LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2013.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2013."

Transcriptie

1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI AGENDA : 1. Goedkeuring van het verslag van de vorige zitting van 2 januari Het verslag van de vorige zitting van 2 januari 2013 wordt goedgekeurd. 2. Bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen. Kennisgeving. De bevoegdheden van het college van burgemeester en schepenen worden ter kennis van de gemeenteraad overgemaakt. 3. Organisatie Gebruik adressen, GSM- en telefoonnummers gemeenteraads- & collegeleden. Bekrachtiging van de beslissing van het schepencollege van 3/1/2013. De gemeenteraad bekrachtigt de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 3 januari 2013 betreffende het gebruik van adressen, GSM- en telefoonnummers gemeenteraads- & collegeleden; De beslissing van de gemeenteraad van 14 april 2011 betreffende de afsprakennota met betrekking tot het gebruik van adressen, GSM- en telefoonnummers van gemeenteraads- & collegeleden, wordt aangepast zoals dit wordt voorgelegd. 4. Lokale Politiezone Pajottenland Interlokale vereniging voor de intergemeentelijke preventiemedewerker drugs en alcohol. Beheerscomité Aanduiding leden. Burgemeester Timmermans Eddy, aan te duiden als effectief lid en schepen Lacres Peter, als plaatsvervangend lid voor het Beheerscomité van de Intergemeentelijke Preventiemedewerker Drugs en Alcohol Pajottenland. 5. Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden.

2 Als vertegenwoordigers van de Gemeente Pepingen in de bestuursorganen van Regionaal landschap Pajottenland & Zennevallei VZW Gaasbeek worden aangeduid en voorgesteld : - Schepen Cochez Greta, als effectief vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur - Schepen Defloo Gerard, als plaatsvervangende vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur. De milieuambtenaar, mevrouw Mieke Denys, wordt aangesteld als ambtelijke medewerker. 6. ERSV Vlaams-Brabant vzw Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Als vertegenwoordiger van de Gemeente Pepingen in de bestuursorganen van ERSV Vlaams- Brabant VZW, wordt aangeduid en voorgesteld : schepen Cochez Greta, als effectief vertegenwoordiger in de algemene vergadering, de raad van bestuur en in het bestuur van RESOC Halle-Vilvoorde; 7. Logo Zenneland vzw - Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Als vertegenwoordiger van de gemeente Pepingen in de algemene vergadering van het Lokaal Gezondheidsoverleg Pajottenland/Zennevallei VZW Kerkpleinweg Ternat, wordt : - schepen Cochez Greta, als effectief lid, - de heer Cools Paul, als plaatsvervangend lid en mevrouw Vanderlinden Martine, als toegetreden lid zonder stemrecht. 8. PBE Statutenwijziging Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. De gemeenteraad keurt de voorgestelde statutenwijziging van de PBE goed. De volgende kandidaten worden voorgedragen: raadslid Seghers Rudi als effectief lid voor de raad van bestuur, raadslid Cochez Greta als effectief lid en de heer Dehandschutter Eric als plaatsvervangend lid van de algemene vergadering en de heer Roobaert Gunther als effectief lid voor het sectorcomité; 9. Riobra Buitengewone algemene vergadering van 22 maart 2013 Agenda Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Er wordt geen kandidaat-lid met raadgevende stem voorgedragen voor de raad van bestuur van Riobra. Schepen Lacres Peter, voor te dragen als kandidaat-bestuurder van Riobra. Schepen Defloo Gerard en schepen Cochez Greta, aan te duiden als volmachtdrager(s) van de gemeente op de buitengewone algemene vergadering van Riobra die zal plaatsvinden op 22 maart 2013 waarbij beide volmachtdragers eveneens plaatsvervanger van elkaar zijn. Bovengenoemde volmachtdrager(s) worden gemandateerd om op de buitengewone algemene vergadering van Riobra van 22 maart 2013 te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door de gemeenteraad zijn genomen over de punten vermeld op de agenda. 10. Intergas - Buitengewone algemene vergadering van Intergas van 29 maart 2013 Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Agenda.

3 Er wordt geen kandidaat-lid met raadgevende stem voorgedragen voor de raad van bestuur van Intergas. Schepen Defloo Gerard voor te dragen als kandidaat-bestuurder van Intergas. Gemeenteraadslid Claes Paul en burgemeester Timmermans Eddy, aan te duiden als volmachtdragers van de gemeente op de buitengewone algemene vergadering van Intergas die zal plaatsvinden op 29 maart 2013 waarbij beide volmachtdragers eveneens plaatsvervanger van elkaar zijn. Bovengenoemde volmachtdrager(s) te mandateren om op de buitengewone algemene vergadering van Intergas van 29 maart 2013 te handelen en te beslissen conform de beslissingen die door de gemeenteraad zijn genomen over de punten vermeld op de agenda. 11. De Watergroep (vroeger VMW) - Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Als vertegenwoordigers van de Gemeente Pepingen in de bestuursorganen van De Watergroep, worden aangeduid en voorgesteld : Schepen Defloo Gerard, als vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering met stemrecht. De heer Derijcke Guy, als vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering zonder stemrecht. Burgemeester Timmermans Eddy, als afgevaardigde in het provinciale comité en ambtswege zitting in het sectorcomité 12. Pajottenland Plus vzw. Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Als vertegenwoordiger van de gemeente Pepingen in het comité van het bestuur van koepel Pajottenland Plus VZW - Roosdaal, wordt schepen Lacres Peter, aangeduid voor de volledige duur van de legislatuur. 13. Toerisme Vlaams-Brabant vzw. Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Als vertegenwoordiger van de Gemeente Pepingen in de bestuursorganen van Toerisme Vlaams- Brabant VZW en als voor de regionale VVV (vzw Toerisme Pajottenland & Zennevallei), wordt aangeduid en voorgesteld : schepen Lacres Peter, als effectief vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering 14. Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten vzw. - Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Goedkeuring Als vertegenwoordigers van de Gemeente Pepingen in de bestuursorganen van de VVSG Paviljoenstraat Brussel worden aangeduid en voorgesteld : - Burgemeester Timmermans Eddy, als effectief vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering. - Schepen Defloo Gerard, als vervangend vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering. 15. Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant vzw Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden.

4 Als vertegenwoordigers van de Gemeente Pepingen in de bestuursorganen van de Het Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant vzw, Halle, worden aangeduid en voorgesteld : - Schepen Lacres Peter, als effectief vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering. - Dehandschutter Eric schepen & OCMW voorzitter, als vervangend vertegenwoordiger in de Algemene Vergadering. 16. Woonwinkel Pajottenland - Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Als vertegenwoordiger van de Gemeente Pepingen in het beheerscomité van Woonwinkel Pajottenland, Lennik, worden aangeduid en voorgesteld : - Burgemeester Timmermans Eddy, als effectief vertegenwoordiger het beheerscomité - Dehandschutter Erik schepen & OCMW voorzitter, als vervangend vertegenwoordiger van het beheerscomité. 17. Projectvereniging Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei - Aanduiding gemeentelijke afgevaardigden. Als vertegenwoordigers van de Gemeente Pepingen in de Raad van Bestuur van de Projectvereniging Cultuurregio Pajottenland & Zennevallei worden aangeduid en voorgesteld : - Schepen Defloo Gerard als stemgerechtigd lid in de Raad van Bestuur. - Van Cutsem Peter gemeenteraadslid, als lid met raadgevende stem in de Raad van Bestuur. 18. Privaat patrimonium : Bekrachtiging van de notariële akte verleden door notaris W. Muyshondt op 30 mei 2012 met betrekking tot de statuten van het gebouw (basisakte + reglement van mede-eigendom) betreffende de onroerende goederen van de gemeente Pepingen, kadastraal gekend Pepingen, 5 de afdeling (Bogaarden) sectie A nummers 445 h en deel van nummers 445k, 444g en 440g, gelegen Ring 11 en 11a. De gemeente bekrachtigt de getekende authentieke akte, die door notaris W. Muyshondt verleden werd op 30 mei 2012 met betrekking tot de statuten van het gebouw (basisakte + reglement van mede-eigendom) betreffende de onroerende goederen van de gemeente Pepingen, kadastraal gekend Pepingen, 5 de afdeling (Bogaarden) sectie A nummers 445 h en deel van nummers 445k, 444g en 440g, gelegen Ring 11 en 11a, waaraan in artikel 47 de voorgelegde tekst werd toegevoegd. 19. Ontwikkelingssamenwerking Toekenning van een éénmalige toelage aan Pepingen Solidair. Intrekking beslissing gemeenteraad van 20 december De beslissing van de gemeenteraad van 20 december 2012 om een éénmalige gemeentelijke toelage van 1750 toe te kennen aan Pepingen Solidair wordt ingetrokken. Een werkingstoelage van 250 wordt toegekend aan Pepingen Solidair, conform de werkingstoelage die toegekend wordt aan de andere gemeentelijke adviesraden.

5 20. AGB Pepingen Samenstelling Raad van Bestuur Autonoom Gemeentebedrijf Pepingen. Wordt verdaagd naar de volgende zitting. 21. AGB Pepingen Samenstelling van het College van Commissarissen van het Autonoom Gemeentebedrijf Pepingen. Wordt verdaagd naar de volgende zitting. 22. Financiën Budget 2012 Interne kredietaanpassing exploitatiebudget nummer 4. Kennisname. De raad neemt kennis van de interne kredietaanpassing nummer 4 in de gewone dienst van het budget Financiën Principebeslissing inzake interne budgetwijziging met betrekking tot de opdracht van de buitengewone dienst voor de dienstjaren 2013 tot en met De gemeenteraad beslist dat voor de dienstjaar 2013 tot en met 2018, alle kredieten van de buitengewone dienst in aanmerking komen voor interne kredietaanpassingen, overeenkomstig de bepalingen opgenomen in artikel 16 bis van het koninklijk besluit van 2 augustus 1990 houdende het algemeen reglement op de gemeentelijke comptabiliteit 24. Financiën - Overheidsopdracht Bevoegdheidsoverdracht in het kader van het uitvoeren van overheidsopdrachten tussen de gemeente Pepingen en Haviland Igsv. Conform artikel 19 van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: wordt Haviland Igsv Brusselsesteenweg Asse - Zellik, aangeduid als de overheid die, gemandateerd wordt om in naam van de gemeente Pepingen bij de gunning en de uitvoering van eventuele overheidsopdrachten, op te treden voor volgende opdrachten : - de diensten voor het verdelging van ratten - de aankoop van materieel in het kader van afvalsortering; In geval van een juridisch geschil omtrent deze overheidsopdracht, is het bestuur mee verantwoordelijk, voor alle mogelijke kosten, in verhouding tot zijn aandeel in de opdracht. Het college van burgemeester en schepenen zal jaarlijks bepalen van welke opdrachten zij gebruik wenst te maken. 25. Personeel Rechtspositieregeling Verhoging werkgeversbijdrage in de maaltijdcheques.

6 De gemeenteraad keurt de wijziging van de rechtspositieregeling van het gemeentepersoneel goed met terugwerkende kracht vanaf In de beslissing van de gemeenteraad van betreffende de rechtspositieregeling wordt het bedrag van 4,90 euro vervangen in Hoofdstuk VI Sociale voordelen als volgt : 6, De tegemoetkoming van de werkgever in de kostprijs van de maaltijdcheque wordt vastgesteld op 5,90 euro. 26. Personeel voorlopige afsluiting van de eindrekening van de uittredende gewestelijke ontvanger. De gemeenteraad neemt kennis van de eindrekening van de uittredende gewestelijke ontvanger, de heer Van Campenhout Geert, daterende van 15 december 2012 en sluit ze voorlopig af. 27. Verkeer en mobiliteit - Aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer bijkomende snelheidsremmende maatregelen Kriekelaerestraat te Bellingen. De gemeenteraad keurt het aanvullend reglement op de politie van het wegverkeer bijkomende snelheidsremmende maatregelen Kriekelaerestraat te Bellingen goed zoals deze wordt voorgelegd. Toegevoegd punt door CD&V fractie Oprichting en installatie Gemeentelijke begeleidingscommissie (GBC) Bouw sporthal - De gemeenteraad neemt akte van het toegevoegd agendapunt van de CD&V-Sp.a-fractie, namelijk : Punt 28 - Oprichting en installatie Gemeentelijke begeleidingscommissie (GBC) Bouw sporthal - Het voorstel wordt voorgelegd aan het college van burgemeester en schepenen. Vragenmoment voor de inwoners Frieda De Saeger Secretaris, i.o. Eddy Timmermans Burgemeester

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 MEI 2013.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 FEBRUARI

Nadere informatie

Agendapunten namens het college van burgemeester en schepenen 1.Goedkeuring van het verslag van de zitting van 25 april 2017.

Agendapunten namens het college van burgemeester en schepenen 1.Goedkeuring van het verslag van de zitting van 25 april 2017. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 MEI 2017.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 SEPTEMBER

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JUNI 2014.

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER 2014. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 DECEMBER

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2013. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 JUNI 2013.

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER

Nadere informatie

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019

gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 gemeenteraad Dagorde Zitting van 28 februari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 2019_GR_00103 Notulen openbare vergadering gemeenteraad van 31 januari 2019 - Aankoop 2 2019_GR_00098 Koppelingen Parnassus

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2013. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 27 april Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 27 april 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

Bijeenroeping van de gemeenteraad

Bijeenroeping van de gemeenteraad Bijeenroeping van de gemeenteraad Geachte, De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op donderdag 21 februari 2019 om 20 uur. Deze zitting vindt plaats

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Openbare zitting. Openbare zitting

Openbare zitting. Openbare zitting In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 31.01.2019 bekendgemaakt. Openbare zitting Openbare zitting 1. Goedkeuren

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 23 JUNI 2015.

Nadere informatie

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019

BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 BESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 FEBRUARI 2019 Raadslid Mombaers is verontschuldigd. Openbare zitting 1. Met eenparigheid van stemmen wordt een beslissing, goedgekeurd in zitting

Nadere informatie

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i

Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i Besluitenlijst met beknopte omschrijving gemeenteraad van 11 maart 2019 bekendgemaakt op 15 maart 2019 i 1. Beheersovereenkomst gemeente en OCMW Kortenberg: goedkeuring De beheersovereenkomst tussen gemeente

Nadere informatie

Zitting van 29 januari 2013

Zitting van 29 januari 2013 Zitting van 29 januari 2013 Waren aanwezig: De heer Michel Doomst, Voorzitter De heren en mevrouw: Simon De Boeck, Gunther De Wilde, Herman Anthoons en Jan Depester, Schepenen De heren en mevrouwen:, Viaene

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019

Gemeenteraad Zitting van 26 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_GR_00035 Notulen - Zitting van de gemeenteraad dd. 22 januari 2019 - Cultuurcentrum 2 2019_GR_00074 Buurtrestaurant

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Gemeenteraad: zitting van 21 februari Lijst besluiten

Gemeenteraad: zitting van 21 februari Lijst besluiten Gemeenteraad: zitting van 21 februari 2019 Lijst besluiten Secretariaat. 1. Goedkeuring van de notulen van de vorige zitting. De gemeenteraad keurt de notulen van de vorige zitting goed. 2. Goedkeuring

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 18 februari 2013 De voorzitter van de gemeenteraad, bij beslissing van 7 februari 2013, verzoekt de gemeenteraad te vergaderen, te beraadslagen en te beslissen op 18 februari

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 18 DECEMBER 2017 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING ALGEMEEN BELEID. 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid David Cleiren (N-VA). Raadslid David

Nadere informatie

1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. Onderzoek geloofsbrieven, aanstelling en eedaflegging gemeenteraadslid J. Timmermans

1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. Onderzoek geloofsbrieven, aanstelling en eedaflegging gemeenteraadslid J. Timmermans STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015

Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 Gemeente Maldegem Gemeentehuis Marktstraat 7 9990 Maldegem Verslag Gemeenteraad 29 januari 2015 OPENBARE ZITTING 1. LOKALE POLITIE - AGENDERING BIJ HOOGDRINGENDHEID: VACANTVERKLARING HOOFDINSPECTEUR INTERVENTIE/VERKEER

Nadere informatie

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, de voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 04-12-2015 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 8 februari 2019 A-AGENDA Dienstverlening 1 2019_VB_00035 Bijzonder Comité Sociale Dienst - Kennisgeving eedaflegging mevrouw Eunice Yahuma Baitoapala- Kennisneming

Nadere informatie

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest.

De ADOMA wordt in ieder geval om advies gevraagd over de verplichtingen in het kader van de samenwerkingsovereenkomst milieu met het Vlaams gewest. Statuten ADOMA Artikel 1 Er wordt een adviesraad voor milieu en natuur opgericht, hierna Adviesraad voor Duurzame Ontwikkeling en Milieu van de stad Antwerpen (afgekort ADOMA) genoemd. De ADOMA is tevens

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Gemeenteraad 18 februari 2013

Gemeenteraad 18 februari 2013 Gemeenteraad 18 februari 2013 Meldingslijst Openbare zitting De gemeenteraad keurt het verslag van de gemeenteraadszitting van maandag 21 januari 2013 goed. Punt 1: aktename van het ontslag van de heer

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

Vergadering van 24 januari 2018

Vergadering van 24 januari 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 24 januari 2018 Aanwezig: Kris Degroote, voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, burgemeester Lieven Vandenneucker, Carina Ricour, Marie

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de gemeenteraad op donderdag 28.02.2013 om 19.30 u in de raadzaal van het gemeentehuis, Kasteelstraat 1-3, Assenede.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur.

Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. Gemeenteraad Zitting van 19 februari 2019 Besluitenlijst van de gemeenteraad van 19 februari 2019 in uitvoering van artikel 285, 1 van het Decreet over het Lokaal Bestuur. 1. Goedkeuren van de notulen

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 06/06/2018 Uw

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie

REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE MILIEUADVIESRAAD VAN DE GEMEENTE GLABBEEK Aangepaste versie 2018-2025 Artikel 1: De gemeentelijke milieuadviesraad, afgekort als MAR-Glabbeek, is een door het gemeentebestuur

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013

GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013 Wielsbeke, GEMEENTERAAD DD. 30 JANUARI 2013 Aan de Dames en Heren Gemeenteraadsleden van en te Wielsbeke, Dit is een vriendelijke uitnodiging tot de gemeenteraadszitting van 30 januari 2013 om 20.00 uur

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Statuten gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Verwijzing naar wettelijke basis Het decreet van 05/04/1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en de uitvoeringsreglementering. Doelstellingen In de gemeente is een gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 22 februari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zitting bij te wonen op maandag 04 maart 2019 om 19:00 uur. De zitting

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019

Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019 Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 4 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Filip Segers, voorzitter; de heer Jozef Van de Pol, schepen; de heer Koen Rombouts, schepenvoorzitter bijzonder

Nadere informatie

48/2. BESTUUR. Werking Museum Kazerne Dossin en sensibilisering van de Mechelse islamitische gemeenschap.

48/2. BESTUUR. Werking Museum Kazerne Dossin en sensibilisering van de Mechelse islamitische gemeenschap. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 31/01/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 31 januari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1.

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 26 februari _OR_00013 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 22 januari Goedkeuring Goedgekeurd

Administratief toezicht Zitting van 26 februari _OR_00013 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 22 januari Goedkeuring Goedgekeurd OCMW Raad Administratief toezicht Zitting van 26 februari 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_OR_00013 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 22 januari 2019 - Goedkeuring De notulen van

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

De gemeenteraad gaat eenparig akkoord om het volgende punt van de agenda te schrappen : - Presentiegelden Indexatie

De gemeenteraad gaat eenparig akkoord om het volgende punt van de agenda te schrappen : - Presentiegelden Indexatie PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 27 oktober 2010 Aanwezig: Kris Poelaert, Burgemeester - Voorzitter, Marc Bombaert, Lieven Vandenneucker, Marie-Lousie

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 APRIL 2013.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 APRIL 2013. Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 APRIL 2013.

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

Bijeenroeping van de gemeenteraad

Bijeenroeping van de gemeenteraad Bijeenroeping van de gemeenteraad Geachte, De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op donderdag 20 juni 2019 om 20 uur en kondigt bijkomende agendapunten

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

Transparante vertegenwoordiging bij intercommunales

Transparante vertegenwoordiging bij intercommunales Transparante vertegenwoordiging bij intercommunales Het gemeentebestuur van Zaventem heeft een transparant en democratisch systeem dat enerzijds afgevaardigden in intercommunales aanstelt en anderzijds

Nadere informatie

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 29 januari 2007.

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 29 januari 2007. Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 29 januari 2007. Aanwezig: Munten Benny, Burgemeester, voorzitter van de raad; Roggen Jo, Lassaut Henri, Claes Ingrid, Jamar Chris, schepenen; Andries

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 01/07/2015. Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 01/07/2015. Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 01/07/2015 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 26 maart _OR_00037 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 26 februari Goedkeuring Goedgekeurd

Administratief toezicht Zitting van 26 maart _OR_00037 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 26 februari Goedkeuring Goedgekeurd OCMW Raad Administratief toezicht Zitting van 26 maart 2019 OPENBARE ZITTING Administratie notulen 1 2019_OR_00037 Notulen - Zitting van de OCMW-Raad van 26 februari 2019 - Goedkeuring De notulen van de

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 februari Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 22 februari Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 22 februari 2017 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? 1 Openbaar Algemeen

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

DAGORDE GEMEENTERAAD

DAGORDE GEMEENTERAAD GEMEENTE DENDERLEEUW 9470 DATUM : 8 DECEMBER 2009 DAGORDE GEMEENTERAAD Mevrouw Elke De Greef, voorzitter van de gemeenteraad van bovengenoemde gemeente verzoekt de gemeenteraad voor de eerste maal in zitting

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik,13-09-2013. De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik,13-09-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren.

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren. Gemeentelijk reglement Cultuurraad Stad Brussel Preambule Definities van de gebruikte termen: De Gemeenteraad: de Gemeenteraad van de Stad Brussel; Het College: College van Burgemeester en Schepenen van

Nadere informatie

Uw correspondent Telefoon Fax

Uw correspondent Telefoon Fax Politie Lokale Politie PAJOTTENLAND Bruneaustraat 101 1755 GOOIK (KESTER) T: 054/31.35.41 F: 054/31.35.49 BIJEENROEPING VAN DE POLITIERAAD Veiligheid, samen gaan we ervoor! GOOIK (Kester) 12/06/2019 Uw

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019

TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 TOELICHTENDE NOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN 23 MEI 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring van de notulen en het verslag van de gemeenteraad van 25 april 2019. A. FINANCIËN 2. Goedkeuring van de jaarrekening

Nadere informatie