema: The value of Nature. Belangrijk was de verkiezing van een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter. Ignace Schops, directeur van het Nationaal Park Hooge Kempen (B) is voor de komende jaren de nieuwe voorzitter.

9 Bankenbrigade Op vrijdag 10 oktober heeft scheidend gedeputeerde Theo Rietkerk dit project Bankenbrigade Sallandse Heuvelrug officieel geopend. Het was tevens zijn laatste handeling als gedeputeerde met de portefeuille Toerisme en Recreatie. Een enthousiaste groep vrijwilligers gaat zich ontfermen over rustbanken in en rond de Sallandse Heuvelrug. De vrijwilligers zijn oud-wethouders uit Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden en de initiatiefnemer Hans van Overbeeke, oud burgemeester van Hellendoorn. Doel van de bankenbrigade is om in en rond de Sallandse Heuvelrug tot aan de Regge banken te renoveren, te vervangen, te plaatsen of vernieuwen. Hierdoor wordt de aantrekkelijkheid van de fietsen wandelroutes flink vergroot.

10 Werkplaatssessie Duurzaam Door: Natuur en Gezondheid De Nationale Parken in Nederland krijgen elk een duurzaamheidsnetwerk. Deze netwerken organiseren activiteiten die passen bij de karakteristieken én de maatschappelijke energie van elk Nationaal Park. Dit is de ambitie van IVN. Zeven pilots moeten uitwijzen wat deze netwerken kunnen opleveren. In de pilots ontwikkelen ondernemers, overheden, onderzoekers, onderwijs en lokale en regionale organisaties samen nieuwe businessmodellen voor duurzaamheidsactiviteiten. Ideeën voor Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Tijdens de sessie op de Sallandse Heuvelrug op 17 maart stond de vraag centraal: Hoe boeken we winst met gezondheid in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug? Dubbele winst, namelijk een solide financiële basis én een betere volksgezondheid dankzij duurzaamheidsactiviteiten. Recreatieondernemers, ambtenaren van de provincie en gemeenten, vertegenwoordigers van groene organisaties en gezondheidsorganisaties (GGD) formuleerden tal van ideeën. In de loop van 2014 is een vervolgstap gezet voor verdere uitwerking van deze ideeën. Uiteindelijk moet de pilot in 2015 meer vorm krijgen.

11 Schoolgidsen Speciaal opgeleide schoolgidsen deden goede zaken in Met name waar het ging om het begeleiden van de onderwijsprogramma s Woordvoerders van de Natuur en Speurders van Twilhaar. De gidsen zijn uitgedost in speciale polo s met als opschrift: Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, Bergen vol Natuur. Woordvoerders van de Natuur Bij dit programma worden leerlingen van basisscholen uitgenodigd om zich een stukje van het verhaal van de Sallandse Heuvelrug eigen te maken. Het programma bestaat uit een voorbereidingsdeel op school, een dagdeel in het veld en een presentatie. Landelijk zijn diverse programma s rond diverse thema s ontwikkeld. Op de Sallandse Heuvelrug spitsen de woordvoerders zich toe op de eikenstobben en jeneverbessen. Dit programma is zes keer gedaan, door scholen ook scholen buiten de gemeente. Speurders van Twilhaar Speurders van Twilhaar is een lesprogramma voor groep 7 en 8 van de basisschool, ontwikkeld door het IVN. Het thema van dit programma is de cultuurhistorie rondom Twilhaar in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Dit programma is 9 x uitgevoerd.

12 Joep de Eekhoorn is een belevingstocht voor leerlingen van groep 3 en 4 van de basisschool. Joep neemt de kinderen mee op reis door zijn bos. Onderweg doen ze allemaal opdrachtjes om het gebied te beleven. Dit programma is 2x uitgevoerd. Haarle in oorlogstijd...gezien door de ogen van een puber... Dat is de titel van een boek dat in Haarle is gepresenteerd op vrijdag 29 november. Een mooi initiatief waaraan het Nationaal Park De Sallandse heuvelrug graag een bijdrage aan heeft geleverd. Jan Rodijk (83) woonde in 1940 aan de westzijde van Haarle. Hij was een boodschappenjongen voor zijn ouders en de buren. Dat bracht hem regelmatig naar Raalte, Hellendoorn en Nijverdal. Fietsend over de Paltheweg op De Sallandse Heuvelrug kwam hij langs het werkkamp Twilhaar waar de laatste tijd veel aandacht voor is; de contouren van de barakken zijn zichtbaar gemaakt in het landschap. Het boekwerk telt 63 bladzijden met 50 foto s. ISBN: Een uitgave van Stichting Marke Haarle

13 Jeugdnatuurclub Een nieuw initiatief: de Jeugdnatuurclub Sallandse Heuvelrug. Hiermee gaat een oude wens van velen in vervulling, zo ook van initiatiefnemer Jan van Rijn. In januari 2015 is de eerste bijeenkomst gepland. Alle partners hebben toegezegd om minimaal twee activiteiten per jaar te organiseren waardoor er een gedegen jaarprogramma is ontstaan. Landelijk overleg Communicatie en Educatie Nationale Parken De coördinatoren C&E van het IVN uit alle nationale parken hebben twee maal per jaar een landelijk overleg. Tijdens deze dagen worden programma s en ideeën uitgewisseld van de andere nationale parken en worden bepaalde thema s tijdens werksessies uitgediept.

14 IVN Zomerweek 2014: ontdek de Sallandse Heuvelrug De jaarlijkse IVN Zomerweek vond dit jaar plaats van 3 tot en met 10 augustus op de Sallandse Heuvelrug Het gevarieerde programma-aanbod werd verzorgd onder begeleiding van IVN-gidsen die bekend zijn met de omgeving. Aan de kinderen was ook gedacht; in de leeftijd van vijf tot veertien jaar hadden zij hun eigen natuurprogramma. Nieuw informatiepaneel aan de Van Heekweg Op initiatief van Stichting Marke Haarle is een prachtig informatiebord gerealiseerd met informatie en foto s over Huis Sprengenberg (Palthetoren). Over de definitieve tekst en de foto s hebben we prima overleg gehad met de familievereniging van het huis. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug heeft het ontwerp laten maken, Staatsbosbeheer verzorgde het vervoer. Op donderdag 15 mei hebben vrijwilligers van Natuurmonumenten en Stichting Marke Haarle het paneel geplaatst. Ook hebben zij een bankje verplaatst naar de plek bij het informatiepaneel. We hebben nu al gezien dat veel voorbijgangers belangstelling tonen voor de informatie.

15 Foto jaarverslag 2014 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2012 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2012 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Fotojaarverslag 2012 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen, Rianne Evers.

Nadere informatie

De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur

De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Fotojaarverslag 2013 Basispakket Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen,

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2011 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2011 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Fotojaarverslag 2011 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Wij vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen, Rianne Evers. IVN Nederland

Nadere informatie

Communicatie& Educatie

Communicatie& Educatie Fotojaarverslag 2014 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Door: Thea Peters Erica Zwanenburg Nel v.d. Laan Fotojaarverslag 2014 Basispakket communicatie

Nadere informatie

Communicatie & Educatie

Communicatie & Educatie Fotojaarverslag 2015 Basispakket communicatie en educatie Communicatie & Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Fotojaarverslag 2015 Basispakket communicatie en educatie Het basispakket communicatie

Nadere informatie

Communicatie & Educatie

Communicatie & Educatie Fotojaarverslag 2016 Basispakket communicatie en educatie Communicatie & Educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden Fotojaarverslag 2016 Basispakket communicatie en educatie Het basispakket communicatie

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie

Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Fotojaarverslag 2013 Basispakket communicatie en educatie Communicatie& Educatie Door: Thea Peters Erica Zwanenburg Nel v.d. Laan Jeugdactiviteiten - Scholenproject voor het basisonderwijs: Nationaal Park

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park Drents-Friese Wold 2014 De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur

Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park Drents-Friese Wold 2014 De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Fotojaarverslag Communicatie en Educatie Nationaal Park Drents-Friese Wold 2014 De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen Guido Lek Werkgroep

Nadere informatie

Fotojaarverslag 2010 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Fotojaarverslag 2010 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Fotojaarverslag 2010 Communicatie en Educatie Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Wij vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen, Rianne Evers. IVN Nederland

Nadere informatie

Beste "Statengriffie",

Beste Statengriffie, Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Thea Peters [t.c.peters@ivn.nl] donderdag 21 augustus 2014 9:38 Statengriffie brief aan leden Provinciale Staten over gevolgen beëindiging bijdrage Nationale Parken

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde Nationaal Park Oosterschelde Communicatie & Educatie; Overzicht resultaten 2012 Algemeen Informatievoorziening aan bezoekers van Nationaal park Oosterschelde door middel van het parelsnoer van voorzieningen

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016 Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2016 2 Werkgroep Communicatie, Educatie, Recreatie en Marketing De werkgroep Communicatie, Educatie en Marketing van het Regionaal Landschap Drents-Friese

Nadere informatie

Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018

Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018 Fotojaarverslag Werkgroep educatie 2018 Foto jaarverslag op hoofdlijnen van de activiteiten van de werkgroep educatie Nationaal Park Weerribben-Wieden.. Werkgroep educatie: Bernadette Haverkort- BC De

Nadere informatie

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2017

Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2017 Fotojaarverslag Communicatie, Educatie en Marketing 2017 2 Werkgroep Communicatie, Educatie, Recreatie en Marketing De werkgroep Communicatie, Educatie en Marketing van het Regionaal Landschap Drents-Friese

Nadere informatie

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Nieuwsbrief April 2015 Toeristische Gids Land van Cuijk 2015 Deze week wordt de Toeristische Gids 2015 verspreid. De gids is een handig naslagwerk voor toeristen en

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst 10 april 2014. Drie initiatieven om samen mee aan de gang te gaan.

Verslag bijeenkomst 10 april 2014. Drie initiatieven om samen mee aan de gang te gaan. Inspiratie- en samenwerkingsbijeenkomst Aan de slag met Gebiedspromotie Gastheren en Ambassadeurs Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug & Kromme Rijnstreek Verslag bijeenkomst 10 april 2014. Drie initiatieven

Nadere informatie

Ag pt 6 a Jaarplan KwaliteitsimpulsHeide 2012

Ag pt 6 a Jaarplan KwaliteitsimpulsHeide 2012 Ag pt 6 a Jaarplan KwaliteitsimpulsHeide 2012 In het overlegorgaan van april is besproken dat de financiering vanuit het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug kan worden ingezet voor het behoud van het

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 IVN & Nationale Parken

Jaarverslag 2015 IVN & Nationale Parken Jaarverslag 2015 IVN & Nationale Parken Inhoudsopgave IVN en Nationale Parken 3 Focus 2015 en resultaten 5 Pijler 1: 6 Jeugd en jongeren: educatie én participatie Pijler 2: 8 Recreatieondernemers: draagvlak

Nadere informatie

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde Nationaal Park Oosterschelde Overzicht activiteiten en resultaten 2011 Algemeen Informatievoorziening aan bezoekers van Nationaal Park Oosterschelde door middel van het parelsnoer van voorzieningen : Informatiezuilen

Nadere informatie

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 -

Jaarverslag IVN-Apeldoorn Jaarverslag 2017 samenvatting - Pagina 1 - Jaarverslag 217 IVN-Apeldoorn Jaarverslag 217 samenvatting - Pagina 1 - IVN Apeldoorn - Jaarverslag 217 - Samenvatting IVN-afdeling Apeldoorn wil bijdragen aan een duurzame samenleving door uitvoering

Nadere informatie

Uitvoeringsagenda NP De Sallandse Heuvelrug en omgeving voor

Uitvoeringsagenda NP De Sallandse Heuvelrug en omgeving voor Uitvoeringsagenda NP De Sallandse Heuvelrug en omgeving voor 2016 2019 Organisatie Kernteam kernteam bestaande uit 6 partners vertegenwoordigd in de navolgende personen, te weten: Gemeente Hellendoorn

Nadere informatie

Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan

Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan Dossier: Samenspraak bij de ontwikkeling van het Beheerplan Hoe zou het moeten (de overheid over Samenspraak bij het ontwikkelen van een N2000 Beheerplan). Het Natura 2000 Beheerplan Schoorlse Duinen is

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2014-2024 2 3 foto s: ruud maaskant, pwn, kenneth stamp, mark kras Vooraf Nationaal Park Zuid-Kennemerland behoort met zijn duinen en bossen tot de mooiste en waardevolste natuurgebieden van

Nadere informatie

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet!

Vrijwilligers Wij zijn heel blij met onze vrijwilligers, gezamenlijk wordt er telkens weer een mooie activiteit neergezet! JAARVERSLAG 2018 Voor u ligt het jaarverslag van de Stichting Coalitie Erbij Woudenberg. Zoals u onderstaand kunt lezen hebben wij ook dit jaar, behalve de bijeenkomsten van Samen op Zondag, diverse activiteiten

Nadere informatie

Overleg orgaan 23 mei 2005-05-08 agendapunt 3.2

Overleg orgaan 23 mei 2005-05-08 agendapunt 3.2 Overleg orgaan 23 mei 2005-05-08 agendapunt 3.2 Mededelingen Persartikelen Tubantia Persbericht LNV: Flora- en faunawet vereenvoudigd Persbericht provincie: Natuur en landschap hebben ook grote economische

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF UITGAVE 2 JUNI 2012

NIEUWSBRIEF UITGAVE 2 JUNI 2012 NIEUWSBRIEF UITGAVE 2 JUNI 2012 1 Voorwoord Dit is de tweede nieuwsbrief van het project de Paarse Poort! U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op de één of andere wijze betrokken bent bij dit project. We

Nadere informatie

Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug

Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug Wandelroute Sprengenberg, op de Sallandse Heuvelrug 5.6 km wandelen Wandel op de heuvelachtige Sprengenberg en laat je verrassen door de uitgestrekte bossen, glooiende heidevelden en vele planten en dieren.

Nadere informatie

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Nieuw recreatief concept RouteApp. Meer zien, meer beleven Titel: RouteApps: de toekomst is begonnen Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Buro Kloeg RouteApp. Meer

Nadere informatie

Ideeën worden plannen!

Ideeën worden plannen! Informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden Dinsdag 9 december 20:00-21:30 uur In de Verkeerstuin, Soesterweg 312, Amersfoort NIEUWSBRIEF nr 3, november 2014 Ideeën worden plannen! 2014 wordt een belangrijk

Nadere informatie

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten.

RESULTATEN Hieronder volgt de samenvatting van de resultaten. Lezersonderzoek 2015 Het lezersonderzoek is gehouden in het Delft Internet Panel (DIP). Daarnaast is er een steekproef getrokken voor respondenten met achtergrondgegevens, die minder vaak in het DIP voorkomen.

Nadere informatie

NATUUR EDUCATIE IN NATIONAAL PARK DE SALLANDSE HEUVELRUG

NATUUR EDUCATIE IN NATIONAAL PARK DE SALLANDSE HEUVELRUG SchoolSafari! NATUUR EDUCATIE IN NATIONAAL ARK DE SALLANDSE HEUVELRUG Op avontuur! Inhoud Natuurdiorama Holterberg Natuurmonumenten Nationaal ark De Sallandse Heuvelrug Sterrenwacht Hellendoorn Staatsbosbeheer

Nadere informatie

Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland

Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland Verslag Natura 2000 Stuurgroep Salland Maandag 4 juni 2012, AC restaurant langs de A1 te Holten Aanwezigen: Mevrouw WH.Maij (provincie Overijssel), de heer S. van Dijk (provincie Overijssel), mevrouw G.P.L.

Nadere informatie

Op weg naar een stimuleringsagenda voor de Sallandse Heuvelrug

Op weg naar een stimuleringsagenda voor de Sallandse Heuvelrug 1 Op weg naar een stimuleringsagenda voor de Sallandse Heuvelrug Kernteam NP de Sallandse Heuvelrug tussenversie, april 2016 Inleiding 2 3 De gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten hebben met de transitie

Nadere informatie

Marconistraat 10. Nijverdal

Marconistraat 10. Nijverdal Marconistraat 10 Nijverdal TE KOOP BEDRIJFSRUIMTE TE NIJVERDAL Adres Algemeen Marconistraat 10, 7442 DD te Nijverdal Het betreft een bedrijfshal in een bedrijfsverzamelgebouw van 9 stuks. De onderhavige

Nadere informatie

vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging

vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging vrijdag 20 mei 2011 Buurserzand / Buurserveen / Haaksbergerveen Veldsymposium Uitnodiging De toestand van de natuur in Overijssel Op vrijdag 20 mei vindt het zestiende veldsymposium De toestand van de

Nadere informatie

An hard fietsen he-j nich völ. Iej mot op tied van hoes goan!

An hard fietsen he-j nich völ. Iej mot op tied van hoes goan! Landal Green Park De Hellendoornseberg Tunnelweg 71 7448 RV Haarle 0548 597050 AFKORTINGEN: ri = richting LA = linksaf RA = rechtsaf RD = rechtdoor pad. = paddestoel splitsing: een weg splitst zich in

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen

Jaarverslag Stichting Almelose Schoolsportdagen Jaarverslag 2014 De missie van onze stichting is het stimuleren van sport en beweging om een gezonde en actieve leefwijze van de Almelose jeugd te bevorderen. Stichting Almelose Schoolsportdagen Zeven

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief april 2015.

Digitale nieuwsbrief april 2015. Digitale nieuwsbrief april 2015. Lezing Henk Koopman over de V2. Op 16 april gaat in Hellendoorn de grote zaal in restaurant De Kroon open om 19.30. Een half uur later begint namelijk een belangrijke lezing

Nadere informatie

Project Junior Dijkdenkers

Project Junior Dijkdenkers Project Junior Dijkdenkers Opdrachtgever: Projectteam Grebbedijk, Waterschap Vallei en Veluwe, www.grebbedijk.com Dit project is ontwikkeld door: Toonbeeld Schoolprojecten, www.toonbeeldschoolprojecten.nl

Nadere informatie

Ronny Hullegie, een gedreven waarnemer

Ronny Hullegie, een gedreven waarnemer Rondje Gezond, Dag van de Nationale Parken 2 3 4 6 8 Zoete ondersteuning voor NP de Sallandse Heuvelrug Ronny Hullegie, een gedreven waarnemer Natuurverkenning 2010-2040 Nationaal Park Hoge Kempen, natuur

Nadere informatie

Provincie kiest voor natuur,

Provincie kiest voor natuur, Noordstra, lepie Van: Verzonden: Onderwerp: IVN Gelderland [gelderland ivn.nl] woensdag 12september2012 13:54 IVN-nieuws no. 8-2012 Inshtuut voor natuur educ,tie & duurzairnheid IVN Gelderland 12109 In

Nadere informatie

Schoolnieuws schooljaar Vrijdag 11 maart 2016 Dinsdag 15 maart Muziekavond. Woensdag 16 maart Studieochtend kleuters Leerlingen gr1/2 vrij

Schoolnieuws schooljaar Vrijdag 11 maart 2016 Dinsdag 15 maart Muziekavond. Woensdag 16 maart Studieochtend kleuters Leerlingen gr1/2 vrij Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 11 maart 2016 Dinsdag 15 maart Muziekavond Woensdag 16 maart Studieochtend kleuters Leerlingen gr1/2 vrij Vrijdag 18 maart Woensdag 23 maart Nationale Rekendag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF UITGAVE 1 APRIL 2012

NIEUWSBRIEF UITGAVE 1 APRIL 2012 NIEUWSBRIEF UITGAVE 1 APRIL 2012 1 Gezamenlijke arrangementen Voorwoord Dit is de eerste nieuwsbrief van het project de Paarse Poort! U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u op de één of andere wijze betrokken

Nadere informatie

13 mei 2011: Bezoek aan

13 mei 2011: Bezoek aan 13 mei 2011: Bezoek aan 1. Introductie De Sallandse Heuvelrug (opgericht op 16 oktober 2004) is gelegen in de provincie Overijssel tussen Hellendoorn en Holten met de bijzondere heuvels Hellendoornse Berg,

Nadere informatie

Wij zetten onze bijdrage aan een duurzamer Leusden en omstreken graag op een rij:

Wij zetten onze bijdrage aan een duurzamer Leusden en omstreken graag op een rij: Terugblik 2016 De Groene Belevenis is een gepassioneerd producent, adviseur, uitvoerder, ondersteuner, verbinder, en activator op het gebied van duurzaamheid. Vanuit onze persoonlijke kernwaarden en onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie.

Nieuwsbrief juli 14. Voorwoord. Rommelmarkt. C1000 Cambuurplein spaaractie. Voorwoord. Hier is weer de nieuwsbrief, tevens laatste dit jaar, van onze school, met de nodige informatie over school erin opgenomen. In deze nieuwsbrief is er info over de schoolkalender, de schoolgids,

Nadere informatie

Kop van Drenthe Cursus Gastheer van het landschap Cursusinformatie: Cursuskorting voor Raboklanten Doelen cursus Gastheer van het Landschap

Kop van Drenthe Cursus Gastheer van het landschap Cursusinformatie: Cursuskorting voor Raboklanten Doelen cursus Gastheer van het Landschap Kop van Drenthe Cursus Gastheer van het landschap Gemeente Noordenveld en IVN Drenthe werken samen om bezoekers en ondernemers van de kop van Drenthe het landschap in al haar facetten laten beleven en

Nadere informatie

Jaarverslag CRT-Ren 2016

Jaarverslag CRT-Ren 2016 Jaarverslag CRT-Ren 2016 Het jaar 2016 heeft in het teken gestaan van het werven van nieuwe leden. In 2015 zagen wij, net als de trend landelijk ook liet zien, een terugloop in het aantal leden. Door zeer

Nadere informatie

Bewegwijzering en bebording in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug

Bewegwijzering en bebording in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug Bewegwijzering en bebording in het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug Definitief Opdrachtgever: Regio Twente Postbus 1400 7500 BK ENSCHEDE Opdrachtnemer: Eelerwoude Mossendamsdwarsweg 3 7472 DB Goor

Nadere informatie

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland

ACHTERGROND. Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland ACHTERGROND Provincie Flevoland is opdrachtgever van Toerisme Flevoland Beleid en keuzes komen voort uit: Collegeprogramma Zelfstandig en Uniek 2011-2015 Nota Profielversterkend Ombuigen Economische Agenda

Nadere informatie

Eerste Literaire Dis zo goed als volgeboekt! Roo, Marijke de

Eerste Literaire Dis zo goed als volgeboekt! Roo, Marijke de Roo, Marijke de Van: Bibliotheekservice Fryslân namens Bibliotheekservice Fryslân Verzonden: vrijdag 30 januari 2015 10:30 Aan: Statengriffie provinsje

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Op basis van het advies van het Transitieteam nationale parken wordtgeconcludeerd dat nationale parken waardevol kunnen zijn om de

Nadere informatie

04-04 Theoretisch verkeersexamen groep Praktisch verkeersexamen groep Paasbrunch/Paascircuit (Informatie volgt)

04-04 Theoretisch verkeersexamen groep Praktisch verkeersexamen groep Paasbrunch/Paascircuit (Informatie volgt) SCHOOLJOURNAAL OBS de Berkenhorst Staphorster Kerkweg 40 Staphorst :0522 461359461359 : erkenhorst@stichtingpromes.nl Website : http://www.deberkenhorst.nl 22 maart 2019 AGENDA 04-04 Theoretisch verkeersexamen

Nadere informatie

GOUDA KAASSTAD [info=goudakaasstad.nl@cmail1.com] namens GOUDA KAASSTAD [info@goudakaasstad.nl] Verzonden: donderdag 26 maart 2015 18:59 Aan:

GOUDA KAASSTAD [info=goudakaasstad.nl@cmail1.com] namens GOUDA KAASSTAD [info@goudakaasstad.nl] Verzonden: donderdag 26 maart 2015 18:59 Aan: Van: GOUDA KAASSTAD [info=goudakaasstad.nl@cmail1.com] namens GOUDA KAASSTAD [info@goudakaasstad.nl] Verzonden: donderdag 26 maart 2015 18:59 Aan: Secretariaat Griffie Onderwerp: Gouda opent Nederlands

Nadere informatie

Activiteiteninspiratie

Activiteiteninspiratie Activiteiteninspiratie 22 T/M 30 SEPTEMBER 2018 www.weekvandezwinstreek.eu Voorwoord Beste ondernemer, De Week van de Zwinstreek komt dit jaar terug! Met deze week zetten we samen met u de spotlight op

Nadere informatie

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.

Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. --- CONCEPT-- Naam project: Meerdaagse wandeltocht Bergen vol natuur Een etappe wandeltocht langs 26 bergen en belten. Projectbeschrijving algemeen Inhoud van het

Nadere informatie

de Sallandse Heuvelrug

de Sallandse Heuvelrug Verslagen Werkgroepen: V&E, Recreatie de Sallandse Heuvelrug Aan : leden van de werkgroep voorlichting en educatie Van : Nico Driessen Datum : 24 maart 2005 Betreft : concept-verslag Verslag van de vergadering

Nadere informatie

Bungalowpark Hoge Hexel

Bungalowpark Hoge Hexel Bungalowpark Hoge Hexel Uw tweede thuis in Twente Rustig gelegen Overdekt zwembad Luxe bungalows Speeltuinen Visvijver Thuiskomen bij bungalowpark Hoge Hexel Graag verwelkomen wij u op ons prachtig gelegen

Nadere informatie

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016.

Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Reis Erasmus+ naar Roemenië: 8 t/m 12 oktober 2016. Deelnemers: José Boenders, Niek Kroep, Laura Kuipers, Christel Monnink en Ans Pol. Na een vroege treinreis op zaterdag 8 oktober jl. kwamen we in de

Nadere informatie

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober O.B.S. Beukenlaan Beukenlaan 42 9674 CC WINSCHOTEN NIEUWSBRIEF T: 0597 414294 E: mail@obsbeukenlaan.nl I: www.obsbeukenlaan.nl 20e jaargang nr. 1 donderdag 28 augustus 2014 Agenda: Donderdag 28 augustus

Nadere informatie

Jaarverslag IVN & Nationale Parken

Jaarverslag IVN & Nationale Parken Jaarverslag 2017 IVN & Nationale Parken 2 Inhoudsopgave 1. IVN en Nationale Parken 5 2. Focus 2017 en resultaten 6 > Pijler 1: Jeugd en jongeren: educatie én participatie 7 > Pijler 2: Recreatieondernemers:

Nadere informatie

Beleidsplan Luisteren naar de basis

Beleidsplan Luisteren naar de basis Beleidsplan 2017 2022 Luisteren naar de basis Het IVN Roermond e.o. is één van de 36 lokale afdelingen in de Provincie Limburg. De afdeling Roermond e.o. heeft momenteel 250 leden. 1 Doelstellingen De

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

Resultaten. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen

Resultaten. Bezoekerscentrum De Kennemerduinen Resultaten Bezoekerscentrum De Kennemerduinen 2015-2016 Doelstelling Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is het duurzame centrum voor educatie, recreatie en toerisme van het Nationaal Park Zuid- Kennemerland.

Nadere informatie

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea

Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Inventarisatie educatie in Nederlandse musea Afstudeerproject HAS Den Bosch, onderdeel van KIGO-project Educatie en Dierenwelzijn Studenten HAS Den Bosch: Claudia Liedecke Anneloek van Lieshout Opdrachtgever:

Nadere informatie

Bijeenkomst waterrecreatie in de IJsseldelta

Bijeenkomst waterrecreatie in de IJsseldelta Bijeenkomst waterrecreatie in de IJsseldelta Wat gaan we doen? Bijpraten ontwikkelingen waterrecreatie IJsseldelta - Uitvoeringsprogramma uiterwaarden Zwartewater-Vecht - Haalbaarheidsonderzoek nieuwe

Nadere informatie

! Samenvatting vergadering stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014

! Samenvatting vergadering stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014 Operatie BRP Jaargang 2014, nummer 3, 1 april 2014 Samenvatting vergadering stuurgroep Operatie BRP van 27 maart 2014 Onderwerpen waarover de stuurgroep heeft gesproken De stuurgroep heeft op 27 maart

Nadere informatie

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2015

Stichting Theater De Bres. Jaarverslag 2015 Stichting Theater De Bres Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Voorwoord 01. Bestuur 02. Activiteiten 03. Huisvesting 04. Horeca 05. Vrijwilligers 06. Website 07. Publiciteit 08. Sponsors 2 Voorwoord Het afgelopen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2006 en 2007. de Sallandse Heuvelrug

JAARVERSLAG 2006 en 2007. de Sallandse Heuvelrug JAARVERSLAG 2006 en 2007 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Overlegorgaan en werkgroepen. 3. Projecten en maatregelen 2006 en 2007. 4. Bijzondere activiteiten 5. Onderzoek 6. Financiën 2006 en 2007 Bijlage

Nadere informatie

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis

Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis DEZE WEEK FELICITEREN WE: Anouk v.d. Meer (woensdag) Alle leerlingen die in de zomervakantie jarig zijn! Regel van de maand juli: Dat iedereen anders is, daar is niks mee mis Nieuws uit de personeelskamer.

Nadere informatie

Kinderen kunnen én willen niet zonder natuur

Kinderen kunnen én willen niet zonder natuur Natuurbeleving als vaste waarde in een veranderende wereld Education is the most powerful weapon which you can use to change the world - Nelson Mandela September 2014 1 Kinderen kunnen én willen niet zonder

Nadere informatie

Fotojaarverslag Basispakket Communicatie en Educatie 2015. Nationaal Park Drents-Friese Wold

Fotojaarverslag Basispakket Communicatie en Educatie 2015. Nationaal Park Drents-Friese Wold Fotojaarverslag Basispakket Communicatie en Educatie 2015 Nationaal Park Drents-Friese Wold De Nationale Parken vertellen het verhaal van de Nederlandse Natuur Communicatie en Educatie Nico Driessen Guido

Nadere informatie

Jaarverslag van de Dorpsbelangenvereniging Hellouw Juli 2008

Jaarverslag van de Dorpsbelangenvereniging Hellouw Juli 2008 Jaarverslag van de Dorpsbelangenvereniging Hellouw Juli 2008 Vanaf de vorige ledenvergadering [november 2007] is het volgende te vermelden betreffende de activiteiten van de Dorpsbelangenvereniging Hellouw.

Nadere informatie

Wij zetten onze bijdrage aan een duurzamer Leusden graag op een rij:

Wij zetten onze bijdrage aan een duurzamer Leusden graag op een rij: Terugblik 2015 Het eerste jaar van De Groene Belevenis lijkt voorbijgevlogen. Wat is er veel gebeurd afgelopen jaar Wat zijn we blij met onze naam die goed past bij wie we zijn en de vrijheid tot ondernemen

Nadere informatie

Omdat uw woning de aankoop van uw leven is. Bergzicht 12 ÉÉn- en tweepersoons appartementen

Omdat uw woning de aankoop van uw leven is. Bergzicht 12 ÉÉn- en tweepersoons appartementen RT Omdat uw woning de aankoop van uw leven is. Bergzicht 12 ÉÉn- en tweepersoons appartementen DE KOL te HOLTEN De Omgeving Drostenstraat De gemeente Rijssen-Holten ligt op de grens van Salland de buurtschap

Nadere informatie

Nieuws. Nieuwsbrief voor leerlingen en ouders / verzorgers. Inhoudsopgave. Nummer 13 jaargang

Nieuws. Nieuwsbrief voor leerlingen en ouders / verzorgers. Inhoudsopgave. Nummer 13 jaargang Nieuws Nummer 13 jaargang 3 23-12-2016 Nieuwsbrief voor leerlingen en ouders / verzorgers Inhoudsopgave Voorwoord Beste ouders, Voorwoord door Angelica 1 Algemeen nieuws 2 Nieuws uit de groepen 6 Belangrijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool St. Aloysiusschool Boskamp 19 8121CW Olst Tel: 0570-561564 E-mail: aloysius@mijnplein.nl LEEF LEER LACH NIEUWSBRIEF Januari 2016 Sinterklaas opent de Bieb op school en leent het eerste boek op de St. Aloysiusschool.

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Coalitie Erbij Woudenberg

Coalitie Erbij Woudenberg Jaarverslag 2017 Coalitie Erbij Woudenberg Inhoud Voorwoord Jaarverslag 2017 Bijlage: financieel overzicht Voorwoord Coalitie Erbij Woudenberg: 2017 In vogelvlucht In de laatste maand van het jaar kijk

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom.

Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. Burgemeester Tjeerdvan der Zwan opent de bijeenkomst en heet iedereen welkom. De bijeenkomst is georganiseerd omdat de raad meer informatie van het college wil over de effecten van een mogelijk Van der

Nadere informatie

Meerjarenplan Communicatie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug 2009 2013

Meerjarenplan Communicatie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug 2009 2013 Meerjarenplan Communicatie van het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug 2009 2013 Inhoudsopgave Inleiding...3 1 Uitgangssituatie...5 1.1 Terugblik...5 1.2 De bestuurlijke en maatschappelijke context...8

Nadere informatie

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur

Musea en VVV. Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) natuur Welkom Opening door Mart Wijnen (wethouder) VVV, kansen voor Valkenswaard Door Peter Moezelaar (voorzitter VVV Valkenswaard) De LTA en haar doelstellingen door Henk Wessels (voorzitter LTA) Stijlgids Veelzijdig

Nadere informatie

schooljaar nieuwsbrief nr

schooljaar nieuwsbrief nr schooljaar 16-17 nieuwsbrief nr. 19 1-07-2017 Musical groep 8. Gisterenavond was de musical van groep 8. Alle ouders, kinderen en collega s hebben ontzettend genoten. Het was weer een prachtige musical

Nadere informatie

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart

Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart Slapende Reus Een toeristisch ontwikkelingsplan, gebaseerd op een landschapsvisie van de Kempense Heuvelrug tussen Kasterlee en Lichtaart WAAROM LANDSCHAPSVISIE De Kempense Heuvelrug in Kasterlee heeft

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Jaarverslag 2013 2 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Communicatie en PR Website en social media Nieuwsbrief Bladzijde 4 Communicatie en PR Overig

Nadere informatie

gemeente Tiel ontvangen op:

gemeente Tiel ontvangen op: gemeente Tiel ontvangen op: 05-06-2018 **ID18.04370 ID18.04370 Van: Ans Borninkhof [mailto:burgerschapsvormingadvies@gmail.com] Verzonden: dinsdag 5 juni 2018 20:36 Aan: Smb TL Gemeente

Nadere informatie

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking

Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen Acquisitie & samenwerking Studenten Organisatie Groningen is een vereniging die een unieke plaats in de Groninger studentenwereld inneemt, doordat zij de belangen van álle

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2014

Nieuwsbrief Oktober 2014 Nieuwsbrief Oktober 2014 Ter herinnering Deze nieuwsbrief komt eerder dan in de kalender staat aangegeven. Dit omdat er anders wel een hele lange periode tussen de twee nieuwsbrieven zit De herfstvakantie

Nadere informatie

Ontwikkelplan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

Ontwikkelplan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Ontwikkelplan Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug Sallandse heuvelrug Gevormd door ijs en wind, Eindeloze vergezichten, Droge heide van formaat, Rust, Ruimte en Reliëf, Zicht op Salland én Twente Volop

Nadere informatie

Verder in deze nieuwsbrief ook nog een berichtje over de voortgang van onze nieuwbouw.

Verder in deze nieuwsbrief ook nog een berichtje over de voortgang van onze nieuwbouw. Nr 13, 11 april 2016 Beste ouders/verzorgers, Op moment van dit schrijven is onze Open Dag al weer achter de rug. Het is nou niet zo dat we werden overlopen met belangstellenden, maar er was voldoende

Nadere informatie

Jaarverslag BTLH 2011 \

Jaarverslag BTLH 2011 \ Jaarverslag BTLH 2011 \ BUREAU -TOERISME LAAGHOLLAND Jaar verslag Bureau Toerisme Laag Holland 2010-2011 2010: In Oktober 2010 is Mardiek Voorneveld begonnen als directeur van bureau toerisme Laag Holland,

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft!

VOORAANKONDIGING. Najaarsconferentie. Europese Eemland Conferentie EUROPESE EEMLAND CONFERENTIE VEELZIJDIG PLATTELAND! Het platteland leeft! VOORAANKONDIGING Het platteland leeft! De Europese Eemland Conferentie en het Netwerk Platteland hebben de handen ineengeslagen om in het najaar een bruisende driedaagse plattelandsconferentie te organiseren.

Nadere informatie

Enquête - IJmond-Kennemerland

Enquête - IJmond-Kennemerland Enquête - IJmond-Kennemerland Status: Live Begindatum: 23-02-2017 Einddatum: 25-08-2018 Live: 84 dagen Vragen: 16 Gedeeltelijk geantwoord: 0 (0%) Afgedankt: 0 (0%) Einde bereikt: 16 (100%) Totaal beantwoord:

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsmaatregelen N35 Wythmen - Nijverdal. 13 februari 2018

Verkeersveiligheidsmaatregelen N35 Wythmen - Nijverdal. 13 februari 2018 Verkeersveiligheidsmaatregelen N35 Wythmen - Nijverdal 13 februari 2018 N35 Wythmen - Nijverdal Projectbudget verkeersveiligheidsmaatregelen is 15 miljoen Ranglijst van maatregelen Participatieproces Motie

Nadere informatie

Leren te weten wat je ziet

Leren te weten wat je ziet Geneeskrachtige planten in het nationaal park 3 4 6 8 11 Achtste Eindeloze Heuvelentocht Eindeloos en kosteloos genieten van de natuur National Park Oosterschelde, een zeearm om te koesteren! Zwerven over

Nadere informatie

Koeien langs het ommetje Marienheem

Koeien langs het ommetje Marienheem Zes ommetjeswerkgroepen zijn druk met het voor elkaar maken van een aantal prachtige ommetjes door heel Overijssel. Daarbij hebben jullie regelmatig dezelfde vragen. Vandaar dat we een soort nieuwsbrief

Nadere informatie