Verslag van de publieke vergadering van 17 november 2009:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de publieke vergadering van 17 november 2009:"

Transcriptie

1 Verslag van de publieke vergadering van 17 november 2009: Aanwezig te uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Van Regenmortel Ronald, Peeters Sofie, Roevens Lutgarde, Vandecruys Martina, Vervoort Anne-Marie, Sels Ritta, Van Wunsel Ingrid en Holemans Emiel, raadsleden, Leysen Karine, ontvanger en Schoofs Louis, secretaris. 1. Verslag van de vergadering van 20 oktober 2009 openbare zitting goedkeuring: Neemt kennis van het verslag van de vergadering van 20 oktober 2009, openbare zitting, en beslist dit zonder enige bemerking goed te keuren. 2. Exploitatiebudget 2009: budgetwijziging nr. 2 - goedkeuring: Overwegende dat, om de in bijlage opgegeven redenen, zekere budgetposten in het exploitatiebudget 2009 dienen gewijzigd te worden; Overwegende dat de gemeentelijke werkingstoelage 2009 aan het OCMW niet dient gewijzigd te worden; Na beraadslaging; Besluit: Art.1 - Het exploitatiebudget 2009 van het OCMW wordt, overeenkomstig de toelichtingen in bijlage, gewijzigd, en de nieuwe uitkomst van het exploitatiebudget 2009 wordt vastgesteld zoals in bijlage is toegevoegd. Art.2 Afschrift van dit besluit zal voor kennisgeving aan de Gouverneur en aan de gemeenteraad worden overgemaakt. Bijlage: Exploitatiebudget budgetwijziging nr Budget 2010 en meerjarenplan goedkeuring: Neemt kennis van het ontwerp van het OCMW-budget voor 2010 en van het meerjarenplan , dat bij toepassing van de artikelen en 4, 147, 148, 149 tot en met 159 van het nieuwe OCMWdecreet van 19 december 2008 en van het Besluit van de Vlaamse Regering van 3 april 2009, voor vaststelling aan de Raad voor Maatschappelijk Welzijn wordt voorgelegd. Tot de Vlaamse Regering de nadere voorschriften voor de uitvoering van titel IV van het OCMW-decreet heeft bepaald, zijn de bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 17 december 1997 en van het ministerieel besluit van 20 juni 2001 betreffende de boekhouding en de administratieve organisatie van de OCMW s van toepassing; In het kader van de nieuwe OCMW-boekhouding (NOB) fungeert het OCMW van Nijlen als piloot-ocmw met ingang van 01 januari 2000.

2 Dit betekent dat vanaf wordt afgezien van de vroegere functioneel-economische begroting en wordt overgeschakeld op het nieuwe systeem van 'boekhouding'. Er wordt dan niet meer gesproken van gewone en buitengewone dienst, maar van exploitatie, investeringen en liquiditeiten. De vroegere diensten met hun functioneel-economische codes worden nu 'activiteitencentra' met budgetten en algemene rekeningen. Het vroegere saldo van de begroting verdwijnt aangezien er in de nieuwe boekhouding wordt gewerkt met budgetten die moeten worden gefinancierd, waardoor er van een saldo geen sprake meer is. In onze OCMW-werking worden er vier activiteitencentra onderscheiden, met name : 1) Algemeen Bestuur; 2) Sociale Dienst met subanalytisch: - algemeen; - lokaal opvanginitiatief asielzoekers; - juridische dienst; - tewerkstelling artikel 60 7; 3) Extramurale diensten/thuisdiensten met subanalytisch: - gezins- en bejaardenhulp; - poetsdienst; - dienst maaltijden; - minder mobielen centrale; 4) Woningen voor bejaarden/kansarmen (project met zes appartementen gelegen Kapellebaan 119 a-f te Nijlen). Voor elk activiteitencentrum wordt op basis van de beleidsopties een budget vastgesteld (exploitatie en/of investering) dat moet worden gefinancierd. Bij besluit van het overlegcomité gemeente-ocmw van werd het rechtstreekse aandeel van het OCMW in het aandeel van de gemeente Nijlen in het nieuw Vlaams Gemeentefonds vastgesteld op 10% voor 2003 en volgende jaren, wat resulteert in volgende cijfers: 1. Exploitatie, liquiditeitenplanning en berekening gemeentelijke bijdrage: 1) Algemeen Bestuur (100): Geconsolideerd: opbrengsten = euro kosten = euro Resultaat van het boekjaar = euro. 2) Sociale Dienst (832): Geconsolideerd: werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro. Algemeen: werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro. Lokaal opvanginitiatief asielzoekers: werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro. Juridische dienst:

3 werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro Tewerkstelling art.60 7: werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro 3) Extramurale diensten/thuisdiensten (844): Geconsolideerd: werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro. met subanalytisch: gezins- en bejaardenhulp: werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro. poetsdienst: werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro. maaltijden: werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro. minder mobielen centrale : werkingsopbrengsten = 490 euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro. 4) Woningen voor bejaarden/kansarmen (924): werkingsopbrengsten = euro werkingskosten = euro resultaat van het boekjaar = euro. Overwegende dat de bijdrage van de gemeente in het werkingstekort is vastgesteld als volgt: * voor 2001 na budgetwijziging: euro; correctie voorgaande dienstjaren: euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2002 na budgetwijziging euro; correctie laatst afgesloten boekjaar (2000): euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2003 na budgetwijziging euro; correctie laatst afgesloten boekjaar (2001): euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2004 na budgetwijziging euro; correctie laatst afgesloten boekjaar (2002): euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2005 na budgetwijziging euro; correctie laatst afgesloten boekjaar (2003): euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2006: na budgetwijziging euro; correctie laatst afgesloten boekjaar (2004): euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2007: na budgetwijziging euro

4 correctie laatst afgesloten boekjaar (2005): euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2008: euro zonder correctie laatst afgesloten boekjaar (2006); correctie laatst afgesloten boekjaar (2006): euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2009: euro zonder correctie laatst afgesloten boekjaar (2007); correctie laatst afgesloten boekjaar (2007): euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2010: euro zonder correctie laatst afgesloten boekjaar (2008); correctie laatst afgesloten boekjaar (2008): euro; werkelijke bijdrage: euro. * voor 2011: euro zonder correctie laatst afgesloten boekjaar (2009). * voor 2012: euro zonder correctie laatst afgesloten boekjaar (2010); * voor 2013: euro zonder correctie laatst afgesloten boekjaar (2011). 2. Investeringen: Totaal investeringen 2010: euro, zijnde: euro voor de aankoop van gronden/gebouwen (100); euro voor aankoop software (100); euro voor aankoop hardware (100). Bijdrage van de gemeente in de investeringen: - in 2002: euro; - in 2003: euro; - in 2004: euro; - in 2005: euro; - in 2006: euro; - in 2007: euro; - in 2008: euro; - in 2009: euro; - in 2010: euro (informatica, zoals in het verleden via een gemeentelijke werkingstoelage); De andere investeringen, in totaal voor een bedrag van euro, zullen door het OCMW zelf worden gefinancierd via de opbrengst van de verkoop van vijf bouwgronden langs de Grote Steenweg te Kessel, van de verkoop van een perceel grond Woeringenstraat +16 te Nijlen aan de gemeente Nijlen, van de verkoop van een hoeve met grond, Kiezelweg 38 te Bevel, en van de verkoop van een deel van een perceel grond, Diepevoortstraat 1 te Bevel. Neemt kennis van de financiële toelichtingsnota met commentaar vanwege de secretaris, stellende: 1. Gemeentelijke werkingstoelage exploitatie: euro (voor correctie vorige dienstjaren). De gemeentelijke werkingstoelage voor 2010 verlaagt met euro ten opzichte van de volgens het meerjarenplan oorspronkelijke werkingstoelage 2010 voor correctie en bedraagt euro meer dan de werkingstoelage 2009 voor correctie wat een verhoging betekent met 1,347%.

5 Voor volgende zaken kunnen we van een positieve invloed op het budget spreken: 1) Aangezien de gemiddelde staatstussenkomst in de kosten voor de opvang en begeleiding van asielzoekers is gedaald tot 50%, daar de dossiers met een 100% staatstussenkomst zijn wegvallen en werden ingenomen door dossiers met 50% staatstussenkomst en er opnieuw asielzoekers aan ons OCMW worden toegewezen volgens het oude systeem daar de opvangcentra van Fedasil de toestroom van asielzoekers niet meer aankunnen en derhalve de financiële gevolgen daarvan nog onduidelijk zijn, is de optie genomen om de nettokost voor ons OCMW voor 2010 ongewijzigd te houden ten opzichte van het budget Het is dan ook aangewezen om verder op zoek te gaan naar één of meer woongelegenheden die aan asielzoekers kunnen worden aangeboden, aangezien de 100% staatstussenkomst voor deze dossiers dan behouden blijft. Aangezien het echter nog steeds zeer onduidelijk is hoe gans de asielproblematiek zich verder zal ontwikkelen en de financiële impact ervan op het OCMW en derhalve ook op de gemeente op dit ogenblik voor 2010 en volgende jaren moeilijk in te schatten blijft aangezien de wetgeving en de toepassing daarvan voortdurend wijzigt, hebben wij ons gebaseerd op de informatie en de cijfers die ons heden ter beschikking staan (budget 2009 en jaarrekening 2008). Derhalve bedragen de kosten voor de opvang en de begeleiding van de asielzoekers ( euro) nog 9,65% van de totale werkingskosten van het OCMW en de staatstussenkomst daarin ( euro) 9,39% van de totale inkomsten van het OCMW. Indien derhalve het asielbeleid van de overheid geen drastische (voor het OCMW negatieve) wending neemt, is het wel duidelijk dat de impact van deze dienst op het totale OCMW-budget en derhalve ook op de gemeentelijke werkingstoelage jaar na jaar kleiner wordt. 2) Vier lokale opvanginitiatieven voor asielzoekers (15 opvangplaatsen LOI). Deze hebben een positief effect van euro op het globale budget voor Dit positief effect ligt opnieuw iets hoger dan in het budget 2009 maar is in de loop der jaren toch sterk teruggelopen, dit ten gevolge van enerzijds de steeds hogere eisen gesteld door de overheidsdienst Fedasil en van anderzijds de lagere ontvangsten doordat de 15 opvangplaatsen soms slechts ten dele bezet zijn. Voor 2009 werd wel een maximale bezetting gerealiseerd die wij ook in 2010 zullen trachten aan te houden. 3) De rechtstreekse toelage aan het OCMW via het Gemeentefonds (dat vanaf 2003 in de plaats is gekomen van het Sociaal Impulsfonds) werd in het overlegcomité gemeente-ocmw voor 2003 en volgende jaren vastgesteld op 10%, zijnde euro voor 2010, euro voor 2011, euro voor 2012 en euro voor ) We moeten vaststellen dat de stijging van de verblijfskosten van bejaarden in rusthuizen die we in het verleden hadden verwacht door onder meer de bouw van een nieuw rusthuis én in Kessel én in Nijlen, geen doorgang heeft gevonden ( in 2006: 17 bejaarden ten laste, in 2007: 20, in 2008: 15 en in 2009: 15) zodat een grondige herberekening op basis van de jaarrekening 2008, van het budget 2009 en van de te verwachten uitgaven voor 2010 heeft geleid tot een nieuwe kostenvermindering voor 2010 van euro. Deze kos-

6 tenvermindering is eveneens verder doorgerekend in het meerjarenplan ) In 2007 werd voor de eerste maal een staatstussenkomst verleend voor aanvullende thuiszorg op erkende diensten voor gezinszorg, voor ons OCMW à rato van 0,5 VTE poetshulp voor een bedrag van euro, wegens de bijkomende aanwerving van poetshulpen in de loop van Deze staatstussenkomst blijft voor 2010 behouden en zal dan euro bedragen. 6) De correctie van de vorige dienstjaren ( euro), die tot op heden steeds op de gemeentelijke werkingstoelage werd toegepast, ligt voor euro hoger dan in het overleg schepencollege-ocmw voor 2010 was geschat ( euro). 7) De tussenkomst van het Sociaal Fonds van de Elektriciteit en het Gas, met name de financiële middelen toegekend door de wet van 04 september 2002 houdende toewijzing van een opdracht aan de OCMW s inzake de begeleiding en de financiële maatschappelijke steunverlening aan de meest hulpbehoevenden inzake energielevering (Belgisch Staatsblad van 28 september 2002), voor ons OCMW ten bedrage van euro voor 2007, werd meer dan gehalveerd in 2008, maar werd in 2009 opnieuw opgetrokken tot euro, wat een positief effect heeft op het budget Voor 2010 wordt ervan uitgegaan dat deze subsidie op hetzelfde niveau behouden blijft. Daar het OCMW beschikt over een door het bevoegde ministerie tot erkende dienst voor schuldbemiddeling en budgetbeheer (met op dit ogenblik meer dan twee voltijdse maatschappelijk werksters, een deeltijdse juriste plus een voltijds administratieve medewerkster), voldoen wij nu reeds aan de in deze wet tegen 1 januari 2005 gestelde voorwaarde van ministeriële erkenning voor verdere betoelaging zodat ook de volgende jaren op een toelage mag worden gerekend. Het exacte bedrag van deze toelage blijft echter voor de volgende jaren hoogst onzeker. Men kan dan weer van een eerder negatief effect spreken door volgende zaken: a) Door een verhoging met 2,5% van de werkgeversbijdragen voor pensioen voor de vastbenoemden, ligt het totaal der kredieten voor de werkgeversbijdragen voor de vastbenoemden in euro hoger dan in het meerjarenplan voorzien. Dit heeft uiteraard ook een weerslag op de volgende jaren aangezien deze bijdragen zeker niet zullen dalen, integendeel. b) Door de economische crisis zijn de interesten van de rekeningcourant én van de tijdelijke beleggingen in de loop van 2009 drastisch verminderd. Dit betekent voor 2010 een daling met euro ten opzichte van wat in het meerjarenplan was voorzien. c) De nieuwe locatie De Wolmolen te Nijlen betekent voor 2010 een extra kost van euro voor huur, telefoon/fax en energiekosten. d) Nieuw is het krediet van euro voor tussenkomst in de maaltijden in het sociaal restaurant Kome Nete in Lier voor kansarmen van onze gemeente.

7 e) Het aantal aanvragen voor de mantelzorgtoelagen voor bejaarden en gehandicapten blijft stijgen waardoor dit krediet in de loop van 2009 weerom diende verhoogd en voor 2010 is opgetrokken tot euro. f) Voor de opmaak en uitgave van een sociale gids wordt er in 2010 een éénmalige kost (personeel, administratie) voorzien van ongeveer euro. In de meerjarenplanning valt deze kost dan ook weg vanaf Er worden voor 2010 geen nieuwe aanwervingen in het vooruitzicht gesteld. Werken aan de verdere uitbouw van onze sociale dienst en onze thuiszorgdiensten (gezinszorg, poetshulp, warme maaltijden, minder mobielen centrale) blijft echter noodzakelijk door de toename van het aantal dossiers sociale dienst, de toenemende complexiteit van de dossiers schuldbemiddeling/budgetbeheer en de toenemende vergrijzing van onze bevolking. Door het feit dat niet alleen het aantal dossiers van de sociale dienst stijgt, maar onze sociale dienst door de hogere overheid ook maar al te vaak als doorgeefluik voor bepaalde tussenkomsten (stookoliepremies, socio-culturele participatiecheques, enz ) wordt gebruikt zonder dat daar enige financiering tegenover staat, verhoogt én de werkdruk van onze sociale dienst én de financiële druk op het OCMW en dus ook op de gemeente. De permanente wachtlijsten voor onze diensten gezinszorg en poetshulp, die niet alleen bij onze diensten maar ook bij gelijkaardige privé-diensten blijven bestaan, zijn een duidelijk bewijs van de blijvende nood aan deze hulpverlening. Een verdere uitbouw van onze dienstverlening lijkt dan ook noodzakelijk teneinde er in nauwe samenwerking met het gemeentebestuur en vele andere diensten voor te zorgen dat de globale dienstverlening aan de inwoners van onze gemeente wordt geoptimaliseerd zodat zij ook de volgende jaren op een kwaliteitsvolle hulp en bijstand kunnen rekenen. Wellicht kan, wat de senioren in onze gemeente betreft, het door het OCMW en gemeentebestuur gevoerde behoefteonderzoek een nadere en betere kijk geven op de situatie waarin de bejaarde inwoners van onze gemeente zich bevinden en kan in overleg en samenwerking met andere lokale actoren (rusthuizen, mutualiteiten, thuiszorgdiensten) gezocht worden naar en gezorgd worden voor een antwoord op hun vragen en noden. De verdere uitbouw en financiële ondersteuning van samenwerkingsverbanden met privé-organisaties binnen en buiten Nijlen (De Roos vzw, Arktos vzw, Oikonde vzw, Centrum voor Basiseducatie, De Stappaert vzw, De Trap vzw, Vertrouwenscentrum Kindermishandeling, Klus- en Verhuisdienst Kringwinkel Heist-op-den-Berg, enz ), die zich intensief bezighouden met die opvang en begeleiding van inwoners van Nijlen waaraan het OCMW zelf niet of onvoldoende tegemoet kan komen (opvang en begeleiding van kansarme jongeren en van drugverslaafden, gespecialiseerde thuisbegeleiding gehandicapten, voedselbank en klusjesdienst voor minder vermogenden, enz ), wordt onverminderd voortgezet. Het OCMW van Nijlen blijft zich ook samen met de OCMW s van Lier, Ranst en Zandhoven, met de stad Lier en met Zonnige Kempen cv inzetten voor de verdere uitbouw en financiële ondersteuning van het Sociaal Verhuurkantoor De Woonkans. Tevens is het samenwerkingsverband met de OCMW s van Berlaar, Putte, Duffel, Bonheiden en Sint-Katelijne-Waver verlengd rond arbeidstrajectbegeleiding van moeilijk tewerkstelbare personen,

8 inzonderheid leefloongenieters, dit met subsidiëring van het ESF (Europees Sociaal Fonds). Vanaf 2007 wordt jaarlijks een voorziening aangelegd voor grote onderhouds- en herstellingswerken aan het appartementsgebouw van het OCMW, Kapellebaan 119 te Nijlen (AC 924), die voorlopig echter niet wordt doorgerekend in de gemeentelijke werkingstoelage. Dit zal pas gebeuren in het dienstjaar dat deze werken effectief worden uitgevoerd. 2. Gemeentelijke werkingstoelage exploitatie: euro (na correctie vorige dienstjaren). Teneinde de reële gebudgetteerde gemeentelijke bijdrage in de werking en de aflossingen voor een bepaald dienstjaar te kennen, dient er ook rekening te worden gehouden met het ofwel positieve ofwel negatieve saldo van de werking van de vorige dienstjaren. Deze correctie wordt bepaald enerzijds door het saldo van de gemeentelijke bijdrage in de laatst afgesloten jaarrekening, in casu de jaarrekening 2008 (13-rekening op geconsolideerde balans na resultaatsverdeling = euro), af te trekken van de gemeentelijke werkingstoelage, en anderzijds door de correctie die in het budget van het voorgaande dienstjaar 2009 reeds werd toegepast ( euro), er opnieuw bij te tellen (hiermee werd immers reeds rekening gehouden). Derhalve dient de gemeentelijke werkingstoelage voor 2010, zijnde euro, te worden verminderd met ( euro euro) = euro om te komen tot een gebudgetteerde gemeentelijke werkingstoelage na correctie van euro. Aangezien in het overleg schepencollege-ocmw van november 2008, wat het meerjarenplan betreft, de gemeentelijke werkingstoelage voor 2010 na correctie werd vastgesteld op ( euro euro) = euro, stellen we vast dat het OCMW er in slaagt deze voorziene werkingstoelage voor 2010 te verminderen met euro of Bef. In het meerjarenplan naar de volgende dienstjaren toe dient voor de bepaling van de gemeentelijke werkingstoelage uiteraard uitgegaan van het tekort op het eigen dienstjaar 2010, zijnde euro, aangezien op dit ogenblik niet geweten is welk resultaat de jaarrekening 2009 zal vertonen. Tot slot: In het meerjarenplan is voor 2011 en volgende jaren overeenkomstig de ministeriële richtlijnen telkens een maximale indexverhoging toegepast van 2,0%. Wel wens ik tot slot op te merken dat de gemeentelijke werkingstoelage exploitatie aan ons OCMW voor 2010 per inwoner 61,77 euro per jaar bedraagt ( : ). Uit een studie van Dexia Bank Lokale financiën juni over de financiën van gemeenten en OCMW s blijkt dat de gemeentelijke werkingstoelage aan het OCMW in België in 2008 gemiddeld 118 euro per inwoner bedroeg en in Vlaanderen gemiddeld 113 euro per inwoner. Voor Vlaamse gemeenten met tot inwoners bedroeg de gemeentelijke werkingstoelage aan het OCMW in 2008 gemiddeld 102 euro per inwoner. Ons OCMW komt voor 2010 aan respectievelijk 52%, 55% en 61% van deze bedragen.

9 Het Agentschap voor Binnenlands Bestuur geeft in Jaarbeeld 2007 een overzicht van de middelen die het OCMW put uit het Gemeentefonds én uit de gemeentelijke bijdragen aan het OCMW. Voor Vlaanderen komt men voor 2007 tot een bedrag van 126,65 euro dat via het OCMW per inwoner per jaar wordt besteed en voor de provincie Antwerpen tot een bedrag van 130,77 euro per inwoner per jaar. Voor Nijlen komen we voor 2010 tot een bedrag van 79,64 euro per inwoner (toelage OCMW uit het Gemeentefonds plus werkingstoelage via de gemeente voor exploitatie én investeringen gedeeld door het aantal inwoners) of 63% van het bedrag voor Vlaanderen en 61% van het bedrag voor de provincie Antwerpen wat aangeeft dat het OCMW van Nijlen, ondanks de economische en financiële crisis, ondanks de toename van het aantal verplichtingen dat wordt opgelegd en de steeds hogere verwachtingen die worden gesteld, nog steeds blijk geeft van een correct en vooral zuinig beleid! Neemt kennis van het gunstig advies van het vast bureau d.d. 12 november 2009, houdende onder meer volgende accenten: - Vanwege raadslid Anne-Marie Vervoort namens de fractie Groen!: * een uitbreiding van de mantelzorgpremie door deze open te stellen voor niet inwonende bejaarden; * voorzien van een budget voor de realisatie van een woonproject; * voorzien van een budget voor de aanpassing van de personeelsformatie aan de noden ten gevolge van de crisis en de vergrijzing; * stimuleren van energiescans door premie of attentie; * realiseren van een sociale gids en betere communicatie naar de bevolking uitbouwen; - Vanwege de CD&V-fractie: * een uitbreiding van de mantelzorgpremie voor gehandicapten jonger dan 21 jaar; * een uitbreiding van de mantelzorgpremie door deze open te stellen voor samenwonende bejaarde partners; * toekenning van een premie bij het verbouwen van een woning voor gehandicapten en/of bejaarden; * verdere concretisering van het Lokaal Sociaal Beleidsplan (sociale gids, drempelverlaging kansarmen op vlak van cultuur, jeugd en sport, seniorenbehoeftenonderzoek benutten); * qua investering het aanvatten van een concreet bouw- en/of renovatieproject in 2010; Overwegende dat voornoemde accenten deels perfect in te passen zijn in het voorgestelde budget 2010 en deels nader onderzoek vergen alvorens van een invoering of toepassing sprake kan zijn; Gaat over tot de mondelinge stemming over het globale OCMW-budget voor 2010 en over het meerjarenplan ; er nemen elf raadsleden aan de stemming deel en negen raadsleden geven hun goedkeuring (CD&V, N&U, Groen! en Sp.a) en twee raadsleden onthouden zich (de raadsleden Ingrid Van Wunsel en Emiel Holemans van Vlaams Belang). Besluit met negen stemmen voor en twee onthoudingen: Art.1 - Goedkeuring te verlenen aan het OCMW-budget 2010 en aan het meerjarenplan en de gemeentelijke werkingstoelage vast te stellen zoals daarin voorzien en beide voor advies voor te leggen aan het schepencollege.

10 Art.2 Na voorlegging van het budget 2010 ter kennisgeving en het meerjarenplan ter goedkeuring aan de gemeenteraad, hiervan kennis te geven aan de Gouverneur. 4. Aanwerving van gezinshelp(st)er met 3/4 de dienstbetrekking - samenstelling van het examenprogramma en aanduiding van de juryleden: Gelet op het raadsbesluit van 23 mei 2005, houdende wijziging en hernieuwde vaststelling van de personeelsformatie van het OCMW van Nijlen, zoals op 25 mei 2005 voor verder gevolg toegestuurd aan de heer Provinciegouverneur en aan het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Toezicht OCMW-personeel; Gelet op het raadsbesluit van 20 oktober 2009, houdende de vaststelling van de aanwervings- en benoemingsvoorwaarden en openverklaring van één 3/4 de dienstbetrekking van gezinshelpster, halftijds in vast dienstverband en 1/4 de in contractueel dienstverband bij het OCMW van Nijlen; Overwegende dat in de voorwaarden voor voornoemde functie wordt vermeldt: slagen in een bekwaamheidsproef ; Overwegende dat de bekwaamheidsproef zal doorgaan op donderdag 10 december 2009 vanaf uur in De Wolmolen, Gemeentestraat 19/B te 2560 Nijlen; Overwegende dat nog dient overgegaan tot de vaststelling van het examenprogramma en de samenstelling van de jury voor voornoemde functie; Gelet op het administratief statuut van het statutair en contractueel personeel van het OCMW van Nijlen; Besluit: Art.1 Voor de inhoudelijke samenstelling van het examenprogramma en voor de hoofdelijke samenstelling van de jury voor het examen voor de 3/4 de dienstbetrekking van gezinshelpster zal, zoals in het personeelsstatuut is bepaald, een beroep worden gedaan op de deskundigheid van externen, zijnde mevrouw Ilse Van Dongen, hoofd thuisdiensten OCMW van Herentals en de heer Francis Goormans, hoofd sociale dienst OCMW van Vorselaar, alsmede mevrouw Carmen Tibax, hoofd dienst gezinszorg OCMW van Nijlen, teneinde een maximum aan objectiviteit en deskundigheid te kunnen waarborgen. De leden bepalen onderling wie als voorzitter zal fungeren. Aan de juryleden Francis Goormans en Ilse Van Dongen zal een onkostenvergoeding worden toegekend die wordt vastgesteld op 125,00 euro. Het secretariaat zal worden waargenomen door de secretaris van het OCMW van Nijlen. Het examenprogramma voor voornoemde functie wordt, zoals vastgesteld in het personeelsstatuut, gedetailleerd in bijlage bijgevoegd. Art.2 Dit besluit zal ter kennis worden gebracht van het schepencollege en van de Gouverneur.

11 Bijlage: Examenprogramma voor de betrekking van gezinshelp(st)er bij het OCMW van Nijlen. 5. Allerlei: 1) Vormingsplan 2010 dienst gezinszorg en poetsdienst OCMW goedkeuring: Neemt kennis van het door Friedel Van Dessel, hoofd van de poetsdienst, voorgestelde vormingsplan 2010 voor de poetsdienst en van het door Carmen Tibax, hoofd van de dienst gezinszorg, voorgestelde vormingsplan 2010 voor de dienst gezinszorg van het OCMW. Het vormingsplan 2010 van de dienst gezinszorg behelst in totaal 25 uren vorming over volgende onderwerpen: - Beroepsgeheim: 7 uur door Familiehulp à 560,00 euro (7 x 80,00); - Stress en ontstressen: 1 x 4 uur door Familiehulp à 320,00 euro (4 x 80,00); - Dementie: 2 x 4 uur door Familiehulp à 640,00 euro (8 x 80,00); - Seksueel overschrijdend gedrag in de zorg: 2 x 3 uur door Zorgsaam à 750,00 euro (2 x 375,00); Totaal: 25 uren à 2.270,00 euro + kilometervergoeding + huurgeld zaal. Het vormingsplan 2010 van de poetsdienst behelst in totaal 30 uren vorming over volgende onderwerpen: - Schoonmaaktechnieken: 2 x 4 uur door Familiehulp à 640,00 euro (8 x 80,00) x 2 groepen = 1.280,00 euro; - Palliatieve zorgen: 4 uur door Mie Baert à 300,00 euro (4 x 75,00) x 2 groepen = 600,00 euro; - Stress en ontstressen: 4 uur door Familiehulp à 320,00 euro (4 x 80,00); - Dementie: 2 x 4 uur door Familiehulp à 640,00 euro (8 x 80,00); - Seksueel overschrijdend gedrag in de zorg: 2 x 3 uur door Zorgsaam à 750,00 euro (2 x 375,00); Totaal: 30 uren à 3.590,00 euro + kilometervergoeding + huurgeld zaal. Overwegende dat alle aanwezige raadsleden hiermee akkoord gaan; Besluit: De voorgestelde vormingsplannen 2010 voor de poetsdienst en voor de dienst gezinszorg van het OCMW van Nijlen goed te keuren. 2) Oude pc s OCMW: Overwegende dat er drie pc s van het OCMW van Nijlen afgeschreven zijn en deze ondertussen vervangen werden; Overwegende dat het hier gaat om Fujitsu Siemens Pentium4 pc s met 512 Mb RAM-geheugen;

12 Gelet op het voorstel van de ontvanger om de drie afgeschreven pc s te verkopen aan het personeel van het OCMW van Nijlen of andere geïnteresseerde verenigingen en volgende prijzen te vragen: Fujitsu Siemens Pentium4 met 512 Mb RAM-geheugen: pc + scherm + klavier tegen de prijs van 75,00 euro; Fujitsu Siemens Pentium4 met 512 Mb RAM-geheugen: pc tegen de prijs van 50,00 euro; Fujitsu Siemens: scherm tegen de prijs van 25,00 euro; Overwegende dat alle aanwezige raadsleden hiermee akkoord gaan; Besluit: Akkoord te gaan met het voorstel van de ontvanger om de drie afgeschreven pc s te verkopen aan het personeel van het OCMW van Nijlen of andere geïnteresseerde verenigingen en volgende prijzen te vragen: Fujitsu Siemens Pentium4 met 512 Mb RAM-geheugen: pc + scherm + klavier tegen de prijs van 75,00 euro; Fujitsu Siemens Pentium4 met 512 Mb RAM-geheugen: pc tegen de prijs van 50,00 euro; Fujitsu Siemens: scherm tegen de prijs van 25,00 euro. 6. Mededelingen: 1) Bedrijfsbezoek Veresto: Neemt kennis van de nota van onthaalbediende Greet Bellens met de mededeling dat op vrijdag 11 december 2009 een bedrijfsbezoek gepland wordt aan Veresto, leverancier thuisbedeling warme maaltijden van het OCMW van Nijlen, en zij hierbij de raadsleden eveneens uitnodigt om aan dit bedrijfsbezoek deel te nemen. De voorzitter verklaart de publieke zitting voor gesloten om 20u00. De secretaris, De voorzitter,

Verslag van de publieke vergadering van 23 november 2010:

Verslag van de publieke vergadering van 23 november 2010: Verslag van de publieke vergadering van 23 november 2010: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Holemans Emiel, Peeters Sofie, Vandecruys Martina, Roevens Lutgarde,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008:

Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008: Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Roevens Lutgarde, Sels Ritta, Boeckxstaens Veerle, Van

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2007

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2007 Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2007 Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, voorzitter, Verelst Leo, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Roevens Lutgarde, Sels Ritta,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 21 december 2010:

Verslag van de publieke vergadering van 21 december 2010: Verslag van de publieke vergadering van 21 december 2010: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Holemans Emiel, Peeters Sofie, Vandecruys Martina, Roevens Lutgarde,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2007

Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2007 Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2007 Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, voorzitter, Verelst Leo, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Roevens Lutgarde, Van Regenmortel

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 22 november 2011:

Verslag van de publieke vergadering van 22 november 2011: Verslag van de publieke vergadering van 22 november 2011: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Holemans Emiel, Vervoort Anne-Marie, Roevens Lutgarde, Vandecruys

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2012: Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Van Regenmortel Ronald, Peeters Sofie, Holemans Emiel, Vandecruys

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 20 november 2006 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 20 november 2006 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 20 november 2006 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Wellens Sonja, Roevens Lutgarde, Vermeulen Sabine, Van Den Bergh Willem,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 22 september 2009:

Verslag van de publieke vergadering van 22 september 2009: Verslag van de publieke vergadering van 22 september 2009: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Van Regenmortel Ronald, Peeters Sofie, Roevens Lutgarde, Vandecruys

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 18 december 2006 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 18 december 2006 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 18 december 2006 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Van Oudendijck Hans, Lemmens Jozef, Van Den Eynde Lieve, Wellens Sonja, Roevens Lutgarde,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 19 mei 2009:

Verslag van de publieke vergadering van 19 mei 2009: Verslag van de publieke vergadering van 19 mei 2009: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Vandecruys Martina, Peeters Sofie, Roevens Lutgarde, Van Regenmortel

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 19 april 2011:

Verslag van de publieke vergadering van 19 april 2011: Verslag van de publieke vergadering van 19 april 2011: Aanwezig te 19.30 uur: Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Vervoort Anne-Marie, Lemmens Jozef, Holemans Emiel, Vandecruys Martina, Roevens Lutgarde,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 20 februari 2007 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 20 februari 2007 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 20 februari 2007 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, voorzitter, Boeckxstaens Veerle, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Roevens Lutgarde, Van Regenmortel

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement, Boddez B. bestuurssecretarissen.

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement, Boddez B. bestuurssecretarissen. Z I T T I N G V A N 27.12.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 19 oktober 2010:

Verslag van de publieke vergadering van 19 oktober 2010: Verslag van de publieke vergadering van 19 oktober 2010: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Holemans Emiel, Peeters Sofie, Vandecruys Martina, Roevens Lutgarde,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012: Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, dienstdoend voorzitter, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Peeters Sofie, Van Regenmortel Ronald, Holemans

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 19 januari 2010:

Verslag van de publieke vergadering van 19 januari 2010: Verslag van de publieke vergadering van 19 januari 2010: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Peeters Sofie, Van Regenmortel Ronald, Vandecruys Martina, Vervoort

Nadere informatie

OCMW Lede - Beleidsnota 2010. Sociale dienstverlening. Financiële steun

OCMW Lede - Beleidsnota 2010. Sociale dienstverlening. Financiële steun OCMW Lede - Beleidsnota 2010 Deze beleidsnota hoort bij het budget 2010. Dit budget maakt deel uit van het financieel meerjarenplan 2008-2012. Het opgemaakte budget 2010 past binnen de opgemaakte meerjarenplanning

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 21 juni 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 21 juni 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 21 juni 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Roevens Lutgarde, Van Den Bergh Willem

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, inzonderheid op artikel 5, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, inzonderheid op artikel 5, 1; Besluit van de Vlaamse Regering van 13 januari 2006 betreffende de boekhouding en het financieel verslag voor de voorzieningen in bepaalde sectoren van het beleidsdomein Welzijn, Volksgezondheid en Gezin

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 19 april 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 19 april 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 19 april 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Roevens Lutgarde, Van Den Bergh Willem,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

Herziening meerjarenplan

Herziening meerjarenplan Herziening meerjarenplan 2014 - OCMW Gingelom Secretaris: Marc Bovy Steenweg 111 Financieel beheerder: Frank Forier 3890 Gingelom Nis-code: 71017 Laatste budgettaire journaalnummer : 000273 Herziening

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 21 februari 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 21 februari 2012: Verslag van de publieke vergadering van 21 februari 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, dienstdoend voorzitter, Lemmens Jozef, Van Regenmortel Ronald, Peeters Sofie, Vandecruys Martina, Roevens

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 21 februari 2005 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 21 februari 2005 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 21 februari 2005 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Verbraecken Monique, Roevens Lutgarde,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

ZITTING VAN 2 JUNI 2014

ZITTING VAN 2 JUNI 2014 ZITTING VAN 2 JUNI 2014 Aanwezig: Katrien Vandecasteele, voorzitter; Kurt Windels, burgemeester (vanaf punt 12); Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries Couckuyt, Fien Debeuf,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 17 mei 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 17 mei 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 17 mei 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Roevens Lutgarde, Van Den Bergh Willem,

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

LIJST DER BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN OPENBARE ZITTING VAN 15 DECEMBER 2011

LIJST DER BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN OPENBARE ZITTING VAN 15 DECEMBER 2011 Ref. BB/1-455 LIJST DER BESLUITEN GENOMEN DOOR DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN OPENBARE ZITTING VAN 15 DECEMBER 2011 001 Notulen van de openbare vergadering van 24 november 2011 De notulen van

Nadere informatie

VR DOC.1026/1

VR DOC.1026/1 VR 2016 3009 DOC.1026/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 37, 40 en 43 van

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

13526 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

13526 MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 13526 MONITEUR BELGE 13.03.2007 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 2 de volgende benamingen worden toegevoegd : onder de rubriek Elektriciteit/Elektronica : «Installateur alarminstallaties»; het aanbod van deze

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013

BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013 BESTUURSAKKOORD TUSSEN GEMEENTE EN OCMW NEVELE 2008-2013 De gemeente en het OCMW van Nevele komen overeen om een lokaal geïntegreerd welzijnsbeleid te voeren. Daartoe worden volgende afspraken gemaakt.

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 15 februari 2016:

Verslag van de publieke vergadering van 15 februari 2016: Verslag van de publieke vergadering van 15 februari 2016: Aanwezig om 19.00 uur: Verelst Leo, voorzitter, Lemmens Stijn, Roevens Lutgarde, Nicole Daems, Van Dyck Wendy, Scheers Tom, Vandecruys Marita,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 22 maart 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 22 maart 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 22 maart 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Van Den Bergh Willem, Verbraecken

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 20 februari 2006 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 20 februari 2006 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 20 februari 2006 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Roevens Lutgarde, Verbraecken

Nadere informatie

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013

RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 RAAD VAN 3 DECEMBER 2013 Aanwezig: Mevr. M. Robberechts, Voorzitter; dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. P. Van Cauwenberghe, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. N.

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012: Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, dienstdoend voorzitter, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Peeters Sofie, Van Regenmortel Ronald, Holemans

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 24 januari 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 24 januari 2012: Verslag van de publieke vergadering van 24 januari 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Van Regenmortel Ronald, Peeters Sofie, Vandecruys Martina, Roevens

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Dagorde Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Datum zitting 26/11/2014 Aanvangsuur zitting 19:00 OPENBARE VERGADERING

Dagorde Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Datum zitting 26/11/2014 Aanvangsuur zitting 19:00 OPENBARE VERGADERING Dagorde Raad voor Maatschappelijk Welzijn Datum zitting 26/11/2014 Aanvangsuur zitting 19:00 Locatie Raadzaal OPENBARE VERGADERING NOTULEN VAN DE VORIGE VERGADERING 01 GOEDKEURING NOTULEN OPENBARE VERGADERING

Nadere informatie

Werking / dienstverlening OCMW Tielt Winge

Werking / dienstverlening OCMW Tielt Winge Werking / dienstverlening OCMW Tielt Winge Deze nota is tot stand gekomen met gegevens en informatie op basis van het jaarverslag 2010. I. Werking Personeel Vastbenoemden : 20 7 voltijdse 13 deeltijdse

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 12 december 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Wendy Van Dyck, raadslid; de

Nadere informatie

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN De voorzitter van de raad voor maatschappelijk welzijn verzoekt de raad voor maatschappelijk welzijn voor de éérste maal met volgende agendapunten

Nadere informatie

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden

AGENDA OPENBARE ZITTING. 12 februari 2013. Aan de raadsleden 12 februari 2013 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op 21 februari 2013 om 20u in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Verslag OCMW-raad Hugo Cornelis

Verslag OCMW-raad Hugo Cornelis Verslag OCMW-raad 15/11/2017 1. Goedkeuring verslag vergadering 18/10/2017 openbaar gedeelte De OCMW-raad wordt gevraagd het verslag van de vergadering 18/10/2017 openbaar gedeelte goed te keuren. Goedgekeurd

Nadere informatie

besluit (30 augustus 2012). Na het verstrijken van deze termijn kan aan de Ontvanger kwijting worden verleend. Kennisname.

besluit (30 augustus 2012). Na het verstrijken van deze termijn kan aan de Ontvanger kwijting worden verleend. Kennisname. OCMW Waasmunster RD 2012/6 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 19 september 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) 11.1. Sociale kruidenier

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karlien, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 20 december 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 20 december 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 20 december 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Roevens Lutgarde, Van Den Bergh

Nadere informatie

OCMW Lede - Beleidsnota 2009. Sociale dienstverlening. Financiële steun. Tewerkstelling

OCMW Lede - Beleidsnota 2009. Sociale dienstverlening. Financiële steun. Tewerkstelling OCMW Lede - Beleidsnota 2009 Deze beleidsnota hoort bij het budget 2009. Dit budget maakt deel uit van het financieel meerjarenplan 2008-2012. Het opgemaakte budget 2009 past binnen de opgemaakte meerjarenplanning

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp OCMW. Kennisneming van het budget van het OCMW voor het

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 05 januari 2015:

Verslag van de publieke vergadering van 05 januari 2015: Verslag van de publieke vergadering van 05 januari 2015: Aanwezig om 19.30 uur: Verelst Leo, voorzitter, Lemmens Stijn, Roevens Lutgarde, Nicole Daems, Van Dyck Wendy, Scheers Tom, Vandecruys Marita, Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 FEBRUARI 2009.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 FEBRUARI 2009. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 FEBRUARI 2009. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering betreffende de Vlaamse Raad voor Welzijn, Volksgezondheid

Nadere informatie

VR DOC.0356/1BIS

VR DOC.0356/1BIS VR 2017 2104 DOC.0356/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van het

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp OCMW. Kennisneming van de actualisatie van het budget

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

Geconsolideerd. Jaarbudget Jaarrekening Verschil. Berekening Resultaat op kasbasis. Totaal resultaat boekjaar -72.247,00-79.804,78-7.

Geconsolideerd. Jaarbudget Jaarrekening Verschil. Berekening Resultaat op kasbasis. Totaal resultaat boekjaar -72.247,00-79.804,78-7. OCMW PEPINGEN JAARREKENING BOEKJAAR 2014 VERKLARING VOOR DE BELANGRIJKE VERSCHILLEN TUSSEN DE GEREALISEERDE EN DE GEBUDGETTEERDE ONTVANGSTEN EN UITGAVEN/ GLOBALE BESPREKING Geconsolideerd Het totaal kasresultaat

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802750 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs Gent Jaarrekening 2017

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 17 juli 2007 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 17 juli 2007 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 17 juli 2007 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, voorzitter, Boeckxstaens Veerle, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Roevens Lutgarde, Van Regenmortel

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 augustus 2015 Notule OPENBARE ZITTING BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG ALGEMEEN

Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 augustus 2015 Notule OPENBARE ZITTING BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG ALGEMEEN Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 24 augustus 2015 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Katrien Vandecasteele: voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/11/2017 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Roevens Svenja, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia,

Nadere informatie

VR DOC.0131/1

VR DOC.0131/1 VR 2019 0802 DOC.0131/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN ONDERWIJS NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot aanpassing van de vergoeding van de voorzitters, de leden

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst financiële dienst Volgnummer dossier Onderwerp OCMW. Kennisneming van het budget van het OCMW voor het

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord. Deel I: Krachtlijnen van de vernieuwing 1. Hoofdstuk 1: Situering van het OCMW naar vernieuwende aspecten 3

Inhoud. Voorwoord. Deel I: Krachtlijnen van de vernieuwing 1. Hoofdstuk 1: Situering van het OCMW naar vernieuwende aspecten 3 Inhoud Voorwoord V Deel I: Krachtlijnen van de vernieuwing 1 Hoofdstuk 1: Situering van het OCMW naar vernieuwende aspecten 3 1. Inleiding 3 2. Structuur van het Organieke Decreet 3 3. Krachtlijnen van

Nadere informatie

OCMW GROBBENDONK GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 09/01/2012 PUBLIEKE ZITTING

OCMW GROBBENDONK GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 09/01/2012 PUBLIEKE ZITTING 1 OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN OCMW GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 09/01/2012 PUBLIEKE ZITTING Aanwezig: Delen Simonne - Voorzitter Geyselings Carine, Van Goubergen Willy,

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: S. Smeulders, H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, leden

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 22 februari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

Besluit: Unaniem Enig art. - Het verslag van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 december 2015 wordt goedgekeurd.

Besluit: Unaniem Enig art. - Het verslag van de openbare zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 december 2015 wordt goedgekeurd. OCMW-raad maandag 18 januari 2016 Aanwezig: Herman Himpens, OCMW-voorzitter Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Carl Desaever, Els Sarazyn, Marie-Paule Somers, Lieven Vandenbroucke, Ester Vanparys, Filip

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 28 maart 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; de heer

Nadere informatie

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN BELGISCH STAATSBLAD 11.09.2002 MONITEUR BELGE 40239 GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 03 november 2014:

Verslag van de publieke vergadering van 03 november 2014: Verslag van de publieke vergadering van 03 november 2014: Aanwezig om 19.30 uur: Verelst Leo, voorzitter, Lemmens Stijn, Roevens Lutgarde, Nicole Daems, Van Dyck Wendy, Scheers Tom, Vandecruys Marita,

Nadere informatie

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN, NOTA AAN DE LEDEN VAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 18 van het ministerieel

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 27 februari 2018 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 27 februari 2018 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 27 februari 2018 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie