KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING"

Transcriptie

1 1 D124021/DR/MB/cru Projectomschrijving Nootdorp Bouwnummer : Landrijk Cottage Ackerswoude te Pijnacker- : KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Schouten & De Jong Projectontwikkeling B.V., gevestigd te Leidschendam, gemeente Leidschendam-Voorburg, kantoorhoudende aan De Tol 8, 2266 EK Leidschendam, gemeente Leidschendam-Voorburg, ingeschreven in het handelsregister onder nummer , hierna te noemen de verkoper ; en 2. a. Naam:. Volledige voornamen:. Adres:. Postcode en woonplaats:. Geboortedatum en plaats:. Telefoon privé:. Telefoon werk:. adres:. Beroep: Legitimatiebewijs en nummer:. Burgerlijke staat:. 2. b. Naam:. Volledige voornamen:. Adres:. Postcode en woonplaats:. Geboortedatum en plaats:. Telefoon privé:. Telefoon werk:. adres:. Beroep: Legitimatiebewijs en nummer:.

2 2 Burgerlijke staat:. hierna (tezamen) te noemen "de verkrijger" en de koper, in overweging nemende - dat de verkoper de beschikking heeft casu quo kan krijgen over een perceel grond nabij de Klapwijkseweg te Pijnacker, gemeente Pijnacker- Nootdorp, op welke grond vier woningen met toebehoren zullen worden gerealiseerd, hierna te noemen "de toevoeging", als toevoeging op het onder de naam Landrijk Cottagge, Ackerswoude reeds bestaande project, hierna te noemen: het project. - dat door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Bouw- en Aannemersbedrijf Schouten B.V., gevestigd te Leidschendam, gemeente Leidschendam-Voorburg, kantoorhoudende aan De Tol 8, 2266 EK Leidschendam, gemeente Leidschendam-Voorburg, ingeschreven in het handelsregister onder nummer , hierna te noemen: de aannemer, op die grond voormelde zevenendertig (37) eengezinswoningen met toebehoren zullen worden gebouwd; - het project bestaat thans uit de bouwnummers 1 tot en met 39, de toevoeging zal bestaan uit bouwnummers 40 tot en met 43; zijn op 2016 overeengekomen als volgt: I. verkoper verkoopt aan koper, die koopt van verkoper: verkoper verkoopt aan koper, die koopt van verkoper: Bouwnummers 40 tot en met een perceel bouwgrond bestemd voor de bouw van een woning met tuin en een berging, plaatselijk nog niet aangeduid, gelegen in het project "Landrijk Cottage, Ackerswoude", nabij de Klapwijkseweg te Pijnacker, gemeente Pijnacker-Nootdorp, kadastraal bekend gemeente Pijnacker sectie *** nummer ***, groot *** are *** centiare (*** m²), thans aangeduid met bouwnummer *** op de aan deze akte gehechte situatietekening, Einde tekstblok Bij deze aanvaardt de verkrijger uitdrukkelijk de lasten en beperkingen omschreven in een bij deze overeenkomst behorende en aan deze akte gehechte door partijen ondertekende bijlage. KOOPSOM II. De koopsom van het gekochte bedraagt:

3 3 - grondkosten inclusief omzetbelasting - rentevergoeding (A+B) Betaling koopsom 1. De akte van levering zal worden getekend ten kantore van te Delft, Westvest 38, Postbus 2823, 2601 CV Delft (tel , info@westvest-notarissen.nl). 2. Vanaf *** tweeduizend zestien, doch niet eerder dan dat aan alle opschortende voorwaarden is voldaan, is de verkrijger over de koopsom een rentevergoeding verschuldigd van vier procent 4% op jaarbasis. Deze vergoeding, eventueel te vermeerderen met omzetbelasting, dient bij de levering, dan wel bij de betaling van de koopsom te worden voldaan. Zolang de grond met de eventueel daarop reeds gebouwde opstallen niet aan de verkrijger is geleverd in de zin van artikel 3 van deze akte, heeft de verkrijger recht op uitstel van betaling van het verschuldigde deel van de koopsom, waar tegenover hij verplicht is aan de verkoper rente te vergoeden van vier procent 4% per jaar voor de grondkosten, te berekenen als volgt: over het vermelde bedrag van de grondkosten (exclusief omzetbelasting). 3. Indien en voor zover de verkrijger een reeds opeisbaar gedeelte van de koopsom of enige andere uit hoofde van deze overeenkomst opeisbare betaling niet op de daarvoor gestelde vervaldag heeft voldaan, en de bepalingen in het vorige lid van dit artikel niet van toepassing zijn, is de verkrijger daarover aan de verkoper een rente van zes procent (6%) per jaar verschuldigd, vanaf de dag van opeisbaarheid tot die der voldoening, zulks onverminderd de verdere rechten en verplichtingen van partijen uit deze overeenkomst en / of tussen partijen nader te maken afspraken. 4. Indien uitstel of vertraging van de betaling van opeisbare termijnen het gevolg is van de wijze van financiering van de woning of de wijze waarop door de geldverstrekker aan de financieringsregeling uitvoering wordt gegeven, zal de verkrijger in afwijking van lid 3 van dit artikel aan de verkoper een rente verschuldigd zijn van zes procent (6%) per jaar vanaf de dag van opeisbaarheid tot die der voldoening en voorts tegenover de verkoper wegens dat uitstel of die vertraging niet in gebreke zijn, mits de financieringsregeling aan de verkoper bekend is en hij daartegen geen bezwaar heeft gemaakt. Deze overeenkomst is voorts aangegaan onder de volgende bepalingen.

4 4 Artikel 1: Kosten, rechten en overdrachtsbelasting Kosten, rechten en belastingen, op deze overeenkomst en de eigendomsoverdracht vallende, zijn voor rekening van de verkoper. In de koopsom is omzetbelasting berekend tegen 21% (huidig tarief, wijzigingen worden doorberekend). Artikel 2: Betaling De betaling van de koopsom en de vergoeding als hiervoor onder II bij Betaling koopsom sub 2 bedoeld, en van de rechten, kosten en belastingen vindt plaats via de notaris bij het passeren van de akte van levering. De verkoper stemt er mee in dat de notaris de koopsom onder zich houdt totdat zeker is dat het gekochte geleverd wordt vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan. Artikel 3: Eigendomsoverdracht 1. De levering van het gekochte zal geschieden bij akte te verlijden ten overstaan van de eerder genoemde notaris, diens plaatsvervanger of opvolger, op een door die notaris te bepalen tijdstip: zo spoedig mogelijk, doch binnen zes weken na het laatste van de hieronder onder a. en b. van dit lid bedoelde tijdstippen: a. wanneer vaststaat dat deze overeenkomst niet meer op één van de gronden genoemd in artikel 13A van deze akte of artikel 7 van de aanneemovereenkomst voor de op de grond te stichten woning kan worden ontbonden; alsmede b. wanneer is begonnen met de bouw in de zin van de aannemingsovereenkomst. 2. Indien de grond ten tijde van de levering nog staat ten name van een derde, zal de verkrijger ermee genoegen nemen, dat - indien de verkoper zulks wenst - die derde rechtstreeks aan de verkrijger overdraagt, eventueel bij verzamelakte. 3. De verkoper staat in voor zijn bevoegdheid tot verkoop en tot eigendomsoverdracht ten tijde van het passeren van de akte van levering. Artikel 4: Afwijkende perceelsgrootte Verschil tussen de na uitmeting door het kadaster vastgestelde grootte en de hiervoor opgegeven maat of grootte van het gekochte geeft geen aanleiding tot enige rechtsvordering tot vergoeding ter zake. Artikel 5: Waarborgsom Er is geen waarborgsom verschuldigd. Artikel 6: Staat van het gekochte, gebruik 1. Het gekochte zal aan koper in eigendom worden overgedragen in de staat waarin het zich bevindt op het moment van het passeren van de akte van levering met alle daarbij behorende rechten en aanspraken, zichtbare en

5 5 onzichtbare gebreken, heersende erfdienstbaarheden en kwalitatieve rechten, en vrij van hypotheken, beslagen en inschrijvingen daarvan. 2. Koper aanvaardt uitdrukkelijk de volgende zakelijk weergegeven erfdienstbaarheden, bijzondere lasten en beperkingen, afzonderlijke zakelijke rechten, kettingbedingen en kwalitatieve verplichtingen, die ten aanzien van het gekochte zullen worden gevestigd of anderszins van toepassing zullen worden verklaard, waarvoor wordt verwezen naar de bijlage met lasten en beperkingen. 3. Koper is voornemens het gekochte te gebruiken voor eigen bewoning. De verkoper verklaart dat dit voorgenomen gebruik van de koper mogelijk is en niet stuit op bezwaren van publiekrechtelijke of privaatrechtelijke aard. 4. In het kader van de aanvraag van de omgevingsvergunning is onderzoek gedaan naar de aard en de omvang van eventuele verontreiniging van de bodem van het gekochte. De grond van het gekochte zal op het moment van passeren van de akte van levering geschikt zijn voor de bouw van woningen. Artikel 7: Feitelijke levering, overdracht aanspraken 1. De feitelijke levering van het gekochte vindt plaats bij de ondertekening van de akte van levering. Vanaf die datum komen de baten en lasten voor rekening van de koper en gaat het risico van het gekochte op de koper over. De feitelijke aanvaarding van het gekochte, voor zover niet betrekking hebbend op de opstallen, zal plaatsvinden bij de feitelijke levering. De feitelijke aanvaarding van de opstallen zal plaatsvinden nadat de conform de tussen de koper en de aannemer gesloten aannemingsovereenkomst te realiseren opstallen zijn afgebouwd. Het risico van de opstallen berust bij de aannemer en niet bij de verkoper. 2. De feitelijke levering van het gekochte zal plaatsvinden geheel vrij van huur, pacht, en/of andere aanspraken tot gebruik, ongevorderd en niet in gebruik bij derden. 3. De aannemer zal de koper na de levering van het gekochte naar vermogen informeren over de bouw van de opstallen en de in zijn bezit zijnde tekeningen, bouwbescheiden, gebruiksaanwijzingen, garantiebewijzen en andere stukken met betrekking tot de opstallen en de daarin aanwezige installaties aan de koper bij de oplevering afgeven. Artikel 8: Baten, lasten en canons Alle baten, lasten en verschuldigde canons komen voor rekening van koper met ingang van de levering als bedoeld in artikel 7. De alsdan lopende termijnen zullen niet tussen partijen worden verrekend. Artikel 9: Ondeelbaarheid en hoofdelijkheid Indien meerdere personen blijkens het voorblad van deze overeenkomst als verkrijger tot deze overeenkomst zijn toegetreden, dan is elk hunner hoofdelijk aansprakelijk voor de nakoming van de bij deze overeenkomst horende verplichtin-

6 6 gen; deze verplichtingen zijn ondeelbaar. Artikel 10: Risico-overgang, beschadiging door overmacht 1. Het gekochte is met ingang van de feitelijke levering als bedoeld in artikel 7 voor risico van koper. 2. Indien het gekochte voor het tijdstip van risico-overgang wordt beschadigd dan wel geheel of gedeeltelijk verloren gaat, heeft dit geen invloed op hetgeen overeengekomen is in deze overeenkomst en dienen verkoper en koper aan de in deze overeenkomst omschreven verplichtingen te voldoen. Artikel 11: Ingebrekestelling, ontbinding 1. Indien één van de partijen, na in gebreke te zijn gesteld, gedurende acht dagen nalatig is of blijft in de nakoming van één of meer van haar uit deze overeenkomst voortvloeiende verplichtingen, kan de wederpartij van de nalatige deze overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst ontbinden door middel van een schriftelijke verklaring aan de nalatige. 2. Ontbinding op grond van tekortkoming is slechts mogelijk na voorafgaande ingebrekestelling. Bij ontbinding van deze overeenkomst op grond van tekortkoming zal de nalatige partij ten behoeve van de wederpartij een zonder ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst terstond opeisbare boete verbeuren gelijk aan tien procent (10%) van de koopsom van het gekochte, onverminderd het recht op aanvullende schadevergoeding en vergoeding van kosten van verhaal. 3. Indien de wederpartij geen gebruik maakt van zijn recht de overeenkomst te ontbinden en nakoming verlangt, zal de nalatige partij ten behoeve van de wederpartij na afloop van de in lid 1 vermelde termijn van acht dagen voor elke sedertdien verstreken dag tot aan de dag van nakoming een onmiddellijk opeisbare boete verschuldigd zijn van drie promille van de koopsom, onverminderd het recht op aanvullende schadevergoeding en vergoeding van kosten van verhaal. Indien de wederpartij na verloop van tijd de overeenkomst alsnog ontbindt dan zal deze boete verschuldigd zijn voor elke dag na afloop van de in lid 1 vermelde termijn van acht dagen verstreken dag tot aan de dag waarop de overeenkomst ontbonden is. 4. Indien de nalatige partij na in gebreke te zijn gesteld binnen de voormelde termijn van acht dagen alsnog zijn verplichtingen nakomt, is deze partij desalniettemin gehouden aan de wederpartij diens schade als gevolg van de niet-tijdige nakoming te vergoeden. Artikel 12: Koper en echtgeno(o)t(e)/partner Indien en voorzover de partij van de koper uit twee met elkaar gehuwde personen of twee personen die een geregistreerd partnerschap met elkaar zijn aangegaan bestaat, verklaren zij elkaar toestemming te verlenen tot het aangaan van deze overeenkomst en de daaruit voortvloeiende rechtshandelingen. Artikel 13A: Ontbindende voorwaarden

7 7 1. Deze overeenkomst wordt aangegaan onder de bij niet-vervulling ontbindende voorwaarden: a. dat de verkrijger uiterlijk binnen twee maanden na diens ondertekening van deze akte voor de financiering van het gekochte met de daarop te stichten opstallen een hypothecaire geldlening verkrijgt tegen geen grotere maandelijkse verplichting aan rente en aflossing of rente en premie ingeval van een hypotheek op levensverzekeringsbasis dan, zulks onder bij de grote geldverstrekkende instellingen normaal geldende voorwaarden en bepalingen, gebaseerd op een te verkrijgen hypothecaire geldlening van ; b. de koper een natuurlijke persoon is die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf: de koper heeft gedurende één kalenderweek, gerekend van de datum dat hij een afschrift van de getekende koopovereenkomst ter hand gesteld heeft gekregen, het recht om deze koopovereenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden op grond van het bepaalde in artikel 7:2 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek. 2. keuze: Ter zake van de in lid 1 van dit artikel bedoelde financiering wordt geen Nationale Hypotheek Garantie verlangd. keuze: Ter zake van de in lid 1 van dit artikel bedoelde financiering wordt Nationale Hypotheek Garantie verlangd in verband waarmee de overeenkomst wordt aangegaan onder de bij niet-vervulling ontbindende voorwaarde, dat de verkrijger binnen twee maanden na diens ondertekening van deze akte een Nationale Hypotheek Garantie verkrijgt voor een hypothecaire geldlening als omschreven in het eerste lid van dit artikel sub a. 3. Indien één van deze voorwaarden niet wordt vervuld heeft de verkrijger het recht bij aangetekende brief met bericht handtekening retour of telefaxbericht met verzendbevestiging te verzenden aan de verkoper uiterlijk binnen acht dagen na afloop van de voor de vervulling van de betreffende voorwaarde geldende termijn, de ontbinding van deze overeenkomst van verkoop en koop in te roepen, waardoor de overeenkomst tussen partijen van rechtswege ontbonden zal zijn. 4. Ingeval de voorwaarde met betrekking tot het verkrijgen van de Nationale Hypotheek Garantie als vermeld in lid 2 van dit artikel van toepassing is en die voorwaarde niet binnen twee maanden vervuld is en ook na ommekomst van die twee maanden onvervuld blijft, zal de termijn waarbinnen de verkrijger recht heeft de ontbinding van de overeenkomst in te roepen geacht worden tussen partijen verlengd te zijn tot acht dagen na ontvangst van een aan hem verzonden aangetekende brief van de verkoper, waarin deze hem verzoekt of aanzegt zich er over uit te laten of hij al dan niet de ontbinding van de overeenkomst inroept. 5. Indien de door de verkrijger geaccepteerde financieringsvoorwaarden niet (meer) door de geldgever worden verlengd en gestand worden gedaan tot en met de datum van levering, dan is de verkrijger verplicht een nieuwe hypothecaire geldlening aan te vragen zodra hem de vermoedelijke datum

8 8 van levering door of namens de verkoper is medegedeeld. De verkoper draagt er zorg voor dat de verkrijger deze datum tijdig verneemt. Indien de verkrijger geen nieuwe geldlening kan verkrijgen tegen de in lid 1 sub a van dit artikel genoemde maandelijkse verplichting, heeft de verkrijger het recht alsnog vóór of uiterlijk op de datum van levering de ontbinding van de overeenkomst in te roepen bij aangetekende brief met bericht handtekening retour of telefaxbericht met verzendbevestiging. 6. Partijen verplichten zich over en weer al het nodige te doen, wat tot vervulling van de in de leden 1 en 2 van dit artikel vermelde voorwaarde(n) kan leiden en na te laten wat de vervulling zou kunnen verhinderen. Indien aan het inroepen van ontbinding als bedoeld in lid 3 van dit artikel het niet nakomen van de hierboven vermelde verplichtingen ten grondslag ligt, zal deze overeenkomst van verkoop en koop van rechtswege zijn ontbonden en zal de in gebreke zijnde partij aan de andere als boete een bedrag verschuldigd zijn ter grootte van tien procent (10%) van de koopsom. Het inroepen van de ontbinding zal geschieden bij aangetekende brief met bericht handtekening retour of telefaxbericht met verzendbevestiging. 7. Voor lid 1 en lid 2 geldt in plaats van de datum van ondertekening door de verkrijger als peildatum het moment waarop de in artikel 13B lid 1 genoemde voorwaarden in vervulling zijn gegaan. Artikel 13B: Opschortende voorwaarden 1. Deze overeenkomst wordt aangegaan onder de opschortende voorwaarden dat binnen negen (9) maanden na ondertekening van deze overeenkomst door de verkrijger: a. de voor het project en voor de toevoeging, waarvan de in de aanhef van deze overeenkomst genoemde woning deel uitmaakt, de benodigde omgevingsvergunning is verleend en deze bruikbaar (1) is geworden. b. de verkoper ten minste zeventig procent (70%, zijnde 3 woningen) van de in totaal vier (4) woningen, van de toevoeging, heeft verkocht middels een overeenkomst conform dit model, tenzij de verkoper de verkrijger binnen de gestelde termijn schriftelijk informeert, dat ondanks het niet vervuld zijn van deze voorwaarde de verbintenissen voortvloeiende uit deze overeenkomst toch hun werking hebben verkregen; c. de verkoper in tenminste achtentwintig (28) van de negenendertig (39) woningen in het project heeft verkocht. d. het perceel grond waarop het onderhavige project wordt gerealiseerd in bouwrijpe staat verkeert en ter vrije beschikking is gesteld van de verkoper; d. het plan waarvan de onderhavige woning deel uitmaakt door de waarborgende instelling is geaccepteerd, (1) Onder een bruikbare omgevingsvergunning wordt verstaan: een omgevingsvergunning waartegen binnen een termijn van zes weken na de bekendmaking ervan geen bezwaar is gemaakt, dan wel waartegen binnen een termijn van zes weken bezwaar is gemaakt en na afloop van deze termijn binnen vier weken geen verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, dan wel waartegen bin-

9 9 nen een termijn van zes weken bezwaar is gemaakt en een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend en dit verzoek is afgewezen. Voormelde opschortende voorwaarden zijn in overeenstemming met de in artikel 15 van voormelde aannemingsovereenkomst genoemde opschortende voorwaarden. Deze opschortende voorwaarden impliceren niet de opschorting van de renteverplichtingen, zoals gesteld in de artikelen vermeld onder II bij Betaling koopsom. Artikel 14: Identiteit partijen Koper en de verkoper stemmen ermee in, dat indien één van partijen daarom verzoekt, de wederpartij zich jegens de ander zal identificeren door het tonen van een geldig identiteitsbewijs. Artikel 15: Geschillenbeslechting Alle geschillen, welke ook - waaronder begrepen die, welke slechts door een der partijen als zodanig worden beschouwd - die naar aanleiding van deze overeenkomst van verkoop en koop of van overeenkomsten die daarvan een uitvloeisel mochten zijn, tussen de verkrijger en de verkoper mochten ontstaan worden beslecht door arbitrage overeenkomstig de regelen beschreven in de statuten van de Raad van Arbitrage voor de Bouw, zoals deze drie maanden voor de dag van ondertekening van deze akte luidden. Artikel 16: Geen recht op overdracht aan derden tijdens de bouwfase 1. Zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van de verkoper is de verkrijger niet gerechtigd het gekochte voor de oplevering te verkopen en te vervreemden, respectievelijk de rechten en verplichtingen uit deze overeenkomst aan derden over te dragen. 2. Bij niet-nakoming of overtreding van het onder 1. bepaalde verbeurt de koper aan en ten behoeve van de verkoper een dadelijk opeisbare boete van vijfentwintigduizend euro ( ,00). Artikel 17 Verkoper heeft het recht zowel ten nutte als ten laste van het door verkrijger gekochte, erfdienstbaarheden te vestigen, kwalitatieve verplichtingen te bedingen, kettingbedingen op te leggen, een en ander uitsluitend in overleg met de notaris, voor zover dit wenselijk of noodzakelijk mocht zijn in verband met de ligging van het gekochte ten opzichte van naburige erven dan wel worden vereist door de gemeente casu quo andere publiekrechtelijke organen en/of nutsbedrijven alsmede ten behoeve van het aanleggen, hebben, gebruiken, onderhouden, herstellen, wijzigen van leidingen, kabels, rioleringen, buizen en dergelijke dienende voor het verkrijgen van elektriciteit, water, warmte,telefoon, radio- en t.v. ontvangst en dergelijke en/of afvoer van schoon, vuil en rioolwater. Tevens heeft verkoper het recht, voor zover nodig, beperkingen op te leggen ten aanzien van het aanbrengen van diepwortelende beplanting en dergelijke.

10 10 Artikel 18 Alle in deze overeenkomst bedoelde betalingen aan de verkoper dienen plaats te vinden bij het ondertekenen van de akte van levering, door een zodanige overmaking naar de kwaliteitsrekening van de notaris dat het totaalbedrag met de valutadatum van de datum van ondertekening van de akte van levering op die rekening is bijgeschreven, en dit door de bank aan de notaris is bevestigd. Artikel 19 Woonplaatskeuze Deze akte zal berusten, en partijen kiezen ter zake van deze overeenkomst woonplaats, ten kantore van de notaris. Artikel 20: Aannemingsovereenkomst 1. Tot de overdracht van het gekochte maakt deze overeenkomst van verkoop en koop één onverbrekelijk geheel uit met de per heden door koper en de aannemer gesloten aannemingsovereenkomst voor een eengezinswoning met toebehoren, bekend als bouwnummer. Bij ontbinding dan wel het niet tot stand komen of anderszins nietig verklaard worden van de ene overeenkomst is de andere overeenkomst eveneens en automatisch ontbonden, niet tot stand gekomen of nietig verklaard, overigens ongeacht welke partij de ontbinding inroept van welke overeenkomst. Voornoemde onverbrekelijke band vervalt op het moment van overdracht van het gekochte. 2. Indien bij het aangaan van deze koopovereenkomst reeds een gedeelte van de te bouwen opstallen is gerealiseerd, wordt dat gedeelte geacht ingevolge de in de aannemingsovereenkomst vervatte aanneming van werk tot stand te zijn gekomen. 3. De juridische overdracht in eigendom van het gekochte strekt niet tot décharge van de aannemer en koper van hun wederzijdse uit de aannemingsovereenkomst voortvloeiende verplichtingen. Artikel 21: Inspanningen ter verkrijging financiering Koper zal ter verkrijging van de financiering al het hem mogelijke doen en kan op de in artikel 13A van deze overeenkomst genoemde ontbindende voorwaarde uitsluitend een beroep doen door aan de verkoper tenminste twee schriftelijke afwijzingen te overleggen. Artikel 22: Onroerende zaakbelasting/waterschapslasten De verkrijger is ermee bekend, dat een door de gemeente tijdens de bouw van de woning aan de ondernemer op te leggen aanslag onroerende zaakbelasting en aanslag waterschapslasten zal worden doorberekend aan de verkrijger. Artikel 23: Aansprakelijkheid De verkoper is niet aansprakelijk voor de (financiële) gevolgen van het verlopen en/of verlengen van hypotheekoffertes welke aan de verkrijger zijn uitgebracht. Een en ander laat het gestelde in artikel 13A lid 5 onverlet.

11 11 Artikel 24: Verlening volmacht In de akte van levering dient door de verkrijger een volmacht te worden verleend aan iedere medewerker van Westvest Netwerk Notarissen om medewerking te verlenen aan het zo nodig, tot uiterlijk één (1) jaar na de oplevering van het gekochte, vestigen van kwalitatieve van kwalitatieve verplichtingen / rechten en/of beperkte rechten, zoals rechten van opstal en/of erfdienstbaarheden, ten behoeve van de (nuts)instellingen die daarom verzoeken voor onder andere de aanleg en instandhouding van werken in de meest algemene zin van het woord, waaronder dus begrepen leidingen, kabels en buizen met toebehoren, voor voorzieningen, zoals water, gas en elektriciteit, in, op of boven - een gedeelte van - het gekochte, één en ander onder de voorwaarden en bepalingen als met bedoelde (nuts)instellingen is of wordt overeengekomen. De gevolmachtigde is gerechtigd de ter zake nodige akten en stukken te tekenen en der te verrichten al hetgeen de gevolmachtigde dienstig zal oordelen. De gevolmachtigde is bevoegd: - van deze volmacht gebruik te maken, ook indien het een rechtshandeling betreft waarbij de gevolmachtigde optreedt als gevolmachtigde van één of meer andere bij die rechtshandeling betrokkenen; - deze volmacht aan een ander te verlenen; De verkrijger verplicht zich jegens de verkoper zorg te dragen voor de eventueel (benodigde) toestemming van de toekomstige hypotheekhouder(s) van het gekochte voor de hiervoor vermelde rechtshandelingen. Getekend te op de verkoper: Getekend te op de verkrijger: Annex: - situatietekening;

12 12 Ontvangstbevestiging Koper verklaart dat op aan hem een afschrift van de op door partijen ondertekende koopovereenkomst ter hand is gesteld. de koper: *** *** BIJLAGE BIJ DE KOOPOVEREENKOMST Bouwnummer, Project Landrijk Cottage, Ackerswoude te Pijnacker-Nootdorp BIJZONDERE BEPALINGEN UIT DE KOOPOVEREENKOMST TUSSEN DE GEMEENTE PIJNACKER- NOOTDORP EN SCHOUTEN & DE JONG PRO- JECTONTWIKKELING B.V., 7. Gedoogplicht 7.1 Koper en zijn rechtverkrijgenden moet gedogen, dat op, in, aan of boven het gekochte (grond en/of opstallen) zoveel en zodanig palen, kabels, leidingen, draden en andere voorwerpen worden aangebracht, onderhouden en vervangen als de gemeente Pijnacker-Nootdorp, met het oog op algemene voorzieningen en/of doeleinden wenselijk acht, zonder dat de gemeente gehouden is tot het betalen van enige vergoeding ter zake. Alvorens te beslissen omtrent de plaats waar en de wijze waarop die voorwerpen worden aangebracht, alsmede omtrent de vergoeding van eventueel in verband daarmee veroorzaakte schade, heeft vanwege de gemeente overleg plaats met de koper of zijn rechtverkrijgende. 7.2 Koper en zijn rechtverkrijgende zijn verplicht al hetgeen krachtens het vorige lid is aangebracht te laten bestaan, en zich te onthouden van al datgene waardoor de uitoefening van dit recht zal kunnen worden geschaad of belemmerd of de bereikbaarheid en de bedrijfsveiligheid van die voorzieningen in gevaar kan komen. 8. Parkeren

13 Schouten & De Jong Projectontwikkeling B.V., realiseert het aantal overeengekomen parkeerplaatsen binnen de Netto oppervlakte van een Deelgebied: a. Schouten & De Jong Projectontwikkeling B.V., draagt, indien van toepassing, zorg voor het realiseren van een binnenterrein, zijnde een plaats voor autostalplaatsen en toegangswegen en -paden, ten behoeve van het stallen van auto s. b. Koper en zijn rechtsverkrijger dienen het binnenterrein voor het stallen van auto s te handhaven, waarbij ten behoeve van de woning van koper, ten minste één stallingsplaats op het binnenterrein of op eigen terrein beschikbaar dient te zijn en in stand te blijven. c. Het binnenterrein dient bij de toegangsweg te worden aangeduid met een bord, eigen weg waardoor de aansprakelijkheid volledig onder verantwoordelijkheid valt van de eigenaar(s) van de hoofdpercelen, waarmee de aandelen in het betreffende (mandelige) perceel ingevolge de wet verbonden zijn (artikel 5:60 BW) d. Indien er geen sprake is van een binnenterrein, draagt Koper en zijn rechtverkrijgende er zorg voor voldoende parkeergelegenheid te realiseren (voor de Deelgebieden C minimaal 1 parkeerplaats en voor de Deelgebieden D minimaal 2 parkeerplaatsen) op eigen terrein bij de betreffende woning en er zorg voor te dragen dat deze parkeervoorzieningen in stand blijven. 10. Boetebeding 10.1 Bij niet naleving van enige verplichting, voortvloeiende uit de artikelen 3.5, 7, 8 en 11 verbeurt de koper en zijn rechtverkrijgende, na schriftelijke ingebrekestelling en een redelijke termijn om alsnog aan de verplichting te voldoen, zodra deze termijn ongebruikt is verstreken een boete van vijfduizend euro ( 5.000,00) voor elke overtreding en van vijfhonderd euro ( 500,00) voor elke dag dat de niet-nakoming voortduurt Naast het hiervoor gestelde in lid 1 behoudt de gemeente het recht om bij niet nakoming van de verplichtingen in rechte nakoming te vorderen In bijzondere gevallen kan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Pijnacker-Nootdorp afwijken van de vastgestelde hoogte van de boetebepaling, na schriftelijke aanvraag door de koper. 11. Kettingbeding en kwalitatieve verplichtingen 11.1 Bij elke vervreemding van het gekochte dan wel vestiging van beperkte of persoonlijke rechten daarop, waardoor het gebruik van het verkochte door anderen wordt verkregen, moeten de artikelen 7, 8 en 10 en dit artikel (voor zover van toepassing), aan elke opvolger in eigendom, beperkt of persoonlijk gebruiks- of genotsrecht worden opgelegd door opneming in de akte van levering, onder verbeurte door de nalatige vervreemder na schriftelijke ingebrekestelling en een redelijke termijn om alsnog aan de verplichting te voldoen, zodra deze termijn ongebruikt is verstreken een boete gelijk aan twee maal de koopsom De verplichtingen voor de koper als vermeld in artikelen 7 en 8 van deze overeenkomst, gelden als kwalitatieve verplichting zoals omschreven in

14 14 artikel 6:252 van het Burgerlijk Wetboek. MANDELIGHEID (TOEGANGSWEG) Geldt alleen voor de kopers bouwnummer 11 tot en met 29 Aan de kopers wordt overgedragen het een/achttiende (1/18de) onverdeeld aandeel in een binnenterrein van het project, welke zal worden ingericht als toegangsweg met aangelegen parkeerplaatsen (hierna "de toegangsweg) voor het bereiken van de openbare weg. De koper en de verkoper zal dit binnenterreinen, uitmakende een gedeelte ter grootte van ongeveer *** are *** centiare ( m²) of zoveel meer of minder als na kadastrale uitmeting zal blijken van het perceel kadastraal bekend gemeente Pijnacker, sectie B, nummers ***, tot gemeenschappelijk nut bestemmen zoals bedoeld in artikel 5:60 van het Burgerlijk Wetboek van de bouwkavels met bouwnummers 11 tot en met 29, welke perceel grond aan de eigenaren van de bouwkavels 11 tot en met 29, hierna ook te noemen: deelgenoten, voor het een/achttiende (1/18de) onverdeeld aandeel in eigendom geleverd zullen worden. Met betrekking tot deze mandeligheid zijn de volgende bepalingen overeengekomen: De mandelige zaak is uitsluitend bestemd om te worden gebruikt als toegangsweg, ten behoeve van het bereiken en verlaten van de openbare weg, voor gemeenschappelijk gebruik van de eigenaren, gebruikers dan wel beperkt zakelijk gerechtigden van de hiervoor genoemde percelen. Onder verwijzing naar het hiervoor onder 8. bepaalde geldt ten aanzien van het gebruik van de toegangsweg en de mandeligheid het navolgende: a. het binnenterrein dient als zodanig te worden gebruikt. Het is de desbetreffende bewoner niet toegestaan de toegangsweg op een andere wijze te gebruiken dan voor het gaan van en naar de openbare weg en voor het stallen van een auto op de daartoe bestemde plaatsen. Uitdrukkelijk is het verboden de toegangsweg en de parkeerplaatsen te gebruiken als opslagplaats voor goederen van welke aard ook dan wel als stallingsplaats voor een camper en/of caravan. b. Het binnenterrein dient bij de toegangsweg te worden aangeduid met een bord eigen weg waardoor de aansprakelijkheid volledig onder verantwoordelijkheid valt van de eigenaar(s) van de hiervoor genoemde percelen, waarmee de aandelen in de mandelige zaak ingevolge de wet verbonden zijn. c. Op de mandelige zaak zullen een nader te bepalen aantal lantaarnpalen worden aangebracht op een aantal nader te bepalen plaatsen ter verlichting van de weg. Deze lantaarnpalen dienen in stand te worden gehouden en te worden onderhouden. d. Naast het recht van gebruik van de mandelige zaak zijn de gezamenlijke eigenaren verplicht, ieder voor het een/achttiende (1/18de) deel bij te dragen in het onderhoud van de mandelige zaak waaronder ook begrepen de zich op dan wel aan de mandelige zaak bevindende lichtpunten. verlichting inclusief energie.

15 15 e. Overigens zijn de wettelijke bepalingen van titel 5 Boek 5 van het Burgerlijk Wetboek van toepassing, met dien verstande dat de verplichting als bedoeld in artikel 5:66 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek wordt uitgesloten. De koper zal deze verplichtingen nakomen, waaronder die tot wederoplegging bij een volgende levering van het gekochte. f. De gezamenlijke eigenaren van de mandelige zaak zullen in verband met het beheer van de mandelige zaak een beheervereniging (niet zijnde een vereniging in de zin van een splitsing in appartementsrechten) oprichten, welke vereniging het beheer zal voeren namens de gezamenlijke eigenaren over de mandelige zaak, onderhoud zal doen verrichten en alles meer zal doen dat voor een goed beheer nodig is. Iedere eigenaar die dat wil, kan lid worden van die vereniging en heeft één stem. Besluiten worden genomen met volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen in een vergadering waarin ten minste de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Het is voor de bijdrage in de kosten van onderhoud en dergelijke van deze mandelige zaak niet van belang of een eigenaar al dan niet lid is van de vereniging. MANDELIGHEID (PARKEERGEBIED) Geldt alleen voor kopers van bouwnummers 34 tot en met 39. Aan de kopers wordt overgedragen het een/zesde (1/6 de) onverdeeld aandeel in een binnenterrein van het project, welke zal worden ingericht als toegangswegen en -paden met parkeerplaatsen. De koper en de verkoper zal dit binnenterrein, uitmakende een gedeelte ter grootte van ongeveer *** are *** centiare ( m²) of zoveel meer of minder als na kadastrale uitmeting zal blijken van het perceel kadastraal bekend gemeente Pijnacker, sectie B, nummers ***, tot gemeenschappelijk nut bestemmen zoals bedoeld in artikel 5:60 van het Burgerlijk Wetboek van de bouwkavels met bouwnummers 34 tot en met 39, welke perceel grond aan de eigenaren van de bouwkavels 34 tot en met 39, hierna ook te noemen: deelgenoten, voor het een/zesde (1/6de) onverdeeld aandeel in eigendom geleverd zullen worden. Met betrekking tot deze mandeligheid zijn de volgende bepalingen overeengekomen: De mandelige zaak is uitsluitend bestemd om te worden gebruikt als toegangswegen en -paden met een aantal parkeerplaatsen, ten behoeve van het stallen van auto s, voor gemeenschappelijk gebruik van de eigenaren, gebruikers dan wel beperkt zakelijk gerechtigden van de hiervoor genoemde percelen. Onder verwijzing naar het hiervoor onder 8. bepaalde geldt ten aanzien van het gebruik van het parkeergebied en de mandeligheid het navolgende: a. het binnen terrein dienen als zodanig te worden gebruikt. Het is de desbetreffende bewoner niet toegestaan de parkeerplaatsen op een andere wijze te gebruiken dan voor het stallen van een auto. Uitdrukkelijk is het verboden de parkeerplaatsen te gebruiken als opslagplaats voor goederen van welke aard ook dan wel als stallingsplaats voor een camper en/of caravan. b. Het binnenterrein dient bij de toegangsweg te worden aangeduid met een

16 16 bord eigen weg waardoor de aansprakelijkheid volledig onder verantwoordelijkheid valt van de eigenaar(s) van de hiervoor genoemde percelen, waarmee de aandelen in de mandelige zaak ingevolge de wet verbonden zijn. c. voor de veiligheid en verlichting van de binnenterreinen zal op elke berging die grenst aan de mandelige zaak, een verlichtingsarmatuur met bewegingsschakelaar worden aangebracht, die zal worden aangesloten op de aansluiting van de woning waar de berging bij hoort; d. Op de mandelige zaak zullen een nader te bepalen aantal lantaarnpalen worden aangebracht op een aantal nader te bepalen plaatsen ter verlichting van het parkeergebied met toegangspaden. Deze lantaarnpalen dienen in stand te worden gehouden en te worden onderhouden. g. Naast het recht van gebruik van de mandelige zaak zijn de gezamenlijke eigenaren verplicht, ieder voor het een/zesde (1/6de) deel bij te dragen in het onderhoud van de mandelige zaak waaronder ook begrepen de zich op dan wel aan de mandelige zaak bevindende lichtpunten. De gezamenlijke eigenaren zijn verplicht er zorg voor te dragen dat deze lichtarmaturen blijven functioneren. h. Overigens zijn de wettelijke bepalingen van titel 5 Boek 5 van het Burgerlijk Wetboek van toepassing, met dien verstande dat de verplichting als bedoeld in artikel 5:66 lid 2 van het Burgerlijk Wetboek wordt uitgesloten. De koper zal deze verplichtingen nakomen, waaronder die tot wederoplegging bij een volgende levering van het gekochte. i. De gezamenlijke eigenaren van de mandelige zaak zullen in verband met het beheer van de mandelige zaak een beheervereniging (niet zijnde een vereniging in de zin van een splitsing in appartementsrechten) oprichten, welke vereniging het beheer zal voeren namens de gezamenlijke eigenaren over de mandelige zaak, onderhoud zal doen verrichten en alles meer zal doen dat voor een goed beheer nodig is. Iedere eigenaar die dat wil, kan lid worden van die vereniging en heeft één stem. Besluiten worden genomen met volstrekte meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen in een vergadering waarin ten minste de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Het is voor de bijdrage in de kosten van onderhoud en dergelijke van deze mandelige zaak niet van belang of een eigenaar al dan niet lid is van de vereniging. ERFDIENSTBAARHEDEN Bij de levering van het gekochte zullen al zodanige erfdienstbaarheden worden gevestigd als nodig zijn om de toestand waarin die percelen met de daarop te stichten opstallen zich ten opzichte van elkaar bevinden of zullen bevinden, te handhaven, speciaal voor wat betreft de uitvoering van standaard meerwerkopties tijdens de bouw, de aanwezigheid van ondergrondse en bovengrondse leidingen, kabels ten behoeve van telefoonaansluiting, de afvoer van hemelwater, gootwater en fecaliën (door rioleringswerken of anderszins), eventuele inbalking, inankering en overbouw, licht en uitzicht, zijnde hieronder niet begrepen een verbod om te bouwen of verbouwen, terwijl deze erfdienst-

17 17 baarheden niet geacht worden te zijn verzwaard door bebouwing, meerdere bebouwing of verandering van aard of bestemming van de heersende erven, waarbij met name geldt: 1. de erfdienstbaarheid van licht, inhoudende te dulden dat aan en in de op het heersende erf te bouwen woning, balkons, ramen en lichten zijn op kortere afstand van het dienend erf dan bij de wet is toegelaten, zonder dat hiervoor de in de wet genoemde beperkingen gelden; 2. de erfdienstbaarheid van uitzicht, inhoudende het verbod van het dienend erf om de tuin, voorzover deze grenst aan de openbare straat en voorzover de eigenaar van het heersende erf hierover uitzicht heeft naar de openbare straat waaraan het heersende erf is gelegen, anders te gebruiken dan als siertuin en hierin zodanige beplantingen of opstallen te hebben dat hierdoor het uitzicht uit de ramen in de gevels van de volgens het thans bestaande bouwplan op het heersend erf te bouwen casu quo gebouwde woning wordt belemmerd. Deze bepaling geldt niet bij de bouw van opstallen op grond van de Belemmeringenwet Privaatrecht van dertien mei negentienhonderd zevenentwintig, Staatsblad 159 of ter voldoening aan een overheidsvoorschrift. 3. de erfdienstbaarheid van overbouw, inhoudende de verplichting voor het dienende erf te dulden, dat bij de uitvoering van het huidige bouwplan eventueel een op een naast gelegen perceel te bouwen woning of de daarbij behorende berging, gedeeltelijk op zijn perceel wordt gebouwd, casu quo hierboven uitsteekt, casu quo versnijdingen van de funderingen of de bij deze woning behorende leidingen gedeeltelijk in zijn perceel zijn aangebracht. 4. de erfdienstbaarheid van inbalking en inankering inhoudende de verplichting van de eigenaar van het dienend erf te dulden dat bij de uitvoering van het ten tijde van het passeren van de akte van levering bestaande bouwplan, balken, ankers enzovoort van op een naastgelegen perceel staande woning in zijn perceel zijn aangebracht; 5. de erfdienstbaarheid van afvoer van regenwater en drop overeenkomstig de aan te brengen goten, leidingen en putten en mede inhoudende de verplichting voor het dienende erf het overlopende water van de daken van de op de heersende erven gebouwde opstallen te ontvangen; 6. de erfdienstbaarheid van afvoer van fecaliën en huishoudwater, overeenkomstig de aan te brengen putten en leidingen naar het gemeenteriool. Het onderhoud van deze putten en leidingen is voor gemeenschappelijke rekening van de aangesloten percelen. 7. een erfdienstbaarheid van nutsvoorzieningen inhoudende de verplichting tot het dulden van het aanleggen, hebben, onderhouden en vervangen van nutsvoorzieningen in de ruimste zin van het woord daaronder begrepen leidingen en voorzieningen voor elektriciteit, gas, water, riolering, centrale antenne-inrichting, openbare verlichting en dergelijke op of in het dienend erf dan wel aan de op het dienend erf op te richten opstallen, conform het geprojecteerde plan;

18 18 8. de erfdienstbaarheid van drainage, inhoudende de verplichting te dulden, dat in het dienend erf een onder de opstallen te leggen drainageleiding met bijbehorende doorspoelputten in de (zij-)tuin wordt aangelegd, gehouden, onderhouden, en vervangen. De erfdienstbaarheid wordt gevestigd onder de verplichting voor de eigenaren van de dienende erven tot onderhoud en schoonspuiten van deze leiding, welk onderhoud en schoonspuiten voor gezamenlijke rekening zal worden verricht. Handelingen tot gewoon onderhoud of tot behoud van de leiding kunnen plaatsvinden indien daartoe besloten is door een meerderheid van de eigenaren, zulks onverminderd de draagplicht van iedere afzonderlijke eigenaar. De erfdienstbaarheden sub 1, 2, 3 en 4 zullen worden gevestigd: ten behoeve en ten laste over en weer van de aan elkaar grenzende bouwkavels in het project. De erfdienstbaarheden sub 5 en 6 zullen worden gevestigd: ten behoeve en ten laste over en weer van de bouwkavels waarop volgens het bouwplan van het project woningen onder één kap zijn geprojecteerd. De erfdienstbaarheid sub 7 en 8 worden gevestigd: ten behoeve en ten laste over en weer van alle bouwkavels in het project. Daarnaast zullen bij de levering van het gekochte worden gevestigd: 9. de erfdienstbaarheid van het hebben van bouwwerken volgens de optielijst: welke wordt gevestigd ten behoeve en ten laste over een weer van aan elkaar grenzende bouwkavels in het project, inhoudende de verplichting voor het dienend erf te dulden dat door de verkrijger van het heersend erf een of meer van de alternatieven opgesomd in de koperskeuzelijst en/of aangegeven op de situatietekening na oplevering van het project worden gerealiseerd, mits is voldaan aan de volgende voorwaarden: a. de bouwwerken worden gerealiseerd binnen tien (10) jaar na de eerste oplevering van de woning op het heersend erf; b. de bouwwerken worden gerealiseerd conform de meerwerkopties die door de aannemer gedurende de bouwperiode worden aangeboden en waarvoor door de aannemer gedurende de bouwperiode eventueel al de voorbereidende voorzieningen zijn aangebracht. Alleen bouwnummers 11 t/m de erfdienstbaarheid van uitweg en overpad inhoudende de verplichting van het tot mandeligheid bestemde perceel als dienend erf, ten behoeve van het heersende erf, welke kadastraal is geregistreerd als gemeente Pijnacker, sectie B, nummer 6617, te dulden om : - via de uitweg die zich bevindt op het dienend erf, van het heersend erf te gaan naar de openbare weg en omgekeerd. De uitweg mag alleen door de personenauto s en de motorvoertuigen, die worden geparkeerd op de parkeerplaatsen die zich bevinden op het heersend erf en het dienend erf, alsmede met een fiets, bromfiets en dergelijke worden gebruikt; - vanaf het heersend erf te voet of met een fiets, bromfiets of kinderwagen en dergelijke andere kleine voertuigen aan de hand via de

19 19 straat naar de openbare weg te gaan en omgekeerd. Het onderhoud van de straat is voor rekening van het dienend en het heersend erf, ieder voor een gelijk deel. Het is verboden: - de straat te blokkeren, waaronder begrepen het daarop plaatsen van welk voorwerp dan ook, dan wel de vrije doorgang te belemmeren; - toegangspoortjes/-hekjes tot de tuin over de straat of het voetpad te laten scharnieren; - handelingen te verrichten en/of beplanting aan te brengen waardoor beschadigingen en dergelijke kunnen ontstaan aan de zich in de straat bevindende rioleringen en/of leidingen. Alleen bouwnummers 17 t/m 19 en 40 tot en met de erfdienstbaarheid van overpad: - ten laste van de percelen thans aangegeven met bouwnummers 41 tot en met 43 als dienend erf en - ten behoeve van de percelen thans aangegeven met bouwnummers 17 tot en met 19 en 40 als heersend erf; inhoudende de verplichting voor het dienend erf te dulden dat over het nog te realiseren voetpad, dat gerealiseerd zal worden op de achterzijde van het dienend erf, wordt gegaan vanuit de achtertuin van het heersend erf te voet of met een fiets, bromfiets, motorfiets of kinderwagen en dergelijke andere kleine voertuigen aan de hand via het voetpad naar de openbare weg en omgekeerd. Het is verboden: - vervoermiddelen als vorenbedoeld of andere voorwerpen op het voetpad te plaatsen; - het voetpad met een gemotoriseerd voertuig te berijden; - toegangshekjes tot de tuin over het voetpad te laten scharnieren. Het onderhoud van het voetpad is door en voor rekening van de kopers van alle woningen die gebruik zullen maken van het voetpad, ieder voor een gelijk deel. 12. de erfdienstbaarheid tot instandhouding van een hekwerk voorzien van hedera: inhoudende de verplichting voor het dienend erf te dulden dat aan de voor en/of achterzijde en/of zijkant van de tuin langs de perceelsgrens een erfafscheiding in de vorm van een hekwerk met hedera (een meter en tachtig centimeter (1,80 m) hoog) zal worden aangebracht. De erfdienstbaarheid wordt gevestigd onder de verplichting voor de eigenaren van de dienende erven om nadat de afscheiding is aangebracht, verder voor eigen rekening deze te handhaven, te gedogen dan wel te vervangen door een soortgelijke afscheiding, indien nodig. De erfdienstbaarheid sub 12 wordt gevestigd en aanvaard: ten behoeve en ten laste over en weer van de kavels thans aangegeven met de bouwnummers: ***1 tot en met 5*** ***22 tot en met 30*** ***34 en het tot mandeligheid bestemde perceel met als gerechtigden de eige-

20 20 naren van de percelen aangeduid met bouwnummers 34 tot en met de erfdienstbaarheid tot instandhouding van een beukhaag ter hoogte van een meter. inhoudende de verplichting voor het dienend erf te dulden dat aan de voor en/of achterzijde en/of zijkant van de tuin langs de perceelsgrens een erfafscheiding in de vorm van een beukhaag ter hoogte van een meter zal worden aangebracht. De erfdienstbaarheid wordt gevestigd onder de verplichting voor de eigenaren van de dienende erven om nadat de afscheiding is aangebracht, verder voor eigen rekening deze te handhaven, te gedogen dan wel te vervangen door een soortgelijke afscheiding, indien nodig. De erfdienstbaarheid sub 13 wordt gevestigd en aanvaard: ten behoeve en ten laste over en weer van de kavels thans aangegeven met de bouwnummers: ***1 tot en met 4*** ***5 tot en met 10*** ***11 tot en met 19*** ***20 tot en met 21*** ***22 tot en met 29*** ***30 tot en met 33** ***34 tot en met 39*** ***40 tot en met 43*** 14. de erfdienstbaarheid tot instandhouding van een beukhaag ter hoogte van een meter en tachtig centimeter. inhoudende de verplichting voor het dienend erf te dulden dat aan de zijkant van de tuin langs de perceelsgrens een erfafscheiding in de vorm van een beukhaag ter hoogte van een meter en tachtig centimeter zal worden aangebracht. De erfdienstbaarheid wordt gevestigd onder de verplichting voor de eigenaren van de dienende erven om nadat de afscheiding is aangebracht, verder voor eigen rekening deze te handhaven, te gedogen dan wel te vervangen door een soortgelijke afscheiding, indien nodig. De erfdienstbaarheid sub 14 wordt gevestigd en aanvaard: ten behoeve en ten laste over en weer van de kavels thans aangegeven met de bouwnummers: ***11 tot en met 21*** ***23 tot en met 29*** ***31 tot en met 33** - Kwalitatieve verplichting met betrekking tot onderhoud openbaar water en natuurlijke oever Bij deze wordt gevestigd en aanvaard: - ten behoeve van de gemeente Pijnacker- Nootdorp, als "de schuldeiser"; en - ten laste van het gekochte en elke opvolgende eigenaar of gebruiker van het gekochte, (zijnde de bouwnummers 4 tot en met 17, en 40, als "de schuldenaar",

21 21 de verplichting te dulden dat onderhoud wordt gepleegd door het Hoogheemraadschap van Delfland en/of de gemeente Pijnacker - Nootdorp aan het openbare water grenzend aan het gekochte, een en ander overeenkomstig de Keur Delfland van het Hoogheemraadschap van Delfland. Het water is in eigendom bij de gemeente Pijnacker - Nootdorp. Voorts dient de natuurlijke oever op kosten van de schuldenaar in stand gehouden en onderhouden te worden. Het is de gezamenlijke schuldenaren toegestaan om op eigen kosten op de plaats van de natuurlijke oever een beschoeiing aan te brengen. De verplichting wordt in de openbare registers ingeschreven als kwalitatieve verplichting bedoeld in artikel 6:252 van het burgerlijk wetboek. Hierdoor worden ook de opvolgers onder bijzondere en algemene titel van de schuldenaar en degenen die een recht tot gebruik van het gekochte mochten verkrijgen, van rechtswege aan deze verplichting gebonden. KETTINGBEDING (geldt alleen voor bouwnummers 5 tot en met 10, 18 tot en met 23, 30, 31, 33, 39 : 1 parkeerplaats) Op het gekochte zal één parkeerplaats worden aangebracht. De koper van het gekochte is verplicht deze parkeerplaats in stand te houden en als zodanig te gebruiken. Het is de desbetreffende bewoner niet toegestaan de parkeerplaats op een andere wijze te gebruiken dan voor het stallen van een personenauto. Uitdrukkelijk is het verboden de parkeerplaats te gebruiken als opslagplaats voor goederen van welke aard ook. Bij gehele of gedeeltelijke vervreemding van het gekochte en de daarop gebouwde opstallen of bij vestiging/levering van beperkte rechten, waardoor door derden de beschikking over het gekochte met opstallen wordt verkregen, zal de koper gehouden zijn aan de nieuwe verkrijger of beperkt gerechtigde op te leggen en van deze te bedingen: a. de verplichting die voor hem voortvloeit uit het hiervoor gemelde, voor zover van toepassing; b. de verplichting om bij verdere vervreemding of vestiging dan wel levering van beperkte rechten, waardoor door derden de beschikking daarover wordt verkregen, de opvolgende eigenaar dan wel beperkt gerechtigde op dezelfde wijze en onder oplegging van dezelfde boetebepalingen de hiervoor sub a. en de onderhavige sub b. vermelde verplichting op te leggen. Als de koper dan wel de nieuwe verkrijger of beperkt gerechtigde deze verplichtingen niet nakomt en - na daartoe bij exploot of aangetekende brief in gebreke te zijn gesteld - niet alsnog binnen vijf dagen daarna aan de verplichting heeft voldaan, verbeurt hij ten behoeve van de gemeente Pijnacker- Nootdorp een boete van vijfduizend euro ( 5.000,00) voor elke overtreding en van vijfhonderd euro ( 500,00) voor elke dag dat de niet-nakoming voortduurt. KETTINGBEDING (geldt alleen voor bouwnummers 11 tot en met 17, 24 tot en met 19, en 32: 2 parkeerplaatsen)

ADDENDUM. D124021/DR/MB/cru. : Landrijk Cottage Ackerswoude te Pijnacker- Projectomschrijving Nootdorp Bouwnummer.

ADDENDUM. D124021/DR/MB/cru. : Landrijk Cottage Ackerswoude te Pijnacker- Projectomschrijving Nootdorp Bouwnummer. 1 D124021/DR/MB/cru ADDENDUM Projectomschrijving Nootdorp Bouwnummer : Landrijk Cottage Ackerswoude te Pijnacker- : Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Schouten

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN@ Kreken van Nibbeland te Zuidland@ (Fase 3.1, kavels 20 tot en met 33)@

ALGEMENE VOORWAARDEN@ Kreken van Nibbeland te Zuidland@ (Fase 3.1, kavels 20 tot en met 33)@ Fokkema Linssen Blad 1 Notarissen te Rotterdam Concept d.d. 25-11-2015 ALGEMENE VOORWAARDEN@ Kreken van Nibbeland te Zuidland@ (Fase 3.1, kavels 20 tot en met 33)@ Heden, @, verscheen voor mij, mr. @,

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING 1 D124021/DR/MB/cru VERSIE D.D. 01-02-2016 def. Projectomschrijving Nootdorp Bouwnummer : Landrijk Cottage Ackerswoude te Pijnacker- : KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING 1 127266/EQU/CRU Versie d.d. 01-03-2017 Projectomschrijving : Landrijk 4 Cottage Ackerswoude te Pijnacker- Nootdorp Bouwnummer : KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap

Nadere informatie

Bijlage lasten en beperkingen

Bijlage lasten en beperkingen 1 D126926/EQ/CRU Project Eilanden van Sion, Eiland De Oevers (deelplan 19A Eilanden van Sion) te Rijswijk conceptversie d.d.: 16-12-2016 Bijlage lasten en beperkingen KEUR DELFLAND VAN HET HOOGHEEMRAADSCHAP

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING 1 128923/EQ/CRU Versie d.d. 15-06-2017 Projectomschrijving : Landrijk 5 Cottage Ackerswoude te Pijnacker- Nootdorp Bouwnummer : KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING 1 D125387/DR/MB/cru definitief d.d. 01-06-2016 Projectomschrijving Bouwnummer : De Brink 5, Ackerswoude te Pijnacker-Nootdorp : KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap

Nadere informatie

Fokkema Linssen Blad 1. ALGEMENE NESSELANDE TE (Deelplan Hollands Goed/Nesselande, kavels 124 tot en met

Fokkema Linssen Blad 1. ALGEMENE NESSELANDE TE (Deelplan Hollands Goed/Nesselande, kavels 124 tot en met Fokkema Linssen Blad 1 Notarissen te Rotterdam Dossnr. RR/2016.000048.01 ALGEMENE VOORWAARDEN@ NESSELANDE TE ROTTERDAM@ (Deelplan Hollands Goed/Nesselande, kavels 124 tot en met 133)@ Heden, @, verscheen

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. d.d.: 14/09/2015. Bouwnummer. Ondergetekenden:

KOOPOVEREENKOMST. d.d.: 14/09/2015. Bouwnummer. Ondergetekenden: 1 D117339/DR/ nnl > percelen aangepast Definitieve versie d.d.: 14/09/2015 Projectomschrijving Bouwnummer : DuinVlinder te Hoek van Holland : KOOPOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING

KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING 1 D122094/DR/MB/cru 3e conceptversie d.d.: 15-04-2015 Projectomschrijving Bouwnummer : De Brink 3, Ackerswoude te Pijnacker-Nootdorp : KOOPOVEREENKOMST EENGEZINSWONING Ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN bouwnummers 1-16

ALGEMENE VOORWAARDEN bouwnummers 1-16 Drost Juten Notarissen Nassauplein 36 2585 ED 's-gravenhage 070-3425100 070-3562738 info@drostjuten.nl www.drostjuten.nl Versiedatum: 29 juni 2017 CONCEPT Indien er onjuistheden voorkomen in uw personalia

Nadere informatie

- Algemene Bepalingen voor de koop- aannemingsovereenkomst voor eengezinshuizen.

- Algemene Bepalingen voor de koop- aannemingsovereenkomst voor eengezinshuizen. KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR EENGEZINSHUIZEN Bij deze koop- aannemingsovereenkomst horen: - Algemene Bepalingen voor de koop- aannemingsovereenkomst voor eengezinshuizen. Versie 1 november 2003 Ondergetekenden:

Nadere informatie

Modellen koop-/aannemingsovereenkomst, algemene voorwaarden en algemene toelichting

Modellen koop-/aannemingsovereenkomst, algemene voorwaarden en algemene toelichting Modellen koop-/aannemingsovereenkomst, algemene voorwaarden en algemene toelichting Koop-/aannemingsovereenkomst Dit model kan voor gebruik worden gekopieerd Bij deze koop-/aannemingsovereenkomst horen:

Nadere informatie

KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR EENGEZINSHUIZEN MET TOEPASSING VAN DE GIW GARANTIE- EN WAARBORGREGELING

KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR EENGEZINSHUIZEN MET TOEPASSING VAN DE GIW GARANTIE- EN WAARBORGREGELING KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR EENGEZINSHUIZEN MET TOEPASSING VAN DE GIW GARANTIE- EN WAARBORGREGELING Bij deze koop-/aannemingsovereenkomst horen: - Algemene Voorwaarden voor de koop-/aannemingsovereenkomst

Nadere informatie

AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR EENGEZINSWONINGEN

AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR EENGEZINSWONINGEN AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR EENGEZINSWONINGEN Juridische Dienst NVM, oktober 2008 Bij deze aannemingsovereenkomst horen: - Algemene Voorwaarden voor de aannemingsovereenkomst voor eengezinswoningen, versie

Nadere informatie

Bijlage lasten en beperkingen d.d A. Te vestigen erfdienstbaarheden

Bijlage lasten en beperkingen d.d A. Te vestigen erfdienstbaarheden Holtman notarissen - 1-868733 Bijlage lasten en beperkingen d.d. 27-9-2018 Beknopte bijlage bij de koopovereenkomst betreffende lasten en beperkingen betreffende 24 woningen in het plan Koningskwartier

Nadere informatie

Bijlage lasten en beperkingen d.d Bouwkavels Koningskwartier Fase 5 (Synchroon) A. Te vestigen erfdienstbaarheden

Bijlage lasten en beperkingen d.d Bouwkavels Koningskwartier Fase 5 (Synchroon) A. Te vestigen erfdienstbaarheden Holtman notarissen - 1-868733 Bijlage lasten en beperkingen d.d. 18-06-2019 Bouwkavels Koningskwartier Fase 5 (Synchroon) Beknopte bijlage bij de koopovereenkomst betreffende lasten en beperkingen betreffende

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST Blok D, Parkeerplaats(en)

KOOPOVEREENKOMST Blok D, Parkeerplaats(en) Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft Barbarasteeg 2 2611 BM Delft Postbus 3137 2601 DC Delft Project Nieuw Delft Coendersbuurt, CB xxx Delft datum: xx-xx-xxxx De ondergetekenden: KOOPOVEREENKOMST Blok

Nadere informatie

ALGEMENE De Brinkhorst fase 3 te (kavels 84 tot en met Ontwerp d.d. 5 maart 2019

ALGEMENE De Brinkhorst fase 3 te (kavels 84 tot en met Ontwerp d.d. 5 maart 2019 Fokkema Linssen Blad 1 Notarissen te Rotterdam ALGEMENE VOORWAARDEN@ De Brinkhorst fase 3 te Moordrecht@ (kavels 84 tot en met 113)@ Ontwerp d.d. 5 maart 2019 Heden, @, verscheen voor mij, mr. Hendrik

Nadere informatie

AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR APPARTEMENTSRECHTEN Juridische Dienst NVM, oktober 2008

AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR APPARTEMENTSRECHTEN Juridische Dienst NVM, oktober 2008 AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR APPARTEMENTSRECHTEN Juridische Dienst NVM, oktober 2008 Bij deze aannemingsovereenkomst horen: - Algemene Voorwaarden voor de aannemingsovereenkomst voor appartementsrechten,

Nadere informatie

Algemene Bepalingen voor de verkoop en levering van bloot eigendom van gronden der gemeente s-gravenhage 2008

Algemene Bepalingen voor de verkoop en levering van bloot eigendom van gronden der gemeente s-gravenhage 2008 Algemene Bepalingen voor de verkoop en levering van bloot eigendom van gronden der gemeente s-gravenhage 2008 Verkoopvoorwaarden bloot eigendom: Vastgesteld door burgemeester en wethouders van s-gravenhage

Nadere informatie

zonder toepassing van een garantie- en waarborgregeling Losse parkeerplaats Lakerlopen deelgebied B;

zonder toepassing van een garantie- en waarborgregeling Losse parkeerplaats Lakerlopen deelgebied B; AANNEMINGSOVEREENKOMST (projectmatige bouw) zonder toepassing van een garantie- en waarborgregeling Losse parkeerplaats Lakerlopen deelgebied B; Ondergetekenden: Bouwbedrijf Van Bree b.v. Vaarselstraat

Nadere informatie

KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR APPARTEMENTSRECHTEN. - Algemene Bepalingen voor de Koop-/aannemingsovereenkomst voor appartementsrechten.

KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR APPARTEMENTSRECHTEN. - Algemene Bepalingen voor de Koop-/aannemingsovereenkomst voor appartementsrechten. Versie 1 november 2003 KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR APPARTEMENTSRECHTEN Bij deze koop- aannemingsovereenkomst horen: - Algemene Bepalingen voor de Koop-/aannemingsovereenkomst voor appartementsrechten.

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN bloot eigendom van gronden GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE Blad 1 INHOUD Art. 1. Art. 2. Art. 3. Art. 4. Art. 5. Art. 6. Art. 7. Art. 8. Art. 9. Art. 10. Art. 11. Art. 12. Art. 13. Art.

Nadere informatie

ALGEMENE De Brinkhorst fase 2b te (kavels 41 tot en met ONTWERP d.d. 30 mei 2018

ALGEMENE De Brinkhorst fase 2b te (kavels 41 tot en met ONTWERP d.d. 30 mei 2018 Fokkema Linssen Blad 1 Notarissen te Rotterdam Dossnr. RR/2018.000301.01 ALGEMENE VOORWAARDEN@ De Brinkhorst fase 2b te Moordrecht@ (kavels 41 tot en met 83)@ ONTWERP d.d. 30 mei 2018 Heden, @, verscheen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE KOOPOVEREENKOMST GROND VOOR EENGEZINSHUIZEN, VERSIE

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE KOOPOVEREENKOMST GROND VOOR EENGEZINSHUIZEN, VERSIE ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE KOOPOVEREENKOMST GROND VOOR EENGEZINSHUIZEN, VERSIE 1-1-2010 Bij deze algemene voorwaarden horen: - Koopovereenkomst Grond voor eengezinshuizen, versie 1-1-2010 Definities

Nadere informatie

OMSCHRIJVING BIJZONDERE BEPALINGEN (ERFDIENSTBAARHEDEN / KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN / KETTINGBEDINGEN ETC) Locatie Hengelo (Het Broek Noord)

OMSCHRIJVING BIJZONDERE BEPALINGEN (ERFDIENSTBAARHEDEN / KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN / KETTINGBEDINGEN ETC) Locatie Hengelo (Het Broek Noord) OMSCHRIJVING BIJZONDERE BEPALINGEN (ERFDIENSTBAARHEDEN / KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN / KETTINGBEDINGEN ETC) Locatie Hengelo (Het Broek Noord) Bij onderzoek naar de betrokken kadastrale percelen zijn met

Nadere informatie

*verklaart/verklaren te hebben verkocht aan de mede-ondergetekende*: die *verklaart/verklaren van verkoper te hebben gekocht:

*verklaart/verklaren te hebben verkocht aan de mede-ondergetekende*: die *verklaart/verklaren van verkoper te hebben gekocht: - 1 - KOOPOVEREENKOMST WEIVER 117 TE WESTZAAN 10181/ak De ondergetekende*: 1. * hierna *tezamen genoemd: verkoper; *verklaart/verklaren te hebben verkocht aan de mede-ondergetekende*: 2. * hierna *(tezamen)

Nadere informatie

C O N C E P T

C O N C E P T Blad 1 2016.0714.01 D ALGEMENE AKTE PROJECT "DE NIEUWE BUURT" FASE 1b Heden, *** tweeduizend zeventien, verschijnt voor mij, mr. Erwin Frederik de Vilder, notaris gevestigd te Hardinxveld- Giessendam:

Nadere informatie

C O N C E P T

C O N C E P T Blad 1 2016.0714.05 ALGEMENE AKTE PROJECT "DE NIEUWE BUURT" MORGENWONEN Heden, ***, verschijnt voor mij, mr. Erwin Frederik de Vilder, notaris gevestigd te Hardinxveld-Giessendam: ***, te dezen handelend

Nadere informatie

61806azyk.modellev Blad 1

61806azyk.modellev Blad 1 61806azyk.modellev Blad 1 ZWART & PARTNERS NETWERK NOTARISSEN Postbus 1019 2260 BA Leidschendam-Voorburg T: 070-3200500 F: 070-3201101 E-mail: kantoor@zpnn.nl ONTWERP Wilt u, indien er onjuistheden voorkomen

Nadere informatie

COÖRDINATIEGROEP ZELFREGULERINGSOVERLEG. Standaardmodel voor koop-/aannemingsovereenkomsten voor. eengezinswoningen 2014 SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD

COÖRDINATIEGROEP ZELFREGULERINGSOVERLEG. Standaardmodel voor koop-/aannemingsovereenkomsten voor. eengezinswoningen 2014 SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD COÖRDINATIEGROEP ZELFREGULERINGSOVERLEG Standaardmodel voor koop-/aannemingsovereenkomsten voor eengezinswoningen 2014 SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD Standaardmodel van Bouwend Nederland, Neprom en NVB-bouw

Nadere informatie

Koopovereenkomst De Bleek 13 te Woerden

Koopovereenkomst De Bleek 13 te Woerden Koopovereenkomst De Bleek 13 te Woerden 1 KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. Robeco Structured Properties I Limited, gevestigd te Caymaneilanden, rechtsgeldig vertegenwoordigd door naam/namen, als

Nadere informatie

KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR APPARTEMENTSRECHTEN MET TOEPASSING VAN DE GIW GARANTIE- EN WAARBORGREGELING

KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR APPARTEMENTSRECHTEN MET TOEPASSING VAN DE GIW GARANTIE- EN WAARBORGREGELING Versie 1 september 2003 KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST VOOR APPARTEMENTSRECHTEN MET TOEPASSING VAN DE GIW GARANTIE- EN WAARBORGREGELING Bij deze koop-/aannemingsovereenkomst horen: - Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

Dossiernummer: 15464 MK vs

Dossiernummer: 15464 MK vs Dossiernummer: 15464 MK vs Vaststelling veilingvoorwaarden. Artikel 6. De Verkoper stelt voor om ter zake de Veiling van het Registergoed en de Roerende Zaken van toepassing te verklaren de Algemene Veilingvoorwaarden

Nadere informatie

KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST

KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST KOOP-/AANNEMINGSOVEREENKOMST Ondergetekenden: * hierna te noemen "de ondernemer", en Naam : Voornaam : Geboorteplaats: Geboortedatum: Straat : Woonplaats : Telefoon thuis : Telefoon werk : Faxnummer :

Nadere informatie

Dossiernummer: 15774 KP/pm

Dossiernummer: 15774 KP/pm Dossiernummer: 15774 KP/pm Vaststelling veilingvoorwaarden. Artikel 6. De Verkoper stelt voor om ter zake de Veiling van het Registergoed en de Roerende Zaken van toepassing te verklaren de Algemene Veilingvoorwaarden

Nadere informatie

31 maart 2015. HS/539089506/KOOPAKTE Woningen "Kerklaan 81" te Wateringen DE ONDERGETEKENDEN:

31 maart 2015. HS/539089506/KOOPAKTE Woningen Kerklaan 81 te Wateringen DE ONDERGETEKENDEN: 1 HS/539089506/KOOPAKTE Woningen "Kerklaan 81" te Wateringen 31 maart 2015 DE ONDERGETEKENDEN: 1. Schouten & De Jong Projectontwikkeling B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid,

Nadere informatie

Projectomschrijving: "Buitenplaats Sprielderbosch" te Koudhoorn, gemeente Putten bestaande uit 43 vrijstaande recreatiewoningen.

Projectomschrijving: Buitenplaats Sprielderbosch te Koudhoorn, gemeente Putten bestaande uit 43 vrijstaande recreatiewoningen. Aannemingsovereenkomst Projectomschrijving: "Buitenplaats Sprielderbosch" te Koudhoorn, gemeente Putten bestaande uit 43 vrijstaande recreatiewoningen. BOUWNUMMER: TYPE WONING: Ondergetekenden: 1. J. Boogert,

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. De ondergetekenden:

KOOPOVEREENKOMST. De ondergetekenden: 1 KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. de heer MR. C.F.W.A. HAMM, kantoorhoudende te (3012 CN) Rotterdam aan het Weena nr. 614, in zijn hoedanigheid van curator in het faillissement van Imtech Building

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM Bedingen die van toepassing zijn op de verkoop van alle onroerende zaken. HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1 :

Nadere informatie

192512 GEI 496451 01-09-2015

192512 GEI 496451 01-09-2015 blad 1 VBC notarissen Postbus 49 3800 AA Amersfoort KOOPOVEREENKOMST Appartementsrecht bestemd tot woning, berging en parkeerplaats in project Wooncollege te Amersfoort De ondergetekenden: a. de besloten

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST GROND voor eengezinswoningen

KOOPOVEREENKOMST GROND voor eengezinswoningen KOOPOVEREENKOMST GROND voor eengezinswoningen WERKNUMMER : 44901282 PROJECT : 4 halfvrijstaande herenwoningen, (Zuidbroek) te Apeldoorn BOUWNUMMER :. MAKELAAR : Nieuwbouw Centrum Apeldoorn (NCA) NOTARIS

Nadere informatie

- 1 - Dossier 505014/locatie Hoogeveen Erflanden

- 1 - Dossier 505014/locatie Hoogeveen Erflanden - 1 - OMSCHRIJVING BIJZONDERE BEPALINGEN (ERFDIENSTBAARHEDEN / KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN / KETTINGBEDINGEN ETC) Boommarter 2-18 (even nummers), Hoogeveen Koningspage 1-27 (oneven nummers), 59-81 (oneven

Nadere informatie

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST KAVEL VRIJSTAANDE WONING DRIEKOPPENLAND

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST KAVEL VRIJSTAANDE WONING DRIEKOPPENLAND C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST KAVEL VRIJSTAANDE WONING DRIEKOPPENLAND Ondergetekenden, 1. De gemeente Nieuwkoop, gevestigd te Nieuwveen, Teylersplein 1, 2441 LE, te dezen krachtens artikel 171 van de

Nadere informatie

Koop-/aannemingsovereenkomst appartementen

Koop-/aannemingsovereenkomst appartementen Koop-/aannemingsovereenkomst voor appartementen Vastgesteld door het GIW op 1 januari 2007 Koop-/aannemingsovereenkomst voor appartementsrechten met toepassing van de GIW Garantie- en waarborgregeling

Nadere informatie

Verkoopvoorwaarden voor de verkoop bij inschrijving van:

Verkoopvoorwaarden voor de verkoop bij inschrijving van: Verkoopvoorwaarden voor de verkoop bij inschrijving van: De kavel gemeente Oirschot, sectie H, nummer 710 (Nieuwedijk) 1. Verkoopvoorwaarden 1. Wij behouden ons uitdrukkelijk het recht voor om, indien

Nadere informatie

C VERKOOPOVEREENKOMST VAN EEN ONROERENDE ONBEBOUWDE ZAAK

C  VERKOOPOVEREENKOMST VAN EEN ONROERENDE ONBEBOUWDE ZAAK C nr. @ Casenr. @ VERKOOPOVEREENKOMST VAN EEN ONROERENDE ONBEBOUWDE ZAAK De ondergetekenden: 1. De PROVINCIE NOORD-BRABANT, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door naam vertegenwoordiger, domicilie

Nadere informatie

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST VRIJE BOUWKAVEL NOORDEREILAND

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST VRIJE BOUWKAVEL NOORDEREILAND C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST VRIJE BOUWKAVEL NOORDEREILAND Ondergetekenden, 1. De gemeente Nieuwkoop, gevestigd te Nieuwveen, Teylersplein 1, 2441 LE, te dezen krachtens artikel 171 van de Gemeentewet

Nadere informatie

Verkoper of de Gemeente en Koper hierna gezamenlijk te noemen 'Partijen en ieder voor zich ook wel Partij.

Verkoper of de Gemeente en Koper hierna gezamenlijk te noemen 'Partijen en ieder voor zich ook wel Partij. PARTIJEN: Gemeente Barneveld Raadhuisplein 2 3771 ER Barneveld ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer L.E. Morren, gemandateerde, hierna te noemen Verkoper of Gemeente en De Bunte Vastgoed

Nadere informatie

4. Onder notaris wordt in deze bepalingen verstaan de in de koop-/aannemingsovereenkomst aangewezen notaris.

4. Onder notaris wordt in deze bepalingen verstaan de in de koop-/aannemingsovereenkomst aangewezen notaris. ALGEMENE VOORWAARDEN voor de koop-/aannemingsovereenkomst voor appartementsrechten Definities 1. Onder koop-/aannemingsovereenkomst wordt in deze bepalingen verstaan de schriftelijke koop- /aannemingsovereenkomst,

Nadere informatie

EXTRA KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN ERFDIENSTBAARHEDEN EN/OF MANDELIGHEDEN VOORMALIGE BIOSCOOP LUMIÉRE TE MAASTRICHT

EXTRA KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN ERFDIENSTBAARHEDEN EN/OF MANDELIGHEDEN VOORMALIGE BIOSCOOP LUMIÉRE TE MAASTRICHT blad - 1 - Huenges Wajer & Joosten Notarissen ONTWERP d.d. 18 juli 2017 Wethouder Vrankenstraat 21 Postbus 4105 6202 PA Maastricht Tel.: 043 3509950 Fax.: 043 3615824 Indien er onjuistheden voorkomen in

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. 2. a) de heer.., wonende te aan de., geboren te.. op

KOOPOVEREENKOMST. 2. a) de heer.., wonende te aan de., geboren te.. op KOOPOVEREENKOMST Ondergetekenden, 1. de rechtspersoon naar publiek recht Gemeente Nieuwkoop, zetelend te Ter Aar, op grond van artikel 171, eerste lid Gemeentewet vertegenwoordigd door haar burgemeester,

Nadere informatie

LEVERING BLOOT-EIGENDOM EN VERMENGING (Ten behoeve van grondgebonden woningen)

LEVERING BLOOT-EIGENDOM EN VERMENGING (Ten behoeve van grondgebonden woningen) 1 Model d.d. 1 april 2018 LEVERING BLOOT-EIGENDOM EN VERMENGING (Ten behoeve van grondgebonden woningen) Heden, @, verschijnen voor mij, mr. @, notaris te Utrecht: 1. @, hierbij handelend als schriftelijk

Nadere informatie

BIJLAGE 7: DEZE BIJLAGE BEVAT HET ONTWERP VAN DIVERSE 'LASTEN EN BEPERKINGEN' INZAKE DE FLAT KLEIBURG, FASE 3.

BIJLAGE 7: DEZE BIJLAGE BEVAT HET ONTWERP VAN DIVERSE 'LASTEN EN BEPERKINGEN' INZAKE DE FLAT KLEIBURG, FASE 3. BIJLAGE 7: DEZE BIJLAGE BEVAT HET ONTWERP VAN DIVERSE 'LASTEN EN BEPERKINGEN' INZAKE DE FLAT KLEIBURG, FASE 3. HET ONTWERP IS BESCHIKBAAR GESTELD ONDER VOORBEHOUD VAN AANVULLINGEN EN WIJZIGINGEN DOOR VERKOPER.

Nadere informatie

Bijzondere Vastgoed Veilingvoorwaarden Plutostraat 20 te 9405 PG Assen.

Bijzondere Vastgoed Veilingvoorwaarden Plutostraat 20 te 9405 PG Assen. Bijzondere Vastgoed Veilingvoorwaarden Plutostraat 20 te 9405 PG Assen. Ter uitvoering van en in aanvulling op de Algemene Voorwaarden Online Vastgoedveiling Onlineveilingmeester.nl ( de algemene voorwaarden

Nadere informatie

Algemene verkoopvoorwaarden voor onroerende zaken gemeente Moerdijk 2014

Algemene verkoopvoorwaarden voor onroerende zaken gemeente Moerdijk 2014 Algemene verkoopvoorwaarden voor onroerende zaken gemeente Moerdijk 2014 Artikel 1: Geldigheid 1. Deze algemene verkoopvoorwaarden behoren bij en zijn onderdeel van de koopovereenkomst tussen de gemeente

Nadere informatie

2. De bovenomschreven rechten worden verleend voor onbepaalde tijd en zijn niet opzegbaar.

2. De bovenomschreven rechten worden verleend voor onbepaalde tijd en zijn niet opzegbaar. OMSCHRIJVING BIJZONDERE BEPALINGEN (ERFDIENSTBAARHEDEN / KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN / KETTINGBEDINGEN ETC) Het Broek Westhoek Hengelo Alverstraat 11 t/m 19 (oneven nummers) en Kolbleistraat 16 t/m 24

Nadere informatie

Model optieovereenkomst

Model optieovereenkomst Model optieovereenkomst OPTIEOVEREENKOMST DORDTSE RUIMTE LOCATIE.. Ondergetekenden: 1) De publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente Dordrecht, kantoorhoudende Spuiboulevard 300, 3311 GR Dordrecht, te dezen

Nadere informatie

A. Verkoper STICHTING DE ALLIANTIE. Kantoorhoudende: Bestevaer 48 te Huizen Correspondentie-adres: Postbus 95

A. Verkoper STICHTING DE ALLIANTIE. Kantoorhoudende: Bestevaer 48 te Huizen Correspondentie-adres: Postbus 95 1 bouwnummer: KOOPOVEREENKOMST versie 08-05-2014 De ondergetekenden: A. Verkoper Naam: STICHTING DE ALLIANTIE Gevestigd te: Hilversum Kantoorhoudende: Bestevaer 48 te Huizen Correspondentie-adres: Postbus

Nadere informatie

Bedrijvenpark Weuste Noord

Bedrijvenpark Weuste Noord Bedrijvenpark Weuste Noord VERKOOPOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. De heer, hierna te noemen: koper ; en 2. de, voor en namens welke de ondergetekende, de heer G.H.M. Robben, ten deze handelend als burgemeester

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN KOOP EN VERKOOP ONROERENDE ZAAK

OVEREENKOMST VAN KOOP EN VERKOOP ONROERENDE ZAAK GRONDBEDRIJF EN VASTGOED ons kenmerk behandeld door e-mail collegebesluit d.d. OVEREENKOMST VAN KOOP EN VERKOOP ONROERENDE ZAAK De ondergetekenden: I. \ Naam\ @F11, geboortedatum @F11, wonende \"Straat\",

Nadere informatie

Nr. 00/ KOOPOVEREENKOMST (bouwkavel nummer)

Nr. 00/ KOOPOVEREENKOMST (bouwkavel nummer) Nr. 00/00000 KOOPOVEREENKOMST (bouwkavel nummer) De ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon: Gemeente Westerveld, gevestigd en kantoorhoudende aan de Raadhuislaan 1 te 7981 EL Diever (postadres:

Nadere informatie

68759zyk.mandeligheid parkeerhof Blad 1

68759zyk.mandeligheid parkeerhof Blad 1 68759zyk.mandeligheid parkeerhof Blad 1 ZWART & PARTNERS NETWERK NOTARISSEN Postbus 1019 2260 BA Leidschendam-Voorburg T: 070-3200500 F: 070-3201101 E-mail: kantoor@zpnn.nl ONTWERP Wilt u, indien er onjuistheden

Nadere informatie

Algemene verkoopvoorwaarden agrarische grond gemeente Haaren

Algemene verkoopvoorwaarden agrarische grond gemeente Haaren CVDR Officiële uitgave van Haaren. Nr. CVDR149376_1 9 januari 2018 Algemene verkoopvoorwaarden agrarische grond gemeente Haaren 2009-2012 Algemene verkoopvoorwaarden agrarische grond gemeente Haaren 2009-2012

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST KAVEL PROJECT WARANDE TE WADDINXVEEN

KOOPOVEREENKOMST KAVEL PROJECT WARANDE TE WADDINXVEEN - 1 - KOOPOVEREENKOMST KAVEL PROJECT WARANDE TE WADDINXVEEN De ondergetekenden: 1. de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Ontwikkelcombinatie Plasweg B.V., statutair gevestigd te Bergschenhoek

Nadere informatie

Versie 16-07-2015 KOOPOVEREENKOMST

Versie 16-07-2015 KOOPOVEREENKOMST Versie 16-07-2015 KOOPOVEREENKOMST Projectomschrijving : Het Straatje Bestaande uit 18 vrije sector woningen Bouwnummer : OCND V.O.F., Ontwikkelcombinatie Nieuw Delft, v.o.f., een vennootschap onder firma,

Nadere informatie

- 1 - Dossier /locatie Houten

- 1 - Dossier /locatie Houten OMSCHRIJVING BIJZONDERE BEPALINGEN (ERFDIENSTBAARHEDEN / KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN / KETTINGBEDINGEN ETC) Tulpentuin 9 tot en met 15 (oneven nummers), Tulpentuin 25, 29 en 31, Tulpentuin 10 tot en met

Nadere informatie

Levering Akte d.d. @ FJR//2015.515188.01

Levering Akte d.d. @ FJR//2015.515188.01 Levering Akte d.d. @ FJR//2015.515188.01 Heden @ verschenen voor mij, Mr. Fredericus Johannes de Ridder, notaris te Krimpenerwaard: 1. @; ten deze handelend als schriftelijk gevolmachtigde van: de besloten

Nadere informatie

CONCEPT BEHEEROVEREENKOMST

CONCEPT BEHEEROVEREENKOMST CONCEPT BEHEEROVEREENKOMST (Recreatiewoning: ) De ondergetekenden: 1. VAKANTIEPARK DE GROENE WEIDE B.V., Mariapolderseweg 1, 4493 PH Kamperland, ten deze vertegenwoordigd door H.J. van Koeveringe, hierna:

Nadere informatie

door: BPD Ontwikkeling van: De BrinkState te Moordrecht, bouwnummer

door: BPD Ontwikkeling van: De BrinkState te Moordrecht, bouwnummer Fokkema Linssen Blad 1 Notarissen te Rotterdam LEVERING door: BPD Ontwikkeling B.V.@ aan: @ van: De BrinkState te Moordrecht, bouwnummer @@ Heden, @, verschenen voor mij, @: 1. @, hierbij handelend als

Nadere informatie

C O N C E P T

C O N C E P T Blad 1 2016.0714.04 ALGEMENE AKTE PROJECT "DE NIEUWE BUURT" FASE 2 Heden, ***, verschijnt voor mij, mr. Erwin Frederik de Vilder, notaris gevestigd te Hardinxveld-Giessendam: ***, te dezen handelend als

Nadere informatie

dossier 89211/LL Project Vijverpark Fase 3 (O6) te Haarlem

dossier 89211/LL Project Vijverpark Fase 3 (O6) te Haarlem 1 Notariskantoor Brummelhuis De Cuserstraat 5 1081 CK Amsterdam dossier 89211/LL Project Vijverpark Fase 3 (O6) te Haarlem concept 16 mei 2018 AKTE VESTIGING ERFDIENSTBAARHEDEN, OPLEGGING KWALITATIEVE

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN VOOR KOOP

HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN VOOR KOOP HOOFDSTUK 1 - ALGEMENE BEPALINGEN VOOR KOOP Artikel 1.1 a. De onroerende zaak wordt afgeleverd in de toestand waarin zij zich bevindt op de datum van de notariële akte. Bij eerdere ingebruikname wordt

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN GEMEENTE 'S-GRAVENHAGE Blad 1 INHOUD Art. 1. Art. 2. Art. 3. Art. 4. Art. 5. Art. 6. Art. 7. Art. 8. Art. 9. Art. 10. Art. 11. Art. 12. Art. 13. Art. 14 Art. 15. Art. 16. Art.

Nadere informatie

LEVERING ONROERENDE ZAAK PROJECT "PARKZOOM 2" TE BERGSCHENHOEK BLOK 5 BOUWNUMMERS 1 TOT EN MET 8

LEVERING ONROERENDE ZAAK PROJECT PARKZOOM 2 TE BERGSCHENHOEK BLOK 5 BOUWNUMMERS 1 TOT EN MET 8 1 D***/***/*** D123597/DR/klo conceptversie d.d.: 23-10-2015 Bouwnummer *** LEVERING ONROERENDE ZAAK PROJECT "PARKZOOM 2" TE BERGSCHENHOEK BLOK 5 BOUWNUMMERS 1 TOT EN MET 8 Op *** verschenen voor mij,

Nadere informatie

- 1 - KOOPAKTE Appartementen grond project "ZuiderDuineN" te 's-gravenhage Modeltekst, concept 4 november 2016

- 1 - KOOPAKTE Appartementen grond project ZuiderDuineN te 's-gravenhage Modeltekst, concept 4 november 2016 - 1 - KOOPAKTE Appartementen grond project "ZuiderDuineN" te 's-gravenhage Modeltekst, concept 4 november 2016 DE ONDERGETEKENDEN: 1. Schouten & De Jong Projectontwikkeling B.V., een besloten vennootschap

Nadere informatie

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST VRIJE BOUWKAVEL VIVERO

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST VRIJE BOUWKAVEL VIVERO C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST VRIJE BOUWKAVEL VIVERO Ondergetekenden, 1. De gemeente Nieuwkoop, gevestigd te Nieuwveen, Teylersplein 1, 2441 LE, te dezen krachtens artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd

Nadere informatie

Fokkema Linssen Blad 1. Concept d.d

Fokkema Linssen Blad 1. Concept d.d Fokkema Linssen Blad 1 Notarissen te Rotterdam Concept d.d. 25-11-2015 LEVERING@ door: BPD Ontwikkeling B.V.@ aan: @ van: plan Kreken van Nibbeland te Zuidland fase 3.1, bouwnummer @@ Heden, @, verschenen

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPBEPALINGEN VOOR ONBEBOUWDE GROND VAN DE GEMEENTE WESTERVELD 2007

ALGEMENE VERKOOPBEPALINGEN VOOR ONBEBOUWDE GROND VAN DE GEMEENTE WESTERVELD 2007 ALGEMENE VERKOOPBEPALINGEN VOOR ONBEBOUWDE GROND VAN DE GEMEENTE WESTERVELD 2007 Artikel 1 BEGRIPSBEPALINGEN Algemene Bepalingen: de Algemene Verkoopbepalingen voor onbebouwde grond van de gemeente Westerveld,

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. 1. De gemeente Rotterdam, mede kantoorhoudende: Galvanistraat 15, 3029 AD Rotterdam, hierna te noemen: "de Gemeente"

KOOPOVEREENKOMST. 1. De gemeente Rotterdam, mede kantoorhoudende: Galvanistraat 15, 3029 AD Rotterdam, hierna te noemen: de Gemeente KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. De gemeente Rotterdam, mede kantoorhoudende: Galvanistraat 15, 3029 AD Rotterdam, hierna te noemen: "de Gemeente" En 2. @ hierna (tezamen) te noemen de Koper De

Nadere informatie

GRONDVERKOOPOVEREENKOMST KAVELS DE VERWONDERING

GRONDVERKOOPOVEREENKOMST KAVELS DE VERWONDERING GRONDVERKOOPOVEREENKOMST KAVELS DE VERWONDERING Ondergetekenden, 1. De gemeente Nieuwkoop, gevestigd te Nieuwveen, Teylersplein 1, 2441 LE, te dezen krachtens artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd

Nadere informatie

67931azyk.koopovk i.c.m. aok. app. Blad 1

67931azyk.koopovk i.c.m. aok. app. Blad 1 67931azyk.koopovk i.c.m. aok. app. Blad 1 KOOPOVEREENKOMST (i.c.m. aanneemovereenkomst) APPARTEMENTSRECHTEN SCHINKELSWEG Ontwerp d.d. 6 maart 2019 De ondergetekenden: Schouten & De Jong Projectontwikkeling

Nadere informatie

LEVERING ONROERENDE ZAAK PROJECT "DE GROENE KREKEN" TE MONSTER FASE 1 BOUWNUMMERS 1 TOT EN MET 6, 14 EN 15, 18 TOT EN MET 40

LEVERING ONROERENDE ZAAK PROJECT DE GROENE KREKEN TE MONSTER FASE 1 BOUWNUMMERS 1 TOT EN MET 6, 14 EN 15, 18 TOT EN MET 40 1 D***/***/*** D105335/DR/klo/cru conceptversie d.d.: 14-04-2016 Bouwnummer *** LEVERING ONROERENDE ZAAK PROJECT "DE GROENE KREKEN" TE MONSTER FASE 1 BOUWNUMMERS 1 TOT EN MET 6, 14 EN 15, 18 TOT EN MET

Nadere informatie

LEVERING ONROERENDE ZAAK

LEVERING ONROERENDE ZAAK 1 D***/***/*** D124694/DR/klo conceptversie d.d.: 06-09-2016 Bouwnummer *** LEVERING ONROERENDE ZAAK PROJECT "POELDIJK DORP FASE 2" TE POELDIJK, GEMEENTE WESTLAND BOUWNUMMERS 1 TOT EN MET 28 EN 38 TOT

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST. D120469/DR/ equ conceptversie d.d.: Project Nieuw Delft, Coendersbuurt Blok D, kavelnummer

KOOPOVEREENKOMST. D120469/DR/ equ conceptversie d.d.: Project Nieuw Delft, Coendersbuurt Blok D, kavelnummer 1 D120469/DR/ equ conceptversie d.d.: 25-09-2014 Project Nieuw Delft, Coendersbuurt Blok D, kavelnummer KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid: Ontwikkelingsbedrijf

Nadere informatie

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST VRIJE BOUWKAVEL VIVERO

C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST VRIJE BOUWKAVEL VIVERO C O N C E P T KOOPOVEREENKOMST VRIJE BOUWKAVEL VIVERO Ondergetekenden, 1. De gemeente Nieuwkoop, gevestigd te Nieuwveen, Teylersplein 1, 2441 LE, te dezen krachtens artikel 171 van de Gemeentewet vertegenwoordigd

Nadere informatie

zijn door ondertekening dezer de volgende koopovereenkomst overeengekomen.

zijn door ondertekening dezer de volgende koopovereenkomst overeengekomen. Pagina 1 van 5 KOOPOVEREENKOMST De ondergetekenden, de gemeente Venray, Raadhuisstraat 1, 5801 MB Venray, hierbij op grond van artikel 171 van de Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar wethouder

Nadere informatie

Verkoper verkoopt aan Koper die van Verkoper koopt *ieder voor de onverdeelde helft:

Verkoper verkoopt aan Koper die van Verkoper koopt *ieder voor de onverdeelde helft: KOOPOVEREENKOMST Ondergetekenden: (A) (i) Rabohypotheekbank N.V., een naamloze vennootschap met zetel te Amsterdam en met adres: Croeselaan 18, 3521 CB Utrecht, mede kantoorhoudende te Fellenoord 15, 5612

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN VAN DE GEMEENTE DE MARNE

ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN VAN DE GEMEENTE DE MARNE ALGEMENE VERKOOPVOORWAARDEN VAN DE GEMEENTE DE MARNE Gemeente De Marne versie: 15 januari 1992 DEFINITIES. Aflevering: feitelijke ter beschikking stelling van de onroerende zaak. Algemene verkoopvoorwaarden:

Nadere informatie

- 1 - Dossier 505176/locatie Almelo Kollenveld

- 1 - Dossier 505176/locatie Almelo Kollenveld OMSCHRIJVING BIJZONDERE BEPALINGEN (ERFDIENSTBAARHEDEN / KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN / KETTINGBEDINGEN ETC) locatie Almelo Kollenveld adressen: Het Zeiger 6 en 8, Toekomstweg 22 en Het Vossekamp 15 te

Nadere informatie

- 1 - Dossier /locatie Wierden

- 1 - Dossier /locatie Wierden - 1 - OMSCHRIJVING BIJZONDERE BEPALINGEN (ERFDIENSTBAARHEDEN / KWALITATIEVE VERPLICHTINGEN / KETTINGBEDINGEN ETC) locatie Wierden Waterkolk 2, 6, 8 en 10, Waterspoor 27, 29, 31 en 35, Waterspoor 77 en

Nadere informatie

Geen notariële eigendomsoverdracht zonder in het bezit te zijn van uw Woningborg-certificaat. : 1 t/m 16 + eventueel extra 2 e parkeerplaats

Geen notariële eigendomsoverdracht zonder in het bezit te zijn van uw Woningborg-certificaat. : 1 t/m 16 + eventueel extra 2 e parkeerplaats AANNEMINGSOVEREENKOMST voor appartementsrechten met toepassing van de Woningborg garantie- en waarborgregeling waaraan het keurmerk van de Stichting GarantieWoning is verleend. Overeenkomstig het model,

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST Zaaknummer zaaknummer* (bouwkavel nummer* Zorgvlied)

KOOPOVEREENKOMST Zaaknummer zaaknummer* (bouwkavel nummer* Zorgvlied) KOOPOVEREENKOMST Zaaknummer zaaknummer* (bouwkavel nummer* Zorgvlied) De ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon: Gemeente Westerveld, gevestigd en kantoorhoudende aan de Raadhuislaan 1

Nadere informatie

Model Koopovereenkomst

Model Koopovereenkomst Model Koopovereenkomst 1. De Gemeente Woerden, ten deze vertegenwoordigd door het afdelingshoofd a.i. Vastgoed, de heer A.G. Renkema, handelend krachtens het mandaatregister gemeente Woerden 2008 versie

Nadere informatie

Verkavelingsplan Harmonie Kavel nummer + :

Verkavelingsplan Harmonie Kavel nummer + : KOOPCONTRACT Verkavelingsplan Harmonie Kavel nummer + : Koper: De ondergetekenden: 1. Edouard Joseph Halabi, vennootschapsdirecteur, wonende op Curaçao met als kantooradres Schottegatweg Oost 82, geboren

Nadere informatie

dossier 89211/LL Project Vijverpark Fase 3 (O1) te Haarlem

dossier 89211/LL Project Vijverpark Fase 3 (O1) te Haarlem 1 Notariskantoor Brummelhuis De Cuserstraat 5 1081 CK Amsterdam dossier 89211/LL Project Vijverpark Fase 3 (O1) te Haarlem concept 12 juni 2018 AKTE VESTIGING ERFDIENSTBAARHEDEN, OPLEGGING KWALITATIEVE

Nadere informatie

zo nee, de koop wordt door : koper 1/koper 2* verricht hierna (tezamen) te noemen: "koper".

zo nee, de koop wordt door : koper 1/koper 2* verricht hierna (tezamen) te noemen: koper. 67931azyk.koopovk icm aok woning Blad 1 KOOPOVEREENKOMST (i.c.m. aanneemovereenkomst) Project Schinkelsweg te Zoetermeer Ontwerp d.d. 6 maart 2019 De ondergetekenden: Schouten & De Jong Projectontwikkeling

Nadere informatie

BIJLAGE 3: BIJZONDERE LASTEN EN BEPERKINGEN nieuwbouwproject Klein Twiske te Oostzaan

BIJLAGE 3: BIJZONDERE LASTEN EN BEPERKINGEN nieuwbouwproject Klein Twiske te Oostzaan HH.HS.1008949 Versiedatum: 25 maart 2013 BIJLAGE 3: BIJZONDERE LASTEN EN BEPERKINGEN nieuwbouwproject Klein Twiske te Oostzaan De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid KLEIN TWISKE B.V.,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor de verkoop van onroerende zaken door de gemeente Ede 2009

Algemene voorwaarden voor de verkoop van onroerende zaken door de gemeente Ede 2009 Bijlage 3 Algemene voorwaarden voor de verkoop van onroerende zaken door de gemeente Ede 2009 Inleiding Deze algemene voorwaarden voor de verkoop van onroerende zaken door de gemeente Ede zijn vastgesteld

Nadere informatie