THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK"

Transcriptie

1 THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK INFORMATIEBOEKJE

2 WELKOM Wil jij graag toneelspelen en theatermaken? Dan ben je bij onze theaterschool aan het juiste adres! Bij ons kun je theaterlessen volgen in theater lesklassen die verdeeld zijn in verschillende niveaus. In een theater lesklas ontdek je de magie van theater, leer je toneelspelen en maak je kennis met hoe je theater maakt. Naast de theater lesklassen hebben wij ook productieklassen. Een productieklas houdt in dat je in een lesjaar o.l.v. een regisseur een voorstelling gaat maken. Dat kan een toneel of musical voorstelling zijn. In een productieklas word je niet alleen als speler, maar ook als maker aangesproken. Wil jij graag tekenen, kostuums ontwerpen en nadenken over theatervormgeving? Dan is de beeldende kunstklas vast en zeker iets voor jou! Bij ons kun je ook beeldende kunst lessen volgen. In de beeldende kunstklas maak je kennis met het beeldende vak, leer je beeldende technieken én ga je aan de slag als theatervormgever. In een expositie presenteer je jouw werken aan het publiek. Meer informatie over de verschillende klassen, vind je verderop in dit boekje.

3 DE THEATERSCHOOL De niveauklassen van onze school Verderop in dit boekje vind je het lesrooster en meer info over een lesjaar. A niveau klassen (Puppies, 3A, 4A, 5A, 7A) Ben je nieuwsgierig naar wat toneelspelen is en wil je meer ontdekken over het theater? Dan is een A theater lesklas vast en zeker iets voor jou! De A theater lesklassen zijn voor beginnende en semi- gevorderde spelers. Je leert de basisvaardigheden van toneelspelen door o.a. aan de slag te gaan met improvisatie en elementair spel. Je ontdekt je eigen theatrale instrument: wat kun je met je lichaam, stem en gezicht? Samenspelen, samenwerken maar vooral plezier maken zijn belangrijke begrippen die in een A theater lesklas aan bod komen. In het midden en op het einde van het lesjaar speel je in een korte toneelpresentatie en laat je zien wat je al geleerd hebt! B niveau klassen (3B, 4B, 5B, 7B) Heb je al les gevolgd in een A theater lesklas en ben je toe aan een stapje hoger? Dan is een B theater lesklas vast en zeker iets voor jou! De B theater lesklassen zijn voor gevorderde spelers en het advies hebben gekregen om naar het B niveau te gaan. In een B theater lesklas ligt de nadruk vooral op het verdiepen van toneelspelen en het verder ontwikkelen van je theatrale instrument. Je gaat o.a. aan de slag met elementair spel, improvisatiespel en teksttoneel. Ook maak je kennis met theatermaken door met medespelers scenes te maken. Kijken, luisteren en benoemen zijn belangrijke begrippen die aan bod komen. In het midden en op het einde van het lesjaar speel je in een korte toneelpresentatie.

4 DE THEATERSCHOOL C niveau klassen (productieklas toneel* of musical) Heb je al een aantal jaren ervaring opgedaan in onze theater lesklassen en wil je leren om de theatrale vaardigheden die je hebt geleerd, toe te passen in het maken van een productie? Dan is een productieklas zeer zeker iets voor jou! In een productieklas ga je een heel lesjaar naar een toneel of musicalvoorstelling toe werken. Je krijgt in principe geen theaterles, zoals in de A en B klassen, maar je gaat iedere week repeteren om uiteindelijk een voorstelling van A t/m Z op de planken te zetten. Dat betekent o.a. dat je meer tijd moet investeren dan in een theater lesklas. In een productieklas word je niet alleen als speler aangesproken, maar ook als theatermaker. Dat houdt in dat je actief bent betrokken bij het maakproces en ook gaat nadenken over de dramaturgie van de voorstelling. Op het einde van het lesjaar wordt de voorstelling vier keer gespeeld. Om mee te kunnen spelen in een van de productieklassen moet je deelnemen aan de auditiedag. Meer info over de auditiedag vind je verderop in dit boekje, of op onze website. *de productieklas toneel is onderdeel van het talent^3 project, d.w.z. dat je extra trainingen volgt en er een extra voorstelling op een minifestival gespeeld wordt. Meer info over het talent^3 project vind je op onze website. AB niveau klas (musicaltheater lesklas) Houd je van zingen, acteren en dansen? Heb je al ervaring opgedaan in een van onze theater lesklassen en wil je dolgraag de basis beginselen van musical leren? Dan is de musicaltheater lesklas misschien wel jouw ding! Deze lesklas is een voorbereiding op de (musical) productieklas. In de musicaltheater lesklas ga je geen volledige musical spelen, maar worden er scenes, liedjes en dansen uit een of meerdere musicals gehaald, waarmee je aan de slag gaat. Je

5 DE THEATERSCHOOL volgt toneel, zang en dansles. Tijdens de toneellessen leer je hoe je moet omgaan met teksten (analyse en interpretatie) en tijdens de dans en zanglessen leer je de basistechnieken. In het midden en op het einde van het lesjaar speel je in een korte musicalpresentatie. ABC niveau klas (abc theater lesklas) Vind je het fijner om in een kleinere groep les te volgen? Dan is de ABC theater lesklas vast en zeker iets voor jou! In de ABC theater lesklas krijg je meer individuele aandacht. Je leert, net zoals in de A theater lesklassen, de basisvaardigheden van toneelspelen en je maakt kennis met verschillende theatervormen. Daarnaast is er meer aandacht voor spreken voor en in een groep, houding, presentatie, zelfvertrouwen, samenspel en samenwerking. Als jij dus meer aandacht aan deze vaardigheden wilt besteden, dan is de ABC theater lesklas zeker voor jou geschikt! Op het einde van het lesjaar speel je twee keer in jullie eigen gemaakte voorstelling, natuurlijk met licht, geluid en kostuums. NB: de ABC theater lesklas is voor kinderen die het prettig vinden om in een kleinere groep (max. 8) les te volgen, bijv. omdat ze snel afgeleid zijn, meer structuur nodig hebben, onzeker of verlegen zijn in grote groepen etc. Volwassenen theater Ben je 18 jaar of ouder en nieuwsgierig naar het toneelvak? Dan kun je in theater lesklas 7A terecht en ga je aan de slag met wat eerder bij het A niveau beschreven staat. Als je al wat ervaring hebt dan kun je les volgen in theater lesklas 7B. Naast dat je dan aan de slag gaat met wat eerder bij het B niveau beschreven staat, ga je meer productiegericht werken. Dat houdt in dat je o.l.v. een regisseur, twee keer per jaar vanuit een bron, bijv. een tekst of thema, naar een korte voorstelling toewerkt.

6 DE BEELDENDE SCHOOL De beeldende kunstklas Verderop in dit boekje vind je het lesrooster en meer informatie over een lesjaar. De beeldende kunstklas Ben je beeldend ingesteld, nieuwsgierig en wil je graag verhalen vertellen in beelden? Dan is de beeldende kunstklas iets voor jou! De beeldende kunstklas is voor kinderen en jongeren die het leuk vinden om met verschillende disciplines binnen het beeldende kunstvak aan de slag te gaan. Je leert o.a. dat een beeldend kunstwerk is opgebouwd uit verschillende beeldaspecten. Deze beeldaspecten ga je toepassen d.m.v. schilderen en tekenen. Uniek aan onze lessen is dat beeldende kunst en theater nauw met elkaar verbonden zijn, doordat er ook aandacht besteed wordt aan theatervormgeving: het vormgeven van decor, kostuums en rekwisieten. Het maken van verhalen in beelden is het belangrijkst. Ontdekken, beleven en creëren zijn belangrijke begrippen die in de beeldende kunstklas aan bod komen. De werken die je maakt worden gepresenteerd in een van de drie exposities/open lessen.

7 JAARINDELING Alle klassen hebben in totaal 30 lessen of repetities. De lestijd is afhankelijk van de klas en kun je vinden bij het lesrooster, verderop in dit boekje. In een lesjaar zijn er twee presentatie momenten, namelijk presentatieweek 1 en 2. In de 1ste presentatieweek presenteren alle klassen (m.u.v. de productieklassen en de ABC theater lesklas) twee keer voor publiek. Op het einde van het lesjaar spelen alle theater lesklassen twee keer in de 2de presentatieweek en de productieklassen spelen 4 keer hun voorstelling. De beeldende kunstklas gebruikt de presentatieweken als expositie moment.

8 BELANGRIJKE DATA Open dag 1 Auditie dag productieklassen Start lessen/repetities Herfstvakantie Kerstvakantie Presentatieweek 1 en expositie 1 (m.u.v. ABC klas en productieklassen) Carnavalsvakantie Expositie 2 Goede vrijdag Meivakantie (incl. 1ste en 2de Paasdag, Koningsdag ) Bevrijdingsdag Hemelvaart Presentatieweek 2 en expositie 3 (m.u.v. de productieklassen) 2de pinksterdag Laatste lesweek lesklassen Voorstellingen productieklassen Laatste lesweek productieklassen Eindfeest Zomervakantie *Onder voorbehoud: gedurende het lesjaar ontvang je definitieve data **Op Goede vrijdag, Bevrijdingsdag en Hemelvaart gaan de lessen gewoon door (11:00-16:00 uur) Week t/m t/m t/m t/m maart 2017* 14 april 2017** t/m mei 2017** 25 mei 2017** t/m juni t/m *** Week 25, 26 of 27* Week 28* 15 juli t/m *** De laatste les van de maandag klassen wordt verplaatst naar 12 juni i.v.m. 2de Pinksterdag

9 LESROOSTER A1 Puppie theater lesklas Leeftijd: 5 t/m 7 jaar Lesdag/tijd: VR 16:45-17:45u Kosten: 180,- 3A en 3B theater lesklas Leeftijd: 7 t/m 10 jaar Lesdag/tijd: MA 16:45-18:15u Kosten: 230,- 4A en 4B theater lesklas Leeftijd: 10 t/m 12 jaar Lesdag/tijd: DO 16:30-18:00u Kosten: 230,- 5A theater lesklas Leeftijd: 12 t/m 14 jaar Lesdag/tijd: DI 17:30-19:00u Kosten: 230,- 5B theater lesklas Leeftijd: 14 t/m 17 jaar Lesdag/tijd: DO 18:30-20:00u Kosten: 230,- 7A theater lesklas Leeftijd: 18+ Lesdag/tijd: DI 19:30-21:45u Kosten: Tot 21 jr. 310,- *Vanaf 21 jr. 375,10 *Leerlingen vanaf 21 jaar betalen 21 procent BTW **Prijs bij musicaltheater lesklas is duurder i.v.m. extra zang en danslessen ***Prijs bij ABC is duurder i.v.m. intensievere begeleiding ****Prijs bij beeldend is duurder i.v.m. gebruik materialen 7B theater lesklas (productiegericht) Leeftijd: 18+ Lesdag/tijd: MA 19:45-22:00u Kosten: Tot 21 jr. 310,- *Vanaf 21 jr. 375,10 AB Musicaltheater lesklas Leeftijd: 11 t/m 14 jaar Lesdag/tijd: DO 18:30-20:00u Kosten: ** 267,50 Theater lesklas ABC Leeftijd: 8+ Lesdag/tijd: MA 18:30-19:30u Kosten: *** 310,- Beeldende kunstklas Leeftijd: 8+ Lesdag/tijd: DO 16:30-18:00u Kosten: **** 300,- C Productieklas toneel Leeftijd: 14+ Lesdag/tijd: DI 19:30-21:30u Kosten: Tot 21 jr. 375,- *Vanaf 21 jr. 453,75 C Productieklas musical Leeftijd: 12+ Lesdag/tijd: MA 18:30-20:30u Kosten: Tot 21 jr. 375,- *Vanaf 21 jr. 453,75 De theaterschool bestaat al 21 jaar en wordt nog steeds niet (structureel) financieel ondersteund door de Gemeente Sittard-Geleen.

10 INSCHRIJVEN Wil je les bij ons volgen? Op onze website kun je nogmaals alle info lezen en een inschrijfformulier downloaden. Zodra jouw formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je een bevestiging en uitnodiging voor de eerste les. Wil je auditie doen voor de productieklassen? Bezoek dan onze website en klik op het knopje Audities. Op deze pagina kun je alle informatie over de audities van de productieklassen vinden en een auditieformulier downloaden. Inschrijf/auditieformulier opsturen? Je ingevulde formulier kun je sturen naar: Theaterschool WM, t.a.v. inschrijvingen, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard. Voordat je jouw formulier opstuurt is het belangrijk om eerst de huisregels op onze website door te lezen. Start lessen? Alle lessen/repetities starten in week 40 (vanaf ) Instroommogelijkheden? Is het je niet gelukt om in oktober 2016 te starten in een van onze klassen en wil je toch nog graag les volgen? Neem dan contact op met om de mogelijkheden te bespreken. Stichting leergeld Westelijke Mijnstreek Benader stichting leergeld Westelijke Mijnstreek voor een eventuele tegemoetkoming in de cursuskosten, via:

11 AUDITIEDAG Heb jij al theaterervaring en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor de auditiedag en maak kans om mee te spelen in een van onze productieklassen. In het begin van dit boekje kun je lezen wat een productieklas inhoudt. Na de auditiedag bepalen de docenten of je bent toegelaten tot een van de productieklassen en zo ja, ook in welke. De auditiedag vindt plaats op 25 september Wil je weten welke producties we dit seizoen gaan maken? En wil je je aanmelden voor de auditiedag? Ga dan naar onze website:

12 CONTACT GEGEVENS Post en bezoekadres: Theaterschool Westelijke Mijnstreek Montgomerystraat BW Sittard Website: Telefoonnummer: Algemeen adres: KvK nummer: BTW-nummer: B01 Rekeningnummer: NL27INGB katja design & art

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK INFORMATIEBOEKJE 2017-2018 WELKOM Bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek is de magie en kracht van theater steeds het uitgangspunt. Vanuit deze magie en kracht maken

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2014-2015

INFORMATIE BOEKJE 2014-2015 INFORMATIE BOEKJE 2014-2015 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan? Wil jij graag acteren, regisseren of performen? Wil jij op het podium staan? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek

Nadere informatie

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

Informatie over Theatrique

Informatie over Theatrique Informatie over Theatrique Super leuk dat je interesse hebt in theater- of musicallessen bij Theatrique. Hieronder vind je allerlei praktische informatie over de lessen van het komende seizoen. Mocht je

Nadere informatie

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Basisschool De Zeppelin Anna Polaktuin 27 1705 JS Heerhugowaard T (072) 5726782 www.dezeppelin.nl Luchtpost Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Jeugdtheaterschool 2016 / Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond

Jeugdtheaterschool 2016 / Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond Jeugdtheaterschool 2016 / 2017 Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond 0492 47 52 55 info@annatheater.nl www.annatheater.nl Jeugdtheaterschool Annatheater Onze Jeugdtheaterschool is een plek waar kinderen

Nadere informatie

Productiegroep Jeugdtheaterschool Informatie over de Jeugdtheaterschool Over de docent Een prachtig vormgegeven, waarachtig

Productiegroep Jeugdtheaterschool Informatie over de Jeugdtheaterschool Over de docent Een prachtig vormgegeven, waarachtig Jeugdtheaterschool 2018 / 2019 Jeugdtheaterschool Annatheater Onze Jeugdtheaterschool is een plek waar kinderen en jongeren van alle leeftijden op verschillende niveaus acteerlessen kunnen volgen. Altijd

Nadere informatie

Toneel! voor kinderen

Toneel! voor kinderen kom op Toneel! voor kinderen Is hofplein iets voor jou? Schrijf je in voor 1 mei www.jeugdtheaterschoolhofplein.nl DE JeugdTHEATERSCHOOL Thuis spelen zingen en dansen is natuurlijk leuk maar nog leuker

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 3 september 2015

Nieuwsflits. Kalender: 3 september 2015 Nieuwsflits 3 september 2015 Kalender: Agenda: Zaterdag 5 september: Kennismaken met voetbal 15 september t/m 21 september: St. Humantex - Kledingactie Vrijdag 2 oktober: Unicef Sponsorloop In deze nieuwsflits

Nadere informatie

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden

Maandag 24 juni geen school. Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli. Donderdag 13 juni Data om te onthouden Donderdag 13 juni 2019 Klimophetnieuws Spetterende BBQ met ouders, leerlingen op vrijdag 5 juli Het is weer bijna tijd voor de jaarlijkse BBQ. De ouderraad organiseert op vrijdag 5 juli heel veel leuke

Nadere informatie

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015 Rhedelijk Cultureel Leerplan September 2015 1 Inhoudsopgave 1. Ter inleiding 3 2. Missie en visie 4 2.1 Missie 2.2 Visie 2.3 Doelstellingen 2.4 Werkwijze 3. Uitgangspunten en kwaliteitsbeleid 5 3.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk Welkom op Graaf Engelbrecht bij het vak Theater, Het is je gelukt om door de eerste 2 jaar heen te komen. Nog even en je moet de keuze van je profiel maken en wie weet bestaat die wel uit een pakket met

Nadere informatie

Wat houdt het programma van de theaterklas in? In de theaterklas werken we met lesmodules die telkens een periode van vier weken omvatten. De lessen b

Wat houdt het programma van de theaterklas in? In de theaterklas werken we met lesmodules die telkens een periode van vier weken omvatten. De lessen b Theaterklas Wat houdt het programma van de theaterklas in? In de theaterklas werken we met lesmodules die telkens een periode van vier weken omvatten. De lessen beginnen steeds met fysieke oefeningen,

Nadere informatie

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Inleiding 2 INLEIDING DANS Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang.

Nadere informatie

DE VELDHOVENSE REVUE 2016

DE VELDHOVENSE REVUE 2016 DE VELDHOVENSE REVUE 2016 auditie informatiepakket in het theater willen mensen verrast worden, met iets dat ze verwachten Tristan Bernard WELKOM Voor je ligt het auditie informatiepakket van De Veldhovense

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Scholing en evenementen

Scholing en evenementen ACADEMIE Scholing en evenementen 2018-2019 Beste collega, Met gepaste trots presenteren wij het scholingsaanbod van de Collage Academie 2018-2019. Professionalisering is belangrijk als je op school stappen

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

Stichting Balletschool Schagen, juni, Balletkrant

Stichting Balletschool Schagen, juni, Balletkrant Stichting Balletschool Schagen, juni, 2016 Balletkrant LESROOSTER VERANDERINGEN Dit jaar vinden er enkele wijzigingen in het lesrooster plaats. Modern/jazz groep op maandag 17.00 uur wordt verplaatst naar

Nadere informatie

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk Welkom op Graaf Engelbrecht bij het vak Theater, Het is je gelukt om door de selectieprocedure heen te komen zodat je een mooie periode in je leven kan door brengen op de Graaf. Wat deze periode vooral

Nadere informatie

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur

Dinsdag 1 e uur. Maandag 6 e uur Beste leerlingen, Jullie zijn geïnformeerd over het masterclassprogramma voor periode 1. In dit boekje kun je nog eens rustig nalezen waar de masterclasses over gaan en hoe en wanneer je je kunt inschrijven.

Nadere informatie

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Drama -

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Drama - Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Drama - In de vaardigheidslijn drama wordt gebruik gemaakt van spelvaardigheden, verbeelden en vormgeven in een opbouwende lijn voor de groepen

Nadere informatie

C. Fabritiusstraat HN Leeuwarden Tel: Website: JAARKALENDER

C. Fabritiusstraat HN Leeuwarden Tel: Website:     JAARKALENDER Tel: 058-2127623 E-mail: info@jwfschool.nl 2018 2019 JAARKALENDER SEPTEMBER 2018 Za 1 Ma 17 Studiedag. Alle kinderen vrij. OR Week van de gesprekken Zo 2 Di 18 Ma 3 Eerste schooldag Wo 19 Di 4 Hoofdluiscontrole

Nadere informatie

De blijft je hele leven een rol spelen

De blijft je hele leven een rol spelen Laat je zien. In de Theaterklas. Stilletjes zijn we er heel trots op: onze Theaterklas. Omdat we ernstig vermoeden dat geen enkele andere middelbare onderwijsinstelling op dit hoge niveau programma s aanbiedt

Nadere informatie

Jaarplanning VSO Brouwerij Oosterbeek

Jaarplanning VSO Brouwerij Oosterbeek 2016-2017 Een Twitter account is aangemaakt om activiteiten, bijzonderheden en/of foto s (zonder herkenbaar de leerlingen erop) te plaatsen. Via onze website is het Twitter account te volgen. http://www.sgmbrouwerij.nl/contact/de+brouwerij%2c+locatie+oosterbeek/

Nadere informatie

Voorwoord Beste ouders en verzorgers,

Voorwoord Beste ouders en verzorgers, Voorwoord Beste ouders en verzorgers, Voor de tweede keer presenteren wij u met veel plezier het aanbod van naschoolse activiteiten. Dit aanbod is ook deze keer tot stand gekomen in samenwerking met Stichting

Nadere informatie

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM HET ERASMUS KUNSTSTROOM VOOR CREATIEVE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR DE KUNSTSTROOM MAAK JE KENNIS MET DE CREATIEVE WERELD Voor toekomstige artiesten en kunstenaars,

Nadere informatie

Inhoudsopgave BIJLAGEN

Inhoudsopgave BIJLAGEN BIJLAGEN Leerlijn Theater Thema Identiteit Groep 7 en 8 Mei 2017 Inhoudsopgave BIJLAGEN 1. Introductie van het project - (Voorbeeld)brief van de theaterdirecteur - Reflectievragen 2. Oriëntatie 2.1. Het

Nadere informatie

Schooljaar Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. Meer informatie nodig? Contact:

Schooljaar Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. Meer informatie nodig? Contact: Schooljaar 2018-2019 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving Meer informatie nodig? Contact: www.muziekschooldehondsrug.nl mail@muziekschooldehondsrug.nl Jaarplanning Begin nieuwe

Nadere informatie

Vakantie- en studiedagen overzicht 2019/2020 (volgend schooljaar)

Vakantie- en studiedagen overzicht 2019/2020 (volgend schooljaar) Vakantie- en studiedagen overzicht 2019/2020 (volgend schooljaar) Hieronder kunt u het overzicht van de vakantie- en studiedagen overzicht lezen van het volgende schooljaar. Studiedag Do. 3 oktober 2019

Nadere informatie

Augustus Jan Woudsmaschool Jaargetijden AR Driemond wk 31. wk 32.

Augustus Jan Woudsmaschool Jaargetijden AR Driemond wk 31. wk 32. Augustus 2017 31 32 33 34 35 1. di Zomervakantie 2. wo Zomervakantie 3. do Zomervakantie 4. vr Zomervakantie 5. za 6. zo 7. ma Zomervakantie 8. di Zomervakantie 9. wo Zomervakantie 10. do Zomervakantie

Nadere informatie

2016/2017 JAARKALENDER

2016/2017 JAARKALENDER Tel: 058-2127623 2016/2017 JAARKALENDER AUGUSTUS 2016 Ma 1 Wo 17 Di 2 Do 18 Wo 3 Vr 19 Do 4 Za 20 Vr 5 Zo 21 Za 6 Ma 22 Zo 7 Di 23 Ma 8 Wo 24 Di 9 Do 25 Wo 10 Vr 26 Do 11 Za 27 Vr 12 Zo 28 Za 13 Ma 29

Nadere informatie

Voorwoord. Voor alle workshops in blok 2 geldt dat inschrijven mogelijk is vanaf 19 februari; de inschrijving sluit op 2 maart.

Voorwoord. Voor alle workshops in blok 2 geldt dat inschrijven mogelijk is vanaf 19 februari; de inschrijving sluit op 2 maart. Voorwoord Beste ouders en verzorgers, Voor de vierde keer presenteren wij u met veel plezier het aanbod van naschoolse activiteiten. Dit aanbod is ook deze keer tot stand gekomen in samenwerking met Stichting

Nadere informatie

C. Fabritiusstraat HN Leeuwarden Tel: Website: JAARKALENDER

C. Fabritiusstraat HN Leeuwarden Tel: Website:     JAARKALENDER Tel: 058-2127623 2017 2018 JAARKALENDER SEPTEMBER 2017 Vr 1 Zo 17 Za 2 Ma 18 Studiedag. Alle leerlingen vrij. Week van de gesprekken Zo 3 Di 19 MR Ma 4 Eerste schooldag Wo 20 Di 5 Hoofdluiscontrole Do

Nadere informatie

STARnieuws Mei Informatie over: Inleiding. Inleiding

STARnieuws Mei Informatie over: Inleiding. Inleiding STARnieuws Mei 2012 Informatie over: Inleiding Nieuws van de administratie: Lesrooster volgend seizoen. Ophalen en wegbrengen van de leerlingen. Korting kaartjes TRASH Wijziging van het lesreglement Auditie

Nadere informatie

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent!

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen is wel ergens goed in!

Nadere informatie

Wat leuk dat je ons hebt gevonden

Wat leuk dat je ons hebt gevonden Wat leuk dat je ons hebt gevonden In dit informatieboekje vertellen we je alles wat je moet weten over De Musical4daagse. Bij De Musical4daagse gaan we zeker voor een te gek eindresultaat: de voorstelling,

Nadere informatie

Doppenactie voor KNGF

Doppenactie voor KNGF In dit Blaadje Doppenactie voor KNGF... 2 Cultuurmenu... 2 Oproep verkeersregelaar. Herhaalde oproep!... 3 Carnaval 2019 A k jou nie aar... 4 De agenda van de maand januari... 4 1 Doppenactie voor KNGF

Nadere informatie

ZICHT OP TALENT DANSEN SPORT & BEWEGEN MASTERKUNSTKLAS WERELDKEUKEN

ZICHT OP TALENT DANSEN SPORT & BEWEGEN MASTERKUNSTKLAS WERELDKEUKEN ZUIDERLICHT COLLEGEvmbo B-K-T ZICHT OP TALENT DANSEN SPORT & BEWEGEN MASTERKUNSTKLAS WERELDKEUKEN ZUIDERLICHT COLLEGEvmbo B-K-T MASTER KUNSTKLAS SPORT & BEWEGEN ZUIDERLICHT.ORG DANSEN WERELD KEUKEN KIEZEN

Nadere informatie

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2014-2015 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

AUGUSTUS zomervakantie week 34/1. 27 week 35/2. ma di wo do vr za zo. Luizencontrole Nieuwe groep 1 start vandaag

AUGUSTUS zomervakantie week 34/1. 27 week 35/2. ma di wo do vr za zo. Luizencontrole Nieuwe groep 1 start vandaag AUGUSTUS 2018 zomervakantie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 week 34/1 8.30u. 9.00u.: Ouders en kinderen verwelkomen in de groep 21 Luizencontrole Nieuwe groep 1 start vandaag 22 23 24

Nadere informatie

Projecten Teambegeleidingen. 1. Drama met kwaliteit

Projecten Teambegeleidingen. 1. Drama met kwaliteit Projecten Teambegeleidingen Regie Podiumpresentatie Vertelvoorstellingen Workshops Onderwijsbegeleiding Walter Roozendaal Hovenierstraat 75 1825 AB Alkmaar Tel. 072-5619011 Triodos Bank NL49 TRIO 0254

Nadere informatie

Intensieve dansstage voor meisjes met een hoog dansniveau

Intensieve dansstage voor meisjes met een hoog dansniveau Intensieve dansstage voor meisjes met een hoog dansniveau Zondag 15 november - 13u tot 18u - t Rosco Ronse (Leuzesesteenweg 241-9600 Ronse) 13u- 15u20 : klassiek ballet 15u35-18u00: hedendaagse dans Elisabeth

Nadere informatie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie

AUGUSTUS ma di wo do vr za zo Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Zomervakantie Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Augustus Jan Woudsmaschool Jaargetijden AR Driemond wk 31. wk 32.

Augustus Jan Woudsmaschool Jaargetijden AR Driemond wk 31. wk 32. Augustus 2016 31 32 33 34 35 1. ma Zomervakantie 2. di Zomervakantie 3. wo Zomervakantie 4. do Zomervakantie 5. vr Zomervakantie 6. za 7. zo 8. ma Zomervakantie 9. di Zomervakantie 10. wo Zomervakantie

Nadere informatie

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL.

Zuiderlicht College. Open HUIS LESMIDDAGEN. 26 januari februari januari 7 februari 2018 VMBO BBL KBL TL. VMBO BBL KBL TL Zuiderlicht College Karel du Jardinstraat 54 Amsterdam Zuiderlicht College vrijdag 26 januari 2018 19:00 tot 22:00 uur Open HUIS zaterdag 10 februari 2018 10:00 tot 13:00 uur LESMIDDAGEN

Nadere informatie

Augustus Week MA DI WO DO VR Opmerkingen --/ / / / Alles-in-1: 1/35 27

Augustus Week MA DI WO DO VR Opmerkingen --/ / / / Alles-in-1: 1/35 27 Augustus 2018 --/31 1 2 3 --/32 6 7 8 9 10 --/33 13 14 15 16 17 --/34 20 21 22 23 24 1/35 27 28 29 30 31 Alles-in-1: Start Schooljaar 2018-2019 Opening schooljaar Driehuis kerk om 09.00 uur Maandinfo 1:01-09

Nadere informatie

Weekbrief nummer november 2018

Weekbrief nummer november 2018 Weekbrief nummer 14 27 november 2018 Agenda november do 29 groep 8: op de fiets naar school: meefietser gevraagd: zie hieronder november vr 30 groep 7: op de fiets naar school: meefietser gevraagd: zie

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM Het Erasmus Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie voor de Kunststroom Het Erasmus kiest, kiest voor 9 uur kunstvakken per week het vak drama kennismaken met

Nadere informatie

Het slagingspercentage. het Marecollege ligt boven het landelijk gemiddelde.

Het slagingspercentage. het Marecollege ligt boven het landelijk gemiddelde. Het slagingspercentage van het Marecollege ligt boven het landelijk gemiddelde. Welkom op het Marecollege! Wij zijn een vrijeschool voor vwo, havo en vmbo-tl. Je hebt bij ons de keuze uit alle vakken en

Nadere informatie

AUGUSTUS. Wk Dag Dat 31 Wo 1 Do 2 Vr 3 Za 4 Zo 5 32 Ma 6 Di 7 Wo 8 Do 9 Vr 10 Za 11 Zo Ma 13 Di 14 Wo 15 Do 16

AUGUSTUS. Wk Dag Dat 31 Wo 1 Do 2 Vr 3 Za 4 Zo 5 32 Ma 6 Di 7 Wo 8 Do 9 Vr 10 Za 11 Zo Ma 13 Di 14 Wo 15 Do 16 31 Wo 1 Do 2 Vr 3 Za 4 Zo 5 32 Ma 6 Di 7 Wo 8 Do 9 Vr 10 Za 11 Zo 12 33 Ma 13 Di 14 Wo 15 Do 16 AUGUSTUS Vr 17 Za 18 Zo 19 34 Ma 20 Di 21 Wo 22 Do 23 Vr 24 Za 25 Zo 26 35 Ma 27 Di 28 Wo 29 Do 30 Vr 31

Nadere informatie

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem

Informatieboekje. Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat LL Alem Informatieboekje Peuterspeelzaal De Odradaatjes. St. Odradastraat 14-5335 LL Alem Inhoudsopgave 01. Inleiding... 3 02. Waarom naar een peuterspeelzaal?... 3 03. Doelstelling... 4 04. Doelgroep... 4 05.

Nadere informatie

cursussen & workshops

cursussen & workshops cursussen & workshops ONTDEK HET NIEUWE AANBOD www.dedomijnen.nl/educatie cursussen en workshops 2019 Carnavalsgrime Tijdens deze cursus leer je zelfstandig te grimeren en op een doeltreffende wijze met

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Kalender schooljaar Vossenerlaan AC Blerick

Kalender schooljaar Vossenerlaan AC Blerick Kalender schooljaar 2016-2017 Vossenerlaan 7-924 AC Blerick - 077-3968308 info@extralent.kerobei.nl - www.extralent.kerobei.nl September 2016 Maandag september is de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar.

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Leren doe je met plezier op mavo-xl!

Leren doe je met plezier op mavo-xl! Extra bij het magazine voor groep-8 leerlingen en hun ouders over Het Stedelijk Zutphen Leren doe je met plezier op mavo-xl! In dit nummer -> Mavo-XL, voor een goede aansluiting op mbo én havo -> Wie ben

Nadere informatie

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR!

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! Shine Wij zijn SHINE, een centrum voor podiumkunsten. Graag willen wij u hierbij kennis laten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER

NIEUWSBRIEF NUMMER NIEUWSBRIEF NUMMER 11 07-07-2017 Wilt u voor de zomervakantie het verslagboekje van uw kind inleveren? Het uiterlijk op maandag 17 juli. Onder andere in deze nieuwsbrief: Picknick op woensdag 19 juli Ouders

Nadere informatie

Activiteiten seizoen 2018/2019 data Activiteiten seizoen 2018/2019 data Laatste wijziging Vastgesteld Laatste wijziging Vastgesteld

Activiteiten seizoen 2018/2019 data Activiteiten seizoen 2018/2019 data Laatste wijziging Vastgesteld Laatste wijziging Vastgesteld Activiteiten seizoen 2018/2019 data Activiteiten seizoen 2018/2019 data Laatste wijziging Vastgesteld Laatste wijziging Vastgesteld Schoonmaken DOJO Public Relations Commissie Start lessen seizoen 20/08

Nadere informatie

Inhoudsopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier

Inhoudsopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier Schooljaar 2011 2012 sopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier Wat is The Talent Factory? The Talent Factory

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014!

Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014! Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014! facebook.com/riqqrheden @RiQQRheden FRAGMENTENFESTIVAL RHEDEN 2014 FRAGMENTENFESTIVAL RHEDEN 2014 Fragmentenfestival Fragmentenkoor Fragmentenorkest

Nadere informatie

Kalender schooljaar Vossenerlaan AC Blerick

Kalender schooljaar Vossenerlaan AC Blerick Kalender schooljaar 2017-2018 Vossenerlaan 57-5924 AC Blerick - 077-3968308 info@extralent.kerobei.nl - www.extralent.kerobei.nl Augustus 2017 Maandag 28 augustus is de eerste schooldag van het nieuwe

Nadere informatie

Het Erasmus. HAVO/ VWO m

Het Erasmus. HAVO/ VWO m Het Erasmus HAVO/ VWO Kun sts troo m Het Era sm us Kun Wan stzi ted! nni ge typ es Kunststroom Zing je de hele dag of ben je één met je muziekinstrument? Ben je gek op theater? Houd je van schilderen,

Nadere informatie

Balletschool De Dansacker

Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker Informatieboekje seizoen 2014-2015 Welkom bij Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun

Nadere informatie

CONCEPT JAARKALENDER voor ouders NB: Wijzigingen gedurende het jaar voorbehouden!

CONCEPT JAARKALENDER voor ouders NB: Wijzigingen gedurende het jaar voorbehouden! CONCEPT JAARKALENDER 2018-2019 voor ouders NB: Wijzigingen gedurende het jaar voorbehouden! Week Dag Datum Activiteit Toets/thema Vergadering Avond 31 Ma 30-7 Zomervakantie 2018 Di 31-7 Zomervakantie AUG

Nadere informatie

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert:

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Met nu: De Sint met zijn creatieve Pieten Musical les Dans-activiteiten Handbal Sport en Fun (O.B) Kleuter muziek Prezi voor beginners Schrijf

Nadere informatie

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge HAVO O.R.S. Lek en Linge Lek en Linge leuk en leerzaam! O.R.S. Lek en Linge Brugklaslocatie (bkl) Annie M.G. Schmidtpad 1 4103 NP Culemborg Vmbo-locatie (ibb) Ina Boudier-Bakkerstraat 2 4103 NN Culemborg

Nadere informatie

Masterclass Science. Masterclass Science TBL

Masterclass Science. Masterclass Science TBL Masterclass Science Masterclass Science TBL Tijdens de masterclass Science leer je ontwerpen, bouwen, innoveren, onderzoeken, programmeren, presenteren en wetenschappelijk verslagleggen. Vaak doe je dit

Nadere informatie

Augustus Oranje Nassauschool Rembrandtlaan 2a 1399 VJ Muiderberg wk 31. wk 32. wk 33.

Augustus Oranje Nassauschool Rembrandtlaan 2a 1399 VJ Muiderberg   wk 31. wk 32. wk 33. Augustus 2016 31 32 33 34 35 1. ma Zomervakantie 2. di Zomervakantie 3. wo Zomervakantie 4. do Zomervakantie 5. vr Zomervakantie 6. za 7. zo 8. ma Zomervakantie 9. di Zomervakantie 10. wo Zomervakantie

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links

ICBS De Windroos WEEKINFO 30. Belangrijke data. Onderwijs op de Windroos. Handige links WEEKINFO 30 ICBS De Windroos Galeistraat 2 1503 TJ Zaandam 075 20 10 129 info@de-windroos.nl Belangrijke data 27-4-2018 t/m 13-5-2018 Meivakantie Beste ouders/verzorgers, In deze info: Groepsindeling 2018-2019

Nadere informatie

Presentatieweek 18 jan t/m 24 jan 2016

Presentatieweek 18 jan t/m 24 jan 2016 PROGRAMMABOEKJE Presentatieweek 18 jan t/m 24 jan 2016 Hooggeëerd publiek, dames en heren, van harte welkom bij de eerste presentatieweek van de theaterschool! De leerlingen hebben zich de afgelopen periode

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale

BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale BSO Cursusprogramma blok 1 2009 MAX-BSO De Schiecentrale Rotterdam, december 2008 Beste kinderen, ouders & verzorgers, Voor jullie ligt het BSO-cursusprogramma van het 1 e kwartaal van 2009. Dit cursuspakket

Nadere informatie

KINDERBOERDERIJ. MEMO Kbs Kievitsloop

KINDERBOERDERIJ. MEMO Kbs Kievitsloop KINDERBOERDERIJ De kinderen van groep 1/2 zijn woensdag 15 mei naar de kinderboerderij geweest in Oosterhout. Daar hebben ze veel geleerd over alle dieren op de boerderij. Het was een geweldige leerzame

Nadere informatie

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016

Onze Lieve Vrouwelyceum juli 2016 Op lesvrije (mid)dagen buiten de in dit programma aangegeven schoolvakanties dienen de leerlingen beschikbaar te zijn voor excursies, praktische opdrachten, schoolexamens, achterstallig werk en, eventueel,

Nadere informatie

Jaaroverzicht 2015-2016 de site versie 8 september 2015. JAAROVERZICHT 2015-2016 voor ouders en leerlingen H.N. WERKMAN COLLEGE

Jaaroverzicht 2015-2016 de site versie 8 september 2015. JAAROVERZICHT 2015-2016 voor ouders en leerlingen H.N. WERKMAN COLLEGE STADSLYCEUM H.N. WERKMAN COLLEGE JAAROVERZICHT 2015-2016 voor ouders en leerlingen Hoewel de meeste data vaststaan, behoudt de schoolleiding zich het recht voor om de agenda aan te passen. Het is altijd

Nadere informatie

JAAROVERZICHT MAURICK COLLEGE versie 2.0 (4 juli 2019)

JAAROVERZICHT MAURICK COLLEGE versie 2.0 (4 juli 2019) JAAROVERZICHT MAURICK COLLEGE 2019-2020 versie 2.0 (4 juli 2019) 2019 Wk 33 aug Wk 34 aug start periode 1 Magister open va 20 aug Ma 12 19 introductie lln ( zie hieronder voor tijden) Di 13 20 start alle

Nadere informatie

Visie. Pianist / Docent / Componist

Visie. Pianist / Docent / Componist Visie Mijn muzieklessen zijn gericht op het op een toegankelijke manier ontwikkelen van een breed aantal vaardigheden op muziekgebied. Belangrijk hierbij is dat je altijd begrijpt wat je aan het doen bent.

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 209-2020 Augustus 209 3 2 3 4 32 6 7 8 9 0 33 2 3 4 6 7 8 34 9 Eerste schooldag Kleuters/Peuters thema wonen 20 2 22 wonen -2b 23 2 3 26 verkiezingen (j/m uit iedere groep) 27 28 29 30 3

Nadere informatie

Jaarkalender

Jaarkalender Jaarkalender 2017-2018 Augustus 2017 1 2 3 4 5 31 7 8 9 10 11 12 13 32 33 14 15 1 17 18 19 20 Zomervakantie 21 22 23 24 25 2 27 34 Eerste schooldag Deze week luizencontrole 28 29 30 31 35 We leren hier

Nadere informatie

memo memo memo memo memo

memo memo memo memo memo 27 mei 2019 nr. Studiedag Maandag 6 juni zijn de kinderen vrij. Het team heeft op deze datum een studiedag. We gaan de overdrachten van de ene groep naar de andere groep bespreken. Belangrijke data mei,

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Schooltijden / Openingstijden + telefoonnummers: Partners Kindcentrum De Sprong

Schooltijden / Openingstijden + telefoonnummers: Partners Kindcentrum De Sprong Schooltijden / Openingstijden + telefoonnummers: Partners Kindcentrum De Sprong Basisschool De Hinkstap - 0485 47 08 86 Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30 14.00 uur Woensdag 8.30 14.00 uur Donderdag 8.30

Nadere informatie

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar

Dalton Skills. Stedelijk Dalton College Alkmaar Dalton Skills Stedelijk Dalton College Alkmaar Plaatsing in Dalton Skills Alle leerlingen met een bb, bb/kb, kb, kb/tl advies komen op het Stedelijk Dalton College terecht in Dalton Skills. Dit geldt ook

Nadere informatie

Bijna op kamp! Nog een maand en het is zover; we gaan op kamp. Wist je dat...

Bijna op kamp! Nog een maand en het is zover; we gaan op kamp. Wist je dat... Met dank aan de inzet van de ouderraad zijn we in het nieuw gestoken. Deze sportshirts zullen o.a. ingezet worden tijdens sportdagen waarop we als school deelnemen. DANK! Bijna op kamp! Nog een maand en

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - VORM EN INHOUD

HOOFDSTUK 1 - VORM EN INHOUD Juli 2011, Deventer INHOUDSOPGAVE INLEIDING blz. 04 HOOFDSTUK 1 - VORM EN INHOUD 1.1 Vaststellen van de doelgroep blz. 05 1.2 Missie en Visie 1.3 Opzet van de Jeugdtheaterschool 1.4 Verantwoording van

Nadere informatie

TWICKEL PLUS. Beste leerling,

TWICKEL PLUS. Beste leerling, TWICKEL PLUS TWICKEL PLUS Beste leerling, Je hebt voor het TWICKEL College gekozen omdat je jouw talenten wilt laten zien en ten volle wilt ontwikkelen. Daarvoor krijg je alle kans tijdens de lessen en

Nadere informatie

JAARKALENDER

JAARKALENDER 2018-2019 JAARKALENDER SEPTEMBER 2018 Ik luister naar jou, maar jij luister ook naar mij za 1 ma 17 Gouden weken Deze week gouden gesprekken zo 2 di 18 ma 3 Gouden weken wo 19 di 4 do 20 wo 5 vr 21 do

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F Belangrijke data: N I E U W S B R I E F obs Apollo --- Grote Beer 36 --- 7904 LW Hoogeveen --- tel. 0528-262616 website: www.obs-apollo.nl --- email: obsapollo@bijeen-hoogeveen.nl 2 oktober 2017 4 oktober

Nadere informatie

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen Agenda: 12 & 14 okt Openbare danslessen. Familie en vrienden zijn van harte welkom! 17-21 okt Herfstvakantie. (Geen lessen) 26 &28 okt Jaarlijkse vrienden en vriendinnenlessen bij de dansafdeling. Alle

Nadere informatie

op toneel in je vrije tijd

op toneel in je vrije tijd op toneel in je vrije tijd de jeugd theaterschool Zingen, dansen en acteren voor iedereen tot 26 jaar! Iedere week er even tussenuit? Beleef met vrienden onder elkaar plezier aan toneelspelen! De Jeugdtheaterschool

Nadere informatie

Repetitieschema Me On Stage VALKENSWAARD

Repetitieschema Me On Stage VALKENSWAARD OKTOBER week 41 5-okt 6-okt 7-okt 8-okt 9-okt 10-okt 11-okt Valkenswaard (1) week 42 12-okt 13-okt 14-okt 15-okt 16-okt 17-okt 18-okt Valkenswaard (2) week 43 19-okt 20-okt 21-okt 22-okt 23-okt 24-okt

Nadere informatie

Wij hopen jullie allemaal te zien bij deze leuke workshops!

Wij hopen jullie allemaal te zien bij deze leuke workshops! De afgelopen twee jaar hebben er al zes basisscholen deelgenomen aan het project Molenwaard Actief. Vanaf dit schooljaar zullen we, met een nieuwe collega en twee stagiaires van start gaan op 16 scholen.

Nadere informatie