S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N"

Transcriptie

1 10 B O U W K R A N T J U L I S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N Eind mei zijn de eerste bewoners naar de Jan Lievens verhuisd, een logistiek kunstwerkje van de facilitaire dienst van Huize Het Oosten en het verhuisbedrijf; alle verhuizingen werden in rap tempo gerealiseerd, vaak meerdere op één dag. Negen nieuwe appartementen worden nu bewoond door bewoners van wie het appartement werd gesloopt. Er werden lampen opgehangen, er werd laminaat, vloerbedekking, marmoleum gelegd, wasmachines werden aangesloten, bedlampjes opgehangen, schilderijen aan de muur, kopjes in de kastjes, kleding netjes op hangertjes in de kast en potjes crème op het plankje in de badkamer iedere nieuwe bewoner richtte zijn of haar paleisje weer helemaal in naar eigen smaak! Ook een aantal bewoners dat nog in het laatste staartje van het sloopdeel woonde en die niet naar de nieuwbouw verhuisde, kreeg een nieuwe plek in Huize Het Oosten. Inmiddels is het stof weer gedaald, al zijn er in de nieuwbouw van de Jan Lievens nog wat kleine zaken en kinderziektes die we moeten oplossen of dingen die (nog) niet duidelijk zijn. Bijvoorbeeld: onduidelijkheden over de warmte/koelinstallatie, uitleg over de inhoud van de meterkast, ontbrekende afdekplaatjes, vuile ruiten, een intercom die het nog niet doet, uitleg over de diverse rook- en brandmelders. Maar ook: hoe werkt de oven/magnetron en de kookplaat. Vrijdag 12 juli is er een bijeenkomst geweest, waarin we hebben geprobeerd om op zoveel mogelijk vragen een antwoord te geven en onzekerheden weg te nemen. Verderop in deze Bouwkrant wordt er aandacht besteed aan vragen die aan de orde zijn geweest.

2 B E G A N E G R O N D J A N L I E V E N S Op de begane grond van de Jan Lievens is de nieuwe zorgafdeling eind mei van start gegaan, de 10 nieuwe bewoners wonen allemaal naar tevredenheid in hun nieuwe appartement. In die mooie grote zonnige huiskamer kunnen ze gezellig samen eten of deelnemen aan de activiteiten. Op dit moment kunnen ze nog kijken naar de bouwmannen die nog op het terrein bezig zijn en de tuin in orde maken! De nieuwe afdeling heet Actief wonen met dementie en is bedoeld voor actieve ouderen bij wie dementie is vastgesteld. Wij hebben onszelf tot doel gesteld om een levendige woongemeenschap te realiseren waarin de bewoners participeren, interactie en communicatie met andere bewoners en medewerkers nemen een belangrijke plek in. We maken gebruik van domotica bij de inrichting van de appartementen en de gezamenlijke ruimtes. Dit biedt onze bewoners een veilige en beschermde woonomgeving waardoor zij meer individuele bewegingsvrijheid hebben. Met de opening van deze nieuwe afdeling hebben we nog meer vorm gegeven aan het verder differentiëren van onze zorggroepen. We onderscheiden: Actief wonen met dementie (begane grond Jan Lievens) Actief wonen met complexe somatische zorg (begane grond Rubenshof) Verpleegunit BOPZ (3 e etage Rubenshof) Beschut wonen met begeleiding 1 e en 2 e etage Rubenshof). Met het clusteren van bewoners met een vergelijkbare zorgvraag kunnen we efficiënt hoogstaande zorg leveren. P L A N N I N G De oplevering van een groot project als dat van ons, valt uiteen in een aantal aspecten. Zo is er bijvoorbeeld sprake van een vooroplevering. Die vindt één of twee weken voor de echte oplevering, de directieoplevering, plaats. Gebreken die bij de vooroplevering worden geconstateerd, kunnen snel worden verholpen. Bij de directieoplevering mogen geen onvolkomenheden meer aangetroffen worden, misschien een schroefje dat aangedraaid moet worden of een deurklink die scheef zit maar meer niet. Zoals het er nu naar uit ziet, starten de opleveringen van de Judith Leyster in week 40. Dat is de week van 30 september t/m 4 oktober. De volgorde van de etages is nu nog niet bekend. Zodra we dat weten, laten we het de nieuwe bewoners weten zodat ze afspraken kunnen maken met woninginrichters.

3 In de Judith Leyster worden op dit moment alle keukens geplaatst. Ook is het opstookprotocol in werking gezet. Ondanks het warme weer nu, wordt er gestookt om het bouwvocht uit het gebouw te krijgen. De werkzaamheden van de Judith Leyster gaan nog steeds volgens de planning, net als het bouwen van de nieuwe Multifunctionele ruimte, deze wordt vlak voor Kerstmis opgeleverd. T A N D A R T S Als de Judith Leyster is opgeleverd, opent ook tandartsenpraktijk Rembrandtlaan zijn praktijk daar op de begane grond. De praktijk aan de Rembrandtlaan stopt en verhuist naar de Jan van Eijcklaan 280. Mocht u het handig vinden de tandarts dicht bij huis te hebben, dan kunt u zich aanmelden als nieuwe patiënt: Dat kan nu ook al, dan wordt u nog geholpen in de oude praktijk aan de Rembrandlaan 45. V E R B I N D I N G S G A N G Onderstaand plaatje laat het terrein van Huize Het Oosten zien met de blauwe (tijdelijke) gang en de nieuwe (groen) verbindingsgang van de Jan van Eijck naar de Judith Leyster. medio september start de aannemer met het grondwerk van de nieuwe verbindingsgang. Gedurende een week of twee in september, wanneer precies is nu nog niet bekend, kan door dit grondwerk de blauwe gang niet gebruikt worden omdat de blauwe en de groene gang elkaar een stukje overlappen. Bewoners van de Jan van Eijck kunnen dan via de hoofduitgang van de Jan van Eijck over de Jan van Eijcklaan naar de nieuwe ingang lopen van de Jan Lievens en de Judith Leyster. Als die nieuwe ingang op dat moment nog niet klaar is, dan moeten de bewoners helaas de wat langere route nemen via de Jan van Eijcklaan, rechtsaf de Jan Steenlaan op en dan de achteringang bij de Chapelle Ardente nemen. s Avonds en in het weekend zorgt de aannemer ervoor dat de blauwe gang wel gewoon te gebruiken is!

4 We realiseren ons dat dit geen wenselijke situatie is, helaas kan het logistiek gezien niet anders. Laten we hopen dat het mooi weer is. Voor bewoners in de Jan van Eijck een maaltijd thuis ontvangen, verandert er niks, medewerkers van de Huize Het Oosten zorgen ervoor dat de maaltijd thuis wordt gebracht. Zodra het mogelijk is, wordt er weer een aansluiting gemaakt van de Jan van Eijck met de blauwe gang. W A T W O R D T D E N I E U W E P O S T C O D E? De postcode van de nieuwe appartementen in de Jan Lievens en de Judith Leyster wordt: 3723 BC. Bewoners van Huize Het Oosten kunnen bij de receptie een kaart ophalen voor de verhuisservice. Daarmee kunt u aan instanties doorgeven dat u gaat verhuizen en ervoor zorgen dat uw post nog een poosje wordt doorgestuurd. Verhuisberichten aan uw eigen familie, vrienden en kennissen kunt u zelf regelen: kaartjes sturen of misschien wel mailen. B I J E E N K O M S T 1 2 J U L I Vrijdag 12 juli was er een kleine bijeenkomst voor de bewoners van de Jan Lievens, er waren nogal wat vragen. De vragen vallen uiteen in een paar categorieën: Technische mankementen. Vragen over de regelapparatuur in het appartement vragen over de meterkast. Technische mankementen: bijvoorbeeld een knarsende, balkondeur sluit niet goed kamerdeur, kalkvegen op de ramen, vlekken op het balkon. We hebben afgesproken dat bewoners dit soort zaken allemaal kunnen melden bij Francine Witten, zij verzamelt de ongenoegens en zorgt ervoor dat de technische dienst ervan op de hoogte is. Deze neemt dan contact met u op en zal de werkzaamheden inplannen. Voor de kalkstrepen op de ruiten in enkele appartementen (veroorzaakt door lekwater langs beton met chemicaliën) moet een speciaal bedrijf komen om de ruiten te etsen. Actie loopt, nog niet bekend wanneer het precies gebeurt. Dat zelfde geldt voor het schoonmaken van de balkons. Op sommige plekken in het appartement komen nog draadjes uit de muur of plafond, bedoeld om er een lamp op te hangen. Als u er geen lamp ophangt, kunt u er zelf een afdekplaatje op (laten) aanbrengen.

5 Regelapparatuur in het appartement: het kastje dat in de keuken hangt van de appartementen, is een luchtkwaliteitskastje (zie plaatje). Dit kastje meet automatisch de kwaliteit van de lucht in het appartement en past automatisch de lucht toe- of afvoer aan. Bewoners hoeven zelf niets te regelen! De inblaas- en afzuigunits zitten in het plafond. De ene unit blaast, de andere zuigt af. Zo is er sprake van een balans en tocht het niet. Het systeem van warmtekoude-opslag (Wko) dat voor de temperatuur in de nieuwbouw zorgt is een traag systeem. Traag in die zin dat temperatuur verhogen of verlagen maar met een halve graad per uur gaat. Het systeem werkt ook het beste als er sprake is van een constante temperatuur, die staat ingesteld op 21ºC. Op dit moment kan er nog niet gekoeld worden met Wko-systeem, er is nog niet voldoende koude in de bodem opgeslagen en de leidingen zijn nog niet geïsoleerd. Het snelst gaat nu: even de balkondeur open zetten. In de meterkast hangt een klein langwerpig kastje met een stekker: u hoeft daar zelf niets aan te regelen, hierop heeft de installateur de standaardinstellingen ingeregeld, het is de computer van het verwarmingssysteem. De lichtsensor in de badkamer is instelbaar: als u wil dat hij sneller reageert, kan dat ingesteld worden. U kunt contact opnemen met Francine Witten, zij geeft de melding door aan de technische dienst. Meterkast: hier hoeft u niets mee, u hoeft ook niet de aardlekschakelaar een paar keer per jaar om te zetten, dat is al gebeurd bij de oplevering. Eens per jaar neemt de energieleverancier de stand op van de elektriciteit. B R A N D V E I L I G H E I D Op dinsdag 28 mei heeft de heer Schoenkamer van de Brandweer een korte presentatie gegeven over maatregelen die zijn getroffen voor de brandveiligheid in de Jan Lievens en over Wat te doen bij Brand. De nieuwe bewoners van de Jan Lievens waren aanwezig, Arthur van de Thillart als hoofd van de BHV (Bedrijfshulpverlening) en een aantal BHV ers. De Jan Lievens is een buitengewoon veilig gebouw, de brandveiligheidsmaatregelen die zijn toegepast zijn strenger dan de normering van het Bouwbesluit aangeeft. Het Bouwbesluit is een document waarin alle eisen staan waaraan gebouwen (en in ons geval appartementen

6 voor ouderen) aan moeten voldoen. Dit moeten is ook echt moeten, zonder deze maatregelen, geen bouwvergunning! Een aantal maatregelen met betrekking tot de brandveiligheid wil ik graag noemen. Als er brand is in de verkeersruimten van de Jan Lievens, gaat er automatisch een brandmelding richting de brandweer, deze is dan binnen 8 minuten ter plaatste. Bewoners kunnen in hun appartement blijven, de appartementen in de Jan Lievens (en Judith Leyster!) zijn 60 minuten brandwerend. Dat betekent dat een bewoner in het appartement 60 minuten veilig is als er brand is buiten het appartement. U kunt veilig blijven wachten totdat er hulp komt. Dat duurt natuurlijk geen uur, in de praktijk is de brandweer er binnen 8 minuten. Op de appartementen hangt ook een brandmelder, deze is echter niet aangesloten op de brandmeldinstallatie, dus er gaat niet automatisch een melding naar de brandweer. Deze brandmelders zijn bedoeld om bewoners te attenderen op iets dat brandt. Als er brand is op het appartement en de bewoner merkt het zelf op of wordt gealarmeerd door de brandmelder, dient de bewoner het appartement te verlaten, de brandwerende deur van het appartement te sluiten. De bewoner kan op de gang het knopje indrukken van de brandmelder die bij de brandslang hangt. Deze brandmelder in de gang is aangesloten op de brandmeldinstallatie, er gaat direct een melding naar de brandweer en deze is dan binnen 8 minuten per plaatste. Laten we het niet hopen maar als het gebeurt: in geval van nood kunnen bewoners van de Jan Lievens het hoofdtrappenhuis gebruiken, dat is het trappenhuis tussen de Judith Leyster en de Jan Lievens. Dit trappenhuis is nu afgesloten met houten schotten en een deur. De deur is te openen vanaf de kant van de Jan Lievens, niet vanaf de andere kant. Op het moment dat de Judith Leyster ook is opgeleverd staan die houten schotten er niet meer. In de nieuwbouw zijn alle balkons met elkaar verbonden, bewoners kunnen via de balkons naar een naastgelegen appartement lopen. Dit is een vluchtmogelijkheid. Dringend verzoek aan de bewoners van de Jan Lievens om er geen potten met planten voor te zetten en deze vluchtmogelijkheid open te houden.

7 Ook de parkeergarage is buitengewoon veilig, er zit uiteraard een brandmelder die direct een melding doet naar de brandweer als er brand is. Er zit ook een sprinklerinstallatie in, dat is geen eis vanuit het Bouwbesluit, het is een extra maatregel waarvoor directie van Huize Het Oosten heeft gekozen. Ook hier geldt: bij brand gaat er direct via de brandmeldinstallatie een melding naar de brandweer en deze is binnen 8 minuten ter plaatse. K N A G E N D E V R A G E N Het wordt steeds concreter en de vragen steeds gedetailleerder: hoe worden de vloeren opgeleverd, zitten er al planken in de berging, welke energieleverancier moet ik nemen? Hieronder een antwoord op dat soort vragen. Zit uw vraag er niet tussen zitten, dan kunt u dat melden bij Francine Witten (contactgegevens verderop in deze nieuwsbrief). In de volgende Bouwkrant wordt die vraag opgenomen bij de Knagende Vragen. Afwerking badkamer / toilet Wanden betegeld, sanitair aanwezig volgens plattegrond, spiegel en thermostaatkraan ook aanwezig. Vloer met antisliptegels. Douchebak met gelijk afgewerkte vloer (geen opstaand randje). De douche is een inloopdouche. Er is geen douchewand of douchegordijn, dat kunt u zelf aanbrengen. Er is een stopcontact en aansluitpunt voor lamp boven de spiegel en in het plafond. Accessoires zoals handdoekenrekje, toiletrolhouder, zeepbakje, toiletborstel: zijn niet standaard aanwezig, dat kunnen nieuwe bewoners zelf aanschaffen als ze dat willen. Het toilet is een zwevend diepspoeltoilet. Stangen, of beugels bij het toilet of bijvoorbeeld een douchestoel zijn niet standaard aanwezig. In de appartementen die worden opgeleverd met een tweede toilet, wordt dit tweede toilet ook daadwerkelijk geplaatst. In verband met legionellagevaar wil Huize Het Oosten geen afgedopte leidingen (leidingen die niet in functioneel zijn met een dop afsluiten).

8 De Technische dienst kan helpen om de voorzieningen aan te brengen ( 28,- p/u prijspeil 2013). Via Kees van Mourick kunt u een afspraak met één van hen maken. U kunt ook contact opnemen met de firma Zwanink (Kwinkelier 50a). Zij kunnen u helpen aan telefoonnummers van betrouwbare klusjesmannen. Eventuele aanpassingen in het appartement zijn voor rekening van de huurder, daarvoor gelden dan dezelfde regels als voor alle huurwoningen in Nederland, het zijn dan Zelf Aangebrachte Voorzieningen. Voor bewoners van Huize Het Oosten die naar een nieuwbouwappartement verhuizen: dat gold ook voor uw huidige appartement, niets nieuws dus! Op dit moment is het niet meer mogelijk om in de Judith Leyster in de bouwstroom mee wijzigingen aan te brengen in de badkamer (bijvoorbeeld het niet plaatsen van het bad). Dat geldt ook voor de Jan Lievens, hier is alles is opgeleverd. Aansluitingen wasmachine / droger Berging Deze aansluitingen zitten standaard in de berging. Het in de badkamer aanbrengen van bijvoorbeeld een wasmachineaansluiting valt onder de Zelf Aangebrachte Voorzieningen (zie hierboven). Met de Technische Dienst moet wel gekeken worden of dit mogelijk is, dit is niet altijd het geval. In verband met de mechanische ventilatie moeten wasmachine en droger in de berging naast elkaar staan. Droger moet een condensdroger zijn. De wasmachine kan niet op de afvoer en aansluitingen van de vaatwasser in de keuken. Dit is een ander type aansluiting. Er zitten geen planken in de berging (in de serviceappartementen zit een berging, de appartementen op de begane grond van de Jan Lievens hebben geen berging). De bewoner kan dat zelf (laten) doen. De Technische Dienst kan daarbij helpen, hiervoor geldt het uurtarief (prijspeil 2013: 28,- per uur). In de berging ligt een zandcementvloer, de muren zijn niet afgewerkt met bouwbehang.

9 Elders in het gebouw is geen andere ruimte om nog spullen op te bergen (bijvoorbeeld een kelderbox). Er is wel ruimte voor uw fiets, in de parkeergarage is een fietsenstalling. Wanden / vloeren / plafonds Wand: Badkamer en toilet: tegels, Kamers: bouwbehang (dat is gewoon wit, standaard behang, kan overheen gesausd worden), berging: wanden niet afgewerkt, keuken: wasbare muurverf. Vloer: Badkamer en toilet: tegels, kamers: zandcementvloer (hier mag niet in geboord worden i.v.m. vloer-verwarmingsinstallatie), keuken: zandcementvloer, berging: zandcementvloer. In keuken en kamers dient de bewoner zelf vloerbedekking te (laten) aanbrengen. Als er PVC of Vinyl op de vloer komt, moet er een ondervloer gelegd worden. PVC en vinyl is dun materiaal, iedere oneffenheid zou zichtbaar zijn, of door zandkorreltjes eronder kan het gaan kraken. Bij vloerbedekking is een ondervloer meestal niet nodig, daar zit al een foamlaag onder. Plafond: op de begane grond is het plafond 3.10m en op de 1 e, 2 e en 3 e verdieping 2.70m. Alle plafonds zijn wit gespoten. Richtlijnen vloeren Elektriciteit De vloerbedekking moet wel geschikt zijn voor vloerverwarming. De vloerenleverancier kan u daarover meer vertellen, ook over geluidsbeperkende maatregelen als er een harde vloer komt, bijvoorbeeld parket. Aan het plafond komen plaatjes die zijn voorzien van een kroonsteentje, bewoners dienen hier zelf armaturen / lampen op te (laten) monteren. Het aantal stopcontacten in de appartementen is ruim voldoende en volgens de normen van het bouwbesluit. Stopcontacten zitten op de hoogte zoals voorgeschreven door het Bouwbesluit.

10 (In het Bouwbesluit staan alle bouwtechnische voorschriften en eisen waaraan alle bouwwerken, zoals woningen, kantoren, winkels e.d. in Nederland minimaal moeten voldoen). Verwarming / koeling Het gebouw en de appartementen hebben een eigen klimaatbeheersysteem. Het wordt verwarmd en gekoeld door middel van vloerverwarming, deze geeft warmte cq. koude af. Er zijn geen radiatoren, behalve één in de badkamer. In de Jan Lievens is een aantal appartementen waar de designradiator niet hangt, hier hangt een designhanddoekenrek. De temperatuur is standaard 21 C, dit betaalt u vanuit de servicekosten. Met een thermostaat kan er + 3 verwarmd worden of -3 gekoeld. Water Dak / glas Dat wat u bovenop de standaard 21 C bijverwarmt, betaalt u via uw energieleverancier, hierover later meer. Deze energieleverancier levert u ook de elektriciteit voor overige elektrische apparaten. De zonnecollectoren op het dak leveren de energie om het water te verwarmen. De verwarming vindt pas plaats op het appartement zelf. Dit om voorkomen dat legionellabacteriën zich nestelen in de leidingen, verwarming vindt pas plaats in het appartement, op het moment dat u het warme water nodig heeft en niet al eerder op een centrale plaats. Het dak is volgens de normen geïsoleerd om bijvoorbeeld zomerse hitte buiten te houden. Sinds begin april staan er zonnepanelen op het dak! Er is hoog-isolerend glas, dit is niet zonwerend. Geluid De geluidsisolatie is goed, met de geluidsberekeningen is rekening gehouden met het spoor, het gebouw voldoet aan allen door de overheid gestelde eisen voor wat geluidsisolerende maatregelen.

11 Keuken(apparatuur) Een inductiekookplaat is standaard aanwezig, wasemkap ook. Huize Het Oosten heeft ervoor gekozen ook een oven-magnetron en een koelkast aan te brengen. Dus in de keuken zijn standaard aanwezig: kookplaat, afzuigkap, oven-magnetron en een koelkast. Een inductieplaat werkt met een wisselend magnetisch veld, dat niet storend is voor andere apparaten (telefoons, pacemakers, radio s). Voor een inductieplaat heeft u speciale pannen nodig, daar staat dan een logo onder. Uw oude pannen zijn geschikt als er een magneetje aan de onderkant blijft plakken en als de bodem goed vlak is. Dat wil zeggen niet hol of bol. Blijft het magneetje aan uw pan kleven, dan is de pan geschikt. Er is één spoelbak, het aanrecht is van kunststof. Onder het aanrecht zitten kasten met grote laden, de keukens in de grootste appartementen met hoekopstelling hebben een carrouselkast. Het aanrecht is niet in hoogte verstelbaar. De keukens zijn van het merk Siematic. Aansluitingen Abonnement voor telefoon en internet zit net als nu, ook in de nieuwbouw niet in de servicekosten, de bewoner dient dat zelf te regelen. Aansluiting is niet centraal geregeld (zoals in de oudbouw), in de nieuwbouw kan bewoner zelf een provider of telefoonaanbieder kiezen. Alle voorzieningen (de infrastructuur, buizen, leidingen, draadjes) zijn uiteraard wel aanwezig in het appartement. Of er glasvezel is, hangt van de gemeente af, de gemeente De Bilt is er wel mee bezig, bij Reggefiber doet dat in de gemeente De Bilt. Er is een infomatiecentrum in Bilthoven, u kunt bij hen meer informatie opvragen: telefonisch ( ) of via de mail of bij Reggefiber Kwinkelier 25. Volgens de planning is eind 2014 onze buurt aan de beurt voor de aansluiting met glasvezel.

12 Veiligheid / alarm Het persoonlijk alarmeringssysteem in de nieuwbouw is een autonoom systeem, het werkt niet op bijvoorbeeld glasvezel of een telefoonlijn. Er zit een alarm met een knop in de appartementen dat de bewoners in geval van nood kunnen gebruiken, er zit ook een trekkoordje in het toilet. Bewoners kunnen er daarnaast ook nog voor kiezen om een halsalarm te gebruiken. Het gebruik van deze voorzieningen zit in de servicekosten, het halsalarm (het apparaatje) dient wel aangeschaft te worden, dat kost ± 100,- (dat is nu ook het geval). In elk appartement is een rookmelder aanwezig, ook in elke algemene ruimte. Een alarminstallatie (tegen inbraak) voor het appartement is niet standaard aanwezig, de bewoner kan dat zelf aanbrengen. Zonwering Zonwering is niet standaard aanwezig, u kunt dat zelf aanschaffen en laten monteren. Er komt een voorschrift waarin het merk, het type en de leverancier staan beschreven. Deze leverancier maakt per type woning een offerte. Alle aansluitpunten zijn aanwezig. Het is een Zelf Aangebrachte Voorziening, als u het appartement verlaat, kunt u overleggen of de huurder na u de schermen van u wil overnemen. Bij Francine Witten kunt u een overzicht afhalen met de kosten van zonwering per appartement per raam. Hierbij opgemerkt dat zonwering waarschijnlijk niet nodig is voor de appartementen die aan de Jan van Eijckkant gesitueerd zijn. En voor de overige appartementen aan de tuinkant: het balkon op de etage erboven is ook al een zonwering! Parkeren Er is een parkeergarage onder de Jan Lievens, kosten voor een parkeerplaats zijn 65,- per maand (prijspeil 2013).

13 U kunt met een lift in de parkeergarage komen. Als u in de Jan Lievens woont of in de Judith Leyster en u wil uw auto graag beschut en droog parkeren (en binnendoor naar uw appartement kunnen lopen), dan kunt u een parkeerplaats huren in de kelder van de Jan Lievens, kosten bedragen 65,- per maand. Omwonenden kunnen hier ook een parkeerplek huren als ze dat willen. Afwerking tuintjes / balkons Voor de afwerking van de tuintjes en overgang naar het gemeenschappelijke park zijn we in overleg met een landschapsarchitect, bewoners die op de begane grond wonen zijn uiteraard vrij om zelf hun tuintje in te richten. Schuifpui In de schuifpuien zitten geen horren, die kunt u zelf aanschaffen en (laten) plaatsen. Raambekleding De bewoners dienen zelf raambekleding aan te schaffen, dat is niet aanwezig. Er hangen standaard geen gordijnrails, ook niet op de zorgappartementen op de begane grond van de Jan Lievens. U kunt de Technische Dienst inhuren om u te helpen met ophangen (kosten 28,- per uur, prijspeil 2013). Stel dat.. U en uw partner in een appartement gaan wonen en één van beiden moet naar een zorgafdeling, wat zijn dan de financiële consequenties? Daar is niet in zijn algemeenheid een antwoord op te geven, dat is per situatie verschillend. Huishoudelijke zorg Via Huize Het Oosten kan er huishoudelijke hulp worden geregeld, er is een eigen huishoudelijke dienst ( 22,50 per uur, prijspeil 2013). Hiervoor is geen wachtlijst. De gemeente geeft via de WMO (zorgloket) subsidie ( ).

14 Verhuisberichten Verhuispremie Bij de receptie kunt u een kaart ophalen voor verhuisservice van Post.nl. Daarop kunt u invullen welke instanties ingelicht moeten worden en doorgeven aan Post.NL dat uw post nog een poos wordt nagestuurd. De nieuwe postcode wordt: 3723 BC. Voor eventuele hulp kunt u terecht bij Francine Witten. Familie, vrienden en kennissen dient u zelf op de hoogte te brengen van uw verhuizing. De verhuiskostenvergoeding is 5.520,-, De mensen die recht hebben op dit bedrag, ontvangen 25% van dit bedrag één maand voor de directieoplevering, de rest (75%) wordt bij oplevering van de oude woning uitgekeerd. Als u spullen heeft besteld bij Van Kersbergen, of Velthoven Interieurs of bij de firma Zwanink (de woninginrichters die Huize Het Oosten hebben bezocht), dan kunt u dat betalen bij levering van de vloerbedekking en/of de gordijnen. Technische dienst Werkzaamheden van de Technische dienst (lampen ophangen, planken maken, schilderijtjes ophangen) worden per uur berekend, het tarief is 28,- (prijspeil 2013). Mocht u dat willen, dan kunt u tegen die tijd een afspraak maken met Kees van Mourick om één van de mannen in te plannen. U kunt ook contact opnemen met de firma Zwanink (Kwinkelier 50a). Zij kunnen u helpen aan telefoonnummers van betrouwbare klusjesmannen.

15 Nutsbedrijven Energieleverancier: u bent vrij om zelf een leverancier te kiezen (alleen voor stroom, gas is niet nodig). U kunt contact opnemen met een energieleverancier op het moment dat Stedin (de regionale netbeheerder van gas en elektriciteit) de meters heeft geplaatst. Zo n meter heeft een nummer, dat is gekoppeld aan een adres. Die meters zijn geplaatst, mensen die naar de Jan Lievens verhuizen, kunnen contact opnemen met een energieleverancier. Als u het adres noemt en eventueel het nummer van de meter (al is dit waarschijnlijk niet nodig), dan weet de leverancier waar de elektriciteit naar toe moet. Het hoeft niet dezelfde energieleverancier te zijn als die van Huize Het Oosten. Voor het gemak hier een aantal telefoonnummers van een aantal grote energieleveranciers waar u zich kunt aanmelden als nieuwe klant. De lijst is niet compleet, ik noem een aantal grote: Nuon: Essent: Eneco: Greenchoice: Water: de leverancier is Vitens. Als u contact opneemt met Vitens, meldt u zich aan en kunt u een leveringsovereenkomst afsluiten. Het nummer van Vitens waar u zich kunt aanmelden als nieuwe klant is: Kabel voor TV: dat is nu nog een vaste leverancier, in de nieuwbouw is die keuze vrij (Kpn, Ziggo, Tele2 ). U kunt u aanmelden als klant voor kabel / TV / internet. Alle aansluitingen zitten in het appartement. Kees van Mourick kan u erbij ondersteunen. Telefoon: huidige leverancier, aansluiting t.z.t. verhuizen. Computer: zelfde leverancier als voor de TV.

16 Ondersteuning: eventuele hulp bij het aanvragen van nieuwe aansluitingen of bij verhuizen van huidige aansluitingen bij Kees van Mourick, Oscar Fennis of Francine Witten. Op de laatste pagina s van deze bouwkrant is een lijstje met Things to do. Gaat u nog verhuizen, dan kunt u dit gebruiken en aanvullen met uw eigen acties voor de verhuizing. I N F O R M A T I E O V E R D E N I E U W B O U W Specifieke informatie over de appartementen in de Jan Lievens en de Judith Leyster (bijvoorbeeld plattegronden, huurprijzen en servicekosten) kunt u opvragen bij Corine Haas (directiesecretaresse) of downloaden via onze website. U kunt bij haar ook terecht voor informatie over uw inschrijving, plaats op de wachtlijst of beschikbare appartementen of voor het opvragen van één van onderstaande brochures: een algemene informatiebrochure van Huize Het Oosten een informatiebrochure over het Volledig Pakket Thuis (is ook van toepassing voor het voor het wonen op de afdeling psychogeriatrie) de brochure Actief wonen met dementie (op de begane grond van de Jan Lievens). Specifieke informatie over het zorgarrangement op de begane grond van de Jan Lievens kunt u opvragen bij Caroline Schelfhorst (hoofd zorg) (Corine Haas, directiesecretaresse: , (Caroline Schelfhorst, hoofd zorg: ,

17 G L O B A L E P L AN N I N G (d.d. julil 2013, Aan de planning kunnen geen rechten ontleend worden) 2013 wanneer werkzaamheden Eind mei Verhuizingen, start bouw nieuwe Tuinzaal September / oktober Oplevering Judith Leyster Eind december Oplevering Multifunctionele ruimte 2014 voorjaar Nieuwbouw gereed en terrein weer op orde De Jan Lievens werd als eerste opgeleverd (in mei 2013), dat houdt in dat daar al mensen wonen terwijl de rest nog niet klaar is. Huize Het Oosten zal er alles aan doen om het terrein zo netjes mogelijk te houden, nieuwe bewoners hoeven niet door modder te banjeren! Er komt een tijdelijke voorziening om vanaf de Jan Lievens naar de achteringang van het hoofdgebouw te lopen. V E R H U I Z I N G D O O R G E V E N A A N G E M E E N T E Als u uw verhuizing doorgeeft aan de gemeente kan dat op een aantal manieren. U dient dit binnen vijf dagen na de verhuizing (eerder mag natuurlijk ook) melden bij Burgerzaken. De aangifte kunt u op drie manieren doen: persoonlijk, aan de balie van burgerzaken. Neemt u wel uw legitimatiebewijs (paspoort, Nederlandse identiteitskaart, rijbewijs of Vreemdelingendocument mee). Openingstijden: maandag t/m vrijdag uur* dinsdag: uur* woensdag: uur (uitsluitend op afspraak) * Voorkom wachttijden, maak een afspraak: via internet op de site van de gemeente De Bilt (www.debilt.nl). Als u zich heeft aangemeld met uw DigiD inlogcode kunt u de aangifte digitaal doen. schriftelijk, met het aangifteformulier, u vult het formulier in en stuurt het op naar de gemeente De Bilt, het adres staat op het formulier. De gemeente ontleent de datum van verhuizing aan de aangifte. De dag waarop de aangifte in eerste instantie is ontvangen geldt als datum van verhuizing. U kunt het formulier ook al invullen op het moment dat u nog niet bent verhuisd, de feitelijke verhuisdatum vult u in op het formulier.

18 Voor het gemak, zit bij deze Bouwkrant het formulier dat u kunt invullen om uw verhuizing door te geven aan de gemeente. U hoeft het alleen in te vullen en op te sturen. PA R T I J E N O R G A N I S A T I E Huize Het Oosten Rubenslaan BM BILTHOVEN Mevrouw A.A. (Lida) Maas De heer K. (Kees) van Mourick Mevrouw F. (Francine) Witten directeur-bestuurder hoofd technische dienst toezichthouder in bouwperiode communicatie en projecten

19 V O L G E N D E B O U W K R A N T De bouwkrant verschijnt in principe iedere twee maanden, de volgende Bouwkrant verschijnt in september De krant wordt gepubliceerd op de website van Huize Het Oosten (www.huizehetoosten.nl). U kunt hier ook eerdere Bouwkranten downloaden. Als u nog geen Bouwkrant ontvangt en u wilt dat wel; dan kunt u dat melden bij Francine Witten ). U kunt bij haar ook melden als u de Bouwkrant digitaal wenst te ontvangen. C H E C K L I S T R E G E L E N V O O R V E R H U I Z I N G Dit lijstje kunt u op tafel leggen, iedere keer als er u iets te binnen schiet, kunt u het erbij schrijven! Actie Eventuele ondersteuning In oude appartement spullen opruimen (kleding, boeken) Gereed Vloerbedekking bestellen (levertijden!) Gordijnen bestellen Badkameraccessoires aanschaffen Planken in de berging (laten) plaatsen afspreken met TD?? Afspreken wie lampen, schilderijtjes gaat ophangen Afspreken dat kinderen komen helpen? Telefoon verhuizing doorgeven Kabel / TV / internetprovider aanmelden als nieuwe klant Energieleverancier kiezen

20 Waterleverancier (Vitens) aanmelden als nieuwe klant Verhuizing doorgeven aan gemeente Adreswijzigingen: krant, tijdschrift, huisarts, tandarts, gemeente, familie, vrienden, kennissen, ziektekostenverzekering, andere verzekering, bankzaken

B O U W K R A N T F E B R U A R I 2 0 1 2 S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N

B O U W K R A N T F E B R U A R I 2 0 1 2 S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N 8 B O U W K R A N T F E B R U A R I 2 0 1 2 S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N Lida Maas (directeur-bestuurder Huize Het Oosten) en Dick Ticheler (uitvoerder van Van Norel) Eind vorig

Nadere informatie

Tussentijds informatieboekje. Bloemstede

Tussentijds informatieboekje. Bloemstede Tussentijds informatieboekje Bloemstede Tussentijds informatieboekje Bloemstede Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wat gaan we doen?... 3 3. Tijdens de uitvoering... 6 4. Wat betekent het voor uw huur en energiekosten?...

Nadere informatie

Huurwegwijzer. Huren bij Wonen Wateringen

Huurwegwijzer. Huren bij Wonen Wateringen Huurwegwijzer Huren bij Wonen Wateringen Van harte welkom in uw nieuwe woning Wonen Wateringen heet u van harte welkom in uw nieuwe woning. Wij hebben er alle vertrouwen in dat u naar tevredenheid zult

Nadere informatie

Gids voor goed wonen. Alles over huren bij Stadgenoot

Gids voor goed wonen. Alles over huren bij Stadgenoot Gids voor goed wonen Alles over huren bij Stadgenoot Voorwoord 1 Beste huurder, Prettig en zorgeloos wonen. Dat wensen wij iedereen toe. Daarover gaat dit boekje. Het is de tweede, geheel herziene versie

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Informatie ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Inhoudsopgave Welkom! 3 De organisatie ViVa! Zorggroep 4 Wonen in Huis ter Wijck 5 Administratieve zaken bij verhuizing 6 -

Nadere informatie

Meer woonplezier, minder energie. Informatie over de renovatie van uw flat en woning

Meer woonplezier, minder energie. Informatie over de renovatie van uw flat en woning Meer woonplezier, minder energie Informatie over de renovatie van uw flat en woning Inhoudsopgave Inleiding 4 1 2 3 4 5 6 Wat gaan we doen? 6 Voor we beginnen 10 Tijdens de uitvoering 12 Gevolgen voor

Nadere informatie

elkom Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde.

elkom Nadat we onze organisatie aan u hebben voorgesteld bespreken we in deze wegwijzer de diverse onderwerpen op alfabetische volgorde. W elkom Wij heten u van harte welkom als nieuwe bewoner en wensen u een aangenaam verblijf als bewoner van het Woonzorgcentrum Huize Sint Jozef. Wij vinden het van belang u duidelijke informatie te geven

Nadere informatie

Huren bij Stadgenoot Hoofdstuktitel. Huren bij Stadgenoot. Gebruiksaanwijzing voor uw woning

Huren bij Stadgenoot Hoofdstuktitel. Huren bij Stadgenoot. Gebruiksaanwijzing voor uw woning Huren bij Stadgenoot Hoofdstuktitel 1 Huren bij Stadgenoot Gebruiksaanwijzing voor uw woning Huren bij Stadgenoot Voorwoord 1 Beste huurder, Stadgenoot is een grote woningcorporatie. We verhuren ruim

Nadere informatie

Informatie voor Bewoners Locatie Rustoord

Informatie voor Bewoners Locatie Rustoord Informatie voor Bewoners Locatie Rustoord RUSTOORD - RUSTOORDLAAN 1-2161 GC LISSE 0252 417050 WWW.DSV-VERZORGDLEVEN.NL EDITIE APRIL 2014 INHOUDSOPGAVE 1. WOONZORGLOCATIE RUSTOORD --------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK

WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK Wat u wilt weten als u bij ons woont WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK Wat u wilt weten als u bij ons woont Organisatie en doelstelling Woningbouwvereniging Reeuwijk is ontstaan

Nadere informatie

duurzaam verbeterplan 48 portieketagewoningen Paddepoel, Groningen

duurzaam verbeterplan 48 portieketagewoningen Paddepoel, Groningen duurzaam verbeterplan 48 portieketagewoningen Paddepoel, Groningen 1 2 uw huis een comfortabel thuis! het project in vogelvlucht Lefier doet mee aan het landelijke initiatief Stroomversnelling. In dit

Nadere informatie

Informatie over huren

Informatie over huren Samen bouwen aan beter wonen Informatie over huren 3 Welkom WoonFriesland heet u van harte welkom in uw nieuwe woning. Wij hebben er alle vertrouwen in dat u naar tevredenheid zult wonen in uw nieuwe

Nadere informatie

Informatiegids voor de nieuwe zorgvragers. Versiedatum: 05-12-2013. Pagina 1 van 38

Informatiegids voor de nieuwe zorgvragers. Versiedatum: 05-12-2013. Pagina 1 van 38 Informatiegids voor de nieuwe zorgvragers Versiedatum: 05-12-2013 Pagina 1 van 38 Voorwoord Hierbij ontvangt u de informatiegids van woon- en zorgcentrum De Nieuwpoort. Deze informatiegids is geschreven

Nadere informatie

Welkom in woonzorgcentrum Beatrix

Welkom in woonzorgcentrum Beatrix Welkom in woonzorgcentrum Beatrix Regio midden-man/pr&comm-wj/12maart2015 QuaRijn Woonzorgcentrum Beatrix 1 Inhoudsopgave QuaRijn, dichtbij in zorg... 4 Contact... 4 Inleiding... 5 Hartelijk welkom!...

Nadere informatie

Woon- en Zorgcentra Zorggroep Tangenborgh

Woon- en Zorgcentra Zorggroep Tangenborgh Woon- en Zorgcentra Zorggroep Tangenborgh 1 Versiedatum: juli 2015 2 Inleiding In deze brochure staat informatie over onze woon- en zorgcentra en de voorzieningen die worden geboden. Het eerste deel bevat

Nadere informatie

Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe zaken zijn geregeld als u in ons woonzorgcentrum woont.

Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe zaken zijn geregeld als u in ons woonzorgcentrum woont. Geachte bewoner, Wij vinden het belangrijk dat u weet hoe zaken zijn geregeld als u in ons woonzorgcentrum woont. In deze Wegwijzer staat op alfabetische volgorde uitgebreide informatie over Het wonen

Nadere informatie

mensen enwonen Magazine voor bewoners jaargang 16 nummer 1 april 2015

mensen enwonen Magazine voor bewoners jaargang 16 nummer 1 april 2015 mensen enwonen Magazine voor bewoners jaargang 16 nummer 1 april 2015 Arcade Halve Marathon een groot succes! Geen maximale huurverhoging in 2015 Aanpassing in huis nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Nadere informatie

Informatiegids voor nieuwe zorgvragers van de afdeling Duinvogel. Versiedatum: 05-12-2013

Informatiegids voor nieuwe zorgvragers van de afdeling Duinvogel. Versiedatum: 05-12-2013 Versiedatum: 05-12-2013 Informatiegids voor nieuwe zorgvragers van de afdeling Duinvogel Voorwoord Hierbij ontvangt u de informatiegids van afdeling Duinvogel van woonen zorgcentrum De Nieuwpoort. Deze

Nadere informatie

Verbeterplan Parnassiaflats

Verbeterplan Parnassiaflats Renovatie Parnassiaflats Verbeterplan Parnassiaflats bewonersinformatieboekje juni 2014 bewonersinformatie over het groot onderhoud van complex 3218 Kerspelstraat 1 t/m 47 Markestraat 1 t/m 47 Prinses

Nadere informatie

Algemene. informatie INFORMATIEFOLDER OVER HET HUREN VAN EEN BIJ DE WONINGSTICHTING NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk

Algemene. informatie INFORMATIEFOLDER OVER HET HUREN VAN EEN BIJ DE WONINGSTICHTING NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk Algemene INFORMATIEFOLDER OVER HET HUREN VAN EEN BIJ DE WONINGSTICHTING NIJKERK WONING informatie Woningstichting Nijkerk Woningstichting Nijkerk Bezoekadres: Van 't Hoffstraat 40 3863 AX NIJKERK Postadres:

Nadere informatie

Wegwijzer De Twee Bruggen

Wegwijzer De Twee Bruggen Wegwijzer De Twee Bruggen Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over De Twee Bruggen bij de hand! Welkom in De Twee Bruggen Verpleegd wonen Inhoudsopgave 1 Welkom... 1 2 De Twee Bruggen...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3

INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3 model 2013 1 wijzigingen voorbehouden SOPHIES REGLEMENT INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE 1 ALGEMEEN 3 1. HUISREGLEMENT 4 VOORDEUR 4 SLEUTELS 4 TUSSENDEUREN 4 GANGEN, ENTREE, TRAPPENHUIS EN STOOKHOK 5 LIFT 5

Nadere informatie

Onderhoud, klussen en het serviceabonnement

Onderhoud, klussen en het serviceabonnement Natuurlijk wonen Onderhoud, klussen en het serviceabonnement 1 Onderhoud en klussen Een goed onderhouden woning verhoogt uw woongenot. Ook worden hiermee de meeste problemen en reparatieverzoeken voorkomen.

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING VAN UW APPARTEMENT

GEBRUIKSHANDLEIDING VAN UW APPARTEMENT GEBRUIKSHANDLEIDING VAN UW APPARTEMENT Inhoudsopgave 1 Welkom in uw nieuwe woning... 3 2 Verzekeringen... 3 Inboedelverzekering... 3 Glasverzekering... 3 Opstalverzekering... 3 3 Tips voor de eerste bewoning...

Nadere informatie

Wegwijzer Meerweide. Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over Meerweide bij de hand! Welkom in Meerweide Beschermd wonen

Wegwijzer Meerweide. Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over Meerweide bij de hand! Welkom in Meerweide Beschermd wonen Wegwijzer Meerweide Dat is handig, zo heb ik alle belangrijke informatie over Meerweide bij de hand! Welkom in Meerweide Beschermd wonen Inhoudsopgave 1 Welkom... 1 2 Meerweide... 1 3 Prettig Wonen...

Nadere informatie

Onderhoud, klussen en het serviceabonnement

Onderhoud, klussen en het serviceabonnement Natuurlijk wonen Onderhoud, klussen en het service 1 Onderhoud en klussen Een goed onderhouden woning verhoogt uw woongenot. Ook worden hiermee de meeste problemen en reparatieverzoeken voorkomen. In deze

Nadere informatie

DRU-laan, Ulft. 32 energienotaloze huurwoningen

DRU-laan, Ulft. 32 energienotaloze huurwoningen DRU-laan, Ulft 32 energienotaloze huurwoningen 2 Huurwoningen DRU-laan Ulft Het dorp Ulft is met 10.400 inwoners de grootste plaats in de gemeente Oude IJsselstreek. Winkelcentrum De Blenk biedt veel faciliteiten.

Nadere informatie

Woerdblok Fase 3A te Naaldwijk

Woerdblok Fase 3A te Naaldwijk Woerdblok Fase 3A te Naaldwijk Aanvullende informatie april 2012 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene zaken rondom het bouwproces - Veiligheid op de bouwplaats... - Bouwbesluit... - Werkbare dagen... - Opleveringsprognose...

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Voorzieningen

Zelf Aangebrachte Voorzieningen Zelf Aangebrachte Voorzieningen Veranderingen aanbrengen in uw huurwoning In deze brochure kunt u ons beleid lezen over Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). Hoewel we de brochure met uiterste zorg hebben

Nadere informatie

Verkoophandboek Verkoop

Verkoophandboek Verkoop Verkoophandboek Verkoop Uw huis verkopen U wilt uw huis verkopen. Dat is een ingrijpende beslissing. Eentje met gevolgen. En dan is het inderdaad slim om mensen in te schakelen met verstand van zaken.

Nadere informatie