Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017"

Transcriptie

1 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2. Vacatures 3. Provincies 4. Beroepsklassen 5. Top 5 beroepen 6. Top 5 Intermediairs en top 5 directe werkgevers met de meeste vacatures 7. Werktijden Bronvermelding Contact Bijlagen

2 1. Introductie In het tweede kwartaal van 2017 zijn unieke vacatures online geplaatst. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures, die in dit rapport gepresenteerd worden. Jobfeed heeft in Q vacatureplaatsingen ontdekt, geanalyseerd en gecategoriseerd. Voor dit rapport zijn de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven unieke vacatures over, waarop deze analyses zijn uitgevoerd. Hoogtepunten uit het tweede kwartaal van 2017: De provincie Antwerpen had de meeste online vacatures, de provincie Luxemburg de minste. Verkoop en handel is met een marktaandeel van 13,6% de grootste beroepsklasse. Het marktaandeel van ICT daalt met 1,5% en zakt daarmee van de vierde naar de zesde plaats in de top 10. De top 5 beroepen is gelijk aan die van het eerste kwartaal van dit jaar. Reparatie- en onderhoudsmonteur is in beide kwartalen het meest gevraagde beroep. Randstad was de grootste intermediair in Q2 2017, gevolgd door Adecco. Grootste directe werkgever met de meeste fulltime vacatures was AXA. 13,2% van de online vacatures was voor een functie met onregelmatige werktijden. Van alle vacatures in Q was 88,1% voor een fulltime functie.

3 2. Provincies Ongeveer een op de vijf online vacatures was in het tweede kwartaal van 2017 te vinden in de provincie Antwerpen (marktaandeel: 20,1%). Het marktaandeel steeg met 0,8% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, daarmee noteert de provincie Antwerpen de sterkste groei in marktaandeel. Anders gezegd: het aantal vacatures stijgt in de provincie Antwerpen harder dan gemiddeld. In de provincie Luxemburg waren de minste online vacatures te vinden, het marktaandeel is slechts 1,5%. De meeste online vacatures waren in het tweede kwartaal van 2017 te vinden in het westen van België. Gezamenlijk hebben de provincies Antwerpen, Oost- en West-Vlaanderen een marktaandeel van 55%. Het gezamenlijk marktaandeel van deze drie provincies was in hetzelfde kwartaal vorig jaar nog 54,6%.

4 3. Beroepsklassen Verkoop en handel blijft de beroepsklasse met de meeste online vacatures, gevolgd door Administratie en klantenservice en Productie. Daarmee is de top 3 hetzelfde als die van het tweede kwartaal in 2016 en het eerste kwartaal van dit jaar. Grootste daler in de top 10 is de beroepsklasse ICT, het marktaandeel daalt met 1,5% en daarmee zakt deze beroepsklasse van de vierde naar de zesde plaats. Lange tijd was er meer vraag naar goede ICT ers dan aanbod op de arbeidsmarkt. Die schaarste gold niet of in veel mindere mate voor andere beroepsklassen. Nu de economie weer aantrekt, ontstaan er ook meer vacatures in andere beroepsklassen. Daardoor daalt het marktaandeel ICT-vacatures. Eenzelfde ontwikkeling zien we in Nederland: daar daalde het aandeel ICTvacatures met 1,3% ten opzichte van Q Het aantal vacatures stijgt het snelst in de beroepsklassen Installatie, reparatie en onderhoud, Bouw en Delfstoffenwinning (beiden + 0,6%) en Productie en Vervoer en transport (+0,5%).

5 4. Beroepen De top 5 meest gevraagde beroepen in online vacatures is gelijk aan die van het eerste kwartaal van 2017: reparatie- en onderhoudsmedewerker staat op 1, gevolgd door chauffeur vrachtwagen, medewerker klantenservice, magazine medewerker en accountmanager. Opvallende verschuiving ten opzichte van Q is dat Verkoper in het tweede kwartaal van dit jaar net buiten de top 5 valt (plaats 6), terwijl dit beroep in Q nog op de tweede plaats stond. In het tweede kwartaal van dit jaar kwamen we ook veel vacatures voor vakantiewerk tegen. Omdat deze jobstudenten voor diverse beroepen worden gevraagd en omdat specifiek beschikbaarheid in de zomervakantie werd gevraagd hebben we die vacatures voor deze top 5 buiten beschouwing gelaten.

6 5. Grootste intermediairs en directe werkgevers Intermediairs Grootste intermediair in het tweede kwartaal van 2017 was Randstad. Op de tweede plaats staat Adecco, dat daarmee twee plaatsen stijgt ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2016 (Q2 2016: plaats 4). Accent Jobs daalt een plaats naar de derde plek. De lijst wordt afgesloten door Konvert Interim en Start People (Q resp. plaats 3 en 5). De top 5 grootste intermediairs in Q is daarmee identiek aan de top 5 in het eerste kwartaal van Grootste directe werkgever De grootste werkgever met de meeste fulltime vacatures in Q was AXA. De verzekeraar is opvallend meer gaan werven en stond dit jaar nog niet eerder in de top 5. Tweede in de lijst is Colruyt, gevolgd door Deloitte dat in vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar een plaats zakt. Armonea en Proximus sluiten de top 5 af.

7 6. Werktijden Net als in het eerste kwartaal van dit jaar is het marktaandeel vacatures met onregelmatige werktijden iets gegroeid: 13,2% van de vacatures zijn voor banen met onregelmatige werktijden. Dat is is bijna een procent (0,9%) meer dan in het tweede kwartaal van ,8% van de online vacatures in het tweede kwartaal van 2017 is een vacature met regelmatige werktijden. Ruim 88% van de vacatures is voor een fulltime functie, dat wil zeggen 32 uur of meer. Dat is vergelijkbaar met het tweede kwartaal van 2016, toen was het aandeel vacatures voor een fulltime functie 88,8%.

8 Bronvermelding Alle cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed, de arbeidsmarktanalysetool van Textkernel, die alle online vacatures verzamelt, categoriseert en doorzoekbaar maakt. In het tweede kwartaal van 2017 heeft Jobfeed online-vacatureplaatsingen ontdekt en geanalyseerd. Voor dit rapport zijn de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven unieke vacatures over waarop deze analyses zijn uitgevoerd. Lees meer over Jobfeed als bron voor arbeidsmarktinformatie: Gratis testaccount Jobfeed biedt een actueel én historisch overzicht van alle online vacatures in Nederland en is daarmee een waardevolle informatiebron, analysemiddel en acquisitietool voor werving & selectie, uitzendbureaus, detacheerders, vacaturebanken, mobiliteit- en onderzoeksorganisaties. Vraag een gratis testaccount aan via Pers & publiciteit De infographic en de informatie uit het rapport mag vrij verspreid en gebruikt worden, onder bronvermelding van Jobfeed en met link naar het originele artikel. Voor meer informatie over deze of aanvullende data, bezoek jobfeed.nl/pers of neem contact op met Laura Starreveld, Marketing Manager Benelux bij Textkernel, via telefoon: +31 (0)

9 Contact Jobfeed is een product van Textkernel BV, softwareleverancier van cv-parsing, vacatureparsing en semantische zoek- en matchoplossingen. Heeft u nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen: Laura Starreveld Marketing Manager Benelux starreveld@textkernel.nl Textkernel Nieuwendammerkade 26A AB Amsterdam Telefoon: info@textkernel.nl Meer informatie over Jobfeed Meer informatie over Textkernel

10 Bijlagen Bijlage 1 - Marktaandelen provincies Tabel is gecreëerd op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in Q en Q2 2016, exclusief stages, bijbanen, franchises, freelance en vrijwilligerswerk. Bron: Jobfeed.

11 Bijlage 2 Marktaandelen beroepsklassen Tabel is gecreëerd op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in Q en Q2 2016, exclusief stages, bijbanen, franchises, freelance en vrijwilligerswerk. Bron: Jobfeed.

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2.

Nadere informatie

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in 2016

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in 2016 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in 2016 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2. Vacatures 3. Provincies

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het eerste kwartaal van 2017

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het eerste kwartaal van 2017 Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het eerste kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures 1. Introductie 2. Vacatures 3. Provincies 4. Sectoren 5. Beroepsklassen

Nadere informatie

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel.

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel.

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures 1. INTRODUCTIE 2. VACATURE-AANTALLEN 3. MEEST GEVRAAGDE BEROEPEN

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures 1. Introductie 2. Vacatures 2. Meest gevraagde beroepen 3. Steden

Nadere informatie

De Nederlandse vacaturemarkt in Q2 2015

De Nederlandse vacaturemarkt in Q2 2015 De Nederlandse vacaturemarkt in Q2 2015 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures Introductie Het aantal vacatures in het tweede kwartaal van 2015 is met 26%

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2011.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2011. 3 2011 2011 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2012.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2012. 2 2012 2012 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2012.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2012. 1 2012 2012 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2011.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2011. 4 2011 2011 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE]

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] 4 2010 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2010. Arbeidsmarktrapportage

Nadere informatie

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 2 NIDAP RESEARCH 2018

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 2 NIDAP RESEARCH 2018 NCP Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting NIDAP RESEARCH 018 1. Overzicht rapportage Introductie Voor u ligt de tweede meting van het NIDAP onderzoek naar het gebruik van het en door Nederlandse

Nadere informatie

Jouw rol in een veranderende arbeidsmarkt. Maaike Kooter Intelligence Group

Jouw rol in een veranderende arbeidsmarkt. Maaike Kooter Intelligence Group Jouw rol in een veranderende arbeidsmarkt Maaike Kooter Intelligence Group De komende 120 minuten. Vandaag De arbeidsmarkt in vogelvlucht De badkuip van de arbeidsmarkt Arbeidsmarkt gerichte loopbaanaanpak

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2014.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2014. 2 2014 2014 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q1 De vraag op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2013.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2013. 4 2013 2014 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde

Nadere informatie

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 3 NIDAP RESEARCH 2018

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 3 NIDAP RESEARCH 2018 NCP Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting NIDAP RESEARCH 2018 Overzicht rapportage Conclusies 1. Mate van gebruik NQF s 2. Welke regio s?. Welk type organisaties? 4. Welk type vacatures? 1.

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q4

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q4 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q4 De vraag op de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013 IT Job market report 2013 IT Job Board, Januari 2013 De Nederlandse IT kandidaat Freelance 39% Werkzaam in 85% 15% Man Vrouw 61% Vaste dienst 74% Private sector 26% Publieke sector Top 15 Skills 1 Helpdesk

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q3 De vraag op de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt NIDAP RESEARCH 2017

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt NIDAP RESEARCH 2017 NCP Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt NIDAP RESEARCH 07 . Welke regio s?. Overzicht Introductie Voor u ligt de eerste meting van het NIDAP onderzoek naar het gebruik van het en door Nederlandse

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2014.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2014. 1 2014 2014 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste

Nadere informatie

Sterkste groei vacatures in Zeeland

Sterkste groei vacatures in Zeeland Sterkste groei vacatures in Zeeland Cijfers Adzuna : Gemiddeld aangeboden salaris in vacatures neemt met 4,6% toe. AMSTERDAM De Nederlandse arbeidsmarkt heeft in het eerste kwartaal van 2017 de groei verder

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief NOVEMBER 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief APRIL 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief OKTOBER 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief DECEMBER 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief FEBRUARI 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JANUARI 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q4

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q4 Arbeidsmarktrapportage 2016 Q4 Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2016 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail:

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief SEPTEMBER 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Aantal HR-vacatures bereikt ongekende hoogte

Aantal HR-vacatures bereikt ongekende hoogte Aantal HR-vacatures bereikt ongekende hoogte Strijd om recruiters barst los Na een daling van het aantal vacatures voor HR-professionals in het tweede en derde kwartaal van 2017, is het aantal vacatures

Nadere informatie

Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013

Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013 Hypotheekupdate Q2 2018 Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013 Starters en doorstromers de dupe van krapte op de woningmarkt Utrecht, 28 augustus 2018 In het tweede kwartaal van 2018 zijn er in

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JANUARI 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q1 De vraag op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Eerste

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q2

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q2 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q2 De vraag op de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JUNI 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen juni 2018

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen juni 2018 Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen juni 218 Inhoudsopgave Samenvatting: in één oogopslag 2 1. Economie 3 1.1. De economie groeit verder; de consument geeft meer uit 3 1.2. Minder verleende ontslagvergunningen

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JULI 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q2

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q2 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q2 De vraag op de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief MAART 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief SEPTEMBER 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Sterke krimp hypotheekmarkt in eerste kwartaal van 2019

Sterke krimp hypotheekmarkt in eerste kwartaal van 2019 Hypotheekupdate Q1 2019 Inzichten uit Q1 2019 Sterke krimp hypotheekmarkt in eerste kwartaal van 2019 Hypotheekomzet daalt met bijna 10% ten opzichte van Q1 2018 Utrecht, 16 mei 2019 Het aantal verstrekte

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief OKTOBER 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief OKTOBER 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief NOVEMBER 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Graag het absolute aantal en het groeipercentage in de periode eind mei eind mei 2017.

Graag het absolute aantal en het groeipercentage in de periode eind mei eind mei 2017. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 645 van EMMILY TALPE datum: 13 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Krapte op de arbeidsmarkt - Evolutie per provincie De krapte

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2015 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2015 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2015 Q3 Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2015 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail:

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Limburg JUNI 2018

Arbeidsmarkt Limburg JUNI 2018 Arbeidsmarkt Limburg JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 okt/13 jan/14 apr/14 okt/14 jan/15 apr/15 okt/15 jan/16 apr/16 okt/16 jan/17 apr/17 okt/17 jan/18 apr/18 Werkloosheidsgraad 1,% 9,% 8,% Definitie: aandeel

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Gorinchem

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Gorinchem 15-5-2019 09:43:40 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Gorinchem Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie

NOTARISBAROMETER S LANDBOUWGRONDEN LANDBOUWGRONDEN GEMIDDELDE PRIJZEN EN OPPERVLAKTE IN

NOTARISBAROMETER S LANDBOUWGRONDEN LANDBOUWGRONDEN GEMIDDELDE PRIJZEN EN OPPERVLAKTE IN NOTARISBAROMETER LANDBOUWGRONDEN WWW.NOTARIS.BE S1 2018 Deze Notarisbarometer zoomt in op de gemiddelde prijzen van landbouwgronden in België. Onder landbouwgronden worden de gronden beschouwd waarop gewassen

Nadere informatie

CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt

CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt CBS: Meer werkende vrouwen op de arbeidsmarkt Tussen maart en mei is het aantal mensen met een baan met gemiddeld 6 duizend per maand gestegen. De stijging is volledig aan vrouwen toe te schrijven. Het

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2016 Q3 Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2016 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail:

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Vlaams-Brabant JUNI 2018

Arbeidsmarkt Vlaams-Brabant JUNI 2018 Arbeidsmarkt Vlaams-Brabant JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 Werkloosheidsgraad 9,% 8,% 7,% Definitie: aandeel nietwerkende werkzoekenden in de beroepsbevolking (werkend en werkzoekend) 6,% 5,% regio Werkloosheids

Nadere informatie

Factsheet Mismatch tussen vraag en aanbod kenmerkt arbeidsmarkt

Factsheet Mismatch tussen vraag en aanbod kenmerkt arbeidsmarkt 1 Inhoud Pagina Bronvermelding & Verantwoording 3 Werving - algemeen 4 Werving beeld per sector 5 Werving beeld per functie-familie 6 Werving beeld per functie-familie naar opleidingsniveau 6 Werving beeld

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2015 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2015 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2015 Q1 Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2015 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail:

Nadere informatie

1 jaar UvA Job board

1 jaar UvA Job board *Disclaimer: No rights can be derived from this publication. Reproduction of this publication in whatever form is only permitted with prior consent from the UvA Student Careers Centre of the University

Nadere informatie

De grootste autosite van België

De grootste autosite van België De grootste autosite van België De grootste selectie nieuwe en tweedehandswagens in België Persbericht Brussel, 5 januari 2017 Barometer : de tweedehands automarkt in België Analyse door AutoScout24 Overzicht

Nadere informatie

Stand van HR. De arbeidsmarkt voor HR-professionals

Stand van HR. De arbeidsmarkt voor HR-professionals Stand van HR De arbeidsmarkt voor HR-professionals Ontwikkeling HR-vacatures per kwartaal 2010 2016 De vraag naar HR-professionals in Nederland groeit fors. In het vierde kwartaal van 2016 is er een nieuw

Nadere informatie

Personeelstekorten in Zorg en Welzijn april

Personeelstekorten in Zorg en Welzijn april Factsheet Personeelstekorten in Zorg en Welzijn april 217 Twee keer per jaar publiceert Transvorm regionale arbeidsmarktrapportages; de Onderwijs in Kaart in het voorjaar en de Arbeidsmarkt in Kaart in

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Antwerpen JUNI 2018

Arbeidsmarkt Antwerpen JUNI 2018 Arbeidsmarkt Antwerpen JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 11,% Werkloosheidsgraad 1,% 9,% 8,% Definitie: aandeel nietwerkende werkzoekenden in de beroepsbevolking (werkend en werkzoekend) 7,% 6,% 5,% regio Werkloosheids

Nadere informatie

Arbeidsmarkt West-Vlaanderen JUNI 2018

Arbeidsmarkt West-Vlaanderen JUNI 2018 Arbeidsmarkt West-Vlaanderen JUNI 218 Hoofdstuk Titel 2 jul/13 okt/13 jan/14 apr/14 jul/14 okt/14 jan/15 apr/15 jul/15 okt/15 jan/16 apr/16 jul/16 okt/16 jan/17 apr/17 jul/17 okt/17 jan/18 apr/18 Werkloosheidsgraad

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 11 juni 2015

PERSBERICHT Brussel, 11 juni 2015 PERSBERICHT Brussel, 11 juni 2015 Vacatures in loondienst in België in 2014 In 2014 hadden Belgische ondernemingen 83.010 vacatures en 3.645.420 bezette arbeidsplaatsen volgens de definities van Eurostat.

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Groot Amsterdam

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Groot Amsterdam 14-5-2019 14:10:31 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Groot Amsterdam Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie

FINTREX ANALYSEERT DE MARKT

FINTREX ANALYSEERT DE MARKT FINTREX ANALYSEERT DE MARKT ARBEIDSMARKTANALYSE KLANTCONTACT Q1 + Q2 2017 Bron: CBS / UWV / Jobdigger / CDFD / eigen data 1 INHOUDSOPGAVE TREND ARBEIDSMARKT WERKLOOSHEID PER REGIO AANTAL VACATURES PER

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Amersfoort

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Amersfoort 15-5-2019 09:28:24 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Amersfoort Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie

Tekorten op de ICT-arbeidsmarkt verklaard Door Has Bakker (beleidsadviseur ICT~Office)

Tekorten op de ICT-arbeidsmarkt verklaard Door Has Bakker (beleidsadviseur ICT~Office) Tekorten op de ICT-arbeidsmarkt verklaard Door Has Bakker (beleidsadviseur ICT~Office) ICT~Office voorspelt een groeiend tekort aan hoger opgeleide ICT-professionals voor de komende jaren. Ondanks de economische

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2019 Q1 De vraag op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2019 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Haaglanden

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Haaglanden 15-5-2019 09:41:10 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Haaglanden Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie

Hotsheet Januari - Maart 2013

Hotsheet Januari - Maart 2013 Hotsheet Januari - Maart 2013 StepStone feiten en cijfers StepStone feiten en cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 5.523.763 Aantal bezoeken 1.569.025 Unieke bezoekers 1.079.957 Aantal vacatures 4.125

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief MEI 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q3 De vraag op de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Factsheet arbeidsmarkt ICT

Factsheet arbeidsmarkt ICT Factsheet arbeidsmarkt ICT Werkzoekenden Maart 2016 Groeiende vacaturemarkt in 2016 De ICT-Arbeidsmarkt in 2016 UWV verwacht dat er in de sector Informatie en communicatie in 2016 zo n 5.000 banen bij

Nadere informatie

Hypotheekomzet bereikt recordhoogte ondanks daling verstrekte hypotheken

Hypotheekomzet bereikt recordhoogte ondanks daling verstrekte hypotheken Hypotheekupdate Q4 2018 Inzichten uit Q4 2018 en jaaroverzicht 2018 Hypotheekomzet bereikt recordhoogte ondanks daling verstrekte hypotheken Groei hypotheekmarkt volledig afkomstig van oversluiters Utrecht,

Nadere informatie

Faillissementen: Zomermaand juli telt 616 faillissementen

Faillissementen: Zomermaand juli telt 616 faillissementen Persbericht 1 augustus 2012 gelieve als bron Graydon Belgium te vermelden Graydon Belgium nv contact: Eric Van den Broele Uitbreidingstraat 84-b1 tel : 03 280 88 55 2600 Berchem www.graydon.be Faillissementen:

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Achterhoek

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Achterhoek 14-5-2019 14:16:34 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Achterhoek Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q4

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q4 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q4 De vraag op de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

De arbeidsmarkt van vandaag, morgen en de toekomst

De arbeidsmarkt van vandaag, morgen en de toekomst De arbeidsmarkt van vandaag, morgen en de toekomst Maaike Kooter Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties Kennismaken Maaike Kooter Arbeidsmarkt Training Marketing Employability Hoe arbeidsmarktfit ben

Nadere informatie

Hotsheet Oktober - December 2012

Hotsheet Oktober - December 2012 Hotsheet Oktober - December 2012 StepStone feiten en cijfers StepStone feiten en cijfers Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.841.739 Aantal bezoeken 1.377.466 Unieke bezoekers 948.607 Aantal vacatures 3.597

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in Vlaanderen: een ruimer (arbeidsmarkt)kader. www.vdab.be 0800 30 700

De arbeidsmarkt in Vlaanderen: een ruimer (arbeidsmarkt)kader. www.vdab.be 0800 30 700 De arbeidsmarkt in Vlaanderen: een ruimer (arbeidsmarkt)kader Werkloosheid daalt Evolutie aantal NWWZ in Vlaanderen 250.000 225.000 200.000 175.000 150.000 dec '04 jun '05 dec'05 jun '06 dec '06 Werkaanbod

Nadere informatie

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) Juni 2011

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) Juni 2011 Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) Juni 2011 In deze notitie van het UWV WERKbedrijf worden de actuele ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt kort toegelicht. Vanuit diverse bronnen is

Nadere informatie

NationaleVacaturebank en Tweakers & Computable IT banen. De sterkste combinatie van merken om ICT ers te werven in Nederland

NationaleVacaturebank en Tweakers & Computable IT banen. De sterkste combinatie van merken om ICT ers te werven in Nederland NationaleVacaturebank en Tweakers & Computable IT banen De sterkste combinatie van merken om ICT ers te werven in Nederland Het grootste bereik onder ICT ers Krapte op de ICT markt ICT ers zijn belangrijk

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie FoodValley

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie FoodValley 14-5-2019 14:40:01 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie FoodValley Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie

Recordhoogte gemiddelde hypotheeksom door gespannen woningmarkt

Recordhoogte gemiddelde hypotheeksom door gespannen woningmarkt Hypotheekupdate Q3 2017 Recordhoogte gemiddelde hypotheeksom door gespannen woningmarkt Forse daling in aantal hypotheken voor starters De gemiddelde hypotheeksom is nog nooit zo hoog geweest als in het

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Zuid-Holland Centraal

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Zuid-Holland Centraal 15-5-2019 09:35:48 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Zuid-Holland Centraal Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rivierenland

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rivierenland 14-5-2019 17:45:42 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Rivierenland Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief FEBRUARI 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief nieuwe stijl In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod De maandelijkse nieuwsbrief

Nadere informatie

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld

Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Persbericht Yacht, 23 februari 2010 Aantal financials dat actief een andere functie zoekt bijna verdubbeld Trends en ontwikkelingen op de financiële arbeidsmarkt Door: mr.drs. E. Kolthof, Yacht, Competence

Nadere informatie

CBS: Lichte toename werkenden, minder werklozen

CBS: Lichte toename werkenden, minder werklozen CBS: Lichte toename werkenden, minder werklozen Het aantal mensen met werk is in de periode februari-april met gemiddeld 2 duizend per maand toegenomen. Vooral jongeren en 45-plussers gingen aan de slag.

Nadere informatie

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen november 2017

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen november 2017 Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen november 217 Inhoudsopgave Samenvatting: in één oogopslag 2 1. Economie 3 1.1. De economie groeit verder 3 1.2. Minder verleende ontslagvergunningen 4 1.3. Aantal uitzenduren

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant 14-5-2019 15:21:47 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie West-Brabant Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie

Sourcing & Technologie. Gerard Mulder, Commercieel directeur, mulder@textkernel.nl, 06-26064090

Sourcing & Technologie. Gerard Mulder, Commercieel directeur, mulder@textkernel.nl, 06-26064090 Sourcing & Technologie Gerard Mulder, Commercieel directeur, mulder@textkernel.nl, 06-26064090 Textkernel introductie Agenda Wat is sourcing? Hoe kan Textkernel technologie sourcing ondersteunen? Demo

Nadere informatie

Nieuwsflits Arbeidsmarkt Februari 2019

Nieuwsflits Arbeidsmarkt Februari 2019 Nieuwsflits Arbeidsmarkt Februari 019 Inhoudsopgave 857639 WW-uitkeringen Statistische bijlage Toelichting WW xx xx xx Colofon De Nieuwsflits Arbeidsmarkt geeft maandelijks de feiten van de arbeidsmarkt

Nadere informatie

NOVEMBER 2014 BAROMETER

NOVEMBER 2014 BAROMETER NOVEMBER 2014 BAROMETER In deze nieuwe editie van de barometer staan we stil bij de Census 2011 die afgelopen maand werd gepubliceerd door Statistics Belgium, onderdeel van de FOD Economie. We vertalen

Nadere informatie

De arbeidsmarkt in april 2015

De arbeidsmarkt in april 2015 De arbeidsmarkt in april 2015 Datum: 12 mei 2015 Van: Stad Antwerpen Ondernemen & stadsmarketing Business en innovatie Betreft: Arbeidsmarktfiche april 2015 In deze arbeidsmarktfiche zien we 1. dat Antwerpen

Nadere informatie

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Drenthe

Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Drenthe 15-5-2019 08:36:43 Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie Drenthe Tabel 1: Stand WW-uitkeringen Stand WW mutatie tov vorige mnd mutatie tov vorig jaar Apr 2019 % Mrt 2019 % Apr 2018 % Nederland

Nadere informatie