STORMSCHADE MECHELEN Storm 03/01/2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "STORMSCHADE MECHELEN Storm 03/01/2014"

Transcriptie

1 1 DOSSIER STORMSCHADE MECHELEN Storm 03/01/2014 Versie 2.0 dd 27/01/2014 Inhoud: 1 - feiten en context 2 - algemeen overzicht initiële meldingen 3 - zware infrastructurele schade 4 - schade aan spoorweginfrastructuur 5 - schade aan openbaar domein 6 - particuliere schade (becijfering) 7 - typologie van de geleden schade 8 - rondvraag bij Vlaamse Steden en Gemeenten 9 - detaildossier (overeenkomstig de vraag vanuit ibz) - bijlagen Stadion KV Mechelen Delhaize supermarkt begraafplaats A oplijsting interventies Brandweer en Politie B Gemeentelijke fase uitrol OSR C mapping meldingen D categorisering geïmpacteerde straten E impactzone storm F - webformulier Opmaak: S.Vermeeren noodplanambtenaar Stad Mechelen Dit voorlopig schadedossier basseert zich op de gegevens zoals deze bekend waren bij de dienst Noodplanning dd 14/01/ u00. Volledigheid van gegevens kan derhalve niet gegarandeerd worden.

2 2 1. Feiten en context: Vrijdag 03/01/2014 werd de Stad Mechelen getroffen door een kort maar zeer krachtig onweer met windsnelheden tot 107km/u (ref. weerstation thv Dijle) Om 17u04 liep de eerste melding binnen bij de Lokale Politie. Brandweer Mechelen ontving een eerste melding om 17u09. In de 24u die volgde werden bij de Mechelse brandweer 208 storm-gerelateerde meldingen opgetekend. Bij de lokale Politie Mechelen werden in diezelfde periode 64 meldingen geregistreerd. (zie bijlage A oplijsting interventies Brandweer en Politie) Gezien het aantal meldingen, de ernst van de meldingen, de onduidelijkheid omtrent mogelijke slachtoffers, de media-impact, de nood aan versterking vanuit D4 en de geografische spreiding van de meldingen werd op 03/01/14-18u00 in overleg met de Burgemeester besloten een gemeentelijk fase af te kondigen. Op 03/04/14-18u14 werd het OSR opgestart en om 18u46 was het CCGEM voltallig en operationeel. (zie bijlage B voor uitrol van het OSR-logboek) Vrij snel werd besloten de assistentie van de Civiele Bescherming in te roepen, in bijzonder mbt de vele noodherstellingen aan daken die dienden te gebeuren. Vanuit de eenheid in Brasschaat werden 4 voertuigen met gespecialiseerd materieel/personeel in assistentie gestuurd. Gezien de vrees dat meerdere woningen dusdanig geïmpacteerd waren waardoor deze tijdelijk onbewoonbaar zouden zijn (hetzij structureel, hetzij in de perceptie van de bewoners) werd besloten preventief te voorzien in nachtopvang voor eventuele getroffenen. In kader van deze bezorgheid werd het MIP in vooralarm geplaatst, vervoegde een vertegenwoordiging van het Rode Kruis het CCGEM en werd 4 mensen van DSI preventief naar de opvanglocatie, zijnde de gebouwen van de uitvoeringsdiensten, gestuurd (Grote Nieuwedijkstraat 429 te Mechelen). Het vooralarm van het MIP werd om 21u42 afgeblazen. De nood aan opvang bleek niet aanwezig; er meldden zich geen burgers in de opvanglocatie. Om 22u01 werd de gemeentelijke fase beëindigd en werden de resterende meldingen hoofdzakelijk monodisciplinair opgevolgd. Gedurende de nacht en de rest van het weekend bleven ploegen van brandweer en technische diensten druk bezig het ruimen van puin, rooien van beschadigde bomen en uitvoeren van noodherstellingen. Illustratie pad van de storm dd 03/01/ Mechelen

3 3 2. Algemeen overzicht intiële meldingen (BW, HC100, CIC) In de eerste 24u werden gezamenlijk ca 272 meldingen opgetekend. Vanzelfsprekend hebben bepaalde meldingen betrekking op dezelfde schadegevallen; evenzeer zijn er unieke meldingen dewelke betrekking hebben op perceel-overschrijdende schade. Teneinde een optimale inschatting te kunnen maken van de omvang van de schade werden alle individuele meldingen ingetekend op kaart. Dit liet ons toe om enerzijds een overzicht te krijgen van de zwaarst geïmpacteerde straten/regio s en anderzijds liet dit toe de nazorg zo gericht mogelijk te laten verlopen (opruimacties, schade-inventaris etc) zie bijlage C mapping meldingen BW (rood) / Politie (blauw) Merk op dat de inzet van Brandweer Mechelen zich ook spreidt over het grondgebied van o.a. buurtgemeenten St.Katelijne-Waver en Bonheiden. Op basis van de initiële meldingen aan de hulpdiensten werd een oplijsting gemaakt van de geïmpacteerde straten. De opgelijste starten werden vervolgens gecategoriseerd in functie van het aantal schadegevallen/straat. (zie bijlage C categorisering geïmpacteerde straten) Dit leidde tot een grafisch overzicht van de geïmpacteerde straten in functie van de ernst, alsook tot het bepalen van het pad en de primaire impactzone van storm. Deze informatie zou later als basis dienen voor een gerichte bevraging van de bewoners omtrent de omvang van de geleden schade alsook de inventarisering van (nog) niet gemelde schade; immers niet elk schadegeval maakte onderwerp uit van een oproep naar de hulpdiensten. Een volledig beeld van de geleden schade en bijgevolg de volle impact van de storm kon pas verkregen worden wanneer alle schadegevallen bekend waren. (zie bijlage F webformulier)

4 4 zie bijlage D grafisch overzicht geïmpacteerde straten Zie bijlage E impactzone storm

5 5 3. Zware infrastructurele schade Onder te talrijke oproepen (veelal omgewaaide bomen, dakschade, losgerukte zonnepanelen, glasschade, schade aan voertuigen, etc) werden meerdere locaties met zeer zware stormschade opgetekend: - supermarkt Delhaize Oscar van Kesbeeckstraat (zie detaildossier) Tijdens openingstijd werd ca 250m² van de dagbedekking (roofing + isolatie) weggeblazen, dewelke in naburige groenzones terecht kwam. De supermarkt werd in allerijl ontruimd. Kort werd gevreesd voor slachtoffers onder het clienteel en de werknemers, doch deze vrees werd kort nadien ontkracht. Bij gebrek aan dakbedekking leed de supermarkt ernstige waterschade. - voetbalstadion KV Mechelen Kleine Nieuwendijkstraat (zie detaildossier) Het dak van onder meer de statribunes en de loges werd zwaar beschadigd; puin kwam terecht in de omgeving van het station (zowel op openbaar domein als op private eigendom) waarbij omliggende woningen en voertuigen beschadigd werden. Als bij wonder vielen hier evenmin (zwaar)gewonden, met uitzondering van één licht gewonde dame wiens voertuig geraakt werd door vallend puin. Het speelveld en stadionaankleding werden eveneens zwaar beschadigd door vallend en rondvliegend puin. - hoofdbegraafplaats Mechelen Ziekebeemden (zie detaildossier) Op de stedelijke hoofdbegraafplaats waaiden een tiental grote bomen (diameter >50cm) om en tal van andere bomen werden beschadigd of deels ontworteld. Door vallende bomen werden een honderdtal grafmonumenten in het oude, historisch waardevolle gedeelte van de begraafplaats zwaar/onherstelbaar beschadigd. - kinderkribbe Oud Moederhuis Maurits Sabbestraat Ter hoogte van de ingang van de kinderkribbe waaide een grote esdoorn om met dakschade tot gevolg. Ook hier vielen ondanks de locatie en tijdstip gelukkig geen slachtoffers. - schade aan winkels/supermarkten Bij een vestiging van dierenspeciaalzaak Tom&Co aan de Oscar Van Kesbeeckstraat sneuvelde het uitstalraam. Op de parking van Bioplanet NV aan de Battelsesteenweg kwam een opgewaaide muur op drie geparkeerde wagens terecht. - zware schade aan woningen Minstens 4 woningen leden zeer zware dakschade (50-100% geïmpacteerde dakstructuur/-oppervlak). Ref. kaart met meest markante schade. Auteur FGI Dr.W.Haenen Evaluatie van stormweer in Mechelen (versie 04/01/2014)

6 6 De dossiers met betrekking tot de zware infrastructurele schade (Delhaize, stadion, begraafplaats, ) worden gezamenlijk geraamd op minimaal ,00euro. (zie detaildossiers) 4. Schade aan spoorweginfrastructuur Het treinverkeer, oa in de regio Mechelen, werd zwaar verstoord door een omgewaaide boom dewelke op de spoorlijn Dendermonde Mechelen terecht kwam thv Heike. Door dit voorval en de technische storing als gevolg hiervan bleven diverse slagbomen langs overwegen gesloten met de nodige mobiliteitsproblemen tot gevolg. Navraag leerde dat er geen reizigerstreinen gestrand waren op Mechels grondgebied; evacuaties te velde waren bijgevolg niet aan de orde. Het zou tot de ochtend van 04/01/2014 duren alvorens deze situatie genomaliseerd was. 5. Schade aan openbaar domein In de uren/dagen na de storm werd aanzienlijke schade vastgesteld aan het openbaar domein: Omgewaaide bomen, beschadigde omheiningen, beschadigd straatmeubilair, beschadigde signalisatieborden, Een definitieve kostenraming is momenteel nog in opmaak, al wordt de kosten voor inzet van mensen en materieel, aangevuld met de materiële schade en verwerkingskosten van puin ed op ruim ,00 euro geraamd. 6. Becijfering van de geleden particuliere schade Teneinde een beeld te krijgen van de effectief geleden schade (cijfermatig) werd een bevraging georganiseerd onder alle personen dewelke tijdens en in de nasleep van de storm een schademelding deden bij de hulpdiensten. Deze melders kregen een brief vanuit de Stad met o.a. het verzoek tot het invullen van een online formulier waarin zij meer details konden opgeven omtrent de specifieke schade. De personen woonachtig in de zwaarst geïmpacteerde straten kregen een soortgelijke brief, zij het niet ten persoonlijke titel. Via diverse media werden tot slot alle burgers opgeroepen om relevante schade te melden en eventuele kosten te ramen. Ten tijde van de opmaak van dit verslag maakten reeds 197 burgers gebruik van deze dienst. In 58.9% van de gevallen (116 meldingen) betrof het melding van nog niet door hulpdiensten geregistreerde schade. Het voorlopige totaal van storm-gerelateerde meldingen in onze Stad staat bijgevolg op 388 meldingen. 79.1% van de melders hadden reeds een verzekeringsdossier opgestart. Slechts bij 55% van de meldingen is reeds een indicatieve kostenraming opgenomen. Veelal zijn schadedossier nog in behandeling bij de respectievelijke verzekeringen en zijn nog geen concrete bedragen bekend. De huidige reeds opgegeven bedragen (exclusief de eerdere genoemde zware infrastructurele schade) vormen een voorlopig totaal van ,81 euro. Verwacht wordt dat de zwaardere schadedossier, dewelke logischerwijze een langere behandelingstermijn vragen, dit cijfer nog gevoelig zullen doen toenemen.

7 7 7. Typologie van de geleden schade Het merendeel van de geleden schade is wind-gerelateerd (87%) : 64.3% als rechtstreeks gevolg van de (ruk)winden en 22.7% als nevenschade, veroorzaakt door rondvliegend puin. Slechts in 5.5% van de gevallen wordt melding gemaakt van schade door hagel; 7.1% van de meldingen zijn een gevolg van waterschade en slechts 0.4% van de melders schrijft de geleden schade toe aan bliksem(inslag). typologie van de schade formulieren % oorzaak schade 100 % verzekering % aantal formulieren rukwinden ,3 gemeld bij verzekering ,1 aantal met effectieve schade ,0 rondvliegende vwp 58 22,7 voorlopig raming gekend ,0 aantal reeds gekend (BW-POL) 81 41,1 hagel 14 5,5 voorlopig totaal ramingen (euro) ,81 aantal niet gekend ,9 bliksem 1 0,4 waterschade 18 7, ,0

8 8 8. Rondvraag bij Vlaamse Steden en Gemeenten Vanuit een engagement van Burgemeester B.Somers werd een rondvraag georganiseerd onder de Vlaamse Steden en Gemeenten met als doel inzicht te verkrijgen inzake de impact van deze storm op gewestlijk niveau en de opbouw van een dossier mbt de erkenning van deze storm als ramp. Bij opmaak van dit verslag mochten wij reeds reactie ontvangen van 90 steden / gemeenten. (respons van 29.1%) stavaza 27/01/2014 De catergorisering in functie van schade gebeurde op basis van volgende tabel: aantal % reactie, doch nog geen gegevens bekend 5 5,6 geen schade 44 48,9 zeer beperkte schade - beperkte schade aan groenvoorzieningen / reclamepanelen / geïsoleerde woningschade 20 22,2 beperkte schade - beperkte schade groenvoorzieningen én aan gebouwen (dakpannen, schoorstenen, ) 11 12,2 schade - aanzienlijke schade aan gebouwen (volledige dakbedekkingen), infrastructuur, voertuigen - mobiliteitsproblemen (beperkte economische schade) 6 6,7 zware schade - omvangrijke schade aan gebouwen (onbewoonbaar), infrastructuur, voertuigen - langdurige mobiliteitsproblemen / pannes (aanzienlijke economische schade) 3 3,3 wenst geen informatie over te maken 1 1,1 aantal reacties vanuit steden/gemeenten 90 29,1 aantal aangeschreven gemeenten 309 Impact van de storm:

9 9 9. Detaildossiers Overeenkomstig de vraag vanuit de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Federale Diensten vd Gouverneur worden hierbij de drie meest geïmpacteerde sites / gebouwen opgelijst, incl een korte omschrijving van de schade, kostenraming en foto-materiaal. Het spreekt voor zich dat schade-omschrijving en kostenraming gebasseerd zijn op de heden beschikbare informatie en ongetwijfeld nog aangvuld en verfijnd zullen worden naarmate de specifieke schadedossiers evolueren. Het betreft: - het voetbalstadion van KV Mechelen - de Delhaize-vestiging aan de Oscar Van Kesbeeckstraat - de stedelijke begraafplaats aan de Ziekebeemden 9.1 Detaildossier stadion KV Mechelen Het dak van onder meer de statribunes en de loges werd zwaar beschadigd; puin kwam terecht in de omgeving van het station (zowel op openbaar domein als op private eigendom) waarbij omliggende woningen en voertuigen beschadigd werden. Als bij wonder vielen hier geen (zwaar)gewonden, met uitzondering van één licht gewonde dame wiens voertuig geraakt werd door vallend puin. Het speelveld en stadionaankleding werden eveneens zwaar beschadigd door vallend en rondvliegend puin. Puin afkomstig van de golfplaten dakafdekking kwam op openbaar domein terecht en lag verspreid over de begraafplaats (historisch gedeelte). Bij analyse bleek dit materiaal asbesthoudend te zijn zodat een gespecialiseerde firma diende te worden ingezet en specifieke procedures inzake inzameling en verwerking dienden gevolgd te worden. De dakbedekking van de loges (gebouw op de hoek Ziekenbeemden / Kleine Nieuwedijk) dient volledig vernieuwd te worden. Deze werken werden in tussentijd reeds aangevat. Het schadedossier op last van het bestuur van de voetbalclub / stadionuitbater was op het moment van opstellen van dit verslag nog niet ter beschikking. De schade wordt geraamd op ,00euro.

10 10 Foto s schadedossier stadion KV Mechelen

11 Detaildossier supermarkt Delhaize Oscar Van Kesbeeckstraat Bron: Dhr. Dirk Briké Insurance Department Delhaize Stormschade dd 3/1/2014 supermarkt Delhaize Mechelen BESCHRIJVING EN OMVANG VAN DE SCHADE : 1. MATERIËLE SCHADE : De dakbedekking werd losgerukt over een oppervlakte van ± 500 m2. Daarnaast kan vastgesteld worden dat op de aangrenzende oppervlakten de dakbedekking tevens lokaal losgekomen is zonder afgescheurd te zijn. Het grote pak roofing dat losgekomen is, is vervolgens opgetild door de wind en terug neergegooid op het dak, hetgeen ertoe geleid heeft dat diverse stalen profielen, dewelke als draagstructuur voor het dak dienen, volledig doorgebogen zijn en de onderliggende heraclietplaten ook op diverse plaatsen beschadigd werden. Dit leidt er dan ook toe dat ± 70% - 75 % van de dakoppervlakte te vervangen is. De stalen profielen zullen lokaal dienen vervangen te worden. Verder is er ingevolge deze schade waterinfiltratie opgetreden in het winkelgedeelte. Delhaize heeft alle mogelijke maatregelen genomen om de koopwaar te beschermen tegen verdere schade (deze werd volledig afgedekt met zeilen), doch aangezien wij ons nog minstens 10 dagen in een kritieke periode bevinden met mogelijke waterinfiltraties is verdere schade aan koopwaar niet uit te sluiten. Er kan ingevolge de reeds geleden waterinfiltraties en eventuele toekomstige waterinfiltraties tevens nog bijkomende schade optreden aan technieken. Deze schade zal maar kunnen geëvalueerd worden op het ogenblik dat het dak volledig gedicht is. Verder zal alle koopwaar dewelke zich bevindt onder de afdelingen verse voeding, diepvriesproducten en seizoensgebonden producten verwijderd dienen te worden gezien de langere sluiting van de winkel. Hiertoe werden reeds gisteren de nodige maatregelen getroffen. Wij verwachten terzake de nodige listings van Delhaize. 2. IMMATERIËLE SCHADE : Gezien de ernst van de schade is de winkel onmiddellijk volledig gesloten. De eerste prognoses waarbij er uitgegaan wordt van gunstige weersomstandigheden geven aan dat de werken op zijn minst drie weken in beslag zullen nemen. Er werd onmiddellijk aan Delhaize en diens aannemers verzocht aan te geven welke meerkosten gegenereerd worden door weekendwerk, aangezien we zo op een inkorting van de sluitingsperiode van de supermarkt kunnen bekomen. 3. SCHATTING SCHADEBEDRAG : Gezien de omvang van de schade dienen we de winkel te sluiten gedurende minimum 3 weken. We schatten de totale kosten voorlopig om en bij de , met inbegrip van de vervangen van het dak, het vernietigen van een gedeelte van de koopwaar en het uitbatingsverlies.

12 12 Foto s schadedossier Delhaize

13 Detaildossier Stedelijke begraafplaats Ziekebeemden Op de stedelijke hoofdbegraafplaats waaiden een tiental grote bomen om en tal van andere bomen werden beschadigd of deels ontworteld. Door vallende bomen werden een honderdtal grafmonumenten in het oude, historisch waardevolle gedeelte van de begraafplaats zwaar/onherstelbaar beschadigd. Concrete materiële schade met inbegrip van het waardevol historisch kader van de site dienen nog in detail gecalculeerd te worden. Voorzichtige ramingen houden rekening van kostprijs van ruim ,00euro. Foto s begraafplaats Mechelen

Stormschade? Bel of gebruik webformulier brandweer

Stormschade? Bel of gebruik webformulier brandweer Gepubliceerd op Politiezone Antwerpen (https://www.politieantwerpen.be) Startpagina > Stormschade? Bel 03 338 13 38 of gebruik webformulier brandweer Stormschade? Bel 03 338 13 38 of gebruik webformulier

Nadere informatie

Ter informatie, aan de Dames en Heren Burgemeesters - aan Mevrouw en de Heren Dienstchefs van de brandweerdiensten

Ter informatie, aan de Dames en Heren Burgemeesters - aan Mevrouw en de Heren Dienstchefs van de brandweerdiensten FEDERALE OVERHEIDSDIENST BINNENLANDSE ZAKEN ALGEMENE DIRECTIE CIVIELE VEILIGHEID FEDERAAL KENNISCENTRUM VOOR DE CIVIELE VEILIGHEID MINISTERIËLE OMZENDBRIEF VAN 11 DECEMBER 2009 BETREFFENDE DE INTERVENTIEVERSLAGEN

Nadere informatie

VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014

VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014 VEEL GESTELDE VRAGEN EN ANTWOORDEN HAGELSTORM 7-8-9 JUNI 2014 1. Vanaf wanneer kan ik een dossier bij het Rampenfonds indienen? U kan een dossier indienen vanaf de publicatie van de erkenning in het Belgisch

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Erkenning als algemene ramp - Ontwerp van besluit van

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Mevrouw en Mijnheer de Burgemeester via de Provinciegouverneurs, de Hoge Ambtenaar van de Brusselse

Nadere informatie

LESSONS LEARNED. Factoren die het crisisbeheer hebben beïnvloed. ONTPLOFFING RUE LEOPOLD in LUIK OP 27 JANUARI 2010

LESSONS LEARNED. Factoren die het crisisbeheer hebben beïnvloed. ONTPLOFFING RUE LEOPOLD in LUIK OP 27 JANUARI 2010 LESSONS LEARNED Factoren die het crisisbeheer hebben beïnvloed ONTPLOFFING RUE LEOPOLD in LUIK OP 27 JANUARI 2010 De samenwerking tussen het gemeentelijk en het provinciaal niveau Ogenblik Volle nacht:

Nadere informatie

Meldpunt Vossenschade: een overzicht voor 2012

Meldpunt Vossenschade: een overzicht voor 2012 Pagina 1 van 5 Meldpunt Vossenschade: een overzicht voor 2012 Inleiding Sinds 2007 beschikt de over een meldpunt Vossenschade. Om dit meldpunt meer bekendheid te geven voor heel Vlaanderen werd in januari

Nadere informatie

ANIP Provincie Antwerpen 21/04/2011 ACTIEKAARTEN

ANIP Provincie Antwerpen 21/04/2011 ACTIEKAARTEN ACTIEKAARTEN Nummer Titel Pagina 1 Melding van de afkondiging van een gemeentelijke fase aan de 2 gouverneur 2 Melding van de afkondiging van een gemeentelijke fase met de vraag 4 over te gaan naar de

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489

Rapport. Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489 Rapport Datum: 23 december 2004 Rapportnummer: 2004/489 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de gemeente Tilburg zijn verzoek om vergoeding van de kosten die hij heeft gemaakt in verband met een verstopping

Nadere informatie

Venale schatting (verkoopswaardeschatting) Expertise van een bestaand gebouw voor en na werken

Venale schatting (verkoopswaardeschatting) Expertise van een bestaand gebouw voor en na werken Gudrun Xpert - nv Kunstlaan 50 BE - 1000 Brussel tel. 02/515 12 41 98947-07 /VEN Klant Mevr Kathleen Van Limburg Vredestraat 25 BE - 1080 Brussel Kunstlaan 50 BE - 1000 Brussel 11/123.45.67 rue des Printemps/

Nadere informatie

Hulpverleningszones: tijd voor een zonaal verhaal 21 november 2016

Hulpverleningszones: tijd voor een zonaal verhaal 21 november 2016 Hulpverleningszones: tijd voor een zonaal verhaal 21 november 2016 #vvsgbwcongres Aansprakelijkheid van zonepersoneel Geert Vandenwijngaert #vvsgbwcongres De aansprakelijkheid van en voor de personeelsleden

Nadere informatie

Monodisciplinaire evaluatie inzet Bevolkingszorg. Betreft: inzet woningbrand Paulus Potterstraat te Almere op 7 januari 2015

Monodisciplinaire evaluatie inzet Bevolkingszorg. Betreft: inzet woningbrand Paulus Potterstraat te Almere op 7 januari 2015 Monodisciplinaire evaluatie inzet Bevolkingszorg Betreft: inzet woningbrand Paulus Potterstraat te Almere op 7 januari 2015 Inleiding: Op 7 januari 2015 is er in de Paulus Potterstraat te Almere een woningbrand

Nadere informatie

the daily news Op donderdag 18 januari was een heftige storm in antwerpen met windstoten tussen 90 en 105 km/u.

the daily news Op donderdag 18 januari was een heftige storm in antwerpen met windstoten tussen 90 en 105 km/u. the daily news 500 oproepen en 4gewonden na heftige storm Op donderdag 18 januari was een heftige storm in antwerpen met windstoten tussen 90 en 105 km/u. Meer dan 500 oproepen waren er binnengekomen rond

Nadere informatie

NOOD- EN INTERVENTIEPLANNEN

NOOD- EN INTERVENTIEPLANNEN NOOD- EN INTERVENTIEPLANNEN KB van 16/2/2006 + Ministeriële Omzendbrief 26/10/2006 Postgraduaat Rampenmanagement 2008/2009 1 Enkele begrippen Coördinatiecomité (CC) multidisciplinaire cel die de bevoegde

Nadere informatie

Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Gemeentebestuur Meulebeke Nood en interventieplanning Markt 1, 8760 Meulebeke info@meulebeke.be Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse 1. Inleiding

Nadere informatie

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject.

Toelichting. De projectbegeleider van het Projectbureau Herbestemming Kerken begeleidt dit traject. INFODOCUMENT KANDIDAATSTELLING BEGELEIDINGSTRAJECT HAALBAARHEIDSONDERZOEK VOOR HERBESTEMMING VAN EEN PAROCHIEKERK AANVRAAG IN TE DIENEN UITERLIJK 22 SEPTEMBER 2017 Toelichting Voor wie? Steden/gemeenten

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/032 ADVIES NR. 08/03 VAN 4 MAART 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN GEAGGREGEERDE ANONIEME GEGEVENS

Nadere informatie

Melding evenementen MINI voor evenementen van personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen MINI voor evenementen van personen Gegevensverzameling en risicoanalyse Nood- en interventieplanning Krist Malisse Kerkstraat 1 8720 Dentergem 051/57 55 21 planning@dentergem.be Melding evenementen MINI voor evenementen van 100 500 personen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Nadere informatie

PRESENTATIE INFOAVOND ZAAL DE VERREKIJKER OP 5 MEI

PRESENTATIE INFOAVOND ZAAL DE VERREKIJKER OP 5 MEI Vlaams Rampenfonds De overvloedige regenval van 27, 28 en 29 juli 2014 PRESENTATIE INFOAVOND ZAAL DE VERREKIJKER OP 5 MEI 2015 http://www.bestuurszaken.be/rampenfonds Even voorstellen Vlaamse overheid

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvragenVan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid.

gemeente Eindhoven RaadsvragenVan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid. gemeente Eindhoven Inboeknummer 12BST01566 Beslisdatum B&W 25 september 2012 Dossiernummer 12.39.103 2.4.1 RaadsvragenVan het raadslid dhr. R. Reker (LPF) over het afschuiven van verantwoordelijkheid.

Nadere informatie

Inzet van vrijwilligers in het kader van het Psychosociaal Interventieplan (PSIP)

Inzet van vrijwilligers in het kader van het Psychosociaal Interventieplan (PSIP) 1 Inzet van vrijwilligers in het kader van het Psychosociaal Interventieplan (PSIP) Astrid Fortuin Psychosociaal Manager (PSM) 2 Het psychosociaal interventieplan Introductie Psychosociale hulpverlening

Nadere informatie

NOODPLANNEN NIP - ANIP - BNIP - MONODISCIPLINAIR

NOODPLANNEN NIP - ANIP - BNIP - MONODISCIPLINAIR NOODPLANNEN NIP - ANIP - BNIP - MONODISCIPLINAIR 1 Soorten noodplannen Multidisciplinair nood- en interventieplan (NIP) Algemeen nood- en interventieplan (ANIP) Bijzonder nood- en interventieplan (BNIP)

Nadere informatie

Paraatheid en noodplanning als laatste stap in waterveiligheid: het BNIP wateroverlast van Poperinge. 22 oktober 2013

Paraatheid en noodplanning als laatste stap in waterveiligheid: het BNIP wateroverlast van Poperinge. 22 oktober 2013 Paraatheid en noodplanning als laatste stap in waterveiligheid: het bijzonder noodinterventieplan wateroverlast van In alle stilte Geschiedenis De zomeroverstromingen van juli 2005 in het IJzerbekken brachten

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 14 oktober 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00791 Onderwerp: Sluiten van een verkoopovereenkomst m.b.t. het onroerend goed gelegen te Gent (Ledeberg),

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Fabeltjesland: gebeurtenissen op 23/01/09.

Kinderdagverblijf Fabeltjesland: gebeurtenissen op 23/01/09. Kinderdagverblijf Fabeltjesland: gebeurtenissen op 23/01/09. Kwalitatieve multidisciplinaire samenwerking in crisisomstandigheden. Toelichting gebeurtenissen Multidisciplinaire samenwerking Hoe aangepakt

Nadere informatie

Meldpunt Vossenschade: een overzicht voor 2013

Meldpunt Vossenschade: een overzicht voor 2013 Pagina 1 van 6 Meldpunt Vossenschade: een overzicht voor 2013 Inleiding Sinds 2007 beschikt de over een meldpunt Vossenschade. Om dit meldpunt meer bekendheid te geven voor heel Vlaanderen werd in januari

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Zitting van 4 december 2017 BEDRIJFSVOERING - KERNADMINISTRATIE

Ontwerpbesluit Zitting van 4 december 2017 BEDRIJFSVOERING - KERNADMINISTRATIE Gemeenteraad Ontwerpbesluit Zitting van 4 december 2017 BEDRIJFSVOERING - KERNADMINISTRATIE 2017_GR_00329 - Parko AGB - Budgetwijziging I 2017, Aanpassing MJP IV 2014-2020 en Budget 2018 - Goedkeuren Auteur

Nadere informatie

FAQ P&V Auto Jr. FAQ /6

FAQ P&V Auto Jr. FAQ /6 FAQ P&V Auto Jr. 1. Wat zijn de voordelen van P&V Auto Jr.? 2. Wat houden de extra diensten van P&V Auto Jr. precies in? 3. Welke informatie verzamelt P&V van mij? 4. Wie krijgt de informatie van mijn

Nadere informatie

Tussen. ... [naam van de aanvrager/ natuurlijk persoon] wonende aan de: ... [straat en nummer van de aanvrager]

Tussen. ... [naam van de aanvrager/ natuurlijk persoon] wonende aan de: ... [straat en nummer van de aanvrager] Overeenkomst tot kennisname van en instemming met het aanvraagdossier van het type sluiting voor tussenkomst door BOFAS bij de sanering van een tankstation Tussen In geval van een natuurlijk persoon of

Nadere informatie

NETVERKLARING. Bijlage B.2 Prestatieregeling van toepassing sinds 1 januari Berekening van de minuten vertraging

NETVERKLARING. Bijlage B.2 Prestatieregeling van toepassing sinds 1 januari Berekening van de minuten vertraging NETVERKLARING Bijlage B.2 Prestatieregeling van toepassing sinds 1 januari 2017 De prestatieregeling bouwt volledig verder op de principes zoals voorzien in het performantieregime dat opgenomen werd in

Nadere informatie

nr. 33 van TINNE ROMBOUTS datum: 12 oktober 2016 aan GEERT BOURGEOIS Stedenbouwkundige vergunningsaanvragen - Archeologienota's

nr. 33 van TINNE ROMBOUTS datum: 12 oktober 2016 aan GEERT BOURGEOIS Stedenbouwkundige vergunningsaanvragen - Archeologienota's SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 33 van TINNE ROMBOUTS datum: 12 oktober 2016 aan GEERT BOURGEOIS MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED Stedenbouwkundige

Nadere informatie

Collectief ontslag in de periode van januari 2014 tot en met december 2014

Collectief ontslag in de periode van januari 2014 tot en met december 2014 Collectief ontslag in de periode van januari 2014 tot en met december 2014 Terminologie In het kader van onderstaande uiteenzetting, dient te worden begrepen onder: aankondiging collectief ontslag : aankondiging

Nadere informatie

1. Aanvraagplannen werden ons overgemaakt door 2. Inplantingsplaats: Pijnven - Kerkhoven

1. Aanvraagplannen werden ons overgemaakt door 2. Inplantingsplaats: Pijnven - Kerkhoven ADVIESVERSLAG BRANDWEER BIJ VOORONDERZOEK/BOUWAANVRAAG VOOR AARDGASVERVOERLEIDING uw kenmerk ons kenmerk datum dienst ambtenaar telefoon I. Inleiding: 1. Aanvraagplannen werden ons overgemaakt door 2.

Nadere informatie

MONUMENTENZORG TYPE 1 : STRAATGEVELS

MONUMENTENZORG TYPE 1 : STRAATGEVELS Stadsbestuur Sint-Niklaas Dienst cultuur MONUMENTENZORG Aanvraag tot het bekomen van een stedelijke subsidie voor onderhoudswerken aan waardevolle, niet-beschermde gebouwen (aan te vragen voor aanvang

Nadere informatie

1 Richtlijnen en uitgangspunten

1 Richtlijnen en uitgangspunten FAM geboden ondersteuning 5 februari 2015 Handleiding registratieschema geboden ondersteuning FAM 1 Richtlijnen en uitgangspunten De FAM-voorziening geeft maandelijks aan het VAPH door welke ondersteuning

Nadere informatie

VR DOC.1656/1

VR DOC.1656/1 VR 2018 2112 DOC.1656/1 DE MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED DE VLAAMSE MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE NOTA AAN DE VLAAMSE

Nadere informatie

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker 15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker Infodag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.30 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker

15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker 15 juni 2018 Infodag Renovatiewerken Wijk Grote Brede Akker Info-dag in 3 delen 10.30 uur: eerste groep huurders 13.00 uur: tweede groep huurders 15.30 uur: derde groep huurders KORT OVERZICHT VAN ONZE

Nadere informatie

Monumentenwacht in Vlaanderen: ontstaan en missie

Monumentenwacht in Vlaanderen: ontstaan en missie MONUMENTENWACHT Monumentenwacht Vlaanderen en de bijkomende dienstverlening Meerjarenonderhoudsplannen met kostenraming Presentatie studiedag CRKC: Zorgen voor morgen? Beheer van religieus erfgoed 21 april

Nadere informatie

Acceptabele branden?

Acceptabele branden? Acceptabele branden? 2 Mei 2008 Brand TU Delft November 2010 Brand verkeersleidingspost Prorail Utrecht Door een brand in de verkeersleiding van ProRail bij Utrecht Centraal Station is vrijdagavond al

Nadere informatie

Hulpverleningszone Fluvia ten dienste van bedrijven

Hulpverleningszone Fluvia ten dienste van bedrijven Hulpverleningszone Fluvia ten dienste van bedrijven Samenwerken aan een veilige werk- en leefomgeving Bedrijventerreinmanagement Jukeboxmuseum Menen 21 januari 2012 Voorstelling Delegatie Jan Leenknecht,

Nadere informatie

Functiebeschrijving Nederlandstalig SAPPEUR-dronepiloot

Functiebeschrijving Nederlandstalig SAPPEUR-dronepiloot Functiebeschrijving Nederlandstalig SAPPEUR-dronepiloot FOD Binnenlandse Zaken Algemene Directie Civiele Veiligheid Operationele Eenheid Brasschaat 1/5 Profiel Civiele Bescherming De nieuwe Civiele Bescherming

Nadere informatie

1. Hoeveel zaken zijn op dit moment hangende bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen?

1. Hoeveel zaken zijn op dit moment hangende bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 206 van RENAAT LANDUYT datum: 3 maart 2015 aan GEERT BOURGEOIS MINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BUITENLANDS BELEID EN ONROEREND ERFGOED Raad voor

Nadere informatie

De vzw Accesso werd opgericht op initiatief van Assuralia, Febelfin, de Beroepsvereniging van het Krediet, AG Insurance en Belfius Insurance.

De vzw Accesso werd opgericht op initiatief van Assuralia, Febelfin, de Beroepsvereniging van het Krediet, AG Insurance en Belfius Insurance. de Meeûssquare 29, 1000 Brussel SBO16035 16.06.2016 Activiteitenverslag 2015 Artikel 22, 2 van het Koninklijk Besluit 1 van 10 april 2014 bepaalt dat de Compensatiekas uiterlijk op 30 juni van elk jaar

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD

KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD KONINKLIJK BESLUIT VAN 25 APRIL 2014 TOT VASTSTELLING VAN DE MINIMALE INHOUD EN DE STRUCTUUR VAN HET OPERATIONEEL ORGANISATIESCHEMA VAN DE HULPVERLENINGSZONES EN TOT WIJZIGING VAN HET KONINKLIJK BESLUIT

Nadere informatie

Rapport van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 23 maart 2010

Rapport van de Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt. van 23 maart 2010 Vlaamse Reguleringsinstantie voor de Elektriciteits- en Gasmarkt Graaf de Ferrarisgebouw Koning Albert II-laan 20, bus 19 1000 Brussel Tel. +32 2 553 13 53 Fax +32 2 553 13 50 Email: info@vreg.be Web:

Nadere informatie

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt;

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt; STAATSCOURANT 19 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 70561 december 2016 Verkeersbesluit Parkeerschijfzone parkeervakken Fenikshof Nijmegen Kenmerk: 16.0011220 BURGEMEESTER

Nadere informatie

Vraag nr. 15 van Filiep Santy van 18 december 2014

Vraag nr. 15 van Filiep Santy van 18 december 2014 STAD KORTRIJK ------------------------ G E M E E N T E R A A D Bulletin van Vragen en Antwoorden Jaargang 24 - nummer 5 mei 2015 Vraag nr. 15 van Filiep Santy van 18 december 2014 Evolutie woongelegenheden

Nadere informatie

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen

Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Retributiereglement van 30 december 2013 werken voor derden / kleine verkopen Periode Artikel 1 Er wordt voor een termijn aanvangend op 1 januari 2014 en eindigend op 31 december 2018 wordt het onderstaand

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; 1/6 Advies nr 53/2015 van 16 december 2015 Betreft: Adviesaanvraag m.b.t. het ontwerp van koninklijk besluit tot vaststelling van de voorwaarden en nadere regels van de toegang in real time van de spoorwegpolitie

Nadere informatie

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN

(AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN (AANVULLEND) POLITIE- EN RETRIBUTIEREGLEMENT BETREFFENDE DE INNAME VAN HET OPENBAAR DOMEIN VOOR HET UITVOEREN VAN BEPAALDE WERKEN Artikel 1. Met ingang van het dienstjaar 2008 dient een retributie betaald

Nadere informatie

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan

Het in standhouden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan STAATSCOURANT 2 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 62213 november 2018 Vrachtwagenverbod Zandbergweg. Z2018-006703 d.d. 2 november 2018 Burgemeester en wethouders van Breda

Nadere informatie

Collectief ontslag in de periode van januari 2015 tot en met december 2015

Collectief ontslag in de periode van januari 2015 tot en met december 2015 Collectief ontslag in de periode van januari 215 tot en met december 215 Terminologie In het kader van onderstaande uiteenzetting, dient te worden begrepen onder: aankondiging collectief ontslag : aankondiging

Nadere informatie

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net

Bijzonder Bestek nr Raamovereenkomst voor de signalisatie voor blinden en slechtzienden in verschillende stations van het net BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Mobiel Brussel (B.U.V.) Directie Infrastructuur van het Openbaar Vervoer C.C.N. Vooruitgangstraat,80 (bus 1) 1030 BRUSSEL 1 Bijzonder Bestek nr. 1348 Raamovereenkomst voor

Nadere informatie

Formulier voor het bekomen van een premie voor de aanleg van een individuele zuiveringsinstallatie

Formulier voor het bekomen van een premie voor de aanleg van een individuele zuiveringsinstallatie Deel 1. Inlichtingen te verstrekken door de particulier 1. Administratieve gegevens Naam aanvrager:... Adres aanvrager:... Adres installatie (enkel indien verschillend van adres aanvrager):... Nummer financiële

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Federale Overheidsdienst FINANCIEN Formulier inzake de toepassing van de vrijstelling van doorstorting van de bedrijfsvoorheffing in het kader van investeringen verricht in een inrichting gelegen in een

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT * M ï. ft f N RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Agendanummer 11-08 Registratienummer raad 606186 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 606186 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering

Nadere informatie

Collectief ontslag in de periode van januari 2015 tot en met maart 2015

Collectief ontslag in de periode van januari 2015 tot en met maart 2015 Collectief ontslag in de periode van januari 215 tot en met maart 215 Terminologie In het kader van onderstaande uiteenzetting, dient te worden begrepen onder: aankondiging collectief ontslag : aankondiging

Nadere informatie

Evolutie van de schadefrequentie in de BA motorrijtuigen verzekering

Evolutie van de schadefrequentie in de BA motorrijtuigen verzekering Evolutie van de schadefrequentie 2005-2014 in de BA motorrijtuigen verzekering Inhoud 1. Aantal schadegevallen BA toerisme en zaken... 2 Schadefrequentie BA toerisme en zaken... 2 Schadefrequentie van

Nadere informatie

Oefeningen en evenementen binnen het HC 112/100 OVL

Oefeningen en evenementen binnen het HC 112/100 OVL 1 Nota Oefeningen en evenementen binnen het HC 112/100 OVL 1 Oefening 1.1 Soorten oefening 1.1.1 Oefening met participatie van het HC 112/100 OVL Het Hulpcentrum 112/100 OVL (HC 112/100 OVL) neemt deel

Nadere informatie

MONUMENTENZORG AANVRAAG

MONUMENTENZORG AANVRAAG MONUMENTENZORG Stedelijke subsidie voor onderhoudswerken aan waardevolle gebouwen en gevels AANVRAAG (aan te vragen voor aanvang van de werken) Type 1: waardevolle straatgevel Onderstaand formulier dient

Nadere informatie

IN: TB P F TB DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING

IN: TB P F TB DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING LOKALE POLITIE BRUGGE dienst Verkeersbelemmeringen voorbehouden aan de politie IN: TB P F TB DOSSIER: DVB/V AANVRAAG VERGUNNING voor het aanbrengen van VERKEERSTEKENS naar aanleiding van hetzij het uitvoeren

Nadere informatie

Evolutie van de schadefrequentie in de BA motorrijtuigen verzekering

Evolutie van de schadefrequentie in de BA motorrijtuigen verzekering Evolutie van de schadefrequentie 2006-2015 in de BA motorrijtuigen verzekering Inhoud 1. Aantal schadegevallen BA toerisme en zaken... 2 Schadefrequentie BA toerisme en zaken... 2 Schadefrequentie van

Nadere informatie

Graag een jaarlijks overzicht per beleidsdomein (zowel ministeries als rechtspersonen).

Graag een jaarlijks overzicht per beleidsdomein (zowel ministeries als rechtspersonen). VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN FINANCIËN, BEGROTING, WERK, RUIMTELIJKE ORDENING EN SPORT Vraag nr. 463 van 21 februari 2014 van LODE VEREECK Vlaamse overheid

Nadere informatie

Onderwerp: Voorlopig Advies over de overvloedige neerslag op 23 juli 2016 in de streek tussen Tienen en Beringen-Tessenderlo.

Onderwerp: Voorlopig Advies over de overvloedige neerslag op 23 juli 2016 in de streek tussen Tienen en Beringen-Tessenderlo. Wetenschappelijke Dienst meteorologische en klimatologische Inlichtingen Ringlaan, 3 1180 Brussel Tel.: +32 (0)2 373 0520 Fax : +32 (0)2 373 0528 Departement Kanselarij en Bestuur Vlaams Rampenfonds Mr.

Nadere informatie

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse

Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse GEMEENTE Melding evenementen Gegevensverzameling en risicoanalyse INGELMUNSTER Nood- en Interventieplanning Dit document heeft als doel de gegevens te verzamelen die nodig zijn om een evenement goed te

Nadere informatie

PV-gebruiksovereenkomst

PV-gebruiksovereenkomst PV-gebruiksovereenkomst DEZE OVEREENKOMST IS OPGESTELD OP 2012 (1) Bedrijf (2) Buur 1 DE ONDERGETEKENDEN: (1) [Bedrijfsnaam], gevestigd en kantoorhoudende te ([postcode]) [plaatsnaam], aan de [straat en

Nadere informatie

Collectief ontslag in de periode van januari 2018 tot en met maart 2018

Collectief ontslag in de periode van januari 2018 tot en met maart 2018 Collectief ontslag in de periode van januari 218 tot en met maart 218 Terminologie In het kader van onderstaande uiteenzetting, dient te worden begrepen onder: aankondiging collectief ontslag : aankondiging

Nadere informatie

De vernieuwde Vlaamse renovatiepremie

De vernieuwde Vlaamse renovatiepremie De vernieuwde Vlaamse renovatiepremie Vlaamse Regering keurt nieuwe renovatiepremie definitief goed Vrijdag 30 oktober 2015 keurde de Vlaamse Regering de nieuwe renovatiepremie definitief goed. Er komt

Nadere informatie

(bijna) Ongevallenregistratieformulier

(bijna) Ongevallenregistratieformulier (bijna) Ongevallenregistratieformulier Toelichting bij het ongevallenregistratieformulier Als erkend en geregistreerd gastouderbureau is Gastouderbureau Vip wettelijk verplicht om alle bijna ongevallen

Nadere informatie

Evolutie van de schadefrequentie 2001-2010 in de BA motorrijtuigen verzekering

Evolutie van de schadefrequentie 2001-2010 in de BA motorrijtuigen verzekering Evolutie van de schadefrequentie 2001-2010 in de BA motorrijtuigen verzekering Inhoud 1. Aantal schadegevallen BA toerisme en zaken... 2 Schadefrequentie BA toerisme en zaken... 2 Schadefrequentie van

Nadere informatie

HET NIEUWE ZIEKENHUISRAMPENPLAN. Algemene beschouwingen door Federaal Gezondheidsinspectrice Antwerpen Dr. Winne Haenen

HET NIEUWE ZIEKENHUISRAMPENPLAN. Algemene beschouwingen door Federaal Gezondheidsinspectrice Antwerpen Dr. Winne Haenen 1 HET NIEUWE ZIEKENHUISRAMPENPLAN Algemene beschouwingen door Federaal Gezondheidsinspectrice Antwerpen Dr. Winne Haenen 2 WAT WAS ER? - KB van 23 april 1964 - Intern en extern noodplan - Coördinatie in

Nadere informatie

Bijlage 3. Behandeling van de adviezen bij het mini$terieel besluit tot voorlopige bescherming als monument van twee geënte bruine beuken in Wetteren

Bijlage 3. Behandeling van de adviezen bij het mini$terieel besluit tot voorlopige bescherming als monument van twee geënte bruine beuken in Wetteren Bijlage 3. Behandeling van de adviezen bij het mini$terieel besluit tot voorlopige bescherming als monument van twee geënte bruine beuken in Wetteren Provincie: Oost-Vlaanderen Gemeente: Wetteren, 2de

Nadere informatie

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers

Stad Genk Publicatie Verkeersongevallen en slachtoffers De cijfers over de verkeersongevallen omvatten de ongevallen met doden of gewonden op de openbare weg zoals ze door de politie en het parket zijn opgetekend. In 2016 gebeurden er in Genk 343 verkeersongevallen

Nadere informatie

Pastorale zorg bij rampen

Pastorale zorg bij rampen 2 Inhoud: 1. Doelstelling pag. 3 2. Realisatie pag. 4 3. Begrippen pag. 5 4. Verantwoordelijkheid pag. 6 5. Pastorale verzorger pag. 7 6. Taken pastorale verzorger pag. 8 7. Coördinator pastorale zorg

Nadere informatie

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer;

Brussel, De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer; KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 E-mail : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Collectief ontslag in de periode van januari 2015 tot en met juni 2015

Collectief ontslag in de periode van januari 2015 tot en met juni 2015 Collectief ontslag in de periode van januari 215 tot en met juni 215 Terminologie In het kader van onderstaande uiteenzetting, dient te worden begrepen onder: aankondiging collectief ontslag : aankondiging

Nadere informatie

Collectief ontslag in de periode van januari 2015 tot en met september 2015

Collectief ontslag in de periode van januari 2015 tot en met september 2015 Collectief ontslag in de periode van januari 215 tot en met september 215 Terminologie In het kader van onderstaande uiteenzetting, dient te worden begrepen onder: aankondiging collectief ontslag : aankondiging

Nadere informatie

Venale schatting (verkoopswaardeschatting) Expertise van een bestaand gebouw voor en na werken

Venale schatting (verkoopswaardeschatting) Expertise van een bestaand gebouw voor en na werken Gudrun Xpert - nv Kunstlaan 50 BE - 1000 Brussel tel. 02/515 12 00 363907-60 /VEN Venale schatting (verkoopswaardeschatting) Expertise van een bestaand gebouw voor en na werken Ridderstraat 30 B - 3800

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden Brandpolis Package NSPV

Bijzondere voorwaarden Brandpolis Package NSPV Bijzondere voorwaarden Brandpolis Package NSPV Verzekeringsmaatschappij: Algemene voorwaarden: VIVIUM VIVIUM HOME SOLUTIONS de algemene voorwaarden zijn ter uwe beschikking op de volgende link: http://www.vivium.be/fileadmin/user_upload/ntcdocu

Nadere informatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie

Groepsaankoop Spouwmuurisolatie Groepsaankoop Spouwmuurisolatie IGEAN-regio Sarah Van der Veken & Marleen Van Dam Expert klimaat & energie Inleiding WAAROM een groepsaankoop? 30 gemeenten engageren om 20% CO2 te besparen op hun grondgebied

Nadere informatie

Essesteijn. Essesteijn

Essesteijn. Essesteijn Essesteijn Wijkbeschrijving: De wijk Essesteijn beslaat een viertal gebieden waarbinnen de straten eindigen op dezelfde naam. Zo is er het gebied waarin de straten eindigen met Dreef. Dit gebied grenst

Nadere informatie

Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra met een bijkomende erkenning in Vlaanderen

Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra met een bijkomende erkenning in Vlaanderen Vlaamse overheid Koning Albert II-laan 35 bus 37 1030 BRUSSEL www.zorg-en-gezondheid.be Aan de initiatiefnemers van de woonzorgcentra, centra voor kortverblijf en dagverzorgingscentra met een bijkomende

Nadere informatie

nr. 372 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 7 maart 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Winwinleningen - Stand van zaken

nr. 372 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 7 maart 2018 aan PHILIPPE MUYTERS Winwinleningen - Stand van zaken SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 372 van DANIËLLE VANWESENBEECK datum: 7 maart 2018 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Winwinleningen - Stand van zaken De Winwinlening is

Nadere informatie

RICHTLIJNEN VOOR DE AANVRAAG VAN FINANCIELE STEUN BIJ CSR-PROJECTEN

RICHTLIJNEN VOOR DE AANVRAAG VAN FINANCIELE STEUN BIJ CSR-PROJECTEN RICHTLIJNEN VOOR DE AANVRAAG VAN FINANCIELE STEUN BIJ CSR-PROJECTEN INHOUD 1 Algemene bepalingen... 2 1.1 Inleiding... 2 1.2 Welke projecten komen in aanmerking?... 2 2 Voorwaarden... 2 2.1 Criteria...

Nadere informatie

Beoordeling. I Bevindingen. h2>klacht

Beoordeling. I Bevindingen. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat de directie van het Project Geluidsisolatie Schiphol (verder: Progis) zowel op een bijeenkomst van 24 februari 2005 als tijdens een bezoek op 16 juni 2005

Nadere informatie

Noodplanning, civiele veiligheid en crisisbeheer in België

Noodplanning, civiele veiligheid en crisisbeheer in België Noodplanning, civiele veiligheid en crisisbeheer in België De wet van 31 januari 1963 betreffende de civiele bescherming, vervolledigd door het Koninklijk Besluit van 16 februari 2006 betreffende de nood-

Nadere informatie

Schadegeval met bodemverontreiniging bij bedrijven klasse 2/3

Schadegeval met bodemverontreiniging bij bedrijven klasse 2/3 Schadegeval met bodemverontreiniging bij bedrijven klasse 2/3 Documentbeschrijving 1. Titel publicatie Schadegeval met bodemverontreiniging bij bedrijven klasse 2/3 2. Verantwoordelijke Uitgever Danny

Nadere informatie

PROCEDURES BIJ SCHADEMELDING AAN GEMEENTE

PROCEDURES BIJ SCHADEMELDING AAN GEMEENTE PROCEDURES BIJ SCHADEMELDING AAN GEMEENTE VOORAF. Deze procedures gelden voor; elke vorm van inbraak of vandalisme die schade aan het gebouw tot gevolg heeft, glasschades, schade ten gevolge van storm,

Nadere informatie

Dreigmail t.o.v. universiteit. Leiden Midden Henk van der Veek

Dreigmail t.o.v. universiteit. Leiden Midden Henk van der Veek Dreigmail t.o.v. universiteit Leiden Midden Henk van der Veek Agenda Terugblik Genomen maatregelen Verbeterpunten Inzicht in genomen maatregelen partners Bereikbaarheid Afspraken voor de toekomst dreigmails

Nadere informatie

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15;

Gelet op de wet van 15 januari 1990 houdende oprichting en organisatie van een Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid, inzonderheid op artikel 15; SCSZ/07/043 1 BERAADSLAGING NR. 07/015 VAN 27 MAART 2007 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS BETREFFENDE GEDETACHEERDE WERKNEMERS, ZELFSTANDIGEN EN STAGIAIRS AAN DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE

Nadere informatie

VR DOC.0291/1

VR DOC.0291/1 VR 2018 3003 DOC.0291/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling Vlaamse Regering over het ontwerp

Nadere informatie

Organisatie en werking Hulpcentrum 100 Antwerpen Communicatiemiddelen

Organisatie en werking Hulpcentrum 100 Antwerpen Communicatiemiddelen Organisatie en werking Hulpcentrum 100 Antwerpen Communicatiemiddelen Programma Opdrachtgevers Werkingsgebied Taken Organisatie personeel Beschikbare middelen Dispatching ramp Toekomst? 2 Opdrachtgevers

Nadere informatie

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken

Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken Rapport Gemeentelijke Ombudsman Wateroverlast bij onderburen Regionale brandweer Amsterdam en omstreken 12 maart 2008 RA0823143 Samenvatting Naar aanleiding van een melding van een lekkage bij de onderburen

Nadere informatie

Voor de buitengewone dienst is nog steeds een gedetailleerde voorstelling per budgettaire functie van 8 cijfers vereist.

Voor de buitengewone dienst is nog steeds een gedetailleerde voorstelling per budgettaire functie van 8 cijfers vereist. BEGROTING 2017 door het College van Burgemeester en Schepenen VERSLAG EN COMMENTAAR van dhr. C. Beoziere, Schepen van Financiën Het project van de begroting 2017 werd opgesteld in overeenstemming met het

Nadere informatie

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:25 LID 2-3 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (MELDING VOOR KLEINE EVENEMENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG

VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:25 LID 2-3 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (MELDING VOOR KLEINE EVENEMENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG VOORBEELDNOTIFICATIE VOOR ARTIKEL 5:25 LID 2-3 ALGEMENE PLAATSELIJKE VERORDENING (MELDING VOOR KLEINE EVENEMENTEN) VOLGENS DE MODELVERORDENING VNG 1 FORMULIER B FORMULIER VOOR DE KENNISGEVING VAN NIEUWE

Nadere informatie

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht.

Artikel 1. In de gemeente Destelbergen wordt een gemeentelijke Adviesraad voor Lokale Economie (ALE) opgericht. 23 mei 2013 DE GEMEENTERAAD, Overeenkomstig artikel 28 van het Gemeentedecreet in openbare zitting vergaderd; Overwegende dat de gemeenteraad in uitvoering van de artikelen 199 en 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Evolutie van de schadefrequentie 2001-2009 in de BA motorrijtuigen verzekering

Evolutie van de schadefrequentie 2001-2009 in de BA motorrijtuigen verzekering Evolutie van de schadefrequentie 2001-2009 in de BA motorrijtuigen verzekering Inhoud 1. Aantal schadegevallen BA toerisme en zaken... 2 Schadefrequentie BA toerisme en zaken... 2 Schadefrequentie van

Nadere informatie

ACTIEKAART C2. Coördinerend ADJUNCT DIRECTEUR MEDISCHE HULPVERLENING ADJ DIR MED ADJ DIR MED DIR MED

ACTIEKAART C2. Coördinerend ADJUNCT DIRECTEUR MEDISCHE HULPVERLENING ADJ DIR MED ADJ DIR MED DIR MED Functieomschrijving: Helpt mee in het takenpakket van de. De heeft de operationele leiding over de medische, sanitaire en psychosociale hulpverlening, aangewend voor de medische hulpverleningsketen. Hij

Nadere informatie

PROCEDURE M.B.T. HET HANDELEN TEGEN AGRESSIE EN GEWELD. 1. Inleiding Deze procedure is een onderdeel van het ARBO-beleid van het Esdal College.

PROCEDURE M.B.T. HET HANDELEN TEGEN AGRESSIE EN GEWELD. 1. Inleiding Deze procedure is een onderdeel van het ARBO-beleid van het Esdal College. PROCEDURE M.B.T. HET HANDELEN TEGEN AGRESSIE EN GEWELD 1. Inleiding Deze procedure is een onderdeel van het ARBO-beleid van het Esdal College. Het Esdal College is een veilige school. Dit betekent dat

Nadere informatie