1. Opening en vaststellen van de agenda De leden worden welkom geheten door Rolie Groninger. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening en vaststellen van de agenda De leden worden welkom geheten door Rolie Groninger. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld."

Transcriptie

1 Notulen Algemene Ledenvergadering PvdA Leeuwarden Datum: zaterdagmorgen 29 maart 2014 Tijdstip: om 10:00 uur Locatie: t Lokaal, Ayttawei te Reduzum 1. Opening en vaststellen van de agenda De leden worden welkom geheten door Rolie Groninger. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld. 2. Ingekomen stukken Er zijn geen ingekomen stukken 3. Mededelingen I.v.m. zwangerschap stopt Aaltsje Dijkstra per 1 april 2014 met het secretarisschap. Evert Urban is waarnemend secretaris. Aaltsje blijft bestuurslid. Het bestuur is voornemens om Evert Urban tijdens de najaarsvergadering formeel voor te stellen als secretaris. Evert Urban is op dit moment, net als een aantal andere leden, aanwezig bij de gewestelijke vergadering. 4. Verslag ALV 25 januari 2014 Jan Jaap heeft een opmerking over het verslag. In het verslag wordt gesproken over de nieuwe gemeente en dat er 20% meer inwoners bij zijn gekomen, dit moet 10% zijn. De opmerking wordt verwerkt. Voor het overige wordt het verslag van 25 januari 2014 overeenkomstig vastgesteld. 5. Jaarverslag Inhoudelijk De leden hebben het jaarverslag voorafgaand aan de vergadering ontvangen. Aaltsje vraagt of de leden nog vragen hebben. Jan Jaap heeft een vraag over de functionerings- en beoordelingsgesprekken van raadsleden. Rolie wil hier graag wat uitgebreider bij stil staan. Het bestuur heeft nagedacht over een systematiek (hoe ga je deze gesprekken houden). Daarbij staat voorop dat je open met de fractieleden wil communiceren. Rolie is het met Jan Jaap eens dat de inhoud van deze gesprekken vertrouwelijk is. En dat het maken van een afweging zorgvuldig moet gebeuren. Om deze reden zitten er nooit kandidaat raadsleden in een commissie. Wel kan het zijn dat een bestuurslid kennis heeft aan een bepaald fractielid. De leden mogen verwachten dat de commissie zorgvuldig samengesteld is, een commissie heeft voldoende professionaliteit. Dit neemt het gevaar van willekeur weg. Door dingen te benoemen en door open te communiceren voorkomt een commissie problemen. De commissie beoordeeld kandidaat raadsleden objectief, we hebben immers vastgestelde profielen. Een commissie gaat heel gericht beoordelen aan de hand van deze profielen. Ze kijken vooral naar hoe gaat het desbetreffende kandidaat raadslid hiermee om. Henk Korf geeft aan dat de discussie uit gaat uit van een aantal uitgangspunten; aan de ene kant willen we als partij graag transparant en open communiceren met de buitenwereld. Aan de andere kant bestaat het risico dat de PvdA vooral naar binnen gericht is. Henk Korf vraagt zich af of er mogelijkheden zijn dat leden vanaf het begin meer invloed kunnen uitoefenen? Volgens Henk heeft de PvdA de neiging om alles

2 dicht te timmeren met procedures, dit vergroot de afstand naar leden. Rolie is bereid dit element mee te nemen in de gesprekken. Er is een spanningsveld (intern gericht naar binnen of transparant naar buiten). Procedures brengen afstand naar de burger met zich mee. Dit is misschien wel één van de problemen van de PvdA. In de toekomst willen we graag meer stil staan bij Wat wil de burger/ wat willen de leden. In Akkrum wordt vandaag gesproken over de procedure (kandidatenlijst voor de staten). Tot nog toe is dit van binnen uit bekeken. Leeuwarden wil dat wat meer opengooien door lijsttrekkersverkiezingen. Hoe dat voorstel van Leeuwarden afloopt weten we nog niet. Het jaarverslag wordt overeenkomstig vastgesteld. Financieel Geertje geeft een korte toelichting op het financieel jaarverslag en vraagt of de leden nog vragen hebben. Johannes vraagt of het in Leeuwarden ook zo is dat raadsleden en wethouders een bepaald percentage van hun inkomen afstaan aan de PvdA. Geertje geeft aan dat dit het geval is. Raadsleden betalen 35 per maand en wethouders 150 per maand. Geertje geeft extra uitleg over de uitgaven. De kosten voor de Rode Peper zijn toegenomen, om deze reden heeft het bestuur kritisch gekeken of er efficiënter gewerkt kan worden. Het is de bedoeling dat we het komende jaar minder uitgeven aan de Rode Peper (besparing 2000) maar dat er 4 uitgaven zullen zijn. De kosten voor webbeheer zijn toegenomen. Het bestuur wil hier het komende jaar kritisch naar gaan kijken; Het gesprek van Leeuwarden was nieuw. Het bestuur wil met de organisatoren overleggen hoe en of we hiermee verder gaan; De PvdA landelijk is gestopt met de ING, de rekening is over gegaan naar de Rabobank. Oordeel kascommissie De kascommissie bestaat uit Koos Pereboom en Jesmer Doele. Koos en Jesmer hebben een morgen besteed aan het moeilijke verhaal. De kascommissie heeft bekeken of de begroting klopt met wat er werkelijk is gebeurd. De kascommissie adviseert decharge te verlenen aan de penningmeester (vergadering) en bedankt Geertje voor haar werk. Toch geeft dat kascommissie aan dat het hen, maar ook Geertje niet gemakkelijk is gemaakt. Er zit wel een groot bedrag tussen begroting en afrekening. De inkomsten/uitgaven zijn meer dan begroot. Dit heeft te maken met de campagne. Dat zowel de kascommissie en Geertje soms moeten gissen komt door het boekhoudprogramma. Voortaan adviseert de kascommissie om een aparte begroting te maken van de campagne. Daarnaast adviseert de kascommissie om eens te kijken of het boekhoudprogramma wat makkelijker kan. Henk vraagt of het klopt dat verantwoordelijkheden nu meer bij Amsterdam liggen? Had de afdeling voorheen meer zelf in beheer? Volgens Henk brengt dit met zich mee dat het lastig boekhouden is. Amsterdam heeft niet meer verantwoordelijkheden, dat ligt echt bij de afdeling. Geertje geeft wel aan dat ze samen met Evert binnenkort naar Amsterdam gaan om hierover te spreken. Het financieel jaarverslag wordt overeenkomstig vastgesteld.

3 Pauze 6. Instellen kascommissie 2014 Koos blijft zitting nemen in de kascommissie. Jesmer mag niet herbenoemd worden. de kascommissie. De ALV stemt in met Henk Korf als lid van de kascommissie. 7. Terug- en vooruitblik door de fractie Omdat de fractievoorzitter, Tamara, vandaag in Amersfoort zit, zullen Klaas en Jelmer dit onderdeel voor hun rekening nemen. Klaas zal een toelichting geven over de stand van zaken m.b.t. de infra. Jelmer zal een toelichting geven over de lopende zaken/ sociale aspecten die de inwoners van Leeuwarden aangaan. Infra Op dit moment lopen er een aantal grote infrastructuur projecten. Leeuwarden (en haar bedrijven) moet(en) goed bereikbaar zijn. Er wordt gewerkt aan het Drachtster plein. Als je wil kijken bij het aquaduct kan je met een excursie mee; Er wordt gewerkt aan de Valeriusstraat en de Julianalaan; Na dit jaar zitten de grootste projecten er op. De haak om Leeuwarden wordt grotendeels door Rijk en provincie betaald. Leeuwarden betaalt wel mee aan de oude rondweg; Europaplein: het Europaplein haalt met grote regelmaat het nieuws. In eerste instantie leek het er op dat er een turborotonde moest komen, dit zou verkeerstechnisch handig zijn. Er spelen nu echter ook andere dingen: veiligheid, ruimtelijke kwaliteit. En er ligt een motie van de raad dat er een extra fietstunnel moet komen en dat er een extra ontsluiting moet komen voor de schrijverswijk. De discussie over het Europaplein loopt door coalitie en fractie, zij moeten verschillende dingen afwegen. Voor de zomer wordt er een besluit genomen. De raad kan er voor kiezen om de ruimte te geven aan het burgerinitiatief (dit initiatief is gefinancierd door de gemeente). Of ze kunnen kiezen voor het plan van het College. Op dit moment laat de raad de plannen beoordelen door een onafhankelijke deskundige; Aanpak Harmoniekwartier: hier gebeurt van alles, de PvdA wil dit graag oppakken. Sociale aspecten Wijken en dorpenbeleid: omdat de ISV gelden wegvallen, wordt er opnieuw gekeken naar het wijken- en dorpenbeleid. De dorpen uit Boarnsterhim krijgen straks in verhouding net zoveel als de Leeuwarder wijken. Daarnaast komt er een mienskipsfonds. Dit is voor lokale initiatieven. Jan Jaap wil weten wie er over vrijwilligers gaat. Vrijwilligers zijn vaak mensen die jarenlang hetzelfde werk doen. Er is weinig roulatie en sommige mensen ontwikkelen deskundigheid. Klaas en Jelmer geven gezamenlijk antwoord. De PvdA is blij met deze vrijwilligers. De gemeente is niet sturend m.b.t. vrijwilligers. Dorpen en wijken wijzen zelf vrijwilligers aanwijzen. Koos geeft aan dat hij dit een belangrijk onderwerp vindt: het naar beneden brengen van politiek is belangrijk. Koos wil dat de politiek daar actiever in is. Jelmer geeft aan dat de keerzijde is dat de PvdA soms het verwijt krijgt wel eens te veel naar de mensen te luisteren. Jan Jaap geeft aan dat het goed is dat het van onderop komt, maar sluit van bovenaf niet uit. Beide stromen bestaan naast elkaar.

4 Rolie geeft aan dat dit punt ook tijdens de bestuursdag is besproken. Je moet dit als PvdA doen. Niet alleen als fractie, maar samen met het bestuur van de afdeling. In het bestuur is gesproken over mensen van de PvdA in plaatselijk belangen. Het gaat er niet om dat je doet wat mensen zeggen. Het gaat er om dat je mensen het gevoel geeft dat je naar ze luistert. De PvdA werkt vanuit een basisfilosofie. Sommige uitspraken willen we misschien niet, zolang we dat anders beslissen maar kunnen uitleggen, is dat niet erg. De fractieleden willen graag een inspirerend voorbeeld zijn. Het bestuur bedankt de leden voor deze boodschap en gaat er mee aan de slag. Zorg en welzijn: de gemeente is straks verantwoordelijk voor meer taken (decentralisaties). De PvdA- fractie heeft gesproken over de participatiewet. Het is helder dat er een goed vangnet moet blijven. Het gaat de PvdA om goede hulp en ondersteuning. Wat goed gaat wil de PvdA behouden. Een voorbeeld hiervan is mienskipssoarch. Huishoudelijke hulp is nog een discussiepunt. De leden zijn ook kritisch over zorg en welzijn. Verschillende taken gaan over naar de gemeente, terwijl gemeenten worden gekort met 40%. En de gemeenten moeten zich er maar mee redden. Verschillende leden vragen zich af of dit wel bij de PvdA past. In sommige gevallen is bijstand te laag om van rond te komen. Daarnaast is de controle zo streng, dat er schrijnende situaties ontstaan. Jelmer en Klaas geven aan dat dit niet de manier is waarop de PvdA dit wil. Om deze reden zal Tamara het gesprek aangaan met Jetta Kleinsma. Leeuwarden is niet voor niks een van de grootste PvdA afdelingen en een van de armste gemeenten. En op dit moment ontschieten de regels het doel; Bestrijding armoede: de PvdA wil de maatschappelijke deelname van kinderen bevorderen. En inzetten op het verbeteren van de duurzaamheid van woningen. Dit kan door de energierekeningen van woningen omlaag te brengen. Het is ook helder dat we met minder regels toe kunnen. Uit onderzoek is gebleken dat 40% van het budget uitgegeven is aan uitvoeringskosten. Dit wil de PvdA voorkomen. Het geld is bestemd voor de mensen en het geld moet dus ook naar de mensen gaan; ijshal Leeuwarden: de ijshal heeft een belangrijke functie voor Noord Nederland. Gelukkig wordt er nu gewerkt met Friese aannemers; Kalverdijkje: er ligt nu een goed plan voor het Kalverdijkje; Kunstgras Reduzum: Reduzum zoekt zelf middelen. De sportstichting, plaatselijk belang en de fractie willen binnenkort een afspraak maken om hierover verder te spreken; Nieuw Cambuur stadion: bestuurlijk bestaat de wil om samen met Cambuur te zoeken naar een nieuw stadion. Het is de bedoeling om de supporters hierbij te betrekken en om vervolgens (met het bestuur van Cambuur) de voetbalambitie te bepalen. Op deze wijze kunnen we beginnen met kleine stappen; Toekomst bibliotheek: het gebruik van de bibliotheek neemt af, ook de wijze van gebruik verandert. Er is een toekomstschets besproken. Deze gaat werkt toe naar 1 centrale vestiging in Leeuwarden en een vestiging in Grou. Daar om heen worden er oplossingen gezocht in de scholen. Onder de PvdA leden is onvrede over de bibliotheken. Bibliotheken hebben behalve de uitleen van boeken ook een sociale functie. Jelmer legt uit dat er wel een bezuiniging opgenomen is in het collegeprogramma. Op dit moment wordt onderzocht of deze bezuiniging wel kan. De leden zijn kritisch en vragen zich af of het niet verstandig is dit te onderzoeken voordat je het in college programma zet; Dorpenbeleid: plaatselijk belang Reduzum geeft aan dat het contact met gemeente als positief ervaren wordt. Er is ruimte voor initiatieven uit de

5 dorpen. Los van een politieke voorkeur is er een Mienskipsgevoel. Plaatselijk belang Reduzum vraagt wel aandacht de verschillen: eigendom, onderhoud, aantal kinderen, zelfwerkzaamheid. Je kunt stad en dorp niet gelijk behandelen, want ze zijn niet gelijk. Jelmer en Klaas zijn dit met plaatselijk belang eens. Doel is dat de sport(voorzieningen) toegankelijk en betaalbaar moeten zijn. Dit moet terugkomen in de sportnota. 8. Rondvraag Op verzoek van de leden stellen de nieuwe fractieleden zich voor. Henk geeft aan dat Boarnsterhim nog een archief heeft, op dit moment wordt er nog gewerkt aan het archief. Op korte termijn zal overleg met Leeuwarden plaatsvinden om het archief over te dragen. Ombudsteam: er is een ombudsteam samengesteld uit 6 mensen. Het ombudsteam wil mensen het gevoel geven dat de PvdA naar ze luistert. Op 11 april wordt er meer verteld over het ombudsteam. Er is een presentatie in het wijkcentrum van Nylân. De leden ontvangen nog een uitnodiging. 1 mei viering: Leeuwarden en het gewest organiseren apart de 1 mei viering. Het gewest organiseert dit voor de andere, kleine afdelingen. Leeuwarden viert de 1 mei viering in de Bres: staatsecretaris Martin van Rijn, Andries Ekhart, de directeuren van Palet en Mienskipssoarch Boarnsterhim ( Roelie Mossel en Rensina van der Velde) schuiven aan. De leden ontvangen nog een uitnodiging. 9. Sluiting Niets meer aan de orde zijnde, sluit de voorzitter de vergadering. Aaltsje Dijkstra, secretaris 29 maart 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering PvdA Leeuwarden

Notulen Algemene Ledenvergadering PvdA Leeuwarden Notulen Algemene Ledenvergadering PvdA Leeuwarden Datum: zaterdagmorgen 8 december 2012 Tijdstip: om 10:00 uur Locatie: Debatcentrum De Bres, Schoolstraat 4 te Leeuwarden Aanwezig: 34 leden 1. Opening,

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

Werkplan 2014 Inleiding 1. Doel 2. De vereniging

Werkplan 2014 Inleiding 1. Doel 2. De vereniging Werkplan 2014 Inleiding Hierbij bieden wij u het afdelingsplan 2014 aan. In hoofdlijnen wordt hierin het programma voor het komende jaar voorgesteld. De start van het nieuwe verenigingsjaar wordt gekleurd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 AFDELING AMERSF0ORT-BUNSCHOTEN www.pvda-amersfoort.nl secretaris@pvda-amersfoort.nl NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 Woord van de voorzitter: Giro 555 en dichterbij huis. Er voltrekt zich een humanitaire ramp

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 17 februari 2015 Inloop 19:30 uur, Start 20:00 uur. Café the Crown (Gedempte Zuiderdiep 2) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

aan de SLAG Partij van de Arbeid aan de Wassenaarse SLAG

aan de SLAG Partij van de Arbeid aan de Wassenaarse SLAG R D aan de SLAG Partij van de Arbeid R D aan de Wassenaarse SLAG 0 ROOD AAN DE SLAG - NOVEMBER 2018 INHOUD Uitnodiging Algemene Ledenvergadering DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018 Van de voorzitter Verslag afdelingsvergadering

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Beste partijgenoten,

Jaarverslag 2013. Beste partijgenoten, Jaarverslag 2013 Beste partijgenoten, Zo kort na het verstrijken van een jaar is het moeilijk om aan te geven wat de gebeurtenissen en ontwikkelingen in dat jaar voor de langere termijn betekenen. Dat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement Vereniging SAM Waadhoeke Hoofdstuk I. Leden en Algemene Ledenvergadering(ALV) Artikel 1. 1. Het lidmaatschap staat open voor alle inwoners

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink Y Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Danielle Lambour Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Mendistrict Noord Notulen algemene voorjaarsvergadering. Donderdag 22 maart 2018 om uur. Het Witte Huis te Donkerbroek.

Mendistrict Noord   Notulen algemene voorjaarsvergadering. Donderdag 22 maart 2018 om uur. Het Witte Huis te Donkerbroek. Mendistrict Noord www.mendistictnoord.nl Notulen algemene voorjaarsvergadering Donderdag 22 maart 2018 om 20.00 uur Het Witte Huis te Donkerbroek. 1) Opening Voorzitter heet 50 personen welkom. 2) Vaststellen

Nadere informatie

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum.

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. Afdeling Hilversum Inleiding Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. In de gemeenteraad is de PvdA met 3 leden vertegenwoordigd: deze periode is de

Nadere informatie

Uitnodiging 6 oktober Zin in werk

Uitnodiging 6 oktober Zin in werk September 2014 Roodspraak Uitnodiging 6 oktober 2014 Zin in werk Locatie: Bastion (Promens Care, begane grond) Aanvang: 19.30, zaal open 19.10 uur Op 1 januari 2015 treedt de participatiewet in werking.

Nadere informatie

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014

De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De Algemene Ledenvergadering van de HCC Beleggen d.d. 5 april 2014 De concept agenda: 1 Opening en vaststellen agenda 2 Mededelingen en ingekomen stukken 3 Verslag ALV 13 april 20123 (pagina 2) 4 Jaarverslagen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Profiel kandidaten bestuur

Profiel kandidaten bestuur Profiel kandidaten bestuur 2018-2020 Inleiding In oktober 2018 treedt het huidige bestuur na 2 jaar af. Daarom zijn we opzoek naar een nieuw bestuur. In onderstaande tekst vindt u de profielschets voor

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014

Algemene Leden Vergadering Reddingsbrigade Heerhugowaard 07-10-2014 Graag mobieltjes op stil en laptop s en tablets uit De zaal sluit om 21.55 uur Agenda voor vanavond: 1. Mededelingen / vast stellen agenda 2. Goedkeuring Notulen / stand van acties vorige ALV 3. Stand

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Inleiding In dit werkplan van het bestuur kijken we terug op het afgelopen jaar en stellen we de speerpunten voor het komende jaar vast. Het werkplan zal samen

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Rotterdam. Dit afdelingsreglement is door de ledenvergadering van GroenLinks Rotterdam (hierna: ledenvergadering) op 21 maart 2017 vastgesteld. Sinds deze datum is

Nadere informatie

Afmeldingen van: Marga Kieffer, Andries Kieffer, Wessel Woortman, Piet. Voorzitter Erik van der Vlag opent de vergadering en heet iedereen welkom.

Afmeldingen van: Marga Kieffer, Andries Kieffer, Wessel Woortman, Piet. Voorzitter Erik van der Vlag opent de vergadering en heet iedereen welkom. Verslag Jaarvergadering 23 maart 2016 Aanwezig: Volgens presentielijst 14 personen. Afmeldingen van: Marga Kieffer, Andries Kieffer, Wessel Woortman, Piet Oosterhuis, Huib Groenendijk, Monique Kroom 1.

Nadere informatie

VERSLAG LEDEN- VERGADERING

VERSLAG LEDEN- VERGADERING VERSLAG LEDEN- VERGADERING VRIJDAG 6 NOVEMBER 2015 VERSLAG LEDENVERGADERING Vrijdag 6 november 2015 1. Opening en mededelingen De voorzitter, Arno Brok, heet de leden van harte welkom op het najaarscongres

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

Ervaringen met functioneringsgesprekken

Ervaringen met functioneringsgesprekken Ervaringen met functioneringsgesprekken Samenstelling CDA-bureau Afdeling HRM / Steenkampinstituut / Partijontwikkeling CDA-bestuurdersvereniging December 2006 1 Het belang van functioneringsgesprekken

Nadere informatie

Wie bestuurt de gemeente?

Wie bestuurt de gemeente? Wie bestuurt de gemeente? De gemeente iedereen heeft er op een of andere manier mee te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw huishoudelijk afval wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden

Nadere informatie

Algemene beschouwingen 2014

Algemene beschouwingen 2014 Algemene beschouwingen 2014 Voorzitter, dit is de eerste begroting van deze bestuursperiode. De lijnen voor de komende vier jaar worden uitgezet. Voor onze fractie en deze fractievoorzitter is het ook

Nadere informatie

agenda verkiezingen 2014/2015

agenda verkiezingen 2014/2015 agenda verkiezingen /2015 10 mei extra GLV i.v.m. Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen 22 mei Europese verkiezingen 20 september GLV: o.a. voorbereiding verkiezingsprogramma s 29 november GLV:

Nadere informatie

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019

Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Notulen NEVIR Algemene Leden Vergadering 24 juni 2019 Van de Algemene Leden Vergadering (ALV) van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op maandag 24 juni 2019 om 16:30 uur

Nadere informatie

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat wij een organisatie zijn die het algemeen nut dienen. Daarom zijn giften aan

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi

Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi Functie- en taakomschrijvingen = = = = = Stichting Speel-o-theek t Gooi INHOUDSOPGAVE: Inleiding...3 Medewerker in de uitleen...4... 4... 4... 4 De vrijwilligerscoördinator...5... 5... 5 Netwerk/contactenpatroon...

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Eerlijk delen, krachten bundelen en niemand aan de kant

Eerlijk delen, krachten bundelen en niemand aan de kant Venlo, 5 november 2010 Begroting 2011-2014 Eerlijk delen, krachten bundelen en niemand aan de kant Venlo moet bezuinigen. Bezuinigen betekent dat de gemeenteraad vandaag besluit te stoppen met wat we gisteren

Nadere informatie

Ledenvergadering Plaatselijk Belang. 16 maart 2011

Ledenvergadering Plaatselijk Belang. 16 maart 2011 Ledenvergadering Plaatselijk Belang 16 maart 2011 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen & actualiteiten 3. Notulen jaarvergadering 17 maart 2010 4. Jaarverslag 2010 5. Financieel verslag / kascommissie 6.

Nadere informatie

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur

Notulen. Algemene ledenvergadering van 09-11-2013. Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Notulen Algemene ledenvergadering van 09-11-2013 Datum: 09-11-2013 Locatie: Sporthal Eckart ; Weegschaalstraat 1 te Eindhoven Tijd: 11:00-12:10 uur Aanwezig bestuur: Henk Dibbets (voorzitter), Dorus de

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering Oudervereniging. BS De Piramide

Notulen Algemene ledenvergadering Oudervereniging. BS De Piramide Notulen Algemene ledenvergadering Oudervereniging BS De Piramide Datum: 22 september 2015 Tijd: 20.00 uur Locatie: Aula Afwezig: Gemma, Marscha, Fredy, Linda Agenda 1. Opening door voorzitter Marco Franken

Nadere informatie

1.Opening. De waarnemend voorzitter Ton Begijn opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1.Opening. De waarnemend voorzitter Ton Begijn opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Verslag van de Algemene Leden Vergadering (ALV) VOC (Vlissingse Ondernemers Centrale) Datum: maandag 13 maart 2017 Aanvang: 19:30 uur Café De Concurrent (bovenzaal), Bellamypark 22 te Vlissingen Aanwezig:

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2016 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Vastgestelde Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 9 april 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid),

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 14-09-2015

Notulen MR vergadering 14-09-2015 Notulen MR vergadering 14-09-2015 MR-leden: Annet Boomkamp, Onno Diekman, Nicolle Nijmeijer, Ellen Platenkamp, Ilse Stege, Maarten Wegdam. Afwezig m.k.: Denice Klein Haarhuis en Dirk Nolte Directie: Harrie

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE TWEEDE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN STALKAARSENFLAT (DOKTER VAN STRATENWEG DOKTER SCHÖYERSTRAAT) TE GORINCHEM,

NOTULEN VAN DE TWEEDE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN STALKAARSENFLAT (DOKTER VAN STRATENWEG DOKTER SCHÖYERSTRAAT) TE GORINCHEM, NOTULEN VAN DE TWEEDE VERGADERING VAN DE VERENIGING VAN EIGENAREN FLAT (DOKTER VAN STRATENWEG DOKTER SCHÖYERSTRAAT) TE GORINCHEM, GEHOUDEN OP 22 JANUARI 2009 TE GORINCHEM LOCATIE SCHOLENGEMEENSCHAP GOMARUS

Nadere informatie

Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder. VOORBEREIDINGEN: ledenvergadering ledenvergadering

Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder. VOORBEREIDINGEN: ledenvergadering ledenvergadering Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder VOORBEREIDINGEN: 01-06-2017. 01-06-2017 01-06-2017 Het afdelingsbestuur legt op de afdelingsvergadering ter vaststelling voor: voorstel tot deelname

Nadere informatie

WIE BESTUURT DE GEMEENTE?

WIE BESTUURT DE GEMEENTE? WIE BESTUURT DE GEMEENTE? De gemeente dichtbij Dagelijks heeft u met de gemeente te maken. Zo zorgt de gemeente ervoor dat uw vuilnis wordt opgehaald en dat er wegen en fietspaden worden aangelegd. Bij

Nadere informatie

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering

. Notulen Algemene Ledenvergadering 24 januari 2014. 20.30 uur Opening van de vergadering Dutch Lighttown HD Club Schoolstraat 2 5595CS Leende Tel +31 (0)40-7370397 Internet: www.dutch-lighttown-hd-club.nl KvK Eindhoven V 40 240 650 IBAN/Rekeningnummer:NL89 Rabo 0127.4987.45 BIC: RABONL2U.

Nadere informatie

Aftredend en niet herkiesbaar: Jan ter Horst Bert van der Vegte, secretaris Nieuw bestuurslid: Klarissa Ulderink wonende aan de t Weegel 7 Vacant

Aftredend en niet herkiesbaar: Jan ter Horst Bert van der Vegte, secretaris Nieuw bestuurslid: Klarissa Ulderink wonende aan de t Weegel 7 Vacant Algemene Jaarvergadering 2016 Plaatselijk Belang Laag-Zuthem Graag nodigen wij U uit voor het bijwonen van de jaarvergadering van het Plaatselijk Belang Laag-Zuthem op 14 Juni 2016 om 19.00 uur in het

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2010 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden

bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging de Zwette, raadsleden Verslag van bijeenkomst ontwikkeling WTC gebied en Cambuurstadion Uitgenodigd: Datum: 26 september 2017 Namens de samenwerkende partijen: bewoners Schrijversbuurt, wijkpanels, bedrijven WTC gebied en bedrijvenvereniging

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017.

Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. Notulen van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de GGC op dinsdag 11 april 2017. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering door iedereen van harte welkom te heten. 2. Mededelingen. De voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016.

Huishoudelijk reglement vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. vastgesteld op ALV 6 oktober 2016. ALGEMEEN Artikel 1. Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels zoals aangegeven in artikel 17 van de statuten d.d. 6 oktober 2016. LIDMAATSCHAP Artikel 2. 1. Een

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING Vereniging van Gepensioneerden van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven DINSDAG 21 APRIL 2015 Agenda 1. Opening door de voorzitter (Victor Doorn) 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum

Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Notulen van de Algemene Leden Vergadering NBB district Groningen op 25 september 2015 te Winsum Aanwezig van het districtsbestuur: Paul Wesselius, voorzitter Joyce Haarman, secretaris (aanwezig vanaf 19.45,

Nadere informatie

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden

Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Beleidsregels Adviesraad voor het Sociaal Domein Gemeente Leeuwarden Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden: gelet op artikel 27, 28 en 47 Participatiewet, artikel 2.10 Jeugdwet

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus Aanwezig: circa 50 leden en het bestuur van de Vriendenvereniging:

Nadere informatie

ALV - 12 december 2016

ALV - 12 december 2016 ALV - 12 december 2016 datum: 12 december 2016 tijd en locatie 20:00 Milieucentrum Utrecht, Oudegracht 60 aanwezigen afwezigen Vanuit het bestuur: van Seters, Pieter Duif, Inge Verhoef Vanuit de organisatie:

Nadere informatie

AV Edese Golf Club Papendal

AV Edese Golf Club Papendal AV Edese Golf Club Papendal 8 april 2019 WELKOM Agenda 1. Opening 2. Ingekomen post 3. Notulen Algemene Vergadering van 27 november 2018 4. Mededelingen van het bestuur 6. Vaststelling Bestuursreglement

Nadere informatie

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL

ZWIJNDRECHTSE ZWEM-EN POLOCLUB DE DEVEL Notulen van de Algemene Ledenvergadering ZZ & PC de Devel Gehouden op 20 April 2017 in het clubhuis van ZZ & PC de Devel te Zwijndrecht, Aanvang 20:00 uur. Aanwezig: 19 leden en 4 bestuursleden ( Martin

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS

AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS AFDELINGSREGLEMENT VAN DE AFDELING HAARLEM VAN GROENLINKS Vastgesteld op de ledenvergadering van 22 oktober 2002 Gewijzigd in de ledenvergadering van 7 oktober 2003 Opnieuw gewijzigd in de ledenvergadering

Nadere informatie

BIJEENKOMST. Supporters. van waterland

BIJEENKOMST. Supporters. van waterland BIJEENKOMST Supporters van waterland SEIZOEN 2014-2015 Terugblik seizoen 2013/2014 Agenda Opening Terugblik 2013-2014 Financien Benoeming bestuursleden Ingekomen ideeën - Bordjes en cadeau Gala - Bierviltjes

Nadere informatie

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166

Het aantal mensen van de doelgroepen die een beroep op Dress hebben gedaan is meer dan voorgaand jaar t.w 166 Van de coördinator. Voorwoord en verwachtingen 2015 Het jaar 2014 is een spannend jaar geweest waarin er sprake was van sluiting i.v.m. een te korte aan financiële middelen. Zoals aangegeven in het jaarverslag

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING T CARILLON

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING T CARILLON NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING OUDERVERENIGING T CARILLON Datum: 10 oktober 2017 Locatie: Aula Voorzitter: Ayfer Uzun Notulist: Gwendolien Ruijter 1. Opening 1.1. Ayfer opent de vergadering om 19.33

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Enerzjy Koöperaasje Aldeboarn Algemene Leden Vergadering Woensdag 3-mei-2017 20:00 in De Jister Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken Notulen ALV 25-jan 4. Jaarrekening 2015-2016 5. Status

Nadere informatie

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd.

2. Notulen BLV d.d. 26 september 2014 De notulen van de BLV vergadering van 26 september 2014 worden goedgekeurd. NOTULEN van de Algemene Leden Vergadering van de NEDERLANDSE VERENIGING VOOR INVESTOR RELATIONS (NEVIR), gehouden op donderdag 11 juni 2015 te Double Three by Hilton, Oosterdokstraat 4 in Amsterdam. AANWEZIG

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019

Algemene Ledenvergadering. 20 februari 2019 Algemene Ledenvergadering 20 februari 2019 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2018 4. Jaarverslagen van de secretaris

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta

Agenda Algemene Ledenvergadering Ibn Battuta Agenda Algemene Ledenvergadering 16 juni 2015 Inloop 19.30 uur, start 20.00 Grand Café Time Out (Poelestraat 34-36) 1. Opening 2. Vaststellen agenda 3. Vaststellen vorige notulen 4. Bestuursmededelingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Samenwerking met andere partijen

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Samenwerking met andere partijen Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Samenwerking met andere partijen Als PvdA vinden wij het belangrijk om samen te werken met bewoners en maatschappelijke organisaties. Op lokaal niveau zorgen we op die manier

Nadere informatie

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel

VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel VvE Quarakter IV te Krimpen aan den IJssel ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Notulen van de Algemene ledenvergadering gehouden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Leidraad Lokale Netwerken

Leidraad Lokale Netwerken Leidraad Lokale Netwerken Januari 2016 Leidraad Lokale Netwerken stappenplan oprichting en formulieren Voor een open en toegankelijke partij is het van belang om op lokaal niveau een krachtige en slagvaardige

Nadere informatie

Algemeen Reglement Koepel Fokkerij 15 oktober 2012-1 -

Algemeen Reglement Koepel Fokkerij 15 oktober 2012-1 - Algemeen Reglement Koepel Fokkerij 15 oktober 2012-1 - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52

Nadere informatie

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen.

- 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. - 1 - Huishoudelijk Reglement Stichting Bouwvereeniging Volksbelang Vianen. Zaaknummer 2008S72525DO ALGEMENE BEPALINGEN a. bewonerscommissie: groep huurders van de Woningbouwvereeniging behorende tot één

Nadere informatie

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009.

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009. DORPSVERENIGING NIJEVEEN Sinds 1 januari 1998. Jaarverslag 2009. Inhoud 1. Voorwoord door Arend Tissingh (voorzitter) 2. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 3. Het bestuur 4. Klankbordgroep 5. Leden

Nadere informatie

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013

Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Notulen Algemene ledenvergadering, in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op 23 maart 2013 Leden Aanwezig: Bestuur Aanwezig: Afwezig 21 leden (incl. bestuur) Joost Tinbergen (voorzitter) Peter Milders

Nadere informatie

Verkiezingsprocedure van het bestuur

Verkiezingsprocedure van het bestuur Verkiezingsprocedure van het bestuur Artikel 1 Het bestuur bestaat uit drie of vijf leden van wie er drie uit de bovenbouw moeten komen, deze drie zullen de functies voorzitter, penningmeester en secretaris

Nadere informatie

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland

Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Toelichting bij het huishoudelijk reglement van ICF Nederland Waarom een huishoudelijk reglement? Binnen een vereniging gelden regels. De meeste van die regels vloeien voort uit de wet (http://wetten.overheid.nl/bwbr0003045/2013-07-01

Nadere informatie

Op weg naar één PvdA-afdeling in de Westelijke Mijnstreek

Op weg naar één PvdA-afdeling in de Westelijke Mijnstreek Op weg naar één PvdA-afdeling in de Westelijke Mijnstreek Plan van aanpak samengaan van PvdA-afdelingen Sittard-Geleen en Stein-Beek Datum: 2 juni 2017 Door: Paul Kubben en Marijke Clerx Status: Definitief

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Wees eerder volksverbinder en volksverleider, dan volksvertegenwoordiger

Wees eerder volksverbinder en volksverleider, dan volksvertegenwoordiger Jeroen van Urk: Wees eerder volksverbinder en volksverleider, dan volksvertegenwoordiger (Van links naar rechts) Imrat Verhoeven, Petra Tiel en Jeroen van Urk 16 TIJDSCHRIFT Competenties van raadsleden

Nadere informatie

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren NAJAARS- CONGRES 4 en 5 november 2016 Lunteren ALGEMENE INFORMATIE Dit najaar bestaat de VVD Bestuurdersvereniging 70 jaar! Traditiegetrouw vindt het najaarscongres plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

Muldersnijs ISSN

Muldersnijs ISSN Muldersnijs 2017 3 ISSN 1872-6739 Colofon Muldersnijs is het blad voor leden en donateurs van de vereniging Molenwerkgroep Oost-Groningen. KvK no. 40037981. Het blad verschijnt 4x per jaar en wordt mede

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2017 VLP Roosendaal Jaarverslag 2017 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2017 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2017 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie