INFORMATIE BOEKJE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE BOEKJE 2014-2015"

Transcriptie

1 INFORMATIE BOEKJE

2 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan? Wil jij graag acteren, regisseren of performen? Wil jij op het podium staan? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres! Bij ons kun je theaterlessen volgen in verschillende theater lesklassen die verdeeld zijn in twee niveaus, namelijk beginners (A) en gevorderden (B). Tijdens de theaterlessen is drama/toneel het hoofdvak en daarnaast wordt er soms gewerkt met zang, muziek en beweging. Wij verzorgen ook theaterlessen voor kinderen en jongeren die het fijner vinden om les te krijgen in een kleinere groep waar er meer individuele aandacht wordt geschonken. Ook kun je bij ons productie lessen volgen in verschillende toneel/ musicalklassen. In een musical productieklas werk je een heel jaar lang naar een voorstelling toe, in de musicaltheater productieklas maak je een collagevoorstelling en in de theater makers productieklas werk je naar meerdere voorstellingen toe. Om mee te spelen in een van onze productieklassen is het noodzakelijk om deel te nemen aan de auditiedag. Meer informatie vind je verderop in dit boekje, of op onze website. Hou je van tekenen en schilderen? Ben jij creatief? Ben jij de nieuwe Picasso? Dan is de beeldende klas vast en zeker iets voor jou! Bij ons kun je ook beeldende lessen volgen. In de beeldende klas ga je bijvoorbeeld aan de slag met fotografie, portrettekenen en schilderen. Uiteindelijk wordt er een expositie georganiseerd om jouw kunstwerken aan het publiek te laten zien! Kortom: genoeg te doen, te leren en te beleven!

3 INFORMATIE Theaterschool Westelijke Mijnstreek is er voor mensen die graag - Toneel willen spelen - Op een podium willen staan - Presenteren en regisseren - Theater willen maken - Creatief bezig willen zijn - Zingen of dansen - Beeldend aan de slag gaan De niveauklassen van onze theaterschool: A Theater lesklas met 4 presentaties Een A theater lesklas wil zeggen dat je als leerling vrijwel geen ervaring hebt met toneelspelen. In een A theater lesklas ga je kennismaken met drama en theater, plezier beleven aan spel, zelf spelen en samenspelen. Dit ga je doen door te werken met verschillende dramatechnieken, zoals het werken met emoties, mimiek, houding en fantasie. En het werken met dramaonderwerpen, zoals improviseren, mime spelen en het werken met teksttoneel. Ook wordt er steeds meer toegewerkt naar het spelen van een personage. In een A theater lesklas ga je ook met behulp van handvaten van de docent eigen toneelstukjes maken. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een les? -Het leren spelen van typetjes en daarmee eigen scenes maken -Improviseren, net zoals De grote improvisatieshow van tv -Geloofwaardig toneelspelen B Theater lesklas met 4 presentaties Een B theater lesklas wil zeggen dat je als leerling al ervaring hebt met toneelspelen, meestal heb je deze ervaring opgedaan in een A theater lesklas. Bij een B theater lesklas ligt de nadruk vooral op het verdiepen en werken met drama. Dit ga je doen door verschillende dramatechnieken, zoals verbeelding en inleving toe te passen in verschillende dramaonderwerpen, bijvoorbeeld clownerie, schimmenspel, teksttoneel en het werken met improvisatie. Daarnaast zijn de begrippen samenspelen en samenwerken belangrijke items. In een B theater lesklas ga je ook met behulp van handvaten van de docent eigen toneelstukjes maken en waar mogelijk is ook regisseren. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een les.? -Het leren spelen van een personage en daarmee eigen scenes maken

4 DE THEATERSCHOOL -Werken/spelen met bestaande en eigen geschreven teksten -Geloofwaardig toneelspelen zowel in improvisaties als teksttoneel ABC theater lesklas met 2 voorstellingen Een ABC theater lesklas wil zeggen dat je als leerling werkt met theater in een kleinere groep (max. 8). Je gaat vooral lekker veel spelen en kennismaken met verschillende theatervormen. Op het einde van het jaar speel je twee keer in jullie eigen gemaakte voorstelling, natuurlijk met licht, geluid en kostuums. Voor wie : -Voor kinderen en jongeren die het prettig vinden om in een kleinere groep les te krijgen, bijvoorbeeld omdat ze snel afgeleid zijn, meer structuur nodig hebben, onzeker of verlegen zijn in grote groepen, etc. -Er wordt veel aandacht besteed aan spreken voor en in een groep, uitspraak, houding en beweging, presentatie, zelfvertrouwen, samenspel en samenwerking. Hierdoor is deze theater lesklas heel geschikt voor kinderen en jongeren die meer aandacht aan deze vaardigheden willen besteden. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een les? -Improviseren, net zoals De grote improvisatieshow van tv -Het leren spelen van typetjes -Het werken met tekst (monologen of gedichten) en zelf teksten schrijven -Het maken van een eigen voorstelling En nog veel meer! Musical productieklas/ musicaltheater productieklas met 4 voorstellingen In een musical (theater) productieklas ga je als acteur een heel lesjaar naar een voorstelling toe werken. Je krijgt in principe geen theaterles, zoals in de theater lesklassen, maar je gaat iedere week repeteren om uiteindelijk een voorstelling van A t/m Z op de planken te zetten. Bij de musical (theater) productieklassen wordt er gestreefd naar een bepaald niveau, dat wil zeggen dat je al ervaring moet hebben en je meer tijd moet investeren dan bijvoorbeeld in een theater lesklas. Om mee te kunnen spelen in een van de musical (theater) productieklassen moet je deelnemen aan de auditie dag. NB: de meeste spelers hebben vooraf al een A en B klas gevolgd. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een productiejaar..? -Musical productieklas 12+: het maken van een bestaande musicalvoorstelling, uiteraard met zang en dans.

5 DE THEATERSCHOOL -Musicaltheater productieklas 15+: Het maken van een collagevoorstelling waarbij je tekst, muziek en dans zelf maakt en/of zoekt, samen met een regisseur. De theater makers productieklas met meerdere voorstellingen In een theater makers productieklas ga je niet alleen als acteur aan de slag, maar ook als theatermaker. Je maakt in een lesjaar, samen met een regisseur, meerdere toneel voorstellingen in een kortere periode. Je bent dus naast acteur ook een maker en dat houdt in dat je bijvoorbeeld zelf een scene schrijft en deze daadwerkelijk regisseert/speelt. De theater makers productieklas heeft hetzelfde principe als de musical (theater) productieklassen, namelijk : er wordt iedere week gerepeteerd om uiteindelijk een voorstelling op de planken te zetten en er wordt naar een bepaald niveau gestreefd bij de acteurs. Om mee te kunnen spelen in de theater makers productieklas moet je deelnemen aan de auditie dag EN aantoonbare ervaring hebben. NB: de meeste spelers hebben vooraf al een A en B klas gevolgd. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een theater makers productieklas? -Het werken met improvisatie -Het werken met film acteren -Het werken met teksttoneel -Het werken met fysiek theater Allemaal voorstellingsgericht Zang en danslessen in A, B en productieklassen Je kunt ervan uitgaan dat je in een productieklas regelmatig gastlessen zang of dans krijgt, dit omdat dat waarschijnlijk een toevoeging is voor de productie die er gemaakt wordt. Maar ook in de theater lesklassen worden er regelmatig gastdocenten ingezet om lessen zang of dans te verzorgen of de vaste docent besteedt aandacht aan een muziek of bewegingsles. Beoordeling / evaluatie in alle klassen Aan het eind van het seizoen worden alle leerlingen geëvalueerd middels een rapport, waarin kansen en krachten beschreven staan. Hierbij letten we op de volgende zaken: inzet en motivatie, verbeeldingskracht, transformatie, expressie en houding, samenwerking en samenspel.

6 DE BEELDENDE SCHOOL A De beeldende klas met 3 exposities (kinderen) In de beeldende lesklas A kun je komen onderzoeken of het beeldende vak iets voor jou is! In de lessen ga je kennis maken met verschillende beeldende technieken. Je gaat werken met verschillende beeldaspecten zoals: vorm, licht, kleur en structuur. Deze beeldaspecten ga je toepassen door middel van schilderen, tekenen, boetseren en nog veel meer! B De beeldende klas met 3 exposities (jongeren en volwassenen) In de beeldende lesklas B ga je als beeldend kunstenaar aan de slag met verschillende disciplines binnen het beeldende vak. Er wordt gewerkt met verschillende beeldaspecten zoals compositie, perspectief, lijn en vorm. Dit ga je toepassen in diverse technieken zoals boetseren, schilderen en tekenen. In de beeldende lesklas B werk je zelfstandiger en hierdoor kun je meer experimenteren en zo jouw eigen stijl ontwikkelen. Net zoals in alle andere klassen staat samenwerking en het stukje presenteren centraal. Lesprogramma van de beeldende klassen : Een lesjaar van de beeldende lesklassen bestaat uit 30 lessen. Deze lessen worden verdeeld in 3 lesblokken, ieder blok bestaat uit 10 lessen. Per blok (10 lessen) wordt er aan de hand van één beeldende vaardigheid naar een expositie toegewerkt. In totaal zullen er dus drie exposities plaatsvinden.

7 JAARINDELING Voor de theater lesklassen : Een lesjaar van de theater lesklassen bestaat uit 30 lessen. Deze lessen worden verdeeld in 2 lesblokken, ieder blok bestaat dus uit 15 lessen. Per blok worden er lessen gegeven maar er wordt ook naar een presentatie voor publiek toe gewerkt waarbij de leerlingen in maximaal 30 minuten laten zien waar ze het afgelopen lesblok aan gewerkt hebben. Bij deze presentaties wordt er gebruik gemaakt van licht, geluid, grime, kostuums en eventuele decorstukken en attributen. In totaal treden de leerlingen van de theater lesklassen 4 keer op: twee keer in de eerste presentatieweek (na lesblok 1) en twee keer in de tweede presentatieweek (na lesblok 2). -De ABC klas presenteert in de tweede presentatieweek 2 keer hun voorstelling. Voor de beeldende klassen : De beeldende lesklassen hebben in totaal 30 lessen, verdeeld in 3 blokken van 10 lessen. In ieder blok wordt er met een ander onderwerp gewerkt. Ieder blok wordt afgesloten met een expositie. Voor de musical (theater) productieklassen : Een productiejaar bestaat uit 30 repetities. In deze 30 repetities wordt er naar een productievoorstelling toegewerkt. Na 14 repetities wordt er een korte trailer in de eerste presentatieweek gepresenteerd. Op het einde van het lesjaar wordt de voorstelling 4 keer gepresenteerd. Natuurlijk met licht, geluid, grime, kostuums en eventuele decorstukken en attributen. Voor de theater makers productieklas : Een theater makers productieklas bestaat uit 30 repetities. In deze 30 repetities wordt er naar twee of drie voorstellingen toegewerkt. Er wordt sowieso een voorstelling gespeeld in de eerste presentatieweek en de tweede presentatieweek. Daarnaast kan het nog zo zijn dat er buiten deze presentatieweken een voorstelling wordt gepland. Natuurlijk worden alle voorstellingen aangekleed met licht, geluid, grime, kostuums en eventuele decorstukken en attributen.

8 INSTROMEN Instroommogelijkheden voor alleen theater lesklassen In september starten altijd alle klassen, voorafgaand met een open dag voor de theater lesklassen en een auditiedag voor de productieklassen. Indien je in september start volg je het volledige 30 lessenpakket, inclusief 4 presentaties en een rapport. Na de eerste presentatieweek, dus na lesblok 1, is het mogelijk om in te stromen in een van de theater lesklassen. Je volgt dan nog 15 lessen, speelt nog in 2 presentaties en krijgt een rapport. Het cursusbedrag wordt voor instromers door tweeën gedeeld. Helaas is het niet mogelijk om in een productieklas in te stromen. Andere activiteiten naast de lessen/ repetities Naast de lessen/repetities en exposities organiseren wij ook verschillende activiteiten, waar je als leerling van de theaterschool / beeldende school aan mee kunt doen, namelijk : -Vakantieklasse -Bootcamp -Theateruitwisseling van de Kunst bende -Open podium En nog veel meer..! Instroommogelijkheden voor de beeldende klassen Ook de beeldende klassen starten in september, voorafgaand met een open dag. Als je in september start volg je het volledige 30 lessenpakket, inclusief 3 exposities en een rapport. Na ieder blok, dus na 10 lessen is het mogelijk om in te stromen in een van de beeldende klassen.

9 BELANGRIJKE DATA open dag 1 open dag 2 auditie dag productieklassen start lessen (voor alle klassen) herfstvakantie kerstvakantie presentatieweek 1 en expositie (voor alle klassen, behalve abc klas) carnavalsvakantie bootcamp (voor productieklassen / lesklas 5,7) pasen meivakantie presentatieweek 2 en expositie (voor alle klassen behalve musical (theater) productieklassen) laatste lesweek (voor alle klassen, behalve musical (theater) productieklassen) voorstelling musical (theater) productieklas 1 voorstelling musical (theater) productieklas 2 laatste lesweek (voor musical (theater) productieklassen) eindfeest zomervakantie NB1: de derde voorstelling van de theater makers productieklas wordt nog gepland. 17 mei 2014 (11:00-15:00u) 14 sept 2014 (11:00-17:00u) 28 sept 2014 (09:00-17:00u) vanaf 29 september okt 2014 t/m 26 okt dec 2014 t/m 4 jan jan 2015 t/m 25 jan febr 2015 t/m 22 febr maart april april 2015 t/m 10 mei mei 2015 t/m 31 mei juni 2015 t/m 6 juni ,5,6,7 juni ,12,13,14 juni 2015 vanaf 18 juni juni juli 2015 t/m 30 aug 2015 NB2: de derde expositie van de beeldende klassen wordt nog gepland.

10 LESROOSTER A Puppie theater lesklas Leeftijd : 4 8 jaar Lesdag/tijd : VR 16:45 17:45u Kosten : 150,- 3A en 3B theater lesklas Leeftijd : 8 10 jaar Lesdag/tijd : MA 16:30 18:00u Kosten : 210,- 4A en 4B theater lesklas Leeftijd : jaar Lesdag/tijd : DO 16:30 18:00u Kosten : 210,- 5A en 5B theater lesklas Leeftijd : jaar Lesdag/tijd : 10:30 12:00u Kosten : 210,- 7A en 7B theater lesklas Leeftijd : 17 + Lesdag/tijd : DI 19:30 21:45u Kosten : tot 21 jaar 280 vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* ABC theater lesklas Leeftijd : vanaf 8 jaar Lesdag/tijd : DI 17:00 18:00u Kosten : 260,50- ** Beeldende klas A Leeftijd : vanaf 8 jaar Lesdag/tijd : DI 16:30 18:00u Kosten : 280,- *** Beeldende klas B Leeftijd : vanaf 14 jaar (ook voor volwassenen) Lesdag/tijd : DI 18:30 20:00u Kosten : tot 21 jaar 280,- *** vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* Musical productieklas 12 + Leeftijd : 12+ Lesdag/tijd : DO 18:30 20:30u Kosten : 280,- Musicaltheater productieklas 15 + Leeftijd : 15 + Lesdag/tijd : DO 19:30 21:30u Kosten : tot 21 jaar 280,- vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* Theater makers productieklas 14+ Leeftijd : vanaf 14 jaar (ook voor volwassenen) Lesdag/tijd : DI 18:30 20:30u of ZA 10:30 12:30u Kosten : tot 21 jaar 280,- vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* (na de auditiedag wordt pas besloten op welke dag de repetities plaatsvinden) *Leerlingen vanaf 21 jaar betalen 21 procent BTW. ** Prijs bij ABC klas is duurder i.v.m. intensievere begeleiding *** Prijs bij beeldend is duurder i.v.m. gebruik van materialen Theaterschool Westelijke Mijnstreek bestaat al 20 jaar en wordt nog steeds niet (structureel) financieel ondersteund door de gemeente Sittard- Geleen.

11 AUDITIEDAG INSCHRIJVEN Wil jij heel graag acteren, theater maken, zingen en/of dansen? Dan is hier jouw kans! Komend theaterseizoen gaan we een aantal nieuwe producties produceren. Voor deze producties zijn we op zoek naar mensen die kunnen acteren, zingen, dansen of theatermaken! Wat voor een producties dat zijn kun je op onze website lezen. Om mee te kunnen spelen in een van onze productieklassen moet je deelnemen aan de auditiedag. Je schrijft je in via de website Bij jouw inschrijving geef je aan voor welke groep je graag auditie wilt doen. Tijdens de auditie dag volg je in een groep een aantal workshops (acteren, theater maken, fysiek theater, camera acteren) en laat je je eigen voorbereide stukje zien. Na de auditiedag bepalen de docenten en juryleden of je bent toegelaten tot een van de productieklassen en zo ja, ook in welke. Maar maak je niet te zenuwachtig, het zal vooral een leerzame en gezellige dag worden. De auditie dag vindt plaats op zondag 28 september, van 09:00 17:00u Meer informatie over de producties die geproduceerd worden en/of inschrijven : Wil jij les volgen in een van onze theater lesklassen of les volgen in een van de beeldende klassen? Neem dan gerust contact met ons op via: of bel naar: en vraag naar Donny Jeurissen. Direct inschrijven? Op onze website kun je nogmaals alle informatie lezen en een inschrijfformulier downloaden. Zodra jouw formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je een bevestiging en uitnodiging voor de eerste les. Wil jij meespelen in een van onze productieklassen? Bezoek dan onze website en klik op het knopje audities. Op deze pagina kun je alle informatie over de audities van de productieklassen vinden en een auditieformulier downloaden. Alle lessen, zowel van de les als productieklassen starten vanaf 29 september 2014 Inschrijfformulieren/ auditieformulieren kunnen worden verstuurd naar: (voordat je jouw formulier opstuurt is het belangrijk om eerst de huisregels op onze website door te lezen!) Theaterschool Westelijke Mijnstreek t.a.v. inschrijvingen, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard

12 CONTACT GEGEVENS POST EN BEZOEK ADRES: WEBSITE: TELEFOONNUMMER: ALGEMEEN ADRES: KvK NUMMER: BTW-NUMMER: BANK NUMMER: Theaterschool Westelijke Mijnstreek Montgomerystraat BW Sittard B

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014

INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 INFORMATIE BOEKJE 2013-2014 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan, te acteren, te zingen of misschien wel te dansen? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres!

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - VORM EN INHOUD

HOOFDSTUK 1 - VORM EN INHOUD Juli 2011, Deventer INHOUDSOPGAVE INLEIDING blz. 04 HOOFDSTUK 1 - VORM EN INHOUD 1.1 Vaststellen van de doelgroep blz. 05 1.2 Missie en Visie 1.3 Opzet van de Jeugdtheaterschool 1.4 Verantwoording van

Nadere informatie

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015

Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Dans & drama o.b.s. De Eiber Dedemsvaart Januari 2015 Inleiding 2 INLEIDING DANS Leerlingen in het basisonderwijs dansen graag. Het sluit aan bij hun natuurlijke creativiteit, fantasie en bewegingsdrang.

Nadere informatie

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR!

www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! www.shine-houten.nl mail@shine-houten.nl 06-26340416 SHINE THE PLACE TO BE FOR PEOPLE WITH A ARTISTIC FLAVOUR! Shine Wij zijn SHINE, een centrum voor podiumkunsten. Graag willen wij u hierbij kennis laten

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015

Luchtpost. Informatie van de directie. Vakantierooster schooljaar 2015-2016. Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Basisschool De Zeppelin Anna Polaktuin 27 1705 JS Heerhugowaard T (072) 5726782 www.dezeppelin.nl Luchtpost Bewaarnummer 1 vrijdag 21 augustus 2015 Agenda Spreekuur meester Steven de Wit: vrijdag van 08.45

Nadere informatie

Presentatieweek 18 jan t/m 25 jan 2015

Presentatieweek 18 jan t/m 25 jan 2015 PROGRAMMABOEKJE Presentatieweek 18 jan t/m 25 jan 2015 PRESENTATIEWEEK Hooggeëerd publiek, dames en heren, van harte welkom bij de eerste presentatie week van theaterschool Westelijke Mijnstreek! De leerlingen

Nadere informatie

Projecten Teambegeleidingen. 1. Drama met kwaliteit

Projecten Teambegeleidingen. 1. Drama met kwaliteit Projecten Teambegeleidingen Regie Podiumpresentatie Vertelvoorstellingen Workshops Onderwijsbegeleiding Walter Roozendaal Hovenierstraat 75 1825 AB Alkmaar Tel. 072-5619011 Triodos Bank NL49 TRIO 0254

Nadere informatie

groepsgevoel in de klas te versterken.

groepsgevoel in de klas te versterken. MIK aanbod onderwijsteam /32 MIKspecials Theater - Spelen kan iedereen. Er is geen techniek voor nodig. Spelen kan ook onderwijsteam MIKspecials overal; in de klas of op locatie. Theaterspel bevordert

Nadere informatie

Feestelijk variété, 'Het podium op'

Feestelijk variété, 'Het podium op' Feestelijk variété, 'Het podium op' Leerjaar Klas 3 Omvang 6 weken tijdens de lessen Nederlands plus workshops waarvoor je moet inschrijven. Vooraf Feest kun je op allerlei manieren vieren. Vaak is het

Nadere informatie

De blijft je hele leven een rol spelen

De blijft je hele leven een rol spelen Laat je zien. In de Theaterklas. Stilletjes zijn we er heel trots op: onze Theaterklas. Omdat we ernstig vermoeden dat geen enkele andere middelbare onderwijsinstelling op dit hoge niveau programma s aanbiedt

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Centrum voor de kunsten

Centrum voor de kunsten regio Ontdek jezelf bij De Muzehof 2014 2015 Centrum voor de kunsten Muzehof Coehoornsingel 1, Zutphen - info@muzehof.nl - muzehof.nl muzehof Centrum voor de kunsten is dé ontmoetingsplek op het gebied

Nadere informatie

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403

CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015. Van IJsendijkstraat 403 Van IJsendijkstraat 403 CURSUSFOLDER VOORJAAR 2015 Cultuurhuis Wherelant - Van IJsendijkstraat 403 - info@wherelant.nl - www.wherelant.nl - 0299-434777 KUNST, MUZIEK, THEATER EN CULTUUR IN PURMEREND Cultuurhuis

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 3 september 2015

Nieuwsflits. Kalender: 3 september 2015 Nieuwsflits 3 september 2015 Kalender: Agenda: Zaterdag 5 september: Kennismaken met voetbal 15 september t/m 21 september: St. Humantex - Kledingactie Vrijdag 2 oktober: Unicef Sponsorloop In deze nieuwsflits

Nadere informatie

voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs in de leeftijd van 11 12 jaar.

voor leerlingen uit groep 8 van het basisonderwijs in de leeftijd van 11 12 jaar. de amsterdamse jeugdtejaterschool Wg-Plein 171 1054 SC Amsterdam t 020-489 62 90 f 020-489 62 91 info@ajts.nl * www.ajts.nl ING IBAN rekeningnummer: NL43 INGB 000 9308821 De amsterdamse jeugdtheaterschool

Nadere informatie

Streetdance door Dennis van Breukelen in de Artiance- zaal voor max. 20 leerlingen:

Streetdance door Dennis van Breukelen in de Artiance- zaal voor max. 20 leerlingen: Bonhoeffercollege Workshops op dinsdag 10 april 2012 VWO 3: HAVO 3: workshoptijd: 8.30 11.00 uur workshoptijd: 11.30 14.00 uur Streetdance door Dennis van Breukelen in de Artiance- zaal voor max. 20 leerlingen:

Nadere informatie

Naschoolse activiteiten C.B.S. De Westerkim-TintelTuin 2014/2015 Pagina 1

Naschoolse activiteiten C.B.S. De Westerkim-TintelTuin 2014/2015 Pagina 1 NASCHOOLSE ACTIVITEITEN -TINTELTUIN SEPTEMBER 2014/ WAT WANNEER WAAR DOOR WIE VOOR WIE KOSTEN INFO HUISWERKBEGELEIDING 1-9, 8-9, 15-9, 22-9, 29-9, 6-10 2014 Groep 7 KREAVARIA GROEP 6,7, 8 4,- PER LES (1

Nadere informatie

Inkoop van buitenschoolse theatereducatie seizoen 2015/2016 Uitgangspunten en voorwaarden

Inkoop van buitenschoolse theatereducatie seizoen 2015/2016 Uitgangspunten en voorwaarden Inkoop van buitenschoolse theatereducatie seizoen 2015/2016 Uitgangspunten en voorwaarden Mei 2015 Inleiding Westland Cultuurweb is op zeer korte termijn op zoek naar aanbieders voor lessen theater aan

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT IK SPEEL

INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT IK SPEEL INFORMATIE VOOR DE LEERKRACHT IK SPEEL Leerlijn Theater Thema Identiteit Groep 1 en 2 Maart 2016 Cultuuronderwijs op zijn Haags Leerlijn Theater Thema Identiteit Groep 1 en 2 Maart 2016 Dit document wordt

Nadere informatie

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert:

Met nu: November t/m Februari. Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Integraal Kindcentrum De Bijenschans; Eigen&Wijzer Presenteert: Met nu: De Sint met zijn creatieve Pieten Musical les Dans-activiteiten Handbal Sport en Fun (O.B) Kleuter muziek Prezi voor beginners Schrijf

Nadere informatie

Ambers Dansproductie E-mail: ambersdansproductie@gmail.com Tel: 06-44019811

Ambers Dansproductie E-mail: ambersdansproductie@gmail.com Tel: 06-44019811 Ambers Dansproductie... 2 Lessen en workshops Ballet... 2 Workshops... 2 Kinderfeestjes... 2 Rooster... 3 Informatie... 3 Algemene voorwaarden en huisregels... 3 Tarieven... 4 Vakanties... 4 In- en uitschrijven...

Nadere informatie

Balletschool De Dansacker

Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker Informatieboekje seizoen 2014-2015 Welkom bij Balletschool De Dansacker Balletschool De Dansacker is een begrip in Pijnacker en omgeving. Al meer dan 30 jaar vinden kinderen hun

Nadere informatie

voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar

voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar S U M M E R S C H O O L 2 0 1 3 voor jongeren tussen de 15 en 21 jaar NV VERSE BEKKEN maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus van 11.00 18.00 uur in Groningen (tijdens festival Noorderzon!) Locatie Theaterwerkplaats

Nadere informatie

Inhoudsopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier

Inhoudsopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier Schooljaar 2011 2012 sopgave Wat is The Talent Factory? Toneel Pop- en musicalzang Breakdance Galadans Golf Voetbal Schilderen Bijenhouden Inschrijfformulier Wat is The Talent Factory? The Talent Factory

Nadere informatie

LESBRIEF HARTENJAGERS 3.0

LESBRIEF HARTENJAGERS 3.0 INHOUDSOPGAVE Voorwoord Inhoudsopgave Docentenhandleiding Leerlingenbladen: Jonge Harten Theaterfestival FILMmmmmmmmm Wie werkt er mee aan een voorstelling? Opdracht Papagaaienjas Kijkwijzer LESBRIEF HARTENJAGERS

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE GORTER ACADEMIE GORTER ACADEMIE ACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2015 Blok 3 Voorwoord Voor jullie ligt het activiteiten programmaboekje voor schooljaar 2015 De cursussen voor dit derde blok beginnen

Nadere informatie

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent!

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen is wel ergens goed in!

Nadere informatie

Culturele activiteiten.

Culturele activiteiten. . 2015-2016 De school bestaat dit jaar 66 jaar! En dat gaan we vieren met een jubileum event voor groep 8 leerlingen, een reünie voor oud leerlingen, en een groot feest voor de leerlingen. En we mogen

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2014

Nieuwsbrief juli 2014 Nieuwsbrief juli 2014 Groepsindeling schooljaar 2014-2015 Volgend schooljaar starten we met de volgende groepen: Groep 1/2 : Renee Engelsman ( op woensdag om de week Pien Zaanen) Groep 3/4 : Esther de

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Presentaties 12. hoorspel 13. filmmaker 14. tafelschikker 15. stopmotion 16. stylist

Inhoudsopgave. Presentaties 12. hoorspel 13. filmmaker 14. tafelschikker 15. stopmotion 16. stylist Inhoudsopgave Optredens 1. levend standbeeld 2. Wie ben ik? 3. een muzikale ontmoeting 4. tijdreis geschiedenis 5. tijdreis jongerencultuur 6. modeshow van afvalproducten 7. dans 8. cabaret 9. organisator

Nadere informatie

willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING?

willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING? willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING? VMBO-TL HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2 WWW.WILLEM2.NL Kennismaken met het Koning Willem II College Misschien heb je dit jaar al kennisgemaakt met het Koning Willem II College

Nadere informatie

Omvang Eén week (projectweek), 5 dagen van 8.30 uur tot 13.30 uur.

Omvang Eén week (projectweek), 5 dagen van 8.30 uur tot 13.30 uur. 'Move it!' Leerjaar Klas 2 Omvang Eén week (projectweek), 5 dagen van 8.30 uur tot 13.30 uur. Vooraf In het project 'Move it!' werken verschillende kunstvormen in een projectweek samen aan 'De voorstelling

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection

Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection Lesbrief bij de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection 1 Beste docent, Binnenkort gaat u samen met uw klas naar de voorstelling Mijn vriend en ik van Soulshine Connection. Deze lesbrief

Nadere informatie

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met

Nieuw! MUSICAL WEEKEND. 18-19 - 20 maart. zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! een weekend vol met Nieuw! MUSICAL WEEKEND 2016 18-19 - 20 maart een weekend vol met zang, dans en acteren en natuurlijk veel plezier! Scala Musical Weekend 2016 Het is zover! Met ingang van het seizoen 2015-2016 organiseert

Nadere informatie

Capellenborg: gewoon bijzonder!

Capellenborg: gewoon bijzonder! INFOR MATIE Capellenborg: gewoon bijzonder! De basisschoolperiode zit er bijna op en nu moet de keuze voor een middelbare school gemaakt worden. Op onze kleine school krijg je de beste begeleiding en meeste

Nadere informatie

Inkoop van buitenschoolse cultuureducatie seizoen 2015/2016 - Rondom de (brede) school - Popmuziek - Dans - Beeldende Kunst Visie, uitgangspunten en

Inkoop van buitenschoolse cultuureducatie seizoen 2015/2016 - Rondom de (brede) school - Popmuziek - Dans - Beeldende Kunst Visie, uitgangspunten en Inkoop van buitenschoolse cultuureducatie seizoen 2015/2016 - Rondom de (brede) school - Popmuziek - Dans - Beeldende Kunst Visie, uitgangspunten en voorwaarden December 2014 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Visie

Nadere informatie

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld Ashram Nieuwkoop thuis in de wereld INHOUD Onderwijs op maat Theoretische leerweg plus Sport en bewegen SDV Zorg & welzijn breed Cultuurschool Wereldschool Begeleiding Uitnodiging! Bij ons slaagt al zes

Nadere informatie

Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014!

Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014! Cursusbrochure Cultuurbedrijf RiQQ STARTDATA VANAF JANUARI 2014! facebook.com/riqqrheden @RiQQRheden FRAGMENTENFESTIVAL RHEDEN 2014 FRAGMENTENFESTIVAL RHEDEN 2014 Fragmentenfestival Fragmentenkoor Fragmentenorkest

Nadere informatie

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt!

BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! BREDE SCHOOL POELENBURG Leuke (naschoolse) activiteiten, voor alle kinderen in de buurt! In de wijk Poelenburg willen

Nadere informatie

DEEL 1 Stage of werken in een theaterdagbesteding (maandag t/m vrijdag)

DEEL 1 Stage of werken in een theaterdagbesteding (maandag t/m vrijdag) Welkom bij theaterwerkplaats Tiuri! Theaterwerkplaats Tiuri is een werkplaats voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De acteurs bezoeken de theaterwerkplaats in het kader van dagbesteding. Over

Nadere informatie

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011)

Activiteitenfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) enfolder Blok 1 week 44 tot en met 49 (31 okt. t/m 09 dec. 2011) De Brede School van De Kring De Vijf In samenwerking met A16 Theek5 Kinderopvang Humanitas In deze folder vindt u de activiteiten voor het

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Groene Hart Rijnwoude is kleinschalig met een breed onderwijsaanbod op het gebied van vmbo-b/k, tl en havo. Op onze school staat Leren met uitzicht centraal. We geven onze leerlingen uitzicht op een goede

Nadere informatie

Door Ruben Willemsen, groep 6

Door Ruben Willemsen, groep 6 Door Ruben Willemsen, groep 6 1 Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Geschiedenis Hoofdstuk 3: Musical Hoofdstuk 4: Hoe wordt de Musical gemaakt Hoofdstuk 5: In het theater Hoofdstuk 6: Het leven van een

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie.

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie. Academie Merksem Welkom op de vrije infosessie. Maandag 6 oktober, tussen 17 en 18u30 in Brecht Woensdag 8 oktober, tussen 18 en 19u30 in Merksem Dinsdag 14 oktober, tussen 18 en 19u30 in Sint Job Academie

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

Inhoudsopgave curriculum drama op de basisschool. 1. Definitie. 2. Visie. 3. Doelen. 4. Werkvormen. 5. Leerlijnen. 6. Materialen. 7.

Inhoudsopgave curriculum drama op de basisschool. 1. Definitie. 2. Visie. 3. Doelen. 4. Werkvormen. 5. Leerlijnen. 6. Materialen. 7. Inhoudsopgave curriculum drama op de basisschool 1. Definitie 2. Visie 3. Doelen 4. Werkvormen 5. Leerlijnen 6. Materialen 7. Rapportage 8. Budget 9. Evaluatie en bijstelling 10. Leerlijn drama Voorwoord

Nadere informatie

De Ambitie. Theaterschool voor volwassenen

De Ambitie. Theaterschool voor volwassenen De Ambitie Theaterschool voor volwassenen Middelburg, augustus 2013 Colofon Scoop 2013 Samenstelling Leontien Poppe Scoop Zeeuws instituut voor sociale en culturele ontwikkeling Kousteensedijk 7 Postbus

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015

JAARPROGRAMMA schooljaar 2014-2015 35 START SCHOOLJAAR deze week diverse introductie activiteiten ma 25 aug introductie activiteiten alle wo 27 aug 9,00 digitale inschrijving open voor herkansing SE's uit 4H,4V,5V vr 29 aug 9,00 sluiting

Nadere informatie

schooljaar 2012/2013 datum AVO Activiteiten Voorstellingen 27-aug-12 ma rooster uitdelen 2/3/5H + Or.dgn. Klas 1H/4H

schooljaar 2012/2013 datum AVO Activiteiten Voorstellingen 27-aug-12 ma rooster uitdelen 2/3/5H + Or.dgn. Klas 1H/4H datum AVO Activiteiten Voorstellingen 27-aug-12 ma rooster uitdelen 2/3/5H + Or.dgn. Klas 1H/4H herkansingen/taken 13.30u 28-aug-12 di 1e lesdag 2/3/5H Or.dgn. Klas 1H/4H 29-aug-12 wo 1e lesdag klas 4

Nadere informatie

DE KLAPPER nr 13. Informatiebrief St. Michaëlschool Rotterdam Schooljaar 2011-2012, nr. 13, 7 februari 2012

DE KLAPPER nr 13. Informatiebrief St. Michaëlschool Rotterdam Schooljaar 2011-2012, nr. 13, 7 februari 2012 DE KLAPPER nr 13 Informatiebrief St. Michaëlschool Rotterdam Schooljaar 2011-2012, nr. 13, 7 februari 2012 st.michael@rvko.nl www.st-michael.nl Brede schoolactiviteiten Ook na de voorjaarsvakantie kunnen

Nadere informatie

JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013

JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013 JUBILEUMFEESTKRANT 12 t/m 20 OKTOBER 2013 STICHTING BALLETSCHOOL SCHAGEN BESTAAT 40 JAAR Op 10 december 2012 bestond onze Stichting Balletschool Schagen 40 jaar. De jubileumactiviteiten vinden zoals aangekondigd

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

BROCHURE juli 2011 VOOR BASIS-, VOORTGEZET- EN BEROEPSONDERWIJS

BROCHURE juli 2011 VOOR BASIS-, VOORTGEZET- EN BEROEPSONDERWIJS BROCHURE juli 2011 VOOR BASIS-, VOORTGEZET- EN BEROEPSONDERWIJS tellingen educatief theaterschool festivals zakelijk voorstellingen educatief theaterschool festivals zakelijk voorstellingen educat Het

Nadere informatie

Het uiten van emoties en gedachten door je houding en/of gebaren

Het uiten van emoties en gedachten door je houding en/of gebaren Theatertermen Klas 1 Periode 1: Les 1 t/m 2: Introductie Theater Theater= Toneelspelen= Improviseren= Scène= publiek Expressie = Een plaats waar voorstellingen gespeeld worden OF Podiumkunst Het spelen

Nadere informatie

H A N D L E I D I N G Verslaghulpen Culturele Activiteiten

H A N D L E I D I N G Verslaghulpen Culturele Activiteiten H A N D L E I D I N G Verslaghulpen Culturele Activiteiten Deze verslaghulpen kunnen je een aanknopingspunt geven bij het maken van je verslag, recensie of presentatie. Er vallen enkele termen die bij

Nadere informatie

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten

cursusoverzicht Weststellingwerf 2013-2014 Centrum voor de Kunsten Scala Centrum voor de Kunsten Scala Wolvega - Linde College Drafsportlaan 22 8472 AS Wolvega t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl Meppel Vledderstraat 3c 7941 LC Meppel t. 0522-258855 f. 0522-240675 e. info@scalameppel.nl

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 7/8, Voor u ziet u informatie over de Brede school

Nadere informatie

Adios. Beste Docent(e), D O C E N T E N H A N D L E I D I N G

Adios. Beste Docent(e), D O C E N T E N H A N D L E I D I N G Adios Beste Docent(e), U bezoekt binnenkort met uw klas(sen) de theatervoorstelling Adios van Het Houten Huis. Wat fijn dat u voor onze voorstelling hebt gekozen en wij u en uw leerlingen mogen verwelkomen

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

VRIJ DAG MID DAG. november 2014. februari 2015 ACTIVITEITEN

VRIJ DAG MID DAG. november 2014. februari 2015 ACTIVITEITEN VRIJ november 2014 DAG MID DAG februari 2015 ACTIVITEITEN VRIJ DAG MID DAG ACTIVITEITEN 2 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 6 OM TE NOTEREN 7 OM IN DE GATEN TE HOUDEN 7 ACTEREN KUN JE LEREN 8 DUIK

Nadere informatie

danstheater Iedereen kan dansen KUNSTHUIS Danstheater IMPRO VI stimuleert het plezier in beweging via expressie het is toegankelijk voor iedereen.

danstheater Iedereen kan dansen KUNSTHUIS Danstheater IMPRO VI stimuleert het plezier in beweging via expressie het is toegankelijk voor iedereen. danstheater Iedereen kan dansen Danstheater IMPRO VI stimuleert het plezier in beweging via expressie het is toegankelijk voor iedereen. KUNSTHUIS open academie lingewaard www.openacademie.nl t is de lazersklas?

Nadere informatie

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE

VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans. waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE VMBO BBL/KBL Zorg en Welzijn VMBO KBL/TL Dans 2014 waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE ? We zijn een KLEINE SCHOOL waar iedereen elkaar kent Waarom kiezen voor het ZUIDERLICHT COLLEGE WEINIG LESUITVAL

Nadere informatie

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe.

Roostervrij Aanstaande vrijdag hebben de groepen 1 tot en met 4 een roostervrije dag. We wensen jullie een fijn lang weekend toe. Jaargang 5 nr 11 11 november 2014 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie.

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken Docentenhandleiding Educatieprogramma Schilderspraktijken Ary Scheffer aan het werk in het grote atelier bij zijn woonhuis te Parijs Lamme, Ary Johannes 1851 Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud

Nadere informatie

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science

Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Ontwikkel je specialiteit! TOPklas leerjaar 1 Cultuur, Sport, ICT en Science Op het Picasso Lyceum sta jij centraal. En de leraren doen er alles aan om jouw talenten verder te ontwikkelen. Daar staat natuurlijk

Nadere informatie

November December 2015 Kidswereld zingt en danst Naschoolse Activiteiten

November December 2015 Kidswereld zingt en danst Naschoolse Activiteiten November December 2015 Kidswereld zingt en danst Naschoolse Activiteiten Voor alle basisschoolkinderen Wat zijn naschoolse activiteiten? Kinderen van vier tot en met twaalf jaar kunnen na schooltijd meedoen

Nadere informatie

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen

Rijn IJssel Theater. TOELATING Wettelijke toelatingseisen diploma of bewijsstuk Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25472 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Kazerneplein, Arnhem; Thorbeckestraat, Arnhem Een intakegesprek is altijd

Nadere informatie

SPEL en WERKELIJKHEID

SPEL en WERKELIJKHEID SPEL en WERKELIJKHEID Lesbrief bij de voorstelling Boring van theatergroep koeterwaals. We hopen dat jullie Boring een leuke voorstelling vonden. Wij hebben bij de voorstelling nog een lesbrief gemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief zomer 2013

Nieuwsbrief zomer 2013 Nieuwsbrief zomer 2013 De vakantie is begonnen maar wij gaan deze zomer gewoon door met tal van activiteiten! Diverse bootcamps; er zijn nog enkele plaatsjes vrij! En onze zomerlessen die ook toegankelijk

Nadere informatie

Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier

Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier Aanbod Kunst- en Cultuureducatie voor de basisscholen in De Lier Dario Fo, ondernemers in de kunst Poeldijk, 13 december 2012 Inleiding Op de vraag van de gezamenlijke basisscholen uit De Lier voor een

Nadere informatie

herfstvakantie vr. 23 okt. herfstvakantie

herfstvakantie vr. 23 okt. herfstvakantie Speeldata 2015-2016 dag datum van tot omschrijving competitie wo 26 aug. jeugd 18.00 20.00 vrij spelen wo 2 sept. jeugd 18.00 20.00 training wo 9 sept. jeugd 18.00 20.00 training senioren 20.00 22.30 CKS

Nadere informatie

JEUGDTHEATERSCHOOL ZONE 1380! De theaterstudie voor de Gooi en Vechtstreek!!!!!!!!!!!!!! STUDIEGIDS 2014/2015

JEUGDTHEATERSCHOOL ZONE 1380! De theaterstudie voor de Gooi en Vechtstreek!!!!!!!!!!!!!! STUDIEGIDS 2014/2015 JEUGDTHEATERSCHOOL ZONE 1380 De theaterstudie voor de Gooi en Vechtstreek STUDIEGIDS 2014/2015 Inhoudsopgave Voorwoord 1. 1 Algemene informatie 1.1 Doelstelling 1.2 De organisatie 2. 2 Cursusaanbod 2.1

Nadere informatie

The voice of Holland workshops

The voice of Holland workshops Presenteert The voice of Holland workshops Wie zijn wij? Babette Labeij is de bekendste zangcoach van Nederland. Zij is als zangcoach te zien bij televisieprogramma s als The voice of Holland en The Voice

Nadere informatie

Bertrand Russell College Keuzelessen klas 2

Bertrand Russell College Keuzelessen klas 2 Bertrand Russell College Keuzelessen klas 2 aanbod keuzelessen schooljaar 2013/2014 Inhoud: Cambridge Engels... 3 Coastwatch... 4 Computer en muziek... 5 Delf Scolaire... 6 Denken kun je doen... 7 Join

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het De activiteitenfolder voor Zuid-Oost is er weer! Het nieuwe jaar is weer begonnen en we bieden ook nu weer te gekke activiteiten na schooltijd aan voor kinderen uit de wijk Zuid-Oost. Het aanbod is voor

Nadere informatie

LES 2 THEMA S UIT DE FILM GODS LAM EN PANTOMIME

LES 2 THEMA S UIT DE FILM GODS LAM EN PANTOMIME LES 2 THEMA S UIT DE FILM GODS LAM EN PANTOMIME Algemene opzet van de les Doelen: - Kinderen kunnen gedachten, gevoelens en houdingen bij thema s uit de film Gods Lam uitdrukken in dramavorm. - Kinderen

Nadere informatie

PAPERCLIP. Agenda. 8 september OR/MR vergadering. 10 september schoolreisje. 11 september studiedag

PAPERCLIP. Agenda. 8 september OR/MR vergadering. 10 september schoolreisje. 11 september studiedag PAPERCLIP Katholieke Basisschool t Baeken Inhoud Paperclip 2 t.baeken@saks.nl Agenda Alkmaar nr. 36-2 Schoolfoto s Studiedag Eindtoets groep 8 De onderbouw en de kermis Groep 8 en de plusgroep Gevonden

Nadere informatie

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015

Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 Jaarplanning 2015-2016 versie 26-8-2015 week 34 0 facultatief do 20-aug-2015 vrij 21-aug-2015 week 35 1 ma 24-aug-2015 ORGANISATIEDAG 1 (docent op school, leerlingen vrij) 8.30-16.00 uur di 25-aug-2015

Nadere informatie

Schaduwen 18-19 - 20 Maart 2016

Schaduwen 18-19 - 20 Maart 2016 Open Doekje Rijsbergs Toneel Schaduwen 18-19 - 20 Maart 2016 Foto: Anko Gils Beste toneelliefhebber, Laat ik beginnen met me voor te stellen. Mijn naam is Herbert Mouwen en dit jaar regisseer ik het toneelstuk

Nadere informatie

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers

Locatie Prijs Materiaal kosten. Naam workshop Omschrijving Duur Aantal deelnemers Multi Phone Film Leerlingen maken in een groep een aantal filmpjes met hun smartphone, maar de uitdaging is dat deze filmpjes visueel op elkaar moeten aansluiten als een puzzel. Leerlingen worden uitgedaagd

Nadere informatie

Masterclass Science. Masterclass Science TBL

Masterclass Science. Masterclass Science TBL Masterclass Science Masterclass Science TBL Tijdens de masterclass Science leer je ontwerpen, bouwen, innoveren, onderzoeken, programmeren, presenteren en wetenschappelijk verslagleggen. Vaak doe je dit

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters

Kunstenaarstoets. Achternaam. Voorletters Kunstenaarstoets Waarom deze toets? U wilt de Utrechtse Cultuurlening aanvragen. Om in aanmerking te komen voor deze lening moet u beroepsmatig werken als kunstenaar. Met dit formulier kunt u uw beroepsmatigheid

Nadere informatie

Inschrijfformulier najaar 2014

Inschrijfformulier najaar 2014 Postadres: Postbus 616 6200 MD Maastricht Bezoekersadres: Bonnefantenstraat 2 Inschrijfformulier najaar 2014 Heb je vragen? Stel ze gerust! T: 043-3885358 contact@allesisdrama.com www.allesisdrama.com

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek november 2013 -- Bart Neuvel Music

Klanttevredenheidsonderzoek november 2013 -- Bart Neuvel Music Klanttevredenheidsonderzoek november 2013 -- Bart Neuvel Music Bart Neuvel Music heeft 3 onderdelen: Live Music, Education and More. Dit verslag gaat over het tweede onderdeel, Education. Of in helder

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE

PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE PROGRAMMABOEKJE BREDE SCHOOL GORTER ACADEMIE BREDE SCHOOLACTIVITEITEN SCHOOLJAAR 2014/2015 Blok 1 Voorwoord Voor jullie ligt het programma van de Brede schoolactiviteiten, voor schooljaar 2014/2015 De

Nadere informatie

Sprekende Portretten

Sprekende Portretten Docentenhandleiding Educatieprogramma Sprekende Portretten Wouter van Riessen, zelfportret met luchtbel, aankoop 2000 Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud Het Dordrechts Museum.... p. 3 Algemene

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER KINDEREN SPROOKJESBOOM Schouwburg Rex / 10-02-2016

INSCHRIJFFORMULIER KINDEREN SPROOKJESBOOM Schouwburg Rex / 10-02-2016 Achternaam: Roepnaam: EFTELING THEATERPRODUCTIES SPROOKJESBOOM DE MUSICAL, EEN WONDERLIJK MUZIEKFEEST INSCHRIJFFORMULIER KINDEREN SPROOKJESBOOM Schouwburg Rex / 10-02-2016 Geslacht (doorstrepen wat niet

Nadere informatie

Van kinderen die mee mogen doen aan onze lessen verwachten we, dat ze:

Van kinderen die mee mogen doen aan onze lessen verwachten we, dat ze: Basisschool Pendula Hoogvensestraat 49 5017 CA Tilburg (013)5436388 info@bspendula.nl www.bspendula.nl Plusactiviteiten Basisschool Pendula Schooljaar 2015-2016 Ook dit schooljaar worden er weer plusactiviteiten

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

di 14-04 wo 15-04 oudercursus do 16-04 verkeersexamen (7) vr 17-04 repetitie schoolorkest za 18-04 zo 19-04

di 14-04 wo 15-04 oudercursus do 16-04 verkeersexamen (7) vr 17-04 repetitie schoolorkest za 18-04 zo 19-04 14 april 2015 Eilenbergstraat 258 5011 EC Tilburg 013-4551292 info@stelaertshoeve.nl www.stelaertshoeve.nl Nieuwsbrief voor ouders van basisschool Stelaertshoeve in MFA De Symfonie. Het journaal verschijnt

Nadere informatie

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4:

Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy.. Theaterbezoek groep 3 en 4: In dit Blaadje: Project groepen 3-4B en 4A Schip ahoy..... 1 Theaterbezoek groep 3 en 4:... 1 Lentekriebels... 2 Inschrijving Avondvierdaagse... 2 Open- deur- ochtend... 2 Ouderbedankochtend 2015... 2

Nadere informatie

Beleidsplan Jeugdtheaterschool Krimpen aan den IJssel 2013-2014

Beleidsplan Jeugdtheaterschool Krimpen aan den IJssel 2013-2014 Beleidsplan Jeugdtheaterschool Krimpen aan den IJssel 2013-2014 1 Inleiding Met veel plezier bieden we u een plan aan voor Jeugdtheaterschool Krimpen aan den IJssel. Al jaren spelen familievoorstellingen

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Lesgeven aan kinderen

Lesgeven aan kinderen Lesgeven aan kinderen Lesopbouw en les voorbereiding improvisatie voorbereiding Een goede planning is het halve werk!!!!! Omdat: Planning over langere termijn ( FNRS ruiterplan) Doelgericht te werk gaan

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 3/4,

Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 3/4, OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 1509 GE Zaandam 075-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s) van groep 3/4, Voor u ziet u informatie over de Brede school

Nadere informatie