1))^ provincie ^ groningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1))^ provincie ^ groningen"

Transcriptie

1 1))^ provincie ^ groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan het lid van Provinciale Staten, mevrouw S.J.F van der Graaf postadres: Postbus AP Groningen algemeen telefoonnr: II algemeen faxnr.: info@provinciegroningen.nl UI Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlage Onderwerp Geachte mevrouw Van der Graaf, 1 6 S EP. 20U /38/A.7, OM Vries T. de (050) uw schriftelijke vragen van 1 september Schriftelijke vragen CU fractie inzake opslag van kernafval in zoutkoepels Noord-Nederland In uw bovenvermelde brief heeft u namens uw fractie vragen gesteld over het Laka rapport, getiteld: "Eindberging radioactief afval: toch in zoutkoepels Noord- "Nederland?". Hieronder beantwoorden wij uw vragen, op basis van de nu bij ons bekende informatie. Vraag 1: Is het college op de hoogte van dit onderzoek? Antwoord: Ja. Vraag 2: In welk stadium bevinden de plannen voor de eindberging van radioactief afval zich en wanneer vindt er besluitvorming plaats over de locaties? fic Antwoord: Uit de brief van minister Kamp van 13 augustus 2014 aan de Tweede Kamer, in antwoord op Kamervragen van de leden Vos en Jacobi over de situatie in Friesland, alsmede uit telefonische navraag bij het ministerie van EZ, is ons gebleken dat het concept Nationaal Programma radioactief afval rond de jaarwisseling 2014/15 aan de Tweede Kamer zal worden gestuurd en voor een ieder ter inzage zal worden gelegd. Locatiespecifiek onderzoek en besluitvorming over een locatie is, volgens de minister, de komende tientallen jaren niet aan de orde, aangezien het radioactief afval eerst voor 100 jaar bovengronds zal worden geborgen bij de COVRA te Vlissingen. Vraag 3: Welke risico's gaan gepaard met de opslag van kernafval in de zoutkoepels (o.a. met betrekking tot het grondwater) en van welke eventuele grensoverschrijdende effecten kan er sprake zijn? Antwoord: De eventuele milieurisico's zullen te zijner tijd moeten blijken uit een milieueffectrapportage. Daarop vooruitlopen lijkt ons niet zinvol aangezien niet bekend is om welke locatie het zal gaan. O 06-HB-SG-001 De provincie Groningen werkt; volgens normen die zijn vastgelegd in een handvest voor dlenstveriening- Dit handvest vindt u op onze website of kunt u opvragen bi] de afdeling Communicatie en Kabinet, Pubiieksvoorlichtlng:

2 Zie ook ons antwoord van 7 mei 2013 op de door u gestelde, sctiriftelijke vragen met betrekking tot de eventuele opslag van kernafval in de zoutkoepel te Wahn, Emsland (bijgevoegd). Vraag 4: Vinden er locatiespecifieke onderzoeken plaats naar de opslag van kernafval in de zoutkoepels van Groningen en Drenthe? Antwoord: Uit voornoemde brief van de minister van 13 augustus 2014 en navraag bij het ministerie van EZ is ons gebleken dat die onderzoeken niet plaatsvinden. Vraag 5: Is het College bereid een standpunt te formuleren richting de Regering dat de opslag van kernafval in de zoutkoepels van Groningen ongewenst is? Zo nee, waarom niet? Antwoord: Ons standpunt is sinds vele jaren vastgelegd in ons Provinciaal Omgevings Plan, inhoudende dat wij geen medewerking zullen verlenen aan de opslag of berging van radioactief afval in onze provincie. Dit standpunt hebben wij herhaald in onze zienswijzen aan de minister van EZ van 12 februari 2013 en 21 november 2013, beide naar aanleiding van verschillende processtappen voor voornoemd Nationaal Programma. Bij gelegendheid van de ter inzage legging van voornoemd Nationaal Programma, rond de komende jaarwisseling, zullen wij dat standpunt opnieuw aan de minister doen toekomen. Vraag 6: Is het College met de Christenunie van mening dat het maatschappelijk debat en een uitvoerig publieksdebat hierover ook in Noord-Nederland moet plaatsvinden, omdat locaties in Groningen en Friesland in beeld zijn? Zo nee, waarom niet. Antwoord: Wij achten een debat in Noord Nederland nu niet opportuun, omdat er in Noord Nederland geen locaties concreet in beeld zijn. Vraag 7: In hoeverre wordt de regio Noord-Nederland op dit moment betrokken bij het nationaal programma voor het beheer van radioactief afval, daaronder de eindberging ervan? Antwoord: Ons college heeft de bovenvermelde zienswijzen ingediend op de daartoe geëigende momenten, respectievelijk naar aanleiding van de Bekendmaking in de Staatscourant op 3 januari 2013 van de aankondiging van het Nationaal Programma en het Projectplan verkennende studie lange termijn beheeropties radioactief afval van 8 oktober Voorts zijn wij indirect, via het IPG, betrokken bij het proces om te komen tot bedoeld Nationaal Programma.

3 Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Hoogachtend, Gedeputeerde Staten van Groningen:, secretaris.

4 Martinikerkhof 12 Postbus AP Groningen Aan de leden van Provinciale Staten, mevrouw S.J.F. van der Graaf en de heer L.A. Dieters m II fê^' '.A1 M Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlage -7 MEI /19/A.7, MB Vries T. de (050) t.de.vries@provinciegroningen.nl uw brief van 11 april 2013 Onderwerp Christenunie en PvdA - Schriftelijke vragen opslag kernafval zoutkoepel Wahn (Emsland) Geachte mevrouw Van der Graaf, geachte heer Dieters, IMi Door u zijn namens de statenfracties van Christenunie en PvdA op 11 april 2013 vragen aan ons college gesteld omtrent de mogelijke opslag van radioactief afval in het plaatsje Wahn, vlak over de Duitse grens, ter hoogte van Ter Apel. Uw belde fracties geven aan opslag van kernafval In een zoutkoepel vlak over de grens onwenselijk te vinden en maken zich ernstig zorgen, gelet op de risico's van zo'n opslag en de mogelijke grensoverschrijdende effecten ervan. Hieronder beantwoorden wij de gestelde vragen, op basis van de tot nu toe bij ons bekende informatie. Wij hebben nadere informatie gevraagd over de feiten en het te doorlopen proces bij het Bundesministerium für Umwelt in Berlijn en het Ministerium für Umwelt, Energie und Klimaschutz van Niedersachsen. Volledigheidshalve herhalen wij de vragen en geven daarna ons antwoord. Vraag 1: Kan het college dit bericht en de plannen bevestigen? Antwoord 1: Wij hebben van deze plannen tot nu toe alleen vernomen via berichten In de pers (zie bijvoorbeeld het persbericht van het Bundesministerium für Umwelt (BMU) In Berlijn: Vraag 2: In welk stadium bevinden de plannen zich? Antwoord 2: Voor zover ons bekend gaat het om een open zoektocht naar een mogelijke eindberglng voor Duits radioactief afval. De Duitse rijksoverheid bereidt daartoe een wet voor, het zgn. Standortauswahigesetz, die wellicht nog voor het komende zomerreces in de Bondsdag aanhangig wordt gemaakt. Overigens kan het, blijkens de onder 1 genoemde persmededeling van het BMU, ook gaan om een verkenning naar een bovengrondse faciliteit. 06+IB-SG.001 D provtnct Gfoniuaeo «irkt votgens tiormen die aijrt vastgelegd in een handvest veer dienstveiieolrtg. D»t handvest vitfdt u op ome website of kunt u opvragen bij de afdclmg Communicatie en Kabinet, PubtlcfcevooMIchting

5 Vraag 3; Vindt er in het kader van Espoo en de Richtlijn Milieueffectbeoordeiing overleg t.a.v. de besluitvorming plaats tussen Duitse en Nederlandse autoriteiten met het oog op grensoverschrijdende effecten? Antwoord 3: Bedoeld overleg vindt momenteel niet plaats. Er is namelijk nog geen sprake van een locatie, c.q. een m.e.r.-procedure. Mocht er in de toekomst wel een m.e.r. worden gestart voor een locatie nabij onze provinciegrens, dan kunnen zowel de Duitse bevoegde autoriteiten met ons contact opnemen, als wij met hen. In de Gezamenlijke Verklaring, waarin de afspraken over grensoverschrijdende informatie bij m.e.r.-procedures in de grensstreek zijn vastgelegd, staat het volgende: Elkaar informeren over alle m.e.r.-procedures die mogelijke belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kunnen hebben in het buurland tot 5 kilometer van de grens. - Het bevoegd gezag dient het mogelijk benadeelde buurland ook bij projecten te betrekken, die buiten de in de vorige alinea beschreven gebieden gerealiseerd zullen worden, voor zover het project volgens haar inschatting mogelijk aanzienlijke gevolgen voor het milieu in het buurland zou kunnen hebben. In geval van twijfel dient een informele terugkoppeling plaats te vinden tussen het bevoegd gezag en het aanspreekpunt. Indien het benadeelde land uit eigen beweging vraagt om over een procedure te worden geïnformeerd, dient dat ook te gebeuren. Vraag 4: Welke risico's gaan gepaard met opslag van kernafval in de zoutkoepel bij Wahn (o.a. met betrekking tot het grondwater) en van welke grensoverschrijdende effecten kan er sprake zijn? Antwoord 4: Mocht er sprake zijn van toekomstige opslag van kernafval in Wahn dan zal uit een milieueffectrapportage moeten blijken om welke mogelijke effecten het gaat. Daarop vooruitlopen is, naar wij menen, op dit moment voorbarig, aangezien niet bekend is waar het Duitse kernafval zal worden opgeslagen. Vraag 5: Is het college bereid hierover in overleg te gaan met de betrokken Duitse autoriteiten en met de minister van Economische Zaken? Antwoord 5: Wij gaan de contacten met onze Duitse buren benutten om met hen in overleg te treden en ons standpunt duidelijk te maken, bijvoorbeeld in de Nederlands-Duitse commissie voor de Ruimtelijke Ordening, subcommissie Noord. Wat onze minister voor Economische Zaken aangaat, verwijzen wij u graag naar onze op 12 februari 2013 aan hem verzonden zienswijze, naar aanleiding van zijn Bekendmaking in de Staatscourant van In die Bekendmaking kondigt hij aan te gaan starten met het maken van een 'nationaal programma' voor het beheer van radioactief afval, daaronder begrepen de eindberging ervan. Wij merken hierover op, dat in de Nederlandse situatie de aanwijzing van een locatie voor bedoelde eindberging niet actueel is, aangezien het Nederlandse beleid uitgaat van 100 jaar bovengronds opslag bij de Covra in Borsele. Indien de ontwikkelingen daartoe aanleiding geven zullen wij u nader berichten. Tenslotte wijzen wij u op onze antwoord van heden op statenvragen van de fractie van de SP over hetzelfde onderwerp.

6 Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, Gedeputeerde Staten van Groningen:, voorzitter., secretaris.

2 2 JULI 2011 2011-33.240/29/A.41, RP 334842 Horst W.A. ter (050)316 4385 w.a.ter.horst@provinciegroningen.nl

2 2 JULI 2011 2011-33.240/29/A.41, RP 334842 Horst W.A. ter (050)316 4385 w.a.ter.horst@provinciegroningen.nl bezoekadres: fjj,. provincie ItrM m groningen Martinikerkhof i 2 Aan Provinciale Staten postadres: algemeen telefoonnr: Postbus 610 9700 AP Groningen 050 316 49 II algemeen faxnr.: www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

S 5. ^p/& groningen (/) Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlage Onderwerp

S 5. ^p/& groningen (/) Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer  Antwoord op Bijlage Onderwerp msbsüiz ^p/& groningen S 5 bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 I wwrw.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

W) ^, Pi^ovincie L4f groningen

W) ^, Pi^ovincie L4f groningen W) ^, Pi^ovincie L4f groningen bezoekadres: I Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: algemeen telefoonnr; Postbus 610 9700 AP Groningen 050 316 49 II algemeen faxnr. 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

a DEC /49/A.31, OMB/PB Adema E.F. (050)

a DEC /49/A.31, OMB/PB Adema E.F. (050) ^^^ groningen bezoekadres: postadres: Martinikerkhof 12 Postbus 610 9700 AP Groningen Ministerie van ELI t.a.v. Minister M.J.M. Verhagen Postbus 20.101 2500 EC DEN HAAG algemeen telefoonnr:. 050 316 49

Nadere informatie

1. Hoe groot is de groep huiseigenaren die door deze nieuwe regel geen gebruik meer kan maken van de tijdelijke regeling waardevermeerdering?

1. Hoe groot is de groep huiseigenaren die door deze nieuwe regel geen gebruik meer kan maken van de tijdelijke regeling waardevermeerdering? Gedeputeerde Staten provincie groningen Aan het lid van Provinciale Staten, mevrouw 8. van der Graaf Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlagen Onderwerp 2 O c::c.

Nadere informatie

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 17 november 2017

Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 17 november 2017 Fractie CDA Tubbergen t.a.v. mevrouw H. Berninig-Everlo Postbus 30 7650 AA Tubbergen Uw kenmerk Uw brief Zaaknummer Documentnummer 17 november 2017 Inlichtingen bij De raadsgriffier Mevrouw H.J.M.J van

Nadere informatie

Jj,. provincie groningen

Jj,. provincie groningen Jj,. provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 li www.provinciegroningen.nl info@proyinciegroningen.nl

Nadere informatie

2 1 m /4/A.9, RS Bijl P.H.K. (050) P.

2 1 m /4/A.9, RS Bijl P.H.K. (050) P. Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten -fir,,-;5lt.''lr^t Postbus 610 9700 AP Groningen / i JJ'^-iTÜ- 050 316 49 11 ir^ uxzt '

Nadere informatie

55, X provincie ff. 1 O APR /15/A. 18, RP Habraken F.H.J. (050) f.h.j

55, X provincie ff. 1 O APR /15/A. 18, RP Habraken F.H.J. (050) f.h.j 55, X provincie f^^ ff groningen Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten Postbus 610 9700 AP Groningen 050 316 49 11 050 316 49 33 Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord

Nadere informatie

3 O JUNI 2015. 4. Begroting Dit onderwerp valt onder het programma Bestuur van de begroting 2014.

3 O JUNI 2015. 4. Begroting Dit onderwerp valt onder het programma Bestuur van de begroting 2014. provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: algemeen telefoonnr: Postbus 610 9700 AP Groningen 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

pro'uincieþrenthe de heer H. Loof ln uw brief d.d. 9 maart 2016 hebt u een aantal vragen gesteld over de inspraakbijeenkomsten Vraaq 1 Antwoord 1

pro'uincieþrenthe de heer H. Loof ln uw brief d.d. 9 maart 2016 hebt u een aantal vragen gesteld over de inspraakbijeenkomsten Vraaq 1 Antwoord 1 prooinciehais \?esterbrink r, Assen postadres Postbus rz2, 94ooAc Assen www.drenthe.nl (o592) 36 55 55 pro'uincieþrenthe Aan: de heer H. Loof (i.a.a. de overige Statenleden) Assen, 7 april2016 Ons kenmerk

Nadere informatie

o UJ . provincie ^}(^ groningen 1 O DEC Aan Provinciale Staten Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer

o UJ . provincie ^}(^ groningen 1 O DEC Aan Provinciale Staten Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer . provincie ^}(^ groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: wv/w.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

"^&& groningen 1/) CC UJ 2 5 MEI 2011. Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord op

^&& groningen 1/) CC UJ 2 5 MEI 2011. Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord op "^&& groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

, provincie groningen

, provincie groningen , provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres; Postbus 610 9700 AP Groningen aigemeen telefoonnr: 050 316 49 li algemeen faxnr.: www.provinciegroningen.nl info@provinciegroningen.nl

Nadere informatie

Mededeling. 17 december J. van der Perk. Onderwerp Oosterwold, betrokkenheid provincie bij initiatieven in het gebied.

Mededeling. 17 december J. van der Perk. Onderwerp Oosterwold, betrokkenheid provincie bij initiatieven in het gebied. Mededeling Oosterwold, betrokkenheid provincie bij initiatieven in het gebied. Doel van deze mededeling: Uw Staten te informeren over de brief die mede naar aanleiding van uw besluit op 27 november 2013

Nadere informatie

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg

gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen Welberg ons kenmerk zaaknummer uw kenmerk uw brief van afdeling contactpersoon telefoonnr. bijlage(n) 20 augustus 2018 Wonen,

Nadere informatie

5 april Westendorp J.M. (050) uw bericht van 6 maart

5 april Westendorp J.M. (050) uw  bericht van 6 maart provincie groningen Martinikerkhof 12 Burgemeester en Wethouders van de gemeente Groningen t.a.v. de dienst RO/EZ Postbus 7081 9701 JB GRONINGEN 050 316 49 II Datum 050 316 49 33 Doc.nummer Zaaknummer

Nadere informatie

Dame, Herman <HDame@baarle-nassau.nl> wo 25-04-2012 12:17 gemeente@aalburg.nl <gemeente@aalburg.nl>, gemeente@aalten.nl

Dame, Herman <HDame@baarle-nassau.nl> wo 25-04-2012 12:17 gemeente@aalburg.nl <gemeente@aalburg.nl>, gemeente@aalten.nl Zarafa WebAccess http://wricfomre/webaccess/index.php?load=dialog&task==printite.. Gemeente Woerden 12.008221 Van: Verzonden: Aan: CC: Onderwerp: Gewijzigd: Bijlagen: Registratiedatum: Behandelend afdeling

Nadere informatie

3 Q NOV. 2010. 2010-62.458/48/A.20, LGW 284674 Galen Last L.J. van (050)316 4193

3 Q NOV. 2010. 2010-62.458/48/A.20, LGW 284674 Galen Last L.J. van (050)316 4193 o [p[r vdöi] De /& groningen o Martinikerkhof 12 Postbus 610 9700 AP Groningen Aan de leden van Provinciale Staten, de heren Luitjens en Blom. a- C/) 050 316 49 33 Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld

Nadere informatie

1 7 MEI /20/A.14, W Graaf E. de (050)

1 7 MEI /20/A.14, W Graaf E. de (050) " l/& groningen bezoekadres: I Martinikerkhof 12 postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen Aan de leden van de statencommissie Mobiliteit en Energie algemeen telefoonnr; 050 316 49 II algemeen faxnr.: www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

fjj^. provincie groningen

fjj^. provincie groningen fjj^. provincie groningen ' bezoekadres: I Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres; Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

Ons kenmerk : l/jwoo Behandeld door : J. Klijn Bijlagen -

Ons kenmerk : l/jwoo Behandeld door : J. Klijn Bijlagen - Stichting Herindeling NEE Burgercomité Goedereede Postbus 224 3253 ZK Ouddorp Aan Provincie Zuid Holland T.a.v. mevrouw I. van Mulligen Commissiegriffier Bestuur en Middelen Postbus 90602 2509 LP Den Haag

Nadere informatie

..UBTiOW-OOOU. Vooroverlegreactie op het voorontwerpbestemmingsplan "Buitengebied, ongelijkvloerse kruising N391-N366"

..UBTiOW-OOOU. Vooroverlegreactie op het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied, ongelijkvloerse kruising N391-N366 ..UBTiOW-OOOU P-V. ' 1-\--UMS Aan de gemeente Emmen T.a.v. Mw. B.M. Bruins Afdeling ROI, Team Ontwikkeling Postbus 30001 7800 RA Emmen Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord

Nadere informatie

proaincieþrenthe Yraao2 de heer H. Loof

proaincieþrenthe Yraao2 de heer H. Loof prooincieh øis \íesterbrink r, Assen postadres Postbus r22, 94oo ec Assen www.drenthe.nl o59z - 36 55 55 proaincieþrenthe Aan: de heer H. Loof (i.a.a. de overige Statenleden) Assen, 4 december 2018 Ons

Nadere informatie

h FEE /7/A.6, PO Kooi R.J. (050) brief Integriteit

h FEE /7/A.6, PO Kooi R.J. (050) brief Integriteit Aari Provinciale Staten Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlage Onderwerp h FEE. 2012 2012-06514/7/A.6, PO 379628 Kooi R.J. (050)316 4167 brief 2009-73.571 Integriteit

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag

Nadere informatie

/23, RS Adema E.F. (050) Stand van zaken Windpark N33

/23, RS Adema E.F. (050) Stand van zaken Windpark N33 Aan Provinciale Staten Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord op Bijlagen Onderwerp 2014-22.655/23, RS 519815 Adema E.F. (050) 316 4845 e.adema@provingiegroningen.nl

Nadere informatie

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013

2013-582. Gebiedsvisie windenergie Drenthe. Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 2013-582 Gebiedsvisie windenergie Drenthe Voorgestelde behandeling: - Provinciale staten op 26 juni 2013 Behandeld door de heer W Huizing / de heer E. Diekema, telefoonnummer (0592) 36 58 07, e-mail w.huizing@drenthe.nl

Nadere informatie

lé M^l ^ ^ gronmgen JJ». provincie l^iiéiïifciïiirï^f' Onderwerp Risicoanalyses n.a.v. onderzoek Nor Aan Provinciale Staten Geachte dames en heren.

lé M^l ^ ^ gronmgen JJ». provincie l^iiéiïifciïiirï^f' Onderwerp Risicoanalyses n.a.v. onderzoek Nor Aan Provinciale Staten Geachte dames en heren. JJ». provincie lé M^l ^ ^ gronmgen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen teleroonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

raiiüflihhiiii < 2 6 APR2012 Baarle-Nassau P/ 2 5 APR. 2012 Gemeente Waterland GESCAND Gemeenteraden in de provincie Noord-Brabant

raiiüflihhiiii < 2 6 APR2012 Baarle-Nassau P/ 2 5 APR. 2012 Gemeente Waterland GESCAND Gemeenteraden in de provincie Noord-Brabant Baarle-Nassau Gemeente Waterland 2 6 APR2012 GESCAND Provincie Noord-Brabant (NL) 30 enclaves, 2 gemeenten, 2 landen Gemeenteraden in de provincie Noord-Brabant 12uK01172 raiiüflihhiiii < uw bericht van

Nadere informatie

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen

Postadres Bezoekadres Besluit Overwegingen Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Tav: dhr. J. Schaminee Bevelandseweg 1 1703 AZ Heerhugowaard Postadres Postbus 200 1790 AE Den Burg Bezoekadres Emmalaan 15 1791 AT Den Burg T 14 0222 F 0222

Nadere informatie

1- ZOUTKOEPELS ALS ONDERZOEKSOBJECT

1- ZOUTKOEPELS ALS ONDERZOEKSOBJECT 1- ZOUTKOEPELS ALS ONDERZOEKSOBJECT In Nederland komen volgens verschillende onderzoeken nu nog zeven zoutkoepels in aanmerking voor de berging van radioactief afval: Ternaard in Friesland, Pieterburen

Nadere informatie

HOLLAND ZUID - 7 FEB. 20U. Gedeputeerde Staten

HOLLAND ZUID - 7 FEB. 20U. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten p r HOLLAND ZUID College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van Delfland Postbus 3061 2601 DB DELFT Directie Leefomgeving en Bestuur Afdeling Water en Groen Contact mw. G.J.H. Bongers T

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch

Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Inspraak- en overlegnotitie crematorium Ter Borch Aanleiding De gemeenteraad besloot op 3 maart 2015 mee te willen werken aan de komst van een crematorium op de plek waar tot dat moment nog de Bungalowbuurt

Nadere informatie

»1 DEC /48/A.12, GW Bekkering M. (050) uw brief d.d. 31 oktober

»1 DEC /48/A.12, GW Bekkering M. (050) uw brief d.d. 31 oktober p[r \7öiïi]CQ(g Wès^ groningen m Martinikerkhof 12 Postbus 610 9700 AP Groningen Aan de leden van Provinciale Staten, mevrouw O.G. Hartman-Togtema, de heer J. Zwinderman, de heer S.J. Krajenbrink en mevrouw

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND t BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Indaver Compost B V. Polenweg 1 4460 AA Nieuwdorp Kenmerk: Afdeling: Datum: invullen TVC Milieuhygiëne 11 november 2013 Bijlagen: Onderwerp: Omgevingsvergunning

Nadere informatie

GHA 26.04.2012 Q639 C;

GHA 26.04.2012 Q639 C; Page 1 of3 MPGHA2012042611220639 GHA 26.04.2012 Q639 C; Van: Dame, Herman [HDame@baarle-nassau.nl] Verzonden: woensdag 25 april 2012 12:16 Aan: gemeente@aalburg.nl; gemeente@aalten.nl; gemeente@achtkarspelen.nl;

Nadere informatie

AP II

AP II Jjy. provincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II www.provinciegroningen.nl info@provinclegroningen.nl

Nadere informatie

III III Hill Hill III INI NI II

III III Hill Hill III INI NI II Gemeente Súdwest-ĩrysìån Uw kenmerk: Ons nummer: U16.011294 III III Hill Hill III INI NI II Behandeld door: de heer A.A. Kits Telefoon: 14 0515 Ministerie van l&m T.a.v. Ontwerpstructuurvisie Postbus 30.316

Nadere informatie

provincie GELDERLAND ï 5 DEC 2017 INGEKOMEN Gemeente Beuningen T.a.v. de raad Postbus AA BEUNINGEN GLD z"* IN

provincie GELDERLAND ï 5 DEC 2017 INGEKOMEN Gemeente Beuningen T.a.v. de raad Postbus AA BEUNINGEN GLD z* IN provincie Bezoekadres Postadres Markt 11 Postbus 9090 6811 CG Arnhem 6800 GX Arnhem Gemeente Beuningen T.a.v. de raad Postbus 14 6640 AA BEUNINGEN GLD telefoonnummer (026) 359 91 11 e-mailadres post@gelderland.nl

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Verbeek. drs T. van der Wal. Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN

PROVINCIE FLEVOLAND. Verbeek. drs T. van der Wal. Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost INTERN Postbus 55 8200 AB Lelystad Provinciale Staten van Flevoland D.t.v. de griffier mevrouw A. Kost Telefoon (0320)-265265 Fox (0320)-265260 E-ma;7 provincie@flevoland.nl Website www.flevoland.nl INTERN Verzenddafum

Nadere informatie

MPGSD2012042512170690

MPGSD2012042512170690 MPGSD2012042512170690 H Baarle-Nassau GSD 25.04.2012 0690 9*öfl* Provincie Noord-Brabant (NL) Gemeenteraden in de provincie Noord-Brabant 30 enclaves, 2 gemeenten, 2 landen immmmmt J?J*WH172 HHIIIIIU uw

Nadere informatie

Toelichting over de behandeling van:

Toelichting over de behandeling van: Toelichting over de behandeling van: Brief van het college van B&W d.d. 29 mei over Beantwoording vragen conform artikel 39 van het Reglement van Orde: Voorkeursbeleid circussen zonder wilde dieren Van:

Nadere informatie

De legeskosten voor uw omgevingsvergunning zijn 3.150,70. Hiervoor krijgt u een rekening toegestuurd.

De legeskosten voor uw omgevingsvergunning zijn 3.150,70. Hiervoor krijgt u een rekening toegestuurd. ( Leusden GEMEENTE Don Bosco OnroerendGoed B.V. t.a.v. mevrouw E.W. de Boer Leusderend 50 3832 RC Leusden Uw brief van: Uw kenmerk: Zaaknummer: 276328 Ons kenmerk: 280964 Behandeld door: Verzonden: mevrouw

Nadere informatie

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid)

Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing. Engelenbergplantsoen AB KAMPEN. Onderwerp: Omgevingsvergunning (Ontwerp) Verlenen (Uitgebreid) Dronten : Verzonden : Uw brief van : -- Uw kenmerk : -- Inlichtingen : 0321-388250, Administratie VHV OV nummer. : 2017-0698 Intern nr. : 7551 Isala Delta vof t.a.v. de heer J. Hassing Engelenbergplantsoen

Nadere informatie

INTREKKING VERGUNNING

INTREKKING VERGUNNING INTREKKING VERGUNNING verleend door College van B&W van de gemeente Groningen op 15 augustus 1984 INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR het uitbreiden en wijzigen van de inrichting aan de Oude Roodehaansterweg

Nadere informatie

3 O JUNI /27/A.47, PPM J.OIdeman (050)

3 O JUNI /27/A.47, PPM J.OIdeman (050) 1 P^'ovincie groningen bezoekadres: Martinikerkhof \1 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 I algemeen faxnr.: 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

2 3 DEC Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming. Stichting Laka. Ketelhuisplein RD AMSTERDAM.

2 3 DEC Autoriteit Nucleaire Veiligheid en Stralingsbescherming. Stichting Laka. Ketelhuisplein RD AMSTERDAM. Veiligheid en > Retouradres Postbus 16001 2500 BA Den Haag Stichting Laka Ketelhuisplein 43 1054 RD AMSTERDAM Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 67 2594 AC Den Haag Ons kenmerk -20 16/14596 Datum Betreft 2

Nadere informatie

1 3 NOV. 2I)1< /46/A.19, ECP Meijerink G. (050) (aangekondigde) herstart Aldel

1 3 NOV. 2I)1< /46/A.19, ECP Meijerink G. (050) (aangekondigde) herstart Aldel provincie groningen Aan Provinciale Staten Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord op Bijlage Onderwerp 1 3 NOV. 2I)1< 2014-46.522/46/A.19, ECP 545938 Meijerink G. (050)316

Nadere informatie

i/tri\ provincie groningen

i/tri\ provincie groningen Gedeputeerde Staten i/tri\ provincie groningen Aan het lid van Provinciale Staten, mevrouw K. de Wrede Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord op Bijlage Onderwerp 2 t JUNI

Nadere informatie

Gezamenlijke Verklaring Nederland en Duitsland grensoverschrijdende m.e.r.: schematische samenvatting

Gezamenlijke Verklaring Nederland en Duitsland grensoverschrijdende m.e.r.: schematische samenvatting Gezamenlijke Verklaring Nederland en Duitsland grensoverschrijdende m.e.r.: schematische samenvatting Inhoud 1. Aanleiding p. 1 2. Project of plan/programma vindt plaats op Nederlands grondgebied: Nederland

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: /15uit04866 Behorend bij:

TenneT TSO B.V. Postbus AS ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: /15uit04866 Behorend bij: TenneT TSO B.V. Postbus 718 6800 AS ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20150205/15uit04866 Behorend bij: Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

v o o r d r a c h t 13 september 2016 Corr.nr , RS Nummer 64/2016 Zaaknr

v o o r d r a c h t 13 september 2016 Corr.nr , RS Nummer 64/2016 Zaaknr v o o r d r a c h t 13 september 2016 Corr.nr. 2016-52.354, RS Nummer 64/2016 Zaaknr. 645409 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over het nemen van een voorbereidingsbesluit

Nadere informatie

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen -

afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - TenneT TSO B.V. T.a.v. De heer I.F.M. Hermans Postbus 718 6800 AS Arnhem afdeling ons kenmerk Beverwijk, Wijkzaken 20120304 werkveld uw kenmerk/uw brief van verzonden Team vergunningen - behandeld door

Nadere informatie

Provincie Groningen t.a.v. Gedeputeerde Stater Postbus AP GRONINGEN!ng.d.d.: : 2 8 MRT HM8I 2011

Provincie Groningen t.a.v. Gedeputeerde Stater Postbus AP GRONINGEN!ng.d.d.: : 2 8 MRT HM8I 2011 Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie > Retouradres Prins Clauslaan 8 2595 AJ Den Haag Provincie Groningen t.a.v. Gedeputeerde Stater Postbus 610 9700 AP GRONINGEN!ng.d.d.: : 2 8 MRT

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout

Gedeputeerde Staten. Burgemeester en Wethouders van Teylingen Postbus ZJ Voorhout Gedeputeerde Staten Contact mr. E. Sprietsma T 070-441 62 47 e.sprietsma@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van

Nadere informatie

fjj; K provincie ^S& groningen

fjj; K provincie ^S& groningen fjj; K provincie ^S& groningen m bezoekadres: Martinilcerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: algemeen telefoonnr: Postbus 610 9700 AP Groningen 050 316 49 II algemeen faxnr.: www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

pror,)incieþrenthe vf{ffi}:v Assen,2B mei 2019 vuurwerkopslag in Drenthe

pror,)incieþrenthe vf{ffi}:v Assen,2B mei 2019 vuurwerkopslag in Drenthe proztincie h øis Vesterbrink r, Assen postadres Postbus rzz, 94oo ec Assen v ww'drenthe.nl o59z - 36 55 55 pror,)incieþrenthe Aan: mevrouw G.J. Dikkers (i.a.a. de overige Statenleden) Assen,2B mei 2019

Nadere informatie

/^ groningen. 19 JAN /3/V4, EZP Stadens K.H. (050)

/^ groningen. 19 JAN /3/V4, EZP Stadens K.H. (050) /^ groningen Martinikerkhof 12 Provinciale Staten van de provincie Groningen en Raadsleden van de gemeente Groningen Postbus 610 9700 AP Groningen 050 316 49 II UJ 050 316 49 33 Datum Briefnummer Zaaknummer

Nadere informatie

21 MEI 2014. Onderwerp: Statenvragen ex artikel 59 Reglement van Orde betreffende olielekkage uit zoutcavernes in Duitsland

21 MEI 2014. Onderwerp: Statenvragen ex artikel 59 Reglement van Orde betreffende olielekkage uit zoutcavernes in Duitsland PROVINCIALE STÄTEN VAN OVERIJSSEL Provinciale Staten van Overijssejl Reg.nr. r2>/ OM /M10 Dat. 21 MEI 2014 ontv.: Routing a.d. Bijl.: Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88

Nadere informatie

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL

Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B RAADSVOORSTEL Raad : 10 februari 2004 Agendanr. : 9 Doc.nr : B200315080 Afdeling: : Bouwen en Wonen RAADSVOORSTEL Onderwerp : Bestuursovereenkomst ex artikel 14 Reconstructiewet tussen provincie Noord- Brabant en de

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van gemeente Zuidplas Postbus 100 2910 AC Nieuwerkerk a/d IJssel

Nadere informatie

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit.

Wij hebben uw verzoek beoordeeld en besloten de gevraagde ontheffing te verlenen. Bijgaand treft u een afschrift aan van ons besluit. Gedeputeerde Staten Contact M. Molenwijk T 070-441 74 11 m.molenwijk@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Burgemeester en Wethouders van de

Nadere informatie

provincie imburg Onderwerp Herindelingsontwerp grenscorrectie Limburg - Gelderland/ Mook en Middelaar en Groesbeek

provincie imburg Onderwerp Herindelingsontwerp grenscorrectie Limburg - Gelderland/ Mook en Middelaar en Groesbeek provincie imburg Provincie Gelderland Provinciale Staten van de Provincie Gelderland & College van Gedeputeerde Staten Eusebiusplein 1-a 6811 HE ARNHEM Cluster STR Faxnummer Ons kenmerk 2015/46843 Bijlage(n)

Nadere informatie

Procedureel De aanvraag voor de onderhavige vergunning werd gedaan bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (hierna: EL&I).

Procedureel De aanvraag voor de onderhavige vergunning werd gedaan bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (hierna: EL&I). > Retouradres Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG Rijkswaterstaat De heer D-J. Zwemmer, Projectmanager Boskalis Postbus 164 6700 AD WAGENINGEN Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG www.rijksoverheid.nl/eleni T 070

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de bijgevoegde en gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning.

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de bijgevoegde en gewaarmerkte stukken en bijlagen deel uitmaken van de vergunning. Ontwerpbeschikking Afdeling Veiligheid & Handhaving Team Veiligheid & Vergunningen Datum xxxx Ons kenmerk U1 2011264/136154 BSN Bijlage(n) div. Behandeld door mevrouw M. Boers Doorkiesnummer 0318 538716

Nadere informatie

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal

Onderwerp Start Arhi-procedure en aankondiging open overleg met gemeenten Landgraaf, Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Simpelveld en Voerendaal Bijlage 9 Provinciale Staten van Limburg Cluster STR Behandeld H.J.P.G. van Elmpt Ons kenmerk 2017/6098 Telefoon +31 43 389 99 64 Uw kenmerk - Maastricht 24 januari 2017 Bijlage(n) 1 Verzonden 24 januari

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 23 januari 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 23 januari 2019 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Curatieve Zorg Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511

Nadere informatie

Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. t.a.v. E.C. van Dalen Postbus AA HEERENVEEN. Geachte mevrouw Van Dalen,

Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. t.a.v. E.C. van Dalen Postbus AA HEERENVEEN. Geachte mevrouw Van Dalen, Ingenieursbureau Oranjewoud B.V. t.a.v. E.C. van Dalen Postbus 24 8440 AA HEERENVEEN Datum Zaaknummer Uw brief Uw kenmerk 16 juli 2013 44901 Onderwerp brief bij omgevingsvergunning Geachte mevrouw Van

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15152

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15152 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20140206 Behorend bij: 14ink15152 Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

Uitbreiding van de opslagvoorzieningen voor radioactief afval bij COVRA op industrieterrein Vlissingen-Oost

Uitbreiding van de opslagvoorzieningen voor radioactief afval bij COVRA op industrieterrein Vlissingen-Oost Uitbreiding van de opslagvoorzieningen voor radioactief afval bij COVRA op industrieterrein Vlissingen-Oost Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 30 december 2014 / rapportnummer 2617 39 1. Oordeel

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 21 februari 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2013-017626 Locatie

Nadere informatie

Vereniging Waalschade Brakel Benedeneind T.a.v. de heer W. Kooijman Waaldijk AB BRAKEL. 26 november Geachte heer Kooijman,

Vereniging Waalschade Brakel Benedeneind T.a.v. de heer W. Kooijman Waaldijk AB BRAKEL. 26 november Geachte heer Kooijman, Bezoekadres Huis der Provincie Markt 11 6811 CG Arnhem Postadres Postbus 9090 6800 GX Arnhem Vereniging Waalschade Brakel Benedeneind T.a.v. de heer W. Kooijman Waaldijk 165 5306 AB BRAKEL telefoonnummer

Nadere informatie

In uw vergadering van 26 juni 2013 heeft u de motie 'Verbreding onderzoek woningen Rijksstraatweg" (nummer 455) aangenomen.

In uw vergadering van 26 juni 2013 heeft u de motie 'Verbreding onderzoek woningen Rijksstraatweg (nummer 455) aangenomen. Gedeputeerde Staten p "j^i^ HOLLAND Leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland Contact drs. A.E.L. Lindhout T 070-441 72 67 ael.iindhout@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag

Nadere informatie

ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST

ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Groningen, Nummer 15-23376 ONTWERPBESLUIT HET DAGELIJKS BESTUUR VAN HET WATERSCHAP NOORDERZIJLVEST Beslist bij dit besluit op de aanvraag van de vergunningaanvraag van TenneT TSO B.V. te Arnhem 1. Aanhef

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 134 Groningen, 2 juni 2016 Besluitenlijst Provinciale Staten 1 juni 2016 Woensdag

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0116 *B.19.0116* Landgraaf, 17 januari 2019 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen aanvraag omgevingsvergunning

Nadere informatie

1 3 APR Ministerie van Economische Zaken. Provincie Groningen De Gedeputeerde Staten Postbus AP GroningenGeachte mevrouw/mijnheer,

1 3 APR Ministerie van Economische Zaken. Provincie Groningen De Gedeputeerde Staten Postbus AP GroningenGeachte mevrouw/mijnheer, Ministerie van Economische Zaken > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Provincie Groningen De Gedeputeerde Staten Postbus 610 9700 AP GroningenGeachte mevrouw/mijnheer, Datum 12 april 2017 Betreft

Nadere informatie

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal Postbus 20017 2500 EA DEN HAAG Wetgeving en Juridische Zaken Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500

Nadere informatie

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15151

TenneT TSO B.V. Utrechtseweg AR ARNHEM. Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: Ons kenmerk: Behorend bij: 14ink15151 TenneT TSO B.V. Utrechtseweg 310 6812 AR ARNHEM Behandeld door: B. Peters Telefoonnummer: 0316-291663 Ons kenmerk: 20140207 Behorend bij: 14ink15151 Uw kenmerk: Uw brief van: Bijlage(n): Onderwerp: Ontwerpbesluit

Nadere informatie

ROZE MOND. advocaten. T.a.v. mevrouw Elîsabeth Post (gedeputeerde Openbaar Vervoer) Amsterdam, 28 september Geacht college,

ROZE MOND. advocaten. T.a.v. mevrouw Elîsabeth Post (gedeputeerde Openbaar Vervoer) Amsterdam, 28 september Geacht college, en ROZE MOND advocaten Herengracht 567 1017 CD Amsterdam T (020) 622 77 77 f (020) 623 83 80 W www.ro2emond.ni TEVENS PER E-MAIL: secr.post@noord-holland.nl; servicepunt@noord-holland.nl Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad

> RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad Raadsinformatiebrief > RETOURADRES Postbus 1992, 6201 BZ Maastricht BEZOEKADRES Mosae Forum 10 6211 DW Maastricht Aan de dames en heren, leden van de gemeenteraad POSTADRES Postbus 1992 6201 BZ Maastricht

Nadere informatie

Betreft: aanvraag TUG-ontheffing 2 dagen in juni en augustus/september 2019

Betreft: aanvraag TUG-ontheffing 2 dagen in juni en augustus/september 2019 Prince Helicopters T.a.v. mevrouw S. Vermue Gooikensweg 1 4301 PD ZIERIKZEE ons kenmerk : P-TUG190016 / 00217967 document nr. : 2019-464414 contactpersoon : de heer A.C. Cuperus tel. : +31 (0)6 51200303

Nadere informatie

Aanwijzing art. 3.8, lid 6, Wro, bestemmingsplan Bedrijventerrein Nijverhei 2009

Aanwijzing art. 3.8, lid 6, Wro, bestemmingsplan Bedrijventerrein Nijverhei 2009 De gemeenteraad van Rucphen Postbus 9 4715 ZG RUCPHEN Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Aanhef Op 17 januari 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Provincie Utrecht mevrouw

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Zeeland. Provincie. Gedeputeerde Staten. Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie. Middelburg, 26 september Geachte voorzitter,

Zeeland. Provincie. Gedeputeerde Staten. Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie. Middelburg, 26 september Geachte voorzitter, 17020519 Gedeputeerde Staten Provincie Zeeland Voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffie onderwerp wijziging begroting 2018 van de RUD Zeeland kenmerk 17020206 behandeld door E.IVI. Janse

Nadere informatie

1])) ^ provincie -^^ groningen

1])) ^ provincie -^^ groningen 1])) ^ provincie -^^ groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 0S0 3I6 49 II algemeen faxnr.: www.provlnciegroningen.nl

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit :10 juli 2012 Nummer besluit : 2012-009682 Geval van verontreiniging : voormalige stortplaats

Nadere informatie

O 2 JAN Ons kenmerk. Doorkiesnummer (0594) Iniichtingen bij. Hooggeachte mevrouw Sctiultz van Haegen, hooggeachte heer Kamp,

O 2 JAN Ons kenmerk. Doorkiesnummer (0594) Iniichtingen bij. Hooggeachte mevrouw Sctiultz van Haegen, hooggeachte heer Kamp, 2 JAN. 2017 ^KPïg Ministerie van Infrastructuur en Milieu.v.v. ntwerpstructuurvisie ndergrond Postbus 30316 2500 GH Den Haag Afdeling Ruimte Bijlage(n) kopie motie gemeenteraad d.d. 19 oktober 2010 Uw

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Documentnummer: B.18.1594 *B.18.1594* Landgraaf, 11 september 2018 ONDERWERP: Ontwerp verklaring van geen bedenkingen voor een zonnepark in Abdissenbosch

Nadere informatie

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51

Postbus 20 7500 AA Enschede. Hengelosestraat 51 POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Hengelosestraat 51 Gemeente Enschede T.a.v. de heer A. Hardiek Wesselerbrinklaan 102 7544 JZ ENSCHEDE TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR

Nadere informatie

fjj; K provincie groningen

fjj; K provincie groningen fjj; K provincie groningen ' bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

p e r s b e r i c h t

p e r s b e r i c h t p e r s b e r i c h t e-mail: website: statengriffie@provinciegroningen.nl www.provinciegroningen.nl PS-besluitenlijst, nr. 140 Groningen, 10 november 2016 Besluiten Provinciale Staten 9 november 2016

Nadere informatie

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Datum Betreft Voorbereidingsbesluit Windpark Drentse Monden en Oostermoer Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK

Nadere informatie

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht;

Gelet op het collegebesluit van 22 januari 2019, gelet op de Wet ruimtelijke ordening en het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; venlo Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Vilgert 47 Velden' raadsnummer 2019 14 collegevergadering d.d. 22-01-2019 raadsvergadering d.d. 27-02-2019 fatale termijn programma

Nadere informatie

Gemeente, II llll llll II II INI 2 9 JUN DIV.STAN. k o m e n. Provincie Noord-Brabant

Gemeente, II llll llll II II INI 2 9 JUN DIV.STAN. k o m e n. Provincie Noord-Brabant k o m e n Gemeente, 2 9 JUN 2018 Provincie Noord-Brabant Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant Postbus 90151 5200 MC 'S-HERTOGENBOSCH II llll llll II II INI 4343346 DIV.STAN ons kenmerk Z17-016380

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Van: Aan: Onderwerp: Brief gemeente Utrechtse Heuvelrug met zienswijze Noordvleugelprovincie Datum: dinsdag, 1 oktober 2013 14:05:40 Bijlagen: Verzonden brief UH met Zienswijze Noordvleugelprovincie.pdf

Nadere informatie