Geachte Provinciale Staten Zuid-Holland, geachte heer Duizer,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geachte Provinciale Staten Zuid-Holland, geachte heer Duizer,"

Transcriptie

1 Van: Secretariaat Bewonersvereniging Koningshof Verzonden: zondag 4 oktober :01 Aan: Duizer, BM Onderwerp: Twee ingezonden brieven met betrekking tot de 'N470 rotonde bij Keijzershof/Oude Leede' Geachte Provinciale Staten Zuid-Holland, geachte heer Duizer, Op 7 oktober aanstaande komt de Statencommissie-Verkeer en Milieu bijeen. Hierbij dienen wij namens de ondergetekenden twee brieven in die betrekking hebben op de 'N470 rotonde bij Keijzershof/Oude Leede'. In de bijeenkomst van aanstaande woensdag zal dit onderwerp besproken worden. Dit is de eerste keer dat ik brieven indien bij de provincie. Kunt u mij daarom laten weten of wij aan alle voorwaarden voldaan hebben? Zo hopen wij dat onze brieven tijdig ingediend zijn (minimaal 48 uur voor de bijeenkomst?). Met vriendelijke groet, mede namens dhr. Van Dijk en de Bewonersvereniging Keijzershof, Erik de Goede Secretaris Bewonersvereniging Koningshof

2 4 oktober 2015 Aan de leden van de Provinciale Staten Zuid-Holland Zuidhollandplein AW Den Haag Geachte Statenleden, De provincialeweg N470 is een belangrijke verbindingsweg die de A12 en de A13 verbindt. Een goede doorstroming is hierbij van groot belang. Om deze doorstroming te waarborgen hebben wij een variant ontwikkeld die recht doet aan de belangen van provincie. De variant helpt ook de verkeersafwikkeling vanuit de wijken te verbeteren zodat er een win win situatie gerealiseerd kan worden. De voorgestelde oplossing is slechts een basis idee, voor u als verkeersdeskundige zijn er op detailniveau vast opmerkingen of ideeën voor aanpassingen welke uiteraard bij een verdere uitwerking meegenomen kunnen worden. Variant C+ : Een baan erbij voor de rondweg buitengewoon handig. De voorgestelde opheffing van de rotonde Keijzershof als ontsluiting voor de wijk Keijzershof zal naar verwachting tot grote problemen leiden op de rotonde Tuindersweg. Deze variant A van gemeente zal een kettingreactie van problemen veroorzaken die veel verder gaan dan alleen Keijzershof. Het voorstel is daarom om de rotonde Keijzershof niet te verwijderen maar aan te passen zodat er sprake is van een gecombineerde verkeersoplossing met de rotonde Tuindersweg. Bij de nieuwe variant C+ (zie ook de bijlage op pagina 4) wordt de invoegstrook bij de rotonde Keijzershof richting Delft verlengd tot de uitvoegstrook van de rotonde Tuindersweg. Met deze extra baan, die nu al goeddeels aanwezig is als invoegstrook / uitvoegstrook wordt een tweede baan gerealiseerd die vooral gebruikt zal worden om de wijk Keijzershof buitenom te ontsluiten. Hierbij wordt tevens tegemoet gekomen aan de wens van de provincie om de doorstroming op de N470 te verbeteren. Leefbaarheid woonwijken Keijzershof / Tolhek Doordat het verkeer uit de wijk Keijzershof bij variant C+ gebruik kan blijven maken van de rotonde, zullen de verkeersstromen in de wijk beperkt worden. Dit geeft een belangrijke meerwaarde voor de leefbaarheid van de wijk. De verkeersstromen zullen bij variant A van de gemeente ook via de interwijktunnel ( Hofpleintunnel) over de Klapwijkseweg gaan lopen en aldaar extra drukte geven. Dit raakt de wijken Klapwijk en Tolhek.

3 Veilig verkeer begint op de tekentafel Op de N470 vinden regelmatig ongelukken plaats. Variant C+ bevordert de veiligheid op de N470. Ook de veiligheid in de wijk Keijzershof wordt vergroot. Verkeersstromen door de wijk zullen beperkt worden wat de veiligheid en de leefbaarheid ten goede komt. Rustiger verkeersbeeld en een betere ontsluiting van Pijnacker De twee rotondes zijn door de aanpassing als een totaal verkeersoplossing te zien. Hierdoor wordt het verkeer meer gedoseerd en treedt er minder stremming op. Dit is in tegenstelling tot het voorgenomen plan waarbij straks de rotonde Tuindershof het totale verkeer vanuit Pijnacker centrum en de te ontwikkelen wijken Tuindershof en Keizershof moet gaan afwikkelen. Dit raakt de totale verkeerssituatie in Pijnacker. Ook zal de voortgang van het doorgaande verkeer aanmerkelijk verbeterd worden doordat er minder invoeg- en uitvoegbewegingen plaatsvinden. Als er in of uitgevoegd wordt, dan heeft dit meer het karakter van weven dan van lastig in- of uitvoegen. Het is te verwachten dat verkeer richting Pijnacker sowieso de extra baan kiest zodat dit de N470 in het geheel niet belast. Verkeer richting Delft kiest uiteraard voor de doorgaande baan. Dit draagt bij aan een rustiger verkeersbeeld. Betere bereikbaarheid Pijnacker Centrum Een efficiënte verkeersverbinding van verder afgelegen wijken kan ervoor zorgen dat de voorzieningen in Pijnacker centrum en met name winkelcentrum Ackershof beter bezocht worden. Indien de rotonde Keijzershof verwijderd wordt, dan worden opstoppingen de standaard op de rotonde Tuindershof en zullen lange files de standaard zijn op de Floralaan en de Tuindersweg. Ook de hulpdiensten zullen hierdoor aanmerkelijke vertraging kunnen ondervinden. Oude Leede hoort erbij Door te kiezen voor Variant C+ zal tevens een logische ontsluiting van het buurtschap Oude Leede plaatsvinden en wordt de verkeershinder op de Zuideindseweg en de kern Delfgauw beperkt. De bewoners van de Oude Leede zullen door de voorgestelde aanpassing optimaal verbonden zijn met voorzieningen als winkels, scholen en sport in de wijk Keijzershof. Verder is het centrum van Pijnacker snel en goed bereikbaar. C+ of C++ Variant C+ is eenvoudig mogelijk doordat de rotondes Keijzershof en Tuindershof relatief kort op elkaar liggen. We zien dezelfde situatie ook tussen de rotonde Tuindershof en Komkommerweg. Door ook hier de invoeg- en uitvoegstrook samen te voegen zal de verkeerssituatie verder verbeteren. Om misverstanden te vermijden, is het goed om deze variant met C++ aan te duiden.

4 Verwachte verkeerstoename als uitgangspunt voor berekeningen Het gerenommeerde bureau Goudappel Coffeng zal via een simulatie van de huidige en de te verwachte verkeerstoename de effecten van voorgestelde uitvoering kunnen doorrekenen, zodat op basis van cijfers een juiste afweging door Provincie gemaakt kan worden. We kunnen hierdoor uitgaan van de laatste inzichten in verkeersontwikkeling, zodat op basis van actuele berekeningen beslissingen genomen worden. Variant C+ geeft lagere kosten en biedt subsidiemogelijkheden Variant A van gemeente is de rotonde Keijzershof te ontmantelen en voor de ontsluiting van de Oude Leede evenwijdig aan de N470 achter de verhoogde berm aan de kant van Delf een extra weg aan te leggen tot aan de rotonde Tuindersweg. Die hierop weer aangepast moet worden. De kosten van het plan van de Gemeente zijn veel hoger dan voorgestelde Variant C+. Dit is nog los van het ontmantelen van de Rotonde Keijzershof en de overlast die dit zal geven. Door voorgestelde aanpassing waarbij een rondweg ontlast wordt en de doorstroming bevorderd wordt, is aan te merken als een experiment waarbij waarschijnlijk subsidie van het rijk verkregen zal kunnen worden. Provincie en Gemeente laten zien innovatief te zijn en vooruitstrevend in het introduceren van nieuwe verkeersoplossingen. Samenvatting Variant C+ doet recht aan een goede verkeersafwikkeling op de N470 en de wijken Koningshof, Keizershof en Oude Leede. Daarnaast heeft ook Pijnacker centrum en Tolhek / Klapwijk baat bij een goed functionerende ontsluiting op de N470. Het voorstel is dan ook om Variant C+ en eventuele andere opties door te laten rekenen zodat een goede beslissing genomen kan worden. Het lopende onderzoek van Provincie naar het grote aantal ongelukken op de N470 geeft gemeente nu ook de tijd om een goede afweging te maken. De vragen aan u als college: Wat is uw eerste indruk van het voorstel variant C+ en zou de variant bij kunnen dragen aan een verbetering van de doorstroming? Indien de doorstroming verbeterd wordt, is dit dan voldoende om de rotonde Keijzershof intact te laten? Zijn er wellicht verdere aanpassingen die u graag meegenomen zou willen zien om de doorstroming en afwikkeling van het verkeer uit de wijken te verbeteren? Hoogachtend, Sjaak van Dijk, Erik de Goede (Secretaris Bewonersvereniging Koningshof), Sandra Boxmeer (Secretaris Bewonersvereniging Pijnacker-Zuid)

5 Bijlage: Schets Variant C+

6 4 oktober 2015 Aan de leden van de Provinciale Staten Zuid-Holland Zuidhollandplein AW Den Haag met afschrift aan: Bewonersvereniging Oude Leede, college van B&W en de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp Een rotonde op de N470 bij Keijzershof/Oude Leede voor een betere verkeersveiligheid van onze kinderen Geachte Statenleden, De provincie Zuid-Holland is van plan de rotonde bij Keijzershof/Oude Leede te verwijderen om een rotonde bij de Komkommerweg mogelijk te maken. Bij de voorgestelde nieuwe verkeerssituatie zal er meer autoverkeer over de parallelweg naast de N470 (Groenekade) gaan rijden. Honderden middelbare scholieren uit Koningshof en Keijzershof en andere wijken van Pijnacker fietsen dagelijks via de fietsoversteek over de N470 naast de RandstadRail via de Groenekade naar het gemaal bij Berkel. Dit is een veelgebruikte verzamelplaats voor scholieren, die vervolgens gezamenlijk verder fietsen naar de Berkel. De Groenekade is momenteel een bochtige en slecht verlichte weg. Door het weinige autoverkeer heeft dit tot nu toe (gelukkig) geen problemen opgeleverd. In de voorgestelde nieuwe verkeerssituatie zonder rotonde zal het autoverkeer over de Groenekade fors toenemen. Dit autoverkeer zal moeten kruisen met de fietsende scholieren. Dit vinden wij een onacceptabele verslechtering van de verkeersveiligheid van onze schoolgaande middelbare scholieren. Tevens loopt er momenteel een onderzoek naar de vele verkeersongelukken op de N470. Uit eigen ervaring constateren wij dat buiten de spitsuren er stelselmatig te hard gereden wordt op de eenbaansweg van de N470. Hoewel de oorzaken van de verkeersongelukken nog niet bekend zijn, kunnen wij ons voorstellen dat drie rotondes (Komkommerweg, Tuindersweg, Keijzershof) tussen de rotonde in Delfgauw en de Klapwijkse knoop een positief effect zal hebben op de verkeersveiligheid. De vijf hiervoor genoemde rotonde liggen op min of meer dezelfde afstand van elkaar en halen iedere keer de snelheid er enigszins uit. Wij vinden het onbegrijpelijk dat de uitkomsten van dit onderzoek niet afgewacht worden voordat er een definitief besluit genomen wordt over het aantal rotondes op de N470. Tevens hebben wij kennis genomen van de brief die de Bewonersvereniging Oude Leede op 21 juli jl. naar u heeft toegestuurd. De inhoud van deze brief onderschrijven wij volledig. Samengevat, de nadelen van het weghalen van de rotonde bij Keijzershof/Oude Leede overstijgen ruimschoots de voordelen. Op grond van vooral de verkeersveiligheid van onze fietsende middelbare scholieren verzoeken wij u af te zien van het verwijderen van de rotonde bij Keijzershof/Oude Leede. Met vriendelijke groet, Erik de Goede Secretaris Bewonersvereniging Koningshof Sandra Boxmeer Secretaris Bewonersvereniging Pijnacker-Zuid

Verslag wijkbijeenkomst verkeersveiligheid Keijzershof/rotonde N470

Verslag wijkbijeenkomst verkeersveiligheid Keijzershof/rotonde N470 Verslag wijkbijeenkomst verkeersveiligheid Keijzershof/rotonde N470 Sprekers: Marianne van Baaren (Secretaris Bewonersvereniging Oude Leede) MB Joe Soedirman (Coördinator Veilig Verkeer Nederland werkgroep

Nadere informatie

vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker

vereniging voor Natuur- en Milieubescherming Pijnacker Aan de leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland Pijnacker, 16 juli 2015 Betreft: aantasting natuurwaarden Zuidpolder van Delfgauw als gevolg van aanleg in N470 van rotonde Verlengde Komkommerweg en

Nadere informatie

Voortgangsrapportage mbt de voorkeurslocatie brede school op de Bremlaan

Voortgangsrapportage mbt de voorkeurslocatie brede school op de Bremlaan Voortgangsrapportage mbt de voorkeurslocatie brede school op de Bremlaan Inleiding 1. In zijn vergadering, gehouden op 26 februari 2013, heeft de raad de locatie Bremlaan aangewezen als de voorkeurslocatie

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies:  veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Locatie: De dorpsschool wordt gesitueerd op de hoek van de Bremlaan en

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074.

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit Oude Arnhemseweg

Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit Oude Arnhemseweg Nota van beantwoording Zienswijzen ontwerp-verkeersbesluit 174179 Oude Arnhemseweg Datum vastgesteld in collegevergadering: 6 december 2016 1. Inleiding In de vergadering op 3 maart 2015 heeft de gemeenteraad

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2013/14830 Datum : 3 september 2013 Programma : Mobiliteit Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder : dhr. T.

Nadere informatie

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo

Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Bijlage 2: foto s verkeerssituatie Dorpsstraat te Otterlo Memo Aan : Aan de fracties van de politieke partijen Ede Van : College van burgemeester en wethouders Datum : 11 juni 2013 Onderwerp : Verlegging

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5

Ontwerpbesluit pag. 4. Toelichting pag. 5 College van Gedeputeerde Staten Statenvoorstel DATUM 19-12-2017 NUMMER PS PS2018MME07 AFDELING Mobiliteit COMMISSIE MME STELLER A.M. van 't Zand DOORKIESNUMMER 3346 DOCUMENTUMNUMMER 81C4B60E PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Afdeling bestuursrechtspraak. In de bovenvermelde zaak is uitspraak gedaan. Een afschrift van deze uitspraak treft u hierbij aan.

Afdeling bestuursrechtspraak. In de bovenvermelde zaak is uitspraak gedaan. Een afschrift van deze uitspraak treft u hierbij aan. Ingekomen Afdeling KoDie Raad vanstate ~h m 2013 Afdeling bestuursrechtspraak 2013.02051 04/04/2013 Raad van de gemeente Leiderdorp Postbus 35 2350 AA LEIDERDORP Datum Ons nummer Uw kenmerk 3 april 201

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012

Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Planstudie Ring Utrecht A27/A12 Opbrengstnotitie meedenkbijeenkomsten december 2011 Bijlage 2 Aansluiting Utrecht Noord april 2012 Rijkswaterstaat heeft voor de aansluiting Utrecht Noord een aantal mogelijke

Nadere informatie

Files. We kunnen er samen wat aan doen.

Files. We kunnen er samen wat aan doen. Files. We kunnen er samen wat aan doen. Inhoud Files. We kunnen er samen wat aan doen. Inleiding Tip 1: Invoegen op snelheid Tip 2: Blijf bij drukte in uw rijstrook Tip 3: Gebruik de spitsstrook Tip 4:

Nadere informatie

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur

Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Verslag Overleg: Locatie: Datum: Vervolg platform bewoners Aanpak Ring Zuid Projectbureau Aanpak Ring Zuid te Groningen 16 april 2012, 20.00 22.00 uur Aanwezig Bewonersplatform: Mw. Welp, dhr. Dijkhuis,

Nadere informatie

Bundel van de Attenderingsmail van 6 oktober 2014

Bundel van de Attenderingsmail van 6 oktober 2014 Bundel van de Attenderingsmail van 6 oktober 2014 7 VRAGEN AB 141006 PvdA Supermarkten Baarsjesweg.doc 141006 PvdA bijlage Scan expert judgement Goudappel Coffeng.pdf 7 VRAGEN AB 1 141006 PvdA Supermarkten

Nadere informatie

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken:

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken: Onderwerp: Vertrouwelijk: Nee Portefeuillehouder: F. Saelman Opsteller: Luuk Brouwer Registratienr.: Dubbelklik hier Datum: 17 maart 2015 Afdeling/team: GW / Naar Raad: Ja Het college besluit Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Verzoek aan het College van Burgemeester en Wethouders. Betreft de verkeersveiligheid van fietsers in Loenen aan de Vecht.

Verzoek aan het College van Burgemeester en Wethouders. Betreft de verkeersveiligheid van fietsers in Loenen aan de Vecht. Verzoek aan het College van Burgemeester en Wethouders. Betreft de verkeersveiligheid van fietsers in Loenen aan de Vecht. De fractie van de CU/SGP verzoekt u om met de provincie in overleg te gaan teneinde

Nadere informatie

Page 1 of 1. Van: Martin Kroon Verzonden: dinsdag 21 mei :42 Aan: Duizer, BM. Geachte heer Duizer,

Page 1 of 1. Van: Martin Kroon Verzonden: dinsdag 21 mei :42 Aan: Duizer, BM. Geachte heer Duizer, Page 1 of 1 - Van : namens Statengriffie Onderwerp: FW: omrij-effecten opheffing aansluiting Leiden-Zuid Bijlagen: Omrij-effecten Maaldrift Compact.docx Van: Martin Kroon [mailto:mc.kroon@hetnet.nl] Verzonden:

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

28 oktober 2014 Corr.nr , WE Nummer 57/2014 Zaaknr

28 oktober 2014 Corr.nr , WE Nummer 57/2014 Zaaknr 28 oktober 2014 Corr.nr. 2014-42.895, WE Nummer 57/2014 Zaaknr. 530309 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen over wijziging knoop N370 noordelijke ringweg westelijke ringweg

Nadere informatie

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden,

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden, *U14.04544* *U14.04544* De leden van de gemeenteraad Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk Telefoon 14 010 E-mail info@lansingerland.nl

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraagstelling

1 Aanleiding en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl.

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. Energiefabriek West Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. 15 december 2016 Jacob Knoops, directeur Johan van IJmeren, projectmanager Inhoud

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg

Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg Klankbordgroep 2: 28 januari 2016 Agenda 1. Terugblik eerste bijeenkomst 2. Toelichting varianten 3. Bespreken voor- en nadelen 4. Voorkeursvariant 5. Vervolgproces

Nadere informatie

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen

Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen Petitie voor Provinciale Staten Overijssel inzake N340 Zwolle - Ommen De onderhavige petitie wordt u aangeboden door een overgrote meerderheid van de bedrijven, organisaties en inwoners die direct betrokken

Nadere informatie

Memo. Inleiding. Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan

Memo. Inleiding. Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan Memo Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan Kampen, Projectomschrijving: 30 november 2018 Simulatie rotonde Parklaan Zandlaan Horalaan. Van: BonoTraffics bv, Opgesteld door:

Nadere informatie

"^&& groningen 1/) CC UJ 2 5 MEI 2011. Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord op

^&& groningen 1/) CC UJ 2 5 MEI 2011. Aan Provinciale Staten. Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer E-mail Antwoord op "^&& groningen bezoekadres: Martinikerkhof 12 Aan Provinciale Staten postadres: Postbus 610 9700 AP Groningen algemeen telefoonnr: 050 316 49 II algemeen faxnr.: 050 316 49 33 www.provinciegroningen.nl

Nadere informatie

Informatieavond verkeer

Informatieavond verkeer Informatieavond verkeer In relatie tot project Borgronden 14 juni 2018 Wat gaan we doen op deze informatieavond? 20.00 Opening, 20.05 Welkomstwoord 20.10 Terugkoppeling verkeersoplossingen 20.20 Verkeers-onderzoek

Nadere informatie

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018 Verkeer Laar Onlangs heeft er een artikel in dagblad De Limburger gestaan m.b.t. het verkeer op Laar. De reden hiervan is dat de dorpsraad een brief heeft gestuurd aan de gemeente Weert over een aantal

Nadere informatie

Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde

Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde Schriftelijke vragen ex art. 39 Reglement van orde Onderstaand een aantal schriftelijke vragen aangaande de verkeerskundige uitwerking Hart voor Hillegom. Vraag: Hart voor Hillegom verkeerskundige uitwerking

Nadere informatie

Inleiding. Kruising Biltlaan - Rijnsoever

Inleiding. Kruising Biltlaan - Rijnsoever Inleiding Kruising Biltlaan - Rijnsoever Vraag van de gemeenteraad: Het ontwerp van de voorrangskruising Biltlaan/Rijnsoever achten wij nog onvoldoende uitgewerkt om er mee in te stemmen. Dit wordt gesterkt

Nadere informatie

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014

Conceptverslag. Ontwerpatelier N207 Zuid. Contact. Datum 21 juli 2014 Conceptverslag Ontwerpatelier N207 Zuid Contact n207@pzh.nl Datum 21 juli 2014 Resultaten ontwerpatelier Verlengde Bentwoudlaan dd. 12 mei 2014 Project N207 Zuid: Verbeteren bereikbaarheid en leefbaarheid

Nadere informatie

Gemeente Heusden. Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport

Gemeente Heusden. Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport Gemeente Heusden Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport Gemeente Heusden Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport Datum 10 april 2008 HSE046/Wnj/0422 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina

Nadere informatie

Bruggen bouwen over de Waterboulevard

Bruggen bouwen over de Waterboulevard Bruggen bouwen over de Waterboulevard Beter en goedkoper (voorstel Leefbaar Almelo en ChristenUnie) Bert Hümmels: Volgens ons hoeft de veel te dure categorie 4 brug in de Egbert Gorterstraat niet! Als

Nadere informatie

Eerste Evaluatie N470 / N471

Eerste Evaluatie N470 / N471 Eerste Evaluatie N470 / N471 Afdeling Verkeer en Vervoer Bureau Beleid & Strategie Ronald de Haan December 2008 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Uitgevoerde metingen 3 2 Resultaten Etmaal

Nadere informatie

2 Verkeersmodel Haaglanden-Periferie

2 Verkeersmodel Haaglanden-Periferie Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Nota PS-commissie. : Wegen, Verkeer en Vervoer. Inhoud en financiering. : RWB / Verkeer en Vervoer

Nota PS-commissie. : Wegen, Verkeer en Vervoer. Inhoud en financiering. : RWB / Verkeer en Vervoer Nota PS-commissie -B-10 Vergaderdatum : 9 maart 2006 Commissie voor : Wegen, Verkeer en Vervoer Agendapunt nr. : 10 Commissienr. : 2006/10274 Onderwerp : Uitvoeringsprogramma bereikbaarheid kust Bergen

Nadere informatie

Reactie Katwijk op Nota voorkeursmaatregelen R-net buscorridor Leiden-Katwijk-Noordwijk.

Reactie Katwijk op Nota voorkeursmaatregelen R-net buscorridor Leiden-Katwijk-Noordwijk. Voorstel Aan : Burgemeester en Wethouders Kenmerk : 504271 Status : Openbaar / Ter besluitvorming Datum : 3 juli 2015 Afdeling : Projecten Raad : Ja, ter kennisgeving Medewerk(st)er : S.W. van Beveren

Nadere informatie

Invoegen / uitvoegen - plaats van handeling. Situatie 1 - invoegen GOED FOUT. Copyright 2007 Rijexamendoejezo.nl

Invoegen / uitvoegen - plaats van handeling. Situatie 1 - invoegen GOED FOUT. Copyright 2007 Rijexamendoejezo.nl Invoegen / uitvoegen - plaats van handeling Situatie 1 - invoegen Als we er van uitgaan dat je even hard rijdt als het verkeer op de doorgaande rijbaan, dan heb je te weinig afstand tot je voorligger als

Nadere informatie

Er is een aantal belangrijke redenen om ook nu voorrang te geven aan het fietspad langs de Ringvaart:

Er is een aantal belangrijke redenen om ook nu voorrang te geven aan het fietspad langs de Ringvaart: Hillegom Gemeente Hillegom College van B&W T.a.v. dhr I. ten Hagen cc: gemeenteraad Hillegom, 11-6-2015 Betreft: Fietspad langs de Ringvaart Geacht college, De plannen en het tracé van het fietspad langs

Nadere informatie

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk

Jan Jaap van Dijke en Aart van Bree zijn de projectleiders N237. Jan Jaap van Dijke is verantwoordelijk Aanleiding De N237 tussen Utrecht en Amersfoort is een oude rijksweg. Na de aanleg van de A28 in 1986, verplaatste het verkeer zich van de N237 naar de A28. In de loop van de tijd is het op de A28 zo druk

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten

BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten In deze bijlage worden de voor- en nadelen van het verplaatsen van de bruglichten naar de kruispunten Opdijk en de Venebosweg tegen elkaar afgewogen. Beoogd effect

Nadere informatie

PROJECT 322-09. Constructief Groot Onderhoud N322 / N267. actueel op www.brabant.nl / N322

PROJECT 322-09. Constructief Groot Onderhoud N322 / N267. actueel op www.brabant.nl / N322 PROJECT 322-09 Constructief Groot Onderhoud N322 / N267 actueel op www.brabant.nl / N322 Doel presentatie U zo goed mogelijk informeren over wat, hoe en wanneer van het onderhoudswerk aan de N322 Uw vragen

Nadere informatie

5 Hmlnuten verste Provincials

5 Hmlnuten verste Provincials 5 Hmlnuten verste Provincials Directie DRM Afdeling Afdeling Verkeer en Vervoer Registratienummer PZH-2008-474662 (DOS-2008-0005806) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum jj ^ jijlj 2, l)

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van Werkzaamheden Rietstraat/Hushoverweg/Floralaan: De dorpsraad Laar is al geruime tijd bezig om tijdens de afsluiting van bovengenoemd kruispunt er voor te zorgen dat er buiten de route Rietstraat/Laarderweg

Nadere informatie

Zuidtangent t.h.v. Stadshart

Zuidtangent t.h.v. Stadshart Zuidtangent t.h.v. Stadshart Aan: Het college van B&W Van: Martien Ippel Datum: 12 oktober 2010 Betreft: Verkeerssituatie Zuidtangent t.h.v. Stadshart Afschrift aan: - Geacht college, Hierbij enige aanvullende

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: B.H. Haak Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: Portefeuillehouder: F.A.J.

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: B.H. Haak Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: Portefeuillehouder: F.A.J. VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: B.H. Haak Afdeling/cluster: / Telefoonnr.: 0591-535253 Portefeuillehouder: F.A.J. Buijtelaar Onderwerp: Aansluiting N34 Klijndijk-Odoorn Registratienummer:

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 12.0866 d.d. 2-10-2012 Onderwerp Verkeersbesluit Diamantlaan Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Het verkeersbesluit Diamantlaan met de bijbehorende tekening ST 12066 ongewijzigd

Nadere informatie

Dorpsraad Babberich. Verwijzingen. Gedeputeerde Staten Provincie Gelderland Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Babberich, 9 September 2013.

Dorpsraad Babberich. Verwijzingen. Gedeputeerde Staten Provincie Gelderland Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Babberich, 9 September 2013. Dorpsraad Babberich Gedeputeerde Staten Provincie Gelderland Postbus 9090, 6800 GX Arnhem Secretariaat Gildestraat 22 6909BH Babberich 0316 849568 dorpsraad@dorpsraad-babberich.nl www.dorpsraad-babberich.nl

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Bewonersvereniging Koningshof d.d. 23 april 2009

Verslag Algemene Ledenvergadering Bewonersvereniging Koningshof d.d. 23 april 2009 Verslag Algemene Ledenvergadering Bewonersvereniging Koningshof d.d. 23 april 2009 1. Opening en mededelingen De secretaris opent om 20.05 uur de vergadering en heet de 12 aanwezige leden van harte welkom.

Nadere informatie

Gemeente Woerden Regislratiedatum: 17/02/2015 Behandelend afdeling Afgehandeld door/op:

Gemeente Woerden Regislratiedatum: 17/02/2015 Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: OKW fu* 1 1 7 FEB, 2015 Beh. Ambt: Streefdat.: Afschr.: B.V.O.: Gemeente Woerden T.a.v. de gemeenteraad Postbus 45 3440 AA Woerden Datum: 16 februari 2015 Gemeente Woerden 15.002953 Regislratiedatum: 17/02/2015

Nadere informatie

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Aan Provinciale Staten van de provincie Zuid-Holland Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan 2016-2025 Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Beste provinciale politici, Graag

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure

Memo. HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure Memo Aan: Gemeente Nuenen, Twan van Dijk Van: Pleun Smits Datum: 10 december 2015 Kopie: - Ons kenmerk: N004_INFRA_BB1138-115-100 Classificatie: Projectgerelateerd HaskoningDHV Nederland B.V. Infrastructure

Nadere informatie

*U * *U *

*U * *U * *U14.04544* *U14.04544* De leden van de gemeenteraad Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk Telefoon 14 010 E-mail info@lansingerland.nl

Nadere informatie

Statenfractie Zuid-Holland

Statenfractie Zuid-Holland Statenfractie Zuid-Holland Voorstel: verkenning naar een thematische fietsroute, die de Kennisas in Zuid-Holland met elkaar verbindt; van Noordwijk naar Rotterdam: het Sciencepad. PvdA Zuid-Holland Petra

Nadere informatie

Akkoord programmamanager. Akkoord projectleider. Austerlitz Bosch en Duin Den Dolder Huis ter Heide Zeist

Akkoord programmamanager. Akkoord projectleider. Austerlitz Bosch en Duin Den Dolder Huis ter Heide Zeist Akkoord programmamanager Akkoord projectleider Publiekshal Het Rond 1, Zeist www.zeist.nl www.twitter.com/gemeentezeist Postbus 513, 3700 AM Zeist www.facebook.com/gemeentezeist Telefoon 14 030 zeist@zeist.nl

Nadere informatie

GVVP Culemborg. Resultaten inventarisatie. Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019

GVVP Culemborg. Resultaten inventarisatie. Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019 GVVP Culemborg Resultaten inventarisatie Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019 Inhoud 1. GVVP : Waarom? 2. Proces - planning 3. Overzicht resultaten online inventarisatie 4. Kaarten per soort

Nadere informatie

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente

Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Informatie Regionaal Bedrijventerrein Twente Geachte mevrouw, heer, Het is enige tijd stil geweest rondom de ontwikkeling van het Regionaal Bedrijventerrein Twente, het RBT. In oktober 2001 stelde de provincie

Nadere informatie

Snelweg invoegen en uitvoegen hoe?

Snelweg invoegen en uitvoegen hoe? Snelweg invoegen en uitvoegen hoe? Snelweg vast procedure Ga je naar een ander stad waarbij je stukje op de snelweg moet rijden? Denk dan aan: Je route tot je eind bestemming. Welke ANWB borden je moet

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

In uw vergadering van 26 juni 2013 heeft u de motie 'Verbreding onderzoek woningen Rijksstraatweg" (nummer 455) aangenomen.

In uw vergadering van 26 juni 2013 heeft u de motie 'Verbreding onderzoek woningen Rijksstraatweg (nummer 455) aangenomen. Gedeputeerde Staten p "j^i^ HOLLAND Leden van Provinciale Staten van Zuid-Holland Contact drs. A.E.L. Lindhout T 070-441 72 67 ael.iindhout@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag

Nadere informatie

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK

Memo. Advies werkgroep VLK. Achtergrond. Werkgroep VLK. Geactualiseerd ontwerp VLK Memo Advies werkgroep VLK Datum: 20 januari 2017 Deelproject: Verbindingsweg Ladonk - Kapelweg (VLK) Leden: Frans van Oorschot (bewoner buurtschap Kalksheuvel) Beatrix v.d. Kolk (Hippische Sport) Co van

Nadere informatie

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert

Jessy Riesthuis, Gerrie Meijer, Nirmala Rambocus, Ad Tourne, Jasper Fastl, Annette van den Bosch, Barend Olde Rikkert Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 030-286 00 00 www.utrecht.nl Vergaderverslag Bijeenkomst herontwikkeling openbare ruimte Verslag door K. Wolswijk-Deckers Centrumgebied Overvecht Datum

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Omdat we ons verplaatsen

Omdat we ons verplaatsen Omdat we ons verplaatsen 1 2 Monitoring experimenteerweken Knoop Kampen In de periode van 27 juni tot en met 15 juli is in Kampen geëxperimenteerd met een aantal mobiliteitsmaatregelen. Om de effecten

Nadere informatie

Belangenvereniging " Oud Emmen

Belangenvereniging  Oud Emmen AC Belangenvereniging " Oud Emmen Partner EOP "het centrum' " 1 5. 0 4. 5 2 5 0 Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Emmen Raadhuisplein 1 Postbus 30001 7800RA Emmen Emmen, 16

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

Verkeers Circulatie Plan

Verkeers Circulatie Plan Verkeers Circulatie Plan Vereniging Bosch en Duin e.o. woensdag 21 december 2012 Judith Hendriks Commissie Verkeer Programma van vanavond 1. Waarom een Vcp? 2. Betrokkenheid van onze vereniging 3. Vcp

Nadere informatie

Hebben de gewijzigde plannen voor het knooppunt bij Varsen gevolgen voor de verkeersvisie?

Hebben de gewijzigde plannen voor het knooppunt bij Varsen gevolgen voor de verkeersvisie? Badhuiswal 3 8011 VZ Zwolle tel. 038 4225780 memo Aan : Geïnteresseerden Verkeersvisie Ommen 2030 C.c. : - Van : Mobycon Betreft : Verslag 2 e bewonersavond verkeersvisie Ommen 2030 Datum : 14 maart 2016

Nadere informatie

Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk

Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk Beleidsonderzoek en Analyse (BOA) gemeente Leiden December 2014 In november en december 2014 is een vragenlijst uitgezet op de webpagina www.leiden.nl/merenwijk.

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van 29-9-2014.

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van 29-9-2014. Werkzaamheden Rietstraat/Hushoverweg/Floralaan: De dorpsraad Laar is al geruime tijd bezig om tijdens de afsluiting van bovengenoemd kruispunt er voor te zorgen dat er buiten de route Rietstraat/Laarderweg

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017

Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017 Gezamenlijke nieuwsbrief van Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en gemeente Oost Gelre Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017 Onder de noemer Meer Veilig in Oost Gelre verbeteren

Nadere informatie

Zaaknummer: Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 toekomst recreatieterrein Slingeland

Zaaknummer: Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1 toekomst recreatieterrein Slingeland Aan de leden van de gemeenteraad Postbus 5 2970 AA Bleskensgraaf T 14 0184 www.gemeentemolenwaard.nl Zaaknummer: 560498 Datum: 21 juni 2016 Portefeuillehouder: wethouder C.G. (Kees) Boender Bijlage: 1

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL TT] 0 "

RAADSVOORSTEL TT] 0 RAADSVOORSTEL TT] 0 " 17R.00756 ŻÈ} gemeente WOERDEN Indiener: College van burgemeester en wethouders Datum: 19 december 2017 Portefeuillehouder(s): Ten Hagen Portefeuille(s): Vastgoed, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM Bijlage 4 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van

Nadere informatie

Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012

Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012 Aan het college van B&W en de gemeenteraad Berkel en Rodenrijs, 15 oktober 2012 van Lansingerland Kenmerk: FBLL-20121015-01 Betreft: Verbeteringsvoorstel fietsroutes naar de middelbare scholen aan de Boterdorpseweg

Nadere informatie

Gemeente. Wassenaar INGEKOMEN 2 8 JAN Afdeling beleid

Gemeente. Wassenaar INGEKOMEN 2 8 JAN Afdeling beleid Gemeente INGEKOMEN 2 8 JAN. 2010 Wassenaar Vr- Afdeling beleid Provincie Zuid Holland Statencommissie Mobiliteit, Kennis en Economie Postbus 90602 2509 LP DEN HAAG Datum Ons kenmerk Uw brief d.d. Uw kenmerk

Nadere informatie

Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015

Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015 Toekomstvisie verkeer van Wijkgemeenschap Groot Deijleroord december 2015 Het probleem Er is geen goede Oost-West v.v. verbinding in Wassenaar-Noord. Doorgaand verkeer moet nu door de woonstraten van Deijleroord.

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond REACTIENOTA N.a.v. inloopavond Uitvoering Werken Aan : Belanghebbenden en belangstellenden informatieavond N832 Well-Gameren Van : Mw. T. Molier Datum : 11 juli 2017 Betreft : Reactienota Zaaknummer :

Nadere informatie

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten Ontsluiting Hofstad III Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten emeente Houten Optie A (Ontsluiting Via Castellum- Tweerichtingverkeer) Voordelen Nadelen Herkomst Intensiteit amgras

Nadere informatie

Toelichting vormgeving Laan van Hoornwijk/Rotterdamsebaan. Bijlage bij Uitvoeringbesluit Rotterdamsebaan

Toelichting vormgeving Laan van Hoornwijk/Rotterdamsebaan. Bijlage bij Uitvoeringbesluit Rotterdamsebaan Toelichting vormgeving Laan van Hoornwijk/Rotterdamsebaan Bijlage bij Uitvoeringbesluit Rotterdamsebaan Datum 1mei 2013 1 1. Vraag/aanleiding De Rotterdamsebaan krijgt een directe aansluiting op de Laan

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS janauri 2016 Wethouder Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu Tom de Bruijn Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2015.1245 RIS 290600 8 janauri 2016 Stand van zaken maatregelen aan inprikkers

Nadere informatie