De A58 om Roosendaal A58

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De A58 om Roosendaal A58"

Transcriptie

1 De A58 om Roosendaal A58

2

3 Onze visie De A58, die nu nog door de stad loopt, willen we om de stad heen. Daar hebben we onze redenen voor. De meest belangrijke is het negatieve - en ontoelaatbare - effect van de A58 op de gezondheid en het welzijn van onze inwoners die langs de snelweg wonen en leven. Een tweede reden is het gebrek aan doorstroming. Uit onderzoek van Rijkswaterstaat blijkt dat de A58 de komende jaren verder dichtslibt waardoor de oostwestverbinding en de regionale bereikbaarheid - verder onder druk komt te staan. Een derde reden is de barrièrewerking van de A58. Hierdoor wordt de stadsontwikkeling geremd. Als enige stad in Noord-Brabant, heeft Roosendaal te maken met een snelweg dwars door de stad. Ten noorden van de snelweg liggen het centrum, de oudere (historische) woonwijken en bedrijventerreinen. Ten zuiden ervan liggen nieuwe woonwijken en zorgvoorzieningen waaronder het Franciscus Ziekenhuis. Ruim driekwart van de Roosendaalers woont ten zuiden van de A58. Zij ervaren dagelijks de snelweg als barrière richting het centrum. A58 De omlegging van de A58 levert kansen op en draagt bij aan de versterking van de logistieke functie van de weg. Die kansen willen we aangrijpen, samen met onder meer Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant, de regio en onze buurgemeenten. Met deze brochure bieden wij inzicht in de problematiek van de huidige situatie en de wijze waarop wij samen met anderen tot oplossingen willen komen. Mr. M.J.H. Marijnen, burgemeester van Roosendaal

4 In vogelvlucht door de geschie De ligging en de infrastructuur van Roosendaal waren altijd al belangrijk voor de ontwikkeling van de stad. De eerste tekeningen van het nieuw ontsloten Roosendaal zijn te zien op schetsen uit Een fraaie rondweg zorgde voor een duidelijk begrensde stad waarbij spoorwegen elkaar ontmoeten in het stadscentrum. De huidige situatie is direct ontleend aan de plannen van 75 jaar geleden. Vanaf de zestiger jaren nam de woningnood toe. Grootschalige woningbouw was nodig om alle Roosendaalers en nieuwkomers in de stad, met name afkomstig uit de Randstad, te kunnen huisvesten. Vanaf die periode verrezen daarom ten zuiden van de rondweg de nieuwbouwwijken Tolberg, Kroeven, Kortendijk, Langdonk en Weihoek. Tegelijkertijd is er ook een toename van de automobiliteit. De van oorsprong zuidelijke rondweg kreeg een andere intensievere functie en werd omgedoopt tot Rijksweg A58. Ook de bedrijvigheid nam vanaf de zestiger jaren van de vorige eeuw in snel tempo toe: regionaal bedrijventerrein Majoppeveld werd ontwikkeld. Majoppeveld levert ook nu nog ruimte aan bedrijven en werk aan vele inwoners uit de stad Roosendaal en de regio. In de negentiger jaren van de vorige eeuw, komt vervolgens Borchwerf tot ontwikkeling. Momenteel wordt, samen met buurgemeente Halderberge, volop gewerkt aan Borchwerf II.

5 enis van de stad A58

6 Roosendaal loopt vast Files en overlast De infrastructuur uit 1933 vormt nog steeds de dagelijkse realiteit. Feit is dat de infrastructuur onvoldoende is meeontwikkeld met de stad. De verkeersstromen dwars door de stad nemen alsmaar toe. Rijkswaterstaat voorziet vanaf 2020 structurele files op de gehele A58, dus ook in Roosendaal. Door uitstoot van uitlaatgassen, fijnstof en door geluidsoverlast worden milieugrenzen in diverse straten in Roosendaal nu al overschreden. Veel inwoners van Roosendaal ervaren dagelijks de ongezonde bijwerkingen van de A58. Knelpunt A58 De A58, ooit aangelegd als rondweg om de stad, is nu een snelweg die Roosendaal in tweeën splijt. Rijkswaterstaat wil werk maken van een betere doorstroming tussen Eindhoven en Zeeland. Files zijn dagelijkse realiteit. Maatregelen op de A58 door de kom van Roosendaal zijn voor ons niet acceptabel. Roosendaal wil komen tot een duurzame oplossing in de vorm van een omlegging van de A58. Samen met alle betrokken partijen. Barrière in de stad De verbindingen van buitenwijken naar de binnenstad zijn, door de ligging van de A58, lastig, omslachtig en overvol. De A58 is een barrière die slechts op een beperkt aantal plaatsen is te passeren. Toenemende automobiliteit op drukke dagen maakt helder dat de grenzen van wat de beschikbare infrastructuur kan verwerken, zijn bereikt. Op basis van milieu- en gezondheidsargumenten is er veel draagvlak om fietsers de ruimte te geven. De A58 door de stad belemmert dit.

7 A58 Blokkade ontwikkelingen Roosendaal investeert in haar stad. Met talrijke mogelijkheden op het gebied van wonen, werken, winkelen, evenementen en uitgaan wil de stad nog aantrekkelijker worden voor inwoners van de gemeente, de buurgemeenten en de regio. De ligging van de A58, en de onduidelijke toekomst ervan, blokkeert deze gewenste ontwikkelingen.

8 Waar we naar toe willen Gezondere verkeersstromen Analyses tonen aan dat de automobiliteit de komende jaren verder toeneemt. Om de verkeersstromen rondom Roosendaal goed te beheersen, zijn investeringen in infrastructuur onmiskenbaar noodzakelijk. De A58 om de stad heen leidt tot een belangrijke reductie van overlast (fijnstof en geluid) in onze stad en dus tot een gezondere leefomgeving voor veel inwoners. Bovendien biedt het een duurzame oplossing voor de doorstroming. Ondernemen en ontwikkelen Roosendaal neemt een strategische positie in tussen de Randstad en België. Mede hierom biedt Roosendaal ruimte aan diverse grote (internationale) bedrijven, actief in onder meer logistieke dienstverlening. Op provinciaal niveau is de A58 de centrale as die een groot aantal regio s met elkaar verbindt. Tevens is het een essentiële schakel tussen de A16 en de A4. De logistieke kracht van Roosendaal is van groot belang om voort te bestaan als aantrekkelijke en strategische vestigingsplaats voor bedrijven. Door omlegging van de A58 ontstaan bovendien tal van mogelijkheden voor stadsontwikkeling.

9 Geïntegreerde aanpak Belangrijk is om investeringen in infrastructuur, samenhangend met de exploitatie van bedrijventerreinen, geïntegreerd en gebaseerd op een heldere visie uit te voeren: ambitieus en met oog en oor voor de belangen van ondernemers en omwonenden. Hierin is ook de samenwerking met Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant en de buurgemeenten Rucphen en Halderberge essentieel. Integrale gebiedsontwikkeling levert diverse kansen op, gericht op herstructurering en het optimaliseren van verkeersstromen van en naar de bedrijventerreinen. A58

10 Nieuw tracé als oplossing inwo edrijfs mobi Voor de stad en haar inwoners De A58 die nu de stad Roosendaal in tweeën deelt, moet uit de stad. Deze mening wordt gedeeld door het college van Burgemeester en Wethouders, de voltallige gemeenteraad en een meerderheid van de Roosendaalse bevolking. Het weghalen van de A58 levert Roosendaal uitstekende kansen op om zich verder te ontwikkelen tot een duurzame compacte stad. Omlegging van de A58 leidt tot talrijke mogelijkheden om de infrastructuur van de stad te verbeteren en de verkeersveiligheid te verhogen. Knelpunten worden weggenomen om het fietsklimaat te verbeteren en om te zorgen voor schonere lucht in de stad. Inwoners langs de snelweg zullen na de omlegging dagelijks de voordelen van schonere lucht en van minder geluidshinder ervaren. Voor het bedrijfsleven De bedrijventerreinen rondom Roosendaal kunnen dankzij de omlegging van de A58 op efficiëntere en effectievere wijze worden ontsloten. Door de omlegging van de A58 wordt een integrale aanpak van de infrastructuur mogelijk en wordt een hoogwaardige afstemming van infrastructurele maatregelen gerealiseerd. Voor verbeterde mobiliteit De omlegging van de A58 leidt tot een betere doorstroming rondom Roosendaal met alle voordelen van dien. Omlegging van de A58 past daarom uitstekend binnen de plannen van Rijkswaterstaat en de Provincie Noord-Brabant om te zorgen voor een betere doorstroming tussen Eindhoven en Zeeland en binnen het beleid om files te voorkomen dan wel te bestrijden.

11 A17 Omlegging A58 Huidige ligging A58 leven A58 liteit Voor de regio als geheel Een nieuw te ontwikkelen infrastructuur biedt mogelijkheden tot het ontwikkelen van nieuwe poorten van en naar de stad. Te denken valt aan een zorgpoort die zorgt voor een betere ontsluiting van zorgvoorzieningen, aan een of meerdere centrumpoorten die de toegang tot het stadscentrum optimaliseren en aan toegangspoorten naar respectievelijk de woonwijken en de bedrijventerreinen. Met buurgemeenten Halderberge en Rucphen willen we graag afspraken maken over de inrichting van het gebied grenzend aan weerszijden van de omlegging.

12 Nieuw tracé biedt vele kansen Kansen voor de stad stadsontw Het weghalen van de A58 leidt tot ongekende mogelijkheden om Roosendaal verder te ontwikkelen. De huidige A58 kan opnieuw worden ingericht als een boulevard met daaraan grenzend voorzieningen als scholen, zorgclusters, woningen, kantoren en parken. Met het wegvallen van de barrière maakt een nieuw stratenplan de toegang tot de stad gemakkelijker voor onze bezoekers en de inwoners, met name in de zuidelijke wijken Tolberg, Kroeven, Kortendijk, Langdonk en Weihoek. Kansen voor doorstroming Het verkeer rondom Roosendaal wordt beter gestroomlijnd. Er liggen grote kansen om knelpunten duurzaam op te oorstroming lossen en de schakelfunctie tussen de snelwegen A16 en A4 te verbeteren. bedrijvig Roosendaal wordt nog aantrekkelijker als vestigingsplaats voor bedrijven. Verdere ontwikkeling van de Kansen voor bedrijvigheid bedrijventerreinen kan geïntegreerd worden uitgevoerd met de ontwikkeling van de infrastructuur.

13 Idee voor herontwikkeling bestaande tracé A58 De uitdaging om samen tot oplossingen te komen De omlegging van de A58 kan onmogelijk worden gerealiseerd zonder samenwerking met Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant en buurgemeenten Halderberge en Rucphen. Belangrijk daarbij is dat we ons richten op synergie en maximaal voordeel, voor alle deelnemers en betrokkenen. A58 heid

14 Samenvatting De A58 die Roosendaal doorkruist, leidt tot overlast, heeft een remmend effect op diverse terreinen en kent een gebrekkige doorstroming. De oplossing is een omlegging van de A58 ten noordoosten van onze stad. Naast belangrijke gezondheidseffecten voor de inwoners van Roosendaal wordt met de omlegging van de A58 voorkomen dat de A58 bij Roosendaal vastloopt. Ook sociaaleconomisch gezien levert de omlegging van de A58 veel op. Er ontstaan kansen voor stadsontwikkeling, voor het uitbreiden van het voorzieningenniveau en voor de verdere ontwikkeling van bedrijventerreinen. De gemeente Roosendaal vindt dat de omlegging van de A58 om diverse redenen snel gerealiseerd moet worden. Dit in nauwe samenwerking met de diverse betrokken partijen, zoals Rijkswaterstaat, de Provincie Noord-Brabant, de regio en buurgemeenten Halderberge en Rucphen.

15 De A58 om Roosendaal huidige situatie onze visie

16 Bezoekadres Stadserf 1 tel.: (0165) fax: (0165) a58@roosendaal.nl Postadres Postbus 5000, 4700 KA Roosendaal tekst, concept en vormgeving: Reach strategische communicatie & vormgeving - fotografie: Timo Reisiger, TTC Seppe en wurck - Eindredactie: afdeling Beleid

Roosendaal INVESTEERT IN HAAR TOEKOMST!

Roosendaal INVESTEERT IN HAAR TOEKOMST! Roosendaal INVESTEERT IN HAAR TOEKOMST! Maquette Spoorhaven In Roosendaal gebeurt veel, niet alleen nu maar ook in de toekomst. Roosendaal heeft binnen West-Brabant een stevige positie als moderne woon-

Nadere informatie

Best. Introductie. Gemeente Best (bron:

Best. Introductie. Gemeente Best (bron: Best Best Introductie Best is een Noord-Brabantse gemeente, gelegen op ruim tien kilometer van de stad Eindhoven. De gemeente bestaat uit de centrale kern Best en twee kleine kernen, Aarle en De Vleut.

Nadere informatie

Oosterhout EEN STAD MET VISIE

Oosterhout EEN STAD MET VISIE Oosterhout EEN STAD MET VISIE Oosterhout is een bruisende stad vol ambitie. De stad onderscheidt zich door haar uitstekende geografische ligging, haar prachtige winkel- en uitgaanscentrum, het vele groen

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Het Gooi Blik op en door het Gooi

Het Gooi Blik op en door het Gooi Het Gooi 2020 Blik op en door het Gooi A1 - Het gooi Amsterdam den haag A27 A2 A1 utrecht ROTTERDAM De A1 door het Gooi is een onderdeel van de toegangswegen tot de Randstad. Met het oog op de toekomst

Nadere informatie

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend

Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord Gemeente Emmen. betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend Samen investeren! Samenvatting bestuursakkoord 2018-2022 Gemeente Emmen betrokken leefbaar duurzaam bereikbaar sociaal ondernemend S S Samen investeren! De partijen Wakker Emmen, PvdA en CDA gaan opnieuw

Nadere informatie

Betreft: concept verzoek wijziging begrenzing NNB met toepassing nee-tenzij principe en o.b.v. art verordening

Betreft: concept verzoek wijziging begrenzing NNB met toepassing nee-tenzij principe en o.b.v. art verordening Conceptbrief Retouradres Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven Provincie Noord-Brabant t.a.v. Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC DEN BOSCH gemeente Eindhoven Ruimtelijke Expertise, Ruimtelijke Expertise

Nadere informatie

GEBIEDEN. 4 havo 3 Stedelijke gebieden 4-5

GEBIEDEN. 4 havo 3 Stedelijke gebieden 4-5 GEBIEDEN 4 havo 3 Stedelijke gebieden 4-5 Probleemwijken Groot aandeel sociale huurwoningen Slechte kwaliteit woonomgeving Afname aantal voorzieningen Toename asociaal gedrag Sociale en etnische spanningen

Nadere informatie

het plan in hoofdlijnen

het plan in hoofdlijnen an badhoevedorp het plan in hoofdlijnen vhet toekomstbeeld De A9 gaat om! Een langgekoesterde wens van de inwoners van Badhoevedorp en de gemeente Haarlemmermeer gaat in vervulling. Het nieuwe tracé van

Nadere informatie

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020

SOCIAAL PERSPECTIEF. sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 SOCIAAL PERSPECTIEF sociale structuurvisie Zaanstad 2009-2020 De sociale ambitie: Zaanstad manifesteert zich binnen de metropoolregio Amsterdam

Nadere informatie

Stadsagenda Vlaardingen

Stadsagenda Vlaardingen Stadsagenda Vlaardingen In Vlaardingen is het prettig wonen Percentage dat het (zeer) eens is met de volgende stellingen: 51% stad voor jonge gezinnen Wat voor stad is Vlaardingen? groene stad 80% 60%

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder WW w iiiiiiiiiiiiiniiiiihii gemeente Oosterhout Aan de gemeenteraad 2 mi m Uw kenmerk Ons kenmerk IO.1431088 In behandeling bij r.van.haaf@oosterhout.nl Onderwerp Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

Nadere informatie

Resultaten Enquête Campagne verbetering regionale wegen (TNS-NIPO in opdracht van Bouwend Nederland )

Resultaten Enquête Campagne verbetering regionale wegen (TNS-NIPO in opdracht van Bouwend Nederland ) Enquête Campagne verbetering regionale wegen (TNS-NIPO in opdracht van Bouwend Nederland ) Zoetermeer, februari 12 Algemeen Decentrale overheden (provincies, waterschappen en gemeenten) zijn samen verantwoordelijk

Nadere informatie

Breda Duurzaam Bereikbaar

Breda Duurzaam Bereikbaar Masterplan Mobiliteit Breda Duurzaam Bereikbaar D66 krijgt het voor elkaar Inhoud Aanleiding 3 Visie 4 Fietsen en wandelen 5 Openbaar vervoer 6 Autoverkeer 7 Aanleiding 3 Breda slibt dicht. Niet alleen

Nadere informatie

Verdiepingsonderzoek nieuw Thialf

Verdiepingsonderzoek nieuw Thialf Heerenveen Centrum Breed / Stad van Sport Verdiepingsonderzoek nieuw Thialf Informatiebijeenkomst omwonenden en HOV Donderdag 15 januari 2009 Frank Witbraad, programmamanager Heerenveen Centrum Breed /

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast

Ontwerp van aansluiting op A27 op enkele punten aangepast Augustus 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017

Aanleg aansluiting A27-N629 eind 2017 December 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De

Nadere informatie

A2 MAASTRICHT: ÉÉN PLAN VOOR STAD EN SNELWEG

A2 MAASTRICHT: ÉÉN PLAN VOOR STAD EN SNELWEG A2 MAASTRICHT: ÉÉN PLAN VOOR STAD EN SNELWEG De projectorganisatie A2 Maastricht wil komen tot één integraal en duurzaam plan voor stad en snelweg, waar ook volgende generaties nog profijt van hebben!

Nadere informatie

Duurzame verstedelijking. Gastcollege Saxion Hogeschool 28 november 2012

Duurzame verstedelijking. Gastcollege Saxion Hogeschool 28 november 2012 Duurzame verstedelijking Gastcollege Saxion Hogeschool 28 november 2012 Stelling In ruimtelijke visies ontbreekt een SMART afwegingskader voor duurzame ontwikkeling Gevolg: Dilemma s worden niet concreet

Nadere informatie

Verplaatsen in Brabant Samenvatting Kaders en Ambities 2006-2020. Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan Noord-Brabant

Verplaatsen in Brabant Samenvatting Kaders en Ambities 2006-2020. Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan Noord-Brabant Verplaatsen in Brabant Samenvatting Kaders en Ambities 2006-2020 Provinciaal Verkeers- en Vervoersplan Noord-Brabant Verplaatsen in Brabant Hoe houden we de Brabantse steden bereikbaar? Hoe voorkomen we

Nadere informatie

Dit zijn belangrijke criteria voor de bereikbaarheid van het regionale bedrijventerrein Laarberg.

Dit zijn belangrijke criteria voor de bereikbaarheid van het regionale bedrijventerrein Laarberg. Memo Van : Maarten Minkjan, Monique de Jong, Zeno van Raan Aan : Burgemeester en wethouders van de gemeenten Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk Datum : 18 april 2017 Onderwerp : Oost-west verbinding

Nadere informatie

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016

Nieuwsbrief Poort van Hoorn nummer 4, oktober 2016 In deze nieuwsbrief leest u over de laatste stand van zaken over het project Poort van Hoorn. De Poort van Hoorn omvat het stationsgebied en omgeving. Dit is een centrale plek in onze stad en hét mobiliteitsknooppunt

Nadere informatie

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016

Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 Ruimtelijke inpassing asielzoekerscentrum te Heerenveen Maart 2016 1. Aanleiding De gemeenteraad van Heerenveen heeft op 30 november 2015 ingestemd met de vestiging van een azc voor 600 toekomstige bewoners

Nadere informatie

De wijk met eigen karakter. Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025

De wijk met eigen karakter.  Enschede Zuid Wesselerbrink op weg naar 2025 Deze visie is tot stand gekomen in bijeenkomsten met verschillende partijen. We danken de deelnemers hartelijk voor hun inzet. Wilt u meer weten? Heeft u na het lezen van deze folder nog vragen? Bel ons

Nadere informatie

gebiedsontsluiting yerseke en kruiningen

gebiedsontsluiting yerseke en kruiningen gebiedsontsluiting yerseke en kruiningen STEDENBOUWKUNDIGE ONDERBOUWING 6 november 2017 SPACEVALUE ADVIES EN ONTWERP IN GEBIEDSONTWIKKELING 2 GEBIEDSONTSLUITING YERSEKE EN KRUININGEN stedenbouwkundige

Nadere informatie

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015

A13/A16 ROTTERDAM. Toelichting Deelgebied Terbregseveld. Februari 2015 A13/A16 ROTTERDAM Toelichting Deelgebied Terbregseveld Februari 2015 TOELICHTING DEELGEBIED TERBREGSEVELD Het gebied Het Terbregseveld ligt binnen de gemeente Rotterdam en is globaal begrensd door de Rotte

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 13.1174 d.d. 17-12-2013 Onderwerp Brief aan de raad inzake Stand van Zaken Openbaar Vervoer Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. De brief aan de leden van de gemeenteraad met onderwerp

Nadere informatie

Montferland. Voorwoord

Montferland. Voorwoord Montferland R U I M T E V O O R O N D E R N E M E N! Rob Visser, wethouder Economische Zaken Voorwoord De gemeente Montferland beschouwt werkgelegenheid als de motor van onze maatschappij. Het scheppen

Nadere informatie

Ontwikkelas Weert Roermond Studie N280-West. Toelichting effectenstudies Informatiebijeenkomst 12 januari 2011

Ontwikkelas Weert Roermond Studie N280-West. Toelichting effectenstudies Informatiebijeenkomst 12 januari 2011 Ontwikkelas Weert Roermond Studie N280-West Toelichting effectenstudies Informatiebijeenkomst 12 januari 2011 1 Effectenstudies Doelstellingen regiovisie ontwikkelas N280: Doorstromingsproblemen Leefbaarheids-

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Programma Hoogfrequent Spoor (PHS), tracé Meteren-Boxtel. Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van De stand van zaken en het vervolgproces

Nadere informatie

Sustainable solutions from a multidisciplinary approach

Sustainable solutions from a multidisciplinary approach Sustainable solutions from a multidisciplinary approach Infrastructures & Mobility Delft Research Initiatives Delft Research Initiatives Energie, Gezondheid, Infrastructuren & Mobiliteit, en Leefomgeving

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030

COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 COMMISSIEVOORSTEL Opiniërend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/016030 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 11 oktober 2016 Agendanummer : 5 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: NIMBY project

Nadere informatie

Schiedamse aanpak biedt basis voor. goede samenwerking

Schiedamse aanpak biedt basis voor. goede samenwerking Schiedamse aanpak biedt basis voor goede samenwerking 1 2 Schiedamse aanpak biedt basis voor goede samenwerking Medio 2019 moet Nieuw-Mathenesse een modern, gemengd bedrijventerrein zijn waarmee de gemeente

Nadere informatie

samenwerking Gooise Meren - Weesp?

samenwerking Gooise Meren - Weesp? Wat vinden inwoners van de samenwerking Gooise Meren - Weesp? Verslag inwonersbijeenkomst 13 september Bussum, 15 september 2017 Inhoudsopgave Inhoud 1 Inleiding 3 2 Inwoners van Gooise Meren over de samenwerking

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Brainport Eindhoven/ A2-zone (Brainport Avenue)

Brainport Eindhoven/ A2-zone (Brainport Avenue) Brainport Eindhoven/ A2-zone (Brainport Avenue) Nota Ruimte budget 75 miljoen euro voor Brainport Eindhoven en 6,8 miljoen voor ontwikkeling A2-zone Planoppervlak 3250 hectare (Brainport Eindhoven) Trekker

Nadere informatie

Nijmegen Waalfront Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Nijmegen Waalfront Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Nota Ruimte budget 25 miljoen euro Planoppervlak 33 hectare Nijmegen Waalfront Trekker Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Synergie tussen stad en water De directe ligging

Nadere informatie

Gezonde verstedelijking. Een gezonde stad is een stad met gezonde mensen SPATIAL STRATEGIES

Gezonde verstedelijking. Een gezonde stad is een stad met gezonde mensen SPATIAL STRATEGIES Gezonde verstedelijking Een gezonde stad is een stad met gezonde mensen 1 De Gezonde Stad is een kans voor het leefklimaat in elke stad. Er liggen veel meekoppelkansen op het gebied van klimaat, sociaal

Nadere informatie

Zuidas(Dok) Martijn Overmulder Omgevingsmanager ZuidasDok en Dienst Zuidas. 10 jaar SilentRoads Symposium, WTC, 9 april 2013 1

Zuidas(Dok) Martijn Overmulder Omgevingsmanager ZuidasDok en Dienst Zuidas. 10 jaar SilentRoads Symposium, WTC, 9 april 2013 1 Zuidas(Dok) Martijn Overmulder Omgevingsmanager ZuidasDok en Dienst Zuidas 10 jaar SilentRoads Symposium, WTC, 9 april 2013 1 Zuidas(Dok) opzet presentatie 1. Gebiedsontwikkeling Zuidas 2. ZuidasDok t.b.v.

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten

De Molenzoom. Kantoorlocaties in centrum van Houten. Kantoorvestiging in de gemeente Houten De Molenzoom Kantoorlocaties in centrum van Houten Kantoorvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten Molenzoom Centrale ligging in Houten Zichtlocatie langs spoorlijn Nabij centrumvoorzieningen op het

Nadere informatie

Verstedelijking & Infrastructuur Ruimteconferentie 2013

Verstedelijking & Infrastructuur Ruimteconferentie 2013 Verstedelijking & Infrastructuur Ruimteconferentie 2013 1 PBL project Verstedelijking & Infrastructuur Analyseren van verwachte knelpunten en kansen bij afstemming verstedelijking en infrastructuur Samenhang

Nadere informatie

Samenvatting Afwegingskader

Samenvatting Afwegingskader Samenvatting Afwegingskader Dit is een samenvatting van het opgestelde en vastgestelde document Afwegingskader Noordoostcorridor. Dit geeft weer welk proces is doorlopen om te komen tot de uiteindelijke

Nadere informatie

1.1.1 Provincie Noord-Brabant

1.1.1 Provincie Noord-Brabant 1.1.1 Provincie Noord-Brabant 500 Bergen op Zoom De Schams 6e fase bedrijventerrein 12 ha 501 Boxmeer Sterckwijk bedrijventerrein 56 ha 502 Cranendonck Duurzaam bedrijventerrein bedrijventerrein 100 ha

Nadere informatie

Demi Smit Sarah Lingaard. Atlas van de toekomst

Demi Smit Sarah Lingaard. Atlas van de toekomst Demi Smit Sarah Lingaard Atlas van de toekomst 1 Introductie: Wij hebben de Atlas van onze toekomst gemaakt met daarin onze ideeën voor Nederland in 2040. Hierin hebben wij geprobeerd weer te geven hoe

Nadere informatie

Economische Agenda De Bevelanden

Economische Agenda De Bevelanden Economische Agenda De Bevelanden 2016-2021 Regio De Bevelanden 19 september 2016 2 3 4 5 6 Bron: Stec Groep, 2016 7 8 9 2015 2016 2017 2018 2019 2020 2021 2022 2023 2024 2025 2026 2027 2028 2029 2030 2015

Nadere informatie

Bedrijventerrein. uitgifte bouwkavels

Bedrijventerrein. uitgifte bouwkavels Bedrijventerrein uitgifte bouwkavels Nieuwe bedrijventerreinen Uden investeert in nieuwe mogelijkheden om u als ondernemer onderdak te bieden. Het bestaande bedrijventerrein Loopkant-Liessent is ingrijpend

Nadere informatie

Woningbouwlocaties Oosterhout

Woningbouwlocaties Oosterhout Woningbouwlocaties Oosterhout Maak even een stap terug in de tijd en beredeneer zoals de provinciebestuurders/stadbestuurders toendertijd (1990) redeneerde op het feit dat er in 20 jaar tijd 4500 woningen

Nadere informatie

Intelligente verlichting Beter beheersen door beter beheren. Hedzer de Boer Smart Energy Regions, 18 november 2011

Intelligente verlichting Beter beheersen door beter beheren. Hedzer de Boer Smart Energy Regions, 18 november 2011 Intelligente verlichting Beter beheersen door beter beheren Hedzer de Boer Smart Energy Regions, 18 november 2011 1 2 Sociale veiligheid Gemiddeld 2.5 % van de Nederlanders voelt zich onveilig in zijn

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1077115 Sliedrecht, 6 augustus 2013 Onderwerp: Kruispunt Ouverture met toe- en afrit A15 Beslispunten 1. In te stemmen met het

Nadere informatie

RAADSBESLUIT 19R.00183

RAADSBESLUIT 19R.00183 RAADSBESIT 19R.00183 Agendapunt: nderwerp: mgevingsagenda Woerden De raad van de gemeente W oerden; gelezen het voorstel d.d. 12 maart 2019 van: - burgemeester en wethouders gelet op het bepaalde in de

Nadere informatie

Routekaart Energietransitie procesafspraken

Routekaart Energietransitie procesafspraken Routekaart Energietransitie procesafspraken Energiebesparing en transformatie van gebouwde omgeving, mobiliteit, industrie en landbouw & landgebruik Samenwerking met inwoners(initiatieven), ondernemers

Nadere informatie

Agendapunt commissie: 8. W.Bischoff O6raad00804

Agendapunt commissie: 8. W.Bischoff O6raad00804 Agendapunt commissie: 8 steller Telefoonnummer email W.Bischoff 040-2083417 wim.bischoff@valkenswaard.nl agendapunt Kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp O6raad00804 Kader ten behoeve van het sociaal-economisch

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Quickscan Locaties Transferium West

Quickscan Locaties Transferium West Quickscan s Transferium West Datum 6 april 2015 Doel Inventarisatie locaties en mogelijkheden per locatie in s-hertogenbosch West t.b.v. een transferium. Doelgroep Bezoekers aan de gemeente s-hertogenbosch

Nadere informatie

WONEN IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD

WONEN IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD WONEN IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD inhoudsopgave bergen op zoom een stad met geschiedenis De geschiedenis van Bergen op Zoom gaat ver terug. Al in de Romeinse tijd was het gebied rond de stad bewoond.

Nadere informatie

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht

Stationskwartier Zwijndrecht. Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Stationskwartier Zwijndrecht Wonen in het nieuwe stadshart van Zwijndrecht Betaalbaar wonen in tuinstad met metropool nabij Zwijndrecht is een groene gemeente met veel potentieel, op een steenworp afstand

Nadere informatie

Mobiliteitsaanpak Tilburg Samen op weg naar 2040 Tilburg slim en duurzaam op weg

Mobiliteitsaanpak Tilburg Samen op weg naar 2040 Tilburg slim en duurzaam op weg Mobiliteitsaanpak Tilburg Samen op weg naar 2040 Tilburg slim en duurzaam op weg Wat ons betreft is mobiliteit meer dan wegen, (bus)stations, fiets- en voetpaden aanleggen. We willen mensen en activiteiten

Nadere informatie

Gemeente Woerden Regislratiedatum: 17/02/2015 Behandelend afdeling Afgehandeld door/op:

Gemeente Woerden Regislratiedatum: 17/02/2015 Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: OKW fu* 1 1 7 FEB, 2015 Beh. Ambt: Streefdat.: Afschr.: B.V.O.: Gemeente Woerden T.a.v. de gemeenteraad Postbus 45 3440 AA Woerden Datum: 16 februari 2015 Gemeente Woerden 15.002953 Regislratiedatum: 17/02/2015

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

o n t w i k k e l i n g Lloyd s Poort

o n t w i k k e l i n g Lloyd s Poort o n t w i k k e l i n g Lloyd s Poort o n t w i k k e l i n g Lloyd s Poort Veendam, aangenaam! Deze brochure geeft u informatie over de verhuurmogelijkheden van de locatie Lloyd s Poort: een nieuwe en

Nadere informatie

Khandekar - Stadsontwerp en landschapsarchitectuur bv. stedenbouwkundige uitwerking juni concept M A A S T E R SPOORZONE DRECHTSTEDEN

Khandekar - Stadsontwerp en landschapsarchitectuur bv. stedenbouwkundige uitwerking juni concept M A A S T E R SPOORZONE DRECHTSTEDEN Khandekar - Stadsontwerp en landschapsarchitectuur bv stedenbouwkundige uitwerking juni 2006 concept M A A S T E R R A S SPOORZONE DRECHTSTEDEN Gemeente Dordrecht Arjen Baan (projectmanager) Madelon Soeteman

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie D66 Heusden inzake de aankondiging van 130 km op de A59

Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie D66 Heusden inzake de aankondiging van 130 km op de A59 Zaaknummer: OLOGWB20 Onderwerp Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie D66 Heusden inzake de aankondiging van 130 km op de A59 Collegevoorstel Inleiding In de bijgevoegde brief van 9 december

Nadere informatie

Intentieovereenkomst Slimme en Gezonde Stad tussen het Rijk en Rotterdam

Intentieovereenkomst Slimme en Gezonde Stad tussen het Rijk en Rotterdam 30 Oktober 2015 Intentieovereenkomst Slimme en Gezonde Stad tussen het Rijk en Rotterdam De Partijen: - De gemeente Rotterdam (Rotterdam) - Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M/ DGMI) Overwegende

Nadere informatie

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016

NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 NIEUWSBULLETIN-04 FEBRUARI 2016 Verkenning N307 Roggebot-Kampen bijna klaar De provinciale weg N307 verbindt Lelystad en Kampen en is ook nog eens onderdeel van een groter geheel: de N23 van A (Alkmaar)

Nadere informatie

N65 Ondergronds bij Helvoirt. Presentatie Raadscommissie 9 september 2010

N65 Ondergronds bij Helvoirt. Presentatie Raadscommissie 9 september 2010 N65 Ondergronds bij Helvoirt Presentatie Raadscommissie 9 september 2010 Feiten V&W praat al jaren over een 100 km/h weg (A65) met ongelijkvloerse kruisingen Er is tot heden alleen (groot) onderhoud, minder

Nadere informatie

Commissievergadering Economische Zaken Gemeente Weert 13 juni Actie Comité Stop Sluipverkeer en Snelweg via De Burcht Woordvoerder Cor Kanters

Commissievergadering Economische Zaken Gemeente Weert 13 juni Actie Comité Stop Sluipverkeer en Snelweg via De Burcht Woordvoerder Cor Kanters Commissievergadering Economische Zaken Gemeente Weert 13 juni 2012 Actie Comité Stop Sluipverkeer en Snelweg via De Burcht Woordvoerder Cor Kanters Veiligheid belangrijk Maar niet voor de Sluiproute Omdat

Nadere informatie

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding De Leidse regio: Oegstgeest Leiderdorp Zoeterwoude Voorschoten Leiden Een geweldige plek om te wonen, te werken, te studeren, te ondernemen, te bezoeken

Nadere informatie

Provinciale weg N231; Verkeersintensiteit, geluid en luchtkwaliteit 1

Provinciale weg N231; Verkeersintensiteit, geluid en luchtkwaliteit 1 Provinciale weg N231 Verkeersintensiteit, geluid en luchtkwaliteit Afdeling Openbare Werken/VROM drs. M.P. Woerden ir. H.M. van de Wiel Januari 2006 Provinciale weg N231; Verkeersintensiteit, geluid en

Nadere informatie

GEBIEDSPROGRAMMA

GEBIEDSPROGRAMMA GEBIEDSPROGRAMMA 2016-2019 STADSDEEL SCHEVENINGEN Van Stolkpark Concept met voorstellen van de Wijkvereniging Van Stolkpark Inleiding Elk gebied een eigen aanpak Dit jaar werken Scheveningen en de andere

Nadere informatie

Gezondheidseffectscreening Stad & Milieu Voor een gezonde inrichting van de woonomgeving

Gezondheidseffectscreening Stad & Milieu Voor een gezonde inrichting van de woonomgeving Gezondheidseffectscreening Stad & Milieu Voor een gezonde inrichting van de woonomgeving Uw gemeente en een gezond milieu Nieuwe woningen, nieuwe wegen, nieuwe bedrijven. In een gemeente die in beweging

Nadere informatie

SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA

SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA SAMENVATTING VERKIEZINGS- PROGRAMMA 2018-2022 WAAR STAAT GROENLINKS ALMERE VOOR? Onze politiek is waarden-gedreven: we kiezen voor een samenleving die mensen verbindt, we willen eerlijke kansen en mogelijkheden

Nadere informatie

Alles draait om beleving

Alles draait om beleving Samen ondernemen Alles draait om beleving Samen beleven Samenvatting Strategisch Businessplan Ondernemersfonds Tilburg Het is 2020 experience marketing horeca dienstensector beleving detailhandel events

Nadere informatie

Beter worden in wat we samen zijn!

Beter worden in wat we samen zijn! Beter worden in wat we samen zijn! Wie zijn we? Wat doen we? De gemeenten in de regio Stedendriehoek werken samen. Samen staan we sterk en maken we ons sterk voor het nog verder verbeteren van het VESTIGINGSKLIMAAT.

Nadere informatie

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1

2015 BEtrokken Noord-Beveland. juli BEetrokken Noord-Beveland. Pagina: 1 juli -2015 BEetrokken Noord-Beveland Pagina: 1 Toekomstvisie voor Noord-Beveland BEN is bezig met de ontwikkeling van een lange(re)termijnvisie voor Noord-Beveland. Daarbij maken wij o.a. gebruik van de

Nadere informatie

Evaluatierapportage subsidieregeling Kwaliteitsnet goederenvervoer. 1.Algemeen

Evaluatierapportage subsidieregeling Kwaliteitsnet goederenvervoer. 1.Algemeen Evaluatierapportage subsidieregeling Kwaliteitsnet goederenvervoer 1.Algemeen 1.1 Korte toelichting subsidieregeling Voor de economische ontwikkeling van de topsectoren in Zuid-Holland is een optimale

Nadere informatie

Enquête: Verkeersontwikkelingen in en rond Zegge: Enquête Dorpsraad Zegge

Enquête: Verkeersontwikkelingen in en rond Zegge: Enquête Dorpsraad Zegge Enquête: Verkeersontwikkelingen in en rond Zegge: Mede door de opening van de Nelson Mandelaweg worden wij in en om Zegge momenteel geconfronteerd met een toenemende verkeersdrukte. In de Lage Zegstraat

Nadere informatie

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West 2030 Station Nieuwe Meer is niet alleen een nieuwe metrostation verbonden met Schiphol, Hoofddorp, Zuidas en de Amsterdamse

Nadere informatie

Zienswijzenrapport. Aanvullende Kennisgeving. Aanpak Ring Zuid maakt Groningen klaar voor morgen. April 2012

Zienswijzenrapport. Aanvullende Kennisgeving. Aanpak Ring Zuid maakt Groningen klaar voor morgen. April 2012 Zienswijzenrapport Aanvullende Kennisgeving April 2012 Aanpak Ring Zuid maakt Groningen klaar voor morgen Nota van beantwoording naar aanleiding van de ingediende reacties op de aanvullende kennisgeving

Nadere informatie

VOORZIENINGEN IN DE GEMEENTE STERKSTE STIJGER UITGAANSGELEGENHEDEN: 7,1 NAAR 7,3

VOORZIENINGEN IN DE GEMEENTE STERKSTE STIJGER UITGAANSGELEGENHEDEN: 7,1 NAAR 7,3 ALGEMENE CIJFERS 2.708 3.378 MANNEN IN POPULATIE.9 (44,2%) LEEFTIJD DEELNEMERS 6-29 jaar 237 30-39 jaar 228 40-49 jaar 359 50-64 jaar 860 65+ jaar.024 INWONERS HEBBEN DEELGENOMEN AAN DE BEWONERSENQUÊTE

Nadere informatie

Informatie over de huidige en verwachte geluidsoverlast in Hoevelaken en Holkerveen, vooral langs de oostkant van de A28

Informatie over de huidige en verwachte geluidsoverlast in Hoevelaken en Holkerveen, vooral langs de oostkant van de A28 Informatie over de huidige en verwachte geluidsoverlast in Hoevelaken en Holkerveen, vooral langs de oostkant van de A28 Ligging van Hoevelaken, Het Hoevelakense Bos en Holkerveen Hoevelaken en Holkerveen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie

Raadsvoorstel. Bevoegdheid Raad. Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9. Onderwerp Detailhandelsvisie Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 20 oktober 2015 Registratienummer: 2015/61 Agendapunt nummer: 9 Onderwerp Detailhandelsvisie Voorstel 1. Vaststellen regionale

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

De begroting van de provincie Utrecht voor Een samenvatting

De begroting van de provincie Utrecht voor Een samenvatting De begroting van de provincie Utrecht voor 2012 Een samenvatting Hoeveel gaat de provincie Utrecht in 2012 uitgeven? Waaraan en waarom? Dat leest u in deze samenvatting. U zult zien dat wij voor 2012 duidelijke

Nadere informatie

Grote gemeenten goed voor driekwart van bevolkingsgroei tot 2025

Grote gemeenten goed voor driekwart van bevolkingsgroei tot 2025 Persbericht PB13 062 1 oktober 2013 9:30 uur Grote gemeenten goed voor driekwart van bevolkingsgroei tot 2025 Tussen 2012 en 2025 groeit de bevolking van Nederland met rond 650 duizend tot 17,4 miljoen

Nadere informatie

BREDA Nassaustad. 2. gezondheids- en welzijnszorg 3. advisering, onderzoek, special, zakelijke dienstverlening

BREDA Nassaustad. 2. gezondheids- en welzijnszorg 3. advisering, onderzoek, special, zakelijke dienstverlening BREDA Nassaustad Inwoners: 183.448 Beroepsbevolking: 101.000 Werklozen / % werklozen: 3.737/ 3,8 % Banen: 106.550 Vestigingen: 18.776 Belangrijkste sectoren: 1. groot- en detailhandel per 1.1.2018 (bronnen:

Nadere informatie

Utrecht: fiets en voetganger op één. Hier komt tekst. Hoofdlijnenberaad 13 oktober Utrecht.nl

Utrecht: fiets en voetganger op één. Hier komt tekst. Hoofdlijnenberaad 13 oktober Utrecht.nl Utrecht: fiets en voetganger op één Hoofdlijnenberaad 13 oktober 2015 Hier komt tekst 11 mei 2017 Mobiliteit en ruimte vaak in onbalans 2 Startpunt: Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar als beleidskader

Nadere informatie

DE ONTWERPTAFEL Aan De Ontwerptafel werken we samen aan ruimtelijke plannen.

DE ONTWERPTAFEL Aan De Ontwerptafel werken we samen aan ruimtelijke plannen. DE ONTWERPTAFEL Aan De Ontwerptafel werken we samen aan ruimtelijke plannen. Automobiliteit zal altijd blijven bestaan, in welke vorm dan ook, dus ruimte hiervoor zal altijd nodig zijn Verslag Koffietafel

Nadere informatie

Bewonerspanel Maartpeiling Gezonde woonomgeving. Utrecht.nl/onderzoek

Bewonerspanel Maartpeiling Gezonde woonomgeving. Utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Maartpeiling Gezonde woonomgeving Utrecht.nl/onderzoek Inleiding Samenvatting De gemeente Utrecht streeft naar een gezonde leefomgeving voor alle Utrechters. Dit gaat onder andere over de

Nadere informatie

Ondernemen in. Moerdijk

Ondernemen in. Moerdijk Ondernemen in Moerdijk Colofon Gemaakt in opdracht van gemeente Moerdijk, d.d. maart 2009 Tekst: gemeente Moerdijk Ontwerp, opmaak en lay-out: afdeling Informatievoorziening en Facilitair, cluster Repro,

Nadere informatie

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen»

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen» Gemeente Barneveld T.a.v. het college van B&W en de Gemeenteraad Postbus 63 3770 AB Barneveld Voorthuizen, 5 april 2012 Onderwerp: Inspraak reactie op de voorgestelde plannen Rondweg Voorthuizen Noord.

Nadere informatie

Ruimte is schaars en de ontwikkeling van bedrijventerreinen en havengebieden in samenhangende clusters als economische

Ruimte is schaars en de ontwikkeling van bedrijventerreinen en havengebieden in samenhangende clusters als economische Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De Provincie Zeeland staat voor belangrijke keuzes. Op het terrein van energie, gebiedsontwikkeling, economie en infrastructuur liggen

Nadere informatie

Utrechters over de luchtkwaliteit in hun stad

Utrechters over de luchtkwaliteit in hun stad Bestuurs- en Concerndienst Utrechters over de luchtkwaliteit in hun stad notitie van Bestuursinformatie juni 2008 www.onderzoek.utrecht.nl Colofon uitgave Afdeling Bestuursinformatie Bestuurs- en Concerndienst

Nadere informatie

DE SPOORZONE IN TILBURG: IN DE VOETSPOREN VAN DE KONING EN KONINGIN

DE SPOORZONE IN TILBURG: IN DE VOETSPOREN VAN DE KONING EN KONINGIN DE SPOORZONE IN TILBURG: IN DE VOETSPOREN VAN DE KONING EN KONINGIN De Koning en Koningin lieten zich op Koningsdag 2017 in Tilburg graag verleiden om de ietwat rauwe en hippe Spoorzone te doorkruisen.

Nadere informatie

Werkbezoek Statenleden N-207 Zuid Vredenburghlaan/Bentwoudlaan/Verlengde Bentwoudlaan/Hazerswoude ( Randweg Waddinxveen )

Werkbezoek Statenleden N-207 Zuid Vredenburghlaan/Bentwoudlaan/Verlengde Bentwoudlaan/Hazerswoude ( Randweg Waddinxveen ) Werkbezoek Statenleden N-207 Zuid Vredenburghlaan/Bentwoudlaan/Verlengde Bentwoudlaan/Hazerswoude ( Randweg Waddinxveen ) Waarom de voorgestelde plannen de gestelde doelen niet bereiken en hoe het beter

Nadere informatie

Gezondheidseffectscreening Stad & Milieu. Voor een gezonde inrichting van de woonomgeving

Gezondheidseffectscreening Stad & Milieu. Voor een gezonde inrichting van de woonomgeving Gezondheidseffectscreening Stad & Milieu Voor een gezonde inrichting van de woonomgeving Uw gemeente en een gezond milieu Nieuwe woningen, nieuwe wegen, nieuwe bedrijven. In een gemeente die in beweging

Nadere informatie

De Koppeling Houten. Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen. Kantoorvestiging in de gemeente Houten

De Koppeling Houten. Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen. Kantoorvestiging in de gemeente Houten De Koppeling Houten Zichtlocatie te midden van de Houtense voorzieningen Kantoorvestiging in de gemeente Houten Kwaliteiten de Koppeling Centrale ligging in Houten Zichtlocatie langs belangrijkste weg

Nadere informatie