B O U W K R A N T F E B R U A R I S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "B O U W K R A N T F E B R U A R I 2 0 1 2 S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N"

Transcriptie

1 8 B O U W K R A N T F E B R U A R I S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N Lida Maas (directeur-bestuurder Huize Het Oosten) en Dick Ticheler (uitvoerder van Van Norel) Eind vorig jaar vierden we dat het hoogste punt van de bouw was bereikt, we dronken pannenbier en hesen de vlag! Inmiddels zijn we ruim 2 maanden verder. In de planning van de Jan Lievens staan nu zaken als het betegelen van badkamers, plaatsen van keukens, leggen van de vloeren in algemene ruimtes en het plaatsen van de liften. In de Judith Leyster wordt de komende weken de gevel afgewerkt, het stucwerk, de kozijnen en de deuren. Het is heel erg leuk om in het echt te zien hoe het eruit ziet! Half maart 2013 ontvangen alle bewoners van de Jan Lievens (dit deel wordt als eerste opgeleverd) een brief met daarin het tijdspad, de datum waarop nieuwe huurcontract ingaat, de sleuteloverdracht en meer van dat soort praktische zaken.

2 W A T W O R D T D E N I E U W E P O S T C O D E? De postcode van de nieuwe appartementen in de Jan Lievens en de Judith Leyster wordt: 3723 BC. U kunt bij de receptie verhuisberichten ophalen. T R O T T O I R J A N V A N E I J C K L A A N Op de hoek van de Jan van Eijcklaan en de Jan Steenlaan, is het deel van het trottoir dat grenst aan het terrein van ons park nog niet betegeld (op de tekening hiernaast de groene stippen bij de rode pijl). Het is nu een berm, met gras. Afhankelijk van de weersomstandigheden gaat de gemeente De Bilt daar in de week van 18 t/m 29 februari daar een voetpad realiseren. Zo kunnen vanaf mei de nieuwe bewoners van de Jan Lievens en vanaf de zomer de nieuwe bewoners van de Judith Leyster op een veilige manier via de Jan van Eijcklaan naar de Jan Steenlaan lopen. De werkzaamheden nemen ongeveer een week in beslag. Als het klaar is, hebben beide kanten van de Jan van Eijcklaan en keurig trottoir. P L A N N I N G De oplevering van een groot project als dat van ons, valt uiteen in een aantal aspecten. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een vooroplevering. Die vindt één of twee weken voor de echte oplevering, de directieoplevering plaats. Gebreken die bij de vooroplevering worden geconstateerd, kunnen snel worden verholpen. Bij de directieoplevering mogen geen onvolkomenheden meer aangetroffen worden, misschien een schroefje dat aangedraaid moet worden of een deurklink die scheef zit maar meer niet. Zoals het er nu naar uit ziet, vindt de directieoplevering plaats in de tweede helft van april. Na de vooroplevering kunnen leveranciers van vloerbedekking en gordijnen al wel starten met stofferen en kunnen we de verhuizingen gaan plannen. Vanaf het moment dat de eerste bewoners in de Jan Lievens wonen, is er s avonds en s nachts een verzorgende aanwezig.

3 Gedurende de periode dat de Judith Leyster nog niet is opgeleverd, is de verbindingsgang naar het hoofdgebouw er nog niet. We maken dan een tijdelijke voorziening van de Jan Lievens naar de achteringang van Huize Het Oosten Half maart ontvangen alle nieuwe bewoners van de Jan Lievens een brief waarin staat: het tijdspad wanneer het nieuwe huurcontract ingaat wanneer ze de sleutel krijgen of zij wel/geen huurgewenning krijgen of ze wel/geen verhuiskosten ontvangen datum oplevering van het oude appartement. K N A G E N D E V R A G E N Het wordt steeds concreter en de vragen steeds gedetailleerder: hoe worden de vloeren opgeleverd, zitten er al planken in de berging, welke energieleverancier moet ik nemen? Hieronder een antwoord op dat soort vragen. Zit uw vraag er niet tussen zitten, dan kunt u dat melden bij Francine Witten (contactgegevens zie laatste pagina). In de volgende Bouwkrant wordt die vraag opgenomen bij de Knagende Vragen. Afwerking badkamer / toilet Wanden betegeld, sanitair aanwezig volgens plattegrond, spiegel en thermostaatkraan ook aanwezig. Vloer met antisliptegels. Douchebak met gelijk afgewerkte vloer (geen opstaand randje). De douche is een inloopdouche. Er is geen douchewand of douchegordijn, dat kunt u zelf aanbrengen. Er is een stopcontact en aansluitpunt voor lamp boven de spiegel en in het plafond. Accessoires zoals handdoekenrekje, toiletrolhouder, zeepbakje, toiletborstel: zijn niet standaard aanwezig, dat kunnen nieuwe bewoners zelf aanschaffen als ze dat willen. Stangen, of beugels bij het toilet of bijvoorbeeld een douchestoel zijn niet standaard aanwezig, als u naar de nieuwbouw gaat en u woont in een appartement dat gesloopt wordt, kunt u de stangen, beugels e.d. meenemen.

4 De Technische dienst kan helpen om de voorzieningen aan te brengen ( 28,- p/u prijspeil 2013). Voor badkamer en toilet geldt dat ze worden opgeleverd zoals op de tekening staat, het toilet is een zogenaamd zwevend diepstoeltoilet. Eventuele aanpassingen zijn voor rekening van de huurder, daarvoor gelden dan dezelfde regels als voor alle huurwoningen in Nederland, het zijn dan Zelf Aangebrachte Voorzieningen. Aansluitingen wasmachine / droger Berging Zitten standaard in de berging. Het in de badkamer aanbrengen van bijvoorbeeld een wasmachineaansluiting is een Zelf Aangebrachte Voorzieningen (zie hierboven). Met de Technische Dienst moet wel gekeken worden of dit mogelijk is, dit is niet altijd het geval. In verband met de mechanische ventilatie moeten wasmachine en droger in de berging naast elkaar staan. De droger moet een condensdroger zijn. De wasmachine kan niet op de afvoer en aansluitingen van de vaatwasser in de keuken. Dit is een ander type aansluiting. Er zitten geen planken in de berging, bewoner kan dat zelf (laten) doen. De Technische Dienst kan daarbij helpen, hiervoor geldt het uurtarief (prijspeil 2013: 28,- per uur). U kunt daarvoor ook de planken uit uw huidige appartement meenemen. In de berging ligt een zandcementvloer, muren zijn niet afgewerkt met bouwbehang. Elders in het gebouw is geen andere ruimte om nog spullen op te bergen (bijvoorbeeld een kelderbox), in de parkeergarage is wel een fietsenstalling. Wanden / vloeren appartementen Wand: Badkamer en toilet: tegels, Kamers: bouwbehang (dat is gewoon wit, standaard behang, kan overheen gesausd worden), berging: wanden niet afgewerkt, keuken: wasbare muurverf.

5 Vloer: Badkamer en toilet: tegels, kamers: zandcementvloer (hier mag niet in geboord worden i.v.m. vloer-verwarmingsinstallatie), keuken: zandcementvloer, berging: zandcementvloer. In keuken en kamers dient de bewoner zelf vloerbedekking te (laten) aanbrengen. Als er PVC of Vinyl op de vloer komt, moet er een ondervloer gelegd worden. PVC en vinyl is dun, iedere oneffenheid zou zichtbaar zijn, of door zandkorreltjes eronder kan het gaan kraken. Bij vloerbedekking is een ondervloer meestal niet nodig, daar zit al een foamlaag onder. Plafond: op de begane grond is het plafond 3.10m en op de 1 e, 2 e en 3 e verdieping 2.70m. Richtlijnen voor vloeren Elektriciteit De vloerbedekking moet wel geschikt zijn voor vloerverwarming. De vloerenleverancier kan u daarover meer vertellen, ook over geluidsbeperkende maatregelen als er een harde vloer komt, bijvoorbeeld parket. Aan het plafond komen plaatjes die zijn voorzien van een kroonsteentje, bewoners dienen hier zelf armaturen / lampen op te (laten) monteren. Het aantal stopcontacten in de appartementen is ruim voldoende en volgens de normen van het bouwbesluit. Stopcontacten zitten op de hoogte zoals voorgeschreven door het Bouwbesluit. (In het Bouwbesluit staan alle bouwtechnische voorschriften en eisen waaraan alle bouwwerken, zoals woningen, kantoren, winkels e.d. in Nederland minimaal moeten voldoen). Verwarming / koeling Het gebouw en de appartementen worden verwarmd en gekoeld door middel van vloerverwarming, deze geeft warmte cq. koude af. Er zijn geen radiatoren, behalve één in de badkamer. De temperatuur is standaard 21 C, dit betaalt u vanuit de servicekosten. Met een thermostaat kan er + 3 verwarmd worden of -3 gekoeld. Dat wat u bovenop de standaard 21 C bijverwarmt, betaalt u via uw energieleverancier.

6 Water Deze energieleverancier levert u ook de elektriciteit voor overige elektrische apparaten. Het water wordt verwarmd door de zonnecollectoren op het dak. Wilt u het warmer hebben dan dat, het laatste stukje naverwarming betaalt u zelf. Om te voorkomen dat legionellabacteriën zich nestelen in de leidingen, vindt die naverwarming plaats in het appartement, op het moment dat u het nodig heeft. Dak Het dak is volgens de normen geïsoleerd om bijvoorbeeld zomerse hitte buiten te houden. Er is hoog-isolerend glas, dit is niet zonwerend. Geluid De geluidsisolatie is goed, met de geluidsberekeningen is rekening gehouden met het spoor, het gebouw voldoet aan allen door de overheid gestelde eisen voor wat geluidsisolerende maatregelen. Keuken(apparatuur) Een inductiekookplaat is standaard aanwezig, wasemkap ook. Huize Het Oosten heeft ervoor gekozen ook een oven-magnetron en een koelkast aan te brengen. Dus in de keuken zijn standaard aanwezig: kookplaat, afzuigkap, oven-magnetron en een koelkast. Een vaatwasser is niet standaard aanwezig. Een inductieplaat werkt met een wisselend magnetisch veld, dat niet storend is voor andere apparaten (telefoons, pacemakers, radio s). Voor een inductieplaat heeft u speciale pannen nodig, daar staat dan een logo onder. Uw oude pannen zijn geschikt als er een magneetje aan de onderkant blijft plakken en als de bodem goed vlak is. Dat wil zeggen niet hol of bol. Blijft het magneetje aan uw pan kleven, dan is de pan geschikt.

7 Er is één spoelbak, aanrecht is van kunststof. Onder het aanrecht zitten kasten met grote laden, de keukens in de grootste appartementen met hoekopstelling hebben een carrouselkast. Het aanrecht is niet in hoogte verstelbaar. De keukens zijn van het merk Siematic. Aansluitingen Abonnement voor telefoon en internet zit ook in de nieuwbouw niet in de servicekosten, bewoner dient dat zelf te regelen. Aansluiting is niet centraal geregeld (zoals in de oudbouw), in de nieuwbouw kan bewoner zelf een provider of telefoonaanbieder kiezen. Alle voorzieningen (de infrastructuur, buizen, leidingen, draadjes) zijn uiteraard wel aanwezig in het appartement. Of er glasvezel is, hangt van de gemeente af, de gemeente De Bilt is er wel mee bezig. Bij de aanvraag kunt u ondersteuning vragen bij de Technische Dienst. Veiligheid / alarm Het persoonlijk alarmeringssysteem in de nieuwbouw is een autonoom systeem, het werkt niet op bijvoorbeeld glasvezel of een telefoonlijn. Er zit een alarm met een knop in de appartementen dat de bewoners in geval van nood kunnen gebruiken en er is een trekkoordje in het toilet, ook te gebruiken in geval van nood. Bewoners kunnen er daarnaast ook nog voor kiezen om een halsalarm te gebruiken. Het gebruik van deze voorzieningen zit in de servicekosten, het halsalarm (het apparaatje) dient wel aangeschaft te worden, dat kost ± 100,- (dat is nu ook het geval). In elk appartement is een rookmelder aanwezig, ook in elke algemene ruimte. Een alarminstallatie (tegen inbraak) voor het appartement is niet standaard aanwezig, de bewoner kan dat zelf aanbrengen.

8 Zonwering Zonwering is niet standaard aanwezig, u kunt dat zelf aanschaffen en laten monteren. Er komt een voorschrift waarin het merk, het type en de leverancier staan beschreven. Deze leverancier maakt per type woning een offerte. Alle aansluitpunten zijn aanwezig. Het is een Zelf Aangebrachte Voorziening, als u het appartement verlaat, kunt u overleggen of de huurder na u de schermen van u wil overnemen. Parkeren Er is een parkeergarage onder de Jan Lievens, kosten voor een parkeerplaats zijn 65,- per maand (prijspeil 2013). U kunt met een lift in de parkeergarage komen. Als u in de Jan Lievens woont of in de Judith Leyster woont en u heeft een auto, bent u verplicht uw auto in de parkeerkelder te parkeren. Dit is een eis van de gemeente, zij willen zo min mogelijk auto s op het maaiveld. Afwerking tuintjes / balkons Voor de afwerking van de tuintjes en overgang naar het gemeenschappelijke park zijn we nog in overleg met een landschapsarchitect. Tussen de balkons worden schermen geplaatst. Schuifpui In de schuifpuien zitten geen horren, die kunt u zelf aanschaffen en (laten) plaatsen. Raambekleding De bewoners dienen zelf raambekleding aan te schaffen, dat is niet aanwezig. Er hangen standaard geen gordijnrails. U kunt wel de Technische Dienst inhuren om u te helpen met ophangen (kosten 28,- per uur, prijspeil 2013).

9 Stel dat.. U in het appartement gaat wonen en één van beiden moet naar een zorgafdeling, wat zijn dan de financiële consequenties? Daar is niet in zijn algemeenheid een antwoord op te geven, dat is per situatie verschillend. Huishoudelijke zorg Via Huize Het Oosten kan er huishoudelijke hulp worden geregeld, er is een eigen huishoudelijke dienst ( 22,50 per uur, prijspeil 2013). Hiervoor is geen wachtlijst. De gemeente geeft via de WMO (zorgloket) subsidie. Verhuisberichten Bij de receptie kunt u een kaart ophalen voor verhuisservice van Post.nl. Daarop kunt u invullen welke instanties ingelicht moeten worden en doorgeven aan Post.NL dat uw post nog een poos wordt nagestuurd. De nieuwe postcode wordt: 3723 BC. Verhuispremie De verhuiskostenvergoeding is 5.520,-, De mensen die recht hebben op dit bedrag, ontvangen 25% van dit bedrag één maand voor de directieoplevering, de rest (75%) wordt bij oplevering van de oude woning uitgekeerd. Als u spullen heeft besteld bij Van Kersbergen of Velthoven Interieurs (de woninginrichters die in Huize Het Oosten zijn geweest), dan kunt u dat betalen bij levering van de vloerbedekking en/of de gordijnen. De verhuiskostenvergoeding is ook bedoeld om de feitelijke verhuizing van te betalen. Voor de bewoners die twee keer moesten verhuizen, heeft Huize Het Oosten de eerste verhuizing naar het tijdelijke appartement geregeld en betaald. De verhuiskostenvergoeding die u nu krijgt, is bedoeld om ook de verhuizing naar de definitieve plek te regelen en te financieren. U kunt via Oscar Fennis een offerte opvragen van de kosten. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de hoeveelheid spullen die verhuisd moeten worden. U kunt het natuurlijk ook zelf regelen met een verhuisbedrijf.

10 Technische dienst Werkzaamheden van de Technische dienst (lampen ophangen, planken maken, schilderijtjes ophangen) worden per uur berekend, het tarief is 28,- (prijspeil 2013). Mocht u dat willen, dan kunt u tegen die tijd een afspraak maken met Kees van Mourick om één van de mannen in te plannen. Vloerbedekking meenemen Nutsbedrijven Als u binnen Huize Het Oosten op een tijdelijke plek woont die gesloopt wordt, dan mag u de vloerbedekking en gordijnen meenemen naar het nieuwbouwappartement, dat geldt ook voor planken, haakjes, e.d. Echter Huize Het Oosten kan u daarbij niet helpen of ondersteunen. Dit is te arbeidsintensief voor de Technische Dienst. Energieleverancier: u bent vrij om zelf een leverancier (alleen voor stroom, gas is niet nodig) te kiezen (Nuon, Essent, Eneco, Greenchoice ). U kunt contact opnemen met een energieleverancier op het moment dat Stedin (de regionale netbeheerder van gas en elektriciteit) de meters heeft geplaatst. Zo n meter heeft een nummer, dat is gekoppeld aan een adres. Wij laten u weten wanneer deze meters zijn geplaatst en wanneer u contact kan opnemen met een energieleverancier. Als u contact opneemt met een energieleverancier, het adres noemt en het nummer van de meter, dan weet de leverancier waar de elektriciteit naar toe moet. Het hoeft niet dezelfde energieleverancier te zijn als die van Huize Het Oosten. Water: leverancier is Vitens. Een nieuwe bewoner meldt zich te zijner tijd aan als nieuwe klant en sluit een leveringsovereenkomst af. Dat kan nu nog niet, Vitens moet eerst alle meters plaatsen. Wij houden u op de hoogte zodat u op tijd een leveringsovereenkomst met Vitens kan gaan afsluiten.

11 Kabel voor TV: dat is nu nog een vaste leverancier, in de nieuwbouw is die keuze vrij (Kpn, Ziggo, Tele2 ). U kunt uzelf aanmelden als klant voor kabel / TV / internet. Alle aansluitingen zitten in het appartement. Kees van Mourick kan u erbij ondersteunen. Telefoon: huidige leverancier, aansluiting t.z.t. verhuizen. Computer: zelfde leverancier als voor de TV. Ondersteuning: Mocht u bij het aanvragen van de nieuwe aansluitingen of bij het verhuizen van huidige aansluitingen hulp nodig hebben, dan kunt u terecht bij Kees van Mourick. Op de laatste pagina s van deze bouwkrant is een lijstje met Things to do. U kunt dit gebruiken en aanvullen met uw eigen acties voor de verhuizing. I N F O R M A T I E O V E R D E N I E U W B O U W Specifieke informatie over de appartementen in de Jan Lievens en de Judith Leyster (bijvoorbeeld plattegronden, huurprijzen en servicekosten) kunt u opvragen bij Corine Haas (directiesecretaresse) of downloaden via onze website. U kunt bij haar ook terecht voor informatie over uw inschrijving, plaats op de wachtlijst of beschikbare appartementen of voor het opvragen van één van onderstaande brochures: een algemene informatiebrochure van Huize Het Oosten een informatiebrochure over het Volledig Pakket Thuis (is ook van toepassing voor het voor het wonen op de afdeling psychogeriatrie) de brochure Actief wonen met dementie (op de begane grond van de Jan Lievens). Specifieke informatie over het zorgarrangement op de begane grond van de Jan Lievens kunt u opvragen bij Carolien Schelfhorst (hoofd zorg) (Corine Haas, directiesecretaresse: , (Caroline Schelfhorst, hoofd zorg: ,

12 G L O B A L E P L AN N I N G wanneer werkzaamheden 2013 Sloop fase 3 juni Begin mei Oplevering Jan Lievens 2013 Eind juli Oplevering Judith Leyster 2013 najaar Start bouw nieuwe Tuinzaal 2014 voorjaar Nieuwbouw gereed en terrein weer op orde Aan de planning kunnen geen rechten ontleend worden De Jan Lievens wordt als eerste opgeleverd, dat houdt in dat daar al mensen wonen terwijl de rest nog niet klaar is. Huize Het Oosten zal er alles aan doen om het terrein zo netjes mogelijk te houden, nieuwe bewoners hoeven niet door modder te banjeren! Er komt een tijdelijke voorziening van de Jan Lievens naar de achteringang van het hoofdgebouw. Op het moment dat de Judith Leyster ook is opgeleverd, komt er een nieuwe verbindingsgang naar de Jan van Eijck en gaat de blauwe gang weg. PA R T I J E N

13 O R G A N I S A T I E Huize Het Oosten Rubenslaan BM BILTHOVEN Mevrouw A.A. (Lida) Maas De heer K. (Kees) van Mourick Mevrouw F. (Francine) Witten directeur-bestuurder hoofd technische dienst toezichthouder in bouwperiode communicatie en projecten V O L G E N D E B O U W K R A N T De bouwkrant verschijnt in principe iedere twee maanden, de volgende Bouwkrant verschijnt in april De krant wordt gepubliceerd op de website van Huize Het Oosten (www.huizehetoosten.nl). U kunt hier ook eerdere Bouwkranten downloaden. Als u nog geen Bouwkrant ontvangt en u wilt dat wel; dan kunt u dat melden bij Francine Witten ). U kunt bij haar ook melden als u de Bouwkrant digitaal wenst te ontvangen.

14 C H E C K L I S T R E G E L E N V O O R V E R H U I Z I N G Dit lijstje kunt u op tafel leggen, iedere keer als er u iets te binnen schiet, kunt u het erbij schrijven! Actie Eventuele ondersteuning In oude appartement spullen opruimen (kleding, boeken) Gereed Vloerbedekking bestellen (levertijden!) Gordijnen bestellen Badkameraccessoires aanschaffen Planken in de berging (laten) plaatsen afspreken met TD?? Afspreken wie lampen, schilderijtjes gaat ophangen Afspreken dat kinderen komen helpen? Telefoon verhuizing doorgeven Kabel / TV / internetprovider aanmelden als nieuwe klant Energieleverancier kiezen Waterleverancier (Vitens) aanmelden als nieuwe klant Verhuizing doorgeven aan gemeente Adreswijzigingen: krant, tijdschrift, huisarts, tandarts, gemeente, familie, vrienden, kennissen, ziektekostenverzekering, andere verzekering, bankzaken

15 Actie Eventuele ondersteuning Gereed

WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK

WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK Wat u wilt weten als u bij ons woont WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK Wat u wilt weten als u bij ons woont Organisatie en doelstelling Woningbouwvereniging Reeuwijk is ontstaan

Nadere informatie

Overigens moet u vooraf altijd contact met ons opnemen voordat u aan een bepaalde klus begint.

Overigens moet u vooraf altijd contact met ons opnemen voordat u aan een bepaalde klus begint. Februari 2015, Zelf klussen Zelf klussen Honderd mensen, honderd wensen! Dat geldt voor eten en drinken, voor kleding, maar zeker ook voor de inrichting van het huis waar u woont. Logisch dat u dat huis

Nadere informatie

Gids voor goed wonen. Alles over huren bij Stadgenoot

Gids voor goed wonen. Alles over huren bij Stadgenoot Gids voor goed wonen Alles over huren bij Stadgenoot Voorwoord 1 Beste huurder, Prettig en zorgeloos wonen. Dat wensen wij iedereen toe. Daarover gaat dit boekje. Het is de tweede, geheel herziene versie

Nadere informatie

Huren bij Stadgenoot Hoofdstuktitel. Huren bij Stadgenoot. Gebruiksaanwijzing voor uw woning

Huren bij Stadgenoot Hoofdstuktitel. Huren bij Stadgenoot. Gebruiksaanwijzing voor uw woning Huren bij Stadgenoot Hoofdstuktitel 1 Huren bij Stadgenoot Gebruiksaanwijzing voor uw woning Huren bij Stadgenoot Voorwoord 1 Beste huurder, Stadgenoot is een grote woningcorporatie. We verhuren ruim

Nadere informatie

Brabantse Waard over huur opzeggen en wat daarbij komt kijken

Brabantse Waard over huur opzeggen en wat daarbij komt kijken Brabantse Waard over huur opzeggen en wat daarbij komt kijken Inhoudsopgave 3 De huur opzeggen bij Brabantse Waard 4 Uw huurwoning opleveren 5 Geldzaken rondom uw woning 5 Veelgestelde vragen van huurders

Nadere informatie

Woon- en Zorgcentra Zorggroep Tangenborgh

Woon- en Zorgcentra Zorggroep Tangenborgh Woon- en Zorgcentra Zorggroep Tangenborgh 1 Versiedatum: juli 2015 2 Inleiding In deze brochure staat informatie over onze woon- en zorgcentra en de voorzieningen die worden geboden. Het eerste deel bevat

Nadere informatie

Verhuurders brochure: Rots-Vast Groep: woningverhuur door heel Nederland p. 2

Verhuurders brochure: Rots-Vast Groep: woningverhuur door heel Nederland p. 2 erhuurders brochure: Rots-ast Groep: woningverhuur door heel Nederland p. 2 Rots-ast Groep Den aag: winnaars in woonbemiddeling p. 3 Beheer: alle gemak onder één dak p. 4 De Rots-ast Groep op internet

Nadere informatie

uw eerste koopwoning

uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Waar krijgt u mee te maken? We waren al begonnen met zoeken naar een huis. En toen merkten we wat we allemaal moesten regelen. Er komt heel wat kijken bij een nieuwe woning. Vooral

Nadere informatie

Waterwijck Fase 2 te Delft

Waterwijck Fase 2 te Delft Waterwijck Fase 2 te Delft Aanvullende informatie april 2012 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene zaken rondom het bouwproces - Veiligheid op de bouwplaats... - Bouwbesluit... - Werkbare dagen... - Opleveringsprognose...

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Informatie ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Inhoudsopgave Welkom! 3 De organisatie ViVa! Zorggroep 4 Wonen in Huis ter Wijck 5 Administratieve zaken bij verhuizing 6 -

Nadere informatie

Verstrekkingen 2012. Verpleging en verzorging. Wie betaalt wat?

Verstrekkingen 2012. Verpleging en verzorging. Wie betaalt wat? Wie betaalt wat? Inleiding Inleiding Wat betaalt Cordaan en wat moet u zelf betalen als u in een woonvoorziening verblijft? In deze uitgave leest u hier alles over. Er staat wat de afspraken zijn voor

Nadere informatie

Inleiding. Belangrijke gegevens. Algemene informatie. Huurovereenkomst. Bewonersparticipatie. Uw woning veranderen of verbouwen

Inleiding. Belangrijke gegevens. Algemene informatie. Huurovereenkomst. Bewonersparticipatie. Uw woning veranderen of verbouwen Bewonersinformatie Inleiding Belangrijke gegevens Algemene informatie Huurovereenkomst Bewonersparticipatie Uw woning veranderen of verbouwen Ontevreden over Tablis Wonen Onze huismeesters Diversen Huurovereenkomst

Nadere informatie

Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe zaken zijn geregeld als u in ons woonzorgcentrum woont.

Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe zaken zijn geregeld als u in ons woonzorgcentrum woont. Geachte bewoner, Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe zaken zijn geregeld als u in ons woonzorgcentrum woont. In deze Wegwijzer staat op alfabetische volgorde uitgebreide informatie over Het wonen

Nadere informatie

Klussen wat is er mogelijk. Alle regels en tips op een rij.

Klussen wat is er mogelijk. Alle regels en tips op een rij. Klussen wat is er mogelijk Alle regels en tips op een rij. 1 2 Voor de zekerheid Regelmatig constateren wij bij de voorinspectie (na een schriftelijke huuropzegging) dat de bewoners veranderingen hebben

Nadere informatie

B r i g i t t e n s t r a a t 1 5. Monumentaal wonen aan de voet van Park Lepelenburg

B r i g i t t e n s t r a a t 1 5. Monumentaal wonen aan de voet van Park Lepelenburg B r i g i t t e n s t r a a t 1 5 Monumentaal wonen aan de voet van Park Lepelenburg Luxe appar tementen in het Museumkwar tier van Utrecht Introductie In de ambiance van een monumentaal herenhuis worden

Nadere informatie

Zelf klussen. Maak van uw huis uw droomhuis

Zelf klussen. Maak van uw huis uw droomhuis Zelf klussen Maak van uw huis uw droomhuis 1 Zelf klussen Maak van uw huis uw droomhuis Zelf uw droomkeuken plaatsen? Plannen om de zolder te verbouwen? Schuurtje in de tuin? Een tweede toilet in de badkamer?

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Voorzieningen

Zelf Aangebrachte Voorzieningen Zelf Aangebrachte Voorzieningen Veranderingen aanbrengen in uw huurwoning In deze brochure kunt u ons beleid lezen over Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). Hoewel we de brochure met uiterste zorg hebben

Nadere informatie

an Foreest Waar heeft u Waar heeft u recht op b aar heeft u recht op bij Pieter van F ij Pieter van Foreest Wa

an Foreest Waar heeft u Waar heeft u recht op b aar heeft u recht op bij Pieter van F ij Pieter van Foreest Wa aar heeft u n Foreest Waar heeft u rec Pieter van Foreest Waar recht op bij Pieter van Fo aar heeft u recht op bij n Foreest Waar heeft u re ij Pieter van Foreest Waa recht op bij Pieter van F aar heeft

Nadere informatie

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist?

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Stapels lege dozen staan in de gang, klaar om in te pakken. De verhuizer is gebeld en de adreswijzigingen liggen klaar. U gaat nog één keer

Nadere informatie

Reglement Z elf A angebrachte V oorzieningen

Reglement Z elf A angebrachte V oorzieningen Reglement Z elf A angebrachte V oorzieningen Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2 Woningbouwvereniging 4 Hoofdstuk 3 Voorwaarden 5 Hoofdstuk 4 Procedure 8 Hoofdstuk 5 Overzicht ZAV s en nadere

Nadere informatie

Twee! dat. wil ik! Vrienden over de vloer. Thuis wonen én werken. bereikbare huurappartementen in Tilburg. dat. willen wij! www.welkomintwee.

Twee! dat. wil ik! Vrienden over de vloer. Thuis wonen én werken. bereikbare huurappartementen in Tilburg. dat. willen wij! www.welkomintwee. www.welkomintwee.nl willen wij! Vrienden over de in ons nieuwe Twee! appartement wil ik! Thuis wonen én werken in mijn nieuwe Twee! appartement Twee! bereikbare huurappartementen in Tilburg Welkom in Twee!...

Nadere informatie

Hij en/of zij? Overal waar in deze folder hij of hem staat, kunt u natuurlijk ook zij of haar lezen.

Hij en/of zij? Overal waar in deze folder hij of hem staat, kunt u natuurlijk ook zij of haar lezen. Wie betaalt welke kosten? Kostenverdeling tussen cliënt en Gemiva-SVG Groep voor locaties verblijf ZONDER behandeling en verblijf MET behandeling voor ZZP 1 en 2 Wat staat er in deze folder? Cliënten die

Nadere informatie

Groen wonen nabij de stad. 6 halfvrijstaande woningen 2 twee-onder-één-kap woningen 14 parkwoningen type L en XL

Groen wonen nabij de stad. 6 halfvrijstaande woningen 2 twee-onder-één-kap woningen 14 parkwoningen type L en XL Groen wonen nabij de stad 6 halfvrijstaande woningen 2 twee-onder-één-kap woningen 14 parkwoningen type L en XL 2 Aan de noordkant van Nijmegen, tussen de bestaande dorpen Lent, Ressen en Oosterhout ontstaat

Nadere informatie

Colofon. Deze brochure Punt van de Huur kunt u downloaden als PDF-document van www.huurverhoging.nl en op www.wswonen.nl

Colofon. Deze brochure Punt van de Huur kunt u downloaden als PDF-document van www.huurverhoging.nl en op www.wswonen.nl PUNT VAN DE HUUR 2015 Colofon Deze brochure Punt van de Huur kunt u downloaden als PDF-document van www.huurverhoging.nl en op www.wswonen.nl Tekst: Tjerk Dalhuisen Eindredactie: Helen Meesters Vormgeving:

Nadere informatie

Voorwaarden. Inboedelverzekering. fbto.nl

Voorwaarden. Inboedelverzekering. fbto.nl Voorwaarden Inboedelverzekering > Inboedelverzekering fbto.nl Voorwaarden FBTO Inboedelverzekering Inhoud Inhoud Introductie voorwaarden FBTO Inboedelverzekeringen 4 Leeswijzer 5 Contact 6 Algemene voorwaarden

Nadere informatie

Wegwijzer Meerweide. Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over Meerweide bij de hand! Welkom in Meerweide Beschermd wonen

Wegwijzer Meerweide. Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over Meerweide bij de hand! Welkom in Meerweide Beschermd wonen Wegwijzer Meerweide Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over Meerweide bij de hand! Welkom in Meerweide Beschermd wonen Inhoudsopgave 1 Welkom... 1 2 Meerweide... 1 3 Prettig Wonen...

Nadere informatie

Verstrekkingenpakket. Verstandelijk Gehandicapten Zorg

Verstrekkingenpakket. Verstandelijk Gehandicapten Zorg Verstrekkingenpakket Verstandelijk Gehandicapten Zorg Het verstrekkingenpakket 3 Inleiding Dit is een boekje over het verstrekkingenpakket. Je leest in dit boekje wat dit pakket is. Waarom het pakket er

Nadere informatie

Zelf klussen aan uw woning. Zelf klussen aan uw woning Informatie voor huurders van Vidomes INFORMATIE OVER: toestemming voor uw klus

Zelf klussen aan uw woning. Zelf klussen aan uw woning Informatie voor huurders van Vidomes INFORMATIE OVER: toestemming voor uw klus INFORMATIE OVER: toestemming voor uw klus advies bij uw klus vergoedingen als u verhuist Zelf klussen aan uw woning Zelf klussen aan uw woning Informatie voor huurders van Vidomes Deze brochure gaat over

Nadere informatie

Wegwijzer De Twee Bruggen

Wegwijzer De Twee Bruggen Wegwijzer De Twee Bruggen Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over De Twee Bruggen bij de hand! Welkom in De Twee Bruggen Verpleegd wonen Inhoudsopgave 1 Welkom... 1 2 De Twee Bruggen...

Nadere informatie

Actuele vragen: Is uw vraag er niet bij?

Actuele vragen: Is uw vraag er niet bij? Actuele vragen: Is uw vraag er niet bij? We doen ons best om op deze plek zo veel mogelijk vragen te verzamelen en te publiceren. Het kan natuurlijk zijn dat juist uw vraag nog niet is gesteld. Laat ons

Nadere informatie