Nieuwsbrief: ROM, DIS, bggz en sggz registratie 2017, DSM5, MyMindspace 19 januari 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief: ROM, DIS, bggz en sggz registratie 2017, DSM5, MyMindspace 19 januari 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief: ROM, DIS, bggz en sggz registratie 2017, DSM5, MyMindspace 19 januari 2017 Op dit moment worden de laatste aanpassingen gedaan om de nieuwe ConsultManager klaar te maken om uit te rollen. Volgens planning zullen we in de laatste week van januari beginnen met het updaten van de epraktijk gebruikers. Zoals gebruikelijk zal een update voor lokale gebruikers worden rondgestuurd als downloadlink één of twee weken na de epraktijk updates. Ook op het MyMindspace platform zijn weer tal van ontwikkelingen. In deze nieuwsbrief willen wij u alvast informeren over allerlei zaken die spelen. Uitbreiding testaanbod ROM U heeft misschien al gezien dat het testaanbod van ROM Manager is uitgebreid. De volgende vragenlijsten zijn onlangs geactiveerd: 4DKL (4- Dimensionale Klachtenlijst), ZRM (Zelfredzaamheids Matrix), PST (probleeminventarisatie), Slaapanamnese, MATE- 1 (Middelengebruik), Five Shot Test (alcohol). Tevens is de BOI beslissings- ondersteuner/ zorgiq verwijshulp nu beschikbaar. Op basis van de 4DKL, PST en ZRM geeft deze vragenlijst uiteindelijk een behandel/verwijsadvies. De volgende vragenlijsten zijn nog in ontwikkeling en zullen ook zo spoedig mogelijk worden toegevoegd: BDI (Beck Depression Index), Middelenmatrix (verslaving), NPV- 2 (Nederlandse Persoonlijkheids Vragenlijst), AVL (ADHD). Tip! Weet u niet zeker of u het actuele testaanbod te zien krijgt in de keuzelijst wanneer u een test klaarzet? Klik dan in het scherm 'Vragenlijst klaarzetten' op de knop UPDATE rechts van de keuzelijst om de lijst te verversen.

2 Herinnering uitfaseren SCL90 en DASS Door een herijking van het toegestane instrumentarium is het aantal testen voor het domein Volwassenen Cure vorig jaar door SBG teruggebracht tot 3: OQ45- sd, BSI en SQ48. Veelgebruikte testen zoals de DASS en SCL90 kwamen hiermee te vervallen. We zien inmiddels dat het gebruik van de DASS en SCL90 sterk gedaald is en dat het gebruik van BSI, OQ45- sd en SQ48 is toegenomen. De DASS21, DASS42 en SCL90 blijven voorlopig nog wel beschikbaar in het ROM Manager testaanbod, maar dienen alleen gebruikt te worden als nameting op behandelingen waar deze testen vorig jaar als voormeting gebruikt zijn voordat de wijzigingen van SBG van kracht werden. Let dus op, dat u bij nieuwe behandelingen deze testen niet meer inzet. Klanttevredenheid: gebruikt u de juiste vragenlijst? Medio 2016 is een nieuwe vragenlijst om klanttevredenheid te meten beschikbaar gekomen die door de hele GGZ en verslavingszorg gebruikt dient te worden: de CQi- GGZ- VZ- AMB. Hiermee kwam het gebruik van de CQiv- amb te vervallen. Hoewel we hierover meerdere malen bericht hebben, laten de gebruiksstatistieken van ROM Manager zien dat de CQiv- amb toch nog tientallen malen per maand aangevraagd wordt. Om te bereiken dat iedereen de goede vragenlijst voor klanttevredenheid gebruikt is de CQiv- amb nu verwijderd uit het testaanbod. ROM vragenlijsten in MyMindspace In de nieuwe ConsultManager versie van januari zal de module ROM gekoppeld zijn aan MyMindspace. U kunt dan een vragenlijst aanvragen vanuit ConsultManager, waarna deze geregistreerd wordt in MyMindspace. De cliënt kan daar zien welke vragenlijst(en) klaar staan en kan de vragenlijst opstarten. De zorgverlener ziet in MyMindspace ook het overzicht met vragenlijsten en de status daarvan. Resultaten worden zowel in ConsultManager als MyMindspace getoond en u kunt als zorgverlener in MyMindspace ook PDF rapportages opvragen en desgewenst ter beschikking stellen aan de cliënt. Nieuwe aanlevercontracten DIS In de vorige nieuwsbrief hebben wij bericht, dat u in verband met het in gebruik nemen van nieuwe aanleverstandaarden voor bggz en sggz eerst op uw DIS account nieuwe aanlevercontracten moet aanmaken voordat u aanleveringen kunt gaan doen. Nieuwe aanlevercontracten zijn inderdaad nodig, maar wij hebben van DIS bericht ontvangen dat deze geautomatiseerd aangemaakt kunnen worden als wij de gegevens aanleveren van de zorgverleners

3 om wie het gaat. Wilt u gebruik maken van deze service om automatisch uw aanlevercontract aan te passen, ga dan naar en vul uw gegevens in: praktijknaam, praktijk AGB code, DIS gebruikersnaam, instellingsvolgnummer en aanleverstroom. Wij zullen de gegevens verzamelen en op 10 februari gebundeld naar DIS sturen voor verwerking. Laatste datum voor invullen van het formulier is dus 9 februari. Let op: u kunt pas DIS aanleveringen gaan doen als de nieuwe programmaversie geïnstalleerd is en ook niet eerder dan medio februari i.v.m. verwerking aanlevercontracten. Nieuwe tariefbeschikking NZa In de laatste week van december heeft de NZa nieuwe codetabellen uitgebracht in verband met een herziening van de DBC tarieven voor Dit kwam zeer ongelegen, omdat de eerder gepubliceerde tarieven voor 2017 al ingebouwd waren in de software. Het heeft ons dus weer de nodige extra tijd gekost om de reeds ingebouwde productgroepen en tarieven er weer uit te halen en te vervangen door de nieuwe. Dat is gedaan en getest, in de nieuwe ConsultManager versie zitten dus de actuele NZa tarieven. Zie over dit onderwerp ook de LVVP nieuwsbrief van 12 januari. Registratie bggz en sggz 2017 In verband met de invoering van de DSM5 zijn er enkele aanpassingen in de registratiesystematiek van bggz behandeltrajecten en sggz DBC's. Hier nogmaals de punten op een rij: - Trajecten/DBC's die gestart zijn in 2016 en doorlopen in 2017 blijven hun DSMIV diagnoses houden. - Trajecten/DBC's die in 2017 gestart worden, moeten met DSM5 codes geregistreerd worden. - DSMIV as4 diagnoses (psychosociale factoren) zijn ook aanwezig in de DSM5. - As 5 GAF scores maken geen onderdeel uit van de DSM5 en moeten apart geregistreerd blijven worden. - bggz: Diagnoses worden niet meer aangeleverd aan DIS, maar primaire diagnose en GAF score zijn wel noodzakelijk voor ROM aanlevering. - sggz: Bestaande zorgtrajecten waarvoor in 2017 een vervolg DBC zou moeten worden aangemaakt, moeten in 2017 na 365 dagen eerst afgesloten worden (dwz in ConsultManager moet u het zorgtraject een einddatum geven). Aansluitend moet er een nieuw zorgtraject en een nieuwe initiële DBC geopend worden met een speciale zorgtype code (150 Overgang naar DSM5), zodat duidelijk is dat dit eigenlijk een vervolg DBC had moeten zijn. - sggz: let op complete invulling van diagnoses incl psychosociale factoren, aangezien het totale diagnoseprofiel bepalend is voor de zorgvraagzwaarte berekening.

4 Registratie DSM5 in ConsultManager We hebben in de nieuwe ConsultManager versie het vastleggen van diagnoses volgens de DSM5 zo eenvoudig mogelijk gemaakt. In een slim zoekveld vult u een (gedeelte van een) trefwoord in, waarna direct een overzichtelijke lijst verschijnt met mogelijke diagnosecodes. Na klikken in de regel met de passende diagnose- omschrijving kan de diagnose worden vastgelegd, alleen de primaire diagnose moet nog extra worden aangevinkt. Bij elke diagnose wordt zowel de DSM5 als de DSMIV code getoond. DSMIV codes worden automatisch gebruikt waar nodig. Let op: behandeltrajecten en DBC's met een 2017 startdatum die al geopend zijn in de oude programmaversie, moeten na installatie van de nieuwe programmaversie alsnog voorzien worden van DSM5 diagnoses. MyMindspace: meer dan alleen ehealth Natuurlijk is MyMindspace een platform waarop u online zorg inhoudelijk vorm kunt geven met behulp van eigengemaakte programma's/materialen of kant- en- klare behandelmodules. Maar ook als u vast blijft houden aan uitsluitend face- to- face contacten als basis van de behandeling, biedt MyMindspace tal van andere mogelijkheden op het gebied van ondersteuning en administratie: - Veilige communicatie. - Zorgnetwerk: consultatie, verwijzing en terugrapportage. - Overdracht van brieven en formulieren. - ROM vragenlijsten. - Inzage cliënt in de eigen behandeling. Door de uitbreiding van de koppeling tussen ConsultManager en MyMindspace worden steeds meer functionaliteiten verweven en vervagen de grenzen tussen beide systemen. Dit zal de komende tijd steeds verder gaan. Over een paar jaar zal het gebruik van de online mogelijkheden van MyMindspace zo ingebakken zitten in ConsultManager, dat we eigenlijk niet meer van gescheiden systemen kunnen spreken. Ook ConsultManager zal dan volledig online zijn om optimaal van de mogelijkheden gebruik te kunnen maken. Zaken die u nu nog per e- mail of zorgmail doet, doet u dan geheel vanzelfsprekend via MyMindspace, efficiënt en superveilig!

5 MyMindspace- zorgiq behandelmodules gratis beschikbaar Binnenkort zal een 17- tal behandelmodules beschikbaar zijn voor een range van klachten. Deze programma's zijn ontwikkeld door zorgiq en zijn gebaseerd op NHG- richtlijnen, door het ROS en Trimbos ontwikkelde zorgpaden en wetenschappelijke literatuur. Ze zijn bedoeld om ingezet te worden in een 'blended' vorm van behandelen waarbij face- to- face contacten afgewisseld worden met online activiteiten die door de cliënt gedaan worden onder begeleiding van de zorgverlener. Vanuit de samenwerking met zorgiq verheugt het ons dat we u deze behandelmodules gratis kunnen aanbieden! Tevens zal het KOP model beschikbaar komen. Dit programma is echter niet gratis aangezien er voor het gebruik licentiekosten verschuldigd zijn aan Boom Uitgevers Amsterdam. Kosten voor het KOP model bedragen 36,- (excl. BTW) per afname of 240,- (excl. BTW) per behandelaar per jaar voor ongelimiteerd gebruik. Ofwel: al bij 7 of meer afnames per jaar is het goedkoper om het jaarabonnement te nemen.

6 Berichten en bestanden uitwisselen via MyMindspace: veiliger dan e- mail Bij berichten uitwisselen wordt vaak gedacht aan het systeem van e- mail: u maakt een bericht aan op uw computer, dit bericht wordt verstuurd naar de mailserver (electronisch postkantoor) van uw e- mail provider, deze stuurt het door naar de mailserver van de ontvanger en de mailserver van de ontvanger levert het bericht af in het e- mail programma van degene naar wie u het bericht stuurt. Veilige berichtuitwisseling betekent beveiliging van het e- mail programma van afzender en ontvanger, veilig versturen (encryptie) en beveiligde verwerking en opslag op beide postkantoren (mailservers). Deze hele keten is niet van toepassing bij berichten uitwisselen op MyMindspace. Berichten worden niet lokaal opgeslagen, ze worden niet verstuurd naar een postkantoor of verstuurd van het ene postkantoor naar het andere. Het bericht wordt ingetypt op dezelfde plaats waar het ook opgeslagen wordt en zichtbaar gemaakt voor de ontvanger: de beveiligde MyMindspace server. Directer, simpeler, veiliger. Berichten uitwisselen tussen zorgverlener en cliënt via MyMindspace kan e- mail vervangen. Electronische bestanden die u als e- mail bijlage zou sturen, zet u niet in een e- mail maar direct op MyMindspace bij de Media van de cliënt. U hoeft niet bezorgd te zijn over privacy- gevoelige tekst of bijlagen, alles staat direct in de beveiligde omgeving van MyMindspace, er wordt niets verstuurd. Berichtuitwisseling tussen zorgverlener en verwijzer kan binnenkort ook via MyMindspace als beiden daarop zijn aangesloten: verwijzing, aanmeldbrief, terugrapportage, afmeldbrief, ook doorverwijzing. Aan de kant van de zorgverlener is dan geen Zorgmail meer nodig om veilige informatieuitwisseling te garanderen.

7 Privacyverklaring in ConsultManager In de nieuwe ConsultManager versie zult u de beschikking hebben over een privacyverklaring die u voor uw cliënten kunt aanmaken. De standaardtekst die er al in staat is overgenomen van de NZa richtlijn voor privacyverklaring. Er is een versie voor bggz en een versie voor sggz. Herhaling: kortingsactie Zorgmail Van ManageWare Pro krijgt u 50% korting op de eenmalige aanschafkosten van de Zorgmail module ( 47,50, is normaal 95,- ). Van Zorgmail krijgt u een korting op de eenmalige kosten van 126,50 ( 100,-, is normaal 226,50). Reguliere kosten zijn 49,- per jaar voor de Zorgmail module in ConsultManager en 15,23 per maand voor het abonnement ZorgMail en LifeLink. U kunt zich voor deze actie nog tot 31 januari 2017 aanmelden bij Wim Masselink (wmasselink@managewarepro.nl). Het benodigde ZorgMail en LifeLink abonnement kunt u aanvragen via de Aanmeldwizard van ZorgMail. Om gebruik te maken van de ZorgMail korting vult u tijdens het aanmeldproces deze kortingscode in: ManageWarePro1617. Prijzen excl. BTW.

8

Nieuwsbrief: MyMindspace, ROM, LVVP codeboek, DSM5, SVR/SBG, DIS, Zorgmail, electronische recepten 7 december 2016

Nieuwsbrief: MyMindspace, ROM, LVVP codeboek, DSM5, SVR/SBG, DIS, Zorgmail, electronische recepten 7 december 2016 Nieuwsbrief: MyMindspace, ROM, LVVP codeboek, DSM5, SVR/SBG, DIS, Zorgmail, electronische recepten 7 december 2016 MyMindspace wordt spil in ketenzorg Fase 1 van de uitbreiding van het MyMindspace platform

Nadere informatie

ConsultManager Update september 2016 (versie 9.3) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers

ConsultManager Update september 2016 (versie 9.3) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers ConsultManager Update september 2016 (versie 9.3) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.3 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

ConsultManager Update februari 2017 (versie 9.4) Voor wie is deze update? Attentie lokale gebruikers

ConsultManager Update februari 2017 (versie 9.4) Voor wie is deze update? Attentie lokale gebruikers ConsultManager Update februari 2017 (versie 9.4) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.4 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uw MyMindspace account activeren... 2 Uw MyMindspace account aan ConsultManager koppelen... 4 Vanuit ConsultManager inloggen

Nadere informatie

ConsultManager ROM module

ConsultManager ROM module ConsultManager ROM module Voorbereiding - Voordat u ROM testen electronisch kunt klaarzetten en laten invullen door uw cliënten, moet u zich eerst aanmelden bij de leverancier van uw keuze (ManageWare

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Jeugd GGZ, ROM testaanbod, DIS, Programma updates 29 april 2015

Nieuwsbrief: Jeugd GGZ, ROM testaanbod, DIS, Programma updates 29 april 2015 Nieuwsbrief: Jeugd GGZ, ROM testaanbod, DIS, Programma updates 29 april 2015 Ontwikkelingen Jeugd GGZ Per 1 januari 2015 is de nieuwe Jeugd GGZ onder verantwoordelijkheid van de gemeenten van start gegaan.

Nadere informatie

ConsultManager ROM module

ConsultManager ROM module ConsultManager ROM module Voorbereiding - Voordat u ROM testen electronisch kunt klaarzetten en laten invullen door uw cliënten, moet u zich eerst aanmelden bij de leverancier van uw keuze (ManageWare

Nadere informatie

ConsultManager Update juni 2017 (versie 9.5) Voor wie is deze update?

ConsultManager Update juni 2017 (versie 9.5) Voor wie is deze update? ConsultManager Update juni 2017 (versie 9.5) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.5 alsmede installatie instructies. Lees dit

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

Incura Handleiding (GGZ) DSM-5

Incura Handleiding (GGZ) DSM-5 Incura Handleiding (GGZ) DSM-5 Incura Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 Incura is een product van WinBase Software en Adviezen BV Inhoud 1 Diagnoseregistratie

Nadere informatie

ConsultManager Update februari 2015 (versie 9.0) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers. Aanmeldingen via uw website inlezen in ConsultManager

ConsultManager Update februari 2015 (versie 9.0) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers. Aanmeldingen via uw website inlezen in ConsultManager ConsultManager Update februari 2015 (versie 9.0) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.0 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

ConsultManager Update februari 2016 (versie 9.2) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers

ConsultManager Update februari 2016 (versie 9.2) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers ConsultManager Update februari 2016 (versie 9.2) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.2 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

Gebruikershandleiding aanleveren aan SVR vanuit Evry. (Minimale systeemeis: Evry versie of hoger)

Gebruikershandleiding aanleveren aan SVR vanuit Evry. (Minimale systeemeis: Evry versie of hoger) Gebruikershandleiding aanleveren aan SVR vanuit Evry (Minimale systeemeis: Evry versie 1.5.0.0 of hoger) 1 Introductie Vanuit Evry is het mogelijk om gegevens aan te leveren aan SVR. Op zijn beurt levert

Nadere informatie

ConsultManager Update oktober 2015 (versie 9.1) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers

ConsultManager Update oktober 2015 (versie 9.1) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers ConsultManager Update oktober 2015 (versie 9.1) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.1 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

Handleiding Aanmelden DIS

Handleiding Aanmelden DIS Handleiding Aanmelden DIS Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken Versie 1, 24 juni 2016 Inhoud Vooraf 3 1. Aanmelden via DIS Portal 4 2. Aanmaken aanlevercontract 6 3. Mijn doorleveringen

Nadere informatie

Handleiding Basis GGZ registratie en facturatie

Handleiding Basis GGZ registratie en facturatie Handleiding Basis GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is geschikt voor registratie en declaratie in de basis GGZ. Anders dan in de eerstelijns GGZ tot 2014 is het uitgangspunt in de

Nadere informatie

Handleiding Aanmelden bij de NZa voor gegevensaanlevering aan het DIS

Handleiding Aanmelden bij de NZa voor gegevensaanlevering aan het DIS Handleiding Aanmelden bij de NZa voor gegevensaanlevering aan het DIS Handleiding aanmelden voor het DIS en aanlevercontract aanmaken Versie 2, 19 juni 2017 Inhoud Vooraf 3 1. Aanmelden via DIS Portal

Nadere informatie

Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017

Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017 Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Hard afsluiten basis-ggz behandeltrajecten... 4 3. Richtlijnen hard afsluiten

Nadere informatie

Handleiding Specialistische GGZ registratie en facturatie

Handleiding Specialistische GGZ registratie en facturatie Handleiding Specialistische GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is geschikt voor registratie en declaratie in de specialistische GGZ. Administratief uitgangspunt voor een behandeling

Nadere informatie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie 1. Inleiding Per 1-1-2018 is een nieuwe declaratiesytematiek ingevoerd in de Jeugdzorg. De oude systematiek die gebaseerd is op registratie van behandelingen als

Nadere informatie

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Uitgangspunten vooraf: 1. De administratieve afspraken in deze handreiking gelden voor de gecontracteerde jeugdhulpaanbieders

Nadere informatie

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden

MediQuets instellen en gebruiken, bestand uploaden v4. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - bestand aanmaken en uploaden Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken bestand aanmaken en uploaden MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Compleet Boekhouden PRO

Compleet Boekhouden PRO Compleet Boekhouden PRO Update Elektronische aangifte Osirius BV Inhoudsopgave 1 VOOR U BEGINT. 3 1.1 AANVRAGEN POSTBUS BIJ DE BELASTINGDIENST 1.2 AANVRAGEN PINCODE 3 3 2 INSTALLATIE UPDATE ELEKTRONISCHE

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

AANMELDING DIS. Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken. Datum: 6-11-2014. DBC Informatiesysteem (DIS)

AANMELDING DIS. Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken. Datum: 6-11-2014. DBC Informatiesysteem (DIS) AANMELDING DIS Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken Versie : DIS00997 Datum: 6-11-2014 DBC Informatiesysteem (DIS) Postbus 2774 3500 GT Utrecht E: info@dbcinformatiesysteem.nl T: 030

Nadere informatie

Releasenotes en update documentatie. Verslagleggingsrichtlijn Psychologie versie 7

Releasenotes en update documentatie. Verslagleggingsrichtlijn Psychologie versie 7 Releasenotes en update documentatie Verslagleggingsrichtlijn Psychologie versie 7 Inhoudsopgave Releasenotes en update documentatie Hoofdstuk 1 Releasenotes Psychologie verslaglegging versie 7...1 Hoofdstuk

Nadere informatie

Handleiding Salariscentrum.nl

Handleiding Salariscentrum.nl Handleiding Salariscentrum.nl Salariscentrum.nl is het online platform waarop verschillende diensten worden aangeboden aan geregistreerde gebruikers van Salarisadministratie en PayCheck van Wolters Kluwer.

Nadere informatie

Handleiding Klinimetrie aanlevering Achmea Versie April 2015 HANDLEIDING. Klinimetrie aanlevering Achmea

Handleiding Klinimetrie aanlevering Achmea Versie April 2015 HANDLEIDING. Klinimetrie aanlevering Achmea HANDLEIDING Klinimetrie aanlevering Achmea 1 KLINIMETRIE AANLEVERING ACHMEA 2 VOORWAARDEN 2.1 Om gegevens te kunnen verzamelen en versturen, moeten uw computer en ook uw dossiers aan bepaalde eisen voldoen

Nadere informatie

Rapportage SBG verwerking

Rapportage SBG verwerking Rapportage SBG verwerking - 14-11-2016 Zorgaanbieder: 10101020 - SVRDemo RAPPORTAGE SBG VERWERKING SVR heeft data aangeleverd bij Stichting Benchmark GGZ. Met deze Rapportage SBG verwerking willen wij

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Installatiehandleiding Privacy- en Verzendmodule DIS voor Windows, Mac OS en Linux

Installatiehandleiding Privacy- en Verzendmodule DIS voor Windows, Mac OS en Linux Installatiehandleiding Privacy- en Verzendmodule DIS Opdrachtgever: Opdrachtnemer: Uitgebracht aan: Nederlandse Zorgautoriteit Uitgebracht door: ZorgTTP Referentie: Installatie PVM_DIS_5.3 Datum: 17-12-2015

Nadere informatie

Gebruik Secure

Gebruik Secure In dit document wordt het belang de aanmelding en de werking van secure E-mail beschreven Versie beheer Wie Datum Toelichting Bas van den Haak 22-09-2017 Finale versie 2 Inhoud Versie beheer... 2 1. Waarom

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website http://www.fysiomonitor.nl. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met Fysio Prestatie Monitor contact opnemen. Hoofdstuk 1 Fysio Prestatie Monitor instellen en gebruiken De Fysio Prestatie Monitor (FPM) is een online meetinstrument van Qualizorg dat de kwaliteit van fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13

SnelFact Handleiding. SnelFact. Handleiding. Jerrisoft Pagina 1 van 13 SnelFact Handleiding Jerrisoft Pagina 1 van 13 Inleiding Welkom bij de handleiding van SnelFact. Het facturatie programma voor de ondernemer die snel en eenvoudig offertes, orders en facturen wil maken..

Nadere informatie

GGZ Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

GGZ Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 01-08-2018 Table of Contents Algemene informatie... 3 GGZ: Algemene uitleg over overeenkomsten en verschillen in GGZ-functionaliteit in Ons... 4 Basis GGZ -

Nadere informatie

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree Het instroomproces* Medewerkers Siza entree Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT TOEVOEGEN IN ONS... 5 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 4. LOCATIE TOEKENNEN... 7 5. MEDEWERKER RELATIE

Nadere informatie

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl.

Kijk voor meer informatie op de website van CEO-Ergo: https://ceo.ergotherapie.nl. CEOErgo instellen en gebruiken v2 Hoofdstuk 1 CEO instellen en gebruiken Vanaf 2015 levert CEOErgo in samenwerking met Ergotherapie Nederland een digitaal cliëntervaringsonderzoek voor ergotherapeuten.

Nadere informatie

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank

d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank d-basics Creditline, nieuw bestandsformaat Deutsche Bank Vanaf 7 april 2015 moeten debiteurengegevens in een aangepast bestandsformaat naar Deutsche Bank ABF worden gestuurd. Deze instructie beschrijft

Nadere informatie

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0.

Handleiding. Documentbeheer. PlanCare 2. elektronisch cliënten dossier. G2 Paramedici het EPD voor paramedici. Handleiding. Declareren. Versie 3.0.0. Handleiding Documentbeheer Handleiding Declareren Versie 3.0.0.3 PlanCare 2 elektronisch cliënten dossier G2 Paramedici het EPD voor paramedici INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 2 2 Gebruik van de module...

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGMAIL SECURE VIEWER

HANDLEIDING ZORGMAIL SECURE  VIEWER HANDLEIDING ZORGMAIL SECURE E-MAIL VIEWER Voor ontvangers van Secure e-mail Referentienummer / Versie 06-06-2019 / 2.4 Enovation Contact +31 (0)10 288 16 00 info.nl@enovationgroup.com www.enovationgroup.com/nl

Nadere informatie

Nedap healthcare Het openen en sluiten van een DBC-(sub)traject

Nedap healthcare Het openen en sluiten van een DBC-(sub)traject Het openen en sluiten van een Het openen van een DBC-traject Ga naar het administratieve overzicht van de betreffende cliënt en klik op Zorgtrajecten. Klik vervolgens op DBC-traject. Het overzicht met

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Keurmerk Basis GGZ 2019 Handvat document De CQ-index en de schaalscore Samen Beslissen

Keurmerk Basis GGZ 2019 Handvat document De CQ-index en de schaalscore Samen Beslissen Keurmerk Basis GGZ 2019 Handvat document De CQ-index en de schaalscore Samen Beslissen Let op: controleer of u de meest recente versie van de CQ-index gebruikt: de CQ-index Geestelijke Gezondheidszorg

Nadere informatie

Handleiding: Zorgmail koppeling

Handleiding: Zorgmail koppeling Sinds januari 2017 is Novadent uitgebreid met de optie om via Zorgmail beveiligde email te versturen. U heeft hiervoor aanvullend een overeenkomst met Zorgmail nodig én een Zorgmail koppeling vanuit Novadent.

Nadere informatie

Meer informatie vindt u op de website https://qualiview.nl/. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met hun contact opnemen.

Meer informatie vindt u op de website https://qualiview.nl/. Ook voor inhoudelijke vragen kunt u met hun contact opnemen. Hoofdstuk 1 Qualiview instellen en gebruiken Qualiview (voorheen Qualizorg) is een online meetinstrument dat de kwaliteit van onder andere fysiotherapeutische zorg in kaart brengt, en vergelijkt met het

Nadere informatie

Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers

Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers Opstart document nieuwe werkomgeving - medewerkers Onderwerp : Nieuwe werkomgeving (medewerkers) Datum : Januari 2014 Versie : 1.0 Auteur(s) Organisatie : Team Functioneel Applicatiebeheer : IT-Workz Dit

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding: Zivver koppeling

Handleiding: Zivver koppeling Per juni 2019 is Novadent uitgebreid met de optie om via Zivver beveiligde email te versturen. U heeft hiervoor een Zivver account nodig én een Zivver koppeling vanuit Novadent. Voor het aanvragen van

Nadere informatie

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

PM-Office Integration

PM-Office Integration Versie 10.04.01 Pagina 1 van 21 Inhoud 1. What s New... 4 2. Het formulier... 5 3. Bestandsnaam... 5 4. Relatie... 5 5. Contactpersoon... 5 6. Tabblad Algemeen... 6 7. Onderwerp... 6 8. Referentie... 6

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

GGZ Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

GGZ Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 14-12-2017 Table of Contents Algemene informatie... 3 GGZ: Algemene uitleg over overeenkomsten en verschillen in GGZ-functionaliteit in Ons... 4 Basis GGZ -

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

HANDLEIDING voor WEBGEBASEERDE TESTING aan de hand van LIMESURVEY

HANDLEIDING voor WEBGEBASEERDE TESTING aan de hand van LIMESURVEY HANDLEIDING voor WEBGEBASEERDE TESTING aan de hand van LIMESURVEY LimeSurvey is niet-gecommercialiseerde software die zich ertoe leent testen te ontwikkelingen en verwerken. De software wordt beheerd door

Nadere informatie

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen

Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Handleiding Installatie en Gebruik Privacy- en Verzend Module Stichting Farmaceutische Kengetallen Uitgebracht door : ZorgTTP Referentie : Handleiding installatie en gebruik Privacy- en Verzend Module

Nadere informatie

GGZ Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

GGZ Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 26-04-2018 Table of Contents Algemene informatie... 3 : Algemene uitleg over overeenkomsten en verschillen in -functionaliteit in Ons... 4 Basis - specifieke

Nadere informatie

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers.

Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. Toelichting Aanvragen NS Account Nieuwe Medewerkers. De contactpersoon bij uw organisatie, meldt u aan in het systeem van NS door het invullen van uw persoonlijke gegevens en email-adres. Op dit email

Nadere informatie

Ga in het menu Certificaten naar Kies PKI overheid services certificaat. U geeft eerst aan waar het te gebruiken certificaat kan worden gevonden:

Ga in het menu Certificaten naar Kies PKI overheid services certificaat. U geeft eerst aan waar het te gebruiken certificaat kan worden gevonden: Het SBR programma en nieuwe certificaten Vanaf de aangiften IB 2012 en Vpb 2012 geldt verplichte verzending naar Digipoort in XBRL formaat, ondertekend met PKI overheid services certificaten. Vanaf versie

Nadere informatie

Snelstartgids PVM UCP 2.0

Snelstartgids PVM UCP 2.0 Snelstartgids PVM UCP 2.0 Uitgebracht door: ZorgTTP Referentie: Snelstartgids PVM ZorgTTP Datum: 20-05-2019 Versie: 2.0 1 Doel van dit document In dit document wordt kort en bondig aangegeven welke stappen

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v.

Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten. 2012 d-basics b.v. Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten 2 1 Aanvragen en in gebruik nemen KPN BAPI-certificaten Inleiding De module TAX wisselt berichten uit met de Belastingdienst. Hierbij werden aanvankelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING BOOM TESTCENTRUM

HANDLEIDING BOOM TESTCENTRUM HANDLEIDING BOOM TESTCENTRUM GGZ Juli 2017 Inhoud 1. Een account aanmaken... 3 2. Een locatie toevoegen... 6 3. Een cliëntgroep toevoegen... 7 4. Een medewerker toevoegen... 9 5. Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

Handleiding testgebruiker v.0.1

Handleiding testgebruiker v.0.1 Handleiding testgebruiker v.0.1 Handleiding testgebruiker v.0.1 Brands & Stories - 21.10.2014-1 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Algemeen 3 1.2 Doelstelling 3 1.3 Een probleem rapporteren 3 2 Registreren 4 2.1

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING OpenIMS DMS Microsoft Outlook integratie. Versie 1.1

GEBRUIKERSHANDLEIDING OpenIMS DMS Microsoft Outlook integratie. Versie 1.1 GEBRUIKERSHANDLEIDING OpenIMS DMS Microsoft Outlook integratie. Versie 1.1 1 Document status Datum Auteur Versie Status 12-06-2008 H.A.M. van Korven 0.1 Concept 06-11-2008 K. Kaptein 1.0 Concept 08-11-2008

Nadere informatie

ONS NOTIFICATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

ONS NOTIFICATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op ONS NOTIFICATIES Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 17-04-2018 Table of Contents Ons Notificaties... 3 Ons Notificaties: algemene informatie... 4 Ons Notificaties: configuratie... 6 Ons Notificaties:

Nadere informatie

De TabDents ZorgMail koppeling

De TabDents ZorgMail koppeling tandheelkundig communicatie- en managementsysteem De TabDents ZorgMail koppeling De applicatie TabDents ZorgMail koppelt TabDents aan ZorgMail. De koppeling heeft de volgende mogelijkheden: E-mails vanuit

Nadere informatie

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer

ManageWare Pro Postbus 568 3700AN Zeist Tel.: 030-692 5701 Fax: 084-718 8468. Documentenbeheer Documentenbeheer Inleiding ConsultManager heeft nu een professionele module om documenten te archiveren, te koppelen aan cliënten, artsen, etc., en te beheren. Het was al mogelijk om externe documenten

Nadere informatie

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief

8.1.1 Aanmaken van een nieuwsbrieflijst voor een nieuwsbrief 8. Nieuwsmanagement Doormiddel van het nieuwsmanagement onderdeel kunt u uw klanten op de hoogte houden van het laatste nieuws, de nieuwste producten of de beste aanbiedingen. U kunt dit in de webshop

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem

Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Handleiding voor gebruik Call systeem. Ref. handleidingen/support / handleiding gebruik call systeem Aanmelden Aanmelden via: Klik op Helpdesk De eerste keer komt u in het aanmeldscherm: Vul uw gebruikersnaam

Nadere informatie

Veranderingen in de GGZ 2014

Veranderingen in de GGZ 2014 Wijzigingen en aandachtspunten bij het inkoopproces Informatiebijeenkomst voor NIP leden Bas Wijffels Senior-beleidmedewerker Bekostiging NIP Onderwerpen van vanavond? Inhoudelijke veranderingen in de

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS

HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS HANDLEIDING VOOR BEHEERDERS U kunt u aanmelden bij go2ubl door klant worden aan te klikken en de volgende gegevens in te vullen. Nadat wij uw aanmelding ontvangen hebben, maken

Nadere informatie

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.

KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb. KeistadWeb.nl gebruikershandleidingen: Mozilla Thunderbird 1.0 NL (Windows versie) instellen voor gebruik met uw KeistadWeb.nl email account Revisie: 07-04-2010 Inhoudsopgave: 1. Voorwoord 2. Mozilla Thunderbird

Nadere informatie

Compad Store Automation

Compad Store Automation Compad Store Automation Elektronisch facturering Document beheer Versie Datum Status Auteur(s) Opmerking 1.0 1 november 2012 Definitief Carol Esmeijer 1.1 26 maart 2014 Definitief Carol Esmeijer Technische

Nadere informatie

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5 Een nieuwe versie van Intramed: nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en oplossingen. Met deze versie voldoet Intramed ruim op tijd aan de landelijke afspraak om per 1 mei 2012 met de vernieuwde GZ-standaard

Nadere informatie

Hieronder vind u alle aangeboden pakketten. Alle pakketten zijn exclusief domein registratie. Alle prijzen die u hieronder vind zijn incl. BTW.

Hieronder vind u alle aangeboden pakketten. Alle pakketten zijn exclusief domein registratie. Alle prijzen die u hieronder vind zijn incl. BTW. 1 Hieronder vind u alle aangeboden pakketten. Alle pakketten zijn exclusief domein registratie. Alle prijzen die u hieronder vind zijn incl. BTW. Domeinnaam registratie: Prijs 29,- excl. Administratie

Nadere informatie

Table of contents 2 / 15

Table of contents 2 / 15 Office+ 1 / 15 Table of contents Introductie... 3 Installatie... 4 Installatie... 4 Licentie... 7 Werken met Office+... 8 Instellingen... 8 Office+ i.c.m. module Relatiebeheer... 9 Office+ i.c.m. module

Nadere informatie

MediQuest instellen en gebruiken, automatisch versturen v5. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending

MediQuest instellen en gebruiken, automatisch versturen v5. Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken - automatische verzending Hoofdstuk 1 MediQuest instellen en gebruiken automatische verzending MediQuest verzorgt de volledige meting van de CQIndex; van uitnodiging tot rapportage. De ervaringen van patiënten worden met de CQIndex

Nadere informatie

Zorgmail in PodoFile

Zorgmail in PodoFile Zorgmail in PodoFile Handleiding bij de extra module Zorgmail-aansluiting -kortweg aangeduid als extra module Zorgmail - (vanaf PodoFile versie 4.5.4) 1 INHOUD 2 Wat is Zorgmail?... 3 3 Wat heeft een pedicure

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

Elektronisch verwijzen naar de GGZ met MIRA

Elektronisch verwijzen naar de GGZ met MIRA Elektronisch verwijzen naar de GGZ met MIRA NB. Volg de tekst van de handleiding. De afbeeldingen zijn illustratief. Voordat u een GGZ verwijsbrief als Edifact (MEDVRI) bericht kunt versturen moeten er

Nadere informatie

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt

Pakketaanbieding Online profilering. Pakketaanbieding. Online profilering en communicatie met je cliënt Pakketaanbieding Online profilering en communicatie met je cliënt 1 Aanbieding 1. Om maximaal gebruik te maken van de online middelen die beschikbaar zijn tegen een behapbare inzet voor de drukbezette

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 In dit nummer: Workshop Kerkbalans Statistical Analysis Nieuw in Scipio Incassolijsten Nieuw in Scipio Online E-mailen Huiskringen Nieuw in CashflowPro (Foerage) Dagafschriften

Nadere informatie

Loonaangifte via de Digipoort in UBplus

Loonaangifte via de Digipoort in UBplus Loonaangifte via de Digipoort in UBplus in UBplus is de mogelijkheid toegevoegd om loonaangifte berichten via de Digipoort* naar de belastingdienst te verzenden. De oude methode is versturen via LoonSOM

Nadere informatie

Handleiding MyMindspace zorgverleners

Handleiding MyMindspace zorgverleners Handleiding MyMindspace zorgverleners Inhoudsopgave Uw MyMindspace account activeren... 2 MyMindspace account aan uw EPD of HIS koppelen... 3 Inloggen op MyMindspace... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Direct

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

Versturen XBRL BTW & ICP-aangiften via Digipoort naar de belastingdienst. behorend bij changelist v6.0.0

Versturen XBRL BTW & ICP-aangiften via Digipoort naar de belastingdienst. behorend bij changelist v6.0.0 Versturen XBRL BTW & ICP-aangiften via Digipoort naar de belastingdienst. behorend bij changelist v6.0.0 Eerste beschikbaarheid: 21 februari 2011 Twinfield International NV De Beek 9-15 3871 MS Hoevelaken

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie