INFORMATIE BOEKJE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INFORMATIE BOEKJE 2014-2015"

Transcriptie

1 INFORMATIE BOEKJE

2 WELKOM Droom jij er van om in de spotlights te staan? Wil jij graag acteren, regisseren of performen? Wil jij op het podium staan? Dan ben je bij Theaterschool Westelijke Mijnstreek aan het juiste adres! Bij ons kun je theaterlessen volgen in verschillende theater lesklassen die verdeeld zijn in twee niveaus, namelijk beginners (A) en gevorderden (B). Tijdens de theaterlessen is drama/toneel het hoofdvak en daarnaast wordt er soms gewerkt met zang, muziek en beweging. Wij verzorgen ook theaterlessen voor kinderen en jongeren die het fijner vinden om les te krijgen in een kleinere groep waar er meer individuele aandacht wordt geschonken. Ook kun je bij ons productie lessen volgen in verschillende toneel/ musicalklassen. In een musical productieklas werk je een heel jaar lang naar een voorstelling toe, in de musicaltheater productieklas maak je een collagevoorstelling en in de theater makers productieklas werk je naar meerdere voorstellingen toe. Om mee te spelen in een van onze productieklassen is het noodzakelijk om deel te nemen aan de auditiedag. Meer informatie vind je verderop in dit boekje, of op onze website. Hou je van tekenen en schilderen? Ben jij creatief? Ben jij de nieuwe Picasso? Dan is de beeldende klas vast en zeker iets voor jou! Bij ons kun je ook beeldende lessen volgen. In de beeldende klas ga je bijvoorbeeld aan de slag met fotografie, portrettekenen en schilderen. Uiteindelijk wordt er een expositie georganiseerd om jouw kunstwerken aan het publiek te laten zien! Kortom: genoeg te doen, te leren en te beleven!

3 INFORMATIE Theaterschool Westelijke Mijnstreek is er voor mensen die graag - Toneel willen spelen - Op een podium willen staan - Presenteren en regisseren - Theater willen maken - Creatief bezig willen zijn - Zingen of dansen - Beeldend aan de slag gaan De niveauklassen van onze theaterschool: A Theater lesklas met 4 presentaties Een A theater lesklas wil zeggen dat je als leerling vrijwel geen ervaring hebt met toneelspelen. In een A theater lesklas ga je kennismaken met drama en theater, plezier beleven aan spel, zelf spelen en samenspelen. Dit ga je doen door te werken met verschillende dramatechnieken, zoals het werken met emoties, mimiek, houding en fantasie. En het werken met dramaonderwerpen, zoals improviseren, mime spelen en het werken met teksttoneel. Ook wordt er steeds meer toegewerkt naar het spelen van een personage. In een A theater lesklas ga je ook met behulp van handvaten van de docent eigen toneelstukjes maken. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een les? -Het leren spelen van typetjes en daarmee eigen scenes maken -Improviseren, net zoals De grote improvisatieshow van tv -Geloofwaardig toneelspelen B Theater lesklas met 4 presentaties Een B theater lesklas wil zeggen dat je als leerling al ervaring hebt met toneelspelen, meestal heb je deze ervaring opgedaan in een A theater lesklas. Bij een B theater lesklas ligt de nadruk vooral op het verdiepen en werken met drama. Dit ga je doen door verschillende dramatechnieken, zoals verbeelding en inleving toe te passen in verschillende dramaonderwerpen, bijvoorbeeld clownerie, schimmenspel, teksttoneel en het werken met improvisatie. Daarnaast zijn de begrippen samenspelen en samenwerken belangrijke items. In een B theater lesklas ga je ook met behulp van handvaten van de docent eigen toneelstukjes maken en waar mogelijk is ook regisseren. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een les.? -Het leren spelen van een personage en daarmee eigen scenes maken

4 DE THEATERSCHOOL -Werken/spelen met bestaande en eigen geschreven teksten -Geloofwaardig toneelspelen zowel in improvisaties als teksttoneel ABC theater lesklas met 2 voorstellingen Een ABC theater lesklas wil zeggen dat je als leerling werkt met theater in een kleinere groep (max. 8). Je gaat vooral lekker veel spelen en kennismaken met verschillende theatervormen. Op het einde van het jaar speel je twee keer in jullie eigen gemaakte voorstelling, natuurlijk met licht, geluid en kostuums. Voor wie : -Voor kinderen en jongeren die het prettig vinden om in een kleinere groep les te krijgen, bijvoorbeeld omdat ze snel afgeleid zijn, meer structuur nodig hebben, onzeker of verlegen zijn in grote groepen, etc. -Er wordt veel aandacht besteed aan spreken voor en in een groep, uitspraak, houding en beweging, presentatie, zelfvertrouwen, samenspel en samenwerking. Hierdoor is deze theater lesklas heel geschikt voor kinderen en jongeren die meer aandacht aan deze vaardigheden willen besteden. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een les? -Improviseren, net zoals De grote improvisatieshow van tv -Het leren spelen van typetjes -Het werken met tekst (monologen of gedichten) en zelf teksten schrijven -Het maken van een eigen voorstelling En nog veel meer! Musical productieklas/ musicaltheater productieklas met 4 voorstellingen In een musical (theater) productieklas ga je als acteur een heel lesjaar naar een voorstelling toe werken. Je krijgt in principe geen theaterles, zoals in de theater lesklassen, maar je gaat iedere week repeteren om uiteindelijk een voorstelling van A t/m Z op de planken te zetten. Bij de musical (theater) productieklassen wordt er gestreefd naar een bepaald niveau, dat wil zeggen dat je al ervaring moet hebben en je meer tijd moet investeren dan bijvoorbeeld in een theater lesklas. Om mee te kunnen spelen in een van de musical (theater) productieklassen moet je deelnemen aan de auditie dag. NB: de meeste spelers hebben vooraf al een A en B klas gevolgd. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een productiejaar..? -Musical productieklas 12+: het maken van een bestaande musicalvoorstelling, uiteraard met zang en dans.

5 DE THEATERSCHOOL -Musicaltheater productieklas 15+: Het maken van een collagevoorstelling waarbij je tekst, muziek en dans zelf maakt en/of zoekt, samen met een regisseur. De theater makers productieklas met meerdere voorstellingen In een theater makers productieklas ga je niet alleen als acteur aan de slag, maar ook als theatermaker. Je maakt in een lesjaar, samen met een regisseur, meerdere toneel voorstellingen in een kortere periode. Je bent dus naast acteur ook een maker en dat houdt in dat je bijvoorbeeld zelf een scene schrijft en deze daadwerkelijk regisseert/speelt. De theater makers productieklas heeft hetzelfde principe als de musical (theater) productieklassen, namelijk : er wordt iedere week gerepeteerd om uiteindelijk een voorstelling op de planken te zetten en er wordt naar een bepaald niveau gestreefd bij de acteurs. Om mee te kunnen spelen in de theater makers productieklas moet je deelnemen aan de auditie dag EN aantoonbare ervaring hebben. NB: de meeste spelers hebben vooraf al een A en B klas gevolgd. Wat ga je bijvoorbeeld doen in een theater makers productieklas? -Het werken met improvisatie -Het werken met film acteren -Het werken met teksttoneel -Het werken met fysiek theater Allemaal voorstellingsgericht Zang en danslessen in A, B en productieklassen Je kunt ervan uitgaan dat je in een productieklas regelmatig gastlessen zang of dans krijgt, dit omdat dat waarschijnlijk een toevoeging is voor de productie die er gemaakt wordt. Maar ook in de theater lesklassen worden er regelmatig gastdocenten ingezet om lessen zang of dans te verzorgen of de vaste docent besteedt aandacht aan een muziek of bewegingsles. Beoordeling / evaluatie in alle klassen Aan het eind van het seizoen worden alle leerlingen geëvalueerd middels een rapport, waarin kansen en krachten beschreven staan. Hierbij letten we op de volgende zaken: inzet en motivatie, verbeeldingskracht, transformatie, expressie en houding, samenwerking en samenspel.

6 DE BEELDENDE SCHOOL A De beeldende klas met 3 exposities (kinderen) In de beeldende lesklas A kun je komen onderzoeken of het beeldende vak iets voor jou is! In de lessen ga je kennis maken met verschillende beeldende technieken. Je gaat werken met verschillende beeldaspecten zoals: vorm, licht, kleur en structuur. Deze beeldaspecten ga je toepassen door middel van schilderen, tekenen, boetseren en nog veel meer! B De beeldende klas met 3 exposities (jongeren en volwassenen) In de beeldende lesklas B ga je als beeldend kunstenaar aan de slag met verschillende disciplines binnen het beeldende vak. Er wordt gewerkt met verschillende beeldaspecten zoals compositie, perspectief, lijn en vorm. Dit ga je toepassen in diverse technieken zoals boetseren, schilderen en tekenen. In de beeldende lesklas B werk je zelfstandiger en hierdoor kun je meer experimenteren en zo jouw eigen stijl ontwikkelen. Net zoals in alle andere klassen staat samenwerking en het stukje presenteren centraal. Lesprogramma van de beeldende klassen : Een lesjaar van de beeldende lesklassen bestaat uit 30 lessen. Deze lessen worden verdeeld in 3 lesblokken, ieder blok bestaat uit 10 lessen. Per blok (10 lessen) wordt er aan de hand van één beeldende vaardigheid naar een expositie toegewerkt. In totaal zullen er dus drie exposities plaatsvinden.

7 JAARINDELING Voor de theater lesklassen : Een lesjaar van de theater lesklassen bestaat uit 30 lessen. Deze lessen worden verdeeld in 2 lesblokken, ieder blok bestaat dus uit 15 lessen. Per blok worden er lessen gegeven maar er wordt ook naar een presentatie voor publiek toe gewerkt waarbij de leerlingen in maximaal 30 minuten laten zien waar ze het afgelopen lesblok aan gewerkt hebben. Bij deze presentaties wordt er gebruik gemaakt van licht, geluid, grime, kostuums en eventuele decorstukken en attributen. In totaal treden de leerlingen van de theater lesklassen 4 keer op: twee keer in de eerste presentatieweek (na lesblok 1) en twee keer in de tweede presentatieweek (na lesblok 2). -De ABC klas presenteert in de tweede presentatieweek 2 keer hun voorstelling. Voor de beeldende klassen : De beeldende lesklassen hebben in totaal 30 lessen, verdeeld in 3 blokken van 10 lessen. In ieder blok wordt er met een ander onderwerp gewerkt. Ieder blok wordt afgesloten met een expositie. Voor de musical (theater) productieklassen : Een productiejaar bestaat uit 30 repetities. In deze 30 repetities wordt er naar een productievoorstelling toegewerkt. Na 14 repetities wordt er een korte trailer in de eerste presentatieweek gepresenteerd. Op het einde van het lesjaar wordt de voorstelling 4 keer gepresenteerd. Natuurlijk met licht, geluid, grime, kostuums en eventuele decorstukken en attributen. Voor de theater makers productieklas : Een theater makers productieklas bestaat uit 30 repetities. In deze 30 repetities wordt er naar twee of drie voorstellingen toegewerkt. Er wordt sowieso een voorstelling gespeeld in de eerste presentatieweek en de tweede presentatieweek. Daarnaast kan het nog zo zijn dat er buiten deze presentatieweken een voorstelling wordt gepland. Natuurlijk worden alle voorstellingen aangekleed met licht, geluid, grime, kostuums en eventuele decorstukken en attributen.

8 INSTROMEN Instroommogelijkheden voor alleen theater lesklassen In september starten altijd alle klassen, voorafgaand met een open dag voor de theater lesklassen en een auditiedag voor de productieklassen. Indien je in september start volg je het volledige 30 lessenpakket, inclusief 4 presentaties en een rapport. Na de eerste presentatieweek, dus na lesblok 1, is het mogelijk om in te stromen in een van de theater lesklassen. Je volgt dan nog 15 lessen, speelt nog in 2 presentaties en krijgt een rapport. Het cursusbedrag wordt voor instromers door tweeën gedeeld. Helaas is het niet mogelijk om in een productieklas in te stromen. Andere activiteiten naast de lessen/ repetities Naast de lessen/repetities en exposities organiseren wij ook verschillende activiteiten, waar je als leerling van de theaterschool / beeldende school aan mee kunt doen, namelijk : -Vakantieklasse -Bootcamp -Theateruitwisseling van de Kunst bende -Open podium En nog veel meer..! Instroommogelijkheden voor de beeldende klassen Ook de beeldende klassen starten in september, voorafgaand met een open dag. Als je in september start volg je het volledige 30 lessenpakket, inclusief 3 exposities en een rapport. Na ieder blok, dus na 10 lessen is het mogelijk om in te stromen in een van de beeldende klassen.

9 BELANGRIJKE DATA open dag 1 open dag 2 auditie dag productieklassen start lessen (voor alle klassen) herfstvakantie kerstvakantie presentatieweek 1 en expositie (voor alle klassen, behalve abc klas) carnavalsvakantie bootcamp (voor productieklassen / lesklas 5,7) pasen meivakantie presentatieweek 2 en expositie (voor alle klassen behalve musical (theater) productieklassen) laatste lesweek (voor alle klassen, behalve musical (theater) productieklassen) voorstelling musical (theater) productieklas 1 voorstelling musical (theater) productieklas 2 laatste lesweek (voor musical (theater) productieklassen) eindfeest zomervakantie NB1: de derde voorstelling van de theater makers productieklas wordt nog gepland. 17 mei 2014 (11:00-15:00u) 14 sept 2014 (11:00-17:00u) 28 sept 2014 (09:00-17:00u) vanaf 29 september okt 2014 t/m 26 okt dec 2014 t/m 4 jan jan 2015 t/m 25 jan febr 2015 t/m 22 febr maart april april 2015 t/m 10 mei mei 2015 t/m 31 mei juni 2015 t/m 6 juni ,5,6,7 juni ,12,13,14 juni 2015 vanaf 18 juni juni juli 2015 t/m 30 aug 2015 NB2: de derde expositie van de beeldende klassen wordt nog gepland.

10 LESROOSTER A Puppie theater lesklas Leeftijd : 4 8 jaar Lesdag/tijd : VR 16:45 17:45u Kosten : 150,- 3A en 3B theater lesklas Leeftijd : 8 10 jaar Lesdag/tijd : MA 16:30 18:00u Kosten : 210,- 4A en 4B theater lesklas Leeftijd : jaar Lesdag/tijd : DO 16:30 18:00u Kosten : 210,- 5A en 5B theater lesklas Leeftijd : jaar Lesdag/tijd : 10:30 12:00u Kosten : 210,- 7A en 7B theater lesklas Leeftijd : 17 + Lesdag/tijd : DI 19:30 21:45u Kosten : tot 21 jaar 280 vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* ABC theater lesklas Leeftijd : vanaf 8 jaar Lesdag/tijd : DI 17:00 18:00u Kosten : 260,50- ** Beeldende klas A Leeftijd : vanaf 8 jaar Lesdag/tijd : DI 16:30 18:00u Kosten : 280,- *** Beeldende klas B Leeftijd : vanaf 14 jaar (ook voor volwassenen) Lesdag/tijd : DI 18:30 20:00u Kosten : tot 21 jaar 280,- *** vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* Musical productieklas 12 + Leeftijd : 12+ Lesdag/tijd : DO 18:30 20:30u Kosten : 280,- Musicaltheater productieklas 15 + Leeftijd : 15 + Lesdag/tijd : DO 19:30 21:30u Kosten : tot 21 jaar 280,- vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* Theater makers productieklas 14+ Leeftijd : vanaf 14 jaar (ook voor volwassenen) Lesdag/tijd : DI 18:30 20:30u of ZA 10:30 12:30u Kosten : tot 21 jaar 280,- vanaf 21 jaar 338,80 incl. BTW* (na de auditiedag wordt pas besloten op welke dag de repetities plaatsvinden) *Leerlingen vanaf 21 jaar betalen 21 procent BTW. ** Prijs bij ABC klas is duurder i.v.m. intensievere begeleiding *** Prijs bij beeldend is duurder i.v.m. gebruik van materialen Theaterschool Westelijke Mijnstreek bestaat al 20 jaar en wordt nog steeds niet (structureel) financieel ondersteund door de gemeente Sittard- Geleen.

11 AUDITIEDAG INSCHRIJVEN Wil jij heel graag acteren, theater maken, zingen en/of dansen? Dan is hier jouw kans! Komend theaterseizoen gaan we een aantal nieuwe producties produceren. Voor deze producties zijn we op zoek naar mensen die kunnen acteren, zingen, dansen of theatermaken! Wat voor een producties dat zijn kun je op onze website lezen. Om mee te kunnen spelen in een van onze productieklassen moet je deelnemen aan de auditiedag. Je schrijft je in via de website Bij jouw inschrijving geef je aan voor welke groep je graag auditie wilt doen. Tijdens de auditie dag volg je in een groep een aantal workshops (acteren, theater maken, fysiek theater, camera acteren) en laat je je eigen voorbereide stukje zien. Na de auditiedag bepalen de docenten en juryleden of je bent toegelaten tot een van de productieklassen en zo ja, ook in welke. Maar maak je niet te zenuwachtig, het zal vooral een leerzame en gezellige dag worden. De auditie dag vindt plaats op zondag 28 september, van 09:00 17:00u Meer informatie over de producties die geproduceerd worden en/of inschrijven : Wil jij les volgen in een van onze theater lesklassen of les volgen in een van de beeldende klassen? Neem dan gerust contact met ons op via: of bel naar: en vraag naar Donny Jeurissen. Direct inschrijven? Op onze website kun je nogmaals alle informatie lezen en een inschrijfformulier downloaden. Zodra jouw formulier bij ons is binnengekomen, ontvang je een bevestiging en uitnodiging voor de eerste les. Wil jij meespelen in een van onze productieklassen? Bezoek dan onze website en klik op het knopje audities. Op deze pagina kun je alle informatie over de audities van de productieklassen vinden en een auditieformulier downloaden. Alle lessen, zowel van de les als productieklassen starten vanaf 29 september 2014 Inschrijfformulieren/ auditieformulieren kunnen worden verstuurd naar: (voordat je jouw formulier opstuurt is het belangrijk om eerst de huisregels op onze website door te lezen!) Theaterschool Westelijke Mijnstreek t.a.v. inschrijvingen, Montgomerystraat 26, 6135 BW Sittard

12 CONTACT GEGEVENS POST EN BEZOEK ADRES: WEBSITE: TELEFOONNUMMER: ALGEMEEN ADRES: KvK NUMMER: BTW-NUMMER: BANK NUMMER: Theaterschool Westelijke Mijnstreek Montgomerystraat BW Sittard B

Nieuwe Veste 2014 MUZIEK BEELDEND THEATER. DANS SCHRIJVEN Bij Nieuwe Veste kun je meer! Cursussen & lessen. In The spotlight! CURSUSSEN EN LESSEN

Nieuwe Veste 2014 MUZIEK BEELDEND THEATER. DANS SCHRIJVEN Bij Nieuwe Veste kun je meer! Cursussen & lessen. In The spotlight! CURSUSSEN EN LESSEN Nieuwe Veste 2014 2015 MUZIEK BEELDEND THEATER DANS SCHRIJVEN Bij Nieuwe Veste kun je meer! Cursussen & lessen In The spotlight! CURSUSSEN EN LESSEN uitgelicht INTERVIEWS DOCENTEN EN LEERLINGEN 02 Nieuwe

Nadere informatie

STUDIERICHTINGEN LOCATIE LASSUSLAAN. 2012/2013 Er valt wat te kiezen!

STUDIERICHTINGEN LOCATIE LASSUSLAAN. 2012/2013 Er valt wat te kiezen! STUDIERICHTINGEN LOCATIE LASSUSLAAN 2012/2013 Er valt wat te kiezen! 1 Algemeen locatie Lassuslaan 2 Tweetalig Atheneum en HAVO 3 Muziekstroom 4 ICT-stroom 5 Drama-stroom 6 Bèta-stroom 7 WERELDMAVO ALGEMEEN

Nadere informatie

INFORMATIEGIDS ATELIERVELP 2013-2014 INLEIDING ATELIERVELP 2013-2014

INFORMATIEGIDS ATELIERVELP 2013-2014 INLEIDING ATELIERVELP 2013-2014 INFORMATIEGIDS ATELIERVELP 2013-2014 INLEIDING ATELIERVELP 2013-2014 Graag heten we al onze nieuwe leerlingen van harte welkom! Dit is de INFORMATIEGIDS 2013-2014 van AtelierVelp, school voor Podiumkunsten.

Nadere informatie

DEEL 1 Stage of werken in een theaterdagbesteding (maandag t/m vrijdag)

DEEL 1 Stage of werken in een theaterdagbesteding (maandag t/m vrijdag) Welkom bij theaterwerkplaats Tiuri! Theaterwerkplaats Tiuri is een werkplaats voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De acteurs bezoeken de theaterwerkplaats in het kader van dagbesteding. Over

Nadere informatie

Informatieboekje Ventura Cursusjaar 2014 2015

Informatieboekje Ventura Cursusjaar 2014 2015 Informatieboekje Ventura Cursusjaar 2014 2015 Foto: MB productions & More Marcel Brienne Inhoudsopgave Voorwoord 3 1 Algemene informatie 4 1.1 Doelstelling 4 1.2 De organisatie 4 1.3 Ontwikkelingen 7 2

Nadere informatie

Cursusaanbod 2009/2010. www.hetwildewesten.nl

Cursusaanbod 2009/2010. www.hetwildewesten.nl Cursusaanbod 2009/2010 www.hetwildewesten.nl Inhoud Jaaragenda... 3 Welkom... 4 Wat doet Het Wilde Westen?... 5» Kunsteducatie op scholen in Utrecht West... 5» Projecten in de wijk...6 Straatgewijs...................................

Nadere informatie

Cultuurprofilering klas 2

Cultuurprofilering klas 2 CU 2 Pagina 1 Cultuurprofilering klas 2 donderdag 19 juni 2014 09:39 Beste cultuurprofielleerlingen, De titel van dit boekje is inspiratie. Het is het thema waar we met de cultuurprofilering in klas 2

Nadere informatie

Cursussen & Overige activiteiten

Cursussen & Overige activiteiten Cursussen & Overige activiteiten 2008 2009 Twello Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Voorst Pagina 2 Inhoud Excelsior pagina 6 Stichting Samenwerkende Peuterspeelzalen Gemeente Voorst pagina 8 Gemeentelijk

Nadere informatie

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het

KunstAanBod KunstAanBod wil actieve kunst- en cultuureducatie stimuleren voor alle inwoners in Houten. De nadruk ligt op het woord actief: het De activiteitenfolder voor Zuid-Oost is er weer! Het nieuwe jaar is weer begonnen en we bieden ook nu weer te gekke activiteiten na schooltijd aan voor kinderen uit de wijk Zuid-Oost. Het aanbod is voor

Nadere informatie

Ik en mijn hobby. Soest. kunst- en cultuurmenu: Cultuurprogramma. domein: Culturele instellingen / Amateur- en vrijwilligersorganisaties

Ik en mijn hobby. Soest. kunst- en cultuurmenu: Cultuurprogramma. domein: Culturele instellingen / Amateur- en vrijwilligersorganisaties groep 3-4 Ik en mijn hobby Soest kunst- en cultuurmenu: Cultuurprogramma domein: Culturele instellingen / Amateur- en vrijwilligersorganisaties discipline: Drama en dans 2013-2014 Colofon Dit is een uitgave

Nadere informatie

Mariënpoelstraat EXTRA. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 10 januari 2015. Informatieavond do 15 januari 2015

Mariënpoelstraat EXTRA. Bonaventuracollege. OPEN DAG za 10 januari 2015. Informatieavond do 15 januari 2015 OPEN DAG za 10 januari 2015 12.30-15.30 uur Informatieavond do 15 januari 2015 19.30-22.00 uur Mariënpoelstraat Bonaventuracollege EXTRA TOPklassen ß-excellent Kunstplan Cambridge English gymnasium, atheneum

Nadere informatie

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent!

Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Zoek je talent en ontdek waar je goed in bent! Welkom bij het cursusbureau Elk kind heeft talent. Of dat nou dansen, voetballen, acteren, proefjes doen of knutselen is, iedereen is wel ergens goed in!

Nadere informatie

Cursusaanbod najaar 2012. Cursussen voor mensen die moeilijker leren en mensen met een verstandelijke beperking

Cursusaanbod najaar 2012. Cursussen voor mensen die moeilijker leren en mensen met een verstandelijke beperking Cursusaanbod najaar 2012 Cursussen voor mensen die moeilijker leren en mensen met een verstandelijke beperking Editie najaar 2012 Inhoudsopgave Welkom Blz. Wat is het Educatie Netwerk? 2 Hoe ziet een cursus

Nadere informatie

Inkoop van buitenschoolse theatereducatie seizoen 2015/2016 Uitgangspunten en voorwaarden

Inkoop van buitenschoolse theatereducatie seizoen 2015/2016 Uitgangspunten en voorwaarden Inkoop van buitenschoolse theatereducatie seizoen 2015/2016 Uitgangspunten en voorwaarden Mei 2015 Inleiding Westland Cultuurweb is op zeer korte termijn op zoek naar aanbieders voor lessen theater aan

Nadere informatie

willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING?

willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING? willem2.nl WAARIN BEN JIJ KONING? VMBO-TL HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2 Een voorwoord. Elk kind heeft een talent. Het Koning Willem II College wil dat samen met de ouders ontdekken en verder laten groeien.

Nadere informatie

Programma CKV Festival 2012

Programma CKV Festival 2012 Programma CKV Festival 2012 In dit festivalprogramma kun je per locatie opzoeken wat er te doen is. De locatienummers zijn hetzelfde als op de plattegrond en staan tussen haakjes achter de locatie. Het

Nadere informatie

opdrachten leerlingen

opdrachten leerlingen HAVO - VWO opdrachten leerlingen lespakket voor een culturele maatschappelijke stage / CKV Het was leuk dat wij zoveel dingen mochten doen en echt zelf verantwoordelijkheid hadden. De openingsavond kwam

Nadere informatie

GROEP8 BROCHURE. Geef je toekomst een plus!

GROEP8 BROCHURE. Geef je toekomst een plus! GROEP8 BROCHURE GEEF JE TOEKOMST EEN PLUS! CAROLUS IN HET KORT Leren in een veilige, rustige omgeving, met respect voor elkaar. Zo kun je de sfeer binnen het Carolus het beste omschrijven. Een school waar

Nadere informatie

Kazerneplein 6-2 6822 ET Arnhem Dhr. Henk Dassen henk@huisvanpuck.nl www.huisvanpuck.nl

Kazerneplein 6-2 6822 ET Arnhem Dhr. Henk Dassen henk@huisvanpuck.nl www.huisvanpuck.nl Actieve kunstbeoefening heeft een grote kracht en waarde. Miljoenen mensen beleven er plezier aan. Kunstbeoefening inspireert, overstijgt het alledaagse en biedt de mogelijkheid tot zelfexpressie en ontwikkeling

Nadere informatie

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL Bij werken, zowel betaald als vrijwillig, hoort leiding krijgen of leiding geven. De vraag wat effectief leiderschap is houdt dan ook veel mensen bezig. De meningen hierover

Nadere informatie

Werkdocument voor het Jeugdcircus

Werkdocument voor het Jeugdcircus Werkdocument voor het Jeugdcircus Inhoudsopgave 8 9 H1-1 H1-1 H1-3 H1-3 H1-4 H1-4 H1-5 H1-5 H1-5 H1-5 H1-5 H1-6 H1-6 H1-7 H1-7 H1-8 H1-8 H1-8 H1-9 H1-9 H1-9 H1-9 H1-9 H1-10 H1-10 H1-11 H1-12 H1-12 H1-12

Nadere informatie

Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE

Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE Jaarwerkplan 2015 Stichting SHINE Mirjam van der Leer SHINE Houten De Slinger 2 3995 DE Houten www.shinehouten.nl Inhoudsopgave Missie en Visie Jaarwerkplan 2015: p. 3 p. 6 1. Doelstellingen en uitgangspunten

Nadere informatie

Naschools Aanbod Pieterskerkhof

Naschools Aanbod Pieterskerkhof Naschools Aanbod Pieterskerkhof Herfst 2012 Kerst 2012 Beste ouders, Hierbij ontvangt u de tweede brochure van het Naschools Aanbod Pieterskerkhof. Diverse instanties bieden hun diensten aan. Het aanbod

Nadere informatie

Theaterschool De Trap

Theaterschool De Trap Theaterschool De Trap Leerplan 4-jarige deeltijdopleiding tot acteur en theatermaker 1 1. INLEIDING Theaterschool De Trap is een begrip in Nederland op het gebied van professionele (deeltijd) opleidingen.

Nadere informatie

2015 magazine Wageningen vmbo. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u.

2015 magazine Wageningen vmbo. Pantarijn. Ontdek(t) je talent. vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. 2015 magazine Wageningen vmbo Pantarijn Ontdek(t) je talent vrijdag 30 januari 16.00-21.00 u. Open huis 2015 2 Pantarijn Wageningen VMBO Aan de leerlingen van groep 8 Je laatste jaar op de basisschool.

Nadere informatie

Een spreekbeurt houden

Een spreekbeurt houden Een spreekbeurt houden Groep 4 gaat voor het eerst een spreekbeurt voorbereiden en houden. Moeilijk? Eng? Voor veel kinderen is praten met de groep als publiek wel lastig. De een maakt zich er drukker

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 Stichting Jong Ondernemen: Postbus 93002 2509 AA Den Haag Bezuidenhoutseweg 12 2594 AV Den Haag www.jongondernemen.nl http://mijn.jongondernemen.nl

Nadere informatie

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015

Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Handboek Open Dagen 30 31 mei - Week van de Lokale Omroep 2015 Inhoudsopgave Voorwoord Blz. 3 Inhoud en planning Blz. 4 Draaiboek Blz. 5 t/m 8 Doelgroepen specificatie Blz. 9 t/m 12 Benaderen doelgroepen

Nadere informatie

cultuur Academie voor Sport en Sg were Di inschrijven vanaf de eerste schoolweek via MagiSter weer Veel nieuwe Sport- en cultuurklassen!

cultuur Academie voor Sport en Sg were Di inschrijven vanaf de eerste schoolweek via MagiSter weer Veel nieuwe Sport- en cultuurklassen! weer Veel nieuwe Sport- en cultuurklassen! SCHOOLJAAR 2014 2015 Sg were Di Academie voor Sport en cultuur inschrijven vanaf de eerste schoolweek via MagiSter Als je 80% van de lessen/trainingen aanwezig

Nadere informatie