Algemeen Reglement Integrated Farm Assurance

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Algemeen Reglement Integrated Farm Assurance"

Transcriptie

1 Algemeen Reglement Integrated Farm Assurance VERSION 3.0-1_2JULY07 (Voorlopige Nederlandse versie) DEEL V TRAININGS-VOORSCHRIFTEN Geldig vanaf: 2 juli 2007 Spichernstr. 55, D Köln (Cologne) Germany Tel: ; Fax:

2 Page: 1 of 7 Informatie over de vertalingen Alle vertalingen worden in aanvang gepubliceerd als concept versies. Om die reden staat op elke pagina vermeldt in geval van tijfel geldt de engelse versie. Indien de vertaling zich in het concept stadium bevindt, kunnen opmerkingen over de vertaling gestuurd worden aan het EUREPGAP Secretariaat. Opmerkingen kunnen ingestuurd worden via een speciaal daarvoor bestemd formulier dat gedownload kan worden van het EUREPGAP Members extranet en het CB Extranet opmerkingen kunnen ook via de naar rauber@foodplus.org gestuurd worden waarbij duidelijk gespecificeerd moet worden op welk document/hoofdstuk/module/punt etc de opmerking van toepassing is. In landen waar een NTWG (National Technical Working Group) bestaat wordt voordat het document wordt gepubliceerd, een eerste correctie van de vertaling door deze groep uitgevoerd. Alle opmerkingen over de vertaalde documenten die door het EUREPGAP Secretariaat worden ontvangen worden aan de betreffende NTWG gestuurd. De NTWG kan het EUREPGAP secretariaat adviseren om de vertaling goed te keuren als definitieve en norm-voorschrijvende versie. Een concept versie van een vertaling kan de definitieve en norm-voorschrijvende versie worden onder de volgende voorwaarden: Er is een NTWG beschikbaar in het land (of in één van de landen) waar de betreffende taal gesproken wordt. De concept versie van de vertaling is voor de duur van tenminste één jaar gepubliceerd. Er zijn 50 audits uitgevoerd op basis van de vertaling en één audit in aanwezigheid van EUREPGAP. Indien er geen NTWG beschikbaar is voor de betreffende taal zal het document in de concept status blijven.

3 INHOUDSOPGAVE DEEL V TRAININGSVOORSCHRIFTEN Page: 2 of 7 1 ROL VAN TRAINING IN EUREPGAP SCOPE REGELS ALGEMENE REGELS VOOR TRAINERS RECHTEN VAN TRAINERS RECHTEN VAN EUREPGAP DISCLAIMER PROCEDURES VERKRIJGEN VAN ERKENDE STATUS BEHOUD VAN ERKENDE STATUS AFKORTINGEN EN REFERENTIE DOCUMENTEN AFKORTINGEN REFERENTIEDOCUMENTEN AANHANGSEL V.1 VEREISTEN VOOR EUREPGAP TRAINER FORMELE OPLEIDINGSEISEN TECHNISCHE VAARDIGHEDEN EN OPLEIDINGSEISEN ORGANISATIE KWALIFICATIES/VEREISTEN AANHANGSEL V.2 INHOUD CERTIFICAAT...7

4 Page: 3 of 7 Dit deel is van belang voor iedereen die een erkende publieke/openbare EUREPGAP Trainer wil worden, of iemand die al een erkende trainer is. 1 ROL VAN TRAINING IN EUREPGAP EUREPGAP erkent de wereldwijde behoefte aan gekwalificeerde EUREPGAP training, welke kostenefficiënt is en op maat gemaakt voor telers. De EUREPGAP trainingsaanbod dient als vrijwillige dienstverlening voor producenten (boer/teler) die op weg zijn naar EUREPGAP certificatie. Er zal geen officiële eis voor producenten zijn om bewijs te tonen dat personeel of externe adviseur deze EUREPGAP cursus heeft bijgewoond. EUREPGAP biedt 2 soorten training aan: Train-the-Trainer (TT) Workshops bekend gemaakt op de website voor alle geïnteresseerde partijen (EUREPGAP leden en niet-leden). Op deze workshops, kunnen EUREPGAP leden een optioneel examen afleggen om een erkende Train-the-Public trainer te worden, om te voorzien in een gelimiteerd maar voldoende aantal gekwalificeerde trainers en hen te registreren op de EUREPGAP website. Eenmaal gekwalificeerd, kan de trainer klassikale cursussen geven (trainthe-public) gebruik makend van EUREPGAP normatieve documenten zoals gepubliceerd op de EUREPGAP website en andere informatie die beschikbaar zal komen op het Trainer Extranet van tijd tot tijd. In-house workshops niet bekend gemaakt op de EUREPGAP website, worden op aanvraag aangeboden. Deze workshops bevatten ook het TT examen. OPMERKING: Een certificaat van deelname zal uitgegeven worden aan de deelnemers van een TT en in-house workshop. 2 SCOPE Het doel is om de EUREPGAP Train-the-Trainer workshops uit te leggen en de werking te regelen evenals de interactie tussen het EUREPGAP secretariaat, trainers en het publiek. Dit document legt de procedures uit om een erkende EUREPGAP Train-the-Public Trainer te worden en de procedures die gevolgd zouden moeten worden om de status erkend te verkrijgen en te behouden. Het geeft de plichten en rechten van het EUREPGAP secretariaat en aanvragers van de Train-the- Trainer workshops weer. 3 REGELS 3.1 Algemene regels voor trainers Deze voorschriften vormen de regels die van toepassing zijn op alle erkende trainers. EUREPGAP geeft certificaten uit aan erkende trainers, die dus gemachtigd zijn om het publiek te trainen. EUREPGAP is een geregistreerd handelsmerk. Het gebruik van het logo is geregeld door het EUREPGAP secretariaat, gespecificeerd in het Richtlijnen voor handelsmerk en logogebruik als in de meest recente versie van Aanhangsel I.1.

5 Page: 4 of 7 (iv) (v) De vereisten voor EUREPGAP erkende trainers zijn uiteengezet in Aanhangsel V.1 Vereisten voor EUREPGAP erkende Trainer-the-Public trainers. De formele en technische vaardigheden en kwalificaties/opleidingseisen in termen van vereiste voedselveiligheid en GAP training zijn gebaseerd op de vereisten voor een EUREPGAP auditor (behalve formele lead assessor cursus en ervaring) zoals samengevat in het Algemeen Reglement Aanhangsel II.2 van de meest recente versie. Na succesvolle afronding van het TT workshop examen, dient de deelnemer in te vullen, ondertekenen en versturen a) de EUREPGAP aanvraag trainer checklist met diploma s/certificaten die de kwalificaties bewijzen volgens de checklist en b) de EUREPGAP trainer registratieovereenkomst naar het secretariaat voor goedkeuring. De erkende trainer dient jaarlijks informatie te vernieuwen om op de EUREPGAP website te blijven als een actieve erkende trainer. Zie 5.2 Behoud van EUREPGAP erkende status. 3.2 Rechten van trainers (iv) Verschijning op de EUREPGAP website als erkende EUREPGAP Train-the-Public trainer. Toegang tot de sectie van het Training Extranet die alleen toegankelijk is voor de trainer. Gebruik van algemene presentaties van EUREPGAP als deze vernieuwd en beschikbaar zijn op de sectie van het Training Extranet die alleen toegankelijk is voor de trainer. Trainers kunnen alleen het publiek trainen (d.w.z. elke andere persoon die geïnteresseerd is om bekend te worden met EUREPGAP en de interpretatie ervan). 3.3 Rechten van EUREPGAP EUREPGAP behoudt het recht om een trainersregistratie te verwijderen op een discrete manier wanneer er bijvoorbeeld klachten ontvangen zijn van leden en publiek en de trainer kan de beschuldigingen niet weerleggen. EUREPGAP verschaft geen trainingsmateriaal voor Train-the-Public trainers om te gebruiken. 4 DISCLAIMER Cursussen aangeboden door een EUREPGAP erkende Train-the-Public trainer zijn vrijwillig. Trainees (leerlingen) moeten zich bewust zijn van het feit dat de cursus aangeboden door een EUREPGAP erkende Train-the-Public trainer niet een EUREPGAP erkende cursus is, alleen dat de trainer geslaagd is voor de workshop en toegang heeft tot regelmatige updates (vernieuwingen), en dat het niet mogelijk is om EUREPGAP erkende Train-the-Public trainer te worden wanneer deze cursus gevolgd wordt en een examen met goed gevolg aflegd wordt. 5 PROCEDURES 5.1 Verkrijgen van erkende status De aanvrager moet zich inschrijven voor de TT workshop en het examen en de workshop betalen en toepasselijk examengeld voorafgaand aan de workshop (zie inschrijfgeld volgend de laatste gepubliceerde EUREPGAP inschrijfgeldtabel op Na succesvolle afronding van het TT examen, dient de trainer de volgende informatie in te vullen, inschrijven en versturen naar het EUREPGAP secretariaat voor goedkeuring:

6 Page: 5 of 7 (iv) (v) (vi) (vii) a) de EUREPGAP aanvraag trainer checklist met diploma s/certificaten* die de kwalificaties bewijzen volgens de checklist (zie EUREPGAP Aanvrager Trainer Checklist, beschikbaar op het Training Extranet). b) de EUREPGAP trainer registratieovereenkomst (beschikbaar op het Training Extranet), welke informatie bevat van de lidmaatschapsstatus van de verbonden organisatie en sub-scopes waarvoor de trainer zich voor wenst te registreren. c) Vernieuwde contactgegevens en de status van de trainer en de verbonden organisatie d) Een Curriculum Vitae* *OPMERKING: Documenten moeten in het Engels zijn Een noodzakelijke voorwaarde om het TT examen af te leggen en om een erkende trainer te worden is dat de organisatie waarbij de trainer aangesloten is, moet een EUREPGAP lid zijn en het jaarlijkse lidmaatschapsgeld is betaald (zie lidmaatschapsgeld volgens de laatste gepubliceerde EUREPGAP inschrijfgeld tabel op Nadat de aanvragende trainer het inschrijfgeld voor de workshop betaald heeft, geslaagd is voor het examen en de informatie gevraagd in 5.1 heeft verzonden, zal de erkende trainer een certificaat ontvangen van het EUREPGAP secretariaat, waarin staat dat de trainee de TT workshop en examen heeft gevolgd en geslaagd is en erkend is als een EUREPGAP Train-the- Public trainer. EUREPGAP erkende trainers moeten hun trainingsessies zelf organiseren. Erkende trainers moeten tenminste het huidige Algemeen Reglement Deel I behandelen (en elke andere relevante delen) en de beheerspunten en vereisten van de sub-scope(s) afgedekt door het TT certificaat dat uitgegeven is door EUREPGAP. Erkende trainers een examen aanbieden, maar de ontwikkeling en correctie ervan is de verantwoordelijkheid van de trainer. Certificaten uitgegeven door erkende trainers moeten voldoen aan de vereisten zoals beschreven in Aanhangsel V.2 Certificaten uitgegeven door erkende Trainers. OPMERKING: Erkende trainers zullen alleen verschijnen op de EUREPGAP website als de trainer eenmaal voldoet aan alle vereisten en de EUREPGAP trainer registratieovereenkomst heeft ondertekend. 5.2 Behoud van erkende status Erkende trainers dienen contactgegevens te vernieuwen als er wijzigingen zijn. Erkende trainers die de erkende status willen behouden, dienen een een-daagse update training/cursus bij te wonen en te slagen voor het examen, aangeboden door EUREPGAP, tijdens het overgangsjaar nadat een nieuwe versie is uitgebracht. Erkende trainers moeten de EUREPGAP trainingsovereenkomst ondertekenen voor elke nieuwe versie van de normatieve documenten. 6 AFKORTINGEN EN REFERENTIE DOCUMENTEN 6.1 Afkortingen TT Train-the-Trainer CPCC Beheerspunten en vereisten TP Train-the-Public GR Algemeen Reglement 6.2 Referentiedocumenten EUREPGAP aanvraag trainer checklist EUREPGAP trainingsovereenkomst

7 Page: 6 of 7 7 AANHANGSEL V.1 VEREISTEN VOOR EUREPGAP TRAINER 7.1 Formele opleidingseisen Diploma beroepsopleiding na voortgezet onderwijs Minimaal een diploma van een beroepsopleiding na voortgezet onderwijs of gelijkwaardig (minimale opleidingsduur van 2 jaar) in een discipline gerelateerd aan de scope van de certificatie 7.2 Technische vaardigheden en opleidingseisen Voedselveiligheid en GAP training (iv) (v) Training in HACCP-uitgangspunten, hetzij als onderdeel van de formele opleiding van de auditor, hetzij door het met succes afsluiten van een formele cursus gebaseerd op de uitgangspunten van de Codex Alimentarius. Training in voedselhygiëne, hetzij als onderdeel van de formele opleiding van de auditor, hetzij door het met succes afsluiten van een formele cursus Voor plantaardige productie scope: gewasbescherming, bemesting en IPM training, hetzij als onderdeel van de formele opleiding van de auditor, hetzij door het met succes afsluiten van een formele cursus. Voor dierlijke en aquacultuur scopes: Basistraining veterinaire medicijnen en veehouderijschap inclusief diergezondheid- en welzijnsonderwerpen. Minimaal 2 jaar ervaring opgedaan na het afronden van academische studies zoals genoemd in punt i, en 3 jaar ervaring in de agrarische industrie. Dit betekent werk in de betreffende sub-scope: productie van gewassen/plantaardige productie (als trainer voor de plantaardige productie sub-scopes) en/of dierlijke productie (als trainer voor dierlijke sub-scopes) en/of aquacultuur (als trainer voor aquacultuur sub-scopes). Twee jaar ervaring voor elke subscope is vereist, welke gelijktijdig mag zijn opgedaan voor meer dan één sub-scope Communicatieve vaardigheden Vaardigheden in Engelse taal geschikt voor besprekingen en communicatie met EUREPGAP. Kennis van vakterminologie in de eigen taal. De taalvaardigheid dient ook de gespecialiseerde terminologie te omvatten die lokaal gebruikt wordt. Basis presentatievaardigheden. 7.3 Organisatie kwalificaties/vereisten De organisatie waarbij de aanvragende trainer is aangesloten moet een EUREPGAP lid zijn en moet het lidmaatschapsgeld betaald hebben voor het huidige jaar. Lidmaatschapsaanvraag is mogelijk door online registratie op OPMERKING: Als de aanvragende trainer voor een opleidingsinstituut werkt, overheidsinstelling of accreditatie instelling, wordt afgezien van de eis van lidmaatschap.

8 Page: 7 of 7 8 AANHANGSEL V.2 INHOUD CERTIFICAAT Het certificaat uitgegeven door een EUREPGAP erkende Train-the-Public trainer zal de volgende informatie bevatten: Er moet staan dat het is voor het bijwonen van een Train-the-Public training. De datum en de plaats waar de training is gehouden. Het cursusmateriaal omvat: De versie van GR De versie van CPCC, samen met de scope en afgedekte sub-cope (zie hieronder voor uitleg van scopes en sub-scopes) Als aanvullende ondersteunende materialen ook zijn afgedekt (IPM principes, etc.), dan dient dit op het certificaat te staan. (iv) De naam van de trainer in geprinte letters. (v) Er moet staan in welke plaats, land en de maand en jaar dat de trainer geslaagd is voor EUREPGAP Train-the-Trainer training. (vi) Alleen EUREPGAP ledenorganisaties mogen het EUREPGAP logo gebruiken op hun certificaten. Het certificaat zal onder geen omstandigheden de indruk wekken dat EUREPGAP de training aangeboden heeft of dat de trainingsprocedures goedgekeurd zijn door EUREPGAP De scope is één of meer van de volgende: basismodules Plantaardige productie, dierlijke productie en/of aquacultuur. De mogelijke sub-scopes zijn: groenten en fruit, machinale oogst akkerbouw (machinaal oogstbare gewassen), koffie (groen), thee, bloemen en planten, rundvee en schapen, melkvee, varkens, pluimvee en zalm. OPMERKING: Andere sub-scopes zijn mogelijk wanneer beschikbaar en toegevoegd aan de EUREPGAP norm en aangeboden in Train-the-Trainer workshops. Een sjabloon van het certificaat is beschikbaar in Bijlage V.1 - EUREPGAP Train-the-Public certificaat sjabloon.

Algemeen Reglement Integrated Farm Assurance

Algemeen Reglement Integrated Farm Assurance Algemeen Reglement Integrated Farm Assurance VERSION 3.0-1_2JULY07 (Voorlopige Nederlandse versie) DEEL II - Regels Certificatie- instelling Geldig vanaf: 2 juli 2007 Spichernstr. 55, D-50672 Köln (Cologne)

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT DEEL II REGELS VOOR OPTIE 2 EN OPTIE 1 MULTI-SITES MET QMS

ALGEMEEN REGLEMENT DEEL II REGELS VOOR OPTIE 2 EN OPTIE 1 MULTI-SITES MET QMS ALGEMEEN REGLEMENT DEEL II REGELS VOOR OPTIE 2 EN OPTIE 1 MULTI-SITES MET QMS NEDERLANDSE VERSIE 4.0 (in geval van twijfel geldt de Engelse versie) EDITIE 4.0-2_MAR2013 GELDIG VANAF: MAART 2013 VERPLICHT

Nadere informatie

Algemeen Reglement. Deel Ⅱ Regels voor Kwaliteitsmanagementsystemen NEDERLANDSE VERSIE 5.0 (IN GEVAL VAN TWIJFEL GELDT DE ENGELSE VERSIE.

Algemeen Reglement. Deel Ⅱ Regels voor Kwaliteitsmanagementsystemen NEDERLANDSE VERSIE 5.0 (IN GEVAL VAN TWIJFEL GELDT DE ENGELSE VERSIE. Algemeen Reglement Deel Ⅱ Regels voor Kwaliteitsmanagementsystemen NEDERLANDSE VERSIE 5.0 (IN GEVAL VAN TWIJFEL GELDT DE ENGELSE VERSIE.) GELDIG VANAF: 1 JULI 2015 VERPLICHT VANAF: 1 JULI 2016 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

CERTIFICATIE REGLEMENT Stichting Green Gold Label

CERTIFICATIE REGLEMENT Stichting Green Gold Label CERTIFICATIE REGLEMENT Stichting Green Gold Label Het Certificatie reglement is door het Bestuur van de Stichting Green Gold Label vastgesteld en goedgekeurd op 1 oktober 2010. Artikel 1. Stichting Green

Nadere informatie

Locatie(s) waar activiteiten onder accreditatie worden uitgevoerd. Hoofdkantoor

Locatie(s) waar activiteiten onder accreditatie worden uitgevoerd. Hoofdkantoor Malledijk 18 3208 LA Nederland Locatie(s) waar activiteiten onder accreditatie worden uitgevoerd Hoofdkantoor SGS Product- & Procescertificatie Plantaardige producten uit de open teelt Plantaardige producten

Nadere informatie

International Rafting Federation

International Rafting Federation GUIDE TRAINING & EDUCATION AWARD SCHEME GUIDE TRAINING & OPLEIDING CERTIFICERINGS SYSTEEM Niveaus: De volgende niveaus zijn erkend: i) Trainee Guide ii) Raft Guide iii) Trip Leader iv) Instructor v) Assessor

Nadere informatie

CMSE Certified Machinery Safety Expert. Voorwaarden

CMSE Certified Machinery Safety Expert. Voorwaarden CMSE Certified Machinery Safety Expert Voorwaarden Voorwaarden 1. INSCHRIJVING Geïnteresseerden kunnen zich voor de training voor CMSE (Certified Machinery Safety Expert) inschrijven door het CMSE-inschrijvingsformulier

Nadere informatie

de aan de website van Stipezo gekoppelde database opname van persoonsgegevens in de database

de aan de website van Stipezo gekoppelde database opname van persoonsgegevens in de database Algemeen Artikel 1 Definities en begrippen In het kader van dit reglement wordt verstaan onder: Stipezo: Database: Registratie: Geregistreerde: Geregistreerde gegevens: Website: Stipezo-lid: Categorie:

Nadere informatie

Een Think.Com account aanvragen

Een Think.Com account aanvragen Een Think.Com account aanvragen Index Inleiding...3 Het aanvragen van een account...4 Fase 1 SchooIinformatie verstrekken...4 Fase 2 Bevestigen van de overeenkomst...10 Fase 3 Het opzetten van de school

Nadere informatie

Registratie-Verlengingsformulier

Registratie-Verlengingsformulier 1) Huidige gegevens registratie GLOBALG.A.P. scope die van toepassing is (bijv. fruit en groenten, bloemen en siergewassen, etc): Bent u geregistreerd of eerder geregistreerd geweest voor GLOBALG.A.P.

Nadere informatie

Disclaimer (Legal Notice) & Privacyreglement

Disclaimer (Legal Notice) & Privacyreglement Disclaimer (Legal Notice) & Privacyreglement van toepassing vanaf het moment dat de klant het Lingomaster inschrijfformulier voor particulieren heeft ingevuld en ondertekend. van toepassing vanaf het moment

Nadere informatie

GLOBALG.A.P. Risico-inventarisatie ten aanzien van sociale praktijken (GRASP)

GLOBALG.A.P. Risico-inventarisatie ten aanzien van sociale praktijken (GRASP) GLOBALG.A.P. Risico-inventarisatie ten aanzien van sociale praktijken (GRASP) GRASP Algemeen Reglement V 1.3 Geldig vanaf: 1 juli 2015 Verplicht vanaf: 1 oktober 2015 Nederlandse versie (Ingeval van twijfel

Nadere informatie

International Online Record Book

International Online Record Book International Online Record Book Handleiding voor deelnemers The Duke of Edinburgh s International Award Foundation In NL: The International Award for Young People 20/06/2017 Version: 1.2 Vertaling: 30/07/2017

Nadere informatie

Certificatieproces Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs

Certificatieproces Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs Certificatieproces Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs I. Inleiding De Kwaliteitsnorm Speciaal Onderwijs is ontwikkeld door de Beheergroep KSO en intern getoetst op compatibiliteit met ISO 9001:2008. Echter,

Nadere informatie

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGISTER OPERATIONAL AUDITORS

REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGISTER OPERATIONAL AUDITORS REGLEMENT PERMANENTE EDUCATIE REGISTER OPERATIONAL AUDITORS Artikel 1 Auditor Bestuur Begrippen en afkortingen Een persoon die een objectief onderzoek uitvoert met als doel een onafhankelijk oordeel te

Nadere informatie

Inhoud. PCSN II - Implementatie Certificering Bosbeheer

Inhoud. PCSN II - Implementatie Certificering Bosbeheer PCSN II - Implementatie Certificering Bosbeheer Inhoud 1 Bereik... 2 2 Referentie... 2 3 Definities... 2 4 Certificering van bosbeheer... 2 4.1 Groepscertificering... 2 4.1.1 De groepsmanager... 2 4.1.2

Nadere informatie

GLOBALG.A.P. Risico-inventarisatie ten aanzien van sociale praktijken (GRASP)

GLOBALG.A.P. Risico-inventarisatie ten aanzien van sociale praktijken (GRASP) GLOBALG.A.P. Risico-inventarisatie ten aanzien van sociale praktijken (GRASP) Algemeen Reglement voor GRASP V 1.2 Geldig vanaf: 1 december 2013 Verplicht vanaf: 1 maart 2014 NEDERLANDSE VERSIE (in geval

Nadere informatie

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN. RvA-F006-2-NL

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN. RvA-F006-2-NL AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN RvA-F006-2-NL Naam aanvragende organisatie : Registratienummer (indien aanwezig) : Gevestigd te : Datum aanvraag : Naam aanvrager : Algemeen

Nadere informatie

Certificatie reglement VIN

Certificatie reglement VIN Pagina 1 van 6 Proceseigenaar General Manager Datum Handtekening ter goedkeuring Dit reglement is onderdeel van het certificatiesysteem vastgesteld te Zwolle. Definities:... 1 Algemeen... 2 Artikel 1.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ATCN LIDMAATSCHAP

AANVRAAGFORMULIER ATCN LIDMAATSCHAP AANVRAAGFORMULIER ATCN LIDMAATSCHAP Bedrijfsnaam Vestigingsadres Nummer Postcode Postadres (indien anders) Postcode Telefoonnummer Fax Mobiel telefoonnummer Toevoeging Plaats Plaats Contactpersoon Voorletters

Nadere informatie

Introductie LRQA 2003

Introductie LRQA 2003 ! Introductie ! Lloyd s Register Quality Assurance(LRQA) " Onderdeel van de Lloyd s Register group " Wereldwijd marktleider in certificatie " + 1 300 assessors " + 33 000 certificaten " Geaccrediteerd

Nadere informatie

PCSN IV Procedures van Certificering Inhoud

PCSN IV Procedures van Certificering Inhoud PCSN IV Procedures van Certificering Inhoud 1 Bereik... 2 2 Definities... 2 3 Kwalificaties van de certificerende instelling... 2 3.1 Accreditatie... 2 3.2 Certificering van bosbeheer... 2 3.3 Certificering

Nadere informatie

Checklist Integrated Farm Assurance MODULE ALLE AGRARISCHE BEDRIJVEN

Checklist Integrated Farm Assurance MODULE ALLE AGRARISCHE BEDRIJVEN Checklist Integrated Farm Assurance MODULE ALLE AGRARISCHE BEDRIJVEN Nederlandse Versie In geval van twijfel geldt de Engelse versie Final Version 4.0_Mar2011 Geldig vanaf: 1 maart 2011 Tel: +49-221-57993-25;

Nadere informatie

GMP+ Logo s en / of Handelsmerken GMP+ A 3. Versie NL: 15 september gmpplus.org. GMP+ Feed Certification scheme

GMP+ Logo s en / of Handelsmerken GMP+ A 3. Versie NL: 15 september gmpplus.org. GMP+ Feed Certification scheme GMP+ Logo s en / of Handelsmerken GMP+ A 3 Versie NL: 15 september 2016 GMP+ Feed Certification scheme gmpplus.org Historie van het document Revisie nr./ Datum van Wijziging goedkeuring 0.0 / 09-2010 Overgang

Nadere informatie

Registratienormen Ingangsdatum en versie: 1 oktober 2016

Registratienormen Ingangsdatum en versie: 1 oktober 2016 Registratienormen Ingangsdatum en versie: 1 oktober 2016 Deze registratienorm geldt voor alle nieuwe-, hernieuwde- en herregistraties van preventieassistenten vanaf de ingangsdatum. De wijziging ten opzichte

Nadere informatie

DATAROOM REGLEMENT. Met [ ] Inzake. Project [ ]

DATAROOM REGLEMENT. Met [ ] Inzake. Project [ ] DATAROOM REGLEMENT Met [ ] Inzake Project [ ] DATAROOM REGLEMENT Onderwerp 1. Dit dataroomreglement (het Reglement ) is vastgesteld in verband met een door Partijen overeengekomen due diligence onderzoek

Nadere informatie

ACTIVITEIT PRODUCTSCHAP AKKERBOUW RISKPLAZA DEEL A: OMSCHRIJVING RISKPLAZA. 14 juni 2013

ACTIVITEIT PRODUCTSCHAP AKKERBOUW RISKPLAZA DEEL A: OMSCHRIJVING RISKPLAZA. 14 juni 2013 ACTIVITEIT PRODUCTSCHAP AKKERBOUW RISKPLAZA 14 juni 2013 Deze activiteit is omschreven ten behoeve van de overdracht van activiteiten van het Productschap Akkerbouw (PA) aan private organisaties naar aanleiding

Nadere informatie

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A

Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Mededelingen 2013 Aan kandidaten en de deelnemers aan opleidingsmodules 1A en 1B van Trainer A Aard van de opleiding U heeft zich ingeschreven (of wil zich inschrijven) voor de sporttakoverschrijdende

Nadere informatie

Certified ISO Risk Management Professional

Certified ISO Risk Management Professional Certified ISO 31000 Risk Management Professional informatie over de driedaagse training inclusief examen organisatie MdP Management, Consulting & Training website email mobiel KvK www.mdpmct.com info@mdpmct.com

Nadere informatie

International Association of Facilitators

International Association of Facilitators International Association of Facilitators Overzicht van het Certificeringsproces De International Association of Facilitators (IAF TM ) is een internationale organisatie met als doel het professioneel

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 14 november 2003 betreffende autocontrole, meldingsplicht en traceerbaarheid in de voedselketen

Koninklijk besluit van 14 november 2003 betreffende autocontrole, meldingsplicht en traceerbaarheid in de voedselketen PB 00 P 09 - REV 2 2005-2/13 I. DOELSTELLINGEN EN TOEPASSINGGEBIED Via deze procedure wordt er door het FAVV nagegaan of het onderzochte bedrijf voldoet aan de geldende wetgeving inzake de wettelijk opgelegde

Nadere informatie

GMP+ A3 GMP+ Logo s en / of Handelsmerken

GMP+ A3 GMP+ Logo s en / of Handelsmerken A GMP+ A3 GMP+ Logo s en / of Handelsmerken 3 NL B.V. Alle rechten voorbehouden. De informatie uit deze publicatie mag worden geraadpleegd op het scherm, gedownload en geprint, mits dit gebeurt voor eigen,

Nadere informatie

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO

EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO EVC-traject Wft-Pensioenverzekeringen WFTNIVO Handleiding voor de kandidaat Bijgewerkt: 19 maart 2013 1 Contactgegevens: WFTNIVO Villawal 11 3432 NX Nieuwegein Tel. 030 6023075 info@wftnivo.nl www.wftnivo.nl

Nadere informatie

Reglement voor Opleiding en Accreditatie

Reglement voor Opleiding en Accreditatie Reglement voor Opleiding en Accreditatie Artikel 1 Doel Reglement voor Opleiding en Accreditatie Het doel van het reglement is de kwaliteit van de bij de BMZM aangesloten leden hoog te houden en inzichtelijk

Nadere informatie

CPD Continuing Professional Development

CPD Continuing Professional Development Netherlands Branch CPD Continuing Professional Development -Professionele ontwikkeling- IFE Nederland, Stationsstraat 98, 9679 EG, Scheemda. Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland: 11.65.35.628 IFE Nederland

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN HET NATIONALE OPLEIDINGSSTELSEL VOOR ADVOCATEN

BESCHRIJVING VAN HET NATIONALE OPLEIDINGSSTELSEL VOOR ADVOCATEN Opleiding voor advocaten over EU-recht in Tsjechië Reactie afkomstig van: Tsjechische orde van advocaten (Česká advokátní komora (ČAK)) BESCHRIJVING VAN HET NATIONALE OPLEIDINGSSTELSEL VOOR ADVOCATEN in

Nadere informatie

ABLYNX NV. (de Vennootschap of Ablynx )

ABLYNX NV. (de Vennootschap of Ablynx ) ABLYNX NV Naamloze Vennootschap die een openbaar beroep heeft gedaan op het spaarwezen Maatschappelijke zetel: Technologiepark 21, 9052 Zwijnaarde Ondernemingsnummer: 0475.295.446 (RPR Gent) (de Vennootschap

Nadere informatie

Deze bijlage is geldig van: tot Vervangt bijlage d.d.:

Deze bijlage is geldig van: tot Vervangt bijlage d.d.: Deze bijlage is geldig : 11-04-2016 tot 01-07-2017 Vergt bijlage d.d.: 10-02-2016 Celsiusstraat 42 6711 HA Ede Nederland Locatie(s) waar activiteiten onder accreditatie worden uitgevoerd Hoofdkantoor Vinçotte

Nadere informatie

Hoe een gecertificeerd KNX trainingscentrum worden. KNX Association, Brussel

Hoe een gecertificeerd KNX trainingscentrum worden. KNX Association, Brussel Hoe een gecertificeerd KNX trainingscentrum worden KNX Association, Brussel Inleiding Huis- en gebouwcontrolesystemen zijn de toekomst van conventionele installatietechnieken Veel trainingscentra hebben

Nadere informatie

Centraal College van Deskundigen HACCP

Centraal College van Deskundigen HACCP Stichting Certificatie Voedselveiligheid Centraal College van Deskundigen HACCP REGLEMENT CENTRAAL COLLEGE VAN DESKUNDIGEN HACCP (CCvD-HACCP) Artikel 1 Inleiding Het Centraal College van Deskundigen HACCP

Nadere informatie

De registratiehandleiding - overzicht van uit te voeren stappen (stap 1-4)

De registratiehandleiding - overzicht van uit te voeren stappen (stap 1-4) 1 De registratiehandleiding - overzicht van uit te voeren stappen (stap 1-4) Stap Handeling Extra informatie 1 Surf naar website url: http://www.breps.be/nl 2 Klik rechtsboven op de knop registreren U

Nadere informatie

WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW

WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW WORKSHOPREGELS Aanpak Duurzaam GWW Page 1 of 7 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Annulering door opleider... 3 2. Annulering door cursist... 3 3. Voorwaarde voor de workshop... 4 4. Legitimatiebewijs...

Nadere informatie

Directie Financiële Markten. 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100. Erkenningsregeling permanente educatie Wft. De Minister van Financiën,

Directie Financiële Markten. 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100. Erkenningsregeling permanente educatie Wft. De Minister van Financiën, Directie Financiële Markten Datum Uw brief (Kenmerk) Ons kenmerk 26 mei 2008 FM 2008-00913 M Stcrt. nr. 100 Onderwerp Erkenningsregeling permanente educatie Wft De Minister van Financiën, Gelet op artikel

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STTSCOURNT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 50631 10 oktober 2016 Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 29 september 2016, nr. WJZ/16088283, tot

Nadere informatie

Accreditatie procedure

Accreditatie procedure Accreditatie procedure De accreditatieaanvragen worden beoordeeld door de accreditatiecommissie BOKA. De accreditatieaanvraag wordt gecontroleerd en beoordeeld door de accreditatiecommissie volgens de

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER NIET-OPENBARE AANBESTEDING VOOR EEN DIENSTENOPDRACHT Sluiten van raamovereenkomsten voor de vertaling van juridische teksten vanuit een aantal officiële talen van de Europese Unie

Nadere informatie

CERTIFICATIE IN DE SECTOR VAN HET HOUTEN VERPAKKINGSMATERIAAL VOOR INTERNATIONALE HANDEL FYTOSANITAIR BEHANDELD CONFORM ISPM 15

CERTIFICATIE IN DE SECTOR VAN HET HOUTEN VERPAKKINGSMATERIAAL VOOR INTERNATIONALE HANDEL FYTOSANITAIR BEHANDELD CONFORM ISPM 15 WOOD.BE IC-12-Y02-03-N page 1 de 5 CERTIFICATIE IN DE SECTOR VAN HET HOUTEN VERPAKKINGSMATERIAAL VOOR INTERNATIONALE HANDEL FYTOSANITAIR BEHANDELD CONFORM ISPM 15 1 Introductie Het bijzonder reglement

Nadere informatie

Reglement van registratie preventieassistenten

Reglement van registratie preventieassistenten Reglement van registratie preventieassistenten Ingangsdatum en versie: 1 januari 2014, versie 2 Wijzigingen in dit reglement t.o.v. versie 1 betreffen de overgangsregeling (artikel 5.2), die verlengd is.

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

BELAC, HET BELGISCH ACCREDITATIESYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE EN PRAKTISCHE INLICHTINGEN

BELAC, HET BELGISCH ACCREDITATIESYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE EN PRAKTISCHE INLICHTINGEN BELAC 7-01 Rev 15-2016 BELAC, HET BELGISCH ACCREDITATIESYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE EN PRAKTISCHE INLICHTINGEN De versies van documenten van het managementsysteem van BELAC die beschikbaar zijn op de website

Nadere informatie

BDT Certificatie reglement

BDT Certificatie reglement Pagina 1 van 6 Dit reglement is onderdeel van het certificatiesysteem van Cicero certificaties en vastgesteld te Zwolle. Definities:... 1 Algemeen... 2 Artikel 1. Aanmelding en uitbrengen offerte... 2

Nadere informatie

Aanvraag tot erkenning als OCI door VEGAPLAN.BE vzw (contract OCI VEGAPLAN.BE vzw)

Aanvraag tot erkenning als OCI door VEGAPLAN.BE vzw (contract OCI VEGAPLAN.BE vzw) Aanvraag tot erkenning als OCI door VEGAPLAN.BE vzw Vegaplan.be vzw, afgekort Vegaplan, met maatschappelijke zetel te Bolwerklaan 21, Bus 35, B-1210 Brussel Tel.: 02.880.22.00 Fax: 02.880.22.19 Ondernemingsnr.:

Nadere informatie

Aanmelding Taal- en Schakelcursus Inholland. Wat stuurt u naar ons op?

Aanmelding Taal- en Schakelcursus Inholland. Wat stuurt u naar ons op? Aanmelding Taal- en Schakelcursus Inholland Wat stuurt u naar ons op? Uw aanmelding is compleet als u de volgende documenten opstuurt: 1. het aanmeldformulier, volledig en duidelijk ingevuld Probeer alles

Nadere informatie

Het Titelregistratiesysteem van de

Het Titelregistratiesysteem van de Het Titelregistratiesysteem van de Het titelregistratiesysteem van de VGN Inleiding... 3 1 Inschrijving... 4 1.1 De criteria voor inschrijving in het VGN register...4 1.1.1 Registratiecriteria... 4 1.1.2

Nadere informatie

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN. RvA-F006-2-NL

AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN. RvA-F006-2-NL AANVULLEND AANVRAAGFORMULIER CERTIFICATIE MANAGEMENTSYSTEMEN RvA-F006-2-NL Naam aanvragende organisatie : Registratienummer (indien aanwezig) : Gevestigd te : Datum aanvraag : Naam aanvrager : Algemeen

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister en maakt op deze manier zichtbaar en toetsbaar dat ze voldoet aan een aantal

Nadere informatie

Reglement RegistratieCommissie GAGS

Reglement RegistratieCommissie GAGS Reglement RegistratieCommissie GAGS Datum: 28-02-2012 Kenmerk: REG GAGS 20 001 Revisie: 1.3.1 Pagina 1 van 8 REGLEMENT REGISTRATIECOMMISSIE Inleiding Dit reglement is alleen bedoeld voor RegistratieCommissies

Nadere informatie

AANVRAAG TOT ERKENNING

AANVRAAG TOT ERKENNING AANVRAAG TOT ERKENNING INFORMATIE 1. VOOR WIE BESTEMD Iedere organisatie die zich in Nederland toelegt op het revalideren van slechthorenden met behulp van auditieve hulpmiddelen kan de Stichting Audicienregister

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Reglement EVC-EVK Associatie K.U.Leuven

Reglement EVC-EVK Associatie K.U.Leuven vzw Associatie K.U.Leuven Schapenstraat 34, B-3000 Leuven Reglement EVC-EVK Associatie K.U.Leuven Goedgekeurd op de Raad van bestuur van 16.06.2006 met ingang van het academiejaar 2006-2007 1. Definities

Nadere informatie

Omzendbrief met betrekking tot de wederzijdse erkenning van de Gekwalificeerde Persoon binnen de Benelux

Omzendbrief met betrekking tot de wederzijdse erkenning van de Gekwalificeerde Persoon binnen de Benelux Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Omzendbrief met betrekking tot de wederzijdse erkenning van de Gekwalificeerde Persoon binnen de Benelux Referentie PCCB/S3/KVT/878741 Datum 16/08/2018

Nadere informatie

Regeling Scholing Jeugdzorg

Regeling Scholing Jeugdzorg Regeling Scholing Jeugdzorg Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang heeft het FCB-bestuur in afstemming met sociale partners besloten

Nadere informatie

2) Gegevens Certificaatbeheerder(s) In bijlage A kunnen de gegevens van de te verwijderen Certificaatbeheerder(s) worden ingevuld.

2) Gegevens Certificaatbeheerder(s) In bijlage A kunnen de gegevens van de te verwijderen Certificaatbeheerder(s) worden ingevuld. Verwijderingsformulier Certificaatbeheerders PKIoverheid v1.10 Domein Organisatie Met behulp van dit formulier kunt u, namens de hieronder genoemde Abonnee, binnen het Domein Organisatie van de PKI voor

Nadere informatie

8 Registratie voor een uitnodiging

8 Registratie voor een uitnodiging 8 Registratie voor een uitnodiging Om formeel aan een uitnodiging te kunnen deelnemen, moet u zich daarvoor registreren. Hiertoe dient u uw bedrijfsgegevens in te vullen. Indien u persoonlijk aan een uitnodiging

Nadere informatie

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3

INHOUD 1 REGLEMENTERING DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 Reglementering coachlicenties Seizoen 2018-2019 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Training. praktisch toepasbare kennis en informatie

Training. praktisch toepasbare kennis en informatie Training praktisch toepasbare kennis en informatie Training gericht op vakbekwaamheid, efficiency en zelfontplooiing Uw behoefte aan praktisch toepasbare kennis en informatie is onze zorg. Onder dit motto

Nadere informatie

Eckert & Ziegler BEBIG NV Industriezone C, 7180 Seneffe BTW 457.288.682 (Charleroi) Rechtspersonenregister 0457.288.682 www.bebig.

Eckert & Ziegler BEBIG NV Industriezone C, 7180 Seneffe BTW 457.288.682 (Charleroi) Rechtspersonenregister 0457.288.682 www.bebig. Eckert & Ziegler BEBIG NV Industriezone C, 7180 Seneffe BTW 457.288.682 (Charleroi) Rechtspersonenregister 0457.288.682 www.bebig.eu (de "Vennootschap") AANKONDIGING VAN DE JAARLIJKSE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

Oproepingsbericht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Oproepingsbericht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders DEEL I Oproepingsbericht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Geneba Properties N.V. op 24 november 2015 om 9:00 uur bij De Koning Party & Events, Isolatorweg 29 1014 AS Amsterdam,

Nadere informatie

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels

Checklist GVB cursus. Samenvatting van de Golfregels Checklist GVB cursus Samenvatting van de Golfregels Een woord vooraf Ga je een tweedaagse GVB cursus volgen, of ben je je aan het oriënteren? Dan is dit gidsje een ideaal hulpmiddel. Natuurlijk kun je

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 8 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 8 ingangsdatum 04-06-2013 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

Centraal Kwaliteitsregister NGS

Centraal Kwaliteitsregister NGS Centraal Kwaliteitsregister NGS 2010-2014 Inhoudsopgave: Centraal Kwaliteitsregister NGS (CKR-NGS) 3 Toelatingseisen tot het CKR-NGS 4 Hoe blijft u ingeschreven in het CKR-NGS? 4 Studiepunten 5 Kosten

Nadere informatie

Opleidingsstelsels voor advocaten in de EU Schotland

Opleidingsstelsels voor advocaten in de EU Schotland Opleidingsstelsels voor advocaten in de EU Schotland Informatie verstrekt door: de Faculty of Advocates april 2014 BESCHRIJVING Schotland VAN HET NATIONALE OPLEIDINGSSTELSEL VOOR ADVOCATEN in 1 Toegang

Nadere informatie

Examinering volgens Persoonscertificatie. Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen,

Examinering volgens Persoonscertificatie. Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen, Examinering volgens Persoonscertificatie Nikta Certificatie heeft diverse Certificatieregelingen, op basis van de NEN-EN ISO-IEC 17024:2003. PERSOONS CERTIFICATIE 1. Persoonscertificatie Een persoonscertificaat

Nadere informatie

Mutatieprocedure per aangetekende . proefproject

Mutatieprocedure per aangetekende  . proefproject Mutatieprocedure per aangetekende e-mail proefproject 1. Algemeen principe en voorwaarden... 3 2. Procedure... 3 3. Handleiding... 4 1. Algemeen principe en voorwaarden a) Dezelfde formulieren dienen gebruikt

Nadere informatie

Toelichting op het Aanmeldingsformulier en de Vragenlijst Integriteit

Toelichting op het Aanmeldingsformulier en de Vragenlijst Integriteit Toelichting Aanmelding en Vragenlijst pagina 1 Toelichting op het Aanmeldingsformulier en de Vragenlijst Integriteit Inleiding In dit document wordt een toelichting gegeven op de in het Aanmeldingsformulier

Nadere informatie

Lidmaatschap en kwalificatiestructuur

Lidmaatschap en kwalificatiestructuur Netherlands Branch Lidmaatschap en kwalificatiestructuur IFE Nederland, Stationsstraat 98, 9679 EG, Scheemda. Rabobank Sneek-ZuidwestFriesland: 11.65.35.628 IFE Nederland is verbonden met the Institution

Nadere informatie

V en A over: Het toekomstige vakbekwaamheidsbewijs Adviseren Gewasbescherming. 1. Per wanneer is het bewijs verplicht?

V en A over: Het toekomstige vakbekwaamheidsbewijs Adviseren Gewasbescherming. 1. Per wanneer is het bewijs verplicht? Inbedding Per 01-01-019 wordt er een vakbekwaamheidsbewijs voor professionele adviseurs ingevoerd. Het betreft de professionele adviseurs waarvan de adviezen verband houden met het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen,

Nadere informatie

Toelatingsprocedure Student-lidmaatschap NGVH (juni 2014)

Toelatingsprocedure Student-lidmaatschap NGVH (juni 2014) Toelatingsprocedure Student-lidmaatschap NGVH (juni 2014) Vereisten voor toelating tot het lidmaatschap De minimale vereisten voor toelating tot het lidmaatschap bestaan uit twee aspecten: het vooropleidingsniveau

Nadere informatie

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6

titel Overdracht werkzaamheden pluimvee- en konijnenslachthuizen code PA-40 versie 9 ingangsdatum pag. 1 van 6 code PA-40 versie 9 ingangsdatum 13-09-2018 pag. 1 van 6 versie datum toelichting 7 20-09-2011 Splitsen van het overdracht deel van de PM keuring en het toezicht op de bedrijfskeurders. Dit voorschrift

Nadere informatie

Regeling erkenning opleidingsinstellingen en examinering vervoer gevaarlijke stoffen door de lucht

Regeling erkenning opleidingsinstellingen en examinering vervoer gevaarlijke stoffen door de lucht VW Regeling erkenning opleidingsinstellingen en examinering vervoer door de lucht Regeling van de Staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat inzake de erkenning van opleidingsinstellingen en examinering

Nadere informatie

Handleiding accreditatie Kynologisch Instructeur

Handleiding accreditatie Kynologisch Instructeur Handleiding accreditatie Kynologisch Instructeur Opleiding Voor accreditatie beschik je over één van de volgende diploma s: DogVision Tinley: ABA O&O: AV en OH (oude stijl) O&O: Module A, B én C (nieuwe

Nadere informatie

Wijziging Contactpersoon v1.17. Domein Organisatie

Wijziging Contactpersoon v1.17. Domein Organisatie Wijziging Contactpersoon v1.17 Domein Organisatie Met behulp van dit formulier kunnen wijzigingen worden aangebracht in de registratie van Contactpersonen. De gegevens en autorisaties van bestaande Contactpersonen

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

ADR INTERNATIONAL REGISTER CERTIFICATION & REGISTRATION FOR ARBITRATORS, CONFLICTCOACHES & MEDIATORS

ADR INTERNATIONAL REGISTER CERTIFICATION & REGISTRATION FOR ARBITRATORS, CONFLICTCOACHES & MEDIATORS KERNGEGEVENS Document type: Informatieblad - Nederlands Onderwerp: Informatieblad ADR International Certified Mediator Versie nummer: 2 Versie datum: April 2013 INHOUDSOPGAVE KERNGEGEVENS... 1 INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

Onderstaande overgangsmaatregelen gelden voor personen werkzaam in de landbouwsector (incl. loonwerk/loonsproeien).

Onderstaande overgangsmaatregelen gelden voor personen werkzaam in de landbouwsector (incl. loonwerk/loonsproeien). Onderstaande overgangsmaatregelen gelden voor personen werkzaam in de landbouwsector (incl. loonwerk/loonsproeien). De aanvrager moet de overgangsmaatregel van toepassing selecteren in stap 2 van het online/schriftelijk

Nadere informatie

Integrated Farm Assurance-standaard Versie 5

Integrated Farm Assurance-standaard Versie 5 Integrated Farm Assurance-standaard Versie 5 Belangrijkste veranderingen & nieuwe eisen Certificering voor Plantaardige productie - Groenten en Fruit Integrated Farm Assurance-standaard Versie 5 Belangrijkste

Nadere informatie

European Individual Accreditation Handleiding EIA-verlenging

European Individual Accreditation Handleiding EIA-verlenging European Individual Accreditation Handleiding EIA-verlenging De informatie in dit document is vertrouwelijk en het intellectuele eigendom van de EMCC. Het is niet toegestaan deze informatie op een of andere

Nadere informatie

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN

Deze formulieren s.v.p. opsturen naar: Toelatingscommissie Psychologie t.a.v. mw. A.I. Emmen Grote Kruisstraat 2/1 9712 TS GRONINGEN Aanvraag tot toelating tot Master Opleiding Psychologie 2015-2016 (voor studenten met een bachelor Psychologie Nederlandse Universiteit, niet bestemd voor studenten van de RUG) Deze formulieren s.v.p.

Nadere informatie

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015

Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Regeling Scholing Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening per 1 juli 2015 Inleiding Gezien de arbeidsmarktsituatie in Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang, heeft het

Nadere informatie

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be

THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be THUISSTUDIE PROEFHOOFDSTUK SPAANS VOOR MEERGEVORDERDEN www.centrumvoorafstandsonderwijs.be 1 Beste student, Bedankt voor je interesse in onze opleiding Spaans voor Meergevorderden! Het proefhoofdstuk van

Nadere informatie

Reglement Permanente Educatie NRVT

Reglement Permanente Educatie NRVT Reglement Permanente Educatie NRVT Vastgesteld 15 december 2016 Postbus 42530 3006 DA Rotterdam 010-212 46 85 info@nrvt.nl www.nrvt.nl 2/6 Gelet op het fundamentele beginsel van vakbekwaamheid, zoals neergelegd

Nadere informatie

Reglement Lijst van Bernink

Reglement Lijst van Bernink Reglement Lijst van Bernink Datum: 9 juni 2017 Volgnummer: 1 Secretariaat Centrum voor Certificatie Postbus 526 2400 AM Alphen aan den Rijn tel: 0172 414 814 fax: 020 524 8118 Inleiding Dit reglement betreft

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert

ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert ALGEMENE VOORWAARDEN Stichting SHL-Holding en rechtspersonen waarover de stichting het bestuur voert C. BIJZONDERE VOORWAARDEN SCHOLINGEN De in deze Bijzondere voorwaarden Scholingen vermelde bepalingen

Nadere informatie

Toelating tot de Vereniging van Register Operational Auditors

Toelating tot de Vereniging van Register Operational Auditors Pasfoto Aanvraagformulier Toelating tot de Vereniging van Register Operational Auditors Retouradres U kunt het ingevulde en ondertekende formulier, inclusief de bijlagen, sturen naar: Secretariaat IIA

Nadere informatie

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda.

15 november Algemene Leden Vergadering. Voor uw agenda. 15 november 2010 Algemene Leden Vergadering Deze laatste Algemene Leden Vergadering van 30 oktober 2010 is goed bezocht. Voor een deel stond deze vergadering in het teken van de herregistratie. Ina den

Nadere informatie

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM

Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Handleiding Nivometing SVMNIVO Kandidaat SCVM Contactgegevens: Laatst bijgewerkt: 29 februari 2012 1 SVMNIVO Postbus 774 3430 AT Nieuwegein Tel. 030-60 230 60 Fax. 030-60 370 32 info@svmnivo.nl www.svmnivo.nl

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Ingangsdatum 1 juli 2015 1.Registratie en verlenging 1.1 Een registratiejaar loopt van datum van inschrijving tot een jaar na dato. Voor professionals die geregistreerd zijn vóór 1

Nadere informatie

BEOORDELINGSKADER EN -PROCEDURE VOOR DE CERTIFICERING VAN BEDRIJFSOPLEIDINGEN TOURMANAGER

BEOORDELINGSKADER EN -PROCEDURE VOOR DE CERTIFICERING VAN BEDRIJFSOPLEIDINGEN TOURMANAGER BEOORDELINGSKADER EN -PROCEDURE VOOR DE CERTIFICERING VAN BEDRIJFSOPLEIDINGEN TOURMANAGER 1. INLEIDING Het certificeringsonderzoek voor de aanbieders van opleidingen voor tourmanager heeft de vorm van

Nadere informatie

Aanvraag Certificaat luchtvaartgeneeskundige instantie (AeMC) (klasse 1 en 2)

Aanvraag Certificaat luchtvaartgeneeskundige instantie (AeMC) (klasse 1 en 2) Aanvraag Certificaat luchtvaartgeneeskundige instantie (AeMC) Met dit formulier kunt u een certificaat "luchtvaartgeneeskundig instantie (AeMC) " aanvragen. Onvolledig of onjuist ingevulde formulieren

Nadere informatie