LMD politie en brandweer. Versterken van leiderschap in de top van de veiligheidsketen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LMD politie en brandweer. Versterken van leiderschap in de top van de veiligheidsketen"

Transcriptie

1 LMD politie en brandweer Versterken van leiderschap in de top van de veiligheidsketen

2 Versterken van leiderschap in de top van de veiligheidsketen Politie, brandweer en GHOR staan midden in een snel veranderende maatschappij. Veiligheid speelt hierin een steeds belangrijkere rol: burgers zien zich vaak geconfronteerd met (de gevolgen van) criminaliteit en vandalisme. Bovendien hebben gebeurtenissen als de vuurwerkramp in Enschede, de nieuwjaarsbrand in Volendam maar ook (de dreiging van) terroristische aanslagen binnen en buiten ons land het begrip veiligheid in een nieuw daglicht geplaatst. Er is in toenemende mate behoefte aan een overheid die op de juiste wijze anticipeert en daadkrachtig en slagvaardig reageert. Dit heeft grote gevolgen voor alle schakels binnen de veiligheidsketen. Aan de kennis, kunde en het gedrag van leidinggevenden binnen de top worden hoge eisen gesteld. Een strategische visie, op de hoogte zijn van uiteenlopende ontwikkelingen, een korps kunnen aansturen en motiveren, kunnen samenwerken met alle belanghebbenden, snel de juiste beslissingen kunnen nemen. Het zijn lastige maar ook uitdagende opgaven waarvoor naast managementkwaliteiten ook leiderschap nodig is. Voor het functioneren van de veiligheidsketen is de kwaliteit van de top van politie en brandweer van groot belang. Bureau Landelijk Management Development politie en brandweer, BLMD, heeft van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de opdracht gekregen om samen met de betrokken partners een goed functionerend managementdevelopment- en benoemingensysteem voor de top van politie en brandweer te ontwikkelen en te borgen. Met de oprichting van BLMD is er één landelijk punt gekomen waar zicht is op de kwaliteit binnen de strategische top van politie en brandweer. Het investeren in de ontwikkeling van het aanwezige talent gebeurt door middel van een integraal managementdevelopment (md)-systeem, dat loopt van het opsporen van talent via ontwikkeling tot begeleiding en advisering bij (kroon)benoemingen. In verband met de leesbaarheid is ervoor gekozen uitsluitend hij en zijn te gebruiken. Hiermee wordt uiteraard hij/zij en zijn/haar bedoeld.

3 Taken BLMD heeft de volgende taken: ontwikkelen van beleid en instrumenten op het gebied van management development voor de top van politie en brandweer het initiëren van onderzoek op het gebied van management development opsporen van talent voor de strategische top realiseren van een zo objectief mogelijk toelatingsbeleid zorgen voor en investeren in permanente ontwikkeling van de topgroep opzetten en bijhouden van het LMD-bestand, een overzicht van de beschikbare leidinggevenden in de top advisering over (kroon)benoemingen Bureau LMD initieert, faciliteert en begeleidt deze activiteiten voor de korpsen, gemeenten en regionale besturen. Het perspectief is hierbij gericht op uitwisseling in de top van de veiligheidsketen in brede zin. De betrokkenheid van de huidige top van politie en brandweer is een belangrijk uitgangspunt, aangezien dit de partners zijn waarmee BLMD samenwerkt. De betrokkenheid is geborgd via adviescolleges en commissies waarin vertegenwoordigers uit deze top zitting hebben. Visie op leiderschap Bureau LMD is (continu) samen met betrokken partijen in gesprek over een visie op leiderschap. De opvattingen hierover zijn vertaald in een competentieset voor politie en brandweer. De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft deze kerncompetenties op advies van het Advies College Management Development brandweer en het Bovenregionaal Advies College politie vastgesteld. Het systeem van kerncompetenties wordt doorlopend geëvalueerd. Indien nodig worden ze aangepast en bijgesteld. Daar kan aanleiding toe zijn doordat maatschappelijke ontwikkelingen andere eisen gaan stellen aan leiderschap. Voor zowel de brandweer als de politie zijn negen kerncompetenties geformuleerd elk op drie niveaus. De drie niveaus geven aan wat de reikwijdte of de impact is van het handelen van de kandidaat. niveau 3: invloed op maatschappelijke ontwikkelingen (bestuurder/ boegbeeld/leider) niveau 2: invloed binnen de organisatie (beleidsbepaler/bruggenbouwer) niveau 1: invloed door persoonlijk functioneren (manager/organisator) Het bureau LMD heeft de ambitie uit te groeien naar een landelijk Management Development-bureau voor alle partners in de veiligheidsregio. Vooruitlopend hierop zijn er in samenwerking met de betrokken partners ook voor de Geneeskundige hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) kerncompetenties ontwikkeld.

4 LMD-bestand Een toelatingscommissie beslist of de kandidaat in het LMD-bestand wordt opgenomen. De deelnemers van het LMD-bestand vormen de topgroep van de Nederlandse politie en brandweer. Zij hebben toegang tot permanente persoonlijke ontwikkeling, begeleid door de MD-consultant. Bij de politie kunnen alleen LMD-deelnemers solliciteren op functies in schaal 15 en hoger. LMDdeelnemers van de brandweer kunnen door LMD brandweer worden voorgedragen voor strategische benoemingen. Ontwikkeling Persoonlijke ontwikkeling van LMD-deelnemers is doorlopend. BLMD is hiervoor een samenwerking aangegaan met de School voor Politie Leiderschap, SPL, en de Academie voor Leiderschap in de Veiligheidsregio. Zij voorzien in het aanbod van collectieve en individuele trajecten en begeleiden LMD-deelnemers op het gebied van persoonsgerichte leiderschapsontwikkeling. Reflectie en ontmoeting staan hierbij centraal. Er worden zowel individuele als collectieve leerprogramma s op maat aangeboden. In de programma s wordt persoonlijke ontwikkeling verbonden aan organisatieontwikkeling, zodat leren en handelen samengaan. Als aanvulling op de periodieke gesprekken met de MD-consultant is LMD politie gestart met het Spiegelgesprek. Het Spiegelgesprek is gericht op verdere loopbaanmogelijkheden en daarmee samenhangende persoonlijke ontwikkeling. Om de ontwikkeling te volgen en eventueel bij te sturen, hebben alle deelnemers periodiek een loopbaangesprek met een MD-consultant. De persoonlijke verantwoordelijkheid met betrekking tot de eigen loopbaan blijft hierbij het uitgangspunt. MD-consultants De consultants van BLMD vervullen een cruciale rol. Voor de LMD-deelnemers zijn zij het aanspreekpunt, de sparring partner als het gaat om persoonlijke ontwikkeling en loopbaanbegeleiding. Voor de professionele en bestuurlijke top van politie en brandweer zijn zij de gesprekspartner op het gebied van landelijk management development. De consultants werken regionaal, kennen de leden van de korpsleiding en zijn goed op de hoogte van wat er speelt binnen de korpsen in hun regio.

5 LMD politie LMD politie brengt in overleg met de korpschefs de leidinggevenden in schaal 13 en 14 in beeld en volgt hen in hun persoonlijke ontwikkeling. De korpschefs kunnen kandidaten voordragen voor een toelatingscommissie. Na een positieve beoordeling van deze commissie worden zij LMD-deelnemers. Ook de personen die op het moment van de start van de toelating in september 2002 op een schaal 15-functie zaten zijn opgenomen in het LMD-bestand. Toelating Een toelatingscommissie bepaalt of een kandidaat wordt opgenomen in het LMD-bestand. De toelatingscommissie wisselt steeds van samenstelling en bestaat minimaal uit vier leden en maximaal uit: twee korpsbeheerders drie korpschefs een hoofdofficier van justitie een secretaris (BLMD) een externe procesbegeleider De commissie neemt haar beslissing aan de hand van een intensief competentiegericht interview en de gegevens uit het persoonlijke dossier. Dit bevat onder meer de motivatie van de kandidaat en zijn korpschef en de rapportages van de potentieelanalyse en de 360 feedback. De commissie geeft iedere kandidaat een persoonlijk ontwikkeladvies mee. Benoemingen De Advies Commissie Benoemingen politie adviseert de minister van BZK over mogelijk benoembare kandidaten voor kroonbenoemingen; vooralsnog zijn dit alle functies in schaal 15 en hoger. LMD politie bereidt deze benoemingen voor en begeleidt ze. Voor functies in schaal 13 en 14 vervult LMD politie een makelfunctie. DOELGROEP POLITIE Korpsdeelnemers Toelatingskandidaten LMD-deelnemers Die personen die (nog) niet in aanmerking komen voor het LMD-bestand Kandidaten waarvan door de werkgever, de kandidaat zelf en bureau LMD wordt verwacht dat zij de toelatingscommissie doorkomen. Die personen die zijn toegelaten. Zij hebben toegang tot ontwikkeling en bemiddeling voor functies vanaf schaal 15 via bureau LMD. LMD-bestand

6 LMD brandweer LMD brandweer rekent iedereen in schaal 12 en hoger tot haar doelgroep. Toelating Een toelatingscommissie zal dan aan de hand van het persoonlijke dossier en een intensief competentiegericht interview bepalen of een kandidaat wordt opgenomen in het LMD-bestand. Een toelatingscommissie bestaat uit: een voorzitter bestuur regionale brandweer/ hulpverleningsregio een (bij voorkeur twee) regionaal commandant(en) en/of een directeur hulpverleningsregio een gemeentesecretaris een secretaris (BLMD) Iedere kandidaat krijgt van de commissie een ontwikkeladvies. De regionaal commandanten en directeuren hulpverleningsregio s die tijdens de start van de toelating in december 2005 een potentieel analyse hadden gedaan zijn opgenomen in het LMD-bestand. Bemiddelen en makelen Vacatures voor strategische functies kunnen worden aangemeld bij LMD brandweer. De MD-consultant selecteert potentieel geschikte kandidaten uit het LMD-bestand die vervolgens door de opdrachtgever worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. LMD brandweer maakt op verzoek ook vacatures via haar website bekend. Bij dit zogenaamde makelen solliciteren de kandidaten rechtstreeks bij de betreffende gemeente. DOELGROEP BRANDWEER Werkgeversdeelnemers Toelatingskandidaten LMD-deelnemers Die personen die (nog) niet in aanmerking komen voor het LMD-bestand Kandidaten waarvan door de werkgever, de kandidaat zelf en bureau LMD wordt verwacht dat zij de toelatingscommissie doorkomen. Die personen die zijn toegelaten. Zij hebben toegang tot ontwikkeling en bemiddeling voor functies vanaf schaal 15 via bureau LMD. LMD-bestand

7 BZK/DGV Organisatorisch is het bureau LMD politie en brandweer onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties/directoraatgeneraal Veiligheid (DGV). Het bureau stelt zich ten doel om vanuit een herkenbare positie samen te werken met alle betrokken partners binnen politie en brandweer. Activiteiten Bureau LMD politie en brandweer: ontwikkelt beleid en instrumenten voor landelijk management development. Zij doet dit samen met het Boven Regionaal Advies College management development politie en het Advies College Landelijk Management Development brandweer begeleidt en adviseert de korpsen van politie en brandweer bij de voorbereidingen voor toelating van kandidaten tot het LMD-bestand ondersteunt de toelatingscommissies van politie en brandweer beheert en actualiseert de LMD-dossiers bespreekt het persoonlijk ontwikkeladvies van de toelatingscommissie met de kandidaat, de korpschef en de korpsbeheerder (politie) is nauw betrokken bij de uitvoering van het ontwikkeltraject bij de SPL en Academie voor Leiderschap Veiligheidsregio s. voert periodiek loopbaangesprekken met alle LMD-deelnemers en evalueert de persoonlijke ontwikkeling op periodieke basis schrijft bij kroonbenoemingen adviezen ten behoeve van de Advies Commissie Benoemingen politie verzamelt en publiceert de vacatures voor strategische functies binnen de politie bemiddelt bij strategische benoemingen binnen de brandweer door kandidaten te zoeken in het LMD-bestand makelt in voorkomende gevallen bij functies in schaal 12 en hoger bij de brandweer en in schaal 13 en 14 bij de politie denkt vanuit de eigen verantwoordelijkheid voor de topgroep mee over leiderschapsontwikkeling en het type leider dat nu en in toekomst nodig is. Bezoek onze website blmd.nl voor nieuws, achtergrondinformatie, een overzicht van de kerncompetenties, de namen en adressen van de consultants en nog veel meer wetenswaardigheden. U kunt hier ook de overige brochures van bureau Landelijk Management Development politie en brandweer downloaden of bestellen.

8 Missie bureau LMD Wij van bureau LMD versterken vanuit een herkenbare positie het leiderschap in de top van de veiligheidsketen. Dit doen we samen met onze relevante partners. Gezamenlijk investeren we in de persoonlijke ontwikkeling van aanwezig en nieuw talent. Ons overzicht, het weten wat er leeft en onze deskundigheid staan borg voor een belangrijke bijdrage in de benoeming van de juiste persoon, op de juiste plaats op het juiste moment. Wij doen dit vanuit een gedeelde visie op leiderschap, op een integere en professionele manier. Hierop zijn wij aanspreekbaar! (Missie BLMD: oktober 2004) Bureau LMD politie en brandweer Juliana van Stolberglaan 148, Den Haag Postbus / 2500 ea Den Haag Telefoon lmd.info@minbzk.nl

LMD brandweer. Kansen voor ontwikkeling en doorgroei

LMD brandweer. Kansen voor ontwikkeling en doorgroei LMD brandweer Kansen voor ontwikkeling en doorgroei LMD brandweer kansen voor ontwikkeling en doorgroei Als leidinggevende bij de brandweer heb je een bijzondere en veelzijdige baan. Je werkt in een snel

Nadere informatie

LMD brandweer. Toelatingsprocedure

LMD brandweer. Toelatingsprocedure LMD brandweer Toelatingsprocedure Toelatingsprocedure brandweer van kandidaat naar deelnemer Als leidinggevende bij de brandweer functioneer je in een turbulente omgeving. Het lijkt wel of de veranderingen

Nadere informatie

LMD politie en brandweer. Instrumenten en privacy

LMD politie en brandweer. Instrumenten en privacy LMD politie en brandweer Instrumenten en privacy Instrumenten en privacy alles over tests en dossiers Je hebt besloten de handschoen op te pakken en je voor te bereiden op de toelating tot het LMD-bestand.

Nadere informatie

WAAROM DOEN WE ONDERZOEK?

WAAROM DOEN WE ONDERZOEK? 02 WIE ZIJN WE? De Inspectie Openbare Orde en Veiligheid (Inspectie OOV) is onafhankelijk toezichthouder op het terrein van politie, brandweer, Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR),

Nadere informatie

Landelijk Management Development Brandweer in beweging

Landelijk Management Development Brandweer in beweging Landelijk Management Development Brandweer in beweging Beleidsnota Bureau Landelijk Management Development politie en brandweer. Inhoudsopgave 1. Nieuwe aanpak LMD brandweer...3 1.1 Inleiding...3 1.2 Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nummer 1 - februari 2012. Beste lezer, In dit nummer:

Nieuwsbrief. nummer 1 - februari 2012. Beste lezer, In dit nummer: nummer 1 - februari 2012 Nieuwsbrief In dit nummer: Jill Wilkinson aan het woord De talentmanagementcyclus Overgangsregeling Beste lezer, Goed leiderschap is cruciaal voor het doelmatig doorontwikkelen

Nadere informatie

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is gebaseerd op verlengd lokaal bestuur en is een samenwerkingsverband tussen 26 gemeenten.

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is gebaseerd op verlengd lokaal bestuur en is een samenwerkingsverband tussen 26 gemeenten. BELEIDSPLAN 2011-2015 VEILIGHEIDSREGIO MIDDEN- EN WEST-BRABANT Bijlage 3. Sturing en organisatie De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is gebaseerd op verlengd lokaal bestuur en is een samenwerkingsverband

Nadere informatie

Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 1 E96/U2457 8 oktober 1996. Departementsonderdeel

Bijlagen Uw kenmerk Ons kenmerk Datum 1 E96/U2457 8 oktober 1996. Departementsonderdeel Aan De korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen De korpsbeheerder van het KLPD i.c. DGPC Justitie i.a.a. de korpschefs van de regionale politiekorpsen de korpschef van het KLPD de (fgd.) hoofdofficieren

Nadere informatie

Impressie Politietop Divers 2008-2011

Impressie Politietop Divers 2008-2011 Impressie Politietop Divers 2008-2011 Afspraken en resultaten Alle korpsbeheerders en korpschefs hebben september 2007 streefcijfers afgesproken met de minister om zo diversiteit in de politietop te realiseren.

Nadere informatie

Voor de rode deur. Andersson Elffers Felix. Evaluatie toelating Landelijk Management Development Brandweer

Voor de rode deur. Andersson Elffers Felix. Evaluatie toelating Landelijk Management Development Brandweer Voor de rode deur Evaluatie toelating Landelijk Management Development Brandweer *) Voor de rode deur komen - voor het gerecht verschijnen (oud- Nederlands gezegde). In de Middeleeuwen was rood de kleur

Nadere informatie

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013.

Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam 2013. Het traceren en ontwikkelen van potentieel leidinggevenden rechtbank Amsterdam. 1. Doel Door het formeren van een managementpool wil de rechtbank: - medewerkers binnen de rechtbank, die zich onderscheiden

Nadere informatie

Convenant. Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Politie. Datum Status

Convenant. Ministerie van Veiligheid en Justitie. Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Politie. Datum Status Convenant Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Politie Datum Status S februari 2013 Definitieve versie Colofon Afzendgegevens Bureau Algemene Bestuursdienst

Nadere informatie

Landelijk Management Development politie en brandweer. kerncompetenties brandweer

Landelijk Management Development politie en brandweer. kerncompetenties brandweer 9 Landelijk Management Development politie en brandweer kerncompetenties brandweer Bureau LMD politie en brandweer Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bezoekadres Juliana van Stolberglaan 148 Den Haag t 070

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken

Ministerie van Binnenlandse Zaken Ministerie van Binnenlandse Zaken Aan de Korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen de Beheerder van het Korps landelijke Politiediensten i.a.a. de Korpschefs van de regionale politiekorpsen en het

Nadere informatie

ONTWIKKELPLAN SAMEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN

ONTWIKKELPLAN SAMEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN ONTWIKKELPLAN SAMEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN INLEIDING Dit dcument vervangt de mnitrprcedure die blmd en de eerder samen hebben pgesteld en die aan elke nieuwe LMD deelnemer 1 van ntwikkelactiviteiten

Nadere informatie

Het vernieuwde MD-huis van de Nederlandse politie

Het vernieuwde MD-huis van de Nederlandse politie Het vernieuwde MD-huis van de Nederlandse politie Van Regiopolitie naar Nationale Politie - Regeerakkoord Kabinet Rutte 2010 - Nationale Politie op 1 januari 2013 - Betreft: 65.000 medewerkers - Waarvan

Nadere informatie

Veiligheidsdirectie en Strategisch Overleg netwerkpartners

Veiligheidsdirectie en Strategisch Overleg netwerkpartners Veiligheidsdirectie en Strategisch Overleg netwerkpartners Inleiding. Met de doorontwikkeling van VRZ en de nieuwe gemeenschappelijke regeling kwam de vraag naar voren welke positie de Veiligheidsdirectie

Nadere informatie

De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht. 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen

De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht. 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen De Veiligheidsregio NHN in vogelvlucht 28-03-2011 Commissie Bestuur en middelen Welkom Veiligheidsregio NHN Wet veiligheidsregios Bezuinigingen Regionalisering brandweer Praktijk Veiligheidsregio Noord-Holland

Nadere informatie

Verbindende schakel in rampenbestrijding

Verbindende schakel in rampenbestrijding Verbindende schakel in rampenbestrijding en crisisbeheersing 2 Veiligheidsberaad De voorzitters van de 25 veiligheidsregio s vormen samen het Veiligheidsberaad. Dit landelijke overleg is opgericht in februari

Nadere informatie

Organisatieverordening Veiligheidsregio Brabant-Noord 2007

Organisatieverordening Veiligheidsregio Brabant-Noord 2007 Organisatieverordening Veiligheidsregio Brabant-Noord 2007 1 Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Brabant-Noord, in vergadering d.d. 28 februari 2007 bijeen; overwegende: 1. dat de Veiligheidsregio

Nadere informatie

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit.

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA en Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit. DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015 en Jaarplan VBA 2014-2015 1 Adres Symphony Toren Gustav Mahlerplein 109-111 1082 MS Amsterdam www.nvba.nl 2 DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA 2013-2015

Nadere informatie

Brandweer Haaglanden Bestuurlijke aansturing en Contouren brandweerorganisatie

Brandweer Haaglanden Bestuurlijke aansturing en Contouren brandweerorganisatie C O N C E P T R A A D S V O O R S T E L Veiligheidregio Haaglanden Brandweer Haaglanden Bijlage 5.3 C O N C E P T R A A D S V O O R S T E L Brandweer Haaglanden Bestuurlijke aansturing en Contouren brandweerorganisatie

Nadere informatie

Profielschets beoogd gemeentesecretaris Fusiegemeente Altena

Profielschets beoogd gemeentesecretaris Fusiegemeente Altena Profielschets beoogd gemeentesecretaris Fusiegemeente Altena Ambitieuze en besluitvaardige ontwikkelaar en bouwer die in verbinding met medewerkers en bestuur de fusie naar de nieuwe gemeente leidt en

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2006 2007 29 517 Veiligheidsregio s 29 668 Beleidsplan Crisisbeheersing 2004 2007 Nr. 20 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Nadere informatie

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier De functie van kwartiermaker griffie/beoogd griffier van de raad van de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier kent twee opeenvolgende

Nadere informatie

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap

Inspirerend Management. in de zorg. Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Inspirerend Management Development in de zorg Een modulaire aanpak gericht op de ontwikkeling van nieuw leiderschap Behoefte aan effectief leiderschap Vergroting van de invloed van de politiek en zorgverzekeraars

Nadere informatie

Loopbaanontwikkeling Leiderschapsontwikkeling Professionalisering

Loopbaanontwikkeling Leiderschapsontwikkeling Professionalisering OCL2 is een nieuwe afdeling binnen Brandweer Amsterdam-Amstelland. De drie hoofddoelen van OCL2 zijn loopbaanontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en professionalisering. OCL2 valt onder P&O. Loopbaanontwikkeling

Nadere informatie

Profiel. Strategisch beleidsadviseur P&O. 7 april 2015. Opdrachtgever 100.000 plus gemeente in het midden van het land

Profiel. Strategisch beleidsadviseur P&O. 7 april 2015. Opdrachtgever 100.000 plus gemeente in het midden van het land Profiel Strategisch beleidsadviseur P&O 7 april 2015 Opdrachtgever 100.000 plus gemeente in het midden van het land Voor meer informatie over de functie Bianca van Winkel, adviseur Leeuwendaal Telefoon

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Nr. 420 14 december 2015 Organisatiebesluit Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Nadere informatie

Management van verrassingen Een instrument ter ondersteuning

Management van verrassingen Een instrument ter ondersteuning School voor Politie Leiderschap Een voorstel Management van verrassingen Een instrument ter ondersteuning door Maaike de Graaf en Arno Korsten De risicosamenleving Omgaan met risico s in een risicosamenleving

Nadere informatie

Veilgheidsregio Zuid Holland Zuid

Veilgheidsregio Zuid Holland Zuid Veilgheidsregio Zuid Holland Zuid Profielschets Concerncontroller (0,6 fte) Openbaar 13 juni 2019 Openbaar 2 Over de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) is

Nadere informatie

SELECTIE- EN AANWIJZINGSPROCEDURE KWARTIERMAKERS NATIONALE POLITIE

SELECTIE- EN AANWIJZINGSPROCEDURE KWARTIERMAKERS NATIONALE POLITIE SELECTIE- EN AANWIJZINGSPROCEDURE KWARTIERMAKERS NATIONALE POLITIE Bureau ABD Politietop 31 AANWIJZINGSPROCEDURE KWARTIERMAKER NATIONALE POLITIE (beoogd korpschef) FASE 1 VOORBEREIDING: PROCEDURE EN PROFIELEN

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel

Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel BG.2A Algemeen Bestuur Veiligheidsregio Hollands Midden Bijlagen 5 d.d. 12 november 2009 Agendapunt BG.2A Onderdeel AB Regionale Brandweer en GHOR Titel Gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling Veiligheidsregio

Nadere informatie

Procedure, selectie- en adviescommissies en functieprofiel nieuwe directeur veiligheidsregio / regionaal commandant brandweer

Procedure, selectie- en adviescommissies en functieprofiel nieuwe directeur veiligheidsregio / regionaal commandant brandweer 5. 1. Samenvatting voorstel In de zomer gaat de huidige directeur veiligheidsregio/regionaal commandant met pensioen. Voor de werving van de nieuwe directeur veiligheidsregio/regionaal commandant is een

Nadere informatie

mt&v HR Services mt&v Assessment Services

mt&v HR Services mt&v Assessment Services mt&v HR Services Organisaties hebben ambities. Het concretiseren van de ambitie van een organisatie door middel van een heldere, missie, met concrete doelstellingen en strategie, is cruciaal voor elke

Nadere informatie

Kandidatenprogramma Politie Informatieset. Olivia Kramers Programmaleider 26 maart 2009

Kandidatenprogramma Politie Informatieset. Olivia Kramers Programmaleider 26 maart 2009 Kandidatenprogramma Politie Informatieset Olivia Kramers Programmaleider 26 maart 2009 1 2009 vts Politie Nederland, all rights reserved. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, op geautomatiseerde

Nadere informatie

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP)

Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure (GRIP) Inleiding Een goede coördinatie tussen betrokken hulpdiensten is bij de bestrijding van complexe incidenten van groot belang. Het model voor

Nadere informatie

Datum 12 januari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Medewerkers maken zwartboek discriminatie

Datum 12 januari 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Medewerkers maken zwartboek discriminatie Ministerie van Justitie en Veiligheid 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag

Nadere informatie

DIRECTEUR GGZ NEDERLAND

DIRECTEUR GGZ NEDERLAND DIRECTEUR GGZ NEDERLAND 1 De organisatie. De ggz-sector in Nederland is goed voor een omzet van ruim vijf miljard euro en biedt werk aan ca. 70.000 mensen. GGZ Nederland is de brancheorganisatie die de

Nadere informatie

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA beleggingsprofessionals Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit.

DE TOEKOMST BELEGD. Strategienota VBA beleggingsprofessionals Jaarplan VBA De standaard in kwaliteit en integriteit. DE TOEKOMST BELEGD Strategienota VBA beleggingsprofessionals 2016-2019 Jaarplan VBA 2016-2017 Adres Symphony Toren Gustav Mahlerplein 109-111 1082 MS Amsterdam www.nvba.nl DE TOEKOMST BELEGD Strategienota

Nadere informatie

Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale

Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale samenwerking Hart van Brabant Over Oisterwijk De gemeente

Nadere informatie

December Deelproces Verslaglegging en archivering

December Deelproces Verslaglegging en archivering December 2006 Deelproces Verslaglegging en archivering Deelproces verslaglegging en archivering December 2006 Inhoudsopgave 1 Algemeen...2 2 Verslaglegging en dossiervorming...2 2.1 Doel...2 2.2 Doelgroep...2

Nadere informatie

Modelgovernancecode. GGD GHOR Nederland

Modelgovernancecode. GGD GHOR Nederland Modelgovernancecode GGD GHOR Nederland Versie 1 december 2017 1 Voorwoord Deze modelgovernancecode GGD GHOR Nederland is op 1 december 2017 vastgesteld door de Directeuren Publieke Gezondheid (DPG en),

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij of zij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek

Nadere informatie

Bestuur bij de federatie COC Nederland

Bestuur bij de federatie COC Nederland Bestuur bij de federatie COC Nederland Het COC streeft naar een diverse en inclusieve samenleving die werkt aan gelijke rechten, emancipatie en acceptatie, zodat mensen volledig kunnen participeren en

Nadere informatie

Projectplan Veilige Publieke Taak Twente

Projectplan Veilige Publieke Taak Twente Projectplan Veilige Publieke Taak Twente Februari 2014 Algemeen Drie op de vijf medewerkers met een publieke taak krijgen geregeld te maken met agressie en geweld tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden.

Nadere informatie

Afdelingscoördinator (m/v) 1,0 fte

Afdelingscoördinator (m/v) 1,0 fte Januari 2014 : 14 01 (INTERN+EXTERN) De Veiligheidsregio Limburg-Noord fungeert als samenwerkende partij van 15 gemeenten voor rampenbestrijding, crisisbeheersing, brandweer en publieke gezondheid. Politie

Nadere informatie

2. Planning Het tijdpad voor de verkiezing van een nieuwe pijlervoorzitter ziet er als volgt uit:

2. Planning Het tijdpad voor de verkiezing van een nieuwe pijlervoorzitter ziet er als volgt uit: VERKIEZINGSPROCEDURE G40 PIJLER VOORZITTERSCHAP 1. Inleiding Met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is ook voor het G40- Stedennetwerk ene nieuwe bestuursperiode aangebroken. Tijdens de eerste

Nadere informatie

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio's Postbus 7010 6801 HA Arnhem T 026 355 24 50 F 026 351 50 51. info@nifv.nl

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio's Postbus 7010 6801 HA Arnhem T 026 355 24 50 F 026 351 50 51. info@nifv.nl Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio's Postbus 7010 6801 HA Arnhem T 026 355 24 50 F 026 351 50 51 info@nifv.nl Voorwoord namens het team van de Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio

Nadere informatie

Organisatieverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Organisatieverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant Organisatieverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant: overwegende; dat het voor een goede behartiging van de zorg voor de

Nadere informatie

Reclassering Nederland. hoofd Personeel & Organisatie en Financiën

Reclassering Nederland. hoofd Personeel & Organisatie en Financiën Reclassering Nederland hoofd Personeel & Organisatie en Financiën Profiel 'hoofd Personeel & Organisatie en Financiën' bij Reclassering Nederland te Utrecht Algemeen Reclassering Nederland is een onafhankelijke

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1995 1996 24 764 Loopbaanbeleid topkader politie Nr. 2 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

Leiding geven aan leren 2015-2016 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo

Leiding geven aan leren 2015-2016 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS. saxion.nl/apo Leiding geven aan leren 2015-2016 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS saxion.nl/apo Leiding geven aan leren Waarom en voor wie Onderwijsgevenden in het primair onderwijs (regulier en speciaal onderwijs),

Nadere informatie

Personele gevolgen De voorgenomen reorganisatie brengt een wijziging in de

Personele gevolgen De voorgenomen reorganisatie brengt een wijziging in de ADVIESCOMMISSIE MELDING VOORGENOMEN REORGANISATIE Advies 2010/06 Aan: De leden van de CGOP, d.t.v. CAOP t.a.v. mw. drs. C.L.D. van Agten Postbus 556 2501 CN Den Haag 1/5 Ter behandeling in het overleg

Nadere informatie

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

Medewerkerstevredenheidsonderzoek Medewerkerstevredenheidsonderzoek Ontdek de kracht van feedback! 160+ uitgewerkte voorbeeldvragen 13 thema s Versie 5.00 Email: info@voorbeeldtevredenheidsonderzoek.nl www.voorbeeldtevredenheidsonderzoek.nl

Nadere informatie

Organisatieplan Multidisciplinaire crisisbeheersing en rampenbestrijding Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

Organisatieplan Multidisciplinaire crisisbeheersing en rampenbestrijding Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek Organisatieplan Multidisciplinaire crisisbeheersing en rampenbestrijding Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek Datum 18 december 2014 Versie 1.0 Status Definitief Auteur Pieter Benschop, hoofd veiligheidsbureau

Nadere informatie

Evaluatie Regeling detachering politie

Evaluatie Regeling detachering politie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Evaluatie Regeling detachering politie Datum 13 oktober 1998 Aan de korpsbeheerders van de regionale

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Inleiding...3. 4. Eisen aan competentiemodellen...14

Inhoudsopgave. 1. Inleiding...3. 4. Eisen aan competentiemodellen...14 Deel I INTRODUCTIE IN COMPETENTIES EN COMPETENTIEMODELLEN 2. Een korte geschiedenis...4 2.1 De 20ste eeuw... 4 2.2 Kerncompetenties... 6 3. Het begrip competentie...9 3.1 Het competentiebegrip gedefinieerd...

Nadere informatie

De motor van de lerende organisatie

De motor van de lerende organisatie De motor van de lerende organisatie Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn

Nadere informatie

Evaluatie Wet veiligheidsregio's (2135): projectbeschrijving

Evaluatie Wet veiligheidsregio's (2135): projectbeschrijving 1 Betrekkingen (EWB) 070 370 7051 Evaluatie Wet veiligheidsregio's (2135): projectbeschrijving Projectnaam Evaluatie Wet veiligheidsregio's (2135) 1. Evaluatie Wet veiligheidsregio's (Wvr) Bij de behandeling

Nadere informatie

REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS

REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS REGELING WERVING EN SELECTIE VAN PERSONEEL IN HET PRIMAIR EN SPECIAAL ONDERWIJS Vastgesteld door het College van Bestuur op 4 april 2017 1. Inleiding Deze regeling bevat de basisinformatie voor de werkwijze

Nadere informatie

CONCEPT Organisatieverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

CONCEPT Organisatieverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant AB 23-12-2010/Bijlage 5.2.1. CONCEPT Organisatieverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant Het Algemeen Bestuur van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant: overwegende; dat het voor een

Nadere informatie

Competenties directeur Nije Gaast

Competenties directeur Nije Gaast Competenties directeur Nije Gaast De s voor directeuren van Nije Gaast zijn vertaald in vijf basiss. De beschrijving is gebaseerd op de schoolleiderscompententies die landelijk zijn vastgesteld en zijn

Nadere informatie

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen

Deel 1 Strategie en beleid. Leiderschap : De weg die we bewandelen Leiderschap : De weg die we bewandelen Missie, visie en waarden De missie, visie en waarden van de lokale politie Lier worden gebundeld in onze slagzin die uitdraagt waar we in deze organisatie voor staan

Nadere informatie

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS

LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS LEIDERS VAN MORGEN MD NETWERK VOOR HR EN MD PROFESSIONALS Graag vertel ik u in deze brochure over Leiders van Morgen, een Management Development (MD) netwerk dat october 2010 van start gaat. Voor meer

Nadere informatie

Bestuurssecretaris Slachtofferhulp Nederland

Bestuurssecretaris Slachtofferhulp Nederland Bestuurssecretaris Slachtofferhulp Nederland Organisatie Slachtofferhulp Nederland helpt slachtoffers van misdrijven, verkeersongelukken, vermissingen en calamiteiten. Zij zijn er ook voor nabestaanden,

Nadere informatie

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin.

Implementeren en formuleren van het personeels- en organisatiebeleid en het adviseren hierin. HRM Adviseur Omgevingsdienst West-Holland Leiden Startdatum 1-2-2019 Einddatum 31-12-2019 Optie tot verlenging ja Aantal uur per week 24,00 1. DOEL VAN DE AFDELING Het bieden van ondersteuning, zoals secretariële

Nadere informatie

De traineeships van Achmea In deze folder wordt een introductie gegeven van de traineeships van Achmea

De traineeships van Achmea In deze folder wordt een introductie gegeven van de traineeships van Achmea De traineeships van Achmea In deze folder wordt een introductie gegeven van de traineeships van Achmea 18080018 Bij Achmea werken er door de hele organisatie trainees. Deze folder heeft verschillende doelen.

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Woonstichting Land van Altena

Klokkenluidersregeling Woonstichting Land van Altena Klokkenluidersregeling Woonstichting Land van Altena Inwerkingtreding De klokkenluidersregeling is op 18 mei 2016 vastgesteld in de vergadering van de RvC en treedt per 18 mei 2016 in werking. Klokkenluidersregeling

Nadere informatie

GELDERLAND_ZUID. Nationale Politie

GELDERLAND_ZUID. Nationale Politie Nationale Politie Inhoud presentatie 1. Het nationale bestel: aanleiding, missie & visie, doel, strategische thema s en inrichting. 2. Regionale eenheid Noord-Holland: inrichting, geografische indeling,

Nadere informatie

veiligheid door samenwerken Boa s in de openbare ruimte Een inleiding www.hetccv.nl/boa

veiligheid door samenwerken Boa s in de openbare ruimte Een inleiding www.hetccv.nl/boa veiligheid door samenwerken Boa s in de openbare ruimte Een inleiding www.hetccv.nl/boa Buitengewoon opsporings ambtenaren (boa s) spelen een steeds belangrijkere rol in de openbare ruimte. Zij dragen

Nadere informatie

Management Development bij de Brandweer

Management Development bij de Brandweer Aan de slag met Management Development bij de Brandweer Handreiking voor lokale en regionale brandweerorganisaties Inhoud 1. Inleiding: Nut en noodzaak van management development 5 2. Het begrip management

Nadere informatie

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2019.01 Vastgesteld door RvC: oktober 2016 Opnieuw vastgesteld: 6 maart 2019 Gezien door de bestuurder: 6 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Profielschets

Nadere informatie

Beginnend leiderschap (middenmanagement)

Beginnend leiderschap (middenmanagement) Beginnend leiderschap (middenmanagement) 2014-2015 ACADEMIE PEDAGOGIEK EN ONDERWIJS saxion.nl/apo Beginnend Leiderschap rom en voor wie erwijsgevenden Waarom in en het voor primair wie onderwijs (regulier

Nadere informatie

Effectief leidinggeven aan diversiteit

Effectief leidinggeven aan diversiteit politietop divers naar een duurzaam perspectief Effectief leidinggeven aan diversiteit Politie Nederland kiest voor nieuw leiderschap. Voor mensen die leiding kunnen geven aan verschillen, in een complexe,

Nadere informatie

1. In de eerste volzin vervalt:, bedoeld in artikel 1, derde lid, van de Politiewet 1993,.

1. In de eerste volzin vervalt:, bedoeld in artikel 1, derde lid, van de Politiewet 1993,. Artikel PM1 A.4 Bijlage 4 De Wet veiligheidsregio s wordt als volgt gewijzigd: A In artikel 1 wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van het artikel door een puntkomma, toegevoegd korpschef:

Nadere informatie

De inrichting van het vernieuwde MD-huis van de politie. Managementsamenvatting & besluiten. Vergadering Raad van Korpschefs september 2011

De inrichting van het vernieuwde MD-huis van de politie. Managementsamenvatting & besluiten. Vergadering Raad van Korpschefs september 2011 De inrichting van het vernieuwde MD-huis van de politie Managementsamenvatting & besluiten Vergadering Raad van Korpschefs 13-14 september 2011 Bureau ABD Politietop Landelijke programma HRM Intro Voor

Nadere informatie

Profielschets Locatiedirecteur Koningin Beatrixschool

Profielschets Locatiedirecteur Koningin Beatrixschool Profielschets Locatiedirecteur Koningin Beatrixschool Het bestuur van de St. School met de Bijbel draagt de verantwoordelijkheid voor twee Haagse scholen en twee peuterspeelzalen/voorscholen: sinds 1883

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Whitepaper ORMIT: Ontwikkelen loont

Whitepaper ORMIT: Ontwikkelen loont Whitepaper ontwikkelen loont! Inleiding Gemiddeld geeft een organisatie ieder jaar zo n 2% van de loonkosten uit aan opleiden en ontwikkelen. Is deze investering de moeite waard? Zijn medewerkers tevreden

Nadere informatie

Strategische Personeelsplanning. Basisdocument

Strategische Personeelsplanning. Basisdocument Strategische Personeelsplanning Basisdocument Strategische Personeelsplanning Basisdocument SPP als pijler van hr-beleid Om als organisatie in een dynamische omgeving met veel ontwikkelingen en veranderingen

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Algemeen Directeur. Talentencampus Venlo

FUNCTIEPROFIEL. Algemeen Directeur. Talentencampus Venlo , FUNCTIEPROFIEL Algemeen Directeur Talentencampus Venlo PublicSpirit drs. Marylin Demers Senior consultant Amersfoort, maart 2015 Algemeen Onderwijsgroep Buitengewoon (OG Buitengewoon), Fortior en Spring

Nadere informatie

RegioPlus. Samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties

RegioPlus. Samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties RegioPlus Samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties Landelijk dekkend netwerk Het samenwerkingsverband vertegenwoordigt 14 regionale werkgevers organisaties 1136 aangesloten werkgevers*

Nadere informatie

B2 - Hoofdproces Coördinatie en Commandovoering: GRIP Noord-Holland Noord

B2 - Hoofdproces Coördinatie en Commandovoering: GRIP Noord-Holland Noord B2 - Hoofdproces Coördinatie en Commandovoering: GRIP Noord-Holland Noord B2-0 Overzicht Samenvatting In dit deel is de Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijdings- Procedure (GRIP) Noord-Holland Noord

Nadere informatie

Profiel. interim algemeen manager U10 voor de duur van 6 tot 12 maanden

Profiel. interim algemeen manager U10 voor de duur van 6 tot 12 maanden Profiel interim algemeen manager U10 voor de duur van 6 tot 12 maanden Profiel algemeen manager ad interim U10 Algemeen U10 is een netwerksamenwerking, bestaande uit 12 tot 16 gemeenten rondom Utrecht.

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT PROFIELSCHETS TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT SPECIFIEK PROFIEL: EXPERTISE IN ORGANISATIEONTWIKKELING EN HRM SPECIFIEK PROFIEL: EXPERTISE IN ONDERNEMERSCHAP (BEDRIJFSLEVEN) OPENBARE SCHOLENGROEP VLAARDINGEN

Nadere informatie

Borging onafhankelijkheid informatie en adviespunt arbeidsintegratie (arbeidsadviseur)

Borging onafhankelijkheid informatie en adviespunt arbeidsintegratie (arbeidsadviseur) Informatie en adviespunt arbeidsintegratie Borging onafhankelijkheid informatie en adviespunt arbeidsintegratie (arbeidsadviseur) In het gezamenlijke advies van LCR, UWV, CWI en Divosa over de werkherkansingsadviseur

Nadere informatie

DE ORGANISATIE POSITIE KANDIDAAT PROFIEL PROCEDURE. Functie profiel

DE ORGANISATIE POSITIE KANDIDAAT PROFIEL PROCEDURE. Functie profiel Functie profiel Alliance Manager/ Plaatsvervangend Directeur Strategische Allianties Maes & Lunau handelt geheel in overeenstemming met de huidige privacywetgeving en haar opdrachtgevers dienen overeenkomstig

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Referentiekader GRIP en eisen Wet veiligheidsregio s

Referentiekader GRIP en eisen Wet veiligheidsregio s Kennispublicatie Referentiekader GRIP en eisen Wet veiligheidsregio s 1 Infopunt Veiligheid In 2006 heeft de toenmalige Veiligheidskoepel een landelijk Referentiekader GRIP opgesteld. De op 1 oktober 2010

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 57 Leefomgeving 25 oktober 2011 onderwerp Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg

agendanummer afdeling Simpelveld VI- 57 Leefomgeving 25 oktober 2011 onderwerp Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI- 57 Leefomgeving 25 oktober 2011 onderwerp Gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Zuid-Limburg Inleiding Inleiding De verplichte vorming van veiligheidsregio

Nadere informatie

Aan de slag met het. Leren Inhoud Geven

Aan de slag met het. Leren Inhoud Geven Aan de slag met het ontwikkelmodel Samen Leren Inhoud Geven Het ontwikkelmodel Samen Leren Inhoud Geven is een handvat om de dialoog te voeren over de ontwikkeling naar een lerende organisatie. Door hierover

Nadere informatie

De brandweer wordt nog veiliger en beter

De brandweer wordt nog veiliger en beter Project Kwaliteit brandweerpersoneel De brandweer wordt nog veiliger en beter -Brochure Brandweer juni2009.indd 1 05-06-2009 10:16:37 VAKBEKWAAM WORDEN, Wat verandert er concreet? Alle medewerkers van

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Profielschets directeur

Profielschets directeur Profielschets directeur Gevraagd wordt een directeur die: richting kan geven aan het onderwijsproces van De Trieme, gebaseerd op kernwaarden, missie en onderwijskundige visie; een eigen doorleefde onderwijsvisie

Nadere informatie

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid CTV NCTV De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) beschermt Nederland tegen bedreigingen die de maatschappij kunnen

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Woonpartners Midden-Holland

Klokkenluidersregeling Woonpartners Midden-Holland Klokkenluidersregeling Woonpartners Midden-Holland Waddinxveen, 15 december 2014 Doc.nr.: 1412025 / # Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Inleiding 3 1.1 Waarom een klokkenluidersregeling... 3 1.2 Definities...

Nadere informatie

Compentieprofiel Adjunct-directeur AB

Compentieprofiel Adjunct-directeur AB 1. Onderwijskundig leiderschap Gericht op het primaire proces Kwaliteitszorg 2. Visiegericht leiderschap Organisatieontwikkeling 3. Aansturen van professionals Aansturen van professionals Interpersoonlijk

Nadere informatie

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES

CONVENANT. SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES CONVENANT SLOTERVAART ZIEKENHUIS VEILIGHEIDSREGIO Amsterdam-Amstelland SAMENWERKINGSAFSPRAKEN VOOR RAMPEN EN CRISES 2012 Ondergetekenden: 1. Het Slotervaart, gevestigd te Amsterdam, in deze rechtsgeldig

Nadere informatie