De voorzitter opent de algemene ledenvergadering en heet iedereen van harte welkom op de voorjaarsvergadering van de NVN.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De voorzitter opent de algemene ledenvergadering en heet iedereen van harte welkom op de voorjaarsvergadering van de NVN."

Transcriptie

1 Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 18 april 2015 Aanwezig van het bestuur: Dré van de Meerendonk, voorzitter Tessa Ketting, penningmeester Anja van Heuvelen Afwezig van het bestuur: Björn Kamphuis Ties Hagen Friso Brugman Jan van Cruchten Willem Vinke Aanwezig van het bureau: Hans Bart Marjolein Storm Martijn da Costa Evy van Kempen Karen Prantl Linda Giesen Simone Zijlstra (verslag) De voorzitter opent de algemene ledenvergadering en heet iedereen van harte welkom op de voorjaarsvergadering van de NVN. 1 Verslag van 18 november 2014 Zijn hier opmerkingen/vragen over? Blz. 1: nee Blz. 2: nee Blz. 3: nee Notulen zijn goedgekeurd. 2a Presentatie jaarverslag 2014 Hans Bart, directeur, neemt het woord en heet ook iedereen welkom. Prachtig dat wij met zo een mooie grote groep bij elkaar zijn. Aan de hand van een presentatie wordt er teruggeblikt op De presentatie wordt op de website geplaatst is het eerste jaar dat wij werken volgens de 6 speerpunten uit ons meerjarenbeleidsplan. Deze punten zijn lijdend aan de vormgeving van de activiteiten en het jaarverslag is opgebouwd volgens deze speerpunten. Met wij wordt bedoeld de vereniging (leden, vrijwilligers, medewerkers en bestuur). Bruikbare informatie: het gaat er niet om dat er informatie is, maar de vraag of wij op het juiste moment aan de juiste informatie komen. Er zijn geen aparte folderlijnen meer van NSN en NVN; er is alleen nog maar een gezamenlijke folderlijn. Sociaal media wordt steeds belangrijker. Op onze facebookpagina loopt nu een gesprek over de persoonlijk zaken die gevraagd/geplaatst worden: moet de pagina besloten zijn of toch niet? Eigen regie: gaat vooral over wat kan en wat wil ik zelf regelen. Dat is voor iedereen anders.

2 Ervaringskennis delen: iedereen kent onze themadagen, ongeveer 15 per jaar, 1200 bezoekers per jaar. Vanmiddag bij de debat lunch gaat het over medicatie en worden ervaringen gedeeld. Het kan ook gaan over specifieke diagnoses. Op 26 september is er een themadag hierover. Np online is een vragen panel van ca. 400 leden die wij regelmatig ondervragen over verschillende onderwerpen. Maatschappelijke positie: een belangrijk onderwerp. Veranderde wetgeving per 1 januari via NP online de leden ondervraagd in november, in maart en dit wordt in november herhaald. Facebook. Heftige discussies over oe doe je het met werk? Verminderde energie maar nog niet dialyseren. Han s is blij dat er veel verwezen wordt naar STAP waar 2 ervaren sociale raadslieden zitten. Donatie en transplantatie. Veel gebeurt achter de schermen en wij zijn hier wel druk mee. De Kennisgroep Orgaandonatie houdt alles in de gaten, ook internationaal. Kwaliteit en onderzoek; Dit is 1 van de grootste snel groeiende activiteit van de NVN. Kwaliteit van behandeling, zitten veel richtlijnen in waar het patiëntenperspectief voor nodig is. Wij, Martijn da Costa samen met lokale verenigingen en zorgverzekeraars, zijn bezig om te komen tot nieuwe criteria dialyse taxi. Kan de ALV goedkeurig geven voor het jaarverslag 2014? De ALV keurt het jaarverslag goed. 2b jaarrekening 2014 Tessa ketting, penningmeester, geeft presentatie over jaarrekening Deze presentatie komt ook op de website. In januari is heel hard gewerkt aan de afsluiting van 2014 zodat in februari de accountant kon komen om de cijfers te controleren. Op 4 maart vond de slotvergadering plaats. De cijfers zijn goedgekeurd en de accountantsverklaring vindt u achterin de jaarrekening. Naast de cijfers werd er ook door hen gekeken naar de processen. De accountant heeft ook een management letter afgegeven en geconstateerd dat de opzet/inrichting en werking alleen wordt gedaan en alles werkt goed en dat de NVN te goeder trouw is. Voor het bureau een compliment dat het administratief zo goed op orde is. Subsidie NSN; voorheen percentage van collecte. In 2014 is een vast bedrag uitgekeerd. Dit geldt ook voor afspraak is dat wat wij over hebben, teruggestort wordt naar de NSN. In 2014 was dat Baten ietsje lager dan in 2013; dit komt door lagere inkomsten fondsenwerving. Door het achterblijven van advertenties in Wisselwerking zijn de inkomsten van sponsoring iets minder. Per abuis zijn er een aantal dubbele contributiefacturen verstuurd. U hoeft maar 1 x te betalen. Bij een nieuw ledenadministratiesysteem gaat er soms wel eens iets mis.

3 Voor de inning van de contributie voor 2016 is het de bedoeling om over te gaan tot een automatische incasso. Voor de NVN leden is het onze wens om automatisch te incasseren. Voor mensen die lid zijn van een lokale vereniging verandert er niets. Indien dit in uw aanvullende verzekering zit, kunt u de contributie terughalen bij uw zorgverzekeraar. Op de NPCF site staat dat de lokale verenging onderdeel is van de NVN zodat ook lokale leden hun geld terug kunnen krijgen. Facturen blijven natuurlijk altijd verstuurd worden. Graag vooraankondiging wanneer er wordt afschreven. Hans: dat gaan wij doen; wordt vermeld op de factuur. Gaat de ALV akkoord dat de NVN vanaf 2016 overgaat op automatische incasso? Stemming: Niemand is tegen. ALV is akkoord dat er vanaf 2016 automatisch geïncasseerd gaat worden. Opzegging van het lidmaatschap dient voor 1 januari van enig jaar schriftelijk doorgegeven te worden. Rente en baten iets lager dan begroot. Iedereen weet dat het moeilijk is geld uit te zetten tegen een goede rente. Ons geld is uitgezet op verschillende banken. Risicomijdend beleid. Lasten. Personeels- en bureaukosten zijn vaste kosten. Deze mogen niet hoger uitvallen dan de inkomsten (dit is afgesproken in het bestuur). In 2014 was dit 90% van de inkomsten. Personeelskosten zijn hoger dan Tijdelijk extra mensen ingehuurd op het bureau in verband met ziekte. Bij de NVN werken 17 medewerkers en 30 % heeft een chronische aandoening. Ziekte is niet werkgerelateerd. Ziekte gaat dit jaar nog door. Bureaukosten: iets hoger dan begroot, grootste deel door implementatie nieuw ledenadministratiesysteem, aanschaf licentie; het systeem dat wij hadden is volledig afgeschreven. Bestuurskosten: daling in relatie tot Hieronder vallen onder andere de accountantskosten en ALV. Accountantskosten zijn gehalveerd, omdat wij het nu zelf doen. Kosten van bijeenkomsten nemen toe; dit komt onder andere door de grotere opkomst Activiteitenkosten: gestegen, door o.a. extra themadagen en ledenraadplegingen. Minder portokosten, gezamenlijke brochurelijn. Deze baten zijn o.a. gebruikt voor themadagen. BTW: advertenties in Wisselwerking zijn commercieel. Wij hadden hier BTW over moeten berekenen. Dit is over de jaren niet gebeurd. Er bestond een isico dat wij BTW hadden moeten betalen in Dit bedrag hebben wij opgenomen op de begroting. Er is een schikking geweest en er hoefde maar een deel betaald te worden. En er was een mogelijkheid om de BTW terug te vorderen op de adverteerders. Per saldo staat niet meer op balans en door deze kwestie hebben wij buitengewone baten overgehouden van /

4 Het vermogen van de NVN is Dit is als maximaal continuïteitreserve opgenomen zijnde het bedrag voor doorbetaling van 1 jaar van medewerkers (mocht het niet goed gaan). Bestemmingsreserve sponsoring; actie van een patiënt met een specifiek doel. Dit wordt besteed aan het maken van een boek dat volgend jaar wordt uitgegeven. Er is apart gezet in verband met de op de hand zijnde verbouwing/interne verhuizing. Hans: Wij huren ruimte in het pand van de Nierstichting. De Nierstichting heeft aangegeven het pand intern te willen gaan verbouwen. Ruimte vriendelijker maken en de vierkante meters beter benutten. Wij gaan niet bijdragen in de stenen, dat is voor de Nierstichting, maar leveren wel een bijdrage l aan (nieuw) meubilair en aankleding. Verder moeten wij investeren in de ICT, mede omdat wij 2 x moeten verhuizen; 1 x naar een tijdelijke werkplek en 1 x naar de definitieve werkplek. Vraag: Vastgesteld kan worden dat vanwege de continuïteit er aan een zeer grote reserve wordt vast gehouden. Kan er een deel van dit kapitaal gebruikt te worden, bijv. 25%, en dit te beleggen in initiatieven in bijv. Nederland en dat dit in 3 jaar wordt terugbetaald. Tessa: hier hebben wij in het bestuur over gesproken. Als bestuur is besloten om het geld op Nederlandse rekeningen te zetten, omdat wij onder geen beding het risico willen lopen dat er iets met dit geld gebeurd. Hans: op dit moment kan ik geen projecten bedenken in de gezondheidszorg en dit levert ook geen opbrengsten op. Het gaat bijvoorbeeld ook om leningen aan nieuwe initiatiefnemers/projecten. Vraag: Is zo een groot bedrag echt nodig om de continuïteit te behouden? Kan er niet een gedeelte gebruikt worden om te investeren? Voorzitter: In 2010 aangetreden met Willem Vinke en Frits Engel. De NVN was nagenoeg failliet en zonder de NSN hadden wij hier niet meer gezeten. De NSN heeft ons een renteloze lening gegeven om alles weer op de rit brengen. De reserves zijn opgebouwd om niet kopje onder te gaan. Het bestuur wil gewoon 1 jaar worst case scenario reserve hebben en dat houden. Moeten wij gaan investeren? Hebben wij over gesproken. Wij zijn een vereniging van vrijwilligers; ook het bestuur. Wie wil het risico lopen? Wie krijgt de klappen als het verkeerd gaat? Willen wij als vrijwilligers dit op ons nemen? Want wij, het bestuur, worden hiervoor aansprakelijk gesteld. Als reserves gaan groeien dan zal het te vele echt gebruikt worden voor onze leden. Doel zal zijn dat wij altijd 1 jaar kunnen afdekken. Vraag: Samenwerking met NSN: vreest u dat de subsidie van de NSN zal wegvallen, daar het vermogen van de NSN is gedaald? Tessa: de daling heeft te maken met het feit dat het lijkt dat zij meer uitgeven dan dat zij begroten, dus projecten worden betaald vanuit de bestemmingsreserve. Wij zien dit niet echt als een dreiging. Hans: op het moment dat wij puur afhankelijk zijn van de NSN dan zal het misschien opgelegd worden waar het geld naar toe moet. Conclusie van een onderzoek dat de NSN heeft ingesteld naar ons werken is dat de NVN het zeer goed doet. Vraag: aanvullende subsidies als lid EU; Zo nu en dan zijn er gelden beschikbaar. Heeft NVN contacten in het Europese circuit als er iets beschikbaar komt?

5 Hans: Europese gelden die vrijkomen zijn meestal bestemd voor onderzoeken. Apart voor patiëntenorganisaties is er geen geld. Vraag; aangaande contributies. Zorgverzekeraars die de contributie niet vergoeden dan zou het met een minimum inkomen ook verhaald kunnen worden bij de gemeente via de bijzondere bijstand. Kan de ALV goedkeuring geven aan de jaarrekening 2014? ALV keurt de jaarrekening goed. 3. Herverkiezing Anja van Heuvelen en Friso Brugman Helaas is Friso niet aanwezig vanwege persoonlijke omstandigheden, maar is wel herkiesbaar. Voorzitter verzoekt Anja de zaal te verlaten. Voorzitter vraagt de ALV of zij instemt met de herverkiezing voor 2 jaar voor Anja van Heuvelen en Friso Brugman. De ALV stemt in. Anja van Heuvelen komt de zaal weer binnen. Rondvraag: Komt er nog een 2 e Reiner? Ja. Wij hebben nu samenwerking gezocht met de Hart & Vaat groep en de DVN. De oplage wordt en wordt ook verspreid onder leden van DVN. Comorbiditeit nemen wij als gezamenlijk uitgangspunt. Jaarverslag 2014: enorme toename van gebruik van onze social media en website. Dit jaar proberen wij een grote slag te maken met website. Het eerste kwartaal 2015 liet een toename zien van 38% in vergelijking met eerste kwartaal Er wordt hard gewerkt aan de nieuwe ledenadministratie. Dat betekent dus ook dat wij te maken hebben met kinderziektes. Het grootse stuk is achter de rug. Het is de bedoeleing dat u voor de zomer zelf via de website kunt inloggen om uw gegevens in te zien en deze, indien nodig, aan te passen. Soms horen wij het niet dat iemand, bijvoorbeeld getransplanteerd is. Inschrijving themadagen ook automatisch laten verlopen via website zodat er niet meer handmatig ingeklopt hoeft te worden. Eind mei gaat ALL of me live, samen met 9 andere patiëntenorganisaties, van, voor en met jongeren van jaar. Dit is al een succes. Er is een pilot gehouden met 75 jongeren. Wij hopen op 1 januari 2016 op jongeren met een chronische aandoening die van deze site gebruik (gaan) maken. Themadagen. Het gros ligt in het najaar. In Wisselwerking staat de agenda, maar ook op de website. Op 26 september is de themadag specifieke diagnoses. De Kennisgroep Specifieke Diagnoses is ook internationaal actief en ook rond onderzoek, o.a. patiënteninbreng bij beoordeling dure medicatie. Filmpje rond specifieke diagnose ahus staat op onze website.

6 Nu beginnen met Nefrotisch Syndroom. Er komen ook Engelstalige filmpjes over cystenieren, maar die worden eerst nog ondertiteld. Er komen dit jaar 3 of 5 filmpjes bij. Individuele dienstverlening groeit ook. Luistertelefoon, opnieuw opstarten van het forum, dit leidde er toe dat dit medium weer wordt gebruikt, en service, e aantal contacten sociaal raadslieden. NP online; rondom veranderde wetgeving heeft in december een 0 meting plaatsgevonden, tweede meting in maart en deze wordt in september herhaalt. Taxinormen, samen met lokale verenigingen en zorgverzekeraars. Zorginkoop Achmea gericht op thuishemodialyse benadrukt dat wij als NVN staan voor keuzevrijheid patiënt. Ook hebben wij inbreng gehad bij Nefrologiedagen over wie bepaalt wat een nierpatiënt mag kosten? Veel actie rondom orgaandonatie rond 12 maart. Tweede kamer overleg Masterplan Orgaandonatie (2008) om 25% meer donoren te verkrijgen. Dit is niet gehaald. Het plan was in 2 grote blokken opgedeeld; 1 naar een actief registratie systeem (15% meer donoren) en ziekenhuizen (10%). Het laatste is gelukt, maar wetswijziging is niet tot stand gekomen. Wij menen dat het huidige registratiesysteem aan het eind is; meer dan dit gaan wij niet halen. Op 10 maart petitie aangeboden aan Tweede Kamer. Zij vonden dit een ernstige zaak en vinden dat daar iets aan gedaan moet worden, maar op 12 maart gaan ze gewoon door zoals voor heen. Wij blijven er keihard aan werken. Levende donatie gaat goed. Bezig met een platform op te zetten. Patiëntenperspectief NP online: dit jaar al 6 enquêtes uitgezet. Hans is trots op de vereniging dat er binnen zeer korte tijd 100 mensen een enquête heeft ingevuld. Onderzoeksmiddag bij UMCU (kennismaking onderzoekers UMCU en medewerkers NVN) zeer goede bijeenkomst. Volgend jaar een grote NVN dag organiseren over onderzoek voor alle leden. Richtlijnontwikkeling: Wij zijn betrokken bij 4 richtlijnontwikkelingen: - Palliatieve zorg - Nierfunctievervangende behandeling, of niet. - Chronische nierschade - Onderzoek met contrastvloeistof Verder zijn wij bezig met indicatoren en volumenormen. Ontwikkeling PROM S. Ontwikkeling Keuze ondersteuningsinstrument. Dit jaar starten wij voorzichtig met een apart project over voeding samen met Platform Patiënt en Voeding. Eerste datum is gepland op 27 mei en hiervoor is een select gezelschap uitgenodigd om te brainstormen over dit onderwerp. Vraag: Zijn er nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot de draagbare nier? Hans: ja en nee. Het is een lang traject en is meer voor de NSN. Nu wordt de nadruk van draagbaar naar ligbaar en verplaatsbare kunstnier gelegd wat je makkelijk mee kan nimen. In 2017 wordt dit door een groep nierpatiënten onderzocht. Vraag: Lidmaatschip. Wanneer je je in oktober aanmeldt als niet lid dan moet je toch nog voor een heel jaar betalen, maar in januari ook weer. Is het mogelijk om alleen die maanden te betalen dat je daadwerkelijk lid bent? Hans: 1 november is de datum dat er geen betaling meer hoeft plaats te vinden voor nieuwe leden. Wij maken nog wel kosten voor themadagen in het najaar.

7 Vraag: Iemand die een nierziekte heeft valt in een groot gat, omdat er niet gekeken worden naar hun spierverslapping en er ook geen fysioprogramma is zoals voor hartpatiënten. Marjolein: Het is een goed idee om hier naar te kijken. Nadenken met de NSN over ontwikkeling zelfmanagement programma voor getransplanteerden omdat we horen dat zij in een gat vallen. Er bestaat een fysio project in Maastricht en weet niet hoe het hiermee staat. Maar als u dat wilt dan kan dat uitgezocht worden. Marjolein heeft het genoteerd: onderzoek Groningen. Vraag: Contrastvloeistof. Is de alternatieve vloeistof ook schadelijk voor nieren? Hans: Wij zijn niet medisch onderlegd maar gaan het uitzoeken. Meneer zegt dat hij iedere contrastvloeistof mijdt, want hij wil de functie van zijn nieren die hij nog heeft behouden. Vraag: Over welke contrastvloeistoffen gaat het? Er zijn twee verschillende. Over radiologische vloeistoffen (röntgen en mri). Over dit onderwerp is een nieuwe brochure uitgegeven, geeft Marjolein aan. Opmerking: Ik ben geweest voor een CT scan en de vloeistof is niet zo erg als bij een mri. Dit roept veel vragen op. Heeft u vragen of opmerkingen, stuur ze naar Karen Prantl. Zij verzamelt ze dan. Hans bedankt iedereen voor zijn aanwezigheid. Na de koffie- en theepauze start de debatlunch.

Op basis van deze zes speerpunten worden s middags ook de workshops gegeven.

Op basis van deze zes speerpunten worden s middags ook de workshops gegeven. Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 21 november 2015 Aanwezig van het bestuur: Dré van de Meerendonk, voorzitter Tessa Ketting, penningmeester Anja van Heuvelen Björn Kamphuis Ties Hagen Afwezig

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering THEMADAG WELKOM

Algemene Ledenvergadering THEMADAG WELKOM Algemene Ledenvergadering THEMADAG WELKOM Agenda ochtend THEMADAG 10.00 uur Binnenlopen 10.30 uur Welkom door de voorzitter 10.35 uur Notulen 18 november 2017 10.50 uur Bestuursverkiezingen 11.00 uur Presentatie

Nadere informatie

ALV ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM 18 NOVEMBER Nierpatiënten Vereniging Nederland

ALV ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM 18 NOVEMBER Nierpatiënten Vereniging Nederland ALV ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM 18 NOVEMBER 2017 Nierpatiënten Vereniging Nederland 1 AGENDA 11:00 uur Welkom en opening Mededelingen/korte bespreekpunten Notulen 21 april 2017 Herverkiezing bestuurslid

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering THEMADAG WELKOM

Algemene Ledenvergadering THEMADAG WELKOM Algemene Ledenvergadering THEMADAG WELKOM Agenda ochtend THEMADAG 10.00 uur Binnenlopen 10.30 uur Welkom door de voorzitter Notulen 21 april 2018 Mededelingen/korte bespreekpunten 10.40 uur Bestuursverkiezingen

Nadere informatie

ALV ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM 21 NOVEMBER 2015. Nierpatiënten Vereniging Nederland

ALV ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM 21 NOVEMBER 2015. Nierpatiënten Vereniging Nederland ALV ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM 21 NOVEMBER 2015 Nierpatiënten Vereniging Nederland 1 AGENDA 10:30 uur Welkom en opening Notulen 18-4-2015 Activiteitenplan 2016 Tarieven 2016 Begroting 2016 Bestuursverkiezing

Nadere informatie

: 60 ingeschreven (incl. bestuur, bureau)

: 60 ingeschreven (incl. bestuur, bureau) Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 21 april 2017 Aanwezig van het bestuur: Jan van Cruchten (voorzitter), Ties Hagen, Anja van Heuvelen, Tessa Ketting (penningmeester), Björn Kamphuis, Willem Vinke

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 12 april 2014

Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 12 april 2014 Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 12 april 2014 Aanwezig van het bestuur: Dre van de Meerendonk, voorzitter Anja van heuvelen Afwezig van het bestuur: Frits Engel, Penningmeester Friso Brugman

Nadere informatie

ALV ACTIVITEITENPLAN 2017

ALV ACTIVITEITENPLAN 2017 ALV ACTIVITEITENPLAN 2017 1 DE MENSEN VAN DE NVN 7.600 7.400 AANTAL LEDEN NVN AANTAL MEDEWERKERS BUREAU NVN 25 20 7.200 7.000 6.800 aantal leden 15 10 aantal fte's aantal medewerkers 6.600 5 6.400 2012

Nadere informatie

Marjolein Storm Linda Giesen Carin Hoogstraten Simone Zijlstra (verslag)

Marjolein Storm Linda Giesen Carin Hoogstraten Simone Zijlstra (verslag) Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 24 november 2018 Aanwezig van het bestuur: Jan van Cruchten, voorzitter Tessa Ketting, penningmeester Anja van Heuvelen Micky Scharn Björn Kamphuis Coert van

Nadere informatie

ALV NVN Stand van zaken. 26 november 2011

ALV NVN Stand van zaken. 26 november 2011 ALV NVN Stand van zaken 26 november 2011 Activiteiten sinds mei 1. Ontwikkelingen landelijk bureau 2. Ontwikkelingen vereniging 3. Ontwikkeling relatie lokale verenigingen 4. Ontwikkelingen externe relaties

Nadere informatie

1 Liquide middelen 70.246 69.662 2 Vorderingen en vooruitbetaalde posten 290.351 212.804 360.597 282.466

1 Liquide middelen 70.246 69.662 2 Vorderingen en vooruitbetaalde posten 290.351 212.804 360.597 282.466 Balans (voor verdeling saldo baten en lasten) (in euro's) 31 december 2014 31 december 2013 Activa Vlottende activa 1 Liquide middelen 70.246 69.662 2 Vorderingen en vooruitbetaalde posten 290.351 212.804

Nadere informatie

Marjolein Storm Carin Hoogstraten Edward Niessen Linda Giesen Simone Zijlstra (verslag)

Marjolein Storm Carin Hoogstraten Edward Niessen Linda Giesen Simone Zijlstra (verslag) Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 26 november 2016 Aanwezig van het bestuur: Dré van de Meerendonk, (aftredend) voorzitter Tessa Ketting, penningmeester Ties Hagen Jan van Cruchten (aankomend)

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 18 november 2017

Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 18 november 2017 Verslag Algemene Ledenvergadering NVN d.d. 18 november 2017 Aanwezig van het bestuur: Jan van Cruchten, voorzitter Anja van Heuvelen Ties Hagen Micky Scharn Willem Vinke Bjorn Kamphuis Coert van Ee Afwezig

Nadere informatie

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête

18 december 2013. 1 van 10. Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Op vakantie na een niertransplantatie; NP online enquête Nierpatiënten Perspectief online is een internetpanel voor mensen met een nierziekte*, naasten van nierpatiënten en nierdonoren. Zij kunnen via

Nadere informatie

Verslag Algemene Vergadering

Verslag Algemene Vergadering Verslag Algemene Vergadering Datum: 27 maart 2018 Aanvang: 19.30 uur Vergaderlocatie: Kantoor KNMvD te Houten Aanwezigen: Het DPD-bestuur: B. vd Heijden (voorzitter), F.P. Zwanenburg, C. Buck en R. Baltussen.

Nadere informatie

PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten

PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. PGOsupport adviseert

Nadere informatie

Toelichting bij de jaarrekening 2007

Toelichting bij de jaarrekening 2007 Toelichting bij de jaarrekening 2007 De jaarrekening 2007 sluit met een positief saldo van 61.886. De begroting 2007 ging uit van een positief resultaat van 15.265. Hierna volgt een toelichting op het

Nadere informatie

ALV NVN 17 november 2012 WELKOM

ALV NVN 17 november 2012 WELKOM ALV NVN 17 november 2012 WELKOM ALV NVN 17 november 2012 10.30 12.00 uur ochtenddeel: Achterbanraadpleging, kennismaking Kennisgroep Orgaandonatie en stand van zaken NVN 12.45 14.30 uur middagdeel: Algemene

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2015-2016 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2016-2017 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

ZORG VOOR PATIENTEN MET EEN NIERZIEKTE

ZORG VOOR PATIENTEN MET EEN NIERZIEKTE ZORG VOOR PATIENTEN MET EEN NIERZIEKTE 9 maart 2016 Hans Bart, directeur NVN 1 Missie NVN Nierpatiënten helpen bij het behouden en/of verbeteren van hun kwaliteit van leven en zorg. 2 Wat staat de NVN

Nadere informatie

1 Liquide middelen Contributiedebiteuren Vorderingen en vooruitbetaalde posten

1 Liquide middelen Contributiedebiteuren Vorderingen en vooruitbetaalde posten Balans (voor verdeling saldo baten en lasten) (in euro's) 31 december 2018 31 december 2017 Activa Vlottende activa 1 Liquide middelen 71.313 71.240 Contributiedebiteuren 688 0 2 Vorderingen en vooruitbetaalde

Nadere informatie

3. Behoeften van patiënten aan zelfmanagement

3. Behoeften van patiënten aan zelfmanagement 3. Behoeften van patiënten aan zelfmanagement Om zicht te krijgen in de behoeften van nierpatiënten ten aanzien van zelfmanagement is een enquête uitgezet via NP Online. Dit is een online patiëntenpanel

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Balans H.3 Begroting H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag over het boekjaar 2014-2015

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2014

FINANCIEEL VERSLAG 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2014 De financiële positie van het Museum Voorschoten sluit in het boekjaar 2014 met een lager resultaat dan in 2013. Ten opzichte van de begroting voor 2014 is wel een beter resultaat

Nadere informatie

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NVN D.D. 26 NOVEMBER 2011 Aanwezige leden : 74. : Mevrouw S.A. Zijlstra (directiesecretaresse NVN)

NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NVN D.D. 26 NOVEMBER 2011 Aanwezige leden : 74. : Mevrouw S.A. Zijlstra (directiesecretaresse NVN) NOTULEN ALGEMENE LEDENVERGADERING NVN D.D. 26 NOVEMBER 2011 Aanwezige leden : 74 Aanwezig van het bestuur : De heer D. van de Meerendonk (voorzitter) De heer F. Engel (penningmeester) De heer W. Vinke

Nadere informatie

Jaarverslag 2013 van de penningmeester

Jaarverslag 2013 van de penningmeester Jaarverslag 2013 van de penningmeester Vereniging Gouden-Kruisdragers Vierdaagse Toelichting op werkelijke baten en lasten per 31 december 2013 Baten Contributies Contributies 2677 leden a 18,50 49.524,50

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 STICHTING K U N S T E N O P S T R A A T STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2017 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag

Nadere informatie

Obstacle Course Racing Association Benelux. Jaarrekening. Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016

Obstacle Course Racing Association Benelux. Jaarrekening. Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016 Obstacle Course Racing Association Benelux Jaarrekening 2016 Voorwoord Het jaar 2016 was een roerig jaar. Enerzijds is de basis uit 2015 verder verstevigd door groei van het aantal leden, levering van

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering

Jaarverslag 2012. Algemene Ledenvergadering Jaarverslag 2012 Algemene Ledenvergadering 21 maart 2013 Agenda 1. Goedkeuring verslag ALV 2012 2. Jaarverslag 2012 3. Financiën ië 2012 4. Begroting 2011 5. Planning 2013 6. Samenstelling bestuur 7. Stumico

Nadere informatie

OPROEP NIEUWE BESTUURSLEDEN NVN

OPROEP NIEUWE BESTUURSLEDEN NVN Bussum, 21-10-2014 OPROEP NIEUWE BESTUURSLEDEN NVN Kandidaat stelling Bestuur NVN Bij de uitnodiging voor de ALV van 22 november 2014 vindt u ook een oproep om u eventueel als tegenkandidaat te melden

Nadere informatie

Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk.

Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk. www.jooplengkeek.nl Niet-commerciële organisaties Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk. Met een goed overzicht van de ontvangsten en de uitgaven bewaken we dat de liquide

Nadere informatie

Historische Kring tussen Rijn en Lek

Historische Kring tussen Rijn en Lek Financieel verslag 2018 Inhoud: Balans Toelichting op de balans Staat van baten en lasten Toelichting op de staat van baten en lasten Begroting 2019 Overige gegevens Houten, maart 2018 Namens het bestuur:

Nadere informatie

VERENIGING CDJA Begroting 2018

VERENIGING CDJA Begroting 2018 VERENIGING CDJA Begroting 2018 1 VERENIGING CDJA - Toelichting op de begroting 2018 - Onder voorbehoud van wijzigingen, ALV CDJA, 17/18-11-2017 --- Beste leden, voor u ligt de begroting van 2018, een aantal

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten Financieel Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling bestuur... 3 Balans... 4 Staat van baten en lasten... 5

Nadere informatie

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 -

Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683 173 Vervoermiddelen 2.936 - Bijlage 4.2 bij rapport d.d. 30 september 2013 4.2 GECONSOLIDEERDE BALANS PER 31 DECEMBER () A C T I V A 31-12- 31-12- VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Gebouwen 125.485 286.809 Muziekinstrumenten 18.683

Nadere informatie

Aanvraagformulier budgetsubsidie 2016 (en aanvraag tot vaststelling definitieve subsidie 2014)

Aanvraagformulier budgetsubsidie 2016 (en aanvraag tot vaststelling definitieve subsidie 2014) Aanvraagformulier budgetsubsidie 2016 (en aanvraag tot vaststelling definitieve subsidie 2014) Inleverdatum subsidieformulier, jaarverslag en overige bijlagen Het aanvraagformulier, jaarverslag en overige

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2014

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2014 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina A Balans per 31 december 2014 3 B Staat van baten en lasten over 2014 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op de

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Toelichting op de jaarrekening 2010 van de Vereniging Wikimedia Nederland

Toelichting op de jaarrekening 2010 van de Vereniging Wikimedia Nederland Toelichting op de jaarrekening 2010 van de Algemeen In het algemeen is getracht kosten die zijn gemaakt ten behoeve van activiteiten in een bepaald jaar, ook te boeken in dat jaar. Uitsplitsingen posten

Nadere informatie

FINANCIELE JAARREKENING 1 APRIL 2017 TOT EN MET 31 MAART 2018

FINANCIELE JAARREKENING 1 APRIL 2017 TOT EN MET 31 MAART 2018 FINANCIELE JAARREKENING 1 APRIL 2017 TOT EN MET 31 MAART 2018 Geachte leden, Noordwijk, april 2018 Hierbij het financiële verslag over het boekjaar 2017/2018. U vindt hierin zowel de Resultatenrekening

Nadere informatie

Financieel verslag 2012 Penningmeester: Ruud Maltha Balans per 31 december 2012

Financieel verslag 2012 Penningmeester: Ruud Maltha Balans per 31 december 2012 Financieel verslag 2012 Penningmeester: Ruud Maltha Balans per 31 december 2012 ACTIVA PASSIVA 31-12-2012 31-12-2011 31-12-2012 31-12-2011 Computers 391,55 783,15 Algemene reserve 1.212,22 1.212,22 Egalisatiereserve

Nadere informatie

Rapport betreffende het jaarverslag 2014 van Nierpatiënten Vereniging Nederland te Bussum

Rapport betreffende het jaarverslag 2014 van Nierpatiënten Vereniging Nederland te Bussum Rapport betreffende het jaarverslag 2014 van Nierpatiënten Vereniging Nederland te Voorblad 0 Inhoud JAARREKENING 2014 2 Verenigingsgegevens 3 Financiele positie 4 Bestuursverslag 5 FINANCIEEL VERSLAG

Nadere informatie

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar:

De notulen van de ALV van worden goedgekeurd. Henk levert een verslag van het afgelopen jaar: Agenda Algemene Ledenvergadering Nederlandse Vereniging Wenen vrijdag 23.03.2018, 19:00-20:00 Flanagan s Irish Pub, Schwarzenbergstraße 1-3, 1010 Wenen 1. Opening Aanwezig: 28 leden. Volgens de statuten

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2015

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2015 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina A Balans per 31 december 2015 3 B Staat van baten en lasten over 2015 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op de

Nadere informatie

Financieel verslag 2013. Stichting Domies Toen Hoofdstraat 76 9968 AG Pieterburen

Financieel verslag 2013. Stichting Domies Toen Hoofdstraat 76 9968 AG Pieterburen Financieel verslag 2013 Hoofdstraat 76 9968 AG Pieterburen Balans per 31 december 2013 ACTIVA 31-12-2013 31-12-2012 Materiële vaste activa Project schuur 5.564 7.705 Project tuin 788 1.725 Overige inventaris

Nadere informatie

Colofon: Tekeningen: Annabel Bolck Met bijdragen van: Fieke van Hest (10 jaar) Opmaak: Floor Leemans, BeeldinZicht

Colofon: Tekeningen: Annabel Bolck Met bijdragen van: Fieke van Hest (10 jaar) Opmaak: Floor Leemans, BeeldinZicht 3 Colofon: Tekeningen: Annabel Bolck Met bijdragen van: Fieke van Hest (10 jaar) Opmaak: Floor Leemans, BeeldinZicht Met dank aan: De ouders en hun kinderen met nefrotisch syndroom die als ervaringsdeskundigen

Nadere informatie

Activiteitenplan 2015

Activiteitenplan 2015 Activiteitenplan 2015 22-11-2014 Inhoud Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1 Bruikbare informatie... 5 2 Eigen regie... 9 3 Ervaringskennis delen... 11 4 Maatschappelijke positie... 13 5 Donatie/Transplantatie...

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 V.L.T.V.

Jaarrekening 2014 V.L.T.V. Vinkeveen, 28 januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2014 4. 2. Winst- en verliesrekening over 2014 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting 5. 3.2 Toelichting

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2016 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag is opgesteld met inachtneming van in Nederland

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

4. Financieel jaarverslag 2018

4. Financieel jaarverslag 2018 4. Financieel jaarverslag 2018 4.1. Verslag van de penningmeester Inkomsten De inkomsten uit subsidie zijn in 2018 ruim 18.000 euro lager geweest dan begroot, maar dit werd meer dan gecompenseerd door

Nadere informatie

ME/CVS Stichting Nederland JAARREKENING 2017

ME/CVS Stichting Nederland JAARREKENING 2017 ME/CVS Stichting Nederland JAARREKENING 2017 18 september 2018 samenstellingsverklaring afgegeven 1/9 GRONDSLAGEN VAN DE JAARREKENING De jaarrekening is opgesteld volgens de bepalingen van het Nederlands

Nadere informatie

Onder baten wordt verstaan de aan derden in rekening gebrachte bedragen en ontvangen subsidies toe te rekenen rekenen aan het verslagjaar.

Onder baten wordt verstaan de aan derden in rekening gebrachte bedragen en ontvangen subsidies toe te rekenen rekenen aan het verslagjaar. STICHTING KUNSTEN OP STRAAT FINANCIEEL VERSLAG 2015 GRONDSLAGEN VOOR WAARDERING EN RESULTAATSBEPALING ALGEMEEN Het financieel verslag is opgesteld met inachtneming van in Nederland algemeen aanvaarde grondslagen.

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017

Stichting Stéphanos. Jaarrapport 2017 Stichting Stéphanos Jaarrapport 2017 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2017 3 B Staat van baten en lasten over 2017 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018

Stichting Stéphanos. Jaarrekening 2018 Stichting Stéphanos Jaarrekening 2018 Pagina 1 INHOUDSOPGAVE A Balans per 31 december 2018 3 B Staat van baten en lasten over 2018 4 C Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 D Toelichting op

Nadere informatie

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV Amsterdam Centrum Jaarrekening 2014 Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV 1 Inleiding Voor u ligt de eerste versie van het financieel jaarverslag over 2014 van de afdeling Amsterdam Centrum van

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Een zeer sterke financiële basis, maar een onzekere toekomst Inhoudsopgave I. Inleiding op exploitatierekening: uitzonderlijk hoog resultaat 2 II. Exploitatierekening 3 III.

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Vereniging van Pastoraal Werkenden

Jaarrekening 2014 Vereniging van Pastoraal Werkenden Jaarrekening 2014 Vereniging van Pastoraal Werkenden INHOUDSOPGAVE blz. 1. Balans per 31 december 2014 2 2. Exploitatierekening over 2014 4 3. Toelichting op de balans per 31 december 2014 5 4. Toelichting

Nadere informatie

Colofon: Tekeningen: Annabel Bolck Met bijdragen van: Fieke van Hest (10 jaar) Opmaak: Floor Leemans, BeeldinZicht

Colofon: Tekeningen: Annabel Bolck Met bijdragen van: Fieke van Hest (10 jaar) Opmaak: Floor Leemans, BeeldinZicht Colofon: Tekeningen: Annabel Bolck Met bijdragen van: Fieke van Hest (10 jaar) Opmaak: Floor Leemans, BeeldinZicht Met dank aan: De ouders en hun kinderen met nefrotisch syndroom die als ervaringsdeskundigen

Nadere informatie

OPROEP NIEUW BESTUURSLEDEN NVN

OPROEP NIEUW BESTUURSLEDEN NVN Bussum, 6 maart 2014 OPROEP NIEUW BESTUURSLEDEN NVN Het bestuur van de NVN wil voor de komende Algemene Ledenvergadering twee nieuwe bestuursleden werven. Met de huidige zes leden is het soms krap om in

Nadere informatie

CDA-BESTUURDERSVERENIGING

CDA-BESTUURDERSVERENIGING CDA-BESTUURDERSVERENIGING 1 CDA-BESTUURDERSVERENIGING Voorwoord Het jaar 2017 zal gekenmerkt worden door uitvoering & voorbereiding. Natuurlijk zijn er op 15 maart 2017 de verkiezingen voor een nieuwe

Nadere informatie

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI

WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI 12 MEI 2017 ALV 12-05-2017 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Fokus

Jaarrekening 2017 Stichting Fokus 1/11 Inhoud Balans per 31 december 2017 Exploitatierekening 2017 Toelichting algemeen Toelichting op de balans per 31 december 2017 Bespreking van de financiële positie Toelichting op de exploitatierekening

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2015 Algemeen Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave...2 Jaaroverzicht...3 Balans...4 Conclusie...4 Winst & Verlies...5 Vergelijk W&V 2014 / Conclusie...

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave...2 Jaaroverzicht...3 Balans...4 Conclusie...4 Winst & Verlies...5 Vergelijk W&V 2014 / Conclusie... Financieel Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Jaaroverzicht...3 Balans...4 Conclusie...4 Winst & Verlies...5 Vergelijk W&V 2014 / 2015...7 Conclusie...8 2 Jaaroverzicht 2015 was weer een

Nadere informatie

CDA-BESTUURDERSVERENIGING

CDA-BESTUURDERSVERENIGING CDA-BESTUURDERSVERENIGING 1 CDA-BESTUURDERSVERENIGING Voorwoord Ten aanzien van politieke verhoudingen in Nederland waren er in 2015 natuurlijk de verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen

Nadere informatie

Beheersstichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Noordoost Groningen. jaarverslag en jaarrekening 2013

Beheersstichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg. Noordoost Groningen. jaarverslag en jaarrekening 2013 Beheersstichting Vrijwillige Palliatieve Terminale Zorg Noordoost Groningen jaarverslag en jaarrekening 2013 Laat niemand in eenzaamheid sterven januari 2014 KvK nummer 02083640 Beheersstichting De Schutse

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Vereniging van Pastoraal Werkenden (VPW) goedgekeurd door de ALV 18 mei 2017 kascommissie Auke Poppen en Wim van Paassen INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering 2018

Agenda Algemene Ledenvergadering 2018 Agenda Algemene Ledenvergadering 2018 1. Opening 2. Vaststelling aantal aanwezige leden 3. Jaarverslag 2017 4. Bespreken en vaststellen jaarrekening 2017 5. Decharge van bestuur van de vereniging* 6. Doelstellingen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Financiële Rapportage 2018

Financiële Rapportage 2018 Financiële Rapportage 2018 12 maart 2019 (versie 3.0) Jan Maurits de Jonge Penningmeester Hans Alink Scheidend Penningmeester Balans... 2 Baten en Lasten... 4 Baten en Lasten Bestuur... 6 Baten en Lasten

Nadere informatie

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011 Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011 Begroot Werkelijk Verschillen rekeningbegroting Debet Credit Debet Credit Debet Credit Analyse Baten Contributies 31.610 Giften 200 Rente 430 Service-vergoeding

Nadere informatie

BoeN. Algemene Leden Vergadering. 5 maart Algemene Leden Vergadering BoeN 1

BoeN. Algemene Leden Vergadering. 5 maart Algemene Leden Vergadering BoeN 1 BoeN Algemene Leden Vergadering 5 maart 2019 05-03-2019 Algemene Leden Vergadering BoeN 1 In Memoriam Jaap Schwarz (1938 2019) 05-03-2019 Algemene Leden Vergadering BoeN 2 1. Opening en mededelingen vaststellen

Nadere informatie

Jaguar Daimler Club Holland FINANCIEEL VERSLAG. 1 november 2016 tot en met 31 oktober 2017

Jaguar Daimler Club Holland FINANCIEEL VERSLAG. 1 november 2016 tot en met 31 oktober 2017 1 Jaguar Daimler Club Holland FINANCIEEL VERSLAG 1 november 2016 tot en met 31 oktober 2017 16 januari 2018 Jaguar Daimler Club Holland 2 1. Balans per 31 okober 2016 ACTIVA 31-10-2017 31-10-2016 Vaste

Nadere informatie

Begroting Frank Verhofstad (penningmeester)

Begroting Frank Verhofstad (penningmeester) Auteur: Frank Verhofstad (penningmeester) Versie 1 23-08- Nieuw document Versie 2 03-10- Concept versie begroting 16/10/ Definitieve versie begroting Pagina 2 / 6 1 Lasten en baten Lasten Personeelslasten/uitbesteed

Nadere informatie

OPROEP NIEUW BESTUURSLEDEN NVN

OPROEP NIEUW BESTUURSLEDEN NVN Bussum, 09-10-2015 OPROEP NIEUW BESTUURSLEDEN NVN Kandidaat stelling Bestuur NVN Bij de uitnodiging voor de ALV van 21 november 2015 vindt u ook een oproep om u als kandidaat te melden voor het bestuur

Nadere informatie

Jaarrekening Lets Zwolle 2014

Jaarrekening Lets Zwolle 2014 Jaarrekening Lets Zwolle 2014 Inhoudsopgave Baten & Lasten 2014 Toelichting Balans 2014 (Aangepaste) Begroting 2014 (Oorspronkelijke) Begroting 2014 Begroting 2015 Verklaring van de kascontrolecommissie

Nadere informatie

Gebruik van PROM s in de zorg DE PATIENT CENTRAAL. Nierpatiënten Vereniging Nederland

Gebruik van PROM s in de zorg DE PATIENT CENTRAAL. Nierpatiënten Vereniging Nederland Gebruik van PROM s in de zorg DE PATIENT CENTRAAL 1 Gebruik van PROM s in de zorg PROM s vanuit patiëntenperspectief 31 maart 2017 Hans Bart Directeur NVN 2 Gebruik van PROM s in de zorg Prom s ontwikkeling

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2011-2012 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

HERZIEN FINANCIEEL JAARVERSLAG

HERZIEN FINANCIEEL JAARVERSLAG Federatie Dierenambulances Nederland HERZIEN FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 Secretariaat FDN e-mail: info@fdn.nl Amersfoortseweg 38 website: www.fdn.nl 3951 LC Maarn ING Bank: NL17 INGB 0000 2974 07 Tel :

Nadere informatie

Het bestuur roept leden van de NVN op om zich te melden als zij op bestuurlijk niveau een bijdrage aan de NVN willen leveren.

Het bestuur roept leden van de NVN op om zich te melden als zij op bestuurlijk niveau een bijdrage aan de NVN willen leveren. Bussum, 20-10-2018 OPROEP NIEUW BESTUURSLID NVN Kandidaat stelling Bestuur NVN Bij de uitnodiging voor de ALV van 24 november 2018 vindt u ook een oproep om u als kandidaat te melden voor het bestuur van

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering op 20 MAART 2014 over het boekjaar 2013

Algemene ledenvergadering op 20 MAART 2014 over het boekjaar 2013 Nederlandse Hydrologische Vereniging pagina 1 van 5 TOELICHTING JAARREKENING 2013 NEDERLANDSE HYDROLOGISCHE VERENIGING Algemene ledenvergadering op 20 MAART 2014 over het boekjaar 2013 In 2013 zijn de

Nadere informatie

Agenda Algemene Ledenvergadering 2019

Agenda Algemene Ledenvergadering 2019 Agenda Algemene Ledenvergadering 2019 1. Opening 2. Vaststelling aantal aanwezige leden 3. Jaarverslag 2018 4. Vaststellen jaarrekening 2018 5. Decharge van bestuur van de vereniging* 6. Doelstellingen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Aanbieding jaarrekening... 3 1.2 Doelstelling... 3 1.3 Inschrijving Kamer van Koophandel... 3 1.4 Vergelijkende cijfers... 3 2 Financiële positie...

Nadere informatie

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering

Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012. Aldus vastgesteld in de vergadering Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening en Administratieve Organisatie S.O.D. Jaarrekening 2012 Aldus vastgesteld in de vergadering de secretaris de voorzitter Vereniging voor Documentaire Informatievoorziening

Nadere informatie

Jaarrekening Neurofibromatose Vereniging Nederland

Jaarrekening Neurofibromatose Vereniging Nederland Jaarrekening 2014 Neurofibromatose Vereniging Nederland Inhoudsopgave 1 ALGEMEEN... 4 1.1 Aanbieding jaarrekening... 4 1.2 DOELSTELLING... 4 1.3 Inschrijving Kamer van koophandel... 4 1.4 Vergelijkende

Nadere informatie

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede

MOOI LEVEN HUIS EDE. Jaarverslag en jaarrekening Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven. Stichting Mooi Leven Huis Ede MOOI LEVEN HUIS EDE Jaarverslag en jaarrekening 2016 Een leven, zoals wij dat zelf ook zouden willen leven Stichting Mooi Leven Huis Ede Inhoud Gegevens Stichting Mooi Leven Huis Ede... 2 Partners... 3

Nadere informatie

I Algemeen 2. II Resultaat III Balans per 31 december IV Winst- en Verliesrekening V Toelichting 5.

I Algemeen 2. II Resultaat III Balans per 31 december IV Winst- en Verliesrekening V Toelichting 5. Jaarrekening 2015 Goedgekeurd tijdens de ALV van 17 februari 2016 Inhoudsopgave Rapport Bladnummer I Algemeen 2 II Resultaat 2015 2 III Balans per 31 december 2015 3 IV Winst- en Verliesrekening 2015 4

Nadere informatie

Wanneer komt u in aanmerking voor niertransplantatie

Wanneer komt u in aanmerking voor niertransplantatie Deze brochure is bedoeld voor mensen die nadenken over niertransplantatie en zich afvragen of ze in aanmerking kunnen komen voor het ontvangen van een nier. Niertransplantatie is mogelijk in alle academische

Nadere informatie

Begroting SBOwerkverband

Begroting SBOwerkverband Begroting 2017 SBOwerkverband Houten, 4 november 2016 SBOwerkverband Pagina - 1 - paraaf: Inhoud Inleiding 2 Sluiting 2016 2 De begroting 2017 2 Toelichting begrotingsposten 3 Reserves per 1 januari 2017

Nadere informatie

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS)

Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS) Stichting voor Patiënten met Kanker aan het Spijsverteringskanaal (SPKS) (voorheen Stichting Doorgang) Rapport inzake de JAARREKENING 2011 Inhoud: blz. Algemeen 3 Balans per 31 december 4 Financiële positie

Nadere informatie

Projecten en Procedures Reservering projecten en procedures Extra reservering proj. en proced Subtotaal

Projecten en Procedures Reservering projecten en procedures Extra reservering proj. en proced Subtotaal Algemene Vereniging voor Natuurbescherming voor 's-gravenhage en omstreken JAARREKENING 2015 x Euro 1,-- LASTEN Resultaat Begroting Resultaat 2014 2015 2015 Kantoor Huur Badhuisstraat 2.400 2.400 2.400

Nadere informatie

Concept begroting 2014

Concept begroting 2014 Concept begroting 2014 Begroting voor het jaar 2014 Met vergelijkende begroting voor het jaar 2013 2014 2013 Verschil 2014 t.o.v. 2013 Baten Contributies 44.550 40.050 4.500 Giften 150 200-50 Rente 230

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Senioren Partij Maastricht

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Senioren Partij Maastricht FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Senioren Partij Maastricht BALANS Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vorderingen Contributies nog niet betaald 530 - Schadeclaim - 58.491 Overige vorderingen - - 530 58.491 Liquide

Nadere informatie