Nieuwsbrief. April 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. April 2012"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief PGW April 2012 pag.1 Nieuwsbrief April 2012 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan AR Waddinxveen tel fax Website: Renovatie Hefbrug Waddinxveen Vorig jaar hebben wij u al geschreven over het grote onderhoud van de Waddinxveense Hefbrug, dat al ingang is gezet op het moment dat deze Nieuwsbrief bij u in de bus valt. Ongetwijfeld hebt u daarover al het nodige in de lokale kranten kunnen lezen. Zowel de Gemeente als de Provincie Zuid-Holland hebben deze klus zo goed als mogelijk voorbereid. Regelmatig vonden er inloopavonden in het gemeentehuis plaats en vond er overleg plaats met alle belangengroepen, waar ook het PGW aan deel nam. Foto's: PGW Wij meldden u destijds dat gedurende de tijd dat de Hefbrug gestremd is, er een pont (zie foto) wordt ingezet welke vaart vanaf de Nesse naar een ponton aan de overkant. Deze pont is ook toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen terwijl de pontbemanning assistentie zal verlenen bij het op- en afrijden met uw rolstoel of scootmobiel. Mocht u desondanks problemen ondervinden bij het gebruik van de pont, meld u dit dan bij ons via bovenstaand telefoonnummer of adres.

2 Nieuwsbrief PGW April 2012 pag.2 Scootmobieltraining 25 april 2012 Op woensdag 25 april 2012 organiseert het Zorgloket van de gemeente Waddinxveen in samenwerking met het Platform Gehandicapten Waddinxveen (PGW) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) een scootmobieltraining. Deelname aan het verkeer met een scootmobiel kan soms best verwarrend zijn. Het ene moment wordt u beschouwd als voetganger, het volgende moment als fietser. Daarbij wordt het verkeer steeds intensiever en verkeerssituaties onoverzichtelijker. Laat u niet verrassen in het verkeer en doe mee aan de opfriscursus scootmobielrijden. De cursus vindt plaats in en rondom de Ontmoetingskerk, Groensvoorde 3 in Waddinxveen. De leveranciers Harting-Bank en Doove zijn aanwezig voor kleine reparaties aan en vragen over uw scootmobiel. Het programma is als volgt: uur Ontvangst met koffie/thee uur Opfrissen van de theorie uur Lunch uur Deelnemers worden in drie klein groepen ingedeeld; - 1 groep doet behendigheidstesten op het plein - 1 groep doet een oog- en oortest - 1 groep doet de praktijkrit met de eigen scootmobiel onder begeleiding van een instructeur op de fiets. ± uur en ± uur De groepen wisselen ± uur Afsluiting Foto: Harting-Bank Als u belangstelling heeft voor deze opfriscursus, dan kunt u zich hiervoor nog opgeven voor 15 april door te bellen met het Zorgloket: tel U kunt zich ook bij het PGW opgeven: tel De kosten voor deze opfriscursus (inclusief lunch) bedragen 5,- Bij deelname ontvangt u het inschrijfgeld retour. Toegankelijkheid van de gemeentelijke website Vanuit het PGW is gereageerd op de toegankelijkheid van de website van de gemeente. Uit onze kleine steekproef bleek dat sommige onderwerpen wat moeilijk te vinden waren. Dat hebben we aan de gemeente doorgegeven. De gemeente liet daarop het volgende weten: de website is eind 2011 geheel herzien. De leverancier heeft ervoor gezorgd dat de website technisch gezien voldoet aan de webrichtlijnen. Daarnaast is er voor de redacteuren ook een taak, maar dat gaat meer om links, afbeeldingen en dergelijke. We hebben een afspraak gemaakt met de Stichting Accessibility*) om de website te testen op de webrichtlijnen. Deze test zal medio 2012 plaatsvinden. We gaan ervan uit dat daar nog wat acties uit zullen voortvloeien, maar verwachten zeker dat voor het einde van het jaar onze website voldoet aan Prioriteit 1.

3 Nieuwsbrief PGW April 2012 pag.3 Het is en blijft lastig om alle informatie op onze website voor iedereen snel vindbaar te maken. Op onze website staan duizenden pagina's met nog veel meer documenten. Ook andere gemeentelijke website kampen met dit probleem. We hebben geprobeerd dat te ondervangen door vier hoofditems (aparte websites) te maken. Het gebruik van de zoekmachine is over het algemeen de snelste manier om iets te vinden op een overheidswebsite *) Stichting Accessibility is het expertisecentrum op het gebied van kwaliteit en toegankelijkheid van ICT Website PGW krijgt ander jasje Ook het PGW is al een poosje bezig met de eigen website. Na een aantal jaren een klein beetje 'aangehaakt' te zijn bij Programma VCP (Versterking CliëntenPositie), werd deze opzet vanwege bezuinigingen stopgezet per 1 april j.l. We zijn nu druk bezig om de nieuwe website te vullen met informatie en hopen snel, in 'ons nieuwe jasje', weer online te zijn! Wandel feest Zaterdag 21 april vindt de tweede editie plaats van het succesvolle Wandelfeest op Papendal bij Arnhem. Er kunnen routes van 5, 10 of 18 kilometer worden gewandeld en genoten worden van optredens van vele Nederlandse artiesten. Dit alles voor het Revalidatiefonds & Fonds verstandelijk gehandicapten. Ambassadeur Viktor Brand is aanwezig om de dag een feestelijk tintje te geven. Bij de start & finish staat een groot podium, waar diverse artiesten een spetterend concert geven. Er is muziek van radiostation 100% NL en bekende live artiesten zoals o.a. Jeroen van der Boom! Sponsorgeld ophalen Deelnemers kunnen zich laten sponsoren en zo wordt met deze wandeltochten geld opgehaald voor Groen & Handicap, het kenniscentrum voor een toegankelijke natuur voor iedereen. Met het bestedingsdoel van het Wandelfeest 2012 wordt een bijdrage geleverd om de natuur in Nederland bereikbaar en toegankelijk te maken en te houden. Zo kunnen ook wandelaars met een lichamelijke of verstandelijke beperking blijven genieten van de natuur. Inschrijven Kosten voor deelname zijn 9,50 per persoon, ook dit komt ten goede Groen & Handicap. Ook inschrijving met een team inschrijven is mogelijk, per 5 deelnemers betaalt men dan voor 4. Informatie Voor meer informatie kunt u kijken op: of contact opnemen met Danielle Heere - van den Tweel: danielle@wandelfeest.nl of via tel

4 Nieuwsbrief PGW April 2012 pag.4 Natuur zonder drempels: wandelingen voor rolstoelers Mensen die gebruik maken van een rolstoel, scootmobiel of rollator willen ook wel eens naar een park of natuurgebied. Want beweging is gezond. En het is heerlijk om buiten te zijn en te genieten van bloemen en planten, van de vogels en van de bomen die in bloei staan. Maar als je minder mobiel bent, komt meteen de vraag op of de paden in zo n natuurgebied wel geschikt voor je zijn. En je vraagt je af of andere voorzieningen aanwezig zijn: is er een gehandicaptenparkeerplaats, vind je er een rolstoeltoegankelijk toilet en een horecagelegenheid om wat te eten of te drinken. De nog niet zo lang bestaande website Natuur zonder drempels is opgezet voor dat doel. Per provincie gerangschikt vind je op die website de toegankelijke wandelroutes met een kaartje, gegevens over de lengte van de route, wat er te zien is en hoe het staat met de voorzieningen ( Ook is vermeld of het gebied te bereiken is met openbaar vervoer, met welke hulpmiddelen (rolstoel bv.) het toegankelijk is en of geleidehonden er welkom zijn. Sommige natuurgebieden hebben ook speciale voorzieningen voor mensen met een visuele handicap. Algemeen toegankelijk in onze omgeving zijn een rondwandeling bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn, de rode paaltjes route in Lekkerkerk en het natuurgebied De Balij in Zoetermeer. Gouwebos Het PGW heeft onlangs ook het Gouwebos aangemeld voor deze website. Weliswaar is er geen route uitgezet, maar men kan er zelf een route kiezen van plm. 4 km. lengte. De bereikbaarheid met openbaar vervoer is redelijk. De ingang COLOFON De Stichting Platform Gehandicapten Waddinxveen is een plaatselijk overleg-, advies en informatieorgaan ten behoeven van mensen met een handicap en chronisch zieken. Het bestuur van het PGW bestaat uit: Mevr. L. Lekx (voorzitter) Dhr. W. Stegeman (vice-voorzitter) Dhr. H. Maillé (penningmeester) Mevr. D. Voogd (secretaris, webmaster) Mevr. L. Kaaijk (bestuurslid) Mevr. D. Borns (aspirant-bestuurslid) Lindenlaantje aan het Noordeinde ligt op m. van de toegankelijke bushaltes van Connexion bij de Snijdelwijklaan in Boskoop (lijn Leiden-Gouda). Er is een gehandicaptenparkeerplaats en een aangepaste picknicktafel. Minpuntjes zijn dat er geen gehandicaptentoilet is in of nabij het bos en dat er in de directe omgeving ook geen rolstoeltoegankelijke horecagelegenheid te vinden is. Wel toegankelijke restaurants in Waddinxveen of Boskoop openen hun deuren pas om of uur. De nieuwsbrief van het PGW wordt gevouwen en gestickerd door Activiteitencentrum KLASSEWERK H. Heijermanslaan ZJ Waddinxveen tel Foto: dit bruggetje in het Gouwebos kan een zelfstandige rolstoelers te machtig zijn. Het recreatieschap zou daar wat aan moeten doen!

5 Nieuwsbrief PGW April 2012 pag.5 Wim Maljers: doof door het leven Wim Maljers, een zestiger uit Alphen aan den Rijn, doet sinds 2009 mee aan het GIPSproject. Het PGW heeft het project opgezet om kinderen van groep 7 van de basisscholen in contact te brengen met mensen met een handicap. Wim is door erfelijkheid doof vanaf zijn geboorte. Hij is getrouwd met een dove vrouw en heeft drie kinderen (één van de drie is doof) en zes kleinkinderen. Onderwijs kreeg hij op de speciale school voor dove kinderen in Voorburg.Hij werkte ruim 20 jaar als computeroperator en daarna bijna 20 jaar als groepsbegeleider voor dove jongeren in Zoetermeer. Twee jaar terug is hij gestopt met werken en nu geniet hij van zijn hobby s: schilderen, tuinieren, schaken en wandelen. Wim vindt het leuk om deze voorlichting te geven over doof zijn, gebarentaal en voorzieningen voor doven. Gebarentolk Gera Pelikaan-de Jager komt voor hem tolken. Dat geeft Wim ontspanning bij de voorlichting. Over zijn ervaringen vertelt hij: Doordat ik jarenlang als groepsbegeleider met groepen dove kinderen werkte, had ik wel ervaring met kinderen, maar horende kinderen zijn toch wel anders. Ze moeten door mijn doofheid erg aan mij wennen. Begrijpelijk vind ik. Want het is lastig voor ze om naar mij te kijken, terwijl de gebarentolk voor mij spreekt als ik in gebarentaal vertel. Verrassende vragen De kinderen komen soms met de verrassende vragen, zoals Kan je wel lezen? en Kun je wel fietsen? Ze vinden het heel leuk om de gebaren en vingerspellingen te leren en te oefenen. Ze gaan zelf ook spontaan gebaren maken. De kinderen komen in kleine groepjes en we hebben maar 20 minuten per groep. Dat is wel wat te kort want de kinderen stellen zoveel vragen. Ook wil ik graag wat belangrijke punten uitleggen zoals voorzieningen en de omgang en communicatie tussen horenden en doven. Wim vindt het belangrijk dat kinderen leren hoe ze met doven kunnen communiceren. Ze weten dan, dat je gerust een dove op zijn schouder kan tikken als hij je niet hoort of als je hem bv. wilt passeren. Gehandicapten zijn dan niet langer eng voor hun. Maljers: Door het GIPS-project leer ik andere gehandicapten kennen en samenwerken. En ik leer ook met de horende mensen zoals school kinderen om te gaan. Wim Maljers is al jarenlang als vrijwilliger werkzaam in de voorlichting van de Stichting Welzijn Zorg Doven (Wezodo) in Zoetermeer. Hij heeft veel ervaring als voorlichter over doven aan politie, gemeenten, verenigingen, een verkennersclub, de Rotary enz. Ook geeft hij interviews aan studenten die de gebarentolk-opleiding volgen. Daniëlle Borns: hulphond Banjer veranderde mijn leven Danielle Borns heeft Multiple sclerose (MS), wat betekent dat zij niet meer kan lopen. Ze woont nu 3,5 jaar in Waddinxveen wat erg goed bevalt. Maar de laatste 2,5 jaar kwam zij niet meer zelfstandig buiten. Haar boodschappen etc. werden gedaan door anderen. Heel fijn", volgens Daniëlle, maar zelf doen is nog fijner. Ze heeft een hulphond aangevraagd en sinds een half jaar heeft ze Banjer. Dat heeft haar leven enorm veranderd. Want met een hond móet je naar buiten. Ze zwaait naar mensen, spreekt er veel, doet zelf weer haar boodschappen en weet nu waar het zwembad, de bibliotheek, de tennisbanen en de voetbalvelden zijn.

6 Nieuwsbrief PGW April 2012 pag.6 Banjer is een kruising tussen een golden retriever en een koningspoedel, een golden doedel. Banjer komt van Stichting Hulphond ( Daar heeft hij 2 jaar op school gezeten waar hij de meeste handelingen heeft geleerd die hij kent en doet. Als een hulphond bij je thuis komt, moet je hem nog verder dingen leren die specifiek voor jou nodig zijn. Bekend is het reclamespotje van Stichting Hulphond met een donkerharig meisje in een rolstoel en een hulphond die de post haalt, de telefoon brengt, gordijnen open en dicht trekt, het licht aan doet. Banjer doet dit ook. Daniëlle: Daarnaast helpt hij mij met onder andere benen op de bank/bed gooien, boodschappen naar de keuken brengen (in een rieten mandje waarin ik alles leg en hij neemt het dan mee), jas, sokken en schoenen uittrekken. Alles wat ik laat vallen raapt hij op en hij geeft het aan mij. Als ik iets aanwijs, pakt hij dat. Banjer doet ook deuren open en dicht. Dit gaat wel met een noodgang, hij kent zachtjes met de deuren niet. Het is open of dicht. Verder is hij ook sociaal een groot goed. Zij vertelt verder: Iets aanleren gebeurt door middel van een beloning. Een beloning is een aai, je stem, een brokje. Hulphonden hebben een dekje om zodat ze herkenbaar zijn. Op dat dekje staat niet aaien a.u.b.. De reden dat je hulphonden niet mag aaien is dat als ze iets voor mij doen, ze een aai als beloning krijgen. Als anderen hen gaan aaien, denkt de hond op een gegeven moment: Daar krijg ik de aai gratis, bij jou moet ik er iets voor doen. Liever gratis. Banjer blijft zijn hele leven onder toezicht van Stichting Hulphond staan; zij komen hem drie à vier keer per jaar opzoeken. Ook Daniëlle doet mee aan het GIPS-project van het PGW. Zij neemt Banjer tegenwoordig mee en vertelt de kinderen over het hebben van een hulphond. Dit wordt heel enthousiast en leerzaam ontvangen. Op straat worden Banjer en zij dan ook steeds vaker herkend. foto: Wim Maljers en Gera Pellicaan in actie op één van de Waddinxveense basisscholen.

Nieuwsbrief. Maart 2017 ADRESGEGEVENS PGW. Knelpunten in de openbare ruimte

Nieuwsbrief. Maart 2017 ADRESGEGEVENS PGW. Knelpunten in de openbare ruimte Nieuwsbrief PGW Maart 2017 pag.1 Nieuwsbrief Maart 2017 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 email: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl Knelpunten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. November 2018 ADRESGEGEVENS PGW. Rolstoel tocht door nieuwbouwwijk Triangel

Nieuwsbrief. November 2018 ADRESGEGEVENS PGW. Rolstoel tocht door nieuwbouwwijk Triangel Nieuwsbrief PGW November 2018 pag.1 Nieuwsbrief November 2018 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 email: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl Rolstoel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. December 2013

Nieuwsbrief. December 2013 Nieuwsbrief PGW December 2013 pag.1 Nieuwsbrief December 2013 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 fax. 0182 632982 e-mail: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding. Versie 22 juni 2013

Inhoud. Inleiding. Versie 22 juni 2013 Wandelen, goed voor elkaar! Handleiding inventarisatie toegankelijkheid wandelpaden Versie 22 juni 2013 Inhoud 1. Inleiding 2. De voorbereiding 3. Het inventarisatieformulier 4. Technische informatie 5.

Nadere informatie

Informatiemiddag 8 november a.s. VOOR GESPECIALISEERDE HULP: HET SOCIAAL TEAM IN WADDINXVEEN

Informatiemiddag 8 november a.s. VOOR GESPECIALISEERDE HULP: HET SOCIAAL TEAM IN WADDINXVEEN Nieuwsbrief PGW Oktober 2016 pag.1 Nieuwsbrief Oktober 2016 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 email: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl Informatiemiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April 2014

Nieuwsbrief. April 2014 Nieuwsbrief PGW April 2014 pag.1 Nieuwsbrief April 2014 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 fax. 0182 632982 e-mail: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2014. Drukke tijden. Knelpunten in Waddinxveen

Nieuwsbrief. Oktober 2014. Drukke tijden. Knelpunten in Waddinxveen Nieuwsbrief PGW Oktober 2014 pag.1 Nieuwsbrief Oktober 2014 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 fax. 0182 632982 e-mail: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl

Nadere informatie

Rapport visitatie 16 mei 2018 Bentwoud

Rapport visitatie 16 mei 2018 Bentwoud Rapport visitatie 16 mei 2018 Bentwoud Te Benthuizen (versie 16-07-2018) 1 C.J. van Helteren, secretaris Reigershof 1 4921 VP Made cjhelteren01@hetnet.nl 2 Advies van het Kenniscentrum Groen & Handicap

Nadere informatie

15 mei jl: informatiebijeenkomst Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf/Wmo en CVV

15 mei jl: informatiebijeenkomst Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf/Wmo en CVV Nieuwsbrief PGW September 2011 pag.1 Nieuwsbrief September 2011 ADRESGEGEVENS PGW Tesselschadelaan 21 2741 AR Waddinxveen tel. 0182 619615 fax. 0182 632982 e-mail: info@pgwaddinxveen.nl Website: www.pgwaddinxveen.nl

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni

plaats Brasserie De Meelfabriek De Zijlstroom, Zijldijk 28 kosten 2,50 aanmelden Pluspunt; voor 20 juni Theatrale wandeling Leiderdorp en Leiden zijn een wandelroute rijker en die wordt op 27 juni feestelijk geopend als onderdeel van het Van Rijn festival. Een mooie aanleiding vond de Leiderdorpse theatermaker

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Werkboek. Online 3 maanden Traject. transformeer het samenleven met je hond

Werkboek. Online 3 maanden Traject. transformeer het samenleven met je hond Werkboek Online 3 maanden Traject transformeer het samenleven met je hond Laat conditionering weer plaats maken voor beleving, echte aandacht en een diepe verbinding Welkom bij het online 3 maanden traject

Nadere informatie

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER

HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein HULP BIJ ZORG VOOR EEN ANDER Steunpunt Mantelzorg Nieuwegein Zorgen voor een ander, dan doe je gewoon.. Maar soms is een beetje hulp en steun meer dan welkom! In Nieuwegein

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Speciale editie verkiezingen Maart 2018 Van de redactie Hallo allemaal, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet! Zoals je misschien weet zijn er op woensdag 21 maart verkiezingen voor de gemeenteraad.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma juni 2017

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma juni 2017 www.tomindebuurt.nl Nieuwsbrief Tom-bus Programma juni 2017 De Tom-bus biedt ouderen begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor de

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Onbeperkt meedoen! Voortgangsrapportage samenvatting in begrijpelijke taal. Luisteren naar mensen met een beperking

Onbeperkt meedoen! Voortgangsrapportage samenvatting in begrijpelijke taal. Luisteren naar mensen met een beperking samenvatting in begrijpelijke taal Voortgangsrapportage 2019 Onbeperkt meedoen! In Nederland hebben ruim 2 miljoen mensen een beperking. Ze zijn slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke beperking,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017

Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 Nieuwsbrief 31 juli t/m 6 augustus 2017 LINQUENDA THEATER Op MAANDAG 31 JULI komt er speciaal voor u een theatershow. Laat u verrassen met de show Terug naar vroeger van LINQUENDA Theatershows. Nodig hiervoor

Nadere informatie

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014

Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek Ouderen 2014 Rapportage Preventief Huisbezoek 2014 Het preventief huisbezoek wordt aangeboden aan alle zelfstandig wonende ouderen in Ouder-Amstel die in een kalenderjaar

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Zomerschool 50 + Magdalenahof. Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof

Zomerschool 50 + Magdalenahof. Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof Zomerschool 50 + Magdalenahof Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof Beheerder : Ludo Verhees Adres : Magdalenahof 20 5667 RZ Geldrop Telefoon : 040 401 26 17 E-mailadres : magdalenahof@wooninc.nl Website :

Nadere informatie

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho

Bureau Activiteiten Bemiddeling. Activitei wrinken tocht. tuinieren dames kunst uit ho Activitei wrinken tocht maken FIETSEN VITAA winkelen samen TV kijk korte vakantie actiefdansje rum tuinieren dames kunst uit ho ergens samen UIT eten OF THUIS dagtocht ka leggen museum genieten terras

Nadere informatie

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017

Heet jullie van harte welkom, Op het 12e timmerdorp van Hoevelaken. Dit jaar gehouden op: Maandag 10 en dinsdag 11 juli 2017 Timmerdorp Hoevelaken is een initiatief van: Kinderopvang: Lionsclub Hoevelaken De Stichting Timmerdorp Hoevelaken: Petra Koudstaal (voorzitter) (dagelijkse leiding) Saskia Turk (dagelijkse leiding) Dennis

Nadere informatie

VACATURES Product Atelier

VACATURES Product Atelier VACATURES Product Atelier Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve,

Nadere informatie

Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari

Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Wandeltocht Selfkant en omgeving op dinsdag 31 januari Gilde Westelijke Mijnstreek organiseert op dinsdag 31 januari weer haar eerste wandeling van dit jaar. Deze wandeling zal dicht bij Sittard plaatsvinden.

Nadere informatie

Kanjerdag! Korfbaltoernooi groep 4 t/m 8

Kanjerdag! Korfbaltoernooi groep 4 t/m 8 Nieuwsbrief 15 september 2017 dinsdag 19 september Infoavond groep 7 en 8 woensdag 20 september Kanjerdag! Korfbaltoernooi groep 4 t/m 8 donderdag 21 september Informatieavond groep 3 t/m 5 vrijdag 22

Nadere informatie

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten 2 Zomerprogramma VTV Delft 2019 Iedereen kijkt er al hals reikend naar uit, en hier is ie dan! Het zomerprogramma van 2019. Een zomer genieten met elkaar! De zomervakantie is van maandag 22 juli t/m zondag

Nadere informatie

Nieuws zieriks Aagje

Nieuws zieriks Aagje Nieuws zieriks Aagje ANBO AFDELING ZIERIKZEE Nieuwsbrief nummer 3 2014 augustus september - oktober Beste vrienden, leden van de ANBO, Nog eenmaal, en ik beloof U dat dit echt de laatste keer is, nog een

Nadere informatie

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd

Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Antwoorden Thema 5 Vrije tijd Luisteren Oefening 2 hobby Willem Linda hockeyen squashen tennissen voetballen bioscoop theater ballet kroegbezoek concertbezoek popmuziek jazz klassieke muziek Spreken Oefening

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij?

Vragenlijst tieners. Algemene vragen. Waar woon jij? Vragenlijst tieners Algemene vragen Waar woon jij? Eerst willen we graag weten waar je woont. Sommige kinderen wonen in 2 huizen, bij mama en papa. Als dat zo is, dan mag je één huis kiezen. Woon jij in..?

Nadere informatie

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017

PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 PROGRAMMA SEPTEMBER 2017 September: herfstmaand ook wel fruitmaand genoemd. De dagen worden weer korter en s-nachts wordt het weer frisser. Vaak biedt september ons nog een heerlijke nazomer. Daar gaan

Nadere informatie

Zomeractiviteiten

Zomeractiviteiten 1 Zomerprogramma VTV Delft 2017! Iedereen kijkt er al hals reikend naar uit, en hier is ie dan! Het zomerprogramma van 2017! Een zomer genieten met elkaar! Het is zomervakantie van maandag 10 juli t/m

Nadere informatie

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis.

Kinderen van 8 t/m 15 jaar kunnen meedoen (minimaal A-diploma verplicht). Deelname is gratis. Algemeen aanleiding In aanloop naar het WK Triathlon, wat van 14-17 september in Rotterdam plaats vindt, organiseren de Gemeente Rotterdam en de Nederlandse Triathlon Bond enkele kleinschalige triathlon-evenementen

Nadere informatie

-nieuws. Veiligheidsdag gemeente Meerssen. Telefoonnummer basisschool De WereldSter

-nieuws. Veiligheidsdag gemeente Meerssen. Telefoonnummer basisschool De WereldSter 19 september 2018 Editie 2 -nieuws Veiligheidsdag gemeente Meerssen Op zaterdag 6 oktober organiseert de gemeente Meerssen een Veiligheidsdag op de Molenveldweg in Meerssen. Tijdens deze Veiligheidsdag

Nadere informatie

Huismoeder. Opvang voor kinderen. Werkvolk gezocht! 1 ste graad > Werk > lesmateriaal > beroepenwijzer

Huismoeder. Opvang voor kinderen. Werkvolk gezocht! 1 ste graad > Werk > lesmateriaal > beroepenwijzer 1 ste graad > Werk > lesmateriaal > beroepenwijzer Werkvolk gezocht! Huismoeder Je zorgt voor de kinderen, maakt het eten klaar, doet de afwas, zorgt dat het huis schoon en ordelijk blijft, doet boodschappen,

Nadere informatie

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement

Te huur HOOFDSTUK 4 WOORDEN. Kies het goede woord. 1 Ik woon in een flat op de vierde... a verdieping b appartement 51 51 HOOFDSTUK 4 Te huur WOORDEN 1 1 Ik woon in een flat op de vierde.... a verdieping b appartement 2 Het is een rijtjeshuis met een grote woonkamer en drie.... a tuinen b slaapkamers 3 Mijn woonkamer

Nadere informatie

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur.

De gezamenlijke ouderenbonden KBO-PCOB willen u graag uitnodigen voor deze informatiemiddag. Tijd uur uur. Nieuwsbrief 33 van de Katholieke Belangen Organisatie voor senioren Voor u ligt de nieuwsbrief van de KBO afdeling Harderwijk van 20-02-2018. Uitnodiging: Informatiemiddag 12 maart in De Kiekmure, Tesselschadelaan

Nadere informatie

Jaargang 28 - nr. 2 Nieuwsbrief 5 februari 2016

Jaargang 28 - nr. 2 Nieuwsbrief 5 februari 2016 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 28 - nr. 2 Nieuwsbrief 5 februari 2016 In deze editie: Kalender Letterfeest Monsters Informatieavond

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1

Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Voor het eerst naar school. Kennismaken met groep 1 Beste ouder(s)/ verzorger(s), Wat fijn dat we u en uw kind mogen verwelkomen op onze school De Opdracht. We hopen natuurlijk dat hij of zij het snel

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

OV taxi. Makkelijk van deur tot deur

OV taxi. Makkelijk van deur tot deur OV taxi Makkelijk van deur tot deur VOOr wie is de OV-Taxi? Iedereen kan gebruik maken van deze vorm van openbaar vervoer, van deur tot deur. De OV-Taxi is met name zeer geschikt voor mensen die moeilijk

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Je bent doof en je hoort er ook bij!

Je bent doof en je hoort er ook bij! Stichting Welzijn & Zorg Doven Zuid Holland Je bent doof en je hoort er ook bij! Informatiebrochure Inhoudsopgave Wat is WeZoDo? 2 De statutaire doelstelling van WeZoDo 2 Doelgroepen van WeZoDo 2 Het

Nadere informatie

Kindervakantiewerk 2015

Kindervakantiewerk 2015 Kindervakantiewerk 2015 Groep 5-6 Informatie groep 5-6 2015. Inleiding Jaaaaa, het is weer zover! Tijd voor weer een leuke en spannende week KVW. Dit jaar veranderd Maasbracht in een dorp vol met prinsen

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

De ergotherapeut. Radboud MS Centrum

De ergotherapeut. Radboud MS Centrum De ergotherapeut Radboud MS Centrum Het Radboud MS Centrum is hét kennis- en behandelcentrum voor mensen met de chronische ziekte multiple sclerose (MS). Het centrum brengt de kennis en jarenlange ervaring

Nadere informatie

Algemene informatie Wmo

Algemene informatie Wmo Algemene informatie Wmo Informatie over de Wmo Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de Wmo. Wmo betekent Wet maatschappelijke ondersteuning. Veel mensen met een beperking krijgen daar mee te maken. Het

Nadere informatie

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat Huizen vanhendriks Wethouder Verrietstraat 37, 6576 DA Ooij Op 6 min van centrum Nijmegen Veilige, rustige autoluwe straat Royale woonkamer met veel daglicht Heerlijke achtertuin Maar liefst 4 slaapkamers

Nadere informatie

Vrije tijd. Walcheren Juni 17

Vrije tijd. Walcheren Juni 17 Walcheren Juni 17 zat 3 juni Fietstocht Vrije Tijd gaat weer eens lekker fietsen over het prachtige Walcherse land. We hebben twee enthousiaste vrijwilligers gevonden via Fan van Zeeland die een hele mooie

Nadere informatie

Zunxxxxx: Elk verkeersslachtoffer is er één te veel! Help verkeersleed voorkomen. U steunt ons al vanaf 3,- per maand.

Zunxxxxx: Elk verkeersslachtoffer is er één te veel! Help verkeersleed voorkomen. U steunt ons al vanaf 3,- per maand. www.ncrvgids.nl GIDS 50 xx logo: 70mm / tussenruimte: 1,2mm Word lid van Veilig Verkeer x 11 - - xx 17 xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx december 2010 E 1,05 20xx www.ncrvgids.nl E 1,05 Nederland Zunxxxxx: xxxxxxx

Nadere informatie

Gkij: Groetjes, Daniëlle

Gkij: Groetjes, Daniëlle Gkij: We kwamen binnen en er zaten vijf mensen voor ons. Iedereen zat in het overblijf lokaal. Ze begonnen te vertellen wie ze waren en vroegen wat gehandicapt is. Toen zei Marten dat zijn neefje spastisch

Nadere informatie

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km

Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Welkom op Huis te Eerbeek Wandelroute over landgoed Huis te Eerbeek. Lengte: 5 km Landgoed Huis te Eerbeek ligt aan de rand van het Veluwse dorp Eerbeek. Centraal op het landgoed ligt het Huis te Eerbeek.

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Informatie over ANWB Gastvrij. Hét netwerk van de leukste adresjes voor onderweg

Informatie over ANWB Gastvrij. Hét netwerk van de leukste adresjes voor onderweg 1 Informatie over ANWB Gastvrij Hét netwerk van de leukste adresjes voor onderweg 2 Hartelijk dank voor uw belangstelling voor ANWB Gastvrij! Graag vertellen we u in deze informatie iets meer over het

Nadere informatie

Juli Marcel Kersten

Juli Marcel Kersten Juli 2019 De vakantieperiode staat voor de deur. Wat is er veel gebeurd de afgelopen maanden! Op alle fronten is Koprol springlevend. De kanjers van Koprol s Aqua Unique zetten zich volop in voor de actie

Nadere informatie

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA

TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA TIJD VOOR VERANDERING VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022 2 INLEIDING Op 21 maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Iedereen mag stemmen op een politieke partij. We kiezen dan de partijen die vier jaar lang samen

Nadere informatie

Informatie van het Odensehuis

Informatie van het Odensehuis Deze informatie is bedoeld voor iedereen die regelmatig bij het Odensehuis komt. Dit zijn alle mensen die het Odensehuis bezoeken, deelnemen aan activiteiten of op andere wijze betrokken zijn: wekelijkse

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

De Trossel officieel afgetrapt

De Trossel officieel afgetrapt TrosselTips 6 juli 2019 De Trossel officieel afgetrapt Op vrijdagmiddag 28 juni is De Trossel officieel van start gegaan. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in De Wiese, waarbij ruim 50 belangstellenden

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd

Nieuwsbrief Vrije Tijd Nieuwsbrief Vrije Tijd week 14 7 april 2017 Nieuws Agenda 9 april: FC Utrecht- Twente 22 april: Vogelwandeling Zeist. 23 april: FC Utrecht- Roda JC. 27 april: Koningsdag. 28 april: optreden van Doornvogels

Nadere informatie

Melkweg. Kijk goed uit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: Veilig verkeer

Melkweg. Kijk goed uit! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: Veilig verkeer Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Kijk goed uit! Taal en ouders: Veilig verkeer Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Kijk goed uit, 2014 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann

Nadere informatie

HEIDENATUURPARK RAPPORTAGE ACHTERBANRAADPLEGING. RMI fullservice marktonderzoek Heerlen/Maastricht, oktober 2015

HEIDENATUURPARK RAPPORTAGE ACHTERBANRAADPLEGING. RMI fullservice marktonderzoek Heerlen/Maastricht, oktober 2015 RAPPORTAGE ACHTERBANRAADPLEGING HEIDENATUURPARK RMI fullservice marktonderzoek Heerlen/Maastricht, oktober 2015 2015 RMI. Alle rechten voorbehouden. Aan de informatie in deze rapportage kunnen geen rechten

Nadere informatie

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG

NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG NIEUWS VAN DE STEUNPUNTEN MANTELZORG Datum: oktober 2016 Geachte heer, mevrouw, Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren over nieuws en activiteiten voor mantelzorgers. Bij sommige activiteiten

Nadere informatie

Voor in uw agenda! Inhoud. Het nieuwe schooljaar Het schooljaar duurt nog 6 weken. De tijd. begint dan ook te dringen om goed na te denken

Voor in uw agenda! Inhoud. Het nieuwe schooljaar Het schooljaar duurt nog 6 weken. De tijd. begint dan ook te dringen om goed na te denken Inhoud Het nieuwe schooljaar 2016-2017 Het schooljaar duurt nog 6 weken. De tijd Nieuwe schooljaar Informatie avond 9 juni Juf Brenda en Jochem Activiteiten Julien De Plantage Scholen concert Inloopspreekuur

Nadere informatie

Wij wensen alle kinderen die in mei jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF mei 2019

Wij wensen alle kinderen die in mei jarig zijn een hele fijne verjaardag toe!! NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Belangrijke data: 6 mei start nieuwe denkgewoonten 14 mei koffieuurtje voor ouders 17 mei groep 1-2D bezoekt kinderboerderij 17 mei groep 8 bezoekt Verzetsmuseum 20 mei groep 1-2B

Nadere informatie

2014, Jaargang 6. Nummer 11. Week 22. In deze Voorall Nieuwsflits leest u het nieuws dat Voorall opviel en dat wij graag met u willen delen.

2014, Jaargang 6. Nummer 11. Week 22. In deze Voorall Nieuwsflits leest u het nieuws dat Voorall opviel en dat wij graag met u willen delen. 2014, Jaargang 6. Nummer 11. Week 22. In deze Voorall Nieuwsflits leest u het nieuws dat Voorall opviel en dat wij graag met u willen delen. Nieuwe voorzieningen maken Haagse stranden nog toegankelijker

Nadere informatie

Skeelerroutes. in Zoeterwoude

Skeelerroutes. in Zoeterwoude Skeelerroutes in Zoeterwoude Het unieke polderlandschap van Zoeterwoude leent zich uitstekend voor een mooie tocht op de skeelers. Geniet van de open en waterrijke omgeving, de rust en het groen. Doe een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Aktiviteit Oerle. Juli / Augustus In je agenda :

NIEUWSBRIEF. Aktiviteit Oerle. Juli / Augustus In je agenda : Aktiviteit Oerle Dit voorjaar zijn we met de Oerlese gasten gaan lunchen bij Dinee Cafe De Kempen. Deze activiteit was erg geslaagd; vooral omdat er lekker eten werd geserveerd en dat men "gewoon" gezellig

Nadere informatie

Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten?

Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten? Lesbrief Planologie van een wijk Waarom is mijn wijk zo ingericht? En hoe zou ik zelf een eigen wijk inrichten? Doelstelling: de leerlingen enthousiast maken voor hun omgeving en ze laten ontdekken dat

Nadere informatie

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij!

Vrijdag 21 september: Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij! RKBS IKC Floriant Florasingel 17 T: 079-3615607 W: www.unicoz.floriant.nl E: administratie@floriant.unicoz.nl Agenda Vrijdag 14 september: Schoolreis Maandag 17 september: Inloop groep 3 t/m 8 Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data

Nieuwsbrief de Regenboog. okt Nieuwsbrief basisschool de Regenboog Cuijk, oktober Kalender en belangrijke data Nieuwsbrief de Regenboog okt. 2017 Kalender en belangrijke data Maandag 2 t/m vrijdag 13 oktober Donderdag 5 oktober Woensdag 4 t/m vrijdag 13 oktober Vrijdag 13 oktober Maandag 16 t/m vrijdag 20 oktober

Nadere informatie

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel

Informatieboekje van. Peuterspeelzaal De Knuffel Informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel Beste ouders en verzorgers Voor u ligt het informatieboekje van Peuterspeelzaal De Knuffel te Beesd. In dit boekje vindt u allerhande nuttige informatie

Nadere informatie

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten!

Animatie programma. Hallo lieve vakantiegangers, Blader snel verder voor alle activiteiten! Animatie programma Hallo lieve vakantiegangers, Welkom op ons park! De meivakantie is aangebroken en dat is genoeg reden om er een dolle boel van te maken. Het animatieteam staat weer klaar met spetterende

Nadere informatie

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART

CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART CHECKLIST FIETSEN ZONDER LEEFTIJD TIPS BIJ OPSTART Fietsenzonderleeftijd.be MENSEN WARM MAKEN VOOR FIETSEN ZONDER LEEFTIJD Communiceren met de (toekomstige) betrokkenen kan vanaf je ervoor gaat om Fietsen

Nadere informatie

ZOMER 2018 VAKANTIE WEKEN +50 VOOR OUDEREN VAN 50+ RIJS - EDE VOOR OUDEREN MET MEER ZORG EDE - LUNTEREN

ZOMER 2018 VAKANTIE WEKEN +50 VOOR OUDEREN VAN 50+ RIJS - EDE VOOR OUDEREN MET MEER ZORG EDE - LUNTEREN ZOMER 2018 VAKANTIE WEKEN +50 VOOR OUDEREN VAN 50+ RIJS - EDE VOOR OUDEREN MET MEER ZORG EDE - LUNTEREN WELKOM! Hebt u zin om in de zomer gezellig een week met een groep op vakantie te gaan? Dan ontmoeten

Nadere informatie

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal,

Nieuws update eind november 2014. Beste allemaal, Nieuws update eind november 2014 Programma editie 2014: Fietsdagen: Vrijdag 19 december, zaterdag 20 december en zondag 21 december, met maandag 22 december gezamenlijk Serious Breakfast en het aanbieden

Nadere informatie

Nieuws nr. 7 katholieke jenaplan basisschool de Zevensprong

Nieuws nr. 7 katholieke jenaplan basisschool de Zevensprong Nieuws nr. 7 katholieke jenaplan basisschool de Zevensprong Agenda: 2 maart Studiedag pedagogisch tact, alle kinderen zijn vrij 5 maart Nieuwsbrief 7 6 maart Groepsavond bovenbouw, we starten om 19.00

Nadere informatie

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING

FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING FAQ REGISTRATIE EN FONDSENWERVING Waarom Milieudefensie? Milieudefensie zet zich in voor gezond en eerlijk voedsel, slimme vervoersoplossingen en duurzaam consumeren. Ons streven is om de aarde eerlijk

Nadere informatie

Deelnemersinformatie UCRU 2019

Deelnemersinformatie UCRU 2019 Deelnemersinformatie UCRU 2019 Beste Urban Culture Run 2019 Runner, Het is bijna zover! Op zondag 8 september doe je mee aan de vierde editie van de Urban Culture Run en loop je dwars door de Utrechtse

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning regelen we samen

Zorg en ondersteuning regelen we samen Zorg en ondersteuning regelen we samen Hebt u zorg of ondersteuning nodig? De gemeente kan u helpen. Zorg en ondersteuning die bij u past De gemeente helpt u om zo lang mogelijk thuis te wonen. Samen met

Nadere informatie

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018

ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 ZATERDAG 18 AUGUSTUS 2018 KWART-TRIATHLON KWART-TRIATHLON - voor 16 jaar en ouder 1 kilometer zwemmen (De Rotonde) 42 kilometer fietsen (Deilse veld) 10 kilometer lopen (finish Speeltuin) of TRIO-KWART-TRIATHLON

Nadere informatie

Vakantie-Dag-Activiteiten 2018

Vakantie-Dag-Activiteiten 2018 Vakantie-Dag-Activiteiten 2018 De Klup organiseert van 20 t/m 24 augustus 2018 de jaarlijkse Vakantie-Dag-Activiteiten (VDA) voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor deelname aan de VDA hoef

Nadere informatie

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma Mei 2017

Nieuwsbrief Tom-bus ***BELANGRIJK*** Programma Mei 2017 www.tomindebuurt.nl Nieuwsbrief Tom-bus Programma Mei 2017 De Tom-bus biedt ouderen begeleiding met vervoer naar dagbesteding, winkels en activiteiten. In deze nieuwsbrief leest u het programma voor de

Nadere informatie

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen

mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen > mooi meegenomen De gemeentelijke extraatjes voor mensen met een laag inkomen Inleiding De gemeente Vught doet veel voor inwoners met een laag inkomen. Toch blijkt uit onderzoek dat veel mensen geld mislopen,

Nadere informatie

OV taxi. Makkelijk VERVOER van deur tot deur

OV taxi. Makkelijk VERVOER van deur tot deur OV taxi Makkelijk VERVOER van deur tot deur GELDIG vanaf 1 maart 2014 VOOr wie is de OV-Taxi? Iedereen kan gebruikmaken van deze vorm van openbaar vervoer. De OV-taxi is met name geschikt als u moeilijk

Nadere informatie

22 mei Jumpin Adni, van harte gefeliciteerd met je 6 de verjaardag! Wat een heerlijke, gezonde traktatie! Ouderavond enquete

22 mei Jumpin Adni, van harte gefeliciteerd met je 6 de verjaardag! Wat een heerlijke, gezonde traktatie! Ouderavond enquete 22 mei 2015 Ouderavond enquete Geachte ouders Enkele weken geleden heb ik u gevraagd een enquête in te vullen. Veel ouders hebben dat gedaan. Ik nodig graag alle ouders uit op dinsdagavond 26 mei. Aanvang:

Nadere informatie

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen)

Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Speciale info voor peuters & kleuters (kiddo's & kidsdancelessen) Beste CDD dansers & ouders/verzorgers IN DEZE NIEUWSBRIEF: Belangrijke data & tijden CDD Theatershow Bring Back The Color! Uiterste inschrijfdatum Doorloop Theatershows bij CDD Generale Repetitie in Theater

Nadere informatie

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen

Melkweg. De deur op slot. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Veilig wonen Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B De deur op slot Wonen: Veilig wonen Colofon Melkweg: De deur op slot, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van

Nadere informatie

WORLD WIDE VISIBLE. Slechthorend of (plots) doof? Met het Limited Hearing bordje kan je ontspannen en veilig deelnemen in het verkeer!

WORLD WIDE VISIBLE. Slechthorend of (plots) doof? Met het Limited Hearing bordje kan je ontspannen en veilig deelnemen in het verkeer! WORLD WIDE VISIBLE Slechthorend of (plots) doof? Met het Limited Hearing bordje kan je ontspannen en veilig deelnemen in het verkeer! Wat willen wij bereiken? Het Limited Hearing bordje heeft als doel

Nadere informatie

GoedGebruik Carrousel dagen 2011

GoedGebruik Carrousel dagen 2011 LOCOmotion organiseert in het kader van Zorg voor Beter de GoedGebruik Carrousel dagen 2011 7 juni Utrecht 16 juni Sliedrecht 21 juni Zwolle Elke dag een serie interessante en praktische workshops over

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf.

Eindtoets groep 8 Paasviering MEIVAKANTIE. ZESKAMP MR-vergadering uur OV-vergadering Kledinginzamelingsactie Schoolfotograaf. Jaargang 10 Nummer 16 15 april 2019 Agenda Dinsdag 16 en woensdag 18 april Vrijdag 19 april Maandag 22 april t/m Vrijdag 3 mei Zondag 5 mei Maandag 7 mei Woensdag 8 mei Vrijdag 10 mei Woensdag 15 mei Eindtoets

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016

Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Vacaturebank Vrijwilligers September 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016

Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Vacaturebank Vrijwilligers Oktober 2016 Buiten zijn is gezond Hulp in de Linnenkamer Voor onze ouderen werkplaats de In de Linnenkamer van Hestia, zijn we opzoek naar een Midgard helpen al een aantal vrijwilliger

Nadere informatie

Ineke Sloot (orthopedagoog) zal u het één en ander vertellen over de ontwikkeling die uw kind doormaakt van schoolkind naar puber.

Ineke Sloot (orthopedagoog) zal u het één en ander vertellen over de ontwikkeling die uw kind doormaakt van schoolkind naar puber. 1 Nieuwsbrief Nummer 16 20-05-2019 Vanuit de directie Gaat uw kind binnenkort naar het voort-gezet onderwijs? Als kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan, gaat er een nieuwe wereld voor hen open. Maar

Nadere informatie