Vragen ingevolge artikel 44 reglement van orde aan het College van Gedeputeerde Staten door het statenlid Leen Harpe van de fractie GroenLinks

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragen ingevolge artikel 44 reglement van orde aan het College van Gedeputeerde Staten door het statenlid Leen Harpe van de fractie GroenLinks"

Transcriptie

1 GROENLINKS Statenfractie provincie Zeeland 13 fenruari 2009 Vragen ingevolge artikel 44 reglement van orde aan het College van Gedeputeerde Staten door het statenlid Leen Harpe van de fractie GroenLinks Onderwerp: Baggerspecie / milieuovertreding Kleverskerke Toelichting Op 11 september 2007 heeft u onze vragen beantwoord over het storten van baggerspecie door het waterschap Zeeuwse Eilanden (zie de bijlagen). U beloofde onder meer handhavend op te treden zowel tegen het waterschap als de gemeente Middelburg. Ook werd er proces verbaal opgemaakt. Vragen Kunt u aangeven welke actie het OM inmiddels heeft ondernomen; 2. Wordt de provinciale bijdrage nu teruggevorderd (zie antwoord vraag 11); 3. Is er inmiddels sprake van een milieumisdrijf; 4. Is thans niet het moment gekomen om aangifte te doen tegen waterschap en gemeente; 5. Wilt u deze vragen beschouwen als een verzoek tot handhaving conform artikel 18.4 van de Wet milieubeheer; 6. Kunt u aangeven hoe inmiddels omgegaan wordt met het storten van baggerspecie; 7. Wat is uw oordeel over dit afkeurenswaardige (niet) optreden.

2 GROENLINKS Statenfractie provincie Zeeland 31 juli 2007 Vragen ingevolge artikel 44 reglement van orde aan het College van Gedeputeerde Staten door het statenlid Leen Harpe van de fractie GroenLinks Onderwerp: Mogelijke overtreding milieuwetgeving te Kleverskerke. Toelichting Aan de weg van Middelburg naar Kleverskerke, de Kanaalweg, is ongeveer ter hoogte van de Kraaijenholseweg een aanzienlijk stuk weiland opgehoogd met aarde. Opmerkelijk daarbij is dat deze ophoging zo op het oog meer is dan twee meter. Het ter plaatse weidse landschap wordt fors onderbroken door deze ingreep. Voorts valt op dat in de laag grond veel puin is verwerkt. Deze constatering is ambtelijk bevestigd door de gemeente Middelburg. Het zou hier gaan om (de afdekking van?) een oude stortplaats. Ingevolge titel 8.3 van de Wet milieubeheer is de provincie voor dat aspect (mede)verantwoordelijk. Inmiddels is het zichtbare puin grotendeels ondergewerkt. In die afwerking is nog wel te zien, dat er puin in de aarde zit. In het weiland naast deze berg ontstaat kennelijk langzaam maar zeker een tweede berg, inclusief een opslag voor mest, die aan geen enkele regel kan voldoen. 1 Vragen Kunt u aangeven of en in hoeverre en op grond van welke regelgeving de provincie betrokken is bij deze zaak; 2. Staat het vigerende bestemmingsplan een dergelijke ingreep toe c.q. is er een aanlegvergunning verleend en is een en ander conform het Bouwstoffenbesluit uitgevoerd; 3. Was er vergunning/toestemming voor het opbrengen en transport van de grond; 4. Zo ja, heeft daarvan publicatie plaats gevonden, conform de Algemene wet bestuursrecht (Awb); 5. Waar is de partij grond van afkomstig en wie is verantwoordelijk voor de samenstelling (puin e.d) ervan; 6. Is de grond voor en na het transport bemonsterd en wat was de uitslag; 7. Is er, gelet op het snelle verdwijnen van het puin, voldoende toezicht geweest; 8. Zo ja, had dit dan niet voorkomen kunnen worden; 9. Bent u met ons van mening, dat het landschap ter plaatse een ontoelaatbare verandering heeft ondergaan; 10. Welke acties moeten/kunnen er genomen worden om weer een aanvaardbaar landschap te creëren; 1 Welke acties bent u samen met betrokken andere overheden (gemeente en waterschap) voornemens uit te voeren. 1 Een aantal foto s gemaakt op 30 juli 2007, zijn beschikbaar bij de Statengriffie.

3 Provinciale Staten Vragen van het statenlid Groen Links ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2007 nummer 27. Vragen ingevolge artikel 44 van het reglement van orde van de heer L. Harpe inzake mogelijke milieuovertreding (ingekomen ) Antwoorden van gedeputeerde staten: statenstukken 2. Kunt u aangeven of en in hoeverre en op grond van welke regelgeving de provincie betrokken is bij deze zaak? Staat het vigerende bestemmingsplan een dergelijke ingreep toe c.q. is er een aanlegvergunning verleend en is een en ander conform het Bouwstoffenbesluit uitgevoerd? 2. De stortplaats is afgedekt middels de toepassing van slib. Het afdekken, dus feitelijk het toepassen van grond en bagger/slib, valt onder het Bouwstoffenbesluit. Het toezicht op de naleving van de regels uit het Bouwstoffenbesluit is een bevoegdheid die toekomt aan de gemeente. De provincie speelt in de meeste gevallen, waarin een voormalige stortplaats wordt afgedekt, een bemiddelende rol en verleent soms een bijdrage aan het afdekken uit een daarvoor door de provincie beschikbaar gesteld budget. De provincie is ingevolge titel 8.3 van de Wet milieubeheer niet zonder meer (mede) verantwoordelijk voor het afdekken van stortplaatsen. Titel 8.3 van de Wet milieubeheer is van toepassing op stortplaatsen die op 1 september 1996 nog in gebruik waren. Stortplaatsen, waaronder de stortplaats te Kleverskerke, die reeds voor deze datum gesloten zijn, vallen buiten de reikwijdte van deze regeling. Het vigerende bestemmingsplan staat het afdekken van de stortplaats toe. Navraag bij de gemeente leert tevens dat een aanlegvergunning is verleend. In eerste instantie werd de aanvraag van een aanlegvergunning niet nodig geacht. Men heeft, gelet op de ligging van de stortplaats, desondanks besloten om de afdekking van stortplaats via een aanlegvergunning te regelen. Navraag bij de gemeente leert dat het waterschap een melding heeft gedaan van het plan om conform het Bouwstoffenbesluit slib op de stortplaats op te brengen en dat de gemeente daarop positief heeft gereageerd. De gemeente gaat op dit moment na of de toepassing van grond op de stortplaats conform het Bouwstoffenbesluit is uitgevoerd.

4 3. Was er vergunning/toestemming voor het opbrengen en transport van de grond? 3. Een vergunning en/of toestemming voor het opbrengen van het slib is ons inziens gelijk aan de toestemming in de zin van het Bouwstoffenbesluit. Wederom navraag bij de gemeente leert dat het waterschap een melding heeft gedaan van het plan om conform het Bouwstoffenbesluit slib op de stortplaats op te brengen en dat de gemeente daarop positief heeft gereageerd. Wij verwijzen u in dit kader naar het antwoord op vraag 2. Een vergunning en/of toestemming voor het transport van het slib is tevens een zaak van de gemeente. In het kader van het Bouwstoffenbesluit is men verplicht grond- en bagger/slibtransport te melden bij de gemeente. De gemeente heeft ons laten weten dat dit is gebeurd Zo ja, heeft daarvan publicatie plaats gevonden, conform de Algemene wet bestuursrecht (Awb)? 4. De reactie van de gemeente op de melding in het kader van het Bouwstoffenbesluit en de reactie van de gemeente op de melding in het kader van het transport worden doorgaans niet gepubliceerd. Daartoe bestaat geen wettelijke verplichting en is in dit geval ook niet gebeurd. 5. Waar is de partij grond van afkomstig en wie is verantwoordelijk voor de samenstelling (puin e.d) ervan? 5. Het Waterschap Zeeuwse Eilanden heeft slib opgebracht dat afkomstig is van het baggeren van de Middelburgse Vest en een aantal sloten. Dit slib is vervolgens ter ontwatering naar het baggerspeciedepot aan de Torenweg te Middelburg gebracht. Vergunninghouder van dit depot is de gemeente Middelburg. De provincie is vergunningverlener en handhavende instantie. 6. Is de grond voor en na het transport bemonsterd en wat was de uitslag? 6. Het waterschap heeft het slib in het depot bemonsterd. De resultaten van deze bemonstering staan in een tweetal rapporten uit In hoofdlijnen voldeed het gerijpte slib aan de vergunningseisen en mocht het toegepast worden conform het Bouwstoffenbesluit. Voor de volledige resultaten van de bemonstering verwijzen wij u naar deze rapporten. Na het opbrengen van het slib op de stortplaats heeft de provincie de bovenste 40 centimeter van de afdeklaag laten bemonsteren. Hierbij is niet gekeken naar de aanwezige grove afvalstoffen, maar slechts naar de kwaliteit van het slib. Een gedeelte van de afdeklaag bevat een verhoogd oliegehalte. 7. Is er, gelet op het snelle 'verdwijnen' van het puin, voldoende toezicht geweest? 7. Na klachten van de eigenaar van de stortplaats over puin in de afdeklaag heeft de provincie bij brief van 29 juni 2007 het waterschap gemaand de afdeklaag te ontdoen van afvalstoffen. Hierop heeft het waterschap gereageerd dat het verwijderen van afvalstoffen uit de afdeklaag inmiddels voor een gedeelte was uitgevoerd. Wellicht heeft het verdwijnen, zoals u dat aanmerkt, te maken met deze opschoning door het waterschap.

5 Voorts is het mogelijk dat grove afvalstoffen in het voortschrijden van de tijd in het vochtige slib zijn gezakt. Hiervoor hebben wij echter geen aanwijzingen. Noch hebben wij enige kennis van het wegwerken van afvalstoffen op een andere manier dan middels verwijdering. Wat betreft het toezicht op het verdwijnen van afvalstoffen het volgende. De gemeente is het bevoegd gezag voor de beoordeling van de toepassing van grond en bagger/slib Zo ja, had dit dan niet voorkomen kunnen worden? 8. Wellicht ten overvloede, de gemeente is het bevoegd gezag voor de beoordeling van de toepassing van grond en bagger/slib. Derhalve komt het toezicht hierop toe aan de gemeente. 9. Bent u met ons van mening, dat het landschap ter plaatse een ontoelaatbare verandering heeft ondergaan? 9. Allereerst dient vermeld te worden dat de stortplaats voor het afdekken reeds zichtbaar was als een bult in het landschap. Het afdekken heeft de bult slechts verhoogd. Voorts moeten twee zaken worden onderscheiden: het uiterlijke aspect en het milieuhygiënisch belang van het afdekken van de stortplaats. Met het afdekken van stortplaatsen ondergaat het landschap een bepaalde verandering. Echter, naar onze opvattingen wegen de bezwaren over deze verandering niet op tegen het milieuhygiënische belang dat gediend wordt bij het afdekken van deze locaties. De contactmogelijkheden met de stortmaterialen worden weggenomen. Ten slotte heeft het afdekken tevens een praktische meerwaarde. De locatie wordt beter geschikt gemaakt voor de huidige gebruiksfunctie. 10. Welke acties moeten/kunnen er genomen worden om weer een aanvaardbaar landschap te creëren? 10. Wij verwijzen u voor het antwoord op deze vraag naar het antwoord op vraag 9. 1 Welke acties bent u samen met betrokken andere overheden (gemeente en waterschap) voornemens uit te voeren? 1 De provincie heeft ook een aantal acties ondernomen. Wij hebben het waterschap verzocht de afdeklaag, althans het bovenste gedeelte van de laag, te ontdoen van afvalstoffen op straffe van restitutie van de door de provincie verleende bijdrage in de kosten voor afdekking. Tevens hebben wij een formele waarschuwing doen uitgaan naar de vergunninghouder van het baggerspeciedepot aan de Torenweg te Middelburg, te weten de gemeente Middelburg. Deze formele waarschuwing heeft betrekking op het feit dat in het slib op de stortplaats afvalstoffen aanwezig zijn. Gelet op de aanwezigheid van deze materialen zijn wij van mening dat deze grove afvalstoffen ook reeds in het depot aanwezig waren. Voorts hebben wij geconstateerd dat de gemeente Middelburg, als vergunninghouder, heeft verzuimd een afgiftemelding te doen bij de Stichting Landelijk Meldpunt Afvalstoffen.

6 Hiertoe was de gemeente op grond van artikel 10:38 van de Wet milieubeheer verplicht. 4 Aanvullende vraag ingevolge artikel 44 van het reglement van orde van de heer L. Harpe inzake mogelijke milieuovertreding (ingekomen ) Antwoorden van gedeputeerde staten: Kunt u aangeven waar 'het andere afval' (zoals puin, plastic, fietsen, bromfietsen etc.) dan vandaan komt en is/wordt hiertegen opgetreden? Het baggeren van de Middelburgse Vest wordt middels een zogenoemde zuiger uitgevoerd. De Middelburgse sloten worden echter nog volgens een conventionele methode gebaggerd, dat wil zeggen met een mechanische kraan. Het is mogelijk dat bij de uitvoering van deze baggerwerkzaamheden afvalstoffen in het opgebrachte slib zijn meegenomen en in het baggerspeciedepot aan de Torenweg te Middelburg zijn gebracht. Uit de milieuvergunning voor het baggerspeciedepot vloeit een scheidingsplicht voort. Afvalstoffen dienen van het slib te worden gescheiden en in containers te worden afgevoerd. De vergunninghouder heeft nagelaten dit in voldoende mate te doen. De provincie heeft daarom een formele waarschuwing doen uitgaan naar de gemeente Middelburg, de vergunninghouder van het baggerspeciedepot aan de Torenweg te Middelburg. MIDDELBURG, 11 september 2007 Namens de fractie van Groen Links, L. Harpe Gedeputeerde staten, Drs. K.M.H. Peijs Mr. Drs. L.J.M. Verdult

statenstukken Provinciale Staten Vragen van het statenlid Peter van Dijk (PVV) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL

statenstukken Provinciale Staten Vragen van het statenlid Peter van Dijk (PVV) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL Provinciale Staten Vragen van het statenlid Peter van Dijk (PVV) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2011 nummer 112. Vragen ingevolge

Nadere informatie

BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING. Afvalverwerking Stainkoeln B.V.

BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING. Afvalverwerking Stainkoeln B.V. BESCHIKKING WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Afvalverwerking Stainkoeln B.V. ten behoeve van het in werking hebben van een inrichting voor het be/verwerken van airvalstoffen te Groningen. (Locatie:

Nadere informatie

* * Statenfractie SP Teugenaarstraat JG OSS

* * Statenfractie SP Teugenaarstraat JG OSS Statenfractie SP Teugenaarstraat 120 5348 JG OSS Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl Bank ING 67.45.60.043 *2727711*

Nadere informatie

tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2008 nummer 108

tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2008 nummer 108 Provinciale Staten Vragen van de statenleden Marjan de Koster en Peter Holtring (PvdA) ingevolge artikel 44 reglement van orde over het vergoeden van snelheidsovertredingen van ambtenaren in Zeeland. AANHANGSEL

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Beschikking. Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus ZG MONTFOORT. Geachte heer Dronkert,

1 Inleiding. 2 Beschikking. Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus ZG MONTFOORT. Geachte heer Dronkert, Dienst Water en Milieu Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Gemeente Montfoort t.a.v. de heer J. Dronkert Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Tel. 030-2589111 Fax 030-2583140 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam. Aan de eigenaar/gebruiker van objecten op het terrein ten oosten van de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf Oost

Gemeente Amsterdam. Aan de eigenaar/gebruiker van objecten op het terrein ten oosten van de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf Oost Gemeente Amsterdam Bezoekadres Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam Postbus 1104 1000 BC Amsterdam Telefoon 14020 amsterdam.nl Retouradres; Postbus 1104, looo BC Amsterdam Aan de eigenaar/gebruiker van objecten

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Vragen inzake mestbewerkingsbedrijf Koolen te Asten Vragen van het lid van Provinciale Staten ir. M. van der Wel d.d. 16 januari 2012 Bijlage(n)

Nadere informatie

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren

Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Ontwerpbesluit inzake de Wet verontreiniging oppervlaktewateren Nummer : 2009.09833V Venlo, Bijlage(n) : Het Dagelijks Bestuur heeft op 12 augustus 2009 een aanvraag om vergunning op grond van de Wet verontreiniging

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP), mevrouw drs. ing. O.A.C. de Meij (50PLUS) over asbesthoudende baggerspecie in De Glip, gemeente Heemstede

Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP), mevrouw drs. ing. O.A.C. de Meij (50PLUS) over asbesthoudende baggerspecie in De Glip, gemeente Heemstede Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Datum ingekomen vragen : 5 december 2016 Datum GS-besluit: : Vragen nr. 140 Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP), mevrouw drs. ing. O.A.C. de

Nadere informatie

AMBTSHALVE WIJZIGING

AMBTSHALVE WIJZIGING AMBTSHALVE WIJZIGING WET MILIEUBEHEER Gemeente Vlagtwedde Groningen, 19 november 2002 Nr. 2002-16.822/47, MV 1 GEDEPUTEERDE STATEN DER PROVINCIE GRONINGEN Groningen, 19 november 2002 Nr. 2002-16.822/47,

Nadere informatie

Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning. Zaaknummer:

Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning. Zaaknummer: Besluit omgevingsvergunning ingevolge artikel 2.30 en 2.31 Wabo: Ambtshalve aanpassing omgevingsvergunning Zaaknummer: 545160 Havenbedrijf Amsterdam N.V. De heer J. Blom Postbus 19406 1000 GK AMSTERDAM

Nadere informatie

BESLUIT TOT HET VERLENEN VAN EEN ONTHEFFING VAN DE OMGEVINGSVERORDENING GELDERLAND VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND

BESLUIT TOT HET VERLENEN VAN EEN ONTHEFFING VAN DE OMGEVINGSVERORDENING GELDERLAND VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND BESLUIT TOT HET VERLENEN VAN EEN ONTHEFFING VAN DE OMGEVINGSVERORDENING GELDERLAND VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Datum besluit : 3 oktober 2016 Nummer besluit : 2016-012898 Gesloten stortplaats

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441 van Gedeputeerde Staten op vragen van B. Canton (PvdD) (d.d. 11 september 2018) Nummer 3441 Onderwerp Baggerdepot en weg Westvoorne & Hellevoetsluis Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting Hellevoetsluis

Nadere informatie

Vragen van het statenlid de heer A.E.M.M. Lijmbach (CDA) ingevolge artikel 44 reglement van orde

Vragen van het statenlid de heer A.E.M.M. Lijmbach (CDA) ingevolge artikel 44 reglement van orde Provinciale Staten Vragen van het statenlid de heer A.E.M.M. Lijmbach (CDA) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2009 nummer 278. Vragen

Nadere informatie

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant

Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Beschikking van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Directie Ecologie Ons kenmerk C2095349/3372519 op de op 10 februari 2012, met kenmerk 2889735, verleende vergunning aan Dalm Werkendam BV voor het

Nadere informatie

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387.

De inrichting is gelegen aan De Schans nummers 14 en 16 te Soest, kadastraal bekend gemeente Soest, sectie A, nummers 5385 en 5387. Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 10 juni 2008 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK E03.97.1224/1. Datum uitspraak: 10 april 2001 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak in het geding tussen: en appellanten, gedeputeerde staten van Limburg, verweerders. E03.97.1224/1 2 10 april 2001 1.

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2014:3368

ECLI:NL:RVS:2014:3368 ECLI:NL:RVS:2014:3368 Instantie Raad van State Datum uitspraak 10-09-2014 Datum publicatie 10-09-2014 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201311559/1/A4 Eerste

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikking op bezwaarschrift tegen afwijzing verzoek ligplaatsvergunning voor het woonschip "Annemarij"

Onderwerp: Beschikking op bezwaarschrift tegen afwijzing verzoek ligplaatsvergunning voor het woonschip Annemarij CONCEPT afdeling Stedelijke Ontwikkeling De heer E.P. Blaauw Postbus 10075 1001 EB AMSTERDAM ambtenaar : Mw. A. van Kruijssen uw brief d.d. : doorkiesnr : 0180 451 222 uw kenmerk : fax : ons kenmerk :

Nadere informatie

Vraag 1 Bent u bekend met de berichtgeving dat vervuilde grond illegaal is gebruikt onder Barneveldse nieuwbouwwijken? 1 2

Vraag 1 Bent u bekend met de berichtgeving dat vervuilde grond illegaal is gebruikt onder Barneveldse nieuwbouwwijken? 1 2 > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Nota van Beantwoording en Wijziging

Nota van Beantwoording en Wijziging Nota van Beantwoording en Wijziging Partiële wijziging Programma ruimte inzake stedelijke ontwikkelingen groter dan 3 hectare Gedeputeerde Staten, 17 mei 2016 1 1. Inleiding Deze Nota van Beantwoording

Nadere informatie

Archtefexempieer. Vergunning op grond van de Wet milieubeheer voor een afvalstoffeninrichting

Archtefexempieer. Vergunning op grond van de Wet milieubeheer voor een afvalstoffeninrichting Archtefexempieer Provincie Zeeland i i i i i i r BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Algemeen Aan: Rijkswaterstaat Zeeland, Waterdistrict Westerschelde in Terneuzen Kenmerk brief: 10020961

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 10 november 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT250700

Nadere informatie

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN

TEERDE STATEN VAN GELDERLAND. Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN BESCHIKKING D.D. 4 DECEMBER 2009 TEERDE STATEN VAN GELDERLAND - NR. MPM18173/2009-015262 VAN GEDEPU- Ingevolge artikel 8.24 Wet milieubeheer 1 FEITEN Onderwerp aanvraag Op 10 augustus 2009 hebben wij een

Nadere informatie

BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Smurfit Kappa Solid Board BV

BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Smurfit Kappa Solid Board BV BESCHIKKING INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING van Smurfit Kappa Solid Board BV ten behoeve van de productie van massief karton (Locatie: KM1, Cereswijk 6 te Oude Pekela) Groningen, 14januari 2014 Nr. 2014-00964/3,

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2003:AL8988

ECLI:NL:RVS:2003:AL8988 ECLI:NL:RVS:2003:AL8988 Instantie Raad van State Datum uitspraak 15-10-2003 Datum publicatie 15-10-2003 Zaaknummer 200302570/1 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Bestuursrecht Eerste

Nadere informatie

I. BESLISSING HET VERZOEK. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van het verzoek en de inrichting

I. BESLISSING HET VERZOEK. I.A. Algemeen. II.A. Beschrijving van het verzoek en de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 mei 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT242647

Nadere informatie

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan "Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke"

lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll zienswijze ontwerp wijzigingsplan Aagtekerkseweg 6 te Aagtekerke Beslisnota GS 'JSfJ. Provincie ^Zeeland OPENBAAR documentnummer 17023857 lllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll onderwerp Zaal

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Provincie Zeeland Middelburg: 28 juli 2009 Nummer: 09027212 Afdeling: Milieuhygiene BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND 1. AANLEIDING Op 31 januari 2006 hebben wij aan Demontagebedrijf Schroot

Nadere informatie

Regionale Milieudienst West-Brabant (RMD)

Regionale Milieudienst West-Brabant (RMD) Regionale Milieudienst West-Brabant (RMD) Omschrijving heid Grondslag Thans Toezicht/ Het afgeven van persoonlijke wijzingsbesluiten art. 18.4 Wm, art. toezichthoudende ambtenaren terzake: 95 Wbb, art.

Nadere informatie

Rijkswaterstaat T.a.v. de heer P. Vollenberg Postbus 1000 4330 ZW MIDDELBURG. Terneuzen, 16 oktober 2006. Betreft: tijdelijke vrijstelling artikel17

Rijkswaterstaat T.a.v. de heer P. Vollenberg Postbus 1000 4330 ZW MIDDELBURG. Terneuzen, 16 oktober 2006. Betreft: tijdelijke vrijstelling artikel17 Postadres: Postbus 35,4530 AA Terneuzen telefoon 0115-455 000, fax 0115-618 429 Bezoekadres: Oostelijk Bolwerk 4, Terneuzen E-mail: gemeente@terneuzen.nl Internet: www.terneuzen.nl Bij beantwoording a.u.b.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 07 van 2012 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Zeeland, van 6 maart 2012, nr. RMW A-04, houdende wijziging van het besluit houdende beleidsregels omtrent

Nadere informatie

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman.

OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE. Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse Ombudsman. Dossiernummer 48-2008 OORDEEL OMBUDSCOMMISSIE Verzoeker de heer W. te Almelo Datum verzoek Het schriftelijke verzoek van 24 juni 2008 is op 30 juni 2008 ontvangen op het secretariaat van de Overijsselse

Nadere informatie

Betreft: aanvraag TUG-ontheffing 2 dagen in juni en augustus/september 2019

Betreft: aanvraag TUG-ontheffing 2 dagen in juni en augustus/september 2019 Prince Helicopters T.a.v. mevrouw S. Vermue Gooikensweg 1 4301 PD ZIERIKZEE ons kenmerk : P-TUG190016 / 00217967 document nr. : 2019-464414 contactpersoon : de heer A.C. Cuperus tel. : +31 (0)6 51200303

Nadere informatie

statenstukken Provinciale Staten Vragen van het statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL

statenstukken Provinciale Staten Vragen van het statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL Provinciale Staten Vragen van het statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2010 nummer 324.

Nadere informatie

Provinciale Statenfractie Noord-Brabant

Provinciale Statenfractie Noord-Brabant Provinciale Statenfractie Noord-Brabant Den Bosch, 30 maart 2011 Betreft: vragen ex art. 3.2 m.b.t. bekende en nieuwe lopende zaken. Geacht College, Recent bereiken ons berichten uit diverse gemeenten

Nadere informatie

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht

Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht Beschikking Omgevingsvergunning Aanvrager : Brink Recycling B.V. Aangevraagde activiteiten : Beperken opslag gevaarlijk afval tot maximaal 50 ton Locatie : Haatlandhaven

Nadere informatie

INTREKKING VERGUNNING

INTREKKING VERGUNNING INTREKKING VERGUNNING verleend door College van B&W van de gemeente Groningen op 15 augustus 1984 INGEVOLGE DE WET MILIEUBEHEER VOOR het uitbreiden en wijzigen van de inrichting aan de Oude Roodehaansterweg

Nadere informatie

Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland. Haarlem, 31 mei Vragen nr. 42

Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland. Haarlem, 31 mei Vragen nr. 42 Aan de leden van Provinciale Staten van Noord-Holland Haarlem, 31 mei 2016 Vragen nr. 42 Vragen van de heer mr. J.M. Bruggeman (SP) over toepassing van nog meer staalslakken als afdeklaag park op voormalige

Nadere informatie

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING

Besluit. (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Besluit (gedeeltelijke) INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING Op verzoek van Provincie Groningen ten behoeve van een inrichting bedoeld voor afvalverwerking. (Locatie: Warvenweg 15, Farmsum) Groningen, 23 mei

Nadere informatie

INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. A. Hak Products B.V.

INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. A. Hak Products B.V. INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING van A. Hak Products B.V. (voorheen: Remag Alloys B.V. en IMCO Recycling B.V.) ten behoeve van het recyclen van magnesium en de productie van magnesiumlegeringen (Locatie:

Nadere informatie

Aanpak van de niet deelnemende BSB-bedrijven in het kader van de BSB-operatie

Aanpak van de niet deelnemende BSB-bedrijven in het kader van de BSB-operatie Aanpak van de niet deelnemende BSB-bedrijven in het kader van de BSB-operatie Vrijwillig is niet vrijblijvend!!!! directie Ruimte, Milieu en Water Afdeling Milieuhygiëne cluster Bodemsanering februari

Nadere informatie

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C.

Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie. WEB /27 Economie. 2 (statenvoorstel + statuten) P.C. bericht op brief van: uw kenmerk: Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland P/a Statengriffie ons kenmerk: afdeling: WEB0704616/27 Economie bijlage(n): behandeld door: 2 (statenvoorstel + statuten)

Nadere informatie

Handhavingsverzoek. Wat kunt u doen als u overlast ervaart van een bedrijf?

Handhavingsverzoek. Wat kunt u doen als u overlast ervaart van een bedrijf? Wat kunt u doen als u overlast ervaart van een bedrijf? Wat kunt u doen als u overlast ervaart van een bedrijf? Wanneer u overlast heeft van een bedrijf, dan kunt u op een aantal manieren actie ondernemen.

Nadere informatie

~.-- -~====~l~~~~ --==1. ~e{oigr -t:;-lslyo 4 dl e::tr&cfiov« er, VI ~ ). I Ft. wow ~ SCALE 1 : 1.000. maandag 24 januari 2005 09:04

~.-- -~====~l~~~~ --==1. ~e{oigr -t:;-lslyo 4 dl e::tr&cfiov« er, VI ~ ). I Ft. wow ~ SCALE 1 : 1.000. maandag 24 januari 2005 09:04 _. 2 / ff/t {'~eir.lt::e Ni r e f,,~almelo ~r ~e{oigr -t:;-lslyo 4 dl e::tr&cfiov«er, VI ~ ). I Ft. Gt'me-,,,nte Almelo Team G.eo-Inform,:ltie en B>e!

Nadere informatie

Prince Helicopters T.a.v. mevrouw S. Vermue Gooikensweg PD ZIERIKZEE. Terneuzen, 14 mei 2019

Prince Helicopters T.a.v. mevrouw S. Vermue Gooikensweg PD ZIERIKZEE. Terneuzen, 14 mei 2019 Prince Helicopters T.a.v. mevrouw S. Vermue Gooikensweg 1 4301 PD ZIERIKZEE ons kenmerk : P-TUG190014 / 00217486 document nr. : 2019-456231 contactpersoon : de heer B.J. Hanning tel. : +31 (0)6 51200601

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 20 van 2007 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Besluit van de Commissaris van de Koningin in de provincie Zeeland d.d. 19 juni 2007, houdende wijziging van de bijlagen bij het besluit van de Commissaris

Nadere informatie

Minimum VerwerkingsStandaard (MVS) voor baggerspecie

Minimum VerwerkingsStandaard (MVS) voor baggerspecie Minimum VerwerkingsStandaard (MVS) voor baggerspecie Handreiking voor vastlegging in vergunningen Wet milieubeheer 29 juli 2004 sikb/stukken/04.3392 1 Inleiding De MVS voor baggerspecie houdt in dat baggerspecie

Nadere informatie

Vragen van de statenleden Lia Lievaart-Kist en Loes Passieux-Echtermeijer van de SP-fractie Zeeland ingevolge artikel 44 reglement van orde

Vragen van de statenleden Lia Lievaart-Kist en Loes Passieux-Echtermeijer van de SP-fractie Zeeland ingevolge artikel 44 reglement van orde Provinciale Staten Vragen van de statenleden Lia Lievaart-Kist en Loes Passieux-Echtermeijer van de SP-fractie Zeeland ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2015:1791

ECLI:NL:RVS:2015:1791 ECLI:NL:RVS:2015:1791 Instantie Raad van State Datum uitspraak 10-06-2015 Datum publicatie 10-06-2015 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201408896/1/A1 Eerste

Nadere informatie

Commissie bezwaarschriften

Commissie bezwaarschriften Omgevingsdienst West-Holland Ingekomen Commissie bezwaarschriften - 2 DEC. 2013 Kenmerk: 2^>/5/

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Yara Sluiskil B.V. Postbus 2 4540 AA Sluiskil Kenmerk: Afdeling: Vergunningverlening Datum: 26 juli 2017 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond

Nadere informatie

Een onderzoek naar de klachtbehandeling door de Gemeenschappelijke Regeling Servicecentrum MER.

Een onderzoek naar de klachtbehandeling door de Gemeenschappelijke Regeling Servicecentrum MER. Rapport Een onderzoek naar de klachtbehandeling door de Gemeenschappelijke Regeling Servicecentrum MER. Oordeel Op basis van het onderzoek vindt de klacht over het Servicecentrum MER gegrond. Datum: 9

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK E03.96.1257. Datum uitspraak: 27 maart 2001. AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak in het geding tussen: en de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Champignon Reststoffen Verwerking B.V.",

Nadere informatie

I. SAMENVATTING BESLUIT

I. SAMENVATTING BESLUIT Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESLUIT van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 16 november 2010 Team Milieubeheer Nummer 8087955C

Nadere informatie

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V.

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V. (ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Schipper Recycling B.V. Locatie: Schaappad 3 te Weiwerd Groningen, maart 2012 Nr. 2012-11624 Zaaknummer:

Nadere informatie

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen

Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen Toezicht & Handhaving in de Gemeente Meerssen INLEIDING De meeste mensen willen graag wonen in een gemeente die veilig is en er netjes en verzorgd uitziet. Maar we willen ook wel eens iets aan de omgeving

Nadere informatie

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting

I. BESLISSING DE MELDING. II.A. Beschrijving van de melding en de inrichting Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 3 maart 2009 Team Milieubeheer Nummer 2009INT238015

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERBESLUIT AMBTSHALVE WIJZIGING

OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERBESLUIT AMBTSHALVE WIJZIGING OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERBESLUIT AMBTSHALVE WIJZIGING Onderwerp Burgemeester en Wethouders van de gemeente Breda hebben op 9 december 2002, een milieuvergunning (inmiddels omgevingsvergunning) verleend

Nadere informatie

/1, /1, /1, /1. Datum uitspraak: 25 maart 2004 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

/1, /1, /1, /1. Datum uitspraak: 25 maart 2004 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK LJN-nummer: AO6571 Zaaknr: 200401389/1, 200401690/1, 200401691/1, 200401693/1 Bron: Raad van State 's-gravenhage Datum uitspraak: 25-03-2004 Datum publicatie: 30-03-2004 Soort zaak: bestuursrecht - bestuursrecht

Nadere informatie

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

kenmerk dg llllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll vä/ Provincie Zeeland Gedeputeerde Staten De voorzitter van Provinciale Staten T.a.v. de Statengriffier onderwerp Statenvoorstel inzake de nieuwe Europese privacyverordening: de Algemene Verordening Gegevensbescherming

Nadere informatie

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest

Reinigingsbedrijf Midden Nederland. Soest Afdeling Vergunningverlening BESCHIKKING van GS van Utrecht Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2589111 http://www.provincie-utrecht.nl Datum 16 oktober 2007 Team Milieubeheer Nummer

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieu gemeente Bladel

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieu gemeente Bladel CVDR Officiële uitgave van Bladel. Nr. CVDR337034_1 30 juli 2018 Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteiten bouwen en milieu gemeente Bladel Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepaling

Nadere informatie

VERWIJDERINGSREGELING FIETSEN EN BROMFIETSEN 2004 ZOALS VASTGESTELD D.D. 2 NOVEMBER 2004

VERWIJDERINGSREGELING FIETSEN EN BROMFIETSEN 2004 ZOALS VASTGESTELD D.D. 2 NOVEMBER 2004 VERWIJDERINGSREGELING FIETSEN EN BROMFIETSEN 2004 ZOALS VASTGESTELD D.D. 2 NOVEMBER 2004 HET COLLEGE VAN WAALWIJK, OVERWEGENDE: dat het krachtens artikel 5.1.11 van de Algemene plaatselijke verordening

Nadere informatie

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente Nieuwegein RUIM MANDAAT Bijlage bij mandaatbesluit RUD Utrecht gemeente Nieuwegein

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente Nieuwegein RUIM MANDAAT Bijlage bij mandaatbesluit RUD Utrecht gemeente Nieuwegein Mandaten voor combi Basis- en Plustaken Mandaten voor Basistaken Mandaten voor Plustaken MANDAATLIJST Gemeente Nieuwegein RUIM MANDAAT Bijlage bij mandaatbesluit RUD Utrecht gemeente Nieuwegein Algemeen

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Middelburg, 3 mei 2006 Nummer: RMW0605090 Afdeling: Milieuhygiëne BESCHIKKING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Arrow Terminals B.V. is in bezit van een aantal vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer.

Nadere informatie

1. Aanhef. 2. Aanvraag

1. Aanhef. 2. Aanvraag 1. Aanhef Het dagelijks bestuur van het waterschap Noorderzijlvest heeft op 17 juni 2014 een aanvraag ontvangen van de heer A.K. Hartman te Zeerijp om een vergunning als bedoeld in hoofdstuk 6 van de Waterwet

Nadere informatie

Utrecht, 12 oktober 2010 Pythagoraslaan 101 Tel

Utrecht, 12 oktober 2010 Pythagoraslaan 101 Tel Utrecht, 12 oktober 2010 Pythagoraslaan 101 Tel. 030-2589111 Afdeling : VVM Nummer : 80865D49 Onderwerp: Beantwoording schriftelijke vragen ex art. 47 van het Reglement van Orde aan het College van Gedeputeerde

Nadere informatie

I. BESLISSING. I.A. Algemeen

I. BESLISSING. I.A. Algemeen Afdeling Vergunningverlening Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht BESCHIKKING van GS van Utrecht Tel. 030-2589111 www.provincie-utrecht.nl Datum 26 januari 2010 Team Milieubeheer Nummer 2010INT255457

Nadere informatie

ECLI:NL:RBMNE:2017:638

ECLI:NL:RBMNE:2017:638 ECLI:NL:RBMNE:2017:638 Instantie Datum uitspraak 09-02-2017 Datum publicatie 14-02-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Rechtbank Midden-Nederland UTR 16/643-T

Nadere informatie

BESLUIT INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Transportbedrijf P. Pikkert V.O.F.

BESLUIT INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING. Transportbedrijf P. Pikkert V.O.F. BESLUIT INTREKKING OMGEVINGSVERGUNNING van Transportbedrijf P. Pikkert V.O.F. Voor de op- en overslag van rejects, bietenstaartje en/of perspulp, zand/grind en bestratingsmaterialen (Locatie: Roderwolderdijk

Nadere informatie

Overwegende dat het gewenst is om een regeling op te stellen om subsidies te kunnen verstrekken voor bodemsaneringsprojecten in Noord-Holland 2015;

Overwegende dat het gewenst is om een regeling op te stellen om subsidies te kunnen verstrekken voor bodemsaneringsprojecten in Noord-Holland 2015; Besluit van gedeputeerde staten van Noord-Holland van 21 april 2015, nr. 578971/579004, tot vaststelling van de Uitvoeringsregeling bodemsanering Noord-Holland 2015 Gedeputeerde Staten van Noord-Holland

Nadere informatie

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016

Ons kenmerk Uw kenmerk Aantal bijlagen Datum _ november 2016 AANTEKENEN Handelsonderneming Bepo B.V. T.a.v. de directie Ceintuurbaan 124 3051 KD ROTTERDAM Parallelweg 1 Postbus 843 3100 AV Schiedam T 010-246 80 00 F 010-246 82 83 E info@dcmr.nl W www.dcmr.nl Ons

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Activiteit milieuneutraal veranderen. Rockwool B.V. te Roermond Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning Activiteit milieuneutraal veranderen Rockwool B.V. te Roermond Zaaknummer: 2015-1632 Kenmerk: 2015/95267 d.d. 10 december 2015 Verzonden:

Nadere informatie

BEVOEGDHEDEN/BESLUITEN VOORWAARDEN EN REIKWIJDTE (INSTRUCTIES) OPMERKING

BEVOEGDHEDEN/BESLUITEN VOORWAARDEN EN REIKWIJDTE (INSTRUCTIES) OPMERKING MANDAATLIJST Provincie Zeeland voor DCMR Milieudienst Rijnmond 2014 Algemeen BEVOEGDHEDEN/BESLUITEN VOORWAARDEN EN REIKWIJDTE (INSTRUCTIES) OPMERKING A01 Besluiten inzake bestuursrechtelijke procedures.

Nadere informatie

Vertrokken naar onbekende bestemming

Vertrokken naar onbekende bestemming Vertrokken naar onbekende bestemming Uit onderzoek van de afdeling Stadswinkel is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de gemeentelijke basisadministratie (GBA)

Nadere informatie

1 Inleiding. Aan: Gemeente Nieuwegein T.a.v. de heer B.P. Asselt Postbus 1 3430 AA Nieuwegein. Geachte heer Asselt,

1 Inleiding. Aan: Gemeente Nieuwegein T.a.v. de heer B.P. Asselt Postbus 1 3430 AA Nieuwegein. Geachte heer Asselt, 1 Afdeling Handhaving Aan: Gemeente Nieuwegein T.a.v. de heer B.P. Asselt Postbus 1 3430 AA Nieuwegein Pythagoraslaan 101 Postbus 80300 3508 TH Utrecht Tel. 030-2583877 Fax 030-2582121 http://www.provincie-utrecht.nl

Nadere informatie

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Beleidsregels intrekken omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen gemeente Utrechtse Heuvelrug. Opmerkingen m.b.t. de regeling De Wabo geeft de mogelijkheid om omgevingsvergunningen waarvan geen of niet langer gebruik wordt gemaakt, in te trekken. In de beleidsregel wordt omschreven hoe de gemeente

Nadere informatie

Statenfractie. Hierna volgen vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde inzake project Waterdunen.

Statenfractie. Hierna volgen vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde inzake project Waterdunen. Statenfractie Aan : het College van Gedeputeerde Staten. Onderwerp: schriftelijke vragen conform Art. 44 van het Reglement van Orde van het Statenlid François Babijn, Partij voor Zeeland (PvZ), m.b.t.

Nadere informatie

ECLI:NL:RVS:2010:BO4829

ECLI:NL:RVS:2010:BO4829 ECLI:NL:RVS:2010:BO4829 Instantie Raad van State Datum uitspraak 24-11-2010 Datum publicatie 24-11-2010 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie 201003576/1/H3 Bestuursrecht Hoger

Nadere informatie

Door te klikken op bovenstaande link komt u direct op de betreffende pagina.

Door te klikken op bovenstaande link komt u direct op de betreffende pagina. Bodem en bodemverontreiniging Een voormalige stortplaats heeft een bodemprobleem maar dit betekent niet dat automatisch de bodemregelgeving van toepassing is. Dit ligt toch wat genuanceerder. Er zijn drie

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. P.L. Vermeulen (SP), W.J.M.K Senden (SP) (d.d. 6 september 2007) Nummer 2099

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. P.L. Vermeulen (SP), W.J.M.K Senden (SP) (d.d. 6 september 2007) Nummer 2099 van Gedeputeerde Staten op vragen van P.L. Vermeulen (SP), W.J.M.K Senden (SP) (d.d. 6 september 2007) Nummer 2099 Onderwerp Asbest stortplaats Crayestein-West Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting

Nadere informatie

Vragen van het statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) ingevolge artikel 44 reglement van orde

Vragen van het statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) ingevolge artikel 44 reglement van orde Provinciale Staten Vragen van het statenlid Johan Robesin (Partij voor Zeeland) ingevolge artikel 44 reglement van orde AANHANGSEL tot de notulen van de provinciale staten van Zeeland 2008 nummer SBO-088.

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten van Limburg aan Directeur RUD Zuid-Limburg

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten van Limburg aan Directeur RUD Zuid-Limburg PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Limburg Nr. 160 9 januari 2018 Mandaatbesluit Gedeputeerde Staten van Limburg aan Directeur RUD Zuid-Limburg Gedeputeerde Staten van Limburg, maken ter

Nadere informatie

Afvalstoffenverordening van de gemeente Renkum 2016

Afvalstoffenverordening van de gemeente Renkum 2016 Afvalstoffenverordening van de gemeente Renkum 2016 De raad van de gemeente Renkum; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van [datum en nummer]; gelet op de artikelen 10.23, 10.24, tweede

Nadere informatie

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente, BEPERKT MANDAAT BEVOEGDHEDEN/BESLUITEN VOORWAARDEN EN REIKWIJDTE (INSTRUCTIES) OPMERKING

RUD UTRECHT. MANDAATLIJST Gemeente, BEPERKT MANDAAT BEVOEGDHEDEN/BESLUITEN VOORWAARDEN EN REIKWIJDTE (INSTRUCTIES) OPMERKING Mandaten voor combi Basis en Plustaken Mandaten voor Basistaken Mandaten voor Plustaken MANDAATLIJST Gemeente, BEPERKT MANDAAT Algemeen A01 Besluiten op grond van: A02 A03 a. art. 4:5 en 4:6 Awb (vereenvoudigde

Nadere informatie

Risico s beperken, leefbaarheid vergroten.

Risico s beperken, leefbaarheid vergroten. Besluit omgevingsvergunning Milieuneutrale verandering Aanvraagnummer OLO-2109051 Zaaknummer 199571 Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam 1000BC, Amsterdam Locatie: Gronddepot Noorder IJplas Oostzanerdijk

Nadere informatie

OPENBAAR. Zeeland. Beslisnota GS. llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer

OPENBAAR. Zeeland. Beslisnota GS. llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer Beslisnota GS Provincie Zeeland OPENBAAR llllillllllilililliillllllliillllilllll zaaknummer verwijsnummer 16002326 onderwerp Klacht voorgesteld besluit Brief aan toezenden Meegaan met het oordeel van de

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: 0920-1408 Onderwerp Vragen inzake Reiling Sterksel BV te Sterksel, gemeente Heeze-Leende Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Bijlage(n) De heer R. van Zeeland,

Nadere informatie

Hieronder vind u onze bevindingen. Ter verduidelijking zijn de meest relevante onderdelen van wetsteksten in kaders toegevoegd.

Hieronder vind u onze bevindingen. Ter verduidelijking zijn de meest relevante onderdelen van wetsteksten in kaders toegevoegd. Retouradres Postbus 2232 3500 GE UTRECHT BodemenergieNL Martin Bloemendaal Postbus 1072 3430 BB Nieuwegein Nederland Rijkswaterstaat Water, Griffioenlaan 2 3526 LA Utrecht UTRECHT Postbus 2232 3500 GE

Nadere informatie

Klachtencommissie Governance en Beloning MBO

Klachtencommissie Governance en Beloning MBO UITSPRAAK NUMMER 2011-1 Inzake het klaagschrift d.d. 25 oktober 2010 ingediend door. wonende te Arnhem (verder te noemen: klager); tegen de Raad van Toezicht en het College van Bestuur van de Stichting

Nadere informatie

provinsje fryslan provincie frysla.n g f '-ukkel P a9 T.a.v. de heer S.G. van der Wal telefaro (058) Postbus AA Joure BESCHIKKING

provinsje fryslan provincie frysla.n g f '-ukkel P a9 T.a.v. de heer S.G. van der Wal telefaro (058) Postbus AA Joure BESCHIKKING k provinsje fryslan provincie frysla.n g ~ g postbus 20 1 2 0 8900 hm leeuwarden C Van der Wal Sloopwerken B.V. telefoon (058) 292 59 25 T.a.v. de heer S.G. van der Wal telefaro (058) 292 51 25 Postbus

Nadere informatie

Bij brief van 14 januari 2015, ingekomen op 14 januari 2015, heeft u namens de Statenfractie GroenLinks schriftelijke vragen gesteld.

Bij brief van 14 januari 2015, ingekomen op 14 januari 2015, heeft u namens de Statenfractie GroenLinks schriftelijke vragen gesteld. Statenfractie GroenLinks Mevrouw H.I. Roijackers Postbus 90151 5200 MC S-HERTOGENBOSCH Brabantlaan 1 Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Telefoon (073) 681 28 12 Fax (073) 614 11 15 info@brabant.nl www.brabant.nl

Nadere informatie

BELEIDSREGELS BIBOB - milieuvergunningen -

BELEIDSREGELS BIBOB - milieuvergunningen - BELEIDSREGELS BIBOB - milieuvergunningen - Vastgesteld: 1 november 2005 door Gedeputeerde Staten van Fryslân 1 BIBOB en vergunningen Wet milieubeheer Achtergrond Op 1 juni 2003 is de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen

Nadere informatie

Programma officiële herdenking 65 jaar Slag om de Schelde/Bevrijding Zeeland

Programma officiële herdenking 65 jaar Slag om de Schelde/Bevrijding Zeeland Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: 02-10-2009 belast met Nr: SBO-121 behandeling: Peijs, K.M.H. Agenda nr: Vergadering GS: 30 juni 2009 Nr: 09027177 Onderwerp: Programma officiële herdenking

Nadere informatie

Ontwerpbeschikking. : Intrekking omgevingsvergunning

Ontwerpbeschikking. : Intrekking omgevingsvergunning Intrekking Omgevingsvergunning Ontwerpbeschikking Aanvrager : BTC B.V. Aanvraag : Intrekking omgevingsvergunning Locatie : Zomerweg 147 te Enschede Datum ontvangst aanvraag : 6 januari 2012 Datum ontwerpbeschikking

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Wierden. Datum: 22 januari 2014. Rapportnummer: 2014/004

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de gemeente Wierden. Datum: 22 januari 2014. Rapportnummer: 2014/004 Rapport Rapport betreffende een klacht over de gemeente Wierden. Datum: 22 januari 2014 Rapportnummer: 2014/004 2 De klacht Verzoekers klagen over de manier waarop de gemeente Wierden is omgegaan met hun

Nadere informatie

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr

BESCHIKKING. Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr BESCHIKKING Omgevingsvergunning (milieu) datum: 1 maart 2018 Gemeente Bronckhorst nr. 2017-2414 Aanvraag Op 13 november 2017 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Enzerink B.V. Het

Nadere informatie