Smals TO&P Datum : 27 augustus 2007 Sectie Pierre-Claude Charlier Ref. : 2007/VAZG/Not06 NOTA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Smals TO&P Datum : 27 augustus 2007 Sectie Pierre-Claude Charlier Ref. : 2007/VAZG/Not06 NOTA"

Transcriptie

1 Smals TO&P Datum : 27 augustus 2007 Sectie Pierre-Claude Charlier Ref. : 2007/VAZG/Not06 NOTA Ter attentie van : Chris Vander Auwera, Dirk Dewolf, Dominique Dejonckheere, Erna Scheers, Stefaan Marien Afschrift aan : Pierre-Claude Charlier; Marcel Dewanckel Contactpersoon : Wim De Moor, Kristof Priem Onderwerp : Aantal bladzijden : Doel Op dit ogenblik loopt een impact analyse onderzoek door Smals in opdracht van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid naar het moderniseren van de gegevensstromen tussen de diensten gezinszorg en het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. In deze nota wordt het toekomstig systeem toegelicht.

2 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : 2 2. Toekomstige situatie Onder voorbehoud van de bijkomende analyse die zal worden uitgevoerd bij aanvang van het project Schematisch conceptueel overzicht Derden : VPR, FOD Financien, KSZ DMFA, Dimona, Rijks/Bisregister,... Smals Applicatie Gezinszorg Verwerking informatie Internal Services (security log,...) Geïnformatiseerde dienst gezinszorg Centrale Systeemdatabank Web Services Application Server Portaal Subsidieberekening Web Applicatie Web Services (user access, e- postbus,...) Web Applic atie Niet geïnformatiseerde dienst gezinszorg Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid Business Intelligence Databank Er wordt een onderscheid gemaakt tussen niet geïnformatiseerde diensten die gebruik zullen maken van een webapplicatie en geïnformatiseerde diensten die zullen werken met webservices.

3 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Schematisch architectuur overzicht Gebruiker (niet geïnformatiseerde dienst) Gezinszorg project Third party / Partner Smals common internet https LDAP Ondernem ingen U A M ldap Be-health Be health Web app Web services authenticator Smals <<Web app>> rmi security logs ftp FOD Financiën Q & A file ftp FOD financiën Get taxable incomes request <<batch>> Agent (Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid) Gebruiker (geïnformatiseerde dienst) internet Application server https <<Web services>> Subsidies computation <<Batch>> rmi jdbc Staff management / Helped family / Council tax cut / VAZG registration number management <<EJBs>> jdbc http http http KSZ - CORVE IdentifyPerson <<Web services>> DMFA <<Web services>> Dimona <<Web services>> Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid Datawarehouse XML daily delta file FTPS Extractor <<Batch>> jdbc Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid Central DB Security voor WS : SSL + certificaat (KBO + User/pass)

4 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Datamodel Hierbij een vereenvoudige schematische voorstelling van de verschillende entiteiten (lees tabellen) en hun onderlinge verhouding. Dienst StructureleVer mindering Subsidie Sectie Inschrijving GeholpenGezin Personeel Prestatieverzorgende PrestatieBegeleidenden Leidinggevenden Relevante relaties: Een dienst bevat één of meerdere Secties. Een dienst heeft één of geen bedrag StructureleVermindering Eén sectie bevat één of meerdere Personeelsleden n.b.: Personeel bevat inschrijvingsnummer, datums in - en uit dienst, functie (verzorgende, begeleidende, leidinggevende) en statuut (Gesco, Sociale maribel, Interim, Overige) Elke Personeelslid heeft één en slechts één Inschrijving. Een Inschrijving heeft geen, één of meerdere Personeelsleden. Een persoon kan al ingeschreven zijn zonder dat deze al in dienst is. Een Personeelslid heeft geen, één of meerdere Prestatiesverzorgenden. Een Personeelslid heeft geen, één of meerdere PrestatiesBegeleidendLeidinggevend. Elk GeholpenGezin heeft geen, één of meerdere Prestatiesverzorgenden. Elke Prestatiesverzorgende heeft geen (indien bijscholing of gelijkgesteld) of één GeholpenGezin.

5 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Werkwijze niet geïnformatiseerde diensten Voor de niet geïnformatiseerde diensten wordt er een webtoepassing gemaakt die via de portaal BeHealth beschikbaar zal zijn Inloggen Niet geïnformatiseerde diensten kunnen de applicatie bereiken met een webbrowser (als internet Explorer of Firefox) en een internet connectie op een webportaal. Deze webtoepassing zal worden ondersteund met een uitgebreide handleiding. Na aanklikken van de link naar de applicatie gezinszorg op het portaal kan de medewerker van de diensten zich aanmelden met gebruikersnaam/paswoord/token: of met een elektronische identiteitskaart: Na inloggen opent zich de home -pagina van de applicatie waarin de gebruiker volgende keuzes(=aanklikbare linken) wordt aangeboden: Beheer personeel en prestaties Geholpen gezinnen Inschrijvingsnummer Structurele verminderingen Subsidies Gebruikersbijdrage Beheer personeel en prestaties Per personeelslid zal op zijn minst het inschrijvingsnummer, datum in dienst, datum uit dienst, functie (verzorgende, begeleidende, leidinggevende) en statuut (Gesco, Sociale maribel, Interim, Overige) moeten opgegeven worden (= de informatie op formulieren Fluctuatielijst, f75/17) Voor elk van de verzorgenden zal de informatie van de dagprestatie (zie formulier F53) ingegeven moeten per geholpen gezin. Alleen de geholpen gezinnen die reeds zijn aangegeven (zie verder geholpen gezin) kunnen geselecteerd worden. Voor de begeleidenden en leidinggevenden zullen de prestaties opgegeven moeten worden. Het zal mogelijk zijn om nieuwe verzorgenden, begeleidenden, leidinggevenden toe te voegen van zodra deze een inschrijvingsnummer gekregen hebben van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Het zal mogelijk zijn voor de diensten om gegevens vrij te wijzigen vóór een voor het met het Agentschap afgesproken termijn.

6 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : 6 Een zoekfunctie wordt voorzien om gegevens van één specifieke verzorgende op te zoeken per periode. Een filterfunctie om bijvoorbeeld alleen de gevallen over te houden zonder prestaties in een bepaalde periode kan voorzien worden. In het begin van elke te kiezen periode wordt een nieuw scherm voorzien waarbij het personeel in dienst op het einde van voorgaande periode reeds worden overgenomen, echter zonder prestaties. De gegevens moeten binnen een termijn, afgesproken tussen het Agentschap en de diensten, volledig zijn maar kunnen evengoed per maand of zelfs voor de verzorgenden per dag aangevuld worden. Een submit -knop, waarbij de dienst bevestigt dat alle gegevens volledig zijn zou kunnen voorzien worden. n.b. in onderzoek: Er wordt een indicatie voorzien dat een verzorgende een taak heeft overgenomen van iemand anders in het kader van werkdrukvermindering. Op deze wijze wordt verder gebruik van formulier F06 vermeden Geholpen gezinnen Een webscherm met daarin de verplichting om per geholpen gezin tenminste het rijksregisternummer, Code gezin en BEL-profiel op te geven (vergelijkbaar met formulier F81). De gebruikersbijdrage kan door de applicatie zelf ingevuld worden na recuperatie van o.a. het belastbaar inkomen bij de FOD financiën. Het zal mogelijk zijn voor de diensten om gegevens te wijzigen. Het zal mogelijk zijn voor de diensten om, binnen het kader van een hulpaanvraag, gegevens van geholpen gezinnen te consulteren over de diensten heen zodat een onderzoek niet twee maal opnieuw hoeft plaats te vinden. Een overzicht van alle geholpen gezinnen van een dienst per periode kan voorzien worden Inschrijvingsnummer Alle verzorgenden (onafhankelijk van het statuut), begeleidenden en leidinggevenden krijgen na onderzoek van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid een inschrijvingsnummer. De noodzakelijke bewijzen hiervoor zoals diploma worden nog steeds op papier verzonden. De mogelijkheid wordt geboden aan de diensten via een webscherm om onafhankelijk van de dienst op te zoeken of een bepaalde persoon beschikt over een inschrijvingsnummer. n.b.: Er zijn aparte inschrijvingsnummersreeksen per verzorgende, begeleidende en leidinggevende Structurele vermindering Een webscherm wordt voorzien om per kwartaal het bedrag structurele verminderingen op te geven zoals nu met formulier STRVER Subsidies Een webscherm kan voorzien worden om de subsidies van de eigen dienst te consulteren.

7 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Gebruikersbijdrage De niet geïnformatiseerde diensten kunnen door middel van de webtoepassing een voorstel tot gebruikerbijdrage bekomen. Hiervoor moeten de diensten een rijksregisternummer ingeven. Dit rijksregisternummer zal met de gezinssamentelling worden doorgegeven aan de FOD Financiën die voor het desbetreffende gezin het belastbaar inkomen zal terugsturen. Aan de hand van het belastbaar inkomen zal er een voorstel tot gebruikersbijdrage worden bererkend en deze zal worden toegevoegd aan het geholpen gezin. Via de consultatie van het geholpen gezin kan dit voorstel tot gebruikersbijdrage worden opgevraagd Werkwijze geïnformatiseerde diensten De geïnformatiseerde diensten kunnen vanuit hun eigen toepassing via Webservices gegevens uitwisselen Definities Webservice: Hier een dienst die door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid wordt aangeboden op het internet en die de mogelijkheid biedt om gegevens over personeels- en prestatiegegevens, gegevens geholpen gezinnen, structurele vermindering, subsidiegegevens en gegevens over inschrijvingsnummers te verzenden en te ontvangen. XML: De gegevens worden uitgewisseld tussen de webservices en de applicatie van de dienst zelf in XML-formaat. XSD: beschrijft de structuur van het xmlbericht en bevat al een aantal eerste validaties van de gegevens alvorens het xml-bericht verzonden wordt Connectie De applicatie die bij de diensten Gezinszorg draait connecteert het URL van een webservice en identificeert zich op een unieke manier (naam + password + uniek certificaat) Webservice Beheer Personeel en prestaties Het verzenden en ontvangen van informatie per personeelslid (verzorgend of begeleidend of leidinggevend) met zijn prestaties. Het gelijknamige webscherm voor ingave door niet geïnformatiseerde diensten maakt gebruik van deze webservice Webservice Geholpen Gezin Het verzenden en ontvangen van informatie over een geholpen gezin. Het gelijknamige webscherm voor ingave door niet geïnformatiseerde diensten maakt gebruik van deze webservice. Verleent de diensten, binnen het kader van een hulpaanvraag, de rechten om de gegevens van geholpen gezinnen te consulteren en wijzigen over de diensten heen.

8 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Webservice Inschrijvingsnummer Het aanbieden van een rijksregisternummer en het ontvangen van het inschrijvingsnummer onafhankelijk van de dienst (alleen consultatierechten). Het gelijknamige webscherm voor consultatie door niet geïnformatiseerde diensten maakt gebruik van deze webservice Webservice Structurele vermindering Het verzenden en ontvangen van het bedrag van structurele vermindering van een dienst. Het gelijknamige webscherm voor ingave door niet geïnformatiseerde diensten maakt gebruik van deze webservice Webservice Berekening gebruikersbijdrage Het aanbieden van een rijksregisternummer. In achtergrond recupereert de webservice het belastbaar inkomen en de samenstelling van het gezin om, wanneer alle gegevens ontvangen zijn, de resulterende gebruikersbijdrage op te slaan in GeholpenGezin Webservice Subsidies Consulteren van subsidies zoals in het gelijknamige webscherm voor consultatie door niet geïnformatiseerde diensten Controles en foutmeldingen Controles die worden uitgevoerd: Stap 1: Bij het binnenkomen wordt eerst de syntax gecontroleerd Stap 2: Dan worden er kruiscontroles uitgevoerd binnen de aangifte Stap 3: Als laatste volgen de kruiscontroles met de beschikbare gegevens in de databank (bvb. bij aangeven van de dagprestaties verzorgenden of het geholpen gezin reeds bekend is). Het resultaat van deze controles wordt onmiddellijk via de Webservices teruggestuurd naar de invoerder (Webtoepassing of toepassing van de dienst). Wanneer een aangifte niet door één van de controles geraakt zal deze niet worden aanvaard en komt deze aangifte niet in aanmerking voor subsidiëring. De invoerder kan aan de hand van de foutcodes en een duidelijke omschrijving bepalen wat er niet wordt aanvaard en kan indien nodig een wijziging aanbrengen. En enkel wanneer de gegevens geen fouten bevatten worden ze aanvaard en opgeslagen in de databank. Een volledig overzicht van alle mogelijke foutcodes en - meldingen zal steeds online beschikbaar blijven. Daarnaast zullen de technische specificaties die nodig zijn voor het oproepen van de verschillende Webservices eveneens online beschikbaar zijn. n.b.: Er zullen naderhand bijkomende kruiscontroles voorzien worden met externe databanken als de DMFA.

9 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Functionaliteiten voor het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid Het team Eerstelijnshulp en thuiszorg zal via de webtoepassing de mogelijkheid hebben om de functionaliteiten die voorzien zullen worden gebruiken Inloggen De gebruikers bij het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid kunnen de webtoepassing bereiken met een webbrowser (als internet Explorer of Firefox) en een internet connectie op het portaal Be-Health. Na aanklikken van de link naar de applicatie gezinszorg op het portaal kan de gebruiker zich aanmelden met gebruikersnaam/paswoord/token: of met een elektronische identiteitskaart: Na inloggen opent zich de home -pagina van de applicatie waarin de gebruiker volgende keuzes(=aanklikbare linken) wordt aangeboden: Beheer parameters Beheer diensten en secties Inschrijven verzorgenden, begeleidenden en leidinggevenden Subsidieberekening Beheer personeel en prestaties Geholpen gezinnen Structurele verminderingen Beheer parameters Via de webtoepassing kunnen de medewerkers de verschillende beschikbare parameters, die in de parametertabellen zijn voorzien, aanpassen Beheer diensten en secties Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid kan via de webtoepassing de gegevens van de verschillende diensten en secties beheren. Er kunnen nieuwe diensten en secties worden toegevoegd. De gegevens die aan deze diensten en secties gekoppeld zijn kunnen worden gewijzigd of verwijderd.

10 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Inschrijven verzorgenden, beleidenden en leidinggevenden Alle verzorgenden (onafhankelijk van het statuut), begeleidenden en leidinggevenden krijgen na onderzoek van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid een inschrijvingsnummer. De noodzakelijke bewijzen hiervoor zoals diploma worden nog steeds op papier verzonden. Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid kan via een webscherm de desbetreffende verzorgende, begeleidenden of leidinggevende invoeren en er zal dan automatisch een inschrijvingsnummer worden toegekend. n.b.: Er zijn aparte inschrijvingsnummersreeksen per verzorgende, begeleidende en leidinggevende Subsidieberekening De subsidieberekening wordt overgenomen zoals deze nu bestaat binnen de toepassing BJ. De bijkomende berekeningen die nu in Excel gebeuren zullen worden geïntegreerd in de nieuwe subsidieberekening. Deze subsidieberekening kan worden opgevolgd door enerzijds gebruik te maken van de consultaties via de webtoepassing en anderzijds via de rapporten die vanuit het SAS-rapportage systeem, dat ontwikkeld zal worden, worden gegenereerd Beheer personeel en prestaties De webpagina s voor het beheer van het personeel (verzorgende, begeleidende, leidinggevende) van de diensten en hun prestaties zijn gelijklopend met deze die de niet geïnformatiseerde diensten kunnen oproepen. Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid zal alle personeelsleden en hun prestaties van alle diensten kunnen consulteren en wijzigen Geholpen gezinnen Het webscherm voor het geholpen gezin stemt overeen met hetgene dat ter beschikking wordt gesteld van de niet geïnformatiseerde diensten. Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid zal de mogelijkheid hebben om alle geholpen gezinnen te consulteren en hierbij eventueel wijzigingen aan te brengen Structurele verminderingen Een webscherm wordt voorzien om per kwartaal het bedrag structurele verminderingen dat ingegeven werd door de diensten te consulteren en eventueel te wijziginen.

11 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Rapportering Aanmaak van een kopie van de systeemdatabank in het Sas-rapportagesysteem in Smals en genereren van rapporten op regelmatige basis met Sas base. Vier operationele rapporten worden voorzien. Dagelijkse transfer van gegevens/rapporten Smals naar het Vlaams Agentschap voor Zorg & Gezondheid door middel van een beveiligde FTP. In een latere fase kan een BusinessIntelligence-systeem voorzien worden door het Vlaams Agentschap voor Zorg & Gezondheid. Operationele rapporten Volgende vier standaard operationele rapporten: Globaal Operationeel dashbord: Doel: opvolgen van de aangiften van personeel en prestaties Definitie: overzicht van alle diensten in tabelvorm met een aantal vlaggen/knipperlichten (elk vlagje/knipperlichtje is rood of groen) per periode waarin de gegevens volledig moeten zijn (te starten met kwartaal). Vlag 1: is de tussen de dienst en de VAZG afgesproken termijn waarbij de gegevens volledig moeten zijn al verstreken. Zoja, dan zijn de volgende vlagjes actief. Vlag 2: heeft de dienst submit uitgevoerd ter bevestiging dat de gegevens volledig zijn? Vlag 3: heeft de dienst significant minder prestaties aangegeven dan voorgaande periode Vlag 4: heeft de dienst significant minder prestaties aangegeven dan voorgaand jaar. Vlag 5: Vlag n: zijn de subsidies reeds berekend. Het is mogelijk te filteren op de vlaggen. Mogelijks te schedulen Detail Operationeel rapport van een dienst: Doel: opvolgen van een aangifte van een dienst voor een aangifteperiode. Zou kunnen doorgefaxt/g d worden naar de betrokken dienst op een eenvoudige vraag. Definitie: Een detail van het Globaal operationeel dashbord met het detail van de cijfers (tot en met subsidiebedragen) voor één dienst. Operationeel overzicht aangiften Doel: overzicht uit de logging van alle aangiften inclusief de fouten. Kan bvb. dienen om concrete vragen i.v.m. problemen met elektronisch aangeven snel telefonisch te kunnen beantwoorden. Definitie: een interactief rapport van alle aangiften met als inputkeuze dienst, periode waarin de gegevens volledig moeten zijn (nu nog kwartaal), periode van/tot bij ingave, Kanaal (webinterface of B2B), type aangifte (personeelslid, geholpen gezin) en resultaat (OK of Fout). In het rapport een lijst per dienst een datum/tijd aangifte, type aangifte, ID persoon die aangegeven heeft, OK of foutmelding indien Kanaal B2B (fouten uit de interactieve toepassing worden niet gelogd). Statistiek aangiften Doel: Evolutie van de kwaliteit en de snelheid van aangeven over de verschillende periodes van aangeven heen opvolgen per dienst of geaggregeerd over alle diensten heen. Definitie: Tabel met evolutie van de totalen van Globaal Operationeel dashbord over de jaren heen.

12 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : 12 Beleidsstatistieken Deze zijn gebaseerd op ontladingen van dezelfde operationele data. Olap (On Line Analytical Processing). Deze zullen door het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid zelf worden gemaakt via het eigen Business Intelligence systeem. Er wordt hiervoor een dagelijkse transfer voorzien van de operationele databank naar het Business Intelligence systeem van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid. A posteriori controle rapporten Eén globaal confrontatierapport met externe gegevens confrontatie gesco confrontatie gelijkgestelde dagen en prestaties confrontatie structurele verminderingen confrontatie sociale maribel Recuperatie personeelsstaten voor de begeleidenden/leidinggevenden Rapportage door diensten zelf (niet in de scope van dit project) Beleids- en operationele rapporten door de 126 diensten zelf via het web: Operationeel rapport van een dienst ter beschikking stellen voor de dienst zelf Operationeel overzicht aangiften ter beschikking stellen voor de dienst zelf Beleidsrapporten: Olap-kubussen met geanonimiseerde data ter beschikking stellen.

13 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Beveiliging van de toepassing Gezinszorg De toepassing Gezinszorg zal niet toegankelijk zijn voor iedereen, maar enkel voor personen die werken voor een erkende dienst voor gezinszorg en het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid. Daarom zullen er toegangscontroles worden voorzien voor de webtoepassing die ter beschikking zal worden gesteld van de niet geïnformatiseerde diensten en het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid en voor de Webservices voor de geïnformatiseerde diensten. De toepassing Gezinszorg zal worden beveiligd via het systeem UAM (User Access Management). Dit is reeds geïntegreerd in de portaal Be-Health. Dit model laat toe om enerzijds de gebruikers te identificeren en anderzijds te controleren of deze gebruiker de toegangsrechten heeft voor een bepaalde toepassing. Het beheer van de gebruikers wordt door de diensten zelf georganiseerd. - Policy Enforcement Point (PEP): deze is verantwoordelijk voor de initiële onderschepping van de door de gebruiker uitgevoerde actie en het afdwingen van de finale autorisatiebeslissing. - Policy Decision Point (PDP): is verantwoordelijk voor het nemen van de autorisatiebeslissing. Op basis van geformuleerde toegangsregels (policies) en informatie uit diverse bronnen (contextuele informatie en PIP s) wordt deze beslissing genomen. Deze beslissing wordt gemeld aan het Policy Enforcement Point (PEP). - Policy Administration Point (PAP): deze component is verantwoordelijk voor het beheer van de toegangsregels. - Policy Information Point (PIP): deze leveren de basisinformatie voor het toegangscontrole systeem. Elke PIP verzorgt de toegang tot zowel interne als externe authentieke bronnen, zoals het beheersysteem voor de professionelen van de Sociale Zekerheid, het Magma mandaatsysteem, de databank van de gerechtsdeurwaarders, databanken van de FOD Volksgezondheid, Het beheer en onderhoud van deze bronnen blijft bij de huidige instanties. Enkel de consultatie van deze bronnen wordt ontsloten via een PIP. Een PIP zal ook instaan voor de informatie die het mogelijk maakt om kenmerken en mandaten te verifiëren.

14 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : 14 Alle diensten (geïdentificeerd via hun KBO nummer) kunnen onder bepaalde voorwaarden toegang krijgen tot beveiligde toepassingen zoals BeHealth. Hiervoor moet de dienst een lokale beheerder aanstellen. De lokale beheerder binnen de dienst zal de dienst dan vertegenwoordigen tijdens de hele toegangsprocedure. Deze lokale beheerder is ook de persoon die de wachtwoorden zal beheren en zo anderen binnen de dienst kan machtigen om gebruik te maken van de beveiligde elektronische diensten. Het is met andere woorden de persoon die zal instaan voor de technische uitwerking en organisatie binnen de dienst. De lokale beheerder heeft zelf automatisch toegang tot alle beveiligde toepassingen waarvoor hij voldoet aan de toegangsvoorwaarden. De lokale beheerder van de organisatie zal dan ook, via een toepassing op de portaalsite, kunnen aanduiden welke andere personen toegang hebben tot de beveiligde toepassingen. Deze personen worden gebruikers genoemd. Dit zijn de mensen binnen de dienst die gemachtigd zijn om met de toepassingen te werken. De lokale beheerder kan ook aanduiden tot welke toepassingen in het bijzonder een gebruiker al dan niet toegang heeft. De toegangen voor het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid zullen op eenzelfde manier worden beheerd. Het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid zal een lokale beheerder moeten aanduiden die alle toegangen voor de medewerkers van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid beheert. Beveiliging webtoepassing Niet geïnformatiseerde diensten en de gebruikers van het Vlaams Agenschap Zorg & Gezondheid kunnen de applicatie bereiken met een webbrowser (als internet Explorer of Firefox) en een internet connectie op het portaal Be-Health. Na aanklikken van de link naar de applicatie gezinszorg op het portaal kan de medewerker van de diensten zich aanmelden met gebruikersnaam/paswoord/token: of met een elektronische identiteitskaart: Eenmaal de gebruiker is geïdentificeerd zal er worden nagegaan of deze toegang heeft gekregen van zijn lokale beheerder tot de beschikbare functionaliteiten. Eenmaal deze controles doorlopen zijn zal de gebruiker toegang krijgen tot de beschikbare webpagina s. Na inloggen opent zich de home -pagina van de applicatie waarin de gebruiker enkel de functionaliteiten zal kunnen uitvoeren die hem zijn toegewezen.

15 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : 15 Beveiliging Webservices Voor geïnformatiseerde diensten die zullen werken via Webservices (Beheer personeel en prestaties, Geholpen gezinnen, Inschrijvingsnummer, Structurele verminderingen, Subsidies) zullen dezelfde toegangscontroles worden toegepast. Deze Webservices zullen worden aangeroepen via https en met een erkend certificaat. Logging Elke transactie (zowel via de webtoepassing als via de Webservices) zal worden gelogd op de wijze die nodig is om te voldoen aan de wettelijke vereisten met betrekking tot het versturen en consulteren van persoonlijke gegevens. Per transactie zal er bij gehouden worden welke wie op welk moment welke gegevens heeft verstuurd of heeft geconsulteerd. Deze logging zal 10 jaar worden bijgehouden en zal beschikbaar zijn voor een externe audit door het sectorieel comité Monitoring & Service Level Agreement De verschillende componenten van het te ontwikkelen systeem zullen worden voorzien van monitoring. De databank, portaal, webtoepassing en Webservices zullen constant worden gecontroleerd zodat er direct kan worden ingegrepen wanneer er ergens in het systeem een fout optreedt. Via nog te bepalen communicatiekanalen kunnen de verschillende diensten worden verwittigd indien een vooraf bepaalde service verwachting niet wordt gehaald. Er wordt in een Service Level Agreement (SLA) beschreven wat de verschillende verwachte service levels zijn. In dezelfde Service Level Agreement wordt ook bepaald wat de acties zijn die ondernomen zullen worden indien een verwachte service level niet wordt behaald Data transfer Elke dag zal er een overdracht zijn van de operationele gegevens met de delta in CSV-formaat of XML. Deze gegevens zullen met een FTPS push vanuit Smals naar het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid worden verstuurd.

16 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Consultatie van gegevens van andere partners Voor het consulteren van gegevens bij andere partners zal er met Corve/KSZ een connectie worden opgezet. In een eerste fase zullen we volgende gegevens gaan opvragen: - De wettelijke gegevens en de samenstelling van het gezin die zich in het verrijkte personenregister bevinden. Er kan indien nodig ook verder geconsulteerd worden bij het rijks-en bisregister via de KSZ. - Het belastbaar inkomen bij de FOD Financiën om een voorstel tot gebruikersbijdrage te doen aan de diensten. Deze consultatie zal in twee stappen gebeuren. Eerst zal er een online vraag worden gesteld aan de FOD Financiën en daarna zal de FOD Financiën in batch een antwoord terugsturen. - De DMFA gegevens zullen worden opgevraagd bij de RSZ en RSZ PPO voor de personeelsleden die werkzaam zijn bij de verschillende diensten om een a posteriori controle te kunnen uitvoeren Migratie bestaande gegevens Bij de start van de toepassing zullen gegevens die reeds geregistreerd zijn in het BJ systeem worden overgenomen in het nieuw systeem. De gegevens die o.a. overgenomen zullen worden zijn de personeelsleden van de verschillende diensten met hun inschrijvingsnummer en de gegevens van de verschillende diensten met hun secties. Bij de overdracht van de gegevens van de begeleidenden en leidinggevenden zullen deze worden voorzien van een inschrijvingsnummer. Deze nieuwe inschrijvingsnummers zullen worden gecommuniceerd aan de diensten Berekening gebruikersbijdrage voor burgers Via een webtoepassing zullen de burgers hun eigen gebruikersbijdrage kunnen berekenen. Hiervoor moet de burger zijn belastbaar inkomen ingeven. Aan de hand van de schaal waarin dit inkomen valt zal er een gebruikersbijdrage worden berekend. Deze gebruikersbijdrage is niet bindend, het staat de diensten van gezinszorg vrij om op basis van de gegevens die zij verzamelen de werkelijke gebruikersbijdrage vast te stellen.

17 Sectie Pierre-Claude Charlier Blz. : Relatie formulier - Webservice Formulier Functie Bij invoering scenario F02/1 aanvraagformulier voor de inschrijving van een Overdracht informatie door webservice verzorgende Inschrijvingsnummer en webinterface F06 vrijstelling van arbeidsprestaties met behoud van loon voor het verzorgend personeel vanaf de leeftijd van 45 jaar Kan wegvallen door webservice Beheer personeel/prestaties en webinterface indien op niveau werknemer een indicatie wordt voorzien dat de verzorgende de taak heeft overgenomen van iemand anders in het kader van de F30/60 kwartaaloverzicht van de onregelmatige prestaties van het verzorgend personeel F51 F53 F61A berekening van de gebruikersbijdrage na het sociaal onderzoek regelmatige en onregelmatige prestaties van de verzorgende, per dag aanvullingen bij de door het agentschap bezorgde subsidielijst van het verzorgend personeel werkdrukvermindering. Overdracht informatie door webservice Beheer Overdracht informatie door nieuwe, vereenvoudigde, berekeningswijze en de webservice gebruikersbijdrage diensten. Overdracht informatie door webservice Beheer Overdracht informatie door webservice Beheer F61B blanco subsidielijst van het verzorgend personeel Overdracht informatie door webservice Beheer F75/17 wijzigingen in het personeelsbestand of het arbeidsritme van het verzorgend personeel Overdracht informatie door webservice Beheer F77 blanco subsidielijst van het begeleidend personeel Overdracht informatie door webservice Beheer F77Bis aanvullingen bij de door het agentschap bezorgde subsidielijst van het begeleidend personeel Overdracht informatie door webservice Beheer F81 aantal geholpen gebruikers in een dienst voor gezinszorg Overdracht informatie door webservice Geholpen gezin en webinterface. F88 blanco subsidielijst van het leidinggevend personeel Overdracht informatie door webservice Beheer F88Bis aanvullingen bij de door het agentschap bezorgde subsidielijst van het leidinggevend personeel Overdracht informatie door webservice Beheer F98 aangifte van het verzorgend personeel dat tewerkgesteld wordt via de Sociale Maribel F99 registratie van de gebruikersbijdragen in een dienst voor gezinszorg Overdracht informatie door webservice Beheer personeel/prestaties en webinterface indien een indicatie Sociale Maribel wordt voorzien. Overdracht informatie door nieuwe, vereenvoudigde, berekeningswijze en de webservice gebruikersbijdrage diensten. STRVER structurele vermindering van de RSZ-bijdragen Overdracht informatie door webservice Structurele vermindering en webinterface. Fluctuatielijst lijst met verzorgenden die tijdens het vorige kwartaal tewerkgesteld waren in de dienst voor gezinszorg. Overdracht informatie door webservice Beheer

Voorstelling van het project Vesta

Voorstelling van het project Vesta Voorstelling van het project Vesta Erna Scheers Stefaan Marien Team Eerstelijn en Thuiszorg Overzicht Aanleiding Doelstellingen Voordelen voor de diensten Bouwstenen Aanleiding voor het project Aanleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Inhoud Stap 1 Registratie entiteit & aanduiding VTE, aanvraag hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen, activatie hoedanigheid & aanduiding Lokale

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

Stuurgroep ICT innovatie in de ouderenzorg. 12 oktober 2010

Stuurgroep ICT innovatie in de ouderenzorg. 12 oktober 2010 Stuurgroep ICT innovatie in de ouderenzorg 12 oktober 2010 Agenda High Level Scope Projectorganisatie en werkingsprincipes Projectplanning en roll-out Projectopvolging Evaluatie diensten Agenda volgende

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 1.0-8.08.2016 8.08.2016 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR AANVRAGEN INSCHRIJVINGSNUMMERS /versie 2.0-26.03.2018 26.03.2018 Handleiding e-loket voor aanvragen inschrijvingsnummers 1/13 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang

Nadere informatie

DB2P. Gebruikershandleiding User Management. Scenario 3

DB2P. Gebruikershandleiding User Management. Scenario 3 DB2P Gebruikershandleiding User Management Scenario 3 Inhoud Stap 1 Activeren van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen en aanduiden van een Lokale beheerder... 3 Wie dient deze stap uit te

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-DAC

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-DAC / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-DAC / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers EX-DAC 1/13 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 3 3 Inloggen

Nadere informatie

BESCHRIJVING VAN DE COMPONENT

BESCHRIJVING VAN DE COMPONENT Gebruikers- en Toegangsbeheer Component voor een geïntegreerd e-gov Wat is een component? Een noodzakelijk element voor de integratie van de e-govsystemen van de verschillende beleidsniveaus. Dat element

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-GESCO

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-GESCO / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS EX-GESCO / versie 1.1-13.01.2017 13.01.2017 Handleiding e-loket voor dossiers EX-gesco 1/10 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Helpdesk eloket voor zorgvoorzieningen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING SIVA

GEBRUIKERSHANDLEIDING SIVA GEBRUIKERSHANDLEIDING SIVA Versie 20/12/2006 Inhoud 1. Inleiding.... 3 2. Algemene informatie... 4 2.1. Inlogprocedure... 4 2.2. Werkwijze bij consulteren... 4 2.3. Veel voorkomende knoppen en linken...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding DestHa. Beheer van de verzendingsregels. Bevoegde bestemmeling

Gebruikershandleiding DestHa. Beheer van de verzendingsregels. Bevoegde bestemmeling Gebruikershandleiding DestHa Beheer van de verzendingsregels Bevoegde bestemmeling Document DestHa Gebruikershandleiding Versie 9 Laatste wijziging 28/09/2012 1/19 Inhoudstafel 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMEEN...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 1 Inhoud Stap 1 Registratie van de entiteit in het User Management en aanduiding van de VTE... 4 Wie dient deze stap uit te voeren?... 4 Wat heeft u nodig?...

Nadere informatie

Workshops Sociale Dienst. Oktober 2008

Workshops Sociale Dienst. Oktober 2008 Oktober 2008 1 Vesta?! 2 Agenda Workshops Sociale Dienst Wat is Vesta, wat kan Vesta Interessant om weten! UC90 Beheer medewerker UC120 Beheer client UC100 Beheer prestaties 3 Wat is Vesta? Vesta 1 was

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens centra voor kortverblijf

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / versie 1.1-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor kwaliteitsindicatoren 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 5

Gebruikershandleiding User Management Scenario 5 Gebruikershandleiding User Management Scenario 5 Inhoud Aangiften via batchverwerking: creatie van een technische gebruiker en keuze van een batchkanaal... 3 Wie dient deze stap uit te voeren?... 3 Wat

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.1-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / versie 1.1-4.06.2019 4.06.2019 Handleiding e-loket voor revalidatievoorzieningen 1/15 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het eloket

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

E-Deposit. Handleiding Advocaten

E-Deposit. Handleiding Advocaten E-Deposit Handleiding Advocaten 2018 2017 Agenda 1 Context 2 Gebruik E-Deposit door advocaat: Opladen stukkenbundel/conclusie/brief 2 Agenda 1 Context Wat is E-Deposit en waarin kadert het? Globaal overzicht

Nadere informatie

DRAAIBOEK VO. versie 1.0 22 maart 2013. Helpdesk VO helpdesk.vrijwilligeoppas@vlaanderen.be

DRAAIBOEK VO. versie 1.0 22 maart 2013. Helpdesk VO helpdesk.vrijwilligeoppas@vlaanderen.be DRAAIBOEK VO 22 maart 2013 Helpdesk VO helpdesk.vrijwilligeoppas@vlaanderen.be Inleiding In het kader van een administratieve vereenvoudiging door digitalisering van de processen met betrekking tot de

Nadere informatie

Portahealth: hoe de resultaten van de controles voor MZG, MPG of FINHOSTA opvolgen?

Portahealth: hoe de resultaten van de controles voor MZG, MPG of FINHOSTA opvolgen? Portahealth: hoe de resultaten van de controles voor MZG, MPG of FINHOSTA opvolgen? Helpdesk Als u bij het gebruik van één van de applicaties van Portahealth problemen ondervindt, kan u onze helpdesk via

Nadere informatie

Uniforme Pensioen Aangifte (UPA)

Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) Beschrijving Koppelvlak Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) De standaard voor het digitaal uitwisselen van werknemer- en salarisgegevens tussen werkgevers, administratiekantoren en pensioenuitvoerders. Uitgave

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / versie 1.0-18.10.2018 18.10.2018 Handleiding e-loket voor revalidatievoorzieningen 1/15 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het eloket

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens dagverzorgingscentra

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK / versie 1.1-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor dossiers CVK 1/17 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 4 3 Inloggen in het

Nadere informatie

22/05/2013. Mahis. Beheer mandaten sociale zekerheid

22/05/2013. Mahis. Beheer mandaten sociale zekerheid Mahis Beheer mandaten sociale zekerheid Datum : maart 2013 1 Inhoudstafel Mandaten Definities Fundamentele concepten Systeem van mandatenbeheer Mahis Beheer van het mandaat door de mandataris Consultatie

Nadere informatie

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5.

1. INLEIDING. 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO. 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD. 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN HET DOD. 10 5. HANDLEIDING OKR MAKEN + TOEVOEGEN AAN DOD + VERSTUREN DOD INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 2 2. PROCESBESCHRIJVING PO NAAR VO... 2 3. HET MAKEN VAN EEN OKR EN TOEVOEGEN AAN HET DOD... 3 4. OKR TOEVOEGEN AAN

Nadere informatie

Release Note -V2 Versie 1.24

Release Note -V2 Versie 1.24 Release Note -V2 Versie 1.24 Datum van publicatie Release Note:. 2015 Datum van inproductiestelling Dimona :. 2015 Contact: Eranova Telefoon: + 32 (0)2 511.51.51 Fax: + 32 (0)2 788.51.58 RSZ - DIBISS Page

Nadere informatie

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be"

Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van sfta.vmm.be Documentatiebundel Sfta Versturen en ontvangen van grote mails door gebruik te maken van "sfta.vmm.be" Inhoud 1. Inleiding 3 2. Hoe als extern persoon een mail met gro(o)t(e) bestand(en) versturen naar

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR ANIMATIEDOSSIERS

HANDLEIDING E-LOKET VOOR ANIMATIEDOSSIERS / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR ANIMATIEDOSSIERS / versie 1.3-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor animatiedossiers 1/17 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 4 3 Inloggen

Nadere informatie

Algemene Beschrijving Gegevensuitwisseling Index

Algemene Beschrijving Gegevensuitwisseling Index Algemene Beschrijving Gegevensuitwisseling Index Algemene Beschrijving Gegevensuitwisseling... 1 Index... 1 Doel van het document...2 Scope... 2 1. Glossarium... 2 1.1. Functioneel... 2 1.2. Technisch...

Nadere informatie

Voor de ICT-dienstenleverancier Smals: Cédric Bralion (projectleider) Marc De Meester (lead analist) Fabrice Claes (Architect)

Voor de ICT-dienstenleverancier Smals: Cédric Bralion (projectleider) Marc De Meester (lead analist) Fabrice Claes (Architect) Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid Koning Albert II-laan 35 bus 33 1030 BRUSSEL Tel. 02 553 35 00 - Fax 02 553 35 84 zorg-en-gezondheid@vlaanderen.be http://www.zorg-en-gezondheid.be Verslag Datum 10

Nadere informatie

Elektronische indiening fiscale fiches

Elektronische indiening fiscale fiches Elektronische indiening fiscale fiches De intentie van dit document is niet alle gevolgen en mogelijkheden van de elektronische indiening van de fiscale fiches weer te geven. Het probeert enkel een praktische

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51 / versie 1.1-15.06.2015 15.06.2015 Handleiding e-loket voor dossiers dagverzorgingscentra niet-conform artikel

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Subsidiewebsite. 1. Toegang tot de subsidiewebsite

Subsidiewebsite. 1. Toegang tot de subsidiewebsite Subsidiewebsite 1. Toegang tot de subsidiewebsite Om toegang tot de subsidiewebsite te krijgen, zijn er drie beveiligde manieren: via de elektronische identiteitskaart, via een burgertoken of via de app

Nadere informatie

Batchverzender. Wat moet u doen om de toepassing te kunnen gebruiken? DIMONA V2 Onmiddellijke aangifte van tewerkstelling

Batchverzender. Wat moet u doen om de toepassing te kunnen gebruiken? DIMONA V2 Onmiddellijke aangifte van tewerkstelling Batchverzender Wat moet u doen om de toepassing te kunnen gebruiken? DIMONA V2 Onmiddellijke aangifte van tewerkstelling Bucom Versie 1.0 Maart 2010 1 Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. U beschikt alleen

Nadere informatie

Privacy Policy v Stone Internet Services bvba

Privacy Policy v Stone Internet Services bvba Privacy Policy v09.16 Stone Internet Services bvba Stone Internet Services Privacy Policy Dit document heeft als doel te beschrijven hoe Stone Internet Services bvba omgaat met het opslaan en beheren van

Nadere informatie

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen. Handleiding PDIE Professionele Diesel

Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen. Handleiding PDIE Professionele Diesel Federale Overheidsdienst FINANCIEN Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen Handleiding PDIE Professionele Diesel Inhoudsopgave 1.Inleiding... 3 2.Toegang tot de applicatie... 4 3.Insturen van

Nadere informatie

Uniforme Pensioen Aangifte (UPA)

Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) Beschrijving Koppelvlak Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) De standaard voor het digitaal uitwisselen van werknemer- en salarisgegevens tussen werkgevers, administratiekantoren en pensioenuitvoerders. Uitgave

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding Toegangsbeheer Inhoud Inleiding... 1 De lokale beheerder... 2 Hoe duidt u een lokale beheerder aan?... 2 De eerste maal aanloggen... 4 Hoe verandert u van lokale beheerder?... 4 Nuttige opties op de welkomstpagina

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/103 BERAADSLAGING NR 09/056 VAN 1 SEPTEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Klachtenbeheer (Intranet)

Klachtenbeheer (Intranet) Klachtenbeheer (Intranet) Versie:1 1/17 1 INLEIDING...3 2 NAVIGATIE VAN DE APPLICATIE...3 3 FRONT-END (OP DE WEBSITE)...4 3.1 Het online melden van klachten... 4 3.2 Mijn meldingen... 5 4 BACK-END...6

Nadere informatie

OCMWCPASRegisterAttest (aangifte leefloon en weigering leefloon) Inhoud

OCMWCPASRegisterAttest (aangifte leefloon en weigering leefloon) Inhoud OCMWCPASRegisterAttest (aangifte leefloon en weigering leefloon) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie? En binnen welke termijn?...

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal Helpdesk Als u bij het gebruik van een van de applicaties van Portahealth problemen ondervindt, kan u onze helpdesk via dit mailadres contacteren:

Nadere informatie

Handleiding. Toegangen beheren voor de online toepassing: Enquête woon-werkverkeer

Handleiding. Toegangen beheren voor de online toepassing: Enquête woon-werkverkeer Handleiding Toegangen beheren voor de online toepassing: Enquête woon-werkverkeer Samengevat Uw werkgever verleent de toegangen tot de applicatie. Binnen uw organisatie kunnen de hoofdtoegangsbeheerder

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

NIEUWE INLOGPROCEDURE INTERVAT

NIEUWE INLOGPROCEDURE INTERVAT NIEUWE INLOGPROCEDURE INTERVAT Wat houdt deze nieuwe procedure in? Vanaf 11 februari 2014 zal de inlogprocedure voor Intervat via FEDIAM (Federaal Identity en Access Management) in werking treden. Dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP)

Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) Gebruikershandleiding depothouder 2.0.docx 29-12-14 1 van 16 Inleiding Het ZorgInfo Verstrekkingen Portaal (VP) is een internetapplicatie waarmee

Nadere informatie

Release Note -V2 Versie 1.22

Release Note -V2 Versie 1.22 Release Note -V2 Versie 1.22 Datum van publicatie Release Note: 17 juni 2014 Datum van inproductiestelling Dimona : 24 juni 2014 Datum van inproductiestelling HORECA@WORK : 25 juni 2014 Contact: Eranova

Nadere informatie

Inzenden en ontvangen aangifte

Inzenden en ontvangen aangifte UPA Inzenden en ontvangen aangifte Specificaties koppelvlak Versie 1.0 Inhoud 1 Doel document... 2 2 Aanlevering bestanden... 2 2.1 Webservices... 2 2.2 FTP... 4 2.3 Secure cloud... 4 3 Aanlevering MDV/PLO...

Nadere informatie

voor adviesverleners en adviesverlening via het Omgevingsloket

voor adviesverleners en adviesverlening via het Omgevingsloket H A N D L E I D I N G voor adviesverleners en adviesverlening via het Omgevingsloket Vlaamse overheid - Federale overheid - Lokale besturen - Provincies - Economische actoren Handleiding ingedeeld volgens

Nadere informatie

Handleiding L - stromen

Handleiding L - stromen Handleiding L - stromen Handleiding L stromen - Blz. 1 - Inhoudstafel 1 INLEIDING... 3 2 BASISPRINCIPES EN CONTROLES... 4 2.1 ONLINE CONSULTATIES... 4 2.2 BATCH CONSULTATIES...4 2.2.1 De afzender vult

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0

Gebruikershandleiding. StUF Testplatform Versie 1.3.0 Gebruikershandleiding StUF Testplatform Versie 1.3.0 Documentversie: 0.7 Datum 25 november 2014 Status In gebruik Inhoudsopgave 1 INLEIDING...3 2 GEBRUIK MAKEN VAN HET STUF TESTPLATFORM...4 2.1 INLOGGEN

Nadere informatie

FiMiS User Guide for PAD Surveys

FiMiS User Guide for PAD Surveys FiMiS User Guide for PAD Surveys I. VOORAFGAANDELIJK AAN HET GEBRUIK VAN FiMiS... 2 II. EERSTE GEBRUIK VAN FiMiS... 3 1. Starten van de applicatie... 3 2. Selectie van het certificaat... 3 3. Introductiepagina

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

infosessie softwareleveranciers 29 mei 2018 Tim Callebaut

infosessie softwareleveranciers 29 mei 2018 Tim Callebaut infosessie softwareleveranciers 29 mei 2018 Tim Callebaut infosessie softwareleveranciers 29 mei 2018 1 EDISON webservices stand van zaken werking en aandachtpunten toegangsbeheer infosessie softwareleveranciers

Nadere informatie

Discimus Gebruiker. 12 november WISA helpdesk

Discimus Gebruiker. 12 november WISA helpdesk Discimus Gebruiker 12 november 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Discimus Gebruiker 2 1.1 Algemeen..................................... 2 1.1.1 Wie neemt er deel aan het project DISCIMUS?............

Nadere informatie

HDN DARTS WEB AUTHENTICATIE

HDN DARTS WEB AUTHENTICATIE HDN DARTS WEB AUTHENTICATIE HDN Helpdesk T: 0182 750 585 F: 0182 750 589 M: helpdesk@hdn.nl Copyright Communications Security Net B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING OP HET ONTWERP... 3 1.1 HET DOEL VAN DIT

Nadere informatie

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal Helpdesk: in geval van problemen kan u contact opnemen met de helpdesk op volgend adres: portahealth@health.belgium.be Voor de goede werking van

Nadere informatie

STARTFASE SYSTEEM IN GEBRUIK BIJ/DOOR P&O Melden namens. Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem GIR

STARTFASE SYSTEEM IN GEBRUIK BIJ/DOOR P&O Melden namens. Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem GIR STARTFASE SYSTEEM IN GEBRUIK BIJ/DOOR P&O Melden namens Gemeentelijk Incidenten Registratiesysteem GIR Handleiding voor de startfase Versie 1.0 Hengelo, 18 december 2008 Inhoud 1. Inleiding 3 1.1 Wat is

Nadere informatie

Ecaro: Gebruikersgids

Ecaro: Gebruikersgids Ecaro: Gebruikersgids Page1 Inhoud 1. Inleiding...3 2. Hoe krijgt u toegang tot de onlinedienst?...4 3. Selectiescherm...5 Selectiescherm werkgever...5 Selectiescherm mandataris...5 Opties, velden en knoppen...6

Nadere informatie

Belpork. Gebruikershandleiding webtoepassing

Belpork. Gebruikershandleiding webtoepassing Belpork Gebruikershandleiding webtoepassing voor producenten (TRACY) Inhoudsopgave I. ALGEMENE WERKING 3 1. DE WEBTOEPASSING STARTEN 3 2. AANMELDEN 5 3. WACHTWOORD WIJZINGEN / VERGETEN 7 4. HOOFDMENU 8

Nadere informatie

Vrijwillige oppashulp

Vrijwillige oppashulp CONCEPTUEEL GEGEVENSDOSSIER Versie Status Datum Auteur(s) Aard van de wijzigingen 0.1 Draft 28/03/2012 MDM Eerste versie Reviewers Naam Herziene versie Commentaar SPOC Klant SPOC K&D SPOC GA/TB SPOC TPL

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding E-BOX Dankzij e-box kunnen openbare Gebruikershandleiding instellingen zoals Medex u eenvoudig documenten bezorgen. Snelheid, veiligheid, toegankelijkheid, De voordelen zijn legio! Datum 12/12/2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be HANDLEIDING Gebruikersbeheer voor intergemeentelijke entiteiten april 2015 De toegang tot het online rapporteringsinstrument van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verloopt via het gebruikersbeheerplatform

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

0. Inhoudstafel. Inhoudstafel. Help Cards. 1. Inloggen en Securex Portaal. 2. Prestaties beheren. 3. Doorsturen van loonberekening

0. Inhoudstafel. Inhoudstafel. Help Cards. 1. Inloggen en Securex Portaal. 2. Prestaties beheren. 3. Doorsturen van loonberekening 0. Inhoudstafel Inhoudstafel. Inloggen en Securex Portaal. Prestaties beheren 3. Doorsturen van loonberekening 4. Werknemersgegevens beheren 5. Toevoegen Nieuwe Werknemer 6. Vorige Prestaties Raadplegen

Nadere informatie

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8

Shell Card Online e-invoicing Service Gebruikershandleiding. Versie 2.8 Gebruikershandleiding Versie 2.8 november 2012 Inhoud 1 Voor toegang tot Shell Card Online e-invoicing Service... 3 1.1 Inloggen in Shell Card Online... 3 1.2 Wat als u uw wachtwoord bent vergeten... 3

Nadere informatie

Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. Beknopte handleiding bij de wijziging van RSZ-aangiften (DmfA)

Rijksdienst voor Sociale Zekerheid. Beknopte handleiding bij de wijziging van RSZ-aangiften (DmfA) Rijksdienst voor Sociale Zekerheid Beknopte handleiding bij de wijziging van RSZ-aangiften (DmfA) Inhoud OVER DEZE BEKNOPTE HANDLEIDING... 3 EEN AANGIFTE WIJZIGEN... 4 BIJLAGEN... 16 Dmfa Beknopte handleiding

Nadere informatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie PUBLIATO Gebruikershandleiding van de online applicatie 01/06/2015 Inhoudstafel Algemene structuur van de toepassing... 3 Een arbeidsongeval aangeven... 4 Invullijst... 5 Verificatieknop... 6 Tooltips

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 1.0-7.02.2017 7.02.2017 Handleiding e-loket voor dossiers dagverzorgingscentra voor palliatieve

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Het kan vrij verspreid worden op voorwaarde dat de bron en het URL vermeld worden Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg

Nadere informatie

E-Deposit. Handleiding Advocaten

E-Deposit. Handleiding Advocaten E-Deposit Handleiding Advocaten 2018 2017 Agenda 1 Context 2 Gebruik E-Deposit door advocaat: Opladen stukkenbundel/conclusie/brief 2 Agenda 1 Context Wat is E-Deposit en waarin kadert het? Globaal overzicht

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21 Release Notes Afdrukdatum: 2013/03/21 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service "JMONNET" via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14

E-service «JMONNET» via MyminfinPro Versie 2013. Demo toegang tot e-service JMONNET via MyminfinPro 2013-01 versie. Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Demo toegang tot e-service "JMONNET" 2013-01 versie Date : 05/08/2013 Page 1 sur 14 Inleiding: Dit jaar (2013) krijgt de toepassing JMonnet een facelift. Dit zorgt voor een sterk verbeterde ergonomie en

Nadere informatie

VESTA - Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid Uitbreiding stap 2

VESTA - Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid Uitbreiding stap 2 ToepassingsOntwikkeling en Projecten Sociale prestaties www.smals.be VESTA - Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid Uitbreiding stap 2 Mini REQUIREMENTS DOCUMENT 1.0 Versie Status Datum Auteur(s) Aard van

Nadere informatie

HANDLEIDING ZET5 BANKPROGRAMMA

HANDLEIDING ZET5 BANKPROGRAMMA HANDLEIDING ZET5 BANKPROGRAMMA 1 Inhoud Hoofdmenu 3 Omzetten tonen 4 Bankuittreksels 5 Orders 6 Overschrijvingen 6 Toelaten 8 Binnenlandse overschrijving 11 Globale overschrijving 12 Debetorders (domicilie

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/17/135 BERAADSLAGING NR. 17/060 VAN 4 JULI 2017 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS AFKOMSTIG

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Gebruikershandleiding voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Gebruikershandleiding voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u bij het invoeren van de resultaten van een energieaudit in de webapplicatie energieaudit

Nadere informatie

Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid

Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid Registratie in het User Management (UMAN) van de Belgische Sociale Zekerheid Bijzonder formulier DB2P voor Buitenlandse Entiteiten: Bijkomende registratie van (een) natuurlijk(e) perso(o)n(en) Inleiding

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Bestandsoverdracht tussen Group S en de Aangeslotenen via https

Bestandsoverdracht tussen Group S en de Aangeslotenen via https Bestandsoverdracht tussen Group S en de Aangeslotenen via https Auteur : Group S Juli 2013 1. Inhoudsopgave 1. INHOUDSOPGAVE... 2 2. INLEIDING... 3 3. VERBINDING... 3 4. SELECTIE VAN DE TOEPASSING... 4

Nadere informatie

Handleiding voor de registratie van de entiteit op socialsecurity.be en aanduiding van de VTE 21/09/2011

Handleiding voor de registratie van de entiteit op socialsecurity.be en aanduiding van de VTE 21/09/2011 CAPELO - DHG Handleiding voor de registratie van de entiteit op socialsecurity.be en aanduiding van de VTE 21/09/2011 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791

Nadere informatie

DRAAIBOEK VESTA. (versie 2.0. 17 september 2009)

DRAAIBOEK VESTA. (versie 2.0. 17 september 2009) DRAAIBOEK VESTA (versie 2.0. 17 september 2009) 1 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel... 1 2. Wat is Vesta?... 2 3. De webtoepassing van Vesta... 3 3.1. Mogelijkheden van de webtoepassing... 3 3.2. Inloggen

Nadere informatie

Uniforme Pensioen Aangifte (UPA)

Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) Beschrijving Koppelvlak Uniforme Pensioen Aangifte (UPA) De standaard voor het digitaal uitwisselen van werknemer- en salarisgegevens tussen werkgevers, administratiekantoren en pensioenuitvoerders. Uitgave

Nadere informatie

HANDLEIDING. Premium Spam Filter Email Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V.

HANDLEIDING. Premium Spam Filter Email Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V. HANDLEIDING Premium Spam Filter Email Level 1 AUGUSTUS 2014 AD HOSTING B.V. Inhoudsopgave Inkomend... 3 Inkomende Spam Quarantaine... 4 Inkomende log zoekopdracht... 6 Opslagperiode... 7 Toegang... 7 Vertraging...

Nadere informatie

Een algemene en meer gedetailleerde handleiding van OneGate vindt u op

Een algemene en meer gedetailleerde handleiding van OneGate vindt u op 1. Intrastataangiften via OneGate (http://www.nbb.be/onegate) OneGate is een rapporteringstool van de Nationale Bank voor de elektronische aangifte van statistische (en bepaalde andere) rapporteringen.

Nadere informatie

Releasebeschrijving e-former versie 7.0

Releasebeschrijving e-former versie 7.0 Releasebeschrijving e-former versie 7.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 Tussentijds opslaan... 3 Digitale handtekening... 4 Beveiliging... 6 Toegangscontrole bij lokaal gebruik... 6 Verwijderen uploads...

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING Datum: 13/01/2016 - Versie: 3.0 Auteur: Vlaamse overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn en Samenleving Tel 02 553 33 30 - Mail

Nadere informatie

Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort

Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort Overgang naar elektronische aangifte via Digipoort Pagina 1 van 13 1 maart 2014 Inhoud 1. SBR en Digipoort... 3 2. De aangifte omzetten naar SBR... 4 3. De aangifte genereren... 6 3.1. Aangifte omzetbelasting

Nadere informatie