INFORMATIE BOEKJE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE BOEKJE 2014-2015"

Transcriptie

1 INFORMATIE BOEKJE

2 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan? Wil jij graag acteren, regisseren of performen? Wil jij op het podium staan? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres! Bij ons kun je theaterlessen volgen in verschillende theater lesklassen die verdeeld zijn in twee niveaus, namelijk beginners (A) en gevorderden (B). Tijdens de theaterlessen is drama/toneel het hoofdvak en daarnaast wordt er soms gewerkt met zang, muziek en beweging. Wij verzorgen ook theaterlessen voor kinderen en jongeren die het fijner vinden om les te krijgen in een kleinere groep waar er meer individuele aandacht wordt geschonken. Ook kun je bij ons productie lessen volgen in verschillende toneel/ musicalklassen. In een musical productieklas werk je een heel jaar lang naar een voorstelling toe, in de musicaltheater productieklas maak je een collagevoorstelling en in de theater makers productieklas werk je naar meerdere voorstellingen toe. Om mee te spelen in een van onze productieklassen is het noodzakelijk om deel te nemen aan de auditiedag. Meer informatie vind je verderop in dit boekje, of op onze website. Hou je van tekenen en schilderen? Ben jij creatief? Ben jij de nieuwe Picasso? Dan is de beeldende klas vast en zeker iets voor jou! Bij ons kun je ook beeldende lessen volgen. In de beeldende klas ga je bijvoorbeeld aan de slag met fotografie, portrettekenen en schilderen. Uiteindelijk wordt er een expositie georganiseerd om jouw kunstwerken aan het publiek te laten zien! Kortom: genoeg te doen, te leren en te beleven!

3 INFORMATIE Theaterschool Westelijke Mijnstreek is er voor mensen die graag - Toneel willen spelen - Op een podium willen staan - Presenteren en regisseren - Theater willen maken - Creatief bezig willen zijn - Zingen of dansen - Beeldend aan de slag gaan De niveauklassen van onze theaterschool: A Theater lesklas met 4 presentaties Een A theater lesklas wil zeggen dat je als leerling vrijwel geen ervaring hebt met toneelspelen. In een A theater lesklas ga je kennismaken met drama en theater, plezier beleven aan spel, zelf spelen en samenspelen. Dit ga je doen door te werken met verschillende dramatechnieken, zoals het werken met emoties, mimiek, houding en fantasie. En het werken met dramaonderwerpen, zoals improviseren, mime spelen en het werken met teksttoneel. Ook wordt er steeds meer toegewerkt naar het spelen van een personage. In een A theater lesklas ga je ook met behulp van handvaten van de docent eigen toneelstukjes maken. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een les? -Het leren spelen van typetjes en daarmee eigen scenes maken -Improviseren, net zoals De grote improvisatieshow van tv -Geloofwaardig toneelspelen B Theater lesklas met 4 presentaties Een B theater lesklas wil zeggen dat je als leerling al ervaring hebt met toneelspelen, meestal heb je deze ervaring opgedaan in een A theater lesklas. Bij een B theater lesklas ligt de nadruk vooral op het verdiepen en werken met drama. Dit ga je doen door verschillende dramatechnieken, zoals verbeelding en inleving toe te passen in verschillende dramaonderwerpen, bijvoorbeeld clownerie, schimmenspel, teksttoneel en het werken met improvisatie. Daarnaast zijn de begrippen samenspelen en samenwerken belangrijke items. In een B theater lesklas ga je ook met behulp van handvaten van de docent eigen toneelstukjes maken en waar mogelijk is ook regisseren. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een les.? -Het leren spelen van een personage en daarmee eigen scenes maken

4 DE THEATERSCHOOL -Werken/spelen met bestaande en eigen geschreven teksten -Geloofwaardig toneelspelen zowel in improvisaties als teksttoneel ABC theater lesklas met 2 voorstellingen Een ABC theater lesklas wil zeggen dat je als leerling werkt met theater in een kleinere groep (max. 8). Je gaat vooral lekker veel spelen en kennismaken met verschillende theatervormen. Op het einde van het jaar speel je twee keer in jullie eigen gemaakte voorstelling, natuurlijk met licht, geluid en kostuums. Voor wie : -Voor kinderen en jongeren die het prettig vinden om in een kleinere groep les te krijgen, bijvoorbeeld omdat ze snel afgeleid zijn, meer structuur nodig hebben, onzeker of verlegen zijn in grote groepen, etc. -Er wordt veel aandacht besteed aan spreken voor en in een groep, uitspraak, houding en beweging, presentatie, zelfvertrouwen, samenspel en samenwerking. Hierdoor is deze theater lesklas heel geschikt voor kinderen en jongeren die meer aandacht aan deze vaardigheden willen besteden. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een les? -Improviseren, net zoals De grote improvisatieshow van tv -Het leren spelen van typetjes -Het werken met tekst (monologen of gedichten) en zelf teksten schrijven -Het maken van een eigen voorstelling En nog veel meer! Musical productieklas/ musicaltheater productieklas met 4 voorstellingen In een musical (theater) productieklas ga je als acteur een heel lesjaar naar een voorstelling toe werken. Je krijgt in principe geen theaterles, zoals in de theater lesklassen, maar je gaat iedere week repeteren om uiteindelijk een voorstelling van A t/m Z op de planken te zetten. Bij de musical (theater) productieklassen wordt er gestreefd naar een bepaald niveau, dat wil zeggen dat je al ervaring moet hebben en je meer tijd moet investeren dan bijvoorbeeld in een theater lesklas. Om mee te kunnen spelen in een van de musical (theater) productieklassen moet je deelnemen aan de auditie dag. NB: de meeste spelers hebben vooraf al een A en B klas gevolgd. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een productiejaar..? -Musical productieklas 12+: het maken van een bestaande musicalvoorstelling, uiteraard met zang en dans.

5 DE THEATERSCHOOL -Musicaltheater productieklas 15+: Het maken van een collagevoorstelling waarbij je tekst, muziek en dans zelf maakt en/of zoekt, samen met een regisseur. De theater makers productieklas met meerdere voorstellingen In een theater makers productieklas ga je niet alleen als acteur aan de slag, maar ook als theatermaker. Je maakt in een lesjaar, samen met een regisseur, meerdere toneel voorstellingen in een kortere periode. Je bent dus naast acteur ook een maker en dat houdt in dat je bijvoorbeeld zelf een scene schrijft en deze daadwerkelijk regisseert/speelt. De theater makers productieklas heeft hetzelfde principe als de musical (theater) productieklassen, namelijk : er wordt iedere week gerepeteerd om uiteindelijk een voorstelling op de planken te zetten en er wordt naar een bepaald niveau gestreefd bij de acteurs. Om mee te kunnen spelen in de theater makers productieklas moet je deelnemen aan de auditie dag EN aantoonbare ervaring hebben. NB: de meeste spelers hebben vooraf al een A en B klas gevolgd. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een theater makers productieklas? -Het werken met improvisatie -Het werken met film acteren -Het werken met teksttoneel -Het werken met fysiek theater Allemaal voorstellingsgericht Zang en danslessen in A, B en productieklassen Je kunt ervan uitgaan dat je in een productieklas regelmatig gastlessen zang of dans krijgt, dit omdat dat waarschijnlijk een toevoeging is voor de productie die er gemaakt wordt. Maar ook in de theater lesklassen worden er regelmatig gastdocenten ingezet om lessen zang of dans te verzorgen of de vaste docent besteedt aandacht aan een muziek of bewegingsles. Beoordeling / evaluatie in alle klassen Aan het eind van het seizoen worden alle leerlingen geëvalueerd middels een rapport, waarin kansen en krachten beschreven staan. Hierbij letten we op de volgende zaken: inzet en motivatie, verbeeldingskracht, transformatie, expressie en houding, samenwerking en samenspel.

6 DE BEELDENDE SCHOOL A De beeldende klas met 3 exposities (kinderen) In de beeldende lesklas A kun je komen onderzoeken of het beeldende vak iets voor jou is! In de lessen ga je kennis maken met verschillende beeldende technieken. Je gaat werken met verschillende beeldaspecten zoals: vorm, licht, kleur en structuur. Deze beeldaspecten ga je toepassen door middel van schilderen, tekenen, boetseren en nog veel meer! B De beeldende klas met 3 exposities (jongeren en volwassenen) In de beeldende lesklas B ga je als beeldend kunstenaar aan de slag met verschillende disciplines binnen het beeldende vak. Er wordt gewerkt met verschillende beeldaspecten zoals compositie, perspectief, lijn en vorm. Dit ga je toepassen in diverse technieken zoals boetseren, schilderen en tekenen. In de beeldende lesklas B werk je zelfstandiger en hierdoor kun je meer experimenteren en zo jouw eigen stijl ontwikkelen. Net zoals in alle andere klassen staat samenwerking en het stukje presenteren centraal. Lesprogramma van de beeldende klassen : Een lesjaar van de beeldende lesklassen bestaat uit 30 lessen. Deze lessen worden verdeeld in 3 lesblokken, ieder blok bestaat uit 10 lessen. Per blok (10 lessen) wordt er aan de hand van één beeldende vaardigheid naar een expositie toegewerkt. In totaal zullen er dus drie exposities plaatsvinden.

7 JAARINDELING Voor de theater lesklassen : Een lesjaar van de theater lesklassen bestaat uit 30 lessen. Deze lessen worden verdeeld in 2 lesblokken, ieder blok bestaat dus uit 15 lessen. Per blok worden er lessen gegeven maar er wordt ook naar een presentatie voor publiek toe gewerkt waarbij de leerlingen in maximaal 30 minuten laten zien waar ze het afgelopen lesblok aan gewerkt hebben. Bij deze presentaties wordt er gebruik gemaakt van licht, geluid, grime, kostuums en eventuele decorstukken en attributen. In totaal treden de leerlingen van de theater lesklassen 4 keer op: twee keer in de eerste presentatieweek (na lesblok 1) en twee keer in de tweede presentatieweek (na lesblok 2). -De ABC klas presenteert in de tweede presentatieweek 2 keer hun voorstelling. Voor de beeldende klassen : De beeldende lesklassen hebben in totaal 30 lessen, verdeeld in 3 blokken van 10 lessen. In ieder blok wordt er met een ander onderwerp gewerkt. Ieder blok wordt afgesloten met een expositie. Voor de musical (theater) productieklassen : Een productiejaar bestaat uit 30 repetities. In deze 30 repetities wordt er naar een productievoorstelling toegewerkt. Na 14 repetities wordt er een korte trailer in de eerste presentatieweek gepresenteerd. Op het einde van het lesjaar wordt de voorstelling 4 keer gepresenteerd. Natuurlijk met licht, geluid, grime, kostuums en eventuele decorstukken en attributen. Voor de theater makers productieklas : Een theater makers productieklas bestaat uit 30 repetities. In deze 30 repetities wordt er naar twee of drie voorstellingen toegewerkt. Er wordt sowieso een voorstelling gespeeld in de eerste presentatieweek en de tweede presentatieweek. Daarnaast kan het nog zo zijn dat er buiten deze presentatieweken een voorstelling wordt gepland. Natuurlijk worden alle voorstellingen aangekleed met licht, geluid, grime, kostuums en eventuele decorstukken en attributen.

8 INSTROMEN Instroommogelijkheden voor alleen theater lesklassen In september starten altijd alle klassen, voorafgaand met een open dag voor de theater lesklassen en een auditiedag voor de productieklassen. Indien je in september start volg je het volledige 30 lessenpakket, inclusief 4 presentaties en een rapport. Na de eerste presentatieweek, dus na lesblok 1, is het mogelijk om in te stromen in een van de theater lesklassen. Je volgt dan nog 15 lessen, speelt nog in 2 presentaties en krijgt een rapport. Het cursusbedrag wordt voor instromers door tweeën gedeeld. Helaas is het niet mogelijk om in een productieklas in te stromen. Andere activiteiten naast de lessen/ repetities Naast de lessen/repetities en exposities organiseren wij ook verschillende activiteiten, waar je als leerling van de theaterschool / beeldende school aan mee kunt doen, namelijk : -Vakantieklasse -Bootcamp -Theateruitwisseling van de Kunst bende -Open podium En nog veel meer..! Instroommogelijkheden voor de beeldende klassen Ook de beeldende klassen starten in september, voorafgaand met een open dag. Als je in september start volg je het volledige 30 lessenpakket, inclusief 3 exposities en een rapport. Na ieder blok, dus na 10 lessen is het mogelijk om in te stromen in een van de beeldende klassen.

9 BELANGRIJKE DATA open dag 1 open dag 2 auditie dag productieklassen start lessen (voor alle klassen) herfstvakantie kerstvakantie presentatieweek 1 en expositie (voor alle klassen, behalve abc klas) carnavalsvakantie bootcamp (voor productieklassen / lesklas 5,7) pasen meivakantie presentatieweek 2 en expositie (voor alle klassen behalve musical (theater) productieklassen) laatste lesweek (voor alle klassen, behalve musical (theater) productieklassen) voorstelling musical (theater) productieklas 1 voorstelling musical (theater) productieklas 2 laatste lesweek (voor musical (theater) productieklassen) eindfeest zomervakantie NB1: de derde voorstelling van de theater makers productieklas wordt nog gepland. 17 mei 2014 (11:00-15:00u) 14 sept 2014 (11:00-17:00u) 28 sept 2014 (09:00-17:00u) vanaf 29 september okt 2014 t/m 26 okt dec 2014 t/m 4 jan jan 2015 t/m 25 jan febr 2015 t/m 22 febr maart april april 2015 t/m 10 mei mei 2015 t/m 31 mei juni 2015 t/m 6 juni ,5,6,7 juni ,12,13,14 juni 2015 vanaf 18 juni juni juli 2015 t/m 30 aug 2015 NB2: de derde expositie van de beeldende klassen wordt nog gepland.

10 LESROOSTER A Puppie theater lesklas Leeftijd : 4 8 jaar Lesdag/tijd : VR 16:45 17:45u Kosten : 150,- 3A en 3B theater lesklas Leeftijd : 8 10 jaar Lesdag/tijd : MA 16:30 18:00u Kosten : 210,- 4A en 4B theater lesklas Leeftijd : jaar Lesdag/tijd : DO 16:30 18:00u Kosten : 210,- 5A en 5B theater lesklas Leeftijd : jaar Lesdag/tijd : 10:30 12:00u Kosten : 210,- 7A en 7B theater lesklas Leeftijd : 17 + Lesdag/tijd : DI 19:30 21:45u Kosten : tot 21 jaar 280 vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* ABC theater lesklas Leeftijd : vanaf 8 jaar Lesdag/tijd : DI 17:00 18:00u Kosten : 260,50- ** Beeldende klas A Leeftijd : vanaf 8 jaar Lesdag/tijd : DI 16:30 18:00u Kosten : 280,- *** Beeldende klas B Leeftijd : vanaf 14 jaar (ook voor volwassenen) Lesdag/tijd : DI 18:30 20:00u Kosten : tot 21 jaar 280,- *** vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* Musical productieklas 12 + Leeftijd : 12+ Lesdag/tijd : DO 18:30 20:30u Kosten : 280,- Musicaltheater productieklas 15 + Leeftijd : 15 + Lesdag/tijd : DO 19:30 21:30u Kosten : tot 21 jaar 280,- vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* Theater makers productieklas 14+ Leeftijd : vanaf 14 jaar (ook voor volwassenen) Lesdag/tijd : DI 18:30 20:30u of ZA 10:30 12:30u Kosten : tot 21 jaar 280,- vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* (na de auditiedag wordt pas besloten op welke dag de repetities plaatsvinden) *Leerlingen vanaf 21 jaar betalen 21 procent BTW. ** Prijs bij ABC klas is duurder i.v.m. intensievere begeleiding *** Prijs bij beeldend is duurder i.v.m. gebruik van materialen Theaterschool Westelijke Mijnstreek bestaat al 20 jaar en wordt nog steeds niet (structureel) financieel ondersteund door de gemeente Sittard- Geleen.

11 AUDITIEDAG INSCHRIJVEN Wil jij heel graag acteren, theater maken, zingen en/of dansen? Dan is hier jouw kans! Komend theaterseizoen gaan we een aantal nieuwe producties produceren. Voor deze producties zijn we op zoek naar mensen die kunnen acteren, zingen, dansen of theatermaken! Wat voor een producties dat zijn kun je op onze website lezen. Om mee te kunnen spelen in een van onze productieklassen moet je deelnemen aan de auditiedag. Je schrijft je in via de website Bij jouw inschrijving geef je aan voor welke groep je graag auditie wilt doen. Tijdens de auditie dag volg je in een groep een aantal workshops (acteren, theater maken, fysiek theater, camera acteren) en laat je je eigen voorbereide stukje zien. Na de auditiedag bepalen de docenten en juryleden of je bent toegelaten tot een van de productieklassen en zo ja, ook in welke. Maar maak je niet te zenuwachtig, het zal vooral een leerzame en gezellige dag worden. De auditie dag vindt plaats op zondag 28 september, van 09:00 17:00u Meer informatie over de producties die geproduceerd worden en/of inschrijven : Wil jij les volgen in een van onze theater lesklassen of les volgen in een van de beeldende klassen? Neem dan gerust contact met ons op via: of bel naar: en vraag naar Donny Jeurissen. Direct inschrijven? Op onze website kun je nogmaals alle informatie lezen en een inschrijfformulier downloaden. Zodra jouw formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je een bevestiging en uitnodiging voor de eerste les. Wil jij meespelen in een van onze productieklassen? Bezoek dan onze website en klik op het knopje audities. Op deze pagina kun je alle informatie over de audities van de productieklassen vinden en een auditieformulier downloaden. Alle lessen, zowel van de les als productieklassen starten vanaf 29 september 2014 Inschrijfformulieren/ auditieformulieren kunnen worden verstuurd naar: (voordat je jouw formulier opstuurt is het belangrijk om eerst de huisregels op onze website door te lezen!) Theaterschool Westelijke Mijnstreek t.a.v. inschrijvingen, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard

12 CONTACT GEGEVENS POST EN BEZOEK ADRES: WEBSITE: TELEFOONNUMMER: ALGEMEEN ADRES: KvK NUMMER: BTW-NUMMER: BANK NUMMER: Theaterschool Westelijke Mijnstreek Montgomerystraat BW Sittard B

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK INFORMATIEBOEKJE 2016-2017 WELKOM Wil jij graag toneelspelen en theatermaken? Dan ben je bij onze theaterschool aan het juiste adres! Bij ons kun je theaterlessen volgen

Nadere informatie

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK

THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK THEATERSCHOOL WESTELIJKE MIJNSTREEK INFORMATIEBOEKJE 2017-2018 WELKOM Bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek is de magie en kracht van theater steeds het uitgangspunt. Vanuit deze magie en kracht maken

Nadere informatie

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk Welkom op Graaf Engelbrecht bij het vak Theater, Het is je gelukt om door de eerste 2 jaar heen te komen. Nog even en je moet de keuze van je profiel maken en wie weet bestaat die wel uit een pakket met

Nadere informatie

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk

Mevr. Rockx en Dhr Verdaasdonk Welkom op Graaf Engelbrecht bij het vak Theater, Het is je gelukt om door de selectieprocedure heen te komen zodat je een mooie periode in je leven kan door brengen op de Graaf. Wat deze periode vooral

Nadere informatie

Jeugdtheaterschool 2016 / Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond

Jeugdtheaterschool 2016 / Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond Jeugdtheaterschool 2016 / 2017 Floreffestraat 21 A 5705 AR Helmond 0492 47 52 55 info@annatheater.nl www.annatheater.nl Jeugdtheaterschool Annatheater Onze Jeugdtheaterschool is een plek waar kinderen

Nadere informatie

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Drama -

Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Drama - Cultuureducatie met Kwaliteit Nijmegen - Vaardigheidslijn Drama - In de vaardigheidslijn drama wordt gebruik gemaakt van spelvaardigheden, verbeelden en vormgeven in een opbouwende lijn voor de groepen

Nadere informatie

Toneel! voor kinderen

Toneel! voor kinderen kom op Toneel! voor kinderen Is hofplein iets voor jou? Schrijf je in voor 1 mei www.jeugdtheaterschoolhofplein.nl DE JeugdTHEATERSCHOOL Thuis spelen zingen en dansen is natuurlijk leuk maar nog leuker

Nadere informatie

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Inleiding 2 INLEIDING DANS Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang.

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - VORM EN INHOUD

HOOFDSTUK 1 - VORM EN INHOUD Juli 2011, Deventer INHOUDSOPGAVE INLEIDING blz. 04 HOOFDSTUK 1 - VORM EN INHOUD 1.1 Vaststellen van de doelgroep blz. 05 1.2 Missie en Visie 1.3 Opzet van de Jeugdtheaterschool 1.4 Verantwoording van

Nadere informatie

DE VELDHOVENSE REVUE 2016

DE VELDHOVENSE REVUE 2016 DE VELDHOVENSE REVUE 2016 auditie informatiepakket in het theater willen mensen verrast worden, met iets dat ze verwachten Tristan Bernard WELKOM Voor je ligt het auditie informatiepakket van De Veldhovense

Nadere informatie

Wat houdt het programma van de theaterklas in? In de theaterklas werken we met lesmodules die telkens een periode van vier weken omvatten. De lessen b

Wat houdt het programma van de theaterklas in? In de theaterklas werken we met lesmodules die telkens een periode van vier weken omvatten. De lessen b Theaterklas Wat houdt het programma van de theaterklas in? In de theaterklas werken we met lesmodules die telkens een periode van vier weken omvatten. De lessen beginnen steeds met fysieke oefeningen,

Nadere informatie

de theater havo/vwo Middelbare school voor theater, film en vormgeving

de theater havo/vwo Middelbare school voor theater, film en vormgeving de theater havo/vwo Middelbare school voor theater, film en vormgeving goede balans in theorie- en praktijklessen Op De Theaterhavo/vwo volg je het reguliere HAVO of VWO lesprogramma gecombineerd met 6

Nadere informatie

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015

Rhedelijk Cultureel. Leerplan. September 2015 Rhedelijk Cultureel Leerplan September 2015 1 Inhoudsopgave 1. Ter inleiding 3 2. Missie en visie 4 2.1 Missie 2.2 Visie 2.3 Doelstellingen 2.4 Werkwijze 3. Uitgangspunten en kwaliteitsbeleid 5 3.1 Uitgangspunten

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Basisschool De Zeppelin Anna Polaktuin 27 1705 JS Heerhugowaard T (072) 5726782 www.dezeppelin.nl Luchtpost Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45

Nadere informatie

Presentatieweek 19 mei t/m 25 mei 2014

Presentatieweek 19 mei t/m 25 mei 2014 PROGRAMMABOEKJE Presentatieweek 19 mei t/m 25 mei 2014 PRESENTATIEWEEK Hooggeëerd publiek, dames en heren, van harte welkom bij de tweede presentatieweek van theaterschool Westelijke Mijnstreek! Ons theater

Nadere informatie

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR!

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! Shine Wij zijn SHINE, een centrum voor podiumkunsten. Graag willen wij u hierbij kennis laten

Nadere informatie

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014

Activiteitenboekje. Brede School Kei 13 Brede School Kei 13 Wezenland 582 7415 JM Deventer 0570 625031. september december 2014 Opgaveformulier Alle gegevens invullen en inleveren bij Marjan Bouwman of de juf of meester. Of zoals aangegeven via de mail. U krijgt bericht als uw kind geplaatst is. Ja, ik geef mijn kind op voor deze

Nadere informatie

Projecten Teambegeleidingen. 1. Drama met kwaliteit

Projecten Teambegeleidingen. 1. Drama met kwaliteit Projecten Teambegeleidingen Regie Podiumpresentatie Vertelvoorstellingen Workshops Onderwijsbegeleiding Walter Roozendaal Hovenierstraat 75 1825 AB Alkmaar Tel. 072-5619011 Triodos Bank NL49 TRIO 0254

Nadere informatie

kinderateliers 17 september 2014

kinderateliers 17 september 2014 kinderateliers De ateliers bestaan uit een serie lessen (minimaal 5 maximaal 10) van een uur met uitzondering van ateliers beeldend 1,5 uur Kosten zijn 3,- per les Tijdstip: direct na schooltijd Locatie:

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Opleiding Camera Acteren

Opleiding Camera Acteren Opleiding Camera Acteren Welkom bij deze opleiding! In deze sheet vind je meer informatie over wat je kunt verwachten m.b.t. de modules die gegeven worden, wat je aangeboden krijgt en nog overige praktische

Nadere informatie

Presentatieweek 18 jan t/m 25 jan 2015

Presentatieweek 18 jan t/m 25 jan 2015 PROGRAMMABOEKJE Presentatieweek 18 jan t/m 25 jan 2015 PRESENTATIEWEEK Hooggeëerd publiek, dames en heren, van harte welkom bij de eerste presentatie week van theaterschool Westelijke Mijnstreek! De leerlingen

Nadere informatie

groepsgevoel in de klas te versterken.

groepsgevoel in de klas te versterken. MIK aanbod onderwijsteam /32 MIKspecials Theater - Spelen kan iedereen. Er is geen techniek voor nodig. Spelen kan ook onderwijsteam MIKspecials overal; in de klas of op locatie. Theaterspel bevordert

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Voor seizoenskaarthouders december 2012

Nieuwsbrief 2. Voor seizoenskaarthouders december 2012 Nieuwsbrief 2 Voor seizoenskaarthouders december 2012 Beste seizoenskaarthouder, De moduleperiode 5 nov 9 dec zit er (bijna) op! Tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Met deze brief houd ik jou als seizoenskaarthouder

Nadere informatie

Theaterwerkplaats/ Theaterklas 4 [12-16] 2 Masterclasses [10-16] 3. Jeugd Theaterklas 1,2,3 [ ] 4 Musicalklassen [8+ 10+] 5

Theaterwerkplaats/ Theaterklas 4 [12-16] 2 Masterclasses [10-16] 3. Jeugd Theaterklas 1,2,3 [ ] 4 Musicalklassen [8+ 10+] 5 Hierbij de brochure van Jeugdtheaterschool TIJ. U vindt hierin alle lesinformatie, data, locaties en kosten van al onze lessen. Neem de lesinformatie voor de lessen van uw zoon of dochter goed door! Jongeren

Nadere informatie

De blijft je hele leven een rol spelen

De blijft je hele leven een rol spelen Laat je zien. In de Theaterklas. Stilletjes zijn we er heel trots op: onze Theaterklas. Omdat we ernstig vermoeden dat geen enkele andere middelbare onderwijsinstelling op dit hoge niveau programma s aanbiedt

Nadere informatie

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM HET ERASMUS KUNSTSTROOM VOOR CREATIEVE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR DE KUNSTSTROOM MAAK JE KENNIS MET DE CREATIEVE WERELD Voor toekomstige artiesten en kunstenaars,

Nadere informatie

voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs in de leeftijd van 11 12 jaar.

voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs in de leeftijd van 11 12 jaar. de amsterdamse jeugdtejaterschool Wg-Plein 171 1054 SC Amsterdam t 020-489 62 90 f 020-489 62 91 info@ajts.nl * www.ajts.nl ING IBAN rekeningnummer: NL43 INGB 000 9308821 De amsterdamse jeugdtheaterschool

Nadere informatie

Voorwoord. We hopen van harte dat de kinderen veel plezier beleven tijdens de workshops van hun keuze! Bemmel, september 2016 Mariken Goris

Voorwoord. We hopen van harte dat de kinderen veel plezier beleven tijdens de workshops van hun keuze! Bemmel, september 2016 Mariken Goris Voorwoord Beste ouders, Voor de eerste keer presenteren wij u met veel plezier het aanbod van naschoolse activiteiten. Dit aanbod is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Welzijn Lingewaard Buurtsportcoaches.

Nadere informatie

Feestelijk variété, 'Het podium op'

Feestelijk variété, 'Het podium op' Feestelijk variété, 'Het podium op' Leerjaar Klas 3 Omvang 6 weken tijdens de lessen Nederlands plus workshops waarvoor je moet inschrijven. Vooraf Feest kun je op allerlei manieren vieren. Vaak is het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NUMMER

NIEUWSBRIEF NUMMER NIEUWSBRIEF NUMMER 11 07-07-2017 Wilt u voor de zomervakantie het verslagboekje van uw kind inleveren? Het uiterlijk op maandag 17 juli. Onder andere in deze nieuwsbrief: Picknick op woensdag 19 juli Ouders

Nadere informatie

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert:

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Met nu: De Sint met zijn creatieve Pieten Musical les Dans-activiteiten Handbal Sport en Fun (O.B) Kleuter muziek Prezi voor beginners Schrijf

Nadere informatie

DE THEATER HAVO / VWO

DE THEATER HAVO / VWO DE THEATER HAVO / VWO THEATER FILM VORMGEVING De Theaterhavo/vwo Beschik jij over een flinke dosis creativiteit, ondernemendheid, durf, respect en doorzettingsvermogen? Kies dan voor De Theaterhavo/vwo,

Nadere informatie

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank

NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank NIEUW op ISUtrecht i.s.m. BSO Anne Frank Beste ouder(s)/verzorger(s), In het nieuwe schooljaar gaan wij een gevarieerd programma Naschoolse activiteiten (NSA) realiseren. In deze nieuwsbrief krijgt u informatie

Nadere informatie

Balletschool De Dansacker

Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker Informatieboekje seizoen 2014-2015 Welkom bij Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 3 september 2015

Nieuwsflits. Kalender: 3 september 2015 Nieuwsflits 3 september 2015 Kalender: Agenda: Zaterdag 5 september: Kennismaken met voetbal 15 september t/m 21 september: St. Humantex - Kledingactie Vrijdag 2 oktober: Unicef Sponsorloop In deze nieuwsflits

Nadere informatie

Centrum voor de kunsten

Centrum voor de kunsten regio Ontdek jezelf bij De Muzehof 2014 2015 Centrum voor de kunsten Muzehof Coehoornsingel 1, Zutphen - info@muzehof.nl - muzehof.nl muzehof Centrum voor de kunsten is dé ontmoetingsplek op het gebied

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403 Van IJsendijkstraat 403 CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015 Cultuurhuis Wherelant - Van IJsendijkstraat 403 - info@wherelant.nl - www.wherelant.nl - 0299-434777 KUNST, MUZIEK, THEATER EN CULTUUR IN PURMEREND Cultuurhuis

Nadere informatie

Streetdance door Dennis van Breukelen in de Artiance- zaal voor max. 20 leerlingen:

Streetdance door Dennis van Breukelen in de Artiance- zaal voor max. 20 leerlingen: Bonhoeffercollege Workshops op dinsdag 10 april 2012 VWO 3: HAVO 3: workshoptijd: 8.30 11.00 uur workshoptijd: 11.30 14.00 uur Streetdance door Dennis van Breukelen in de Artiance- zaal voor max. 20 leerlingen:

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten C.B.S. De Westerkim-TintelTuin 2014/2015 Pagina 1

Naschoolse activiteiten C.B.S. De Westerkim-TintelTuin 2014/2015 Pagina 1 NASCHOOLSE ACTIVITEITEN -TINTELTUIN SEPTEMBER 2014/ WAT WANNEER WAAR DOOR WIE VOOR WIE KOSTEN INFO HUISWERKBEGELEIDING 1-9, 8-9, 15-9, 22-9, 29-9, 6-10 2014 Groep 7 KREAVARIA GROEP 6,7, 8 4,- PER LES (1

Nadere informatie

TALENT CLASSES. The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work. (Émile Zola 1873)

TALENT CLASSES. The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work. (Émile Zola 1873) TALENT CLASSES The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work (Émile Zola 1873) 1. Inleiding Binnen FanWork zijn wij altijd op zoek naar ontwikkeling, verbetering van onze

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen

Agenda: Toekomst M&DO. Uitgelicht: Dansafdeling (12 en 14 okt) openbare lessen Agenda: 12 & 14 okt Openbare danslessen. Familie en vrienden zijn van harte welkom! 17-21 okt Herfstvakantie. (Geen lessen) 26 &28 okt Jaarlijkse vrienden en vriendinnenlessen bij de dansafdeling. Alle

Nadere informatie

Capellenborg: gewoon bijzonder!

Capellenborg: gewoon bijzonder! INFOR MATIE Capellenborg: gewoon bijzonder! De basisschoolperiode zit er bijna op en nu moet de keuze voor een middelbare school gemaakt worden. Op onze kleine school krijg je de beste begeleiding en meeste

Nadere informatie

Inschrijfformulier najaar 2014

Inschrijfformulier najaar 2014 Postadres: Postbus 616 6200 MD Maastricht Bezoekersadres: Bonnefantenstraat 2 Inschrijfformulier najaar 2014 Heb je vragen? Stel ze gerust! T: 043-3885358 contact@allesisdrama.com www.allesisdrama.com

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM Het Erasmus Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie voor de Kunststroom Het Erasmus kiest, kiest voor 9 uur kunstvakken per week het vak drama kennismaken met

Nadere informatie

Overzicht vakantie-activiteiten zomervakantie 2016 Hoogvliet. Periode: 9 juli t/m 21 augustus. Dag

Overzicht vakantie-activiteiten zomervakantie 2016 Hoogvliet. Periode: 9 juli t/m 21 augustus. Dag Overzicht vakantie-activiteiten zomervakantie 2016 Hoogvliet Periode: 9 juli t/m 21 augustus Iedere maandag (m.u.v. verbouwingsweek, zie http://www.rotterdamzwemt.nl/) Zwemmen Zwembad Hoogvliet Zwembad

Nadere informatie

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent!

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen is wel ergens goed in!

Nadere informatie

Voorwoord Beste ouders en verzorgers,

Voorwoord Beste ouders en verzorgers, Voorwoord Beste ouders en verzorgers, Voor de tweede keer presenteren wij u met veel plezier het aanbod van naschoolse activiteiten. Dit aanbod is ook deze keer tot stand gekomen in samenwerking met Stichting

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

DEEL 1 Stage of werken in een theaterdagbesteding (maandag t/m vrijdag)

DEEL 1 Stage of werken in een theaterdagbesteding (maandag t/m vrijdag) Welkom bij theaterwerkplaats Tiuri! Theaterwerkplaats Tiuri is een werkplaats voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De acteurs bezoeken de theaterwerkplaats in het kader van dagbesteding. Over

Nadere informatie

Inkoop van buitenschoolse theatereducatie seizoen 2015/2016 Uitgangspunten en voorwaarden

Inkoop van buitenschoolse theatereducatie seizoen 2015/2016 Uitgangspunten en voorwaarden Inkoop van buitenschoolse theatereducatie seizoen 2015/2016 Uitgangspunten en voorwaarden Mei 2015 Inleiding Westland Cultuurweb is op zeer korte termijn op zoek naar aanbieders voor lessen theater aan

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

LESBRIEF HARTENJAGERS 3.0

LESBRIEF HARTENJAGERS 3.0 INHOUDSOPGAVE Voorwoord Inhoudsopgave Docentenhandleiding Leerlingenbladen: Jonge Harten Theaterfestival FILMmmmmmmmm Wie werkt er mee aan een voorstelling? Opdracht Papagaaienjas Kijkwijzer LESBRIEF HARTENJAGERS

Nadere informatie

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE

SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE SHAKESPEARE VOOR BEGINNERS LESBRIEF HOFPLEIN EDUCATIE 'DE VOORSTELLINGEN VAN HOFPLEIN ROTTERDAM WORDEN GESPEELD MÉT JONGEREN, VÓÓR JONGEREN.' HOFPLEIN ROTTERDAM Hofplein Rotterdam richt zich op theater

Nadere informatie

Werk Veld Oriëntatie de eerste weken van je nieuwe opleiding. Filmacteur

Werk Veld Oriëntatie de eerste weken van je nieuwe opleiding. Filmacteur Werk Veld Oriëntatie de eerste weken van je nieuwe opleiding Filmacteur 30 augustus t/m 1 oktober 2010 Inleiding Welkom, welkom. Waar komt die hele filmindustrie vandaan? Wat moet er gebeuren voordat er

Nadere informatie

Inhoudsopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier

Inhoudsopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier Schooljaar 2011 2012 sopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier Wat is The Talent Factory? The Talent Factory

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Presentaties 12. hoorspel 13. filmmaker 14. tafelschikker 15. stopmotion 16. stylist

Inhoudsopgave. Presentaties 12. hoorspel 13. filmmaker 14. tafelschikker 15. stopmotion 16. stylist Inhoudsopgave Optredens 1. levend standbeeld 2. Wie ben ik? 3. een muzikale ontmoeting 4. tijdreis geschiedenis 5. tijdreis jongerencultuur 6. modeshow van afvalproducten 7. dans 8. cabaret 9. organisator

Nadere informatie

Ambers Dansproductie E-mail: ambersdansproductie@gmail.com Tel: 06-44019811

Ambers Dansproductie E-mail: ambersdansproductie@gmail.com Tel: 06-44019811 Ambers Dansproductie... 2 Lessen en workshops Ballet... 2 Workshops... 2 Kinderfeestjes... 2 Rooster... 3 Informatie... 3 Algemene voorwaarden en huisregels... 3 Tarieven... 4 Vakanties... 4 In- en uitschrijven...

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING?

willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING? willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING? VMBO-TL HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2 WWW.WILLEM2.NL Kennismaken met het Koning Willem II College Misschien heb je dit jaar al kennisgemaakt met het Koning Willem II College

Nadere informatie

voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar

voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar S U M M E R S C H O O L 2 0 1 3 voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar NV VERSE BEKKEN maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus van 11.00 18.00 uur in Groningen (tijdens festival Noorderzon!) Locatie Theaterwerkplaats

Nadere informatie

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011)

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) enfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) De Brede School van De Kring De Vijf In samenwerking met A16 Theek5 Kinderopvang Humanitas In deze folder vindt u de activiteiten voor het

Nadere informatie

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie.

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie. Academie Merksem Welkom op de vrije infosessie. Maandag 6 oktober, tussen 17 en 18u30 in Brecht Woensdag 8 oktober, tussen 18 en 19u30 in Merksem Dinsdag 14 oktober, tussen 18 en 19u30 in Sint Job Academie

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, Voor u ziet u informatie over de Brede school

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G Verslaghulpen Culturele Activiteiten

H A N D L E I D I N G Verslaghulpen Culturele Activiteiten H A N D L E I D I N G Verslaghulpen Culturele Activiteiten Deze verslaghulpen kunnen je een aanknopingspunt geven bij het maken van je verslag, recensie of presentatie. Er vallen enkele termen die bij

Nadere informatie

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013

Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Gemeente Dalfsen, Cultuureducatie Projectplan Buitenschoolse activiteiten 2010-2013 Inleiding De gemeente Dalfsen wil voor haar jonge inwoners een cultureel en kunstzinnig klimaat scheppen waarin zoveel

Nadere informatie

TALENT CLASSES. The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work. (Émile Zola 1873)

TALENT CLASSES. The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work. (Émile Zola 1873) TALENT CLASSES The artist is nothing without the gift, but the gift is nothing without work (Émile Zola 1873) 1. Inleiding Binnen FanWork zijn wij altijd op zoek naar ontwikkeling, verbetering van onze

Nadere informatie

Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017

Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017 Naschoolse Activiteiten v.a. Mei 2017 MAANDAG Wij gaan op berenjacht Meespeeltheater voor jonge kinderen. Fysieke theaterworkshops waar de nadruk ligt op samenspel en het leren van de eerste basisprincipes

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016

De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 De Dansacker Informatieboekje seizoen 2015-2016 Welkom bij De Dansacker De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun weg naar de balletschool. Op een plezierige

Nadere informatie

Voorstellingen, Workshops en Welkomsttheater

Voorstellingen, Workshops en Welkomsttheater Voorstellingen, Workshops en Welkomsttheater Een bijzonder idee voor workshops en evenementen Zoekt uw bedrijf een theatergroep voor een bijzonder evenement? Of wilt u als docent uw studenten laten ervaren

Nadere informatie

Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014!

Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014! Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014! facebook.com/riqqrheden @RiQQRheden FRAGMENTENFESTIVAL RHEDEN 2014 FRAGMENTENFESTIVAL RHEDEN 2014 Fragmentenfestival Fragmentenkoor Fragmentenorkest

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT IK SPEEL

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT IK SPEEL INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT IK SPEEL Leerlijn Theater Thema Identiteit Groep 1 en 2 Maart 2016 Cultuuronderwijs op zijn Haags Leerlijn Theater Thema Identiteit Groep 1 en 2 Maart 2016 Dit document wordt

Nadere informatie

Omvang Eén week (projectweek), 5 dagen van 8.30 uur tot 13.30 uur.

Omvang Eén week (projectweek), 5 dagen van 8.30 uur tot 13.30 uur. 'Move it!' Leerjaar Klas 2 Omvang Eén week (projectweek), 5 dagen van 8.30 uur tot 13.30 uur. Vooraf In het project 'Move it!' werken verschillende kunstvormen in een projectweek samen aan 'De voorstelling

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen diploma of bewijsstuk Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25472 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kazerneplein, Arnhem; Thorbeckestraat, Arnhem Een intakegesprek is altijd

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op het gebied van vmbo-b/k, tl en havo. Op onze school staat Leren met uitzicht centraal. We geven onze leerlingen uitzicht op een goede

Nadere informatie

Workshop Handleiding. De Theatervoorstelling. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. De Theatervoorstelling. wat is jouw talent? Workshop Handleiding wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? De plaats van deze workshop binnen Theater De theatervoorstelling sluit

Nadere informatie

Kinderworkshops Kindercentrum ZieZoo

Kinderworkshops Kindercentrum ZieZoo Kinderworkshops Kindercentrum ZieZoo Pijnacker Waar je groeit met plezier! workshops leeftijd: 4-6 jaar Brain games 6 x op woensdag 14, 21, 28 januari, 4, 11, 18 februari 13.30-15.00 uur wo - 1 Met bijzondere

Nadere informatie

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt!

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! In de wijk Poelenburg willen

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Talent in Bloei bij Riederhof

Talent in Bloei bij Riederhof Talent in Bloei bij Riederhof Nieuwsbrief 1 Misschien heb je het al gehoord... binnenkort kan je na schooltijd meedoen aan de superleuke, uitdagende en afwisselde workshops van Talent in Bloei! De workshops

Nadere informatie

JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013

JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013 JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013 STICHTING BALLETSCHOOL SCHAGEN BESTAAT 40 JAAR Op 10 december 2012 bestond onze Stichting Balletschool Schagen 40 jaar. De jubileumactiviteiten vinden zoals aangekondigd

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2013

Nieuwsbrief zomer 2013 Nieuwsbrief zomer 2013 De vakantie is begonnen maar wij gaan deze zomer gewoon door met tal van activiteiten! Diverse bootcamps; er zijn nog enkele plaatsjes vrij! En onze zomerlessen die ook toegankelijk

Nadere informatie

Rhedelijk Cultureel Onderwijs

Rhedelijk Cultureel Onderwijs Rhedelijk Cultureel Onderwijs Alles over ons aanbod voor scholen 2016/2017 Stichting Rhedelijk Cultureel is een kunstorganisatie die staat voor kwalitatief hoogwaardige educatie. Wij werken naar een talentontwikkelingssysteem

Nadere informatie

De Ambitie. Theaterschool voor volwassenen

De Ambitie. Theaterschool voor volwassenen De Ambitie Theaterschool voor volwassenen Middelburg, augustus 2013 Colofon Scoop 2013 Samenstelling Leontien Poppe Scoop Zeeuws instituut voor sociale en culturele ontwikkeling Kousteensedijk 7 Postbus

Nadere informatie

Door Ruben Willemsen, groep 6

Door Ruben Willemsen, groep 6 Door Ruben Willemsen, groep 6 1 Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Geschiedenis Hoofdstuk 3: Musical Hoofdstuk 4: Hoe wordt de Musical gemaakt Hoofdstuk 5: In het theater Hoofdstuk 6: Het leven van een

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER

AANMELDINGSFORMULIER AANMELDINGSFORMULIER 2016-2017 Je bent klaar met de middelbare school of je hebt net je opleiding afgerond. In beide gevallen kun je als trainee aan de slag bij de Youth Academy van Youth for Christ. Deelnemen

Nadere informatie

Een goede vakantie toegewenst. Tot ziens op dinsdag 28 augustus om 9:30 uur. Met vriendelijke groet, Sven Boogert (secretaris van de examencommissie)

Een goede vakantie toegewenst. Tot ziens op dinsdag 28 augustus om 9:30 uur. Met vriendelijke groet, Sven Boogert (secretaris van de examencommissie) Zeist, juli 2012 Beste examenkandidaten klas 12 havo & 12 2012/2013, Hierbij krijgen jullie alvast wat gegevens die nodig/nuttig zijn voor het komende schooljaar. Dan kunnen jullie er alvast aan wennen

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Beste ouders van de BSO,

Beste ouders van de BSO, Beste ouders van de BSO, In deze nieuwsbrief vindt u o.a. het programma voor de kerstvakantie, de sluitingsdagen, de GGD controle, de klantevaluaties en een oproep vanuit de oudercommissie voor nieuwe

Nadere informatie

Inkoop van buitenschoolse cultuureducatie seizoen 2015/2016 - Rondom de (brede) school - Popmuziek - Dans - Beeldende Kunst Visie, uitgangspunten en

Inkoop van buitenschoolse cultuureducatie seizoen 2015/2016 - Rondom de (brede) school - Popmuziek - Dans - Beeldende Kunst Visie, uitgangspunten en Inkoop van buitenschoolse cultuureducatie seizoen 2015/2016 - Rondom de (brede) school - Popmuziek - Dans - Beeldende Kunst Visie, uitgangspunten en voorwaarden December 2014 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Visie

Nadere informatie

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt OPEN DAG. 26 januari uur

Hendrik Pierson College. Onderwijs dat je pákt OPEN DAG. 26 januari uur Hendrik Pierson College Onderwijs dat je pákt OPEN DAG 26 januari 2013 9.30-13.00 uur 2013-2014 Dit is de folder van het Hendrik Pierson college, waarin je kort kennismaakt met onze school. Ben je klaar

Nadere informatie

Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan.

Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan. Schooljaar 2017/2018 Beste ouder(s)/verzorger(s), Graag presenteren wij u de activiteiten van het najaar 2017, die woensdag 6 september van start zullen gaan. Hoe gaat het in zijn werk? Dit jaar hebben

Nadere informatie