Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in 2016"

Transcriptie

1 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in 2016 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2. Vacatures 3. Provincies 4. Beroepsklassen 5. Top 5 beroepen 6. Top 5 jobsites 7. Intermediairs met de meeste vacatures 8. Top 5 directe werkgevers 9. Werktijden 10. Bronvermelding Bijlagen

2 1. Introductie Het aantal online vacatures in 2016 toont een stijging van 14,7% ten opzichte van Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures, die in dit rapport gepresenteerd worden. Jobfeed heeft in 2016 bijna 3 miljoen vacatureplaatsingen ontdekt, geanalyseerd en gecategoriseerd. Voor dit rapport zijn de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven unieke vacatures over, waarop deze analyses zijn uitgevoerd. Hoogtepunten uit 2016: West-Vlaanderen is met een stijging van 0,7% marktaandeel ten opzichte van 2015 de grootste stijger. De beroepsklasse Bouw & Delfstoffenwinning is de grootste stijger met + 0,9% marktaandeel. De beroepsklasse ICT staat op de vierde plaats in de top 10, ondanks een daling van - 0,8% marktaandeel. Administratief medewerker was ook in 2016 het meest gevraagde beroep in vacatures. Vdab.be voert de top 5 jobsites aan. Grootste intermediair in 2016 was Randstad, grootste directe werkgever Armonea. In 2016 waren er iets meer online vacatures voor banen met onregelmatige werktijden, het marktaandeel steeg met + 0,4%.

3 2. Vacatures Het aantal unieke vacatures is in 2016 met 14,7% gestegen ten opzichte van Onderstaande grafiek toont het aantal vacatures per maand, in 2015 en Hierin kunnen we goed zien dat het aantal vacatures in de meeste maanden in 2016 hoger ligt dan in In beide jaren zien we een (lichte) dip in het aantal vacatures in april. Het grootste verschil tussen 2015 en 2016 zit in het vierde kwartaal: in 2016 waren er in Q4 beduidend meer online vacatures, dan in hetzelfde kwartaal in 2015.

4 3. Provincies De provincie Antwerpen is met een marktaandeel van 19,6% de nummer 1 in online vacatures in Grootste stijger ten opzichte van 2015 is de provincie West-Vlaanderen, met + 0,7% marktaandeel. De provincies Antwerpen, Oost- en West- Vlaanderen vertegenwoordigen bij elkaar opgeteld meer dan de helft van het marktaandeel in online vacatures, namelijk 54,9%. Het absolute aantal vacatures steeg in Brussel minder hard dan gemiddeld en daarmee verliest de hoofdstedelijke regio het meeste marktaandeel. In absolute aantallen is het aantal online vacatures afgelopen jaar in alle provincies gestegen. Stijging/daling marktaandeel t.o.v. 2015

5 4. Beroepsklassen De grootste beroepsklasse in 2016 was Verkoop en handel, met een marktaandeel van 14,3%, gevolgd door Administratie & Klantenservice en Productie (resp. marktaandelen van 11,5% en 9,1%). Grootste stijger en daler Grootste stijger in marktaandeel is Bouw & delfstoffenwinning met + 0,9%. De grootste daler in marktaandeel vinden we op plek 4: ICT met een daling van 0,8% ten opzichte van Het marktaandeel in 2016 is 7,5%. Hiermee zien we een parallel met Nederland: ook daar was ICT de grootste daler in marktaandeel (- 1,4% marktaandeel t.o.v. 2015). In Nederland is ICT de grootste beroepsklasse met een marktaandeel van 11,7%. Opvallend is dat zes beroepsklassen in de top 10 een lichte daling vertonen in marktaandeel. In absolute aantallen echter, stijgt de hele top 10. De meest forse stijgingen in absolute aantallen bevinden zich buiten de top 10.

6 5. Top 5 beroepen Administratief medewerker is, net als in 2015, het meest gevraagde beroep in Reparatie- en onderhoudsmonteur stijgt één plaats, naar de tweede plek. Op plaats 3 staat Medewerker klantenservice, dat in Nederland op de eerste plek in de top 5 beroepen staat. Vrachtwagenchauffeur is in vergelijking met 2015 een plek gestegen en staat in 2016 op de vierde plek. De top 5 wordt afgesloten door de nummer 2 van vorig jaar: Verkoper staat in 2016 op de vijfde plaats.

7 6. Top 5 jobsites Vdab.be was in 2016 de grootste jobsite van België, gevolgd door streekpersoneel.be. Streekpersoneel.be is in 2016 enorm gegroeid: stond de jobsite in 2015 nog op de vijfde plek, in 2016 groeide het marktaandeel met maar liefste 10,5% waardoor de site op de tweede plaats in de top 5 eindigt. Regiojobs.be stond in 2015 nog op de tweede plaats, maar groeide in 2016 minder hard dan andere jobsites en eindigt in 2016 op een vijfde plaats.

8 7. Intermediairs met de meeste vacatures Randstad is in 2016 de grootste intermediair in België. Ook in Nederland staat deze intermediair op de eerste plaats. Daarmee blijft Randstad op dezelfde positie als in Accent Jobs stijgt in 2016 naar een tweede plaats, en Konvert Interim stijgt van plaats 4 in 2015 naar de derde plek in Adecco daalt van een tweede plaats in 2015 naar plaats 4 in Start People sluit de top 5 af.

9 8. Top 5 directe werkgevers De top 5 directe werkgevers wordt in 2016 aangevoerd door Armonea. Colruyt, de nummer 1 in 2015, zakt daarmee naar een tweede plaats. Deloitte en Delhaize wisselen van plaats: Deloitte vinden we in 2016 op de derde plaats, Delhaize op de vierde plaats. Nieuwkomer Engie sluit de top 5 af. Opvallend is dat in deze top 5 twee supermarkten voor komen (#2 Colruyt en #4 Delhaize). In 2016 hadden intermediairs een iets groter marktaandeel in online vacatures. Het marktaandeel online vacatures bij directe werkgevers daalt met - 1,6% in 2016.

10 9. Werktijden De marktaandelen van vacatures met regelmatige en onregelmatige werktijden verschuiven weliswaar iets in 2016, maar niet veel. Was het marktaandeel van vacatures met regelmatige werktijden in 2015 nog 87,8%, in 2016 daalt dat tot 87,4%. Dit betekent dat het marktaandeel van vacatures met onregelmatige werktijden in 2016 met 0,4% is toegenomen.

11 10. Bronvermelding Alle cijfers zijn afkomstig uit Jobfeed, de arbeidsmarktanalysetool van Textkernel, die alle online vacatures verzamelt, categoriseert en doorzoekbaar maakt. In 2016 heeft Jobfeed ruim 2,8 miljoen online-vacatureplaatsingen ontdekt en geanalyseerd. Voor dit rapport zijn de vacatures voor stages, bijbanen, vrijwilligerswerk, freelance en franchises weggelaten. Na ontdubbeling bleven unieke vacatures over waarop deze analyses zijn uitgevoerd. Lees meer over Jobfeed als bron voor arbeidsmarktinformatie: Gratis testaccount Jobfeed biedt een actueel én historisch overzicht van alle online vacatures in Nederland en is daarmee een waardevolle informatiebron, analysemiddel en acquisitietool voor werving & selectie, uitzendbureaus, detacheerders, vacaturebanken, mobiliteit- en onderzoeksorganisaties. Vraag een gratis testaccount aan via Pers & publiciteit De infographic en de informatie uit het rapport mag vrij verspreid en gebruikt worden, onder bronvermelding van Jobfeed en met link naar het originele artikel. Voor meer informatie over deze of aanvullende data, bezoek jobfeed.nl/pers of neem contact op met Laura Starreveld, Marketing Manager Benelux bij Textkernel, via telefoon:

12 Contact Jobfeed is een product van Textkernel BV, softwareleverancier van cv parsing, vacatureparsing en semantische zoek- en matchoplossingen. Heeft u nog vragen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen: Laura Starreveld Marketing Manager Benelux starreveld@textkernel.nl Textkernel Nieuwendammerkade 26A AB Amsterdam Telefoon: info@textkernel.nl Meer informatie over Jobfeed Meer informatie over Textkernel

13 Bijlagen Bijlage 1 marktaandelen vacatures per provincie Tabel is gecreëerd op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in 2016, exclusief stages, bijbanen, franchises, freelance en vrijwilligerswerk. Vacatures die niet konden worden toegewezen aan een beroepsklasse vallen in de categorie overig en zijn weggelaten uit deze lijst. Bron: Jobfeed.

14 Bijlage 2 Marktaandelen beroepsklassen Tabel is gecreëerd op basis van het aantal unieke vacatures geplaatst in 2016, exclusief stages, bijbanen, franchises, freelance en vrijwilligerswerk. Vacatures die niet konden worden toegewezen aan een beroepsklasse vallen in de categorie overig en zijn weggelaten uit deze lijst. Bron: Jobfeed.

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2.

Nadere informatie

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017

Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Overzicht van de Belgische online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, Textkernel s Big Data tool voor online vacatures. 1. Introductie 2.

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures 1. Introductie 2. Vacatures 3. Provincies 4. Sectoren 5. Beroepsklassen

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het eerste kwartaal van 2017

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het eerste kwartaal van 2017 Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het eerste kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel Inhoudsopgave

Nadere informatie

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel.

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het derde kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel.

Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt in het tweede kwartaal van 2017 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor online vacatures van Textkernel. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures 1. INTRODUCTIE 2. VACATURE-AANTALLEN 3. MEEST GEVRAAGDE BEROEPEN

Nadere informatie

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt

Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Overzicht van de Nederlandse online vacaturemarkt Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures 1. Introductie 2. Vacatures 2. Meest gevraagde beroepen 3. Steden

Nadere informatie

De Nederlandse vacaturemarkt in Q2 2015

De Nederlandse vacaturemarkt in Q2 2015 De Nederlandse vacaturemarkt in Q2 2015 Deze studie is gebaseerd op statistieken uit Jobfeed, de Big Data tool voor vacatures Introductie Het aantal vacatures in het tweede kwartaal van 2015 is met 26%

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2011.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2011. 3 2011 2011 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE]

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] 4 2010 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2010. Arbeidsmarktrapportage

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2012.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2012. 2 2012 2012 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2011.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2011. 4 2011 2011 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2012.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2012. 1 2012 2012 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste

Nadere informatie

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 2 NIDAP RESEARCH 2018

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 2 NIDAP RESEARCH 2018 NCP Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting NIDAP RESEARCH 018 1. Overzicht rapportage Introductie Voor u ligt de tweede meting van het NIDAP onderzoek naar het gebruik van het en door Nederlandse

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief AUGUSTUS 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief MEI 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief FEBRUARI 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JANUARI 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 3 NIDAP RESEARCH 2018

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting 3 NIDAP RESEARCH 2018 NCP Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt Meting NIDAP RESEARCH 2018 Overzicht rapportage Conclusies 1. Mate van gebruik NQF s 2. Welke regio s?. Welk type organisaties? 4. Welk type vacatures? 1.

Nadere informatie

De grootste autosite van België

De grootste autosite van België De grootste autosite van België De grootste selectie nieuwe en tweedehandswagens in België Persbericht Brussel, 5 januari 2017 Barometer : de tweedehands automarkt in België Analyse door AutoScout24 Overzicht

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q1 De vraag op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JANUARI 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief NOVEMBER 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q4

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q4 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q4 De vraag op de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 11 juni 2015

PERSBERICHT Brussel, 11 juni 2015 PERSBERICHT Brussel, 11 juni 2015 Vacatures in loondienst in België in 2014 In 2014 hadden Belgische ondernemingen 83.010 vacatures en 3.645.420 bezette arbeidsplaatsen volgens de definities van Eurostat.

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief APRIL 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief MAART 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief SEPTEMBER 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief DECEMBER 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief NOVEMBER 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief OKTOBER 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief SEPTEMBER 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2013.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2013. 4 2013 2014 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JUNI 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief FEBRUARI 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief nieuwe stijl In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod De maandelijkse nieuwsbrief

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief AUGUSTUS 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief OKTOBER 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JULI 2010 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief DECEMBER 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013

Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013 Hypotheekupdate Q2 2018 Laagste groei verstrekte hypotheken sinds 2013 Starters en doorstromers de dupe van krapte op de woningmarkt Utrecht, 28 augustus 2018 In het tweede kwartaal van 2018 zijn er in

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief OKTOBER 2011 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand

Nadere informatie

Aantal HR-vacatures bereikt ongekende hoogte

Aantal HR-vacatures bereikt ongekende hoogte Aantal HR-vacatures bereikt ongekende hoogte Strijd om recruiters barst los Na een daling van het aantal vacatures voor HR-professionals in het tweede en derde kwartaal van 2017, is het aantal vacatures

Nadere informatie

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt NIDAP RESEARCH 2017

NCP NLQF. Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt NIDAP RESEARCH 2017 NCP Het gebruik van het NQLF op de arbeidsmarkt NIDAP RESEARCH 07 . Welke regio s?. Overzicht Introductie Voor u ligt de eerste meting van het NIDAP onderzoek naar het gebruik van het en door Nederlandse

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2014.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede kwartaal van 2014. 2 2014 2014 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het tweede

Nadere informatie

Sterkste groei vacatures in Zeeland

Sterkste groei vacatures in Zeeland Sterkste groei vacatures in Zeeland Cijfers Adzuna : Gemiddeld aangeboden salaris in vacatures neemt met 4,6% toe. AMSTERDAM De Nederlandse arbeidsmarkt heeft in het eerste kwartaal van 2017 de groei verder

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q1 De vraag op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Eerste

Nadere informatie

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2014.

[ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste kwartaal van 2014. 1 2014 2014 Matchcare BV Afdeling Analyse en Arbeidsmarktinformatie Dit werk is auteursrechtelijk beschermd [ARBEIDSMARKTRAPPORTAGE] Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het eerste

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q2

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q2 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q2 De vraag op de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

NOVEMBER 2014 BAROMETER

NOVEMBER 2014 BAROMETER NOVEMBER 2014 BAROMETER In deze nieuwe editie van de barometer staan we stil bij de Census 2011 die afgelopen maand werd gepubliceerd door Statistics Belgium, onderdeel van de FOD Economie. We vertalen

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q4

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q4 Arbeidsmarktrapportage 2016 Q4 Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het vierde kwartaal van 2016 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail:

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2017 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2017 Q3 De vraag op de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2017 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Faillissementen: Zomermaand juli telt 616 faillissementen

Faillissementen: Zomermaand juli telt 616 faillissementen Persbericht 1 augustus 2012 gelieve als bron Graydon Belgium te vermelden Graydon Belgium nv contact: Eric Van den Broele Uitbreidingstraat 84-b1 tel : 03 280 88 55 2600 Berchem www.graydon.be Faillissementen:

Nadere informatie

STUDIE Faillissementen 1 december Maand november sluit af met stijging van 3,69% In Brussel een stijging van 25,17%.

STUDIE Faillissementen 1 december Maand november sluit af met stijging van 3,69% In Brussel een stijging van 25,17%. STUDIE Faillissementen 1 december 2016 Maand november sluit af met stijging van 3,69% In Brussel een stijging van 25,17%. 1 september 2016 2 Overname en gebruik van dit onderzoek wordt aangemoedigd bronvermelding

Nadere informatie

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013

IT Job market report. IT Job Board, Januari 2013 IT Job market report 2013 IT Job Board, Januari 2013 De Nederlandse IT kandidaat Freelance 39% Werkzaam in 85% 15% Man Vrouw 61% Vaste dienst 74% Private sector 26% Publieke sector Top 15 Skills 1 Helpdesk

Nadere informatie

Arbeidsmarktbarometer Onderwijs

Arbeidsmarktbarometer Onderwijs Arbeidsmarktbarometer Onderwijs Basisonderwijs en secundair onderwijs December 29 VLAAMS MINISTERIE VAN ONDERWIJS EN VORMING AGENTSCHAP VOOR ONDERWIJSDIENSTEN (AgODi) Arbeidsmarktbarometer Onderwijs december

Nadere informatie

NOTARISBAROMETER 2018

NOTARISBAROMETER 2018 NOTARISBAROMETER 2018 1 Perscommuniqué - Brussel, 22 januari 2019 Embargo tot 22.01.2019, 10u. Gemiddelde prijs voor een woonhuis met bijna 5 procent gestegen In 2018 is de prijs voor een woonhuis in België

Nadere informatie

STUDIE Faillissementen 2 november 2016 Opnieuw forse stijging in oktober

STUDIE Faillissementen 2 november 2016 Opnieuw forse stijging in oktober STUDIE Faillissementen 2 november 2016 Opnieuw forse stijging in oktober 1 september 2016 2 Overname en gebruik van dit onderzoek wordt aangemoedigd bronvermelding Graydon Belgium. Deze brochure is louter

Nadere informatie

1 jaar UvA Job board

1 jaar UvA Job board *Disclaimer: No rights can be derived from this publication. Reproduction of this publication in whatever form is only permitted with prior consent from the UvA Student Careers Centre of the University

Nadere informatie

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen juni 2018

Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen juni 2018 Duiding Arbeidsmarktontwikkelingen juni 218 Inhoudsopgave Samenvatting: in één oogopslag 2 1. Economie 3 1.1. De economie groeit verder; de consument geeft meer uit 3 1.2. Minder verleende ontslagvergunningen

Nadere informatie

Hypotheekomzet bereikt recordhoogte ondanks daling verstrekte hypotheken

Hypotheekomzet bereikt recordhoogte ondanks daling verstrekte hypotheken Hypotheekupdate Q4 2018 Inzichten uit Q4 2018 en jaaroverzicht 2018 Hypotheekomzet bereikt recordhoogte ondanks daling verstrekte hypotheken Groei hypotheekmarkt volledig afkomstig van oversluiters Utrecht,

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2016 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2016 Q3 Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2016 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail:

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief MEI 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q2

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q2 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q2 De vraag op de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

FEBRUARI 2016 BAROMETER

FEBRUARI 2016 BAROMETER FEBRUARI 2016 BAROMETER Deze nieuwe editie van de barometer geeft een overzicht van de werkloosheidscijfers en vacaturecijfers in 2015, aangevuld met enkele indicatoren met betrekking tot de economische

Nadere informatie

De 80 belangrijkste flexleveranciers en uitzendbureaus

De 80 belangrijkste flexleveranciers en uitzendbureaus Onderwerp: Harvey Nash Publicatie: www.consultancy.nl Datum: 22 juni 2015 De 80 belangrijkste flexleveranciers en uitzendbureaus 22 juni 2015 Consultancy.nl De grootste flexleveranciers en uitzendbureaus

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q1

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q1 Arbeidsmarktrapportage 2019 Q1 De vraag op de arbeidsmarkt in het eerste kwartaal van 2019 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

De inflatie zakte in juni nog tot 1,5 punten. De daaropvolgende maanden steeg de inflatie tot 2,0 in augustus (Bron: NBB).

De inflatie zakte in juni nog tot 1,5 punten. De daaropvolgende maanden steeg de inflatie tot 2,0 in augustus (Bron: NBB). NOTARISBAROMETER VASTGOED WWW.NOTARIS.BE T3 2017 Barometer 34 MACRO-ECONOMISCH Het consumentenvertrouwen trekt sinds juli terug aan, de indicator stijgt van -2 in juni naar 2 in juli en bereikte hiermee

Nadere informatie

SVR PROJECTIES VAN DE BEVOLKING EN DE HUISHOUDENS VOOR VLAAMSE STEDEN EN GEMEENTEN

SVR PROJECTIES VAN DE BEVOLKING EN DE HUISHOUDENS VOOR VLAAMSE STEDEN EN GEMEENTEN SVR PROJECTIES VAN DE BEVOLKING EN DE HUISHOUDENS VOOR VLAAMSE STEDEN EN GEMEENTEN 2015-2030 Doel van de presentatie 1. Voorstellen van de eerste resultaten uit de bevolkingsprojecties voor Vlaamse steden

Nadere informatie

... Graydon studie. Faillissementen. Januari februari 2018

... Graydon studie. Faillissementen. Januari februari 2018 Graydon studie Faillissementen Januari 2018 1 februari 2018 Graydon Studie Barometer Faillissementen 2018 Overname en gebruik van dit onderzoek wordt aangemoedigd bronvermelding Graydon Belgium. Deze brochure

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q3 De vraag op de arbeidsmarkt in het derde kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Arbeidsmarkt Onderwijs

Arbeidsmarkt Onderwijs Nieuwsbrief JUNI 2012 Arbeidsmarkt Onderwijs Inleiding In dit nummer 1 Inleiding 1 Vlaanderen - Vraag 3 Vlaanderen - Aanbod 5 Brussel - Vraag 6 Brussel - Aanbod Elke maand schetsen we u aan de hand van

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q4

Arbeidsmarktrapportage 2018 Q4 Arbeidsmarktrapportage 2018 Q4 De vraag op de arbeidsmarkt in het vierde kwartaal van 2018 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Leidenincijfers Beleidsonderzoek draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming

Leidenincijfers Beleidsonderzoek draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming Leidenincijfers Beleidsonderzoek draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming - Internationalisering Leidse regio www.leidenincijfers.nl BELEIDSONDERZOEK 071-516 5123 I info@leidenincijfers.nl

Nadere informatie

Arbeidsmarktbarometer Onderwijs

Arbeidsmarktbarometer Onderwijs Arbeidsmarktbarometer Onderwijs Basisonderwijs en secundair onderwijs Oktober 21 VLAAMS MINISTERIE VAN ONDERWIJS EN VORMING AGENTSCHAP VOOR ONDERWIJSDIENSTEN (AgODi) Inhoudstafel INHOUD Inleiding 3 Hoofdstuk

Nadere informatie

2.2. EUROPESE UNIE Droogte remt groei melkaanvoer af. Melkaanvoer per lidstaat (kalenderjaren) (1.000 ton) % 18/17

2.2. EUROPESE UNIE Droogte remt groei melkaanvoer af. Melkaanvoer per lidstaat (kalenderjaren) (1.000 ton) % 18/17 2.2. EUROPESE UNIE 2.2.1. Droogte remt groei melkaanvoer af Melkaanvoer per lidstaat (kalenderjaren) (1.000 ton) 2005 2015 2017 2018 % 18/17 België 3 022 3 988 4 025 4 190 4,1 Denemarken 4 451 5 278 5

Nadere informatie

STUDIE. Faillissementen. Maanden juli en augustus

STUDIE. Faillissementen. Maanden juli en augustus STUDIE Faillissementen Maanden juli en augustus 4 september 2017 Overname en gebruik van dit onderzoek wordt aangemoedigd bronvermelding Graydon Belgium. Deze brochure is louter ter informatie opgesteld.

Nadere informatie

Sterke krimp hypotheekmarkt in eerste kwartaal van 2019

Sterke krimp hypotheekmarkt in eerste kwartaal van 2019 Hypotheekupdate Q1 2019 Inzichten uit Q1 2019 Sterke krimp hypotheekmarkt in eerste kwartaal van 2019 Hypotheekomzet daalt met bijna 10% ten opzichte van Q1 2018 Utrecht, 16 mei 2019 Het aantal verstrekte

Nadere informatie

Hoog aantal vastgoedtransacties in het afgelopen trimester. De vastgoedmarkt herpakt zich na een relatief rustige maand maart

Hoog aantal vastgoedtransacties in het afgelopen trimester. De vastgoedmarkt herpakt zich na een relatief rustige maand maart I. Vastgoedactiviteit in België Hoog aantal vastgoedtransacties in het afgelopen trimester De vastgoedmarkt herpakt zich na een relatief rustige maand maart In het 2de trimester van 2013 waren er in ons

Nadere informatie

Allochtonen op de arbeidsmarkt 2009-2010

Allochtonen op de arbeidsmarkt 2009-2010 FORUM Maart Monitor Allochtonen op de arbeidsmarkt 9-8e monitor: effecten van de economische crisis In steeg de totale werkloosheid in Nederland met % naar 26 duizend personen. Het werkloosheidspercentage

Nadere informatie

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015

Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Leenonderzoek Verbouwingen De cijfers 2016 vs 2015 Geldshop, onafhankelijk adviseur en bemiddelaar in consumptief krediet, heeft een grootschalig onderzoek gedaan naar leningaanvragen voor het leendoel

Nadere informatie

Personeelstekorten in Zorg en Welzijn april

Personeelstekorten in Zorg en Welzijn april Factsheet Personeelstekorten in Zorg en Welzijn april 217 Twee keer per jaar publiceert Transvorm regionale arbeidsmarktrapportages; de Onderwijs in Kaart in het voorjaar en de Arbeidsmarkt in Kaart in

Nadere informatie

NOTARISBAROMETER S LANDBOUWGRONDEN LANDBOUWGRONDEN GEMIDDELDE PRIJZEN EN OPPERVLAKTE IN

NOTARISBAROMETER S LANDBOUWGRONDEN LANDBOUWGRONDEN GEMIDDELDE PRIJZEN EN OPPERVLAKTE IN NOTARISBAROMETER LANDBOUWGRONDEN WWW.NOTARIS.BE S1 2018 Deze Notarisbarometer zoomt in op de gemiddelde prijzen van landbouwgronden in België. Onder landbouwgronden worden de gronden beschouwd waarop gewassen

Nadere informatie

Arbeidsmarktbarometer 2012 Basisonderwijs en Secundair onderwijs

Arbeidsmarktbarometer 2012 Basisonderwijs en Secundair onderwijs Arbeidsmarktbarometer 2012 Basisonderwijs en Secundair onderwijs Vlaams ministerie van Onderwijs & Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel http://www.ond.vlaanderen.be/wegwijs/agodi

Nadere informatie

Monitor 2016Q4 15 Pag. MONITOR FLEXI-JOBS

Monitor 2016Q4 15 Pag. MONITOR FLEXI-JOBS Monitor 2016Q4 15 Pag. MONITOR FLEXI-JOBS 1 Flexi-jobs: Synthese Tabel 1: Aantal en aandeel flexi-arbeid -2016Q4- Aantal Aandeel Werkgevers 5 223 21,4% Arbeidsplaatsen tijdens kwartaal 1 16 831 9,4% Voltijdsequivalenten

Nadere informatie

Arbeidsmarktbarometer 2011 Basisonderwijs en Secundair onderwijs

Arbeidsmarktbarometer 2011 Basisonderwijs en Secundair onderwijs Arbeidsmarktbarometer 2011 Basisonderwijs en Secundair onderwijs Vlaams ministerie van Onderwijs & Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) Koning Albert II-laan 15, 1210 Brussel http://www.ond.vlaanderen.be/wegwijs/agodi

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q2

Arbeidsmarktrapportage 2019 Q2 Arbeidsmarktrapportage 2019 Q2 De vraag op de arbeidsmarkt in het tweede kwartaal van 2019 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail: rijk.rijkse@matchcare.nl Website:

Nadere informatie

Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012. Een analyse van fans, interactie en demografie

Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012. Een analyse van fans, interactie en demografie Facebook in Nederland Analyse Augustus 2012 Een analyse van fans, interactie en demografie Inleiding Met 952 miljoen actieve gebruikers is Facebook het grootste sociale netwerk ter wereld. In Nederland

Nadere informatie

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) April 2014

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) April 2014 Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) April 214 In deze notitie van UWV WERKbedrijf, die tweemaandelijks verschijnt, worden de actuele ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt kort toegelicht.

Nadere informatie

Factsheet Open Teelten Bloembollen 2016

Factsheet Open Teelten Bloembollen 2016 Factsheet Open Teelten Bloembollen 2016 Ontwikkelingen in de sector op basis van de administratie van Colland Arbeidsmarkt in 2015 Colland Bestuursbureau, 1 december 2016 1610-0864 Pagina 2 33 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Arbeidsmarktrapportage 2015 Q3

Arbeidsmarktrapportage 2015 Q3 Arbeidsmarktrapportage 2015 Q3 Trends en inzichten in de vraagzijde van de arbeidsmarkt over het derde kwartaal van 2015 Matchcare Edisonbaan 14E Postbus 732 3430 AS NIEUWEGEIN Tel: 030-6029400 E-mail:

Nadere informatie

I. Analyse van de resultaten van fase 1

I. Analyse van de resultaten van fase 1 Analyse van de resultaten voor de toepassing van de referentiebedragen: Berekening 2013 Gegevens 2010 Methode 2009 Deze vijfde toepassing van de referentiebedragen had betrekking op 118 voor een totaal

Nadere informatie

in het kort OFED Arbeidsmarktmonitor elektrotechnische detailhandel 2013

in het kort OFED Arbeidsmarktmonitor elektrotechnische detailhandel 2013 in het kort OFED Arbeidsmarktmonitor elektrotechnische detailhandel 2013 OFED Arbeidsmarktmonitor elektrotechnische detailhandel 2013 in het kort 2 Mei 2013 Onderzoek en rapportage a-advies In opdracht

Nadere informatie

Wijnimport Nederland naar regio

Wijnimport Nederland naar regio DO RESEARCH Wijnimport Nederland naar regio Sterke opmars wijn uit Chili Jeroen den Ouden 1-10-2011 Inleiding en inhoudsopgave Pagina I De invoer van wijn in Nederland 1 II De invoer van wijn naar herkomst

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal

Graydon Kwartaalmonitor. Kwartaal Graydon kwartaal monitor Kwartaal 3 216 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Overzicht per branche 6 Vergelijking Q1-216, Q2 216 en Starters per branche 7 Opheffingen per branche 8 Faillissementen per branche

Nadere informatie

... Graydon studie. Faillissementen. oktober 2017

... Graydon studie. Faillissementen. oktober 2017 Graydon studie Faillissementen oktober 2017 3 november 2017 Overname en gebruik van dit onderzoek wordt aangemoedigd bronvermelding Graydon Belgium. Deze brochure is louter ter informatie opgesteld. De

Nadere informatie

Kwartaalmonitor detacheringsbranche Rapportage Q4 2016

Kwartaalmonitor detacheringsbranche Rapportage Q4 2016 www.pwc.nl Kwartaalmonitor detacheringsbranche Rapportage Q4 2016 29 maart 2017 Beste deelnemer, Bijgaand ontvangt u de "Kwartaalmonitor voor de Detacheringsbranche". De monitor ziet toe op het vierde

Nadere informatie

KWARTAALMONITOR JULI 2014. Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland

KWARTAALMONITOR JULI 2014. Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland KWARTAALMONITOR JULI 2014 Omzetontwikkeling van freelancers en flexwerkers in Nederland Inhoud 4 MEER JONGEREN FREELANCEN 5 OMZET FREELANCERS STIJGT 6 OMZET HAAGSE FREELANCER BLIJFT ACHTER OP REST VAN

Nadere informatie

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) Februari De ontwikkeling van de werkloosheid algemeen

Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) Februari De ontwikkeling van de werkloosheid algemeen Barometer Arbeidsmarkt Regio Achterhoek (BARA) Februari 2013 In deze notitie van het UWV WERKbedrijf, die tweemaandelijks verschijnt, worden de actuele ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt kort

Nadere informatie