Fractie in de gemeenteraad van Emmen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Fractie in de gemeenteraad van Emmen"

Transcriptie

1 ra EM Aan: Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Emmep- 10-OB363. Betreft Onderwerp Datum Schriftelijke vragen Ex Art 38 Reglement van Orde U Mti ZUIU Transportbedrijf Louis Wittendorp, hierna te noemen "Wi1xendo*pi 19mei2010 Co"nCrbr>v\ Vragen ex art 38 Rond de uitbreiding van de milieuvergunning ten behoeve van de bedrijfsactiviteiten van Transportbedrijf Louis Wittendorp, gevestigd te Klazienaveen aan de Energiestraat 15, blijven grote zorgen bij de direct omwonenden. Deze zorgen betreffen met name: Het ompakken van houtskool; Het shredden van pallets per week; Het verdubbelen van de puinverwerkende capaciteit; Het niet voldoen aan de huidige vergunning; Het gebrek aan handelen ter zake meldingen die worden gedaan; De onderverhuur aan een steigerbouwbedrijf. De voornoemde zorgen zullen wij op detailniveau aan u voorleggen, met name vanwege het concrete en in de brief van brief van 20 november 2009 met het kenmerk aangekondigde voornemen om een binnenplanse ontheffing als bedoeld in art. 3.6 van de Wro te verlenen. 1. Het ompakken van houtskool; Wittendorp heeft een verruiming van de vergunning gevraagd om houtskool & actieve kool om te pakken. Definitie van houtskool: Gevaarlijke werking Omgang met Houtskool Opslag Houtskool kan het ademhalingssysteem en het hart-en bloedvatenstelsel negatief beïnvloeden, kan milde irritatie veroorzaken bij inhalatie, contact of inname Een luchtverversingssysteem wordt aanbevolen, terwijl beschermkledij, handschoenen en beschermende brillen nodig zijn bij het omgaan met houtskool; een oogspoeler in de nabijheid van een installatie met houtskool is aan te bevelen In een gesloten container bewaren, houtskool moet gebruikt worden in een open, goed geventileerde ruimte 1.1. Erkent het college bovengenoemde definitie van houtskool? 1.2, Is het College bekend dat houtskool is geclassificeerd in de ADR-klasse 4.2 en vatbaar voor zelfontbranding is? Welke risico analyse heeft de gemeente met betrekking tot deze werking gemaakt?

2 EfHMËÜ 1.3. Gezien de gezondheidsrisico's die het werken met houtskool met zich meebrengt, vraagt Wakker Emmen zich af of het College voornemens is metingen te verrichten die de ppmwaarden vaststellen en te controleren of deze zich binnen de richtlijnen van de Europese Unie bevinden om daarmee de gezondheidsrisico's voor direct omwonenden te kunnen monitoren en daar waar nodig actie te ondernemen? 1.4. Is het College bekend met het feit dat de afstand van de opslagplaats van de houtskool circa 40 meter van de dichtstbijzijnde bebouwing is? Heeft de gemeente zich gerealiseerd welke risico's de geringe afstand tussen de woonomgeving en de verwerking van de houtskool voor de bewoners concreet betekent. Zo nee, hoe kan dit? Zo ja, wat kan de gemeente doen aan de onrust bij de bewoners? 1.5. Heeft het college bezwaar gemaakt bij de provincie met betrekking tot de ompak activiteiten van deze grondstof, op basis van de bijzondere eigenschappen van deze stof in relatie tot de omwonenden, en de andere voorliggende argumenten? Zo nee, waarom niet? Zo ja, Wat was het antwoord van de provincie? 1.6. Is het College op de hoogte van het rapport van Peutz nr. FA RA, dat als basis dient voor de aanvraag van de vergunning? Zo nee, op basis waarvan heeft de gemeente dan bij brief van brief van 20 november 2009 met het kenmerk aangekondigd voornemens te zijn om een binnenplanse ontheffing als bedoeld in art. 3.6 van de Wro te verlenen? 1.7. Welke maatregelen neemt het College ten aanzien van mogelijke calamiteiten die op dit bedrijf kunnen ontstaan, ter bescherming van de omwonenden? 2. Het "shredden" van pallets per week; Wittendorp heeft eveneens verruiming van de vergunning gevraagd om pallets per week te "shredden". De aanvraag laat zien dat Wittendorp de verwerking hiervan tussen 07:00 uur en 23:00 uur wil kunnen laten plaatsvinden. Deze ontwikkeling is voor Wakker Emmen verontrustend omdat niet alleen de geluidshinder tot zelfs fysieke aandoeningen kan leiden 1, Tevens spreekt het "IPO Groencomposteerders2" over het nemen van maatregelen ter voorkoming van stofvervuiling. Uitgangspunt daarbij is dat stofbestrijding nodig is "alleen dan noodzakelijk" indien op korte afstand woningen zijn gelegen Vindt het College de plaats en het tijdstip waar deze activiteiten dienen plaats te vinden, geschikt om dergelijke aantallen pallets te gaan verwerken? Zo ja, waarom? 2.2. Wakker Emmen wil weten wat de gemeente gaat doen om de omwonenden te beschermen tegen geluidshinder, met name ook vanwege het feit dat de overlast langere periode per dag in beslag zal nemen in combinatie met alle daarbij vrijkomende stof. 1 De Europese normen spreken over: "Geluid heeft niet alleen gevolgen voor de levenskwaliteit maar ook - wanneer bepaalde geluidsdrempels worden overschreden (vanaf 60 Ldn db(a) volgens het Europees Milieuagentschap) - voor de volksgezondheid".

3 a Ei 2.3. Voorschrift 3 van de IPO Groencomposteerders2 geeft aan:(citaat)" Na het shredderen moet het neergeslagen shredderstof direct worden verwijderd. Het verzamelde stof moet zodanig worden opgeslagen dat het zich niet meer kan verspreiden." Aangezien het shredderen van houten pallets vergelijkbare elementen bevat, vraagt Wakker Emmen zich af of dezelfde eisen zullen worden gesteld aan Wittendorp. Op welke wijze gaat het college dit handhaven? 2.4. Geshredderd hout dient conform de voornoemde IPO norm op een vastgestelde wijze te worden opgeslagen. Gelden deze normen ook voor de opslag van de pallets die zijn geshredderd en zo ja op welke wijze wordt dit gehandhaafd? 2.5. Welke zekerheid gaat de gemeente haar burgers en meer in het specifiek de direct omwonenden van het bedrijf Wittendorp bieden dat zij zo min mogelijk overlast ervaren van de activiteiten bij Wittendorp 3. Het verdubbelen van de puinverwerkende capaciteit; In de aanvraag is af te lezen dat wordt verzocht om de vergunning qua capaciteit om puin te verwerken van ton per jaar/dient te worden uitgebreid naar ton per jaar. Een en ander zou volgens de aanvraag geen extra verkeersbewegingen met zich meebrengen Hoe kijkt het College aan tegen de door Wittendorp gedeponeerde stelling, dat de dubbele hoeveelheid van materiaal getransporteerd kan worden zonder extra verkeersbewegingen? 3.2. In voornoemd rapport van Peutz nr. FA RA, staat opgenomen in Tabel 3 het aantal verkeersbewegingen door Wittendorp jaarlijks uit te voeren. Dit zijn (uitgaande van 300 werkdagen per jaar, 6 werkdagen a 12 uur per dag) 174 voortuigen per dag. Is dit een wenselijke situatie voor het college, gezien de verkeersveiligheid ter plaatse? 3.3. Hoe gaat de gemeente de bewoners bijstaan ter zake de verkeersveiligheid? 3.4. Welke maatregelen gaat de gemeente nemen om verkeersoverlast in de directe omgeving van het bedrijf te voorkomen, dan wel beheersbaar te houden? 3.5. De puinbreker veroorzaakt nu a jaarlijks circa uur per jaar geluidshinder, blijkens dezelfde rapportage van Peutz. Indien de vergunning wordt verleend voor verdubbeling van de capaciteit betekent dit concreet 50 weken lang 5 werkdagen per week, 8 uur per dag puin breken. Vind het College dit wenselijk voor de omwonenden? 4. Het niet voldoen aan de voorwaarden van de huidige vergunning: In de afgelopen jaren zijn er diverse overtredingen geconstateerd op het bedrijf van Wittendorp. Hierbij ging het om overtredingen zoals: Het bouwen zonder de benodigde bouwvergunning; «Het lozen van vetten zonder de benodigde vet-afscheider; Het hebben van materialen op het terrein waarvoor (nog) geen vergunning is verleend; Het overtreden van de geluidshinderwet.

4 REMMEN De minister van VROM, Gedeputeerde Staten en het college van B&W zijn verantwoordelijk voor de handhaving als bestuursorganen. Ze hebben namelijk als taak: het zorgdragen voor de bestuursrechtelijke handhaving van de zorg voor het milieu en de bescherming van het milieu tegen afvalstoffen in de zin van art Wm. (art. 18.2a lid 1 Wm.) Hoe gaat de gemeente het tot nu toe kennelijk falende handhavingsbeleid ten behoeve van de omwonenden controleren? 4.2. Wakker Emmen wil weten hoe het college aan kijkt tegen de handhaving bij Wittendorp. Is er sprake van een onevenredig aantal meldingen en wat is er tot op heden gedaan met de meldingen 4.3. Wat is de mening van het college hoe Wittendorp omgaat met de voorwaarden die aan de vergunningen zijn gesteld? Is het college tevreden ter zake het huidige handhavingsbeleid bij Wittendorp? 4.4. Hoe ziet de gemeente haar rol inzake het voorkomen dat er overiast (geluidshinder laat in de avond) ontstaat, milieuschade wordt veroorzaakt, ziekte wordt veroorzaakt door de verleende vergunning? 4.5. Verwacht het college, indien de vergunning wórdt verleent, er een stijging van het aantal meldingen zal plaats vinden? Zo ja, gaat het college de handhaving bij Wittendorp verscherpen? 5. Het gebrek aan handelen ter zake meldingen die worden gedaan: In de afgelopen periode maar ook de afgelopen jaren is er door buren van Wittendorp regelmatig contact gezocht met de gemeente en de provincie om aan te geven dat Wittendorp regels overtreed, waar men direct last van heeft. Deze buren worden in hun beleving niet serieus genomen door de overheid in het algemeen, blijkens het feit dat er geen enkele actie volgt waaruit zij kunnen opmaken dat er iets met hun klachten gebeurt. Daarnaast is het ook in veel gevallen niet of nauwelijks mogelijk contact te leggen met de verantwoordelijke ambtenaren Hoe gaat de gemeente de communicatie verbeteren met de direct omwonenden om de voornoemde klachten over de bereikbaarheid te verbeteren en het vermeend "gebrek aan handelen van de zijde van de overheid" toe te lichten? 5.2. Hoeveel klachten c.q. meldingen zijn er bij de gemeente binnen gekomen en hoe is hiermee omgegaan? 6. Onderverhuur: Wittendorp verhuurt een deel van zijn terrein aan een bedrijf dat steigermaterialen verhuurt. Het betreft circa 1/3 van het bedrijfsterrein van "Wittendorp". Dit bedrijf werkt kennelijk 24 uur per dag en veroorzaakt veel geluidsoverlast daar waar het gaat om in en uitladen van vrachtwagens. De huidige verruiming van de vergunning maakt geen melding van dergelijke activiteiten op het terrein.

5 MNNËN 6.1. Is voor deze activiteiten separaat een vergunning verleend? 6.2. Hoe kan de geluidshinder, veroorzaakt door dit bedrijf door het college aan banden worden gelegd? 7. Is het college van mening dat de uitbreiding van deze vergunning wenselijk is op de locatie waar Wittendorp zijn bedrijf is gevestigd en heeft het college overwogen een negatief advies te geven t.a.v. vergunningaanvraag. Zo nee, waarom niet? Graag zien wij de reactie wandet college binnen de gestelde termijnen tegemoet. Namens Wakker Emrnen / / IJ Jos van Goethem / /,r/,/l

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255457

Nadere informatie

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur.

Omschrijving aanvraag De aanvraag betreft buurtfeest t Bultje op 9 september 2017 van tot uur. .. Buurtvereniging 't Bultje De heer R.T. van der Zwaag Halvenne 34 5595 HG LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 31 augustus 2017 Zaaknummer:

Nadere informatie

E115J11ij ( 55.

E115J11ij ( 55. Omgevingsdienst Zuid-Holland Z PrAO PAP / A r A Gemeente Papendrecht t.a.v. de heer B. Seelen Postbus 11 3350 AA PAPENDRECHT 11 1 1 0 E115J11ij111111111 ( 55. OPD 31.05.2013 0721 1 _ - -arkgst CNV 31 i'1/44ei

Nadere informatie

bijlage(n) 1. (0591) Onderwerp: Vragen ex. art. 38 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad

bijlage(n) 1. (0591) Onderwerp: Vragen ex. art. 38 van het Reglement van Orde voor de vergaderingen van de raad Raadhuisplein 1 7811 APEmmen Telefoon (0591) 68 55 55 Correspondentieadres: Postbus 30001 ente t

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT

(ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT (ONTWERP) AMBTSHALVE WIJZIGING VERGUNNING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT Verleend Aan Top Trans Holding BV (Locatie: Industrie 16 te Noordhorn) Groningen, april 2012 Nr. 2011-17266 Zaaknummer:

Nadere informatie

provinci renthe 1.1. Ondenrerp Wij hebben op 2 december 2014 een verzoek ontvangen van Cubri Pallet en Handelsmaatschappij

provinci renthe 1.1. Ondenrerp Wij hebben op 2 december 2014 een verzoek ontvangen van Cubri Pallet en Handelsmaatschappij Prooinciebuis \lesterbrink r, Assen Postødres Postbus rzz.,94oo ec Assen www.drenthe.nl r (o92) 36 tt tj r (o92) 36 t7 77 provinci renthe VERZ0NDEN -3ÜEC,20l'r Assen, 3 december 201 4 Ons kenmerk 201 402074-0040336

Nadere informatie

Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/ Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr Datum:

Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/ Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr Datum: Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/10-00291 Behandelend ambtenaar L. Wignand Postreg.nr. Tel.nr 0345-636286 Datum: 31-01-10 ONDERWERP: Aanpassing APV aan de Wabo Vertrouwelijk Openbaar besluit

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen INLEIDING De meeste mensen willen graag wonen in een gemeente die veilig is en er netjes en verzorgd uitziet. Maar we willen ook wel eens iets aan de omgeving

Nadere informatie

BESLUIT INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Transportbedrijf P. Pikkert V.O.F.

BESLUIT INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Transportbedrijf P. Pikkert V.O.F. BESLUIT INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING van Transportbedrijf P. Pikkert V.O.F. Voor de op- en overslag van rejects, bietenstaartje en/of perspulp, zand/grind en bestratingsmaterialen (Locatie: Roderwolderdijk

Nadere informatie

Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Geen actie tegen bouwoverlast buiten kantooruren Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Samenvatting 1 juni 2012 RA120866 Twee buren ondervinden overlast van bouwwerkzaamheden

Nadere informatie

(Geluids-)overlast evenementen

(Geluids-)overlast evenementen (Geluids-)overlast evenementen Inleiding Het huidige evenementenbeleid van de gemeente Asten is op 19 december 2006 door de gemeenteraad vastgesteld. Hierin zijn ook de geluidsnormen voor evenementen opgenomen.

Nadere informatie

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 3 maart 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT238015

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning UV

Ontwerp omgevingsvergunning UV Ontwerp omgevingsvergunning UV 20150044 Aanvraag Op 13 april 2015 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het veranderen van een rundveehouderij op het adres Stokershorst 5 te Nederweert-Eind.

Nadere informatie

bedrijfsontwikkeling (bedrijfsverzamelgebouw) op een gebied gelegen aan de Nassau dwarsstraat tussen de Nassaulaan en de A59.

bedrijfsontwikkeling (bedrijfsverzamelgebouw) op een gebied gelegen aan de Nassau dwarsstraat tussen de Nassaulaan en de A59. Raadsvoorstel Inleiding:Door Poland en Wagemakers B.V. wordt verzocht om medewerking voor een bedrijfsontwikkeling (bedrijfsverzamelgebouw) op een gebied gelegen aan de Nassau dwarsstraat tussen de Nassaulaan

Nadere informatie

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN

Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN B&W-nr.: 06.1286 d.d. 14-11-2006 Onderwerp Artikel 19, lid 2 WRO procedure bouw serre Golden Tulip BESLUITEN 1. Voornemens te zijn vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Schuttersveld ten behoeve

Nadere informatie

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr BESCHIKKING Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr. 2017-2414 Aanvraag Op 13 november 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Enzerink B.V. Het

Nadere informatie

Vragen nr Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland. Haarlem, 29 november Onderwerp: vragen van de heer G.A.L.

Vragen nr Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland. Haarlem, 29 november Onderwerp: vragen van de heer G.A.L. Vragen nr. 135 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 29 november 2011 Onderwerp: vragen van de heer G.A.L. van Unnik (PVV) Bijlage: 2 De voorzitter van Provinciale Staten van Noord-Holland

Nadere informatie

Doorkiesnr. 010-246 82 52

Doorkiesnr. 010-246 82 52 m Airclips B.V. Nijverheidscentrum IB 2761 JP ZEVENHUIZEN Parallelweg 1 Postbus DCMR 843 3100 milieudienst AV Sciiiedam T 010-246 80 00 Rijnmond F 010-246 82 83 E coen.boogerd@dcmr.nl W www.dcmrnl BESLUIT

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Vragen inzake mestbewerkingsbedrijf Koolen te Asten Vragen van het lid van Provinciale Staten ir. M. van der Wel d.d. 16 januari 2012 Bijlage(n)

Nadere informatie

VMR Actualiteitendag Handhaving - beginselplicht 19 maart 2015

VMR Actualiteitendag Handhaving - beginselplicht 19 maart 2015 VMR Actualiteitendag Handhaving - beginselplicht 19 maart 2015 mr. T.E.P.A. Lam advocaat Hekkelman Advocaten senior docent/onderzoeker Radboud Universiteit Nijmegen Thema s Handhavingsbeleid Concreet zicht

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 10 november 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT250700

Nadere informatie

M. Peterse raad september 2011

M. Peterse raad september 2011 9 M. Peterse 479 mar@valkenswaard.nl 11raad00437 29 september 2011 Afwijzen van een verzoek tot partiële herziening bestemmingsplan Valkenswaard Noord (Dijkstraat 134) Het voorliggende woonhuis wordt nu

Nadere informatie

I. SAMENVATTING BESLUIT

I. SAMENVATTING BESLUIT Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 16 maart 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT257437

Nadere informatie

Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk ;

Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk ; Gemeenteraad V.R. nummer: 2010/89 Sector Concernbeleid, Ondersteuning en Advies Ede, De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 21 september 2010, kenmerk 636692;

Nadere informatie

Datum maandag 30 november 2015 Onderwerp Ontwerp omgevingsvergunning Noordhoek / Bouwstoffenhandel Rivierendriesprong / Legalisering via de achterdeur

Datum maandag 30 november 2015 Onderwerp Ontwerp omgevingsvergunning Noordhoek / Bouwstoffenhandel Rivierendriesprong / Legalisering via de achterdeur Aan de voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht, de heer C.J.M. de Bruin Markt 22 3351 PB Papendrecht Datum maandag 30 november 2015 Onderwerp Ontwerp omgevingsvergunning Noordhoek /

Nadere informatie

Overzicht van het participatietraject

Overzicht van het participatietraject Bijlage: Overzicht van het participatietraject In deze bijlage wordt een overzicht gegeven van de bijdragen van de verschillende partijen in de totstandkoming van de Evenementenverordening 2014. De reacties

Nadere informatie

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER

stortontheffing artikel WET MILIEUBEHEER stortontheffing artikel 10.63 WET MILIEUBEHEER verleend aan Maatschap Ten Have-Mellema Storten buiten inrichting Groningen, 31 augustus 2010 Nr. 2010-46.167/35, MV Zaaknummer: 263592 Inhoudsopgave 1. WET

Nadere informatie

Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer

Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen. Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer Week 3 Bekendmakingen en omgevingsvergunningen Er zijn deze week geen bekendmakingen. Omgevingsvergunningen en Wet milieubeheer De volgende openbare bekendmakingen, van burgemeester en wethouders, liggen

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : WF Recycling Aangevraagde activiteiten : Beperken capaciteit opslag gevaarlijke afvalstoffen Locatie : Bedrijvenweg 47

Nadere informatie

Het verzoek, bestaande uit het aanvraagformulier met een kaart van de locatie in Roermond, maakt deel uit van het onderhavige besluit (bijlage 2).

Het verzoek, bestaande uit het aanvraagformulier met een kaart van de locatie in Roermond, maakt deel uit van het onderhavige besluit (bijlage 2). Ons kenmerk 2018/55773 Maastricht 21 augustus 2018 Zaaknummer 2018-204867 Bijlage(n) 2 Verzonden 21 augustus 2018 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Bij brief van 6 augustus 2018, ingekomen

Nadere informatie

I. SAMENVATTING BESLUIT

I. SAMENVATTING BESLUIT Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESLUIT van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 16 november 2010 Team Milieubeheer Nummer 8087955C

Nadere informatie

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid

Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid Rapport Gemeentelijke Ombudsman Overlastmeldingen adequaat behandeld Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid 18 juni 2013 RA131070 Samenvatting Een vrouw ondervindt geluidsoverlast van een ondergelegen kapsalon.

Nadere informatie

Op de voordracht van de Minister van Infrastructuur en Milieu van, nr., Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken;

Op de voordracht van de Minister van Infrastructuur en Milieu van, nr., Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken; Besluit van tot wijziging van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer, het Besluit bodemkwaliteit, het Besluit lozen buiten inrichtingen, het Besluit omgevingsrecht en het Waterbesluit

Nadere informatie

22 maart 2016 Commissie Ruimte & Vastgoed. Toelichting Bestemmingsplan Tongelre binnen de Ring (NRE) Zienswijze 8 Bewoners Patrijsstraat

22 maart 2016 Commissie Ruimte & Vastgoed. Toelichting Bestemmingsplan Tongelre binnen de Ring (NRE) Zienswijze 8 Bewoners Patrijsstraat 22 maart 2016 Commissie Ruimte & Vastgoed Toelichting Bestemmingsplan Tongelre binnen de Ring (NRE) Zienswijze 8 Bewoners Patrijsstraat NRE Terrein NRE Terrein Tuin grenzend aan gebouw 11 Kookstudio Uitzicht

Nadere informatie

3. Het bouwen zonder vergunning is enkel mogelijk indien voor het bouwen op grond van artikel 43 van de Woningwet geen bouwvergunning is vereist.

3. Het bouwen zonder vergunning is enkel mogelijk indien voor het bouwen op grond van artikel 43 van de Woningwet geen bouwvergunning is vereist. Verweerschrift namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Niedorp,inzake het bezwaarschrift van de heer Kok en mevrouw Brugman op het besluit van het college als verzonden d.d. 18-12-2008

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Euregioballooning Type ontheffing : Generieke ontheffing voor opstijgingen met heteluchtballonnen Datum ontvangst

Nadere informatie

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning

Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Nr. 60207/PUV Tijdelijke ontheffing en tijdelijke bouwvergunning Zwolle, Op 9 maart 2009 hebben burgemeester en wethouders van Zwolle een aanvraag om bouwvergunning ontvangen en in behandeling genomen

Nadere informatie

Betreft: Bezwaar realisatie van vier appartementen (NLIMRO Zaak53685-V501).

Betreft: Bezwaar realisatie van vier appartementen (NLIMRO Zaak53685-V501). Ccv^^ René Tieben Healthclub-topvorm Europweg 120 7761AL Schoonebeek Üj.NöïZ015«C' M9 Schoonebeek 04-11-2015 Gemeente Emmen College van Burgemeesters en Wethouders Postbus 30.001 7800RA Emmen Betreft:

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten.

Omgevingsvergunning. De omgevingsvergunning wordt verleend overeenkomstig de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte documenten. Omgevingsvergunning Poststuknummer: DA00110064 Burgemeester en wethouders hebben op 6 september 2018 een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen en in behandeling genomen voor het bouwen van 207 woningen

Nadere informatie

FUIV[b. Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving

FUIV[b. Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving FUIV[b Afvalverwerkingsinrichting Skinkeskans V.O.F./ TOP Leeuwarden T.a.v. de heer van Smaalen Postbus 6 9843 ZG GRIJPSKERK Grou, 5 maart 2015 VERZONDEN -6 MRT 2015 Ons kenmerk : 201 5-FUMO-0003748 Afdeling

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Provincie Zeeland Middelburg: 28 juli 2009 Nummer: 09027212 Afdeling: Milieuhygiene BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND 1. AANLEIDING Op 31 januari 2006 hebben wij aan Demontagebedrijf Schroot

Nadere informatie

Omgevingsdienst Brabant Noord

Omgevingsdienst Brabant Noord ONTWERPBESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING WIJZIGEN Omgevingsdienst Brabant Noord Onderwerp Gemeente Uden heeft op 16 december 216 een verzoek ontvangen van de Provincie Noord-Brabant (hierna de provincie) voor

Nadere informatie

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidhorn Postbus 3, 9800 AA Zuidhorn

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidhorn Postbus 3, 9800 AA Zuidhorn Zienswijze tegen ontwerp omgevingsvergunning Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidhorn Postbus 3, 9800 AA Zuidhorn Aduard, 02-10-2015 Onderwerp: zienswijze tegen ontwerp -

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Tieleman Transport BV Postbus 26 4587 ZG Kloosterzande Kenmerk: W-AOV150541/ 00115717 Afdeling: Vergunningverlening Datum: 15 februari 2016 Onderwerp:

Nadere informatie

2. Procedure De melding ingevolge artikel 8.19 Wet milieubeheer gedateerd 3 april 2007 is bij ons ingekomen op 4 april 2007.

2. Procedure De melding ingevolge artikel 8.19 Wet milieubeheer gedateerd 3 april 2007 is bij ons ingekomen op 4 april 2007. Suiker Unie Dinteloord Postbus 100 4750 AC OUD GASTEL Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Ermelo. Datum: 24 juni Rapportnummer: 2011/196

Rapport. Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Ermelo. Datum: 24 juni Rapportnummer: 2011/196 Rapport Rapport over een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Ermelo. Datum: 24 juni 2011 Rapportnummer: 2011/196 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester

Nadere informatie

Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Coroos Conserven B.V.

Omgevingsvergunning op grond van artikel 3.10, derde lid Wabo verlenen aan Coroos Conserven B.V. BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING (REGULIER) Algemeen Aan: Coroos Conserven B.V. Middenweg 1 4421 JG Kapelle Kenmerk: < ----- > Afdeling: Milieuhygiëne Datum: < ------ > Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

ruimtelijke ordening een regeling betreffende de capaciteit van de sauna diende te worden opgenomen (citaat uitspraak RvS).

ruimtelijke ordening een regeling betreffende de capaciteit van de sauna diende te worden opgenomen (citaat uitspraak RvS). Beroep bij de Raad van State tegen de onthouding van goedkeuring door GS aan het bestemmingsplan 1 e herziening kantoor en sauna Oirsbekerweg Gemeentebladnummer: 2006/64 Vergaderdatum: 21 september 2006

Nadere informatie

Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O *O15.

Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O *O15. Datum : 30 september 2015 Voor : leden van de raad Betreft : Madenlaan 2 te Hindeloopen (windturbine familie Wester) Corsa : O15.002044 *O15.002044* Geachte leden van de raad, Met deze brief willen wij

Nadere informatie

WIJZIGINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER

WIJZIGINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER WIJZIGINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER verleend aan Delamine B.V. (Locatie Oosterhorn 8 te Farmsum) Groningen, 21 augustus Nr. 2007-31.021/34, M V Procedure nr. Procedure Nummer 6264 Inhoudsopgave 1. VERZOEK

Nadere informatie

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387.

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387. Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 10 juni 2008 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

Commissie bezwaarschriften

Commissie bezwaarschriften Omgevingsdienst West-Holland Ingekomen Commissie bezwaarschriften - 2 DEC. 2013 Kenmerk: 2^>/5/

Nadere informatie

Dossier Vergunningverlening Rivieren Driesprong

Dossier Vergunningverlening Rivieren Driesprong Dossier Vergunningverlening Rivieren Driesprong Presentatie door Ruud Lammers Fractievoorzitter Onafhankelijk Papendrecht Ten behoeve van de Commissie Ruimte op 7 januari 2015 1 Als het om Veiligheid gaat...

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK B.V. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK B.V. om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Zaaknummer 2017-204942 Maastricht 17 oktober 2017 Ons kenmerk 2017/71446 Bijlage(n) 1 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van XENA VUURWERK

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Skeye B.V. Type ontheffing : Generieke ontheffing voor vluchten met een onbemand luchtvaartuig Datum ontvangst aanvraag

Nadere informatie

(ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER

(ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER (ONTWERP) BESCHIKKING VERANDERINGSVERGUNNING WET MILIEUBEHEER verleend aan Smurfit Kappa Solid Board B.V. ten behoeve van het wijzigen van een inrichting bedoeld voor productie van karton (Locatie: De

Nadere informatie

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)

Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) 29 Wet van 6 november 2008, houdende regels inzake een vergunningstelsel met betrekking tot activiteiten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving en inzake handhaving van regelingen op het gebied

Nadere informatie

Print deze uitspraak rechtsgebied. Kamer 2 - Milieu - Bestuursdwang / E-mail deze uitspraak

Print deze uitspraak rechtsgebied. Kamer 2 - Milieu - Bestuursdwang / E-mail deze uitspraak Essentie uitspraak: Indien in een inrichting meerdere overslag- of laad- en losgedeelten aanwezig zijn, mag per overslag- of laad- en losgedeelte maximaal 10.000 kilogram gevaarlijke stoffen tijdelijk

Nadere informatie

Rutte Groep te Amsterdam; beschrijving van de milieuneutrale wijziging van de inrichting aan de Santoriniweg 29 te Amsterdam

Rutte Groep te Amsterdam; beschrijving van de milieuneutrale wijziging van de inrichting aan de Santoriniweg 29 te Amsterdam Rutte Groep te Amsterdam; beschrijving van de milieuneutrale wijziging van de inrichting aan de Santoriniweg 29 te Amsterdam Onderdeel van de vergunningaanvraag voor het veranderen van de inrichtingen

Nadere informatie

Bijlage 3 Zienswijzennota

Bijlage 3 Zienswijzennota Bijlage 3 Zienswijzennota Inleiding De concept evenementenverordening heeft ter inzage gelegen van 20 maart 2014 tot en met 1 mei 2014. Tijdens deze inzageperiode zijn verschillende zienswijzen ontvangen

Nadere informatie

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning:

De omgevingsvergunning wordt verleend onder de bepaling dat de volgende bijlagen deel uitmaken van de vergunning: .. Zaak: 366312 Dossier: OV17139 Documentnummer: 366312BV Omgevingsvergunning Burgemeester en Wethouders hebben op 11 augustus 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het (ver)bouwen

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep

Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat CT Nieuw Vennep Besluit omgevingsvergunning beperkte milieutoets 2457443 Rits Scooters T.a.v. mevr. R. Imanse Hugo de Vriesstraat 50 2152 CT Nieuw Vennep Locatie: Rist Scooters Hugo de Vriesstraat 50, Nieuw Vennep Onderwerp:

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Norbert Fleuren Elektro-Technik Type ontheffing : Generieke ontheffing voor helikoptervluchten Datum ontvangst aanvraag

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen.

gemeente Eindhoven Voorstel De Algemene Plaatselijke Verordening Eindhoven 2010 in overeenstemming met het ontwerpbesluit wijzigen. gemeente Eindhoven Openbare Orde & Veiligheid Raadsnummer 10R4049 Inboeknummer 10BST01104 Beslisdatum B&W 26 oktober 2010 Dossiernummer 043.252 Raadsvoorsteltot het wijzigen van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING. Afvalverwerking Stainkoeln B.V.

BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING. Afvalverwerking Stainkoeln B.V. BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Afvalverwerking Stainkoeln B.V. ten behoeve van het in werking hebben van een inrichting voor het be/verwerken van airvalstoffen te Groningen. (Locatie:

Nadere informatie

Gelet op het bepaalde in de Wet milieubeheer besluiten wij dat:

Gelet op het bepaalde in de Wet milieubeheer besluiten wij dat: Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 augustus 2008 Team Milieubeheer

Nadere informatie

BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN

BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN BELEIDSREGELS ONTHEFFING AVONDWINKELS OP ZON- EN FEESTDAGEN Inleiding Met de vaststelling van een nieuwe verordening inzake de winkeltijden ontstaat de noodzaak tot het vaststellen van beleidsregels ten

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik'

RAADSVOORSTEL. Nummer Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 01-11-2018 18-088 Onderwerp: Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening Buitengebied Bunnik' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Parapluherziening

Nadere informatie

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR CUBRI PALLET- EN HANDELSMIJ BV TE SCHOONEBEEK

BESLUIT VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN DRENTHE INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR CUBRI PALLET- EN HANDELSMIJ BV TE SCHOONEBEEK Assen, 31 mei 2010 Ons kenmerk DO/2010007053 Behandeld door mevrouw S. Stoetman (0592) 36 58 78 Onderwerp: Besluit ingevolge de Wet milieubeheer (Wm) voor Cubri Pallet- en Handelsmij BV te Schoonebeek

Nadere informatie

Dhr. Van den Hove is de aanvrager van deze ontheffing. Het uitvoeren van de ballonvluchten is incidenteel en voor privédoeleinden van de aanvrager.

Dhr. Van den Hove is de aanvrager van deze ontheffing. Het uitvoeren van de ballonvluchten is incidenteel en voor privédoeleinden van de aanvrager. Ons kenmerk 2016/97579 Maastricht 8 december 2016 Zaaknummer 2016-602864 Bijlagen 2 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Bij brief van 4 november 2016, ingekomen op 8 november

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 26 juli 2017 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

Nota zienswijzen, ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder Briellaerd Noord Onderwerp Voornemen Procedure Zienswijzen

Nota zienswijzen, ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder Briellaerd Noord Onderwerp Voornemen Procedure Zienswijzen [De persoonsgegevens zijn weggelaten in verband met de Wet bescherming persoonsgegevens] Nota zienswijzen, ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder Briellaerd Noord In deze nota worden de ingediende

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Ryfas Helicopters Type ontheffing : Locatiegebonden TUG-ontheffing voor helikoptervluchten Datum ontvangst aanvraag

Nadere informatie

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning

* * omgevingsvergunningomgevingsvergunning Zaaknummer: 185120 Behoort bij besluit van het college van burgemeester en wethouders van Uden van, 09 01 2015 wnd. hoofd afdeling Bouwen en Milieu. *14.040380*14.040380omgevingsvergunningomgevingsvergunning

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER

ONTWERPBESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: ONTWERPBESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Aanvraag en ontwerpbesluit Met ingang van 19 april 2018 ligt met

Nadere informatie

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van RFI Pyro-Events om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit.

Ontbrandingstoestemming. Onderwerp Aanvraag van RFI Pyro-Events om een ontbrandingstoestemming ingevolge het Vuurwerkbesluit. Zaaknummer 2018-201740 Maastricht 26 april 2018 Ons kenmerk 2018/28716 Verzonden Bijlage 1 Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Ontbrandingstoestemming Onderwerp Aanvraag van RFI Pyro-Events om

Nadere informatie

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente, BEPERKT MANDAAT BEVOEGDHEDEN/BESLUITEN VOORWAARDEN EN REIKWIJDTE (INSTRUCTIES) OPMERKING

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente, BEPERKT MANDAAT BEVOEGDHEDEN/BESLUITEN VOORWAARDEN EN REIKWIJDTE (INSTRUCTIES) OPMERKING Mandaten voor combi Basis en Plustaken Mandaten voor Basistaken Mandaten voor Plustaken MANDAATLIJST Gemeente, BEPERKT MANDAAT Algemeen A01 Besluiten op grond van: A02 A03 a. art. 4:5 en 4:6 Awb (vereenvoudigde

Nadere informatie

Aanpassen Vrijstellingsverordening inrichtingen milieubeheer gemeente Utrecht

Aanpassen Vrijstellingsverordening inrichtingen milieubeheer gemeente Utrecht voorstel aan de raad Opgesteld door Vergunningen, Toezicht en Handhaving Matser, W.F. (Wilfred) Kenmerk 4422037 Vergadering Vergaderdatum 4 juni 2017 Jaargang en nummer Geheim Portefeuille Raadsvoorstellen

Nadere informatie

Tijdelijk brandveilig gebruik van een tent - Artikel 2 Brandbeveiligingsverordening 2012 (bevoegdheid verlenen vergunning)

Tijdelijk brandveilig gebruik van een tent - Artikel 2 Brandbeveiligingsverordening 2012 (bevoegdheid verlenen vergunning) . Stichting Buurtschap Strijp Mevrouw A.W.A.M. van Asten van Bree Strijperstraat 19 5595 GA LEENDE Uw kenmerk: Medewerker: H. Gruijters Doorkiesnummer: 040-2241440 Uw brief van: Bijlagen: Datum: 29 augustus

Nadere informatie

BESCHIKKING: Burgemeester en wethouders besluiten, gelet op artikel 8.3 van het bouwbesluit de gevraagde ontheffing te verlenen.

BESCHIKKING: Burgemeester en wethouders besluiten, gelet op artikel 8.3 van het bouwbesluit de gevraagde ontheffing te verlenen. Gemeente Süclwest-frys\din Beschikking ontheffing bouwbesluit UV 20150497 Burgemeester en Wethouders hebben op 13 juli 2015 een verzoek ontvangen voor een ontheffing van het Bouv^besluit 2012. Het verzoek

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015.

Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. Vragen en antwoorden Herstel Chassé Parking, versie 24 april 2015. (naar aanleiding van informatieavond 22 april 2015) Inrichting plein: Het plein is nu een kale vlakte. Kan er groen op het plein komen?

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Heli Holland Air Service B.V. Type ontheffing : Locatiegebonden TUG-ontheffing voor helikoptervluchten Datum ontvangst

Nadere informatie

Wij hebben op 14 juli 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van AVI Den

Wij hebben op 14 juli 2015 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van AVI Den BESLUIT OMGEVINGSVERGUNNING VERLENEN Onderwerp Wij hebben op 14 juli 215 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van AVI Den Bosch BV. Het betreft een aanvraag voor het opnemen van twee euralcodes.

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Lukkien BV Type ontheffing : Generieke ontheffing voor vluchten met een onbemand luchtvaartuig Datum ontvangst aanvraag

Nadere informatie

Aanpak van de niet deelnemende BSB-bedrijven in het kader van de BSB-operatie

Aanpak van de niet deelnemende BSB-bedrijven in het kader van de BSB-operatie Aanpak van de niet deelnemende BSB-bedrijven in het kader van de BSB-operatie Vrijwillig is niet vrijblijvend!!!! directie Ruimte, Milieu en Water Afdeling Milieuhygiëne cluster Bodemsanering februari

Nadere informatie

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51)

Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Wet luchtvaart Ontheffing Tijdelijk en Uitzonderlijk Gebruik (artikel 8a.51) Aanvrager : Bolk Transport BV Type ontheffing : Locatiegebonden TUG-ontheffing voor 1 helikoptervlucht Datum ontvangst aanvraag

Nadere informatie

atum: 24 augustus 2007 Nummer raadsnotav 007073 nderwerp: Planschadeverzoeken met betrekking tot plaatsing GSM-mast in Dorst

atum: 24 augustus 2007 Nummer raadsnotav 007073 nderwerp: Planschadeverzoeken met betrekking tot plaatsing GSM-mast in Dorst WW w gemeente QoSterhOUt NOTA VOOR DE RAAD atum: 24 augustus 2007 Nummer raadsnotav 007073 nderwerp: Planschadeverzoeken met betrekking tot plaatsing GSM-mast in Dorst Portefeuillehouder: de Boer Bijlagen:

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2095349/3372519 op de op 10 februari 2012, met kenmerk 2889735, verleende vergunning aan Dalm Werkendam BV voor het

Nadere informatie

Cubri Pallet en Handelsmaatschappij B.V. t.a.v. de heer G.J. Brinks Kanaalweg PH SCHOONEBEEK. Datum verzending: 27 mei 2019

Cubri Pallet en Handelsmaatschappij B.V. t.a.v. de heer G.J. Brinks Kanaalweg PH SCHOONEBEEK. Datum verzending: 27 mei 2019 Cubri Pallet en Handelsmaatschappij B.V. t.a.v. de heer G.J. Brinks Kanaalweg 14 7761 PH SCHOONEBEEK Provincie Drenthe Postadres Postbus 122 9400 AC Assen Bezoekadres Westerbrink 1 9405 BJ Assen t 0592-36

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Bunnik 2012 in verband met Wet aanpak woonoverlast

Raadsvergadering. Onderwerp Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Bunnik 2012 in verband met Wet aanpak woonoverlast RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 22 juni 2017 17-046 Onderwerp Wijziging APV in verband met Wet aanpak woonoverlast Aan de raad, Onderwerp Wijziging Algemene Plaatselijke Verordening gemeente Bunnik

Nadere informatie

Af s p ra ke n I ij st

Af s p ra ke n I ij st i Haarlem Af s p ra ke n I ij st Inzake kinderopvang Hildebrandlaan 2 te Haarlem Naar aanleiding van de behandeling van het ontwerp-bestemmingsplan 'Kinderopvang Hildebrandlaan 2' in de commissie Ontwikkeling

Nadere informatie

Beslissen op verzoek tegemoetkoming planschade Dijkstraat 1 te Lent

Beslissen op verzoek tegemoetkoming planschade Dijkstraat 1 te Lent Embargo tot vrijdag 29 september 2017 Onderwerp Beslissen op verzoek tegemoetkoming planschade Dijkstraat 1 te Lent Programma Stedelijke ontwikkeling BW-nummer Portefeuillehouder B. Velthuis Samenvatting

Nadere informatie

Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven

Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven Rapport Gemeentelijke Ombudsman Traplift zonder vergunning Gemeente Amsterdam Dienst Zorg en Samenleven 10 november 2009 RA0944475 Samenvatting Een huiseigenaar beklaagt zich over het feit dat de Dienst

Nadere informatie

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid.

Belang aanvrager U geeft een feest in verband met een bruiloft. Dit vind ik een bijzondere gelegenheid. gemeente Nieuwkoop afdeling Publiekszaken nieuwkoop 2441 GC NIEUWVEEN datum VERZONDEN Ũ 7 DEC 2017 7 december 2017 uw brief/kenmerk registratienummer behandeld door betreft bijlage(n) 17.23216 Karin Beijeman

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Eastman Chemical Middelburg B.V. Herculesweg 35 4338 PL Middelburg Kenmerk: Afdeling: W-AOV160355 Vergunningverlening Datum: 19 september 2016

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl BESCHIKKING van GS van Utrecht Datum 11 augustus 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT246153

Nadere informatie

Raadsfractie VVD t.a.v. mevrouw H.A. van der Smagt en de heer W.R. van Haga. Geachte mevrouw Van der Smagt en meneer Van Haga,

Raadsfractie VVD t.a.v. mevrouw H.A. van der Smagt en de heer W.R. van Haga. Geachte mevrouw Van der Smagt en meneer Van Haga, Gemeente Retouradres Postbus 511, 2003PB Raadsfractie VVD t.a.v. mevrouw H.A. van der Smagt en de heer W.R. van Haga Datum 7 oktober 2014 Ons kenmerk 2014/352928 Contactpersoon A. Bexkens Doorkiesnummer

Nadere informatie

Ons kenmerk 2016/ Maastricht 15 december 2016 Zaaknummer Bijlagen 2 Verzonden. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg.

Ons kenmerk 2016/ Maastricht 15 december 2016 Zaaknummer Bijlagen 2 Verzonden. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Ons kenmerk 2016/100567 Maastricht 15 december 2016 Zaaknummer 2016-602998 Bijlagen 2 Verzonden Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Verzoek Bij brief van 21 november 2016, ingekomen op 23 november

Nadere informatie