Het centrale thema is kwaliteitsverbetering voor zowel de thuiszorg als de crèches. In de bijlage worden de actiepunten schematisch weergegeven.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het centrale thema is kwaliteitsverbetering voor zowel de thuiszorg als de crèches. In de bijlage worden de actiepunten schematisch weergegeven."

Transcriptie

1 JAARPLAN 2015 januari 2015

2 Voor u ligt het jaarplan voor 2015 van Stichting Bonama. In het jaarplan worden de speerpunten voor zowel de thuiszorg als de crèches, voor 2015 beschreven. Het centrale thema is kwaliteitsverbetering voor zowel de thuiszorg als de crèches. In de bijlage worden de actiepunten schematisch weergegeven. De onderstaande items worden puntsgewijs beschreven: 1. Profilering van de Stichting 2. Klanttevredenheid 3. Eigenbijdrage in de zorg 4. Continuïteit in de zorg 5. Kwaliteit van zorg 6. Scholing (zorg) 7. Stage 8. Scholing crèches 9. Voorlichting voor ouders 10. Kwaliteit van begeleiding van de kinderen 11. Onderhoud 12. Middelen 13. Project Kinderartsen 14. Overzicht medewerkers, dorpen en crèches Thuiszorg: 1. Profilering De thuiszorg wordt verzorgd door de Stichting Bonama en bedient 12 dorpen aan de Suriname rivier. Deze 12 dorpen en de Medische Zending, die zorg draagt voor de primary healthcare, zijn volledig op de hoogte van het bestaan van de Stichting. Daarnaast is er bekendheid bij een aantal thuiszorgorganisaties in Paramaribo. De overheid is niet of nauwelijks op de hoogte van het bestaan van Stichting Bonama en de werkzaamheden die de Stichting uitvoert. Gezien de toekomst van het project is het van belang dat de overheid in ieder geval op de hoogte wordt gebracht van de Stichting. Meer bekendheid bij de overheid zou gerealiseerd kunnen worden door het geven van een presentatie bij de overheid of de overheid uitnodigen voor een werkbezoek aan het binnenland. Een voorwaarde hierbij is de toestemming van het bestuur. Profilering van de crèches Voor de crèches geldt hetzelfde als voor de zorg, zij zijn bekend bij BOG ( Bureau Openbare Gezondheid) in de 12 dorpen. De crèches zijn ook niet of nauwelijks bekend bij de overheid. Hier is het ook van belang dat zij op de hoogte worden gebracht van het bestaan van de Stichting en de rol die de Stichting inneemt. 2. Klanttevredenheid Tijdens het reguliere huisbezoek van de coördinator wordt de zorg met de cliënt geëvalueerd. Hierbij komt ook de tevredenheid aan de orde. De aandachtpunten worden met de dorpgezondheidswerker besproken. De verbeterpunten worden in het volgende bezoek geëvalueerd. (plan doe check act,de zgn. PCDA cyclus)

3 3. Eigen bijdrage in de zorg Tot nu toe wordt de zorg geheel kosteloos verleent. Het waarborgen van de zorg op langere termijn zullen consequenties hebben voor de financiering van de zorg. Naast de sponsoren, die nu de financiering voor hun rekening nemen, zullen ook de overheid en de cliënten /familie hierin hun verantwoordelijkheid moeten nemen. De mogelijkheid van een eigen bijdrage wordt onderzocht. Het dagelijks bestuur van het binnenland van Stichting Bonama zal hier over geïnformeerd moeten worden door een afgevaardigde van het bestuur uit Nederland. De hoogte van de eigen bijdrage zal in overleg bepaald moeten worden. 4. Continuïteit van zorg Vanaf heden wordt de zorg 7 dagen per week geboden om zo de continuïteit van zorg te kunnen waarborgen. De nieuwe medewerkers worden door de Manager zorg aangesteld. In maart wordt er voor hun een basistraining verzorgd, vervolgens kunnen zij de reguliere trainingen volgen. 5. Kwaliteit van zorg De wijze waarop de dorpgezondheidswerkers hun functie uitvoeren is wisselend. Om inzicht te krijgen in hun werkwijze is er een checklist ontwikkeld. De lijsten zijn in 2014 door de coördinatoren bijgehouden, verwerkt en met de dorpgezondheidswerkers besproken. Tijdens de jaargesprekken, die in maart gepland staan, worden de uitkomsten besproken en wanneer de kwaliteit onvoldoende is, bestaat er de mogelijkheid om over te gaan tot ontslagen. 6. Scholing Dorpgezondheidswerkers De nieuwe medewerkers worden in maart geschoold. De basis kennis en vaardigheden worden getraind, zoals: persoonlijke hygiëne en hygiëne in /om het huis. De meest voorkomende chronische ziektebeelden worden behandeld zoals: diabetes mellitus, hypertensie en CVA. De scholing voor de dorpgezondheidswerkers staan gepland in januari 2015 en augustus Tijdens deze trainingsdagen zullen verschillende chronische aandoeningen behandeld worden met daaraan gekoppelde vaardigheden. De beroepsattitude zal een belangrijk onderdeel zijn van de training. Zorgcoördinatoren De training voor de zorgcoördinatoren staat gepland in maart 2015 en oktober Deze training staat in het teken van het geven van zowel positieve als negatieve feedback, het nemen van verantwoordelijkheid en de rol van coördinator binnen het team van dgw ers en in de dorpen. De zorgcoördinatoren volgen wekelijks Nederlandse les bij de onderwijzeressen van de basisschool in hun dorp. Met als doel Nederlands goed te kunnen spreken, lezen, schrijven en begrijpen. 7. Stage Twee medewerkers van de thuisorganisatie Quality care lopen een week stage in het Binnenland. Met als doel kennis maken met de thuiszorg in het binnenland en kennis overdragen.

4 Crèches 8. Training Training voor de crèchemedewerksters vinden plaats in januari 2015 en in maart Centraal in de training staat het spel bij het jonge kind,voeding tijdens de verschillende ontwikkelings- en leeftijdsfases en het bereiden van de voeding. Vervolgens gaan er dit jaar ook een aantal crèchemedewerksters Nederlandse les volgen. 9. Voorlichting Tijdens de trainingen van de afgelopen jaren hebben de crèchemedewerksters veel geleerd t.a.v. voeding, hygiëne en spelontwikkeling. De volgende stap is om deze verworven kennis te delen met de ouders van de kinderen in de crèche en overige belangstellenden. De overdracht van kennis zal in maart 2015 en augustus 2015 plaatsvinden tijdens georganiseerde informatiemiddagen. 10. Kwaliteit van begeleiding van de kinderen De zorg coördinator heeft een signalerende functie, zij bewaakt de kwaliteit van begeleiding in de crèches. Tijdens de vergaderingen en jaargesprekken komen deze items aan de orde, zijn er verbeterpunten dan worden deze omgezet in acties en vervolgens weer geëvalueerd (PDCA cyclus) 11. Onderhoud Huizen aan de waterkant in Dan De huizen worden maandelijks schoongemaakt en defecten worden gerepareerd. Een vaste schoonmaakster voor het reinigen van de huizen en de bootsman zorgt voor de technische gebreken. De tuin en de tuin rondom het gemeenschapshuis wordt door de tuinvrouw onderhouden. De zorgboot De zorgboot wordt door de bootsman onderhouden. Voor dit jaar staat een schilderbeurt gepland. 12. Middelen De inkopen voor de zorg, (zorg benodigdheden ) worden één keer per maand in Paramaribo ingekocht, zo ook de voedingsmiddelen voor de crèches. Indien mogelijk worden de producten op Atjonnie ingekocht. Mochten de middelen niet in Suriname, zoals speelgoed en ontwikkelingsmateriaal, niet te verkrijgen zijn en er is geen alternatief dan worden de middelen in Nederland ingekocht. Projecten 13. Kinderartsen Kinderartsen, in opleiding, uit het UMC te Groningen, kinderartsen uit Academisch Ziekenhuis te Paramaribo en een tropenarts van de Medische Zending gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de voedingstoestand van kinderen in het binnenland. In 2015 zal men bezig zijn met de voorbereiding van het onderzoek. In januari 2016 zullen de kinderartsen naar het gebied komen. In Maart 2015 komt professor Eduard Verhagen kennismaken met het bestuur in het binnenland. Hij zal hen informeren over het onderzoek.

5 14. Medewerkers In het onderstaande overzicht worden de medewerkers die werkzaam zijn weergeven tevens worden het aantal cliënten en de dorpen waar de zorg verleend wordt in kaart gebracht de creches en het aantal kinderen die ingeschreven staan. Managerzorg 1 Bootsman 1 tuinvrouw 1 Dorpen Aantal cliënten Aantal dorpgezondheidswerkers Grantataai 6 2 Bindikwai 1 1 Pikin Slee 17 4 Futunakaba 4 2 waarvan 1 coördinator Botopasie 18 4 waarvan 1 coördinator Kambalua 8 2 Dan 6 2 Pada 7 2 Malobie 7 2 Masiakriki 5 2 waarvan 1 coördinator Hekununu 7 2 Tumaipa 4 1 totaal Crèche Aantal kinderen Crèchemedewerksters Grantataai 15 4 crèchemedewerksters Dan 20 4 crèchemedewerksters en 1 schoonmaakster Malobie 15 4 crèchemedewerksters

6 Bijlage :1 In het onderstaande schema worden de planning van de actiepunten van 2015 weergegeven Actie maand persoon Scholing: Januari 2015 Dorpgezondheidswerkers Ninon van Eer (Hermani Consultency Crèchemedewerksters Elly Sjakzie (Orthopedagoog) Maya Sleur(BOG) Aanstellen nieuwe medewerkers voor de weekenden Overleg Gezondheidswerkers MZ Bezoek cliënten inventarisatie klanttevredenheid Overleg Gezondheidswerkers MZ Huizen aan de waterkant op orde brengen Elektriciteit Waterleiding Vriezer Februari 2015 Coördinatoren: Rasida Habo Edna Petrusi Desi Kwadjani Jaargesprekken: dorpgezondheidswerkers Scholing: Nieuwe medewerkers Coördinatoren Maart 2015 Herman Jintie Stage Quality care Anne Marie van Gender. Directeur Vergadering/Krutu Crèchemedewerkers dorpgezondheidswerkers Voorlichting voor de ouders van de kinderen van crèche en het dorpsbestuur Team crèchemedewerkster Team Dgw Crèchemedewerksters Overleg Gezondheidswerkers MZ Bezoek ministerie van sociale zaken

7 Overleg dagelijks bestuur Bonama Gesprek professor Eduard Verhage en het dagelijks bestuur Maart 2015 Overleg Gezondheidswerkers MZ April 2015 en de coördinatoren Overleg Gezondheidswerkers MZ Mei 2015 en de coördinatoren Bezoek cliënten inventarisatie klanttevredenheid Krutu dorpgezondheidswerkers Overleg Gezondheidswerkers MZ het binnenland Presentatie voor Gezondheidsassistenten MZ in Paramaribo Juni 2015 en de coördinatoren Training Dorpgezondheidswerkers crèchemedewerksters Augustus 2015 Ninon van Eer Ellie Sjakzie Maya Sleur Sodonie Kwadjani Jaargesprekken Crèchemedewerksters Informatiemiddagen voor ouders van de crèches Vergadering/ krutu Dorpgezondheidswerkers en crèche medewerksters Schilderbeurt zorgboot September 2015 Desi Kwadjani Training coördinatoren Oktober 2015 Herman Jinti Bonama overleg, bestuur Suriname en Nederland

H Revalidatie na een CVA

H Revalidatie na een CVA H.40033.0217 Revalidatie na een CVA Inleiding U heeft een CVA (cerebrovasculair accident), ook wel beroerte genoemd, doorgemaakt. Hiervoor bent u in eerste instantie in het ziekenhuis behandeld. Na deze

Nadere informatie

Nazorg prematuur geboren kinderen en kinderen met een moeizame start

Nazorg prematuur geboren kinderen en kinderen met een moeizame start Nazorg prematuur geboren kinderen en kinderen met een moeizame start Inhoudsopgave Naar huis... 1 De eerste week: nazorg vanuit het ziekenhuis... 1 De jeugdgezondheidszorg en de kinderarts... 2 Het academisch

Nadere informatie

Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling. Inhoudsopgave

Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling. Inhoudsopgave Programma Groepsontwikkeling Werkwijze programma Groepsontwikkeling Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Beschrijving werkwijze 3. Uitvoerige toelichting werkwijze Stap 1: Voor de start Stap 2: Intake Stap 3:

Nadere informatie

Intensieve Zorgafdeling de Hazelaar

Intensieve Zorgafdeling de Hazelaar Intensieve Zorgafdeling de Hazelaar 2 Doelstelling Het doel van het project is om patiënten die vallen binnen de doelgroep zo spoedig mogelijk weer naar de - of een thuissituatie te laten terugkeren of

Nadere informatie

Thema Huisbezoek helpt

Thema Huisbezoek helpt Thema Huisbezoek helpt Project Eenzaamheid Barneveld 5 April 2011 Adrie ten Brinke (voorzitter Seniorenraad Barneveld) Els van Beurden (Wmo-adviseur gemeente Barneveld) 1 Inhoud presentatie Aanleiding

Nadere informatie

Rapport Stichting Brentano Amstelveen (Hulp bij huishouden)

Rapport Stichting Brentano Amstelveen (Hulp bij huishouden) Rapport Stichting Brentano Amstelveen (Hulp bij huishouden) Toezichthouder : GGD Amsterdam In opdracht van de gemeente(n) : Amstelveen Datum onderzoek : 25-06-2018 Type onderzoek : Vervolgonderzoek na

Nadere informatie

Rapportage. Werkgroep 7 Kennis en Voorlichting

Rapportage. Werkgroep 7 Kennis en Voorlichting Rapportage Werkgroep 7 Kennis en Voorlichting Werkgroepleden Annemiek van Dorst, fysiotherapeut Astrid Lanslots, diëtist Thuiszorg Mark en Maas Judith Vera, fysiotherapeut Marianne Jansen, Huispitaal Janine

Nadere informatie

Zelfevaluatie 2015 op zorgaspecten Leger des Heils Wijkverpleging

Zelfevaluatie 2015 op zorgaspecten Leger des Heils Wijkverpleging Zelfevaluatie 2015 op zorgaspecten Leger des Heils Wijkverpleging Inleiding In april 2015 heeft het Leger des Heils in de VV&T sector ( wijkverpleging ) een zelfevaluatie uitgevoerd op de zes meest risicovolle

Nadere informatie

De coördinatiekaart. mei _OCW_A5_Waaier_Communicatiekaart_v1.indd :34

De coördinatiekaart. mei _OCW_A5_Waaier_Communicatiekaart_v1.indd :34 De coördinatiekaart Een middel voor de GGD afdelingen infectieziekten, dat het bespreken van het proces bij de coordinatie van een scabiës uitbraak ondersteunt in de extramurale setting. mei 2016 160930_OCW_A5_Waaier_Communicatiekaart_v1.indd

Nadere informatie

Professionalisering VVE Informatiebrief VVE mei 2012

Professionalisering VVE Informatiebrief VVE mei 2012 Professionalisering VVE 2012 2013 Informatiebrief VVE mei 2012 Inleiding Thema Kaleidoscoop Thema Ontwikkelingsvolgmodel Thema Met woorden in de Weer / Logo 3000 Thema Doorgaande lijn van voor- naar vroegschools

Nadere informatie

Model plan-van-aanpak voor verbetering van het borstvoedingsbeleid met als uitgangspunt de Tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding

Model plan-van-aanpak voor verbetering van het borstvoedingsbeleid met als uitgangspunt de Tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding Model plan-van-aanpak voor verbetering van het borstvoedingsbeleid met als uitgangspunt de Tien vuistregels voor het welslagen van de borstvoeding Zorg voor borstvoeding certificering Postbus 2047 2930

Nadere informatie

Palliatieve Zorg Haaglanden

Palliatieve Zorg Haaglanden Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden Jaarplan Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden 2012 Inleiding Het Netwerk Palliatieve Zorg Haaglanden (Netwerk PZH) richt zich op het versterken van de samenwerking en

Nadere informatie

Continuïteitshuisbezoek

Continuïteitshuisbezoek Continuïteitshuisbezoek welke opleiding heeft de wijkverpleegkundige nodig? Conny Molenkamp Gespecialiseerd verpleegkundige oncologie en gedifferentieerd verpleegkundige palliatieve zorg i.o. 11 december

Nadere informatie

Gehandicaptenzorg, woonbegeleiding, activiteitenbegeleiding, zorgcoördinatie.

Gehandicaptenzorg, woonbegeleiding, activiteitenbegeleiding, zorgcoördinatie. Specificaties Medewerker maatschappelijke zorg Titel: Soort: Werksituatie: Eindproduct: Kwaliteitszorg voor MZ Cursus Gehandicaptenzorg, woonbegeleiding, activiteitenbegeleiding, zorgcoördinatie. Een presentatie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF STICHTING BUDGETBEHEER, BEWINDVOERING EN CURATELE

NIEUWSBRIEF STICHTING BUDGETBEHEER, BEWINDVOERING EN CURATELE Jaargang 2, najaar NIEUWSBRIEF STICHTING BUDGETBEHEER, BEWINDVOERING EN CURATELE De stichting BBC geeft tweemaal per jaar een nieuwsbrief uit voor bewindvoerders, curatoren en naastbetrokkenen van haar

Nadere informatie

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Kind met diabetes

Refaja Ziekenhuis Stadskanaal. Kind met diabetes Kind met diabetes KIND MET DIABETES INLEIDING Bij uw kind is diabetes mellitus geconstateerd door de kinderarts. Uw kind zal in de meeste gevallen een paar dagen worden opgenomen op de kinderafdeling.

Nadere informatie

Kwaliteitskompas Het kwaliteitssysteem van Archipel

Kwaliteitskompas Het kwaliteitssysteem van Archipel Kwaliteitskompas 1 Het kwaliteitssysteem van Archipel 2 Archipel Kompas als integraal kwaliteitssysteem 2019 In 2016 heeft Archipel samen met cliënten, mantelzorgers, cliëntenraden, vrijwilligers en medewerkers

Nadere informatie

Voorbeeld Perinatale Audit 1

Voorbeeld Perinatale Audit 1 Voorbeeld Perinatale Audit 1 Doel Doel van de audits is om de kwaliteit van de zorgverlening te verbeteren door reflectie op het eigen handelen. Het uiteindelijke doel is een daling van de perinatale sterfte.

Nadere informatie

Jaarverslag

Jaarverslag Jaarverslag 2015-2016 1 Naam school: Brinnummer: Máximaschool 27 NL Adres: Glinswei 4 Postcode + Plaats: 8939 CB Leeuwarden Telefoon: 058-2880842 E-mail: a.verhoeff@maximaschool.nl www.maximaschool.nl

Nadere informatie

Jaarplan Stichting Romario

Jaarplan Stichting Romario 2014 Jaarplan 20-1-2014 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Missie, visie 4 3. Doelstelling 1: Romario 5 4. Doelstelling 2: Mevrouw Pavion 7 5. Doelstelling 3: Bibliotheek 9 6. Voortgang bewaken en evaluatie

Nadere informatie

Nota Kwaliteitzorg Kwaliteit en de bewaking ervan aan het Jan Tinbergen College

Nota Kwaliteitzorg Kwaliteit en de bewaking ervan aan het Jan Tinbergen College Nota Kwaliteitzorg Kwaliteit en de bewaking ervan aan het n Tinbergen College 2014 J.C. van Wettum 1. Visie op kwaliteit Het n Tinbergen College heeft een visie op hoe zij als onderwijsorganisatie in de

Nadere informatie

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze

Voorwoord. Buddyzorg Limburg werkt met hart en ziel voor het behoud en de versterking van de medemenselijkheid. Dit komt tot uiting in de werkwijze Jaarverslag Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg 2013 1 Voorwoord Voor u ligt het derde jaarverslag van de Stichting Vrienden van Buddyzorg Limburg, afgekort SVVBL. Het verslag geeft een weergave mee

Nadere informatie

Naar huis... De overgang naar de thuissituatie

Naar huis... De overgang naar de thuissituatie Naar huis... Na lang wachten wordt uw kind uit het ziekenhuis ontslagen. Veel ouders krijgen dan pas tijd en ruimte om stil te staan bij wat er allemaal is gebeurd. Allerlei vragen kunnen dan naar boven

Nadere informatie

In deze notitie wordt bovengenoemde concrete actie nader uitgewerkt.

In deze notitie wordt bovengenoemde concrete actie nader uitgewerkt. Notititie Interne Zorgstructuur Voorschool d.d. 2 mei 2006 Vastgesteld Adviesgroep GOA 0-6 d.d. 6 juni 2006 1. Inleiding In oktober 2005 heeft de gemeenteraad de nota Haagse Klasse, Beleidskader voor het

Nadere informatie

De oudere patiënt. De kwetsbare oudere: Is de verpleegkundige het verband tussen Care & Cure?

De oudere patiënt. De kwetsbare oudere: Is de verpleegkundige het verband tussen Care & Cure? De kwetsbare oudere: Is de verpleegkundige het verband tussen Care & Cure? Roel Mulder verpleegkundig specialist Stichting Coloriet Lelystad Roel Mulder verpleegkundig Inleiding De oudere patiënt Wat is

Nadere informatie

Orgaan en weefseldonatie

Orgaan en weefseldonatie Orgaan en weefseldonatie Wat kan de donatiecoördinator voor u betekenen? www.nwz.nl Inhoud Wat is een donatiecoördinator? 3 Wat doet een donatiecoördinator? 3 Wat kan de donatiecoördinator voor u betekenen?

Nadere informatie

Revalidatie COPD. Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ)

Revalidatie COPD. Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) Revalidatie COPD Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) U wordt momenteel in het ziekenhuis behandeld voor uw COPD-klachten. Wij bieden u de mogelijkheid om deel te nemen aan het revalidatieprogramma bij Zuyderland

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek DBC Diabetes Mellitus Eerste lijn

Klanttevredenheidsonderzoek DBC Diabetes Mellitus Eerste lijn Inleiding: Sinds 1 januari 2008 wordt in Noord-Limburg de diabeteszorg in de eerste lijn door Cohesie Cure and Care georganiseerd. De diabeteszorg wordt als DBC Diabetes Mellitus Eerste Lijn op gestructureerde

Nadere informatie

training van basis naar brug

training van basis naar brug training van basis naar brug een extra steuntje in de rug voor kinderen met autisme bij de overstap van de basisschool naar de brugklas een aanbod van de Polikliniek in Doorwerth informatie voor cliënten,

Nadere informatie

Plan van Aanpak Martha Flora Gouda

Plan van Aanpak Martha Flora Gouda Plan van Aanpak Martha Flora Gouda Algemeen Martha Flora beoogt om naast een focus op het persoonlijk welbevinden te streven naar een veilige leefomgeving, waarin op professionele wijze verantwoorde zorg

Nadere informatie

Thuiszorg die bij ú past

Thuiszorg die bij ú past Thuiszorg die bij ú past www.evitazorg.nl Evita, thuiszorg die bij ú past Evita Zorg is een organisatie die professionele zorg en ondersteuning aan huis biedt. Volgens onze visie vraagt thuiszorg altijd

Nadere informatie

Inleiding De stichting RHZ

Inleiding De stichting RHZ Werkgroep ketenzorg diabetes mellitus type 2 Stichting Regionale Huisartsenzorg Heuvelland Maastricht, april 2011 Inleiding Op 1 januari 2007 werd in de regio Maastricht/ Heuvelland gestart met eerstelijns

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

Interventie zelfmanagement Turkse mannen met diabetes. Monica Overmars GVO functionaris GGD Hart voor Brabant

Interventie zelfmanagement Turkse mannen met diabetes. Monica Overmars GVO functionaris GGD Hart voor Brabant Interventie zelfmanagement Turkse mannen met diabetes Monica Overmars GVO functionaris GGD Hart voor Brabant Inhoud - Aanleiding - Onderzoekspilot in Tilburg 2010/2011 - Doel - Evaluatie pilot - Sterke

Nadere informatie

Communicatie paden Boven Suriname. Verslag 1ste veldbezoek van 13 maart t/m 16 maart 2013 Traject Kajana tot Atjoni

Communicatie paden Boven Suriname. Verslag 1ste veldbezoek van 13 maart t/m 16 maart 2013 Traject Kajana tot Atjoni Communicatie paden Boven Suriname Verslag 1ste veldbezoek van 13 maart t/m 16 maart 2013 Traject Kajana tot Atjoni 1 Doel Het verbeteren van de leefomstandigheden, door de communicatiepaden tussen de dorpen

Nadere informatie

Jaarplan afdeling Ommen

Jaarplan afdeling Ommen Jaarplan 2017-2018 afdeling Ommen Onderwerp Doelen 17-18 Acties Betrokkenen Planning Aandachtspunten Zelfevaluatie Zorgscans Gegevens inspectiebezoek -Op indicatoren Ondersteuning en begeleiding minimaal

Nadere informatie

De verbindende schakel. S1-wijkverpleegkundigen in Gemeente Apeldoorn

De verbindende schakel. S1-wijkverpleegkundigen in Gemeente Apeldoorn De verbindende schakel S1-wijkverpleegkundigen in Gemeente Apeldoorn 1 Vanaf 2015 verandering zorg Vanaf 1 januari 2015 wordt wijkverpleging en verzorging betaald vanuit de zorgverzekeringswet. Iemand

Nadere informatie

KWALITEITSJAARVERSLAG EXAMINERING

KWALITEITSJAARVERSLAG EXAMINERING KWALITEITSJAARVERSLAG EXAMINERING Cursusjaar 2009 2010 ROC Zeeland Cluster Welzijn Versie 1.0 Vastgesteld in Examencommisie Welzijn d.d. 16-06-2011 Kwaliteitsjaarverslag Examinering ROC Zeeland, cluster

Nadere informatie

Handreiking voor vaststellen van verantwoord 1-op-1 vrijwilligerswerk

Handreiking voor vaststellen van verantwoord 1-op-1 vrijwilligerswerk Fase 2 is een implementatieproject van Vilans, MOVISIE en Fonds NutsOhra. Handreiking voor vaststellen van verantwoord 1-op-1 vrijwilligerswerk Vrijwilligers ondernemen meer en meer 1-op-1 activiteiten

Nadere informatie

Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking

Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking Mede als gevolg van hervormingen en kostenbesparingen in de zorg ontstaan in toenemende mate mono- en multidisciplinaire netwerken en samenwerkingsverbanden.

Nadere informatie

Zorgboerderij Op de Wurf Boerderijnummer: 1876

Zorgboerderij Op de Wurf Boerderijnummer: 1876 arverslag nuari 2014 - december 2014 Zorgboerderij Op de Wurf Boerderijnummer: 1876 Kwaliteitssysteem Zorgboerderijen Versie 4.1, maart 2011. Federatie Landbouw en Zorg Niets uit deze uitgave mag worden

Nadere informatie

- Gezamenlijke visie - Algemeen of specifiek - Doelstelling vastgelegd - Doel SMART geformuleerd

- Gezamenlijke visie - Algemeen of specifiek - Doelstelling vastgelegd - Doel SMART geformuleerd Toetsingskader Verantwoorde zorg voor delictplegers met ernstige psychische en/of psychiatrische klachten (Netwerkniveau / Managementniveau); concept, 23 maart 2010 Aspect 1: Doelconvergentie De mate waarin

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013)

Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Klanttevredenheidsonderzoek Zorgprogramma DM - Eerste lijn (2013) Inhoudsopgave Verslag Samenvatting resultaten Bijlage - Vragenlijst Cohesie Cure and Care Hagerhofweg 2 5912 PN VENLO +31 (77) 3203736

Nadere informatie

Schoolbestuur baha i-school Bofokule

Schoolbestuur baha i-school Bofokule Nieuwsbrief September 2013 Schoolbestuur baha i-school Bofokule Bofokule nieuwsbrief September 2013 Nieuws uit het binnenland van Suriname De brief aan FHF Paramaribo, 31 augustus 2013 Brief gezonden aan

Nadere informatie

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a.

Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Stichting Vrijwilligers Thuiszorg Geldrop - Mierlo & Nuenen c.a. Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave. Gedicht 3. Voorwoord 4. Doelstelling en werkwijze van de Stichting 5. Verslag van het bestuur 6. Verslag

Nadere informatie

Verbeterplan. Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief. FACT-team Barneveld/Veenendaal

Verbeterplan. Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief. FACT-team Barneveld/Veenendaal Verbeterplan Kwaliteitsonderzoek vanuit cliëntenperspectief FACT-team Barneveld/Veenendaal Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aandachtspunt 1: Communicatie met de cliënten... 4 Aandachtspunt 2: Informatievoorziening...

Nadere informatie

Jaarplan 2014 THHE Aan de hand van het INK model (TNO) heeft een evaluatie van de organisatie van en de bereikte resultaten door het THHE plaatsgevonden. Vervolgens zijn voor de meeste onderscheiden aandachtsgebieden

Nadere informatie

Invalshoek Waarde voor inwoners

Invalshoek Waarde voor inwoners Invalshoek Waarde voor inwoners serie Uitwerking Invalshoeken PGD Kader 2020 Versie 2.0 (juni 2015) 1a. Waardegebieden voor inwoners Regie Rust & Vertrouwen Inzicht Ik kan zelf bepalen wat er wanneer met

Nadere informatie

MoVIT. Model Voor Intercollegiale Teamuitwisseling Informatiebrochure. Doorlooptijd, planning en organisatie MoVIT-cyclus.

MoVIT. Model Voor Intercollegiale Teamuitwisseling Informatiebrochure. Doorlooptijd, planning en organisatie MoVIT-cyclus. De uitwisselingsbijeenkomst In de teamuitwisselingsbijeenkomst nemen teams een kijkje in elkaars keuken. De bijeenkomst duurt een dagdeel (4 uur). Dan presenteren de teams hun werk aan elkaar en is er

Nadere informatie

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010

Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Kinderdagverblijf ChouChou Klanttevredenheidsonderzoek 2010 Rapport klanttevredenheidsonderzoek Den Haag, Februari 2011 1 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Inleiding 1.1 Opbouw rapport 3 1.2 Werkwijze onderzoek

Nadere informatie

Cliëntenraad. In 2015 zal de Clïentenraad inzoomen op verbetering en behoud van kwaliteit van de basiszorg. Hiervoor

Cliëntenraad. In 2015 zal de Clïentenraad inzoomen op verbetering en behoud van kwaliteit van de basiszorg. Hiervoor Jaarplan 2015 Cliëntenraad Inleiding De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van cliënten die voor zorg op SJG Weert zijn aangewezen. Met cliënten wordt bedoeld patiënten, hun familie

Nadere informatie

van Puijenbroek Textiel sociaal jaarverslag Sociaal jaarverslag over 2008 Van Puijenbroek Textiel

van Puijenbroek Textiel sociaal jaarverslag Sociaal jaarverslag over 2008 Van Puijenbroek Textiel Sociaal jaarverslag over 2008 Van Puijenbroek Textiel Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 2 2. Basis vereisten van het FWF deelnemerschap... 3 3. Inkoop...3 4. Monitoringsysteem en uitvoering van verbeterplannen...

Nadere informatie

Opbrengstgericht omgaan met verschillen. Bijeenkomst 5 Evalueren en borgen van leeropbrengsten

Opbrengstgericht omgaan met verschillen. Bijeenkomst 5 Evalueren en borgen van leeropbrengsten Opbrengstgericht omgaan met verschillen Bijeenkomst 5 Evalueren en borgen van leeropbrengsten Programma Huiswerk Evalueren van lesdoelen Presenteren van good practices Borgen in team of school - Highlights

Nadere informatie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie

Jaarplan Kindcentrum De Troubadour. Missie. Visie Jaarplan 2017-2018 Kindcentrum De Troubadour Missie Wij zijn een kindcentrum dat bijdraagt aan elke stap van ieder kind op weg naar volwassenheid. Want kinderen zijn de toekomst. Wij geloven in de ontwikkelkracht

Nadere informatie

Teamplan samenwerking huisarts - wijkteam

Teamplan samenwerking huisarts - wijkteam Project Het Dorp Samenwerking Huisarts- wijkteam: Teamplan Teamplan samenwerking huisarts - wijkteam Dit document is te vinden op: www.hetdorp.net/aandeslag Inleiding Om de samenwerking met de huisarts

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2014

Evaluatie Jaarplan 2014 Evaluatie Jaarplan 2014 1. Inleiding Aan het jaarplan 2014 is dankzij de inzet van velen; mentoren, coördinatoren op een goede manier invulling gegeven. Hieronder de bereikte resultaten. 2. Doelen De volgende

Nadere informatie

Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg

Onderzoekscentrum maatschappelijke zorg De modelgetrouwheidsmeting In de begeleiding van kwetsbare mensen is de behoefte aan professionalisering en kwaliteitsverbetering groot. Er is nog veel winst te halen uit een betere aansluiting tussen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de preventiemedewerker. 02/05/2017 Versie 2.1

Veelgestelde vragen over de preventiemedewerker. 02/05/2017 Versie 2.1 Veelgestelde vragen over de preventiemedewerker 02/05/2017 Versie 2.1 1 Algemeen 1.1 Wat is een preventiemedewerker (betekenis)? Preventiemedewerker is de officiële wettelijke benaming in Nederland voor

Nadere informatie

Autisme Netwerk Zaanstreek-Waterland 25 september 2018 [1]

Autisme Netwerk Zaanstreek-Waterland 25 september 2018 [1] 1. Aanleiding Sinds 2006 is er een Convenant Autisme Zaanstreek/Waterland. Elke twee jaar wordt het convenant geëvalueerd en eventueel aangepast en opnieuw ondertekend. Met ingang van het nieuwe convenant

Nadere informatie

ZORGPLAN November 2013

ZORGPLAN November 2013 ZORGPLAN November 2013 Inleiding zorgplan Het zorgplan van de Pontes Praktijkschool Zierikzee is hieronder chronologisch beschreven vanaf het moment dat de leerling wordt aangemeld tot en met de start

Nadere informatie

Communicatie onderzoek Team haarverzorging

Communicatie onderzoek Team haarverzorging Communicatie onderzoek Team haarverzorging Introductiebrief behorende bij de enquête over de interne communicatie Beste collega s, Gedurende het schooljaar doen wij ons uiterste best om de taken te vervullen

Nadere informatie

WITTENBERGZORG JAARPLAN 2014. Haaften, december 2013

WITTENBERGZORG JAARPLAN 2014. Haaften, december 2013 WITTENBERGZORG JAARPLAN 2014 Haaften, december 2013 1 Schematische Uitwerking doelen per onderdeel 1. Leiderschap Doel Activiteit Prestatie Indicator Verantwoordelijke Tijdsbestek/ Levering van Direct

Nadere informatie

Kwaliteit en de zorgverzekeraar. Seminar Kwaliteit van Zorg. Joris van Eijck, directeur Zorg Menzis

Kwaliteit en de zorgverzekeraar. Seminar Kwaliteit van Zorg. Joris van Eijck, directeur Zorg Menzis Kwaliteit en de zorgverzekeraar Seminar Kwaliteit van Zorg Joris van Eijck, directeur Zorg Menzis 1 Missie zorgverzekeraars Zoals benoemd in de zorgverzekeringswet 2006 Kwalitatief goede, betaalbare en

Nadere informatie

Een passie voor zorg. Een partner voor u.

Een passie voor zorg. Een partner voor u. Een passie voor zorg. Een partner voor u. Linde Healthcare Benelux De Keten 7, 5651 GJ Eindhoven Tel. +31.40.2825825, Fax +31.40.2816875 info.healthcare.nl@linde.com, www.linde-healthcare.nl 1100_004 (0713/1500)

Nadere informatie

Het kan in het Martini ziekenhuis, efficiency en kwaliteit gaan samen. CQi-Ziekenhuizen van meten naar actie 9 oktober 2012 Patrick Wennekes

Het kan in het Martini ziekenhuis, efficiency en kwaliteit gaan samen. CQi-Ziekenhuizen van meten naar actie 9 oktober 2012 Patrick Wennekes Het kan in het Martini ziekenhuis, efficiency en kwaliteit gaan samen CQi-Ziekenhuizen van meten naar actie 9 oktober 2012 Patrick Wennekes Inhoud Introductie Lean Six Sigma Project ontslag procedure (door:

Nadere informatie

Jaarplan Jaarplan Johannes Calvijnschool 1.

Jaarplan Jaarplan Johannes Calvijnschool 1. Jaarplan 2013-2014 In het schoolplan 2011 2015 zijn de kaders neergelegd voor de schoolontwikkeling op de langere termijn, a.d.h.v. vier strategische keuzen. In dit jaarplan beschrijven we concreet welke

Nadere informatie

Deel 2 Conclusies Cliëntenraadpleging. CVA Keten, regio Noord-Limburg. mei 2010

Deel 2 Conclusies Cliëntenraadpleging. CVA Keten, regio Noord-Limburg. mei 2010 Deel 2 Conclusies Cliëntenraadpleging CVA Keten, regio Noord-Limburg mei 2010 Inhoudsopgave Inleiding...5 1. Conclusies...7 1.1 Respons...7 1.2 Conclusies...7 1.2.1 Voorzieningen die de cliënt heeft doorlopen...7

Nadere informatie

Kwaliteitscriteria Rotterdam Stroke Service April 2011

Kwaliteitscriteria Rotterdam Stroke Service April 2011 Kwaliteitscriteria Rotterdam Stroke Service April 2011 Inleiding De missie van de RSS is Het realiseren van de best mogelijke kwaliteit van leven voor iedere CVA-patiënt binnen de regio Rotterdam, uitgaande

Nadere informatie

Voorlichting Dialoogtafelmethodiek. Korte versie voor de deelnemende aan de dialoogtafel professionals

Voorlichting Dialoogtafelmethodiek. Korte versie voor de deelnemende aan de dialoogtafel professionals Voorlichting Dialoogtafelmethodiek Korte versie voor de deelnemende aan de dialoogtafel professionals Academische Werkplaatsen TJ Wat? Kennisinfrastructuur waarin praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs

Nadere informatie

Stuurgroep stakeholders regio Haaglanden en zorgkantoor en vanaf 2016 met de grotere verzekeraars

Stuurgroep stakeholders regio Haaglanden en zorgkantoor en vanaf 2016 met de grotere verzekeraars 1 Jaarplan netwerk Haaglanden 2016 Inleiding en achtergrond Vanaf 2005 is door de regio ingezet op verbetering van de zorg aan cliënten met en hun naasten. In de jaren daarna heeft de wijze van samenwerking

Nadere informatie

Ergocoach Nieuwe Stijl. Samenvatting vragenlijst onderzoek Evaluatie Ergocoach augustus 2018

Ergocoach Nieuwe Stijl. Samenvatting vragenlijst onderzoek Evaluatie Ergocoach augustus 2018 Ergocoach Nieuwe Stijl Samenvatting vragenlijst onderzoek Evaluatie Ergocoach augustus 2018 Doel en aanpak Doel: inzicht krijgen in de behoefte van de ergocoach ideeën verzamelen voor de ergocoach nieuwe

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid

Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid Hoofdstuk 2 Beleid en doelstellingen / directieverantwoordelijkheid 2.1 KAM beleidsverklaring De directie van Axent Groen BV onderschrijft het volgende KAM-beleid: Het beleid is er op gericht te willen

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Jistrum Datum: 2 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School School Datum 11-06-2018 Datum Inleiding In ons jaarplan geven we aan: 1.

Nadere informatie

Nieuwe ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen Jaarplan 2017 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Nieuwe ontwikkelingen... 4 Samenwerking met patiëntenvereniging Hersenletsel.nl... 4 Samenwerking met Hersenletselnet Overijssel.... 4 Werkconferentie 2017...

Nadere informatie

Jaarverslag MCC Hardenberg 2014

Jaarverslag MCC Hardenberg 2014 Voorwoord Geachte relatie, Voor u ligt het jaarverslag van het Medisch Coördinerend Centrum Hardenberg (MCCH) 2014, een jaar waarin gebleken is dat de mogelijkheden om het MCCH meer toekomstbestendig te

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

Signaleringsinstrument voor minimale kwaliteit van zorg door een (geïntegreerd) V & V team binnen de thuiszorg

Signaleringsinstrument voor minimale kwaliteit van zorg door een (geïntegreerd) V & V team binnen de thuiszorg Signaleringsinstrument voor minimale kwaliteit van zorg door een (geïntegreerd) V & V team binnen de thuiszorg Weeknummer: Tijdstip werk: weekend doordeweeks overdag avond Team: Bijzonderheden bezetting:......

Nadere informatie

Verslag jaargesprek medewerkers De Lichtenvoorde

Verslag jaargesprek medewerkers De Lichtenvoorde Verslag jaargesprek medewerkers De Lichtenvoorde Medewerker geboortenaam: Leidinggevende: Teamnaam: Datum vorig jaargesprek: Personeelsnummer: Functie: Datum huidig jaargesprek: Iedere medewerker wordt

Nadere informatie

Van wens naar werkelijkheid

Van wens naar werkelijkheid Van wens naar werkelijkheid Inventarisatie lopende (zorgpad) projecten in Nederland Bart Noort Promovendus Rijksuniversiteit Groningen Faculteit Economie en Bedrijfskunde Een inventarisatie: Wat gebeurt

Nadere informatie

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer

WERKPLAN 2014-2015. Van de Medezeggenschapsraad van. De Lindenlommer WERKPLAN 2014-2015 Van de Medezeggenschapsraad van De Lindenlommer Versie 2014 definitief Werkplan MR Lindenlommer Inhoudsopgave: 1. Missie... 2 1.1. Visie... 2 1.2. Doelen... 2 2. Taak... 2 3. Werkwijze...

Nadere informatie

Monitor en klachten meldpunt Sociaal Domein

Monitor en klachten meldpunt Sociaal Domein Monitor en klachten meldpunt Sociaal Domein De ingekochte individuele maatwerkvoorzieningen en de gemeentelijke dienstverlening worden gemeten op hun kwaliteit. Wat zijn de eerste bevindingen? Alice van

Nadere informatie

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid?

EmployabilityDriver. Waarom een strategische discussie over employability beleid? EmployabilityDriver Waarom een strategische discussie over employability beleid? We weten al een tijd dat door vergrijzing en ontgroening de druk op de arbeidsmarkt toeneemt. Het wordt steeds belangrijker

Nadere informatie

Taak- Functieomschrijving Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

Taak- Functieomschrijving Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Taak- Functieomschrijving Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling Deze taak-functieomschrijving is bruikbaar voor alle sectoren welke ondersteuning, begeleiding, zorg, hulp en bescherming

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1.

Inhoudsopgave. Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar. Deel B Doelstellingen en jaarplan. Inleiding. School. 1. Inhoudsopgave Inleiding School Deel A Kengetallen en terugblik op het afgelopen schooljaar 1. Leerlinggegevens 1.1 Algemene gegevens 1.2 Gegevens m.b.t. passend onderwijs 2. Toezicht Onderwijsinspectie

Nadere informatie

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS

RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS RAPPORTAGE WACHTKAMERINTERVIEWS Huisartsenpraktijk De Vries ARGO BV 2014 Rapportage wachtkamerinterview Inleiding Onder de cliënten van huisartsenpraktijk de Vries is vorig jaar een tevredenheidsonderzoek

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Team & Talent.

Team & Talent. Team & Talent Vanaf half 2015 zijn er binnen Odion pilots gedraaid met locatiescans bij een aantal locaties onder leiding van een coach van In voor Zorg en pilots met De Teamportaal (een online samenwerkingsinstrument)

Nadere informatie

Pedagogisch kwaliteitssysteem TintelTuin

Pedagogisch kwaliteitssysteem TintelTuin Pedagogisch kwaliteitssysteem TintelTuin Aanleiding voor verandering Hoe was het? - Pedagogisch beleid op papier (basis: pedagogisch kader) - Videowerkbegeleiding - Training pm ers Resultaat? - niet optimaal

Nadere informatie

Quick scan Ambulant begeleid wonen 22 mei 2006

Quick scan Ambulant begeleid wonen 22 mei 2006 Quick scan Ambulant begeleid wonen 22 mei 2006 Rapport n.a.v. het onderzoek van de Inspectie jeugdzorg bij Jeugdformaat (Nieuwe Parklaan) Inspectie jeugdzorg 30 mei 2006 Inleiding De Inspectie jeugdzorg

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Team cliëntenvertrouwenspersonen

Jaarverslag 2016 Team cliëntenvertrouwenspersonen Jaarverslag 016 Team cliëntenvertrouwenspersonen 1 INLEIDING In het jaarverslag van het team cliëntenvertrouwenspersonen geven we een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen die zich in het jaar

Nadere informatie

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel.

Thuis in Behandelen. Behandelcentrum. Vrijthof, Tiel. Thuis in Behandelen Behandelcentrum Vrijthof, Tiel www.szr.nl/behandelcentrum THUIS IN BEHANDELEN Wanneer inschakelen U kunt het behandelteam inschakelen voor advies en behandeling bij ouderdomsklachten,

Nadere informatie

Rapport Stichting Brentano Amstelveen (Hulp bij huishouden)

Rapport Stichting Brentano Amstelveen (Hulp bij huishouden) Rapport Stichting Brentano Amstelveen (Hulp bij huishouden) Toezichthouder : GGD Amsterdam In opdracht van de gemeente(n) : Aalsmeer Amstelveen Datum onderzoek : 25-06-2018 Type onderzoek : Regulier onderzoek

Nadere informatie

De Aandachtsfunctionaris 1

De Aandachtsfunctionaris 1 De Aandachtsfunctionaris 1 Profiel aandachtsfunctionaris kindermishandeling Functieomschrijving De aandachtsfunctionaris heeft een belangrijke rol bij de implementatie van de meldcode in de organisatie,

Nadere informatie

Checklist Aandachtsfunctionaris Indirect

Checklist Aandachtsfunctionaris Indirect Checklist Aandachtsfunctionaris Indirect Om het voor medewerkers mogelijk te maken om in een veilig werkklimaat huiselijk geweld en kindermishandeling te signaleren en om de stappen van de meldcode te

Nadere informatie

MAPPING STUDIE. Anne van den Brink. Specialist Ouderengeneeskunde, Junior Onderzoeker

MAPPING STUDIE. Anne van den Brink. Specialist Ouderengeneeskunde, Junior Onderzoeker MAPPING STUDIE Anne van den Brink Specialist Ouderengeneeskunde, Junior Onderzoeker UKON symposium 7 april 2016 A study on the characteristics, care needs and quality of life of patients with both Mental

Nadere informatie

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016

Beleidsplan. Er zijn. Zorg in de laatste levensfase. VPTZ Kaag en Braassem Beleidsplan 2013 2016 Beleidsplan 2013 2016 Er zijn. Zorg in de laatste levensfase Pagina 1 Inleiding Al meer dan 20 jaar wordt door vrijwilligers in onze gemeenschap aanvullende zorg geboden aan mensen in hun laatste levensfase.

Nadere informatie

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur.

Functieprofiel: Operationeel Manager. De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Organisatie Functieprofiel: Operationeel Manager De operationeel manager ontvangt leiding van en is verantwoording schuldig aan de directeur. Geeft leiding aan en werkt samen met de vrijwilligers en de

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Welkom bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam!

Welkom bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam! Pagina 1 van 5 Welkom bij de Vrijwilligersacademie Amsterdam! Informatiebrief voor directie en management van (potentiële) afnemers van diensten van de Vrijwilligersacademie Amsterdam. Wij willen u allereerst

Nadere informatie