Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk"

Transcriptie

1 Welkom op Graaf Engelbrecht bij het vak Theater, Het is je gelukt om door de eerste 2 jaar heen te komen. Nog even en je moet de keuze van je profiel maken en wie weet bestaat die wel uit een pakket met Kunst- Drama. Tijdens dit jaar gaan we wat meer de diepte in en zal je 2 hele belangrijke periodes uit de theatergeschiedenis beter onder de loep nemen. Wij wensen je veel plezier! Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk Hoe werken we hier? Er zijn 4 periodes van 8 a 9 lesweken. Elke periode heeft: - Een gemiddeld motivatie cijfer. - Een onderzoeksvraag. - Een overhoring over Theatertermen. - Een praktijktoets. Hoe ontstaat je cijfer? In het praktijk en in het theorie lokaal hangt een poster met daarop verschillende dingen die je moet kunnen voor het vak Theater. Natuurlijk kan je dit niet allemaal in 1x, maar bij elke toets zal de docent vertellen welke vaardigheden hij zal toetsen. Hoe ziet de les eruit? We werken tijdens de les in verschillende gedeeltes, sommige doen we met de hele klas en sommige doe je zelf of in groepjes. Zodra je zelf gaat werken vul je de planning in op je studiewijzer wat je die les gaat doen. Dit laat je aan het einde van de les controleren door de docent. De les: - 10 minuten klassikaal werken minuten zelf aan de slag minuten presentatie mogelijkheid minuten Aftekenboekje en plannen voor de volgende les. Wat zijn de basisregels? - GEEN TELEFOONS/OORTJES/ETEN/DRINKEN. - Je levert elke les je boekje in. - In het praktijklokaal zijn geen tassen en geen hoge hakken. - Huiswerk, spullen vergeten, niet voorbereid = strafwerk

2 A1. Samenwerken A2. Lef A3. Fantasie/verbeelding A4. Positieve en open houding A5. Respect Basisvaardigheden Spelvaardigheden B1. Verstaanbaarheid B2. Geloofwaardigheid B3. Improviseren B4. Fysiek spel B5. Transformatie B6. Ruimtelijk bewustzijn B7. Concentratie B8. Tekstbehandeling B9 Verschillende speelstijlen B10. Tekstanalyse Zelf maken C1. Verbeelden C2. Vormgeven C3. Mise-en-Scene C4. Spanningsopbouw C5. Geven van spelinstructie C6. Scene regisseren Zelf schrijven D1. Monoloog D2. Dialoog D3. Scene Reflecteren E1. Eigen werk E2. Eigen mening E3. Opbouwende feedback E4. Elkaars presentatie E5. Recensie van een Theatertheorie F1. Kennis van speelstijlen F2. Kennis van theatergeschiedenis F3. Kennis van theaterbegrippen Uitleg verdiepingsopdrachten a. Je moet eerst een voldoende voor je basisonderzoek hebben (5,5) b. Je kunt kiezen uit 3 verschillende niveau s: verdieping/gevorderd/expert. c. Dit levert extra punten op voor je cijfer van je basisonderzoek dat max een 7 kan zijn. i. Verdieping = 1 extra punt voor je onderzoek. ii. Gevorderd = 2 extra punten op je onderzoek. iii. Expert = 3 extra punten op je onderzoek. d. Binnen de periode moet je dit afronden. Uitleg boekje a. Blijft op school b. Is individueel c. Laat je elke les aftekenen (ben je zelf verantwoordelijk voor) d. Motivatiecijfer wordt hierop gebaseerd.

3 Studiewijzer Graaf Engelbrecht Periode 1 Hoe ziet het theater eruit? VAK Theater KLAS 3 Week Klassikaal Eigen Planning Motivatie Cijfer contr Sept Introductie opdracht Euripides/Sophocles/Aeschylus Theaterselfie voor Titelblad de 4 b s Naam/Klas/4 Foto s/theater 2x printen!!! Sept Klassikale check Sept VT Onderzoek gepresenteerd Okt OV Theatertermen periode 1 Uitleg Praktijk opdracht. Spelen op zijn Grieks Okt Spelen op zijn Grieks Okt Klassikale check Spelen op zijn Grieks Okt Spelen op zijn Grieks Nov Speel een tekst van Ifigenia Nov X-WEEK!! Van 26 oktober t/m 30 oktober 2015 is het HerfstVAKANTIE!

4 Periode 2 Hoe ziet het acteren eruit? VAK Theater KLAS 3 Week Klassikaal Eigen Planning cijfer toetsing contr Nov Introductie opdracht Trojaanse verhalen Sept Klassikale check Dec VT Onderzoek gepresenteerd Dec OV Theatertermen periode 2 Uitleg Praktijk opdracht. Je eigen Griekse scene Dec Je eigen Griekse scene Jan Jan Je eigen Griekse scene Je eigen Griekse scene Jan Jan Jan Speel je zelf bedachte Griekse Scene Speel je zelf bedachte Griekse Scene X-WEEK!! Van 21 december 2015 t/m 3 januari 2016 is het KerstVAKANTIE!

5 Periode 3 Hoe ziet theatrale vormgeving eruit? VAK Theater KLAS 3 Week Klassikaal Eigen Planning cijfer toetsing contr Feb Introductie opdracht Shakespeare Feb Klassikale check Maart VT Onderzoek gepresenteerd Maart Maart OV Theatertermen periode 3 Uitleg Praktijk opdracht. Ongelikt Maart Ongelikt April Ongelikt April April Je speelt jouw scene uit Ongelikt. X-WEEK!! Van 8 t/m 12 februari 2016 is het VoorjaarsVAKANTIE! 25 maart = Goede Vrijdag 28 en 29 maart = Pasen

6 Periode 4 Hoe ziet een toneelstuk eruit? VAK Theater KLAS 3 Week Klassikaal Eigen Planning cijfer toetsing contr April Introductie opdracht Wat is liefde in het Theater Mei Klassikale check Mei VT Onderzoek gepresenteerd Mei OV Theatertermen periode 4 Uitleg Praktijk opdracht. Sonnet Juni Sonnet Juni Sonnet Juni Sonnet presenteren Juni Sonnet presenteren Juli X-WEEK!! CT DRAMA 1 t/m 4!!! Inzicht en Termen!!! Van 25 april t/m 8 mei 2016 is het MeiVAKANTIE! 16 Mei = 2 de pinksterdag

7 Datum: Beoordelingsschema Theater VT1 Ifigineia Vaardigheden 2,5 (Goed) 2,0 (Voldoende) 1,0 (Matig) 0,5 (Slecht) B1. De leerling is gedurende De leerling is meestal Leerling is in delen van Leerling is nauwelijks te Verstaanbaarheid de hele verstaanbaar de niet goed verstaan tijdens de B2. Geloofwaardigheid verstaanbaar De leerling speelt emoties zeer te verstaan soms De speler vindt het moeilijk om emoties te spelen B7. Spelconcentratie Uitbeelding van gedurende de hele Personage wordt gedurende grote delen van de gedurende grote delen van de niet gedurende de niet B8. Tekstbehandeling Leerling is altijd waarachtig in zijn Leerling is meestal waarachtig in zijn Leerling is waarachtig in zijn Leerling is onvoldoende waarachtig in de C2. Vormgeven heel goed vormgeven door middel van decor en goed vormgeven door vormgeven door middel van decor en moeilijk om een scene vorm te geven door C3. Mise-en-scene een miseen- heel goed een miseen- goed soms een mise-en- moeilijk om een miseen- uit te denken en vorm te geven op de vloer C4. Spanningsopbouw heel goed een spanningsopbouw goed een spanningsopbouw Het lukt de leerling soms om een moeilijk om een E4. Elkaars presentatie klasgenoten erg goed klasgenoten goed klasgenoten moeilijk nabespreken moeilijk om presentaties van klasgenoten na te bespreken Opmerkingen: Cijfer: Paraaf Docent:

8 Beoordelingsschema Theater VT2 Eigen Griekse Scene Datum: Vaardigheden 2,5 (Goed) 2,0 (Voldoende) 1,0 (Matig) 0,5 (Slecht) B1. De leerling is gedurende De leerling is meestal Leerling is in delen van Leerling is nauwelijks te Verstaanbaarheid de hele verstaanbaar de niet goed verstaan tijdens de B2. Geloofwaardigheid verstaanbaar De leerling speelt emoties zeer te verstaan soms De speler vindt het moeilijk om emoties te spelen B4. B5 Fysiek spel/tranformatie Het personage is heel duidelijk fysiek vormgegeven Het personage is duidelijk fysiek vormgegeven Het personage is in delen van het spel fysiek vormgegeven Het personage is nauwelijks fysiek vormgegeven C2. Vormgeven heel goed vormgeven door middel van decor en goed vormgeven door vormgeven door middel van decor en moeilijk om een scene vorm te geven door C3. Mise-en-scene een miseen- heel goed een miseen- goed soms een mise-en- moeilijk om een miseen- uit te denken en vorm te geven op de vloer C4. Spanningsopbouw heel goed een spanningsopbouw goed een spanningsopbouw Het lukt de leerling soms om een moeilijk om een D2. schrijven van een dialoog heel goed een dialoog schrijven die origineel is en tekstueel sterk goed een dialoog schrijven die origineel is een dialoog schrijven maar inhoudelijke en wat betreft originaliteit is het niet sterk moeilijk om een dialoog te schrijven en moet zich op gebied van originaliteit en tekst ontwikkelen E4. Elkaars presentatie klasgenoten erg goed klasgenoten goed klasgenoten moeilijk nabespreken moeilijk om presentaties van klasgenoten na te bespreken Opmerkingen: Cijfer: Paraaf Docent:

9 Datum: Beoordelingsschema Theater VT3 Ongelikt Vaardigheden 2,5 (Goed) 2,0 (Voldoende) 1,0 (Matig) 0,5 (Slecht) B1. De leerling is gedurende De leerling is meestal Leerling is in delen van Leerling is nauwelijks te Verstaanbaarheid de hele verstaanbaar de niet goed verstaan tijdens de B2. Geloofwaardigheid verstaanbaar De leerling speelt emoties zeer te verstaan soms De speler vindt het moeilijk om emoties te spelen B6. Ruimtelijk bewustzijn Leerling is zich bewust van zijn plaats en beweging in de ruimte en hanteert deze betekenisvol Speler is zich bewust van zijn plaats en beweging in de ruimte en hanteert deze niet steeds betekenisvol Speler is zich regelmatig bewust van zijn plaats en beweging in de ruimte en hanteert deze niet steeds betekenisvol Speler is niet bewust van zijn plaats en beweging in de ruimte B8. Tekstbehandeling Leerling is altijd waarachtig in zijn Leerling is meestal waarachtig in zijn Leerling is waarachtig in zijn Leerling is onvoldoende waarachtig in de C2. Vormgeven heel goed vormgeven door middel van decor en goed vormgeven door vormgeven door middel van decor en moeilijk om een scene vorm te geven door C3. Mise-en-scene een miseen- heel goed een miseen- goed soms een mise-en- moeilijk om een miseen- uit te denken en vorm te geven op de vloer C4. Spanningsopbouw heel goed een spanningsopbouw goed een spanningsopbouw Het lukt de leerling soms om een moeilijk om een E4. Elkaars presentatie klasgenoten erg goed klasgenoten goed klasgenoten moeilijk nabespreken moeilijk om presentaties van klasgenoten na te bespreken Opmerkingen: Cijfer: Paraaf Docent:

10 Datum: Beoordelingsschema Theater VT4 Sonnet Vaardigheden 2,5 (Goed) 2,0 (Voldoende) 1,0 (Matig) 0,5 (Slecht) B1. De leerling is gedurende De leerling is meestal Leerling is in delen van Leerling is nauwelijks te Verstaanbaarheid de hele verstaanbaar de niet goed verstaan tijdens de B2. Geloofwaardigheid verstaanbaar De leerling speelt emoties zeer te verstaan soms De speler vindt het moeilijk om emoties te spelen B7. Spelconcentratie Uitbeelding van gedurende de hele Personage wordt gedurende grote delen van de gedurende grote delen van de niet gedurende de niet C1. Verbeelden heel goed verbeelding inzetten bij het maken van scenès goed verbeelding inzetten in het maken van scenès soms verbeelding inzetten bij het maken van scenes moeilijk om verbeelding in te zetten bij het maken van s C2. Vormgeven heel goed vormgeven door middel van decor en goed vormgeven door vormgeven door middel van decor en moeilijk om een scene vorm te geven door C4. Spanningsopbouw heel goed een spanningsopbouw goed een spanningsopbouw Het lukt de leerling soms om een moeilijk om een D2. Schrijven van een Sonnet heel goed een sonnet schrijven die origineel is en tekstueel sterk goed een sonnet schrijven die origineel is een sonnetschrijven maar inhoudelijke en wat betreft originaliteit is het niet sterk moeilijk om een sonnet te schrijven en moet zich op gebied van originaliteit en tekst ontwikkelen E2. Vormen van een eigen mening goed eigen mening vormen en deze goed communiceren eigen mening vormen en kan deze voldoende communiceren moeilijk een eigen mening vormen en deze te communiceren eigen mening niet vormen en communiceren Opmerkingen: Cijfer: Paraaf Docent:

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk Welkom op Graaf Engelbrecht bij het vak Theater, Het is je gelukt om door de selectieprocedure heen te komen zodat je een mooie periode in je leven kan door brengen op de Graaf. Wat deze periode vooral

Nadere informatie

Drama: verdeling vakinhoud leerlijn groep 1-8

Drama: verdeling vakinhoud leerlijn groep 1-8 Drama: verdeling vakinhoud leerlijn groep 1-8 Toelichting schema Groen gemarkeerd = aanbevolen door vakdocent (minimaal) Geel gemarkeerd = stapje verder Rol opbouw Houding: Fysiek en Mimiek Stem Hoofdemoties

Nadere informatie

Eerste periode: Hierin wordt middels een praktijktoets en een theorietoets Blok 2: Fysiek theater getoetst.

Eerste periode: Hierin wordt middels een praktijktoets en een theorietoets Blok 2: Fysiek theater getoetst. PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Vak: Kunstvakken II drama Inleiding In het derde en vierde leerjaar bereid je je voor op het Centraal Schriftelijk Eindexamen Drama in de vierde klas. Omdat drama vooral

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2014-2015

INFORMATIE BOEKJE 2014-2015 INFORMATIE BOEKJE 2014-2015 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan? Wil jij graag acteren, regisseren of performen? Wil jij op het podium staan? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Vak: Kunstvakken II drama. Inleiding

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Vak: Kunstvakken II drama. Inleiding PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING 2015-2017 Vak: Kunstvakken II drama Inleiding In het derde en vierde leerjaar bereid je je voor op het Centraal Schriftelijk Eindexamen Drama in de vierde klas. Omdat

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Doorstroming De lln krijgen een halfjaar lessen Drama

Programma van Toetsing en Doorstroming De lln krijgen een halfjaar lessen Drama De lln krijgen een halfjaar lessen Drama Leerweg: BB, KB, TL regulier, sport en opstap Klas: Leerjaar Vak: Drama Toetsnr Methode: Geen Wat moet je voor de toetsing doen? Kerndoelen * Soort + tijd.2. BASIS

Nadere informatie

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Inleiding 2 INLEIDING DANS Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang.

Nadere informatie

Programma van Inhoud en Toetsing (PIT) Vak: drama Klas: B1 abcd PIT 1 van 7 MIME

Programma van Inhoud en Toetsing (PIT) Vak: drama Klas: B1 abcd PIT 1 van 7 MIME Vak: drama Klas: B1 abcd PIT 1 van 7 MIME wk 1 t/m wk 4 Magic Box Concentratie Spierspanning Mime Verbeelding de 5 W s uitbeelden: gebruik maken van mimetechniek Spierspanningsbeheersing Verbeelding gebruiken

Nadere informatie

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Drama -

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Drama - Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Drama - In de vaardigheidslijn drama wordt gebruik gemaakt van spelvaardigheden, verbeelden en vormgeven in een opbouwende lijn voor de groepen

Nadere informatie

Mensenslim. Ontwikkeld door: Peggy van Breugel i.s.m. leerkrachten

Mensenslim. Ontwikkeld door: Peggy van Breugel i.s.m. leerkrachten Lesbrief CmK Titel Project: Mensenslim Groep: Middenbouw BS Munstergeleen maart 2019 Ontwikkeld door: Peggy van Breugel i.s.m. leerkrachten Korte beschrijving project: BS Munstergeleen wil ingaan op Meervoudige

Nadere informatie

AUGUSTUS week MA DI WO DO VR ZA ZO. 1 week Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS week MA DI WO DO VR ZA ZO. 1 week Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 1 week 31 2 3 4 5 6 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 8 week 32 9 10 11 12 13 Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie 15 week 33 16 17

Nadere informatie

ondergaan van elkaar trim3 10% 9 Toets 3 Toets Inleveren logboek met reflectieverslag trim3 5%

ondergaan van elkaar trim3 10% 9 Toets 3 Toets Inleveren logboek met reflectieverslag trim3 5% 2016-2017 Naam Vak Kunstvak Drama Niveau Mavo geldend voor klas 9 en 10 Jaar Toetsnaam Type Omschrijving Afnamemoment PTA Herkansbaar 9 rapportcijfer 1 Diagnostische toets Sketch maken n.a.v. het Aristotelisch

Nadere informatie

Studiewijzer Nederlands Versie 1

Studiewijzer Nederlands Versie 1 Studiewijzer Nederlands Versie 1 3 vwo Schooljaar 2017-2018 Periode 1 Week Lesonderdeel In de les bespreken en maken Huiswerk af en geleerd Toetsen 34 Introductie H1 Lezen Uitleg studiewijzer Begin maken

Nadere informatie

Verrijkingslessen schooljaar

Verrijkingslessen schooljaar Verrijkingslessen schooljaar 2017-2018 Het programma van de verrijkingslessen (VL) ziet er voor dit schooljaar als volgt uit: Er zijn 5 blokken van 5 weken. De VL worden gevolgd met de hele klas, behalve

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

Opleiding Camera Acteren

Opleiding Camera Acteren Opleiding Camera Acteren Welkom bij deze opleiding! In deze sheet vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden, wat je aangeboden krijgt en nog overige praktische

Nadere informatie

Wk Maandag 30 aug Dinsdag 31 aug Woensdag 1 sept Donderdag 2 sept Vrijdag 3 sept Za/Zo 4/5 35 Start Schooljaar

Wk Maandag 30 aug Dinsdag 31 aug Woensdag 1 sept Donderdag 2 sept Vrijdag 3 sept Za/Zo 4/5 35 Start Schooljaar AcOA jaarrooster 2010-2011 Wk Maandag 30 aug Dinsdag 31 aug Woensdag 1 sept Donderdag 2 sept Vrijdag 3 sept Za/Zo 4/5 35 Start Schooljaar Spinoza Startbijeenkomst alle Lio s augustusstart en kennismaking

Nadere informatie

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO)

Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) Programma van Toetsing Onderbouw (PTO) 2017-2019 Inleiding Dit document geeft u meer inzicht in het programma en toetsing van kennis en vaardigheden van de leerlingen uit de onderbouw: leerjaar 1 en 2

Nadere informatie

[STUDIEHANDLEIDING PROJECTMANAGEMENT]

[STUDIEHANDLEIDING PROJECTMANAGEMENT] 2014/2015 ROC van Amsterdam Projectmanagement Schooljaar 2014/2015; Joerie Smit [STUDIEHANDLEIDING PROJECTMANAGEMENT] Een project draaien kunnen velen. Er één managen is een kunst Inleiding Een project

Nadere informatie

Een voorstelling met een duidelijk doel

Een voorstelling met een duidelijk doel wwwexpertisecentrum-kunsttheorienl Een voorstelling met een duidelijk doel Door middel van een kleine theatertour wil Mevrouw Maas de consumptiemaatschappij kritisch onder de loep nemen Ze heeft genoeg

Nadere informatie

Studiewijzer Nederlands

Studiewijzer Nederlands Studiewijzer Nederlands 2 vwo Schooljaar 2016-2017 Periode 1 Week Lesonderdeel In de les bespreken en maken Huiswerk af en geleerd Toetsen 34 Introductie H1 Lezen Uitleg studiewijzer Begin maken met H1

Nadere informatie

DRAMAW I J Z E R VOOR DE BOVENBOUW

DRAMAW I J Z E R VOOR DE BOVENBOUW DRAMAW I J Z E R VOOR DE BOVENBOUW Ik ben vandaag zo:... schooljaar: 2012-2013 docenten: Harrie Hounjet & André Stolk Drama moet je gewoon doen en dan lukt het wel. Drama is een Grieks woord en betekent

Nadere informatie

OP 1 Klokuren LESWEEK WEEK DATUM per week 2,25 EXAMEN BLOKUUR 90 Theorielokaal

OP 1 Klokuren LESWEEK WEEK DATUM per week 2,25 EXAMEN BLOKUUR 90 Theorielokaal Leerlijn: OP 1 Klokuren LESWEEK WEEK DATUM per 1 35 26- aug Lezen / Nieuwsbegrip / Idioom Schrijven 1 2 36 02- sep Lezen / Nieuwsbegrip / Idioom Muiswerk werkw. Spelling op maat 3 37 09- sep Lezen / Nieuwsbegrip

Nadere informatie

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen

januari 2015 29 dec 30 31 1 jan 15 2 3 4 26 27 28 29 30 31 1 feb MAANDAG DINSDAG WOENSDAG DONDERDAG VRIJDAG ZATERDAG ZONDAG 09:15 vrijzwemmen januari 2015 januari 2015 1 1 2 3 4 2 5 6 7 8 9 10 11 3 12 13 14 15 16 17 18 4 19 20 21 22 23 24 25 5 26 27 28 29 30 31 februari 2015 5 1 6 2 3 4 5 6 7 8 7 9 10 11 12 13 14 15 8 16 17 18 19 20 21 22 9

Nadere informatie

STUDIEPLANNER VWO-5 VAN DUITS. Periode 2. Wk Vaklessen Vakles / opdrachten Extra 43 K2 Taak 3 1-7 Literatuur. CL 20-24 / CG 10 Lernliste T3 A en B

STUDIEPLANNER VWO-5 VAN DUITS. Periode 2. Wk Vaklessen Vakles / opdrachten Extra 43 K2 Taak 3 1-7 Literatuur. CL 20-24 / CG 10 Lernliste T3 A en B Periode 1 34 K1 Taak 1 1-6 Lernliste T1 A CG 4 35 K1 Taak 1 7-14 Lernliste T1 A en B 36 K1 Taak 1 15-18 : meenemen Das Versprechen 37 K1 Taak 1 19-23 38 K1 Taak 2 1-9 so idioom / grammatica T1 CG 5 Oefentoets

Nadere informatie

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK INFORMATIEBOEKJE 2016-2017 WELKOM Wil jij graag toneelspelen en theatermaken? Dan ben je bij onze theaterschool aan het juiste adres! Bij ons kun je theaterlessen volgen

Nadere informatie

Vragenlijst voor Begeleiders

Vragenlijst voor Begeleiders Competentie Vakinhoud Overzicht vakken Vragenlijst voor Begeleiders Alfa Cijfer Sterk Zwak Nederlands Engels Duits Frans Grieks Latijn Beta Cijfer Sterk Zwak Wiskunde Natuurkunde Scheikunde Biologie Gamma

Nadere informatie

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK INFORMATIEBOEKJE 2017-2018 WELKOM Bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek is de magie en kracht van theater steeds het uitgangspunt. Vanuit deze magie en kracht maken

Nadere informatie

februarigroepen BBL regulier en instroom

februarigroepen BBL regulier en instroom februarigroepen BOL regulier en instroom 10ZO1402F 10ZO1502F 10ZO1402Fi 10ZO1502Fi 10ZB1302 10ZB1402 10ZB1502 10ZB1402 10ZB1502 februarigroepen BBL regulier en instroom 10ZO1402Gi 10ZO1502Gi K/L K K Li/Mi

Nadere informatie

KLAS: M2 VAK: Nederlands 2019/2020 Week Vanaf Opmerking jaarplanning. Leerdoel/inhoud/stof/onderwerp/onderdeel/toets overig.

KLAS: M2 VAK: Nederlands 2019/2020 Week Vanaf Opmerking jaarplanning. Leerdoel/inhoud/stof/onderwerp/onderdeel/toets overig. KLAS: M2 VAK: Nederlands 2019/2020 Week Vanaf Opmerking jaarplanning 34 19 aug 35 26 aug 20 augustus Mentorles brugklas 20 augustus Eerste uur mentorles (alle klassen) Docentenactiviteit Verhaal Gefixt

Nadere informatie

Klassenvertegenwoordigers Overleg Inleveren proeve (1) Uitslag proeve theoretische gedeelte bellen tussen

Klassenvertegenwoordigers Overleg Inleveren proeve (1) Uitslag proeve theoretische gedeelte bellen tussen 36 3-sep-12 1.1 Start proeve 1 Introductieweek BOL 37 10-sep-12 1.2 Start stage leerjaar 2+3 BOL Start project 1 38 17-sep-12 1.3 39 24-sep-12 1.4 Overleg 12.00-13.00 40 1-okt-12 1.5 41 8-okt-12 1.6 42

Nadere informatie

Het eindwerkstuk GGCA Schooljaar 2015-2016

Het eindwerkstuk GGCA Schooljaar 2015-2016 Het eindwerkstuk GGCA Schooljaar 2015-2016 Lucas Sint, Luc van Roemburg en Monique de Hoop September 2015 Inhoudsopgave Inleiding: Wat is het eindwerkstuk?...3 Jaarplanning.4 De beoordeling van het eindwerkstuk.6

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2010-2011

Sectorwerkstuk 2010-2011 Sectorwerkstuk 2010-2011 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

1 Kijkkaarten bij spelpresentaties

1 Kijkkaarten bij spelpresentaties 1 Kijkkaarten bij spelpresentaties Om kinderen meer te betrekken bij het optreden van hun groepsgenoten, zijn kijkkaarten erg geschikt. Verdeel de kaarten onder de kinderen, individueel, per duo of per

Nadere informatie

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier 2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier Naam docent: Onderwerp van de les/training/ workshop: Aantal deelnemende studenten: Datum: Presenteren Beginsituatie: Groep kent elkaar nu al redelijk goed. Er

Nadere informatie

Lesplan atheneum 5. Woensdag 16 mei 2007, 3 e uur, blok 6: literatuur, les 1

Lesplan atheneum 5. Woensdag 16 mei 2007, 3 e uur, blok 6: literatuur, les 1 Woensdag 16 mei 2007, 3 e uur, blok 6: literatuur, les 1 - Leerlingen weten wat er dit blok van ze wordt verwacht. - Ze vormen groepen, verdelen de taken (logboek en planning, contextonderzoek, filmen

Nadere informatie

aug 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

aug 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag aug 206 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 4 5 6 7 8 9 20 2 22 23 24 25 26 27 28 29 30 3 sep 206 2 3 4 5 6 7 8 9 0 2 3 9:45-2:00: Groep 8 informatie avond 4 5 Juf Gonny (juf Mariëlle op kamp) 6 7 8 9 0:30-:30: Natuurtoets

Nadere informatie

Lambrecht Spijkerboer 12 oktober 17

Lambrecht Spijkerboer 12 oktober 17 Lambrecht Spijkerboer STA@Lambrechtspijkerboer.nl 12 oktober 17 De leerling in beeld Waarom eigenlijk toetsen? Wat wil je van de leerlingen weten? En wat willen de leerlingen van jou weten?... 4 vragen

Nadere informatie

Masterclass Science. Masterclass Science TBL

Masterclass Science. Masterclass Science TBL Masterclass Science Masterclass Science TBL Tijdens de masterclass Science leer je ontwerpen, bouwen, innoveren, onderzoeken, programmeren, presenteren en wetenschappelijk verslagleggen. Vaak doe je dit

Nadere informatie

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren.

Oriëntatie: Samen Scholen Beeldende Kunsteducatie. Helma Molenaars en Grada Buren. Oriëntatie: Het doel van deze lessenserie is: bestaande foto s zoeken met een eigen verhaal erbij. Dan gaan jullie mensen deze fotoserie voorleggen en vragen welk verhaal zij erin zien. Tot slot gaan jullie

Nadere informatie

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL PBGZ 12 / PBSD 9 Coördinatie, kwaliteit en voorlichting, profielfase Cohort 2016 2019 kwartiel 11 INSTROOMVEREISTEN:

Nadere informatie

Praktijkboek CKV onderzoek

Praktijkboek CKV onderzoek Praktijkboek CKV onderzoek Actief onderzoekend Nieuwsgierig naar kunst Inhoud 10 stappen voor de onderzoeksopdracht Overzichtsschema CKV onderzoek Wat ga ik onderzoeken? Invulblad 1 onderwerp en vraag,

Nadere informatie

werkruimte school als vindplaats (zorg) teamoverleg Ouderavond klas 3

werkruimte school als vindplaats (zorg) teamoverleg Ouderavond klas 3 legenda > DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2018-2019 vakantie DDW en SE leerlingen roostervrij centraal examen wk datum maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 35 27-aug 36 3-sep 08.30 jaaropening

Nadere informatie

Voor het beoordelen en het becijferen van de modules en projecten wordt door de docenten een scoringsformulier van competenties ingevuld.

Voor het beoordelen en het becijferen van de modules en projecten wordt door de docenten een scoringsformulier van competenties ingevuld. PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING Vak: Innovatieve Techniek Inleiding Innovatieve Techniek is een vak waarbij je een brede oriëntatie op techniek krijgen. Je werkt in de vorm van modules en projecten,

Nadere informatie

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar

Welkom. Nieuwsbrief. (terug) op Trajectum. Nieuwe directeur stelt zich voor. Aflevering 1 schooljaar Nieuwsbrief 7 september 2018 Aflevering 1 schooljaar 2018-2019. Welkom (terug) op Trajectum Namens alle medewerkers van Trajectum College heet ik alle ouders van harte welkom. In het bijzonder de ouders

Nadere informatie

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk

Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Reclame maken, doe je zo! Groep 6 Thema-overzicht Thema-overzicht Reclame maken, doe je zo! Groep 6 Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk Kern van het thema Het thema Functies

Nadere informatie

Jaarkalender ouders. ODS Daalhuizen augustus-2017

Jaarkalender ouders. ODS Daalhuizen augustus-2017 Jaarkalender ouders ODS Daalhuizen 2017-2018 augustus-2017 ma wk 1 28-aug-17 Eerste schooldag schooljaar 2017-2108 di 29-aug-17 wo 30-aug-17 do 31-aug-17 september-2017 vr 1-sep-17 za 2-sep-17 zo 3-sep-17

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Video 10. Het eindproduct AV-03-10-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De eindmontage afgerond.

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Video 10. Het eindproduct AV-03-10-01. Voorkennis: Je hebt de opdracht De eindmontage afgerond. OPDRACHTKAART AV-03-10-01 Voorkennis: Je hebt de opdracht De eindmontage afgerond. Intro: Nu het eindproduct klaar is, kun je de commercial presenteren aan de klas en aan je docent. Alle commercials zullen

Nadere informatie

Werken als artiest drama

Werken als artiest drama 08763 Atirst Drama 29-10-2008 11:52 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken als artiest drama Artiest Drama Wat laat je zien? Je hebt passie voor theater Je laat jezelf zien Je gaat ervoor en je zet door

Nadere informatie

Kijkkaarten bij spelpresentaties

Kijkkaarten bij spelpresentaties Kijkkaarten bij spelpresentaties Om kinderen meer te betrekken bij het optreden van hun groepsgenoten, zijn kijkkaarten erg geschikt. Verdeel de kaarten onder de kinderen, individueel, per duo of per drietal.

Nadere informatie

Repetitieschema Me On Stage VALKENSWAARD

Repetitieschema Me On Stage VALKENSWAARD OKTOBER week 41 5-okt 6-okt 7-okt 8-okt 9-okt 10-okt 11-okt Valkenswaard (1) week 42 12-okt 13-okt 14-okt 15-okt 16-okt 17-okt 18-okt Valkenswaard (2) week 43 19-okt 20-okt 21-okt 22-okt 23-okt 24-okt

Nadere informatie

werkruimte school als vindplaats (zorg) teamoverleg Ouderavond klas 3

werkruimte school als vindplaats (zorg) teamoverleg Ouderavond klas 3 legenda > DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2018-2019 vakantie DDW en SE leerlingen roostervrij centraal examen wk datum maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Periode 1 35 27-aug 36 3-sep 08.30

Nadere informatie

Docent: Eva Lems Datum: Tijd: 8.30 Klas: H3C Aantal lln: 26

Docent: Eva Lems Datum: Tijd: 8.30 Klas: H3C Aantal lln: 26 plan 1 i Docent: Eva Lems Datum: Tijd: 8.30 Klas: H3C Aantal lln: 26 onderwerp Beginsituatie kern Leerdoelen Docentdoelen ADHD Leerlingen hebben een hoofdstuk over gedrag gehad, maar vinden de relatie

Nadere informatie

Vragenlijst voor leerlingen

Vragenlijst voor leerlingen Competentie Vakinhoud Vragenlijst voor leerlingen Zet in het onderstaande overzicht je gemiddelde cijfer voor elk vak. Daarnaast kun je opschrijven waar je sterk en zwak in bent. Overzicht vakken Alfa

Nadere informatie

Jaarrooster stage rooster

Jaarrooster stage rooster Jaar 2016-2017 adm. voorbereiding kalenderweeweek - 35 0 29-aug maandag 30-aug dinsdag 31-aug woensdag 1-sep donderdag Zomervakantie donderdag 1 sept. bijeenkomst nw docenten 2-sep vrijdag boeken ophalen

Nadere informatie

Module H4-2 DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN (OVERZICHT EN KENMERKEN).

Module H4-2 DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN (OVERZICHT EN KENMERKEN). Module H4-2 DE TIJD VAN GRIEKEN EN ROMEINEN (OVERZICHT EN KENMERKEN). WERKSCHEMA (alle leerroutes) 2 lesweken Onderdeel van toets T1 in toetsweek 1 Alle informatie over deze module vind je hier: Jouw docent

Nadere informatie

Doel van deze presentatie is

Doel van deze presentatie is Doel van deze presentatie is Oplossingsgericht? Sjoemelen? Evaluatie van de praktische oefening. Verbetersuggesties qua oplossingsgerichtheid (niet met betrekking tot de inhoud van de gebruikte materialen)

Nadere informatie

Programma van toetsing en bevordering. 1 vmbo-bkl. Schooljaar 2013-2014

Programma van toetsing en bevordering. 1 vmbo-bkl. Schooljaar 2013-2014 Programma van toetsing en bevordering Schooljaar 2013-2014 Inhoud: - godsdienst - Nederlands - Engels - Frans - geschiedenis - aardrijkskunde - wiskunde - biologie - informatica - techniek - techniek praktijk

Nadere informatie

Wereldgodsdiensten. Project Levensbeschouwing 2 e klas St. Nicolaaslyceum. Naam:

Wereldgodsdiensten. Project Levensbeschouwing 2 e klas St. Nicolaaslyceum. Naam: Wereldgodsdiensten Project Levensbeschouwing 2 e klas St. Nicolaaslyceum Naam: Inhoudsopgave Inleiding Schema Beoordeling Deel 1 Test jezelf! Deel 2 Kies je onderwerp en aan de slag! Deel 3 Het ervaren

Nadere informatie

STUDIEPLANNER Niet-examenklassen Jaarlaag: 4 VWO Vak: Informatica. Toetsperiode 1. Wk Vaklessen Vakles / opdrachten Extra 36 B1H01: 1, 2 en 3

STUDIEPLANNER Niet-examenklassen Jaarlaag: 4 VWO Vak: Informatica. Toetsperiode 1. Wk Vaklessen Vakles / opdrachten Extra 36 B1H01: 1, 2 en 3 Toetsperiode 1 36 B1H01: 1, 2 en 3 Bits en bytes, talstelsels en schakelaars in de computer. Alle lln moeten een digitaal bestand aanleggen met daarin de opdrachten van de theoriehoofdstukken. Deze wordt

Nadere informatie

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

Augustus 2018 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag Augustus 2018 30-jul 31-jul 1-aug 2-aug 3-aug 4-aug 5-aug 6-aug 7-aug 8-aug 9-aug 10-aug 11-aug 12-aug 13-aug 14-aug 15-aug 16-aug 17-aug 18-aug 19-aug 20-aug 21-aug 22-aug 23-aug 24-aug 25-aug 26-aug

Nadere informatie

2019 januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november (Deze maand NVA) december 1 Nieuwbrief verzonden PILLAR Opl.

2019 januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november (Deze maand NVA) december 1 Nieuwbrief verzonden PILLAR Opl. 2019 januari februari maart april mei juni juli augustus september oktober november (Deze maand NVA) december 1 Nieuwbrief Amsterdam 7 2 Nieuwbrief Amsterdam 8 3 omzet insturen omzet insturen 4 omzet insturen

Nadere informatie

herfstvakantie vr. 23 okt. herfstvakantie

herfstvakantie vr. 23 okt. herfstvakantie Speeldata 2015-2016 dag datum van tot omschrijving competitie wo 26 aug. jeugd 18.00 20.00 vrij spelen wo 2 sept. jeugd 18.00 20.00 training wo 9 sept. jeugd 18.00 20.00 training senioren 20.00 22.30 CKS

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Thema. Dromen zijn bedrog!? Chiel Jan van Hofwegen

Docentenhandleiding. Thema. Dromen zijn bedrog!? Chiel Jan van Hofwegen Docentenhandleiding Thema Dromen zijn bedrog!? Chiel Jan van Hofwegen Oktober 2009 Inleiding. Deze handleiding is bedoeld als een gids voor de lessen die rondom het thema Dromen zijn bedrog!? gegeven zullen

Nadere informatie

Vak: Nederlands Klas: 5 vwo 2015-2016 Blok: I a

Vak: Nederlands Klas: 5 vwo 2015-2016 Blok: I a Vak: Nederlands Klas: 5 vwo 2015-2016 Blok: I a WEEK STOFOMSCHRIJVING ACTIVITEIT LEERLING tijdens les en buiten lestijd 35/36 Nieuw Nederlands: Cursus Leesvaardigheid Algemene theorie en Argumentatieve

Nadere informatie

Herinrichting Schoolplein mavo 3

Herinrichting Schoolplein mavo 3 Herinrichting Schoolplein mavo 3 Pagina 1 van 7 Inleiding Binnenkort ga je aan de slag met het project Herinrichting van het schoolplein. Alle leerlingen van het derde leerjaar gaan ervoor zorgen dat ons

Nadere informatie

VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis

VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis VRAGENLIJST STUDIEKRING Competentie Studievaardigheden en vak inhoudelijke kennis 1. Voordat ik aan mijn huiswerk begin, schat ik in hoeveel tijd het me per vak gaat kosten. 2. Ik verkijk mij nooit op

Nadere informatie

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO 4

PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO 4 PROGRAMMA VAN TOETSING EN AFSLUITING VWO 4 cursus 2013/2014 GERRIT VAN DER VEEN COLLEGE INLEIDING Beste leerlingen, Dit boekje is het eerste deel van jullie programma van toetsing en afsluiting. Je zit

Nadere informatie

prijslijsten 2o16 waddenstaete hoeve landleven

prijslijsten 2o16 waddenstaete hoeve landleven prijslijsten 2o16 waddenstaete hoeve landleven BLEEKERSCOOGH de witte hoek HET BUITENHOF DE WITTE HOEK PRIJSLIJST 2O16 5 's 124, 126, 128, 136, 14O 138 Bungalow 132, 134 Bungalow 142 WISSEL: VRIJDAG VAKANTIES

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg.

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaar Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg. Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schooljaar 2016 2017 Kaderberoepsgerichte en Gemengd/Theoretische Leerweg 1-Jarig PTA s-hertogenbosch Vak : Nederlands Dit vak wordt afgesloten met een

Nadere informatie

Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen?

Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Lesbrief: Bewust sociaal Thema: Wat is Mens & Dienstverlenen? Copyright Stichting Vakcollege Groep 2015. Alle rechten voorbehouden. Inleiding Zonder dat we het door hebben worden we steeds asocialer. Dit

Nadere informatie

www.ludiek-pedagogiek.eu Trainingsdoelen voor 21 e eeuw

www.ludiek-pedagogiek.eu Trainingsdoelen voor 21 e eeuw www.ludiek-pedagogiek.eu Trainingsdoelen voor 21 e eeuw De vijf kerncompetenties van de mens zijn te benutten door de maatschappij, maar zijn vele male rijker te ontwikkelen ten dienste van het persoonlijke

Nadere informatie

Praktijkboek CKV onderzoek

Praktijkboek CKV onderzoek Praktijkboek CKV onderzoek Actief onderzoekend Nieuwsgierig naar kunst 10 stappen voor de CKV onderzoeksopdracht Overzicht Onderweg met onderzoek Beste CKV leerling, Dit boekje is een hulpmiddel bij de

Nadere informatie

Versie FDMCI HvA Versie FDMCI HvA roosterluwe week* tent.week projecten, afstuderen, afronding, starten studiejaar, etc.

Versie FDMCI HvA Versie FDMCI HvA roosterluwe week* tent.week projecten, afstuderen, afronding, starten studiejaar, etc. Jaarroosters F 2016-2017 Legenda lesweek Versie 0.9.2 F HvA Versie 0.9.2 F HvA roosterluwe week* week projecten,, afronding, starten, etc. syllabus week kalender week ma. Datum vr. MIC-CO propedeuse (vt)

Nadere informatie

Toelichting Huishoudkunde BOL Leerjaar 2 Project Koken voor collega s / Eten bij de buren Sprints voor voorbereiding, uitvoering en beoordeling

Toelichting Huishoudkunde BOL Leerjaar 2 Project Koken voor collega s / Eten bij de buren Sprints voor voorbereiding, uitvoering en beoordeling Toelichting Huishoudkunde BOL Leerjaar 2 Project Koken voor collega s / Eten bij de buren Sprints voor voorbereiding, uitvoering en beoordeling In deze toelichting staan de sprints voor de voorbereiding,

Nadere informatie

De DOELSTELLING van de kunstbv-opdrachten & De BEOORDELING:

De DOELSTELLING van de kunstbv-opdrachten & De BEOORDELING: beeldende vorming De DOELSTELLING van de -opdrachten & De BEOORDELING: Doelstellingen van de opdrachten. Leren: Thematisch + procesmatig te werken Bestuderen van het thema: met een open houding Verzamelen

Nadere informatie

Vak: Nederlands Klas: 4 vwo Blok: I a

Vak: Nederlands Klas: 4 vwo Blok: I a Vak: Nederlands Klas: 4 vwo 2016-2017 Blok: I a WEEK 34 STOFOMSCHRIJVING ACTIVITEIT LEERLING tijdens les en buiten lestijd Uitleg methodes en werkwijze Aanmelden Beter spellen.nl niveau 3F en woordpost.nl,

Nadere informatie

Assessment as learning. Van lesgeven naar leren. Over leren, ontwikkelen en vormen. Over aanleren en toepassen. Hoe doe ik dat in mijn school?

Assessment as learning. Van lesgeven naar leren. Over leren, ontwikkelen en vormen. Over aanleren en toepassen. Hoe doe ik dat in mijn school? Assessment as learning Van lesgeven naar leren. Over leren, ontwikkelen en vormen. Over aanleren en toepassen. Hoe doe ik dat in mijn school? Formatieve assessment, waarom zou je dat gebruiken? In John

Nadere informatie

Docentenhandleiding Buitenspel

Docentenhandleiding Buitenspel Docentenhandleiding Buitenspel Museumles bij de tentoonstelling De heksen van Bruegel (19 september 2015 t/m 31 januari 2016) Museum Catharijneconvent Utrecht Museum Catharijneconvent, 2015 Inleiding U

Nadere informatie

PRIJSLIJST 2O19 LANDLEVEN DE WITTE HOEK DE WITTE HOEK WADDENSTAETE BUNGALOWS VILLA S

PRIJSLIJST 2O19 LANDLEVEN DE WITTE HOEK DE WITTE HOEK WADDENSTAETE BUNGALOWS VILLA S BLEEKERSCOOGH HET BUITENHOF LANDLEVEN WADDENSTAETE VILLA S BUNGALOWS BLEEKERSCOOGH met serre 21O, 212, 214 WISSEL: VRIJDAG VAKANTIES M/W WEEK M/W WEEK 4, 11, 18, 25 jan 535,00 820,00 410,00 670,00 1, 8

Nadere informatie

Beoordeling van het PWS

Beoordeling van het PWS Weging tussen de drie fasen: 25% projectvoorstel, 50% eindverslag, 25% presentatie (indien de presentatie het belangrijkste onderdeel is (toneelstuk, balletuitvoering, muziekuitvoering), dan telt de presentatie

Nadere informatie

Het profielwerkstuk

Het profielwerkstuk 1 Het profielwerkstuk 2014-2015 1. Inleiding Het profielwerkstuk (pws) is een onderdeel van het examendossier. Het profielwerkstuk is een opdracht voor de studenten van de examenklas voor een van de vakken

Nadere informatie

Instructie benodigdheden voor vak NE Instructie inloggen Plot

Instructie benodigdheden voor vak NE Instructie inloggen Plot KLAS: H/V1 VAK: NE 2019/2020 Wee k Vana f Opmerking jaarplanning 34 19 aug 20 augustus Mentorles brugklas 20 augustus Eerste uur mentorles (alle klassen) Docentenactiviteit benodigdheden voor vak NE inloggen

Nadere informatie

WELKOM OP BERNRODE! ouderavond klas 1 woensdag 3 juni 2015

WELKOM OP BERNRODE! ouderavond klas 1 woensdag 3 juni 2015 WELKOM OP BERNRODE! ouderavond klas 1 woensdag 3 juni 2015 Programma: Kennismaken met de school Onderwijs op Bernrode KENNISMAKEN Ouderavond: introductie op Bernrode - wie doet wat? - informatie (begin)

Nadere informatie

Presenteren. Oriëntatie

Presenteren. Oriëntatie Oriëntatie Dit ga je doen Je gaat een stand (marktkraam) inrichten om te laten zien wat je gedaan hebt tijdens dit project en wat je eindresultaat is. Je probeert jullie stand zo te maken dat het aantrekkelijk

Nadere informatie

Handleiding. Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec

Handleiding. Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec Handleiding Naam opdracht De horizon in je eigen omgeving Geschikte tijd uitvoering jan feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec zeer geschikt ongeschikt Benodigde materialen Pen en papier Opdrachtbladen

Nadere informatie

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren Kaderberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch

Programma van Toetsing en Afsluiting. Van Maerlant. Schooljaren Kaderberoepsgerichte Leerweg. 's-hertogenbosch Programma van Toetsing en Afsluiting Van Maerlant Schoolren 2015 2017 Kaderberoepsgerichte Leerweg 's-hertogenbosch Vak : Nederlands Inhoud CE : Kijk Lees Schrijfvaardigheid Tijdsduur CE : 120 minuten

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015 Rhedelijk Cultureel Leerplan September 2015 1 Inhoudsopgave 1. Ter inleiding 3 2. Missie en visie 4 2.1 Missie 2.2 Visie 2.3 Doelstellingen 2.4 Werkwijze 3. Uitgangspunten en kwaliteitsbeleid 5 3.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

8. Past drama in een hokje? Een praktijkonderzoek naar de validiteit en toepasbaarheid van een beoordelingsinstrument

8. Past drama in een hokje? Een praktijkonderzoek naar de validiteit en toepasbaarheid van een beoordelingsinstrument 8. Past drama in een hokje? Een praktijkonderzoek naar de validiteit en toepasbaarheid van een beoordelingsinstrument Debbie Klarenbeek en Borius van der Meulen Lok (2013) heeft een beoordelingsinstrument

Nadere informatie

BASISPLAN, PROCESFASENFORMULIER & OBSERVATIEFORMULIER BEELDENDE VORMING. Bloeiende bloemen. Lesvoorbereiding beeldende vorming

BASISPLAN, PROCESFASENFORMULIER & OBSERVATIEFORMULIER BEELDENDE VORMING. Bloeiende bloemen. Lesvoorbereiding beeldende vorming Bloeiende bloemen Lesvoorbereiding beeldende vorming Carlijn Luttikhuizen PEH16DA Basisplan : Les: Groep: Bron/Methode: Datum: Betekenis Wat zijn de inhouden en associatiemogelijkheden? Vorm Met behulp

Nadere informatie

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1

Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo. Basiskalender cursus 2015-2016. Basiskalender 2015 2016 1 Insula College, locatie Halmaheiraplein voor havo en vwo Basiskalender cursus 2015-2016 Versie 24 augustus 2015 Wijzigingen voorbehouden. roosterperiode 1 week 1 35 24 aug Roostervrije dag leerlingen m.u.v.

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Project Storesafari

Docentenhandleiding. Project Storesafari Docentenhandleiding Project Storesafari Docentenhandleiding project Storesafari Inhoud opdracht Storesafari De opdracht bestaat uit: 1 Links naar project Storesafari en retailquiz. 2 Docentenhandleiding

Nadere informatie

Jaaragenda schooljaar

Jaaragenda schooljaar Jaaragenda schooljaar 2017-2018 4-sep Kanjerweek 9-okt - Ouders mogen om 15.15 uur een kijkje in de klas nemen. 5-sep Kanjerweek 10-okt 6-sep Kanjerweek, jaaropening, luizencontrole 11-okt 7-sep Kanjerweek

Nadere informatie

Erik Kessels, Holland Doc, De kijk van Kessels http://www.hollanddoc.nl/programmas/20008070/afleveringen/42285155/

Erik Kessels, Holland Doc, De kijk van Kessels http://www.hollanddoc.nl/programmas/20008070/afleveringen/42285155/ Eerste les: Bronnen: Erik Kessels, Holland Doc, De kijk van Kessels http://www.hollanddoc.nl/programmas/20008070/afleveringen/42285155/ Website van Erik Kessels met fotoseries. http://www.kesselskramerpublishing.com/

Nadere informatie

ATHENEUM 5. Dhr. F. Vervoort COÖRDINATOR ATHENEUM 5 & 6 Docent DUITS. Mevr. N. Koolen DIRECTEUR ATHENEUM. Contact:

ATHENEUM 5. Dhr. F. Vervoort COÖRDINATOR ATHENEUM 5 & 6 Docent DUITS. Mevr. N. Koolen DIRECTEUR ATHENEUM. Contact: Programma 19.00 uur Welkom (mevr. N. Koolen, directeur atheneum) 19.05 uur Algemene informatie (dhr. F. Vervoort, coördinator) 19.30 uur Kennismaking met de mentor 20.30 uur Afsluiting ATHENEUM 5 Mevr.

Nadere informatie

V TEKENEN en KUNSTBESCHOUWING/KUNSTGESCHIEDENIS Docent: Volkert Keijsper STUDIEWIJZER-SE-2

V TEKENEN en KUNSTBESCHOUWING/KUNSTGESCHIEDENIS Docent: Volkert Keijsper STUDIEWIJZER-SE-2 Weeknr. en datum week 41 ma 6 okt Wat je, voorafgaande aan de contacturen, buiten de les gedaan moet hebben P = praktijk, K = kunstbeschouwing/kunstgeschiedenis K1+K2 - Niets Wat je doet in de contacturen

Nadere informatie

BIJLAGE 1.1 Lesplan les 1

BIJLAGE 1.1 Lesplan les 1 BIJLAGE 1.1 Lesplan les 1 Datum: 12-05- 2014 Tijd: 11.40-12.40 Klas: 3hvD Aantal aanwezigen: 24 Lesonderwerp Talen in Spaanstalige landen; reizen in Latijns-Amerika Beginsituatie (De lln voelt, vindt,

Nadere informatie

Theaterschool De Trap

Theaterschool De Trap Theaterschool De Trap Leerplan 4-jarige deeltijdopleiding tot acteur en theatermaker 1 1. INLEIDING Theaterschool De Trap is een begrip in Nederland op het gebied van professionele (deeltijd) opleidingen.

Nadere informatie

PTA: Overzicht toetsing profiel blok C 4 e jaar niveau 4 (Tussen haakjes staat het aantal studiepunten) versie 1.0 studiejaar

PTA: Overzicht toetsing profiel blok C 4 e jaar niveau 4 (Tussen haakjes staat het aantal studiepunten) versie 1.0 studiejaar PTA: Overzicht profiel blok C e jaar niveau (Tussen haakjes staat het aantal studiepunten) versie 1.0 studiejaar 018-019 Onderdeel KT Per 1 Periode Per 3 Periode Totaal studiepunt a. Examentoets 5 Examentoets

Nadere informatie