S T A N D V A N Z A K E N

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S T A N D V A N Z A K E N"

Transcriptie

1 1 11 B O U W K R A N T S E P T E M B E R S T A N D V A N Z A K E N Na al het oponthoud waar de nieuwbouw mee te maken hebben gehad; het wijzigen van bestemmingsplannen, het wegjagen vleermuizen, een rare lange winter, gaat het er nu echt van komen, de bouw nadert zijn einde! De werkzaamheden van de Judith Leyster gaan volgens planning. De opleveringen vinden plaats vanaf week 40, hierover later in deze Bouwkrant meer. Onze eigen bewoners en de nieuwe bewoners die van buiten komen, ontvangen in week 37 een brief met de planning. De bouw van de nieuwe Multifunctionele ruimte en de verbindingsgangen loopt ook op schema, deze worden vlak voor Kerstmis opgeleverd. Het duurt dus nog even voordat de nieuwe overdekte verbindingsgang klaar is, bewoners van de Jan Lievens zullen nog een paar maanden het tijdelijke pad naar het hoofdgebouw moeten gebruiken. We hadden geluk met onze zonnecollectoren, het zonnige weer van de afgelopen maanden heeft ons al kilowatt aan energie opgeleverd. Om een indruk te krijgen van hoeveel dat is; dit is genoeg elektriciteit voor vier gezinnen gedurende één jaar! Hiernaast ziet u een foto van de balkons van de hoekappartementen van de Jan Lievens. Balkons van hoge sterktebeton. Hogesterktebeton is een betonmengsel dat een hogere betondruksterkte kan weerstaan dan traditioneel beton. Dat houdt in dat het beter sterkte kan bieden tegen drukkrachten (bron: Wikipedia). Hoekappartementen Jan Lievens

2 2 Hogesterktebeton wordt toegepast bij o.a. bruggen, viaducten, hoogbouw (kantoor en woontorens), pantserdekvloeren (vloeren in grote bedrijfsruimts), constructies met een grote overspanning (bijvoorbeeld balkons). De balkons van de Jan Lievens en Judith Leyster zijn gemaakt van hoge sterkte beton, hiermee dingt Huize Het Oosten mee naar de Betonprijs. Met de Betonprijs worden projecten beloond die op een bijzondere wijze het materiaal beton hebben toegepast. Huize Het Oosten doet ook mee met de Gouden Kikker. We hebben ons aangemeld voor deze prijsvraag. De prijs zal worden toegekend aan bouwprojecten die voorop lopen op het gebeid van duurzaamheid en innovatie. Verder hebben we ons ook aangemeld voor de Hedy d Ancona Prijs. De jury beoordeelt de ingezonden projecten op de volgende aspecten: architectonische kwaliteit en de samenhang zorgconcept en architectuur. Dan is er nog een NVTG BouwAward te winnen, dat gaan we natuurlijk proberen. Zorgaanbieders kunnen hieraan meedoen. Beoordeeld wordt in hoeverre de huisvesting past bij de veranderende zorg. De levensbestendige appartementen in de nieuwbouw passen hier goed in. En dan de laatste, maar dat is geen prijsvraag: de architect heeft ons project ingezonden voor vermelding in het Jaarboek Architectuur! W E R K Z A A M H E D E N In de Judith Leyster zijn bijna alle keukens geplaatst. Een aantal toekomstige bewoners heeft uitbreidingsopties besteld bij de keukens, die zijn inmiddels ook geplaatst. Ondanks het warme weer van de afgelopen maanden, moest de Judith Leyster toch verwarmd worden, dat komt door de hoge luchtvochtigheid. Het verwarmen gaat volgens een opstookprotocol. Het houdt in dat de verwarming in het gebouw aan gaat, maar niet gelijk op volle kracht. Dit zou barsten in muren of tegelwerk kunnen veroorzaken. De verwarming gaat aan op een laag pitje en iedere paar dagen komt daar een halve graad bij. Zo wordt het gebouw langzaam verwarmd, droogt het geleidelijk en verdwijnt het bouwvocht.

3 3 Het opstookprotocol is inmiddels afgerond, nu staat de vloerverwarming aan om de laatste restjes vocht te verdrijven voordat de bamboevloeren worden gelegd. In de Judith Leyster is de behanger gestart en gaat de aannemer in de tweede week van september beginnen met het leggen van de bamboevloeren. Hieronder ziet u één van de gangen in de Jan Lievens, eind september wordt de bamboevloer doorgelegd op alle verdiepingen van het verbindingsdeel naar de Judith Leyster. Samen met de gangen van de Judith Leyster vormt het dan een mooi één geheel. Verzoek aan bewoners die een deurmatje hebben liggen op de gang om dit te verwijderen. Losse matjes geven een rommelig beeld in die mooie brede gang. Bewoners mogen er wel bijvoorbeeld een plant neerzetten, mits deze in een waterdichte pot zit. Zonder een pot bestaat er het risico dat door vocht in de pot of door het water geven, de bamboevloer beschadigt en dat Gang in de Jan Lievens zou zonde zijn. P L A N N I N G De oplevering van de Judith Leyster start in week 40. Dat is de week van 30 september t/m 4 oktober. Toekomstige bewoners kunnen vanaf heden een afspraak maken met hun stoffeerder en Kees van Mourick om het nieuwe appartement in de Judith Leyster exact in te meten. In week 37 ontvangen bewoners van Huize Het Oosten een brief met daarin datum en tijdstip van de verhuizing. In deze brief staat ook een schema per week, zodat u precies weet wat er in welke week plaatsvindt. Voor nieuwe bewoners van Huize Het Oosten geldt dat zij in week 43 de sleutel krijgen van hun nieuwe appartement, ze kunnen hiervoor een afspraak maken met Kees van Mourick. Vanaf dit moment kunnen hun appartementen gestoffeerd worden en kan de verhuizing gepland worden, bijvoorbeeld in de laatste week van oktober (week 44). Het huurcontract gaat dan in per 15 oktober 2013.

4 4 T A N D A R T S Als de Judith Leyster is opgeleverd, opent ook tandartsenpraktijk Rembrandtlaan zijn praktijk daar op de begane grond. De praktijk aan de Rembrandtlaan stopt en verhuist naar de Jan van Eijcklaan 280. Mocht u het handig vinden de tandarts dicht bij huis te hebben, dan kunt u zich aanmelden als nieuwe patiënt: Dat kan nu ook al, dan wordt u nog geholpen in de oude praktijk aan de Rembrandlaan 45. V E R B I N D I N G S G A N G Onderstaand plaatje laat het terrein van Huize Het Oosten zien met de blauwe (tijdelijke) gang en de nieuwe (groen) verbindingsgang van de Jan van Eijck naar de Judith Leyster. Eerdere berichten meldden medio september, maar medio oktober start de aannemer met het grondwerk van de nieuwe verbindingsgang van de Jan van Eijck naar de Judith Leyster. Op onderstaand plaatje het groen stukje. Gedurende week 42 en 43 (14 t/m 25 oktober) kan door dit grondwerk de blauwe gang niet gebruikt worden omdat de blauwe en de groene gang elkaar een stukje overlappen. Bewoners van de Jan van Eijck kunnen dan via de hoofduitgang van de Jan van Eijck over de Jan van Eijcklaan naar de nieuwe ingang lopen van de Jan Lievens en de Judith Leyster. Als die nieuwe ingang op dat moment nog niet klaar is, dan moeten de bewoners helaas de wat langere route nemen via de Jan van Eijcklaan, rechtsaf de Jan Steenlaan op en dan de achteringang bij de Chapelle Ardente nemen. s Avonds, s nachts en in het weekend zorgt de aannemer ervoor dat de blauwe gang wel gewoon te gebruiken is! We realiseren ons dat dit geen wenselijke situatie is, helaas kan het logistiek gezien niet anders. Laten we hopen dat het mooi weer is.

5 5 Voor bewoners in de Jan van Eijck een maaltijd thuis ontvangen, verandert er niks, medewerkers van de Huize Het Oosten zorgen ervoor dat de maaltijd thuis wordt gebracht. Zodra het mogelijk is, wordt er weer een aansluiting gemaakt van de Jan van Eijck met de blauwe gang. W A T W O R D T D E N I E U W E P O S T C O D E? De postcode van de nieuwe appartementen in de Jan Lievens en de Judith Leyster wordt: 3723 BC. Bewoners van Huize Het Oosten kunnen bij de receptie een kaart ophalen voor de verhuisservice. Daarmee kunt u aan instanties doorgeven dat u gaat verhuizen en ervoor zorgen dat uw post nog een poosje wordt doorgestuurd. Verhuisberichten aan uw eigen familie, vrienden en kennissen kunt u zelf regelen: kaartjes sturen of misschien wel mailen. K N A G E N D E V R A G E N Het wordt steeds concreter en de vragen steeds gedetailleerder: hoe worden de vloeren opgeleverd, zitten er al planken in de berging, welke energieleverancier moet ik nemen? Hieronder een antwoord op dat soort vragen. Zit uw vraag er niet tussen zitten, dan kunt u dat melden bij Francine Witten (contactgegevens verderop in deze nieuwsbrief). In de volgende Bouwkrant wordt die vraag opgenomen bij de Knagende Vragen. Afwerking badkamer / toilet Wanden betegeld, sanitair aanwezig volgens plattegrond, spiegel en thermostaatkraan ook aanwezig. Vloer met antisliptegels. Douchebak met gelijk afgewerkte vloer (geen opstaand randje). De douche is een inloopdouche. Er is geen douchewand of douchegordijn, dat kunt u zelf aanbrengen. Er is een stopcontact en aansluitpunt voor lamp boven de spiegel en in het plafond. Accessoires zoals handdoekenrekje, toiletrolhouder, zeepbakje, toiletborstel: zijn niet standaard aanwezig, dat kunnen nieuwe bewoners zelf aanschaffen als ze dat willen. Het toilet is een zwevend diepspoeltoilet. Stangen, of beugels bij het toilet of bijvoorbeeld een douchestoel zijn niet standaard aanwezig.

6 6 In de appartementen die worden opgeleverd met een tweede toilet, wordt dit tweede toilet ook daadwerkelijk geplaatst. In verband met legionellagevaar wil Huize Het Oosten geen afgedopte leidingen (leidingen die niet in functioneel zijn met een dop afsluiten). De Technische dienst kan helpen om de voorzieningen aan te brengen ( 28,- p/u prijspeil 2013). Via Kees van Mourick kunt u een afspraak met één van hen maken. U kunt ook contact opnemen met de firma Zwanink (Kwinkelier 50a). Zij kunnen u helpen aan telefoonnummers van betrouwbare klusjesmannen. Eventuele aanpassingen in het appartement zijn voor rekening van de huurder, daarvoor gelden dan dezelfde regels als voor alle huurwoningen in Nederland, het zijn dan Zelf Aangebrachte Voorzieningen. Voor bewoners van Huize Het Oosten die naar een nieuwbouwappartement verhuizen: dat gold ook voor uw huidige appartement, niets nieuws dus! Iedereen krijgt bij het nieuwe huurcontract een uitdraai van de regels over deze Zelf Aangebrachte Voorzieningen. Op dit moment is het niet meer mogelijk om in de Judith Leyster in de bouwstroom mee wijzigingen aan te brengen in de badkamer (bijvoorbeeld het niet plaatsen van het bad). Dat geldt ook voor de Jan Lievens, hier is alles is opgeleverd. Aansluitingen wasmachine / droger Deze aansluitingen zitten standaard in de berging. Het in de badkamer aanbrengen van bijvoorbeeld een wasmachineaansluiting valt onder de Zelf Aangebrachte Voorzieningen (zie hierboven). Met de Technische Dienst moet wel gekeken worden of dit mogelijk is, dit is niet altijd het geval. In verband met de mechanische ventilatie moeten wasmachine en droger in de berging naast elkaar staan. Droger moet een condensdroger zijn.

7 7 De wasmachine kan niet op de afvoer en aansluitingen van de vaatwasser in de keuken. Dit is een ander type aansluiting. Berging Er zitten geen planken in de berging (in de serviceappartementen zit een berging, de appartementen op de begane grond van de Jan Lievens hebben geen berging). De bewoner kan dat zelf (laten) doen. De Technische Dienst kan daarbij helpen, hiervoor geldt het uurtarief (prijspeil 2013: 28,- per uur). In de berging ligt een zandcementvloer, de muren zijn niet afgewerkt met bouwbehang. Elders in het gebouw is geen andere ruimte om nog spullen op te bergen (bijvoorbeeld een kelderbox). Er is wel ruimte voor uw fiets, in de parkeergarage is een fietsenstalling. Wanden / vloeren / plafonds Wand: Badkamer en toilet: tegels, Kamers: bouwbehang (dat is gewoon wit, standaard behang, kan overheen gesausd worden), berging: wanden niet afgewerkt, keuken: wasbare muurverf. Vloer: Badkamer en toilet: tegels, kamers: zandcementvloer (hier mag niet in geboord worden i.v.m. vloer-verwarmingsinstallatie), keuken: zandcementvloer, berging: zandcementvloer. In keuken en kamers dient de bewoner zelf vloerbedekking te (laten) aanbrengen. Als er PVC of Vinyl op de vloer komt, moet er een ondervloer gelegd worden. PVC en vinyl is dun materiaal, iedere oneffenheid zou zichtbaar zijn, of door zandkorreltjes eronder kan het gaan kraken. Bij vloerbedekking is een ondervloer meestal niet nodig, daar zit al een foamlaag onder. Plafond: op de begane grond is het plafond 3.10m en op de 1 e, 2 e en 3 e verdieping 2.70m. Alle plafonds zijn wit gespoten.

8 8 Richtlijnen vloeren Elektriciteit De vloerbedekking moet wel geschikt zijn voor vloerverwarming. De vloerenleverancier kan u daarover meer vertellen, ook over geluidsbeperkende maatregelen als er een harde vloer komt, bijvoorbeeld parket. Aan het plafond komen plaatjes die zijn voorzien van een kroonsteentje, bewoners dienen hier zelf armaturen / lampen op te (laten) monteren. Het aantal stopcontacten in de appartementen is ruim voldoende en volgens de normen van het bouwbesluit. Stopcontacten zitten op de hoogte zoals voorgeschreven door het Bouwbesluit. (In het Bouwbesluit staan alle bouwtechnische voorschriften en eisen waaraan alle bouwwerken, zoals woningen, kantoren, winkels e.d. in Nederland minimaal moeten voldoen). Verwarming / koeling Het gebouw en de appartementen hebben een eigen klimaatbeheersysteem. Het wordt verwarmd en gekoeld door middel van vloerverwarming, deze geeft warmte cq. koude af. Er zijn geen radiatoren, behalve één in de badkamer. In de Jan Lievens is een aantal appartementen waar de designradiator niet hangt, hier hangt een designhanddoekenrek. De temperatuur is standaard 21 C, dit betaalt u vanuit de servicekosten. Met een thermostaat kan er + 3 verwarmd worden of -3 gekoeld. Water Dat wat u bovenop de standaard 21 C bijverwarmt, betaalt u via uw energieleverancier, hierover later meer. Deze energieleverancier levert u ook de elektriciteit voor overige elektrische apparaten. De zonnecollectoren op het dak leveren de energie om het water te verwarmen. De verwarming vindt pas plaats op het appartement zelf.

9 9 Dak / glas Dit om voorkomen dat legionellabacteriën zich nestelen in de leidingen, verwarming vindt pas plaats in het appartement, op het moment dat u het warme water nodig heeft en niet al eerder op een centrale plaats. Het dak is volgens de normen geïsoleerd om bijvoorbeeld zomerse hitte buiten te houden. Sinds begin april staan er zonnepanelen op het dak! Er is hoog-isolerend glas, dit is niet zonwerend. Geluid De geluidsisolatie is goed, met de geluidsberekeningen is rekening gehouden met het spoor, het gebouw voldoet aan allen door de overheid gestelde eisen voor wat geluidsisolerende maatregelen. Keuken(apparatuur) Een inductiekookplaat is standaard aanwezig, wasemkap ook. Huize Het Oosten heeft ervoor gekozen ook een oven-magnetron en een koelkast aan te brengen. Dus in de keuken zijn standaard aanwezig: kookplaat, afzuigkap, oven-magnetron en een koelkast. Een inductieplaat werkt met een wisselend magnetisch veld, dat niet storend is voor andere apparaten (telefoons, pacemakers, radio s). Voor een inductieplaat heeft u speciale pannen nodig, daar staat dan een logo onder. Uw oude pannen zijn geschikt als er een magneetje aan de onderkant blijft plakken en als de bodem goed vlak is. Dat wil zeggen niet hol of bol. Blijft het magneetje aan uw pan kleven, dan is de pan geschikt. Er is één spoelbak, het aanrecht is van kunststof. Onder het aanrecht zitten kasten met grote laden, de keukens in de grootste appartementen met hoekopstelling hebben een carrouselkast. Het aanrecht is niet in hoogte verstelbaar. De keukens zijn van het merk Siematic.

10 10 Aansluitingen Abonnement voor telefoon en internet zit net als nu, ook in de nieuwbouw niet in de servicekosten, de bewoner dient dat zelf te regelen. Aansluiting is niet centraal geregeld (zoals in de oudbouw), in de nieuwbouw kan bewoner zelf een provider of telefoonaanbieder kiezen. Alle voorzieningen (de infrastructuur, buizen, leidingen, draadjes) zijn uiteraard wel aanwezig in het appartement. Of er glasvezel is, hangt van de gemeente af, de gemeente De Bilt is er wel mee bezig, bij Reggefiber doet dat in de gemeente De Bilt. Er is een infomatiecentrum in Bilthoven, u kunt bij hen meer informatie opvragen: telefonisch ( ) of via de mail of bij Reggefiber Kwinkelier 25. Volgens de planning is eind 2014 onze buurt aan de beurt voor de aansluiting met glasvezel. Veiligheid / alarm Het persoonlijk alarmeringssysteem in de nieuwbouw is een autonoom systeem, het werkt niet op bijvoorbeeld glasvezel of een telefoonlijn. Er zit een alarm met een knop in de appartementen dat de bewoners in geval van nood kunnen gebruiken, er zit ook een trekkoordje in het toilet. Bewoners kunnen er daarnaast ook nog voor kiezen om een halsalarm te gebruiken. Het gebruik van deze voorzieningen zit in de servicekosten, het halsalarm (het apparaatje) dient wel aangeschaft te worden, dat kost ± 100,- (dat is nu ook het geval). In elk appartement is een rookmelder aanwezig, ook in elke algemene ruimte. Een alarminstallatie (tegen inbraak) voor het appartement is niet standaard aanwezig, de bewoner kan dat zelf aanbrengen.

11 11 Zonwering Zonwering is niet standaard aanwezig, u kunt dat zelf aanschaffen en laten monteren. Er is een voorschrift waarin het merk, het type en de leverancier staan beschreven. Deze leverancier maakt per type woning een offerte. Alle aansluitpunten zijn aanwezig. Het is een Zelf Aangebrachte Voorziening, als u het appartement verlaat, kunt u overleggen of de huurder na u de schermen van u wil overnemen. Bij Francine Witten kunt u een overzicht afhalen met de kosten van zonwering per appartement per raam. Hierbij opgemerkt dat zonwering waarschijnlijk niet nodig is voor de appartementen die aan de Jan van Eijckkant gesitueerd zijn. En voor de overige appartementen aan de tuinkant: het balkon op de etage erboven is ook al een zonwering! Parkeren Er is een parkeergarage onder de Jan Lievens, kosten voor een parkeerplaats zijn 65,- per maand (prijspeil 2013). U kunt met een lift in de parkeergarage komen. Als u in de Jan Lievens woont of in de Judith Leyster en u wil uw auto graag beschut en droog parkeren (en binnendoor naar uw appartement kunnen lopen), dan kunt u een parkeerplaats huren. Omwonenden kunnen hier ook een parkeerplek huren als ze dat willen. Corine Haas (directiesecretaresse, ) is hiervoor het aanspreekpunt. En heeft u een elektrische auto? In de parkeergarage zijn ook voorzieningen getroffen om zo n auto op te laden! Afwerking tuintjes / balkons Voor de afwerking van de tuintjes en overgang naar het gemeenschappelijke park zijn we in overleg met een landschapsarchitect, bewoners die op de begane grond wonen zijn uiteraard vrij om zelf hun tuintje in te richten.

12 12 Schuifpui In de schuifpuien zitten geen horren, die kunt u zelf aanschaffen en (laten) plaatsen. Raambekleding De bewoners dienen zelf raambekleding aan te schaffen, dat is niet aanwezig. Er hangen standaard geen gordijnrails, ook niet op de zorgappartementen op de begane grond van de Jan Lievens. U kunt de Technische Dienst inhuren om u te helpen met ophangen (kosten 28,- per uur, prijspeil 2013). Stel dat.. U en uw partner in een appartement gaan wonen en één van beiden moet naar een zorgafdeling, wat zijn dan de financiële consequenties? Daar is niet in zijn algemeenheid een antwoord op te geven, dat is per situatie verschillend. Huishoudelijke zorg Via Huize Het Oosten kan er huishoudelijke hulp worden geregeld, er is een eigen huishoudelijke dienst ( 22,50 per uur, prijspeil 2013). Hiervoor is geen wachtlijst. De gemeente geeft via de WMO (zorgloket) subsidie ( ). Verhuisberichten Verhuispremie Bij de receptie kunt u een kaart ophalen voor verhuisservice van Post.nl. Daarop kunt u invullen welke instanties ingelicht moeten worden en doorgeven aan Post.NL dat uw post nog een poos wordt nagestuurd. De nieuwe postcode wordt: 3723 BC. Voor eventuele hulp kunt u terecht bij Francine Witten. Familie, vrienden en kennissen dient u zelf op de hoogte te brengen van uw verhuizing. De verhuiskostenvergoeding is 5.520,-, De mensen die recht hebben op dit bedrag, ontvangen 25% van dit bedrag één maand voor de directieoplevering, de rest (75%) bij oplevering van de oude woning. Als u spullen heeft besteld bij Van Kersbergen, of Velthoven Interieurs of bij de firma Zwanink (de woninginrichters die Huize Het Oosten hebben bezocht), dan kunt u dat betalen bij levering van de vloerbedekking en/of de gordijnen.

13 13 Technische dienst Nutsbedrijven Werkzaamheden van de Technische dienst (lampen ophangen, planken maken, schilderijtjes ophangen) worden per uur berekend, het tarief is 28,- (prijspeil 2013). Mocht u dat willen, dan kunt u tegen die tijd een afspraak maken met Kees van Mourick om één van de mannen in te plannen. U kunt ook contact opnemen met de firma Zwanink (Kwinkelier 50a). Zij kunnen u helpen aan telefoonnummers van betrouwbare klusjesmannen. Energieleverancier: u bent vrij om zelf een leverancier te kiezen (alleen voor stroom, gas is niet nodig). U kunt contact opnemen met een energieleverancier op het moment dat Stedin (de regionale netbeheerder van gas en elektriciteit) de meters heeft geplaatst. Zo n meter heeft een nummer, dat is gekoppeld aan een adres. Die meters zijn geplaatst, mensen die naar de Jan Lievens verhuizen, kunnen contact opnemen met een energieleverancier. Als u het adres noemt en eventueel het nummer van de meter (al is dit waarschijnlijk niet nodig), dan weet de leverancier waar de elektriciteit naar toe moet. Het hoeft niet dezelfde energieleverancier te zijn als die van Huize Het Oosten. Voor het gemak hier een aantal telefoonnummers van een aantal grote energieleveranciers waar u zich kunt aanmelden als nieuwe klant. De lijst is niet compleet, ik noem een aantal grote: Nuon: Essent: Eneco: Greenchoice: Water: de leverancier is Vitens. Als u contact opneemt met Vitens, meldt u zich aan en kunt u een leveringsovereenkomst afsluiten. Het nummer van Vitens waar u zich kunt aanmelden als nieuwe klant is:

14 14 Kabel voor TV: dat is nu nog een vaste leverancier, in de nieuwbouw is die keuze vrij (Kpn, Ziggo, Tele2 ). U kunt u aanmelden als klant voor kabel / TV / internet. Alle aansluitingen zitten in het appartement. Kees van Mourick kan u erbij ondersteunen. Telefoon: huidige leverancier, aansluiting t.z.t. verhuizen. Computer: zelfde leverancier als voor de TV. Ondersteuning: eventuele hulp bij het aanvragen van nieuwe aansluitingen of bij verhuizen van huidige aansluitingen bij Kees van Mourick, Oscar Fennis of Francine Witten. Op de laatste pagina s van deze bouwkrant is een lijstje met Things to do. Gaat u nog verhuizen, dan kunt u dit gebruiken en aanvullen met uw eigen acties voor de verhuizing. I N F O R M A T I E O V E R D E N I E U W B O U W Specifieke informatie over de appartementen in de Jan Lievens en de Judith Leyster (bijvoorbeeld plattegronden, huurprijzen en servicekosten) kunt u opvragen bij Corine Haas (directiesecretaresse) of downloaden via onze website. U kunt bij haar ook terecht voor informatie over uw inschrijving, plaats op de wachtlijst of beschikbare appartementen of voor het opvragen van één van onderstaande brochures: een algemene informatiebrochure van Huize Het Oosten een informatiebrochure over het Volledig Pakket Thuis (is ook van toepassing voor het voor het wonen op de afdeling psychogeriatrie) de brochure Actief wonen met dementie (op de begane grond van de Jan Lievens). Specifieke informatie over het zorgarrangement op de begane grond van de Jan Lievens kunt u opvragen bij Caroline Schelfhorst (hoofd zorg) (Corine Haas, directiesecretaresse: , (Caroline Schelfhorst, hoofd zorg: ,

15 15 P L AN N I N G (d.d. september 2013, aan de planning kunnen geen rechten ontleend worden) 2013 wanneer werkzaamheden Eerste week oktober Oplevering Judith Leyster Eind december Oplevering Multifunctionele ruimte 2014 voorjaar Nieuwbouw gereed en terrein weer op orde De Jan Lievens werd als eerste opgeleverd (in mei 2013), dat houdt in dat daar al mensen wonen terwijl de rest nog niet klaar is. Ook bij oplevering van de Judith Leyster is het terrein nog niet helemaal klaar. Huize Het Oosten zal er alles aan doen om het terrein zo netjes mogelijk te houden, nieuwe bewoners hoeven niet door modder te banjeren! V E R H U I Z I N G D O O R G E V E N A A N G E M E E N T E Als u uw verhuizing doorgeeft aan de gemeente kan dat op een aantal manieren. U dient dit binnen vijf dagen na de verhuizing (eerder mag natuurlijk ook) melden bij Burgerzaken. De aangifte kunt u op drie manieren doen: persoonlijk, aan de balie van burgerzaken. Neemt u wel uw legitimatiebewijs (paspoort, Nederlandse identiteitskaart, rijbewijs of Vreemdelingendocument mee). Openingstijden: maandag t/m vrijdag uur* dinsdag: uur* woensdag: uur (uitsluitend op afspraak) * Voorkom wachttijden, maak een afspraak: via internet op de site van de gemeente De Bilt (www.debilt.nl). Als u zich heeft aangemeld met uw DigiD inlogcode kunt u de aangifte digitaal doen. schriftelijk, met het aangifteformulier, u vult het formulier in en stuurt het op naar de gemeente De Bilt, het adres staat op het formulier. De gemeente ontleent de datum van verhuizing aan de aangifte. De dag waarop de aangifte in eerste instantie is ontvangen geldt als datum van verhuizing. U kunt het formulier ook al invullen op het moment dat u nog niet bent verhuisd, de feitelijke verhuisdatum vult u in op het formulier. Voor het gemak, zit bij deze Bouwkrant het formulier dat u kunt invullen om uw verhuizing door te geven aan de gemeente. U hoeft het alleen in te vullen en op te sturen.

16 16 PA R T I J E N O R G A N I S A T I E Huize Het Oosten Rubenslaan BM BILTHOVEN Mevrouw A.A. (Lida) Maas De heer K. (Kees) van Mourick Mevrouw F. (Francine) Witten Mevrouw C. (Corine) Haas directeur-bestuurder hoofd technische dienst toezichthouder in bouwperiode communicatie en projecten directiesecretaresse V O L G E N D E B O U W K R A N T De bouwkrant verschijnt in principe iedere twee maanden, de volgende Bouwkrant verschijnt in november De krant wordt gepubliceerd op de website van Huize Het Oosten (www.huizehetoosten.nl). U kunt hier ook eerdere Bouwkranten downloaden. Als u nog geen Bouwkrant ontvangt en u wilt dat wel; dan kunt u dat melden bij Francine Witten ). U kunt bij haar ook melden als u de Bouwkrant digitaal wenst te ontvangen.

17 17 C H E C K L I S T R E G E L E N V O O R V E R H U I Z I N G Dit lijstje kunt u op tafel leggen, iedere keer als er u iets te binnen schiet, kunt u het erbij schrijven! Actie Eventuele ondersteuning In oude appartement spullen opruimen (kleding, boeken) Gereed Vloerbedekking bestellen (levertijden!) Gordijnen bestellen Badkameraccessoires aanschaffen Planken in de berging (laten) plaatsen afspreken met TD?? Afspreken wie lampen, schilderijtjes gaat ophangen Afspreken dat kinderen komen helpen? Telefoon verhuizing doorgeven Kabel / TV / internetprovider aanmelden als nieuwe klant Energieleverancier kiezen

18 18 Waterleverancier (Vitens) aanmelden als nieuwe klant Verhuizing doorgeven aan gemeente Adreswijzigingen: krant, tijdschrift, huisarts, tandarts, gemeente, familie, vrienden, kennissen, ziektekostenverzekering, andere verzekering, bankzaken

19 19

20 20

B O U W K R A N T F E B R U A R I 2 0 1 2 S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N

B O U W K R A N T F E B R U A R I 2 0 1 2 S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N 8 B O U W K R A N T F E B R U A R I 2 0 1 2 S T A N D V A N Z A K E N W E R K Z A A M H E D E N Lida Maas (directeur-bestuurder Huize Het Oosten) en Dick Ticheler (uitvoerder van Van Norel) Eind vorig

Nadere informatie

Tussentijds informatieboekje. Bloemstede

Tussentijds informatieboekje. Bloemstede Tussentijds informatieboekje Bloemstede Tussentijds informatieboekje Bloemstede Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wat gaan we doen?... 3 3. Tijdens de uitvoering... 6 4. Wat betekent het voor uw huur en energiekosten?...

Nadere informatie

duurzaam verbeterplan 48 portieketagewoningen Paddepoel, Groningen

duurzaam verbeterplan 48 portieketagewoningen Paddepoel, Groningen duurzaam verbeterplan 48 portieketagewoningen Paddepoel, Groningen 1 2 uw huis een comfortabel thuis! het project in vogelvlucht Lefier doet mee aan het landelijke initiatief Stroomversnelling. In dit

Nadere informatie

Huurwegwijzer. Huren bij Wonen Wateringen

Huurwegwijzer. Huren bij Wonen Wateringen Huurwegwijzer Huren bij Wonen Wateringen Van harte welkom in uw nieuwe woning Wonen Wateringen heet u van harte welkom in uw nieuwe woning. Wij hebben er alle vertrouwen in dat u naar tevredenheid zult

Nadere informatie

Meer woonplezier, minder energie. Informatie over de renovatie van uw flat en woning

Meer woonplezier, minder energie. Informatie over de renovatie van uw flat en woning Meer woonplezier, minder energie Informatie over de renovatie van uw flat en woning Inhoudsopgave Inleiding 4 1 2 3 4 5 6 Wat gaan we doen? 6 Voor we beginnen 10 Tijdens de uitvoering 12 Gevolgen voor

Nadere informatie

Gids voor goed wonen. Alles over huren bij Stadgenoot

Gids voor goed wonen. Alles over huren bij Stadgenoot Gids voor goed wonen Alles over huren bij Stadgenoot Voorwoord 1 Beste huurder, Prettig en zorgeloos wonen. Dat wensen wij iedereen toe. Daarover gaat dit boekje. Het is de tweede, geheel herziene versie

Nadere informatie

Groene Hart. te besparen houdt u geld over. Veranderingen in de zorg waar kunt u terecht? Binnenkijken bij Ferm Werk en Vluchtelingen Steunpunt

Groene Hart. te besparen houdt u geld over. Veranderingen in de zorg waar kunt u terecht? Binnenkijken bij Ferm Werk en Vluchtelingen Steunpunt GroenWest nr.1-2015 Veranderingen in de zorg waar kunt u terecht? Binnenkijken bij Ferm Werk en Vluchtelingen Steunpunt Groene Hart Door bewust op energie te besparen houdt u geld over ThuisBest Inhoud

Nadere informatie

Huren bij Stadgenoot Hoofdstuktitel. Huren bij Stadgenoot. Gebruiksaanwijzing voor uw woning

Huren bij Stadgenoot Hoofdstuktitel. Huren bij Stadgenoot. Gebruiksaanwijzing voor uw woning Huren bij Stadgenoot Hoofdstuktitel 1 Huren bij Stadgenoot Gebruiksaanwijzing voor uw woning Huren bij Stadgenoot Voorwoord 1 Beste huurder, Stadgenoot is een grote woningcorporatie. We verhuren ruim

Nadere informatie

WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK

WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK Wat u wilt weten als u bij ons woont WONINGBOUWVERENIGING REEUWIJK Wat u wilt weten als u bij ons woont Organisatie en doelstelling Woningbouwvereniging Reeuwijk is ontstaan

Nadere informatie

Informatie over huren

Informatie over huren Samen bouwen aan beter wonen Informatie over huren 3 Welkom WoonFriesland heet u van harte welkom in uw nieuwe woning. Wij hebben er alle vertrouwen in dat u naar tevredenheid zult wonen in uw nieuwe

Nadere informatie

Overigens moet u vooraf altijd contact met ons opnemen voordat u aan een bepaalde klus begint.

Overigens moet u vooraf altijd contact met ons opnemen voordat u aan een bepaalde klus begint. Februari 2015, Zelf klussen Zelf klussen Honderd mensen, honderd wensen! Dat geldt voor eten en drinken, voor kleding, maar zeker ook voor de inrichting van het huis waar u woont. Logisch dat u dat huis

Nadere informatie

Dillenburglaan 57 te TILBURG Koopstudio 1 - Koopprijs 139.000,-- V.O.N.

Dillenburglaan 57 te TILBURG Koopstudio 1 - Koopprijs 139.000,-- V.O.N. Dillenburglaan 57 te TILBURG Koopstudio 1 - Koopprijs 139.000,-- V.O.N. Speciaal voor studenten en starters op de markt!* Koopsom 139.000,- Netto maandlast ca. 244,- Nabij het centrum vindt u deze zeer

Nadere informatie

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck

Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Woonzorgcentrum Huis ter Wijck Informatie ViVa! Zorggroep Kwaliteit van leven Inhoudsopgave Welkom! 3 De organisatie ViVa! Zorggroep 4 Wonen in Huis ter Wijck 5 Administratieve zaken bij verhuizing 6 -

Nadere informatie

DRU-laan, Ulft. 32 energienotaloze huurwoningen

DRU-laan, Ulft. 32 energienotaloze huurwoningen DRU-laan, Ulft 32 energienotaloze huurwoningen 2 Huurwoningen DRU-laan Ulft Het dorp Ulft is met 10.400 inwoners de grootste plaats in de gemeente Oude IJsselstreek. Winkelcentrum De Blenk biedt veel faciliteiten.

Nadere informatie

Informatie voor Bewoners Locatie Rustoord

Informatie voor Bewoners Locatie Rustoord Informatie voor Bewoners Locatie Rustoord RUSTOORD - RUSTOORDLAAN 1-2161 GC LISSE 0252 417050 WWW.DSV-VERZORGDLEVEN.NL EDITIE APRIL 2014 INHOUDSOPGAVE 1. WOONZORGLOCATIE RUSTOORD --------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

mensen enwonen Magazine voor bewoners jaargang 16 nummer 1 april 2015

mensen enwonen Magazine voor bewoners jaargang 16 nummer 1 april 2015 mensen enwonen Magazine voor bewoners jaargang 16 nummer 1 april 2015 Arcade Halve Marathon een groot succes! Geen maximale huurverhoging in 2015 Aanpassing in huis nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Nadere informatie

Verbeterplan Parnassiaflats

Verbeterplan Parnassiaflats Renovatie Parnassiaflats Verbeterplan Parnassiaflats bewonersinformatieboekje juni 2014 bewonersinformatie over het groot onderhoud van complex 3218 Kerspelstraat 1 t/m 47 Markestraat 1 t/m 47 Prinses

Nadere informatie

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist?

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Stapels lege dozen staan in de gang, klaar om in te pakken. De verhuizer is gebeld en de adreswijzigingen liggen klaar. U gaat nog één keer

Nadere informatie

Het bewonersblad voor huurders van Waterweg Wonen jaargang 17, nummer 2, juli 2015

Het bewonersblad voor huurders van Waterweg Wonen jaargang 17, nummer 2, juli 2015 Het bewonersblad voor huurders van Waterweg Wonen jaargang 17, nummer 2, juli 2015 ANDERE TIJDEN DUS AFVAL SCHEIDEN GLAS PLASTIC PAPIER 3 Een verbouwing meefinancieren? Dat kan nu ook! 8 Thuis Bewoners

Nadere informatie

Brabantse Waard over huur opzeggen en wat daarbij komt kijken

Brabantse Waard over huur opzeggen en wat daarbij komt kijken Brabantse Waard over huur opzeggen en wat daarbij komt kijken Inhoudsopgave 3 De huur opzeggen bij Brabantse Waard 4 Uw huurwoning opleveren 5 Geldzaken rondom uw woning 5 Veelgestelde vragen van huurders

Nadere informatie

Wat u moet weten over verhuizen

Wat u moet weten over verhuizen U gaat verhuizen U gaat binnenkort verhuizen. Een tijd waarin u de nodige zaken moet regelen. Zo kunt u bezig zijn met klussen in uw nieuwe woning, verhuisberichten sturen en verhuizen. Dat allemaal voordat

Nadere informatie

Zelf Aangebrachte Voorzieningen

Zelf Aangebrachte Voorzieningen Zelf Aangebrachte Voorzieningen Veranderingen aanbrengen in uw huurwoning In deze brochure kunt u ons beleid lezen over Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). Hoewel we de brochure met uiterste zorg hebben

Nadere informatie

Welkom in woonzorgcentrum Ewoud en Elisabeth Gasthuis

Welkom in woonzorgcentrum Ewoud en Elisabeth Gasthuis Welkom in woonzorgcentrum Ewoud en Elisabeth Gasthuis regio west-man/pr&comm-wj/4maart2015 1 Inhoudsopgave QuaRijn, dichtbij in zorg... 4 Contact... 4 Hartelijk welkom!... 5 Zes eeuwen Ewoud en Elisabeth

Nadere informatie

Verkoophandboek Verkoop

Verkoophandboek Verkoop Verkoophandboek Verkoop Uw huis verkopen U wilt uw huis verkopen. Dat is een ingrijpende beslissing. Eentje met gevolgen. En dan is het inderdaad slim om mensen in te schakelen met verstand van zaken.

Nadere informatie

Informatiegids voor de nieuwe zorgvragers. Versiedatum: 05-12-2013. Pagina 1 van 38

Informatiegids voor de nieuwe zorgvragers. Versiedatum: 05-12-2013. Pagina 1 van 38 Informatiegids voor de nieuwe zorgvragers Versiedatum: 05-12-2013 Pagina 1 van 38 Voorwoord Hierbij ontvangt u de informatiegids van woon- en zorgcentrum De Nieuwpoort. Deze informatiegids is geschreven

Nadere informatie

Inleiding. Belangrijke gegevens. Algemene informatie. Huurovereenkomst. Bewonersparticipatie. Uw woning veranderen of verbouwen

Inleiding. Belangrijke gegevens. Algemene informatie. Huurovereenkomst. Bewonersparticipatie. Uw woning veranderen of verbouwen Bewonersinformatie Inleiding Belangrijke gegevens Algemene informatie Huurovereenkomst Bewonersparticipatie Uw woning veranderen of verbouwen Ontevreden over Tablis Wonen Onze huismeesters Diversen Huurovereenkomst

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING VAN UW APPARTEMENT

GEBRUIKSHANDLEIDING VAN UW APPARTEMENT GEBRUIKSHANDLEIDING VAN UW APPARTEMENT Inhoudsopgave 1 Welkom in uw nieuwe woning... 3 2 Verzekeringen... 3 Inboedelverzekering... 3 Glasverzekering... 3 Opstalverzekering... 3 3 Tips voor de eerste bewoning...

Nadere informatie

Woerdblok Fase 3A te Naaldwijk

Woerdblok Fase 3A te Naaldwijk Woerdblok Fase 3A te Naaldwijk Aanvullende informatie april 2012 INHOUDSOPGAVE 1. Algemene zaken rondom het bouwproces - Veiligheid op de bouwplaats... - Bouwbesluit... - Werkbare dagen... - Opleveringsprognose...

Nadere informatie

Het testpanel aan de slag. Vlnr: mevrouw Littel, de heer Borsje en mevrouw Blom.

Het testpanel aan de slag. Vlnr: mevrouw Littel, de heer Borsje en mevrouw Blom. speciale editie milieu QuaWoonJournaal jaargang 5 maart 2010 milieu-editie QuaWoonJournaal verschijnt 4 maal per jaar Inhoudsopgave 2 - Directiecolumn - Nieuwe woningen worden steeds beter geïsoleerd Bespaar

Nadere informatie

NU KUNNEN WE HIER BLIJVEN WONEN

NU KUNNEN WE HIER BLIJVEN WONEN NU KUNNEN WE HIER BLIJVEN WONEN Verhalen van grote woningaanpassingen in Gelderland OPENHARTIGE GESPREKKEN MET MENSEN DIE HUN WOONSITUATIE INGRIJPEND HEBBEN VERANDERD VANWEGE DE ZORG VOOR EEN OUDER OF

Nadere informatie