JANUARI leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied."

Transcriptie

1 UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers werd het een groot succes. De leerlingen, experimenteerden met uiteenlopende beeldende technieken en de resultaten van dit ontdekkingsproces werden tentoongesteld in een museum. Vrijwilligers gezocht In maart start er weer een serie workshops van 'Atelier Speciaal'. Om de leerlingen extra ondersteuning te bieden zijn wij voor het Atelier Speciaal op zoek naar vrijwilligers (ouders, verzorgers, opa s, oma s, buren etc) die kunnen helpen tijdens de lessen. In samenwerking met de groepsleiding en de werkgroep Atelier Speciaal zullen vrijwilligers een bijdrage leveren aan actief, passend en stimulerend onderwijs, waarin leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. Mogen we (nog een keer) op u rekenen? Of kent u iemand die graag zou willen helpen? Meldt u zich dan aan op bijgevoegde antwoordstrook. Uitgangspunt Atelier Speciaal Het uitgangspunt van de workshops is dat de leerlingen op ontdekkingstocht gaan met de materialen. De leerlingen krijgen de mogelijkheid om te experimenteren, te ontdekken en te ervaren wat je kunt doen met het aangeboden materiaal. Dit materiaal zal overigens per klas verschillen. Verder is het belangrijk dat de kinderen leren hun gevoelens, ervaringen en ideeën kunstzinnig vorm te geven aan de hand van concrete voorwerpen, verhalen of thema's. Daarnaast leren de kinderen tijdens de workshops te kijken en praten over de gemaakte werkjes van zichzelf en anderen. Ieder kind op Olivijn is uniek en volgt zijn eigen pad in zijn ontwikkeling. Dit betekent dat wanneer u komt helpen in de klas de kinderen verschillende motorische of cognitieve vaardigheden hebben. Hierdoor wordt er een beroep gedaan op uw meebewegen binnen de groep. Specifieke instructie betreffende een kind krijgt u van de leerkracht. Meer informatie? Heeft u na het lezen van deze nieuwsbrief nog vragen vragen? Spreek dan gerust een van de leden van de werkgroep aan, of stuur een naar: ATELIER-ACTIVITEITEN NOVEMBER 2013 PAPIER MACHE PIEPSCHUIM EN SATEPRIKKERS AQUAREL EN ECOLINE BEELDHOUDERSSCHUIM VERF, TEXTIEL EN NATUURMATERIALEN WOL EN LIJM

2 TERUGBLIK VRIJWILLERS Beste vrijwilliger van Atelier Speciaal Hartelijk dank voor het meewerken tijdens de workshops van 'Atelier Speciaal'. We hebben er allemaal erg van genoten zo blijkt uit de enquete. Het enthousiasme was groot, zowel bij de vrijwilligers als bij de leerlingen. Enquete We hebben u naar aanleiding van de eerste serie workshops een enquete gestuurd waarin we u vroegen of er naast het enthousiasme ook nog op -en aanmerkingen waren. Hieruit kwam het volgende naar voren: Hoe verliep de communicatie met de leerkrachten tijdens 'Atelier Speciaal'? U geeft aan dat u over het algemeen tevreden bent over de communicatie met de leerkrachten. Mail vindt u een prima middel om informatie te verkrijgen van de desbetreffende leerkracht. En op een enkele keer na heeft u op tijd alle benodigde informatie ontvangen. U vindt het prettig eenduidige informatie te verkrijgen van de leerkracht over de te begeleiden leerling. Heeft u voldoende informatie gekregen om op de groep mee te kunnen helpen? U zegt volmondig 'Ja'. Tevens geeft u aan dat de leerkrachten de activiteit goed hadden voorbereid. Ook gaven de leerkrachten aan wat de aandachtspunten waren voor de te begeleiden kinderen. Een kanttekening hierbij is leerkrachten duidelijk gewend zijn aan hun groep, maar dat een vrijwilliger nieuw is en dat de vanzelfsprekendheid voor de leerkracht rond de begeleiding van een leerling niet geldt voor de vrijwilliger. Welke informatie was relevant? Als relevante informatie geeft u aan: De te gebruiken techniek, het gekozen onderwerp, digitale ondersteuning met uitleg en voorbeelden, de te gebruiken materialen en de indeling van groepjes. Daarnaast noemt u: de opzet en het beoogde doel van 'Atelier Speciaal'. En de aandachtspunten over de kinderen waarmee u ging werken. En welke informatie heeft u gemist? Waar had u meer over willen weten? U had graag de verwachtingen van de leerkrachten over 'Atelier Speciaal' willen weten. En hoort graag naar aanleiding van de gegeven workshops of er een vervolg komt en of het tot meer activiteiten leidt. Verder had u graag informatie/ aandachtspunten over de kinderen waarmee u ging werken. Had u genoeg voorbereidingstijd? Hierover zegt u volmondig 'Ja' en dat het een en ander al was voorbereid. De werkgroep dankt u voor uw reacties. De verbeterpunten zullen meegenomen worden naar de volgende serie van Atelier Speciaal. VERVOLG ATELIER-ACTIVITEITEN NOVEMBER 2013 BROODDEEG HOUT, SPIJKERS, TOUW GIPS EN VERF

3 GASTENBOEK MUSEUM Echt prachtig, wat hebben jullie veel kunstwerk verzet. Zeer mooi proces en resultaat. Een aanrader, mooi gemaakt! Wij vonden het heeeeel leuk. Alles was prachtig! Ziet er heel mooi en goed uit. Zo zie je maar wat jullie allemaal kunnen. Ga zo door! Ontzettend leuk om te zien wat jullie allemaal gemaakt hebben. Knap! Wat ben ik trots op al onze kunstenaars van onze school! Erg afwisselend en ieder ding is bijzonder

4 Meer foto s zien? Op de website van Olivijn kunt u meer foto s zien van Atelier Speciaal (november 2013). Zie: 14 Wilt u de nieuwsbrief in kleur lezen? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief op GEZOCHT! Vrijwilligers die willen helpen bij het uitvoeren van het project (helpende hand tijdens Atelier Speciaal) Meer informatie? Heeft u interesse of vragen? Spreek dan een van de leden van de werkgroep aan, of stuur een naar: Fotografeert of filmt u graag, bent u goed met hout, textiel of klei, of heeft u een andere passie die voor de leerlingen een bijzondere ervaring op kan leveren? Wij zoeken ook vrijwilligers die hun idee willen vertalen naar een lessen serie (met begeleiding van een leerkracht) LEDEN VAN DE WERKGROEP STELLEN ZICH VOOR EVELIEN KLAVER, OUDER MARIJN BB2 Workshops kunnen voor de kinderen een opstapje zijn waarin ze hun passie en creativiteit kwijt kunnen. INES KREUTER, OUDER PAUL MB3 Atelier Speciaal stimuleert kinderen om hun creativiteit en fantasie te ontwikkelen. HILMA PETERS, LEERKRACHT Kunst is een uitlaatklep voor veel leerlingen. Maar ook sport en bv koken leveren bij aan de totale ontwikkeling. MAURIEN PRINZ, LEERKRACHT Leerlingen ontwikkelen door culturele activiteiten hun creativiteit, ruimtelijk inzicht en sociale vaardigheden ANNEMIEKE MULDER, KLASSENASSISTENT Zelf iets maken, daarvan de voldoening voelen en dit te delen met anderen kan een heerlijk gevoel geven. MARIJKE SMEDEMA, VAKLEERKRACHT In Atelier Speciaal bundelen ouders en school de krachten voor actief, passend en stimulerend onderwijs. DE WERKGROEP IS OP ZOEK NAAR EEN NIEUW LID! Vanaf de zomervakantie zal een van de leden van de werkgroep Atelier Speciaal vertrekken. Daarom zijn we op zoek naar een nieuw lid dat zal starten in het nieuwe schooljaar. Bent u creatief van geest, zet u zich graag in voor de kinderen van Olivijn en bent u een aanvulling voor de werkgroep, meldt u zich dan aan. U bent van harte welkom! Om alvast kennis te maken met de andere leden en te ervaren wat 'Atelier Speciaal' inhoud is het mogelijk om mee te draaien tijdens de voorbereidingen van de komende workshops. Wilt u zich aanmelden, of meer informatie krijgen, dan kunt u ons bereiken via of persoonlijk via een van de leden van de werkgroep of via de eigen groepsleiding.

5 Almere, 30 januari 2014 Geachte ouder, verzorger, Zoals te lezen is in bijgevoegde nieuwsbrief van Atelier Speciaal zijn de school en ouders dit jaar gezamenlijk een nieuw initiatief gestart: Atelier Speciaal. Voor de uitvoering van dit project zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Taken vrijwilligers Atelier Speciaal - Assisteren bij het begeleiden van leerlingen bij activiteiten van Atelier Speciaal - Ondersteunen bij voorbereiding van de lessenserie - Ondersteunen bij het klaarzetten en opruimen - Wanneer u zelf een workshop idee heeft: In samenspraak met de leerkracht zelf leiding nemen in de voorbereiding en/of uitvoering van de lessenserie. Data Atelier Speciaal - Onderbouw en BMO: Woensdag 12 maart, 19 maart en 26 maart - Middenbouw, Bovenbouw: vrijdag 7 maart, 14 maart en 21 maart Meer informatie ontvangt u na aanmelding. Voor vragen kunt u terecht bij leden van de werkgroep of bij de groepsleiding Antwoordstrook Atelier Speciaal Bij deze geef ik me op als vrijwilliger voor Atelier Speciaal Naam: Ouder, verzorger, familie, vriend van: Telefoon: uit groep: o o Ik wil graag assisteren bij een workshop. Ik wil graag een workshop geven, in samenwerking met de groepsleiding. Mijn workshop idee is: Beschikbaarheid (bij voorkeur serie van 3 keer, maar eenmalig assisteren is ook mogelijk): Serie 1: onderbouw/bmo: o Woensdag 12 maart van 10:45-12:30 (workshop van 11:15-12:00) o Woensdag 19 maart van 10:45-12:30 (workshop van 11:15-12:00) o Woensdag 26 maart van 10:45-12:30 (workshop van 11:15-12:00) Serie 2: Middenbouw/bovenbouw o Vrijdag 7 maart van 13:00-15:00 (workshop van 13:30-14:30) o Vrijdag 14 maart van 13:00-15:00 (workshop van 13:30-14:30) o Vrijdag 21 maart van 13:00-15:00 (workshop van 13:30-14:30) Antwoordbriefje graag inleveren voor 14 februari bij de groepsleiding, dank u wel.

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Drents Museum. Wat als de stoel van meneer Rietveld kon praten? Groep 3 Les 4 De opdracht...

Drents Museum. Wat als de stoel van meneer Rietveld kon praten? Groep 3 Les 4 De opdracht... Drents Museum Wat als de stoel van meneer Rietveld kon praten? Groep 3 Les 4 De opdracht... Les 4 De opdracht... Drents Museum Groep 3 Duur: naar eigen inzicht (evt. te verdelen over meerdere lessen) Lesvoorbereiding

Nadere informatie

Kloosterkrant pagina 1

Kloosterkrant pagina 1 OBS Kloosterveen, Dalton-onderwijs De Boomgaard 5, 9408 JA Assen Telefoon: 0592 39 87 56 Email: post@obs-kloosterveen-assen.nl Website: www.obs-kloosterveen-assen.nl 2 juli 2014, nummer 22 Er was nog voldoende

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

De derde editie van de nieuwsbrief

De derde editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 3 Jaargang 2 13-10 - 2011 www.olivijn.almere-speciaal.nl De derde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode Nieuws vanuit de directie Nieuws vanuit de ouderraad Nieuws

Nadere informatie

Stichting Algemeen Toegankelijk Onderwijs 3-Stromenland

Stichting Algemeen Toegankelijk Onderwijs 3-Stromenland Stichting Algemeen Toegankelijk Onderwijs 3-Stromenland Gendt, 4 april 2016 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van IKC t Holthuus Betreft: benoeming nieuwe directeur Geachte ouder(s) of verzorger(s),

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 Wilhelminalaan 58 1141 CW Monnickendam Tel. 0299 65 35 32 directie@obsdegouwzee.nl

Nieuwsbrief 14 Wilhelminalaan 58 1141 CW Monnickendam Tel. 0299 65 35 32 directie@obsdegouwzee.nl Nieuwsbrief 14 Wilhelminalaan 58 1141 CW Monnickendam Tel. 0299 65 35 32 directie@obsdegouwzee.nl DATUM: 18 maart 2016 NAAM: Het onderwijscafé Vorige week dinsdagavond hebben er zo n 30 ouders kennis gemaakt

Nadere informatie

Boomblaadje. OJS. de Klimboom, nr. 6 januari 2015-2016 Pagina 1. Overzicht actuele lijst van activiteiten Januari 2016

Boomblaadje. OJS. de Klimboom, nr. 6 januari 2015-2016 Pagina 1. Overzicht actuele lijst van activiteiten Januari 2016 Boomblaadje Overzicht actuele lijst van activiteiten Januari 2016 Dag Datum Tijd Activiteit Donderdag 7-1 Kinderraad Boomblaadje 6 Vrijdag 8-1 Maandag 11-1 KMR vergadering in Den Nul Dinsdag 12-1 19:30

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

De achtste editie van de nieuwsbrief

De achtste editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 8 Jaargang 6 18-12-2015 www.olivijn.almere-speciaal.nl De achtste editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 21 december t/m 1 januari: Kerstvakantie 4 januari: start

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen!

Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! Nieuwsbrief september 2015 We zijn weer begonnen! In deze Nieuwsbrief wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken die spelen op het Kindcentrum. Welkom! Een warm welkom aan alle ouders en kinderen op het

Nadere informatie

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 5 en 6

MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 5 en 6 MUSEUMLES IN HET VAN ABBEMUSEUM Groep 5 en 6 Inleiding De museumles is onderdeel van een lessenreeks met receptieve, reflectieve en actieve onderdelen: - 2 voorbereidende lessen op school door eigen leerkracht

Nadere informatie

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij

Wiekendje. Vanuit het MT. In dit nummer: 6 maart 2015 2014-2015. Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij Basisschool Het Molenven Wiekendje Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 6 maart 2015 2014-2015 Interessante informatie: 20 maart: Groep 1 t/m 4 vij In dit nummer:

Nadere informatie

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313

BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl. SEPTEMBER 2015 Nummer 313 BASISSCHOOL T STEKSKE DOMINICANENSTRAAT 22 5453 JN LANGENBOOM TEL. 431303 FAX. 431701 E-MAIL. info@stekske.nl SEPTEMBER 2015 Nummer 313 MAANDOVERZICHT 31 Ma 1 Di 2 Wo 3 Do 4 Vrij 5 Za 6 Zo 7 Ma Controle

Nadere informatie

Fijne feestdagen en een steengoed 2014!

Fijne feestdagen en een steengoed 2014! Nieuwsbrief 8 Jaargang 4 20-12-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De vierde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Maandag 23 december 2013 tot en met vrijdag 3 januari 2014

Nadere informatie

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest

Groepen 7 verkeersexamen praktijk. Kijkochtend nieuwe ouders. Muzezomerfeest MUZEJOURNAAL WEEK 22 en 23; VRIJDAG 22 MEI 2015 AGENDA Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Pinksteren: VRIJ Groepen 7 verkeersexamen praktijk Kijkochtend nieuwe

Nadere informatie

De elfde editie van de nieuwsbrief

De elfde editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 11 Jaargang 5 30-01-2015 www.olivijn.almere-speciaal.nl De elfde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 23 februari start voorjaarsvakantie Nieuws vanuit de directie

Nadere informatie

Nieuwsbrief 27 januari 2016 NR.5 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwsbrief 27 januari 2016 NR.5 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen Raadhoven 3-3813 LW Amersfoort - 033 4805426 - obsdeweesboom@deweesboom.nl - www.weesboom.nl Nieuwsbrief 27 januari 2016 NR.5 Thema: Winter/ Nieuwe ontwikkelingen AGENDA Vrijdag 22 januari Studiedag; groepen

Nadere informatie

voor het laatste nieuws kijk je op www.sbofacet.nl NUMMER 14 SCHOOLJAAR 2014-2015 Donderdag 16 april 2015

voor het laatste nieuws kijk je op www.sbofacet.nl NUMMER 14 SCHOOLJAAR 2014-2015 Donderdag 16 april 2015 voor het laatste nieuws kijk je op www.sbofacet.nl NUMMER 14 SCHOOLJAAR 2014-2015 Donderdag 16 april 2015 ii Beste ouders / verzorgers, In deze nieuwsbrief nieuws uit groep 3 en 5. Verder weer nieuws m.b.t.

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Mariaschool

Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Nieuwsbrief van de Mariaschool Vrijdag 11 december 20 1 5 Jaargang 12, nummer 6 Inhoud Mededelingen vanuit team 1 Oproep decoratiegroep 1 Werkplaats van Wietske 2 Ateliers

Nadere informatie

LOCATIE PARKWIJK 29 AUGUSTUS 2014 AGENDA:

LOCATIE PARKWIJK 29 AUGUSTUS 2014 AGENDA: LOCATIE PARKWIJK JAARGANG 14, NR. 1 29 AUGUSTUS 2014 Start van het nieuwe schooljaar 2014/2015 Beste ouders, Het allerbelangrijkste lijkt me voor ons allen dat de kinderen, dat uw kind, de kans en de gelegenheid

Nadere informatie

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Basisschool De Zeppelin Anna Polaktuin 27 1705 JS Heerhugowaard T (072) 5726782 www.dezeppelin.nl Luchtpost Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 februari 2015

Nieuwsbrief 12 februari 2015 Nieuwsbrief 12 februari 2015 Belangrijke data - Oud papier: 14 februari: Fam. Rempt (Niki) en Fam. van der Meule (Sam) - Oud papier: 28 februari: Fam. Kappelhof (Rayven) en Fam. Bakker (Damian) - 17 februari

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016

NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 NIEUWSBRIEF nr. 11 18 januari 2016 In deze nieuwsbrief: Nationale voorleesdagen Vreedzame school blok 4 Inloopochtenden Schaaklessen bij De Oase Leesbegeleiding Onze vernieuwde website Waarderingsvragenlijsten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 2013-2014

Nieuwsbrief nummer 2 2013-2014 Het Drieluik Daltonbasisschool Ot en Sienpad 3 6852 EG Huissen Tel.:026-3253196 email:drieluik @ delinge.nl Website:www.daltondrieluik.nl Postadres :Postbus 50 6852 AB Huissen Nieuwsbrief nummer 2-2014

Nadere informatie

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27

Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Klinkertje nummer 7 20 januari 2015 Mededelingenblad voor ouders jaargang 27 Nog de beste wensen! Velen van u hebben we de afgelopen weken al persoonlijk een gelukkig nieuw jaar gewenst. Toch willen wij

Nadere informatie

School(beleid) Terugkoppeling resultaten POM: Zowel in het team als in de MR zijn de resultaten van de POM besproken. We zetten hieronder de

School(beleid) Terugkoppeling resultaten POM: Zowel in het team als in de MR zijn de resultaten van de POM besproken. We zetten hieronder de Schoolnieuws maart 2016 Nieuws School(beleid) Terugkoppeling resultaten Primair Onderwijs Monitor Stagiaires stellen zich voor Personeel Ouderraad Medezeggenschapsraad Schoolontwikkeling en POM Activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Gevonden voorwerpen Bij de conciërge liggen de gevonden voorwerpen. Deze kunnen tot en met volgende week opgehaald worden en daarna gaan ze weg. Schooluitje 23 juni 2015 Dinsdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief:

NIEUWSBRIEF 2. In deze nieuwsbrief: NIEUWSBRIEF 2 In deze nieuwsbrief: Nieuws uit de onderbouw Bewegingsonderwijs middenbouw Kinderboekenmarkt MSM Got Talent Inzameling oude apparaten Bericht van de Steunvereniging Studiedag Kinder-monumentendag

Nadere informatie

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering

4 december 2015. 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december 2015 16 december OV vergadering 17 december Kerstviering 4 december Cedric Biezen (4) 4 december Jelle Brandsma (11) 4 december Jasmijn Vriends (8) 4 december Jelle Weterings (5) 5 december

Nadere informatie

31 augustus 2015 (nr 1)

31 augustus 2015 (nr 1) 31 augustus 2015 (nr 1) 7km van Martenshoek De 11e editie van de 7km van Martenshoek zit er weer aan te komen. De datum is zondag 27 september 2015. De inschrijving is on-line. Er is ook een Ouder-Kindloop.

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. In dit nummer: Sportdag 24 april. Trek aan de Bel. Belangrijke data. Cultuurweek. Kennisavond. Jaargang 20 - nummer 13 maart 2015

Nieuwsbrief. In dit nummer: Sportdag 24 april. Trek aan de Bel. Belangrijke data. Cultuurweek. Kennisavond. Jaargang 20 - nummer 13 maart 2015 Nieuwsbrief Jaargang 20 - nummer 13 maart 2015 Rosmalen, 12 maart 2015. Beste ouders/ verzorgers, Op vrijdagochtend 24 april staat onze jaarlijkse sportdag gepland op sportcomplex De Groote Wielen van

Nadere informatie

Kerstkaarten maken Brooddegen Erop uit! Outdoor met Bart! Schaatsen

Kerstkaarten maken Brooddegen Erop uit! Outdoor met Bart! Schaatsen DAG TIJD ACTIVITEIT VORM LEEFTIJD Contact persoon Maandag 15:45-16:45 Judo 4-5 Janet 16:30-17:30 goes crea met de feestdagen 16:30-17:45 16:30-17.30 16:00-17.30 Kerstkaarten maken Brooddegen Erop uit!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 20 nummer 2 oktober 2015

Nieuwsbrief. jaargang 20 nummer 2 oktober 2015 Nieuwsbrief jaargang 20 nummer 2 oktober 2015 Bouwcoördinator onderbouw: groepen 1 en 2 Mijn naam is Trudy Scharroo, leerkracht van groep 1 2a. In januari 2003 ben ik op Daltonschool Rijnsweerd gaan werken

Nadere informatie

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken

Boekenmarkt, verkopen en kopen van boeken De Buutpraat Nieuwsblad van openbare basisschool et Buut Maandag 6 oktober 2014 Tel. : 075-6165701 / info@etbuut.nl / www.etbuut.nl Van alles De data op een rijtje Dinsdag 7 oktober Woensdag 8 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 februari 2016

Nieuwsbrief 25 februari 2016 Nieuwsbrief 25 februari 2016 Ontruimingsoefening Op maandag 22 februari hebben wij met de hele school een geplande ontruimingsoefening gedaan. Het is heel goed verlopen en wij waren binnen 2.20 minuten

Nadere informatie

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven.

Deze dag zijn er docenten aanwezig die later in de maand muzieklessen gaan geven. Nieuwsbrief 2 oktober 2015 Driejarigen groep Driesprong Even voor de zomervakantie heb ik u verteld over de ontwikkelingen rond een Driesprong op de Ceder. Een stap naar het integreren van onderwijs en

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8 Docentenhandleiding Educatieprogramma Schilderspraktijken Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851 Primair Onderwijs groep 7 en 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Beste ouders / verzorgers, Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van januari. We wensen u veel leesplezier. Welkom Deze maand zijn de volgende leerlingen bij ons op school gekomen:

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F SBO De Sluis Zwarteweg 120 8017 AZ Zwolle Tel.: 038-4536123 Website: www.sbo-desluis.nl Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 AGENDA Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest leerlingen s middags

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Reinbôge

Nieuwsbrief van de Reinbôge vrijdag 16 januari 2015 Uit de jaarkalender: Januari Schoolkrant winter 30 januari Uurcultuur groep 6,7,8 13 februari Rapporten mee 17 en 19 februari Oudergesprekken 19 februari Nieuwsbrief februari 23

Nadere informatie

april 2013 De grote rekendag! Koffieochtend Letter Lab Vieringen Werkmiddag in de heemtuin

april 2013 De grote rekendag! Koffieochtend Letter Lab Vieringen Werkmiddag in de heemtuin april 2013 De grote rekendag! Op woensdag 17 april doet onze school weer mee aan de grote rekendag. Het thema van de 11de grote rekendag is Spelen met meten en meetkunde. De school wordt omgebouwd tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12 Wilhelminalaan CW Monnickendam Tel

Nieuwsbrief 12 Wilhelminalaan CW Monnickendam Tel Nieuwsbrief 12 Wilhelminalaan 58 1141 CW Monnickendam Tel. 0299 65 35 32 directie@obsdegouwzee.nl DATUM: 12 februari 2016 NAAM: Social media vs ouderbetrokkenheid In deze snelle tijd mag niets ons meer

Nadere informatie

Bij meester Wolf in het atelier De kinderen gaan helemaal los.

Bij meester Wolf in het atelier De kinderen gaan helemaal los. Anne Marie van Cappelle annemarievancappelle@ziggo.nl 070-3460845 06-41850198 Bij meester Wolf in het atelier De kinderen gaan helemaal los. Groep 4 van de Rotterdamse basisschool De Wilgenstam werkt één

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 23 3 MAART 2016 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Inhoud: Bezoek van een schrijfster De grote rekendag Week van de Lentekriebels Boomfeestdag groepen 5/6 en 6 Agenda en

Nadere informatie

Lesbrief Kijken door het venster van de tijd Een beeldend project Beeldend

Lesbrief Kijken door het venster van de tijd Een beeldend project Beeldend Lesbrief Kijken door het venster van de tijd Een beeldend project Beeldend bovenbouw primair onderwijs Colofon Ontwikkeling en tekst: Vormgeving en Lay-out: i.o.v. Cultuurkust Marjo Potma & Alinde Hoeksma

Nadere informatie

Valkinfo 20 2 februari 2017

Valkinfo 20 2 februari 2017 Valkinfo 20 2 februari 2017 website kalender contact Open dag Een grote groep ouders in Roden moet binnenkort een school kiezen voor hun kind. Wij hopen dat we op onze open dag de kans krijgen om aan zoveel

Nadere informatie

Kunst- en Cultuurschool

Kunst- en Cultuurschool Onze school is een kleinschalige school voor primair basisonderwijs met een sterk kunst- en cultuurprogramma en alles wat daarmee samenhangt. Wij gaan samen met uw kind op weg en geven inspirerend en uitdagend

Nadere informatie

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE 1 Utrecht, 2014 Beste docent, Wij hopen u en uw groep binnenkort te mogen verwelkomen in het Centraal Museum, waar u met de groep deelneemt aan het programma

Nadere informatie

OK ZOMERBL -2014 2013

OK ZOMERBL -2014 2013 ZOMERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE ZOMER? Nu de zon wat meer gaat schijnen, kunnen we met de Brede School ook weer vaker naar buiten. Wie heeft daar nu geen zin in? Grijp je kans want dit is alweer het laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda. Grote Rekendag woensdag 25 maart: Meetkunde uit de kunst in de klas. Maandsluiting. blz 1

Nieuwsbrief. De Zijlwijkschool. Agenda. Grote Rekendag woensdag 25 maart: Meetkunde uit de kunst in de klas. Maandsluiting. blz 1 Nieuwsbrief De Zijlwijkschool Schaduwpad 1, 2371VX Leiden www.zijlwijk.pcsleiden.nl Nieuwsbrief nummer 12, 2014-2015 12 Denkt u er aan om geld mee te geven voor onze adoptiekinderen van Happy and Joy?

Nadere informatie

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen.

Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Nieuwsbrief 4, 14 oktober 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief met informatie voor u en de kinderen. Wij willen u vragen om deze nieuwsbrief zorgvuldig te lezen. Voorwoord De afgelopen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F 3 2 8 dertiende jaargang, nummer 29, donderdag 2 juli 2015

N I E U W S B R I E F 3 2 8 dertiende jaargang, nummer 29, donderdag 2 juli 2015 N I E U W S B R I E F 3 2 8 dertiende jaargang, nummer 29, donderdag 2 juli 2015 Vrijdag 3 juli: 17.00 21.00 uur Zomer-BBQ. Dinsdag 7 juli: Afscheid groep 8. Donderdag 9 juli: 8.45 uur Overvliegfeest buiten

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma

Docentenhandleiding Educatieprogramma Docentenhandleiding Educatieprogramma Hoe, wat & waar Primair Onderwijs groep 3 t/m 6 Inhoud Het Dordrechts Museum..p.3 Algemene doelstelling programma...p.3 Aansluiting bij kerndoelen. p.3,4 Programma:Hoe,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2016 OVERZICHT Algemeen Personeel Onderbouw (1-2) Middenbouw (3-5) Sport Algemeen / Persoonlijke noot Heel wat jaren geleden hadden we op school de zogeheten creamiddagen. Middagen

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

weeknieuws 5 cursus 2014 2015 19 september 2014

weeknieuws 5 cursus 2014 2015 19 september 2014 In dit weeknieuws o.a.: PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave Voorwoord Juf Eva Hoopman Juf Linda Serious Request groep 6/7B (Leon) Terugblik kerstmarkt Heb jij ook een foto op de kerstmarkt laten maken? Informatieavond groep 7 en 8 Luizenpluizen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Bee l d e n d e v o r m i n g, n a t u u r, t e c h n i e k

Bee l d e n d e v o r m i n g, n a t u u r, t e c h n i e k Bee l d e n d e v o r m i n g, n a t u u r, t e c h n i e k Thema / onderwerp Als verwerkingsactiviteit gaan de kinderen een eigen (kinder)boerderij maken, inclusief huisvesting (stallen, hokken, schuilplaatsen

Nadere informatie

De derde editie van de nieuwsbrief

De derde editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 3 Jaargang 7 14-10-2016 www.olivijn.almere-speciaal.nl De derde editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 17 t/m 23 oktober: herfstvakantie 26 & 28 oktober: atelier

Nadere informatie

Mei 2016 Nieuwsbrief #4

Mei 2016 Nieuwsbrief #4 Mei 2016 Nieuwsbrief #4 Beste ouders, leerlingen, opa s en oma s en andere belangstellenden. Nog maar 6 weken en dan is het al weer zomervakantie. Wat is dit schooljaar ontzettend snel voorbij gegaan.

Nadere informatie

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL

NIEUWBOUWNIEUWS KONINGIN WILHELMINASCHOOL KONINGIN WILHELMINASCHOOL NIEUWBOUWNIEUWS STAND VAN ZAKEN Donderdagmiddag zijn we weer in d nieuwe school om te kijken of alles goed wordt afgeleverd. Dan zal ook de Kunstenaar, Elmo Vermijs aanwezig zijn.

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 2012-2013 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF april 2015

NIEUWSBRIEF april 2015 NIEUWSBRIEF april 2015 Bericht van directie: Te laat komen kinderen We zien dat steeds meer kinderen te laat op school komen en steeds meer ouders langer in de groepen blijven kletsen of afscheid nemen

Nadere informatie

ONDERWIJS. Vlaardingse Schatten. Cultuurlijn 2015/2016

ONDERWIJS. Vlaardingse Schatten. Cultuurlijn 2015/2016 O ONDERWIJS Vlaardingse Schatten Cultuurlijn 2015/2016 Vlaardingse Schatten Cultuurlijn 2015/2016 Beste mensen, Ik ben verheugd u de Cultuurlijn 2015-2016 aan te mogen bieden. Cultuureducatie is één van

Nadere informatie

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Voorwoord. U hebt gekozen voor de Zomerschool en daarmee voor een extra kans voor uw kind. Ik ben blij dat u die kans met beide

Nadere informatie

WINTERBLOK

WINTERBLOK WINTERBLOK 0-0 WAT DOEN WE IN DE WINTER? Het mooie weer is weer voorbij en de blaadjes aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Het wordt tijd om de binnen activiteiten te starten. Schrijf jij je ook weer

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F veertiende jaargang, nummer 35 donderdag 7 juli 2016

N I E U W S B R I E F veertiende jaargang, nummer 35 donderdag 7 juli 2016 N I E U W S B R I E F 3 6 4 veertiende jaargang, nummer 35 donderdag 7 juli 2016 Donderdag 7 juli: Vrijdag 8 juli: Maandag 22 augustus: Overvliegfeest om 8.45 uur buiten bij de bult. Aftellen om 11.55

Nadere informatie

22 sept. Nieuwsbrief 2. Montessorischool Nijmegen. Inhoud. Schooljaar

22 sept. Nieuwsbrief 2. Montessorischool Nijmegen. Inhoud. Schooljaar Schooljaar 2016-17 22 sept Nieuwsbrief 2 Montessorischool Nijmegen Vooraf Inhoud Vooraf periodeplannen Kalender, schooltuinouders, Kinderboekenweek Big Draw Nijmegen, op tijd komen, techniekouders Technovium,

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f Nummer 1, 28 augustus 2015 N i e u w s b r i e f www.dekeizerskroonpijnacker.nl info@dekeizerskroonpijnacker.nl tel: 015-361 30 05 Belangrijke data Donderdag 3 september vergadering OV, 20.00 uur Zondag

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1

Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Nieuwsbrief Dinsdag 26 augustus 2014 Nr. 1 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Vrijdag 5 september Groepen 1/2 vrij Dinsdag 9 september Informatiemiddag 14.30 uur/avond

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10

Wegwijzertje. Website:  Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Wegwijzertje Geachte ouders, Aanstaande woensdag hebben we als team een cursus-/vergaderdag.

Nadere informatie

Optische illusie en gezichtsbedrog

Optische illusie en gezichtsbedrog Start Hoe gaan het doen Wat gaan klaarleggen Betekenis of Hoe vergroten hun Wat is rol bij deze Optische illusie en gezichtsbedrog We denken met de leerlingen na over optische illusie en gezichtsbedrog.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 maart 2015

Nieuwsbrief 19 maart 2015 Nieuwsbrief 19 maart 2015 Belangrijke data - Oud papier: 28 maart: Fam. Manshande (Dirk) en Fam. Schutten (Niek) - Oud papier: 11 april: Fam. Trouerbach (Marcus) en Fam.Dijkman(Wesley) - 20 maart: Bingo

Nadere informatie

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale Rotterdam, december 2008 Beste kinderen, ouders & verzorgers, Voor jullie ligt het BSO-cursusprogramma van het 1 e kwartaal van 2009. Dit cursuspakket

Nadere informatie

Inhoud week 29 1. Laatste nieuwtjes van de Buut 2. September en oktober kalender 3. Schoolreis nieuws 4. Bedankje 5. CKC nieuws 6.

Inhoud week 29 1. Laatste nieuwtjes van de Buut 2. September en oktober kalender 3. Schoolreis nieuws 4. Bedankje 5. CKC nieuws 6. Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: info@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 19-07-2013 Nr. 43 Inhoud week 29 1. Laatste nieuwtjes van de Buut 2. September en oktober kalender

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

HERFSTBLOK

HERFSTBLOK HERFSTBLOK 0-03 WAT DOEN WE IN DE HERFST? Jammer hè, dat de zomervakantie alweer voorbij is? Maar het is ook wel weer leuk om naar school te gaan en je vriendjes en vriendinnetjes weer te zien. En om naar

Nadere informatie

Beste Ouders, Verzorgers

Beste Ouders, Verzorgers 28 mei 2015 Nieuwsbrief: 12 Belangrijke data 29-05 Verkeersdag 05-06 Groep 1/2 vrij 05-06 Kunst Centraal, gr. 5 12-06 Verkeersdag 19-06 Verkeersdag De volgende Agnes Actueel verschijnt op 18 juni 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn9

Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn9 Nieuwsbrief Kindcentrum de Aventurijn9 20 maart 2015 De leerlingenraad Beste vaders en moeders, Wij (Teodoor, Eva, Bram, Mart, Anique, Nina, Floortje en Isja) zijn de kinderen van de leerlingenraad. We

Nadere informatie

Creatieve Begeleiding

Creatieve Begeleiding Creatieve Begeleiding voor bijzondere kinderen met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld en behoefte van uw kind www.brani.nl Creatieve begeleiding met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

MEI De één komt eraan.. de ander gaat weg..

MEI De één komt eraan.. de ander gaat weg.. MEI 2015 De één komt eraan.. de ander gaat weg.. Al vele jaren kreeg u het laatste nieuws van onze school via onze Nieuwsbrief. Van een papieren versie ging de nieuwsbrief al over in een digitale versie.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw september 2016 Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen Veel leerlingen vinden het prettig om praktisch bezig te zijn en zo van alles te leren. Daarom doen we ons best om

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Vakantierooster 2015-2016 Deze week is het rooster voor het schoolseizoen 2015-2016 goedgekeurd en door de MR positief bekrachtigd. Voor ouders en belangstellenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief jaargang 21 nummer maart 2015

Nieuwsbrief jaargang 21 nummer maart 2015 Nieuwsbrief jaargang 21 nummer 731 24 maart 2015 VAN DE REDACTIE Blauw, geel, rood, groen aan kleren en handen. Je kunt wel zien dat de kinderen niet vies zijn mooie kleuren. Ze laten 1 april vol trots

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 3 2013-2014

Nieuwsbrief nummer 3 2013-2014 Het Drieluik Daltonbasisschool Ot en Sienpad 3 6852 EG Huissen Tel.:026-3253196 email:drieluik @ delinge.nl Website:www.daltondrieluik.nl Postadres :Postbus 50 6852 AB Huissen Nieuwsbrief nummer 3-2014

Nadere informatie

Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij?

Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de paasperiode. Kernles 1: Kunstenaar, wat vertel je mij? Tuin van Heden 5 en 6 Werken met kunst in de paasperiode Opmerking vooraf: Voor de uitwerking van deze lessen hebben we doelen gehaald uit verschillende thema s van de betreffende graad. Na elk doel verwijzen

Nadere informatie

Doorgaande leerlijnen cultuureducatie, hoe werkt dat in de praktijk?

Doorgaande leerlijnen cultuureducatie, hoe werkt dat in de praktijk? Doorgaande leerlijnen cultuureducatie, hoe werkt dat in de praktijk? www.kunstedu.nl info@kunstedu.nl 06 11322235 www.kunstedu.nl Cultuureducatie denkkader: VISIE verankering cultuurmenu verankering cultuurmenu

Nadere informatie

Beste wensen. Namens het team en directie van Kbs De Spoorzoeker wensen wij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar!

Beste wensen. Namens het team en directie van Kbs De Spoorzoeker wensen wij iedereen een heel gelukkig nieuwjaar! 8 januari 2016 14 januari Thema avond 14 januari MR vergadering 8 januari Marie van Meegen (6) 12 januari Coosje Monné (5) 13 januari Seb Haars (5) 14 januari Elia Honsbeek (5) 14 januari Viktor Korebrits

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 5. Weekbrief Kinderboekenweek 2016 voor altijd jong. * Doel: Extra aandacht voor kinderboeken en lezen!

Paulus-Weekbrief 5. Weekbrief Kinderboekenweek 2016 voor altijd jong. * Doel: Extra aandacht voor kinderboeken en lezen! Paulus-Weekbrief 5 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 07-10-2016

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie