VERSLAG ONDERHANDELINGEN 27 JANUARI 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG ONDERHANDELINGEN 27 JANUARI 2010"

Transcriptie

1 Lokale en Regionale Besturen Vlaamse Regio - Politie Fontainasplein, 9-11, 1000 Brussel Tel: 02/ GSM 0477/ Fax: 02/ eric.picqueur@acod.be Web-site : VERSLAG ONDERHANDELINGEN 27 JANUARI 2010 Onderhandelingscomité voor de politiediensten (OCP 263) Dagorde: 1. Stakingsaanzegging gemeenschappelijk vakbondsfront: PZ 5306 Entre Sambre et Meuse 2. Stakingsaanzegging VSOA-NSPV-ACOD : FGP Brussel Labo 3. Eisenbundels representatieve vakorganisaties 4. Bewapening agenten van politie 5. Varia Bij aanvang van de vergadering maakt de voorzitter HCP Carlos De Troch zijn beste wensen voor 2010 over. Hij drukt de wens uit als nieuwe voorzitter om in de beste verstandhouding met allen te kunnen samenwerken. De vergadering dient beëindigd te worden om uur gezien er om uur een hoorzitting gepland is in parlement met betrekking tot rapport 10 jaar politiehervorming. De voorzitter deelt mee dat in de toekomst slechts één maal per maand zal vergaderd worden, nl. op de vierde woensdag van de maand. Vakbonden delen mee dat ervaring leert dat dit schema niet altijd kan gevolgd worden. 1. Stakingsaanzegging gemeenschappelijk vakbondsfront : PZ 5306 Entre Sambre et Meuse

2 De stakingsaanzegging loopt van 27 januari 2010 om uur tot 18 maart 2010 om uur. De stakingsaanzegging werd gedaan om volgende reden: - niet respecteren van de wet op het welzijn - het niet meedelen van de resultaten van een audit uitgevoerd door AIG; het rapport werd overgemaakt aan de overheid op 7 januari problemen bij werving van een nieuwe externe preventieadviseur De vakbonden delenen mee dat zij betreuren dat enkel de voorzitter-burgemeester van de politiezone aanwezig is. De korpschef zijn aanwezigheid is in deze ook nodig. De burgemeester geeft overzicht van de aanwerving van een externe preventieadviseur. Procedure was nodig gezien einde contract van de vorige preventieadviseur. Uiteindelijk werd een nieuw contract opgemaakt met de firma Provikmo. Met betrekking tot de wet op het welzijn (o.a. jaarverslagen) zal het nodige worden gedaan. Op een volgend plaatselijk BOC zal de overheid de nodige details bezorgen aan de vakbonden. De stakingsaanzegging wordt ingetrokken. 2. Stakingsaanzegging VSOA-NSPV-ACOD: FGP Brussel Labo De stakingsaanzegging loopt van 27 januari 2010 om uur tot 12 juli 2010 om ACOD deelt de overheid mee dat voor het Labo Brussel 48 personeelsleden zijn voorzien. Momenteel zijn slechts 32 personeelsleden operationeel. Dit heeft voor gevolg dat de werkdruk enorm is. Dringende maatregelen worden gevraagd om aan deze toestand een einde te maken. Overheid geeft toe dat alle labo s binnen FGP te kampen hebben met een personeels tekort. Budgetair is het echter niet mogelijk om alle openstaande betrekkingen op te vullen. Een aanwerving van 18 CALOG-personeelsleden is gepland. Zij worden aangeworven op 1 juni 2010 en zullen na opleiding in december 2010 operationeel kunnen ingezet worden. Van hen zullen er 8 worden ingezet in het labo Brussel. Zij zullen reeds stage lopen in juli en augustus. Per 1 februari 2010 zullen 7 personeelsleden worden ingezet in het labo Brussel. Het betreft hier niet gekwalificeerde personeelslden die na een verkorte opleiding zullen ingezet worden voor eenvoudige zaken. In het BOC 197 zal de zaak verder worden opgevolgd. ACOD geeft te kennen de stakingsaanzegging te behouden. VSOA en NSPV sluiten zich hierbij aan.

3 3. Bewapening agenten van politie Overheid deelt mee dat een ontwerp KB in de maak is. Zal op de agenda van februari 2010worden geplaatst. 4. varia - functionele opleiding recherche (vervolg OCP 261): zal behandeld worden op OCP van februari; resultaten van de test van 15 december 2009 zijn nog niet gekend - directe compensaties: wettelijke regeling zal binnen loonmotor toegepast worden; nota zal verspreid worden door SSGPI [deze nota is ondertussen gepubliceerd] - verlofregeling: vakbonden signaleren dat binnen diverse zones en federale diensten verlof voor juli en augustus niet wordt toegestaan in het kader van het voorzitterschap van België in de Europese Commissie. Dit is voor de vakbonden onaanvaardbaar. Overheid deelt mee dat alle beslissingen terzake worden ingetrokken en dat de minister BZ een beslissin g zal nemen waarbij rekening wordt gehouden met groieven van personeel. ACOD merkt op dat indien nodig een stakingsaanzegging zal ingediend worden. - verwerking formulieren LO21: personeelsleden dienen meer dan 4 maand te wachten voor uitbetaling; reden zou een printer zijn die defekt is. Vakbonden vragen dat dringend het nodige wordt gedaan om deze printer te vervangen. Voorzitter OCP zal persoonlijk tussenkomen om dit probleem op te lossen. - mobiliteit: overheid deelt mee dat in 2010 er 5 dossiers zullen zijn. Data zijn reeds verschenen. - omzendbrief CIK: NSPV deelt mee dat de omzendbrief verschenen in Belgisch Staatsblad verschillend is van deze die werd onderhandeld. Overheid en overige vakbonden delen mee dit te zullen nakijken. 5. Eisenbundels representatieve vakorganisaties Voorzitter stelt voor dat als start de diverse vakorganisaties hun eisenbundel zouden toelichten en dat de overheid een eerste reactie zou geven op 24 februari De diverse vakbonden gaan hiermee niet akkoord en zien hierin een vertragingsmaneuver van de overheid. Gelet op het feit dat de voorzitter stelde dat er slechts één maal per maand zou vergaderd worden zouden de onderhandelingen onnodig aanslepen. De vakbonden geven te kennen dat het syndicaal statuut termijnen voorziet waarbinnen onderhandelingen dienen gevoerd te worden. De vakbonden willen de onderhandeling nu opstarten en stellen dat zij elkaars eisenbundels voldoende kennen. De diverse eisenbundels bevatten gemeenschappelijke punten die nu reeds kunnen behandeld worden. [ de diverse vaste afgevaardigden binnen ACOD zijn in het bezit van de eisenbundels] Overheid stelt dat zij nog niet rond is met de studie van de eisenbundels. Zij stelt voor om de onderhandelingen aan te vatten op 10 februari 2010.

4 Vakbonden gaan akkoord op voorwaarde dat de overheid haar standpunten vooraf schriftelijk kenbaar maakt aan de vakbonden. Overheid gaat hiermee akkoord en geeft na aandringen een eerste intentieverklaring. De overheid deelt mee: 1) De overheid heeft reeds een enorme inspanning moeten leveren met betrekking tot het verlofgeld en de eindejaarstoelage. Er is dus geen budget meer om enige tegemoedkoming te doen. 2) De items tucht, evaluatie, opleiding, syndicaal statuur en KUL-norm wenst zij niet te behandelen in het kader van de eisenbundels. Dit zal pas nadien behandeld worden. 3) De overheid zal streven naar een kwaliteitsprotocol dat rekening zal houden met de verwezenlijkingen in het comité B. Vakbonden geven te kennen dat het niet kan dat de onderhandelingen beperkt worden tot de inhoud van het sectoraal akkoord van het Openbaar Ambt. Verder wordt gevraagd om concrete informatie te bekomen met betrekking tot de geplande besparingen. Hoog overlegcomité voor politiediensten (HOC 93) Dagorde: 1. Mededeling van DSDM 2. Afwijking van de organisatietijd: Carnaval de Binches 3. Vertrouwelijkheid van de syndicale sites 1. Mededeling van DSDM De directeur van DSDM en zijn adjunct-directeur geven uiteenzetting over het debat dat momenteel aan de gang is met betrekking tot de kerntaken van de medische dienst. De medische dienst levert momenteel de volgende diensten: - curatieve zorgen - controlegeneeskunde - raadgevende geneeskunde - medische expertise - veterinaire geneeskunde - tandheelkunde - beheer en exploitatie medische getuigschriften - terugbetaling medische kosten. De kerntakenanalyse verloopt in twee fasen, nl. - in eerste fase werd een strategisch seminarie gehouden DGS/DSDM in juni in een tweede fase wordt kerntakendebat uitgevoerd met betrekking tot alle actieve partners DSDM. Het kerntakendebat zal verlopen als volgt:

5 - eerste fase: bevraging niveau A DSDM - tweede fase: bevraging korpschefs en directeurs en syndicale organisaties - derde fase: analyse van de resultaten DSDMdeelde ook mee dat zij momenteel te kampen hebben met een personeels tekort. In 2010 zal dit nog toenemen door vertrek van 12 mensen. 2. Afwijking van de organisatie van de arbeidstijd: Carnaval de Binches Unaniem gaan de vakbonden niet akkoord met een afwijking op de arbeidstijdorganisatie. 3. Vertrouwelijkheid van de syndicale sites Naar aanleiding van een uitzending op RTL-TVI waarin vertrouwelijke politionele informatie van een website werd gehaald, nl. van de website VSOA-Namen. Gevraagd wordt om dergelijke zaken te vermijden. 4. Varia AVC wijst erop dat ondanks er geen mobiliteit bij federale politie is men toch verder dient te statutariseren. Vraag hoe zal men dit doen? NSPV vraagt dat elke directeur-generaal uitleg zou komen geven met betrekking tot de besparingen die zullen worden doorgevoerd. Eric Picqueur, vaste afgevaardigde.

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 MEI 2013

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 MEI 2013 Lokale en Regionale Besturen VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 MEI 2013 Dagorde 1. Stakingsaanzegging PZ Brugge (NSPV en VSOA) 2. Stakingsaanzegging CIK Turnhout (VSOA) 3. Extractfiche : scheepvaartpolitie 4.

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN

VERSLAG ONDERHANDELINGEN Lokale en Regionale Besturen Vlaamse Regio - Politie Fontainasplein, 9-11, 1000 Brussel Tel: 02/ 508 59 16 GSM 0477/98.10.71 Fax: 02/508 59 13 E-mail: eric.picqueur@acod.be Web-site : www.acod-lrb.be VERSLAG

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 10 MAART 2010

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 10 MAART 2010 Lokale en Regionale Besturen Vlaamse Regio - Politie Fontainasplein, 9-11, 1000 Brussel Tel: 02/ 508 59 16 GSM 0477/98.10.71 Fax: 02/508 59 13 E-mail: eric.picqueur@acod.be Web-site : www.acod-lrb.be VERSLAG

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MEI 2010

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MEI 2010 VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MEI 2010 VERSLAG ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE POLITIEDIENSTEN OCP 271: Dagorde: 1. Stakingsaanzegging NSPV PZ Ukkel/W-B/Oudergem 2. Ontwerp omzendbrief: tenue onthaal Calog

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JANUARI 2014

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JANUARI 2014 Lokale en Regionale Besturen VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JANUARI 2014 Dagorde 1. Stakingsaanzegging NSPV PZ Vesdre 2. Profiel en opleiding van de begeleiders verwijderingen van LPA Brunat 3. Curatieve

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 19 OKTOBER 2011

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 19 OKTOBER 2011 Lokale en Regionale Besturen Vlaamse Regio - Politie Fontainasplein, 9-11, 1000 Brussel Tel: 02/ 508 59 16 GSM 0477/98.10.71 Fax: 02/508 59 13 E-mail: eric.picqueur@acod.be Web-site : www.acod-lrb.be VERSLAG

Nadere informatie

Nieuwsbrief politie. Nummer 14 Brussel, 4 juli 2016

Nieuwsbrief politie. Nummer 14 Brussel, 4 juli 2016 Lokale en Regionale Besturen Nieuwsbrief politie Nummer 14 Brussel, 4 juli 2016 Antwoord van minister Jambon voldoet niet aan de verwachtingen van het gemeenschappelijk vakbondsfront Op 29 juni 2016 ontvingen

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 FEBRUARI 2012 en 14 MAART 2012

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 FEBRUARI 2012 en 14 MAART 2012 Lokale en Regionale Besturen VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 FEBRUARI 2012 en 14 MAART 2012 Vooraf wordt door de voorzitter meegedeeld dat de vergadering om 13.30 uur zal beëindigd worden. De reden hiervoor

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JUNI 2012

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JUNI 2012 Lokale en Regionale Besturen VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JUNI 2012 Dagorde 1. Stakingsaanzegging VSOA, ACV en NSPV: politiezone HAZODI 2. Stakingsaanzegging in gemeenschappelijk vakbondsfront PZ Antwerpen

Nadere informatie

Resultaat OCP 269-31 maart 2010

Resultaat OCP 269-31 maart 2010 Resultaat OCP 269-31 maart 2010 Dagorde: 1. Voorontwerp van wet en OKB Controleorgaan (COC) 2. OKB politievertegenwoordigers in het buitenland 3. OKB tweekleurig concept functieuitrusting 4. OKB Commissie

Nadere informatie

Vakbondsstatuut politie (wet ) Gemeenrechtelijk vakbondsstatuut (wet ) Identieke regeling

Vakbondsstatuut politie (wet ) Gemeenrechtelijk vakbondsstatuut (wet ) Identieke regeling Vakbondsstatuut politie (wet 24.03.1999) Gemeenrechtelijk vakbondsstatuut (wet 19.12.1974) 1 Identieke regeling Grotendeels: onderhandelings-en overlegmateries/procedures. Gedeeltelijk: representativiteit

Nadere informatie

Nieuwsbrief politie. Nummer 21 Brussel, 22 september Agenten van politie Bewapening en sociale promotie

Nieuwsbrief politie. Nummer 21 Brussel, 22 september Agenten van politie Bewapening en sociale promotie Lokale en Regionale Besturen Nieuwsbrief politie Nummer 21 Brussel, 22 september 2016 Agenten van politie Bewapening en sociale promotie 1 Op het onderhandelingscomité voor de politiediensten van 17 februari

Nadere informatie

KERNTAKEN POLITIE EEN STAND VAN ZAKEN

KERNTAKEN POLITIE EEN STAND VAN ZAKEN Lokale en Regionale Besturen Brussel, 8 januari 2016 KERNTAKEN POLITIE EEN STAND VAN ZAKEN In het kader van het kerntakendebat heeft de regering een aantal maatregelen genomen die ze wil realiseren tussen

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 177.532 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 16 APRIL 2002 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 14 december 2011

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 14 december 2011 Dagorde: VERSLAG ONDERHANDELINGEN 14 december 2011 VERSLAG HOOG OVERLEGCOMITE (HOC106) 1. Weging betrekking niveau A van CGO Lid (senior) kwantitatieve analyse 2. Weging betrekking niveau A van CG : -

Nadere informatie

protocol nr Over Ontwerp-rondzendbrief betreffende Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

protocol nr Over Ontwerp-rondzendbrief betreffende Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 278.923 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 12 OKTOBER 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

Omgaan met vakbonden

Omgaan met vakbonden Omgaan met vakbonden Bouwstenen voor een goede sociale dialoog aan de hand van een praktijkvoorbeeld: Stad Gent en OCMW Gent 2016 Stad Gent - OCMW Gent 1 Inhoud Inleiding Vakbondswerking Stad Gent en OCMW

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Justitie Sectorcomité III

Federale Overheidsdienst Justitie Sectorcomité III Federale Overheidsdienst Justitie Sectorcomité III Protocol nr 249 1 april 2003 Protocol waarin het besluit is opgenomen van de onderhandelingen die plaatsvonden in de periode van 6 november 2002 tot en

Nadere informatie

nr. 74 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 oktober 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Tegemoetkomingen aan vakbonden

nr. 74 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 oktober 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Tegemoetkomingen aan vakbonden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 74 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 oktober 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN,

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 202.627 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 28 JULI EN 22 SEPTEMBER 2003 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE

Nadere informatie

11. NAAM VAN DE AANWEZIGE EN VAN DE AL OF NIET MET KENNISGEVING AFWEZIGE LEDEN VAN DE AFVAARDIGING VAN DE OVERHEID

11. NAAM VAN DE AANWEZIGE EN VAN DE AL OF NIET MET KENNISGEVING AFWEZIGE LEDEN VAN DE AFVAARDIGING VAN DE OVERHEID HOOG OVERLEGCOMITE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST departement Algemene Zaken en Financiën administratie Ambtenarenzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 6 FEBRUARI

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 juni 2017 om 19u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 juni 2017 om 19u. TOELICHTINGSNOTA zitting politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 26 juni 2017 om 19u. Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad van 26 april 2017. Openbare zitting:

Nadere informatie

Wet- en regelgeving. Documentatie

Wet- en regelgeving. Documentatie Studiedag Welzijn bij de Politie: arbeidsveiligheid en gezondheid als beleidskeuze NSPV: Nationaal Syndicaat van het Politieen veiligheidspersoneel ACOD: Algemene Centrale der Openbare Diensten VSOA: Vrij

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MAART 2014

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MAART 2014 VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MAART 2014 Verslag onderhandelingscomité voor de politiediensten (OCP342) Dagorde: 1. Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de consulenten voor de veiligheid en de bescherming

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 27 januari 2014 om 18u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad van

Nadere informatie

VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN

VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN SECTORCOMITE X ONDERWIJS (Vlaamse Gemeenschap) COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD

Nadere informatie

VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN

VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN SECTORCOMITE X ONDERWIJS (Vlaamse Gemeenschap) COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD

Nadere informatie

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter;

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter; VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE Brussel, 16 juni 2017 PROTOCOL NR. 70 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN HET VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE

Nadere informatie

MZENDBRIEF VAN 1 JUNI 1995 BETREFFENDE HET SECTORAAL AKKOORD VAN 12 JULI 1994 OVER VEILIGHEIDSPERSONEEL - AANVULLING.

MZENDBRIEF VAN 1 JUNI 1995 BETREFFENDE HET SECTORAAL AKKOORD VAN 12 JULI 1994 OVER VEILIGHEIDSPERSONEEL - AANVULLING. OMZENDBRIEF VAN 1 JUNI 1995 BETREFFENDE HET SECTORAAL AKKOORD VAN 12 JULI 1994 OVER VEILIGHEIDSPERSONEEL - AANVULLING. (inw. 01.09.1995) (B.S. 22.08.1995) Uittreksel Aan de heren provinciegouverneurs,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het Tussenonderhandelings/-overlegcomité op niveau van de Scholengroep 25

Huishoudelijk reglement van het Tussenonderhandelings/-overlegcomité op niveau van de Scholengroep 25 Huishoudelijk reglement van het Tussenonderhandelings/-overlegcomité op niveau van de Scholengroep 25 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Art. 1 Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt begrepen

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u.

TOELICHTINGSNOTA. zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u. TOELICHTINGSNOTA zitting van de politieraad politiezone Kortrijk - Kuurne - Lendelede maandag 22 oktober 2012 om 18.30u. Openbare zitting: Goedkeuring van het verslag van de zitting van de politieraad

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG VAN DE FEDERALE POLITIERAAD. SEPTEMBER 2010 AUGUSTUS 2011 Goedgekeurd op 8 november 2011

ACTIVITEITENVERSLAG VAN DE FEDERALE POLITIERAAD. SEPTEMBER 2010 AUGUSTUS 2011 Goedgekeurd op 8 november 2011 ACTIVITEITENVERSLAG VAN DE FEDERALE POLITIERAAD SEPTEMBER 2010 AUGUSTUS 2011 Goedgekeurd op 8 november 2011 1. WETTELIJKE GRONDSLAG 1 De artikelen 6, 7, 107 en 149 van de wet van 7 december 1998 tot organisatie

Nadere informatie

VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE. Brussel, 7 juli 2017

VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE. Brussel, 7 juli 2017 VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE Brussel, 7 juli 2017 PROTOCOL NR. 71 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN HET VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE

Nadere informatie

Fritz Toussaintstraat 8 Classificatiegraad PUBLIEK 1050 BRUSSEL Klassering. Tel. : 02/ Bladzijde 5 Fax : 02/

Fritz Toussaintstraat 8 Classificatiegraad PUBLIEK 1050 BRUSSEL Klassering. Tel. : 02/ Bladzijde 5 Fax : 02/ FEDERALE POLITIE Algemene directie van de ondersteuning en het beheer Directie van de juridische dienst, Uitgiftenummer DGS/DSJ-2008/34148/A het contentieux en de statuten Uitgiftedatum 29 VIII 2008 Fritz

Nadere informatie

VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR HET HOGER ONDERWIJS EN HET UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS GENT

VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR HET HOGER ONDERWIJS EN HET UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS GENT VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR HET HOGER ONDERWIJS EN HET UNIVERSITAIR ZIEKENHUIS GENT Brussel, 28 september 2018 PROTOCOL NR. 90 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN

Nadere informatie

Federale Politie STATUTAIRE NOTA PUBLIEK Onderwerp Toelage Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het nieuwe CALog-statuut - Richtlijnen

Federale Politie STATUTAIRE NOTA PUBLIEK Onderwerp Toelage Brussels Hoofdstedelijk Gewest in het nieuwe CALog-statuut - Richtlijnen Federale Politie Algemene Directie Personeel Uitgiftenummer DGP/DPS/P-2006/61716 Directie van de juridische dienst, Uitgiftedatum 21/12/2006 het contentieux en de statuten Classificatie PUBLIEK Fritz Toussaintstraat

Nadere informatie

1.2. De naleving en de uitvoering van de akkoorden uit het verleden. Belangrijke akkoorden uit het verleden werden nog niet uitgevoerd.

1.2. De naleving en de uitvoering van de akkoorden uit het verleden. Belangrijke akkoorden uit het verleden werden nog niet uitgevoerd. Eisenbundel 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Onderhandelingskader... 3 1.2. De naleving en de uitvoering van de akkoorden uit het verleden... 3 2. De herziening van de baremische schalen.... 3 2.1.

Nadere informatie

PROTOCOL nr. 144 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN SECTORCOMITE X OP 17 OKTOBER 2006.

PROTOCOL nr. 144 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN SECTORCOMITE X OP 17 OKTOBER 2006. SECTORCOMITE X ONDERWIJS (Vlaamse Gemeenschap) Brussel, 10 november 2006 PROTOCOL nr. 144 HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN SECTORCOMITE X OP 17 OKTOBER

Nadere informatie

SAT AIG VCLP DSI / Callcenter DailyDoc - PolDoc - DSED

SAT AIG VCLP DSI / Callcenter DailyDoc - PolDoc - DSED FEDERALE POLITIE Algemene directie van de Ondersteuning en het Beheer Uitgiftenummer DGS/DSJ/2009/27875/A Directie van de juridische dienst Uitgiftedatum 3 JULI 2009 het contentieux en de statuten Fritz

Nadere informatie

1. Welke veranderingen beoogt het ingediende wetsontwerp?

1. Welke veranderingen beoogt het ingediende wetsontwerp? Jaargang 2014 nummer 2 NIEUWSBRIEF SPV Info 06 mars 2014 IN DIT NUMMER : 1. Optimalisering van de politiediensten 2. Fusies politiezones 3. Sectoraal akkoord 4. Voorontwerp van wet inzake nieuwe overgangsmaatregelen

Nadere informatie

Welkom bij de politie

Welkom bij de politie Welkom bij de politie Persoonlijke gegevens Naam: Functie: Dienst of zone: Onthaalbrochure van de geïntegreerde politie September 2007 Realisatie: Dienst interne communicatie Directie interne relaties

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Woord vooraf Inleiding 13

Inhoudsopgave. Woord vooraf Inleiding 13 Woord vooraf 11 1 Inleiding 13 1.1 De schaalgrootte van de lokale politiezones: vraagstuk tijdens de politiehervorming 13 1.2 De schaalgrootte van de lokale politiezones: vraagstuk na de politiehervorming

Nadere informatie

protocol nr Over VRT: Ouderschapsverlof Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVI I I VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

protocol nr Over VRT: Ouderschapsverlof Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVI I I VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVI I I VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 261.845 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 19 MEI 2008 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk III Toelage voor bereikbaar en terugroepbaar personeel Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk III Toelage voor bereikbaar en terugroepbaar personeel Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk III Toelage voor bereikbaar en terugroepbaar personeel Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden

Nadere informatie

MECHANISMEN EN ORGANEN VAN INTERNE EN EXTERNE CONTROLE OP DE POLITIE

MECHANISMEN EN ORGANEN VAN INTERNE EN EXTERNE CONTROLE OP DE POLITIE Inzake de toegang tot www.poldoc.be kan worden verwezen naar het Infonieuws Nr. 1719 van 19 oktober 2006 met als titel: " PolDoc, de documentaire site van de politie, voor iedereen toegankelijk op internet!

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 30 september

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 30 september A D V I E S Nr. 1.912 ------------------------------- Zitting van dinsdag 30 september 2014 ------------------------------------------------------ Voorontwerp van samenwerkingsakkoord tussen de Federale

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 218.696 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 2 MEI 2005 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 2 JUNI 1995

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 2 JUNI 1995 uw brief van uw kenmerk ons kenmerk vragen naar HOOG OVERLEGCOMITE VLAAMSE GEMEENSWM? m WEST of toestelnumnier bijlagen datum e I. DAGORDE NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 2 JUNI 1995 Voortzetting overleg

Nadere informatie

NOTA AAN HET GEMEENSCHAPPELIJK COMITE VOOR ALLE OVERHEIDSDIENSTEN

NOTA AAN HET GEMEENSCHAPPELIJK COMITE VOOR ALLE OVERHEIDSDIENSTEN 20-11-2014 NOTA AAN HET GEMEENSCHAPPELIJK COMITE VOOR ALLE OVERHEIDSDIENSTEN Betreft: Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 juli 2003 tot uitvoering, voor de overheidsdiensten

Nadere informatie

Minister van Binnenlandse Zaken

Minister van Binnenlandse Zaken Minister van Binnenlandse Zaken Secretariaat van de Geïntegreerde Politie (SSGPI) SSGPI Ter attentie van : Fritz Toussaintstr. 8 - de korpschefs 1050 Brussel - de bijzondere rekenplichtigen T: 02 554 43

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 9 OKTOBER 2006

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 9 OKTOBER 2006 Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel Tel.: 02-553 50 30 Fax: 02-553 50 28 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 9 OKTOBER 2006

Nadere informatie

6. aanpassing van het reglement van orde van het HOC aan de reorganisatie van AWZ (HOC 9711 5);

6. aanpassing van het reglement van orde van het HOC aan de reorganisatie van AWZ (HOC 9711 5); departement Algemene Zaken en Financiën adnzinistnatie Ambtenarenzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden HOOG OVERLEGCOMITE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 24 JULI

Nadere informatie

SOCIALE BEMIDDELING IN DE OVERHEIDSSECTOR. Introductie & Uitwisseling

SOCIALE BEMIDDELING IN DE OVERHEIDSSECTOR. Introductie & Uitwisseling SOCIALE BEMIDDELING IN DE OVERHEIDSSECTOR Introductie & Uitwisseling Anouk Pattyn 08.01.2014 AGENDA 1. Wat is sociale bemiddeling? 2. Oorsprong van de bemiddelingspraktijk 3. Sociale bemiddeling in de

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT 26 MAART 2005 :

KONINKLIJK BESLUIT 26 MAART 2005 : KONINKLIJK BESLUIT 26 MAART 2005 : REGELING VAN DE STRUCTURELE DETACHERINGEN VAN PERSONEELSLEDEN VAN DE POLITIEDIENSTEN EN VAN SOORTGELIJKE TOESTANDEN EN TOT INVOERING VAN DE VERSCHILLENDE MAATREGELEN

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 23 MEI 1996

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 23 MEI 1996 HOOG OVERLEGCOMITE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST departement Algemene Zaken en Financiën adminiscvatie Ambtenarenzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden I. DAGORDE NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN

Nadere informatie

Gemeentelijke verzelfstandiging: van oud naar nieuw Marijke De Lange Stafmedewerker personeel VVSG Doel van deze toelichting Veel nood aan informatie over personeelskwesties bij verzelfstandiging wat zegt

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2007

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2007 Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Boudewijnlaan 30, 1000 Brussel Tel.: 02-553 50 30 Fax: 02-553 50 28 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 26 NOVEMBER

Nadere informatie

Grondwet Artikel 23. Ieder heeft het recht een menswaardig leven te leiden.

Grondwet Artikel 23. Ieder heeft het recht een menswaardig leven te leiden. 31 mei 2017 Wetsvoorstel politieke mandaten. Op verzoek van een aantal fracties werd over het wetsvoorstel omtrent politieke mandaten van militairen op 31 mei jl een hoorzitting georganiseerd waarbij de

Nadere informatie

PERSONEELSVERGADE RING AANVULLEND PENSIOEN EN CONTRACTEN BEPAALDE DUUR ACOD UNIVERSITEIT GENT OKTOBER 2015

PERSONEELSVERGADE RING AANVULLEND PENSIOEN EN CONTRACTEN BEPAALDE DUUR ACOD UNIVERSITEIT GENT OKTOBER 2015 PERSONEELSVERGADE RING AANVULLEND PENSIOEN EN CONTRACTEN BEPAALDE DUUR ACOD UNIVERSITEIT GENT OKTOBER 2015 Inhoud Wie is ACOD? Wat is huidige situatie? Wat heeft bestuur beslist? Wat vraagt ACOD tijdens

Nadere informatie

het ontwerp van besluit van de Vlaamse regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van

het ontwerp van besluit van de Vlaamse regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse regering van SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST departenlent Algemene Zaken en Financiën adminktlatie Ambtennrenzakn afdeling Statutaire Aangelegenheden protocol nr. 31.83 X.x (I- E PROTOCOL HOUDENDE

Nadere informatie

Het betreft de personeelsleden bedoeld bij het decreet van 7 juli 2017 betreffende de rechtspositie van de personeelsleden in de basiseducatie.

Het betreft de personeelsleden bedoeld bij het decreet van 7 juli 2017 betreffende de rechtspositie van de personeelsleden in de basiseducatie. Brussel, CAO IV Protocol van de onderhandelingen die gevoerd werden betreffende een akkoord van sectorale sociale programmatie voor de jaren 2015-2019 voor de sector Basiseducatie van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

Cyclus Reeksnummer 00000

Cyclus Reeksnummer 00000 ReeksNr: 000000 6776 - DGR ADM en SOCIAAL STATUUT ADVISEUR Jurist LID van de DGR - Jur Jurist A1 1 vacature(s) Cyclus 2018 05 Reeksnummer 00000 Toegangsvoorwarden CALOG PERSONEEL ADVISEUR LID MASTER Gespecialiseerd:

Nadere informatie

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter;

over 1. mevr. Hilde CREVITS, Viceminister-president van de Vlaamse Regering, Vlaams minister van Onderwijs voorzitter; VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE BASISEDUCATIE Brussel, 23 december 2016 PROTOCOL NR. 62. HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN DIE GEVOERD WERDEN IN DE VERGADERING VAN HET VLAAMS ONDERHANDELINGSCOMITE

Nadere informatie

VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN

VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN SECTORCOMITE X ONDERWIJS (Vlaamse Gemeenschap) COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet basisonderwijs van 25 februari 1997, artikel 15, 7, vervangen door het decreet van 21 maart 2014;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet basisonderwijs van 25 februari 1997, artikel 15, 7, vervangen door het decreet van 21 maart 2014; Besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de vergoeding van de voorzitters, de leden en de secretarissen van de bemiddelingscommissie, de commissie leerlingenrechten en de commissie zorgvuldig

Nadere informatie

Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD ONDERWIJS

Onderafdeling Vlaamse Gemeenschap. OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD ONDERWIJS SECTORCOMITE X ONDERWIJS (Vlaamse Gemeenschap) COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 30 april 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/1 Provinciaal CLB. Gesubsidieerd personeel. Vakbondsoverleg.

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 16 mei 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Kerremans Leen, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/159/,

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/159/, 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2013/159/, Inzake : Mevrouw, wonende te,, in het dossier bijgestaan door Mter, advocaat te, waar keuze van woonplaats wordt gedaan,

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2016/212/ Inzake:,, wonende te,, bijgestaan door, als vertrouwenspersoon,

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2016/212/ Inzake:,, wonende te,, bijgestaan door, als vertrouwenspersoon, 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2016/212/ Inzake:,, wonende te,, bijgestaan door, als vertrouwenspersoon, Verzoekende partij Tegen: het,,, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Informatienota VIA. Situering VIA3

Informatienota VIA. Situering VIA3 Informatienota VIA 8 oktober 2018 Situering Met het afsluiten van het VIA5 op 8 juni van dit jaar is er een hoofdstuk toegevoegd aan het VIAverhaal. Dit is het derde Vlaams Intersectoraal akkoord voor

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 216.691 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 31 JANUARI, 7 EN 21 FEBRUARI EN 14 MAART 2005 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

5382 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD

5382 MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 5382 MONITEUR BELGE 16.02.2005 BELGISCH STAATSBLAD FEDERALE OVERHEIDSDIENST KANSELARIJ VAN DE EERSTE MINISTER [C 2005/21021] 9 FEBRUARI 2005. Omzendbrief betreffende de toekenning en de uitbetaling van

Nadere informatie

protocol nr Over Uitvoering akkoord " federale gezondheidssectoren -publieke sector " in de OPZ's Geel en Rekem

protocol nr Over Uitvoering akkoord  federale gezondheidssectoren -publieke sector  in de OPZ's Geel en Rekem Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 240.768 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 27 NOVEMBER 2006 DIE GEVOERD

Nadere informatie

?pa. Vlaamse overheid -97' - telethuiswerk. protocol nr

?pa. Vlaamse overheid -97' - telethuiswerk. protocol nr Vlaamse overheid -97'?pa Agentschap voor overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 236.755 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 3 JULI

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: S. Smeulders, H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, leden

Nadere informatie

Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD ONDERWIJS

Onderafdeling Vlaamse Gemeenschap. OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD ONDERWIJS SECTORCOMITE X ONDERWIJS (Vlaamse Gemeenschap) COMITE VOOR DE PROVINCIALE EN PLAATSELIJKE OVERHEIDSDIENSTEN Afdeling 2 Onderafdeling "Vlaamse Gemeenschap". OVERKOEPELEND ONDERHANDELINGSCOMITE VRIJ GESUBSIDIEERD

Nadere informatie

Gelet op het koninklijk besluit van 30 maart 001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten;

Gelet op het koninklijk besluit van 30 maart 001 tot regeling van de rechtspositie van het personeel van de politiediensten; GR20170622 punt 3: Politie - Personeel - Externe aanwerving - Openverklaring van een betrekking in het administratief en logistiek kader - Niveau B - Consulent - voor de dienst beleid, beheer & ondersteuning

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 21 JANUARI 2015 HOOG OVERLEGCOMITE (HOC 131)

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 21 JANUARI 2015 HOOG OVERLEGCOMITE (HOC 131) VERSLAG ONDERHANDELINGEN 21 JANUARI 2015 HOOG OVERLEGCOMITE (HOC 131) Dagorde: 1. Manifestatie van 6 november 2014 Behandelde punten: Manifestatie van 6 november 2014 Voorzitter Jean-Claude GUNST, Dirco

Nadere informatie

2.1. Opheffing van de beperking rond de opname van loopbaanonderbreking

2.1. Opheffing van de beperking rond de opname van loopbaanonderbreking Brussel, CAO II Protocol van de onderhandelingen die gevoerd werden betreffende een akkoord van sectorale sociale programmatie voor de jaren 2010-2011 voor de sector Basiseducatie van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE

BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE BELGISCH STAATSBLAD 28.07.2010 MONITEUR BELGE 48001 N. 2010 2506 VLAAMSE OVERHEID [C 2010/35508] 11 JUNI 2010. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2010 / 13 / 27 oktober 2010

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING. GVO / 2010 / 13 / 27 oktober 2010 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD VRIJ ONDERWIJS BESLISSING GVO / 2010 / 13 / 27 oktober 2010 Inzake,, bijgestaan door.., COV, verzoekende partij, tegen inrichtende macht vzw, met maatschappelijke zetel te,

Nadere informatie

RE-INTEGRATIETRAJECT VOOR ARBEIDSONGESCHIKTE WERKNEMERS EN WERKLOZEN

RE-INTEGRATIETRAJECT VOOR ARBEIDSONGESCHIKTE WERKNEMERS EN WERKLOZEN RE-INTEGRATIETRAJECT VOOR ARBEIDSONGESCHIKTE WERKNEMERS EN WERKLOZEN April 2018 Mensen met een chronische ziekte die een ziekte-uitkering ontvangen, maar die opnieuw aan de slag willen gaan, moeten goed

Nadere informatie

EVALUATIEVERSLAG VAN DE UITVOERING HET SAMENWERKINGSAKKOORD REACH VAN 17 OKTOBER 2011, IN TOEPASSING VAN ARTIKEL 24 VAN DIT SAMENWERKINGSAKKOORD

EVALUATIEVERSLAG VAN DE UITVOERING HET SAMENWERKINGSAKKOORD REACH VAN 17 OKTOBER 2011, IN TOEPASSING VAN ARTIKEL 24 VAN DIT SAMENWERKINGSAKKOORD EVALUATIEVERSLAG VAN DE UITVOERING HET SAMENWERKINGSAKKOORD REACH VAN 17 OKTOBER 2011, IN TOEPASSING VAN ARTIKEL 24 VAN DIT SAMENWERKINGSAKKOORD JAAR 2017 Opgesteld door Comité REACH, 9 oktober 2018 1

Nadere informatie

Nieuwsbrief politie. Nummer 7 Brussel, 23 mei Toelichting pensioenmaatregelen op basis van notificaties van 22/04/2016

Nieuwsbrief politie. Nummer 7 Brussel, 23 mei Toelichting pensioenmaatregelen op basis van notificaties van 22/04/2016 Lokale en Regionale Besturen Nieuwsbrief politie Nummer 7 Brussel, 23 mei 2016 Toelichting pensioenmaatregelen op basis van notificaties van 22/04/2016 Op 12 mei 2016 kregen de vakbonden van de minister

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG VAN DE FEDERALE POLITIERAAD. SEPTEMBER 2008 AUGUSTUS 2009 Goedgekeurd op 28 mei 2009

ACTIVITEITENVERSLAG VAN DE FEDERALE POLITIERAAD. SEPTEMBER 2008 AUGUSTUS 2009 Goedgekeurd op 28 mei 2009 ACTIVITEITENVERSLAG VAN DE FEDERALE POLITIERAAD SEPTEMBER 2008 AUGUSTUS 2009 Goedgekeurd op 28 mei 2009 1. WETTELIJKE GRONDSLAG 1 De artikelen 6, 7, 107 en 149 van de wet van 7 december 1998 tot organisatie

Nadere informatie

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTROLECOMMISSIE VOOR PRESTATIES VAN BODEMVERONTREINIGINGSDESKUNDIGEN EN BODEMSANERINGSAANNEMERS: HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door de controlecommissie

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 07/03/2018 Uw

Nadere informatie

INFO-Flash. Vlaamse overheidsdiensten. Beste kameraden,

INFO-Flash. Vlaamse overheidsdiensten. Beste kameraden, INFO-Flash Vlaamse overheidsdiensten Beste kameraden, Het is belangrijk om onze leden en militanten regelmatig te informeren over de syndicale en politieke actualiteit. Het is onze taak en opdracht als

Nadere informatie

Nota aan de voorzitters van het managementcomités van het beleidsdomein Boudewijnlaan Brussel Tel.: Fax:

Nota aan de voorzitters van het managementcomités van het beleidsdomein Boudewijnlaan Brussel Tel.: Fax: Agentschap voor Overheidspersoneel Nota aan de voorzitters van het managementcomités van het beleidsdomein Boudewijnlaan 30 1000 Brussel Tel.: 02-553 50 30 Fax: 02-553 50 28 uw bericht van vragen naar

Nadere informatie

21/10/2010 Dhr. M. Naeye, departementshoofd P&O. Mevr. A. ROGIER

21/10/2010 Dhr. M. Naeye, departementshoofd P&O. Mevr. A. ROGIER Verslag DEPARTEMENT PERSONEEL EN ORGANISATIE STATUTAIRE COMMISSIE VAN HET BASISOVERLEGCOMITE DATUM VERGADERING VOORZITTER 21/10/2010 Dhr. M. Naeye, departementshoofd P&O AANVANGSUUR VERSLAGGEVER Mevr.

Nadere informatie

EISENKOHIER 2011 2012

EISENKOHIER 2011 2012 FEDERAAL OPENBAAR AMBT EISENKOHIER 2011 2012 Overhandigd op woensdag 15 februari 2012 aan de heer Hendrik BOGAERT, Staatssecretaris van Ambtenarenzaken en van de Modernisering van de Openbare Diensten

Nadere informatie

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE maandag 23 februari 2015 van 19u. tot 19.35u. Stadhuis, Grote Markt 54 te 8500 KORTRIJK AGENDA Openbare zitting: Goedkeuring van het

Nadere informatie

VR DOC.0365/1BIS

VR DOC.0365/1BIS VR 2017 2104 DOC.0365/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL BIS - NOTA VOOR DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende diverse uitvoeringsbepalingen

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/169/

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2013/169/ 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2013/169/ Inzake :, wonende te,, bijgestaan door Mter, advocaat te, Verzoekende partij Tegen: de PROVINCIE, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2008/132/

KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING. Nr. GOO/2008/132/ 1 KAMER VAN BEROEP GESUBSIDIEERD OFFICIEEL ONDERWIJS BESLISSING Nr. GOO/2008/132/ Inzake : Verzoekende partij, wonende te, Verzoekende partij Tegen : de STAD, vertegenwoordigd door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/091 BERAADSLAGING NR 10/054 VAN 6 JULI 2010 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

ACOD plus punt uit. ACOD - Spoor

ACOD plus punt uit. ACOD - Spoor 2009 Pensioenen Perequatie van de ACOD plus punt uit ACOD - Spoor 13-3-2009 De perequatie van de NMBS-pensioenen Nationaal secretaris Rudy Verleysen 2/9 Nieuw perequatiemechanisme van de openbare sector

Nadere informatie

Effectieve aantal personeelsleden per politiekorps vòòr de hervorming

Effectieve aantal personeelsleden per politiekorps vòòr de hervorming Bijlage 1. Effectieve aantal personeelsleden per politiekorps vòòr de hervorming Gemeentelijke politie Rijkswacht Gerechtelijke politie Totaal OPS 19.783 15.632 1611 37.026 CALog 2759 1316 535 4610 Totaal

Nadere informatie

Onderhandelingscomité Pensioenen 26/02/2015

Onderhandelingscomité Pensioenen 26/02/2015 Onderhandelingscomité Pensioenen 26/02/2015 Woensdag 25/02/2015 heeft ACV Politie nieuwe teksten ontvangen inzake een wettelijke overgangsregeling pensioenen voor de leden van de politie alsook een Koninklijk

Nadere informatie