equse Indicate: het Dashboard voor kwaliteit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "equse Indicate: het Dashboard voor kwaliteit"

Transcriptie

1 Snelstartgids Met het online kwaliteitssysteem equse Indicate houdt u grip op uw organisatie en waarborgt u op eenvoudige wijze de kwaliteit van uw producten en diensten.

2 Opbouw Het scherm bestaat uit een aantal hoofdonderdelen. Elk onderdeel heeft een specifieke functie. Het samenspel tussen deze hoofdonderdelen is de basis voor de bediening van het systeem. Q-knop De Q-knop is het centrale punt binnen het kwaliteitssysteem. Via de Q-knop navigeert u eenvoudig tussen de verschillende modules die het systeem te bieden heeft. Tabs Een aantal modules bestaat uit meerdere onderdelen, submodules genaamd. Via de tabs navigeert u tussen de aanwezige submodules. Werkbalk Alle mogelijke acties binnen een scherm worden in de werkbalk gepresenteerd. Afhankelijk van het scherm en de gemaakte selecties zijn de verschillende acties wel of niet beschikbaar. De balk blijft altijd bovenin het scherm zichtbaar tijdens het scrollen. Uitlegvenster Het uitlegvenster biedt extra informatie over de geopende pagina. Bijvoorbeeld toelichtingen, legenda s, instructievideo s en meer. Het uitlegvenster kan op elk moment verborgen worden door op de pijltjes te klikken. Pagina/formulier Op de pagina maakt u de selecties in lijsten, vult u gegevens in via formulieren of bekijkt u verschillende soorten informatie. equse Indicate: het Dashboard voor kwaliteit equse Indicate is het centrale punt waar alle kwaliteitszaken van uw organisatie samenkomen. Via het Dashboard heeft u alle informatie en bepalende parameters bij elkaar in één compleet overzicht. U volgt op intuïtieve wijze steeds de stappen van de Deming cirkel waarmee u verbeteringen realiseert en kwaliteit borgt.

3 Modules openen 1. Klik op de grote Q linksboven in het scherm 2. Klik op de gewenste module in het overzicht 3. Klik eventueel op een tab om een submodule te openen Onder de Q-knop bevinden zich nog twee kleine knoppen: een snelkoppeling naar het Dashboard en een snelkoppeling naar de Handleiding. Toevoegen, wijzigen en verwijderen Veel modules zijn verzamelingen van items die u kunt toevoegen, wijzigen en verwijderen. Om een item toe te voegen gebruikt u de knop Toevoegen. Het betreffende formulier wordt geopend. Na het invullen kiest u Opslaan om het ingevoerde item te bewaren. Om een item te verwijderen of te wijzigen moet u het eerst selecteren in de lijst. Selecteer een item door een vinkje aan te vinken. De knoppen Wijzigen en Verwijderen worden nu beschikbaar in de balk. U kunt eventueel meerdere items tegelijk verwijderen door meerdere items te selecteren. De knop Verwijderen geeft met een cijfer aan hoeveel items u geselecteerd heeft. Selecties In de verschillende overzichten heeft u de mogelijkheid om via vinkjes items te selecteren. Afhankelijk van de gemaakte selectie past de werkbalk zich aan en worden acties beschikbaar of juist niet beschikbaar. Tip: Gebruik de knop Selecties in de werkbalk om snelle selecties te maken of op te heffen. Plan Voer verbeteringen door. Waarborg verbeteringen in aangepaste processen en procedures. Informeer de organisatie via Interne Berichten met leesbevestiging. Do Registreer afwijkingen zoals klachten en incidenten. Registreer Prestatie Indicatoren. Check Analyseer afwijkingen. Controleer Prestatie Indicatoren. Voer interne audits uit. Act Voer verbeteringen door. Borg verbeteringen in aangepaste processen en procedures. Informeer de organisatie via Interne Berichten met leesbevestiging.

4 Dashboard Na het inloggen start u altijd op het dashboard. U treft hier actuele aandachtspunten, veel gebruikte informatie en handige functionaliteiten in één compact overzicht. Berichten en Notificaties Berichten en Notificaties geeft een overzicht van alle actuele aandachtspunten in het systeem. Klik op één van de berichten om deze te lezen en eventueel direct actie te ondernemen. Daar waar u iets moet vastleggen, aanpassen of registreren wordt u direct doorverwezen naar het betreffende scherm of formulier. Persoonlijke startpagina Het persoonlijke startmenu bestaat uit meerdere kleine schermpjes, zogeheten widgets. U kiest zelf welke er getoond worden. Widgets zijn bedoeld om de meest gebruikte onderdelen van het systeem direct beschikbaar te maken. Er zijn een aantal varianten: Snelkoppelingen. Klikbare indexen van gegevensbronnen zoals het handboek, de processen of documenten. Snelle analyse. Bijvoorbeeld het verloop van prestatie indicatoren of klachtenregistraties. Invoer. Een snelle toegang voor het invoeren van specifieke items. Let op: Sommige berichten vereisen een leesbevestiging. Wanneer er een leesbevestiging velangd wordt verschijnt dit verzoek in een blauwe mededeling bovenaan het bericht. In de werkbalk kunt u via de knop Bevestig aangeven dat u het bericht heeft gelezen.

5 Kalender De Kalender is het centrale punt waar u overzichtelijk grip houdt op alle onderdelen die op specifieke momenten aandacht behoeven. Door middel van verschillende intuïtieve overzichten heeft u zicht op de voortgang en kunnen zaken direct worden afgehandeld. Algemeen De Kalender is een centraal onderdeel binnen het gehele systeem. Alle items die u in de verschillende modules heeft gepland, worden in de Kalender overzichtelijk weergegeven. De kalenderitems zijn op verschillende manieren te bekijken: Kalender. Een weergave per dag, week of maand. Lijst: Een chronologische lijst van alle actiepunten in de geselecteerde periode. Tabel: Een totaaloverzicht van alle kalenderitems per maand gesorteerd op module. Door middel van gekleurde bollen wordt de status van elk item weergegeven. Klik in één van de overzichten op een item om het te bekijken of direct af te handelen. Tip: Gebruik de kleine kalendericoontjes om snel naar een vorige of volgende periode te springen. Via het middelste icoontje kunt u direct een periode selecteren. Plannen In verschillende modules kunt u items plannen. In het betreffende formulier staat dan een planningsblokje, herkenbaar door middel van het kalendericoon. 1. Kies het patroon (maandelijks, wekelijks, dagelijks). 2. Kies het jaar. 3. Selecteer momenten of voeg dagen toe. Tip: Selecteer Herinnering wanneer het item in de toekomst doorgepland dient te worden. Zodra het laatste item is geweest, zal het systeem een melding geven totdat er nieuwe momenten zijn gepland of het vinkje is uitgezet. Een gepland item afhandelen 1. Klik in een van de overzichten op het item dat u wilt afhandelen. 2. Vul het betreffende formulier in. 3. Klik in de werkbalk op Opslaan. 4. Klik in de werkbalk op Terug om terug te keren naar het kalenderoverzicht.

6 Bestanden Alle bestanden die zich in het systeem bevinden worden beheerd in de module Bestanden. U kunt zelf een mappenstructuur aanmaken en uw bestanden op uw eigen manier ordenen zoals u gewend bent op uw computer. Een bestand toevoegen 1. Open Bestanden. 2. Navigeer naar de gewenste locatie in de mappen. De locatie kan tijdens het toevoegen nog worden gewijzigd via Map. 3. Klik op Toevoegen. 4. Voer alle gegevens in. 5. Klik op Opslaan. Waar is mijn bestand gekoppeld? 1. Open Bestanden. 2. Navigeer naar de map waar het bestand staat. 3. Klik op het bestand. 4. Eventuele koppelingen staan onderaan onder Connecties. Tip: Vink Versiebeheer uit wanneer u een bestand toevoegt dat niet periodiek bijgewerkt hoeft te worden. Bijvoorbeeld bij notulen van een vergadering. Een nieuwe versie van een bestand maken 1. Open Bestanden. 2. Navigeer naar de map waar het bestand staat. 3. Klik op het bestand. 4. Klik op Versie toevoegen in de werkbalk. Tip: U kunt één of meerdere koppelingen van een document direct verwijderen. Selecteer de betreffende koppelingen en klik op de knop Verwijderen in de sectie Connectie(s) van de werkbalk. Berichten en Notificaties Door middel van interne berichten houdt u andere gebruikers binnen uw systeem op de hoogte van belangrijke aandachtspunten. U kunt leesbevestigingen inzetten om de informatieoverdracht aantoonbaar te borgen. Een intern bericht met leesbevestiging sturen 1. Ga naar Berichten en Notificaties. 2. Klik op de tab Interne berichten. 3. Kies Toevoegen in de werkbalk. 4. Selecteer de ontvanger(s). 5. Schrijf het bericht. 6. Kies Ja bij leesbevestiging. Oude berichten bekijken 1. Ga naar Berichten en Notificaties. 2. Kies Gearchiveerd in de werkbalk. 3. Zoek het bericht in de lijst. 4. Klik op het bericht om het lezen. 5. Kies Terug in de werkbalk om terug te keren naar het overzicht.

7 Processen In de module Processen treft u een overzichtelijke structuur van processen, procedures en werkstappen waaraan u onder andere bestanden, prestatie indicatoren en risico s kunt koppelen. Processen bekijken 1. Ga naar Processen. 2. Klik op een proces of procedure in de boom. 3. Klik eventueel op Structuur in de werkbalk om de boom te verbergen. 4. Klik weer op Structuur om de boom weer te tonen. 5. Via de knoppen Schema en Tekst in de werkbalk kan het schema op verschillende manieren worden weergegeven. Tip: U kunt in de schematische weergave de omschrijving van een stap bekijken door op Omschrijving te klikken in het laatste blok van de betreffende stap. Tip: Maak gebruik van labels bij bestanden. De overzichten van bestanden in het procesmodel worden geordend weergegeven per label. Document koppelen aan een stap 1. Ga naar Processen. 2. Navigeer via de boom naar de gewenste stap. 3. Selecteer de stap via het vinkje. 4. Kies Bestand(en) in de werkbalk. 5. Koppel de gewenste bestanden. Er kunnen bestanden worden geselecteerd en nieuwe worden toegevoegd. 6. Klik in de werkbalk op Opslaan. Let op: In Overzicht kunt u alleen bestanden koppelen aan Werkstappen. Het koppelen van bestanden aan Processen en Procedures kan in de submodule beheer.

8 Functies en Taken De verantwoordelijkheden voor de verschillende taken in de organisatie worden vastgelegd via Functies en Taken. Door functies toe te kennen aan medewerkers ontstaat een verdeling van taken per medewerker. Een functie aanmaken 1. Ga naar Functies en Taken. 2. Klik in de werkbalk op Toevoegen. 3. Vul het formulier in. 4. Klik in de werkbalk op Opslaan. Een taak aanmaken 1. Ga naar Functies en Taken. 2. Klik op de tab Taken. 3. Klik in de werkbalk op Toevoegen. 4. Vul het formulier in. 5. Klik in de werkbalk op Opslaan. Tip: Gebruik de omschrijvingen bij verantwoordelijkheden om de taak per verantwoordelijkheid verder te specificeren. Deze omschrijvingen komen via de toegekende functies in het takenoverzicht van de medewerkers. Let op: Het is bij een taak niet verplicht om functies op te geven bij de vier verantwoordelijkheden. Wanneer er bij geen van de verantwoordelijkheden een functie wordt opgegeven, zal deze taak niet verschijnen bij een medewerker. Medewerkers De mensen in de organisatie worden in de module Medewerkers vastgelegd. Door functies toe te kennen aan medewerkers wordt de link gelegd tussen verantwoordelijkheden en specifieke personen. Een medewerker aanmaken 1. Ga naar Medewerkers. 2. Klik in de werkbalk op Toevoegen. 3. Vul het formulier in. 4. Klik in de werkbalk op Opslaan. Let op: Na verfijning van taken bij medewerkers kan het voorkomen dat een verantwoordelijkheid voor een bepaalde taak niet gedekt is. Taken verfijnen 1. Ga naar Medewerkers. 2. Selecteer de gewenste medewerker. 3. Klik in de werkbalk op Verantwoordelijkheden verfijnen. 4. Pas de verantwoordelijkheden aan. 5. Klik in de werkbalk op Opslaan.

9 Permissies Wat een gebruiker kan zien en/of doen in het systeem wordt bepaald aan de hand van permissies. De permissies van een specifieke gebruiker is een combinatie van toegewezen rollen en direct ingestelde permissies. Een rol aanmaken 1. Ga naar Permissies. 2. Klik op de tab Rollen. 3. Klik op Toevoegen in de werkbalk. 4. Geef een naam op. 5. Kies eventueel de gebruikers waar deze rol op van toepassing is. 6. Klik in de werkbalk op Opslaan. Permissie instellen van een rol 1. Ga naar Permissies. 2. Klik op de tab Rollen. 3. Selecteer de gewenste rol in de lijst. 4. Klik in de werkbalk op Permissies instellen. 5. Vink Permissies aan of uit door middel van de vinkjes onder Instelling. 6. Klik in de werkbalk op Opslaan. Een gebruiker aanmaken 1. Ga naar Permissies. 2. Klik in de werkbalk op Toevoegen. 3. Vul het formulier in. 4. Klik in de werkbalk op Opslaan. Permissies instellen van een gebruiker 1. Ga naar Permissies. 2. Selecteer de gewenste gebruiker in de lijst. 3. Klik in de werkbalk op Permissie instellen. 4. Stel de permissies in door middel van de pull-down menu s onder Instelling. 5. Klik in de werkbalk op Opslaan. Let op: Aan een gebruiker van het systeem is altijd een medewerker gekoppeld. Is er geen medewerker beschikbaar, dan kunt u die aanmaken in de module Medewerkers. Tip: Onder Instelling heeft u voor elke permissie drie keuzes. Geen: De permissie wordt bepaald aan de hand van de toegewezen rol(len). Wanneer er geen rol is toegekend zal de permissie gedeactiveerd zijn. Permissie toewijzen: De gebruiker krijgt deze permissie ongeacht wat er in de rol(len) is bepaald. Permissie ontnemen: De gebruiker krijgt deze permissie NIET, ongeacht wat er in de rol(len) is bepaald.

10 Afwijkingen Klachten, fouten, incidenten en ook complimenten zijn afwijkingen die worden geregistreerd in de module Afwijkingen. Door alle afwijkingen in te delen in categorieën kunnen er gerichte analyses gedaan worden die mogelijk leiden tot gerichte verbeteringen. Een afwijking registreren 1. Ga naar Afwijkingen. 2. Klik in de werkbalk op Toevoegen. 3. Vul de velden in. 4. Klik in de werkbalk op Opslaan. Een afwijking indelen 1. Ga naar Afwijkingen. 2. Selecteer de in te delen afwijking in de lijst. 3. Klik in de werkbalk op Indelen. 4. Vul het formulier in. 5. Klik in de werkbalk op Opslaan. Tip: Gebruik de knop Filteren om alleen de nog in te delen afwijkingen weer te geven. Tip: U kunt de afwijking na het registreren ook meteen indelen door in de werkbalk op Opslaan en Indelen te klikken. Verbeteren In de module Verbeteren kunt u verbeterprojecten beschrijven, plannen, bijhouden en het resultaat vastleggen en borgen. Invoeren 1. Ga naar Verbeteren. 2. Kies Toevoegen in de werkbalk. 3. Vul het formulier in. 4. Kies Opslaan in de werkbalk. Resultaat vastleggen Een Verbetering is een project met een begin en een einddatum. Om een Verbetering af te ronden moet het resultaat worden bepaald. Zolang er geen resultaat is opgegeven, zal het systeem meldingen geven wanneer de verbetering in gang is of de einddatum is verstreken. 1. Ga naar Verbeteren. 2. Selecteer de verbetering in de lijst. 3. Kies Wijzigen in de werkbalk. 4. Bij Resultaatgegevens in het formulier kunt u aangeven wat het resultaat was. 5. Kies Opslaan in de werkbalk. Tip: Gebruik de knop Filteren in de werkbalk voor een beperkt overzicht van een specifieke status.

11 PI s Periodiek meten van strategische onderdelen binnen de werkprocessen gebeurt door middel van indicatoren. U beschrijft wat u wilt meten, op welke momenten dit moet gebeuren en wat de normwaarden dienen te zijn. Een PI aanmaken 1. Ga naar PI s. 2. Klik op Toevoegen. 3. Voer alle gegevens in. 4. Klik op Opslaan. Resultaten bekijken 1. Ga naar PI s. 2. Klik op de titel van een indicator waarvan u het resultaat wilt bekijken. 3. Onder het kopje Registraties vind u een grafiek en een overzicht van de ingevoerde registraties. Direct registreren op PI Er kan op twee manieren worden geregistreerd op een PI: via de geplande items in de kalender of direct via de module PI s. 1. Ga naar PI s. 2. Selecteer de PI waarop u wilt registreren. 3. Klik op Registreren in de werkbalk. 4. Voer alle gegevens in. 5. Klik op Opslaan in de werkbalk. Tip: Wanneer er bij een registratie niet wordt voldaan aan een kwantitatieve normwaarde krijgt u een melding en verschijnen er handige snelkoppelingen naar Verbeteren en Afwijkingen in het Uitlegvenster. Handboek Zaken als beleidsverklaringen, uw visie op kwaliteit, jaarplannen en dergelijke kunt u kwijt in de module Handboek. Door middel van eenhoofdstukken- en paragrafenstructuur creëert u eenvoudig een overzichtelijk handboek. Handboekitems bekijken 1. Ga naar Handboek. 2. Klik op een hoofdstuk of paragraaf in de boom. 3. Klik eventueel op Hoofdstukken in de werkbalk om de boom te verbergen. 4. Klik weer op Hoofdstukken om de boom weer te tonen. Handboekitem toevoegen 1. Ga naar Handboek. 2. Klik op de tab Beheer. 3. Selecteer het hoofdstuk/paragraaf waaronder het item komt. 4. Klik in de werkbalk op Toevoegen. 5. Vul het formulier in. 6. Klik in de werkbalk op Opslaan.

12 Het online kwaliteitssysteem waar u een slag mee maakt Kwaliteit is cruciaal voor iedere onderneming. Het voeren van een gezonde bedrijfsvoering, die zowel nu als in de toekomst is gestoeld op meerwaarde en kwaliteit, is vergelijkbaar met het uitoefenen van topsport. Het maken van de juiste slag komt neer op gericht organiseren, aanbrengen van structuur en het werken met de juiste hulpmiddelen. Met het online kwaliteitssysteem equse Indicate houdt u grip op uw organisatie en waarborgt u op eenvoudige en over- zichtelijke wijze de kwaliteit van uw producten en diensten. Verbeterprocessen worden simpelweg een natuurlijk onderdeel van de dagelijkse gang van zaken. Uw gehele organisatie beschikt voortaan over een flexibele, gedegen en bewezen ondersteunende tool om efficiënt en vol vertrouwen de toekomst tegemoet te gaan. Bovendien is het behalen van de juiste certificeringen met equse Indicate slechts een formaliteit! Kortom: equse Indicate het online kwaliteitssysteem waar u een slag mee maakt! Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken of een mail sturen naar welkom@equse.nl. Direct contact kan natuurlijk ook, telefoonnummer Schiehavenkade EZ Rotterdam T +31 (0) F +31 (0) E welkom@equse.nl

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren Studieplan Om studenten inzicht te geven in de opbouw en inhoud van hun opleiding, wordt het Studieplan ingezet. Docenten verdelen vakken/modules over de periodes en studiejaren, vinken relevante kerntaken

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Aan- en Afwezigheid. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om Aan- en Afwezigheid te registreren. Met deze handleiding

Aan- en Afwezigheid. Binnen Trajectplanner is het mogelijk om Aan- en Afwezigheid te registreren. Met deze handleiding Aan- en Afwezigheid Binnen Trajectplanner is het mogelijk om Aan- en Afwezigheid te registreren. Met deze handleiding maken we het inzichtelijk en geven we aan hoe je als Schoolbeheerder / Administrator

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER

REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER HANDLEIDING REGISTREREN CONCERT IN CONCERTKALENDER BRASS BAND HEIST Versie 1.1 27/08/2015 Inhoud Registreren op de website... 3 Inloggen op de website... 5 Nieuw concert toevoegen... 6 Tonen concertkalender...

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Wil je meer weten over de opties om zelf een systeem op maat te laten maken? Neem dan contact op met Ter Zake Excel via mail (info@terzake-excel.nl) of bel ons (0317-200009).

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Home/startpagina... 3 2 Startpagina... 4 2.1 Statistieken... 5 2.2 Dossiers... 7 2.3 Berichten... 9 2.4 Uw collega's... 11 3 Zoeken naar dossiers... 12 3.1 Zoeken... 12 3.2

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten.

5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 1. Over LEVIY. 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over vinden van documenten. Versie 1.0 23.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Documenten Wat kan ik met Documenten? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 5.1 Documenten terugvinden Uitleg over

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

Handleiding LCC Benchmarking Tool

Handleiding LCC Benchmarking Tool Handleiding LCC Benchmarking Tool Stap1. De tool http://benchmarking.zorgenbouw.nl opent met de onderstaande pagina. Op de openingspagina voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de beheerder

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren

Studieplan. Permissie toekennen Beheer studieplan formulieren Studieplan Om studenten inzicht te geven in de opbouw en inhoud van hun opleiding, wordt het Studieplan ingezet. Docenten verdelen vakken/modules over de periodes en studiejaren, vinken relevante kerntaken

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding GO app 1.8

Gebruikershandleiding GO app 1.8 Gebruikershandleiding GO app 1.8 Voor raad, staten en bestuur GemeenteOplossingen 2012 1 GO app 1.8 Nieuw in deze versie Vanaf versie 1.8 beschikt de GO app over de mogelijkheid om notities te delen met

Nadere informatie

VvEdossier.nl. Handleiding voor appartements eigenaren

VvEdossier.nl. Handleiding voor appartements eigenaren Handleiding voor appartements eigenaren VvEdossier.nl 1 De structuur en de algemene mogelijkheden 2 1.1 VvEdossier.nl: een digitale ladekast met alle VvE informatie 2 1.2 Mogelijkheden voor eigenaren 3

Nadere informatie

ABAX WORKER Gebruikershandleiding mobiele app

ABAX WORKER Gebruikershandleiding mobiele app ABAX WORKER Gebruikershandleiding mobiele app Login... 1 App overzicht... 1 Mijn taken... 1 Beschikbare taken... 1 Voltooide taken... 1 Bouwplaatsen... 1 Taken... 2 Taakgegevens... 2 Registreer uren...

Nadere informatie

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen:

De stappenhandleiding is in hoofdstappen verdeeld, de volgende stappen zullen aan bod komen: VOORWOORD In deze handleiding wordt de module Vacature van OnderneemOnline stap voor stap uitgelegd. In de inhoudsopgave vindt u exact terug hoe u de module Vacature kunt beheren. De stappenhandleiding

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris

Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris Handleiding CombinatiePlanner Versie Combinatiefunctionaris 8 februari 2011 Versie 4.0 Multitask ICT bv, Den Haag, Nederland. Alle rechten voorbehouden. Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

INSTRUCTIE HOE MAAK IK EEN TAAK AAN

INSTRUCTIE HOE MAAK IK EEN TAAK AAN INSTRUCTIE HOE MAAK IK EEN TAAK AAN Inleiding Je kunt op twee manieren taken aanmaken. Via de takenmodule of vanuit de oorsprong: een registeritem, doelstelling of proces. Dit laatste heeft de voorkeur

Nadere informatie

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO In het onderdeel Leerlingenbeheer kunt u: - Projectgroepen maken en daarin leerlingen plaatsen - De wachtwoorden van uw leerlingen beheren - Instellen of

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

Handleiding Amyyon Care Plannen, registreren en rapporteren zorg. Rondomzorg

Handleiding Amyyon Care Plannen, registreren en rapporteren zorg. Rondomzorg Handleiding Amyyon Care Plannen, registreren en rapporteren zorg Inhoudsopgave 1 Zorg plannen vanuit de indicatie... 3 2 Private zorg... 8 3 Zorg toewijzen aan medewerkers... 9 1. Zorg toewijzen op cliënt

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers)

Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Aan de slag Uren registreren met WorkTimer (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om WorkTimer te gebruiken voor tijdregistratie. WorkTimer is een programma waarmee u eenvoudig

Nadere informatie

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0

Tips en Tricks basis. Microsoft CRM Revisie: versie 1.0 Tips en Tricks basis Microsoft CRM 2016 Revisie: versie 1.0 Datum: 23/03/2016 Inhoud 1. Basisinstellingen... 3 1.1 INSTELLEN STARTPAGINA... 3 1.2 INSTELLEN AANTAL REGELS PER PAGINA... 3 2. Algemene bediening...

Nadere informatie

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16

BDO CRM Platform. Handleiding 1.0 oktober 16 BDO CRM Platform Handleiding 1.0 oktober 16 Inhoudsopgave 1. Inloggen & startmenu... 3 2. Actie toevoegen... 4 2.01 Actie type... 5 2.02 Taak deadline... 5 2.03 Taak toewijzen... 5 2.04 Selecteer de organisatie...

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Inhoud De Tour... - 1 -

Inhoud De Tour... - 1 - Inhoud De Tour... - 1 - Vandaagscherm... 2 Agenda... 3 Aanwezigheid... 4 Cijferoverzicht... 5 Weergave cijferoverzicht... 7 Berichten... 8 ELO... 9 ELO > Studiewijzers... 11 Onderdelen... 11 Bijlagen...

Nadere informatie

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen.

Met deze module heeft u de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en efficiënt uw documenten als naslag in Unit 4 Multivers te koppelen. Handleiding Office+ Introductie Met de module Office+ gaat een lang gekoesterde wens voor vele gebruikers van Unit 4 Multivers in vervulling: eenvoudig koppelen van documenten in relatiebeheer of documentmanagement

Nadere informatie

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers)

Aan de slag. Werken met OnsRooster. (voor medewerkers) Aan de slag Werken met OnsRooster (voor medewerkers) Over dit document Binnen uw organisatie is gekozen om OnsRooster te gebruiken voor roostering en tijdregistratie. OnsRooster is een programma waarmee

Nadere informatie

Webonderdelen (Web Parts)

Webonderdelen (Web Parts) Webonderdelen (Web Parts) Een SharePoint pagina is opgedeeld in een aantal zones op het scherm. In elke zone kunnen Webonderdelen, veelal Web Parts genoemd, geplaatst worden. Deze Web Parts zijn kleine

Nadere informatie

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager)

Aan de slag. Inrichten van OnsRooster. (voor de manager) Aan de slag Inrichten van OnsRooster (voor de manager) Over dit document Als manager/beheerder bent u verantwoordelijk voor het inrichten van OnsRooster. Deze handleiding beschrijft de stappen die u zult

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties

1 Inleiding. 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 Verwerken... zaken 5 Afhandelen... van zaken. 7 Uitgebreidere... zaak opties 2 Supportdesk Pro Introductie Inhoudsopgave I Supportdesk Pro 3 1 Inleiding... 3 2 Werkwijze... 3 II Zaken 4 1 Introductie... 4 2 Zaken beheren... 4 3 Handmatig... invoeren zaken basis 4 4 Verwerken...

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Handleiding Basecamp

Handleiding Basecamp Handleiding Basecamp PlusPort b.v. PlusPort 2013 Pagina 1 van 24 1 Inhoudsopgave. 1 Inhoudsopgave.... 2 2 Wat is Basecamp?... 3 3 Aan de slag met Basecamp... 4 3.1 Inloggen... 4 4 Projects... 6 4.1 Projectoverzicht...

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten

Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten Offective > Projecten > Mijn projecten of Projecten In het menu item mijn projecten ziet u alle projecten welke gekoppeld zijn aan de groep waarvoor u bent geautoriseerd en waarbij u opgevoerd bent als

Nadere informatie

Handleiding capaciteitsplanning

Handleiding capaciteitsplanning Handleiding capaciteitsplanning Inhoud Inleiding... 3 1. Home... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2. Medewerker invoeren / wijzigen / verwijderen... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3. Project invoeren

Nadere informatie

Het Prikbord in AllSolutions

Het Prikbord in AllSolutions Pagina 1 van 13 Inhoud 1. Het prikbord... 3 2. Het prikbord activeren... 4 2.1. Parameters AllSolutions... 4 2.2. Sociale groepen... 4 2.3. Gebruikersinstellingen... 6 2.4. Bijlagen bij berichten en reacties

Nadere informatie

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten

Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten 2014 Handleiding Dienstrooster Gebruik en configuratie van diensten Gerben Teeler Staff Support B.V. 14-7-2014 Deze handleiding geeft een complete beschrijving van alle onderdelen inzake het roosteren

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen CURSISTEN HANDLEIDING November 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of

Nadere informatie

Permissiegroepen. Aanmaken nieuwe permissiegroep. 1. Klik op + Nieuw en geef de permissiegroep een naam.

Permissiegroepen. Aanmaken nieuwe permissiegroep. 1. Klik op + Nieuw en geef de permissiegroep een naam. Permissiegroepen Het inrichten van de permissiegroepen is een leidraad voor wat een gebruiker kan zien en aanpassen binnen de ELO. Per groep gebruikers kunnen permissiegroepen worden aangemaakt waarmee

Nadere informatie

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar:

Agenda. Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak. De volgende schermen zijn beschikbaar: Module Functie Kaart Kantoorbeheer Agenda UR09070460 Agenda Hier kan u het volgende instellen: 1. Afspraak 2. Gebeurtenis 3. Memo 4. Uitvoeren van taak De volgende schermen zijn beschikbaar: 1. Kalender

Nadere informatie

Handleiding managerlogin HR en salaris online

Handleiding managerlogin HR en salaris online Handleiding managerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Verlof 5 4 Verzuim 7 5 Kalender 9 6 Declaraties 11 7 Uitloggen 13 1 Inleiding Met uw managerlogin is het mogelijk

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Gebruik Bladella site

Gebruik Bladella site Gebruik Bladella site 1. Als lid 1.1 inloggen, wachtwoord pagina 2 1.2 MyClub, mijn gegevens pagina 3 1.3 meerdere leden op 1 mailadres, met verschillende wachtwoorden pagina 4 1.4 competenties aangeven

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor

In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor Formulieren In dit document wordt uitleg gegeven over de inrichting van formulieren binnen Trajectplanner voor de Functioneel beheerder. Ter verduidelijking zijn op relevante onderdelen eveneens schermvoorbeelden

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie