Mede-zeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mede-zeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008"

Transcriptie

1 Mede-zeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008 Dit is het verslag van de Mede-zeggenschap van Pluryn. Het verslag gaat over het jaar Bijvoorbeeld wat deden de lokale cliëntenraden en wat deed de Centrale Cliënten Raad (CCR) in 2008? Dat lees je hier. Wat is medezeggenschap? Woon of werk je bij Pluryn? Dan mag je meedoen in de cliëntenraad. Je zegt wat je goed vindt bij Pluryn. En ook wat je niet goed vindt. Pluryn luistert naar jouw mening. Iedere hoofd vestiging heeft minstens 1 cliëntenraad. Werkenrode heeft 4 cliëntenraden. Er zijn dus totaal 9 lokale cliëntenraden bij Pluryn. Er is ook een cliëntenraad voor heel Pluryn. Dat is de Centrale Cliënten Raad: CCR. In de CCR zitten cliënten en verwanten. Wat deed de CCR in 2008? De CCR vergaderde 6 keer in Er waren ook 3 andere bijeenkomsten. Die 3 bijeenkomsten gingen steeds over 1 ding. Bijvoorbeeld: wonen, geld of de plannen van de regering. De leden van de CCR doen ook cursussen. Daar leren ze dingen. Ze praten ook met mensen buiten Pluryn. Cursus over voeding De CCR ging in 2008 naar een cursus over voeding. Op veel locaties verandert de voeding. Cliënten willen het liefst gewoon thuis koken. Maar dat kan niet overal. Dan moet een ander bedrijf eten koken. De CCR wil mee beslissen over wie het eten kookt. De CCR wil ook weten hoeveel geld dat kost. De CCR gaf na de cursus advies aan de directie. Een paar lokale raden gaven ook advies.

2 Vertellen wat de CCR doet Wat doet de CCR? De CCR wil dat aan iedereen vertellen. Er is bij veel lokale raden een nieuwsbrief Mede-zeggenschap. Daarin staat wat alle raden voor cliënten doen. Er is ook een nieuwe folder: Inspraak bij Pluryn. De CCR vertelt over haar werk in de Nieuwsbrief voor Cliënten. De CCR staat ook op het internet van Pluryn. Bureau Mede-zeggenschap groeit Bij het bureau Mede-zeggenschap werken cliënten aan taken voor de medezeggenschap. Het bureau Mede-zeggenschap breidde uit. Er kwamen cliënt-medewerkers bij. Bijvoorbeeld de voorzitter van de CCR. Maar ook 2 andere medewerkers. Bureau Mede-zeggenschap praat 10 keer per jaar met ondersteuners. Ze spreken ook met mensen buiten Pluryn. Die mensen werken voor de Mede-zeggenschap buiten Pluryn. Ze leren dan van elkaar. Welke adviezen gaf de CCR in 2008? Geld Pluryn maakt ieder jaar een begroting. In een begroting staat hoeveel geld Pluryn uitgeeft. Pluryn houdt steeds meer geld over. De CCR vroeg waarom. Pluryn kan dat geld toch beter voor cliënten gebruiken? De CCR vond de begroting van 2008 goed. De CCR wil begrotingen van vorige jaren vergelijken. Dat is heel moeilijk. Want er is steeds een ander systeem voor cijfers. De CCR vroeg aan Pluryn: Verander niet steeds van systeem voor cijfers. De CCR stelde ook iets voor: Laat lokale raden eerst naar de begroting kijken. De CCR kijkt daarna.

3 Management De Raad van Bestuur kreeg in 2008 een nieuw lid. Hij heet Hans van Schaik. Rob de Jong is voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij is de baas van Pluryn. De CCR stelde vragen: Hoeveel geld verdient de Raad van Bestuur? Komt het meeste geld van Pluryn bij cliënten terecht? Of geeft Pluryn te veel geld aan andere dingen uit? Pluryn heeft een nieuw plan. Het plan heet Verandering van Perspectief. Wat staat in het plan? Bijvoorbeeld: managers van Pluryn moeten anders werken. De CCR gaf een positief advies over het plan. Het plan is heel moeilijk om te lezen. De CCR wil een plan in taal voor cliënten. Pluryn en Koraal Groep Pluryn en Koraal Groep willen samenwerken. Ze tekenden een verklaring voor die samenwerking. De CCR vindt die samenwerking goed. De CCR gaf daarom een positief advies aan Pluryn. Een deel van de CCR was bij de ondertekening aanwezig. Er waren werkgroepen van Pluryn en de Koraal Groep. Zij onderzochten hoe zij kunnen samenwerken. In het verslag stond dat samenwerking veel voordelen heeft. Er was een aanvraag om Stichting Pluraal op te zetten. Hierin gaan Pluryn en Koraal Groep samen werken. De CCR was positief. De CCR wil alles over deze stichting weten. REA-college Het REA College heeft opleidingen. Die zijn onderdeel van Pluryn. Groningen heeft ook een REA College. De opleiding komt ook bij Pluryn. De CCR gaf positief advies.

4 Gegevens over cliënten Pluryn weet heel veel van iedere cliënt. Bijvoorbeeld welke zorg iemand nodig heeft. Dat staat allemaal in de computer. Pluryn wilde een nieuw programma voor de computer. Dat programma heet Caress. In Caress kun je veel over cliënten lezen. De CCR vond Caress een goed programma. De CCR gaf daarom een positief advies voor de koop. Klachtenregeling Er is een nieuwe klachtenregeling. De cliëntenraad gaf daarover adviezen. 2 belangrijke dingen veranderden: De vertrouwenspersoon is geen klachten functionaris meer. De vertrouwenspersoon is er voor de cliënt en de verwanten. Henny Versteeg is de nieuwe vertrouwenspersoon. Elke vestiging krijgt een eigen commissie voor klachten. Die eigen commissie probeert de klacht eerst zelf op te lossen. De lokale raden krijgen het recht om advies te geven. Dat gaat over wie er in de commissie gaat zitten. Er is ook een andere commissie voor klachten. Die commissie hoort niet bij Pluryn. Cliënten gaan naar de commissie buiten Pluryn. Als de eigen commissie de klacht niet goed oplost. Eigen adviezen CCR Pluryn vraagt niet over alle zaken advies. Soms wil CCR over die zaken wel iets zeggen. De CCR geeft dan toch advies. Bijvoorbeeld: als cliënten moeten verhuizen van Pluryn. Welke rechten en plichten hebben cliënten dan? Pluryn bedacht daarvoor toen regels. Informatie: Medezeggenschap cliënten Telefoon : (024) medezeggenschapclienten@pluryn.nl

5 Medezeggenschap Cliënten Pluryn Jaarverslag 2008 Wat is medezeggenschap? Pluryn luistert naar jouw mening. Woon of werk je als cliënt bij Pluryn? Dan mag je meedoen in de cliëntenraad. Iedere hoofdvestiging heeft één of meer cliëntenraden. Er zijn 9 lokale cliëntenraden bij Pluryn. De Centrale Cliënten Raad (CCR) is voor heel Pluryn. In de medezeggenschap zitten cliënten en verwanten. In de cliëntenraden praat je over het beleid van Pluryn. Je hoort wat er allemaal bij Pluryn gebeurt. Daarover geef je adviezen aan de directie en Raad van Bestuur. Wat deed de CCR in 2008? In 2008 vergaderde de CCR 6 keer. Daarnaast waren er drie bijeenkomsten over de thema s: wonen, geld en de plannen van de regering zoals ZZP en AWBZ. De leden van de CCR gingen naar cursussen en praatten met andere organisaties. Cursus over voeding De CCR ging in 2008 naar een cursus over voeding. Op veel locaties verandert de voeding. Cliënten willen het liefst gewoon thuis koken, maar dat kan niet overal. Dan moet een ander bedrijf voor het eten zorgen. De CCR wil mee beslissen over wie het eten kookt. En de CCR wil ook weten hoeveel geld dat kost. Na de cursus gaven de CCR en een paar lokale raden advies aan de directie. Communicatie en PR De CCR-leden willen aan iedereen vertellen wat ze precies doen. Veel lokale raden hebben een nieuwsbrief Medezeggenschap. Er is ook een nieuwe folder: Inspraak bij Pluryn. In het Cliëntenblad heeft de raad een eigen rubriek. Personeel en organisatie Er is een team van twee ondersteuners en een coördinator. In 2008 kwamen zij 10 keer bij elkaar voor overleg. Zij worden speciaal door Pluryn als betaalde medewerkers ter beschikking gesteld aan de medezeggenschap. Er is ook een kantoor of bureau voor de medezeggenschap. Daar werken vrijwilligers, stagiaires en andere cliënten bijvoorbeeld als dagbesteding. Bij het bureau Medezeggenschap kwamen drie cliënt-medewerkers bij. Bijvoorbeeld de voorzitter van de CCR. Die kan nu één dag per week besteden aan zijn werk als voorzitter. De medewerkers spreken ook met mensen van Medezeggenschapsraden buiten Pluryn. Zo leren ze van elkaars ervaringen.

6 Welke adviezen gaf de CCR in 2008? Begroting 2008 Pluryn maakt ieder jaar een begroting. Daarin staat hoeveel geld Pluryn uitgeeft. De CCR keurde de begroting voor 2008 goed. Pluryn houdt wel steeds meer geld over. De CCR vindt dat Pluryn er goed op moet letten dat de organisatie genoeg geld aan cliënten besteedt. De CCR wil de begrotingen van vorige jaren vergelijken. Maar dat is lastig omdat Pluryn steeds van boekhoudsysteem verandert. Dus vroeg de CCR om niet steeds van systeem te wisselen. De CCR stelde ook voor om de lokale raden eerst naar de begroting te laten kijken. Management De CCR gaf positief advies aan het management over de beleidsnota Verandering in Perspectief. Hierin staat dat de managers meer verantwoordelijkheid krijgen. Ook gingen de CCR-leden akkoord met de aanstelling van Hans van Schaik als lid van de Raad van Bestuur. Rob de Jong is voorzitter van de Raad van Bestuur. De CCR stelde wel vragen. Hoeveel salaris krijgt de Raad van Bestuur? Komt het meeste geld van Pluryn bij cliënten terecht? Of geeft Pluryn te veel geld aan andere zaken uit? Ook vond de CCR dat de beleidsnota Verandering in Perspectief heel moeilijk om te lezen. De CCR wil daarom ook een versie in taal voor cliënten. Samenwerking Pluryn en Koraal Groep Pluryn en Koraal Groep tekenden een verklaring voor samenwerking. Er was een aanvraag om samen Stichting Pluraal op te zetten. De CCR vindt die samenwerking goed en gaf een positief advies aan Pluryn. Een deel van de CCR was bij de ondertekening aanwezig. REA-college De opleidingen van het REA College zijn onderdeel van Pluryn. Ook in Groningen is een REA College. De opleiding in Groningen komt nu ook bij Pluryn. De CCR gaf positief advies voor de overname. Keuze voor systeem cliëntgegevens Pluryn weet heel veel van iedere cliënt. Bijvoorbeeld welke zorg iemand nodig heeft. Dat staat allemaal in de computer. Pluryn wilde een nieuw programma om cliëntgegevens te registreren. De keuze was tussen twee programma s: Caress en Careview. Pluryn koos voor Caress en de CCR gaf positief advies.

7 Klachtenregeling Er is een nieuwe klachtenregeling De cliëntenraad gaf daarover drie adviezen: 1. De vertrouwenspersoon moet niet ook nog klachtenfunctionaris zijn. 2. De CCR gaf advies over de nieuwe vertrouwenspersoon. 3. Elke centrale vestiging krijgt een eigen interne klachtencommissie. Die probeert de klacht eerst zelf op te lossen. De lokale raden mogen adviseren wie er in de commissie gaat zitten. Sociaal statuut Soms geeft de CCR ongevraagd advies. Bijvoorbeeld: maak een sociaal statuut. Daarin staat welke rechten en plichten cliënten hebben die moeten verhuizen. Adviezen lokale cliëntenraden De lokale raden hebben ook adviezen gegeven. Hiernaast komen een paar voorbeelden: De Beele ongevraagd advies over lengte rust-uur op de groepen advies over verbetering imago van jongeren ongevraagd advies over de samenwerking school en wonen ongevraagd advies over activiteiten voor jongeren in het weekend en in de zomer JP Heije ongevraagd advies over voorleggen van adviezen betrokkenheid jongeren bij behandelplannen: positief advies stickers Pluryn op de bussen: negatief advies en de stickers zijn toen verwijderd ongevraagd advies over de weinige activiteiten in vrije tijd Hietveld: de verhuizing van alle cliënten met zeer moeilijk gedrag: over de verhuisplannen gaf de cliëntenraad positief advies en ook over de tijdelijke verhuizingen voor de nieuwbouw conceptplan drugsbeleid en seksualiteit voetbalgoals op het terrein van het Hietveld Werkenrode Jongeren internet voor jongeren deelname regionaal project Re Design over belangenbehartiging crisisopvang: positief advies sluiting van de resto: informatie hierover leidde tot een ongevraagd advies

8 Werkenrode Woonondersteuning volwassenen beleid aannemen van nieuwe cliënten visie op dienstverlening bekendheid geestelijke verzorging bijdrage was- en pedicure kosten: positief advies Werkenrode Dagbesteding sluiting keramiekafdeling Druten en Herpen pilot hobbycentrum Nijmegen en cursusaanbod Lindenberg programmakeuze in Herpen medewerking aan conferentiedag over de verandering bij dagbesteding REA-College themabijeenkomsten op initiatief van de raad over autisme, ADHD, epilepsie verhuizingen binnen REA samenwerking met roc toekomst beeld REA De Winckelsteegh ongevraagd advies over bouwzaken negatief en later positief advies over 4 weken zomersluiting. De cliëntenraad bedong dat er na afloop een evaluatie onder verwanten zou plaats vinden. zomerprogramma in vakantie: na negatief advies is een uitgebreider programma bedacht thema-avond voor achterban over veiligheid en communicatie Groesbeekse Tehuizen negatief advies over uitbesteden van maaltijden en ook over de kwaliteit van de voeding ongevraagd advies over invulling vrije tijd positief advies memo huiskamerproject en vrije tijd wijziging van activiteiten waaronder muziek en drama Informatie: Medezeggenschap cliënten Telefoon : (024) medezeggenschapclienten@pluryn.nl

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap

Uitgebreide versie. Inspraak van de cli nt bij Pluryn. Medezeggenschap Uitgebreide versie Inspraak van de cli nt bij Pluryn Inspraak van de clint bij Pluryn De besluiten van Pluryn hebben invloed op het leven van clinten. Ben jij een clint van Pluryn? Dan kun je meedenken

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Medezeggenschap. clienten Pluryn

Uitgebreide versie. Medezeggenschap. clienten Pluryn Uitgebreide versie Medezeggenschap clienten Pluryn Jaarverslag 2010 Wat is Medezeggenschap? Pluryn luistert naar jouw mening. Woon, werk of leer je bij Pluryn? Dan mag je meedoen in de cliëntenraad. Iedere

Nadere informatie

Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg

Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf 2 Reglement voor de cliëntenraden van Stichting Philadelphia Zorg Stichting Philadelphia

Nadere informatie

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH)

Werkenrode Volwassenen. Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Werkenrode Volwassenen Volwassenen met een lichamelijke handicap en/of niet-aangeboren- hersenletsel (NAH) Mensen met een handicap willen graag zo zelfstandig mogelijk leven. Meedoen in de maatschappij

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? De cliëntenraad komt op voor de belangen van cliënten. Alle mensen die bij Syndion ondersteuning krijgen zijn

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschap Cliënten

Jaarverslag Medezeggenschap Cliënten Jaarverslag Medezeggenschap Cliënten 2017 Dit is het verslag van de Medezeggenschap. Cliënten praten mee over het beleid van Pluryn. Het verslag gaat over het jaar 2017. Wat deed de Centrale Cliënten Raad

Nadere informatie

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig?

Esther Leenstra. Humanitas DMH. Voelt Bram zich gelukkig? Esther Leenstra Humanitas DMH Voelt Bram zich gelukkig? Samenvatting Kwaliteitsrapport 2018 1 Wie zijn wij en wat doen wij Humanitas DMH is een landelijk verspreide en lokaal verankerde organisatie. Bij

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

Informatie voor jongeren. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling

Informatie voor jongeren. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling Informatie voor jongeren Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling Hoe gaat het als er een probleem is? Als je niet tevreden bent over de dienstverlening van Intermetzo, dan willen we dat graag weten.

Nadere informatie

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Eenvoudige versie Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap. Bijvoorbeeld bij: wonen werken leren vrije tijd. Je bent clint

Nadere informatie

Autisme Spectrum Stoornis. Zo gewoon mogelijk verder leven

Autisme Spectrum Stoornis. Zo gewoon mogelijk verder leven Autisme Spectrum Stoornis Zo gewoon mogelijk verder leven Wat is ASS? ASS is een afkorting voor Autisme Spectrum Stoornissen. Het is een verzamelnaam voor verschillende stoornissen. Klassiek autisme, Asperger

Nadere informatie

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding

OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding OP jezelf LereN WONeN Met begeleiding Training Begeleid Wonen training begeleid WONeN de beste voorbereiding voor LAter Wil je als jongere of volwassene graag zelfstandig wonen? Maar moet je daarvoor eerst

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling

Uitgebreide versie. Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling Uitgebreide versie Hoe los ik een klacht op? Klachtenregeling De klachtenregeling van Pluryn Hoe gaat het als er een probleem is? Als je niet tevreden bent over de dienstverlening van Pluryn, dan willen

Nadere informatie

nummer 11 april 2013 Jan Hanse aan het woord Hoe gaat het verder met de medezeggenschap?

nummer 11 april 2013 Jan Hanse aan het woord Hoe gaat het verder met de medezeggenschap? nummer 11 april 2013 Jan Hanse aan het woord Hoe gaat het verder met de medezeggenschap? de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Arco Boogaard cliëntenraad de Waaier + de Schelp Anita van Dinteren

Nadere informatie

Jaarverslag Zeggenschap

Jaarverslag Zeggenschap Jaarverslag Zeggenschap 2014 1 Odion, januari 2015 hallo Hallo, 2014 is voorbij gevolgen. Er is weer veel gebeurd op het gebied van zeggenschap. In dit verslag breng ik jullie op de hoogte van alle gebeurtenissen,

Nadere informatie

Over het LSR Advies Informatie Coach of ondersteuner voor de raad Kijken hoe de raad werkt Kwaliteitsonderzoek...

Over het LSR Advies Informatie Coach of ondersteuner voor de raad Kijken hoe de raad werkt Kwaliteitsonderzoek... Inhoud Over het LSR... 5 Advies... 6 Informatie... 8 Coach of ondersteuner voor de raad... 10 Kijken hoe de raad werkt... 10 Kwaliteitsonderzoek... 10 Cursussen en bijeenkomsten... 11 Cliëntvertrouwenspersoon...

Nadere informatie

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing 1 meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing Sociaal statuut cliënten Cello, versie voor cliënten 2 In dit boekje staat informatie over meedenken en meepraten als er in jouw woning wat verandert. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

HOE LOS IK EEN KLACHT OP? KLACHTENREGELING DE HOENDERLOO GROEP

HOE LOS IK EEN KLACHT OP? KLACHTENREGELING DE HOENDERLOO GROEP HOE LOS IK EEN KLACHT OP? KLACHTENREGELING DE HOENDERLOO GROEP HOE GAAT HET ALS ER EEN PROBLEEM IS? ALS JE NIET TEVREDEN BENT OVER DE DIENSTVERLENING VAN DE HOENDERLOO GROEP, DAN WILLEN WE DAT GRAAG WETEN.

Nadere informatie

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers

Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Ik heb een klacht. Wat nu? Voor cliënten en hun vertegenwoordigers Inhoud Wat doet u bij een klacht 3 Vertrouwenspersonen 3 Klachtenfunctionaris 3 Klachtencommissie 4 Indienen van een klacht bij de klachtencommissie

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep wil

Nadere informatie

Sociaal Juridisch Servicepunt Sterker in de samenleving.

Sociaal Juridisch Servicepunt Sterker in de samenleving. Sociaal Juridisch Servicepunt Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Heb je vragen over de nieuwe wetten in de zorg? Mag Pluryn jou wel een eigen bijdrage voor waskosten vragen? Voor dit soort vragen

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Koraal Groep Koraal Groep wil graag dat je tevreden bent. Tevreden over de manier

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn gegevens veilig bij Pluryn. Privacy Reglement

Uitgebreide versie. Mijn gegevens veilig bij Pluryn. Privacy Reglement Uitgebreide versie Mijn gegevens veilig bij Pluryn Privacy Reglement Mijn gegevens veilig bij Pluryn Als je clint bij Pluryn wordt, wil Pluryn veel over jou weten. Je krijgt heel veel vragen, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Informatie voor jongeren

Informatie voor jongeren Informatie voor jongeren Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant heb je rechten en plichten. Wat dat voor jou betekent lees je in deze folder. We vertellen je hierin beknopt over privacy, je dossier, hoe

Nadere informatie

De cliëntenraad. Uw mening horen wij graag!

De cliëntenraad. Uw mening horen wij graag! Zorgcentrum Horizon De cliëntenraad Uw mening horen wij graag! De cliëntenraad Inhoud Uw mening horen wij graag Uw mening 4 Wat is een cliëntenraad 4 Lid worden van de cliëntenraad? 5 Wat doet een cliëntenraad?

Nadere informatie

JAARVERSLAG en KWALITEITSRAPPORT 2018

JAARVERSLAG en KWALITEITSRAPPORT 2018 Toelichting op JAARVERSLAG en KWALITEITSRAPPORT 2018 voor cliënten en de cliëntenraad Dit jaarverslag is geen opsomming van gebeurtenissen. Het gaat vooral over onze manier van werken. We vertellen hoe

Nadere informatie

nummer 30 april 2018 Anita praat met vervoers-coördinator Michel de Graaf cliëntenraden Zilvermeeuw in gesprek met vervoerders

nummer 30 april 2018 Anita praat met vervoers-coördinator Michel de Graaf cliëntenraden Zilvermeeuw in gesprek met vervoerders nummer 30 april 2018 Anita praat met vervoers-coördinator Michel de Graaf cliëntenraden Zilvermeeuw in gesprek met vervoerders de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Anita Schoemaker Myra

Nadere informatie

Jaarverslag Medezeggenschap Cliënten

Jaarverslag Medezeggenschap Cliënten Jaarverslag Medezeggenschap Cliënten 2018 Dit is het verslag van de Mede zeggenschap. Cliënten praten mee over het beleid van Pluryn. Het verslag gaat over het jaar 2018. Wat deed de Centrale Cliënten

Nadere informatie

Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap

Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap Hulpmiddel voor sterke medezeggenschap Hoe werkt het? Medezeggenschap van cliënten is belangrijk. Wanneer is er sterke medezeggenschap? Dat is niet zo makkelijk te bepalen. Dit hulpmiddel helpt om afspraken

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn

Uitgebreide versie. Mijn geld in vertrouwde handen. Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Uitgebreide versie Mijn geld in vertrouwde handen Stichting Beheer Bewonersgelden Pluryn Mijn geld in vertrouwde handen Iedereen heeft geld nodig om te leven. Om zelf kleren en eten te kopen, maar ook

Nadere informatie

Tips voor begeleiders. Tips voor de cliënten-raad. Hoe maak je de cliënten-raad bekend?

Tips voor begeleiders. Tips voor de cliënten-raad. Hoe maak je de cliënten-raad bekend? Tips voor begeleiders Tips voor de cliënten-raad Hoe maak je de cliënten-raad bekend? Dit boekje is in 2017 uitgegeven door de Centrale Cliëntenraad van Esdégé-Reigersdaal. Het is samen-gesteld en gemaakt

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op klagen? 2. Wat kun je doen met een klacht? 3. Wie kan je helpen

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Uitgebreide versie Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Krijg je zorg van

Nadere informatie

Aanvulling van onderwerpen waar de cliëntenraad advies over mag geven: voorbeeld: aannemen personeel

Aanvulling van onderwerpen waar de cliëntenraad advies over mag geven: voorbeeld: aannemen personeel Rechten van de cliëntenraad Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (de WMCZ) In de Wet Medezeggenschap Cliënten Zorginstellingen (de WMCZ) staan de rechten van de cliëntenraad. Er zijn 3 soorten

Nadere informatie

nummer 15 april 2014 Wat betaal je voor je was?

nummer 15 april 2014 Wat betaal je voor je was? nummer 15 april 2014 Wat betaal je voor je was? de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Arco Boogaard cliëntenraad de Waaier + de Schelp Anita van Dinteren cliëntenraad Polderhuis Heerhugowaard

Nadere informatie

DE CLIËNTENRAAD. Uw mening horen wij graag. mei 2016

DE CLIËNTENRAAD. Uw mening horen wij graag. mei 2016 DE CLIËNTENRAAD Uw mening horen wij graag mei 2016 Cliëntenraad Horizon Zorgcentrum Boeier 2 1721 GA Broek op Langedijk Tel. 0226 314430 info@horizonzorgcentrum.nl www.horizonzorgcentrum.nl Uw mening Uw

Nadere informatie

Wat gaat goed, wat kan beter? Kwaliteitsrapport Pluryn 2017

Wat gaat goed, wat kan beter? Kwaliteitsrapport Pluryn 2017 Samen werken aan kwaliteit bij Pluryn Wat gaat goed, wat kan beter? Kwaliteitsrapport Pluryn 2017 Inhoud Wat vinden cliënten van de ondersteuning door Pluryn? Cliënttevredenheid 7 Introductie Ondersteuning

Nadere informatie

Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden

Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden Informatie voor cliënten (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden Picto versie (Mede)zeggenschap en de Bewoners-/Deelnemersraden bij SDW De woorden waar een streep onder staat worden uitgelegd

Nadere informatie

Zo werkt het! Cliënten praten mee!

Zo werkt het! Cliënten praten mee! Zo werkt het! Cliënten praten mee! De informatie in dit boekje is ook van toepassing op de verwantenraden bij Zozijn. Dit boekje is van:. Cliëntenraad:. Coach:. Telefoon-nummer coach:. 1 Inhoud 1. De wet

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant hebt u rechten en plichten. Wat dat voor u betekent staat in deze folder. We vertellen hierin beknopt over privacy, het dossier van uw kind,

Nadere informatie

Woonondersteuning die bij je past Sterker in de samenleving.

Woonondersteuning die bij je past Sterker in de samenleving. Woonondersteuning die bij je past Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn De plaats waar en de manier waarop je woont, kies je zorgvuldig. Je huis is immers je thuis. Hier wil je je prettig voelen.

Nadere informatie

Cosis dichtbij voor hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking

Cosis dichtbij voor hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking Cosis dichtbij voor hulp aan mensen met een verstandelijke of psychische beperking Wie is Cosis? Cosis biedt hulp aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een psychische of verstandelijke beperking.

Nadere informatie

Een nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz)

Een nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) Een nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz) De Wmcz gaat veranderen. Er is een voorstel gemaakt voor een nieuwe wettekst. Daarmee veranderen de regels voor medezeggenschap. En de rechten

Nadere informatie

Stage lopen bij Pluryn. Informatie voor toekomstige stagiairs

Stage lopen bij Pluryn. Informatie voor toekomstige stagiairs Stage lopen bij Pluryn Informatie voor toekomstige stagiairs Volg je een MBO- of HBO-opleiding? Denk dan aan Pluryn! Welkom bij Pluryn. Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren,

Nadere informatie

Humanitas DMH. jaarverslag centrale cliëntenraad

Humanitas DMH. jaarverslag centrale cliëntenraad Dit is het jaarverslag 2017 van de centrale cliëntenraad (CCR). De cliëntenraad vergadert 1 keer per maand in Nieuwegein. En organiseert 1 keer per jaar een congres medezeggenschap cliënten. De CCR sprak

Nadere informatie

Jan Bauer en Marian Stet Samen zijn zij de Raad van Bestuur. Zij hebben dit verslag gemaakt. Cliëntenvertrouwenspersoon. Ondersteuningsplan

Jan Bauer en Marian Stet Samen zijn zij de Raad van Bestuur. Zij hebben dit verslag gemaakt. Cliëntenvertrouwenspersoon. Ondersteuningsplan Het jaarverslag Dit zijn: Jan Bauer en Marian Stet Samen zijn zij de Raad van Bestuur. Zij hebben dit verslag gemaakt. Er staat in wat de Hartekamp Groep in 2012 heeft gedaan. In 2012 hebben we bijna 1700

Nadere informatie

Hoe kan je opkomen voor je rechten?

Hoe kan je opkomen voor je rechten? nummer 12 juli 2013 Hoe kan je opkomen voor je rechten? praten met Ada Peperkamp de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Arco Boogaard cliëntenraad de Waaier + de Schelp Anita van Dinteren

Nadere informatie

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf RECHTEN & PLICHTEN Inspraak Stel: Je vindt het belangrijk dat cliënten eigen inbreng hebben. Je vindt dat er te weinig voor cliënten wordt georganiseerd. Je vindt dat er beter naar cliënten geluisterd

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD. Stichting Zorgboeren Zuid Holland

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD. Stichting Zorgboeren Zuid Holland HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD Stichting Zorgboeren Zuid Holland Doel van de CR: Meedenken, meepraten en adviseren over zaken die met de zorg/ begeleiding te maken hebben. Taken van de CR: Vergaderen

Nadere informatie

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling

Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! Klachtenregeling 1 Heb je een klacht? Samen zoeken we een oplossing! In deze folder lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt. 2 Koraal Groep Koraal

Nadere informatie

DE BEELE. Jongeren met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen

DE BEELE. Jongeren met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen DE BEELE Jongeren met een licht verstandelijke handicap en gedragsproblemen DE BEELE Zoeken naar de juiste aanpak Bij De Beele wonen jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar met een licht verstandelijke

Nadere informatie

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten.

De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. Beste cliënten, In deze folder leggen we uit wat medezeggenschap is, wat de cliëntenraad (CR) doet, hoe wij werken en wie wij zijn. De cliëntenraad bestaat uit cliënten en is er voor cliënten. 2 Wat doen

Nadere informatie

WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden

WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden WELKOM IN DE CLIËNTENRAAD 10 & vragen antwoorden Welkom in de cliëntenraad is een uitgave van LOC Zeggenschap in zorg. LOC is er voor cliëntenraden in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke opvang,

Nadere informatie

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster.

1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. REGELING CLIËNTENRAAD Artikel 1: Doelstelling Cliëntenraad 1. De cliëntenraad komt op voor cliënten in het cluster en praat mee over wat er gebeurt in het cluster. 2. De cliëntenraad helpt mee om alles

Nadere informatie

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad

Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad Zo samen mogelijk. Jaarverslag 2018 Centrale Vertegenwoordigersraad 1. Communicatie met de achterban van start. 2. Besproken onderwerpen. 5 7 3. Onderwerpen nader toegelicht. 4. Uitgebrachte adviezen 8

Nadere informatie

Hoe los ik een klacht op

Hoe los ik een klacht op Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie

Hoe los ik mijn klacht op

Hoe los ik mijn klacht op Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie

Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven

Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven CURSUSAANBOD Voorjaar2012 Gezondheidscentrum Kruisstraat 23a, 5502 JA Veldhoven Cursusaanbod in Zeelst Gezondheidscentrum de Bolzen start dit jaar met het geven van cursussen, workshops en lezingen. De

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Goede zorg & ondersteuning

Goede zorg & ondersteuning Goede zorg & ondersteuning voor ouderen met een verstandelijke beperking voor familie en vertegenwoordigers, cliëntenraden, begeleiders Mensen worden steeds ouder. Ook mensen met een verstandelijke beperking

Nadere informatie

De Cliëntenconsulent van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. ribw arnhem & veluwe vallei

De Cliëntenconsulent van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei. ribw arnhem & veluwe vallei De Cliëntenconsulent van de RIBW Arnhem & Veluwe Vallei ribw arnhem & veluwe vallei Cliënt zijn bij RIBW Arnhem & Veluwe Vallei De RIBW Arnhem & Veluwe Vallei (RIBW AVV) begeleidt mensen met een psychiatrische

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Heerde 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave. pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Naamswijzging pag 3 Vergaderingen... pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen pag

Nadere informatie

Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling SWZ

Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling SWZ Bent u ontevreden? Laat het ons weten! Klachtenregeling SWZ SWZ wil graag goede zorg- en dienstverlening bieden. Maar mogelijk bent u toch niet tevreden over ons. Bent u van mening dat u niet correct behandeld

Nadere informatie

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D

Belangenbehartiging. voor u C L I Ë NTE N R A A D Belangenbehartiging voor u C L I Ë NTE N R A A D Cliëntenraad Als u ouder wordt en u krijgt te maken met beperkingen, wilt u het liefste in uw eigen woning en omgeving blijven. Helaas is dat niet voor

Nadere informatie

Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT

Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT Centrale CliëntenRaad en Lokale CliëntenRaden JAAR OVERZICHT 2014 Eduard Venema (cliënt ambulant Veenendaal) Voorzitter CCR Edwin van Bergenhenegouwen (cliënt ambulant Den Haag) (van links naar rechts)

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, directie, medewerkers en revalidatieartsen van Tolbrug willen graag dat u tevreden bent over uw (para)medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom

Nadere informatie

Praten met de LCvV? Wat kan jouw raad ermee? nummer 25 oktober 2016

Praten met de LCvV? Wat kan jouw raad ermee? nummer 25 oktober 2016 Praten met de LCvV? Wat kan jouw raad ermee? nummer 25 oktober 2016 de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Anita van Dinteren Myra Kornalijnslijper cliëntenraad Linger cliëntenraad Heerhugowaard

Nadere informatie

Van AWBZ naar Wmo 2015

Van AWBZ naar Wmo 2015 Van AWBZ naar Wmo 2015 Wat betekent de Wet maatschappelijke ondersteuning? i Informatie voor cliënten Inhoud Pagina Voor wie is deze folder?.................................3 Wie betaalt jouw ondersteuning?...3

Nadere informatie

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad

Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad Ons Tweede Thuis Jaaroverzicht 2018 Centrale Cliëntenraad & CENTRALE CLIËNTENRAAD 2018 Inleiding Dit is het jaarverslag van de Centrale Cliëntenraad. Hierin lees je wat wij in 2018 hebben gedaan. Veel

Nadere informatie

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling

Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling Blijf er niet mee zitten! Informatie over de klachtenregeling 1 Blijf er niet mee zitten! Bij Koraal Groep komen mensen op de eerste plaats. We vinden het belangrijk dat cliënten tevreden zijn over onze

Nadere informatie

Klachtenregeling. Als u niet tevreden bent. Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers

Klachtenregeling. Als u niet tevreden bent. Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers Klachtenregeling Informatie voor jongeren/(pleeg)ouders/verzorgers Niet tevreden? Wat kunt u doen? Een klacht.? Blijf er niet mee rondlopen! Overal waar mensen met elkaar werken gaat wel eens iets fout.

Nadere informatie

Op zoek naar de kracht van partnerschap

Op zoek naar de kracht van partnerschap Op zoek naar de kracht van partnerschap Samenvatting Kwaliteitsrapport 2017 Humanitas DMH Wij zijn een landelijk verspreide en lokaal verankerde zorgorganisatie. Bij ons werken ongeveer 1250 medewerkers

Nadere informatie

Klagen mag. Klachten zijn waardevol. Nabij Vertrouwd Gastvrij

Klagen mag. Klachten zijn waardevol. Nabij Vertrouwd Gastvrij Klagen mag Klachten zijn waardevol Klagen mag! Wij doen er alles aan om tevreden klanten te krijgen en te houden. Toch kan het zijn dat u niet tevreden bent over sommige onderdelen van onze dienstverlening.

Nadere informatie

nummer 13 oktober 2013 Wat kan de cliëntenraad ermee? praten met Kor van der Land

nummer 13 oktober 2013 Wat kan de cliëntenraad ermee? praten met Kor van der Land nummer 13 oktober 2013 Wat kan de cliëntenraad ermee? praten met Kor van der Land de redactie van de cliënten-raad-krant bestaat uit: Arco Boogaard cliëntenraad de Waaier + de Schelp Anita van Dinteren

Nadere informatie

Kinderen. Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen

Kinderen. Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen Kinderen Hoe Yulius kinderen met autisme kan helpen Voor wie is dit boekje? Je hebt dit boekje gekregen omdat je autisme hebt of omdat je nog niet zeker weet of je autisme hebt. Je bent dan bij Yulius

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad

Centrale Cliëntenraad Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2017, CCR SDW. De CCR wil jullie laten weten wat wij in 2017 hebben gedaan en wat er is bereikt. Uit de cliënttevredenheidsmeting heeft de CCR zaken gehaald die jullie

Nadere informatie

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP

KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP KAMERTRAININGSCENTRUM DE OVERSTAP Samen werken aan jouw toekomst Informatie voor jongeren, ouders en verwijzers Wat is Lijn5? Lijn5 biedt in de provincie Utrecht lichte tot intensieve vormen van hulpverlening

Nadere informatie

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van AC Praag en Werkerij (InteraktContour)

Verkorte rapportage. Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van AC Praag en Werkerij (InteraktContour) Verkorte rapportage Cliënten over de kwaliteit van de zorg en dienstverlening van AC Praag en Werkerij (InteraktContour) Utrecht, november 2013 Geschreven door: Rinskje Dijkstra Postbus 8224 3503 RE Utrecht

Nadere informatie

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017.

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. De tekst is in Taal voor allemaal speciaal. Het kwaliteits-rapport. Koraal schrijft elk jaar een kwaliteits-rapport. Een kwaliteits-rapport is een boekje. Het kwaliteits-rapport

Nadere informatie

CLIËNTENRAAD. Meepraten, meedenken en adviseren

CLIËNTENRAAD. Meepraten, meedenken en adviseren CLIËNTENRAAD Meepraten, meedenken en adviseren WAAROM EEN CLIËNTENRAAD? Meepraten, meedenken en adviseren De cliëntenraad behandelt altijd zaken die voor alle cliënten (of voor een groep) van belang zijn.

Nadere informatie

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden

Welkom bij Centrum Jeugd. Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Informatie voor kinderen, jongeren en hun familieleden Welkom bij Centrum Jeugd Je gaat deelnemen aan een van de behandelingen bij Centrum Jeugd van GGz Breburg. De behandelaren

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk. Iets voor jou? Sterker in de samenleving.

Vrijwilligerswerk. Iets voor jou? Sterker in de samenleving. Vrijwilligerswerk. Iets voor jou? Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Monique is maatje van Ellen. Een aantal keren per maand gaan ze samen leuke dingen doen. Dingen die Ellen door haar beperking

Nadere informatie

Wilt u meepraten over Carinova Woonzorg? Dat kan via de cliëntenraden

Wilt u meepraten over Carinova Woonzorg? Dat kan via de cliëntenraden Wilt u meepraten over Carinova Woonzorg? Dat kan via de cliëntenraden Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Het belang van de cliëntenraad Om de zorg van Carinova zo goed mogelijk af te stemmen op de behoeften

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt!

Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum. Uw mening telt! Cliëntenraad Zuyderland Medisch Centrum Uw mening telt! Inleiding De mening van cliënten en bezoekers is belangrijk voor het Zuyderland Medisch Centrum. Sinds 30 september 1998 heeft het ziekenhuis dan

Nadere informatie

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5

Cliëntenraad Viattence locatie Wezep 28 februari 2017 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Jaarverslag 2016 Pagina 1 van 5 Inhoudsopgave pag 2 Samenstelling en mutaties pag 3 Vergaderingen. pag 3 Wat doet de Cliëntenraad. pag 3 Scholing Cliëntenraad pag 4 Onderwerpen... pag 4 Centrale Cliëntenraad.

Nadere informatie

Vormen van medezeggenschap

Vormen van medezeggenschap Vormen van medezeggenschap Vormen van medezeggeschap In deze tijd van de vele veranderingen binnen de zorg in het algemeen en bij de Gemiva-SVG Groep in het bijzonder is het goed om eens te kijken naar

Nadere informatie

WERKEN AAN ONTWIKKELING MET EXTRA BEGELEIDING EN BEHANDELING. Voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK)

WERKEN AAN ONTWIKKELING MET EXTRA BEGELEIDING EN BEHANDELING. Voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK) WERKEN AAN ONTWIKKELING MET EXTRA BEGELEIDING EN BEHANDELING Voor zeer moeilijk opvoedbare en lerende jongeren (ZMOLK) JONGEREN ONTDEKKEN WAT ZE WEL KUNNEN Jongeren met een IQ tussen 40 en 60 en ernstige

Nadere informatie

VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap

VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap VraagRaak ondersteunt bij medezeggenschap VraagRaak is het steunpunt medezeggenschap in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. VraagRaak maakt onderdeel uit van de vereniging KansPlus, belangennetwerk

Nadere informatie

Klachtenregeling. Verpleging en Verzorging en Hulp bij het Huishouden

Klachtenregeling. Verpleging en Verzorging en Hulp bij het Huishouden Klachtenregeling VerplegingenVerzorgingenHulpbijhet Huishouden StichtingHumanitas Klachtenregeling 13januari2011 Inhoudsopgave Inleidingpagina3 Aandachtspuntenprocedureinformelefasepagina5 Stappenplaninformelefasepagina7

Nadere informatie

Voor wie is deze folder?

Voor wie is deze folder? Wie betaalt wat? Voor wie is deze folder? > Woon je in een huis van BinG!? Heb je een indicatie verblijf inclusief behandeling? Dan is deze folder voor jou. Weet je niet welke indicatie je hebt? Vraag

Nadere informatie

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen..

Samenstelling en mutaties pag 4. Vergaderingen.pag 4. Wat doet de Cliëntenraad pag 4. Scholing Cliëntenraad pag 5. Onderwerpen.. Cliëntenraad Wezep Jaarverslag 2018 Pagina 2 van 7 Inhoudsopgave pag 3 Samenstelling en mutaties pag 4 Vergaderingen.pag 4 Wat doet de Cliëntenraad pag 4 Scholing Cliëntenraad pag 5 Onderwerpen..pag 5

Nadere informatie

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN. Periode juni 2018 mei 2019

JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN. Periode juni 2018 mei 2019 JAARVERSLAG MEDEZEGGENSCHAP CLIENTEN EN VERWANTEN ZOZIJN Periode juni 2018 mei 2019 Inhoudsopgave Medezeggenschap bij Zozijn... 3 Centrale cliëntenraad (CCR) en centrale verwantenraad (CVR)... 3 Uitgebrachte

Nadere informatie

Alles wat je altijd al wilde weten over de Cliëntenraad

Alles wat je altijd al wilde weten over de Cliëntenraad Alles wat je altijd al wilde weten over de Cliëntenraad Wie betaalt de zorg? Gezondheidszorg is iets waar we allemaal recht op hebben in onze verzorgingsstaat. Daarom wordt de meeste zorg betaald door

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Algemene brochure. voor mensen met een beperking. MEE maakt meedoen mogelijk MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Algemene brochure voor mensen met een beperking MEE maakt meedoen mogelijk 1 Colofon Tekst en samenstelling Eenvoudig Communiceren Amsterdam Afd. Communicatie

Nadere informatie

van de pluryn werkenrode groep

van de pluryn werkenrode groep Nieuws Voor cliënten van de pluryn werkenrode groep 2 juni 2006 2Inhoud nummer 2, juni 2006 2 Voor-af 3 Nieuws van de Cliënten-Raden 4-5 Clienten gezocht voor een onder-zoek 6-7 Tara en geld Voor-af 8-9

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het willen graag dat u tevreden bent over uw medische behandeling. Ook willen we dat u zich welkom voelt bij

Nadere informatie

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is:

Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Dit boekje is van... Mijn naam is: Mijn gezinsvoogd heet: Het telefoonnummer van de gezinsvoogd is: Mijn gezinsvoogd werkt bij de William Schrikker Jeugdbescherming. Wat een toestand, zeg! Wat gebeurt

Nadere informatie

Ik wil graag. specialistische. behandeling en begeleiding

Ik wil graag. specialistische. behandeling en begeleiding Ik wil graag specialistische behandeling en begeleiding Specialistische behandeling en begeleiding Geen mens is hetzelfde. Dat vinden we heel normaal. Iedereen heeft daarom ook andere hulp nodig. Bij ORO

Nadere informatie