2. Planning Het tijdpad voor de verkiezing van een nieuwe pijlervoorzitter ziet er als volgt uit:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2. Planning Het tijdpad voor de verkiezing van een nieuwe pijlervoorzitter ziet er als volgt uit:"

Transcriptie

1 VERKIEZINGSPROCEDURE G40 PIJLER VOORZITTERSCHAP 1. Inleiding Met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 is ook voor het G40- Stedennetwerk ene nieuwe bestuursperiode aangebroken. Tijdens de eerste bestuurlijke vergadering van de pijlers, in juni 2018, worden de voorzitter en vicevoorzitter van elk van de drie pijlers gekozen. In deze notitie wordt de procedure beschreven voor de verkiezing van de nieuwe pijler(vice)voorzitters. 2. Planning Het tijdpad voor de verkiezing van een nieuwe pijlervoorzitter ziet er als volgt uit: 16 mei 2018: deadline kandidaatstelling voorzitterschap Vrijdag 15 juni 2018: verkiezing voorzitter en vice-voorzitter tijdens het bestuurlijk overleg van de pijlers. Indien een college pas na 16 mei wordt geïnstalleerd, kunnen kandidaten zich ook na de genoemde deadline melden. De gekozen pijlervoorzitters worden op 27 september door de pijler aan het Algemeen Bestuur voorgedragen als lid voor het Dagelijks Bestuur. 3. Kandidaatstelling Het (vice)voorzitterschap van de pijlers staat open voor alle bestuurders die deelnemen aan het bestuurlijk overleg van de pijlers. De voorzitter wordt geacht politiek neutraal op te treden in de uitoefening van zijn/haar functie. De functionaris wordt gekozen voor de termijn van het politiek mandaat in eigen stad. De kandidaten versturen uiterlijk op 16 mei een met de bevestiging van hun kandidatuur aan met een duidelijke vermelding voor welke pijler zij zich kandidaat stellen. De kandidaatstelling is voorzien van een korte motivatie, een curriculum vitae en/of een lijst van functies die de kandidaat in andere netwerken en organisaties heeft. De kandidaatstellingen worden voorafgaand aan de startconferentie verzonden naar de bestuurders van de betreffende pijler. De kandidaten krijgen tijdens de vergadering van 15 juni de kans hun kandidatuur toe te lichten. Kandidaatstelling voor de functie van vice-voorzitter vindt plaats tijdens de vergadering, aansluitend aan de verkiezing van de voorzitter.

2 4. Instellen kiescommissie Voor het ordelijk verloop van de verkiezing van zowel de voorzitter als de vicevoorzitter wordt door de vergadering een Kiescommissie ingesteld; deze bestaat uit twee bestuurders en de secretaris van de pijler. Voorzitter van de kiescommissie is één van de twee bestuurders. 5. Stemprocedure en uitslag De stemming vindt plaats tijdens de pijlervergadering. Stemgerechtigd zijn uitsluitend feitelijk aanwezige wethouders (maximaal 1 stem per stad). Stemming gebeurt schriftelijk. Als na een stemming één van de kandidaten een meerderheid van de uitgebrachte stemmen haalt, is deze verkozen tot voorzitter. Indien geen van de kandidaten een meerderheid heeft behaald, volgt een tweede stemronde tussen de twee kandidaten met de meeste stemmen. De kandidaat die dan een meerderheid van stemmen behaalt, wordt verkozen tot voorzitter. Aansluitend aan de verkiezing van de voorzitter volgt de kandidaatstelling en verkiezing voor de functie van vice-voorzitter. Hiervoor geldt dezelfde stemprocedure. In situaties waarvoor deze procedure niet volstaat, bepaald de kiescommissie de te volgen werkwijze en stemprocedure. Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur op 27 september wordt de voorzitter van de pijler voorgedragen aan het Algemeen Bestuur voor benoeming in het Dagelijks Bestuur. 6. Functie-omschrijving pijlervoorzitter G40-Stedennetwerk Taken en profiel De voorzitter is het boegbeeld van de pijler en is belast met de algehele leiding van de pijler. Profiel pijlervoorzitter Een optimale invulling van de taken van de voorzitter van de pijler vraagt van de (beoogd) voorzitter een aantal competenties: De voorzitter - Is een verbinder - Is een netwerker - Heeft bestuurlijke ervaring - Is mediavaardig - Is proces-georiënteerd

3 De voorzitter treedt op als vertegenwoordiger c.q. woordvoerder van de pijler en op specifieke thema s namens het G40-Stedennetwerk in zijn geheel (als Dagelijks Bestuurslid G40-Stedennetwerk). De voorzitter is het boegbeeld en draagt zorg voor externe contacten met het Rijk, Tweede Kamer en relevante partners (o.a. VNG, Platform31, branche-organisaties etc). In overleg met de bestuurlijk trekkers van de thema s kunnen afspraken worden gemaakt over vertegenwoordiging/deelname in vakoverleggen, rondetafelgesprekken of media-optredens voor specifieke onderwerpen en dossiers. De voorzitter is verantwoordelijk voor het opstellen van de agenda en de voorbereiding van de vergadering van de pijler. Hij/zij zit de vergadering van de pijler voor. De voorzitter vertaalt landelijk uitgezet beleid en trends naar activiteiten die relevant zijn voor het G40-Stedennetwerk. Om een inzichtelijk beeld te krijgen van de activiteiten die ondernomen moeten worden en om zo effectief mogelijk en krachtig te opereren, stellen de pijlervoorzitters samen met thematrekkers een werkprogramma voor het G40-Stedennetwerk op. De voorzitter ziet toe op en bewaakt, door middel van verantwoording tijdens de vergaderingen, de kwaliteit van de uitvoering van dat werkprogramma. De voorzitter is bevoegd te interveniëren in thema s/projecten/werkgroepen wanneer deze niet naar behoren functioneren. Bij onvoldoende voortgang stelt de voorzitter (mede) vast of er behoefte is aan versterking of kan hij/zij het agenderen voor de pijlervergadering. De vice-voorzitter Het profiel van de vice-voorzitter ligt in het verlengde van dat van de voorzitter. De vice-voorzitter vervangt de voorzitter in voorkomende gevallen en de taken liggen in het verlengde van de taken van de voorzitter. Voorzitter en vice-voorzitter komen in gezamenlijkheid tot een taakverdeling in de aansturing en algehele aansturing van de pijler. Werkafspraken worden in onderling overleg gemaakt. 7. Dagelijks Bestuur G40-Stedennetwerk De gekozen pijlervoorzitters worden in september aan het Algemeen Bestuur voorgedragen als lid voor het Dagelijks Bestuur (DB). Het DB bestaat daarmee uit een voorzitter, drie pijlervoorzitters en twee DB-leden. Het DB coördineert lobby-activiteiten van de G40 en stemt deze inhoudelijk af. Tevens bereidt het DB de Algemeen Bestuurdersvergadering (AB) G40- Stedennetwerk voor en voert de genomen besluiten uit. Het DB heeft aandacht voor de invloed van het netwerk (de pijlers en de steden) en onderhoudt contact met relevante partners zoals Rijk, VNG, IPO en kennisinstellingen voor de steden.

4 Het DB maakt zich sterk voor: - Het profileren en bevorderen van het G40-Stedennetwerk als het netwerk van duurzame, evenwichtige steden, waar het prettig wonen, werken en leven is voor iedereen; - Het behartigen van de gedeelde belangen van de G40-steden door structureel bestuurlijk en ambtelijk overleg met rijksoverheid, VNG, EU; - Het zijn van een vaste speler in nationale netwerken van Rijk, koepelorganisaties en kennisinstituten; - Het bieden van een breed platform van bestuurders voor kennisuitwisseling, innovatie en inspiratie. 8. Tijdsbeslag pijlervoorzitter Het tijdsbeslag van de functie als voorzitter wisselt en is mede afhankelijk van de werkafspraken met de vice-voorzitter, de werkagenda en de lobbymomenten die zich in de loop van het jaar aandienen. Daarnaast is het tijdsbeslag afhankelijk van de reistijd naar de verschillende overleggen en activiteiten en de voorbereiding van bijeenkomsten en vergaderingen. Structureel overleg is voorzien voor: - Bestuurlijke dagen inclusief pijleroverleggen en Algemeen Bestuur (4x per jaar) - Vergaderingen van het Dagelijks Bestuur (ca 6x per jaar) Incidenteel is voorzien voor bestuurlijk overleg met het Rijk, deelname aan hoorzittingen/rondetafelbijeenkomsten, lobbygesprekken met de Tweede Kamer, presentaties, deelname aan panels of expertmeetings, werkbezoeken, mediaoptredens etc. Op basis van het voorzitterschap van de pijler, kan een beroep op de bestuurder worden gedaan om in andere commissies zitting te nemen / kandidaatstelling te overwegen. Ervaring leert dat het voorzitterschap een extra belasting is voor de bestaande portefeuille van de bestuurder en dat er dus tijd vrij moet worden gemaakt om de rol als pijlervoorzitter op een goede manier invulling te kunnen geven. Het tijdsbeslag voor de vice-voorzitter is beperkter dan het tijdsbeslag voor de voorzitter. Werkafspraken worden gehouden met deelname aan het bestuurlijk pijleroverleg (4 a 5 x per jaar) en overleg met de voorzitter (periodiek). Daarnaast is sprake van incidenteel overleg, zoals hiervoor geschetst voor de voorzitter. In het statuut van het G40-Stedennetwerk is vastgelegd dat de bestuurder geen financiële vergoeding ontvangt voor uitoefening van het voorzitterschap (onbezoldigd).

5 9. Afstemming met VNG-commissie Belangrijk bij een kandidaatstelling als pijlervoorzitter is dat de kandidaat zich bij voorkeur ook heeft aangemeld als kandidaat voor de VNG-commissie voor het overeenstemmende werkveld. Hierdoor wordt een goede uitwisseling met de VNG bewerkstelligt en kan het belang van de grote steden direct worden ingebracht in de VNG-commissie. Bij haar advisering aan de VNG-kiescommissie over kandidaten voor de VNG-commissies zal het DB de kandidatuur van voorgedragen pijlervoorzitters als lid van een VNG-commissie ondersteunen. 10. Ambtelijke ondersteuning De voorzitter krijgt ondersteuning van een ambtelijk secretaris, tevens ambtelijk pijlervoorzitter, die binnen de eigen gemeentelijke organisatie kan worden aangesteld voor uitvoering van deze taken. De stad van de voorzitter ontvangt hiervoor een nader te bepalen vergoeding. Rekening moet worden gehouden met een tijdsbeslag van ca 0.75 fte. In nauw overleg met de voorzitter is de ambtelijk secretaris verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van bestuurlijke besluiten. Het secretarisschap is tijdelijk voor de duur van de zittingstermijn van de voorzitter. Na beëindiging van het voorzitterschap en na overdracht van de voorzitterstaken naar een verkozen opvolger, zal het secretariaat van de pijler zo spoedig mogelijk worden overgedragen aan de nieuwe secretaris, gekoppeld aan de stad van de nieuwe pijlervoorzitter. De vice-voorzitter zorgt voor passende ambtelijke ondersteuning van zijn/haar werkzaamheden binnen de eigen gemeentelijke organisatie (het tijdsbeslag hiervoor is beperkt). Er is niet voorzien in een financiële vergoeding hiervoor. 11. Functieomschrijving pijlersecretaris De ambtelijk secretaris van het bestuurlijk overleg, tevens ambtelijk pijlervoorzitter, ondersteunt en begeleidt de voorzitter in al zijn/haar taken. Daarnaast is de secretaris belast met de dagelijkse coördinatie van de pijler en maakt onderdeel uit van het Ambtelijk Ondersteuningsteam (AOT) van het G40-Stedennetwerk. De frequentie van afstemming met de voorzitter over de pijleractiviteiten en relevante ontwikkelingen wordt in overleg vastgesteld. De secretaris is voorzitter van het ambtelijk overleg van de pijler en is verantwoordelijk voor de agenda en de zorg voor de verslaglegging van dit overleg. De secretaris coördineert in samenwerking met het AOT opstelling en uitvoering van het werkprogramma van het netwerk, in nauw overleg met de voorzitter en vicevoorzitter. De secretaris is medeverantwoordelijk voor de (lange termijn) lobbystrategie en kennisopbouw van de pijler. De secretaris treedt op als vertegenwoordiger c.q. ambtelijk woordvoerder van de pijler en op specifieke thema s namens het G40-Stedennetwerk in zijn geheel. Het secretariaat is het primaire aanspreekpunt van de pijler.

6 De secretaris is het ambtelijk boegbeeld en draagt zorg voor inhoudelijke contacten met het Rijk en relevante partners. De secretaris deelt zijn taken met de ambtelijk trekkers van de werkgroepen. Er is secretariële ondersteuning beschikbaar voor het G40-Stedennetwerk, belegd bij Platform31. Samen met de voorzitter is de secretaris verantwoordelijk voor het versterken van het strategisch vermogen van de pijler en de actieve profilering van het beleid van het G40-Stedennetwerk. Het smeden van nieuwe allianties, het organiseren van en deelnemen aan bijeenkomsten met relevante sleutelfiguren en stakeholders en een bijdrage leveren aan symposia of expertmeetings zijn mogelijkheden die hiervoor bijvoorbeeld kunnen worden ingezet

Verkiezingsprotocol ledenraad NVLF

Verkiezingsprotocol ledenraad NVLF Verkiezingsprotocol ledenraad NVLF 2014 1 Inhoud Artikel 1 - Grondslag 3 Artikel 2 - Ledenraad NVLF 3 Artikel 3 - Openbaarmaking vacature 3 Artikel 4 - Kandidaatstelling 3 Artikel 5 - Verkiezingsprocedure

Nadere informatie

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk.

A) De bepalingen uit het huishoudelijk reglement moeten in samenhang worden gezien met de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk. PRELUDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT van Wijkplatform Vreeswijk (WPV) Statuten Stichting Platform Vreeswijk: A) Volgens de statuten van de Stichting Platform Vreeswijk zijn deelnemers van de stichting vertegenwoordigers

Nadere informatie

Benoemingsprocedure bestuur

Benoemingsprocedure bestuur Benoemingsprocedure bestuur Stichting Pensioenfonds Citigroup Nederland gaat per 1 januari 2018 over naar een omgekeerd gemengd bestuursmodel dat in totaal uit zes leden bestaat: een uitvoerend deel van

Nadere informatie

Reglement Raad van Advies van aangesloten organisaties Stichting Zorgbelang Gelderland (Uitwerking instellingsbesluit d.d.

Reglement Raad van Advies van aangesloten organisaties Stichting Zorgbelang Gelderland (Uitwerking instellingsbesluit d.d. Reglement Raad van Advies van aangesloten organisaties Stichting Zorgbelang Gelderland (Uitwerking instellingsbesluit d.d. 19 november 2007) Versie vastgesteld door Raad van Toezicht, op 24 maart 2014

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vastgesteld ALV 20 april 2016.

Huishoudelijk reglement Vastgesteld ALV 20 april 2016. Huishoudelijk reglement Vastgesteld ALV 20 april 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Leden. Artikel 1. Het lidmaatschap gaat in, nadat op de aanmelding door het algemeen bestuur gunstig is beschikt. Deze beschikking

Nadere informatie

Benoemingsprotocol verenigingsbestuur NVLF

Benoemingsprotocol verenigingsbestuur NVLF Benoemingsprotocol verenigingsbestuur NVLF 1 Inhoud Artikel 1 - Grondslag... 3 Artikel 2 Samenstelling verenigingsbestuur... 3 Artikel 3 Openbaarmaking vacature... 3 Artikel 4 Kandidaatstelling... 3 4.1

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Centrale Medezeggenschapraad Hogeschool der Kunsten Den Haag

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Centrale Medezeggenschapraad Hogeschool der Kunsten Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Centrale Medezeggenschapraad Hogeschool der Kunsten Den Haag Inhoudsopgave Begripsbepalingen Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Vergadering van de

Nadere informatie

Doel cliëntenparticipatie (Bergeijk, Bladel, Eersel en Oirschot)

Doel cliëntenparticipatie (Bergeijk, Bladel, Eersel en Oirschot) Verordening cliëntenparticipatie ISD de Kempen 2015 Artikel 1 Begripsbepalingen 1. Alle begrippen die in deze verordening worden gebruikt en die niet nader worden omschreven hebben dezelfde betekenis als

Nadere informatie

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen

Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting. gevestigd te Wageningen Reglement Werving- en Selectiecommissie De Woningstichting gevestigd te Wageningen 1 Artikel 1, Definities Stichting: de Woningstichting, gevestigd in de gemeente Wageningen. RvT: de Raad van Toezicht

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

ITO-statuut. Hoofdstuk I: Algemeen Artikel 1: Definities. In dit statuut worden de volgende definities gehanteerd:

ITO-statuut. Hoofdstuk I: Algemeen Artikel 1: Definities. In dit statuut worden de volgende definities gehanteerd: ITO-statuut Hoofdstuk I: Algemeen Artikel 1: Definities In dit statuut worden de volgende definities gehanteerd: Achterban: de trainees van de twee actuele lichtingen. Bestuur: de voorzitter, penningmeester,

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Bestuursleden niet-zijnde de voorzitter

Verkiezingsreglement Bestuursleden niet-zijnde de voorzitter Verkiezingsreglement Bestuursleden niet-zijnde de voorzitter Begrippen Aanmeldingstermijn: de periode die aanvangt vanaf het moment van uitschrijving door het Bestuur van verkiezingen en die eindigt 25

Nadere informatie

PENSIOENFONDS HORECA & CATERING VERKIEZINGSREGLEMENT. (voor de verkiezing van een vertegenwoordiger van pensioengerechtigden in het bestuur)

PENSIOENFONDS HORECA & CATERING VERKIEZINGSREGLEMENT. (voor de verkiezing van een vertegenwoordiger van pensioengerechtigden in het bestuur) PENSIOENFONDS HORECA & CATERING VERKIEZINGSREGLEMENT (voor de verkiezing van een vertegenwoordiger van pensioengerechtigden in het bestuur) Zoetermeer, 10 december 2015 ARTIKEL 1 DEFINITIES 1. Fonds: Pensioenfonds

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken

Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken Stichting Pensioenfonds Openbare Bibliotheken Verkiezingsreglement voor de vertegenwoordiger(s) van de Pensioengerechtigden in het Verantwoordingsorgaan Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENRAAD MEIERIJSTAD BASIS VOOR HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Het huishoudelijk reglement van de Stichting Seniorenraad Meierijstad, hierna Stichting te noemen,

Nadere informatie

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen

OR-Reglement. Algemeen. Artikel 1 Begrippen Algemeen Artikel 1 Begrippen Dit reglement verstaat onder: a. de ondernemer: Directie Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden b. de onderneming: Opleidingsbedrijf InstallatieWerk Midden c. de wet: de

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers

Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Agendapunt 11. Verkiezing leden bondsbestuur 11.1 Voordracht bestuursleden Conform het bestaande aftreedschema treedt in 2016 het volgende bondsbestuurslid af: Ton Wijers Het aftreedschema ziet er als

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a) ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement G32 Stedennetwerk (waarin opgenomen het Financieel reglement)

Huishoudelijk reglement G32 Stedennetwerk (waarin opgenomen het Financieel reglement) Huishoudelijk reglement G32 Stedennetwerk (waarin opgenomen het Financieel reglement) Vastgesteld: 19 februari 2016 Inhoudsopgave: 1. Begrippen en definities 2. Vaststellen Statuut en Huishoudelijke reglement

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Vertegenwoordiger pensioengerechtigden in algemeen bestuur PME

Verkiezingsreglement Vertegenwoordiger pensioengerechtigden in algemeen bestuur PME Verkiezingsreglement Vertegenwoordiger pensioengerechtigden in algemeen bestuur PME Den Haag, 14 november 2017 Versie: vastgesteld door het algemeen bestuur op 30 november 2017 1/8 Inhoudsopgave 1 Definities...

Nadere informatie

Leerlingenraad - statuut

Leerlingenraad - statuut Leerlingenraad - statuut Geldend voor de scholen die vallen onder het Christiaan Huygens College: Vastgesteld door het bevoegd gezag op 22 juni 2017 Instemming verleend door de medezeggenschapsraad op

Nadere informatie

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Dit Bestuursreglement beschrijft de werkwijze van het bestuur van de Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten (verder

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 maart 2008.

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 maart 2008. 1 De raad van de gemeente Gemert-Bakel, gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 maart 2008. gelet op de verplichtingen op basis van de artikelen 9, 11 en 12 van de WMO:

Nadere informatie

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek

UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek UKB Samenwerkingsverband van de Nederlandse Universiteitsbibliotheken en de Koninklijke Bibliotheek Reglement vastgesteld in de vergadering van het Samenwerkingsverband UKB op 26 oktober 1988 en herzien

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsbepalingen. Artikel 2 Zetels A en B. Artikel 3 Kiesgerechtigd. Artikel 4 Profielschets

Artikel 1 Begripsbepalingen. Artikel 2 Zetels A en B. Artikel 3 Kiesgerechtigd. Artikel 4 Profielschets Verkiezingsreglement voor Verkiezingen van leden van het verantwoordingsorgaan van Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) die de deelnemers, gewezen deelnemers of pensioengerechtigden vertegenwoordigen

Nadere informatie

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent

6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent 6. Vaststellen HR- wijzigingen De Geneeskundestudent ONDERWERP: wijziging HR De geneeskundestudent Uitgaande van het oude HR- 2015: artikels genummerd op HR 2015. DATUM: ALV 9 juni 2017 Algemene HR- wijziging:

Nadere informatie

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden

Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Reglement ondernemingsraad Hogeschool Leiden Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. ondernemer: Stichting Hogeschool Leiden, gevestigd te Leiden; b. onderneming: Hogeschool

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME

STATUTEN RAAD VOOR TOERISME STATUTEN RAAD VOOR TOERISME Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Raad voor Toerisme". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet

Nadere informatie

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010)

Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Concept Huishoudelijk reglement VELON (12 november 2010) Artikel 1 Het bestuur 1.1 De vereniging kent een bestuur en een dagelijks bestuur. 1.2 Leden van het bestuur dienen lid van de vereniging te zijn.

Nadere informatie

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT

SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SECTIE OPLEIDING / BEGELEIDING / ONTWIKKELING HUISHOUDELIJK REGLEMENT - 1 - Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1. Begripsbepaling Leden 1. OBO-Leden 1 zijn onderwijsinstituten en onderwijsinstellingen. 2. De

Nadere informatie

REGLEMENT SPORTRAAD. vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018

REGLEMENT SPORTRAAD. vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018 REGLEMENT SPORTRAAD vastgesteld door de algemene vergadering op 24 november 2018 Dit reglement is onlosmakelijk verbonden met de statuten en overige reglementen van de Nederlandse Ski Vereniging. Al hetgeen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. De Stichting: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Reglement benoeming en verkiezing leden van het Verantwoordingsorgaan. Versie 13 maart 2019

Reglement benoeming en verkiezing leden van het Verantwoordingsorgaan. Versie 13 maart 2019 Reglement benoeming en verkiezing leden van het Verantwoordingsorgaan Versie 13 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Algemene Bepaling...3 Artikel 1. Definities... 3 Artikel 2. Commissie... 3 2. Werkgeversleden...3

Nadere informatie

Versie: Verkiezingsreglement vertegenwoordiger van pensioengerechtigden in het bestuur van Stichting Pensioenfonds F.

Versie: Verkiezingsreglement vertegenwoordiger van pensioengerechtigden in het bestuur van Stichting Pensioenfonds F. Versie: 2017-08-29 Verkiezingsreglement vertegenwoordiger INHOUDSOPGAVE Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Kiesgerechtigd... 3 Artikel 3 Verkiesbaar... 3 Artikel 4 Verkiezingscommissie... 3 Artikel

Nadere informatie

Functieomschrijvingen bestuur VAK

Functieomschrijvingen bestuur VAK Functieomschrijvingen bestuur VAK Algemene bestuurstaken: Deelname aan bestuursvergaderingen en Algemene ledenvergadering. Bewaakt de uitvoering van het verenigingsbeleidsplan en statutaire doeleinden.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

Leerlingenraad - statuut

Leerlingenraad - statuut Leerlingenraad - statuut Geldend voor de scholen die vallen onder het Christiaan Huygens College: Vastgesteld door het bevoegd gezag op 22 juni 2017 Instemming verleend door de medezeggenschapsraad op

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VvSL

Huishoudelijk Reglement VvSL Huishoudelijk Reglement VvSL Preambule. In de statuten van de VvSL is in artikel 12 huishoudelijk reglement het volgende opgenomen: De algemene vergadering stelt op voorstel van het algemeen bestuur en

Nadere informatie

VERKIEZINGSREGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN. Stichting Pensioenfonds British American Tobacco

VERKIEZINGSREGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN. Stichting Pensioenfonds British American Tobacco VERKIEZINGSREGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN Stichting Pensioenfonds British American Tobacco Versie 2017 Voorwoord Het bestuur van Stichting Pensioenfonds British American Tobacco is paritair samengesteld.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Huurdersfederatie Alert

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Huurdersfederatie Alert Huishoudelijk Reglement van de Stichting Huurdersfederatie Alert Laatst gewijzigd: 2016-03-02 Artikel 1 - Inleiding 1.1. Dit reglement bevat een aanvulling op, en uitwerking van het bepaalde in de statuten

Nadere informatie

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten

Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Bestuursreglement Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten Dit Bestuursreglement beschrijft de werkwijze van het bestuur van de Stichting Pensioenfonds Autoriteit Financiële Markten (verder

Nadere informatie

KIESREGLEMENT LEDENRAAD AMNESTY INTERNATIONAL. Vastgesteld door de ledenraad op 24 juni 2017

KIESREGLEMENT LEDENRAAD AMNESTY INTERNATIONAL. Vastgesteld door de ledenraad op 24 juni 2017 KIESREGLEMENT LEDENRAAD AMNESTY INTERNATIONAL Vastgesteld door de ledenraad op 24 juni 2017 Preambule Sinds mei 2010 heeft Amnesty International, afdeling Nederland een ledenraad bestaande uit maximaal

Nadere informatie

Een goed opgesteld reglement biedt meerdere voordelen:

Een goed opgesteld reglement biedt meerdere voordelen: Inleiding Dit instrument is te gebruiken als een format voor het opstellen van een huishoudelijk reglement. In zo n reglement staan de werkafspraken over het besturen en het organiseren van de maatschap.

Nadere informatie

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten.

2.1 Het bestuur is het Stichtingsbestuur en bestaat uit de bestuursleden zoals vastgelegd in de statuten. Huishoudelijk Reglement Structuur en werkwijze Stichting Fibula In dit huishoudelijke reglement zijn die onderwerpen geregeld, die niet in de statuten vervat zijn, en waarin de belangrijkste afspraken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014

Algemeen Huisreglement MR Berkenschool. 27 januari 2014 Algemeen Huisreglement MR Berkenschool 27 januari 2014 1 Huishoudelijk reglement Artikel 31 van het reglement MR Berkenschool schrijft voor dat de MR, met inachtneming van de voorschriften uit het MR-reglement

Nadere informatie

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden.

door de NVF gebruikt kan worden voor de communicatie met leden. Dit Huishoudelijk reglement is opgesteld krachtens artikel 10 van de statuten. Indien en voor zover vereist voor een goed begrip van dit Huishoudelijk Reglement, dient een verwijzing naar een enkelvoud

Nadere informatie

Inhoudsopgave ledenbrief

Inhoudsopgave ledenbrief In de ALV spreken de leden zich vervolgens uit over de kandidaten op de voordracht van de adviescommissie en eventuele tegenkandidaten. Aanmelding kandidaten: - U kunt zich kandidaat stellen voor de vacatures

Nadere informatie

Profiel Kandidaat Bestuurder. 1. Organisatie 2. Kerncijfers 3. Vacante functie 4. Kandidaat 5. Diversiteit 6. Bijzonderheden 7.

Profiel Kandidaat Bestuurder. 1. Organisatie 2. Kerncijfers 3. Vacante functie 4. Kandidaat 5. Diversiteit 6. Bijzonderheden 7. Profiel Kandidaat Bestuurder 1. Organisatie 2. Kerncijfers 3. Vacante functie 4. Kandidaat 5. Diversiteit 6. Bijzonderheden 7. Procedure Datum: 18 april 2017 1. Organisatie Het pensioenfonds wordt aangestuurd

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan van Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V. 16 augustus 2016

Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan van Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V. 16 augustus 2016 Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan van Stichting Pensioenfonds van de ABN AMRO Bank N.V 16 augustus 2016 VERKIEZINGSREGLEMENT VERANTWOORDINGSORGAAN VAN STICHTING PENSIOENFONDS VAN DE ABN AMRO BANK

Nadere informatie

Artikel 13 Algemene bepaling Wanneer ten aanzien van enige bepaling van de statuten of van dit huishoudelijk reglement verschil van opvatting blijkt

Artikel 13 Algemene bepaling Wanneer ten aanzien van enige bepaling van de statuten of van dit huishoudelijk reglement verschil van opvatting blijkt HUISHOUDELIJK REGLEMENT NCD, Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen, gevestigd te Amsterdam; zoals van kracht per 31 maart 2006 Artikel 1 Lidmaatschapscriteria 1. Naast de vereisten voor

Nadere informatie

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA

Pagina: 1 van 6. Huishoudelijk Reglement Dorpsraad WWNNA Inhoudsopgave Artikel 1 Grondslag huishoudelijk reglement... 2 Artikel 1.1 Verkrijgen statuten en huishoudelijk reglement... 2 Artikel 2 Het Lidmaatschap... 2 Artikel 2.1 Aanmelden voor het lidmaatschap...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Cliëntenadviesraad Alphen aan den Rijn Bij besluit van de gemeenteraad op 9 december 2014 zijn de nadere regels Inwoners/Cliëntenadviesraad Alphen aan den Rijn vastgesteld. De regels

Nadere informatie

Artikel 1 - Begripsbepalingen Artikel 2- COR en Dagelijks Bestuur - samenstelling en zittingsduur Artikel 3 - Vergadering...

Artikel 1 - Begripsbepalingen Artikel 2- COR en Dagelijks Bestuur - samenstelling en zittingsduur Artikel 3 - Vergadering... 5 juni 2018 REGLEMENT CENTRALE ONDERNEMINGSRAAD NWO Inhoud Artikel 1 - Begripsbepalingen... 2 Artikel 2- COR en Dagelijks Bestuur - samenstelling en zittingsduur... 3 Artikel 3 - Vergadering... 3 Artikel

Nadere informatie

Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert.

Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert. Pagina 1 van 3 Model Huishoudelijk reglement voor de VOR Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Organisatie De organisatie of instelling waarbinnen de VOR functioneert. 1.2 Directie De rechtspersoon (stichting

Nadere informatie

1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD

1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD 1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Versie januari 2017 Politieke jongerenorganisatie Jonge Democraten Afdeling Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten afdeling Fryslân Dit Afdelingsreglement

Nadere informatie

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Transavia Vliegers

Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Transavia Vliegers Dec 2014 Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Transavia Vliegers Artikel 1. Begripsomschrijvingen Voor dit reglement zijn de begripsomschrijvingen van de statuten van Stichting Pensioenfonds

Nadere informatie

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht

Algemeen reglement. Paarden sportvereniging de Burcht Algemeen reglement Paarden sportvereniging de Burcht Versie 3, Januari 2018 Inhoudsopgave Artikel 1. Algemene bepalingen... 3 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 3 Artikel 3. Categorieën

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 5 oktober 2017) TITEL I Inleidende bepalingen Artikel 1. De HoGent Studentenraad (hierna genoemd HGSR) is de officiële rechtstreeks

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij of zij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: a. Verordening Cliëntenraad Groningen: de verordening zoals vastgesteld door de gemeenteraad

Nadere informatie

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD

Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Nissewaard Nr. 43180 1 maart 2018 Ondernemingsraad gemeente Nissewaard - REGLEMENT VAN DE ONDERNEMINGSRAAD GEMEENTE NISSEWAARD De ondernemingsraad van de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Huishoudelijk Reglement Groningen Atletiek pagina 1 Artikel 1. Grondslag: De bepalingen in dit huishoudelijk reglement zijn van toepassing in samenhang met hetgeen is bepaald in

Nadere informatie

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill)

Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) Beleidsplan SWOM(Stichting Welzijn ouderen Mill) 2014-2018 1 Inleiding Eind 2013 is er een nieuwe wind gaan waaien in het SWOM bestuur. In de eerste maanden van 2014 zijn statuten opgesteld en vastgelegd.

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017 Verordening Adviesraad Sociaal Domein Ten Boer 2017 De raad van de gemeente Ten Boer; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 7 maart 2017 gelet op artikel 2.1.3, derde lid van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Basisschool De Overplaats Willibrorduslaan 71 2171 VB Sassenheim Tel: 0252-223090 Begripsbepaling 1. Dit reglement verstaat onder: a. Oudervereniging:

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond

Nederlandse Culturele Sportbond Bestuursprofielen Type bestuur De NCS heeft een collegiaal bestuur. Alle bestuursleden zijn gelijk verantwoordelijk voor het totale beleid. Binnen het bestuur is er een portefeuilleverdeling, waarbij de

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht 2014

Reglement Raad van Toezicht 2014 2014 pagina 2 van 6 I Algemeen De Raad van Toezicht functioneert binnen de kaders van de Wet, de Statuten en het bestuurs- en beheersreglement. De Branchecode Goed Bestuur Hogescholen vormt een belangrijk

Nadere informatie

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT

STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT STATUTEN RAAD VERKEER EN MOBILITEIT Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Adviesraad Verkeer en Mobiliteit dewelke fungeert als opvolger van de Inspraakgroep

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay

Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Huishoudelijk reglement A.S.V.Gay Algemene bepalingen Artikel 1 algemeen 1. De vereniging: Amsterdamse Studenten Vereniging Gay (A.S.V.G.), statutair gevestigd te Amsterdam en ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Klokhuis afspraken. Inhoud

Klokhuis afspraken. Inhoud Klokhuis afspraken Inhoud 1. Doel... 2 2. Bevoegdheden... 2 3. Lidmaatschap... 2 4. Vergaderingen... 2 Frequentie... 2 Agenda... 2 Organisatie... 2 Beslissingen... 3 5. Bestuur Klokhuis... 3 Verkiezing...

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE GEZINSRAAD VAN BEVEREN Art. 1 - Oprichting en status Met ingang van 6 april 1971 werd in de gemeente Beveren-Waas een gemeentelijke Gezinsraad opgericht met adviserend karakter,

Nadere informatie

Reglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Pensioenfonds Transavia Grond & Cabinepersoneel

Reglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Pensioenfonds Transavia Grond & Cabinepersoneel Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds Transavia Grond & Cabinepersoneel 1 juli 2014 Artikel 1. Begripsomschrijvingen Voor dit reglement zijn de begripsomschrijvingen van de statuten van

Nadere informatie

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN

VERKIEZINGS- REGLEMENT BALIE WEST- VLAANDEREN Artikel 1. De Stafhouder, de Vice-Stafhouder en de gewone leden van de Raad, worden jaarlijks in de loop van de maand juni rechtstreeks gekozen door de Algemene Vergadering van de Orde, waarvoor alle van

Nadere informatie

Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF)

Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan. Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF) Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Stichting Shell Pensioenfonds (SSPF) Vastgesteld op 11 juli 2015 Inhoudsopgave Artikel 1: Definities en samenstelling Verantwoordingsorgaan (VO) Artikel 2: Profiel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GMR

Huishoudelijk reglement GMR Huishoudelijk reglement GMR Versie: 1.0 Status: vastgesteld Datum: 14-12-2017 Inhoud 1. Doelstelling... 3 2. Samenstelling... 3 3. Rooster van aan- en aftreden... 3 4. Taakverdeling en functieomschrijvingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent

Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent Huishoudelijk Reglement Stedelijke Seniorenraad Gent SENIORENRAAD HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 14 december 2011. Definities: Commissie: officiële door de Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten

Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Huishoudelijk reglement van Alliantie van Baptisten en CAMA Gemeenten Artikel 1: Aard van de verbondenheid 1.1. De Ledenvergadering ziet er op toe dat de belangen van het kerkgenootschap goed worden behartigd.

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014)

Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014) Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de algemene vergadering van 8 mei 2014) TITEL I Inleidende bepalingen Artikel 1. De HoGent Studentenraad (hierna genoemd HGSR) is de officiële rechtstreeks

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR HET PLATFORM KANOSPORT

REGLEMENT VOOR HET PLATFORM KANOSPORT REGLEMENT VOOR HET PLATFORM KANOSPORT Reglementcode : S&R REG PKS 150501 Vervangt : N.v.t. Versie : 1.0 Ingangsdatum : 1 mei 2015 Publicatiedatum : 1 mei 2015 Datum vorige versie : N.v.t. Opgesteld door

Nadere informatie

De zetel van het Welzijnsforum is gevestigd te 9300 Aalst, Grote Markt 3.

De zetel van het Welzijnsforum is gevestigd te 9300 Aalst, Grote Markt 3. STATUTEN WELZIJNSFORUM AALST 1. Oprichting Welzijnsforum Artikel 1 Stedelijke adviesraad Het Welzijnsforum is een stedelijke adviesraad die lokale welzijnsactoren in Groot-Aalst samenbrengt met het oog

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100

Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Wijzigingsvoorstellen Statuten en Huishoudelijk Reglement ter besluitvorming op C100 Inleiding In dit document treft u 10 wijzigingsvoorstellen voor aanpassing van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement.

Nadere informatie

Stichting IKEA Pensioenfonds. Reglement Verantwoordingsorgaan

Stichting IKEA Pensioenfonds. Reglement Verantwoordingsorgaan Stichting IKEA Pensioenfonds Reglement Verantwoordingsorgaan Artikel 1. Definities In dit reglement wordt verstaan onder: a) Bestuur: het bestuur van het fonds. b) Code Pensioenfondsen: de Code opgesteld

Nadere informatie

Reglement van Orde. Reglement voor vergaderingen van de Rekenkamercommissie van de gemeente Zeist

Reglement van Orde. Reglement voor vergaderingen van de Rekenkamercommissie van de gemeente Zeist Reglement van Orde Reglement voor vergaderingen van de Rekenkamercommissie van de gemeente Zeist Vastgesteld tijdens de vergadering van de Rekenkamercommissie op 21 maart 2011 Maart 2011 11GRIF070 Hoofdstuk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de Oudervereniging vastgesteld d.d. 23 december 2005. Definitie Artikel 1 Oudervereniging: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Voorzitter Nationaal Comité advies dierproevenbeleid

FUNCTIEPROFIEL. Voorzitter Nationaal Comité advies dierproevenbeleid FUNCTIEPROFIEL Voorzitter Nationaal Comité advies dierproevenbeleid PublicSpirit drs. Patrick Beterams senior consultant augustus 2019 Organisatie & context Het Nationaal Comité advies dierproevenbeleid

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

REGLEMENT VERKIEZINGEN VERANTWOORDINGSORGAAN STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ

REGLEMENT VERKIEZINGEN VERANTWOORDINGSORGAAN STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ Pagina 1 van 6 REGLEMENT VERKIEZINGEN VERANTWOORDINGSORGAAN STICHTING PENSIOENFONDS GRONTMIJ 3 april 2014 Artikel 1 Definities Voor dit reglement zijn de begripsomschrijvingen van de statuten van Stichting

Nadere informatie

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD

STATUTEN SENIORENADVIESRAAD STATUTEN SENIORENADVIESRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Seniorenadviesraad", afgekort SAR, dewelke fungeert als opvolger van de Seniorenraad.

Nadere informatie

Versie april Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds UWV

Versie april Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds UWV Versie 0.1 9 april 2018 Verkiezingsreglement Verantwoordingsorgaan Stichting Pensioenfonds UWV Artikel 1. Definities Op dit Verkiezingsreglement zijn de begripsomschrijvingen van de statuten van Stichting

Nadere informatie