Zorg in Het Beroepenhuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zorg in Het Beroepenhuis"

Transcriptie

1

2 pagina 2 van 7 Zorg in Het Beroepenhuis Opening ontdekhoek Zorg Op donderdag 6 december 2007 werd de nieuwste ontdekhoek van Het Beroepenhuis feestelijk geopend. VIVO, het Vlaams Instituut voor Vorming en Opleiding in de non-profit sector, heeft hard gewerkt om de sociale sector een waardige stek te geven in Het Beroepenhuis. Tot nog toe stelde Het Beroepenhuis vooral beroepen voor in de technische sfeer. Het zijn vaak knelpuntberoepen die met een negatief imago kampen. Het Beroepenhuis wil jongeren aantonen dat ook technische beroepen uitdagend zijn. Het is belangrijk dat zij weten wat er allemaal mogelijk is. Technische opleidingen zijn even waardevol als algemeen vormende. Het Beroepenhuis is een groot succes: dit schooljaar is zo goed als volgeboekt. De leerkrachten merkten echter terecht op dat de leerlingen in het Beroepenhuis vooral in contact kwamen met de zogenaamde harde beroepen. Daar biedt Het Beroepenhuis nu een antwoord op met de opening van de nieuwe ontdekhoek voor de social profit. De leerlingen en de leerkrachten kunnen er kennismaken met een breed gamma jobs in de zorgsector. De ontdekhoek Zorg bestaat uit drie modules: een wand over het beroep laborant (foto), een tafel met 19 beroepen en een box met 7 beroepen. Dat gaat van verpleegkundige over opvoeder, monitor in een beschutte werkplaats, bejaardenverzorger, thuisverpleger, kinderoppas tot zelfs sociaal-cultureel medewerker. Beroepenatelier social profit Naast de ontdekhoek komt er voor de bezoekers van Het Beroepenhuis ook een beroepenatelier voor de social profit. Wat het precies zal worden blijft nog een verrassing. Op de website zijn alvast lesvoorbereidingen te vinden die leerkrachten kunnen gebruiken voor een beroepenatelier in de klas. Komen aan bod: begeleider in de kinderopvang, opticien, radioloog, verpleegkundige en animator. Met de nieuwe ontdekhoek is Het Beroepenhuis bijna vol. Er is nog plaats voor drie sectoren. Er wordt daarbij gedacht aan de verkoop, de distributie en de grafische sector. Nadia Hoedemaeckers Doornzelestraat Tel info@beroepenhuis.be Vademecum Tewerkstellingsmaatregelen 2008 Dienstverleners krijgen bijna dagelijks vragen over tewerkstellingsmaatregelen. Het gamma aan tewerkstellingsmaatregelen van de overheid met hun criteria, doelgroepen en voorwaarden is ruim. De bedoeling van dit Vademecum is een overzicht te bieden van de Gentse organisaties die te maken hebben met de toepassing van tewerkstellingsmaatregelen en sectorale premies. Voor elk van de maatregelen en sectorale vergoedingen is een fiche opgesteld met informatie en de contactpersonen per organisatie. Bij het Vademecum zijn er 3 schema's die een overzicht geven of iemand in aanmerking komt voor een bepaalde tewerkstellingsmaatregel. Op basis van die schema's kan de lezer per maatregel meer achtergrondinformatie opzoeken in de alfabetisch gerangschikte fiches.

3 pagina 3 van 7 Algemene informatie over tewerkstellingsmaatregelen en een oplijsting van tewerkstellingsmaatregelen voor specifieke doelgroepen ronden het Vademecum af. Jaarlijks realiseert de Werkgroep Tewerkstellingsmaatregelen dit Vademecum. De werkgroep is samengesteld uit afgevaardigden van organisaties in het Gentse die de tewerkstellingsmaatregelen toepassen. U kunt de gedrukte versie aanvragen. Pennina Verhelst Net-Werk Gent St.- Niklaasstraat 27/ Gent Tel pennina.verhelst@gent.be Decreet Lokale Diensteneconomie van start Projecten van het Gentse Jongerenwerkplan Van juni 2006 tot eind 2007 leverde de Stad Gent bijzondere inspanningen om laaggeschoolde werkzoekende >25-jarigen tewerk te stellen in het kader van het Jongerenwerkplan. De Stad Gent engageerde zich in het Plan tot de creatie van 15 nieuwe banen. Het gaat om banen in de lokale diensteneconomie. Dat betekent dat ze én beantwoorden aan nieuwe collectieve en/of individuele behoeften én leerkansen bieden aan jonge werkzoekenden waarmee ze zich kunnen lanceren in hun beroepsleven. De Stad Gent breidde het team van de Stedelijke Veegploeg met 5 medewerkers uit. Deze extra versterking laat toe om de belangrijkste Gentse invalswegen systematisch en grondig te onderhouden. Vier nieuwe jonge medewerkers zijn actief in het project Onderhoud Openbare Infrastructuur. Naast het onderhouden van het publiek sanitair, reinigen ze het straatmeubilair, de verkeersborden en de bewegwijzering. Dit onderhoud draagt bij tot een netter leef- en woonomgeving. Over het Wereldrestaurant leest u wat verder in deze nieuwsbrief. Het OCMW en meer bepaald het Opleidings-en Tewerkstellingscentrum of OTC zette de nieuwe lichting in op twee projecten.

4 pagina 4 van 7 De KarWIJdienst staat in voor het opknappen en verfraaien van woningen in de Gentse regio en kende een uitbreiding met 5 jongeren. De Laadbrug heeft een vervoerdienst voor leveringen, verhuizingen en het ophalen van schenkingen. Hier zijn 3 extra plaatsen voor jongeren gecreëerd. Projecten van het Actieplan Lokale Diensteneconomie Samen met het Jongerenwerkplan gaan de projecten die ressorteren onder het Actieplan over in het decreet Lokale Diensteneconomie. De Site van rocsa vzw opende op 9 juni Het voormalige Alcatelterrein in de Rabotbuurt heeft een kinderboerderij, volkstuintjes, een openluchtcinema en een verkeerspark. Op regelmatige tijdstippen worden er culturele evenementen georganiseerd. Voor het onderhoud, de logistieke ondersteuning en de sociale controle op De Site zijn twee parktoezichters aangeworven. Het project Groenbeheer bestaat uit de buurttuinen Banierpark en een grotendeels nog aan te leggen groenvoorziening bij Buurtdiensten Gent Noord vzw. - Het Banierpark werd omgevormd tot een buurtsneukeltuin, wat zoveel is als een vrij en voor iedereen toegankelijk parkje met bessenstruiken, fruit- en notenbomen en een compostpaviljoen. - Buurtdiensten Gent Noord vzw wil in de buurten Muide-Meulestede en Sluizeken een antwoord bieden op de bewonersnoden. In 2006 startte de aanleg van de tuin, palend aan het wijkrestaurant. Een parkbeheerder leidt, samen met de bewoners, alles in goede banen. Hij verdeelt z n werktijd over beide voorzieningen. In oktober vorig jaar openden de Gentse Digidots hun deuren. In deze openbare computerruimten kan iedereen kosteloos en op eigen tempo kennis maken met dit medium. Vijf computertoezichters staan in voor de begeleiding en beantwoorden de vele vragen van de bezoekers. Wijkresto & Co vzw baat in Nieuw Gent een sociaal restaurant, een pc-café, een soepbar, uit. Zowel vrijwilligers als betaalde krachten zijn in al deze voorzieningen voor bewoners tewerkgesteld. De medewerkers worden vooral ingezet in het sociaal restaurant. De Energiesnoeiers gaan samen met de scanners van het REGent (Rationeel Energiebedrijf) op pad om kleine energiebesparende maatregelen bij particulieren uit te voeren. Als particulieren dat wensen, kunnen ze op het team een beroep doen om ook ingrijopender werken uit te voeren. Het OTC van het OCMW stuurt het Energiesnoeiersteam van 5 voltijdse werknemers aan.

5 pagina 5 van 7 Deze projecten zijn goed voor de tewerkstelling van 40,3 voltijdse doelgroepwerknemers en 10,7 voltijds omkaderingspersoneel. Fanny Mestdagh Tel fanny.mestdagh@gent.be en Max Mobiel is verhuisd Pendelbus Max Mobiel organiseert een klein netwerk van busdiensten van en naar Gentse bedrijventerreinen, voor werknemers. Dagelijks vervoert Max Mobiel gemiddeld 150 werknemers naar de verschillende locaties: Gent Zeehaven West, Drongen I en Volvo Oostakker. De kostprijs voor een heen- en terugrit bedraagt 3 euro (excl. BTW). Voor verdere trajecten is er een aanpassing van de prijs, ook eenmalige opdrachten zijn een mogelijkheid. Pendelfiets Het Fietspunt zorgt voor het onderhoud en netheid van de fietsstallingen aan Gent Sint-Pieters. Via dit Fietspunt maken bedrijven en particulieren gebruik van het fietsenverhuur voor het laatste deel van het pendeltraject (van het station Gent Sint-Pieters naar de werkplek). Het Fietspunt onderhoudt deze fietsen en krijgen een eigen bewaakte fietsenstalling aan het station. Het huren van de fietsen is erg eenvoudig en niet duur (prijzen incl. BTW): 7,50 euro per dag 15 euro per week 20 euro per maand 195 euro per jaar Onderhoud, herstellingen en een bewaakte fietsenstalling aan het station Gent Sint-Pieters (Voskenslaan 27) zijn inbegrepen. Pieter Vercruyssen vzw Max Mobiel Voskenslaan 27, 9000 Gent Tel Fax pieter.vercruyssen@gent.be Algemene max-mobiel@gent.be Het Wereldrestaurant geopend Sinds november 2007 kan iedereen in het Wereldrestaurant terecht om een gezonde en lekkere maaltijd te nuttigen. De tewerkgestelde jongeren laten de bezoekers elke dag kennismaken met lekkere dagschotels uit de verschillende continenten; couscous, curry, tandoori, moussaka, De jonge medewerkers stellen de menu s samen, helpen de maaltijden bereiden en staan in voor een stijlvolle bediening in het restaurant. Het Wereldrestaurant heeft een tweeledig doel: enerzijds staat de creatie van duurzame arbeidsplaatsen voor jonge werkzoekenden uit de kansengroepen voorop, anderzijds biedt het Wereldrestaurant een dienstverlening aan door het serveren van

6 pagina 6 van 7 een wereldse maaltijd tegen een gunstig tarief. Het wereldrestaurant is iedere werkdag open van 12 uur tot 14 uur en is gevestigd op de eerste verdieping van het Intercultureel Centrum De Centrale (Kraankindersstraat 2 in Gent). Een dagschotel kost 6,50 euro (inclusief soep en koffie of thee). Er is steeds keuze uit een vlees/vis of een vegetarische schotel. De uitvoering van het Wereldrestaurant is een samenwerking tussen De Centrale en het Lokaal Werkgelegenheidsbureau. Marian Van den Bossche Lokaal Werkgelegenheidsbureau Kattenberg 2, 9000 Gent Tel marian.vandenbossche@gent.be Fanny Mestdagh Tel fanny.mestdagh@gent.be en Naast het aanleren van het vak op de werkvloer zelf, kunnen de jongeren ook opleidingen volgen die hun kansen vergroten in het beroepsleven. Dat kan zowel gaan over lessen Nederlandse taal, als over lessen klantvriendelijke bediening. Begeleiding op de werkvloer en arbeid op maat staan centraal: de zes jongeren krijgen vorming en begeleiding van een coach. Bij dit alles wordt maximaal rekening gehouden met de competenties en persoonlijke situatie van de medewerkers. 700 banen gecreëerd voor jongeren JWP Lounge Een aantal leerlingen uit het Deeltijds Onderwijs onthaalden de genodigden in de Lakenhalle op een professionele wijze. Na het beklimmen van het Belfort, met als summum het magnifieke uitzicht over de Gentse binnenstad, kon de avond beginnen met de interviews over 2 jaar Gents Jongerenwerkplan. Zo'n 150 aanwezigen genoten van de gezellige sfeer en namen de tijd om voluit te netwerken. Het hoogtepunt van de JWP Lounge was het vraaggesprek tussen schepen Mathias De Clercq, Economie, Jeugd, Werk en Middenstand en Frank Vandenbroucke vice-ministerpresident Vlaamse regering en Vlaams minister van Werk. Op het einde van het event rapten enkele energieke hiphoppers met hart en ziel de meest blitse songs. Klik hier voor het verslag (de foto's, de presentatie, de tijdslijn 2 jaar Gents jongerenwerkplan, de resultaten, de bedrijven, de persberichten...). 2008

7 pagina 7 van 7 Veertig procent van de Gentse jongeren uit het Jongerenwerkplan zijn aan de slag bij bedrijven, organisaties en de Stad Gent. De Gentse jeugdwerkloosheid is meer dan een kwart gedaald ten opzichte van het Vlaamse gemiddelde. Dit jaar start de verlenging van het bestaande Gentse Jongerenwerkplan voor 6 maanden. Daarna kent het Plan een uitbreiding, zodat ook jongeren die midden en hooggeschoold zijn in aanmerking komen voor een baan. Ann De Cuyper Lokaal Werkgelegenheidsbureau Tel ann.decuyper@gent.be Elvira Verleyen Tel elvira.verleyen@gent.be Agenda Hieronder vindt u enkele data om in uw agenda te noteren: Ouderzaterdag in Het Beroepenhuis op 24 januari, 23 februari en 26 april Het volledige overzicht met meer informatie vindt u in de rubriek kalender op de startpagina van de Gsiwwebsite. U kunt een beroep doen op de diverse communicatiekanalen van '' om uw evenement of activiteit bekend te maken via gsiw@gent.be of contacteer ons via onderstaande gegevens. Sint-Niklaasstraat 27/ Gent tel fax gsiw@gent.be U hebt deze mail ontvangen omdat u in ons contactenbestand zit. Als u liever geen s meer van ons ontvangt, klik dan hier. Archief nieuwsbrieven powered by Wizz@worK's Ebrief.be

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 7-nov-2007 Nr. 18

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 7-nov-2007 Nr. 18 pagina 2 van 8 Agenda Hieronder vindt u alvast enkele data om in uw agenda te noteren. meer Stad Gent subsidieert bedrijven die duurzaam ondernemen De Stad wil de randvoorwaarden voor ondernemen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gent, stad in werking editie nr. 24

Nieuwsbrief Gent, stad in werking editie nr. 24 Nieuwsbrief editie nr. 24 pagina 2 van 5 Voor meer info, folders en affiches kunt u steeds bij onderstaande erkende organisaties terecht. OCMW Gent Opleidings- en Tewerkstellingscentrum (OTC) Franse Vaart

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK

SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK SOCIALE ECONOMIE BEHOEFTE ONDERZOEK 1. BEVRAGING Behoefte onderzoek 'Sociale Economie' In 2014 mochten we van de Vlaamse regering een goedkeuring krijgen betreffende de 'regierol ter stimulering van de

Nadere informatie

INTRODUCTIE. Lokale Diensteneconomie

INTRODUCTIE. Lokale Diensteneconomie INTRODUCTIE Lokale Diensteneconomie Sociale economie in Vlaanderen 1) Bedrijven en initiatieven die een specifieke maatschappelijke meerwaarde realiseren - Tewerkstelling creëren - Aandacht voor duurzame

Nadere informatie

Wegwijs in de social profit

Wegwijs in de social profit 8/10/2015 Trefdag Gent Wegwijs in de social profit SPREKER: Tine Winnelinckx - VIVO Wegwijs in de social profit Even kennismaken? ONDERWIJS ARBEIS- MARKT LEVENSLANG LEREN DIVERSITEIT FOSEN SAINCTELETTESQUARE

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE: LOKALE DIENSTENECONOMIE

SOCIALE ECONOMIE: LOKALE DIENSTENECONOMIE SOCIALE ECONOMIE: LOKALE DIENSTENECONOMIE lokale sociale economie Steden en gemeenten kunnen een belangrijke rol spelen in lokale sociale economie LDE: initiëren van uitbouw aanvullende diensten die beantwoorden

Nadere informatie

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 15-maa-2007 Nr. 16

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 15-maa-2007 Nr. 16 pagina 2 van 6 van twee jaar werking voor. Op het programma staan onder meer een panelgesprek tussen de Vlaamse bouwsteden en de presentatie van het BouwBaan- Handboek. De publicatie telt een 20-tal pagina's

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak

Maatwerk en W². 2 decreten in de maak Maatwerk en W² 2 decreten in de maak 3 2 decreten in de maak Maatwerk: voorontwerp decreet goedgekeurd door de Vlaamse regering W²: werkdocument: wordt binnenkort voorgelegd op de Vlaamse regering wordt

Nadere informatie

Brug naar werk... deeltijds onderwijs. brugproject. werkplek. leren werken. school. werk. begeleiding. vergoeding. solliciteren

Brug naar werk... deeltijds onderwijs. brugproject. werkplek. leren werken. school. werk. begeleiding. vergoeding. solliciteren Brug naar werk... solliciteren deeltijds onderwijs brugproject werkplek school vergoeding leren werken begeleiding werk ...via een brugproject! Wat en voor wie? pagina 4 2 Wat mag je verwachten? pagina

Nadere informatie

PERSBERICHT. 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat

PERSBERICHT. 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat PERSBERICHT 250 bezoekers en veel motivatie op zorgbeurs regio Asse-Dilbeek-Ternat De lokale besturen Asse, Dilbeek en Ternat organiseerden gisteren, maandag 20 mei, samen met VDAB en partners een job-

Nadere informatie

Wegwijs in de social-profitsector

Wegwijs in de social-profitsector 09/10/2014 Schaarbeek Wegwijs in de social-profitsector SPREKERS: Bart van Opstal (VIVO) Sandra Vermeulen (Servicepunt Zorg Gent) 09/10/2014 Wegwijs in de social-profitsector Opbouw van de sessie VIVO

Nadere informatie

Sociale restaurants verwennen klanten tijdens Week van de Pollepel

Sociale restaurants verwennen klanten tijdens Week van de Pollepel Sociale restaurants verwennen klanten tijdens Week van de Pollepel Tijdens de Week van de Pollepel, van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december 2017, verwennen de acht erkende Gentse sociale

Nadere informatie

Social-Profitsalon. Leuven

Social-Profitsalon. Leuven Social-Profitsalon Leuven 26/06/2018 GRONDPLAN 16 19 18 11 17 16 15 20 21 22 23 15 6 14 Info over social profit Opleiding Werkgever 5 17 6 7 14 7 4 5 18 13 8 3 3 19 12 9 2 20 11 10 19 1 21 22 1 20 PRAAT

Nadere informatie

Peuterspeelpunten Turnhout

Peuterspeelpunten Turnhout Peuterspeelpunten Turnhout Een plaats voor ontmoeting Bruggen bouwen naar maatschappelijke deelname Open en laagdrempelig aanbod voor ouders en opvoeders en jongste kinderen Samen spelen kan je leren Algemene

Nadere informatie

UCO feest: sociale economiebedrijven openen hun deuren

UCO feest: sociale economiebedrijven openen hun deuren UCO feest: sociale economiebedrijven openen hun deuren Op zaterdag 16 juni 2018 zetten de bedrijven op de UCO-site en het Balenmagazijn de deuren open voor hun eigen personeelsleden, klanten en leveranciers

Nadere informatie

MAX MOBIEL brengt werk dichterbij

MAX MOBIEL brengt werk dichterbij MAX MOBIEL brengt werk dichterbij Maatschappelijk doel: De ontwikkeling en de implementatie van duurzame initiatieven ter bevordering van mobiliteit en werkgelegenheid in de Gentse regio MAX MOBIEL brengt

Nadere informatie

I B O. Een werknemer op maat gemaakt. 1. IBO = training-on-the-job. IBO = 'werkplekleren' IBO = 'een werknemer op maat'

I B O. Een werknemer op maat gemaakt. 1. IBO = training-on-the-job. IBO = 'werkplekleren' IBO = 'een werknemer op maat' I B O Een werknemer op maat gemaakt Eén van de kernopdrachten van de VDAB bestaat uit het verstrekken van opleiding. Het tekort aan specifiek geschoold personeel en de versnelde veranderingen in de werkomgeving

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING SST

ALGEMENE VERGADERING SST ALGEMENE VERGADERING SST t recreatief Wilrijk 25 januari 2010 De partners aan U voorgesteld De Kringwinkel Midden West-Vlaanderen De Lochting vzw Werkspoor Variant Is 4 nu één of 1 vier? Wat is de bedoeling

Nadere informatie

Wat? = een educatief centrum voor jongeren tussen 11 en 14 jaar oud, hun ouders en hun

Wat? = een educatief centrum voor jongeren tussen 11 en 14 jaar oud, hun ouders en hun Wat? = een educatief centrum voor jongeren tussen 11 en 14 jaar oud, hun ouders en hun leerkrachten om op interactieve en ervaringsgerichte wijze kennis te maken met een brede waaier aan praktisch uitvoerende

Nadere informatie

monitor begeleider sociale economie V E R R A S S E N D T E C H N IS C H

monitor begeleider sociale economie V E R R A S S E N D T E C H N IS C H De monitor/begeleider is naast de doelgroepwerknemer één van de belangrijkste personen in sociale economie bedrijven. Vandaag vindt de sociale economie steeds moeilijker monitoren/ begeleiders. Nochtans

Nadere informatie

Diensten voor gezins- en bejaardenhulp van de Vlaamse Gemeenschap

Diensten voor gezins- en bejaardenhulp van de Vlaamse Gemeenschap 3180200 Diensten voor gezins- en bejaardenhulp van de Vlaamse Gemeenschap Werk op zaterdag... 2 Werk op op zondag... 2 Werk op feestdag... 2 Werk op werk s avonds en s nacht... 2 Vervoerkosten... 3 Eindejaarspremie...

Nadere informatie

WERKBEGELEIDER FIETSATELIER en KLUSTER

WERKBEGELEIDER FIETSATELIER en KLUSTER INFORMATIEPAKKET WERKBEGELEIDER FIETSATELIER en KLUSTER FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf (LDE) binnen Waregem. Beide bedrijven, actief

Nadere informatie

Verpleegunit Avondzon. U bent van harte welkom

Verpleegunit Avondzon. U bent van harte welkom Verpleegunit Avondzon U bent van harte welkom Inhoud Welkom in de verpleegunit in Avondzon 3 Het ontstaan van de verpleegunit in Avondzon 4 Wonen in de verpleegunit in Avondzon 5 Faciliteiten 7 Adres-

Nadere informatie

Peuter Speelpunt Turnhout

Peuter Speelpunt Turnhout Peuter Speelpunt Turnhout Samen spelen kan je leren! -Een plaats voor ontmoeting -Bruggen bouwen naar maatschappelijke deelname -Open en laagdrempelig aanbod voor ouders en opvoeders en jongste kinderen

Nadere informatie

Hoe integreer ik werkplekleren voor potentiële werknemers op mijn werkvloer? vzw Argos

Hoe integreer ik werkplekleren voor potentiële werknemers op mijn werkvloer? vzw Argos Hoe integreer ik werkplekleren voor potentiële werknemers op mijn werkvloer? 1 www.argosvzw.be biedt opleiding, begeleiding en tewerkstelling aan. beschikt over een gedreven, deskundig team: 11 bedienden

Nadere informatie

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 10-mei-2007 Nr. 17

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 10-mei-2007 Nr. 17 Nieuwsbrief 10-mei-2007 Nr. 17 pagina 2 van 6 interviewde Leander De Cauter, diensthoofd Interprofesionele Werking (IPW), ABVV Scheldeland, enkele bevoorrechte betrokkenen. De projectleider van BEROEPEN(T)huis

Nadere informatie

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3

Arbeid biedt een maatschappelijke meerwaarde ten opzichte van inactiviteit. 3 17 SOCIALE ECONOMIE 18 Sociale economie Iedereen heeft recht op een job, ook de mensen die steeds weer door de mazen van het net vallen. De groep werkzoekenden die vaak om persoonlijke en/of maatschappelijke

Nadere informatie

Rondrit Social Profit

Rondrit Social Profit Rondrit Social Profit Latent Talent Tineke Cartreul Gent, stad in werking - Stad Gent Eerste bezoek MPI Sint-Lievenspoort Lode Verté, Algemeen directeur MPI Sint-Lievenspoort Kurt Filiz, medewerker onderhoudsploeg

Nadere informatie

Collectieve arbeidsovereenkomst van 6 december 2012 betreffende de werkgeverstegemoetkoming in de vervoerskosten

Collectieve arbeidsovereenkomst van 6 december 2012 betreffende de werkgeverstegemoetkoming in de vervoerskosten PARITAIR SUBCOMITE VOOR DE DIENSTEN VOOR GEZINS- EN BEJAARDENHULP VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP (PSC 318.02) Collectieve arbeidsovereenkomst van 6 december 2012 betreffende de werkgeverstegemoetkoming in

Nadere informatie

WERKGELEGENHEIDSBELEID EN HET DECREET LOKALE DIENSTENECONOMIE. Rol van het lokaal bestuur

WERKGELEGENHEIDSBELEID EN HET DECREET LOKALE DIENSTENECONOMIE. Rol van het lokaal bestuur WERKGELEGENHEIDSBELEID EN HET DECREET LOKALE DIENSTENECONOMIE Rol van het lokaal bestuur Ann Jughmans Stafmedewerker Team Lokale Economie en Werkgelegenheid VVSG 1. INLEIDING Werkgelegenheidsbeleid: meer

Nadere informatie

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open.

Werkdagen Vrije tijd Op de maandag is Vrije tijd gesloten, de Leenderij is op deze dag wel open. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 10 06 maart 2018 Nieuws Agenda 9 mrt: NL doet in Zeist 16 mrt: Restaurant voor de doof/blinde woningen(vol) 23mrt: Optreden bigband Jazz-West 31 mrt: Hongerige klant (nieuw)

Nadere informatie

Gentse Jongerenwerkplan draait op volle toeren

Gentse Jongerenwerkplan draait op volle toeren pagina 2 van 6 Agenda Noteer alvast volgende data in uw agenda. meer Gentse Jongerenwerkplan draait op volle toeren Eind september, een half jaar na de start van het Plan, hebben al heel wat laaggeschoolde

Nadere informatie

Departement Personeel & Organisatie 051/

Departement Personeel & Organisatie 051/ Beschikbare vakantiejobs 1. Speelpleinwerkingen... 2 1.1. Animator speelpleinwerkingen... 2 1.2. Hoofdanimator speelpleinwerkingen.... 2 1.3. Voor- of na opvang + kleuterwerking... 3 2. Kampen en losse

Nadere informatie

BULLETIN VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN NOVEMBER 2013

BULLETIN VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN NOVEMBER 2013 BULLETIN 11 VAN MONDELINGE VRAGEN EN ANTWOORDEN VRAGENUURTJE VAN NOVEMBER 2013 2013/019 Inloophuis tijdens de weekends 11/2013 2013/020 Gratis energiescan 11/2013 2013/019 Inloophuis tijdens de weekends

Nadere informatie

arrangementen voor groepen en bedrijven

arrangementen voor groepen en bedrijven 2015 arrangementen voor groepen en bedrijven info Voor reservering van café, restaurant, meetings, gidsen/rondleidingen: glow@parktheater.nl 040-211 11 22 Voor informatie over organisatie, vrienden van

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014

SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen. Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 SOCIALE ECONOMIE Cijfergegevens Zuid-West-Vlaanderen Ilse Van Houtteghem 20/11/2014 Inhoud - Aantal niet-werkende werkzoekenden - Tewerkstelling (koppen) binnen zes werkvormen sociale economie - Beschutte

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR. Werkplus lokale diensteneconomie

INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR. Werkplus lokale diensteneconomie INFORMATIEPAKKET COÖRDINATOR Werkplus lokale diensteneconomie FUNCTIECONTEXT Werkplus is de naam van zowel een maatwerkbedrijf als een lokaal diensteneconomiebedrijf (LDE) binnen Waregem. Beide bedrijven,

Nadere informatie

SOCIALE ECONOMIE STUDIEDAG OPENSTELLEN SPORTINFRASTRUCTUUR

SOCIALE ECONOMIE STUDIEDAG OPENSTELLEN SPORTINFRASTRUCTUUR SOCIALE ECONOMIE STUDIEDAG OPENSTELLEN SPORTINFRASTRUCTUUR Wat is Sociale Economie? Dit is een test Dit is een test Dit is een test 1 Wat is Sociale Economie? Sociale Economie bestaat uit een verscheidenheid

Nadere informatie

EEN OVERZICHT VAN 5 JAAR WERKERVARINGSPLAATSEN IN DE SOCIAL PROFIT

EEN OVERZICHT VAN 5 JAAR WERKERVARINGSPLAATSEN IN DE SOCIAL PROFIT EEN OVERZICHT VAN 5 JAAR WERKERVARINGSPLAATSEN IN DE SOCIAL PROFIT PERIODE 211-21 december 21 - Noerens Veerle 1. INLEIDING In het Vlaams Intersectoraal Akkoord voor de social profit verbinden de sociale

Nadere informatie

Beleidsnota Sociale Economie 08/01/2015

Beleidsnota Sociale Economie 08/01/2015 Beleidsnota Sociale Economie 08/01/2015 1 Omgevingsanalyse 1. Werkzaamheid 2. Werkloosheid 3. Werkvormen in de sociale economie 4. Uitstroom Inhoud Strategische en operationele doelstellingen 1. SD1: Iedereen

Nadere informatie

Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen.

Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen. Sta versteld... en ontdek wat WEB voor u kan betekenen. WAT KAN WEB VOOR U BETEKENEN? 1 2 WIJ VINDEN DE JUISTE WERKNEMER VOOR UW BEDRIJF OF ORGANISATIE WEB bereikt jaarlijks een 1000-tal werkzoekenden.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00735 Onderwerp: Subsidieaanvraag 'Doorstroom Lokale Diensteneconomie' bij het Europees Sociaal Fonds en

Nadere informatie

Invoegbedrijven. Maatregel. De begunstigden en bestedingen

Invoegbedrijven. Maatregel. De begunstigden en bestedingen Invoegbedrijven Maatregel Het programma invoegbedrijven beoogt de creatie van duurzame tewerkstelling voor kansengroepen binnen de reguliere economie. Aan ondernemingen die de principes van Maatschappelijk

Nadere informatie

DEELTIJDS LEREN DEELTIJDS WERKEN Pilootproject in de kinderopvang arrondissement Antwerpen

DEELTIJDS LEREN DEELTIJDS WERKEN Pilootproject in de kinderopvang arrondissement Antwerpen DEELTIJDS LEREN DEELTIJDS WERKEN Pilootproject in de kinderopvang arrondissement Antwerpen Dit project wordt gesubsidieerd door het Fonds Sociale Maribel Vlaamse welzijns- en gezondheidssector (PC 331)

Nadere informatie

Wanneer? Wie? Contactpersoon

Wanneer? Wie? Contactpersoon Doelstellingen armoedeforum Het biedt een overlegplatform aan partners die werken rond armoede. Het coördineert de verschillende verenigingen en diensten die aan armoedebestrijding werken. Het vormt een

Nadere informatie

Bijlage 3: Interview organisaties

Bijlage 3: Interview organisaties Bijlage 3: Interview organisaties BVBA Hoewaer Wat biedt u de mensen aan als organisatie? Wij bieden mensen werk aan in de privésector. Hoe bent u in aanraking gekomen met de tewerkstellingsmaatregel artikel

Nadere informatie

Foto: Nicolas Neefs. Persdossier De Week van de Bouw 2016: ontdek beroepen met een hart voor een sector die beweegt! Op 28 & 29 april.

Foto: Nicolas Neefs. Persdossier De Week van de Bouw 2016: ontdek beroepen met een hart voor een sector die beweegt! Op 28 & 29 april. Foto: Nicolas Neefs Persdossier De Week van de Bouw 2016: ontdek beroepen met een hart voor een sector die beweegt! Op 28 & 29 april. Inhoud 1 BRC Bouw en fvb-ffc Constructiv. Wie zijn wij?...p. 2 De essentie

Nadere informatie

Sociale inclusie in overheidsopdrachten en samenwerking met reguliere bouwbedrijven

Sociale inclusie in overheidsopdrachten en samenwerking met reguliere bouwbedrijven Sociale inclusie in overheidsopdrachten en samenwerking met reguliere bouwbedrijven Case Energiesnoeiers Event Sociale Economie stimuleren via overheidsopdrachten: illusie of nabije toekomst? 29 september

Nadere informatie

Onze Minister van Tewerkstelling en Arbeid is belast met de uitvoering van dit besluit.

Onze Minister van Tewerkstelling en Arbeid is belast met de uitvoering van dit besluit. KONINKLIJK BESLUIT van 24 JUNI 1998 waarbij algemeen verbindend wordt verklaard de collectieve arbeidsovereenkomst van 27 februari 1997, gesloten in het Paritair Comité voor de beschutte werkplaatsen,

Nadere informatie

DE LOKALE DIENSTENECONOMIE. NIEUWE ZUURSTOF VOOR ONZE PROJECT- WERKINGEN ARBEID?

DE LOKALE DIENSTENECONOMIE. NIEUWE ZUURSTOF VOOR ONZE PROJECT- WERKINGEN ARBEID? Tekst: Stéphanie Staïesse en Lut Vael - Interview: Wahiba Benafla Foto s: Samenlevingsopbouw Gent DE LOKALE DIENSTENECONOMIE. NIEUWE ZUURSTOF VOOR ONZE PROJECT- WERKINGEN ARBEID? WERKEN IS EN BLIJFT DE

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank

Nieuwsbrief. Schooljaar December Openbare basisschool de Springplank Nieuwsbrief Schooljaar 2018-2019 December 2018 Openbare basisschool de Springplank Kalender december 2018 maandag Dinsdag woensdag donderdag vrijdag 3 december 4 december 5 december 6 december 7 december

Nadere informatie

Bedrijfsaanbod feest- en eventlocatie teambuilding themadiners seminaries training bedrijfscafé

Bedrijfsaanbod feest- en eventlocatie teambuilding themadiners seminaries training bedrijfscafé huwelijks- en familiefeesten bedrijfsevents en teambuildings eetcafé vorming en workshops cultuuragenda eco-groentetuin Bedrijfsaanbod feest- en eventlocatie teambuilding themadiners seminaries training

Nadere informatie

West-Vlaanderen performant in tewerkstelling kansengroepen

West-Vlaanderen performant in tewerkstelling kansengroepen Werkt 2, 2007 performant in tewerkstelling kansengroepen Ilse Van Houtteghem Coördinator sociale economie, POM presteert goed op gebied van de tewerkstelling van kansengroepen. Dit blijkt uit de pas verschenen

Nadere informatie

Community Land Trust Gent

Community Land Trust Gent Community Land Trust Gent Hoe kan iemand de lucht of het land kopen? Het idee is vreemd voor ons. Als wij de frisheid van de lucht en de sprankeling van het water niet bezitten, hoe kan iemand ze dan van

Nadere informatie

1/09/ /12/2015

1/09/ /12/2015 Extra tewerkstellingsplaatsen in PC 319.01 voor laatstejaars studenten uit het deeltijds onderwijs 1/09/2014 31/12/2015 BROCHURE VOOR CLW PC 319.01 1. Het project Werken en studeren Situering project Eind

Nadere informatie

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je

Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je Duaal leren Duaal leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer. Dat biedt heel wat voordelen voor alle partijen. Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal

Nadere informatie

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding

Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling en - begeleiding SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 649 van SABINE VERMEULEN datum: 14 juni 2017 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Mensen met arbeidsbeperking of gezondheidsproblemen - Trajectbepaling

Nadere informatie

Voka: Minder doelgroepen voor meer jobs

Voka: Minder doelgroepen voor meer jobs Koningsstraat 154-158 1000 Brussel tel. 02 229 81 11 www.voka.be Persbericht Datum 10 oktober 2013 aantal pagina s 1/6 meer informatie bij Frederik Meulewaeter woordvoerder tel. 02 229 81 22 gsm 0477 39

Nadere informatie

a) Hoeveel van deze doelgroepmedewerkers verkregen een erkenning van bepaalde duur (2 jaar)?

a) Hoeveel van deze doelgroepmedewerkers verkregen een erkenning van bepaalde duur (2 jaar)? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 221 van SABINE VERMEULEN datum: 12 januari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Doelgroepmedewerkers sociale-economiebedrijven - Erkenning

Nadere informatie

Assenrade. U bent van harte welkom

Assenrade. U bent van harte welkom Assenrade U bent van harte welkom Inhoud Welkom in Assenrade 3 Assenrade en ligging 4 Wonen in Assenrade 5 Faciliteiten 7 Adres- en contactgegevens 10 Tot slot 11 2 Zorggroep Apeldoorn en omstreken Welkom

Nadere informatie

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 28-okt-2004 Nr. 1

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 28-okt-2004 Nr. 1 pagina 2 van 6 BOUWBAAN in de steigers BOUWBAAN is een nieuw project van het partnerschap Gent, stad in werking. Het is een samenwerkingsverband tussen het Fonds voor Vakopleiding in de Bouwnijverheid

Nadere informatie

Mentor + Opleiding 1 voor mentoren die jongeren op de werkvloer begeleiden. Najaar 2018

Mentor + Opleiding 1 voor mentoren die jongeren op de werkvloer begeleiden. Najaar 2018 Mentor + Opleiding 1 voor mentoren die jongeren op de werkvloer begeleiden Najaar 2018 1 Deze opleiding komt in aanmerking voor de doelgroepvermindering voor mentors. 1 BELANG VAN EEN GOEDE MENTOR Niet

Nadere informatie

Je vormingsfonds in actie

Je vormingsfonds in actie Je vormingsfonds in actie Nieuwsflash PC 329 Februari 2015 Optimaliseer de opleidingen en tewerkstellingen in je organisatie. Verken het aanbod 2015 van het SFSCW en VIVO vzw. Midden december 2014 kreeg

Nadere informatie

Resoc plenair. Eeklo, 23 oktober 2012

Resoc plenair. Eeklo, 23 oktober 2012 Resoc plenair Eeklo, 23 oktober 2012 2 Max Mobiel voor een maximale woon-werk mobiliteit Pendelbusdienst Fietspunten/fietsverhuur Koerierdienst 3 3 Max Mobiel - situering Ontstaan in het kader van een

Nadere informatie

Een convenant met Inter

Een convenant met Inter Een convenant met Inter Wat houdt een convenant met Inter in? Een convenant met Inter = een samenwerkingsovereenkomst tussen een lokaal bestuur in Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Inter,

Nadere informatie

Sociale economie. 1 Tewerkstellingsgroei varieert van sociale economie initiatief. Streekpact Cijferanalyse

Sociale economie. 1 Tewerkstellingsgroei varieert van sociale economie initiatief. Streekpact Cijferanalyse Streekpact 2013-2018 Cijferanalyse Publicatiedatum: 30 september 2013 Contactpersoon: Kim Nevelsteen Sociale economie De sociale economie bestaat uit een verscheidenheid van bedrijven en initiatieven die

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179-

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.8 - Mei 2008-179- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN FRANK VANDENBROUCKE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN WERK, ONDERWIJS

Nadere informatie

De Punt broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. Willem Lutjeharms 16 februari 2011

De Punt broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. Willem Lutjeharms 16 februari 2011 De Punt broedplaats voor ondernemers met aandacht voor mens en milieu. Willem Lutjeharms 16 februari 2011 1 Publiek-private samenwerking 1.1 Ontstaan en evolutie - Faillissement Trefil-Arbed 1993 - Oprichting

Nadere informatie

Helpdesk sociaal aanbesteden

Helpdesk sociaal aanbesteden Helpdesk sociaal aanbesteden Wat kan Interwaas voor u betekenen? Midden 2010 startte Interwaas de helpdesk sociaal aanbesteden op. Bedoeling is om lokale overheden te helpen bij het duurzamer aanbesteden.

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Dienst Milieu en Klimaat Bezoekadres Postadres Openingsuren Bereikbaarheid Braemkasteelstraat 41 9050 Gentbrugge tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 Botermarkt 1 9000

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.747 ----------------------------- Zitting van woensdag 13 oktober 2010 -------------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.747 ----------------------------- Zitting van woensdag 13 oktober 2010 ------------------------------------------------- A D V I E S Nr. 1.747 ----------------------------- Zitting van woensdag 13 oktober 2010 ------------------------------------------------- Outplacement - werknemers van beschutte en sociale werkplaatsen

Nadere informatie

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 15-dec-2005 Nr. 9

Gent, stad in werking Nieuwsbrief 15-dec-2005 Nr. 9 pagina 2 van 6 'Gent, stad in werking' wenst u een prachtig 2006 toe! Bruggen naar werk Situering De problematiek van jeugdwerkloosheid in Vlaanderen en a fortiori in de Gentse regio is niet nieuw. Vooral

Nadere informatie

1. Hoeveel dienstenchequebedrijven telt Vlaanderen op dit moment? Graag ook cijfers voor de laatste vijf jaar, per maand en per provincie.

1. Hoeveel dienstenchequebedrijven telt Vlaanderen op dit moment? Graag ook cijfers voor de laatste vijf jaar, per maand en per provincie. SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 326 van PETER VAN ROMPUY datum: 5 februari 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Dienstenchequebedrijven - Stand van zaken Door de zesde

Nadere informatie

DEELTIJDS LEREN DEELTIJDS WERKEN Pilootproject in de kinderopvang arrondissement Antwerpen

DEELTIJDS LEREN DEELTIJDS WERKEN Pilootproject in de kinderopvang arrondissement Antwerpen DEELTIJDS LEREN DEELTIJDS WERKEN Pilootproject in de kinderopvang arrondissement Antwerpen Dit project wordt gesubsidieerd door het Fonds Sociale Maribel Vlaamse welzijns- en gezondheidssector (PC 331)

Nadere informatie

Doelgroepen in de inschakelingseconomie. Werkervaring werkt competentieverhogend domeinen : psychosociaal,

Doelgroepen in de inschakelingseconomie. Werkervaring werkt competentieverhogend domeinen : psychosociaal, Nora De Herdt Coördinator Doelgroepen in de inschakelingseconomie Wie zijn wij? FeBIO vertegenwoordigt 23 nederlandstalige Brusselse organisaties die werkervaringstrajecten aanbieden in diverse sectoren

Nadere informatie

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel

Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel Combinatiefunctie Wijkwerk-coach (Wijkwerken Zuid-West-Vlaanderen) & Trajectbegeleider Anzegem/Deerlijk Functiebeschrijving en competentieprofiel 1. Identificatiegegevens Functietitel Juridische werkgever

Nadere informatie

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking

Vlaamse Regering. Addendum. bij het. Protocol van samenwerking Vlaamse Regering Addendum bij het Protocol van samenwerking In het kader van het economisch impulsplan herstel het vertrouwen van de Vlaamse regering goedgekeurd op 14 november 2008 Tussen de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4

Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 Werkplekleren P r o v i n ciale N e t werkdag 2 oktober 2 0 1 4 1. Wat is werkplekleren? 2 Werkplekleren Organiseren van leeractiviteiten die gericht zijn op het aanleren en toepassen van algemene, arbeids-

Nadere informatie

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos

.Jarigen.Kalender / Schoolgids. .Informatieavonden. .Gymnastiekrooster. Nieuwsbrief 1 september Nieuwsbrief INHOUD: Basisschool De Windroos Nieuwsbrief 3 september 2012 INHOUD: Welkom Namen op voorwerpen.jarigen.kalender / Schoolgids Nieuwsbrief 1 september 2012 Welkom: 2012 2013 We willen alle leerlingen en ouders graag verwelkomen en veel

Nadere informatie

Vrouwencentrum. 20 jaar vrouwencentrum

Vrouwencentrum. 20 jaar vrouwencentrum Vrouwencentrum 20 jaar vrouwencentrum Opstart 1991vanuit sociale dienst alleenstaande, gescheiden vrouwen beperkt budget, soms schulden Vragen over opvoeding van hun kinderen, hoederecht, onderhoudsgeld,

Nadere informatie

Op weg naar een nieuw MAATWERKDECREET

Op weg naar een nieuw MAATWERKDECREET Op weg naar een nieuw MAATWERKDECREET Kader - situering Vlaams Regeerakkoord Sociale Economie => 2 pijlers: Lokale Diensteneconomie Maatwerk Beschutte werkplaatsen Sociale werkplaatsen Invoegmaatregel

Nadere informatie

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten.

Avondsport. Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Avondsport Domein Omschrijving Doelstelling Methodiek Doelgroep Aantal deelnemers Wanneer Locatie Praktisch Sport & beweging Actief meesporten in een variatie van ploegsporten. Zich op een sportieve manier

Nadere informatie

VR DOC.0097/3BIS

VR DOC.0097/3BIS VR 2017 0302 DOC.0097/3BIS VR 2017 0302 DOC.0097/3BIS VOORONTWERP VAN DECREET BETREFFENDE DE MAATREGELEN TEN GUNSTE VAN DE TEWERKSTELLING VAN JONGEREN IN DE SOCIAL PROFITSECTOR DIE VOORTVLOEIEN UIT DE

Nadere informatie

Nieuw loopbaanakkoord zet de stap naar maatwerk

Nieuw loopbaanakkoord zet de stap naar maatwerk PERSBERICHT VLAAMS MINISTER-PRESIDENT KRIS PEETERS VLAAMS VICE-MINISTER-PRESIDENT INGRID LIETEN VLAAMS MINISTER VAN WERK PHILIPPE MUYTERS SERV-voorzitter KAREL VAN EETVELT SERV-ondervoorzitter ANN VERMORGEN

Nadere informatie

Grondige cursus vennootschapsbelasting

Grondige cursus vennootschapsbelasting vzw Vereniging van accountants, bedrijfsrevisoren, belastingconsulenten, boekhouders en fiscalisten Exclusief tweedaags seminarie dinsdag 25 november 2014 woensdag 26 november 2014 De Lozen Boer - Lochristi

Nadere informatie

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 1 april

A D V I E S Nr Zitting van woensdag 1 april A D V I E S Nr. 1.682 ------------------------------ Zitting van woensdag 1 april 2009 --------------------------------------------- Transportkosten voor outplacement x x x 2.370-1 Blijde Inkomstlaan,

Nadere informatie

Het nieuwe Westerwatering

Het nieuwe Westerwatering Verzorgd wonen Het nieuwe Westerwatering voor gezelligheid en ondersteuning Evean. Midden in het leven. EVNZW20170056 Folder Verzorgd Wonen Westerwatering.indd 1 03-02-17 08:26 Het nieuwe Evean Westerwatering,

Nadere informatie

KNELPUNTBEROEPEN LOKALE BESTUREN Focus op een aantal knelpuntfuncties

KNELPUNTBEROEPEN LOKALE BESTUREN Focus op een aantal knelpuntfuncties KNELPUNTBEROEPEN LOKALE BESTUREN Focus op een aantal knelpuntfuncties Tess Poppe 26 maart 205 Inhoud DEEL I Knelpuntberoepen OCMW s... 2. Overzicht functies... 2.. Verpleegkundige... 3..2 Hoofdverpleegkundige...

Nadere informatie

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken

Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Aanvraag subsidie Duurzame Wijken Dienst Milieu en Klimaat Bezoekadres Postadres Openingsuren Woodrow Wilsonplein 1 9000 Gent tel.: 09 268 23 00 fax: 09 268 23 68 Botermarkt 1 9000 Gent maandag, dinsdag,

Nadere informatie

http://new.multimail.be/sub/grietcoppenieuwsbrief/zorgwekkend.htm

http://new.multimail.be/sub/grietcoppenieuwsbrief/zorgwekkend.htm 1 van 5 6/07/2011 17:29 Onleesbaar? Klik hier U wenst te reageren? klik hier Deel deze brief met vrienden: Het is niet dat woordenboeken nu direct voor het grijpen liggen op mijn nachtkastje. Er is andere

Nadere informatie

uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus

uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus Huize Sint Petrus, uw persoonlijke keuze laurens Huize Sint Petrus Huize Sint Petrus Laurens Huize Sint Petrus is een woonzorgcentrum voor ouderen in Berkel en Rodenrijs. De locatie kent een lange traditie

Nadere informatie

welkomstwoord en inleiding

welkomstwoord en inleiding Infosessie Het uitbetalen van de loon- en omkaderingspremie aan de initiatieven Lokale Diensteneconomie 27 mei 2010 VSAWSE Vlaams Subsidieagentschap voor Werk en Sociale Economie 1 welkomstwoord en inleiding

Nadere informatie

Sociale Inschakelingseconomie SINE

Sociale Inschakelingseconomie SINE Sociale Inschakelingseconomie SINE Petra Dombrecht Stafmedewerker Lokale Economie en Werkgelegenheid Inhoudstafel 1. Toepasselijke wetgeving 2. Doelstelling 3. Betrokken partijen 4. Werkgever: - voordelen

Nadere informatie

CREATIVE MINDS INCUBATOR DIGITAL ENTERTAINMENT

CREATIVE MINDS INCUBATOR DIGITAL ENTERTAINMENT CREATIVE MINDS INCUBATOR DIGITAL ENTERTAINMENT 1 INHOUDELIJK 1. 2. 3. Wij zoeken bedrijven die inhoudelijk aansluiten bij de incubator. Gezien de veelzijdigheid en de veelvuldige cross-overs in de sector,

Nadere informatie

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP ARCHIEF VLAAMSE RAAD TERUGBEZORGEN CULTUURRAAD VOOR DE NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP ZITTING 1971-1972 27 APRIL 1972 VOORSTEL VAN DECREET betreffende de steunverlening voor cursussen maatschappelijk dienstbetoon

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZG/15/116 ADVIES NR. 08/05 VAN 8 APRIL 2008, GEWIJZIGD OP 6 MEI 2008, OP 4 MAART 2014 EN OP 7 JULI 2015,

Nadere informatie

Het decreet van 22 november 2013 betreffende de lokale diensteneconomie

Het decreet van 22 november 2013 betreffende de lokale diensteneconomie Departement Werk en Sociale Economie Dienst Sociale Economie Koning Albert II laan 35 bus 20 1030 Brussel WAARVOOR DIENT DIT MODEL? Aan de hand van dit model kan de opdrachtgevende overheid nagaan of de

Nadere informatie

WERK MAKEN VAN WERK IN DE ZORGSECTOR HASSELT EXPERTENSTUURGROEP SPEERPUNT ZORGECONOMIE

WERK MAKEN VAN WERK IN DE ZORGSECTOR HASSELT EXPERTENSTUURGROEP SPEERPUNT ZORGECONOMIE WERK MAKEN VAN WERK IN DE ZORGSECTOR HASSELT EXPERTENSTUURGROEP SPEERPUNT ZORGECONOMIE Filip Van Laecke Raadgever Vlaams Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen Situatieschets social

Nadere informatie