VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MEI 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MEI 2010"

Transcriptie

1 VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MEI 2010 VERSLAG ONDERHANDELINGSCOMITE VOOR DE POLITIEDIENSTEN OCP 271: Dagorde: 1. Stakingsaanzegging NSPV PZ Ukkel/W-B/Oudergem 2. Ontwerp omzendbrief: tenue onthaal Calog personeel (vervolg OCP 270) 3. Kogelwerende vesten (vervolg OCP 265 en 269) 4. Basisuitrusting: organisatie van de normen 5. Stakingsaanzegging VSOA Politie: SPN 6. Stakingsaanzegging gemeenschappelijk vakbondsfront SPC Brussel 7. Varia: a) CIK Brussel- Beleur (vraag NSPV) b) vergoeding voor werkelijke onderzoekskosten beheersbetrekkingen CGSU (vervolg werkgroep uitvoering engagement OCP 259/2 1. Stakingsaanzegging NSPV PZ Ukkel/W-B/Oudergem De stakingsaanzegging heeft betrekking op de diensten van de lokale politie Ukkel. De staking zal aanvatten op 1 juni 2010 en lopen tot en met 31 december De motieven voor de stakingsaanzegging zijn de volgende: - Het niet respecteren van de statutair en reglementair voorziene regeling in verband met het geplande verlof. Het is immers zo dat éénmaal verlof reglemenentair werd aangevraagd en al dan niet binnen de 15 dagen wordt toegekend men daar niet meerv mag op terug komen behoudens uitzonderlijke onvoorziene omstandigheden. In de zone past men een systeem toe waarbij verlof voorwaardelijk wordt toegekend. Op die manier heeft men geen enkele garantie meer dat men zijn verlof daadwerkelijk zal kunnen opnemen. - Het niet respecteren, van het statuut in verband met de comptabilisering van de uren na het nemen van een baaldag. - Het duidelijk misprijzen van het officierenkader door de Korpsleiding door het niet vacant verklaren van bepaalde functies binnen de zone. Het gaat meer bepaald over de functie dienstchef lokale recherche. Ofschoon diverse officieren over het nodige brevet beschikken werd een niet-brevethouder gedetacheerd. Voor de overheid zijn de burgemeester van Ukkel en de korpschef aanwezig. Deze laatste deelt mee dat met betrekking tot de verloven er zich geen problemen stellen. Verlof wordt binnen de zone nooit voorwaardelijk toegekend. Wie verlof aanvraagt weet binnen de wettelijke termijn steeds of het al of niet wordt toegekend. Vermoedelijk is er verwarring met betrekking tot de afgersproken regel dat er steeds een minimum aan personeel dient aanwezig te zijn. Met betrekking tot de problematiek tot de baaldagen deelt de korpschef mee dat steeds de regelgeving wordt nageleefd. Er wordt dan ook nooit een week-end geschrapt. Wel is het zo dat wanneer iemand meerdere dagen ziek is tot en met een vrijdag en die vrijdag gevolgd wordt door een weekend er voor vervanging wordt gezorgd. Binnen de referentieperiode zal dan gezorgd worden voor een ander weekend zodat betrokkene niet in negatief dient te eindigen.

2 Wanneer dit niet mogelijk is worden de negatieve uren niet overgeschreven naar de volgende periode. Hier wordt dus ook de regelgeving geresecteerd. De korpschef deelt mee dat er een officier van DAR werd gedetacheerd die als taak heeft de werking en de organisatie van de lokale recherche te optimaliseren. Het is juist dat betrokkene geen brevet heeft. Het gaat om een tijdelijke functie waarvoor een brevet niet nodig is. Hoelang dit zal duren is momenteel niet geweten. NSPV stelt dat deze detachering maximaalzes maanden kan duren waarna de functie dient opengesteld te worden via mobiliteit. Voorzitter stelt voor om binnen zes maand te evalueren of het noodzakelijk is om de detachering te verlengen. Indien dit niet nodig is kan de functie opengesteld worden. NSPV deelt mee dat zij binnen de 24 uur zal meedelen of de stakingsaanzegging al of niet behouden blijft. 2. Ontwerp omzendbrief: tenue onthaal Calog personeel (vervolg OCP 270) Het ontwerp van omzendbrief heeft tot doel de politiediensten van de lokale en de federale politie, alsmede de algemene inspectie, op de hoogte te stellen van de regels inzake het tenue voor CALOG-personeelsleden belast met onthaal. ACOD merkt op dat de jurist die de pen heeft vastgehouden voor het schrijven van het ontwerp van omzendbrief bewust gekozen heeft voor de term tenue om alzo de problemen met de term uniform te omzeilen. Raadpleging van diverse verklarende woordenboeken leert echter dat tenue en uniform synoniemen zijn. Of anders gesteld: de juridische spitsvondigheid is een maat voor niets. Verder merkt ACOD op dat het ontwerp van omzendbrief volgens rechtsleer en rechtspraak een verordende omzendbrief betreft. Hij heeft immers de bedoeling om dwingende rechtsregels te formuleren. Rechtspraak en rechtsleer stellen duidelijk dat om verordenend te zijn de omzendbrief aan een aantal voorwaarden moet voldoen, nl. - nieuwe regels worden aan de bestaande toegevoegd; - die regels moeten abstract en algemeen zijn; - de overheid moet die richtlijnen verplichtend stellen; - hij moet zijn opgesteld door een overheid die over de verordende bevoegdheid beschikt met betrekking tot de behandelende materie; - hij moet gericht zijn tot personen of diensten die de normgevende overheid helpen bij het uitvoeren van de wet; - deze omzendbrieven zijn vatbaar voor een annulatieberoep bij de Raad van State; - in beginsel moeten ze voorgelegd worden voor advies aan de afdeling wetgeving van de Raad van State. Het is duidelijk dat de minister van Binnenlandse Zaken in deze materie niet de normgevende overheid is. Artikel 141 WGP stelt duidelijk dat de Koning het uniform, de kentekens, de legitimatiekaarten en andere middelen van identificatie bepaalt. Of anders gesteld: een koninklijk besluit dient deze materie te regelen. ACOD vraagt of de minister van Binnenlandse Zaken het advies van de afdeling wetgeving van de Raad van State heeft ingewonnen of zal inwinnen.

3 Door de andere vakbonden worden gelijkaardige standpunten naar voor gebracht. Na beraad deelt de overheid via de voorzitter mee dat de omzendbrief wordt ingetrokken. Een koninklijk besluit kan pas genomen worden wanneer er een nieuwe regering is. In afwachting van regelgeving kan er dan ook niets ondernomen worden met betrekking tot uniformvoor calog-personeel. Als antwoord op de gestelde vragen deelt de voorzitter mee dat contact zal worden opgenomen met LP Antwerpen om hen mee te delen dat momenteel geen uitvoering kan gegeven worden aan hun plannen voor een uniform voor calog-personeel werkzaam in onthaal. 3. Kogelwerende vesten (vervolg OCP 265 en 269) Overheid wil opnieuw de onderhandelingen openen voor wat betreft de normen met betrekking tot de kogelwerende vesten. Vakbonden gaan niet akkoord omdat op OCP 269 reeds werd geopteerd voor de norm HG2 op advies van preventieadviseur. Uit het advies van de arbeidsgeneesheer dat thans wordt meegedeeld blijkt dat het gewicht voor dergelijke vest geen bezwaar is. Wel wordt aangeraden om een zo licht mogelijke vest te dragen. De overheid stelt diverse kogelwerende vesten voor waaronder twee modellen die beantwoorden aan de norm HG2. Gezien de keuze voor de norm HG2 geven de vakbonden te kennen te opteren voor de vest met een gewicht van circa 3,2 kg. De andere vest is beduidend zwaarder doch valt ook binnen de normen gesteld door de arbeidsgeneesheer. Overheid stelt dat de keuze voor de vest van circa 3,2 kg budgettair voor problemen kan zorgen. Ze wenst zich dan ook te beraden. Na beraad deelt de overheid mee dat zij kan ingaan op de vraag van de vakbonden. ACOD vraagt naar de gevolgen voor zones die reeds kogelwerende vesten bezitten die niet aan de norm beantwoorden. Overheid deelt mee dat een omzendbrief zal verspreid worden waarin overgangsmaatregelen worden voorzien. Het is namelijk zo dat de bruikbaarheid van een kogelwerende vest in de tijd beperkt is (circa 5 jaar). Eindconclusie van de onderhandelingen is dat kogelwerende vest voor personeel met uniformprofiel moet beantwoorden aan de norm HG2 en voor personeel met burgerprofiel aan de norm HG1. Dit laatste werd besproken op OCP 269. Een omzendbrief zal verspreid worden. 4. Basisuitrusting: organisatie van de normen Volgende documenten worden voorgelegd: - basisuitrusting: organisatie van de normen - normatieve benadering: klassiek winterweefsel barathea - normatieve benadering: breisel pique 100% katoen - normatieve benadering: confectie polo Vakbonden hebben geen opmerkingen op de voorgestelde normen.

4 5. Stakingsaanazegging VSOA Politie: SPN Door VSOA wordt aanvulling bij stakingsaanzegging ingediend die een weerslag is van datgene wat besproken werd op OCP 270 Met betrekking tot SPN Antwerpen deelt overheid mee dat de geplande verhuis is uitgesteld. Er zal pas overgegaan worden tot verhuis na plaatsbezoek met vakbonden en nadat deze laatsten hun akkoord hebben gegeven. Een datum kan niet gegeven worden gezien Regie der Gebouwen in deze een belangrijke partner is. Voorzitter deelt mee dat volgende regering een planning zal opstellen van alle werken die dienen uitgevoerd te worden met betrekking tot gebouwen (dus niet enkel SPN) en hierbij prioriteiten zullen bepaald worden. Met betrekking tot de gebouw SPN Zeebrugge dienen zelfde operkingen gemaakt te worden als voor SPN Antwerpen. Met betrekking tot de schepen SPN19 en SPN21 deelt de overheid mee dat de kredieten voor herstel aanwezig zijn doch dat de regering hiervoor toestemming moet geven gelet op het bedrag. Zolang er geen nieuwe regering is kunnen dus de herstellingen niet uitgevoerd worden. Met betrekking tot schip SPN06 deelt de overheid mee dat dit schip terug in dienst is. Het schip SPN04 zal binnen veertien dagen terug operationeel zijn. Vakbonden wijzen erop dat het wenselijk zou zijn dat onderhoudscontracten zouden worden afgesloten. Overheid deelt mee dat hierover momenteel een studie wordt uitgevoerd met betrekking tot haalbaarheid hiervan. Beslissing zal dienen genomen te worden door nieuwe regering. Overheid gaat akkoord om bij diensten die niet kunnen onderbroken worden er geen 30 minuten meer zullen worden afgetrokken voor middagpauze. Vakbonden vragen dat dit retroactief zou worden toegepast. Overheid zal dit onderzoeken en binnen een maand haar standpunt meedelen. Het toekennen van de grote maaltijdvergoeding zal ook volgens de regelgeving geschieden. Met betrekking tot retroactief toepassen zal overheid binnen de maand een antwoord geven. Een taalexamen Engels zal nog dit jaar worden georganiseerd. Zal niet via Selor gebeuren. De kostprijs is niet meer haalbaar. Zal georganiseerd worden via externe firma. Er zal worden onderzocht of dit ook haalbaar is voor andere talen. Overheid zal op vraag van vakbonden nagaan of het mogelijk is om de taalexamens jaarlijks te organiseren. Met betrekking tot de veiligheidshelmen deelt de overheid mee dat reeds 50 veiligheidshelmen werden vervangen. Een bestelling van 350 veiligheidshelmen werd geplaatst. Deze helmen zullen voortaan om de 5 jaar vernieuwd worden.

5 Met betrekking tot de droog en drijfpakken werd het nodige gedaan zodat elke RHIB schipper over een persoonlijk droogpak kan beschikken. Maatregelen werden ook genomen om de drijfpakken die lek zijn te vervangen en/of herstellen. Wat betreft het verwittigen van OBP bij bestuurlijke aanhouding zullen richtlijnen door het commando gegeven worden die dienen gevolgd te worden in alle SPN-diensten. Het kan niet dat OBP na normale diensturen niet mag gestoord worden. VSOA deelt mee dat hun stakingsaanzegging behouden blijft. 6. Stakingsaanzegging gemeenschappelijk vakbondsfront: SPC Brussel De overheid overhandigd een roadmap waarin de reeds genomen en voorziene maatregelen werden opgenomen. Het gaat om maatregelen die besproken werden op het begeleidingscomité SPC op 17 mei 2010 en door het BOC 197 op 20 mei 2010 gevalideerd. Vakbonden delen mee hun stakingsaanzegging te behouden. VSOA overhandigde een stakingsaanzegging voor alle personeelsleden van SPC. Deze zal behandeld worden op OCP 272 welke zal doorgaan op 31 mei Varia a) CIK Brussel Beleur (vraag NSPV) NSPV geeft kennis van de dramatische toestanden met betrekking tot uitrusting van personeel. Tevens wordt melding gemaakt van het niet vlot verlopen van de opleidingen in het kader van Beleur. Overheid deelt mee dat moùenteel een vergadering doorgaat met CG en DG s om deze toestand te bespreken. [Gezien vertrouwelijkheid zal kennis gegeven worden aan de vaste afgevaardigden op 28 mei 2010] b)vergoeding voor werkelijke onderzoekskosten CGSU Overheid deelt mee dat nog geen standpunt werd ingenomen met betrekking tot begrip beheersfuncties. Gevraagde adviezen wijken van elkaar af. Punt zal terug op agenda geplaatst worden in juni.

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 MEI 2013

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 MEI 2013 Lokale en Regionale Besturen VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 MEI 2013 Dagorde 1. Stakingsaanzegging PZ Brugge (NSPV en VSOA) 2. Stakingsaanzegging CIK Turnhout (VSOA) 3. Extractfiche : scheepvaartpolitie 4.

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 27 JANUARI 2010

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 27 JANUARI 2010 Lokale en Regionale Besturen Vlaamse Regio - Politie Fontainasplein, 9-11, 1000 Brussel Tel: 02/ 508 59 16 GSM 0477/98.10.71 Fax: 02/508 59 13 E-mail: eric.picqueur@acod.be Web-site : www.acod-lrb.be VERSLAG

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JANUARI 2014

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JANUARI 2014 Lokale en Regionale Besturen VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JANUARI 2014 Dagorde 1. Stakingsaanzegging NSPV PZ Vesdre 2. Profiel en opleiding van de begeleiders verwijderingen van LPA Brunat 3. Curatieve

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 FEBRUARI 2012 en 14 MAART 2012

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 FEBRUARI 2012 en 14 MAART 2012 Lokale en Regionale Besturen VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 FEBRUARI 2012 en 14 MAART 2012 Vooraf wordt door de voorzitter meegedeeld dat de vergadering om 13.30 uur zal beëindigd worden. De reden hiervoor

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN

VERSLAG ONDERHANDELINGEN Lokale en Regionale Besturen Vlaamse Regio - Politie Fontainasplein, 9-11, 1000 Brussel Tel: 02/ 508 59 16 GSM 0477/98.10.71 Fax: 02/508 59 13 E-mail: eric.picqueur@acod.be Web-site : www.acod-lrb.be VERSLAG

Nadere informatie

Resultaat OCP 269-31 maart 2010

Resultaat OCP 269-31 maart 2010 Resultaat OCP 269-31 maart 2010 Dagorde: 1. Voorontwerp van wet en OKB Controleorgaan (COC) 2. OKB politievertegenwoordigers in het buitenland 3. OKB tweekleurig concept functieuitrusting 4. OKB Commissie

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 19 OKTOBER 2011

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 19 OKTOBER 2011 Lokale en Regionale Besturen Vlaamse Regio - Politie Fontainasplein, 9-11, 1000 Brussel Tel: 02/ 508 59 16 GSM 0477/98.10.71 Fax: 02/508 59 13 E-mail: eric.picqueur@acod.be Web-site : www.acod-lrb.be VERSLAG

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JUNI 2012

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JUNI 2012 Lokale en Regionale Besturen VERSLAG ONDERHANDELINGEN 29 JUNI 2012 Dagorde 1. Stakingsaanzegging VSOA, ACV en NSPV: politiezone HAZODI 2. Stakingsaanzegging in gemeenschappelijk vakbondsfront PZ Antwerpen

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 10 MAART 2010

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 10 MAART 2010 Lokale en Regionale Besturen Vlaamse Regio - Politie Fontainasplein, 9-11, 1000 Brussel Tel: 02/ 508 59 16 GSM 0477/98.10.71 Fax: 02/508 59 13 E-mail: eric.picqueur@acod.be Web-site : www.acod-lrb.be VERSLAG

Nadere informatie

Nieuwsbrief politie. Nummer 14 Brussel, 4 juli 2016

Nieuwsbrief politie. Nummer 14 Brussel, 4 juli 2016 Lokale en Regionale Besturen Nieuwsbrief politie Nummer 14 Brussel, 4 juli 2016 Antwoord van minister Jambon voldoet niet aan de verwachtingen van het gemeenschappelijk vakbondsfront Op 29 juni 2016 ontvingen

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling VIII Functietoelage Operationeel misdrijfanalist Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling VIII Functietoelage Operationeel misdrijfanalist Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling VIII Functietoelage Operationeel misdrijfanalist Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden

Nadere informatie

Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde Versie 09-05-2007 Boek 2 Hoofdstuk 3.4 : Tweetaligheidstoelage. Inhoudstafel

Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde Versie 09-05-2007 Boek 2 Hoofdstuk 3.4 : Tweetaligheidstoelage. Inhoudstafel Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde Versie 09-05-2007 Boek 2 Hoofdstuk 3.4 : Tweetaligheidstoelage Inhoudstafel 1 Toestand op 01-04-2001 1.1 Het personeelslid opteert voor het statuut

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk VI Toelage voor de mentor Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk VI Toelage voor de mentor Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk VI Toelage voor de mentor Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 6. Kenmerken

Nadere informatie

Versie DEEL VI Titel I Hoofdstuk III Vergoeding voor het onderhoud van het uniform Inhoudstafel

Versie DEEL VI Titel I Hoofdstuk III Vergoeding voor het onderhoud van het uniform Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VI Titel I Hoofdstuk III Vergoeding voor het onderhoud van het uniform Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden

Nadere informatie

KONINKLIJK BESLUIT 26 MAART 2005 :

KONINKLIJK BESLUIT 26 MAART 2005 : KONINKLIJK BESLUIT 26 MAART 2005 : REGELING VAN DE STRUCTURELE DETACHERINGEN VAN PERSONEELSLEDEN VAN DE POLITIEDIENSTEN EN VAN SOORTGELIJKE TOESTANDEN EN TOT INVOERING VAN DE VERSCHILLENDE MAATREGELEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief politie. Nummer 21 Brussel, 22 september Agenten van politie Bewapening en sociale promotie

Nieuwsbrief politie. Nummer 21 Brussel, 22 september Agenten van politie Bewapening en sociale promotie Lokale en Regionale Besturen Nieuwsbrief politie Nummer 21 Brussel, 22 september 2016 Agenten van politie Bewapening en sociale promotie 1 Op het onderhandelingscomité voor de politiediensten van 17 februari

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk III Toelage voor bereikbaar en terugroepbaar personeel Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk III Toelage voor bereikbaar en terugroepbaar personeel Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk III Toelage voor bereikbaar en terugroepbaar personeel Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden

Nadere informatie

Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk VIII Toelage voor onderwijsopdrachten Inhoudsopgave

Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk VIII Toelage voor onderwijsopdrachten Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk VIII Toelage voor onderwijsopdrachten Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 4.1 Toelage

Nadere informatie

Vakbondsstatuut politie (wet ) Gemeenrechtelijk vakbondsstatuut (wet ) Identieke regeling

Vakbondsstatuut politie (wet ) Gemeenrechtelijk vakbondsstatuut (wet ) Identieke regeling Vakbondsstatuut politie (wet 24.03.1999) Gemeenrechtelijk vakbondsstatuut (wet 19.12.1974) 1 Identieke regeling Grotendeels: onderhandelings-en overlegmateries/procedures. Gedeeltelijk: representativiteit

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 14 december 2011

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 14 december 2011 Dagorde: VERSLAG ONDERHANDELINGEN 14 december 2011 VERSLAG HOOG OVERLEGCOMITE (HOC106) 1. Weging betrekking niveau A van CGO Lid (senior) kwantitatieve analyse 2. Weging betrekking niveau A van CG : -

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00009 Onderwerp: Rechtspositieregeling Personeel Stad Gent - Invoering van het gemeenschappelijk arbeidsreglement

Nadere informatie

Wet- en regelgeving. Documentatie

Wet- en regelgeving. Documentatie Studiedag Welzijn bij de Politie: arbeidsveiligheid en gezondheid als beleidskeuze NSPV: Nationaal Syndicaat van het Politieen veiligheidspersoneel ACOD: Algemene Centrale der Openbare Diensten VSOA: Vrij

Nadere informatie

DEEL V Titel II Hoofdstuk I Toelage voor dienstprestaties uitgevoerd op een zaterdag, een zondag, een feestdag of tijdens de nacht

DEEL V Titel II Hoofdstuk I Toelage voor dienstprestaties uitgevoerd op een zaterdag, een zondag, een feestdag of tijdens de nacht Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk I Toelage voor dienstprestaties uitgevoerd op een zaterdag, een zondag, een feestdag of tijdens de nacht Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke

Nadere informatie

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MAART 2014

VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MAART 2014 VERSLAG ONDERHANDELINGEN 26 MAART 2014 Verslag onderhandelingscomité voor de politiediensten (OCP342) Dagorde: 1. Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de consulenten voor de veiligheid en de bescherming

Nadere informatie

DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling III Functietoelage Detachement belast met de onmiddellijke beveiliging van de koninklijke familie

DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling III Functietoelage Detachement belast met de onmiddellijke beveiliging van de koninklijke familie Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling III Functietoelage Detachement belast met de onmiddellijke beveiliging van de koninklijke familie Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke

Nadere informatie

1.2. De naleving en de uitvoering van de akkoorden uit het verleden. Belangrijke akkoorden uit het verleden werden nog niet uitgevoerd.

1.2. De naleving en de uitvoering van de akkoorden uit het verleden. Belangrijke akkoorden uit het verleden werden nog niet uitgevoerd. Eisenbundel 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1. Onderhandelingskader... 3 1.2. De naleving en de uitvoering van de akkoorden uit het verleden... 3 2. De herziening van de baremische schalen.... 3 2.1.

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.438 ------------------------------- Zitting van woensdag 19 maart 2003

A D V I E S Nr. 1.438 ------------------------------- Zitting van woensdag 19 maart 2003 A D V I E S Nr. 1.438 ------------------------------- Zitting van woensdag 19 maart 2003 Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van artikel 19 van het koninklijk besluit van 28 november 1969 tot

Nadere informatie

Versie 04-03-2011 DEEL VI Titel I Hoofdstuk IV Vergoeding voor het onderhoud of het herbergen van een politiehond Inhoudstafel

Versie 04-03-2011 DEEL VI Titel I Hoofdstuk IV Vergoeding voor het onderhoud of het herbergen van een politiehond Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VI Titel I Hoofdstuk IV Vergoeding voor het onderhoud of het herbergen van een politiehond Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden

Nadere informatie

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE maandag 23 februari 2015 van 19u. tot 19.35u. Stadhuis, Grote Markt 54 te 8500 KORTRIJK AGENDA Openbare zitting: Goedkeuring van het

Nadere informatie

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling IV Functietoelage Detachement belast met de politie van de militairen Inhoudstafel

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling IV Functietoelage Detachement belast met de politie van de militairen Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling IV Functietoelage Detachement belast met de politie van de militairen Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen

Nadere informatie

voor de basisopleiding een probatiestage van 6 maanden in te voeren. In punt 2 van deze omzendbrief vindt u dienaangaande reeds enkele toelichtingen.

voor de basisopleiding een probatiestage van 6 maanden in te voeren. In punt 2 van deze omzendbrief vindt u dienaangaande reeds enkele toelichtingen. 14 MEI 2013. - Ministeriële omzendbrief GPI 73 betreffende de aanwerving, de selectie en de opleiding van de personeelsleden van het basiskader van de politiediensten Aan de Dames en Heren Provinciegouverneurs,

Nadere informatie

Cyclus Reeksnummer 00000

Cyclus Reeksnummer 00000 ReeksNr: 000000 6776 - DGR ADM en SOCIAAL STATUUT ADVISEUR Jurist LID van de DGR - Jur Jurist A1 1 vacature(s) Cyclus 2018 05 Reeksnummer 00000 Toegangsvoorwarden CALOG PERSONEEL ADVISEUR LID MASTER Gespecialiseerd:

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk II Uurtoelage voor bijkomende dienstprestaties Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5.

Nadere informatie

1. Samenvattende tabel

1. Samenvattende tabel Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling X Functietoelage Premie leidinggevende Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden

Nadere informatie

Onderhandelingscomité Pensioenen 26/02/2015

Onderhandelingscomité Pensioenen 26/02/2015 Onderhandelingscomité Pensioenen 26/02/2015 Woensdag 25/02/2015 heeft ACV Politie nieuwe teksten ontvangen inzake een wettelijke overgangsregeling pensioenen voor de leden van de politie alsook een Koninklijk

Nadere informatie

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel

Versie DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VII Titel II Toelage voor de secretaris Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 3.1 Eengemeentepolitiezone 3.2 Meergemeentepolitiezone

Nadere informatie

* Werknemersdelegatie : Dhr. Van Esch, Dhr. Piessens, Dhr. Suys, Dhr. Vandevelde, Mvr. Van Humbeeck, Dhr. Vancampenhout, Dhr.

* Werknemersdelegatie : Dhr. Van Esch, Dhr. Piessens, Dhr. Suys, Dhr. Vandevelde, Mvr. Van Humbeeck, Dhr. Vancampenhout, Dhr. Notulen van de ondernemingsraad van 12 december 2005 Aanwezig : * Werkgeversdelegatie : Mevr. Delmal, Dhr. Segers, Dhr. Vandenbussche, Mevr. Steens * Werknemersdelegatie : Dhr. Van Esch, Dhr. Piessens,

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.661 ------------------------------ Zitting van woensdag 5 november 2008 ------------------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.661 ------------------------------ Zitting van woensdag 5 november 2008 ------------------------------------------------------ A D V I E S Nr. 1.661 ------------------------------ Zitting van woensdag 5 november 2008 ------------------------------------------------------ Mobiele werknemers die interoperabele grensoverschrijdende

Nadere informatie

Cyclus Reeksnummer 00000

Cyclus Reeksnummer 00000 ReeksNr: 000000 6776 - DGR ADM en SOCIAAL STATUUT ADVISEUR LID van de DGR - Jur Jurist A1 1 vacature(s) Toegangsvoorwarden BESTAANSREDEN VAN DE ENTITEIT Cyclus 2018 05 Reeksnummer 00000 CALOG PERSONEEL

Nadere informatie

A D V I E S NR Zitting van dinsdag 18 december

A D V I E S NR Zitting van dinsdag 18 december A D V I E S NR. 2.112 ------------------------------ Zitting van dinsdag 18 december 2018 ---------------------------------------------------- Ontwerp van koninklijk besluit - Artikel 3 van de wet van

Nadere informatie

De hiërarchie der normen

De hiërarchie der normen De hiërarchie der normen De hiërarchie der normen houdt in dat er een rangorde bestaat tussen de verschillende reglementaire teksten. Dit betekent dat een lagere norm niet mag indruisen tegen een hogere

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 27 juni

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 27 juni A D V I E S Nr. 1.801 ----------------------------- Zitting van woensdag 27 juni 2012 ------------------------------------------- Wetsvoorstel tot wijziging van het koninklijk besluit van 10 augustus 1998

Nadere informatie

Versie DEEL VIII Maaltijdcheques (oud statuut) Inhoudstafel

Versie DEEL VIII Maaltijdcheques (oud statuut) Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL VIII Maaltijdcheques (oud statuut) Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Bedrag 5. Kenmerken van de maaltijdcheques 5.1

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk IV Toelage voor een ononderbroken dienst van meer dan vierentwintig uur Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel II Hoofdstuk IV Toelage voor een ononderbroken dienst van meer dan vierentwintig uur Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk IV Toelage voor een ononderbroken dienst van meer dan vierentwintig uur Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden

Nadere informatie

Versie van DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling VII Functietoelage nabijheidspolitie Inhoudsopgave

Versie van DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling VII Functietoelage nabijheidspolitie Inhoudsopgave Versie van 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling VII Functietoelage nabijheidspolitie Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5.

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 20 mei

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 20 mei A D V I E S Nr. 1.690 --------------------------------- Zitting van woensdag 20 mei 2009 -------------------------------------------------- Verlof voor bijstand aan of verzorging van een zwaar ziek kind

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.908 ------------------------------- Zitting van dinsdag 15 juli 2014 ------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.908 ------------------------------- Zitting van dinsdag 15 juli 2014 ------------------------------------------ A D V I E S Nr. 1.908 ------------------------------- Zitting van dinsdag 15 juli 2014 ------------------------------------------ Regelgeving inzake betaald educatief verlof Ontwerp van koninklijk besluit

Nadere informatie

Vest. V. Beroepen A04 Brussel, BL/LC A D V I E S. over DE REGLEMENTERING VAN DE TITEL EN HET BEROEP VAN LANDMETER-EXPERT ***

Vest. V. Beroepen A04 Brussel, BL/LC A D V I E S. over DE REGLEMENTERING VAN DE TITEL EN HET BEROEP VAN LANDMETER-EXPERT *** Vest. V. Beroepen A04 Brussel, 31.5.2002 BL/LC A D V I E S over DE REGLEMENTERING VAN DE TITEL EN HET BEROEP VAN LANDMETER-EXPERT *** 2 Op 22 februari 2002 werd aan de Ministerraad een voorontwerp van

Nadere informatie

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling XII Functietoelage Toelage houder van een brevet van testpiloot en/of monitor Inhoudstafel

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling XII Functietoelage Toelage houder van een brevet van testpiloot en/of monitor Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling XII Functietoelage Toelage houder van een brevet van testpiloot en/of monitor Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG VAN DE FEDERALE POLITIERAAD. SEPTEMBER 2010 AUGUSTUS 2011 Goedgekeurd op 8 november 2011

ACTIVITEITENVERSLAG VAN DE FEDERALE POLITIERAAD. SEPTEMBER 2010 AUGUSTUS 2011 Goedgekeurd op 8 november 2011 ACTIVITEITENVERSLAG VAN DE FEDERALE POLITIERAAD SEPTEMBER 2010 AUGUSTUS 2011 Goedgekeurd op 8 november 2011 1. WETTELIJKE GRONDSLAG 1 De artikelen 6, 7, 107 en 149 van de wet van 7 december 1998 tot organisatie

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering inzake het ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

Advies. Over het voorontwerp van decreet tot invoering van een verhoogd abattement bij hypotheekvestiging op de enige woning

Advies. Over het voorontwerp van decreet tot invoering van een verhoogd abattement bij hypotheekvestiging op de enige woning Brussel, 9 juli 2008 070908 Advies decreet hypotheekvestiging Advies Over het voorontwerp van decreet tot invoering van een verhoogd abattement bij hypotheekvestiging op de enige woning 1. Toelichting

Nadere informatie

Integriteit. Inhoud. Je bent pas echt goed als ook het slechtste wat je doet nog goed is. (Anoniem)

Integriteit. Inhoud. Je bent pas echt goed als ook het slechtste wat je doet nog goed is. (Anoniem) Integriteit Je bent pas echt goed als ook het slechtste wat je doet nog goed is. (Anoniem) Illustratie De Standaard 21 22 januari 2006 Inhoud Definities Een conclusie om te starten Noden Wat kan Team Integriteit

Nadere informatie

MZENDBRIEF VAN 1 JUNI 1995 BETREFFENDE HET SECTORAAL AKKOORD VAN 12 JULI 1994 OVER VEILIGHEIDSPERSONEEL - AANVULLING.

MZENDBRIEF VAN 1 JUNI 1995 BETREFFENDE HET SECTORAAL AKKOORD VAN 12 JULI 1994 OVER VEILIGHEIDSPERSONEEL - AANVULLING. OMZENDBRIEF VAN 1 JUNI 1995 BETREFFENDE HET SECTORAAL AKKOORD VAN 12 JULI 1994 OVER VEILIGHEIDSPERSONEEL - AANVULLING. (inw. 01.09.1995) (B.S. 22.08.1995) Uittreksel Aan de heren provinciegouverneurs,

Nadere informatie

Nieuwsbrief politie. Nummer 7 Brussel, 23 mei Toelichting pensioenmaatregelen op basis van notificaties van 22/04/2016

Nieuwsbrief politie. Nummer 7 Brussel, 23 mei Toelichting pensioenmaatregelen op basis van notificaties van 22/04/2016 Lokale en Regionale Besturen Nieuwsbrief politie Nummer 7 Brussel, 23 mei 2016 Toelichting pensioenmaatregelen op basis van notificaties van 22/04/2016 Op 12 mei 2016 kregen de vakbonden van de minister

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ;

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ; 1/7 Advies nr 44/2017 van 30 augustus 2017 Betreft: advies over een Koninklijk besluit ter uitvoering van de wet van 25 december 2016 betreffende de verwerking van passagiersgegevens, houdende diverse

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 16 juli

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 16 juli A D V I E S Nr. 1.858 ------------------------------ Zitting van dinsdag 16 juli 2013 ------------------------------------------ Regelgeving inzake betaald educatief verlof Ontwerp van koninklijk besluit

Nadere informatie

Versie 30-06-2015 DEEL VI Titel I Hoofdstuk V Vergoeding voor vaste dienst bij de SHAPE Inhoudstafel

Versie 30-06-2015 DEEL VI Titel I Hoofdstuk V Vergoeding voor vaste dienst bij de SHAPE Inhoudstafel Versie 30-06-2015 DEEL VI Titel I Hoofdstuk V Vergoeding voor vaste dienst bij de SHAPE Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5.

Nadere informatie

Betreft: Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de mededeling van informaties in het wachtregister. (A/2009/034)

Betreft: Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de mededeling van informaties in het wachtregister. (A/2009/034) 1/6 Advies nr 05/2010 van 3 februari 2010 Betreft: Ontwerp van koninklijk besluit betreffende de mededeling van informaties in het wachtregister. (A/2009/034) De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke

Nadere informatie

Publicatie : Inwerkingtreding :

Publicatie : Inwerkingtreding : 22 APRIL 2003. - Ministerieel besluit tot bepaling van de administratieve behandelingsprocedure van de aangelegenheden bedoeld in de wet van 7 december 1998 tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpuntbepaling van de Vlaamse Regering betreffende het ontwerp Koninklijk

Nadere informatie

Loopbaanincidenten Invloed op de geldelijke anciënniteit Bevoegde instantie Seining aan het SSGPI

Loopbaanincidenten Invloed op de geldelijke anciënniteit Bevoegde instantie Seining aan het SSGPI Loopbaanincidenten Invloed op de geldelijke anciënniteit Bevoegde instantie Seining aan het SSGPI Jaarlijks vakantieverlof (art. VIII.III.1 Wettelijke en reglementaire feestdagen (art. VIII.III.12 Omstandigheidsverloven

Nadere informatie

Ook de Memorie van Toelichting moet in die richting worden aangepast.

Ook de Memorie van Toelichting moet in die richting worden aangepast. ADVIES NR 44 VAN 22 MEI 2001 VAN DE VASTE COMMISSIE ARBEID VAN DE RAAD VAN DE GELIJKE KANSEN VOOR MANNEN EN VROUWEN OMTRENT HET VOORONTWERP VAN WET BETREFFENDE DE BESCHERMING VAN DE WERKNEMERS TEGEN GEWELD,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van 31 juli 2017 tussen de Vlaamse Gemeenschap,

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerp van decreet houdende instemming met het samenwerkingsakkoord van 31 juli 2017 tussen de Vlaamse

Nadere informatie

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen.

Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Aan het brandweerpersoneel en ambulancepersoneel Bespreking reparatie-kb s welke in het staatsblad verschenen. Volgende reparatie-kb s (met de nieuwe wijzigingen) zijn uitgekomen : 26 jan 2018 - Koninklijk

Nadere informatie

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling I Functietoelage Luchtsteundetachement Inhoudstafel

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling I Functietoelage Luchtsteundetachement Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling I Functietoelage Luchtsteundetachement Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Justitie Sectorcomité III

Federale Overheidsdienst Justitie Sectorcomité III Federale Overheidsdienst Justitie Sectorcomité III Protocol nr 249 1 april 2003 Protocol waarin het besluit is opgenomen van de onderhandelingen die plaatsvonden in de periode van 6 november 2002 tot en

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 18 juli 2017

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 18 juli 2017 A D V I E S Nr. 2.046 ------------------------------ Zitting van dinsdag 18 juli 2017 ----------------------------------------- Regelgeving betaald educatief verlof Ontwerp van koninklijk besluit Schooljaar

Nadere informatie

2 Toelage voor onderwijsopdrachten voor personeelsleden

2 Toelage voor onderwijsopdrachten voor personeelsleden Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde Versie 09-05-2007 Boek 2 Hoofdstuk 5.8 : Toelage voor onderwijsopdrachten Inhoudstafel 1 Wettelijke grondslagen 2 Toelage voor onderwijsopdrachten voor

Nadere informatie

AANGETEKEND. Wensen wij u bij deze de aanzegging mede te delen van een door het gemeenschappelijk vakbondsfront geplande staking.

AANGETEKEND. Wensen wij u bij deze de aanzegging mede te delen van een door het gemeenschappelijk vakbondsfront geplande staking. Brussel, 13 september 2017 M. Jan JAMBON Vice Eerste Minister Minister van Binnenlandse Zaken Wetstraat 2 1000 BRUSSEL Mevr. Lies Laridon Voorzitter Politiecollege PZ Polder Grote Markt 6 8600 DIKSMUIDE

Nadere informatie

Voorstellen FAVV Wet houdende diverse bepalingen

Voorstellen FAVV Wet houdende diverse bepalingen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Voorstellen FAVV Wet houdende diverse bepalingen Djamel Dehas en Tomas Vanderstappen Diverse bepalingen? Wijziging van de wet van 4 februari 2000

Nadere informatie

VR DOC.0085/1

VR DOC.0085/1 VR 2017 0302 DOC.0085/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Waalse Gewest,

Nadere informatie

POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT

POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT POLITIEZONE DENDERLEEUW-HAALTERT Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Aalst NOTULEN VAN DE POLITIERAAD ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 IN HET GEMEENTEHUIS VAN HAALTERT Aanwezig: Jo FONCK, Burgemeester-

Nadere informatie

Versie van 28-09-2012 DEEL VI Titel I Hoofdstuk I Vergoeding voor werkelijke onderzoekskosten Inhoudsopgave

Versie van 28-09-2012 DEEL VI Titel I Hoofdstuk I Vergoeding voor werkelijke onderzoekskosten Inhoudsopgave Versie van 28-09-2012 DEEL VI Titel I Hoofdstuk I Vergoeding voor werkelijke onderzoekskosten Inhoudsopgave 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire basis 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 4.1

Nadere informatie

nr. 74 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 oktober 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Tegemoetkomingen aan vakbonden

nr. 74 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 oktober 2015 aan LIESBETH HOMANS Vlaamse overheid - Tegemoetkomingen aan vakbonden SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 74 van ORTWIN DEPOORTERE datum: 23 oktober 2015 aan LIESBETH HOMANS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN,

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 22 november

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 22 november A D V I E S Nr. 2.005 ------------------------------- Zitting van dinsdag 22 november 2016 --------------------------------------------------- Regelgeving betaald educatief verlof Ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober

Wat betreft het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap werd de gewijzigde regeling inzake politiek verlof reeds principieel goedgekeurd op 27 oktober Omzendbrief Vlaamse regering Kabinet van Vlaams minister van Binnenlandse Aangelegenheden, Ambtenarenzaken en Sport Kreupelenstraat 2, 1000 BRUSSEL Tel. (02)553 23 11 - Fax (02)553 23 05 Datum: 8 december

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.419 --------------------------- Zitting van woensdag 23 oktober 2002 ------------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.419 --------------------------- Zitting van woensdag 23 oktober 2002 ------------------------------------------------ A D V I E S Nr. 1.419 --------------------------- Zitting van woensdag 23 oktober 2002 ------------------------------------------------ Onderwerping aan de sociale zekerheid - Postdoctorale onderzoekers/

Nadere informatie

Versie 02-12-2011 DEEL VI Titel I Hoofdstuk II Telefoonvergoeding Inhoudstafel

Versie 02-12-2011 DEEL VI Titel I Hoofdstuk II Telefoonvergoeding Inhoudstafel Versie 02-12-2011 DEEL VI Titel I Hoofdstuk II Telefoonvergoeding Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5. Bedrag 6. Kenmerken van

Nadere informatie

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling II Functietoelage rijdend personeel Inhoudstafel

Versie DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling II Functietoelage rijdend personeel Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk V Afdeling II Functietoelage rijdend personeel Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5.

Nadere informatie

Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk VII Compenserende toelage gerechtelijke zuil Inhoudstafel

Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk VII Compenserende toelage gerechtelijke zuil Inhoudstafel Versie 04-03-2011 DEEL V Titel I Hoofdstuk VII Compenserende toelage gerechtelijke zuil Inhoudstafel 1. Samenvattende tabel 2. Wettelijke en reglementaire grondslagen 3. Begunstigden 4. Voorwaarden 5.

Nadere informatie

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.

Versie van DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1. Versie van 21-03-2011 DEEL III De wedde Inhoudsopgave 1. Wettelijke en reglementaire basis 2. Algemeen 2.1 Definitie van de wedde 2.1.1 Volledige wedde 2.1.2 Niet volledig verschuldigde wedde 3. Recht

Nadere informatie

Versie DEEL V Titel II Hoofdstuk V De forfaitaire toelage voor bepaalde personeelsleden die belast zijn met de uitvoering van bepaalde

Versie DEEL V Titel II Hoofdstuk V De forfaitaire toelage voor bepaalde personeelsleden die belast zijn met de uitvoering van bepaalde Versie 04-03-2011 DEEL V Titel II Hoofdstuk V De forfaitaire toelage voor bepaalde personeelsleden die belast zijn met de uitvoering van bepaalde opdrachten in het raam van de uitvoering van het federale

Nadere informatie

protocol nr Over Ontwerp-rondzendbrief betreffende Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST

protocol nr Over Ontwerp-rondzendbrief betreffende Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST Agentschap voor Overheidspersoneel SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 278.923 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 12 OKTOBER 2009 DIE GEVOERD WERDEN

Nadere informatie

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk

MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk MINISTERIE VAN TEWERKSTELLING EN ARBEID ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------ Advies nr. 37 van 12 oktober 2001 met betrekking tot de modellen van jaarverslag van de externe

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie

Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Crisiscentrum Geïntegreerde permanentie Mevrouw en Mijnheer de Burgemeester via de Provinciegouverneurs, de Hoge Ambtenaar van de Brusselse

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Standpunt van

Nadere informatie

Inhoudstafel Tekst Begin

Inhoudstafel Tekst Begin 9 JULI 2007. - Koninklijk besluit betreffende de controle op de uitvoering van het personeelsplan door de inspectie van Financiën. Bron : PERSONEEL EN ORGANISATIE.BEGROTING EN BEHEERSCONTROLE Publicatie

Nadere informatie

VR DOC.1608/1BIS

VR DOC.1608/1BIS VR 2018 2112 DOC.1608/1BIS VR 2018 2112 DOC.1608/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS BIS NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de vergoeding

Nadere informatie

Sociale dialoog in België: Bart Van Melkebeke

Sociale dialoog in België: Bart Van Melkebeke Sociale dialoog in België: Bart Van Melkebeke Brandweerlandschap in België: Voor 2015: Enkele grote en vele kleine kazernes 316 Willekeurige verspreiding Geleid door brandweercommandant Eindverantwoordelijke

Nadere informatie

6. aanpassing van het reglement van orde van het HOC aan de reorganisatie van AWZ (HOC 9711 5);

6. aanpassing van het reglement van orde van het HOC aan de reorganisatie van AWZ (HOC 9711 5); departement Algemene Zaken en Financiën adnzinistnatie Ambtenarenzaken afdeling Statutaire Aangelegenheden HOOG OVERLEGCOMITE VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 24 JULI

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Bestemd voor: Commissie Algemene Zaken, Intercommunales en Bevolking GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 april 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00330 Onderwerp: Politiezone Gent - Personeelsformatie van de Politiezone Gent - Wijziging.- Nieuw organogram

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk.

FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. FEDERALE OVERHEIDSDIENST WERKGELEGENHEID, ARBEID EN SOCIAAL OVERLEG ------ Hoge Raad voor Preventie en Bescherming op het werk. ------ Advies nr. 143 van 19 juni 2009 over het ontwerp van koninklijk besluit

Nadere informatie

MECHANISMEN EN ORGANEN VAN INTERNE EN EXTERNE CONTROLE OP DE POLITIE

MECHANISMEN EN ORGANEN VAN INTERNE EN EXTERNE CONTROLE OP DE POLITIE Inzake de toegang tot www.poldoc.be kan worden verwezen naar het Infonieuws Nr. 1719 van 19 oktober 2006 met als titel: " PolDoc, de documentaire site van de politie, voor iedereen toegankelijk op internet!

Nadere informatie

Onderwerp Mobiliteit en aanwerving van het personeel van de geïntegreerde politie Procedures en statutaire gevolgen. ADV Emmanuelle de LEU de CECIL

Onderwerp Mobiliteit en aanwerving van het personeel van de geïntegreerde politie Procedures en statutaire gevolgen. ADV Emmanuelle de LEU de CECIL Federale Politie Algemene directie van de Ondersteuning en het Beheer Directie van de mobiliteit en Uitgiftenummer DGS/DSP/C-2011/22746 het loopbaanbeheer Uitgiftedatum 09-06-2011 Dienst Ontwikkeling dgs.dsp.dev-hr@police.be

Nadere informatie

1 Wettelijke en reglementaire grondslagen

1 Wettelijke en reglementaire grondslagen Handleiding Financiële Personeelsadministratie Einde Versie 09-05-2007 Boek 2 Hoofdstuk 3.8 : Toelage van opleider Inhoudstafel 1 Wettelijke en reglementaire grondslagen 1.1 Bedrag 2 Procedure voor het

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 14 juli

A D V I E S Nr Zitting van dinsdag 14 juli A D V I E S Nr. 1.954 ------------------------------- Zitting van dinsdag 14 juli 2015 ---------------------------------------- Risicogroepen Wijziging van het koninklijk besluit van 26 november 2013 tot

Nadere informatie

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr. 161.461

SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST. protocol nr. 161.461 SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE GEMEENSCHAP EN VLAAMS GEWEST protocol nr. 161.461 PROTOCOL HOUDENDE DE CONCLUSIES VAN DE ONDERHANDELINGEN VAN 30 JANUARI 2001 DIE GEVOERD WERDEN IN HET SECTORCOMITE XVIII VLAAMSE

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S )

Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S ) Koninklijk besluit van 18 juli 2001 betreffende de controleartsen en de artsen-scheidsrechters (B.S. 3.8.2001) HOOFDSTUK I. Definities Artikel 1.- Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder

Nadere informatie