Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 31 januari 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 31 januari 2012"

Transcriptie

1 Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 31 januari 2012 Start vergadering: 20 uur Aanwezig: Lut Daenen, Steven Coosemans, Chris Vanderperre, Oscar De Keyser, Geert Heremans, Eric Van Hecke, Rina Vanosmael Stefan Imbrechts, schepen van sport Nelis Van Cappellen, sportfunctionaris Verontschuldigd Gerry Croon, Marc Cochet, Pascal De Becker, Kris Vander Vorst 1. Erkenning Boortmeerbeek & Berg Bulldogs Wim Vamhamme (Boortmeerbeek & Berg Bulldogs) heeft de aanvraag van zijn club om erkend te worden als Kampenhoutse vereniging toegelicht. Volgens het huidige erkenningsreglement kunnen de Boortmeerbeek & Berg Bulldogs niet erkend worden. Dit door artikel 6 en artikel 8 die vragen dat minimum 30% van de leden van de sportvereniging in Kampenhout wonen en dat de zetel van de vereniging in de gemeente is gevestigd. Ik wens wel te vermelden dat de Boortmeerbeek & Berg Bulldogs een enorme inspanning hebben geleverd om basketbal aan te bieden aan de Kampenhoutse bevolking/jongeren. Zij leveren dan ook een mooie bijdrage aan het Kampenhoutse sportlandschap. Enkele voorbeelden: Een 40 tal Kampenhoutse jeugdspelers sporten wekelijks in de sporthal te Berg Er worden jaarlijks basketbalinitiaties gegeven aan de Kampenhoutse scholen Organisatie van een jeugdolympiade basketbal Volgende sportraadvergadering zal besproken worden of het erkenningsreglement in de toekomst (volgende legislatuur) kan/moet worden aangepast. 2. Goedkeuring verslag vergadering 21 november 2011 Het verslag van de RvB SR is goedgekeurd.

2 3. Opvolging sportbeleidsplan werkjaar Uitgevoerd in 2011: 1. FAQ vragenlijst voor de zaalwachter Vragenlijst is opgemaakt en wordt gebruikt door de zaalwachters 2. Werkgroep oprichten voor het permanente mountainbikeparcours op te stellen MTB werkgroep is eind oktober opgericht 3. Vernieuwing sanitair/ sportvloer sporthal Kampenhout Niet uitgevoerd, uitgesteld naar Inventarisering/ noden sportinfrastructuur De bevraging bij de Kampenhoutse sportverenigingen is uitgevoerd, de gegevens zijn verwerkt en besproken op de sportraadvergadering van 21 november Uit te voeren in 2012: 1. De sportdienst schrijft een reglement uit voor de logowedstrijd (reeds opgesteld in september/oktober 2011) 2. Er is een nieuw attractief logo ( ) 3. De sportdienst ondergaat een facelift. Het nieuwe logo wordt geïntegreerd in alle vormen van de communicatie ( ) 4. In 2012 wordt er opnieuw een vrijetijdskalender uitgebracht (2 jaarlijks) De invulfiches zijn reeds verzonden naar de verenigingen 5. Vernieuwing sanitair/ sportvloer sporthal Kampenhout Niet uitgevoerd, uitgesteld naar 2012 Werken aan de sportvloer starten eind juni 2012 Werken sanitair worden hoogstwaarschijnlijk niet uitgevoerd. Er is een haalbaarheidsstudie uitgevoerd. Op de gemeenteraad zal beslist worden of er ook een gedetailleerd onderzoek zal worden uitgevoerd. 6. Vanaf 2012 kunnen verenigingen met eigen infrastructuur op basis van een subsidiereglement met objectiveerbare kwaliteitscriteria, subsidies ontvangen, aan te wenden voor het optimaliseren van eigen infrastructuur, na het aantonen van de noden en het voorleggen van bewijs van investeringen. Het bedrag dat hiervoor ter beschikking wordt gesteld in (1)

3 Planning: 2011: inventarisering noden sportinfrastructuur 2012: opmaak subsidiereglement op basis van objectiveerbare kwaliteitscriteria 2013: Uitbetaling subsidies volgens het opgestelde subsidiereglement en mits bijkomend engagement van de club Opmerkingen: Het budget is onvoldoende om ingrijpende werken aan de infrastructuur uit te voeren. Het is belangrijker om dit jaar nog de basis te leggen voor een reglement dat kan worden opgesteld in volgende legislatuur. Nelis zal navraag doen naar gelijkaardige reglementen bij de buurgemeenten. 7. Uiterlijk 2012 is er een ruimtelijk uitvoeringsplan waarbij de bestemming van de landbouwgrond tussen de sporthal van Kampenhout en het Rood Klooster veranderd is in recreatiegebied, zodat er op termijn sportinfrastructuur kan op gebouwd worden. Het RUP moet in 2012 goedgekeurd zijn. Planning: Maart april 2012: Openbaar onderzoek Juni 2012: Goedkeuring gemeenteraad September oktober november 2012: Goedkeuring provincie Vlaams Brabant 8. Permanente MTB routes (realisatie 2013 volgens SBP) in oktober 2011 is er een mountainbikewerkgroep opgericht. Er is al een eerste versie van het parcours uitgewerkt. (idem loopomlopen) (Parcours in bijlage) 9. Sport na school activiteiten worden georganiseerd in 1 of meerdere Kampenhoutse scholen (in samenwerking met de sportverenigingen ) (pag. 60) Opmerking: Er is iemand nodig die zich hiervoor wil engageren (zoals Lut vroeger deed). Het is niet makkelijk om hiervoor een geschikt persoon te vinden. Er moet veel tijd, geld en energie ingestoken worden en het is dan ook belangrijk dat er een goede output is (doorstroming clubs, jongeren aan het sporten houden).

4 Kandidaten logowedstrijd sportdienst Er zijn 8 logo s ingediend. Logo 2 (in bijlage) had de meeste voorkeursstemmen. Nelis zal navragen of het mogelijk is om de oranje kleuren (bollen) in het logo te wijzigen in een gele kleur (kleuren Kampenhout). Aan de winnaar wordt ook de vraag gesteld vanwaar de inspiratie voor het logo komt om eventuele problemen met plagiaat te vermijden. Nieuw reglement inzake drankvergunning Sinds 1 januari 2012 is er een nieuw reglement inzake drankvergunning van toepassing. (Meer informatie is terug te vinden op de gemeentelijke website) Standbeeld Raymond Impanis Onderstaande opmerkingen en voorstellen in verband met het opschrift voor de sokkel van het standbeeld voor Raymond Impanis zijn aangehaald: RAYMOND IMPANIS ( ) PROFWIELRENNER ( t Bakkerke van Berg) (zeker vermelden) Belangrijkste zeges: 1947 rit in de Tour de France 1947 Langste tijdrit ooit gewonnen in de tour de France (139 km). Belangrijk om te vermelden ritten in de Tour de France 1949 Dwars door Vlaanderen (noemde toen Dwars door België) 1951 Dwars door Vlaanderen (noemde toen Dwars door België) 1952 Gent Wevelgem 1953 Gent Wevelgem 1954 Ronde van Vlaanderen, Parijs Roubaix, Parijs Nice (Belangrijk om te vermelden) 1957 Waalse Pijl 1960 Parijs Nice

5 Voorstel: Enkel de belangrijke zeges vermelden om plaats op de sokkel te besparen. (Tour de France, langste tijdrit ooit gewonnen, jaar 1954) OF De zeges op een andere manier omschrijven: Vb. 3 ritten gewonnen in de Tour de France : Gent Wevelgem Op 28 april (samen met de inhuldiging van het standbeeld van Raymond Impanis) gaat er een belangrijke activiteit door in Buken. Nelis zal dit melden aan Gerry.

6 Voorbereiding Kampioenenviering Datum: Vrijdag 2 maart 2012 om 20 uur in de ontmoetingszaal van het sport en cultuurcentrum Berg. De leden van de RvB van de sportraad worden gevraagd om tegen 19 uur aanwezig te zijn. Materiaal: stoelen en tafels zijn aanwezig, 10 receptietafels + doeken, 6 podiumelementen, Beamer + laptop Programma: 1. Gasten krijgen drankje + hapjes bij binnenkomst 2. Verwelkoming gasten, kampioenen 3. Uitreiking Bloso cheque ( 500) voor WTC KWB vrienden 4. Bedanking Roger Verbiest voor zijn jarenlange bijdrage in de sportraad en het Kampenhoutse sportlandschap 5. Huldiging Kampenhoutse Kampioenen jongeren 6. Intermezzo 7. Huldiging Kampenhoutse Kampioenen volwassenen 8. Intermezzo 9. Huldiging Kampenhoutse Kampioenen ploegen 10. Intermezzo 11. Apotheose: huldigiging sportfiguur van het jaar De sportraad verkiest de meest verdienstelijke sportfiguur uit alle kampioenen (zowel van de jongeren, volwassenen en ploegen) THOMAS LISSENS 12. Intermezzo 13. Huldigiging sportverdienste (Etienne Vranckx, JOKA) 14. Bekendmaking winnaar logowedstrijd, voorstellen van het nieuwe logo voor de sportdienst 15. Intermezzo 16. Slotwoord 17. Groepsfoto 18. Gasten krijgen drankje + broodjes na de viering Presentatie: Geert Heremans (Nelis, Geert en Lut gaan hiervoor nog afspreken) Powerpoint: Voorstelling per kampioen met vermelding van de belangrijkste prestaties + foto Intermezzo: The Durans

7 Prijzen: Kader A4 (individuen), A3 (groepen) met diploma. Nelis gaat zal bij Ikea aankopen. Zwarte, houtkleurige kaders of kaders in glas zonder rand Fleece buff (jongeren) Kleur navy blauw met gele bedrukking USB pen (volwassenen) zilverkleurige pen met zwarte bedrukking in doosje Beiden met bedrukking: Sportkampioen 2011/ gemeente Kampenhout Bedanking Roger Verbiest Fles champagne met etiket waarop een tekst met een dankwoord is gedrukt Prijs sportfiguur van het jaar Trofee/ gedenkplaat met opschrift sportfiguur van het jaar 2011 Gemeente Kampenhout Huldiging sportverdienste (Etienne Vranckx JOKA) Nelis zal voor een originele prijs zorgen Prijs logowedstrijd Ontworpen logo in chocolade (Nelis zal navragen bij cacaoooh of dit mogelijk is) Broodjes: Croissy. Idem vorig jaar. Hapjes: Delhaize. Idem vorig jaar. Drank: Van Craenenbroek. Idem vorig jaar. Geluid/techniek: Rudi Peeters

8 Kandidaten 2011, kampioenenviering 2012: Selectie van de kampioenen. Er wordt gekozen om provinciale kampioenen, 1ste, 2de en 3de plaatsen op Vlaamse en Nationale kampioenschappen te selecteren. Nelis zal er werk van maken om hiervoor een reglement op te stellen. Kandidaten in bijlage. (kandidaten die in het rood gemarkeerd zijn hebben zich opgegeven, maar zijn niet geselecteerd voor de kampioenenviering) (kandidaten in het geel zijn twijfelgevallen, maar ik zou ze wel selecteren) Varia: Infomoment/vorming rond alcohol en drugs in de sportclub Wie interesse heeft om binnen de sportclub een infomoment rond alcohol en drugs te organiseren, kan contact opnemen met Nelis of met Joris Van Vlasselaer (Alcohol en drugpreventie Kampenhout, Steenokkerzeel & Zemst) of 0474/ Einde vergadering: 23 uur De volgende sportraadvergaderingen gaat door op dinsdag 13 maart 2012 om 20u in het vergaderzaaltje (bovenste verdieping) van Villa Lucie.

Raad van Bestuur Sportraad - dinsdag 11 februari 2014

Raad van Bestuur Sportraad - dinsdag 11 februari 2014 Raad van Bestuur Sportraad - dinsdag 11 februari 2014 Start vergadering: 20.00 uur Aanwezig: Rina Vanosmael, voorzitter Chris Vanderperre, Steven Coosemans, Wim Vanhamme (leden) Stefan Imbrechts, Schepen

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur Sportraad 19 oktober 2010

Verslag Raad van Bestuur Sportraad 19 oktober 2010 Verslag Raad van Bestuur Sportraad 19 oktober 2010 Aanwezigheden Leden van de Raad van Bestuur: Aanwezig: Lut Daenen, Kris Vandervorst, Chris Vanderperren, Geert Heremans, Steven Coosemans, Rina Van Osmael.

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 18 oktober 2011

Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 18 oktober 2011 Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 18 oktober 2011 Start vergadering: 20u. Aanwezig: Lut Daenen, Steven Coosemans, Chris Vanderperre, Marc Cochet, Pascal De Becker, Rina Vanosmael Nelis Van Cappellen,

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad donderdag 22 januari 2015

Raad van Bestuur Sportraad donderdag 22 januari 2015 Raad van Bestuur Sportraad donderdag 22 januari 2015 Start vergadering: 20 uur Aanwezig: Peter Maertens, ondervoorzitter Kris Vander Vorst, secretaris Steven Coosemans (lid) Johan Verdonck (lid) Chris

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 28 april 2015

Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 28 april 2015 Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 28 april 2015 Start vergadering: 19.30 uur Aanwezig: Rina Vanosmael, voorzitter Peter Maertens, ondervoorzitter Kris Vander Vorst, secretaris Steven Coosemans (lid) Lut

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering Sportraad 22 juni 2010

Verslag Algemene Vergadering Sportraad 22 juni 2010 Verslag Algemene Vergadering Sportraad 22 juni 2010 Aanwezigheden Leden van de algemene vergadering Aanwezig: BC Kampenhout, Beautiful Losers, Budokan, De Jonge Elite, De Laarstallen, De Leeuwkes, De toekomst,

Nadere informatie

Verslag Raad van Bestuur Sportraad 18 januari 2008

Verslag Raad van Bestuur Sportraad 18 januari 2008 Verslag Raad van Bestuur Sportraad 18 januari 2008 Aanwezigheden - Leden van de Raad van Bestuur: Aanwezig: Dhr. De Becker Pascal; Mevr. Vander Vorst Kris; Vanhecke Eric; Mevr. Rina Van Osmael; Verbiest

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 17 maart 2015

Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 17 maart 2015 Raad van Bestuur Sportraad dinsdag 17 maart 2015 Start vergadering: 19.30 uur Aanwezig: Rina Vanosmael, voorzitter Peter Maertens, ondervoorzitter Kris Vander Vorst, secretaris Steven Coosemans (lid) Chris

Nadere informatie

Raad van Bestuur Sportraad

Raad van Bestuur Sportraad Raad van Bestuur Sportraad Start vergadering: 20.00 uur Aanwezig: Rina Vanosmael, (voorzitter) Peter Maertens 1 (ondervoorzitter) Kris Vander Vorst (secretaris) Steven Coosemans (lid) Rudy Peeters 2 (lid)

Nadere informatie

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld.

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld. 2016 2009 Kampioenenviering inschrijvingsformulier 27 mei 2016 Naam van de club : Ingevuld door : telefoonnummer verantwoordelijke: Zullen aanwezig zijn met: (aantal kampioenen) ( aantal personen in totaal)

Nadere informatie

VERSLAG SPORTBELEIDSPLANNING (SBP) Marjolein van Poppel.. Volgnummer Overlegmoment:

VERSLAG SPORTBELEIDSPLANNING (SBP) Marjolein van Poppel.. Volgnummer Overlegmoment: VERSLAG SPORTBELEIDSPLANNING (SBP) Gemeente: Kampenhout Coach: Marjolein van Poppel.. Vergaderdatum: 17.07.2007 Volgnummer Overlegmoment: Stuurgroep 7 (overleg 8) Aanwezigen: Marjolein Van Poppel: coach

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering Sportraad 6 mei 2015

Verslag Algemene Vergadering Sportraad 6 mei 2015 Verslag Algemene Vergadering Sportraad 6 mei 2015 Aanwezig: Badmintonclub Kampenhout, Concordia, De Jonge Elite, LRV De Laarstallen, De Leeuwkens, De Pedaalridders, GSF Kampenhout, Jazz D Nova, Jiu-Jitsuclub

Nadere informatie

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen

Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Reglement jaarlijkse kampioenenhuldee Nijlen Artikel 1. TOEPASSINGSGEBIED Het gemeentebestuur van Nijlen en de Nijlense Sportraad organiseren een kampioenenhulde waarbij de sportkampioenen: individuen

Nadere informatie

2013-2014 Proef je sport tijdens de maand september

2013-2014 Proef je sport tijdens de maand september 2013-2014 Proef je sport tijdens de maand september VOORWOORD DEELNEMENDE SPORTVERENIGINGEN Beste Kampenhoutenaar, 2013, het eerste jaar van een nieuwe legislatuur. Sport is één van de weinige bevoegdheden

Nadere informatie

Subsidiereglement sportverenigingen in het kader van het Sport voor Allen decreet

Subsidiereglement sportverenigingen in het kader van het Sport voor Allen decreet Subsidiereglement sportverenigingen in het kader van het Sport voor Allen decreet Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging.

Nadere informatie

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs

Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs Reglement voor toekenning subsidie Naschools Sportaanbod van Heists Secundair Onderwijs 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten goedgekeurd op de begroting van de gemeente Heist-op-den-Berg,

Nadere informatie

Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport)

Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport) Van Kampioenenhulde (=sport) over Sportgala (=sport) tot Gala van Ingelmunster (= vrije tijd) + Kampioenenhulde (=sport) Van sport naar alle sectoren! 19922002 : Jaarlijkse kampioenenhulde in raadzaal

Nadere informatie

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning

Inhoud. Gemeente Lendelede sportbeleidsplanning Inhoud BELEIDSPRIORITEIT 1. Doelstellingen... 3 Strategische doelstelling:... 3 De gemeente Lendelede zal de werking van de lendeleedse sportverenigingen verder op een continue manier ondersteunen....

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur

Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4 Meerjarenplanning sportinfrastructuur Hoofdstuk 4: Meerjarenplanning sportinfrastructuur 1. SWOT analyse Kansen: - Uitbreiden van de openingsuren - Veel open ruimten beschikbaar - Meer gebruik

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE GEGEVENS

INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE GEGEVENS INSCHRIJVINGSDOCUMENT KANDIDAAT GENOMINEERDE SPORTLAUREAAT (prestaties 2017) Inschrijven ten laatste vóór 1 januari 2018 VOLLEDIG INVULLEN!! OMCIRKEL DE CATEGORIE Sportjongen ( < 16 jaar) Sportman ( 16

Nadere informatie

Artikel 4 De subsidies kan men verkrijgen door te voldoen aan de hierna omschreven procedure:

Artikel 4 De subsidies kan men verkrijgen door te voldoen aan de hierna omschreven procedure: SUBSIDIEREGLEMENT RECREATIECLUBS GEMEENTE MEULEBEKE Actieplan AP 93: Lokale sportverenigingen blijven ondersteunen via werkings en projectsubsidies. Realisatietermijn: 2014 2019 Actie ACT 260: Sportverenigingen

Nadere informatie

VERSLAG SPORTBELEIDSPLANNING (SBP) Marjolein van Poppel.. Volgnummer Overlegmoment:

VERSLAG SPORTBELEIDSPLANNING (SBP) Marjolein van Poppel.. Volgnummer Overlegmoment: VERSLAG SPORTBELEIDSPLANNING (SBP) Gemeente: Kampenhout Coach: Marjolein van Poppel.. Vergaderdatum: 14.06.2007 Volgnummer Overlegmoment: Stuurgroep 5 (overleg 6) Aanwezigen: Marjolein Van Poppel: coach

Nadere informatie

VERGADERING. agenda verslag: Verslag RvB Sportraad vergaderdatum: 13/01/2014

VERGADERING. agenda verslag: Verslag RvB Sportraad vergaderdatum: 13/01/2014 VERGADERING agenda verslag: Verslag RvB Sportraad vergaderdatum: 13/01/2014 voorzitter: Jef Van Dyck verslaggever: Rika Rits aanwezige bestuursleden: Jef Van Dyck, Rita Mattheeussen, Erik Symons, Guy Dierick,

Nadere informatie

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym

Moyson François, Pas Veerle, Van der Stighelen Jonas, Filip Van den Reym Sportraad Maandag 25 november 2015 AC Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezigen: De Buyser Gilbert, De Decker Catharina, De Maeyer Alfons, De Maeyer Jan, De Smedt Piet, De Smet Prosper, Geert Pas, Kristof

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld:

Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: Reglement beleidssubsidie Art. 1: Het subsidiereglement Beleidssubsidies voor sportverenigingen wordt als volgt vastgesteld: HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Artikel 1: aard Binnen de perken door de gemeenteraad op

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

Gemeente Wachtebeke SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN BELEIDSPRIORITEIT 1

Gemeente Wachtebeke SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN BELEIDSPRIORITEIT 1 Gemeente Wachtebeke SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PLAATSELIJKE SPORTVERENIGINGEN IN HET KADER VAN BELEIDSPRIORITEIT HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel. Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd

Nadere informatie

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal

Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Subsidiereglement Impulssubsidie 2009-2013 te Maarkedal Strategische doelstelling: Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren in de sportverenigingen, aangesloten bij

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015

ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 ALGEMENE VERGADERING SPORTRAAD 23 APRIL 2015 OPENING VERGADERING Voorzitter Erwin Jönsson I. VERWELKOMING Schepen van Sport Koen Helsen II. OVERZICHT ADVIEZEN GEGEVEN AAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

REGLEMENT TOT GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN IN DE GEMEENTE HAMME (9220, OOST-VLAANDEREN)

REGLEMENT TOT GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN IN DE GEMEENTE HAMME (9220, OOST-VLAANDEREN) REGLEMENT TOT GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN IN DE GEMEENTE HAMME (9220, OOST-VLAANDEREN) De gemeenteraad, met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd op 10 september

Nadere informatie

Handboek Gemeentelijk Subsidiereglement

Handboek Gemeentelijk Subsidiereglement Handboek Gemeentelijk Subsidiereglement Op weg naar een kwalitatieve sportvereniging 7, 12 en 13 november 2007 Handboek Gemeentelijk Subsidiereglement Hulpmiddel om kwalitatieve subsidiereglementen op

Nadere informatie

D. Warlop, W. Brouckaert, B. De Wulf, J.M. Sercu, D. Delacauw, leden; A. Deley, afgevaardigde seniorenraad; Verslag

D. Warlop, W. Brouckaert, B. De Wulf, J.M. Sercu, D. Delacauw, leden; A. Deley, afgevaardigde seniorenraad; Verslag Verslag ledenvergadering 20/12/2016 (SPR/201/) Aanwezig: B. Bouton, voorzitter; R. Herremans, secretaris; D. Warlop, W. Brouckaert, B. De Wulf, J.M. Sercu, D. Delacauw, leden; J. Devey, schepen; A. Deley,

Nadere informatie

VERSLAG SPORTRAAD Donderdag 23 januari u00 gemeentehuis Nijlen

VERSLAG SPORTRAAD Donderdag 23 januari u00 gemeentehuis Nijlen AANWEZIGHEDEN Aanwezig: Harry, Eric, Ludo, Louis, Ann, Martine, Danny, Jan, Fred, Stef Waarnemers: Erik Blondeel (sportfunctionaris), Luc Luyten (schepen van sport) Verontschuldigd: Mieke, Leon, Tim Verwelkoming:

Nadere informatie

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda

Algemene vergadering. sportraad 2008. agenda agenda sportraad 2008 verwelkoming voorzitter en schepen goedkeuring jaarverslag en financieel verslag 2007 Sportbeleidsplan 2008-2013: actie 2008 Voorstelling volleybalclub VOC Malle vzw Erkenning- en

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid;

Gelet op het decreet van 6 juli 2012 houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid; Laatste aanpassing : 06-07-2015 Goedkeuring GR 31 augustus 2015 Reglement sportsubsidie 2015-2019 voor clubs van de gemeente Temse beleidsprioriteit 2, m.b.t. het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleiders

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE

SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE SUBSIDIEREGLEMENT SPORT GEMEENTE MEULEBEKE I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde kredieten worden subsidies uitgekeerd aan sportverenigingen

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs

Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs directie Onderwijs & Vorming Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering van een goede studiekeuze in het secundair onderwijs Artikel 1 Definities Voor de toepassing van

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwaliteit in de Kastelse sportclubs I. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten wordt een subsidie uitgekeerd aan

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019

Gemeentelijk subsidiereglement sport 2016-2019 1 I. Algemene voorwaarden Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk budget voor de subsidiëring van de erkende Affligemse sportverenigingen. De sportsubsidie bestaat uit: een werkingssubsidie:

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS

SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS 1. Algemene bepalingen SUBSIDIEREGLEMENT EN PUNTENSTELSEL WERKINGSSUBSIDIES SPORTCLUBS Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën

! laatste wijziging 06/08/2016. Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën ! laatste wijziging 06/08/2016 Reglement betreffende de toekenning van de sporttrofeeën HOOFDSTUK I - INLEIDENDE BEPALINGEN. Art 1. ------- Overeenkomstig artikel 2.h van de Statuten van de Stedelijke

Nadere informatie

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout.

Artikel 2. De zetel van de sportraad is gevestigd in het gemeentehuis van de gemeente Meerhout, Markt 1, te 2450 Meerhout. ERKENNING EN ZETEL Artikel 1. De gemeentelijke Sportraad wordt erkend als gemeentelijk adviesorgaan in uitvoering van het decreet van 6 juli 2012, zijnde het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren

Nadere informatie

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf

Verontschuldigd: Frans Oerlemans, Kathleen Hermans, Ludo Van der Veken, Heidi De Beckker, Fred Broeckx, Rudi Debondt, Hannes Anaf Verslag mei 2013 Raad van Bestuur Turnhoutse Sportraad Datum: woensdag 15-05-2013 Kenmerk: Sportraad_TS_130513 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag Raad van Bestuur sportraad 15-05-2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider.

Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. 1 Thema 4:Impulssubsidies: Het verbeteren van de kwaliteit van de jeugdsportbegeleider. Alle doelstellingen en maatregelen, hieronder opgenomen in dit thema, zijn gericht naar sportverenigingen, aangesloten

Nadere informatie

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport

AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES. SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT Beleidsnota Sport AANVULLEND HOOFDSTUK TER VERKRIJGING VAN DE IMPULSSUBSIDIES SPORTBELEIDSPLAN WAARSCHOOT 2008- Beleidsnota Sport 2008 pg.1/9 pg.2/9 IMPULSSUBSIDIE 2009-1 HET DECREET OP HET LOKALE OP HET LOKALE SPORT SPORT-VOOR

Nadere informatie

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be Notulen Raad van Bestuur van

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen.

Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen. Artikel 1 Gemeentelijk erkennings- en subsidiereglement Bredense sportverenigingen. Dit reglement bepaalt de gemeentelijke erkenningsvoorwaarden voor sportverenigingen en de voorwaarden voor toekenning

Nadere informatie

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is

SPORTDIENST. 1. De sportvereniging is reeds erkend als sportvereniging in een andere gemeente: Kruis aan wat van toepassing is SPORTDIENST pagina 1/5 ERKENNINGSFORMULIER VOOR SPORTVERENIGINGEN INLEIDING Dit formulier is een verplichte bijlage van het erkenning- en subsidiereglement voor sportverenigingen. Zij moet correct en volledig

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT 'OOST-VLAAMSE SPORTTROFEEËN wijziging samenstelling van de jury mevrouw Hilde Bruggeman De Provincieraad,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen

Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen Reglement betreffende de impulssubsidies voor sportverenigingen Deel I algemene bepalingen Artikel 1 Binnen de perken van de kredieten, voorzien op de gemeentebegroting en goedgekeurd door de hogere overheid,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Sectorraad voor Sport van de Raad voor Cultuur, Jeugd, Sport en Media, gegeven op 10 juni 2008; Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering ter uitvoering van het decreet van 9 maart 2007 houdende de subsidiëring van gemeente- en provinciebesturen en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het voeren

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT

SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT SUBSIDIEREGLEMENTERING BASISWERKING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM (SUBSIDIES VLAAMSE OVERHEID) ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse

Nadere informatie

districtscollege Wilrijk Zitting van 15 december 2014

districtscollege Wilrijk Zitting van 15 december 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Wilrijk Zitting van 15 december 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten district Wilrijk Samenstelling De heer Kristof Bossuyt, voorzitter van het districtscollege

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR KAATSENTITEIT VLAANDEREN 24 NOVEMBER 2014 KAATSENTITEIT VLAANDEREN v.z.w. Maatschappelijke zetel: Houtmarkt 1, 9300 Aalst Secretaris-Schatbewaarder Thierry Dufour Zeuningenstraat 12 1570 Tollembeek Tel.: 0475/61.00.77 E-mail: Thierry.Dufour@telenet.be

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE

SUBSIDIEREGLEMENT GEMEENTE ASSENEDE SUBSIDIEREGLEMENT VAN DE SPORTVERENIGINGEN A.l NAAR DE OVERHEID Om toe te laten een evenwichtige, doelmatige, rechtvaardige en verantwoorde subsidieregeling uit te bouwen. Om een evolutie van het gemeentelijk

Nadere informatie

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT

AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT AANVULLEND SUBSIDIEREGLEMENTERING SPORTCLUBS GEMEENTE ZINGEM ALGEMEEN OVERZICHT Zoals voorzien in het sport-voor-allen decreet, zal de gemeente Zingem alle erkende Zingemse sportverenigingen financieel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1505515 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot het subsidiëren van projecten ter bevordering

Nadere informatie

Gemeentelijke subsidies voor sport

Gemeentelijke subsidies voor sport 1 Gemeentelijke subsidies voor sport Puntensysteem voor de toekenning van de subsidies aan gemeentelijk herkende sportverenigingen in de gemeente Wichelen. 1. Afspraken met het schepencollege en de gemeenteraad

Nadere informatie

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen.

Impulssubsidie : Kwaliteit van de jeugdsportbegeleider verhogen in erkende sportverenigingen. In het kader van de impulssubsidie wordt het beleidsplan (goedgekeurd in 2007) verder gespecificeerd en de uitvoering geconcretiseerd in het nieuwe subsidiereglement. (art. 10.1, 10.2, 10.3) Impulssubsidie

Nadere informatie

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland.

Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Gemeentereglement voor de verdeling van de toelagen aan de sportverenigingen in Heuvelland. Art.1. Iedere sportvereniging kan onder bepaalde voorwaarden erkend worden door de sportraad van Heuvelland.

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT BELEIDSSUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20

VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 VERKLARING VAN CONFORMITEIT NIEUWE AANVRAAG 20 Alle onderstaande antwoorden hebben uitsluitend betrekking tot de volgende sportvereniging: Naam (*):.. Adres maatschappelijke zetel (*): Om lid te worden

Nadere informatie

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen

Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse. sportverenigingen of G-sportverenigingen Reglement voor werkingssubsidie G-afdelingen van Heistse 1) Omschrijving - Binnen de perken van de kredieten daartoe uitgetrokken op de begroting van de gemeente Heist-opden-Berg, kunnen werkingssubsidies

Nadere informatie

Bijkomend hoofdstuk sportbeleidsplan

Bijkomend hoofdstuk sportbeleidsplan Bijkomend hoofdstuk sportbeleidsplan 2008-2013 Impulssubsidies BORGLOON sportbeleidsplan 2008-2013 1 Hoofdstuk V sportbeleidsplan Borgloon 2008-2013 : Gegevensanalyse IMPULSSUBSIDIES Bij de opmaak van

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten),

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten), Verlag beheerraad sportraad 23 oktober 2014 AANWEZIG : Rik Robaeys (voorzitter sportraad), Rik Notredame (outdoorsporten), Marc Tourlousse (wielersporten), Nadine Charles (schoolsporten), Evie Beyers (sportfunctionaris),

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

VERKIEZING SPORTLAUREATEN

VERKIEZING SPORTLAUREATEN VERKIEZING SPORTLAUREATEN Algemeen reglement Art. 1 De verkiezing van Sportlaureaten van de Stad Geraardsbergen is een initiatief van de Stedelijke Sportraad dat de uitzonderlijke prestaties van onze sportatleten

Nadere informatie

20u00: Welkom door voorzitter sportraad: Marc Deweer. 20u10: Huldiging deel 1: Jeugd en volwassenen. 20u40: Intermezzo : optreden Steven Gabriëls

20u00: Welkom door voorzitter sportraad: Marc Deweer. 20u10: Huldiging deel 1: Jeugd en volwassenen. 20u40: Intermezzo : optreden Steven Gabriëls 20u00: Welkom door voorzitter sportraad: Marc Deweer 20u10: Huldiging deel 1: Jeugd en volwassenen 20u40: Intermezzo : optreden Steven Gabriëls 21u10: Huldiging deel 2: Sportclubs 21u25: Voorstellen en

Nadere informatie

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli.

Art. 3. Als werkingsjaar geldt de periode van 1 augustus tot en met 31 juli. GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING EN KWALITATIEVE UITBOUW 1 GEMEENTELIJK REGLEMENT IFV HET STIMULEREN VAN PEPINGSE SPORTVERENIGINGEN TOT PROFESSIONALISERING

Nadere informatie

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem

Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem Impulssubsidiereglement jeugdsportverenigingen - Wortegem-Petegem HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Alle door het Gemeentebestuur erkende sportverenigingen (d.m.v. het erkenningreglement) kunnen

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT 2014 2019 Kwalitatieve uitbouw en professionalisering van de sportverenigingen I. Algemene voorwaarden Artikel 1 Jaarlijks voorziet de gemeenteraad een krediet op het gemeentelijk

Nadere informatie

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen.

BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING VAN SPORTVERENIGINGEN. Doel: Enkel erkende sportverenigingen kunnen een aanvraag tot subsidiëring indienen. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE NAAM VERENIGING : ERKENNING...... A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be ERKENNING BETREFT: GEMEENTELIJKE ERKENNING

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle

Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Beleidssubsidiereglement sportverenigingen Langemark-Poelkapelle Algemene bepalingen Art. 1: Binnen de perken van de kredieten, daartoe goedgekeurd in het budget, worden aan de door het College van Burgemeester

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging

Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging Subsidiereglement ter ondersteuning van de Kwalitatieve uitbouw van de sportvereniging A. Algemene voorwaarden Artikel 1 Binnen de perken van de daartoe door de gemeenteraad op het budget goedgekeurde

Nadere informatie

Sportbeleidsplan Veurne HOOFDSTUK 7 IMPULSSUBSIDIE

Sportbeleidsplan Veurne HOOFDSTUK 7 IMPULSSUBSIDIE Sportbeleidsplan Veurne 2008-2013 HOOFDSTUK 7 IMPULSSUBSIDIE Naast de vier verplichte hoofdstukken, biedt het decreet Lokaal sport-voor-allen beleid; de mogelijkheid om een extra hoofdstuk te voorzien

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties

Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties Reglement eenmalige subsidiëring investering in nieuwbouw en aankoop sportaccommodaties DE RAAD Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet m.b.t. de bevoegdheden van de gemeenteraad; Gelet op

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 27 december 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes

Nadere informatie

Inhoud ALGEMENE GEGEVENS :... 5 I. SPORTLAUREAAT... 6 II. JEUGDLAUREAAT... 8 III. SPORTPLOEG IV. SPORTPROMOTOR V. LIFETIME ACHIEVEMENT

Inhoud ALGEMENE GEGEVENS :... 5 I. SPORTLAUREAAT... 6 II. JEUGDLAUREAAT... 8 III. SPORTPLOEG IV. SPORTPROMOTOR V. LIFETIME ACHIEVEMENT Inhoud ALGEMENE GEGEVENS :... 5 I. SPORTLAUREAAT... 6 II. JEUGDLAUREAAT... 8 III. SPORTPLOEG... 10 IV. SPORTPROMOTOR... 12 V. LIFETIME ACHIEVEMENT AWARD... 13 VI. VERDIENSTELIJKE LEDEN... 14 VII. HULDIGING

Nadere informatie

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN

Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN Gemeente Arendonk SUBSIDIEREGLEMENT SPORTSUBSIDIES SPORTVERENIGINGEN 1 SPORTSUBSIDIE 2014-2019 Algemene bepalingen: Voor de toepassingen van dit reglement wordt verstaan onder: Trainer: sporttechnisch

Nadere informatie

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd?

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 67 van JORIS POSCHET datum: 23 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bovenlokale sportinfrastructuur - Evaluatie Het wegwerken

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING,

Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Voorontwerp van decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal Sport voor Allen beleid DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel van de Vlaamse minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke

Nadere informatie

Hoe een volkssportclub best met haar

Hoe een volkssportclub best met haar Hoe een volkssportclub best met haar gemeente samenwerkt Citaat 1 Dieren doen niet aan sport en zijn toch zo fris als een hoentje. De mens is het enige dier dat sport. Als andere dieren klaar zijn met

Nadere informatie

D. Warlop, W. Brouckaert, J.M. Sercu, leden; A. Deley, afgevaardigde seniorenraad; N. Peere, B. De Wulf, G. Vandenabeele, leden; Verslag

D. Warlop, W. Brouckaert, J.M. Sercu, leden; A. Deley, afgevaardigde seniorenraad; N. Peere, B. De Wulf, G. Vandenabeele, leden; Verslag Verslag ledenvergadering 16/02/2016 (SPR/201/) Aanwezig: R. Herremans, secretaris; D. Warlop, W. Brouckaert, J.M. Sercu, leden; A. Deley, afgevaardigde seniorenraad; D. Strybol, diensthoofd; Verontschuldigd:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 )

SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem SUBSIDIEAANVRAAG SPORTVERENIGING (20-20 ) Naam van de vereniging: Hou de leidraad bij de hand tijdens het invullen van het dossier! 1. Kwaliteitscriteria a. Begeleiders van

Nadere informatie

Samenwerking in regio s en burensportdiensten

Samenwerking in regio s en burensportdiensten Samenwerking in regio s en burensportdiensten SPORTREGIO KEMPEN IV Samenwerking tussen 11 gemeenten Veel verschil tussen de gemeenten: Inwonersaantal Sportdienst - werking Beschikbare infrastructuur Goede

Nadere informatie

Sportverenigingen Subsidiereglement

Sportverenigingen Subsidiereglement Sportverenigingen Subsidiereglement Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 13 november 2014 Gepubliceerd op de gemeentelijke website op 27 november 2014 Artikel 1.- Algemene bepalingen. Binnen

Nadere informatie

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN

SPORTRAAD GLABBEEK. Hoofdstuk I: doel STATUTEN SPORTRAAD GLABBEEK STATUTEN Gelet op het decreet van 09.03.07 houdende organisatie van het overleg en de inspraak in het gemeentelijk sportbeleid wordt te Glabbeek een gemeentelijke sportraad opgericht

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN

AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN AANVRAAG TOT SUBSIDIËRING VAN KAMPENHOUTSE SPORTVERENIGINGEN Dit aanvraagformulier geeft uitvoering aan het subsidiereglement voor Kampenhoutse sportverenigingen. Enkel aanvragen van sportverenigingen

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen.

Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen. Subsidiereglement ter ondersteuning van kwalitatieve uitbouw van sportverenigingen. 1. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Voor de periode van 01.01.2014 tot en met 31.12.2019 worden, binnen de perken van de

Nadere informatie