Handleiding e-learning ontwikkelen!!!!!!!!!!! ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 1"

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding e-learning ontwikkelen!!!!!!!!!!! ilearn Company B.V. - Postbus 359-6710 BJ Ede - Kvk 55578284 - Btw NL851772067B01 Pagina 1""

Transcriptie

1 Handleiding e-learning ontwikkelen ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 1"

2 Inhoudsopgave 1. Wat is e-learning 3 2. Welke kansen biedt e-learning? 3 3. Hoe ontwikkelt u e-learning 4 a. Ga na of e-learning geschikt is voor uw onderwerp 4 b. Formuleer de leerdoelen 4 c. Brainstorm over de inhoud van de cursus en het leertraject 5 d. Stem de inhoud op de doelgroep af 8 e. Zorg voor een logische opbouw 8 f. Publiceer 10 g. Test en verbeter Tips voor het ontwikkelen van inhoud 10 a. Wanneer welke inhoud? 10 b. Tips voor video 11 c. Tekst 11 d. Afbeeldingen Bronnen Literatuurlijst 13 ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 2"

3 1. Wat is e-learning? E-learning is elke manier van leren waarbij je op een interactieve manier gebruik maakt van een computer (of tablet, smartphone, etc). E-learning richt zich vooral op: - Het leerproces zelf, zowel individueel als in groepsverband; - Het ontwikkelen en beheersen van leermateriaal en leerprocessen; - Het organiseren van leeractiviteiten. Een opmerking over terminologie: Als u een uitgebreide training ontwikkelt die volledig uit e-learning bestaat spreken wij over een e-learningtraject (online cursus). Een e-learningtraject bestaat meestal uit verschillende e-learningmodules (vaak afgekort tot modules ). Als u een onderdeel van een bestaand opleidingstraject of training in e-learning onderbrengt (zoals de theorie voor een traditionele training) dan is dit een e-learningmodule die onderdeel is van een traditioneel leertraject. Een combinatie van e-learning met een andere manier van leren, zoals een training, wordt blended-learning genoemd. 2. Welke kansen biedt e-learning? E-learning kan een flinke kostenbesparing opleveren ten opzichte van (bijvoorbeeld) klassikale instructie, vooral bij een grote doelgroep, grote groepen en kennisintensieve cursussen. Daarnaast kunnen deelnemers zelf beslissen waar én wanneer ze een e-learningtraject volgen. Er wordt dan ook op reistijd en -kosten bespaard. Ook is het eenvoudig om uw traject up-to-date te houden. U kunt snel zelf teksten, afbeeldingen en video s toevoegen of aanpassen. U hoeft dus geen wijzigingen aan trainers door te geven die op hun beurt weer hun eigen PowerPoint presentatie aan moeten passen. Mits goed ontworpen stelt e-learning de deelnemer in staat in een bepaalde mate zijn of haar eigen leerweg te kiezen. De deelnemer beslist dus zelf in welke volgorde hij/zij de lesstof doorloopt. Vraagt u zichzelf nu eens af: Als laatste is e-learning consistent: Iedereen krijgt immers dezelfde module voor zich. - Zijn er trainingen of cursussen die u nu geeft die verbeterd kunnen worden door het gebruik van e-learning? - Zijn er onderwerpen die nu wél ineens geschikt zijn om te ontwikkelen? - Kunt u onderdelen van bestaande cursussen online laten volgen om de cursus te verrijken? - Kunt u uw deelnemers de theorie/kennis onderdelen van bestaande cursussen niet beter voorafgaand aan de klassikale cursus via e-learning laten volgen? ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 3"

4 3. Hoe ontwikkelt u e-learning? a. Ga na of e-learning geschikt is voor uw onderwerp Wilt u kennis overdragen dan kunt u hiervoor heel goed e-learning gebruiken Denk bijvoorbeeld aan: - nieuwe wetgeving en regels; - werkprocedures (kwaliteitsborging, BHV, HACCP, eerste hulp, etc). Interactie: Heeft uw onderwerp veel met interactie tussen mensen te maken (bijvoorbeeld communicatietrainingen) dan is e-learning bij uitstek geschikt voor het theoretische gedeelte van uw training of cursus. Deelnemers doorlopen voorafgaand aan de training uw inleidende online cursus en komen daarna voorbereid uw training in. U kunt hierdoor uw training inkorten en/óf de tijd die u normaal besteedde aan het uitleggen van de theorie, gebruiken om extra te oefenen. Met een beetje creativiteit ontstaan er enorme veel mogelijkheden. Twijfelt u of uw onderwerp geschikt is voor e- learning? Neem dan contact met ons op via Anand Jansen, eigenaar ilearn Company via of b. Formuleer de leerdoelen Hoe formuleer je leerdoelen? Het ontwikkelen van elk e-learningproject begint met het formuleren van de leerdoelen. Wat moet een deelnemer kennen en kunnen aan het einde van de cursus? Besteed hier genoeg tijd en aandacht aan Een leerdoel geeft de deelnemer duidelijkheid en sturing. Hij weet of een training of module voor hem geschikt is en maakt duidelijk wat het eindresultaat hoort te zijn. De inhoud van een leerdoel moet duidelijk zijn. Dit is de omschrijving van het eindniveau van de opleiding. Een leerdoel wordt altijd geformuleerd vanuit het standpunt van de deelnemer. (Gielen & Indesteege, 2004) SMARTI methode: Er bestaan veel manieren om u te helpen goede leerdoelen te formuleren. Een bewezen en eenvoudige methode is de SMARTI methode. Met deze methode formuleert u een leerdoel dat deze elementen heeft: Specifiek: Wat precies gaat de deelnemer leren? Meetbaar: Is er een manier om te meten of de deelnemer het leerdoel behaald heeft? Acceptabel: Is het een leerdoel waarmee de deelnemer akkoord gaat? Realistisch: Mag er verwacht worden dat de deelnemer het leerdoel haalt binnen de gestelde tijd? Tijdsgebonden: Is er een tijdstip waarop de deelnemer het leerdoel behaald moet hebben? Inspirerend: Wordt de deelnemer geïnspireerd door het leerdoel? ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 4"

5 Voorbeelden van goede leerdoelen: - Aan het einde van de module kan de deelnemer volgens de basisprincipes van fotografie zelfstandig mooie foto s maken. - Aan het einde van de cursus heeft de deelnemer een PRINCE2 certificering behaald waardoor hij effectiever projecten kan managen. Zorg dat u in de beschrijving van de cursus en de modules het leerdoel van de cursus en/of de module duidelijk maakt. Alleen dan weet de deelnemer naar welk doel hij toe werkt. Niveaus van leerdoelen: Bedenk ook op welk niveau de deelnemer iets moet beheersen. De drie niveaus van leerdoelen zijn (Ng & Bereiter, 1991): Kennisniveau: Ik benoem de stappen om een autoband te verwisselen. Vaardigheidsniveau: Ik vervang zelfstandig een autoband. Attitude/inzichtsniveau: Ik neem op een veilige manier deel aan het verkeer. Om iemand iets op vaardigheidsniveau te leren zult u eerst aandacht moeten besteden aan het benodigde kennisniveau. Iemand kan niet zelfstandig een autoband verwisselen als hij niet eerst de correcte stappen kent. Om iemand op attitude/houdingsniveau iets te leren moet u eerst zowel het aan kennis- en vaardigheidsniveau tijd besteden. Iemand kan immers niet veilig aan het verkeer deelnemen als hij de benodigde kennis en vaardigheden niet heeft. c. Brainstorm hoe het traject of de module eruit komt te zien Brainstorm met een aantal collega s (en misschien zelfs met de toekomstige deelnemers) hoe u het traject of de module vorm wilt gaan geven. Een aantal overwegingen: Inhoud: Welke inhoud heeft u al? Waarschijnlijk heeft u al materialen in huis die u kunt gebruiken om e-learning te maken. Op deze manier hoeft u niet het wiel opnieuw uit te vinden en kunt u snel aan de slag met het ontwikkelen. Denk hierbij aan PowerPoint presentaties, opnamen van lezingen, eerder uitgezonden webinars, interviews, Youtube video s, pdf-documenten, bronmateriaal, afbeeldingen, diagrammen, ebooks, etc, etc. Mogelijk moet u enige aanpassingen in uw materialen maken om het geschikt te maken voor e-learning. Bij het omzetten van bestaande materialen in e-learning kan hulp van een expert veel verschil uitmaken voor de uiteindelijke kwaliteit. Vragen? Vrijblijvend advies nodig? Neem contact met ons op via Anand Jansen, eigenaar ilearn Company via of ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 5"

6 Voorbeeld Het fictieve trainingsbureau Learn 2 Communicate heeft een divers aanbod aan trainingen op het gebied van communicatie. Omdat bijna de helft van de trainingen besteed wordt aan het uitleggen van theorie heeft Learn 2 Communicate besloten om een e-learningtraject te ontwikkelen voor het theoriegedeelte. Ze hosten dit traject op het ilearn platform. - Powerpoint-presentatie van de training. - Handout voor deelnemers. Learn 2 Communicate heeft deze materialen: Daarnaast hebben ze besloten om tijdens 1 training te filmen. Ze hebben hierdoor videobeelden van de trainer die de theorie uitlegt én een aantal fragmenten van oefenende deelnemers. Nadat alle materialen verzameld zijn, besluiten ze om de module als volgt op te bouwen: - De module begint met een korte video-introductie waarin de trainer zich voorstelt. Daarna legt hij de theorie uit. De e-learningmodule is zo opgebouwd dat de deelnemer de powerpoint presentatie en de trainer tegelijk kan zien. - Na de introductie krijgt de deelnemer voorbeelden te zien van de theorie die door de deelnemers op de training toegepast wordt. Hierin wordt voor elk stuk theorie een aantal voorbeelden gegeven hoe het wel en niet moet. - Aan het einde krijgt de deelnemer een korte multiple-choicetoets waarmee hij kan controleren of hij de stof begrepen heeft. Resultaat: Na het afronden van de module komt de deelnemer voorbereid naar de training toe. De trainer kan nu de hele dag aan oefenen besteden waardoor het leerrendement en de tevredenheid van deelnemers sterk toeneemt Zorg voor afwisseling: Deelnemers die alleen teksten moeten lezen zullen moeite hebben om hun concentratie erbij te houden. U kunt dit eenvoudig voorkomen door verschillende soorten inhoud te mixen. Voorbeeld: Uitgeverij ABC heeft net een boek uitgebracht over nieuwe btw-wetgeving. ABC wil naast het boek ook een e-learningtraject aanbieden. Deze wordt uiteraard op het boek gebaseerd. Afwisseling: Omdat deelnemers meer onthouden als er afwisseling in de cursus is heeft ABC besloten om tussen de teksten door andere elementen te plaatsen: - Na hoofdstuk 2 volgt een opname van een interview met de minister van financiën over de veranderingen. - Na hoofdstuk 4 volgt er een korte quiz waarmee de deelnemer zijn kennisniveau kan testen. ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 6"

7 - Als laatste is er na hoofdstuk 6 een opdracht waarin de deelnemer moet omschrijven hoe zijn bedrijf te maken krijgt met de nieuwe wetgeving. Resultaat: Op deze manier is er afwisseling in de lesstof, wat ervoor zorgt dat deelnemers geboeid blijven en meer onthouden. Leerstof splitsen en ordenen: Kunt u het onderwerp splitsen in stukken? Mogelijk heeft u een onderwerp dat geschikt is om in stukken aan te bieden. Denk maar aan hoe boeken opgebouwd zijn in hoofdstukken en paragraven. Door het splitsen van de leerstof voorkomt u dat de deelnemer te veel informatie ineens krijgt. Een thematische ordening (Kessels & Smit, 2007) werkt bij e-learning vaak erg goed. Ik adviseer om video s op te splitsen in fragmenten van minuten, dit te combineren met ondersteunende documenten, opdrachten en toetsing voor maximaal leerrendement. Samen maakt dit dan één module in uw cursus. Het is beter om veel kleine modules met goede thematische ordening te hebben, dan een aantal grote modules. Uw cursus is door het aantal modules dan ook omvangrijker. Voorbeeld: Garagebedrijf Gerritsen wil medewerkers bijscholen zodat zij elektrische auto s kunnen onderhouden. Ze doen dit middels een e-learningtraject. Om het traject overzichtelijk te houden heeft hun ontwikkelaar gekozen voor deze indeling: Hoofdstuk 1: Verschil tussen elektrische en conventionele auto s Paragraaf 1.1: Motor Paragraaf 1.2: Transmissie Paragraaf 1.3: accu s. Toets Door de lesstof op deze manier in te delen heeft de deelnemer vooraf inzicht wanneer wat aan bod komt. Dit voorkomt verwarring. Toetsing: Mogelijk wilt u een toets aan uw e-learning koppelen. Dit kan omdat u wilt weten of de deelnemers bepaalde kennis opgedaan hebben. Toetsen kunnen ook gebruikt worden als een middel om feedback te geven. Deelnemers krijgen daardoor inzicht in hun kennisniveau. Relevante toetsmethoden voor e-learning: - Gesloten vragen Het ilearnplatform heeft een meerkeuzentoetsmodule die random een set vragen toont aan de deelnemer. ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 7"

8 - Open vragen U kunt in een document bij de module een pdf voegen met daarin een set open vragen. Middels de functie mail de docent, kunnen deelnemers de vragen door u laten controleren en voorzien van feedback. - Interactieve vragen Deze vragen zijn op het platform op dit moment nog niet mogelijk. - Werkstuk/cases Hier zijn vele varianten van mogelijk op het platform. Van het inleveren van een opgesteld contract voor een jurist t/m de deelnemer zichzelf laten opnemen op video bij een communicatietraining en dit beoordelen. Middels de mail de docent functionaliteit kan de deelnemer allerlei soorten documenten naar de docent sturen ter beoordeling. De Open Universiteit heeft de meest voorkomende toetsmethodenonderzocht en legt in dit document uit wat de voor- en nadelen van elke soort zijn: d. Stem inhoud op de doelgroep af David Kolb (1985) heeft vier verschillende leerstijlen geïdentificeerd. Elke leerstijl heeft zijn eigen voorkeuren en manier van leren. Het is goed om na te gaan wat de voorkeursleerstijl van uw doelgroep is. De denker kan goed logisch denken en redeneren. Hij probeert uit zijn omgeving algemene regels te ontdekken. Voor het ontwikkelen van e-learning voor denkers is het belangrijk om hen genoeg theorie aan te reiken. De beslisser hakt knopen door en is heel praktisch. Hij hecht veel waarde aan een duidelijke link tussen theorie en praktijk. Voor het ontwikkelen van e-learning voor beslissers is het belangrijk om deze link duidelijk te laten zien. De doener wil vooral aan de slag met nieuwe kennis. Hij leert door te experimenteren en lost problemen op door iets uit te proberen. Voor het ontwikkelen van e-learning voor doeners is het belangrijk dat er genoeg oefenmogelijkheden zijn, vooral nadat ze nieuwe kennis opgedaan hebben. De bezinner/dromer observeert anderen hoe zij problemen oplossen en denkt na voordat hij/zij iets doet. Voor het ontwikkelen van e-learning voor bezinners is het belangrijk dat ze genoeg voorbeelden aangereikt krijgen. e. Zorg voor een logische opbouw Begin elke module met een korte inleiding wat er in dit deel behandeld gaat worden. Na de inleiding komt de leerstof en aan het einde eventueel een toets. De vier leerstijlen die net behandeld zijn, zijn in een cirkel te plaatsen. Deze cirkel heet de leercirkel van Kolb en geeft u een logische manier om uw leerstof binnen een module op te bouwen. ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 8"

9 Maak voor elk vierkant buiten de cirkel (concrete ervaring, reflectief observeren, abstract conceptualiseren en actief experimenteren) een leeractiviteit (hieronder volgt een voorbeeld). Plaats daarna deze activiteiten in de volgorde van de cirkel in uw e-learning. Hiermee zorgt u voor een logisch verloop van uw module én sluit u bij elke voorkeursleerstijl aan. Tip: Als bij uw deelnemers een leerstijl vaak voorkomt kunt u het beste op die plek in de cirkel beginnen. Voorbeeld: U geeft een training verkopen. Voorafgaand aan de training krijgen deelnemers toegang tot uw module om zich voor te bereiden op de training. U heeft onderzoek gedaan naar de voorkeursleerstijl van uw deelnemers en ontdekt dat veel van uw deelnemers doener zijn. Volgorde: - U begint uw module bijvoorbeeld met een video van een sales gesprek. Op een gegeven moment pauzeert de video en vraagt u de deelnemer hoe hij in deze situatie verder zou gaan. - Als tweede laat u een aantal voorbeelden zien van goede (en wellicht ook slechte) sales gesprekken. - Als derde introduceert u theorie over verkopen en laat zien waar deze theorie in de voorbeelden terug kwam. - Tenslotte legt u de link naar de praktijk van de deelnemer. Hoe kan hij het geleerde toepassen in zijn eigen praktijk. U kunt hiervoor bijvoorbeeld een case-study of reflectie-opdracht toevoegen. ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 9"

10 Resultaat: U heeft nu de cirkel volledig doorlopen. De deelnemer gaat na de module de praktijk in met als eerste stap: het toepassen van het geleerde Tip: Geef aan het eind of begin van een module aan hoe ver hij/zij in de cursus gevorderd is. Dit kan bijvoorbeeld door in de modulebeschrijving te noteren: U bent nu op 50% van de cursus. f. Publiceer Ongetwijfeld de spannendste stap van het ontwikkelen van e-learning, het publiceren Nadat u alles ontwikkeld heeft is het tijd om uw e-learningtraject in het ilearn platform te zetten. Met de zeer eenvoudige upload-tool heeft u binnen de kortste keren uw elearning ge-upload. Het ilearnplatform.com controleert vervolgens of de cursus aan de kwaliteitseisen voldoet. Volgt u de stappen in dit document op, dan voorzien wij daar geen enkel probleem. Vanaf dat moment is uw online cursus te koop g. Test en verbeter Nu uw module op het ilearn platform staat is het een kwestie van tijd totdat de eerste gebruikers uw module gaan volgen. Om de kwaliteit van uw module verder te verhogen is het noodzakelijk om de reviews/ gebruikerservaringen goed in de gaten te houden. Aan de hand van de feedback die u van deelnemers ontvangt kunt u uw module continue verbeteren. Als uw module een toets heeft, dan kunt u de resultaten hiervan gebruiken voor de evaluatie op leerniveau. (Mits u op een betrouwbare en valide manier toetst). Als uw module geen toets heeft moet u er mogelijk een toevoegen maken om op dit niveau te kunnen evalueren. 4. Tips voor het ontwikkelen van de inhoud Eerder hebben we het gehad over de ordening van de lesstof (met de leercirkel van Kolb). Maar waar moet u op letten als u de inhoud zelf ontwikkelt? a. Wanneer welke inhoud? Heeft u video? Gebruik deze dan Video heeft een sterke voorkeur omdat deelnemers er over het algemeen meer van onthouden. Plaats onder (of na) de video een tekst die de video samenvat. Heeft u geen video? Zorg dan dat u uw tekst met zoveel mogelijk afbeeldingen ondersteunt. ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 10 "

11 Wanneer kunt u beter geen video gebruiken: Als het videomateriaal slechte beeld- of audiokwaliteit heeft, erg lang is (gebruik hiervoor uw eigen inschattingsvermogen) of monotoon is. Ook als exacte formuleringen belangrijk zijn (bijvoorbeeld wetteksten) is het handiger om deze als tekst in uw module te zetten. De uitleg over wetteksten kunt u uiteraard wel in videovorm doen. b. Tips voor het gebruiken en maken van goede video: - Afbeeldingen in een tekst zorgen voor onderbouwing. Dezelfde onderbouwing kunt u in video s gebruiken. Legt u iets moeilijks uit? Laat dan een afbeelding of animatie ter ondersteuning in de video zien. - Neemt u een presentatie op? Zorg dan dat u met 2 camera s opneemt. U kunt dan met één camera de presentator filmen en met de andere camera het publiek. Door de verschillende beelden te combineren wordt de video veel interessanter om naar te kijken. - Heeft uw module slides van een presentatie met een voice-over? Zorg dan dat de spreker toch klein in beeld te zien is. Dit maakt de video veel persoonlijker dan slides met enkel een voice-over. - Gebruik een teleprompter/autocue als de spreker voor de camera lange teksten heeft. Dit zorgt ervoor dat u veel sneller klaar bent. Een gefrustreerde spreker die voor de zevende keer een stuk correct probeert te vertellen toont dit mogelijk onbewust op beeld. Dit komt de kwaliteit van uw video niet ten goede. - Zorg dat u over de juiste auteursrechten beschikt. Er is niets vervelenders dan een claim omdat u een afbeelding niet mocht gebruiken. c. Tekst - Ontwerp een macrostructuur: zorg ervoor dat lange teksten over meerdere pagina s verdeeld staan; - deel de tekst in alinea s in en schrijf de koppen en tussenkoppen eerst; - zorg dat zinnen actief zijn (vermijd worden en zullen ); - wees vriendelijk: Spreek de deelnemer aan met jij of u. Stel eens een vraag; - houd zinnen kort (maximaal 30 woorden. Streef naar een gemiddelde lengte van 10 woorden); - zorg dat de deelnemer na maximaal drie schermen tekst afwisseling krijgt. Als u écht meer tekst gebruiken moet, zorg dan dat de tekst zoveel mogelijk onderbouwd wordt met afbeeldingen en video s; - maak gebruik van opsommingen waar mogelijk (zoals ik bij deze tips doe); - auteursrechten (zoals eerder genoemd). ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 11 "

12 d. Afbeeldingen Afbeeldingen, diagrammen en grafieken werken over het algemeen heel goed. Als u de onderstaande regels volgt zullen deze visuele ondersteuningen altijd voor een toevoeging zorgen. - Gebruik afbeeldingen die voor helderheid zorgen. Bij complexe onderwerpen kunnen afbeeldingen snel voor verheldering zorgen. Ga maar na hoeveel woorden u had moeten gebruiken om deze verkeerssituatie uit te leggen en hoe groot de kans op onduidelijkheid is; - gebruik alleen afbeeldingen die relevant zijn. Geeft u een BHV-training? Dan kan een afbeelding van een ambulance een stuk tekst opvrolijken. Geeft u een training over ICT-beveiliging zorgt dezelfde ambulance alleen voor verwarring; - auteursrechten (zoals eerder genoemd). 5. Bronnen Over e-learningontwikkeling Engelstalig: Nederlandstalig: (bedoeld voor interne projecten maar er staan nuttige tips in). Over video's maken Nederlandstalig: ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 12 "

13 Over foto's Engelstalig: Nederlandstalig: Over teksten Nederlandstalig: Literatuurlijst Gielen, H. & Indesteege, L. (2004). Rendement van leeractiviteiten. Effect- en ROI-meting van opleidingen. Leuven/Voorburg: Acco. Kessels, J.W.M & Smit, C.A. (2007) Opleidingskunde, een bedrijfsgerichte benadering van leerprocessen. Kluwer Bedrijfsinformatie. Kirkpatrick, D. L. (1994). Evaluating Training Programs. San Francisco: Berrett-Koehler Publishers, Inc. Kolb, D. A. (1985). Learning Style Inventory: Technical Manual. Boston, MA: Hay Group, Hay Resources Direct. Ng, E. & Bereiter, C. Three Levels of Goal Orientation in Learning, Journal of the Learning Sciences, Volume 1, Issue 3 & 4 July 1991 *De afbeelding op pagina 12 is gemaakt door A. Rabea. Het gebruik valt onder de Creative Commons BY-SA 2.0 licentie. ilearn Company B.V. - Postbus BJ Ede - Kvk Btw NL B01 Pagina 13 "

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, hergebruikt, openbaar gemaakt in welke vorm dan ook zonder mijn persoonlijke voorafgaande

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, hergebruikt, openbaar gemaakt in welke vorm dan ook zonder mijn persoonlijke voorafgaande Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, hergebruikt, openbaar gemaakt in welke vorm dan ook zonder mijn persoonlijke voorafgaande INHOUDSOPGAVE WELKOM! 5 1. EEN LEERPLATFORM KIEZEN 7 2. E-LEARNING

Nadere informatie

Spreken - Presenteren HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52520

Spreken - Presenteren HV 1. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52520 Spreken - Presenteren HV 1 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 July 2015 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/52520 Dit lesmateriaal is gemaakt

Nadere informatie

Your story, delivered

Your story, delivered Your story, delivered Wat is een webinar? Een webinar is een live online presentatie die vanaf elke locatie door duizenden deelnemers tegelijkertijd kan worden gevolgd. U betrekt uw deelnemers met interactieve

Nadere informatie

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren.

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren. Oriëntatie: Het doel van deze lessenserie is: bestaande foto s zoeken met een eigen verhaal erbij. Dan gaan jullie mensen deze fotoserie voorleggen en vragen welk verhaal zij erin zien. Tot slot gaan jullie

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. Interactieve multimedia

Cursus Onderwijs en ICT. Interactieve multimedia Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 2, deel 17 (versie 1.0 NL 18-12-2010) Interactieve multimedia door Serge de Beer Inleiding Foto s, video en geluid zijn allemaal prachtige media om mee te leren. Maar nog

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Dit document hoort bij de training voor mentoren blok 4 coachingsinstrumenten, leerstijlen.

Dit document hoort bij de training voor mentoren blok 4 coachingsinstrumenten, leerstijlen. Dit document hoort bij de training voor mentoren blok 4 coachingsinstrumenten, leerstijlen. Leerstijlentest van David Kolb Mensen, scholieren dus ook, verschillen nogal in de wijze waarop ze leren. Voor

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Leerstijlen en e-leren

Leerstijlen en e-leren Leerstijlen en e-leren Studiedag MBO Taalcoach Academie 3 februari 2012 Marga Tubbing Dromers, denkers, doeners Een hoger leerrendement met e-learning, dat rekening houdt met leerstijlen en leerstrategieën??

Nadere informatie

Voor een betrouwbaar bovenbouwadvies per vak

Voor een betrouwbaar bovenbouwadvies per vak Voor een betrouwbaar bovenbouwadvies per vak Beschikbaar per 1 september 2015 NIEUW TOA Profielkeuzetoets vmbo en havo Biologie, economie, natuurkunde en wiskunde Bureau ICE De nieuwe generatie toetsen

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Leerstijlen en Werkvormen

Achtergrondinformatie Leerstijlen en Werkvormen Achtergrondinformatie Leerstijlen en Werkvormen Marjoleine Hanegraaf (NMI bv) & Frans van Alebeek (PPO-AGV), december 2013 Het benutten van bodembiodiversiteit vraagt om vakmanschap van de teler. Er is

Nadere informatie

MS Internet Explorer

MS Internet Explorer MS Internet Explorer Module 0 MS Internet Explorer, versie 6 (NL) Nummer: 302 (20082002) The Courseware Company Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden en/of openbaar worden gemaakt door middel

Nadere informatie

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden

COMMUNICATIE technieken. voor leidinggevenden COMMUNICATIE technieken voor leidinggevenden Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht. Analyse. Inleiding. Doelstellingen

Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht. Analyse. Inleiding. Doelstellingen Leerscenario Kata-App (werktitel) Raymond Stoops Hogeschool Utrecht Analyse Inleiding Bij het beoefenen van karate zijn er meerdere trainingsvormen. Een individuele trainingsvorm is de kata, waar een vast

Nadere informatie

Professionaliseren van de didactische aanpak van het informatievaardighedenonderwijs

Professionaliseren van de didactische aanpak van het informatievaardighedenonderwijs Professionaliseren van de didactische aanpak van het informatievaardighedenonderwijs Angelique van het Kaar Risbo Erasmus Universiteit Rotterdam 7 november 2012 Overzicht onderwerpen Training Didactische

Nadere informatie

Training Leeractiviteiten ontwikkelen Gevorderd

Training Leeractiviteiten ontwikkelen Gevorderd Training Leeractiviteiten ontwikkelen Gevorderd Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

Training KED-Coach Gevorderd

Training KED-Coach Gevorderd Training KED-Coach Gevorderd Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en

Nadere informatie

Online werken met Uitgezonden presentatie in het kader van de minor: Media Wijsheid

Online werken met Uitgezonden presentatie in het kader van de minor: Media Wijsheid Online werken met Uitgezonden presentatie in het kader van de minor: Media Wijsheid Door: Anna Gracia- Poppeliers Gina van Vliet Ineke Polman Marieke Roskam Organisatie waar Corry voor werkt. Wat hebben

Nadere informatie

The Courseware Company BV Postbus 394 3500 AJ UTRECHT Tel: 030 2399 090 Fax: 030 2399 091 www.courseware.nl BTW: 80.63.88.407.B.

The Courseware Company BV Postbus 394 3500 AJ UTRECHT Tel: 030 2399 090 Fax: 030 2399 091 www.courseware.nl BTW: 80.63.88.407.B. Articulate Studio 13 PRO Algemeen Maak snel e-learningmodules, quizzen en andere interactieve content met een auteurstool waarmee je meteen aan de slag kunt! Onderdelen Studio PRO Articulate Studio PRO

Nadere informatie

HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI

HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI Inleiding Ontwerpen CMTONT01-1 Aantal studiepunten: 2 Modulebeheerder: Rob Zoeteweij Modulebeschrijving 3 1. Algemene omschrijving 4 1.1. Inleiding 4 1.2. Relatie met andere

Nadere informatie

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1

Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN. Handleiding Studentenpagina 1 Studentenhandleiding Studentenpagina STUDENTENPAGINA HANDLEIDING VOOR STUDENTEN Handleiding Studentenpagina 1 Inhoud van de handleiding Inhoud van de handleiding... 2 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op de

Nadere informatie

Training Gebruik Learning Portal Basis

Training Gebruik Learning Portal Basis Training Gebruik Learning Portal Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek

Nadere informatie

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden

Basisopleiding. Uitzendarbeid- Informatiefolder voor Federgon-leden Basisopleiding Uitzendarbeid- In formatiefolder najaar 2013 Informatiefolder voor Federgon-leden Beste opleidingsverantwoordelijke, In een dynamische sector als de onze, waar alles draait om mensen, is

Nadere informatie

De term Handhaver toezicht en veiligheid is in het gehele e-learning programma vervangen door de term toezichthouder.

De term Handhaver toezicht en veiligheid is in het gehele e-learning programma vervangen door de term toezichthouder. Het e-learning programma Handhaver Het e-learning programma Handhaver is ontwikkeld door Branche (gemeentes), Ministerie van Justitie, A&O fonds, Politie, ECABO en verschillende ROC s, voor de opleiding

Nadere informatie

op (afnemende) sturing Een interventie gericht op docenten bij het opleiden en begeleiden van studenten naar zelfstandig beroepsbeoefenaars.

op (afnemende) sturing Een interventie gericht op docenten bij het opleiden en begeleiden van studenten naar zelfstandig beroepsbeoefenaars. op (afnemende) sturing Een interventie gericht op docenten bij het opleiden en begeleiden van studenten naar zelfstandig beroepsbeoefenaars. Auteur: Anneke Lucassen Zelfevaluatie begeleiden bij zelfstandig

Nadere informatie

Gelderland. Dit is een uitgave van de samenwerkingsverbanden. Gelderland en Oost-Overijssel/Twente en is mede mogelijk gemaakt door BKK.

Gelderland. Dit is een uitgave van de samenwerkingsverbanden. Gelderland en Oost-Overijssel/Twente en is mede mogelijk gemaakt door BKK. samenwerkingsverband kinderopvang beroepsonderwijs Gelderland Colofon Februari 2014 Dit is een uitgave van de samenwerkingsverbanden Kinderopvang-Beroepsonderwijs Gelderland en Oost-Overijssel/Twente en

Nadere informatie

Vaardigheden - Enquête HV 2. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52705

Vaardigheden - Enquête HV 2. CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/52705 Vaardigheden - Enquête HV 2 Auteurs VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 21 July 2015 CC Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/52705 Dit lesmateriaal is gemaakt

Nadere informatie

Reflecties op de icoach-bijeenkomsten:

Reflecties op de icoach-bijeenkomsten: Reflecties op de icoach-bijeenkomsten: ABCDtje van 17-11-11 Kennismaking met de groep en de docenten. Opzet van de opleiding icoach. Voorbeelden van ICT binnen het onderwijs. Het was voor mij van belang

Nadere informatie

Internet Explorer. Module 0. Internet Explorer, versie 5.0 (UK) Nummer: 198 (11062002) The Courseware Company

Internet Explorer. Module 0. Internet Explorer, versie 5.0 (UK) Nummer: 198 (11062002) The Courseware Company Internet Explorer Module 0 Internet Explorer, versie 5.0 (UK) Nummer: 198 (11062002) The Courseware Company Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden en/of openbaar worden gemaakt door middel van

Nadere informatie

Je gedachten gestructureerd op papier

Je gedachten gestructureerd op papier Online training: Je gedachten gestructureerd op papier Start: 14 september 2015 Een online programma, mét coaching, voor ondernemers en werknemers Voor als je logisch opgebouwde teksten wil leren schrijven,

Nadere informatie

(IO)IO Werkvormen kennisoverdracht

(IO)IO Werkvormen kennisoverdracht Hoe zet ik deelnemers aan het werk om zich kennis eigen te maken? Hoe sluit ik beter aan bij het kennisniveau van de deelnemers Hoe maak ik kennisoverdracht actief? Leestafel Op een tafel in de zaal liggen

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN

STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN STUDIEGIDS 2016 2017 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN De specialisatiemodule Trainersvaardigheden is geaccrediteerd door: Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden!

Nadere informatie

Sociale en recreatieve activiteiten

Sociale en recreatieve activiteiten Sociale en recreatieve activiteiten Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur(s): Richard Prins Inhoudelijke redactie: Patricia Streng Eindredactie: Astrid

Nadere informatie

Aan de slag met Flipping the Classroom

Aan de slag met Flipping the Classroom 1 Aan de slag met Flipping the Classroom De Wereld van de Ondernemer Gerard Aaftink 11-2-2014 2 Inhoud Deel 1: De basis van Flipping the Classroom Flipping the Classroom Wat is het? Hoe werkt het? Hoe

Nadere informatie

Individueel Onderwijsontwerp Traject (IOT)

Individueel Onderwijsontwerp Traject (IOT) universitair onderwijscentrum groningen Cursusontwerp Individueel Onderwijsontwerp Traject (IOT) Versie Augustus 2013 Naam: Datum: Dit sjabloon geeft een structuur voor het ontwerpen van uw cursus. Onder

Nadere informatie

Een overzicht van wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Soofos B.V. KVK nummer: 63225255 Versie 1.2

Een overzicht van wat wij voor elkaar kunnen betekenen. Soofos B.V. KVK nummer: 63225255 Versie 1.2 Een overzicht van wat wij voor elkaar kunnen betekenen Soofos B.V. KVK nummer: 63225255 Versie 1.2 Wat is Soofos? Soofos is een nieuw online platform waar het voor iedereen mogelijk is om cursussen aan

Nadere informatie

DOCENTENHANDREIKING WAT BAK JIJ ER VAN?

DOCENTENHANDREIKING WAT BAK JIJ ER VAN? DOCENTENHANDREIKING WAT BAK JIJ ER VAN? INLEIDING BLENDED LEARNING Met blended learning, letterlijk iets als gemengd leren, bedoelen we dat een docent lesstof aan de leerlingen aanbiedt in een combinatie

Nadere informatie

Green Shipping. Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren?

Green Shipping. Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren? Green Shipping Hoe kan het Nieuwe Leren hier een bijdrage aan leveren? & Welkom! Introductie De automobielsector als benchmark Tools, functionaliteiten en voordelen: Virtual Classroom Training - VCT Video-based

Nadere informatie

MARKETING MET WEBINARS JORIS KOK JAARBEURS UTRECHT 20 NOVEMBER 2014

MARKETING MET WEBINARS JORIS KOK JAARBEURS UTRECHT 20 NOVEMBER 2014 MARKETING MET WEBINARS JORIS KOK JAARBEURS UTRECHT 20 NOVEMBER 2014 @JORISKOK LINE-UP! q Internet is video?! q Webinars q DIY of DWDD q Cases q Rendement q Tip(s) van de Dag INTERNET IS VIDEO?! 3 MILJARD

Nadere informatie

Dag van Respect & PABO. DOE MEE met de Dag van Respect 8 November 2012

Dag van Respect & PABO. DOE MEE met de Dag van Respect 8 November 2012 Dag van Respect & PABO DOE MEE met de Dag van Respect 8 November 2012 Beste Pabo-studenten, Elk jaar ontwikkelt Stichting Dag van Respect nieuw lesmateriaal over respect. Respect voor jezelf, Respect voor

Nadere informatie

Scenario: theoretisch blok (voorbeeldscenario / blauwdruk van een leerpraktijk)

Scenario: theoretisch blok (voorbeeldscenario / blauwdruk van een leerpraktijk) Christine Prast, onderwijskundige Scenario: theoretisch blok (voorbeeldscenario / blauwdruk van een leerpraktijk) Vooraf Onderwijskundig kader waarbinnen herontwerp plaatsvond Uitgangspunt bij het hier

Nadere informatie

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door:

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door: HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI Media Outlook 2 CDMMOU02-2 Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt Goedgekeurd door: (namens curriculumcommissie) Datum: MARKETING MET INTERACTIEVE MEDIA 6-5 -

Nadere informatie

MS Publisher. Module 0. tccbk00228. MS Publisher, versie 2000 (NL) Nummer: 228 (11062002) The Courseware Company

MS Publisher. Module 0. tccbk00228. MS Publisher, versie 2000 (NL) Nummer: 228 (11062002) The Courseware Company MS Publisher Module 0 tccbk00228 MS Publisher, versie 2000 (NL) Nummer: 228 (11062002) The Courseware Company Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden en/of openbaar worden gemaakt door middel

Nadere informatie

Al doende leren Een module voor trainers

Al doende leren Een module voor trainers Al doende leren Een module voor trainers Bijlagen: Powerpoint Een module voor trainers Handouts: Stappenplan internetgebruik (De Strategiekaart) Print van Powerpoint prestaties geld Parktijkopdrachten

Nadere informatie

Workshop Tweede Kamerverkiezingen

Workshop Tweede Kamerverkiezingen Workshop Tweede Kamerverkiezingen Korte omschrijving workshop In deze workshop leren de deelnemers wat de Tweede Kamer doet, hoe ze moeten stemmen en op welke partijen ze kunnen stemmen. De workshop bestaat

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1

STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 STUDIEGIDS 2015-2016 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Groep 1 Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk

Nadere informatie

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem.

Vragen beantwoorden en informatie geven over life long learning binnen de waterketen en het watersysteem. Algemeen Format opgave potentiele activiteiten afname activiteit excl. btw Informatiemarkt Wateropleidingen Alle medewerkers van het waterschap n.v.t. 3 uur Vragen beantwoorden en informatie geven over

Nadere informatie

Welkom. TOP-leren. Programma. Wat is Blended learning. Waarom blended learning. Onderdelen blended learning. Mixen (70-20-10) Ontwerpstappen

Welkom. TOP-leren. Programma. Wat is Blended learning. Waarom blended learning. Onderdelen blended learning. Mixen (70-20-10) Ontwerpstappen Mareen van Londen van de Beek Opleidingskundige & e-learningadviseur www.kies-advies.nl Welkom Mareen van Londen Opleidingskundige & (e)learning adviseur Blended learning design Interne adviseur Externe

Nadere informatie

TSI-Opleidingstraject Gedrag en Drijfveren

TSI-Opleidingstraject Gedrag en Drijfveren TSI-Opleidingstraject Gedrag en Drijfveren Het opleidingsproces in beeld Om zelfstandig met Gedrag en Drijfveren gerelateerde TSI-Profielen aan de slag te gaan is het van belang dat de gebruiker TTI Success

Nadere informatie

attitudes zelfstandig leren kennis vaardigheden

attitudes zelfstandig leren kennis vaardigheden zelfstandig leren Leren leren is veel meer dan leren studeren, veel meer dan sneller lijstjes blokken of betere schema s maken. Zelfstandig leren houdt in: informatie kunnen verwerven, verwerken en toepassen

Nadere informatie

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO

Scholingsgids ANBO Academie 2015. Voor actieve vrijwilligers van ANBO Scholingsgids ANBO Academie 2015 Voor actieve vrijwilligers van ANBO Inhoudsopgave 1. Voorwoord... 3 2.... 4 3. Aanbod... 5 3.1 Workshop Welkom bij ANBO... 5 3.2 Instructiebijeenkomst Ledenadministrateur...

Nadere informatie

Leerstijlentest van David Kolb Davy Jacobs, GDD1B

Leerstijlentest van David Kolb Davy Jacobs, GDD1B Leerstijlentest van David Kolb Davy Jacobs, GDD1B Inleiding Mensen, studenten dus ook, verschillen nogal in de wijze waarop ze leren. Als je dat weet, begrijp je beter waarom een student iets aanpakt,

Nadere informatie

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE

STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE STUDIEGIDS 2015 SPECIALISATIEMODULE TRAINERSVAARDIGHEDEN Leuk dat je geïnteresseerd bent in onze opleiding Trainersvaardigheden! In deze gids zetten we de details van de opleiding overzichtelijk voor je

Nadere informatie

3. Wat betekent dat voor de manier waarop lesgegeven zou moeten worden in de - voor jou - moeilijke vakken?

3. Wat betekent dat voor de manier waarop lesgegeven zou moeten worden in de - voor jou - moeilijke vakken? Werkblad: 1. Wat is je leerstijl? Om uit te vinden welke van de vier leerstijlen het meest lijkt op jouw leerstijl, kun je dit simpele testje doen. Stel je eens voor dat je zojuist een nieuwe apparaat

Nadere informatie

Docenten die hun onderwijs meer willen afstemmen op de individuele verschillen tussen leerlingen en hun leeropbrengst willen vergroten.

Docenten die hun onderwijs meer willen afstemmen op de individuele verschillen tussen leerlingen en hun leeropbrengst willen vergroten. 1. Differentiëren Onderzoeken welke manieren en mogelijkheden er zijn om te differentiëren en praktische handvatten bieden om hiermee aan de slag te gaan. Vervolgens deze kennis toepassen in de praktijk

Nadere informatie

Training Leiderschap. Nederland

Training Leiderschap. Nederland Training Leiderschap Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Schrijven van studiemateriaal

Schrijven van studiemateriaal Schrijven van studiemateriaal BKO workshop 8 mei 2012 Door Marjo Stalmeier Programma van vandaag Kennismaking Focus van deze workshop Formuleren van teksten: theorie en oefenen Lunchpauze Structureren

Nadere informatie

lesprogramma PO activerende lessen over respect voor het primair onderwijs

lesprogramma PO activerende lessen over respect voor het primair onderwijs lesprogramma PO activerende lessen over respect voor het primair onderwijs Wordle van respect Duur Materialen een computer met internetverbinding Introductie Op 8 november is het de Dag van Respect. Deze

Nadere informatie

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn.

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn. Werkstukwijzer Deze werkstukwijzer helpt je om een werkstuk in elkaar te zetten. Je vult eerst een formulier in. Op dit formulier komt te staan waar je werkstuk over gaat en hoe je het aanpakt. Met behulp

Nadere informatie

GroupWise. Module 0. GroupWise, versie 5.5 (NL) Nummer: 057 (11062002) The Courseware Company

GroupWise. Module 0. GroupWise, versie 5.5 (NL) Nummer: 057 (11062002) The Courseware Company GroupWise Module 0 GroupWise, versie 5.5 (NL) Nummer: 057 (11062002) The Courseware Company Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden en/of openbaar worden gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

TAAL OP NIVEAU CURSUSAANBOD 2015-2016

TAAL OP NIVEAU CURSUSAANBOD 2015-2016 TAAL OP NIVEAU CURSUSAANBOD 2015-2016 INHOUD Inleiding Online cursussen Klantgericht schrijven Nederlands Zakelijk Engels Spelling & Grammar Online test Nederlands spelling & grammatica Online test Engels

Nadere informatie

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) In de voorbereiding op het Pop gesprek stelt de medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Hierbij maakt de medewerker gebruik

Nadere informatie

David Kolb en de leerstijlen

David Kolb en de leerstijlen Hoezo leerstijlen? David Kolb en de leerstijlen De toepassing van de leerstijlen theorie van Kolb, het leerproces en de vier leerstijlen, kan bij leren en scholing activerend werken. Iedereen die wil leren

Nadere informatie

Schrijven van studiemateriaal

Schrijven van studiemateriaal Schrijven van studiemateriaal BKO workshop 25 oktober 2012 Door Marjo Stalmeier Programma van vandaag Kennismaking Focus van deze workshop Formuleren van teksten: theorie en oefenen Lunchpauze Structureren

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Wegens succes!! Extra training op 20 september 2013 Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - Directeuren - Managers - Adviseurs

Nadere informatie

De module in onderdelen

De module in onderdelen Module 1.02 Basiskennis astrologie Doelstelling 1.02 Basiskennis en basisduiding van een horoscoop Kerncompetentie Succescriteria Proces Resultaat De student is in staat op grond van zijn kennis van de

Nadere informatie

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling

Ontwikkeling. Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling Waarom? Ik heb het idee dat ik wel eens tekortschiet als het erom gaat anderen duidelijk te maken wat ik bedoel. Ik

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding 9. 5 Planning 83 5.1 Leerdoelen en persoonlijke doelen 84 5.2 Het ontwerpen van het leerproces 87 5.3 Planning in de tijd 89

Inhoud. Inleiding 9. 5 Planning 83 5.1 Leerdoelen en persoonlijke doelen 84 5.2 Het ontwerpen van het leerproces 87 5.3 Planning in de tijd 89 Inhoud Inleiding 9 1 Zelfsturend leren 13 1.1 Zelfsturing 13 1.2 Leren 16 1.3 Leeractiviteiten 19 1.4 Sturingsactiviteiten 22 1.5 Aspecten van zelfsturing 25 1.6 Leerproces vastleggen 30 2 Oriëntatie op

Nadere informatie

MS Visio Professional

MS Visio Professional MS Visio Professional Module 0 MS Visio Professional, versie 2002 (NL) Nummer: 303 (19092002) The Courseware Company Niets van deze uitgave mag verveelvoudigd worden en/of openbaar worden gemaakt door

Nadere informatie

Training Resultaatgericht Coachen

Training Resultaatgericht Coachen Training Resultaatgericht Coachen met aandacht voor zingeving Herken je dit? Je bent verantwoordelijk voor de gang van zaken op je werk. Je hebt alle verantwoordelijkheid, maar niet de bijbehorende bevoegdheden.

Nadere informatie

Teach32 Ontdek de toepassingen van Teach32 Sluit aan bij de digitale generatie Haviken en Muizen Samen Groeien Monitoring

Teach32 Ontdek de toepassingen van Teach32 Sluit aan bij de digitale generatie Haviken en Muizen Samen Groeien Monitoring Teach32 Teach32 is dè interactieve oplossing voor in de klas. Jouw klas werkt gelijktijdig óf in groepjes samen op het digitale schoolbord. Elke leerling heeft een eigen tablet en daarmee een directe interactie

Nadere informatie

Het nieuwe leren. Het Nieuwe Leren Concurrentie analyse

Het nieuwe leren. Het Nieuwe Leren Concurrentie analyse Het nieuwe leren Het Nieuwe Leren Concurrentie analyse Conclusies (I) Het Nederlandse begrip Het nieuwe leren is niet zo n bekend begrip, is vooral gefocused op onderwijs. Het nieuwe leren wordt vooral

Nadere informatie

Nederlands in Uitvoering

Nederlands in Uitvoering Nederlands in Uitvoering Leerjaar 1 Sport & spel Een mondelinge instructie begrijpen Algemene modulegegevens Leerjaar: 1 Taaltaak: Een mondelinge instructie begrijpen Thema: Sport & spel Leerstijlvariant:

Nadere informatie

Vraagtypen in Lectora Online

Vraagtypen in Lectora Online Vraagtypen in Lectora Online Voor het ontwikkelen van e-learning maken we gebruik van de auteurstool Lectora Online. Je kunt binnen Lectora Online gebruik maken van de volgende mogelijkheden: 1 Informatie/presentatie

Nadere informatie

PO/VO Ipad Project. Tom van den Bergh. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/73097

PO/VO Ipad Project. Tom van den Bergh. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/73097 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Tom van den Bergh 05 April 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/73097 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein.

Nadere informatie

Heeft trainen zin? De coachende benadering in trainingen

Heeft trainen zin? De coachende benadering in trainingen Heeft trainen zin? De coachende benadering in trainingen Training is voor een groot deel verspilde energie! Dat was de boodschap van een kort artikel dat ik onlangs vertaalde voor de Nieuwsbrief van de

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. Remediëren met ICT

Cursus Onderwijs en ICT. Remediëren met ICT Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 2, deel 19 (versie 1.0 NL 25-02-2011) Remediëren met ICT door Serge de Beer Inleiding Niet voor elke leerling is het makkelijk leren even vanzelfsprekend. Een klein beetje

Nadere informatie

En, wat hebben we deze les geleerd?

En, wat hebben we deze les geleerd? Feedback Evaluatie Team 5 En, wat hebben we deze les geleerd? FEED BACK in de klas En, wat hebben we deze les geleerd? Leerkracht Marnix wijst naar het doel op het bord. De leerlingen antwoorden in koor:

Nadere informatie

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor?

Hoe bereid ik een spreekbeurt voor? Hoe bereid ik een spreekbeurt voor? Het maken van een spreekbeurt is eigenlijk niets anders dan het schrijven van een informatieve tekst (weettekst). Het is daarom handig om net zo te werk te gaan als

Nadere informatie

Beeldcoaching in het onderwijs

Beeldcoaching in het onderwijs Beeldcoaching in het onderwijs Leren coachen met video V i s i e I n B e e l d H u z a r e n l a a n 2 4 7 2 1 4 e c E p s e Gebruik van video is de duidelijkste en snelste manier om te reflecteren op

Nadere informatie

Presenteren vmbo-b34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/74547

Presenteren vmbo-b34. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. http://maken.wikiwijs.nl/74547 Auteur VO-content Laatst gewijzigd Licentie Webadres 18 April 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie http://maken.wikiwijs.nl/74547 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijsleermiddelenplein. Wikiwijsleermiddelenplein

Nadere informatie

Voorlichtingsplan. Project module 10 Huidkanker. Opgesteld door: Esther Boers 10043632 Birgit Nieuwenburg 09035168

Voorlichtingsplan. Project module 10 Huidkanker. Opgesteld door: Esther Boers 10043632 Birgit Nieuwenburg 09035168 Voorlichtingsplan Project module 10 Huidkanker Opgesteld door: Esther Boers 10043632 Birgit Nieuwenburg 09035168 Plaats: Den haag Datum: 12 december 2012 1 Inhoud Inleiding 3 De doelgroep 4 De doelstelling

Nadere informatie

Golden Best Practice 2014

Golden Best Practice 2014 Bedrijf Titel : 29. IVM B.V. : Online VCA-Examentrainer Zie bijlage. INSTITUUT VOOR VEILIGHEID & MILIEU B.V. Online VCA-Examentrainer INSTITUUT VOOR VEILIGHEID & MILIEU Onderwerp: Online Leren VCA Kennis

Nadere informatie

Audio en video. Oefening 4B

Audio en video. Oefening 4B Audio en video In deze oefening voeg je een videoen een audiobestand toe aan een aftiteling van een film. Voor audio en video zijn slechts enkele basisfuncties beschikbaar zoals 'start', 'stop' en 'herhaal'.

Nadere informatie

Vormgeving van SLB in de praktijk

Vormgeving van SLB in de praktijk Vormgeving van SLB in de praktijk Inhoudsopgave Inleiding...2 Het eerste leerjaar...2 Voorbeeld Programmering Studieloopbaanbegeleiding (SLB) niveau 3-4...3 POP en Portfolio...8 Vervolg...10 Eisma-Edumedia

Nadere informatie

(Vak)teksten lezen in vmbo - mbo - Handleiding

(Vak)teksten lezen in vmbo - mbo - Handleiding (Vak)teksten lezen in vmbo - mbo - Handleiding Aan de slag met lezen in beroepsgerichte vakken Voor de verbetering van leesvaardigheid is het belangrijk dat leerlingen regelmatig en veel lezen. Hoe krijg

Nadere informatie

Korte Film Individueel

Korte Film Individueel Korte Film Individueel Opdracht 2, Filmen en Monteren Maak een korte film van maximaal 60 seconden met twee personen met je smartphone of camera waarin je informatie geeft over het Koning Willem I College.

Nadere informatie

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden

Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Dienstenbeschrijving communicatieve vaardigheden Training-1 Training-2 Training-3 : Basistraining communicatieve vaardigheden : Communicatieve vaardigheden voor professionals : Hoe voer ik een intakegesprek

Nadere informatie

Onderzoek toont aan dat maar liefst 85% van alle trainingen na drie maanden geen effect meer heeft. Onze trainingsaanpak brengt daar verandering in!

Onderzoek toont aan dat maar liefst 85% van alle trainingen na drie maanden geen effect meer heeft. Onze trainingsaanpak brengt daar verandering in! Onderzoek toont aan dat maar liefst 85% van alle trainingen na drie maanden geen effect meer heeft. Onze trainingsaanpak brengt daar verandering in! Prestatiegerichte Leercirkel (PLC) De praktische en

Nadere informatie

Titel Tekstbegrip Nederlands niveau 1 en 2. Vak/onderwerp Nederlands, tekstbegrip

Titel Tekstbegrip Nederlands niveau 1 en 2. Vak/onderwerp Nederlands, tekstbegrip Titel Tekstbegrip Nederlands niveau 1 en 2 Vak/onderwerp Nederlands, tekstbegrip Hardware-eisen Pentium 100 Mhz, 8 Mb werkgeheugen, 40 Mb vrije harde-schijfruimte, Windows 95/98/ME/NT/XP, SGVA-beeldscherm,

Nadere informatie

SOL. SOL self-organised learning

SOL. SOL self-organised learning SOL self-organised learning SOL is een didactisch concept waarin verschillende moderne methoden op een nieuwe manier gebruikt worden. Essentieel is dat SOL het leren combineert met doceren met als achterliggende

Nadere informatie

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT

1.1 DE OPDRACHT IN HET KORT Opdracht 03: een formulier ontwerpen Versie voor studenten v5.0 2010.04.28 James M. Boekbinder Skype: jboekbinder3641 E-mail: james.boekbinder@gmail.com Blog: http://www.razormind.info/infoconstructor

Nadere informatie

E-learning Solliciteren. Sanne van Hoof 2 juli 2014

E-learning Solliciteren. Sanne van Hoof 2 juli 2014 E-learning Solliciteren Sanne van Hoof 2 juli 2014 Inhoud workshop 1. Introductie 2. E-learning 3. Nieuwe module: Solliciteren 4. Didactisch concept 5. Inhoud 6. Aanvullend materiaal: Handreikingen 7.

Nadere informatie

De E-module Driehoek. Een nieuw model voor het maken van motiverende e-learning PRAXIS

De E-module Driehoek. Een nieuw model voor het maken van motiverende e-learning PRAXIS trends Tim Lansink Een nieuw model voor het maken van motiverende e-learning De E-module Driehoek De e-learning module is niet meer weg te denken uit het huidige aanbod van leeractiviteiten. Hoewel e-learning

Nadere informatie

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING

COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) IN HET KORT CONTACTGEGEVENS DE KRACHT VAN ONZE COACHOPLEIDING PERSOONLIJKE AANDACHT BLENDED LEARNING COACHOPLEIDING VOOR PROFESSIONALS (6-DAAGS) Er zijn veel redenen om een coachopleiding te volgen. Als u wilt werken als coach is een coachopleiding natuurlijk een voorwaarde. Maar ook voor optimale carrièregroei

Nadere informatie