Nieuwsbrief: MyMindspace, ROM, LVVP codeboek, DSM5, SVR/SBG, DIS, Zorgmail, electronische recepten 7 december 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief: MyMindspace, ROM, LVVP codeboek, DSM5, SVR/SBG, DIS, Zorgmail, electronische recepten 7 december 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief: MyMindspace, ROM, LVVP codeboek, DSM5, SVR/SBG, DIS, Zorgmail, electronische recepten 7 december 2016 MyMindspace wordt spil in ketenzorg Fase 1 van de uitbreiding van het MyMindspace platform vordert gestaag en zal rond 1 januari opgeleverd worden. De honderden bij zorgiq aangesloten huisartspraktijken zullen dan gebruik gaan maken van MyMindspace voor evaluatie en behandeling van patiënten met psychische klachten. In de werkwijze van de huisarts/poh- GGZ wordt iedere patiënt met psychische klachten direct aangemeld op MyMindspace, zodat daar screening kan plaatsvinden (BOI beslissingsondersteuner/ zorgiq verwijshulp) en, afhankelijk van de uitslag, doorverwijzing of behandeling gedaan kan worden. MyMindspace kunnen bestaande gebruikers van het platform zich laten aansluiten, maar ook externe praktijken. Bij verwijzing van een cliënt binnen de GGZ komen de nodige administratieve handelingen om de hoek kijken: verwijsbrief van de huisarts naar de bggz/sggz zorgverlener, bericht van aanmelding/ afmelding, terugrapportage door de bggz/sggz zorgverlener naar de huisarts, etc.. Omdat zorgverleners van de hele GGZ keten ervan gebruik kunnen maken, biedt MyMindspace unieke mogelijkheden bij door- en terugverwijzingen: Voor het doorverwijzen wordt in fase 2 van de uitbreiding van MyMindspace een zorgnetwerk registratie geïmplementeerd en het gebruik van het netwerk om door- en terugverwijzingen te realiseren, inclusief de daarbij behorende administratieve communicatie en terugkoppeling. Het zorgnetwerk van MyMindspace is gebaseerd op een registratie van praktijken in de GGZ inclusief uitgebreide kenmerken zoals kwalificaties, behandelaanbod, bereikbaarheid, etc.. Deze kenmerken worden gebruikt bij het zoeken naar een geschikte zorgverlener om naar te verwijzen, zodat een zo goed mogelijk match ontstaat tussen de behoefte/vraag van de cliënt en het aanbod van de praktijk. Op het zorgnetwerk van - Verwijzing door een huisarts wordt bij de bggz/sggz zorgverlener binnen MyMindspace zichtbaar als een nieuwe cliëntaanmelding inclusief verwijsbrief. De nieuwe cliënt en de verwijsbrief worden ook doorgestuurd naar het EPD (ConsultManager b.v.). - Brieven en rapportages die de bggz/sggz zorgverlener naar de huisarts wil sturen kunnen vanuit het EPD via MyMindspace naar het HIS van de huisarts. Deze route is geheel veilig en kan het gebruik van diensten als Zorgmail vervangen. - Er kan complete dossieroverdracht plaatsvinden van het MyMindspace dossier, zodat de nieuwe zorgverlener inzage heeft in het voortraject van de cliënt.

2 Doorverwijzing naar bggz/sggz praktijken die wel in het MyMindspace zorgnetwerk zijn opgenomen, maar zelf geen gebruiker zijn van het platform, is ook mogelijk. Hierbij kan echter niet gebruik gemaakt worden van alle communicatieve voordelen zoals boven beschreven. Naast verwijzing van cliënten zal het zorgnetwerk ook gebruikt kunnen worden om andere zorgverleners in te kunnen schakelen bij consultatie of waarneming. Hierbij krijgt de collega zorgverlener na toestemming van de cliënt tijdelijk geheel of gedeeltelijk toegang tot het MyMindspace cliëntdossier. MyMindspace- zorgiq behandelmodules Vanaf januari zal, naast het populaire KOP- model, nog een 17- tal andere behandelmodules beschikbaar zijn voor een range van klachten. Deze programma's zijn ontwikkeld om ingezet te worden in een 'blended' vorm van behandelen waarbij face- to- face contacten afgewisseld worden met online activiteiten die door de cliënt gedaan worden onder begeleiding van de zorgverlener. Hieronder een lijstje met de programma's: Elk programma is opgebouwd uit stappen, de zorgverlener kan het hele programma of een selectie van stappen klaarzetten voor de cliënt. Elke stap bevat informatie (tekst, afbeeldingen, video, geluid), oefeningen, vragen en feedback- mogelijkheden voor de cliënt. In overleg met de zorgverlener en afgewisseld met face- to- face contacten doorloopt de cliënt het programma. De zorgverlener houdt controle over het geheel, kan b.v. naar gelang de behoefte van de cliënt een stap overslaan of juist een extra oefening klaarzetten.

3 ROM vragenlijsten in MyMindspace In de nieuwe ConsultManager versie van januari zal de module ROM gekoppeld zijn aan MyMindspace. U kunt dan een vragenlijst aanvragen vanuit ConsultManager, waarna deze geregistreerd wordt in MyMindspace. De cliënt kan daar zien welke vragenlijst(en) klaar staan en kan de vragenlijst opstarten. De zorgverlener ziet in MyMindspace ook het overzicht met vragenlijsten en de status daarvan. Resultaten worden zowel in ConsultManager als MyMindspace getoond en u kunt als zorgverlener in MyMindspace ook PDF rapportages opvragen en desgewenst ter beschikking stellen aan de cliënt. ROM: uitbreiding testaanbod In januari komt een drastische uitbreiding van het testaanbod van ROM Manager. In de eerste plaats komt vanuit de samenwerking met zorgiq een screeningsinstrument beschikbaar, de BOI beslissingsondersteuner ofwel zorgiq verwijshulp. Basis van de BOI is een vragenlijst die is samengesteld met vragen uit de 4DKL, DSM5- SR en ZRM. Aan de hand van de antwoorden van de cliënt worden 6 criteria beoordeeld en ingevuld en wordt een eindadvies gegeven voor wat betreft de behandeling: zelfhulp, POH- GGZ, bggz, sggz. Zoals gebruikelijk worden de resultaten in PDF vorm gerapporteerd. Naast de BOI beslissingsondersteuner/ zorgiq verwijshulp wordt het testaanbod uitgebreid met de volgende vragenlijsten: BDI (Beck Depression Index), Middelenmatrix (verslaving), NPV- 2 (Nederlandse Persoonlijkheids Vragenlijst), 4DKL (4- Dimensionale Klachtenlijst), ZRM (Zelfredzaamheids Matrix), Five Shot Test (alcohol), PST (probleeminventarisatie), Slaapanamnese, AVL (ADHD). LVVP codeboek vervalt De administratieve belasting van GGZ zorgverleners blijft onverminderd (te) groot, maar voor basis GGZ zorgverleners is er voor 2017 een klein voordeeltje. Tot en met 2016 gingen de gegevens voor het LVVP codeboek mee met de reguliere DIS aanlevering. DIS heeft echter met ingang van besloten om geen gegevens voor derden meer in de aanlevering toe te staan. Dit betekent, dat er naast de ROM gegevens ook geen LVVP codeboekgegevens meer in de DIS aanlevering meegaan. De LVVP heeft hierop besloten om de codeboek aanlevering per stop te zetten. Hiermee komt een vijftiental vragen te vervallen die dus niet meer ingevuld hoeven te worden voor alle trajecten die vanaf gesloten worden.

4 Registratie 2017: invoering DSM5 Per 1 januari a.s. wordt de DSM5 ingevoerd ter vervanging van de DSMIV als standaard systeem voor de registratie van diagnoses in de curatieve GGZ. De manier waarop de overheid de invoering van de DSM5 geregeld heeft lijkt wel bedoeld om u als zorgverlener en ons als softwareleverancier zoveel mogelijk hoofdbrekens te bezorgen. Registratie van diagnoses moet namelijk op basis van de DSM5 gebeuren, maar declaratie blijft onveranderd op basis van de DSMIV, dit om de arme verzekeraars geen overlast te bezorgen wat betreft benodigde aanpassingen in hun systemen. Hoe gaat het registreren in zijn werk? Trajecten/DBC's die gestart zijn in 2016 en doorlopen in 2017 blijven hun DSMIV diagnoses houden. Trajecten/DBC's die in 2017 gestart worden, moeten met DSM5 codes geregistreerd worden. Bestaande zorgtrajecten waarvoor in 2017 een vervolg DBC zou moeten worden aangemaakt, moeten in 2017 na 365 dagen eerst afgesloten worden. Aansluitend moet er een nieuw zorgtraject en een nieuwe initiële DBC geopend worden met een speciale zorgtype code, zodat duidelijk is dat dit eigenlijk een vervolg DBC had moeten zijn. De DSM5 bevat wat in de DSMIV de diagnoses zijn op as 1, 2 en 4. Registratie van as3 diagnoses zit niet in de DSM5 en komt te vervallen. As5 diagnoses (GAF scores) zitten ook niet in de DSM5, maar deze moeten voorlopig wel vastgelegd blijven worden. In de nieuwe ConsultManager versie kunt u DSM5 codes op een eenvoudige manier vastleggen. Tevens zijn er voorzieningen ingebouwd om de DSM5 diagnoses waar nodig automatisch te converteren naar DSMIV diagnoses in verband met DBC declaraties. Let op: U kunt begin januari wel nieuwe trajecten/dbc's openen, maar invoeren van DSM5 diagnoses moet wachten tot het nieuwe programma beschikbaar is. ROM gegevensaanleveringen naar SVR/SBG Zoals bekend gaat de verplichte aanlevering van ROM gegevens niet meer via DIS, maar via SVR naar SBG. De nieuwe ConsultManager versie die in januari 2017 uitkomt zal geschikt gemaakt zijn om de aanlevering te kunnen doen. Na registratie bij SVR en goedkeuring van het contract ontvangt u van SVR een mail met daarin uw licentiecode. Stuur deze code niet door naar ons, maar bewaar deze. In de nieuwe programmaversie moet u deze code invullen voordat u aanleveringen gaat doen. Voor aanleveringen vanuit de basis GGZ moet minimaal de primaire diagnose geregistreerd zijn alsmede de GAF score. Voor de specialistische GGZ moeten ook alle nevendiagnoses geregistreerd zijn.

5 Nieuwe aanleverstandaarden DIS Per 1 januari 2017 worden nieuwe aanleverstandaarden van kracht voor bggz en sggz. Voor die nieuwe standaarden moet ook een nieuwe PVM module gebruikt worden. In ConsultManager worden de nodige aanpassingen gedaan om de nieuwe standaarden te kunnen gebruiken. Met de nieuwe programmaversie van januari zal dat geactiveerd zijn en tevens wordt de nieuwe PVM module meegeleverd. U hoeft dus wat betreft de PVM module zelf geen actie te ondernemen. Wel moet u in januari voordat u DIS aanleveringen gaat doen, een nieuw aanlevercontract aanmaken in uw DIS account. Verder moet u in januari geen aanleveringen doen totdat u de nieuwe ConsultManager versie heeft. N.B. ROMmen moet u wel gewoon blijven doen. Kortingsactie Zorgmail Zorgmail maakt veilige electronische communicatie tussen zorgprofessionals mogelijk. Met Zorgmail heeft u toegang tot een uitgebreid netwerk van zorgverleners. ManageWare Pro en Zorgmail houden weer een gezamenlijke kortingsactie voor nieuwe Zorgmail klanten. Van de kant van ManageWare Pro krijgt u 50% korting op de eenmalige aanschafkosten van de Zorgmail module ( 47,50, is normaal 95,- ). Bij Zorgmail krijgt u een korting op de entree- en implementatiekosten van 126,50 ( 100,-, is normaal 226,50). Reguliere kosten zijn 49,- per jaar voor de Zorgmail module in ConsultManager en 15,23 per maand voor het abonnement ZorgMail en LifeLink (alle prijzen excl. BTW). U kunt zich voor deze actie tot 31 januari 2017 aanmelden bij Wim Masselink (wmasselink@managewarepro.nl). Het benodigde ZorgMail en LifeLink abonnement kunt u aanvragen via de Aanmeldwizard van ZorgMail. Om gebruik te maken van de ZorgMail korting vult u tijdens het aanmeldproces deze kortingscode in: ManageWarePro1617. Over deze kortingsactie zal ook nog een aparte mailing verstuurd worden. Postbus AN Zeist Tel.: info@managewarepro.nl

6 Electronische recepten via FarmedZ Zoals bekend is het inmiddels verplicht om voor het aanmaken van recepten een EVS (Electronisch Voorschrijf Systeem) te gebruiken. De receptenmodule van ConsultManager is in principe wel een electronisch voorschrijf systeem, maar voldoet niet aan de eisen voor wat betreft (de actualiteit van) doseringen/formuleringen, contraindicaties en medicatiebewaking. Om die reden hebben we een koppeling gemaakt met een professioneel EVS van FarmedVisie: FarmedZ. In de nieuwe ConsultManager die in januari uitkomt kunt u als psychiater voor een cliënt direct naar het medicatiedossier in FarmedZ gaan en een nieuw recept uitschrijven gebaseerd op de G- standaard. Het recept kan direct naar de apotheek via Zorgmail of u kunt het uitprinten en meegeven aan de cliënt. De kosten voor de FarmedZ module bedragen eenmalig euro 50,- voor het realiseren van de aansluiting en euro 575,- per jaar voor het gebruik (prijzen excl. BTW). Wanneer u zich vóór 1 februari 2017 aanmeldt voor deze module, is de aansluiting t.w.v. euro 50,- gratis. Met de komst van deze nieuwe voorschrijfmodule zal de bestaande receptenmodule in overleg met gebruikers uitgefaseerd worden. Opening helpdesk rondom de feestdagen De feestdagen komen in zicht en 2017 staat al klaar! Helaas vallen eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag in het weekend, dus dat zijn helaas twee vrije dagen minder... In verband met de feestdagen en vakanties zal onze helpdesk in deze periode minder goed bereikbaar zijn. Van 27 t/m 30 december is de telefonische helpdesk alleen open van uur. Op maandag 2 januari zijn we gesloten. Het ticketsysteem op helpdesk@managewarepro.nl wordt wel gemonitord, maar afhandeling van vragen kan in deze periode langer duren dan u van ons gewend bent. Vanaf dinsdag 3 januari werkt de helpdesk weer normaal. WIJ WENSEN IEDEREEN PRETTIGE FEESTDAGEN EN EEN GEZOND EN VOORSPOEDIG 2017!

Nieuwsbrief: ROM, DIS, bggz en sggz registratie 2017, DSM5, MyMindspace 19 januari 2017

Nieuwsbrief: ROM, DIS, bggz en sggz registratie 2017, DSM5, MyMindspace 19 januari 2017 Nieuwsbrief: ROM, DIS, bggz en sggz registratie 2017, DSM5, MyMindspace 19 januari 2017 Op dit moment worden de laatste aanpassingen gedaan om de nieuwe ConsultManager klaar te maken om uit te rollen.

Nadere informatie

ConsultManager Update februari 2017 (versie 9.4) Voor wie is deze update? Attentie lokale gebruikers

ConsultManager Update februari 2017 (versie 9.4) Voor wie is deze update? Attentie lokale gebruikers ConsultManager Update februari 2017 (versie 9.4) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.4 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

ConsultManager Update juni 2017 (versie 9.5) Voor wie is deze update?

ConsultManager Update juni 2017 (versie 9.5) Voor wie is deze update? ConsultManager Update juni 2017 (versie 9.5) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.5 alsmede installatie instructies. Lees dit

Nadere informatie

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uw MyMindspace account activeren... 2 Uw MyMindspace account aan ConsultManager koppelen... 4 Vanuit ConsultManager inloggen

Nadere informatie

Nieuwsbrief: Jeugd GGZ, ROM testaanbod, DIS, Programma updates 29 april 2015

Nieuwsbrief: Jeugd GGZ, ROM testaanbod, DIS, Programma updates 29 april 2015 Nieuwsbrief: Jeugd GGZ, ROM testaanbod, DIS, Programma updates 29 april 2015 Ontwikkelingen Jeugd GGZ Per 1 januari 2015 is de nieuwe Jeugd GGZ onder verantwoordelijkheid van de gemeenten van start gegaan.

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

ConsultManager Update september 2016 (versie 9.3) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers

ConsultManager Update september 2016 (versie 9.3) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers ConsultManager Update september 2016 (versie 9.3) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.3 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

ConsultManager ROM module

ConsultManager ROM module ConsultManager ROM module Voorbereiding - Voordat u ROM testen electronisch kunt klaarzetten en laten invullen door uw cliënten, moet u zich eerst aanmelden bij de leverancier van uw keuze (ManageWare

Nadere informatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie

Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Handleiding Jeugd GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is in versie 9.0 geschikt gemaakt voor registratie en declaratie in Jeugd GGZ vanaf 1 januari 2015. De registratiebeginselen voor

Nadere informatie

ConsultManager ROM module

ConsultManager ROM module ConsultManager ROM module Voorbereiding - Voordat u ROM testen electronisch kunt klaarzetten en laten invullen door uw cliënten, moet u zich eerst aanmelden bij de leverancier van uw keuze (ManageWare

Nadere informatie

Incura Handleiding (GGZ) DSM-5

Incura Handleiding (GGZ) DSM-5 Incura Handleiding (GGZ) DSM-5 Incura Nieuwe Gracht 35 2011 NC Haarlem 088-946 22 73 info@incura.nl www.incura.nl KvK 34183168 Incura is een product van WinBase Software en Adviezen BV Inhoud 1 Diagnoseregistratie

Nadere informatie

ConsultManager Update februari 2015 (versie 9.0) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers. Aanmeldingen via uw website inlezen in ConsultManager

ConsultManager Update februari 2015 (versie 9.0) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers. Aanmeldingen via uw website inlezen in ConsultManager ConsultManager Update februari 2015 (versie 9.0) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.0 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017

Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017 Invulinstructie en technische validatieregels bij hard afsluiten DBC en basis-ggz jeugd 1 juni 2017 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Hard afsluiten basis-ggz behandeltrajecten... 4 3. Richtlijnen hard afsluiten

Nadere informatie

Handleiding Specialistische GGZ registratie en facturatie

Handleiding Specialistische GGZ registratie en facturatie Handleiding Specialistische GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is geschikt voor registratie en declaratie in de specialistische GGZ. Administratief uitgangspunt voor een behandeling

Nadere informatie

Handleiding Basis GGZ registratie en facturatie

Handleiding Basis GGZ registratie en facturatie Handleiding Basis GGZ registratie en facturatie Algemeen - Het programma is geschikt voor registratie en declaratie in de basis GGZ. Anders dan in de eerstelijns GGZ tot 2014 is het uitgangspunt in de

Nadere informatie

PsyDirect Handleiding Geprint op:

PsyDirect Handleiding Geprint op: Introductie Deze handleiding is bedoeld om u als gebruiker op weg te helpen bij het functionele gebruik van PsyDirect. Heeft u inhoudelijke vragen over de invulformulieren of andere( aanvullende) vragen,

Nadere informatie

FAQ Ketenzorg GGZ. versie 2013.1

FAQ Ketenzorg GGZ. versie 2013.1 FAQ Ketenzorg GGZ versie 2013.1 Inhoud Algemeen... 3 Medix formulieren... 5 Medix overige... 7 Verzekering... 8 Contact... 9 Algemeen Hoe lang loopt een DBC-jaar? De ketenzorg GGZ start op het moment dat

Nadere informatie

ConsultManager Update februari 2016 (versie 9.2) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers

ConsultManager Update februari 2016 (versie 9.2) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers ConsultManager Update februari 2016 (versie 9.2) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.2 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

Gebruikershandleiding aanleveren aan SVR vanuit Evry. (Minimale systeemeis: Evry versie of hoger)

Gebruikershandleiding aanleveren aan SVR vanuit Evry. (Minimale systeemeis: Evry versie of hoger) Gebruikershandleiding aanleveren aan SVR vanuit Evry (Minimale systeemeis: Evry versie 1.5.0.0 of hoger) 1 Introductie Vanuit Evry is het mogelijk om gegevens aan te leveren aan SVR. Op zijn beurt levert

Nadere informatie

Hét Landelijk Online. Diagnostisch Centrum. voor cliënten met een. vermoeden van een. psychische aandoening. Informatie voor Verwijzers

Hét Landelijk Online. Diagnostisch Centrum. voor cliënten met een. vermoeden van een. psychische aandoening. Informatie voor Verwijzers Hét Landelijk Online Diagnostisch Centrum voor cliënten met een vermoeden van een psychische aandoening. Informatie voor Verwijzers GGZ Wijzer: - is hét landelijk online diagnostisch centrum voor cliënten

Nadere informatie

Minddistrict Triage Gho-Go. Handleiding Screeningsvragenlijst

Minddistrict Triage Gho-Go. Handleiding Screeningsvragenlijst Minddistrict Triage Gho-Go voor huisarts en POH GGZ Inhoud Inleiding... 3 Inloggen in het platform... 4 Cliëntaccounts aanmaken... 5 Screeningsvragenlijst aanbieden... 6 Uitslag screeningsvragenlijst...

Nadere informatie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie

Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie Jeugdzorg 2018: registratie en declaratie 1. Inleiding Per 1-1-2018 is een nieuwe declaratiesytematiek ingevoerd in de Jeugdzorg. De oude systematiek die gebaseerd is op registratie van behandelingen als

Nadere informatie

ConsultManager Update oktober 2015 (versie 9.1) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers

ConsultManager Update oktober 2015 (versie 9.1) Voor wie is deze update? epraktijk gebruikers ConsultManager Update oktober 2015 (versie 9.1) Dit document bevat een beschrijving van de aanpassingen en nieuwe functionaliteit in de nieuwe programmaversie 9.1 alsmede installatie instructies. Lees

Nadere informatie

het antwoord op de Basis GGZ

het antwoord op de Basis GGZ het antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

E-health modules voor de SGGZ. Alle cliënten online met Karify

E-health modules voor de SGGZ. Alle cliënten online met Karify E-health modules voor de SGGZ Alle cliënten online met Karify Nieuwe eisen aan de zorg De zorg in Nederland verandert in een hoog tempo. Bestuurders, politici en verzekeraars stellen nieuwe eisen op het

Nadere informatie

uw antwoord op de Basis GGZ

uw antwoord op de Basis GGZ uw antwoord op de Basis GGZ mentale ondersteuning direct en dichtbij 2 Inhoudsopgave Indigo Wat is de Basis GGZ? Verwijscriteria Wat kan Indigo mij bieden? 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Mirro:

Nadere informatie

Verkenning Veilige Informatie-uitwisseling in de Keten

Verkenning Veilige Informatie-uitwisseling in de Keten Verkenning Veilige Informatie-uitwisseling in de Keten 28 november 2018 Programma www.menti.com; Code 83 71 34 Voorstellen Huisarts Overige verwijzers Verwijzing, Huisartsen route Client/ Patient Verwijzing

Nadere informatie

JE BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het

JE BEHANDELING BIJ INDIGO. Zo werkt het JE BEHANDELING BIJ INDIGO Zo werkt het MENTALE ONDERSTEUNING DIRECT EN DICHTBIJ WELKOM BIJ INDIGO! Binnenkort start je behandeling bij Indigo. In deze folder krijg je informatie over hoe wij bij Indigo

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software

Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk. Datum juni 2017 Calculus Software Handleiding VIPLive - Ketenzorg Medewerkers huisartsenpraktijk Datum juni 2017 Auteur Calculus Software Ketenzorg Arnhem migratieplan augustus 2016 Pagina 1 van 25 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 Overige

Nadere informatie

E-mental health in de regio WSD

E-mental health in de regio WSD E-mental health in de regio WSD 1. Aanleiding en keuzetraject Halverwege 2014 kwamen bij ZEL vanuit enkele huisartsenpraktijken vragen binnen over het starten van e-mental health 1 in hun praktijk. Allen

Nadere informatie

Huisarts en e-mental health. Jaap Roorda

Huisarts en e-mental health. Jaap Roorda Huisarts en e-mental health Jaap Roorda E-mental Health, presentatie vandaag WEL bespreken: consumentenperspectief marketing van digitaal behandelaanbod gesubsidieerd aanbod E-mental Health te betalen

Nadere informatie

Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder

Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder Afspraken over verwijzen, terugverwijzen en ontslag in de GGZ regio Arnhem voor patiënten/cliënten van 18 jaar en ouder Verwijzen Criteria voor verwijzen vanuit de huisartsenpraktijk 1 Uit Landelijke samenwerkingsafspraken:

Nadere informatie

Het flexibele en veelzijdige platform voor blended care

Het flexibele en veelzijdige platform voor blended care Het flexibele en veelzijdige platform voor blended care vragenlijsten psycho-educatie oefeningen dagboeken modules Beeldbellen en chat TelePsy ontwikkelt en beheert een internetapplicatie ten behoeve van

Nadere informatie

Goedkeuringsdatum : Documenteigenaar : Herzieningsdatum : Herkomst / auteur : 1/16

Goedkeuringsdatum : Documenteigenaar : Herzieningsdatum : Herkomst / auteur : 1/16 Goedkeuringsdatum : Documenteigenaar : Herzieningsdatum : Herkomst / auteur : 1/16 Werken met Online behandeling Soort document : Instructie Bestemd voor : POH-GGZ Versienummer : 1.0 1. Inleiding In deze

Nadere informatie

de eerste lijn aan zet!

de eerste lijn aan zet! SUBSTITIEMOGELJKHEDEN GGZ de eerste lijn aan zet! Nelleke van Velthoven - Weijermans 1. De GGZ 2. Situatie vanaf 2014 3. Aanpak zorggroep HK 4. 1 jaar na invoering 5. Substitutie (on)mogelijkheden!!! 1.

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-02-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Elektronisch verwijzen naar de GGZ met MIRA

Elektronisch verwijzen naar de GGZ met MIRA Elektronisch verwijzen naar de GGZ met MIRA NB. Volg de tekst van de handleiding. De afbeeldingen zijn illustratief. Voordat u een GGZ verwijsbrief als Edifact (MEDVRI) bericht kunt versturen moeten er

Nadere informatie

Handleiding Aanmelden bij de NZa voor gegevensaanlevering aan het DIS

Handleiding Aanmelden bij de NZa voor gegevensaanlevering aan het DIS Handleiding Aanmelden bij de NZa voor gegevensaanlevering aan het DIS Handleiding aanmelden voor het DIS en aanlevercontract aanmaken Versie 2, 19 juni 2017 Inhoud Vooraf 3 1. Aanmelden via DIS Portal

Nadere informatie

Handleiding: Zivver koppeling

Handleiding: Zivver koppeling Per juni 2019 is Novadent uitgebreid met de optie om via Zivver beveiligde email te versturen. U heeft hiervoor een Zivver account nodig én een Zivver koppeling vanuit Novadent. Voor het aanvragen van

Nadere informatie

Veranderingen in de GGZ 2014

Veranderingen in de GGZ 2014 Wijzigingen en aandachtspunten bij het inkoopproces Informatiebijeenkomst voor NIP leden Bas Wijffels Senior-beleidmedewerker Bekostiging NIP Onderwerpen van vanavond? Inhoudelijke veranderingen in de

Nadere informatie

PIONIEREN IN DE POLDER!

PIONIEREN IN DE POLDER! PIONIEREN IN DE POLDER! Nelleke van Velthoven Weijermans, Zorggroep Haarlemmermeer Ketenzorg Liesbeth van Londen, Transparant Next opbouw presentatie de context aanpak ggz door Haarlemmermeer Ketenzorg

Nadere informatie

Releasenotes. Intramed versie 7.0.1. Intramed versie 7.0.1

Releasenotes. Intramed versie 7.0.1. Intramed versie 7.0.1 Releasenotes Intramed versie 7.0.1 Intramed versie 7.0.1 Hoofdstuk 1 Releasenotes Een Intramed patch: verbeteringen en oplossingen. Intramed versie 7.0 was een versie met belangrijke nieuwe mogelijkheden

Nadere informatie

Handleiding: Zorgmail koppeling

Handleiding: Zorgmail koppeling Sinds januari 2017 is Novadent uitgebreid met de optie om via Zorgmail beveiligde email te versturen. U heeft hiervoor aanvullend een overeenkomst met Zorgmail nodig én een Zorgmail koppeling vanuit Novadent.

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ

INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ INDIGO HET ANTWOORD OP DE BASIS GGZ Inhoudsopgave Indigo Brabant 2 Wat is de Basis GGZ? 2 Wat kan Indigo mij bieden? 4 1. POH-GGZ 2. Generalistische Basis GGZ Specialistische GGZ 7 Heeft u vragen? 7 Contact

Nadere informatie

Handleiding Aanmelden DIS

Handleiding Aanmelden DIS Handleiding Aanmelden DIS Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken Versie 1, 24 juni 2016 Inhoud Vooraf 3 1. Aanmelden via DIS Portal 4 2. Aanmaken aanlevercontract 6 3. Mijn doorleveringen

Nadere informatie

Pearson Clinical Assessment. Scoring van de BDI-II-NL-R. Q-global TM Handleiding

Pearson Clinical Assessment. Scoring van de BDI-II-NL-R. Q-global TM Handleiding Pearson Clinical Assessment Scoring van de BDI-II-NL-R Q-global TM Handleiding SCORING VAN DE BDI-II-NL-R OP HET ONLINE PLATFORM Q- GLOBAL AANMELDEN Om een test kunnen scoren op het online platform, dient

Nadere informatie

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg

Aandoening Indicatie Eerste Consult (intake) Behandeling. Spataderen Niet medisch noodzakelijk Verzekerde zorg* Niet verzekerde zorg Welkom bij de Mauritsklinieken. Om u vooraf zo volledig mogelijk te informeren over de kosten en procedures van het zorgtraject dat u bij de Mauritsklinieken doorloopt, hebben wij voor u een overzicht

Nadere informatie

Procedure Van DSM-IV naar DSM-5 v1. Hoofdstuk 1 Inleiding

Procedure Van DSM-IV naar DSM-5 v1. Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 1 Inleiding De GGZ moet behandelseries, die op of na 01-01-2017 beginnen, volgens de DSM-5 standaard administreren. Hiervoor heeft de NZa nieuwe tabellen beschikbaar gesteld. Er is een bijgewerkte

Nadere informatie

AANMELDING DIS. Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken. Datum: 6-11-2014. DBC Informatiesysteem (DIS)

AANMELDING DIS. Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken. Datum: 6-11-2014. DBC Informatiesysteem (DIS) AANMELDING DIS Handleiding aanmelding DIS en aanlevercontract aanmaken Versie : DIS00997 Datum: 6-11-2014 DBC Informatiesysteem (DIS) Postbus 2774 3500 GT Utrecht E: info@dbcinformatiesysteem.nl T: 030

Nadere informatie

Handleiding Ouderenzorg Portavita Versie POH met OZIS. Helpdesk HE Zorg Augustus

Handleiding Ouderenzorg Portavita Versie POH met OZIS. Helpdesk HE Zorg Augustus Handleiding Ouderenzorg Portavita Versie POH met OZIS Helpdesk HE Zorg Augustus 2017 0900-5552288 Inhoud 1 Inloggen en de homepage... 2 2 Nieuwe Patiënt aanmelden in Portavita ouderenzorg... 3 2.1 Patiënt

Nadere informatie

HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op

HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op HELDER Nedap healthcare Deze PDF is gegenereerd op 05-02-2019 Table of Contents : uitleg voor zorgorganisaties... 3 Wat is?... 5 : koppeling activeren en inrichten in het ECD... 7 : gegevens delen vanuit

Nadere informatie

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5

Update documentatie. versie 6.5. versie 6.5 Een nieuwe versie van Intramed: nieuwe mogelijkheden, verbeteringen en oplossingen. Met deze versie voldoet Intramed ruim op tijd aan de landelijke afspraak om per 1 mei 2012 met de vernieuwde GZ-standaard

Nadere informatie

JEUGD-GGZ NAAR GEMEENTEN: AFSLUITING DBC S GGZ

JEUGD-GGZ NAAR GEMEENTEN: AFSLUITING DBC S GGZ Factsheet JEUGD-GGZ NAAR GEMEENTEN: AFSLUITING DBC S GGZ Hoe om te gaan met de overloopsituaties die ontstaan in lopende DBC s door de overheveling van de jeugd-ggz naar gemeenten? Om u op deze en andere

Nadere informatie

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Regeldruk in de curatieve zorg Regels die eenvoudiger kunnen of als overbodig worden ervaren

Regeldruk in de curatieve zorg Regels die eenvoudiger kunnen of als overbodig worden ervaren Regels die eenvoudiger kunnen of als overbodig worden ervaren Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zet zich actief in om de regeldruk binnen onder andere de curatieve zorg te verminderen.

Nadere informatie

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2017

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2017 Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2017 Visie Zorg en Zekerheid investeert in een sterke eerste lijn. Onder meer met de vorming van de BasisGGZ heeft de huisarts een prominente rol als poortwachter

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie

Handleiding MyMindspace zorgverleners

Handleiding MyMindspace zorgverleners Handleiding MyMindspace zorgverleners Inhoudsopgave Uw MyMindspace account activeren... 3 MyMindspace account aan uw EPD of HIS koppelen... 4 Inloggen op MyMindspace... 4 Wachtwoord vergeten?... 4 Direct

Nadere informatie

14-07-03. Bijeenkomst leveranciers

14-07-03. Bijeenkomst leveranciers 14-07-03 Bijeenkomst leveranciers Agenda Waar staan we? We vragen het aan BRaM Aanlevering via DIS MDS wijzigingen Vragen 2 3 Respons bekijken in BRaM 1 2 3 4 4 BRaM data waar we staan 5 Effect en beheer

Nadere informatie

Kernpunten Voorhangbrief POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ 17 mei 2013

Kernpunten Voorhangbrief POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ 17 mei 2013 Kernpunten Voorhangbrief POH-GGZ en Generalistische Basis GGZ 17 mei 2013 Brief van Minister Edith Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer met voorstel voor een fundamentele verandering van de organisatie

Nadere informatie

E-health modules voor de Basis-GGZ. Optimale zorgzwaarte met Karify

E-health modules voor de Basis-GGZ. Optimale zorgzwaarte met Karify E-health modules voor de Basis-GGZ Optimale zorgzwaarte met Karify E-health voor een hogere kwaliteit van de zorg De GGZ in Nederland krijgt een ander gezicht. Niet alleen veranderen de budgetten, de wetgeving

Nadere informatie

specialistische hulp kleinschalig dichtbij

specialistische hulp kleinschalig dichtbij P R A K T I S C H E I N F O R M A T I E specialistische hulp kleinschalig dichtbij De Hoofdlijn De menselijke maat in hulpverlening Doorverwijzing Als u bent doorverwezen naar De Hoofdlijn, meestal door

Nadere informatie

Werkwijze Digitale Contractering Generalistische Basis GGZ Coöperatie VGZ

Werkwijze Digitale Contractering Generalistische Basis GGZ Coöperatie VGZ Werkwijze Digitale Contractering Generalistische Basis GGZ 2016 Coöperatie VGZ Inhoud Inleiding 3 Kwaliteitsniveaus 3 Tariefpercentages 3 Kwaliteitscriteria 4 Niveau 0 4 Niveau 1 4 Niveau 2 4 Niveau 3

Nadere informatie

Stichting Benchmark GGZ

Stichting Benchmark GGZ Stichting Benchmark GGZ Beter worden door te leren van vergelijken - Hoe verzamelt GGZ uitkomst gegevens? - Hoe worden die teruggekoppeld? - Wat is er nodig om beter te worden? Gegevens Bazaar, 28 januari

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2016

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 1 april 2016 Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ 2016 2017 Versie 1 april 2016 Visie Zorg en Zekerheid investeert in een sterke eerste lijn. Onder meer met de vorming van de BasisGGZ heeft de huisarts een prominente rol

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Klik op één van de vragen hieronder om het antwoord te zien. U kunt in dit document ook met Ctrl-F naar trefwoorden zoeken.

Klik op één van de vragen hieronder om het antwoord te zien. U kunt in dit document ook met Ctrl-F naar trefwoorden zoeken. FAQs LBZ Dit document bevat een aantal veel gestelde vragen (FAQs, frequently asked questions) betreffende de LBZ. Deze vragenlijst wordt regelmatig bijgewerkt. Als u dit document bewaard heeft raden we

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Uitwerking substitutiebomen ten behoeve van substitutiemodel generalistische basis GGZ

Uitwerking substitutiebomen ten behoeve van substitutiemodel generalistische basis GGZ Uitwerking substitutiebomen ten behoeve van substitutiemodel generalistische basis GGZ In opdracht van Ministerie van VWS juli 2013 Stap 1 Stap 1: Substitutie per behandeling Op de volgende pagina s volgen

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Richtlijn Communicatie in de GGZ-keten Drenthe

Richtlijn Communicatie in de GGZ-keten Drenthe Richtlijn Communicatie in de GGZ-keten Drenthe Inleiding In de (geestelijke) gezondheidszorg is communicatie tussen verwijzers (huisartsen) en zorgverleners en tussen zorgverleners onderling van cruciaal

Nadere informatie

Instructie helpdesk. Computerproblemen?

Instructie helpdesk. Computerproblemen? Instructie helpdesk Computerproblemen? Hebt u computerproblemen? Hebt u hulp nodig bij het gebruik van de software op uw computer? Of hebt u wellicht een vraag voor de ICT mensen? Wij introduceren vanaf

Nadere informatie

Instroom nieuwe. cliënten binnen ONS* Voor: regiebegeleider

Instroom nieuwe. cliënten binnen ONS* Voor: regiebegeleider Instroom nieuwe cliënten binnen ONS* Voor: regiebegeleider Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 5 3. TAKEN NA ONTVANGEN VOORDRACHT CLIËNT... 6 4. TERUGKOPPELING

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops

Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops Basis GGZ Wat verandert er per 2014? Anne Kole en Katinka Lops Inhoud 1. Aanleiding 2. Prestaties en tarieven 3. Declaratie en informatie op de factuur 4. Registratie en aanlevering 5. Overgang 2013-2014

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed

Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed Stappenplan digitaal inschrijven op overheidsopdrachten via TenderNed 1 2 3 4 5 TenderNed is onderdeel van PIANOo, het Expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie van Economische Zaken November 2015

Nadere informatie

Een nieuwe generatie e-health in ontwikkeling

Een nieuwe generatie e-health in ontwikkeling Een nieuwe generatie e-health in ontwikkeling vragenlijsten psycho-educatie oefeningen dagboeken berichten modules TelePsy ontwikkelt en beheert een internetapplicatie ten behoeve van het meten, monitoren

Nadere informatie

I. Algemene informatie

I. Algemene informatie Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

Project meekijk consult oogheelkunde

Project meekijk consult oogheelkunde Project meekijk consult oogheelkunde Naam: Stefanie Mouwen Versie: definitief Datum: Januari 2017 1 Oogzorg Inleiding Huisartsen zien het aantal patiënten met oogaandoeningen al jaren fors stijgen. Parallel

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

Instructie registratie & digitaal aanbieden

Instructie registratie & digitaal aanbieden Instructie registratie & digitaal aanbieden Registratie Om deel te kunnen nemen aan een tender, dient u uw organisatie éénmalig te registreren op het Negometrix platform. Het platform van Negometrix is

Nadere informatie

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 19 december 2018

Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 19 december 2018 Zorg en Zekerheid beleid POH GGZ Versie 19 december 2018 Visie Zorg en Zekerheid investeert in een sterke eerste lijn. Onder meer met de vorming van de BasisGGZ heeft de huisarts een prominente rol als

Nadere informatie

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst

Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Handreiking administratieve afspraken jeugdhulp Zeeland, bijlage E van de overeenkomst Uitgangspunten vooraf: 1. De administratieve afspraken in deze handreiking gelden voor de gecontracteerde jeugdhulpaanbieders

Nadere informatie

Werkinstructies voor de CQI Reumatoïde Artritis

Werkinstructies voor de CQI Reumatoïde Artritis Werkinstructies voor de 1. De vragenlijst Waarvoor is de bedoeld? De is bedoeld om de ervaren kwaliteit van reumazorg te meten vanuit het perspectief van de patiënt. De vragenlijst kan worden gebruikt

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie

ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling

ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling ROHA handleiding OZIS ketenzorgkoppeling Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1. Wat is OZIS en hoe werkt het?... 3 1.1 Hoe werkt het bevragen van KIS naar HIS nu precies?... 3 1.2 Wat kan er

Nadere informatie

De vragen en antwoorden in dit document zijn ingedeeld in de volgende onderwerpen:

De vragen en antwoorden in dit document zijn ingedeeld in de volgende onderwerpen: Afspraken verwijzing: de FAQ mei 2017 De vragen en antwoorden in dit document zijn ingedeeld in de volgende onderwerpen: Overgang jeugd Van gb-ggz naar g-ggz en vice versa Informatie-uitwisseling Jaargrens

Nadere informatie

( v e r s i e w e r k n e m e r s )

( v e r s i e w e r k n e m e r s ) H andleiding P - services D igitaal ( v e r s i e w e r k n e m e r s ) Wat kunt u in de digitale omgeving van P-services? Als werknemer kunt u in deze beveiligde omgeving alle informatie terugvinden over

Nadere informatie

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden

Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Goedgekeurd kwaliteitsstatuut ggz vrijgevestigden Per 1 januari 2017 zijn alle aanbieders van geneeskundige ggz, dat wil zeggen generalistische basisggz en gespecialiseerde ggz binnen de Zorgverzekeringswet,

Nadere informatie