Nieuwsbrief. Maart 2017 ADRESGEGEVENS PGW. Knelpunten in de openbare ruimte

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Maart 2017 ADRESGEGEVENS PGW. Knelpunten in de openbare ruimte"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief PGW Maart 2017 pag.1 Nieuwsbrief Maart 2017 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan AR Waddinxveen tel Website: Knelpunten in de openbare ruimte In onze Nieuwsbrief van oktober 2016 stond te lezen welke knelpunten er zouden worden aangepakt die na de scootmobielrit van april bij de gemeente waren ingediend. Onderstaand de huidige status. Op de kruising van de Chopinlaan met de Kerkweg-West kwamen rond de hele rotonde verhogingen voor tussen fietspad en voetpad. Deze waren hinderlijk voor voetgangers en fietsers. Gelukkig zijn deze hobbels eind vorig jaar verwijderd. Oude situatie Aangepaste situatie Het fietspad langs de Beatrixlaan richting Willem de Zwijgerlaan verloopt met veel wisselingen van rijrichtingen. Het contrast tussen fietspad en voetpad is niet groot, wat een gevaarlijke situatie is voor slechtzienden (zie foto: oude situatie). De gemeente heeft op twee plaatsen aan één kant van het fietspad een korte witte streep aangebracht (zie foto huidige situatie). Het PGW vindt dat niet voldoende.

2 Nieuwsbrief PGW Maart 2017 pag.2 We hebben dan ook de gemeente gevraagd aan beide zijden van het totale fietspad tot aan de oversteek bij de Willem Alexandertunnel witte belijning aan te brengen. Op de plekken waar auto s het fietspad kunnen kruisen zou dit een onderbroken streep moeten zijn. Oude situatie Huidige situatie Achter de Petteflats aan de Kerkweg-West loopt een voetpad met op vier plaatsen hekjes. Deze hekjes staan soms te dicht op elkaar en de doorgang is bij sommige te smal. Scootmobielen kunnen mogelijk in de berm komen met het risico van kantelen. Wij hebben de gemeente gevraagd al deze hekjes te verwijderen. Indien ook het wijkplatform hiermee instemt zal dit gebeuren. Kortgeleden kregen we van de gemeente het bericht dat de hekjes inderdaad verwijderd worden. Weer een aantal obstakels minder! Nog meer over toegankelijkheid en bruikbaarheid Gehandicapten parkeerplaatsen (GPP s) Het PGW heeft de gemeente erop gewezen dat op een aantal plaatsen gehandicapten parkeerplaatsen ontbraken. Dat was het geval bij het station-noord en de GPP bij de Jeu de Boulesbaan aan de Alb. Thijmlaan. Er is meteen actie genomen, helaas met één minpuntje: de GPP bij de Jeu de Boulesbaan is maar 2.80 m. breed geworden terwijl dat 3.50 m. zou moeten zijn. Aangepaste toiletten Toegankelijkheid en bruikbaarheid van openbare gebouwen is nog altijd een hot item. Dat bleek bijvoorbeeld in de uitzending van Radar op 13 feb. jl. Ook het PGW vindt het nog steeds een belangrijk punt voor mensen met een beperking. Daarom hebben wij in januari jl. contact opgenomen met de gemeente over de aanpassing van het Rabo-pand tot nieuw gemeentehuis en met het bestuur van het in aanbouw zijnde hospice over de inrichting van de aangepaste toiletten.

3 Nieuwsbrief PGW Maart 2017 pag.3 Onze ervaring is dat de indeling er op tekening vaak wel goed uit ziet, maar dat het bij de uitvoering toch misgaat. Het belangrijkste punt is de vrije opstelruimte naast het closet. In beide gevallen is geantwoord dat men nota heeft genomen van onze reactie en/of die heeft doorgegeven aan de architect. Voorrang fietsers op rotondes Velen zullen uit de pers al hebben vernomen dat in onze regio in heel Zuid-Holland fietsers voorrang gaan krijgen op rotondes. Daarmee zou een wens van het PGW in vervulling gaan, die al heel vaak kenbaar is gemaakt aan ons gemeentebestuur. Wij verwachten dat die verkeersmaatregel de veiligheid voor fietsers en gebruikers van scootmobielen ten goede zal komen. Verschillende rotondes in het dorp zullen moeten worden aangepast. De verwachting is dat die aanpassingen in 2018 gereed zijn. Wandelen langs de Ontmoetingskerk Wij hebben verschillende opmerkingen gekregen over de onduidelijke situatie van het trottoir van de Groensvoorde, ter hoogte van de Ontmoetingskerk (zie foto onder). Wandelend vanaf de flats (Elzenhorst e.d.) over het trottoir aan die kant van de Groensvoorde, houdt het trottoir langs de parkeerstrook voor ons gevoel pardoes op en de wandelaar moet dan over het voorterrein van de kerk of over de rijweg verder gaan. Kan dat niet worden verbeterd?, zo hebben we de gemeente gevraagd. Reactie van de gemeente: In het eerste ontwerp bij de Ontmoetingskerk was er slechts één toegang tot het kerkplein ter hoogte van de ingang waar nu ook de auto s overheen rijden. De voetgangers zouden dan gebruik moeten maken van het trottoir langs de Groensvoorde. Op verzoek van het bestuur van de Ontmoetingskerk is er een trottoir aangelegd richting de Ontmoetingskerk om een kortere route te krijgen voor de mensen die vanaf het Anne Frank centrum richting de kerk komen. Deze kortere route kan verwarring geven maar de oorspronkelijke hoofdroute blijft wel in tact. Als men moeite heeft om over het kerkplein te lopen kan met ook gewoon over het trottoir zijn route vervolgen. Het is dan slechts een klein stukje om. Onze vraag aan de lezers: hoe ervaart u dat?

4 Nieuwsbrief PGW Maart 2017 pag.4 R-net trein en stations in Waddinxveen Vanaf medio december 2016 rijden tussen Gouda en Alphen a/d Rijn nieuwe grijs-rode R-net treinen. Verder wordt er dit jaar bij de wijk Triangel een nieuw station gebouwd en krijgt ook het station Waddinxveen (centraal) een facelift. In de media is al veel over de nieuwe trein gepubliceerd. Reden voor het PGW om eens dieper op de toegankelijkheid van deze trein in te gaan. De R-net trein De R-net treinstellen zijn geschikt voor een gelijkvloerse instap en voorzien van uitschuiftreden. Verder hebben de treinen een rolstoeltoegankelijk toilet om het reizen voor mensen met een fysieke beperking makkelijker te maken. Maar kan iemand in een rolstoel ook daadwerkelijk zelfstandig een ritje met de trein maken? Dat blijkt helaas nog niet het geval te zijn. ProRail, verantwoordelijk voor aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid van het spoorwegnet van Nederland, zal de komende jaren nog flink aan het werk moeten om alle perrons op gelijke hoogte te brengen. Dit is bv. nodig op het station Waddinxveen-Noord. Op de foto rechts is duidelijk te zien dat hier een behoorlijk gat (17cm) gaapt tussen perron en de uitschuiftree van de trein. Volgens de eisen mag dat niet meer dan 10 cm bedragen! Op de website van ProRail is te lezen: De komende jaren worden veel stations aangepast, vooral regionale stations. In 2020 is 60 procent van de stations toegankelijk voor reizigers met een functiebeperking. In 2030 zijn alle stations volledig toegankelijk. Zolang dit niet overal gerealiseerd is zouden reizigers met een functiebeperking gebruik kunnen maken van de NS Reisassistentie. Deze mogelijkheid wordt in Nederland op ruim 100 stations aangeboden. Maar helaas niet op de Waddinxveense stations. Station Triangel Bij de nieuwe woonwijk Triangel wordt dit jaar ook een station gebouwd. Links de impressiefoto. Bij de bouw van het perron wordt al rekening gehouden met een gelijkvloerse instap. Verder komt er een hellingbaan vanaf het parkeerterrein naar het perron. Tevens zal op dit parkeerterrein één gehandicaptenparkeerplaats (GPP) worden aangelegd.

5 Nieuwsbrief PGW Maart 2017 pag.5 Station Waddinxveen Het gehele gebied rond dit station wordt opnieuw ingericht. De gemeente heeft hier een nieuw ontwerp voor gemaakt in de vorm van een stationsplein met als doel de kwaliteit, bereikbaarheid en veiligheid te verbeteren. Al vanaf eind 2013 is het PGW bij deze plannen betrokken. Daarbij hebben wij dit plan beoordeeld op de toegankelijkheid en veiligheid voor gehandicapten. In het oorspronkelijke plan wilde de gemeente het stationsgebied inrichten als een Shared Space gebied waarin voetgangers, fietsers en automobilisten van hetzelfde gebied gebruik maken. Met name voor blinden en slechtzienden kan dit problemen opleveren door het ontbreken van herkenningspunten. Wij hebben de gemeente verschillende malen hier op gewezen. Eind november vorig jaar vond in het gemeentehuis een laatste bijeenkomst plaats waarvoor omwonenden en belangenorganisaties waren uitgenodigd. Er zijn tweevarianten besproken: een zonder en een mét een doorlopend fietspad. Er is die avond unaniem voor handhaving van het huidige fietspad besloten. Op de impressiefoto is te zien hoe dit fietspad over het nieuwe stationsplein loopt met duidelijke randmarkeringen. Verder (op de voorgrond) komen er twee gehandicapten parkeerplaatsen (GPP). Wij hebben tegen deze plaats bezwaar gemaakt omdat ze komen te liggen tussen het fietspad en de rijweg; er is aan weerszijden niet voldoende ruimte voor in- en uitstappen (1,5 m nodig). Bovendien is het gevaarlijk door passerende fietsers en auto s. De gemeente heeft toegezegd hiervoor een oplossing te bedenken. Bij de bouw zullen door ProRail de perrons aangepast worden om een gelijkvloerse instap voor rolstoelers mogelijk te maken. Station Waddinxveen Noord Ook station-noord gaat de gemeente samen met ProRail de komende jaren opnieuw inrichten. Er zijn al wat veranderingen ingang gezet (herbeplanting), maar men wil ook dit station een kwaliteitsimpuls geven. Eind februari vond een informatieavond plaats voor omwonenden en belangenorganisaties (waaronder het PGW). Hier konden wensen en bezwaren kenbaar gemaakt worden die meegenomen zullen worden in het ontwerp. Op deze avond werd bekend gemaakt dat het gehele perron opnieuw opgebouwd zal worden en dus ook aangepast wordt om met een rolstoel goed de trein in te kunnen. Verder zal ook de huidige hellingbaan vernieuwd worden; deze is thans te steil. De recent aangelegde GPP s (zie foto) zullen op een andere plaats gesitueerd worden. Er vinden dus veel veranderingen plaats langs ons spoorlijntje. Het PGW zal deze ontwikkelingen volgen en u hierover berichten. We besluiten dit verhaal met de constatering dat we zelfstandig in een rolstoel met de trein reizen niet verantwoord vinden. Een beter alternatief is de bus te nemen alle haltes in Waddinxveen zijn aangepast en de bussen hebben een goed werkende uitschuiftrede of gebruik te maken van de GroeneHartHopper.

6 Nieuwsbrief PGW Maart 2017 pag.6 Laat geen belastinggeld liggen! Leven met een handicap of ziekte brengt kosten met zich mee. Kosten voor medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen, extra kleding, reiskosten, dieetvoeding en nog veel meer. Komen die kosten voor uw eigen rekening? Dan kunt u een deel ervan terugkrijgen via de aangifte inkomstenbelasting. Vanaf 1 maart 2017 kunt u aangifte inkomstenbelasting doen over het jaar Dat kan best een lastige klus zijn. Maar het is de moeite waard. Hebt u hoge zorgkosten, dan kan de aangifte u veel geld opleveren. Dat komt door de aftrek van zorgkosten. Maar er zijn wellicht meer belastingvoordelen die voor u kunnen gelden, zoals bijv. : uitgaven voor tijdelijk verblijf thuis van ernstig gehandicapten van 21 jaar en ouder die in een instelling wonen, de jonggehandicaptenkorting, de aftrek van premies voor lijfrenten voor een gehandicapt (klein)kind en de extra startersaftrek voor ondernemers met een arbeidshandicap. Op de website van vindt u alles overzichtelijk op een rijtje. Nieuwe werkwijze bij de gemeente De gemeente is druk bezig om zijn eigen werkwijze in het sociaal domein te verbeteren. Met de nieuwe wetgeving rond WMO en Jeugd hebben mensen géén recht meer op een voorziening, maar wel recht op een zorgvuldig onderzoek, waarin wordt gekeken wat iemand daadwerkelijk nodig heeft. Dat vraagt om een andere manier van werken en denken bij de gemeente, waarbij ook veel meer dan eerst de link wordt gelegd met hulpvragen rond Werk & Inkomen. Immers, de hulpvragen houden vaak met elkaar verband. Het begrip "1 gezin, 1 plan, 1 regisseur" gaat de gemeente daarbij in praktijk brengen. En wordt veel nadrukkelijker gekeken naar de cliënttevredenheid en de daadwerkelijk effecten van de zorg. In de loop van 2017 zal dit steeds meer vorm krijgen. Hans van der Vaart, Regisseur Zorg/Senior adviseur Sociaal Domein bij de Gemeente Waddinxveen. COLOFON De Stichting Platform Gehandicapten Waddinxveen is een plaatselijk overleg-, advies en informatieorgaan ten behoeve van mensen met een handicap en chronisch zieken. Het bestuur van het PGW bestaat uit: Mevr. L. Lekx (voorzitter) Dhr. H. Maillé (penningmeester) Mevr. D. Voogd (secretaris, webmaster) Dhr. K. Laurense (vicevoorzitter) Dhr. W. Stegeman (bestuurslid) Mevr. L. Kaaijk (bestuurslid) Mevr. N. Meskers (bestuurslid) De nieuwsbrief van het PGW wordt gevouwen en gestickerd door: Toegankelijkheid stembureaus Activiteitencentrum KLASSEWERK H. Heijermanslaan 15 Het PGW heeft met de gemeente overlegd over de toegankelijkheid van de stembureaus. Gestreefd wordt naar 100% toegankelijk. Dat wil zeggen dat de stemhokjes goed te gebruiken zijn voor mensen in een rolstoel. Ook moet er een loep aanwezig zijn voor slechtzienden. Graag horen we van u als u meent dat uw stembureau niet aan deze eisen voldoet.

Nieuwsbrief. November 2018 ADRESGEGEVENS PGW. Rolstoel tocht door nieuwbouwwijk Triangel

Nieuwsbrief. November 2018 ADRESGEGEVENS PGW. Rolstoel tocht door nieuwbouwwijk Triangel Nieuwsbrief PGW November 2018 pag.1 Nieuwsbrief November 2018 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 email: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl Rolstoel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2013

Nieuwsbrief. December 2013 Nieuwsbrief PGW December 2013 pag.1 Nieuwsbrief December 2013 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 fax. 0182 632982 e-mail: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2014. Drukke tijden. Knelpunten in Waddinxveen

Nieuwsbrief. Oktober 2014. Drukke tijden. Knelpunten in Waddinxveen Nieuwsbrief PGW Oktober 2014 pag.1 Nieuwsbrief Oktober 2014 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 fax. 0182 632982 e-mail: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl

Nadere informatie

Obstakels in de wijk moeten wijken. door: Gehandicapten & Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) Geactualiseerde versie, september 2013.

Obstakels in de wijk moeten wijken. door: Gehandicapten & Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) Geactualiseerde versie, september 2013. Obstakels in de wijk moeten wijken door: Gehandicapten & Patiënten Platform Amersfoort (GPPA) Geactualiseerde versie, september 2013. Wat doet het GPPA? GPPA behartigt de belangen van mensen met een lichamelijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April 2014

Nieuwsbrief. April 2014 Nieuwsbrief PGW April 2014 pag.1 Nieuwsbrief April 2014 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 fax. 0182 632982 e-mail: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl

Nadere informatie

Mw. Henny. en verslag) Mw. Henny. hccnet.nl)

Mw. Henny. en verslag) Mw. Henny. hccnet.nl) Adviesrapport Uitkomsten van de schouw Turbo-Rotonde Soestdijkerstraatweg Oostereind (De kruising Surinamelaan/Soestdijkerstraatweg/Nieuwe ingang ziekenhuis is nog niet klaar) 11 juni 2013 Opgesteld door:

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April 2012

Nieuwsbrief. April 2012 Nieuwsbrief PGW April 2012 pag.1 Nieuwsbrief April 2012 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 fax. 0182 632982 e-mail: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl

Nadere informatie

Informatiemiddag 8 november a.s. VOOR GESPECIALISEERDE HULP: HET SOCIAAL TEAM IN WADDINXVEEN

Informatiemiddag 8 november a.s. VOOR GESPECIALISEERDE HULP: HET SOCIAAL TEAM IN WADDINXVEEN Nieuwsbrief PGW Oktober 2016 pag.1 Nieuwsbrief Oktober 2016 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 email: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl Informatiemiddag

Nadere informatie

DE WET GELIJKE BEHANDELING OP GROND VAN HANDICAP OF CHRONISCHE ZIEKTE EN TOEGANKELIJKHEID VAN HET OPENBAAR VERVOER

DE WET GELIJKE BEHANDELING OP GROND VAN HANDICAP OF CHRONISCHE ZIEKTE EN TOEGANKELIJKHEID VAN HET OPENBAAR VERVOER DE WET GELIJKE BEHANDELING OP GROND VAN HANDICAP OF CHRONISCHE ZIEKTE EN TOEGANKELIJKHEID VAN HET OPENBAAR VERVOER Toegankelijk openbaar vervoer betekent dat mensen met een functiebeperking die zelfredzaam

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

15 mei jl: informatiebijeenkomst Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf/Wmo en CVV

15 mei jl: informatiebijeenkomst Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf/Wmo en CVV Nieuwsbrief PGW September 2011 pag.1 Nieuwsbrief September 2011 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 fax. 0182 632982 e-mail: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl

Nadere informatie

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor

Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Voorlichtingsbijeenkomst 23 april 2014, ontwikkeling van het spoor Op de bijeenkomst werd voor ProRail een toelichting gegeven door dhr. Bert Kassies. Hij is voor ProRail verantwoordelijk voor het project

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

Aanvragen in Subsidieaanvraag BDU Kleine Infrastructuur 2016

Aanvragen in Subsidieaanvraag BDU Kleine Infrastructuur 2016 Algemene aspecten: Aanvragen indienen: eind 2015. Voorlopige gunning voor 1 november 2016. Uitvoering 2016/2017 Aanvragen in 2015 De Draai - Van Veenweg - Voetpad naast Van Veenweg - Knip Van Veenweg (afhankelijk

Nadere informatie

ADVIES OVERSTEEKPLAATSEN DEN HAAG

ADVIES OVERSTEEKPLAATSEN DEN HAAG ADVIES OVERSTEEKPLAATSEN DEN HAAG Den Haag, december 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 info@voorall.nl www.voorall.nl Inleiding Voor een groot deel van de bevolking kan het

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Samen naar een toegankelijk Breda, april 2017 Pagina 1

Samen naar een toegankelijk Breda, april 2017 Pagina 1 Workshop Leren door ervaren op 20 april 2017 Begeleiding door Bredaas Centrum Gehandicaptenbeleid. Deelnemers van Platform Breda voor Iedereen en Stadsingenieurs Breda, het ingenieursbureau van de gemeente

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten:

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: B en W-nummer 15.0614; besluit d.d. 30-6-2015 Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. van den Berg (SP) inzake het fietspad Nieuw

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg

Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Advies toegankelijkheid van openbaar vervoersknooppunt Leyenburg Den Haag, augustus 2009 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 www.voorall.nl info@voorall.nl Inleiding 1 Het Mobiele

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Hellingbaan voor de Action voldoet niet aan hoogtecriterium

Hellingbaan voor de Action voldoet niet aan hoogtecriterium Stichting Senioren/GehandicaptenRaad Aalten Secr. Haartseweg 17a 7121 LA Aalten e-mail: info@ssgraalten.nl www.ssgraalten.nl Aan: Burgemeester en Wethouders van Aalten t.a.v. de Gemeenteraad Datum: 05-08-2016

Nadere informatie

Toegankelijkheid van stemlocaties

Toegankelijkheid van stemlocaties TUSSENTIJDSE PUBLICATIE Toegankelijkheid van stemlocaties Observaties verkiezingsdag 20 maart 2019 22 MAART 2019 DEFINITIEF Dit document bevat de observaties opgedaan door de rekenkamer tijdens de verkiezingsdag

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

ADVIES AANSCHAF NIEUWE TRAM

ADVIES AANSCHAF NIEUWE TRAM ADVIES AANSCHAF NIEUWE TRAM Den Haag, augustus 2017 Voorall Van Diemenstraat 196 2518 VH Den Haag 070 365 52 88 info@voorall.nl www.voorall.nl www.facebook.com/voorall www.twitter.com/voorall 1 2 ADVIES

Nadere informatie

Aandachtspunten en tips bij de toegankelijkheid van de openbare ruimte

Aandachtspunten en tips bij de toegankelijkheid van de openbare ruimte Aandachtspunten en tips bij de toegankelijkheid van de openbare ruimte Auteurs Nienke Blijham Maartje Kienhuis Judith van Lier 1 Colofon 2008 Vilans Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010

Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Verkenningen document Busstation Molenzoom Consultatie avond bewoners/bedrijven 15 december 2010 Afdeling Projectontwikkeling 10 januari 2011 Aantal aanwezigen Locatie Ca 17 personen Aula in De Heemlanden

Nadere informatie

Onderzoek Wmo: Best. Rapport

Onderzoek Wmo: Best. Rapport Onderzoek Wmo: Best 2015 Rapport Colofon Dit onderzoek naar toegankelijkheid van de openbare ruimte, openbare gebouwen en het beweegaanbod voor Wmo cliënten in Best is uitgevoerd in november/december 2015

Nadere informatie

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg FOUTPARKEREN PZ HerKo U doet er toch niet aan mee? Lokale Politie Herent- Kortenberg Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Beste inwoner, Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes

Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 56152 3 oktober 2018 Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes 1. Aanleiding In de gemeente

Nadere informatie

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Jeu de Boules Vereniging Gouda

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Jeu de Boules Vereniging Gouda Rapportage Toegankelijkheidsonderzoek Jeu de Boules Vereniging Gouda Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking Februari 2013 1. Inleiding 2. JBV Gouda beschikt over een prachtig clubhuis, 2 speelvelden

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL

PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL PROBLEMATIEK I.V.M. DE TOEGANKELIJKHEID VAN DE OPENBARE RUIMTEN EN HET GEZONDHEIDSCENTRUM DOLIUM IN DE WIJK KERKEBOGTEN TE EERSEL Dolium, plan Kerkebogten Eersel HUIDIGE SITUATIE - DOLIUM (PLAN KERKEBOGTEN

Nadere informatie

Samenvatting Stedenbouwkundig plan

Samenvatting Stedenbouwkundig plan Samenvatting Stedenbouwkundig plan Stationsplein Stationsgebied Hilversum de groene loper naar de Mediastad Brinken, levendige straten en volop ruimte voor fietsers, voetgangers en groen. Deze kwaliteiten

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn

Nadere informatie

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING

VOOR EIGEN REGIE IN ZORG EN SAMENLEVING Toegankelijkheidsonderzoek Werkplein West Jan van Galenstraat 323 donderdag 11 maart 2010 ALGEMEEN Het gebouw aan de Jan van Galenstraat bestaat uit twee gedeeltes: Het publieksgedeelte en het personeelsgedeelte.

Nadere informatie

Aanbeveling tracé snelfietsroute Arnhem-Dieren

Aanbeveling tracé snelfietsroute Arnhem-Dieren Aanbeveling tracé snelfietsroute Arnhem-Dieren De afdelingen Arnhem en Rheden-Rozendaal van de Fietsersbond doen bij deze een aanbeveling voor het tracé van de snelfietsroute Arnhem Dieren. Gezamenlijk

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Gemeente Den Haag RIS104445_02-04-2003 Ons kenmerk DSO/DSO/2003.380 TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Overwegende dat het

Nadere informatie

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart

Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Handout inloopbijeenkomst Stationsgebied 7 maart Schetsen inrichting Koninginneweg De gemeente wil in het project Stationsgebied de doorstroming van de centrumring en de bereikbaarheid verbeteren. Daartoe

Nadere informatie

Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden

Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden Rapport visitatie 12 juni 2018 Parkbos Voorstonden te Voorstonden (versie 29-06-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

bromfiets terug naar het fietspad! Gemeenteraad, hou dit alstublieft tegen!

bromfiets terug naar het fietspad! Gemeenteraad, hou dit alstublieft tegen! Fietsersbond Amsterdam WG-plein 84 1054 RC Amsterdam T: 0206128445 E: amsterdam@fietsersbond.nl Aan Gemeenteraad van Amsterdam Amstel 1 1011 PN Amsterdam Datum: 22 oktober 2017 Betreft: Raadsadres geen

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park

Adviesnota. Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Adviesnota Verkeerscirculatieplan Columbiz Park Datum: 7 april 2016 Versie: 3 Status: Definitief Revisie: Afdeling(en): Team(s): i.o.m.: Steller: Afdelingsmanager: Projectleider: Wethouder: Vastgoed en

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie

Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Impressie nieuwe HOV halte Ruimzicht aan het Osdorpplein Project HOV Westtangent Amsterdamse tracédelen Planpresentatie Westtangent Route en haltes STUDIO ZWAAN NOV 2016 2 Wat is de Westtangent? Volgens

Nadere informatie

Rapport visitatie 24 april Recreatiegebied. Kraaiennest. Hof van Delfland. (versie )

Rapport visitatie 24 april Recreatiegebied. Kraaiennest. Hof van Delfland. (versie ) Rapport visitatie 24 april 2018 Recreatiegebied Kraaiennest Hof van Delfland (versie 05-05-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum

Nadere informatie

Ideeën en acties lunchbijeenkomst

Ideeën en acties lunchbijeenkomst Ideeën en acties lunchbijeenkomst PANEEL ANALYSE Reactie Actie Opnemen in DO Bleek uithoek gaat daar ook iets gebeuren? Geen aantrekkelijke inrichting ap Bijzerwetering -> noordzijde: Veel beton, wandelen

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas

Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas Rapport visitatie 9 juli 2018 Spiegelplas Te Nederhorst den Berg (versie 23-09-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Parkeren in centrum Stiens

Parkeren in centrum Stiens Parkeren in centrum Stiens Hoe, wat en waarom = Definitief = Oktober 2011 INHOUDSOPGAVE blz 1 AANLEIDING 2 2 INVENTARISATIE 3 3 UITWERKING 5 3.1 Verkeersregulerende parkeermaatregelen 5 3.2 Aanleg parkeerplaatsen

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Nelson Mandela Centrum

Rapportage. Toegankelijkheidsonderzoek. Nelson Mandela Centrum Rapportage Toegankelijkheidsonderzoek Nelson Mandela Centrum Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking Juni 2012 1. Inleiding In september 2011 is in Gouda-Oost aan de Bernadottelaan 79 het Nelson

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen

Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Besluit van ( ), houdende regels betreffende de toegankelijkheid van het openbaar vervoer en de daartoe te verrichten aanpassingen Op de voordracht van de Staatssecretarissen van Volksgezondheid, Welzijn

Nadere informatie

Parkeren voor invaliden en gemeentebestuur

Parkeren voor invaliden en gemeentebestuur Parkeren voor invaliden en gemeentebestuur Een inventarisatie van de plaats, functie en afmeting van gehandicaptenparkeerplaatsen algemeen in de gemeente Westland Januari 2012 Inleiding Net als ieder ander

Nadere informatie

Januari Werk aan de stad in januari

Januari Werk aan de stad in januari Januari 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Rapport visitatie 16 mei 2018 Bentwoud

Rapport visitatie 16 mei 2018 Bentwoud Rapport visitatie 16 mei 2018 Bentwoud Te Benthuizen (versie 16-07-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

Toegankelijkheid Bushaltes. Tilburg. Aangeboden aan wethouder Mario Jacobs in april 2019 (metingen tussen december 2015 en december 2016)

Toegankelijkheid Bushaltes. Tilburg. Aangeboden aan wethouder Mario Jacobs in april 2019 (metingen tussen december 2015 en december 2016) Toegankelijkheid Bushaltes Tilburg Aangeboden aan wethouder Mario Jacobs in april 2019 (metingen tussen december 2015 en december 2016) 1 Toegankelijkheid Bushaltes in Tilburg inclusief Berkel-Enschot

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek 2014 Het preventief huisbezoek wordt aangeboden aan alle zelfstandig wonende ouderen in Ouder-Amstel die in een kalenderjaar

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

PROTOCOL BTB. Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers

PROTOCOL BTB. Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers PROTOCOL BTB Bereikbaarheid Toegankelijkheid Bruikbaarheid. Standaardisering stoepverlagers Een handleiding voor Werkvoorbereiding, Onderhoud en Uitvoering Opsteller : P. van der Linden Afdeling : Afdeling

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Algemeen. Openingstijden. Naam vrijwilliger * e-mail adres. Subcategorie * Naam * Meta titel Meta omschrijving. Sleutelwoorden. Algemene objectinfo:

Algemeen. Openingstijden. Naam vrijwilliger * e-mail adres. Subcategorie * Naam * Meta titel Meta omschrijving. Sleutelwoorden. Algemene objectinfo: Naam vrijwilliger * e-mail adres Algemeen Subcategorie * Naam * Meta titel Meta omschrijving Sleutelwoorden Algemene objectinfo: Straatnaam * Huisnummer * Toevoeging Postcode * Plaatsnaam * Telefoon Fax

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 11 mei Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan 2. Het tijdelijk

Nadere informatie

Jacobsstraat = hoofdfietsroute

Jacobsstraat = hoofdfietsroute Jacobsstraat = hoofdfietsroute Uitsnede van de kaart pagina 46 GVVP 2005 Herinrichting Jacobsstraat De plussen: Asfalt op de fietsroute! Geen verkeerslicht bij Jacobikerk Weginrichting veel minder gericht

Nadere informatie

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek

Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Halte Grubbenvorst/Greenpark Venlo locatieonderzoek Dorpsraad, 7 april 2015 inhoudsopgave 1. Eisen en wensen halte 2. Locaties 1. Californische weg 2. Burgemeester van Kempenstraat 3. Sportpark 3. Vragen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Gehandicapten Platform 2012

Jaarverslag Stichting Gehandicapten Platform 2012 Jaarverslag Stichting Gehandicapten Platform 2012 Het Gehandicapten Platform Roermond Het Gehandicapten Platform Roermond is opgericht in 1993, kort voor het in werking treden van de Wet Voorzieningen

Nadere informatie

Stedenbouwkundige reactie

Stedenbouwkundige reactie Stedenbouwkundige reactie 1. Stedenbouwkundige visie Stationsgebied Buitenpost Naast het voornemen voor de bouw van een passerelle over het spoor, is er ook een plan gemaakt voor de totale invulling van

Nadere informatie

Rapport visitatie 5 juli 2018 Heumensoord

Rapport visitatie 5 juli 2018 Heumensoord Rapport visitatie 5 juli 2018 Heumensoord Te Malden (versie 13-07-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

1 METEN VAN EEN KERKGEBOUW

1 METEN VAN EEN KERKGEBOUW 1 METEN VAN EEN KERKGEBOUW Voordat er gegevens op de website kunnen worden ingevoerd moet de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid BTB van een locatie worden bepaald. De BTB wordt weergegeven

Nadere informatie

1 Station Mook-Molenhoek

1 Station Mook-Molenhoek 1 Station Mook-Molenhoek station Mook-Molenhoek Opgeleverd Station Mook-Molenhoek is op 6 mei 2009 geopend aan de Maaslijn. Het station ligt op het traject Nijmegen- Roermond. Het station levert een belangrijke

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Bewonersbijeenkomst 5 juli 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Inleiding Op 27 februari 2012 werd het bouwplan voor de nieuwe brede school Spoorzone Noord aan ouders, omwonenden en belangstellenden

Nadere informatie

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Op 20 januari jl. is er een informatie avond verzorgd in Het Bolwerk bij ons in de wijk. Tot onze verrassing bleek er een snelfietsroute over de Zonnewende te

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff,

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen binnen uw woonwijk die al op korte termijn zullen starten en waarvan wij u graag met deze brief op de hoogte willen

Nadere informatie

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Kaapse bossen

Rapport visitatie 1 oktober 2018 Kaapse bossen Rapport visitatie 1 oktober 2018 Kaapse bossen Utrechtse Heuvelrug (versie 04-12-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen

Nadere informatie

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk)

Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Vragenlijst tbv de website toegankelijkheid van de gemeente Leidschendam-Voorburg (www.leidschendamvoorburg.nl/toegankelijk) Basis informatie van het gebouw 1 Naam van de organisatie 2 Bezoekadres. 3 Postcode

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda

Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Projectplan Herinrichting van het Zuidelijk Stationsgebied Gouda Bewonersinitiatief Versie 1.1 augustus 2013 Inhoudsopgave A Inleiding... 2 B Aanpak van het project... 2 1 Vaststellen plangebied en uitgangssituatie...

Nadere informatie

Handhaving gevaarlijk en hinderlijk gestalde fietsen

Handhaving gevaarlijk en hinderlijk gestalde fietsen Handhaving gevaarlijk en hinderlijk gestalde fietsen 7 januari 2013 www.utrecht.nl Handhaving gevaarlijk en hinderlijk gestalde fietsen Stationsgebied en voetgangersgebied 7 december 2012 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Klankbordgroep werksessie 2 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID

Klankbordgroep werksessie 2 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Klankbordgroep werksessie 2 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Doel De Middenweg-Zuid wordt heringericht in 2018, waarbij fietsers, voetgangers, busverkeer en autoverkeer een goede en veilige plek krijgen. Doel

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie