Jaarverslag Beste partijgenoten,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag 2013. Beste partijgenoten,"

Transcriptie

1 Jaarverslag 2013 Beste partijgenoten, Zo kort na het verstrijken van een jaar is het moeilijk om aan te geven wat de gebeurtenissen en ontwikkelingen in dat jaar voor de langere termijn betekenen. Dat er veel is gebeurd staat echter buiten kijf. Het landelijke beleid waarin onze partij prominent aanwezig is, koerst uitdrukkelijk op het verplaatsen van verantwoordelijkheden van de rijksoverheid naar de lokale overheid en daarbij het benadrukken van de verantwoordelijkheid van de burger voor zijn eigen welzijn en omgeving. Twee bewegingen die het lokale politieke werk niet alleen verzwaren, maar gelijktijdig ook de mogelijkheid bieden om te vernieuwen naar een veranderende verhouding burger overheid. En gelet op de aanzwellende kritiek op de politiek en de politieke partijen willen wij dat laatste ook meer zien als een uitdaging dan als een bedreiging; dat vraagt om een heroriëntatie op positie en functioneren van onze eigen afdeling, in al zijn geledingen. Dat zullen we de komende tijd nader moeten uitwerken. Naast de bovengenoemde ontwikkeling was 2013 natuurlijk ook het jaar van de vooruitgeschoven verkiezingen in verband met de gemeentelijke herindeling. Aan onze, lokale, politici en bestuurders de uitdaging om de kiezer naar de stembus te krijgen en om de kiezer te overtuigen met een duidelijke PvdA boodschap. Henk werkt Gedurende het hele jaar door hebben fractie, bestuur en leden hun bijdrage geleverd aan onze permanente campagne. Iedere tweede zaterdag van de maand was de PvdA zichtbaar in één van de wijken of dorpen. Aan bewoners is gevraagd wat zij van hun wijk vinden en wat de lokale politiek voor hen kan betekenen. Daarnaast heeft de PvdA Leeuwarden met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen een afzonderlijke campagneorganisatie opgezet, waarin naast een kleine, strategische campagnecommissie (kern PCC of de permanente campagnecommissie) heel veel vrijwilligers konden worden ingeschakeld. Vanuit deze kern- PCC werden verschillende werkgroepen aangestuurd: canvas, pand en kraam, ouderen, dorpen, studenten/jongeren, PR en media en nieuwe Nederlanders. Al deze clubs, samen met de ondersteuning vanuit het landelijk partijbureau, hebben de verkiezingen in Leeuwarden tot een succes gemaakt. De PvdA heeft in Leeuwarden gewonnen, tegen alle voorspellingen in. Onze partij is van 11 naar 12 zetels gegaan. Daarmee blijft de PvdA niet alleen de grootste partij in Leeuwarden, maar is ze ook groter geworden.

2 Werkgroepen Om de zichtbaarheid te vergroten en om de ledenparticipatie te bevorderen, is in 2013 afgesproken de activiteiten van de opgerichte werkgroepen te intensiveren en te verbreden. De seniorengroep is door blijven functioneren. De senioren nodigen sprekers uit die vertellen over actuele, politieke thema s. Dit zorgt ervoor dat de bijeenkomsten wellicht ook interessant zijn voor een bredere doelgroep. De seniorenbijeenkomsten zijn het afgelopen jaar goed bezocht. Leden van de werkgroep politiek en actualiteit en van de werkgroep activiteiten zijn in 2013 enthousiast begonnen. De Nieuwjaar wandeling was een groot succes. Leden vanuit heel Friesland hebben een wandeling gemaakt langs de sociaal democratische iconen van Leeuwarden. Ook hebben de Leeuwarder leden een bezoek gebracht aan de Tweede Kamer in Den Haag. De werkgroep politiek en actualiteit heeft zich een tijd lang bezig gehouden met de inrichting van het stationsgebied. Het was de bedoeling om hiervoor een bijeenkomst te organiseren. Een poging om deze bijeenkomst samen met Pal- Groenlinks en de Nieuwe Leeuwarder Partij te organiseren, heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd, is gesmoord in organisatorische schermutselingen. Jammer, maar gelijktijdig een leerzame ervaring: bij dit soort activiteiten moeten wij in de toekomst zelf de regie houden. De achterliggende doelstelling bij het instellen van werkgroepen was het bevorderen van de deelname van leden aan het afdelingswerk. In de praktijk hebben wij echter moeten constateren dat het functioneren van de werkgroepen, met uitzondering van de seniorenwerkgroep, voor een groot deel op de schouders kwam van de bestuursleden. Het bestuur gaat zich daarom in 2014 heroriënteren op de wijze waarop wij leden kunnen betrekken bij het afdelingswerk. De in de aanhef van dit jaarverslag genoemde ontwikkeling over de veranderende relatie overheid burger zal daarbij ook van invloed zijn op de uitkomsten. Bestuur en organisatie In het afgelopen jaar hebben we een aantal mutaties in het bestuur gehad. Bij het vertrek van de voorzitter, Richard Hoekstra, vanwege zijn kandidaatstelling voor de gemeenteraad, heeft Rolie Groninger vanaf april de functie van voorzitter waargenomen. In december werd hij door de leden formeel benoemd tot voorzitter. In die maand traden er ook drie nieuwe bestuursleden toe: Evert Urban, Sybe Homminga en Jan- Paul Dekker.

3 Bestuurlijke taken rond de herindeling en de verkiezingen Na het oprichten van de nieuwe afdeling Leeuwarden was het noodzakelijk om een aantal bestaande procedures tegen het licht te houden en waar nodig weer vast te stellen. Dat gold o.a. voor de procedure benoeming voorzitter, de wethoudersprocedure en de procedure rond het komen tot een conceptkandidatenlijst voor de verkiezingen. In februari 2013 startte de afdeling met het proces van de kandidaatstelling. Belangstellenden konden tot en met 22 februari 2013 solliciteren bij de secretaris van de kandidaatstellingscommissie. De kandidaatstellingscommissie heeft gesprekken gevoerd met de kandidaat raadsleden en is met een advies gekomen richting de ALV. Tijdens de goed bezochte ALV in mei werd de kandidatenlijst door de leden vastgesteld. Na haar werk heeft de kandidaatstellingscommissie een evaluatie geschreven. De kandidaatstellingscommissie heeft een aantal aanbevelingen gedaan, waarmee het bestuur de volgende keer rekening zou moeten houden. Aandachtspunten zijn o.a. het actief volgen van de fractie en het houden van functionerings- en beoordelingsgesprekken met de fractie; coaching van (nieuwe) fractieleden en het besteden van aandacht aan de scouting van toekomstig, nieuwe raadsleden. Huisvesting Als uitvalsbasis voor de Partij hadden wij de beschikking over het pand Eewal 86. Het pand bood een perfect onderkomen voor de bestuursvergaderingen, fractievergaderingen en vele andere activiteiten, niet in de laatste plaats was het een tijdlang het zenuwcentrum van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Maar ook was het een plek waar leden elkaar informeel konden treffen, waar vanuit de JS konden werken en waar Friese afdelingen en het gewest elkaar konden ontmoeten. Om financiële redenen, een forse jaarlijkse huur, heeft het bestuur eind 2013 echter moeten besluiten om met ingang van 1 februari 2014 het pand te verlaten en op zoek te gaan naar alternatieven.

4 Ledenmanagement Per 1 oktober 2012 had de afdeling Leeuwarden 711 leden. Het ledenaantal is aanzienlijk gedaald. Op dit moment is het aantal leden 664. Vanwege deze verontrustende daling is in 2013 een plan ontwikkeld voor het ledenmanagement. - Belangstellenden krijgen een cadeau lidmaatschap aangeboden; - Leden die een lidmaatschap niet langer kunnen betalen worden gebeld door de ledenadministrateur; - Leden die lid af worden, worden gebeld. De afdeling probeert te achterhalen wat de reden is dat een lid opzegt. Dit alles blijkt nog niet genoeg. Veelal zeggen leden op met als reden: onvrede met de landelijke politiek. Als lokale afdeling zijn landelijke beslissingen nauwelijks te beïnvloeden. Toch wil het bestuur in 2014 bekijken hoe we meer uit het ledenmanagement kunnen halen en de negatieve ontwikkeling kunnen ombuigen naar groei. Activiteiten 2013 was het jaar van het congres. Op zaterdag 27 april 2013 is het landelijk PvdA congres georganiseerd in Leeuwarden. Op 26 april konden PvdA leden vanuit heel Nederland een bezoek brengen aan Leeuwarden. Overdag was het PvdA pand open en was er een wandeling lang de sociaal democratisch iconen van Leeuwarden. S Avonds was er een pub quiz in de Paddy s met aansluitend een kroegentocht. De Jonge Socialisten hebben een themafeest het rode gevaar georganiseerd.

5 In 2013 is het gesprek van Leeuwarden gestart. Op 23 mei was het zover; de deuren van Poppodium Romein gingen open voor de eerste editie van Het Gesprek van Leeuwarden. Er zijn meer dan honderd belangstellenden op Het Gesprek afgekomen. Gesprekken werden gevoerd over de kansen van Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa en de kansen van Cambuur in de Eredivisie. Op 27 juni en 9 oktober 2013 zijn er opnieuw gesprekken gevoerd. ALV De voorjaars ALV is gehouden op 25 mei De najaar ALV was op 14 december Het daarin besprokene is terug te vinden in de verslagen van deze vergaderingen. 1 mei viering Tijdens deze viering krijgen de leden die 25 of 50 jaar lid zijn van de partij, de jubileumspeld uitgereikt. Leden die 65 jaar lid zijn krijgen een speciale penning. Bij de 1 mei viering van 2013 is een film vertoond over het leven van Wiardi Beckman. Wiardi Beckman was een belangrijk socialistische politicus, historicus, journalist en Eerste Kamerlid in de periode In de Tweede Wereldoorlog is Wiardi Beckman door koningin Wilhelmina opgeroepen om deel te gaan uitmaken van het oorlogskabinet in Londen. Informatie en publiciteit De communicatie met de leden verloopt via een aantal kanalen. Om de leden op de hoogte te houden van het wat er speelt en van activiteiten die er aan zitten te komen is in 2013 twee keer een Rode Peper uitgegeven. Daarnaast wordt regelmatig ebruik gemaakt van verkeer. De leden die niet over een e- mail adres beschikken, worden geïnformeerd door middel van een nieuwsbrief. In april en in juni 2013 zijn de nieuwsbrieven onder de leden verspreid. Voor de leden die wel beschikken over internet en een computer, was de informatie te vinden op de nieuwe website van de PvdA Leeuwarden. Voorafgaand aan de ALV worden de agenda + de bijbehorende stukken op de website gepubliceerd. Leden kunnen, indien gewenst, de stukken zelf printen. Tot Slot Wij danken een ieder, in wat voor hoedanigheid ook, die zich in het afgelopen jaar heeft ingezet voor onze afdeling, voor onze doelstellingen. Sommigen in het volle licht van de mediaschijnwerpers, anderen in de schaduw van de anonimiteit. We hebben beide nodig!

6

Werkplan 2014 Inleiding 1. Doel 2. De vereniging

Werkplan 2014 Inleiding 1. Doel 2. De vereniging Werkplan 2014 Inleiding Hierbij bieden wij u het afdelingsplan 2014 aan. In hoofdlijnen wordt hierin het programma voor het komende jaar voorgesteld. De start van het nieuwe verenigingsjaar wordt gekleurd

Nadere informatie

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen

Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Werkplan 2016 bestuur afdeling Groningen Inleiding In dit werkplan van het bestuur kijken we terug op het afgelopen jaar en stellen we de speerpunten voor het komende jaar vast. Het werkplan zal samen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering PvdA Leeuwarden

Notulen Algemene Ledenvergadering PvdA Leeuwarden Notulen Algemene Ledenvergadering PvdA Leeuwarden Datum: zaterdagmorgen 8 december 2012 Tijdstip: om 10:00 uur Locatie: Debatcentrum De Bres, Schoolstraat 4 te Leeuwarden Aanwezig: 34 leden 1. Opening,

Nadere informatie

JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT. Verbinden, verjongen, verbreden

JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT. Verbinden, verjongen, verbreden JAARPLAN 2016 PVDA DORDRECHT Verbinden, verjongen, verbreden 1. INLEIDING Bij ons aantreden als nieuw bestuur vorig jaar hebben drie speerpunten gekozenen: verbinden, verjongen, en verbreden. We hebben

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Samenwerking met andere partijen

Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Samenwerking met andere partijen Gemeenteraadsverkiezingen 2018: Samenwerking met andere partijen Als PvdA vinden wij het belangrijk om samen te werken met bewoners en maatschappelijke organisaties. Op lokaal niveau zorgen we op die manier

Nadere informatie

Werkplan 2017 Afdeling s-hertogenbosch

Werkplan 2017 Afdeling s-hertogenbosch Werkplan 2017 Afdeling s-hertogenbosch Dit werkplan 2017 gaat over het derde jaar van de bestuurscyclus van de gemeenteraad s-hertogenbosch van 2015-2018 die door de gemeentelijke herindeling en verlate

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Jaarverslag 2015 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2015

Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2015 Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2015 Inhoud Inleiding... 2 1. Organisatieopbouw... 3 2. Politieke vormings- en scholingsactiviteiten... 3 3. Informatievoorziening... 3 4. Ledenwerving: supporters...

Nadere informatie

Werkplan 2016 Afdeling s-hertogenbosch DENBOSCH.PVDA.NL TWITTER.COM/PVDADENBOSCH FACEBOOK.COM/PVDADENBOSCH

Werkplan 2016 Afdeling s-hertogenbosch DENBOSCH.PVDA.NL TWITTER.COM/PVDADENBOSCH FACEBOOK.COM/PVDADENBOSCH Werkplan 2016 Afdeling s-hertogenbosch DENBOSCH.PVDA.NL TWITTER.COM/PVDADENBOSCH FACEBOOK.COM/PVDADENBOSCH Dit werkplan 2016 gaat over het tweede jaar van de bestuurscyclus van de gemeenteraad s-hertogenbosch

Nadere informatie

1. Opening en vaststellen van de agenda De leden worden welkom geheten door Rolie Groninger. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld.

1. Opening en vaststellen van de agenda De leden worden welkom geheten door Rolie Groninger. De agenda wordt overeenkomstig vastgesteld. Notulen Algemene Ledenvergadering PvdA Leeuwarden Datum: zaterdagmorgen 29 maart 2014 Tijdstip: om 10:00 uur Locatie: t Lokaal, Ayttawei te Reduzum 1. Opening en vaststellen van de agenda De leden worden

Nadere informatie

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum.

Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. Afdeling Hilversum Inleiding Voor u ligt het werkplan 2018 van het bestuur van de Partij van de Arbeid afdeling Hilversum. In de gemeenteraad is de PvdA met 3 leden vertegenwoordigd: deze periode is de

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2017 VLP Roosendaal Jaarverslag 2017 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2017 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2017 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten

Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten PvdA Afdeling Houten Draaiboek verkiezingen leden gemeenteraad Houten 21 maart 2018 Vast te stellen 26.01.2017 1 Inleiding De gemeenteraadsverkiezingen 2018 liggen in het verschiet. Het organiseren en

Nadere informatie

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 Gemeenteraadsverkiezingen 2018 We willen zo vroeg mogelijk beginnen met de voorbereidingen op de gemeenteraadsverkiezingen. Tijdens de ALV willen we als bestuur met de leden van gedachte willen wisselen

Nadere informatie

Jaarplan versie 19 november 2018 Bestuur Gewest Noord Holland

Jaarplan versie 19 november 2018 Bestuur Gewest Noord Holland Jaarplan 2019 - versie 19 november 2018 Bestuur Gewest Noord Holland Inleiding Het jaar 2019 staat in het teken van de verkiezingen. 21 maart kiezen voor nieuwe Provinciale Staten en de nieuwe algemene

Nadere informatie

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven

Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Actieplan 2018 1 Ambitie PvdA afdeling Regio Eindhoven Begin 2018 start de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. De peilingen voorspellen een fors verlies. Het is alle hens aan dek. Samen met onze

Nadere informatie

Jaarplan Amsterdam West 2015

Jaarplan Amsterdam West 2015 Jaarplan Amsterdam West 2015 Inleiding Dit jaarplan 2015 van de PvdA Amsterdam West schetst doelen en activiteiten van de vereniging voor het komende jaar. Het jaarplan heeft een overkoepelend karakter

Nadere informatie

Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2017

Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2017 Activiteitenplan Vrijzinnige Partij 2017 Inhoud Inleiding... 2 1. Verkiezingscampagnes... 3 2. Politieke vormings- en scholingsactiviteiten... 3 3. Informatievoorziening... 3 4. Ledenwerving... 4 5. Werving

Nadere informatie

Wat deden we in 2013? Jaarverslag 2013 PvdA-afdeling Woudenberg

Wat deden we in 2013? Jaarverslag 2013 PvdA-afdeling Woudenberg Jaarverslag 2013 PvdA-afdeling Woudenberg Hierbij bied ik u het jaarverslag 2013 aan. Zoals u kunt lezen hebben wij als bestuur niet stil gezeten in 2013. Actief politiek bedreven en daarnaast aanwezig

Nadere informatie

Inleiding. Missie. Werkwijze

Inleiding. Missie. Werkwijze Jaarplan PvdA Amsterdam West 2017 Inleiding Dit jaarplan 2017 van de PvdA Amsterdam West schetst zijn doelen en activiteiten voor het komende jaar. Het jaarplan heeft een overkoepelend karakter en raakt

Nadere informatie

Werkplan bestuur 2014

Werkplan bestuur 2014 Afdeling Zeist Werkplan bestuur 2014 Inhoud Inleiding... 1 1. Doel van het werkplan... 1 2. Verkiezingen... 1 3. Stand van zaken... 2 4. Waar willen we ons over een jaar bevinden?... 3 5. Hoe willen we

Nadere informatie

Op weg naar één PvdA-afdeling in de Westelijke Mijnstreek

Op weg naar één PvdA-afdeling in de Westelijke Mijnstreek Op weg naar één PvdA-afdeling in de Westelijke Mijnstreek Plan van aanpak samengaan van PvdA-afdelingen Sittard-Geleen en Stein-Beek Datum: 2 juni 2017 Door: Paul Kubben en Marijke Clerx Status: Definitief

Nadere informatie

Werkplan 2015, afdeling Zeist Vastgesteld in ledenvergadering

Werkplan 2015, afdeling Zeist Vastgesteld in ledenvergadering Afdeling Zeist. Werkplan 2015, afdeling Zeist Vastgesteld in ledenvergadering 1-12-2014 Inhoud Inleiding.. 1 1. Doel van het werkplan... 1 2. Verkiezingen... 1 3. Stand van zaken... 2 4. Waar willen we

Nadere informatie

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren

NAJAARS- CONGRES. 4 en 5 november 2016 Lunteren NAJAARS- CONGRES 4 en 5 november 2016 Lunteren ALGEMENE INFORMATIE Dit najaar bestaat de VVD Bestuurdersvereniging 70 jaar! Traditiegetrouw vindt het najaarscongres plaats in Congrescentrum De Werelt in

Nadere informatie

Jaarverslag van het bestuur over 2008

Jaarverslag van het bestuur over 2008 Jaarverslag van het bestuur over 2008 Tilburg, februari 2009 Het Bestuur van GroenLinks Tilburg Nieuwlandstraat 39 5038 SM Tilburg www.groenlinkstilburg.nl e-mail: info@groenlinkstilburg.nl Bestuur GroenLinks

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014

NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 AFDELING AMERSF0ORT-BUNSCHOTEN www.pvda-amersfoort.nl secretaris@pvda-amersfoort.nl NIEUWSBRIEF, NOVEMBER 2014 Woord van de voorzitter: Giro 555 en dichterbij huis. Er voltrekt zich een humanitaire ramp

Nadere informatie

Jaarverslag PvdA Amsterdam West 2014

Jaarverslag PvdA Amsterdam West 2014 Jaarverslag PvdA Amsterdam West 2014 1 Inleiding Dit jaarverslag 2014 van de PvdA Amsterdam West blikt terug op de activiteiten en resultaten in het afgelopen jaar. Het raakt alle onderdelen van de afdeling.

Nadere informatie

Evaluatiestudie verkiezingen Motto: Ik droomde - dat het om de inhoud ging!

Evaluatiestudie verkiezingen Motto: Ik droomde - dat het om de inhoud ging! Evaluatiestudie verkiezingen 2017 Motto: Ik droomde - dat het om de inhoud ging! Evaluatiestudie verkiezingen 2017 Uitgevoerd in opdracht van het Hoofdbestuur 50PLUS door: Mark van Overveld (onderzoeker)

Nadere informatie

Werkplan bestuur 2012

Werkplan bestuur 2012 Afdeling Zeist. Werkplan bestuur 2012 Inleiding Dit werkplan is de onderbouwing voor de werkzaamheden en activiteiten van het bestuur in 2012. Afgelopen jaar zijn de provinciale verkiezingen geweest. De

Nadere informatie

Nummer Toegang: 672. Archief Delft

Nummer Toegang: 672. Archief Delft Nummer Toegang: 672 Plaatsingslijst van het archieven van de partij van de arbeid 1945-2000, haar voorloper sociaal democratische arbeiderspartij, 1928-1940, en de jonge socialisten, 1984-1989 Archief

Nadere informatie

Jaarplan 2017 bestuur Partij van de Arbeid Leiden

Jaarplan 2017 bestuur Partij van de Arbeid Leiden Jaarplan 2017 bestuur Partij van de Arbeid Leiden 2017 wordt voor de PvdA een heel belangrijk jaar. Allereerst hebben we op 15 maart 2017 de Tweede Kamer verkiezingen, waarbij duidelijk zal worden in hoeverre

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal

Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Jaarverslag 2016 VLP Roosendaal Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Doelstelling pagina 4 Beleidsplan 2016 pagina 4 Begrotingsbeleid pagina 4 Gebeurtenissen 2015 pagina 5 Bestuurssamenstelling pagina 5 Fractiesamenstelling

Nadere informatie

Verantwoording Partijbestuur Gespreksronde provincies oktobernovember

Verantwoording Partijbestuur Gespreksronde provincies oktobernovember Verantwoording Partijbestuur 2014 Gespreksronde provincies oktobernovember 2014 Werkplan 2013-2014 1. Borgen aanbevelingen van Dijk en uitvoering congresuitspraken van 3 maart 2013. 2. Optimale voorbereiding

Nadere informatie

Jaarplan 2017 Bestuur Gewest Noord- Holland

Jaarplan 2017 Bestuur Gewest Noord- Holland 1 Jaarplan 2017 Bestuur Gewest Noord- Holland Vastgesteld in bestuursvergadering van 17 december 2016 Inleiding Op 24 augustus 2016 heeft het partijbestuur een Heidag georganiseerd om een aanzet te maken

Nadere informatie

Algemeen profiel bestuurskandidaat

Algemeen profiel bestuurskandidaat Algemeen profiel bestuurskandidaat Ieder bestuurslid heeft functiespecifieke taken. Daarnaast vervult hij taken in het algemeen belang van de afdeling of de regio. Elk bestuurslid is in die optiek bijvoorbeeld

Nadere informatie

Profiel kandidaten bestuur

Profiel kandidaten bestuur Profiel kandidaten bestuur 2018-2020 Inleiding In oktober 2018 treedt het huidige bestuur na 2 jaar af. Daarom zijn we opzoek naar een nieuw bestuur. In onderstaande tekst vindt u de profielschets voor

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief, Januari 2015

Nieuwsbrief, Januari 2015 AFDELING AMERSF0ORT-BUNSCHOTEN www.pvda-amersfoort.nl secretaris@pvda-amersfoort.nl Nieuwsbrief, Januari 2015 Woord van de voorzitter: Waarden Elke godsdienst kent extremisten. Elk land kent achtergestelden.

Nadere informatie

Begroting 2019 Partij van de Arbeid afdeling Den Haag

Begroting 2019 Partij van de Arbeid afdeling Den Haag Begroting 2019 Partij van de Arbeid afdeling Den Haag 1 UITGAVEN 2018 2019 2019 2018 INKOMSTEN Kantoor 7.700 8100 2600 5.280 Contributie Huur, Belasting, verzekering, bank 5.000 4800 2600 5280 Raadsleden

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd.

2.3. Nieuwe aspirant leden worden door middel van een groslijst aan het bestuur voorgelegd. . Het Huishoudelijk Reglement geeft een nadere toelichting/uitwerking van de statuten. Het Huishoudelijke Reglement wordt goedgekeurd in de Algemene Ledenvergadering (ALV). Ook wijzigingen op het Huishoudelijke

Nadere informatie

AGENDASTUKKEN ALV 14 APRIL 2015

AGENDASTUKKEN ALV 14 APRIL 2015 AGENDASTUKKEN ALV 14 APRIL 2015 Bijlage 1: voorstel invulling vacature afdelingsbestuur Ter bespreking op de algemene ledenvergadering d.d. 14 april 2015 Eind december 2014 heeft vicevoorzitter Desiree

Nadere informatie

Handleiding gemeenteraadsverkiezingen voor sportclubs

Handleiding gemeenteraadsverkiezingen voor sportclubs Handleiding gemeenteraadsverkiezingen voor sportclubs Zo zet je sport op de lokale agenda. Gemeenteraadsverkiezingen - 21 maart 2018 Zet sport op de lokale agenda! ZOMER 2017 Politieke partijen schrijven

Nadere informatie

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders,

Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Nu vooruit! Speech lijsttrekker Berend de Vries 11 januari 2014 Beste leden van D66, Beste sympathisanten en geïnteresseerden, Beste raadsleden en collega-bestuurders, Ik wens u allen een mooi en succesvol

Nadere informatie

Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder. VOORBEREIDINGEN: ledenvergadering ledenvergadering

Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder. VOORBEREIDINGEN: ledenvergadering ledenvergadering Draaiboek Gemeenteraadsverkiezingen 2018 PvdA Den Helder VOORBEREIDINGEN: 01-06-2017. 01-06-2017 01-06-2017 Het afdelingsbestuur legt op de afdelingsvergadering ter vaststelling voor: voorstel tot deelname

Nadere informatie

Ontmoeten & Verbinden

Ontmoeten & Verbinden Ontmoeten & Verbinden Verenigingsplan PvdA Den Haag 2016-2018 Een naïef cliché als eenheid in verscheidenheid Het is wellicht een klein begin Voortbewegend naar een toekomst, soms tegen beter weten in

Nadere informatie

Meer info: http://members.home.nl/janrlunsing/oe_schaper.htm UITNODIGING

Meer info: http://members.home.nl/janrlunsing/oe_schaper.htm UITNODIGING De Jan Schaper-leergang 2 Jan Schaper, in 1897 in Groningen gekozen als het eerste SDAP-raadslid in Nederland. Een van de 12 oprichters (de 12 apostelen) van de SDAP. Meer info: http://members.home.nl/janrlunsing/oe_schaper.htm

Nadere informatie

JAAR- / WERKPLAN 2019 van de afdeling Achtkarspelen van de PvdA.

JAAR- / WERKPLAN 2019 van de afdeling Achtkarspelen van de PvdA. Website: www.achtkarspelen.nl Twitter: @PvdA8karspelen Facebook: PvdA8k JAAR- / WERKPLAN 2019 van de afdeling Achtkarspelen van de PvdA. 1. Inleiding. Dit jaar-/werkplan voor 2019 schetst de stand van

Nadere informatie

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering

Algemene bepalingen. De Ledenvergadering en de deelvergadering AFDELING GRONINGEN AFDELINGSREGLEMENT Zoals vastgesteld door de ledenvergadering van 14 september 2017 Algemene bepalingen Artikel I. Definities 1) Dit reglement is het afdelingsreglement van de afdeling

Nadere informatie

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement

a. Statuten en Huishoudelijk Reglement: de door het congres vastgestelde Statuten en Huishoudelijk Reglement AFDELINGSREGLEMENT D66 Eindhoven Dit is het afdelingsreglement van D66 Eindhoven. Het reglement is gebaseerd op het standaardreglement dat is vastgesteld door het vastgesteld door het Landelijk bestuur

Nadere informatie

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH

Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Advies Bestuurlijke Vernieuwing VDH Hoogland 26 juli 2012 1 Inleiding 3 2 Werkwijze 3 3 Bestuurlijke organisatie 3 4 Profiel bestuursleden 4 5 Commissie structuur 4 6 Vergroten draagvlak 5 7 Verdere procedure

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel. Jaarverslag Februari 2017 Bestuur Team Meierijstad Versie 1.0

Inhoudelijk en financieel. Jaarverslag Februari 2017 Bestuur Team Meierijstad Versie 1.0 Inhoudelijk en financieel Jaarverslag 2016 Februari 2017 Bestuur Team Meierijstad Versie 1.0 Table of Contents Voorwoord...3 Inhoudelijk jaarverslag...4 Wat hebben wij in 2016 bereikt...4 Op naar 2017...4

Nadere informatie

J.M.M. JANSEN Gemeentearchief Schiedam, (c) 2004

J.M.M. JANSEN Gemeentearchief Schiedam, (c) 2004 77 Voorlopige inventaris van het archief van Sociaal-democratische Arbeiderspartij (SDAP) afdeling Schiedam. Na 1946 Partij van de Arbeid (PvdA) 1900-1994 (2002) J.M.M. JANSEN Gemeentearchief Schiedam,

Nadere informatie

Jaarplan PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden

Jaarplan PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden Jaarplan 2019 PvdA zichtbaar in de wijk In samenwerking met de volksvertegenwoordigende stadsdeelcommissieleden 1 Stadsdeel Amsterdam Centrum De politieke structuur van de stad /stadsdelen is gewijzigd.

Nadere informatie

Jaarplan PvdA Amsterdam West Vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 13 december 2012

Jaarplan PvdA Amsterdam West Vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 13 december 2012 Jaarplan PvdA Amsterdam West 2013 Vastgesteld door de algemene ledenvergadering d.d. 13 december 2012 1 Inleiding Met dit jaarplan 2013 van de PvdA Amsterdam West wil het bestuur zijn doelen en activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015

Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Nieuwsbrief VNG Flevoland november 2015 Vacatures. 1. De Algemene Leden Najaarsvergadering op 25 november a.s.in het stadhuis van Almere, gevolgd door de themabijeenkomst over verbonden partijen, zal voor

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2014-2017 Concept augustus 2014 Vastgesteld PM AAV oktober 2014 (ter informatie) Opstellers: Martijn Groenestein Stefan van Hoef Sjef de Wit Sjoerd Manschot Marieke van Beurden José Bielderman

Nadere informatie

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV Amsterdam Centrum Jaarrekening 2014 Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV 1 Inleiding Voor u ligt de eerste versie van het financieel jaarverslag over 2014 van de afdeling Amsterdam Centrum van

Nadere informatie

WERKPLAN BESTUUR PVDA LEIDEN 2014-2016

WERKPLAN BESTUUR PVDA LEIDEN 2014-2016 WERKPLAN BESTUUR PVDA LEIDEN 2014-2016 Samenvatting Dit document bevat een overzicht van alle voorgenomen activiteiten van het bestuur van PvdA Leiden op het gebied van communicatie, permanente campagne

Nadere informatie

WERKPLAN. HBV Valkenswaard

WERKPLAN. HBV Valkenswaard WERKPLAN HBV Valkenswaard Versie: 1.1 Datum: Oktober 2015 1 Inhoud Hoofdstuk 1: Versterken van de structuur.... 3 1.1 Betrekken van huurders.... 3 1.2 Versterken communicatie met andere groepen.... 3 1.3

Nadere informatie

SECRETARIAAL JAARVERSLAG SECRETARIAAL JAARVERSLAGEN 2013, SECRETARIAAL JAARVERSLAG

SECRETARIAAL JAARVERSLAG SECRETARIAAL JAARVERSLAGEN 2013, SECRETARIAAL JAARVERSLAG Inhoud SECRETARIAAL JAARVERSLAG 2015... 2 SECRETARIAAL JAARVERSLAGEN 2013, 2014... 4 SECRETARIAAL JAARVERSLAG 2012... 5 1 SECRETARIAAL JAARVERSLAG 2015 Samenstelling bestuur Het bestuur bestaat uit de

Nadere informatie

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN

Zutphen -Warnsveld Bundel t.b.v. de algemene voorjaarsvergadering op 15 februari 2011 VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN VACATURES EN BIJBEHORENDE PROFIELEN Volgens de herziene Statuten en Reglementen van de Partij van de Arbeid, zoals vastgesteld tijdens het afgelopen congres 2012, worden zowel de voorzitter als de penningmeester

Nadere informatie

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers

Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers Informatieblad Kansen rond de gemeenteraadsverkiezingen 2018 Tips voor lokale belangenbehartigers 1 Intro Op 21 maart 2018 gaat Nederland naar de stembus om de nieuwe gemeenteraden te kiezen. De verkiezingen

Nadere informatie

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht

DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht AFDELINGSREGLEMENT DEMOCRATEN 66, afdeling Utrecht Dit reglement is vastgesteld door de Algemene Afdelingsvergadering van D66, afdeling Utrecht op XXXXXXXX 2016. Dit reglement is een aanvulling op de Statuten

Nadere informatie

Student & Starter. Beleidsplan. Contents. Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht. Voorwoord. 1. Verenigingsdoelen

Student & Starter. Beleidsplan. Contents. Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht. Voorwoord. 1. Verenigingsdoelen Beleidsplan Student & Starter 2014 Student & Starter Hamburgerstraat 14bis 3512 NR Utrecht Contents Voorwoord 1. Verenigingsdoelen 1.1 Fractieondersteuning 1.2 Benadering achterban 1.3 Detecteren en aanpakken

Nadere informatie

>> VOORJAAR Pagina 1. Bestuur en evt Kandidaten-commissie. WIE bestuur bestuur Campagneleider Bestuur. Voorjaar najaar 2017

>> VOORJAAR Pagina 1. Bestuur en evt Kandidaten-commissie. WIE bestuur bestuur Campagneleider Bestuur. Voorjaar najaar 2017 TIJDLIJN VOORBEREIDING GEMEEN WIE bestuur bestuur Campagneleider Bestuur Bestuur en evt Kandidaten-commissie WANNEER Voorjaar 2016 Voorjaar zomer 2016 Vanaf voorjaar 2016 Voorjaar 2016 Voorjaar 2016 -

Nadere informatie

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014

Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Activiteitenplan Millenniumwerkgroep 2014 Inleiding Dit plan bestaat uit vier delen: De voornemens van de Millenniumwerkgroep voor 2014 als overkoepelende werkgroep; Het activiteitenplan van de werkgroep

Nadere informatie

Polderen voor beginners

Polderen voor beginners Jongerenkamer Polderen voor beginners Voorwoord De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. De 150 gekozen Kamerleden gaan met elkaar en de regering in debat over de toekomst van Nederland.

Nadere informatie

concept Jaarplan 2018 Bestuur Gewest PvdA Noord Holland

concept Jaarplan 2018 Bestuur Gewest PvdA Noord Holland concept Jaarplan 2018 Bestuur Gewest PvdA Noord Holland Inleiding. De PvdA staat er na Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar minder goed voor. We hebben een kleine Tweede Kamerfractie, een gedecimeerd

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke

Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement SAM Waadhoeke Huishoudelijk Reglement Vereniging SAM Waadhoeke Hoofdstuk I. Leden en Algemene Ledenvergadering(ALV) Artikel 1. 1. Het lidmaatschap staat open voor alle inwoners

Nadere informatie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Door: Simone van den Hurk en David Kok Uit het onderzoek hoe gemeenten sociale media gebruiken, blijkt dat raadsleden veel gebruik maken van sociale media. De vraag

Nadere informatie

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid

CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid CDA Haarlem Profielschets Kandidaat Raadslid Kandidaat Raadslid Gezocht - voor de verkiezingen van de gemeenteraad volgend jaar - CDA Haarlem is op zoek naar kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad.

Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Afdelingsreglement GroenLinks afdeling Utrecht-stad. Dit afdelingsreglement is door de Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Utrechtstad op 30 mei 2018 vastgesteld. Sinds deze datum is dit reglement

Nadere informatie

Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht

Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht Campagneplan Provinciale Staten en Europese verkiezingen 2019 GroenLinks Utrecht Intro 2 Campagnestrategie 3 Vorige campagne 3 Doel campagne 2019 3 Achterban 3 Doelgroep 3 Activiteiten 3 Landelijke campagne

Nadere informatie

Werkplan Inleiding 1.1 Doelstelling De vereniging 2.1 Algemene Ledenvergadering

Werkplan Inleiding 1.1 Doelstelling De vereniging 2.1 Algemene Ledenvergadering Werkplan 2014 1. Inleiding Het politieke jaar begint met de campagne voor de Europsese en gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart2014, daarna vinden de onderhandelingen plaats voor een nieuw college voor

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2012 2013 33 681 Verlenging van de zittingsduur van gemeenteraden in gemeenten waarvoor met ingang van 1 januari 2015 een wijziging van de gemeentelijke

Nadere informatie

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD AFDELINGSREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaardreglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Jaarverslag voor Stichting SQPN

Jaarverslag voor Stichting SQPN Jaarverslag voor 2011 Stichting SQPN Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Activiteiten... 3 Publiciteit... 4 Externe contacten... 4 Interne organisatie... 5 Financiën... 5 Conclusies en aanbevelingen... 6 Stichting

Nadere informatie

Handreiking voor het organiseren van campagneactiviteiten

Handreiking voor het organiseren van campagneactiviteiten MEEDOEN AAN DE CAMPAGNE Handreiking voor het organiseren van campagneactiviteiten Politieke partijen voeren verkiezingscampagnes om aandacht te krijgen voor hun standpunten. Organisaties in het sociaal

Nadere informatie

Afdeling Brussel / België

Afdeling Brussel / België Werkprogramma 2014 1. Inleiding Het bestuur van de PvdA afdeling Brussel/België is zich er van bewust dat 2014 een belangrijk jaar zal worden voor de partij, Nederland, de afdeling zelf en de EU als geheel.

Nadere informatie

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019

D66 Alumni Netwerk Jaarplan 2019 januari 2019 Verbinden door Ervaring was in 2015 de titel van het strategisch plan dat ten grondslag lag aan de oprichting van het D66 Alumni Netwerk. Nu, aan het begin van 2019, zijn meer dan 460 alumni met elkaar

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2013-2017 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 04-07-2013 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling).

Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Water Natuurlijk voldoet aan de ANBI voorwaarden 2015 voor goede doelen (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat wij een organisatie zijn die het algemeen nut dienen. Daarom zijn giften aan

Nadere informatie

PvdA afdeling Leidschendam-Voorburg

PvdA afdeling Leidschendam-Voorburg PvdA afdeling Leidschendam-Voorburg Profielschets PvdA-LV Gemeenteraad 2014-2018 ten behoeve van de Adviescommissie Kandidaatstelling (ACK) vastgesteld in de ALV 25 maart 2013 Deze notitie bevat de profielschetsen

Nadere informatie

Kijktip: Nieuwsuur in de Klas

Kijktip: Nieuwsuur in de Klas Kijktip: Nieuwsuur in de Klas Korte omschrijving werkvorm De leerlingen beantwoorden vragen over de Europese politiek aan de hand van korte clips van Nieuwsuur in de Klas. Leerdoel De leerlingen leren

Nadere informatie

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66

STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 STANDAARD REGIOREGLEMENT POLITIEKE PARTIJ DEMOCRATEN 66 Dit standaard Reglement is vastgesteld door het Landelijk bestuur van Politieke Partij Democraten 66 op 10 mei 2016. Dit reglement is van kracht

Nadere informatie

Besluitnotitie PvdA Haarlem

Besluitnotitie PvdA Haarlem Besluitnotitie PvdA Haarlem Proces gemeenteraadsverkiezingen 2018 5 10 15 Dit document ligt ter bespreking en vaststelling voor tijdens de algemene ledenvergadering van de PvdA Haarlem op woensdag 28 september

Nadere informatie

Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur!

Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Solliciteer nu voor het landelijk bestuur van DWARS! Vind je het harstikke leuk bij DWARS, en wil je graag meer betekenen voor de vereniging? Solliciteer dan nu voor het landelijk bestuur! Als bestuurslid

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne

Beleidsplan Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Beleidsplan 2018-2022 Stichting ter behoud van de kerkelijke gebouwen van Oudehaske en Haskerhorne Plaats Oudehaske Datum 07-05-2018 Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. Organisatie... 3 3. Visie en missie... 3

Nadere informatie

Pascal Roemers Appie Groenlaan 39 9731 KK GRONINGEN. Groningen, 11 november 2015

Pascal Roemers Appie Groenlaan 39 9731 KK GRONINGEN. Groningen, 11 november 2015 Pascal Roemers Appie Groenlaan 39 9731 KK GRONINGEN Groningen, 11 november 2015 PvdA Groningen t.a.v. kandidaatstellingscommissie Haddingestraat 10 9711 KD GRONINGEN betreft: kandidaatstelling voorzitterschap

Nadere informatie

aan de SLAG Partij van de Arbeid aan de Wassenaarse SLAG

aan de SLAG Partij van de Arbeid aan de Wassenaarse SLAG R D aan de SLAG Partij van de Arbeid R D aan de Wassenaarse SLAG 0 ROOD AAN DE SLAG - NOVEMBER 2018 INHOUD Uitnodiging Algemene Ledenvergadering DONDERDAG 29 NOVEMBER 2018 Van de voorzitter Verslag afdelingsvergadering

Nadere informatie

Ervaringen met functioneringsgesprekken

Ervaringen met functioneringsgesprekken Ervaringen met functioneringsgesprekken Samenstelling CDA-bureau Afdeling HRM / Steenkampinstituut / Partijontwikkeling CDA-bestuurdersvereniging December 2006 1 Het belang van functioneringsgesprekken

Nadere informatie

WERKPLAN 2017 PvdA Almelo

WERKPLAN 2017 PvdA Almelo WERKPLAN 2017 PvdA Almelo Inleiding Jaarlijks maakt het bestuur van de PvdA Almelo een werkplan. In dit plan geven we aan waar we het komende jaar aan gaan werken. Het werkplan wordt vastgesteld door de

Nadere informatie

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017

GROENLINKS Amsterdam Algemene Ledenvergadering 9 februari 2017 Procedure Kandidaatstelling GroenLinks Amsterdam Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 wil GroenLinks Amsterdam met een sterke, gevarieerde en aansprekende kandidatenlijst komen. Deze lijst zal worden

Nadere informatie

(EXACT INVULLEN ZOALS GEREGISTREERD BIJ DE GEMEENTELIJKE BASIS ADMINISTRATIE (GBA)

(EXACT INVULLEN ZOALS GEREGISTREERD BIJ DE GEMEENTELIJKE BASIS ADMINISTRATIE (GBA) INTERNE BEREIDVERKLARING KANDIDAATSTELLING PROVINCIALE STATEN zoals bedoeld in artikel 1.28 lid 3 en artikel 6.5 lid 4 van de Reglementen van de Partij van de Arbeid DE ONDERGETEKENDE, (EXACT INVULLEN

Nadere informatie

Inhoudelijk en financieel. Jaarverslag Februari 2018 Bestuur Team Meierijstad Versie 1.0

Inhoudelijk en financieel. Jaarverslag Februari 2018 Bestuur Team Meierijstad Versie 1.0 Inhoudelijk en financieel Jaarverslag 2017 Februari 2018 Bestuur Team Meierijstad Versie 1.0 Table of Contents Voorwoord...3 Inhoudelijk jaarverslag...4 Formele veranderingen in 2017...4 Wat wordt er in

Nadere informatie

AANGEPAST DATUMSCHEMA MET UITERSTE DATA VOOR DE KANDIDAATSTELLING GEMEENTERADEN

AANGEPAST DATUMSCHEMA MET UITERSTE DATA VOOR DE KANDIDAATSTELLING GEMEENTERADEN AANGEPAST DATUMSCHEMA MET UITERSTE DATA VOOR DE KANDIDAATSTELLING GEMEENTERADEN 2018 Dit schema is opgesteld op basis van de statuten en het huishoudelijk reglement van de partij en beschrijft de formele

Nadere informatie

Intentieverklaring tot vorming van een. Lokaal Netwerk VVD As50 Oss Bernheze

Intentieverklaring tot vorming van een. Lokaal Netwerk VVD As50 Oss Bernheze Inleiding De Algemene Vergadering van Afgevaardigden van de VVD heeft op 28 november 2015 in Rotterdam, op voorstel van het hoofdbestuur, besloten dat de huidige afdelingen dienen op te gaan in grotere

Nadere informatie

Beleidsplan NBB district Delft

Beleidsplan NBB district Delft Beleidsplan NBB district Delft 2019-2022 Concept : april 2019 VERANTWOORDING Het beleidsplan van ons district is per 31 december 2018 beëindigd en moet opnieuw voor een aantal jaren worden vastgesteld.

Nadere informatie

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland

Historisch Genootschap Midden-Kennemerland Beleidsplan 2019-2022 Vastgesteld op 4 december 2018 Historisch Genootschap Midden- Kennemerland Historisch Genootschap Midden-Kennemerland 1. INLEIDING Dit is het eerste beleidsplan van de vereniging

Nadere informatie