Verslag van de vergadering van 17 juli 2007 openbare zitting:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag van de vergadering van 17 juli 2007 openbare zitting:"

Transcriptie

1 Verslag van de vergadering van 17 juli 2007 openbare zitting: Aanwezig te uur: MM. Van Looy Luc, voorzitter, Boeckxstaens Veerle, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Roevens Lutgarde, Van Regenmortel Ronald, Van Wunsel Ingrid, Vandecruys Martina, Verelst Leo en Vervoort Anne-Marie, raadsleden, Schoofs Louis, secretaris en Leysen Karine, ontvanger. Verontschuldigd: Mw. Sels Ritta, raadslid. 1. Verslag van de vergadering van 19 juni openbare zitting - goedkeuring: Neemt kennis van het verslag van de vergadering van 19 juni 2007, openbare zitting, en beslist dit zonder enige bemerking goed te keuren. 2. Openverklaring van halftijdse betrekking van gesco-poetshulp voor onbepaalde duur: Gelet op de aanwerving met ingang van 01 januari 1985 van mevrouw Torfs Irena als gesco-poetsvrouw met halftijdse dienstbetrekking voor een onbepaalde duur bij het OCMW van Nijlen; Overwegende dat mevrouw Torfs Irena met ingang op pensioen gaat; Overwegende dat er derhalve per één halftijdse betrekking van gesco poetshulp voor onbepaalde duur vacant is; Overwegende dat de aanwerving van deze halftijdse gesco poetshulp dringend en noodzakelijk is gelet op de lange wachtlijst van aanvragen voor poetshulp; Overwegende dat normaliter twee halftijdse gesco-poetsvrouwen met ingang van overgaan naar contractueel dienstverband voor onbepaalde duur waardoor er in totaal drie halftijdse betrekkingen van gesco-poetshulpen voor onbepaalde duur vacant worden; Overwegende dat deze openverklaring aan het publiek zal worden bekendgemaakt via publicatie in "JOBAT", in "VACATURE", in de "WIScomputer van de VDAB en in het plaatselijk weekblad "Streekkrant", evenals door middel van aanplakbiljetten op de zetel van het OCMW te Kessel, op het dienstencentrum te Bevel en op het gemeentehuis van Nijlen; Gelet op de artikelen 42 en 43 van de organieke wet van 08 juli 1976; Besluit met éénparigheid van stemmen: Art.1 Maximaal drie halftijdse betrekkingen van poetshulp in gesco-dienstverband (E1-E3) voor de poetsdienst (thuishulp) bij het OCMW van Nijlen open te verklaren onder volgende voorwaarden:

2 1. De Belgische nationaliteit bezitten of onderdaan zijn van een lidstaat van de E.U.. 2. Minimum 18 jaar oud zijn op de datum van afsluiting van de kandidatenlijst. 3. Mannelijke kandidaten moeten voldaan hebben aan de dienst- Plichtwetten (indien van toepassing). 4. Van goed gedrag en zeden zijn. 5. Vrij zijn van ziekten en lichaamsgebreken onverenigbaar met de uitoefening van de betrekking. Dit zal moeten blijken uit een geneeskundig getuigschrift afgeleverd door de arbeidsgeneesheer van het OCMW van Nijlen. 6. De aanwerving gebeurt met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur waarin een proeftijd van 14 dagen wordt voorzien. 7. Er zijn geen diplomavereisten. 8. De schriftelijke aanvraag dient gericht aan de voorzitter van het OCMW, vergezeld van volgende bewijsstukken: - getuigschrift van goed gedrag en zeden; - desgevallend militiegetuigschrift. 9. Slagen in een sollicitatie- of bekwaamheidsproef. 10.Voorwaarden van kracht gedurende de ganse bestuurlijke loopbaan: a) verbod handel te drijven, hetzij in eigen naam, hetzij door tussenkomst van derden; b) verbod enige bijbediening of bijwerk uit te oefenen, tenzij mits machtiging van het OCMW-bestuur dewelke ten allen tijde kan ingetrokken worden; c) alle werkzaamheden, behorend tot of aanleunend bij de voorziene taken en voorzien in het personeelsstatuut, kunnen worden opgelegd. 11. Er wordt voor de in de sollicitatie- of bekwaamheidsproef geslaagde kandidaten tevens een werfreserve aangelegd geldig voor een periode van twee jaren. Wanneer een kandidaat van de werfreserve wordt verzocht in dienst te treden bij het OCMW van Nijlen, wordt deze bij een weigering onmiddellijk van de desbetreffende lijst verwijderd. Het strekt tevens tot aanbeveling dat de kandidaten: - zouden beschikken over een rijbewijs categorie B en over een eigen vervoermiddel; - zouden wonen in groot-nijlen of binnen een straal van 15 kilometer van Nijlen-centrum. De kandidaturen moeten bij aangetekend schrijven, vergezeld van de nodige bewijsstukken, gericht worden aan de voorzitter van het OCMW van Nijlen, de heer Luc Van Looy, p/a Kessel-dorp 54 te 2560 Kessel, uiterlijk op 21 september 2007.

3 Art.2 Dit besluit zal ter kennis worden gebracht van het schepencollege en van de heer Gouverneur. 3. Openverklaring van vier halftijdse betrekkingen van contractuele poetshulp voor onbepaalde duur: Gelet op het raadsbesluit van 23 mei 2005, houdende wijziging en hernieuwde vaststellig van de personeelsformatie van het OCMW van Nijlen, zoals op 25 mei 2005 voor verder gevolg toegestuurd aan de heer Provinciegouverneur en aan het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Toezicht OCMW-personeel; Overwegende dat deze nieuwe personeelsformatie onder meer voorziet in zes halftijdse betrekkingen van poetshulp in contractueel dienstverband (E1-E3); Gelet op het voorstel van de voorzitter om zo vlug als mogelijk over te gaan tot de invulling van vier vacante betrekkingen van halftijdse poetshulp in contractueel dienstverband, gelet op de lange wachtlijst voor deze thuishulp; Overwegende dat hiervoor reeds gunstig advies werd verleend in het overlegcomité gemeente-ocmw van 07 maart 2005; Gelet op het protocol van het onderhandelingscomité met de vakbonden van het personeel van 30 maart 2005, houdende gunstig advies; Gelet op het raadsbesluit van 18 juli 2005, houdende de vaststelling van de aanwervingsvoorwaarden voor halftijdse poetshulpen in contractueel dienstverband bij het OCMW van Nijlen; Overwegende dat er nog vier kandidaten op de lijst van de werfreserve van staan en deze voorrang moeten krijgen, gelet op de geldigheid voor een periode van twee jaren; Overwegende dat eerst dient nagegaan te worden of deze vier kandidaten in dienst willen treden; Overwegende dat deze openverklaring aan het publiek zal worden bekendgemaakt via publicatie in "JOBAT", in "VACATURE", in de "WIScomputer van de VDAB en in het plaatselijk weekblad "Streekkrant", evenals door middel van aanplakbiljetten op de zetel van het OCMW te Kessel, op het dienstencentrum te Bevel en op het gemeentehuis van Nijlen; Gelet op de artikelen 42 en 43 van de organieke wet van 08 juli 1976; Besluit met éénparigheid van stemmen: Art.1 Maximaal vier halftijdse betrekkingen van poetshulp in contractueel dienstverband (E1-E3) voor de poetsdienst (thuishulp) bij het OCMW van Nijlen open te verklaren onder volgende voorwaarden: 1. De Belgische nationaliteit bezitten of onderdaan zijn van een lidstaat van de E.U..

4 2. Minimum 18 jaar oud zijn op de datum van afsluiting van de kandidatenlijst. 3. Mannelijke kandidaten moeten voldaan hebben aan de dienstplichtwetten. 4. Van goed gedrag en zeden zijn. 5. Vrij zijn van ziekten en lichaamsgebreken onverenigbaar met de uitoefening van de betrekking. Dit zal moeten blijken uit een geneeskundig getuigschrift afgeleverd door de arbeidsgeneesheer van het OCMW van Nijlen. 6. De aanwerving gebeurt met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur waarin een proeftijd van 14 dagen wordt voorzien. 7. Er zijn geen diplomavereisten. 8. De schriftelijke aanvraag dient gericht aan de voorzitter van het OCMW, vergezeld van volgende bewijsstukken: - getuigschrift van goed gedrag en zeden; - desgevallend militiegetuigschrift. 9. Slagen in een sollicitatie- of bekwaamheidsproef. 10.Voorwaarden van kracht gedurende de ganse bestuurlijke loopbaan: a) verbod handel te drijven, hetzij in eigen naam, hetzij door tussenkomst van derden; b) verbod enige bijbediening of bijwerk uit te oefenen, tenzij mits machtiging van het OCMW-bestuur dewelke ten allen tijde kan ingetrokken worden; c) alle werkzaamheden, behorend tot of aanleunend bij de voorziene taken en voorzien in het personeelsstatuut, kunnen worden opgelegd. 11. Er wordt voor de in het examen geslaagde kandidaten tevens een werfreserve aangelegd geldig voor een periode van twee jaren. Wanneer een kandidaat van de werfreserve wordt verzocht in dienst te treden bij het OCMW van Nijlen, wordt deze bij een weigering onmiddellijk van de desbetreffende lijst verwijderd. Het strekt tevens tot aanbeveling dat de kandidaten: - zouden beschikken over een rijbewijs categorie B en over een eigen vervoermiddel; - zouden wonen in groot-nijlen of binnen een straal van 15 kilometer van Nijlen-centrum. De kandidaturen moeten bij aangetekend schrijven, vergezeld van de nodige bewijsstukken, gericht worden aan de voorzitter van het OCMW van Nijlen, de heer Luc Van Looy, p/a Kessel-dorp 54 te 2560 Kessel, uiterlijk op 21 september Art.2 Dit besluit zal ter kennis worden gebracht van het schepencollege en van de heer Gouverneur.

5 4. Openverklaring van één voltijdse betrekking van maatschappelijk werk(st)er in vast dienstverband: Gelet op het ministerieel besluit van 06 augustus 1999 houdende goedkeuring van het raadsbesluit van 17 mei 1999 houdende vaststelling van de nieuwe personeelsformatie van het OCMW van Nijlen in toepassing van het sectoraal akkoord van 18 juni 1993; Gelet op het ministerieel besluit van 23 februari 2001 houdende goedkeuring van het raadsbesluit van 18 december 2000 houdende vaststelling van de nieuwe personeelsformatie van het OCMW van Nijlen; Overwegende dat de personeelsformatie onder meer voorziet in één voltijdse betrekking van maatschappelijk werk(st)er sociale dienst in vast dienstverband (B1-B3); Gelet op het voorstel van de voorzitter om dan ook zo vlug als mogelijk over te gaan tot de aanwerving van een maatschappelijk werk- (st)er sociale dienst, aangezien deze indiensttreding reeds geruime tijd is voorzien; Gelet op het raadsbesluit van 17 september 2001, houdende de vaststelling van de aanwervings- en benoemingsvoorwaarden voor maatschappelijk werk(st)er sociale dienst bij het OCMW van Nijlen; Overwegende dat de openverklaring aan het publiek zal worden bekendgemaakt via publicatie in Vacature, en Streekkrant, evenals door middel van aanplakbiljetten op de zetel van het OCMW te Kessel en op het gemeentehuis te Nijlen, en dit gedurende een drietal weken; Gelet op de artikelen 42 en 43 van de organieke wet van 08 juli 1976; Besluit: met éénparigheid van stemmen: Art.1 Eén voltijdse betrekking van maatschappelijk werk(st)er sociale dienst in vast dienstverband (B1-B3) bij het OCMW van Nijlen open te verklaren onder volgende voorwaarden: 1. De Belgische nationaliteit bezitten of onderdaan zijn van een lidstaat van de E.U.. 2. Minimum 21 jaar oud zijn op de datum van afsluiting van de kandidatenlijst. 3. Mannelijke kandidaten moeten voldaan hebben aan de dienstplichtwetten. 4. Van goed gedrag en zeden zijn. 5. Vrij zijn van ziekten en lichaamsgebreken onverenigbaar met de uitoefening van de betrekking. Dit zal moeten blijken uit een geneeskundig getuigschrift afgeleverd door de arbeidsgeneesheer van het OCMW van Nijlen.

6 6. De vaste benoeming gebeurt na een proeftijd van één jaar. 7. De kandidaten dienen houder te zijn van het diploma zoals voorzien bij de benoemingsvoorwaarden voor maatschappelijk werk(st)er in de openbare centra voor maatschappelijk welzijn zoals vastgesteld bij Koninklijk Besluit van 09 maart 1977 : - hetzij van een diploma van maatschappelijk assistent(e) voorzien bij de wet van tot bescherming van de titel van maatschappelijk assistent(e); - hetzij van een diploma van gegradueerde sociale verpleger/ verpleegster voorzien bij K.B. van houdende vaststelling van de voorwaarden waaronder het diploma van vroedvrouw, verpleger of verpleegster wordt toegekend, gewijzigd door het K.B. van ; - hetzij drager van een titel die met toepassing van art.25,3 van het bovenvermeld K.B. van met het diploma van gegradueerde sociale verpleger/verpleegster werd gelijkgesteld; - hetzij van een buitenlands diploma gelijkwaardig verklaard met een der bovenbedoelde. 8. De schriftelijke aanvraag dient gericht aan de voorzitter van het OCMW, vergezeld van volgende bewijsstukken: - getuigschrift van goed gedrag en zeden; - gelegaliseerd afschrift van het diploma of van het voorlopig getuigschrift; - desgevallend militiegetuigschrift. 9. Slagen in een bekwaamheidsproef. 10. Voorwaarden van kracht gedurende de ganse bestuurlijke loopbaan : a) verbod handel te drijven, hetzij in eigen naam, hetzij door tussenkomst van derden; b) verbod enige bijbediening of bijwerk uit te oefenen, tenzij mits machtiging van het OCMW-bestuur dewelke ten allen tijde kan ingetrokken worden; c) alle werkzaamheden, behorend tot of aanleunend bij de voorziene taken en voorzien in het personeelsstatuut, kunnen worden opgelegd. Het strekt tevens tot aanbeveling dat de kandidaten: - zouden beschikken over een rijbewijs categorie B en over een eigen vervoermiddel; - zouden wonen in groot-nijlen of binnen een straal van 15 kilometer van Nijlen centrum. De kandidaturen moeten bij aangetekend schrijven, vergezeld van de nodige bewijsstukken, gericht worden aan de heer Voorzitter van het OCMW Nijlen, Luc Van Looy, p/a Kessel-Dorp 54 te 2560 Kessel, uiterlijk op ; Art.2 Dit besluit zal ter kennis worden gebracht van het schepencollege en van de heer Gouverneur. 5. Dienst warme maaltijden aan huis: aanduiding nieuwe leverancier:

7 Gelet op het raadsbesluit van 17 april 2007 om de huidige overeenkomst met ISS Catering, Steenstraat 20/1 te 1800 Vilvoorde, op te zeggen aangezien zij met ingang van geen warme maaltijden meer kunnen leveren en zo vlug als mogelijk over te gaan tot een beperkte offerteaanvraag bij enkele andere traiteurs die warme maaltijden aan huis kunnen leveren. Overwegende dat aan een zestal firma s een prijsofferte werd gevraagd, nl. aan: - VERESTO, Lammerdries 17/E te 2250 Olen; - traiteur Derkinderen bvba, Victor Heylenlei 41 te 2530 Boechout; - traiteur Goossens bvba, Abeelstraat 2/a te 2580 Putte; - De Ster bvba, Deurnestraat 68/74 te 2640 Mortsel; - PAMA traiteurservice, s Herenbaan 316 te 2840 Ranst; - SODEXHO België nv, Charles Lemairestraat 1 te 1160 Brussel; Overwegende dat volgende prijsoffertes werden ingestuurd: 1) VERESTO: - gewone maaltijd: 5,27 euro per maaltijd; - dieetmaaltijd: 5,77 euro per maaltijd. - extra soep of dessert: 0,81 euro per portie. Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW. 2) traiteur Derkinderen: - gewone maaltijd: 5,70 euro per maaltijd; - dieetmaaltijd: 6,30 euro per maaltijd. Alle prijzen zijn exclusief 6% BTW. 3) SODEXHO België: - gewone en dieetmaaltijd: 6,30 euro per maaltijd (BTW inclusief) Overwegende dat er door het OCMW van Nijlen in 2006 in totaal maaltijden werden bedeeld, zijnde gewone maaltijden en dieetmaaltijden; Overwegende dat VERESTO op jaarbasis 9.330,05 euro goedkoper is dan Derkinderen en ,65 euro goedkoper dan SODEXHO; Gelet op Wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, zoals tot op heden gewijzigd, inzonderheid artikel 19; Besluit: Art.1 - De opdracht tot levering en bedéling van warme maaltijden aan de cliënten van het OCMW van Nijlen met ingang van voor onbepaalde duur te gunnen aan de firma VERESTO, Lammerdries 17/E te 2250 Olen, dit overeenkomstig de in de prijsofferte gestipuleerde voorwaarden. Art.2 Dit besluit zal ter kennis worden gebracht van het schepencollege en van de heer Gouverneur. 6. Jaarverslag 2006 dienst rechtshulp OCMW: Neemt kennis van het jaarverslag 2006 van de dienst rechtshulp van het OCMW van Nijlen. Er waren 121 dossiers en er werden 183 probleemsituaties voorgelegd in het jaar Er werden vragen gesteld die verband houden met familierecht, contracten, zakenrecht,

8 sociaal recht, strafrecht, gerechtelijk recht, publiek- en administratief recht en fiscaal- en handelsrecht. In het kader van de schuldbemiddelingsproblematiek werd in 80 dossiers beroep gedaan op de juridische dienst, dit varieert van advies geven tot het opstellen van brieven en telefonische contacten met schuldeisers, deurwaarders en verhuurders. In 38 dossiers werd vanuit de sociale dienst vragen gesteld aan de juridische dienst. In twee dossiers waarin het OCMW van Nijlen betrokken is als partij werd beroep gedaan op de juridische dienst om voor de rechtbank een procedure op te starten en te voeren. 7. NOB Jaarrekening 2005 OCMW: melding goedkeuring door de heer Gouverneur en verlenen van kwijting aan ontvanger: Gelet op de organieke wet van 08 juli 1976 betreffende de OCMW s, inzonderheid op artikel 89 2, 2 de lid, dat onder andere bepaalt dat de Raad voor Maatschappelijk Welzijn aan de ontvanger kwijting kan verlenen na het verstrijken van de termijn bedoeld in artikel 90 2; Gelet op het besluit van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 19 juni 2006 houdende vaststelling van de jaarrekening 2005 van het OCMW van Nijlen; Gelet op het goedkeuringsbesluit van de heer Gouverneur der provincie Antwerpen over de jaarrekening 2005 op datum van 15 juni 2007; Overwegende dat de externe auditcommissie op 05 juni 2007 een positief verslag uitbracht over de jaarrekening 2005 van het OCMW van Nijlen; Besluit met éénparigheid van stemmen: Art.1 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW van Nijlen verleent kwijting aan mevrouw Karine Leysen, ontvanger, over de afgelegde rekening van het jaar Art.2 Onderhavig besluit zal door middel van de lijst bedoeld in artikel 111, 1, van de OCMW-wet ter kennis worden gebracht van het schepencollege en van de heer Gouverneur. 8. Mededelingen allerlei: 1) Jaarverslag: Neemt kennis van het jaarverslag 2006 van Familiehulp vzw, Koningsstraat 306 te 1210 Brussel. 2) Aanvraag gemeentelijke toelage:

9 Neemt kennis van de nota van het schepencollege van Nijlen waarbij deze een schrijven overmaken van tele-onthaal Antwerpen vzw, telefonische dienst voor hulpverlening in levensmoeilijkheden, postbus 246 te 2000 Antwerpen, waarbij deze om een gemeentelijke subsidie verzoeken; Besluit: Aan voornoemde dienst geen financiële tussenkomst te kunnen verlenen, maar altijd bereid te zijn enige financiële tussenkomst in overweging te nemen indien de er begeleide inwoners van Nijlen onvermogend of behoeftig zouden zijn. 3) Verhoging ligdagprijs geriatrisch centrum Damiaan te Tremelo: Neemt kennis van het schrijven d.d vanwege het geriatrisch centrum Damiaan, Pater Damiaanstraat 39 te 3120 Tremelo, houdende de mededeling dat hen door het besluit van de Vlaamse Overheid van de toelating werd verleend om de dagonderhoudsprijs te koppelen aan de stijging van de index, en de dagprijzen met ingang van 01 juli 2007 te verhogen naar: - van 41,76 euro tot 49,99 euro per dag voor een éénpersoonskamer; - van 37,65 euro tot 47,93 euro per dag voor een tweepersoonskamer. 4) Rechtszaak juridische dienst: Neemt kennis van het vonnis d.d van de Rechtbank van Eerste Aanleg van Turnhout omtrent het dossier betreffende de stopzetting van de samenwerkingsovereenkomst juridische hulpverlening/ rechtshulp met het OCMW van Herentals en de gevraagde schadevergoeding. De rechtbank oordeelde dat er van rechtsmisbruik geen sprake is en de vordering van het OCMW van Herentals dus ongegrond is. De kosten van het geding zijn ten laste van het OCMW van Herentals. 5) Wetgeving: Neemt kennis van het Besluit van de Vlaamse Regering d.d. 15 juni 2007 vanwege de heer Yves Leterme, minister-president van de Vlaamse Regering, houdende vaststelling van de tuchtprocedure voor de mandatarissen in uitvoering van artikelen 71 en 274 van het gemeentedecreet, artikel 21ter van de OCMW-wet en artikel 69 van het provinciedecreet. 6) Verslag stuurgroepvergadering arbeidstrajectbegeleiding: Neemt kennis van het verslag van de stuurgroepvergadering d.d van de intergemeentelijke dienst voor bovenlokale arbeidstrajectbegeleiding; Overwegende dat op datum van officieel bevestigd werd door de Cel Sociale Economie dat de cluster voor bovenlokale

10 arbeidstrajectbegeleiding een contingent van 10 arbeidsplaatsen toegewezen krijgt; Gelet op het voorstel van de secretaris om akkoord te gaan met de afstand van twee arbeidsplaatsen in het kader van de Cel Sociale Economie aan het cluster-contingent van de intergemeentelijke dienst voor bovenlokale arbeidstrajectbegeleiding; Overwegende dat alle aanwezige raadsleden hiermee akkoord gaan; Besluit: Akkoord te gaan met het voorstel van de secretaris en akkoord te gaan met de afstand van twee arbeidsplaatsen in het kader van de Cel Sociale Economie aan het cluster-contingent van de intergemeentelijke dienst voor bovenlokale arbeidstrajectbegeleiding. 9. Lokaal sociaal beleidsplan: aanduiding leden stuurgroep: Overwegende dat het decreet betreffende het Lokaal Sociaal Beleid OCMW s en gemeenten verplicht tot de opmaak van een gezamenlijk Lokaal Sociaal Beleidsplan vanaf 2005; Overwegende dat in de publieke raadszitting van 19 april 2004 het voorstel van de voorzitter werd goedgekeurd om over te gaan tot de oprichting van een werkgroep OCMW-gemeente om deze taak voor te bereiden, zodat tot de concrete opmaak van dit beleidsplan kon worden overgegaan; Overwegende dat naar aanleiding van de nieuwe legislatuur dient overgegaan te worden tot de aanduiding van nieuwe leden in de stuurgroep van het Lokaal Sociaal Beleid, zoals voorgesteld door raadslid Anne-Marie Vervoort; Gelet op het voorstel van voorzitter Luc Van Looy om de leden van het vast bureau aan te duiden als afgevaardigden in de stuurgroep van het Lokaal Sociaal Beleid, met name de heer Luc Van Looy, de heer Leo Verelst, mevrouw Boeckxstaens Veerle en mevrouw Vervoort Anne-Marie; Overwegende dat alle aanwezige raadsleden met voornoemd voorstel akkoord gaan; Besluit: Art.1 Als leden van de stuurgroep voor het opmaken van een lokaal sociaal beleidsplan in het kader van het decreet Lokaal Sociaal Beleid voor het OCMW van Nijlen aan te duiden: de voorzitter Luc VAN LOOY, raadsleden Leo VERELST, Veerle BOECKXSTAENS, Anne-Marie VERVOORT en secretaris Louis SCHOOFS. Art.2 Dit besluit zal ter kennis worden gebracht van het schepencollege. De voorzitter verklaart de publieke zitting voor gesloten om uur.

11 De secretaris, De voorzitter,

Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2007

Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2007 Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2007 Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, voorzitter, Verelst Leo, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Roevens Lutgarde, Van Regenmortel

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 20 februari 2007 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 20 februari 2007 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 20 februari 2007 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, voorzitter, Boeckxstaens Veerle, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Roevens Lutgarde, Van Regenmortel

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008:

Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008: Verslag van de publieke vergadering van 22 januari 2008: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, Holemans Emiel, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Roevens Lutgarde, Sels Ritta, Boeckxstaens Veerle, Van

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 21 december 2010:

Verslag van de publieke vergadering van 21 december 2010: Verslag van de publieke vergadering van 21 december 2010: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Holemans Emiel, Peeters Sofie, Vandecruys Martina, Roevens Lutgarde,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2012: Verslag van de publieke vergadering van 18 september 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Van Regenmortel Ronald, Peeters Sofie, Holemans Emiel, Vandecruys

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 19 april 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 19 april 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 19 april 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Roevens Lutgarde, Van Den Bergh Willem,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 19 mei 2009:

Verslag van de publieke vergadering van 19 mei 2009: Verslag van de publieke vergadering van 19 mei 2009: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Vandecruys Martina, Peeters Sofie, Roevens Lutgarde, Van Regenmortel

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 15 februari 2016:

Verslag van de publieke vergadering van 15 februari 2016: Verslag van de publieke vergadering van 15 februari 2016: Aanwezig om 19.00 uur: Verelst Leo, voorzitter, Lemmens Stijn, Roevens Lutgarde, Nicole Daems, Van Dyck Wendy, Scheers Tom, Vandecruys Marita,

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 09/10/2012 GOEDKEURING VAN DE NOTULEN OPENBARE ZITTING. Ondersteunende afdelingen

NOTULEN RAAD 09/10/2012 GOEDKEURING VAN DE NOTULEN OPENBARE ZITTING. Ondersteunende afdelingen NOTULEN RAAD 09/10/2012 Aanvang: 20:00 uur Aanwezig: Marie-Rose Harnie: voorzitter; Roger Bontridder, Gilbert Bosmans, Bertrand Demiddeleer, Wim Demuylder, Jeroen Hofmans, Marie-Jeanne Herremans,Nicky

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 18 december 2006 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 18 december 2006 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 18 december 2006 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Van Oudendijck Hans, Lemmens Jozef, Van Den Eynde Lieve, Wellens Sonja, Roevens Lutgarde,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018

OPENBARE VERGADERING. 1 Goedkeuring notulen openbare vergadering van 25 april 2018 Raad voor maatschappelijk welzijn 23 mei 2018 1/6 Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 23 mei 2018 Aanwezig: mevrouw Birgitt Carlier, OCMW-voorzitter; de heer Alois Van Grieken, raadslid;

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 20 december 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 20 december 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 20 december 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Roevens Lutgarde, Van Den Bergh

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 10 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 19 april 2011:

Verslag van de publieke vergadering van 19 april 2011: Verslag van de publieke vergadering van 19 april 2011: Aanwezig te 19.30 uur: Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Vervoort Anne-Marie, Lemmens Jozef, Holemans Emiel, Vandecruys Martina, Roevens Lutgarde,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 03 november 2014:

Verslag van de publieke vergadering van 03 november 2014: Verslag van de publieke vergadering van 03 november 2014: Aanwezig om 19.30 uur: Verelst Leo, voorzitter, Lemmens Stijn, Roevens Lutgarde, Nicole Daems, Van Dyck Wendy, Scheers Tom, Vandecruys Marita,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 22 maart 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 22 maart 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 22 maart 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Van Den Bergh Willem, Verbraecken

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 24 januari 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 24 januari 2012: Verslag van de publieke vergadering van 24 januari 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Van Regenmortel Ronald, Peeters Sofie, Vandecruys Martina, Roevens

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 22 september 2009:

Verslag van de publieke vergadering van 22 september 2009: Verslag van de publieke vergadering van 22 september 2009: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Van Regenmortel Ronald, Peeters Sofie, Roevens Lutgarde, Vandecruys

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-10-16 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 maart 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 23 maart 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 3 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 19 januari 2010:

Verslag van de publieke vergadering van 19 januari 2010: Verslag van de publieke vergadering van 19 januari 2010: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Verelst Leo, voorzitter, Van Looy Luc, Lemmens Jozef, Peeters Sofie, Van Regenmortel Ronald, Vandecruys Martina, Vervoort

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 28 april 2015 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: S. Smeulders, H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, leden

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 22 augustus 2005 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 22 augustus 2005 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 22 augustus 2005 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Wellens Sonja, Roevens Lutgarde, Van Den Bergh Willem, Van Mensel Myriam

Nadere informatie

Raad van 19 oktober 2011

Raad van 19 oktober 2011 Raad van 19 oktober 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe J.,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012: Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, dienstdoend voorzitter, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Peeters Sofie, Van Regenmortel Ronald, Holemans

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 2 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Annemie Vervoort, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

Raad van 25 mei Dagorde. Openbare zitting 1. Aanpassing dagprijs.

Raad van 25 mei Dagorde. Openbare zitting 1. Aanpassing dagprijs. Raad van 25 mei 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Töpke H., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I, Cromphout N. en L. Vanderlinden, leden;

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 25 januari 2010 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Ingrid VANDEN BERGHE, Alphonse VAN

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 21 juni 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 21 juni 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 21 juni 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Roevens Lutgarde, Van Den Bergh Willem

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, DE BRUYNE Patrick, VERZELE Jozef, DE FEYTER

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 05 januari 2015:

Verslag van de publieke vergadering van 05 januari 2015: Verslag van de publieke vergadering van 05 januari 2015: Aanwezig om 19.30 uur: Verelst Leo, voorzitter, Lemmens Stijn, Roevens Lutgarde, Nicole Daems, Van Dyck Wendy, Scheers Tom, Vandecruys Marita, Van

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 13 december 2016 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 03 januari 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

Gewone zitting van het vast bureau - OCMW op 07/05/2019

Gewone zitting van het vast bureau - OCMW op 07/05/2019 Gewone zitting van het vast bureau - OCMW op 07/05/2019 Aanwezig: J.M. Dedecker, burgemeester; T. Dedecker, H. Dierendonck, N. Lejaeghere, E. Van Muysewinkel, schepenen; D. Gilliaert, voorzitter BCSD;

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 26 mei 2015 Aanwezig: Verbist Els, voorzitter Janssens Sonja, ondervoorzitter Frans Rik, burgemeester Dorikens Herman, Janssens Jan, Maes Odette, Lietaer

Nadere informatie

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur

HD _RMW_00132 Aanstelling - fulltime medewerkersconsulent in contractueel dienstverband voor een periode van onbepaalde duur Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 19 september 2017 Verslag HD 1 2017_RMW_00131 OCMW en instellingen - Afname raamovereenkomst VVSG "Postdiensten voor Vlaamse lokale besturen" - Delegatiebevoegdheid

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 2. Goedkeuren van de wijzigingen aan de overeenkomst met IVIO voor de verkoop van restafvalzakken en PMD-zakken

OPENBARE ZITTING. 2. Goedkeuren van de wijzigingen aan de overeenkomst met IVIO voor de verkoop van restafvalzakken en PMD-zakken Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 31 mei 2016 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 08/09/2015 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, M. Declerck, J.M. Dedecker, D. Demarcke, L. Feys-Peelman, K. Devos, commissieleden

Nadere informatie

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk 2016/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure voor de aanleg van een werfreserve deskundige budgetbeheerder/multimedia coördinator

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 28 maart 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Nicole Daems, raadslid; de heer

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 21 februari 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 21 februari 2012: Verslag van de publieke vergadering van 21 februari 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, dienstdoend voorzitter, Lemmens Jozef, Van Regenmortel Ronald, Peeters Sofie, Vandecruys Martina, Roevens

Nadere informatie

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement, Boddez B. bestuurssecretarissen.

Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Opgeroepen : M.M. Wauters B. afdelingschef centraal departement, Boddez B. bestuurssecretarissen. Z I T T I N G V A N 27.12.2007 Aanwezig : M.M. De Smedt P. voorzitter, Van Gheit D. Herman S. Van de Perre A. Borms C. Verleysen A. Van Gijsegem G. De Vijlder C. Cooman G. Dooms J. De Gols M. De Boeck

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 15 oktober 2009 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. GEMEENTELIJK TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD

O N TWERP UITTREKSELS ZITTING RAAD O N TWERP 26.06.2006 UITTREKSELS ZITTING RAAD D.D. 26.06.2006 1. F I N A N C I E N 1. AANPASSEN VOLMACHTEN CENTRALISATIEREKENINGEN RUSTHUIZEN. ======================================================= Gelet

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 december 2011, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid VANDEN

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 SEPTEMBER 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Johan Everaerts, Jerry Janssens, Jozef Lemmens, Xavier Lesenne, Omer Mievis, Marlene Swinnen, Patrick Vansweevelt:

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van 17 mei 2004 openbare zitting:

Verslag van de vergadering van 17 mei 2004 openbare zitting: Verslag van de vergadering van 17 mei 2004 openbare zitting: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Vivet Paul, voorzitter, Lemmens Jozef, Vermeulen Sabine, Van Oudendijck Hans, Roevens Lutgarde, Van Den Bergh Willem,

Nadere informatie

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012:

Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012: Verslag van de publieke vergadering van 20 november 2012: Aanwezig te 19.30 uur: MM. Van Looy Luc, dienstdoend voorzitter, Lemmens Jozef, Vervoort Anne-Marie, Peeters Sofie, Van Regenmortel Ronald, Holemans

Nadere informatie

Raad van 25 februari 2013

Raad van 25 februari 2013 Raad van 25 februari 2013 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Henderickx S., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P.,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 FEBRUARI 2009.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 FEBRUARI 2009. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 FEBRUARI 2009. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 24 mei 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 24 mei 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 31 mei 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 10 FEBRUARI 2010. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. NEIRINCK Rita, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

5 schepen J. Vanhooren

5 schepen J. Vanhooren DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen J. Vanhooren Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier 9 Onderwerp Personeelsdienst. Openverklaring van de betrekking

Nadere informatie

Maria Lauryssen, Lien Boenders, Dave Hermans, Gert Peeters, Bérénice Storms, Wilfried Van Bavel, Martine Wilms en Leo Verboven Sven Brabants

Maria Lauryssen, Lien Boenders, Dave Hermans, Gert Peeters, Bérénice Storms, Wilfried Van Bavel, Martine Wilms en Leo Verboven Sven Brabants Zitting van de raad voor maatschappelijk welzijn van 1 april 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Wouter Patho Maria Lauryssen, Lien Boenders, Dave Hermans, Gert Peeters, Bérénice Storms, Wilfried

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Renaat RAES, Hubert SOENS, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Godelieve VAN EECKHOUT, Arlette DIERICKX, Filip DE SMEDT, Patrick

Nadere informatie

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017

VERGADERING RAAD OCMW VAN DINSDAG 30 mei 2017 AANVANG: Te 20:00 uur in de raadzaal Sociaal Huis, OCMW Wuustwezel AANWEZIG: De heer: G. Verelst, voorzitter mevrouwen: H. Hoeymans, M. Steyaert, J. Meirsman, M. Deruytter, A. Lostrie, L. Debaecke, leden

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Raad 24.11.2014. 1. Goedkeuring van het openbaar gedeelte van het verslag van 27.10.14.

Raad 24.11.2014. 1. Goedkeuring van het openbaar gedeelte van het verslag van 27.10.14. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 november 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Raad van 23 februari 2011

Raad van 23 februari 2011 Raad van 23 februari 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Töpke H., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I, Cromphout N. en L. Vanderlinden, leden;

Nadere informatie

FEDERAAL PARLEMENT EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN

FEDERAAL PARLEMENT EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN FEDERAAL PARLEMENT EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN VOLTIJDSE TWEETALIGE ARBEIDSGENEESHEREN Dienst Personeel en Sociale Zaken Examensecretariaat

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Conny Gevens, Joachim Lelièvre- Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 12 december 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Wendy Van Dyck, raadslid; de

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands, voor de aanwerving van

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

2015/21 DEEL I: AANWERVING

2015/21 DEEL I: AANWERVING 2015/21 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een bevorderingsprocedure, in het Nederlands, voor de aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van dinsdag 3 juli 2018 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 19 juni 2018 - OCMW-decreet

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 14 MEI 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karine, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/05/2014 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Beets Jozef, Noppen Hilde, Nys Hendrik, Poels Marleen, Trappeniers Hendrik, Vandeven Adelia, Wynants Christine,

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 619 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente Sint-Gillis-Waas OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van 22 december 2016 Aanwezig : De heer P. Buytaert, voorzitter

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 17/10/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 27 mei 2019

NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD. Zitting van maandag 27 mei 2019 NOTULEN OPENBARE ZITTING VAN DE OCMW-RAAD Zitting van maandag 27 mei 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Steven Vekeman, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Katelijne Scheirlinckx, Andre Eeman, schepenen;

Nadere informatie

OCMW-raad van 10 februari 2011

OCMW-raad van 10 februari 2011 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 23 april 2014

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 23 april 2014 OCMW OUDENAARDE Meerspoort 30 9700 Oudenaarde www.ocmwoudenaarde.be PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 23 april 2014 Aanwezig Verontschuldigd Stefaan VERCAMER, voorzitter

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de vorige vergadering worden meegestuurd en ter goedkeuring voorgelegd. Wichelen, 18/04/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Anne- Marie Van der Helst, Inge Van Steendam, Karlien

Nadere informatie