Schooljaar nr. 04

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schooljaar nr. 04"

Transcriptie

1 Het Kwakertje Agenda: Dinsdag 8 november 16 ouderavond sociale media en opvoeding Woensdag 9 november nationaal schoolontbijt Vrijdag 11 november studiedag team: kinderen zijn vrij Woensdag 23 november 15 minuten gesprekken (verplicht) Donderdag 24 november koffieochtend 2 Maandag 5 december continurooster: sinterklaasfeest Donderdag 8 december continurooster met vergadermiddag Vrijdag 16 december Kerstmusical/jubileum juf Henriette Vrijdag 23 december eerste dag kerstvakantie 23 december januari 17 kerstvakantie Vrijdag 20 januari koffieochtend Woensdagavond 25 januari schoonmaakavond in alle groepen Maandag 20 februari vrijdag 24 februari Voorjaarsvakantie Beste ouders/ verzorgers, Vanuit de redactie Dit is alweer het vierde Kwakertje in het jaar. Zoals met alles binnen het onderwijs blijven we evalueren en dit hebben we ook over het Kwakertje gedaan. Na een overleg binnen het team is besloten om het Kwakertje wat in te korten. Het Kwakertje houdt dan vooral een informatief karakter. De stukjes vanuit de groepen komen er niet meer eerdere keer in. Per Kwakertje komt er van 1 combinatie-groep een uitgebreider stukje in. Daarnaast kunnen we u tussendoor via de mail op de hoogte houden van belangrijke zaken. Zo willen we voorkomen dat u per Kwakertje met een enorme hoeveelheid informatie overstelpt wordt. Als u andere ideeën hierover hebt mag u die altijd ventileren. Het gaat erom dat u de informatie helder en overzichtelijk in huis krijgt. We houden ons aanbevolen voor uw input. Namens het team, Adrie van Laar 15 minutengesprekken Op woensdagmiddag- en avond 23 november zijn de 15 - minutengesprekken. Deze gesprekken hebben een verplicht karakter. Nadat er met de invoering van het nieuwe rapport nog maar twee keer een rapport wordt uitgereikt, zij we overgegaan op: Twee maal per jaar een gesprek met een verplicht karakter (in november en in april) Twee per jaar een gesprek naar keuze (februari en juli) Groep 8 heeft deze dag de Pre- advies gesprekken. Wilt u vóór 15 november aangeven of u voorkeur heeft voor de ochtend of voor de middag? We proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

2 Ouderavond Mediawijsheid 8 november Als we het thuis over het mobielgebruik of sociale media hebben, dan gaat het meestal over wat wel en niet mag en meestal zijn we het niet met elkaar eens. Nu hadden we het eens over wat er achter de regels zit en waarom we dingen doen. Dat was echt gaaf! Fijn om eens met andere ouders te praten over waar zij tegen aan lopen en hoe zij het aanpakken! Ik ben me daardoor bewust geworden, dat ik best al wel veel goed doe. En ik heb ook mooie ideeën gehoord om bepaalde dingen anders te doen. Loopt u ook rond met vragen over het gebruik van internet en Sociale Media? Heeft u vragen over hoe u dit een plek geeft in de opvoeding? Wilt u graag eens op een positieve manier in gesprek? Heeft u vragen over bijvoorbeeld digitaal pesten? Daarin staat u niet alleen! Andere ouders zullen het herkennen! Daarom is het zo belangrijk om het er samen eens over te hebben! Als het gaat om de thuissituatie, maar ook op school valt het niet mee om elkaar te begrijpen, om het bespreekbaar te maken en om afspraken te maken. Grenzen, afspraken, begrip, sociaal, christen zijn, voorbeeldgedrag, kansen zo maar een paar onderwerpen waarover we tijdens een ouderavond met elkaar in gesprek willen gaan, op een gezellige en ontspannen manier. Goede gesprekken zijn gegarandeerd! Nu kan het goed zijn, dat uw kinderen nog niet beschikken over een smartphone of zich bezig houden met sociale media. Laat u zich daar niet door weerhouden! Uw zoon of dochter zal er vroeger of later gegarandeerd mee in aanraking komen. En daarom is het ook als voorbereiding daar op waardevol om over dit onderwerp na te denken. Bovendien gaat het deze avond ook over uw eigen manier van omgaan met sociale media en de vraag welk voorbeeld u uw kinderen geeft of zou willen geven. We nodigen u als ouders daarom allemaal van harte uit voor deze avond, die we hopen te houden op woensdag 8 november a.s. om 19:30 uur in de Ds. Joh. Van de Wendeschool. Catharinus Doornbos, onderwijsadviseur en mediawijsheid-specialist hoopt een boeiende avond voor ons te verzorgen. Vanaf uur staat de koffie en thee klaar! Tot dan!

3 Inventarisatie crea-middagen Vanaf 18 november starten wij op school weer met de crea-middag op vrijdagmiddag! We benaderen hier een aantal ouders voor die zich hebben opgegeven op de ouderhulplijst. De kinderen op school zien er naar uit en hebben er weer zin in!! We hebben geluiden gehoord dat er ouders willen helpen bij de crea-middag, maar niet op vrijdagmiddag kunnen. Daarom wil de crea-commissie inventariseren welke ouders/ oma s eventueel ook op donderdagmiddag zouden kunnen meehelpen. U kunt zich opgeven via het mailadres: henriette@vdwendeschool-kampen.nl We zien uw opgave graag tegemoet. Ontdekken wij dat er op de donderdagmiddag meer ouders in de gelegenheid zijn om te helpen, dan bespreken wij in het team of wij de crea-middag gaan verplaatsen. We komen hierop terug in het volgende kwakertje. Vriendelijke groet van de crea-commissie, Juf Henriëtte en juf Martine Kerstviering Kerstviering wordt anders! Dit jaar wordt de kerstviering verplaatst naar 16 december. Tegelijk vieren we dan het jubileum van juf Henriette: zij is binnenkort 25 jaar bij het onderwijs! Onder begeleiding theatergroep de Speeldoos gaan wie die dag aan de slag om aan het eind van de dag een mooie opvoering neer te zetten. In het volgende Kwakertje leest u er meer over. Nationaal Schoolontbijt Op woensdagmorgen 9 november doen we weer mee met het Nationaal schoolontbijt! De kinderen morgen met een lege maag op school komen. De tafel is gedekt op school! In iedere klas is er een voorlees- activiteit. In de bijlage leest u er meer over. Uit de PBS hoek veiligheid verantwoordelijkheid respect vertrouwen

4 In verschillende groepen is nu een groepsregel geïntroduceerd. Dit gaan kan over: netjes opruimen maar ook over taakgericht werken. Dat waarden die we binnen PBS hebben gekozen veel breder gedragen worden, blijkt uit het volgende wat binnen de schoolvereniging Iris op gezet is: Wijze wereldburgers Binnenkort krijgt uw kind een vergrootglas Reden daarvoor is dat we binnen onze school en vereniging IRIS we kinderen graag op willen leiden tot wijze wereldburgers (in wording). Wijze wereldburgers zijn kinderen die vertrouwen geven en krijgen, die verantwoordelijkheid tonen, een onderzoekende houding aannemen en een positieve bijdrage willen leveren aan onze maatschappij en schepping. We besteden door het schooljaar heen op allerlei verschillende manieren aandacht aan wereldburgerschap en doen dat sinds deze week ook door middel van een IRIS lesbrief. Juf Martine van de Kolk Deze lesbrief is ontworpen door een docent van IRIS (onze juf Martine!) en stimuleert ons om de principes van de wijze wereldburger zichtbaar te maken in de klas. Van haar hand zijn ook de ontwerpen van de illustraties! Het vergrootglas dat uw kind gekregen heeft symboliseert het principe van de onderzoekende houding. We hopen dat het uw kind stimuleert tot (nog meer) nieuwsgierigheid.

5 Groep 1, 2 en 3 We genieten van de herfst! Er zijn veel blaadjes op het schoolplein, het waait soms hard, er is regen, zon en soms een regenboog..herfst! Het zou fijn zijn als de kinderen herfstspullen mee naar school nemen zoals kastanjes, eikels, beukennootjes, mooie blaadjes. Hier kunnen we mee tellen, sorteren, voelen tijdens de werkles. Met Veilig Leren Lezen beginnen wij met een nieuwe kern: kern 3. De nieuwe letters in kern 3 zijn: d, oe, z, ij en h. De kinderen oefenen het lezen en maken van woordjes die bestaan uit van één lettergreep met die letters die ze kennen, zoals kaas, eet en nee. Ze lezen al zinnen als: kees doet vis in de soep, ik doe een roos in de vaas, tijn is in de zee. Knap! Ook met het rekenen beginnen we aan een nieuw blok: blok 3. Hierin wordt aangeboden: het + en teken bus sommen blokmodel: eerlijk verdelen van een hoeveelheid tellen met sprongen van 5 meten van inhoud: meer, minder, evenveel kalender: (eer)gisteren, vandaag, (over)morgen plattegrond links/rechts spiegelen Deze week was het dankdag. We hebben hier samen uitvoerig bij stil gestaan. Vinz kon het mooi omschrijven: we danken omdat de Here God zo veel voor ons doet. We hebben opgenoemd waar God voor zorgt. We raakten niet uitgepraat! Wat zorgt God voor veel dingen! Hij zorgt voor: kinderen, dat er groenten groeien, de hele wereld, dat er koren groeit waar we brood van kunnen maken, dat er dingen groeien waar we lasagne van kunnen maken, dat er dingen zijn waar we pannenkoeken van kunnen bakken, dat de koeien melk geven, dat de kippen eieren leggen, dat er gras groeit voor de koeien, dat er veel mais gegroeid is, dat de kalfjes groeien in de buik van hun moeder, dat er veulens groeien in de buik van hun moeder, dat schapen wol geven waar we kleren van kunnen maken, dat schapen groeien, dat we naar school kunnen gaan, dat we kunnen werken en spelen, dat wij voor elkaar kunnen zorgen, konijnen,.., teveel om op te noemen. Met elkaar hebben we hier voor gedankt. De juf begon het gebed. Daarna noemde ze telkens een naam. Elk kind kon zelf zeggen waar hij/zij dankbaar voor was. Een mooi moment!

6 Uit groep 4 en 5 In groep 4 en 5 ga je leeskilometers maken. Om dit te bevorderen zijn we weer met het vlaggetjes lezen begonnen. Alle kinderen hebben een honderdveld waarop je aankruist hoeveel bladzijden je hebt gelezen. Heb je honderd bladzijdes gelezen, dan mag je iets kleins kiezen en als je een heel boek uit hebt, mag je een vlaggetje kleuren. Het eerste vlaggetje hangt al. Om ook ervaringen met boeken uit te wisselen houden we boekbesprekingen maar ook af en toe een boekenkring. Heb je een informatieboek gelezen? - Bedenk dat met een maatje 3 quizvragen uit het boek. (Je moet zelf de antwoorden goed weten). En laat de groep beantwoorden. - Of: schrijf 3 ware feitjes op en bedenk 1 onware. Lees ze voor aan de klas en de kinderen proberen te bedenken welk feit er niet waar was. - Maar ook: heb je boekje met toneellezen; bereid met je maatje een stukje voor en lees dit voor. Of: lees drie moppen voor uit een moppenboekje. Met taal zijn we uitdrukkingen aan het oefenen. Ik heb de benen uit mijn lijf gelopen.. Als je dan vraagt of dat echt zo is, dat je benen nog ergens buiten lopen te hollen terwijl je zelf binnen zit, wordt direct duidelijk of het maar een uitdrukking is of dat het echt zo is. Hangt mijn tong echt op mijn tenen? En heb je er echt een zwaar hoofd in? We hebben in groep 5 de eerste aardrijkskunde toets achter de rug. We kennen de begrippen ruimte/ aardrijkskunde/ inrichten/ plattegrond en kaart en legenda. In de kring oefenen we regelmatig het tellen met sprongen van bv. 5, 25 of zelfs 250. Een paar meiden van groep 5 kwamen tot Laat de raderen maar draaien.

7 Groep 6,7,8 Projectweek en vakantie zijn weer achter de rug. Tijd om eens hard aan de bak te gaan. Voor groep 8 helemaal, zij hadden deze week CITO s. Met de hele klas zijn wij bezig met eigen verantwoordelijkheid en taakgerichtheid. De PBS-groepsregel is dan ook : Ik werk taakgericht. Maar hoe doe je dat eigenlijk? We letten extra goed op de weektaak, wat heb ik al gedaan en wat moet nog? Om het voor onszelf extra duidelijk te maken hebben we ook afstreeplijsten bij de nakijktafels. Zo kunnen we in één oogopslag zien wat er nog gedaan moet worden. Maar met een lijstje ben je er niet. We werken aan vragen zoals: * Met wie kan ik goed samenwerken? * Hoe kijk ik mijn werk kritisch na? * Waar ga ik zitten als ik taakgericht wil werken? * Welke volgorde van werken past bij mij? * Vraag ik wel om hulp als ik iets moeilijk vind? * Wat doe ik als mijn concentratie even weg is? Thema s die eraan bijdragen dat we taakgericht leren werken. Want wie taakgericht is leert veel meer! Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning. Even een spelletje tussendoor of de kerstkaarten maken die we gaan verkopen. Ze worden prachtig! Nieuwsgierig? Nog eventjes geduld!

Schooljaar nr. 06. Van de redactie

Schooljaar nr. 06. Van de redactie Het Kwakertje Agenda: Maandag 5 december continurooster: sinterklaasfeest Donderdag 8 december continurooster met vergadermiddag Vrijdag 16 december Kerstmusical/jubileum juf Henriette Vrijdag 23 december

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuws uit de groep: Woensdag 4 oktober deden we met maar liefst 4 teams mee met het korfbaltoernooi voor groep 3 en 4. De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan! Wat

Nadere informatie

Schooljaar nr. 5

Schooljaar nr. 5 Het Kwakertje Agenda: 29 november 15 minuten gesprekken groep 8 (pré advies) 5 december Sinterklaasfeest op school continurooster 13 december Koffieochtend vanaf 8.45 uur 22 december Kerstviering in de

Nadere informatie

Schooljaar nr. 05. Vanuit de directie

Schooljaar nr. 05. Vanuit de directie Het Kwakertje Agenda: Woensdag 23 november 15 minuten gesprekken (verplicht) Donderdag 24 november koffieochtend 2 Maandag 5 december continurooster: sinterklaasfeest Donderdag 8 december continurooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken.

Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Groep 3 : Na een lekkere lange zomervakantie zijn we alweer een poos hard aan het werk. Hieronder vindt u de doelen waar wij in groep 3 aan werken. Veilig leren lezen Maandag 21 september zijn we begonnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 9

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/ nummer 9 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2016/2017 09-11-2016 nummer 9 Agenda Vrij 11 november Groepspresentatie groep 4 (11.30 uur) Vrij 25 november Groepspresentatie groep 5 (11.30 uur) Ma 14

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1 en 2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter k Cijfers Engels Gezond Spreekavond Actie IRS Telefoonnummer Dierendag Speelgoedmiddag

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2016

Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Nieuwsbrief groep 3 december 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam 1 2 3 4 5 6 werkboek groep 4 7 8 9 11 12 naam 10 blok 7 en 8 blok 8 x les xx 8 1 Hoeveel schroeven liggen hier? Vul in.... 2 34 Het konijnenhok x 4 schroeven is... schroeven. Reken uit. 2 groepjes van

Nadere informatie

Schooljaar nr. 07

Schooljaar nr. 07 Het Kwakertje Agenda: Vrijdag 23 december eerste dag kerstvakantie 23 december -2016-6 januari 17 kerstvakantie Vrijdag 20 januari koffieochtend 3 Woensdagavond 25 januari schoonmaakavond in alle groepen

Nadere informatie

Voor de ouders, Team Weemewereld

Voor de ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 9 Maandag 31 oktober vrijdag 4 november Voor de ouders, Vanaf 7 november doen wij met mee met een 20 weken durend schoolfruit project. Dat betekent dat de school, van EU-schoolfruit, fruit

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018

Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Nieuwsbrief groep 3 januari 2018 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Bij rekentuin staan scores bij elk tuintje. Bij een gemiddelde score halen de kinderen in groep

Nadere informatie

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Datum: 29 oktober 2018 Belangrijke data: Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Dinsdag, 6 november Einde kledingactie

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017

Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Nieuwsbrief groep 3 januari 2017 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Wat hebben de kinderen in deze eerste periode al veel geleerd! Het is erg leuk om deze vooruitgang

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2

Nieuws uit de groepen. Nieuws uit groep 1/2 Algemeen: Paaslunch Van vrijdag 14 t/m maandag 17 april is het paasvakantie. In uw jaarkalender staat aangegeven dat de kinderen op donderdag 13 april een gewoon rooster hebben. Bij nader inzien willen

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 januari 2016

Nieuwsbrief groep 3 januari 2016 Nieuwsbrief groep 3 januari 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van januari. Nieuws uit de groep: Wat hebben de kinderen in deze eerste periode al veel geleerd! Het is erg leuk om deze vooruitgang

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 november 2014

Nieuwsbrief groep 3 november 2014 Nieuwsbrief groep 3 november 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van november. Nieuws uit de groep: Dinsdag 3 november hebben de kinderen de derde veilig en vlot toets gedaan. Hierbij moesten

Nadere informatie

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober Herfstwandeling (info volgt nog) november 2

Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober Herfstwandeling (info volgt nog) november 2 Jaargang 1, nieuwsbrief 2 7 oktober 2016 Agenda Jarigen Datum Activiteit 4 oktober Dierendag 6 oktober Opa en oma middag (nemen jullie deze middag een prentenboek mee naar school?) 10 De bovenbouw leest

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 december 2014

Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Nieuwsbrief groep 3 december 2014 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van december. Nieuws uit de groep: We hebben de woorden van kern 5 bijgevoegd in de nieuwsbrief. Het is belangrijk om deze woorden

Nadere informatie

Kom gezellig zwemmen tijdens de openstelling van het recreatiefzwemmen in het zwembad De Steur

Kom gezellig zwemmen tijdens de openstelling van het recreatiefzwemmen in het zwembad De Steur Het Kwakertje Agenda: Maandag 6 maart Koffieochtend 4 Dinsdag 7 maart Continurooster met vergadermiddag Woensdag 8 maart Biddag Maandag 10 april Kennismaking met Joke Blom (directeur) Woensdag 12 april

Nadere informatie

Nieuwtjes en groetjes

Nieuwtjes en groetjes Nieuwsbrief Nieuwsbrief 1 / 2 Nieuwtjes en groetjes Vanuit groep 1/2 Bijbelverhalen Psalm en lied Bij het thema Letter M / TAAL THUIS Cijfer 4 Telspelletjes voor thuis Gezond op school Speelgoedmiddag

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Nieuwsbrief 28 14 april 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Donderdagmorgen 17 april vieren we met de kinderen het Paasfeest tijdens de maaltijd. In deze maaltijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015

Nieuwsbrief. 28 augustus 2015 Nieuwsbrief 28 augustus 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Maandag hebben alle leerlingen van PCBO Vroomshoop een vrije dag i.v.m. met de inspiratie

Nadere informatie

VAKANTIES & VRIJE DAGEN. NIEUWSBRIEF 5 maart t/m 9 maart 2018 NIEUWS VOOR OUDERS. Beste ouders en verzorgers,

VAKANTIES & VRIJE DAGEN. NIEUWSBRIEF 5 maart t/m 9 maart 2018 NIEUWS VOOR OUDERS. Beste ouders en verzorgers, V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april 2018 Meivakantie: 30 april t/m 11 mei 2018 2 Pinksterdag:

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8

Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Algemene informatie voor de ouders van de groepen 1 t/m 8 Alweer de eerste weekbrief van het schooljaar 2016-2017. Ook dit schooljaar zullen we u middels de weekbrief op de hoogte houden van wat er in

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 19 september 2014

Nieuwsbrief 3 19 september 2014 Nieuwsbrief 3 19 september 2014 Studiedag team, kinderen vrij! A.s. woensdag 24 september hebben de kinderen vrij en gaan de leraren weer hard aan de slag met de kwaliteit verbetering van ons onderwijs.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2

Nieuwsbrief. 21 oktober jaargang 31 nr.2 Nieuwsbrief 21 oktober jaargang 31 nr.2 Kinderboekenweek Van 5 t/m 16 oktober was het weer Kinderboekenweek. Opa s en oma s stonden centraal tijdens het thema: Voor altijd jong! In veel klassen zijn opa

Nadere informatie

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond.

Binnenkort ontvangt u via uw kind een verslag van deze avond. Weekbrief 18 januari 2016 Algemene mededelingen Ouderavond ouderbetrokkenheid Dinsdag 12 januari is er op onze school een ouderavond gehouden over ouderbetrokkenheid. Het was een geslaagde avond. Bedankt

Nadere informatie

okt Geachte ouders,

okt Geachte ouders, okt. 2016 www.finnjol.nl Geachte ouders, Enkele mededelingen: 1. Team: Uit de sollicitatieprocedure voor groep 5/6 en 7/8 is helaas nog geen geschikte kandidaat naar voren gekomen. Wij zoeken samen met

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 29 juni 2017 11 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Bijlagen: \ Agenda Personele zaken Kanjertraining Resultaat Eindtoets Enquête Kledinginzameling Doorschuifochtend Afscheidsavond Klus- en schoonmaakavond

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017

NIEUWSBRIEF 27 nov t/m 1 dec 2017 V V VAKANTIES & VRIJE DAGEN Kerstvakantie: 25 december 2017 t/m 5 januari 2018 Voorjaarsvakantie: 26 februari t/m 2 maart 2018 Goede Vrijdag / 2e Paasdag: 30 maart t/m 2 april 2018 Koningsdag: 27 april

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De Heer verschijnt op de Sinai, Exodus 19 De tien geboden, Exodus 20:1-17 Twee stenen tafelen, Exodus 20:18-21 + Ex 21-31 + Ex

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507

NIEUWSBRIEF. 6 februari 2015 / NUMMER 507 6 februari 2015 / NUMMER 507 NIEUWSBRIEF In de komende weken zijn jarig: vandaag Nathan van der Meer uit groep 4 op 09-02 Chrisayro Mendoza uit groep 1/2 op 09-02 Lot Bijwaard uit groep 5 op 15-02 Muha

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 november 2017

Nieuwsbrief groep 3 november 2017 Nieuwsbrief groep 3 november 2017 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van november. Belangrijke data: 16 november: Pietengym (kinderen mogen verkleed) 22 november 19.15: ouderavond groep 3 en 4 23

Nadere informatie

Maandbrief groep 5/6, september 2014

Maandbrief groep 5/6, september 2014 Maandbrief groep 5/6, september 2014 Aan de ouders/verzorgers van de kinderen van groep 5/6 Welkom in het nieuwe schooljaar Na 6 weken zomervakantie weer starten op school. En wat voor school! Een gloednieuw

Nadere informatie

Weekbericht van. Algemeen:

Weekbericht van. Algemeen: Weekbericht van Algemeen: Informatie avond nieuwe stijl: Op woensdagavond 5 oktober wordt de informatie avond voor de groepen 1 t/m 8 gehouden. U bent van 18.00 uur tot 19.30 uur van harte welkom om in

Nadere informatie

Over dit thema werken wij: Herfst. (25 oktober 12 november 2010) Deze bijbelvertellingen hopen wij te horen

Over dit thema werken wij: Herfst. (25 oktober 12 november 2010) Deze bijbelvertellingen hopen wij te horen Over dit thema werken wij: Herfst (25 oktober 12 november 2010) Deze bijbelvertellingen hopen wij te horen Dinsdag Woensdag Donderdag Week 43: Week 44: Week 45: De schenker en de Het tweede bezoek Mozes

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 9 schooljaar Start nieuw thema Prehistorie gr 5 t/m Spelcontainer open na schooltijd

Nieuwsbrief nummer 9 schooljaar Start nieuw thema Prehistorie gr 5 t/m Spelcontainer open na schooltijd 02-11-2016 Nieuwsbrief nummer 9 schooljaar 2016-2017 Agenda voor de komende weken 07-11-2016 Start nieuw thema Prehistorie gr 5 t/m 8 15-11-2016 Spelcontainer open na schooltijd 21-11-2016 Voor groep 7

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld

Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld Februari 2013 Nieuwsbrief CBS De Kleine Wereld Margedagen 14-03-2013 middag 28-03-2013 na 14.00u 12-04-2013 alleen gr 1-4 04-06-2013 middag 04-07-2013 na 14.00u 05-07-2013 Wist u dat u uw kind bij ziekte

Nadere informatie

Nieuw op De Breede Hei

Nieuw op De Breede Hei Op weg naar goud R. K. B A S I S S C H O O L Datum : 18-08-2017 Jaargang : 26 Aflevering : 01 Redactie : f.verdiesen@kpoa.nl Agenda 21 aug. t/m 15 sept. 'Gouden start'; groepsvorming 29 augustus Informatieavond

Nadere informatie

18 december Geachte ouder(s), verzorger(s)

18 december Geachte ouder(s), verzorger(s) 18 december 2017 7 Geachte ouder(s), verzorger(s) Bij deze de laatste, korte, Nieuwsbrief van het jaar 2017. Nog één week en dan is het Kerstfeest: we vieren de geboorte van Jezus. In een wereld waarin

Nadere informatie

Ravenstein november 2016

Ravenstein november 2016 Ravenstein november 2016 Beste ouders / verzorgers, Na de herfstvakantie beginnen we weer fris en fruitig met de komende schoolweken. Alle kinderen zitten weer op een nieuwe plek in de klas en er is weer

Nadere informatie

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl

Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Ganzenwei 10 4205 XD Gorinchem 0183 624253 info@meanderannefrank.nl www.annefrankschool-gorinchem.nl Nieuwsbrief d.d. 19 september 2013 Uw hulp gevraagd Kent u ouders bij ons in de wijk met jonge kinderen?

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 d.d

Nieuwsbrief 10 d.d Belangrijke data Nieuwsbrief 10 d.d. 22-01-2019 Dinsdag 22 januari 2019 Nieuwsbrief 10 Woensdag 23 januari 2019 Voorleesontbijt groep ½ t/m 8 Donderdag 24 januari 2019 Theatermiddag groep 5 en 7 GEANNULEERD

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Aanwezigheid directie week maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 9 13 mei 16 20 mei middag

Aanwezigheid directie week maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 9 13 mei 16 20 mei middag Schooljaar 2015-2016 Finneblomke nr. 16 22-04-2016 Agenda: 25-04 Meivakantie 09-05 1 e schooldag na de meivakantie 09-05 Luizencontrole 11-05 Himmeldei 16-05 Pinkstermaandag 17-05 Smelnekuiers 18-05 Volgende

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 19 januari 2018

weekinfo Datum: vrijdag 19 januari 2018 weekinfo Datum: vrijdag 19 januari 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De schoonmoeder van Petrus wordt beter, Marcus 1:29-39 De melaatse man, Marcus 1:40-45 De verlamde, Marcus 2:1-12 Agenda: 20

Nadere informatie

Al dat speelgoed, wat misschien wel achterin de kast lag, heeft een tweede leven gekregen.

Al dat speelgoed, wat misschien wel achterin de kast lag, heeft een tweede leven gekregen. Begoniastraat 2, Postbus 464, 3740 AL Baarn. Tel: 035-5415497 e-mail: info@guidodebres.nl Ziekmelding: absenties@guidodebres.nl Nieuwsbrief PCBS Guido de Brès nr. 22 Baarn, 13 juli 2018. Aan de ouder(s),

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

2 november Vesper Versluis Fase 04A 11 november Lucas Visser Fase 06A 11 november Anniek de Weijer Fase 10

2 november Vesper Versluis Fase 04A 11 november Lucas Visser Fase 06A 11 november Anniek de Weijer Fase 10 Kort Nieuws 28 oktober 2016 Verjaardagen 2 november Vesper Versluis Fase 04A 11 november Lucas Visser Fase 06A 11 november Anniek de Weijer Fase 10 Activiteitenkalender Woensdag 2 november Doe-ochtend

Nadere informatie

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben.

We zullen door middel van deze korte samenvatting laten zien wat wij doen bij de verschillende vakken die we hebben. Informatie groep 4 Welkom op de site van groep 4 van CBS De Bargeweide. Er zitten 27 kinderen in groep 4. We hebben twee juffen, juf Annet Semmekrot en juf Wietske Scholts. Juf Wietske wordt op dit moment

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016

Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Nieuwsbrief groep 3 augustus 2016 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. Door middel van de nieuwsbrief willen we u op de hoogte houden van de gang van zaken in

Nadere informatie

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer:

Bijna jarig! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12. De Bron. In dit nummer: De Bron Oktober 2014 Bijna jarig! Jonathan, 15 oktober Sem, 27 oktober Allebei een hele fijne dag! Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben, zoals Ik jullie heb liefgehad Johannes 15:12 In dit nummer:

Nadere informatie

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid

Advent. Agenda. Telefonische bereikbaarheid Advent Advent is de tijd van verwachting en voorbereiding op het Kerstfeest. Een tijd om stil te worden na alle drukte rondom het sinterklaasfeest. We gaan op weg naar Bethlehem om samen met de herders

Nadere informatie

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF

december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF december 2013 - januari 2014 NIEUWSBRIEF Sintviering De gangen (waarvoor nog dank aan de hulpouders!) en lokalen zijn in de Sintsfeer dus de Sint en zijn Pieten kunnen 5 december komen! Groep 1/2/3/4/5

Nadere informatie

Nieuwsbrief Cursus december 2013 nr. 46. Sinterklaas

Nieuwsbrief Cursus december 2013 nr. 46. Sinterklaas Nieuwsbrief Cursus 2013-2014 5 december 2013 nr. 46 Data: Teamvergadering 10 december 2013 Afdelingsbestuur /MR 10 december 2013 Maandvieringen kerkelijk jaar Kerstviering 16 december 2013. s Avonds in

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Reinbôge

Nieuwsbrief van de Reinbôge vrijdag 16 januari 2015 Uit de jaarkalender: Januari Schoolkrant winter 30 januari Uurcultuur groep 6,7,8 13 februari Rapporten mee 17 en 19 februari Oudergesprekken 19 februari Nieuwsbrief februari 23

Nadere informatie

Info week

Info week Info week 36 04-09-2014 Een nieuw schooljaar Het schooljaar 2014-2015 is begonnen. Alle kinderen en ouders kwamen maandag uitgerust en vrolijk de school binnen. Aan iedereen was te zien dat ze er veel

Nadere informatie

Aan de ouders van groep 3,

Aan de ouders van groep 3, groepsbrief 2017-2018 Aan de ouders van groep 3, Elk jaar krijgt u informatie over het reilen en zeilen in de groep van uw kind. Met deze brief willen we u alvast iets vertellen over groep 3. Ook dit schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen

NIEUWSBRIEF. Agenda. Andere tijden. Proefweek 1 komt eraan! Basisschool Sint Liborius. Maart 2016. 14 maart. Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen NIEUWSBRIEF Agenda 14 maart Maart 2016 Bezoek Wethouder Rijks aan Duitse lessen 15 maart Basisschool Sint Liborius Open dag voor nieuwe ouders van 09.00-15.00 uur 18 maart Techniek groep 8 22 maart De

Nadere informatie

We gebruiken bij dit thema het prentenboek Kleine Muis zoekt een huis. Daarnaast vertellen we de komende weken het Bijbelverhaal van Ruth.

We gebruiken bij dit thema het prentenboek Kleine Muis zoekt een huis. Daarnaast vertellen we de komende weken het Bijbelverhaal van Ruth. Nieuwsbrief Datum: 29 oktober 2015 Nummer: 2015-2016-04 Beste ouder(s) en /of verzorger(s), We zijn begonnen met een nieuw thema ; Wie komt er in mijn huisje? U kent het spelletje vast wel. U spreidt uw

Nadere informatie

blok 7 les 6 In elke zak 10 poffertjes In 1 zak 10. Lekker! Vul de open plaatsen in. borden glazen zakken dozen

blok 7 les 6 In elke zak 10 poffertjes In 1 zak 10. Lekker! Vul de open plaatsen in. borden glazen zakken dozen blok 7 les 6 In elke zak 0 poffertjes. Vul de open plaatsen in. In zak 0. In zakken Lekker! zakken 3 5 0 poffertjes 0 40 80 Vul de open plaatsen in. tafels 3 6 5 borden flessen 4 glazen 5 5 35 zakken 0

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017

Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Nieuwsbrief groep 3 juli 2017 Welkom in groep 3! Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van het schooljaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie, tips om thuis te oefenen en de leerdoelen. Handig om

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 8 april 2016

Nieuwsbrief. 8 april 2016 Nieuwsbrief 8 april 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De eerste schoolreisjes zitten er weer op en de kinderen vonden het allemaal erg leuk. Enkele

Nadere informatie

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen Losse Entjes Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 9 januari Oud papier 9 maart OR vergadering 13 januari 19.00 uur Schoonmaakavond 11 maart Losse Entjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 september 2015

Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Nieuwsbrief groep 3 september 2015 Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief. Wij houden u graag op de hoogte van het reilen en zeilen in de groep. Mist u iets in deze nieuwsbrief dan horen we dit graag.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF petraschool

NIEUWSBRIEF petraschool NIEUWSBRIEF petraschool 24 maart 2016 Belangrijke data: Paasvakantie Theoretisch verkeersexamen gr. L + M CITO eindtoets schoolverlaters gr. L + M Koningsspelen Meivakantie Pinksteren Praktisch verkeersexamen

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

Schooljaar nr. 13. Agenda: Kennismaking met Joke Blom (14.30 uur) Donderdag 4 mei Schoolreisje groep 1t/m 6.

Schooljaar nr. 13. Agenda: Kennismaking met Joke Blom (14.30 uur) Donderdag 4 mei Schoolreisje groep 1t/m 6. Het Kwakertje Agenda: Maandag 10 april Kennismaking met Joke Blom (14.30 uur) Woensdag 12 april 15 minutengesprekken Donderdag 13 april Kinderen zijn vrij, studiedag team Vrijdag 14 april t/m maandag 16

Nadere informatie

Beste ouder/verzorger,

Beste ouder/verzorger, Bs De Grasspriet - Sprietpraat 14 november 2017 Beste ouder/verzorger, Beste ouder(s) / verzorger(s), Voor u weer een nieuwe Sprietpraat. De volgende Sprietpraat verschijnt op dinsdag 12 december 2017,

Nadere informatie

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014

Gezellig koffie of thee drinken. dinsdag 26 augustus woensdag 20 augustus 2014 donderdag 21 augustus vrijdag 29 augustus 2014 Jaar overzicht schooljaar 2014-2015. Ondanks dat dit overzicht met zorg is samengesteld kan het voorkomen data gewijzigd worden of er meer activiteiten worden gepland. In het Rembrandtnieuws zal daarom

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

Jaargang februari 2017 nr.21

Jaargang februari 2017 nr.21 In januari en februari lezen we verhalen uit het evangelie van Lucas. Jezus laat zien wat het betekent dat God naar mensen omziet. Zieke mensen worden beter, dingen gaan anders dan je verwacht had. Zo

Nadere informatie

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar

Alle kinderen zijn deze dag om uur vrij. Hopelijk zijn jullie dan helemaal blij. Nr november 2015 schooljaar Nr. 15 26 november 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

werkbladen thema 1 naar een nieuwe school

werkbladen thema 1 naar een nieuwe school werkbladen thema 1 naar een nieuwe school 1.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 Tarik en Zoera gaan naar de inburgeringscursus. waar / niet

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mei-juni Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief Mei-juni Beste ouders / verzorgers, Beste ouders / verzorgers, Het laatste blok vakantie hebben we gehad. Nu werken we weer langzaam toe naar de afsluiting van dit mooie schooljaar. We zeggen wel langzaam maar toch vliegt deze periode altijd

Nadere informatie

Zegveld, 25 augustus 2016

Zegveld, 25 augustus 2016 Zegveld, 25 augustus 2016 Het schooljaar is weer begonnen. We zijn dankbaar dat we alle leerlingen weer mochten zien, na zes weken vakantie. Op dinsdag, tijdens de jaaropening, hebben we daar ook bij stil

Nadere informatie

Weekbericht van maandag 25 januari 2016.

Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Weekbericht van maandag 25 januari 2016. Algemeen: *Woensdag is de open dag van alle scholen van de Primeniusstichting. Belangstellenden kunnen binnenlopen en de school bekijken. Het is niet de bedoeling

Nadere informatie

vrijdag 11 december 2015

vrijdag 11 december 2015 16 december Kerstviering in de kerk in Uitwijk 18 december gr 1-4 vrij gr 5-8 s middags vrij 21 december - 1 januari kerstvakantie 6 januari Nieuwjaarsborrel 22 januari breimiddag vanaf 14.00 uur Bijbelles

Nadere informatie

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019

N i eu w sbr i ef. 24 januari 2019 24 januari 2019 Agenda 29-01: Bezoek Pater 02-02: Sponsorplons 11-02: Verslagen mee 12-02: Oudergesprekken 14-02: Oudergesprekken 15-02: Studiedag, leerlingen vrij Vanuit directie Misschien heeft u al

Nadere informatie

Sophie Piper; In de hemel en op aarde, gebeden voor kinderen.

Sophie Piper; In de hemel en op aarde, gebeden voor kinderen. Nr. 7 schooljaar 2015-2016 Afname NSCCT in groep 4 en groep 6 Regels en afspraken Koffieochtend 24 november Voorleeskampioen Hulpouders 3D-printer gezocht De bomen De bomen groeien omlaag Omlaag de aarde

Nadere informatie

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04

Nieuws. Flits 16 oktober 2013 Jaargang 04 NieuwsFlits 04 16 oktober 2013 Jaargang 04 Nieuws 04 Herfstvakantie We zien overal om ons heen de prachtige kleuren in de natuur. Het is echt herfst geworden! Volgende week mogen we genieten van de herfstvakantie. We

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018

Nieuwsbrief 4. Schooljaar , vrijdag 19 oktober 2018 Nieuwsbrief 4 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 19 oktober 2018 Dag van de leerkracht Wat hebben jullie ons allemaal verwend, 5 oktober, op de dag van de leerkracht! Namens alle collega s en studenten wil

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 10

t Informantje schooljaar week 10 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger - Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel: 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2016-2017 week 10

Nadere informatie

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien.

klas gewerkt aan de hand van thema s. Die thema s is in allerlei activiteiten terug te zien. Welkom Welkom in groep 1van de Willem Teellinckschool. Uw kind zit voor het eerste of tweede jaar op de basisschool. In het begin is het voor kinderen vaak even wennen. Het gaat anders dan op de peuterspeelzaal

Nadere informatie