Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. P.L. Vermeulen (SP), W.J.M.K Senden (SP) (d.d. 6 september 2007) Nummer 2099

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. P.L. Vermeulen (SP), W.J.M.K Senden (SP) (d.d. 6 september 2007) Nummer 2099"

Transcriptie

1 van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP), W.J.M.K Senden (SP) (d.d. 6 september 2007) Nummer 2099 Onderwerp Asbest stortplaats Crayestein-West Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragenstellers Kuiper en Burger milieumanagement hebben onlangs in opdracht van HVC een onderzoek laten uitvoeren naar de aanwezigheid van asbest op het maaiveld van de stortplaats Crayestein-West in Dordrecht. Het rapport Onderzoek naar de aanwezigheid van asbest op het maaiveld t.p.v. Stortplaats Crayestein-West Baanhoekweg te Dordrecht heeft als conclusie dat er over de gehele oppervlakte van het onderzochte deel (40%) van de stortplaats asbest is aangetroffen. Op 20 maart 2007 is er namens de Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven een handhavingverzoek naar de provincie gezonden waarin melding werd gemaakt van aanwezigheid van asbest op maaiveldniveau terwijl er zonder waarneembare voorzorgsmaatregelen afgravingen in het stortlichaam aan de gang waren. Naar verluid hebben als reactie daarop op 20 en 21 maart 2007 diverse inspecteurs van de dienst Handhaving regio-zuid op de stortplaats Crayestein- West een inspectie uitgevoerd en daarbij geen asbest of asbestverdacht materiaal aangetroffen. Omdat dit rapport duidelijk aantoont dat er toch asbest aanwezig is op maaiveldniveau heeft de SP-fractie de volgende vragen: 1. Kent u het hierboven genoemde rapport en de daarin opgenomen conclusie dat er asbest op maaiveldniveau op de stortplaats voor komt? Ja. Het rapport heeft ons bereikt op 30 augustus 2007.

2 Pagina 2/5 2. Is het correct dat op 20 en 21 maart 2007 diverse inspecteurs van de dienst Handhaving regio-zuid op de stortplaats Crayestein-West een inspectie hebben uitgevoerd en daarbij geen asbest of asbestverdacht materiaal hebben aangetroffen? Ja. Op 20 en 21 maart 2007 hebben respectievelijk twee en drie inspecteurs van regiobureau Zuid de stortplaats Crayestein-West bezocht en geen asbest of asbestverdacht materiaal aangetroffen. 3. Indien ja bij vraag 2; Hoe kan het dat de inspecteurs geen asbest of asbestverdacht materiaal hebben aangetroffen, terwijl in het bovengenoemde handhavingverzoek melding werd gemaakt dat asbest aanwezig zou zijn in vele soorten en concentraties en verderop in het verzoek: alle soorten asbest eenvoudig en duidelijk te onderscheiden met het blote oog, kortom dat het ging om zowel grote als kleine concentraties van asbest? 4. Indien ja bij vraag 2, wat was de specifieke opdracht aan de inspecteurs van de dienst Handhaving regio-zuid waar men het terrein op moest inspecteren? 5. Hoe kan het dat op 9, 10 en 11 juli 2007 onderzoekers van Aquaterra water en bodem BV diverse stukken asbesthoudend en asbestverdacht materiaal hebben aangetroffen op maaiveldniveau en dat de inspecteurs van de afdeling Handhaving geen asbest of asbestverdacht materiaal hebben aangetroffen? vragen 3, 4 en 5 De inspecteurs van de afdeling Handhaving hebben in eerste instantie direct gereageerd op een telefonische mededeling van een lid van de Stichting Werkgroep Derde Merwedehaven (SWDM) op 20 maart 2007 over de verontrustende situatie op Crayestein-West, zoals hij die op 20 maart bij een bezoek aan de stortplaats aantrof (graafwerkzaamheden in de drainagelaag, op diverse plaatsen asbest). De inspecteurs hebben tijdens een kort bezoek (circa anderhalf uur) een globaal onderzoek gedaan om de klacht, zoals die op dat moment bekend was, te verifiëren. Geconstateerd werd dat niet in de drainagelaag werd gegraven. De inspecteurs van de afdeling Handhaving hebben geen asbest aangetroffen. Het schriftelijke handhavingsverzoek - namens SWDM - van Mobilisation for the Environment (op 21 maart 2007 ontvangen) is aanleiding geweest om nogmaals, nu specifiek, op de daarin genoemde zaken te controleren. In het handhavingsverzoek is letterlijk het volgende opgenomen: "De aangetroffen situatie tart ieder voorstellingsvermogen. Los gestort asbest ligt verspreid in de open gegraven taluds van de spoordijk. Voile big bags met blauw asbest staan onafgedekt in de hoek van de stortplaats. Het in de jaren 80 gestorte puin, dat diende als drainagelaag, wordt afgegraven tot circa min 5 meter NAP." Los gestort asbest in taluds werd niet aangetroffen, big bags bleken, volgens opgaaf van HVC, big bags te zijn met straalgrit en het afgraven van de drainagelaag betrof het verwijderen en breken van het laatste ongebroken puin voordat de puinbreekinstallatie (definitief) werd afgevoerd. Redenen waarom geen verdere actie is ondernomen.

3 Pagina 3/5 Aqua Terra heeft uitgebreide visuele inspecties uitgevoerd, waarbij het maaiveld van de stortplaats op het niet begroeide deel in stroken van maximaal 1,50 meter, strook voor strook in twee richtingen haaks op elkaar is geïnspecteerd. Elke m 2 van de onderzochte m 2 maaiveld is op deze wijze twee keer geïnspecteerd. Dit is gebeurd door in asbestherkenning gespecialiseerde medewerkers. Deze medewerkers hebben in totaal vijf mandagen besteed aan het zoeken naar stukjes asbest. De intensiteit en de uitgebreidheid waarmee Aqua Terra het onderzoek heeft uitgevoerd, verschilt in hoge mate met de wijze waarop de inspecteurs onderzoek hebben gedaan. De inspecteurs hebben dezelfde ronde over de stortplaats gelopen als het lid van SWDM. Dit werd als toereikend geacht voor de verificatie, gelet op de in het handhavingsverzoek weergegeven situatie (los gestort asbest in taluds, voile big bags blauw asbest onafgedekt, afgraven drainagelaag/stortlichaam, alle soorten asbest eenvoudig en duidelijk te onderscheiden met het blote oog). Toelichting vragenstellers Uit antwoorden van de SP-fractie (nr. 1926) uit 2004 schrijft uw college dat het asbesthoudend materiaal vooral in compartiment 1 en 2 van de stortplaats aanwezig is. 6. Hoe kan het dat er asbesthoudend materiaal op maaiveldniveau over de gehele oppervlakte van het onderzochte deel van de stortplaats is aangetroffen? De stortplaats is met name bedoeld voor het storten van bouw- en sloopafval, waaronder asbest, en voor het breken van puin. Asbesthoudend afval dient krachtens de vergunningvoorschriften te worden afgedekt. Voor het aantreffen van stukjes asbest zijn meerdere mogelijke verklaringen: a. Weersinvloeden, die erosie veroorzaken van het voor de afdekking gebruikte materiaal, waardoor mogelijk stukjes asbesthoudend materiaal aan de oppervlakte kunnen komen. Daarbij wordt opgemerkt dat er de afgelopen twee jaar weinig aan onderhoud is gedaan. b. De verwerking van afvalverbrandingsinstallatie(avi)-slakken in de slakkenbehandelingsinstallatie. Deze installatie heeft in het verleden op meerdere plaatsen op het terrein gestaan. Bekend is dat deze slakken niet altijd vrij zijn van asbesthoudend materiaal. Uit een begin 2005 uitgevoerd onderzoek van AVI-slakken, afkomstig van Gevudo (thans HVC), is gebleken dat asbest voorkomt, waarbij overigens de toetsingswaarde uit het Productenbesluit asbest van 100 mg/kg d.s. niet werd overschreden. c. De puinbreekinstallatie waarin ongebroken puin verwerkt wordt tot gecertificeerd gebroken puin. Dit gebroken product heeft op meerdere plaatsen op de stortplaats in opslag gelegen en mag volgens het Productenbesluit asbest tot 100 mg/kg d.s. asbest (gewogen gemiddelde) bevatten.

4 Pagina 4/5 7. Is het mogelijk dat omwonenden en werknemers op het terrein de afgelopen jaren (en dan vooral tijdens de activiteiten die plaats hebben gevonden op en rond 20 maart 2007) bloot hebben gestaan aan asbestvezels als gevolg van verwaaiing? Er zijn geen metingen verricht op de stortplaats. In de eerder genoemde rapportage wordt door Aqua Terra het volgende geconcludeerd: "Wanneer het aangetroffen asbest als een geval van bodemverontreiniging zou worden benaderd, dan zou deze locatie waarschijnlijk als niet spoedeisend worden beoordeeld (bepaling urgentie sanering asbestverontreiniging, gezamenlijk bodemsaneringsbeleid provincie Zuid- Holland). Dit geeft aan dat er geen additionele humane gezondheidsrisico's zijn." 8. Wat was de aanleiding/reden van de afgravingen die hebben plaatsgevonden op en rond 20 maart 2007 door de firma Heijmans op het terrein van stortplaats? De firma Heijmans exploiteert een puinbreekinstallatie op de stortplaats Crayestein- West. In verband met de voorgenomen (definitieve) afvoer van de puinbreekinstallatie werd op en rond 20 maart 2007 de laatste hoeveelheid nog aanwezige - op de stortplaats opgeslagen - voorraad ongebroken puin verzameld en met behulp van een kraan in de brekerinstallatie gebracht. Er was voor zover viel na te gaan - hierbij geen sprake van het afgraven van drainagelaag/stortlichaam. 9. Was er voor de in vraag 8 genoemde werkzaamheden een vergunning verleend in het kader van de Natuurbeschermingswet en de Wet milieubeheer? Indien nee, waarom niet? Voor de onder vraag 8 genoemde werkzaamheden hebben wij bij besluit van 30 november 2004 aan Gevudo GR een Wet milieubeheervergunning verleend. Deze revisievergunning staat het breken van puin en asfalt toe tot een maximum van ton per jaar.

5 Pagina 5/5 Er is geen vergunning verleend in het kader van de Natuurbeschermingswet. In de hierboven genoemde Wet milieubeheervergunning is ten aanzien van de Habitatrichtlijn het volgende overwogen. Binnen de inrichting Crayestein-West treden geen veranderingen van activiteiten op die de kwaliteit van de natuurlijke habitats in de omgeving van Crayestein-West beïnvloeden. De huidige situatie heeft niet geleid tot nadelige milieugevolgen voor het beschermde gebied. De ligging van het terrein ten opzichte van De Biesbosch en andere kwetsbare gebieden is zodanig dat - naast de voorgeschreven milieumaatregelen - geen extra maatregelen bij deze bestaande inrichting noodzakelijk zijn. Den Haag, 9 oktober 2007 Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, secretaris, M.H.J. van Wieringen-Wagenaar voorzitter, J. Franssen

Actualiserend historisch onderzoek Park Triangel Waddinxveen

Actualiserend historisch onderzoek Park Triangel Waddinxveen aan t.a.v. kopie van Omgevingsdienst Midden-Holland Mw. P. Wolswijk-de Groot GEM Park Triangel, Dhr. C. van Walsem F. van der Sterre datum 17 december 2014 projectnr. kenmerk onderwerp NC14200300-HO N147/NC14200300

Nadere informatie

Vragen aan B & W. (via de griffie) De volgende vragen willen wij onder uw aandacht brengen, terzake de Verheul locatie.

Vragen aan B & W. (via de griffie) De volgende vragen willen wij onder uw aandacht brengen, terzake de Verheul locatie. Vragen aan B & W. (via de griffie) Vragen gesteld volgens art. 38 Geacht College, De volgende vragen willen wij onder uw aandacht brengen, terzake de Verheul locatie. 1. Is het waar dat men al begonnen

Nadere informatie

Bouwcombinatie Kralingseweg De heer P.H. Wielaard p/a Ringvaartweg AC ROTTERDAM. Zoetermeer, 26 november Geachte heer Wielaard,

Bouwcombinatie Kralingseweg De heer P.H. Wielaard p/a Ringvaartweg AC ROTTERDAM. Zoetermeer, 26 november Geachte heer Wielaard, Bouwcombinatie Kralingseweg De heer P.H. Wielaard p/a Ringvaartweg 171 3065 AC ROTTERDAM Zoetermeer, 26 november 2013 betreft: Rapportage aanvullend historisch onderzoek project: Achter s-gravenweg 28

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441 van Gedeputeerde Staten op vragen van B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441 Onderwerp Baggerdepot en weg Westvoorne & Hellevoetsluis Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting Hellevoetsluis

Nadere informatie

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid PAP E tra zaaknummer Dossler Ons kenmerk BehnndeM door / CHK de heer P.M. Stortenbck(.ṡr N

Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid PAP E tra zaaknummer Dossler Ons kenmerk BehnndeM door / CHK de heer P.M. Stortenbck(.ṡr N Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid PAP E tra zaaknummer 0115339 Dossler 909120 Ons kenmerk BehnndeM door 2013006822 / CHK de heer P.M. Stortenbck(.ṡr Noordendijk 250 Postbus 55o 3300 AN Dordrecht T [078]

Nadere informatie

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp,

Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn. Geachte heer Stolp, Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 13 374 BA Baarn Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax 3-258342 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

Vaststellen ernst en spoedeisendheid

Vaststellen ernst en spoedeisendheid Vaststellen ernst en spoedeisendheid Onderwerp Wet bodembescherming Hydro Extrusion Holding Netherlands B.V. T.a.v. de heer E van Esch Alcoalaan 1 5151 RW DRUNEN NL Inlichtingen bij Tonny Eidhof post@gelderland.nl

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00484842 ODH-2017-00059510 0 9 JUNI 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 25 september 2011) Nummer 2551

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 25 september 2011) Nummer 2551 van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (Partij voor de Dieren) (d.d. 25 september 2011) Nummer 2551 Onderwerp Verleende vergunning Natuurbeschermingswet voor gebruik glyfosaat Aan de leden

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembescherming - geval van bodemverontreiniging

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembescherming - geval van bodemverontreiniging Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00499226 ODH-2017-00121209 2 2 NOV. 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

Vragen ingevolge artikel 44 reglement van orde aan het College van Gedeputeerde Staten door het statenlid Leen Harpe van de fractie GroenLinks

Vragen ingevolge artikel 44 reglement van orde aan het College van Gedeputeerde Staten door het statenlid Leen Harpe van de fractie GroenLinks GROENLINKS Statenfractie provincie Zeeland 13 fenruari 2009 Vragen ingevolge artikel 44 reglement van orde aan het College van Gedeputeerde Staten door het statenlid Leen Harpe van de fractie GroenLinks

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ DEELONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit :10 juli 2012 Nummer besluit : 2012-009682 Geval van verontreiniging : voormalige stortplaats

Nadere informatie

GOB / Natuur & Milieu Educatie (NME) Stukjes hechtgebonden asbest gevonden in schooltuin Kortenaerstraat Geen gezondheidsrisico s

GOB / Natuur & Milieu Educatie (NME) Stukjes hechtgebonden asbest gevonden in schooltuin Kortenaerstraat Geen gezondheidsrisico s Gemeente Haarlem, Middelen en Services GOB / Natuur & Milieu Educatie (NME) Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail 5 augustus 2013 SZ/GOB/NME/2013/

Nadere informatie

ASBESTINVENTARISATIE PLANGEBIED ODIJK-WEST

ASBESTINVENTARISATIE PLANGEBIED ODIJK-WEST Dit is een rapportage van een asbestinventarisatie op basis van inschattingen vanaf luchtfoto s met een veldinspectie vanaf de openbare weg. Er zijn geen percelen betreden en er heeft geen monstername

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00533058 ODH-2018-00133543 7NOV 2018 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Gemeente Veenendaal, afd. Bouwen, Wonen en Milieu T.a.v. mevrouw I.M. Guiking-Lens Postbus BC Veenendaal

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Gemeente Veenendaal, afd. Bouwen, Wonen en Milieu T.a.v. mevrouw I.M. Guiking-Lens Postbus BC Veenendaal Dienst Water en Milieu Aan: Gemeente Veenendaal, afd. Bouwen, Wonen en Milieu T.a.v. mevrouw I.M. Guiking-Lens Postbus 11 39 BC Veenendaal Pythagoraslaan 11 Postbus 83 358 TH Utrecht Tel. 3-2589111 Fax

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N008-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Besluit Wij besluiten:

Besluit Wij besluiten: Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00505911 ODH-2018-00009776 0 8 FEB. 2016 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen(@odh.nl

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00541185 ODH-2019-00009827 2 9 JAN. 2019 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 B Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

Nedcool Beheer T.a.v. de heer G. Piels Provinciale weg JH Velddriel. Doetinchem, 7 oktober 2016

Nedcool Beheer T.a.v. de heer G. Piels Provinciale weg JH Velddriel. Doetinchem, 7 oktober 2016 Nedcool Beheer T.a.v. de heer G. Piels Provinciale weg 40 5334 JH Velddriel Doetinchem, 7 oktober 2016 Betreft: addendum op rapportage verkennend bodemonderzoek Status: definitief, versie D1 Project: 1272.001

Nadere informatie

Geachte heer Kuiper en mevrouw Nooren,

Geachte heer Kuiper en mevrouw Nooren, Dienst Water en Milieu Aan: De heer C.H.Z Kuiper en mevrouw J.E.A.M. Nooren Korte Linschoten Westzijde 2 3461 EA Linschoten Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant a. op de op 17 november 2004 bij hen ingekomen aanvraag van Gebr. Aldenzee aan Ampèrestraat 7 te Deurne om een vergunning krachtens de Wet milieubeheer

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Beschikking 00496479 ODH-2017-00101104 - 5 OKT. 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070)21 899

Nadere informatie

Lelystad * Beschikking d.d. 10 mei 2012 Omgevingsvergunning L gemeente. Lisdoddeweg 36 oprichten van een aardappelopslag

Lelystad * Beschikking d.d. 10 mei 2012 Omgevingsvergunning L gemeente. Lisdoddeweg 36 oprichten van een aardappelopslag gemeente Lelystad * Beschikking d.d. 10 mei 2012 Omgevingsvergunning L20110290 Lisdoddeweg 36 oprichten van een aardappelopslag Gemeente Lelystad Stadhuisplein 2 Postbus 91 8200 AB Lelystad U 0320 www.lelystad.nl

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

provincie :: Utrecht Dienst Water en Milieu

provincie :: Utrecht Dienst Water en Milieu provincie :: Utrecht Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan ] 0] Postbus 80300 Aan: Gemeente Baarn T.a.v. de heer W. Stolp Postbus 1003 3740 BA Baarn 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589] 11 Fax 030-2583042 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Beschikking 00496480 ODH-2017-00101973 - 6 OKT. 2017 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00502282 ODH-2017-00130677 2 7 DEC. 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10

3. Gewenste ontwikkeling Milieu Planbeschrijving Inspraak Voorschriften Plankaart 10 TOELICHTING 1. Inleiding 4 2. Bestaande situatie 4 2.1 Plangebied 4 2.2 Vigerende bestemmingsplan 4 2.3 bestaande situatie 5 3. Gewenste ontwikkeling 5 4. Milieu 5 5. Planbeschrijving 8 6. Inspraak 8 7.

Nadere informatie

- beschikking - ernst en niet-spoedeisendheid bodemverontreiniging Dorpsstraat 113 te Harmelen gemeente Woerden

- beschikking - ernst en niet-spoedeisendheid bodemverontreiniging Dorpsstraat 113 te Harmelen gemeente Woerden - beschikking - ernst en niet-spoedeisendheid bodemverontreiniging Dorpsstraat 113 te Harmelen gemeente Woerden datum 20 januari 2006 nummer 2006WEM000087i bijlage kadastrale kaart sector Bodemsanering

Nadere informatie

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding

beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) UT0632/ Inleiding beschikking vaststelling ernst en spoed bodemverontreiniging Breudijk 42 Harmelen (gemeente Woerden) datum 7 februari 2006 nummer 2006WEM000563i bijlagen kadastrale kaart sector referentie locatiecode

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembesclierming - geval van bodemverontreiniging

omgevingsdienst HAAGLANDEN Beschikking Wet bodembesclierming - geval van bodemverontreiniging Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00510618 ODH-2018-00022843 0 9 APR. 2018 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

ei GERECHTELIJKE SLAB Verslag ex artikel 8:47 Algemene wet bestuursrecht Y. Flietstra Pagina 1 Kenmerk opdrachtgever /33M1

ei GERECHTELIJKE SLAB Verslag ex artikel 8:47 Algemene wet bestuursrecht Y. Flietstra Pagina 1 Kenmerk opdrachtgever /33M1 SLAB ei GERECHTELIJKE OMGEVINGSDESKUNDIGEN Verslag ex artikel 8:47 Algemene wet bestuursrecht Opdrachtgever De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Kenmerk opdrachtgever 201006305/33M1 Datum

Nadere informatie

Historisch onderzoek Harderwijkerweg 134a te Ermelo

Historisch onderzoek Harderwijkerweg 134a te Ermelo Notitie Contactpersoon Dennis van den Berge Datum 30 september 2014 Kenmerk N031-1222119DSB-bdv-V02-NL Historisch onderzoek Harderwijkerweg 134a te Ermelo 1 Inleiding In opdracht van de gemeente Ermelo

Nadere informatie

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2

Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 Post UIT - 32630 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 1 van 2 Post UIT - 32630 Scan nummer 1 van 1 - Scanpagina 2 van 2 Feitenrelaas behorend bij schrijven d.d. 20 maart 2017, kenmerk ZA.17-43542/DU.17-32630

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2070301/3005061 op de op 27 maart 2012 bij hen ingekomen aanvraag van MSD / NV Organon, om vergunning krachtens de Wet

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00501565 ODH-2017-00127320 11 december 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen(godh.nl

Nadere informatie

Aanmeldnotitie Besluit Mer

Aanmeldnotitie Besluit Mer Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Aanmeldnotitie Besluit Mer Geerlings Metaalrecycling BV te Venlo Zaaknummer 2012-0164 d.d. 5 april 2012 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Besluit 3 2 Procedure 4 2.1

Nadere informatie

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland

ODMH Omgevingsdienst Midden-Holland WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT BESCHIKKING MILIEUASPECT INRICHTINGEN (artikel 3.10 lid 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht) Datum Nummer aanvraag Gegevens aanvrager Naam aanvrager Postbus

Nadere informatie

11-079 asbeststort DMH risico omgeving

11-079 asbeststort DMH risico omgeving Datum: 16 mei 2011 Aan: Gemeente Sliedrecht, D. Roza Van: GGD Zuid-Holland Zuid, I.G. Akkersdijk Betreft: Mogelijke risico s Derde Merwedehaven voor omgeving Op 13 mei 2011 heeft de gemeente Sliedrecht

Nadere informatie

Asbest in grond: het zit echt overal. Saskia Vermij, arbeidshygiënist

Asbest in grond: het zit echt overal. Saskia Vermij, arbeidshygiënist Asbest in grond: het zit echt overal Saskia Vermij, arbeidshygiënist Stukje geschiedenis 2 e helft 19 e eeuw 1993: Op- en overslag asbest in Rotterdamse en Amsterdamse haven Tussen 1917 en 1993 is circa

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N003-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer:

Wet milieubeheer. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Melding artikel ENCI te Maastricht. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Wet milieubeheer Melding artikel 8.19 ENCI te Maastricht Zaaknummer: 2015-0968 Kenmerk: 2015/48998 d.d. 16 juli 2015 Verzonden: INHOUDSOPGAVE 1 Melding 3 1.1

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus ZG MONTFOORT. Geachte heer Dronkert,

1 Inleiding. 2 Beschikking. Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus ZG MONTFOORT. Geachte heer Dronkert, Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Nummer verontreiniging 6711 JC EDE GE

Nummer verontreiniging 6711 JC EDE GE Besluit Vaststellen ernst en spoedeisendheid Onderwerp Wet bodembescherming GERECTIFICEERD EXEMPLAAR Gemeente Ede T.a.v. de heer V. Waterreus Postbus 9022 6710 HK EDE Inlichtingen bij Tonny Eidhof post@gelderland.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING 2015011064 / CHK

BESCHIKKING 2015011064 / CHK Zaaknummer 0138912 Dossier 913198 Ons kenmerk 2015011064 / CHK BESCHIKKING De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid heeft namens Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland op 4 november 2014 een melding ontvangen

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016 AANTEKENEN Handelsonderneming Bepo B.V. T.a.v. de directie Ceintuurbaan 124 3051 KD ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong,

1 Inleiding. Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten. Geachte heer De Jong, 1 Afdeling Handhaving Aan: Stichting Woonvoorziening Kockengen T.a.v. P.J.R. de Jong Snoeksloot 22 3993 HL Houten Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2032122/2774502 op de op 26 mei 2011 bij hen ingekomen aanvraag van SABIC Innovative Plastics BV, om vergunning krachtens

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Gemeente Zeist T.a.v. de heer R. Groenink Postbus AM Zeist. Geachte heer Groenink,

1 Inleiding. 2 Saneringsplan. Aan: Gemeente Zeist T.a.v. de heer R. Groenink Postbus AM Zeist. Geachte heer Groenink, 1 Afdeling Handhaving Aan: Gemeente Zeist T.a.v. de heer R. Groenink Postbus 513 3700 AM Zeist Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER stortontheffing artikel 10.63 WET MILIEUBEHEER verleend aan Maatschap Ten Have-Mellema Storten buiten inrichting Groningen, 31 augustus 2010 Nr. 2010-46.167/35, MV Zaaknummer: 263592 Inhoudsopgave 1. WET

Nadere informatie

2. DOELSTELLING PROTOCOL GRONDVERZET

2. DOELSTELLING PROTOCOL GRONDVERZET Onderdelen van het protocol grondverzet zijn de in de bijlage opgenomen asbeststappenplan (bijlage I), asbestkansenkaart (bijlage II) en checklist vooronderzoek asbest (bijlage III). 2. DOELSTELLING PROTOCOL

Nadere informatie

De Lusthoven 96, Kruisberghoeve, Arendonk

De Lusthoven 96, Kruisberghoeve, Arendonk De Lusthoven 96, Kruisberghoeve, Arendonk Programma van Maatregelen Auteur: Jeroen Vermeersch Autorisatie: J.A.G. van Rooij (OE/ERK/Archeoloog/2017/00169) 1 Inleiding In opdracht heeft Vlaams Erfgoed Centrum

Nadere informatie

asbeststort DMH risico omgeving

asbeststort DMH risico omgeving Datum: 11 mei 2011 Aan: Gemeente Dordrecht, E. Hoff Van: GGD Zuid-Holland Zuid, I.G. Akkersdijk Betreft: Mogelijke risico s Derde Merwedehaven voor omgeving Op 21 april 2011 heeft de gemeente Dordrecht

Nadere informatie

Castermans I is grotendeels vrij toegankelijk, Castermans II is niet vrij toegankelijk.

Castermans I is grotendeels vrij toegankelijk, Castermans II is niet vrij toegankelijk. AFZENDER: LievenseCSO Milieu B.V. / Postbus 1323 / 6201 BH Maastricht Wilre bv t.a.v. Mevrouw M. van den Dool Aalsterweg 67 5615 CB Eindhoven UW KENMERK - ONS KENMERK 17B031-05 CONTACTPERSOON J. Wirtz

Nadere informatie

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT VASTSTELLING ERNST EN SPOEDEISENDHEID BIJ VOLLEDIG ONDERZOEK VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 21 februari 2014 Onderwerp : Wet bodembescherming - zaaknummer 2013-017626 Locatie

Nadere informatie

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp

BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp BODEMINSPECTIE OP ASBEST aan de Harskamperweg 84 te Harskamp Opdrachtgever : Bart Boon Barneveld BV Adres : Barnseweg 124 Postcode, plaats : 3771 RP Barneveld Contactpersoon : Dhr. H. van Grootheest Telefoonnummer

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255457

Nadere informatie

Prins. Milieu Consultancy. Plan van aanpak voor het deels ontgraven van een puinpad. op een bosperceel aan de Veenburgerweg te Zwartebroek

Prins. Milieu Consultancy. Plan van aanpak voor het deels ontgraven van een puinpad. op een bosperceel aan de Veenburgerweg te Zwartebroek Prins Plan van aanpak voor het deels ontgraven van een puinpad op een bosperceel aan de Veenburgerweg te Zwartebroek Milieu Consultancy Asbest- en bodemonderzoek Saneringsbegeleiding Schimmelpennincklaan

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 Zaaknummer 00489029 2501 GB Den Haag Ons Kenmerk ODH-2017-00071513 T (070)21 899 02 Datum 1 7 JULI 2817 E vergunningen@odh.nl I

Nadere informatie

INTREKKING VERGUNNING

INTREKKING VERGUNNING INTREKKING VERGUNNING verleend door College van B&W van de gemeente Groningen op 15 augustus 1984 INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR het uitbreiden en wijzigen van de inrichting aan de Oude Roodehaansterweg

Nadere informatie

VERSLAG INSPECTIEPROJECT ASBEST OP STORTPLAATSEN

VERSLAG INSPECTIEPROJECT ASBEST OP STORTPLAATSEN VERSLAG INSPECTIEPROJECT ASBEST OP STORTPLAATSEN COLOFON Plaats: Den Haag, september 2007 Projectnummers: Inspectieonderwerpen: Directie: A748 Blootstelling aan asbestvezels op stortplaatsen Bouw Landelijke

Nadere informatie

Fractie in de gemeenteraad van Emmen

Fractie in de gemeenteraad van Emmen ra EM Aan: Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Emmep- 10-OB363. Betreft Onderwerp Datum Schriftelijke vragen Ex Art 38 Reglement van Orde U Mti ZUIU Transportbedrijf Louis Wittendorp,

Nadere informatie

Aan: Van Vliet Caravans B.V. t.a.v. de heer J. van Vliet Kromwijkerdijk HW WOERDEN. Geachte van Vliet,

Aan: Van Vliet Caravans B.V. t.a.v. de heer J. van Vliet Kromwijkerdijk HW WOERDEN. Geachte van Vliet, Dienst Water en Milieu Aan: Van Vliet Caravans B.V. t.a.v. de heer J. van Vliet Kromwijkerdijk 8 3448 HW WOERDEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum 00501699 ODH-2018-00000788 2 3 JAN. 2018 omgevingsdienst ezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 G Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odti.nl

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van H.W.H. Groenendijk (PVV) (d.d. 11 februari 2016) Nummer Aan de leden van Provinciale Staten

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van H.W.H. Groenendijk (PVV) (d.d. 11 februari 2016) Nummer Aan de leden van Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten op vragen van H.W.H. Groenendijk (PVV) (d.d. 11 februari 2016) Nummer 3133 Onderwerp Snel duidelijkheid over gezondheidssituatie Drechtsteden Aan de leden van Provinciale Staten

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN

omgevingsdienst HAAGLANDEN Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Besctiikking 00496482 ODH-2017-00102959 " 6 OKT. 2017 omgevingsdienst Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899

Nadere informatie

Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP), mevrouw drs. ing. O.A.C. de Meij (50PLUS) over asbesthoudende baggerspecie in De Glip, gemeente Heemstede

Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP), mevrouw drs. ing. O.A.C. de Meij (50PLUS) over asbesthoudende baggerspecie in De Glip, gemeente Heemstede Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Datum ingekomen vragen : 5 december 2016 Datum GS-besluit: : Vragen nr. 140 Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP), mevrouw drs. ing. O.A.C. de

Nadere informatie

ZUID. lan Gedeputeerde Staten. Last onder dwangsom. Geachte directie.

ZUID. lan Gedeputeerde Staten. Last onder dwangsom. Geachte directie. Gedeputeerde Staten DCMR Milieudienst Rijnmond Afdeling Inspectie en Handhaving Contact provincie j ^ Q j ^ L A N D ZUID TOIO-246 F 010-246 82 83 info@dcmr.nl Postadres DCMR Postbus 843 3100 AV Schiedam

Nadere informatie

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004

Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Verkennend bodemonderzoek plangebied t Spieghel, Grontmij, maart 2004 Conclusies Door middel van het uitgevoerde bodemonderzoek is inzicht verkregen in de milieuhygiënische kwaliteit van de bodem ter plaatse

Nadere informatie

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE

2513AA22XA. De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1 A 2513 AA S GRAVENHAGE 2513AA22XA Postbus 90801 2509 LV Den Haag Parnassusplein 5 T 070 333

Nadere informatie

Nieuwegein. Datum 29 april 2016 Portefeuillehouder P.W.M. Snoeren

Nieuwegein. Datum 29 april 2016 Portefeuillehouder P.W.M. Snoeren Nieuwegein 2016-186 Aan De raad van de gemeente Nieuwegein Onderwerp Beantwoording art. 42 br. VSP d.d. 29-04-16 inzake toepassen bestuursdwang wegens asbesthoudend materiaal kerk aan (zie 2016-146) Afdeling

Nadere informatie

Beschikking over het geval van ernstige verontreiniging en niet-spoedeisende sanering voormalige vuilstort Kromslootpark te Almere

Beschikking over het geval van ernstige verontreiniging en niet-spoedeisende sanering voormalige vuilstort Kromslootpark te Almere Beschikking over het geval van ernstige verontreiniging en niet-spoedeisende sanering voormalige vuilstort Kromslootpark te Almere Beschikking Wet bodembescherming Beschikking over het geval van ernstige

Nadere informatie

Rutte Groep te Amsterdam; beschrijving van de milieuneutrale wijziging van de inrichting aan de Santoriniweg 29 te Amsterdam

Rutte Groep te Amsterdam; beschrijving van de milieuneutrale wijziging van de inrichting aan de Santoriniweg 29 te Amsterdam Rutte Groep te Amsterdam; beschrijving van de milieuneutrale wijziging van de inrichting aan de Santoriniweg 29 te Amsterdam Onderdeel van de vergunningaanvraag voor het veranderen van de inrichtingen

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning. Zaaknummer:

Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning. Zaaknummer: Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning Zaaknummer: 545160 Havenbedrijf Amsterdam N.V. De heer J. Blom Postbus 19406 1000 GK AMSTERDAM

Nadere informatie

PLAN VAN AANPAK VERONTREINIGING MET MINERALE OLIE EN ZINK OP HET PERCEEL HOGEWEG / PAGENLAAN TE LIMMEN

PLAN VAN AANPAK VERONTREINIGING MET MINERALE OLIE EN ZINK OP HET PERCEEL HOGEWEG / PAGENLAAN TE LIMMEN PLAN VAN AANPAK VERONTREINIGING MET MINERALE OLIE EN ZINK OP HET PERCEEL HOGEWEG / PAGENLAAN TE LIMMEN In opdracht van: Naam : Gemeente Castricum Postadres : Postbus 3101 Postcode + plaats : 1900 BH Castricum

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Gemeente Nieuwegein T.a.v. de heer B.P. Asselt Postbus 1 3430 AA Nieuwegein. Geachte heer Asselt,

1 Inleiding. Aan: Gemeente Nieuwegein T.a.v. de heer B.P. Asselt Postbus 1 3430 AA Nieuwegein. Geachte heer Asselt, 1 Afdeling Handhaving Aan: Gemeente Nieuwegein T.a.v. de heer B.P. Asselt Postbus 1 3430 AA Nieuwegein Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr BESCHIKKING Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr. 2017-2414 Aanvraag Op 13 november 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Enzerink B.V. Het

Nadere informatie

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn

Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Notitie Contactpersoon Erik Vonkeman Datum 12 december 2013 Kenmerk N004-1220503ERT-baw-V01-NL Visuele inspectie voormalige stortplaatsen in de gemeente Apeldoorn Voor u ligt de uitwerking van de visuele

Nadere informatie

BODEMSANERINGSPROJECT

BODEMSANERINGSPROJECT BODEMSANERINGSPROJECT VOORMALIGE STORTPLAATS HUISHOUDELIJK AFVAL EYSELS - TURNHOUT 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. OBBO 1. PAK in bodem 2. Zware metalen in bodem 3. Minerale olie in bodem 4. PAK in grondwater

Nadere informatie

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Besluit (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Op verzoek van Provincie Groningen ten behoeve van een inrichting bedoeld voor afvalverwerking. (Locatie: Warvenweg 15, Farmsum) Groningen, 23 mei

Nadere informatie

Aan: De heer R.R.E. Wildeman Portengen 45 3628 EC Kockengen. Geachte heer Wildeman,

Aan: De heer R.R.E. Wildeman Portengen 45 3628 EC Kockengen. Geachte heer Wildeman, Dienst Water en Milieu Aan: De heer R.R.E. Wildeman Portengen 45 3628 EC Kockengen Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl Datum

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 19 juni 2013) Nummer Onderwerp Publicatie van besluiten

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 19 juni 2013) Nummer Onderwerp Publicatie van besluiten van Gedeputeerde Staten op vragen van A.H.K. van Viegen (PVDD) (d.d. 19 juni 2013) Nummer 2831 Onderwerp Publicatie van besluiten Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting vragensteller Vanaf 2014

Nadere informatie

Asbestonderzoek bij scheepswerven en treinonderhoudsplaatsen deelproject asbestobjecten 2010. Datum 16 mei 2011 Status Definitief

Asbestonderzoek bij scheepswerven en treinonderhoudsplaatsen deelproject asbestobjecten 2010. Datum 16 mei 2011 Status Definitief Asbestonderzoek bij scheepswerven en treinonderhoudsplaatsen deelproject asbestobjecten 2010 Datum 16 mei 2011 Status Definitief Colofon VROM-Inspectie Directie Uitvoering Milieugevaarlijke Stoffen Nieuwe

Nadere informatie

PROVINCIE:: UTRECHT Dienst water en milieu

PROVINCIE:: UTRECHT Dienst water en milieu PROVNCE:: UTRECHT Dienst water en milieu Galileïlaan 15 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Telefoon 030-589111 Fax 030-522564 Crediet en Effecten Bank rek nr 699058554 Datum Nummer Uw brief van Uw nummer Bijlage

Nadere informatie

Inspectie van de bodem middels een vooronderzoek ter plaatse van de percelen C 2552 en C 2553 in Breda

Inspectie van de bodem middels een vooronderzoek ter plaatse van de percelen C 2552 en C 2553 in Breda *OMWB524761* Postbus 75 5000 AB Tilburg 013 206 01 00 info@omwb.nl http://www.omwb.nl Inspectie van de bodem middels een vooronderzoek ter plaatse van de percelen C 2552 en C 2553 in Breda Vooronderzoek

Nadere informatie

Betreft : rapport nacontrole Roermond. Inleiding Op jongstleden zijn inspecties te Roermond uitgevoerd.

Betreft : rapport nacontrole Roermond. Inleiding Op jongstleden zijn inspecties te Roermond uitgevoerd. Steelhaven B.V. T.a.v.de heer J.A.C. Brouwers Postbus 245 6040 AE ROERMOND Roermond, 19 12 2014, Behandeld door : thh Onze ref. : 10007/140065.0/ RBO 19 12 2014 Projectnummer : 140065.0/ 25.14.00528.1

Nadere informatie

Postadres Postfach 4461 Postbus ZUG 2001 DA Haarlem ZWITSERLAND

Postadres Postfach 4461 Postbus ZUG 2001 DA Haarlem ZWITSERLAND Gedeputeerde Staten Datum Ons kenmerk 2008-40156 Onderwerp Wet bodembescherming. Kruitpad 16, KNSF-terrein te Muiden. Locatiecode NH/0424/00012. Deelsanering deelgebied 3. Bezoekadres Houtplein 33 Haarlem

Nadere informatie

omgevingsdienst HAAGLANDEN Wet bodembescherming - geval van bodemverontreiniging

omgevingsdienst HAAGLANDEN Wet bodembescherming - geval van bodemverontreiniging Zaaknummer Ons Kenmerk Datum Beschikking 00499956 ODH-2017-00122323 2 7 DE. 2017 Bezoekadres Zuid-Hollandplein 1 2596 AW Den Haag Postadres Postbus 14060 2501 GB Den Haag T (070) 21 899 02 E vergunningen@odh.nl

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ februari 2018

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ februari 2018 Beschikking AANTEKENEN Tank Services Pernis B.V. T.a.v. de directie Propaanweg 27 3196 KH VONDELINGENPLAAT RT Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W

Nadere informatie

Welkom! Info-avond: Resultaten onderzoek Stortplaats Padbroek. Cuijk, Padbroek 15 december 2011

Welkom! Info-avond: Resultaten onderzoek Stortplaats Padbroek. Cuijk, Padbroek 15 december 2011 Welkom! Info-avond: Resultaten onderzoek Stortplaats Padbroek Cuijk, Padbroek 15 december 2011 Programma 19.30; Opening door G. Stoffels 19.40; Intro op de avond 19.50; Resultaten onderzoek Vuilstort 20.30;

Nadere informatie

DEFINITIEVE VERGUNNING. EEW Energy from Waste Delfzijl BV

DEFINITIEVE VERGUNNING. EEW Energy from Waste Delfzijl BV DEFINITIEVE VERGUNNING verleend aan EEW Energy from Waste Delfzijl BV ten behoeve van de activiteit het wijzigen van de verwerkingscapaciteit (locatie: Oosterhorn 38, 9936 HD te Farmsum) Groningen, 17

Nadere informatie

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld)

: NEN 5740 ONV (onverdacht), NEN 5707 VED-H (Verdachte locatie met diffuse bodembelasting heterogeen verdeeld) In het kader van de herontwikkeling van de locatie Boerderij Groot Krakhort aan de Bolderikhof 18 te Leusden is eens het volgende bodemonderzoek beoordeeld: Titel : Verkennend Bodemonderzoek en Asbest

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant om de door het college van burgemeester en wethouders van Nistelrode verleende oprichtingsvergunning krachtens de Wet milieubeheer van 18 mei 1993,

Nadere informatie

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8664

datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8664 datum x kenmerk x uw kenmerk/brief van x doorkiesnummer x R41/ 010 284 8664 onderwerp x X behandeld door/e-mail x sloopvergunning (nummer 20090194) verwijderen asbesthoudend plafond Wormerhoek W.L.G. Bolleboom

Nadere informatie

Aan: Albucon BV T.a.v. de heer J. Ruizendaal Postbus CC Zeist. Geachte heer Ruizendaal,

Aan: Albucon BV T.a.v. de heer J. Ruizendaal Postbus CC Zeist. Geachte heer Ruizendaal, 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: Albucon BV T.a.v. de heer J. Ruizendaal Postbus 2123 3700 CC Zeist Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb.

Ter plaatse van het hierboven genoemde perceel is sprake van een geval van ernstige verontreiniging als bedoeld in artikel 29 lid 1, van de Wbb. 1 Afdeling Vergunningverlening Aan: De Elf Provinciën BV T.a.v. de heer G. Haverkamp Bisonspoor 4005 3605 LV MAARSSEN Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583306 Fax 030-2582990 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Algemene consumentenvoorwaarden. Bouwtechnische keurders Aangesloten bij het keurmerk vakkundig gekeurd

Algemene consumentenvoorwaarden. Bouwtechnische keurders Aangesloten bij het keurmerk vakkundig gekeurd Algemene consumentenvoorwaarden Bouwtechnische keurders Aangesloten bij het keurmerk vakkundig gekeurd Inhoud Artikel 1 Wanneer zijn deze voorwaarden van toepassing? 3 Artikel 2 Hoe regelen het bouwkundig

Nadere informatie