Jaaroverzicht Cliëntenraad 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaaroverzicht Cliëntenraad 2012"

Transcriptie

1 Jaaroverzicht Cliëntenraad 2012 Graag informeert de Cliëntenraad u met dit jaaroverzicht over haar werk en de behaalde resultaten. Als cliënten(raad) worden we steeds vaker gevraagd onze mening, visie en standpunt te geven over de dienstverlening op gemeenteniveau. Wat vindt de Cliëntenraad van bijvoorbeeld het invoeren van keukentafelgesprekken en het inrichten van wijkgerichte informatiepunten? Willen jullie als cliënt vertellen wat de dienstverlening voor je betekent? Wat vinden jullie van onschatbare waarde en wat moet zeker behouden blijven? We voelen ons door deze vragen serieus genomen en gehoord, maar van tijd tot tijd ook ongerust. We kunnen goed vertellen wat we als cliënt - als hulpvrager - willen en belangrijk vinden, maar het is knap lastig ons niet te laten verleiden tot uitspraken over de beste manier van organiseren. Vragen, verzoeken, veranderingen en voorstellen die op ons afkomen blijven we toetsen aan de hand van de vijf ijkpunten van de Cliëntenraad (vastgesteld in 2011): De 5 ijkpunten van de Cliëntenraad 1. Kennis van (de problematiek) de cliënt IJkpuntInhoud 1. Wachtlijsten 2. Lidmaatschap LPC 3. Contacten achterban 4. Wisseling Directeur/Bestuurder 5. Contacten eigen organisatie 6. Contacten en adviezen Directeur/Bestuurder 7. Regiotaxivervoer 8. Samenstelling en vacature Cliëntenraad 9. Activiteiten 2013 Een sterke bijdrage kunnen we leveren in het uitdragen van onze visie over wat, hoe, wanneer, waar en waarom we als cliënten ondersteuning willen. 2. Toegankelijkheid van de hulpverlening; niet alleen letterlijk voor rolstoelen 3. Transparante en eenduidige hulpverlening 5 4. De vraag van de cliënt staat centraal; met aandacht voor de vraag achter de vraag 5. Onafhankelijkheid (dus NIET wie betaalt, bepaalt)

2 1. Wachtlijsten Ook het afgelopen jaar waren er helaas in alle drie regio s wachtlijsten. De Directeur/Bestuurder informeerde ons regelmatig over de aantallen per regio en de acties om cliënten zo snel mogelijk te helpen. Consulenten uit de drie regio s hielpen elkaar om de wachtlijsten weg te werken. Daardoor is de wachtlijst wel korter geworden, maar nog niet opgelost. Eind 2012 stonden er 162 personen op de wachtlijst. Een punt van aandacht dus, ook in Lidmaatschap LPC Vrijwel alle Cliëntenraden van de MEEorganisaties in het land zijn lid van het Landelijk Platform Cliëntenraden MEE (LPC). Onder leiding van voorzitter Ineke Masselink is het platform hard aan het werk om de eerder genoemde vijf ijkpunten op landelijk niveau uit te dragen. Wij vinden het belangrijk het LPC hierin te blijven ondersteunen. De Cliëntenraad heeft besloten de komende twee jaar haar lidmaatschap te handhaven. 3. Contacten achterban De overdracht van landelijk geld (AWBZgelden) naar gemeenten (Wmo) leidt tot een nieuwe samenwerking tussen gemeenten, zorg en welzijnsinstellingen. Steeds vaker ontvangt de Cliëntenraad van MEE Gelderse Poort verzoeken van cliëntenraden van zorgen welzijnsinstellingen om mee te praten en mee te denken over de (gemeente)plannen en nieuwe samenwerkingsvormen. Telkens wegen we per verzoek af wie van de leden kan en wil gaan. Dit is nodig omdat we met zeven leden en 24 gemeenten echt moeten kiezen. De kernvraag van cliëntenraden is steeds: Hoe willen we dat de dienstverlening aan de cliënt wordt ingevuld, past dat bij onze vraag, waar liggen de overeenkomsten en verschillen tussen hulpvragen én hoe brengen we onze gezamenlijke visie, vragen en wensen over op politici, managers en bestuurders? 2 We vinden het belangrijk om in de gesprekken met andere cliëntenraden telkens de vijf ijkpunten in te brengen, evenals nieuwe inzichten en resultaten. Afgelopen jaar spraken we met onder andere de Senioren Gehandicaptenraad Culemborg en de Cliëntenraden van Tandem en Swon in Nijmegen. Ook hebben we een bijeenkomst bijgewoond van Cliëntenraden Gelderland georganiseerd door Zorgbelang. Voor begin 2013 liggen er uitnodigingen voor overleg met cliëntenraden van zorg en welzijnsinstellingen in Overbetuwe en Nijmegen. Kerstkaart Eind 2012 stuurde de Cliëntenraad een kerstkaart met de kernresultaten van ons werk naar alle MEE Gelderse Poort cliënten die post willen ontvangen. De dochter van Cliëntenraadlid Marjan Onink-Haverkamp ontwierp de kaart die veel positieve reacties opleverde.

3 4. Wisseling Directeur/Bestuurder Met ingang van 1 juli 2012 verliet mevrouw T. Piket MEE Gelderse Poort als Directeur/Bestuurder. In de afgelopen vier jaar werd een plezierige en vruchtbare samenwerking opgebouwd, waardoor haar vertrek spijtig is voor de cliënten van MEE Gelderse Poort. De Cliëntenraad wenst mevrouw Piket veel succes met haar volgende stap in haar loopbaan als directeur van een zorgaanbieder in Limburg. De Cliëntenraad adviseerde de Raad van Toezicht over het profiel van een nieuwe Directeur/Bestuurder. Ook heeft er een gesprek plaatsgevonden met de kandidaat voor de functie. Unaniem is een positief advies uitgebracht over de benoeming van mevrouw J.E.C. (Hanneke) Jacobs als nieuwe Directeur/Bestuurder van MEE Gelderse Poort per 1 augustus De Cliëntenraad is met vertrouwen de nieuwe samenwerking gestart. 5. Contacten eigen organisatie Mevrouw Jacobs deelde haar eerste bevindingen binnen MEE Gelderse Poort en haar visie op de toekomst van de organisatie tijdens de Kennismakingsbijeenkomst op 15 november met de Ondernemingsraad, Managementteam, Beleidsmedewerkers, Raad van Toezicht en Cliëntenraad. Kennismakingsbijeenkomst Aan de hand van het `Strategisch document MEE Gelderse Poort werd vervolgens een gesprek gevoerd over een kansrijke toekomst voor de organisatie. Een vruchtbare bijeenkomst waarin de Cliëntenraad de noodzaak van onafhankelijke en deskundige dienstverlening toelichtte. Deelname inclusiegesprekken MEE Gelderse Poort Tiel organiseerde inclusiegesprekken waarin politici en ambtenaren met cliënten(raadleden) in gesprek gingen over de hulpvragen waarmee ze naar MEE Gelderse Poort komen en waarom. Gesprekken met consulenten In de gesprekken die wij voerden met consulenten zijn diverse onderwerpen aan bod gekomen, zoals het wijkgericht werken, inloopspreekuren per wijk en het lidmaatschap van Wmo-raden door Cliëntenraad- 3 leden. Wij hebben onze zorg geuit over het ideaalplaatje wijkgericht werken Het lijkt ideaal, maar is dit wel voor iedereen en voor alle situaties een goede oplossing? Overleg met regiomanagers De speerpunten per regio kwamen aan bod in het overleg met de regiomanagers van Tiel, Nijmegen en Arnhem, zoals wachtlijsten, cliënttevredenheid, pr-beleid per regio en de ontwikkelingen in het Wmo-beleid. 6. Contacten & adviezen aan Directeur/Bestuurder Er zijn veranderingen op komst in de organisatie MEE Gelderse Poort en in hulpverlenersland. De Directeur/Bestuurder informeert ons daarover mondeling en schriftelijk. In onze reactie daarop blijven wij benadrukken om `Niet smal te kijken, maar breed, naar de mens totaal. We benadrukken het belang van opgebouwde kennis van doelgroepen en het brede sociaal netwerk van MEE.

4 De overlegvergaderingen met de Directeur/ Bestuurder van MEE Gelderse Poort hebben plaatsgevonden op 22 februari, 23 april, 23 mei en 12 november Draagkracht mantelzorger Belangrijk punt van zorg voor de Cliëntenraad is de belasting van de mantelzorger en zijn draagkracht in de transitieperiode. Veranderingen zijn gericht op het versterken van mogelijkheden van mensen, op zelfregie, op netwerkondersteuning en sociale netwerkondersteuning. De zorgvragers, maar ook de mantelzorgers raken daardoor snel overbelast. Dit is geen onwil, maar onmacht. Minder geld, meer mensen helpen MEE Gelderse Poort ontvangt in 2013 minder geld van de overheid en kan dus minder personeel inzetten om cliënten te ondersteunen. Het management heeft de Cliëntenraad gevraagd mee te denken over de vraag Hoe met minder geld, meer mensen helpen? Dit vraagstuk leidde tot een mooi gesprek in de Cliëntenraad over de vraag: Wat vond je als cliënt het meest nuttig in het contact met MEE Gelderse Poort én wat vond je minder/niet zo nodig? Bij het beantwoorden ervan zijn we dichtbij onszelf gebleven. Het leverde een puntenlijst op van wat anders kan, minder kan of niet meer zou hoeven. Maar vooral dat we van professionals verwachten dat ze niet over de cliënt, maar mét de cliënt praten. Een van de leden verwoordde het met `Niet je diensten aanbieden, maar dienstbaar zijn. Praktisch meedenken We hebben de bestuurder laten weten dat we verwachten dat professionals geen problemen oplossen voor de cliënt, maar praktisch meedenken met zijn/haar (soms beperkte) mogelijkheden. En deze ervaringen, in je werk opgedaan, gebruiken en uitdragen naar andere organisaties in je netwerk. De Directeur/Bestuurder heeft de adviezen van de Cliëntenraad meegenomen in het strategisch plan en overgenomen dat van professionals een diepgaand begrip voor de cliënt verwacht mag worden. 4 Cliënttevredenheid vasthouden De cliënttevredenheid bij MEE Gelderse Poort is het afgelopen jaar verbeterd. De organisatie kreeg van cliënten gemiddeld een 8,6. Dat is een mooi compliment van cliënten aan de consulenten. Wij zijn benieuwd of het huidige niveau van de dienstverlening met alle komende ontwikkelingen kan worden vastgehouden. PR en bekendheid MEE GP De bekendheid van MEE Gelderse Poort bij gemeenten, burgers, onderwijs en gezondheidszorg kan beter. Wij blijven hier aandacht voor vragen. We hebben actief meegedaan in het traject MERK MEE, waarin aan de Cliëntenraad en het personeel is gevraagd de kernkwaliteiten van de organisatie eenduidig en helder te omschrijven en te communiceren. Ineke Masselink heeft meegedaan aan de prijsvraag waarin zij nadrukkelijk de cliënt centraal heeft gesteld. Met haar bijdrage heeft zij de eerste prijs gewonnen.

5 Nieuwe website De Cliëntenraad heeft enkele keren meegedacht en meegepraat over een nieuwe website voor MEE Gelderse Poort. We zijn positief over het eindresultaat. De website is mooi, goed geordend en leidt je stap voor stap naar de gewenste informatie. De pagina van de Cliëntenraad is lastiger te vinden. We zien dat ook terug in het aantal bezoekers. In 2013 zullen we deze daling bespreken met de Directeur/Bestuurder. Herhuisvesting kantoor Arnhem Het nieuwe kantoor van MEE Gelderse Poort Arnhem aan de Kadestraat 3 is in januari 2012 in gebruik genomen. We hebben nogmaals getoetst op toegankelijkheid, privacy en bereikbaarheid voor cliënten. De eerste twee zijn prima geregeld, de bereikbaarheid per OV en het aantal parkeerplaatsen voor mindervaliden is echter niet optimaal. De bereikbaarheid te voet en de `oversteekmogelijkheid moet verbeteren. In 2013 verwachten we van de Directeur/Bestuurder antwoord op onze bevindingen. Herhuisvesting kantoor Nijmegen De Cliëntenraad staat positief tegenover de gezamenlijke huisvesting van SWON, Tandem en MEE Gelderse Poort in de `Castellatoren nabij Centraal Station Nijmegen. De Directeur/Bestuurder gaf aan dat het programma van eisen gebruikt in Tiel en Arnhem ook voor het nieuwe pand wordt benut. De Cliëntenraad heeft aandacht gevraagd voor de bereikbaarheid per openbaar vervoer, parkeerplaatsen voor mindervaliden én voor een ringleiding voor slechthorenden. In 2013 verwachten we antwoord op onze vragen. 7. Regiotaxivervoer In 2011 verzamelden wij de ervaringen van cliënten die voor hun vervoer afhankelijk zijn van regiotaxivervoer. Het vervoer gaat geregeld goed, maar een rit duurt vaak (te) lang. Deze ervaringen zijn in een brief aan het taxibedrijf verzonden. Het taxibedrijf heeft begin 2012 beterschap beloofd én uitgelegd hoe goed gebruik te maken van de 5 regeling. Met het aanvragen van een `aankomstgarantie kom je als cliënt vaker op tijd aan op je gewenste bestemming. Als klant moet je er iedere keer wel nadrukkelijk om vragen. En helaas, het kost ook iets meer. Een van onze leden is dankzij deze actie vaker op tijd aanwezig op afspraken. 8. Samenstelling Cliëntenraad De zeven leden van de Cliëntenraad zijn: Ans Jurrius, voorzitter, en leden Ineke Masselink-Beltman, Marjolijn Koldenhof, Marjan Onink-Haverkamp, Maria Jovanovic en met ingang van 1 juni 2012 zijn Kim Brunink en Annelies Coppelmans benoemd. In december 2012 is de heer René van der Slot voor het eerst komen vergaderen. Begin 2013 zal duidelijk zijn of René lid wordt van de Cliëntenraad. Barbara Coljee heeft na 4 actieve jaren in de Cliëntenraad het lidmaatschap opgezegd. De Cliëntenraad heeft 10 keer vergaderd op: 11 januari, 22 februari, 21 maart, 23 april, 23 mei, 6 juni, 3 september, 10 oktober, 12 november en 12 december 2012.

6 Vacature Er is nog één vacature in de Cliëntenraad. Aan potentiele nieuwe kandidaten wordt gevraagd op termijn het voorzitterschap op zich te willen nemen. Heeft u belangstelling neem dan contact op met Ans Jurrius, tel of met MEE Gelderse Poort tel en vraag naar Jet Nabuurs. 9. Activiteiten in 2013 Wij blijven de uitkomsten volgen van de enquêtes cliënttevredenheid en het aantal cliënten op de wachtlijst. In 2013 zal ook veel aandacht gaan naar het: uitdragen van onze visie op de dienstverlening vanuit cliëntpositie; actief meedoen binnen onze mogelijkheden in cliëntenraden, belangenverenigingen en klantenraden in Gelderland; contact onderhouden en ontmoeten van mensen met een beperking tijdens bijeenkomsten georganiseerd door onder andere MEE, Zorgbelang, Gemeenten en andere belangenbehartigers en/of zorgaanbieders. We verwachten komend jaar nog vaak en veelvuldig onze visie te mogen uitdragen. Reactie Wilt u reageren op ons verslag of heeft u ideeën om ons werk voor MEE Gelderse Poort te versterken, dan horen of lezen wij dat graag. U kunt ons per mail bereiken via: clientenraad@meegeldersepoort.nl Of bel met de Servicedesk van MEE Gelderse Poort en vraag naar de Cliëntenraad. U wordt dan zo spoedig mogelijk teruggebeld. Meer informatie over ons werk kunt u ook vinden op via Contact > Cliëntenraad. Kadestraat CA ARNHEM Postbus EE Arnhem 6

Adviezen Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland. De cliëntenraad

Adviezen Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland. De cliëntenraad Jaarverslag 2015 Cliëntenraad MEE Noordwest-Holland De cliëntenraad MEE Noordwest-Holland kent grote waarde toe aan een goed functionerende cliëntenraad. Om de cliëntenraad in haar adviserende en signalerende

Nadere informatie

Welkom. meegeldersepoort.nl

Welkom. meegeldersepoort.nl Welkom meegeldersepoort.nl Welkom bij MEE Gelderse Poort In deze folder staat informatie over onze diensten en uitleg over onze werkwijze. Wilt u deze infor matie goed doorlezen en bewaren? Wat biedt MEE

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD 2018 Trots De cliëntenraad van JBRR is trots. Zij zijn zichtbaar trots op de plek die zij het afgelopen jaar in de organisatie hebben gekregen en de activiteiten die zij hebben

Nadere informatie

Jaarverslag Zeggenschap

Jaarverslag Zeggenschap Jaarverslag Zeggenschap 2014 1 Odion, januari 2015 hallo Hallo, 2014 is voorbij gevolgen. Er is weer veel gebeurd op het gebied van zeggenschap. In dit verslag breng ik jullie op de hoogte van alle gebeurtenissen,

Nadere informatie

Beïnvloeding Samen sta je sterker

Beïnvloeding Samen sta je sterker Beïnvloeding Samen sta je sterker Aan de slag Om uw doel te bereiken, moet u gericht aan de slag gaan. Het volgende stappenplan kan u hierbij helpen. 1. Analyseer het probleem en bepaal uw doel Als u een

Nadere informatie

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf December 2011 Auteurs: Leonie Oosterwaal, beleidsmedewerker ABU Judith Huitenga en Marit Hoffer, medewerkers Servicepunt

Nadere informatie

Beïnvloeding Samen sta je sterker

Beïnvloeding Samen sta je sterker Beïnvloeding Samen sta je sterker Aan de slag Om uw doel te bereiken, moet u gericht aan de slag gaan. Het volgende stappenplan kan u hierbij helpen. 1. Analyseer het probleem en bepaal uw doel Als u een

Nadere informatie

AVI-nieuwsbrief 30. Inhoud. Opinie. Opinie. AVI-producten. Activiteiten. Informatief. Signalering. Nieuws. Zit er ook zelfhulp in uw Wmo?

AVI-nieuwsbrief 30. Inhoud. Opinie. Opinie. AVI-producten. Activiteiten. Informatief. Signalering. Nieuws. Zit er ook zelfhulp in uw Wmo? AVI-nieuwsbrief 30 27 mei 2014 Inhoud Opinie Zit er ook zelfhulp in uw Wmo? Reacties op blog We kunnen het zelf toch veel beter? Zelfredzaamheid kan niet worden opgelegd AVI-producten Nieuw! Handreiking

Nadere informatie

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017

Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 Nieuwsbrief cliëntenraad Mei 2017 In deze nieuwsbrief: Samenstelling van de cliëntenraad... - 1 - Vacature vertegenwoordiger het Grotenhuis... - 2 - Informatievoorziening... - 2 - Terugblik op 2016...

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Gemeente IJsselstein mei 2018 RESULTAAT KWALITEIT CONTACT 2017 Gemeente IJsselstein Deze samenvatting presenteert de belangrijkste uitkomsten van het cliëntervaringsonderzoek (CEO) Wmo over

Nadere informatie

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012

nieuwsbrief We zullen doorgaan Postbus 3364 3502 GJ Utrecht Telefoon: 030 22 99 922 Maart 2012 Maart 2012 We zullen doorgaan In deze nieuwsbrief een nieuw gezicht: Diana Davelaar. Diana is de opvolger van Patrick Veenendaal. Patrick moest om gezondheidsredenen stoppen. Diana heeft in oktober het

Nadere informatie

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn

Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn Communicatieplan Wmo-raad Hellendoorn 01. Communicatiemiddelen en wanneer en / of waarom. Communicatiemiddel Mondeling Bijeenkomst Wmo-raad Circa een keer per zes weken regulier overleg over zaken aangaande

Nadere informatie

Medezeggenschap van kinderen en jongeren en de nieuwe Jeugdwet

Medezeggenschap van kinderen en jongeren en de nieuwe Jeugdwet Medezeggenschap van kinderen en jongeren en de nieuwe Jeugdwet Artikel 12 VN Kinderrechtenverdrag De Staten die partij zijn, verzekeren het kind dat in staat is zijn of haar eigen mening te vormen, het

Nadere informatie

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad 1. Communicatie met de achterban van start. 2. Besproken onderwerpen. 5 7 3. Onderwerpen nader toegelicht. 4. Uitgebrachte adviezen 8

Nadere informatie

Wmo krant Nummer 1. Samen tot goede oplossingen komen. Wmo is meedoen. voor cliënten van Syndion voor ouders / vertegenwoordigers

Wmo krant Nummer 1. Samen tot goede oplossingen komen. Wmo is meedoen. voor cliënten van Syndion voor ouders / vertegenwoordigers Wmo krant Nummer 1 voor cliënten van Syndion voor ouders / vertegenwoordigers Samen tot goede oplossingen komen Voor u ligt de Wmo-krant van Syndion. We hebben deze krant gemaakt omdat er veel verandert

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Ondernemingsraad DSBV. Samen werkt beter!

Jaarverslag 2012 Ondernemingsraad DSBV. Samen werkt beter! Jaarverslag 2012 Ondernemingsraad DSBV Samen werkt beter! Voorwoord Voor je ligt het jaarverslag van de ondernemingsraad (OR) van Delfluent Services BV. In het jaarverslag vermeld de OR welke zaken het

Nadere informatie

Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT

Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT 2014 Eduard Venema (cliënt ambulant Veenendaal) Voorzitter CCR Edwin van Bergenhenegouwen (cliënt ambulant Den Haag) (van links naar rechts)

Nadere informatie

Samenvatting Leefbaarheid in kaart voor sociale wijkteams Land van Cuijk

Samenvatting Leefbaarheid in kaart voor sociale wijkteams Land van Cuijk Samenvatting Leefbaarheid in kaart voor sociale wijkteams Land van Cuijk Onderzoek naar de wensen, behoeften en bijdragen van inwoners uit Padbroek, Cuijk Alex de Veld, Daniëlle Damoiseaux MSc., dr. Martha

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg

Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg Jaarverslag 2018 Cliëntenraad Doesburg St. Elisabeth De Hessegracht Attent Zorg Thuis 1. Inleiding De instelling van cliëntenraden vloeit voort uit de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz).

Nadere informatie

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2014 EN WERKPLAN 2015 VOORWOORD

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2014 EN WERKPLAN 2015 VOORWOORD CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2014 EN WERKPLAN 2015 VOORWOORD De cliëntenraad van Synthese doet hierbij verslag van haar activiteiten in 2014 en geeft aan waar zij in 2015 aandacht aan wil besteden.

Nadere informatie

Jaarverslag cliëntenraad 2011

Jaarverslag cliëntenraad 2011 Jaarverslag cliëntenraad 2011 Inleiding Voor u ligt het jaarverslag van de cliëntenraad van Pactum over het jaar 2011. Doelstelling cliëntenraad De cliëntenraad van Pactum behartigt de gemeenschappelijke

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD

JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD JAARVERSLAG 2012 CLIËNTENRAAD Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 1 Jaarverslag Cliëntenraad De Pieter Raat Stichting 2012 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding 5 Doelstelling 6 Samenstelling van

Nadere informatie

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 Inleiding Sinds 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. Het doel van de wet is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij,

Nadere informatie

Van transitie naar transformatie

Van transitie naar transformatie Raad voor Sociaal Domein Duiven Postbus 164 6921 DUIVEN info@rvsdd.nl www.rvsdd.nl Jaarverslag 2015 Van transitie naar transformatie Duiven, mei 2016 1 VOORWOORD 2015 is het jaar van transitie naar de

Nadere informatie

Jaarverslag februari Bas de Greef

Jaarverslag februari Bas de Greef Jaarverslag 2016 12 februari 2017 Bas de Greef Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Inleiding... 4 Meerjarenperspectief... 5 Kwaliteit van zorg... 5 Huisvesting... 5 Financiële stabiliteit...

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo RAPPORTAGE Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Stichtse Vecht november 2018 RESULTAAT KWALITEIT CONTACT Cliëntervaringsonderzoek Wmo 2017 Gemeente Stichtse Vecht Deze samenvatting presenteert de belangrijkste

Nadere informatie

Onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief. De stand van zaken medio 2015

Onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief. De stand van zaken medio 2015 Onafhankelijke cliëntondersteuning vanuit cliëntenperspectief De stand van zaken medio 2015 AVI-toolkit 22 April 2015 Inhoudsopgave Onafhankelijke cliëntondersteuning... 3 1. Het belang van onafhankelijke

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) januari 2017

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) januari 2017 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) januari 2017 Wat als u ondersteuning nodig heeft? Het lukt thuis niet meer zonder ondersteuning en ik kom bijna niet meer de deur uit Wat kunt u doen om dit

Nadere informatie

Profiel Lid Raad van Toezicht

Profiel Lid Raad van Toezicht Profiel Lid Raad van Toezicht Profielschets lid Raad van Toezicht Liemerije Liemerije is sinds 1976 het adres voor ouderenzorg in de Liemers. Onze cliënten zijn bij onze deskundige medewerkers in goede

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010

Jaarverslag Cliëntenraad. Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 Jaarverslag Cliëntenraad Extramurale Zorg De Friese Wouden 2010 INHOUDSOPGAVE BLZ. Voorwoord 3 Algemene informatie over de Cliëntenraad 4 Samenstelling van de Cliëntenraad 5 Behandelde adviesaanvragen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh

Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Jaarverslag 2016 Cliëntenraad Revalidatiecentrum Roessingh Februari 2017 Cliëntenraad In maart 1999 is in Revalidatiecentrum Roessingh een Cliëntenraad (CRR) ingesteld door de Raad van Bestuur op grond

Nadere informatie

* Wmo-raad Culemborg * J A A R V E R S L A G 2 0 1 3. Voorwoord Voor u ligt het verslag betreffende de activiteiten van de Wmo-raad in het jaar 2013

* Wmo-raad Culemborg * J A A R V E R S L A G 2 0 1 3. Voorwoord Voor u ligt het verslag betreffende de activiteiten van de Wmo-raad in het jaar 2013 * Wmo-raad Culemborg * J A A R V E R S L A G 2 0 1 3 Voorwoord Voor u ligt het verslag betreffende de activiteiten van de Wmo-raad in het jaar 2013 Het jaar 2013 heeft vooral in het teken gestaan van de

Nadere informatie

DOC UMENT] gemeentelijk participatiedossier

DOC UMENT] gemeentelijk participatiedossier stimuleringsprogramma BORGINGS lokaal centraal 2006-2008 gemeentelijk participatiedossier Wijchen 1 Conclusies De Zorgbelangorganisaties Bron Kenniscentrum Sociaal Beleid Demografische gegevens (prognose)

Nadere informatie

Kwaliteitsplan Dienstencentrum OBG 2018

Kwaliteitsplan Dienstencentrum OBG 2018 Kwaliteitsplan Dienstencentrum OBG 2018 1. Profiel Dienstencentrum OBG De kernactiviteiten van OBG bestaan uit het leveren van zorg, hulp en begeleiding aan ouderen. Iedereen die door ziekte of handicap

Nadere informatie

Parkeren Johanna Naber-erf

Parkeren Johanna Naber-erf Parkeren Johanna Naber-erf Oordeel deelnemers en bewoners In 200 vroegen bewoners van het Johanna Naber-erf aandacht voor de als schaars ervaren parkeerruimte. Zij zijn zelf aan de slag gegaan en deden

Nadere informatie

DOC UMENT] gemeentelijk participatiedossier

DOC UMENT] gemeentelijk participatiedossier stimuleringsprogramma BORGINGS lokaal centraal 2006-2008 gemeentelijk participatiedossier Ede 1 Conclusies De Zorgbelangorganisaties Bron Kenniscentrum Sociaal Beleid Demografische gegevens (prognose)

Nadere informatie

CLIËNTERVARINGS- ONDERZOEK JEUGD

CLIËNTERVARINGS- ONDERZOEK JEUGD Rapport CLIËNTERVARINGS- ONDERZOEK JEUGD Gemeente Houten Augustus 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research Piet Heinkade 55 1019 GM Amsterdam 020-3330670 Rapportnummer 2016/141 Datum Augustus

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018

Kwaliteitsrapport 2018 Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 Hoe was de ondersteuning in 2018? Ga naar sheerenloo.nl Wat staat er in dit kwaliteitsrapport? Dit kwaliteitsrapport gaat over de ondersteuning van s Heeren

Nadere informatie

Apeldoorn: 15 maart 2010 Referentie: advies besluitvormingsprocessen Europese aanbestedingen.

Apeldoorn: 15 maart 2010 Referentie: advies besluitvormingsprocessen Europese aanbestedingen. Wmo-raad gemeente Apeldoorn. Secretariaat: Postbus 9033, 7300 ES APELDOORN 055-5802241, clientenraden@apeldoorn.nl Aan het college van B & W. cc.: contactambtenaar mevrouw F. Kruitbosch. Apeldoorn: 15

Nadere informatie

Elke klacht is van belang. Mondeling of schriftelijk

Elke klacht is van belang. Mondeling of schriftelijk Klachtenbrochure 1 2 Elke klacht is van belang n Voor veel cliënten is de drempel hoog om een klacht in te dienen. Toch is het belangrijk dat u het ons laat weten als u niet tevreden bent over onze zorg-

Nadere informatie

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem

Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP. Nieuwe Kadekwartier Arnhem Nieuwe Kadekwartier Arnhem TE KOOP Nieuwe Kadekwartier Arnhem ALGEMEEN Nieuwe Kadekwartier Een nieuwe woonwijk in wording! Links en rechts van de recent vernieuwde Westervoortsedijk verrijst de komende

Nadere informatie

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt!

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt! Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum Uw mening telt! Inleiding De mening van cliënten en bezoekers is belangrijk voor het Zuyderland Medisch Centrum. Sinds 30 september 1998 heeft het ziekenhuis dan

Nadere informatie

Verslag van de consultatiebijeenkomst van 6 januari 2014 met zorgvragers over de Kadernota Wmo 2015

Verslag van de consultatiebijeenkomst van 6 januari 2014 met zorgvragers over de Kadernota Wmo 2015 Verslag van de consultatiebijeenkomst van 6 januari 2014 met zorgvragers over de Kadernota Wmo 2015 1.Welkom Wethouder Ina van der Werf heet alle aanwezigen welkom en wenst hen alle goeds voor het nieuwe

Nadere informatie

DRAAIBOEK. Informatie, inspiratie en ideeën!

DRAAIBOEK. Informatie, inspiratie en ideeën! DRAAIBOEK Informatie, inspiratie en ideeën! GELDERLAND 11 APRIL 2019 Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2. De Dag van de Mobiliteit wat houdt dit in?... 4 Hoe werkt het, de Dag van de Mobiliteit?... 4 Voor

Nadere informatie

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2016 Centrale Cliëntenraad

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2016 Centrale Cliëntenraad Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2016 Centrale Cliëntenraad & Centrale Cliëntenraad Colofon Jaaroverzicht 2016 Centrale Cliëntenraad Opgesteld door: Hiljàn Hoek (coach Centrale Cliëntenraad) Clementien Nagtegaal,

Nadere informatie

Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied zorg, kwaliteit en veiligheid

Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied zorg, kwaliteit en veiligheid Profiel Lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied zorg, kwaliteit en veiligheid Profielschets lid Raad van Toezicht met aandachtsgebied zorg, kwaliteit en veiligheid Liemerije Liemerije is sinds 1976 het

Nadere informatie

28-8-2013. Een betere buurt met. mijnbuurtje. www.mijnbuurtje.nl. Vroeger

28-8-2013. Een betere buurt met. mijnbuurtje. www.mijnbuurtje.nl. Vroeger Een betere buurt met mijnbuurtje www.mijnbuurtje.nl Vroeger 1 Nu 1 op de 3 huishoudens bezit een tablet 2 Nu Nu 3 In alle Nederlandse gemeentes: Bezuinigingen Zelfredzaamheid Stimuleren bewoners Meer verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Inleiding. Cliënten. Cliëntenraad Lievensberg ziekenhuis

Inleiding. Cliënten. Cliëntenraad Lievensberg ziekenhuis Cliëntenraad Inleiding Om de kwaliteit van zorg mede te bewaken is op 1 juni 1996 de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen in werking gesteld. Deze wet verplicht elke zorginstelling een Cliëntenraad

Nadere informatie

Regelgeving & Geldzaken

Regelgeving & Geldzaken MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Regelgeving & Geldzaken Regelgeving & Geldzaken Hoe regel ik mijn geldzaken? Ik vind het moeilijk om overzicht te houden en wil geen schulden maken. Wie zorgt

Nadere informatie

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning

Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Welzijn Ouderen Thuisadministratie Mantelzorg & mantelzorgondersteuning Voor iedereen in Amsterdam-Noord. Dus ook voor u! Doras Maatschappelijke dienstverlening Amsterdam-Noord Zorgt u voor een naaste

Nadere informatie

Jaarverslag Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp

Jaarverslag Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp Jaarverslag 2012 Cliëntenraad De Friese Wouden Extramuraal en De Friese Wouden Huishoudelijke Hulp JAARVERSLAG 2012 VAN DE CLIËNTENRAAD EXTRAMURALE ZORG EN DE FRIESE WOUDEN HUISHOUDELIJKE HULP Cliëntenraad

Nadere informatie

Uitwerking scenario Belangenbehartiging

Uitwerking scenario Belangenbehartiging Uitwerking scenario Belangenbehartiging Korte omschrijving Belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke / cognitieve beperking gebeurt op 3 niveaus. 1. Individueel doorgaans wordt dit gedaan

Nadere informatie

Wij horen erbij! In gesprek met mensen met een verstandelijke beperking over meedoen in de samenleving

Wij horen erbij! In gesprek met mensen met een verstandelijke beperking over meedoen in de samenleving Wij horen erbij! In gesprek met mensen met een verstandelijke beperking over meedoen in de samenleving Colofon (Eind)redactie Joke Stoffelen Zorgbelang Gelderland Tekeningen Marc Reijs Bureau Edubooks

Nadere informatie

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013

Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013 Samenvatting Klanttevredenheidsonderzoek Wmo en de Benchmarks Wmo resultaten over 2013 Klanttevredenheidsonderzoek Het KTO is een wettelijke verplichting wat betreft de verantwoording naar de Gemeenteraad

Nadere informatie

Evaluatie van de Wmo-voorzieningen 2013

Evaluatie van de Wmo-voorzieningen 2013 Evaluatie van de Wmo-voorzieningen 2013 Gemeente Waterland augustus 2014 Inhoudsopgave SAMENVATTING... 3 1. INLEIDING... 3 2. CLIËNTTEVREDENHEID... 3 3. HET WMO-LOKET... 3 3.1 AANVRAGEN... 4 3.2 INDICATIES...

Nadere informatie

Reactie Apcg Wijkteams in Beeld, december Aan College van B en W CC raadsleden. Geacht College,

Reactie Apcg Wijkteams in Beeld, december Aan College van B en W CC raadsleden. Geacht College, Aan College van B en W CC raadsleden Geacht College, Onlangs heeft u een evaluatiekrant uitgebracht over de wijkteams. De toon van de evaluatie is overwegend positief. De wijkteamcoaches zijn enthousiast

Nadere informatie

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit:

In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: JAARVERSLAG Wmo-adviesraad Epe 2017 Postbus 49 8160 Epe www.wmoadviesraadepe.nl info@wmoadviesraadepe.nl In het jaar 2017 bestaat de Wmo-adviesraad uit: Mevrouw C. Van der Valk, voorzitter (tot 1 september)

Nadere informatie

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen

Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen Hertaling augustus 2017 Annemiek Denissen 1 Het regionaal platform ervaringskennis Wie zijn wij? Wij zijn mensen uit cliëntenraden in Nijmegen en begonnen in 2013.Wij vinden het belangrijk om wat cliënten

Nadere informatie

Mensen weten wat mantelzorg is. Mensen weten wat mantelzorg waard is. Mensen weten wat mantelzorgers nodig hebben.

Mensen weten wat mantelzorg is. Mensen weten wat mantelzorg waard is. Mensen weten wat mantelzorgers nodig hebben. Jaarrapportage 2013 Missie Het Platform wil bijdragen aan een samenleving waar mantelzorg een eigen, unieke vorm van zorg is die naast professionele en vrijwillige zorg een volwaardige plek inneemt in

Nadere informatie

Regiobijeenkomst Limburg

Regiobijeenkomst Limburg Regiobijeenkomst Limburg Met wie wil/moet ik als RvT-lid samen werken en op welke wijze? 9 november 2016 Venlo 1 Voorwoord Op 9 november j.l. heeft de 3 e regionale bijeenkomst van de NVTZ plaatsgevonden.

Nadere informatie

Samenwerken in de wijk

Samenwerken in de wijk Meer lezen? Download de publicatie Samenwerken in de wijk met achtergronden over de 10 meest genoemde vragen en dillemma s bij samenwerken. Draaiboek voor bijeenkomst Samenwerken in de wijk 1 Introductie

Nadere informatie

Betreft: gevraagd advies t.a.v. Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2015

Betreft: gevraagd advies t.a.v. Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2015 Gescand archiei 1736711 27ÏAII.2015 5 Betreft: gevraagd advies t.a.v. Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Delft 2015 Geacht college. Wij hebben uw verzoek om advies over de verordening

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe ga ik

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Infumomail 27 september 2013

Infumomail 27 september 2013 Roo, Marijke de Van: Provincie Fryslân Verzonden: vrijdag 27 september 2013 10:47 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Infumomail 27 september 2013 Kunt u deze mail niet

Nadere informatie

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting gevestigd te Wageningen 1 Artikel 1, Definities Stichting: de Woningstichting, gevestigd in de gemeente Wageningen. RvT: de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016

Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016 Reglement Centrale Cliëntenraad Rivas Zorggroep vastgesteld in de overlegvergadering Raad van Bestuur - Centrale Cliëntenraad 21 december 2016 Naam en adres: Centrale Cliëntenraad van Stichting Rivas Zorggroep,

Nadere informatie

Mijn leven in stukken opgedeeld. Ervaringen van mensen met een complexe hulpvraag. Hertaald door: Carlijn Schraven en Peter Eggen

Mijn leven in stukken opgedeeld. Ervaringen van mensen met een complexe hulpvraag. Hertaald door: Carlijn Schraven en Peter Eggen Mijn leven in stukken opgedeeld. Ervaringen van mensen met een complexe hulpvraag Hertaald door: Carlijn Schraven en Peter Eggen Els van der Ploeg, december 2016 Hertaling augustus 2017 1. Inleiding 1.1

Nadere informatie

Sterk door samenwerking. J A A R V E R S L A G. Putten, mei

Sterk door samenwerking. J A A R V E R S L A G. Putten, mei Sterk door samenwerking. J A A R V E R S L A G 2 0 1 2 Putten, mei 2013 1 VOORWOORD Hierbij treft u het jaarverslag aan van de Wmo-raad Putten over het jaar 2012. Het verslagjaar wordt ter kennisneming

Nadere informatie

Jij én jouw zorgplan Rapport toetsing zorgplannen op zelfregie cliënt

Jij én jouw zorgplan Rapport toetsing zorgplannen op zelfregie cliënt Jij én jouw zorgplan Rapport toetsing zorgplannen op zelfregie cliënt Datum: 28 juni 2013 Stef Harweg, Jet Nabuurs Zorgbelang Gelderland Postbus 5310 6802 EH Arnhem IJsselburcht 4 6525 BP Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger

Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger Uitnodiging Themabijeenkomst 9 juni 2015 De kracht van de mantelzorger Inspirerende bijeenkomst over mantelzorg met aandacht voor: de kracht van zeggenschap van cliënten en mantelzorgers; eigen regie voor

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2017 vastgesteld in de CCR vergadering d.d. 27 maart 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 2. Werkzaamheden centrale cliëntenraad pagina 4 a.

Nadere informatie

RIBW werkt in & met sociale wijkteams

RIBW werkt in & met sociale wijkteams RIBW werkt in & met sociale wijkteams Inspiratiedagen RIBW 1 & 8 september 2015 Movisie Anneke van der Ven 9/9/2015 In wat voor tijd leven we eigenlijk? 1 1. Van AWBZ naar Wet Maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Klachtenprocedure Cliënten

Klachtenprocedure Cliënten Klachtenprocedure Cliënten Het spreekt voor zich dat cliënten/bewoners van de zorgvoorzieningen van Sint Annaklooster mogen rekenen op een zo goed mogelijke huisvesting, verpleging, verzorging en begeleiding.

Nadere informatie

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad & CENTRALE CLIËNTENRAAD 2018 Inleiding Dit is het jaarverslag van de Centrale Cliëntenraad. Hierin lees je wat wij in 2018 hebben gedaan. Veel

Nadere informatie

Cliëntervaringsonderzoek Wmo

Cliëntervaringsonderzoek Wmo Cliëntervaringsonderzoek Wmo Gemeente Ten Boer Laura de Jong Marjolein Kolstein Oktober 2018 Inge de Vries www.oisgroningen.nl Inhoud Inhoud... 1 2.8 Effect van de ondersteuning... 11 3. Conclusie... 13

Nadere informatie

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS

Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS Gewoon meedoen in je eigen wijk! TOOLKIT VOOR WERKERS December 2012 1 Draaiboek Gewoon meedoen in je wijk! Aanleiding van dit draaiboek Gewoon Meedoen in je wijk is een pilotproject dat in 2010 en 2011

Nadere informatie

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012.

Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. Resultaten van de Kans- tevredenheidenquête d.d. juni 2012. In totaal legden 42 mensen deze enquête af. Statistieken voor vraag 1 : Heb je dit schooljaar contact gehad met Kans? Ja 90.48% Nee 9.52% Statistieken

Nadere informatie

1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren

1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren OR - competentieprofiel LNV Camiel Schols SBI training & advies Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Het competentieprofiel voor de OR binnen LNV 3 Omschrijving van de competenties; definities en gedragsindicatoren

Nadere informatie

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2015 EN WERKPLAN 2016 VOORWOORD

CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2015 EN WERKPLAN 2016 VOORWOORD CLIЁNTENRAAD SYNTHESE JAARVERSLAG 2015 EN WERKPLAN 2016 VOORWOORD De cliëntenraad van Synthese doet hierbij verslag van haar activiteiten in 2015 en geeft aan waar zij in 2016 aandacht aan wil besteden.

Nadere informatie

AANGETEKEND Stichting De Gelderhorst t.a.v. XXXXXXX, bestuurder Willy Brandtlaan RK EDE Gld

AANGETEKEND Stichting De Gelderhorst t.a.v. XXXXXXX, bestuurder Willy Brandtlaan RK EDE Gld > Retouradres Postbus 2518 6401 DA Heerlen AANGETEKEND Stichting De Gelderhorst t.a.v. XXXXXXX, bestuurder Willy Brandtlaan 40 6716 RK EDE Gld Stadsplateau 1 3521 AZ Utrecht Postbus 2518 6401 DA Heerlen

Nadere informatie

Inhoud Inleiding... 1 Resultaten... 3 Wat neem je mee uit deze bijeenkomst?... 3 Wat vond je van de bijeenkomst?... 4 Heb je een tip?...

Inhoud Inleiding... 1 Resultaten... 3 Wat neem je mee uit deze bijeenkomst?... 3 Wat vond je van de bijeenkomst?... 4 Heb je een tip?... Werkconferentie Zorg Verandert en Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen van 28 februari 2018 Inhoud Inleiding... 1 Resultaten... 3 Wat neem je mee uit deze bijeenkomst?... 3 Wat vond je van de bijeenkomst?...

Nadere informatie

Mede-zeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008

Mede-zeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008 Mede-zeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008 Dit is het verslag van de Mede-zeggenschap van Pluryn. Het verslag gaat over het jaar 2008. Bijvoorbeeld wat deden de lokale cliëntenraden en wat deed

Nadere informatie

Collega s. Nummer

Collega s. Nummer Nummer 2 2016 Collega s Het is al weer een tijdje geleden, maar hierbij de 2 de editie van het OR bulletin van dit jaar. Dit keer kunnen jullie lezen hoe de Radenavond is verlopen, hoe de ROOR bijeenkomst

Nadere informatie

Alles wat je altijd al wilde weten over de Cliëntenraad

Alles wat je altijd al wilde weten over de Cliëntenraad Alles wat je altijd al wilde weten over de Cliëntenraad Wie betaalt de zorg? Gezondheidszorg is iets waar we allemaal recht op hebben in onze verzorgingsstaat. Daarom wordt de meeste zorg betaald door

Nadere informatie

MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz)

MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk. Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) MEE Gelderse Poort MEE maakt meedoen mogelijk Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg (Wlz) Onafhankelijke cliëntondersteuning bij langdurige zorg Dankzij MEE kunnen we de zorg en hulp thuis

Nadere informatie

Uitkomsten cliëntervaringsonderzoek Wmo 2015

Uitkomsten cliëntervaringsonderzoek Wmo 2015 Uitkomsten cliëntervaringsonderzoek Wmo 2015 1. Algemeen In het Westerkwartier is het cliëntervaringsonderzoek Wmo over 2015 afgerond en zijn de resultaten hiervan inmiddels bekend. In 18 van de 23 Groningse

Nadere informatie

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland

Waar kies je voor? Colofon: Dit is een uitgave van de Centrale Ondernemingsraad van Unilever in Nederland Waar kies je voor? We leven in een dynamische tijd. De wereldeconomie staat voor uitdagingen die in tientallen jaren niet zo groot zijn geweest. Ook het bedrijfsleven moet zich voortdurend aanpassen aan

Nadere informatie

Tevredenheidsenquête Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek 2017

Tevredenheidsenquête Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek 2017 Tevredenheidsenquête Hulp bij Dementie Westelijke Mijnstreek 2017 Inleiding Begin 2017 werd het voornemen tot het afnemen van een tevredenheidsenquête onder de cliënten (en/of mantelzorgers) van casemanagers

Nadere informatie

Jaarverslag Mantelzorg Adviesraad Zwolle

Jaarverslag Mantelzorg Adviesraad Zwolle Jaarverslag 2014 Mantelzorg Adviesraad Zwolle Inhoud 1. Voorwoord... 3 2. De Mantelzorg Adviesraad... 4 3. PR en communicatie... 4 4. Activiteiten... 4 5. Advisering... 5 6. Deskundigheidsbevordering...

Nadere informatie

Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening. Voorwoord 1

Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening. Voorwoord 1 : A. Özdemir Algemene klachtenregeling van de instelling Nova voor Maatschappelijk Werk en Psychosociale Hulpverlening Inhoudsopgave Voorwoord 1 Artikel 1. Begripsomschrijvingen 2 1.1 Nova Curae 2 1.2

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 92/2015 Datum : 4 juni 2015 B&W datum : 16 juni 2015 Beh. ambtenaar : Lotte Vorwerg Portefeuillehouder : H. Rijks Onderwerp : Mantelzorgwaardering 2015 Aanleiding Momenteel

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Tevredenheids- en ervaringsonderzoek Wmo over 2010 Klanten hulp bij het huishouden, mantelzorgondersteuning en andere individuele voorzieningen

Tevredenheids- en ervaringsonderzoek Wmo over 2010 Klanten hulp bij het huishouden, mantelzorgondersteuning en andere individuele voorzieningen Tevredenheids- en ervaringsonderzoek Wmo over 2010 Klanten hulp bij het huishouden, mantelzorgondersteuning en andere individuele voorzieningen Gemeente Huizen Inleiding... 3 1. Verantwoording onderzoek...

Nadere informatie

Datum 13 maart 2018 Tijd uur Locatie Parochieel centrum de Kapelaan, Nicholaasplein 2, Zoetermeer

Datum 13 maart 2018 Tijd uur Locatie Parochieel centrum de Kapelaan, Nicholaasplein 2, Zoetermeer Verslag vergadering Adviesraad sociaal domein Datum 13 maart 2018 Tijd 20.00 uur Locatie Parochieel centrum de Kapelaan, Nicholaasplein 2, Zoetermeer Nr. Onderwerp Verslag 1 Opening Om 20.05 uur opent

Nadere informatie

Team:Sales en Marketing Datum: 21-04-2011 WICKED TEAMS RAPPORT

Team:Sales en Marketing Datum: 21-04-2011 WICKED TEAMS RAPPORT Team:Sales en Marketing Datum: 21-04-2011 WICKED TEAMS RAPPORT 1. Inleiding Het Team Testing team heeft de WickedTeams Teamanalyse gedaan. Deze teamanalyse geeft inzicht in een aantal kenmerken die van

Nadere informatie

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD EXTRAMURALE ZORG

JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD EXTRAMURALE ZORG JAARVERSLAG CLIËNTENRAAD EXTRAMURALE ZORG DE FRIESE WOUDEN 2011 Cliëntenraad Extramurale Zorg De Friese Wouden Postbus 181 9200 AD Drachten Tel.: 088-5120072 E-mail-adres: clientenraad@friesewouden.nl

Nadere informatie

INLEIDING. Na de opsomming van de drie mogelijkheden beschrijven we in het kort hoe een en ander per mogelijkheid in zijn werk gaat.

INLEIDING. Na de opsomming van de drie mogelijkheden beschrijven we in het kort hoe een en ander per mogelijkheid in zijn werk gaat. 1 INLEIDING Doorgaans heeft S&L Zorg tevreden cliënten. Toch kan er wel eens iets mis gaan. Er ontstaat een klacht over de geboden dienstverlening, de bejegening, of over een besluit dat is genomen. Blijf

Nadere informatie

Samenwerken met re-integratiebedrijven

Samenwerken met re-integratiebedrijven Samenwerken met re-integratiebedrijven Samenwerken met re-integratiebedrijven Inhoudsopgave Inleiding 2 Aanleiding 2 De Workshop 2 Het verslag 2 Terminologie: Gebruikte termen in het verslag 3 Algemene

Nadere informatie