Charter collectieve rechten en plichten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Charter collectieve rechten en plichten"

Transcriptie

1 Charter collectieve rechten en plichten Van de Brabantse dienst voor thuisbegeleiding vzw Erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap (VAPH) Erkenning thuisbegeleiding doelgroep mentaal (erkenningsnummer: ) Erkenning thuisbegeleiding doelgroep motorisch (erkenningsnummer: ) Erkenning thuisbegeleiding doelgroep GES (erkenningsnummer: ) Onze maatschappelijke zetel: Sterrenveld 27, 1970 Wezembeek-Oppem In dit charter leggen we uit hoe we werken. 1. Wie kan er bij ons terecht? Wat doen we? 2. Wie zijn we? 3. Wat mag je van onze dienst verwachten? Wat verwachten wij van jou? 4. Jullie inspraak 5. Hoe kan je een begeleiding stoppen? 6. Wat kan je doen als je een klacht hebt? 7. Wat kan je doen als je niet tevreden bent met de stopzetting van je begeleiding? 8. De verzekerde risico s 1. Wie kan er bij ons terecht? Wat doen we? De Brabantse dienst voor thuisbegeleiding biedt mobiele en ambulante begeleiding. Dit wil zeggen dat de begeleider zich verplaatst naar de cliënt/gezin of dat de begeleiding kan doorgaan op onze dienst. Begeleidingen kunnen ook in groep zoals praatavonden en oudercursussen. Wie begeleiden we? Jonge kinderen, als we denken dat ze later problemen kunnen krijgen in hun ontwikkeling. Jonge kinderen, als we denken dat ze een handicap hebben. Kinderen en jongeren, als ze problemen hebben met hun gedrag of hun emoties, en geen verstandelijke beperking hebben.

2 Kinderen en volwassenen, als ze een mentale of motorische beperking hebben of beide. Kinderen en volwassenen, als ze een hersenletsel hebben gekregen dat niet aangeboren is Wat doen we? We begeleiden de ontwikkeling We ondersteunen de opvoeding We ondersteunen de relaties in het gezin We begeleiden mensen psychosociaal en emotioneel, dat wil zeggen met hun relaties en hun gevoelens We versterken het netwerk of helpen om het groter te maken We geven informatie en advies Je bespreekt samen met je begeleider hoe we dat voor jou precies aanpakken. Wanneer kan je bij ons terecht? Als je tot de doelgroep behoort (zie hierboven). Als je woont binnen ons werkingsgebied (namelijk Vlaams Brabant en Brussel). Als je vrijwillig meedoet. Soms is hulp rechtstreeks toegankelijk. Dan hoef je niet ingeschreven te zijn bij het VAPH. In dat geval krijg je maximaal 48 begeleidingen. Dit kan nooit langer duren dan 2 jaar. Soms is hulp niet rechtstreeks toegankelijk. Dan moet je ingeschreven zijn bij het VAPH. In dat geval volgen we de regels van de zorgregie.

3 2. Wie zijn we? Wat willen we? Wij willen ondersteunen in de thuissituatie. Het doel is de kwaliteit te verbeteren van het leven van de cliënt én van de mensen waarmee hij/zij samenleeft. Wij willen de cliënt sterker maken om voor zichzelf te zorgen. Tegelijk willen we de mensen in zijn omgeving sterker maken. Zo kunnen ze de cliënt en zijn of haar gezin ondersteunen in het leven dat zij/hij zelf wil leiden. Hoe willen we dat doen? Iedereen is welkom. We helpen iedereen, of verwijzen door naar een andere dienst. Wij werken zorg vernieuwend en zijn flexibel in denken en doen Onze medewerkers krijgen ondersteuning en middelen. Daarmee kunnen zij de cliënten deskundig helpen Welke waarden vinden wij belangrijk? Flexibiliteit, transparantie, respect, samenwerking, integriteit, vertrouwen, professionaliteit, deskundigheid en positivisme Wat houden wij voor ogen? Dit is onze visie op de mens: o We geloven in de kracht van het gezin. Zij kunnen de zorg zelf opnemen, als je rekening houdt met hun draagkracht en draaglast. o We zien ieder mens als een unieke persoon. Met mogelijkheden en meningen. En met een eigen beleving van een situatie of gebeurtenis. Iedereen laat die mogelijkheden, meningen en belevingen op zijn eigen manier zien en horen. o We luisteren naar iedere mening en beleving. We letten altijd op de relatie tussen de cliënt, zijn omgeving en de maatschappij. Wij werken emancipatorisch o We geven zoveel mogelijk inspraak in het hele begeleidingsproces. o De begeleider neemt nooit over van de cliënt of zijn/haar omgeving. Hij of zij exploreert, adviseert, faciliteert, modereert, o We maken onze hulpverlening transparant.

4 o o o Hoe onze zorg eruit ziet, hangt altijd af van de vraag en de kenmerken van het individu Wij vinden het belangrijk dat onze begeleiders vorming en ondersteuning krijgen. Daarmee kunnen zij de cliënten deskundig helpen.. Wij respecteren de privacy en de rechtspositie van onze cliënt. Dit is een korte weergave van onze missie, visie en waarden. De volledige tekst kan je op vraag krijgen of kan u inzien in ons kwaliteitshandboek. 3. Wat zijn je rechten en je plichten? 1. Bij de opstart krijgt u een begeleider toegewezen. Wij proberen ervoor te zorgen dat deze begeleider dezelfde blijft gedurende de hele begeleiding. Maar als dienst kunnen we deze keuze veranderen. Als u wil veranderen van begeleider, dan bespreken wij dit met u. 2. Uw begeleider werkt niet alleen. Hij of zij kan hulp vragen aan collega s. Dit kan een team zijn, een begeleider, een trajectconsulent, een teamcoördinator of een verantwoordelijk directielid. Al die mensen werken onder het beroepsgeheim. Dit betekent dat ze niet mogen verder vertellen wat er tijdens de begeleiding gezegd wordt. De begeleider kan er wel binnen zijn/haar team over praten. Ze hebben dan samen beroepsgeheim. 3. Soms is het nuttig dat we geschreven informatie doorgeven aan andere diensten. Dat kan alleen als u akkoord bent. Als we overleggen met externe hulpverleners geldt ook het gedeeld beroepsgeheim. We zullen hierin transparant naar u zijn. 4. Een begeleiding is altijd een persoonlijk contact en duurt minstens 1 uur. Begeleiding via mail en telefoon kunnen niet. 5. Een begeleiding kan doorgaan bij u thuis, bij ons op het secretariaat of op een andere plaats (bijvoorbeeld school, kinderdagverblijf, arts, ). Bij verplaatsingen vragen wij uw eigen vervoer te regelen. 6. Na elke begeleiding (ook op verplaatsing) moet u een registratiefiche ondertekenen. Deze fiche hebben we nodig voor onze subsidies. Op de fiche schrijft de begeleider hoe lang de begeleiding duurde. De prijs van een begeleiding van 1 uur bedraagt 5 euro. Een begeleiding die 2 uur duurt wordt opgesplitst in 2 begeleidingen van een uur en kost 10 euro. Deze bedragen zijn wettelijk bepaald en gekoppeld aan de index. Elke drie maanden krijgt u een overschrijving via de post toegestuurd.

5 7. U moet extra betalen als u meedoet aan praatavonden of groepsactiviteiten. U moet ook extra betalen voor een bijkomende begeleider. Bijvoorbeeld een duo-begeleider, verantwoordelijke, kinesist, logopedist, trajectconsulent of een begeleider die helpt bij een specifiek thema of een methodiek. 8. U kan materiaal (boeken, Dvd s, ) lenen. U moet goed voor dit materiaal zorgen en het op tijd teruggeven. 9. Samen met uw begeleider plant u de huisbezoeken. Respecteer daarbij zoveel mogelijk de kantooruren. Als u alleen s avonds kan afspreken, moet u dit bespreken met uw begeleider. Uw begeleider zegt dan wanneer een avondbezoek mogelijk is. 10.We verwachten dat de begeleiding kan doorgaan in werkbare en veilige omstandigheden. Uw begeleider praat hier verder met jou over en kan hierin ook zijn of haar persoonlijke grenzen aangeven. 11.Kan een afspraak niet doorgaan? Dan moet u dat minstens 24 uur op voorhand laten weten. Bel naar het secretariaat op het nummer 02/ Zo kunnen we andere cliënten/gezinnen helpen. Als u niet op tijd verwittigt, moet u 5 euro betalen. Dat hoeft niet als je ons niet kan verwittigen door overmacht. Als uw begeleider de afspraak niet kan laten doorgaan, zullen wij u ook op tijd verwittigen. 12.U krijgt bij de opstart een naamkaartje met de gegevens van uw begeleider. Let op: uw begeleider is niet altijd bereikbaar en kan geen crisishulp (hulp binnen 24u), of hulp via telefoon en mail aanbieden. Uw begeleider zal dit met u bespreken. 13.We maken samen een individuele dienstverleningsovereenkomst (IDO). Hierin staan uw vragen om ondersteuning en de manier waarop we eraan zullen werken. Uw begeleider maakt de IDO samen met u binnen de 6 maanden na opstart. Elke jaar bespreken we of de plannen in de IDO goed lopen. 14.Wij houden rekening met wie u bent, hoe u denkt, uw geloof, uw vrijheid, uw privacy, uw financiële situatie, veiligheid en gezondheid. Tegelijk letten we op dat dit de werking van de dienst en het leven van de anderen niet stoort. 15.Wij nemen niets van u over. Alle beslissingen en verantwoordelijkheden blijven bij u. Uw begeleider geeft u zoveel mogelijk raad. Dan kan u de beste beslissingen nemen. Uw begeleiding is op maat en vraag gestuurd.

6 16.Uw begeleider mag geen geld of goederen van u beheren of aannemen. 17.U hebt recht op volledige, nauwkeurige en tijdige informatie. Als er iets moet veranderen in de individuele dienstverleningsovereenkomst (IDO) praten we daar altijd eerst over met u. Behalve als het niet anders kan, als het heel dringend is, of als we maatregelen moeten nemen voor je geestelijke of fysieke gezondheid. 18.We houden uw dossier zorgvuldig bij op de dienst. We bewaren het veilig. We houden medische gegevens apart bij, zoals dat in de wet staat over de rechten van een patiënt. Als begeleiders en derden informatie in uw dossier vertrouwelijk noemen, kan iemand ze alleen lezen als die personen akkoord zijn. Als er informatie in uw dossier staat over een andere persoon, kan iemand die informatie alleen lezen met respect voor de privacy van die persoon. Deze persoon heeft recht op de bescherming van zijn persoonlijke levenssfeer. Bent u nog geen 18 jaar maar wel handelingsbekwaam (dat u weet wat goed voor u is en daar ook naar kan handelen), Dan mag u uw dossier lezen. Dat is heel precies geregeld in het decreet (een wet) over de rechtspositie van de minderjarige in de integrale jeugdhulp. 4. Collectieve inspraak= uw inspraak Wij willen rekening houden met uw mening. Hoe kan u deze mening geven? Via een link op onze website ( waarbij u suggesties en opmerkingen kan doorsturen. Via onze Nieuwsbrief waarin u op de hoogte gehouden wordt over onze activiteiten. Het charter en protocol kunnen enkel in samenspraak met u als gebruiker wijzigen. Het charter kan wijzigen op initiatief van onze dienst of via uw suggesties en opmerkingen. U wordt hierover steeds schriftelijk op de hoogte gesteld via de nieuwsbrief of via uw begeleider. Er wordt u steeds de mogelijkheid gegeven te reageren op deze wijzigingen.

7 Hebt u hier klachten over? Dan kan u een brief schrijven naar dit adres: Vlaams Agentschap voor Personen met een handicap (VAPH) T.a.v. de leidend ambtenaar Sterrenkundelaan Brussel 5. Hoe kan een begeleiding stoppen? De begeleiding kan opgezegd worden op volgende manieren: 1. In samenspraak U en uw begeleider kunnen samen kiezen de begeleiding te stoppen. De begeleider verwijst u door naar een passende dienst, als u dit wil en als dat mogelijk is. 2. Door de Brabantse Dienst voor Thuisbegeleiding: De begeleiding kan gestopt worden door de dienst. Dit doen we als: u geen hulvragen meer hebt. uw hulpvragen niet meer passen in ons aanbod. de veiligheid van de begeleiders in gevaar is. u de gemaakte afspraken niet respecteert. Voor we stoppen, krijgt u minimum 3 maanden op voorhand een brief. De begeleider verwijst u door naar een passende dienst, als u dat wil en als dat mogelijk is. Soms kan de dienst de begeleiding schorsen. Dat is stoppen voor een bepaalde periode. Wij zoeken dan hoe we een minimale dienstverlening kunnen garanderen. Als u niet akkoord bent dat de begeleiding stopt, kan u dat melden aan de klachtencommissie. Daarover leest u verder meer.

8 3. Door uzelf: U kan op elk moment de begeleiding stoppen, op de manier hoe u dat wil (met brief of mail). Uw begeleider zal nog een gesprek vragen om de begeleiding af te ronden. De begeleider verwijst u door naar een passende dienst, als u dat wil en als dat mogelijk is. 6. Wat kan u doen als u een klacht hebt? Hebt u klachten, of bent u niet tevreden over de dienst? Dan kan u: uw begeleider hierover aanspreken of het verantwoordelijk directielid contacten. Hoe gaat het verder als u het verantwoordelijk directielid contacteert? 1. U kan uw klacht indienen door het verantwoordelijk directielid een brief te schrijven: Sterrenveld Wezembeek-Oppem. Of te telefoneren naar 02/ U krijgt een bevestiging dat uw klacht is ontvangen en dat uw klacht binnen 30 dagen antwoord zal krijgen. 3. Het verantwoordelijke directielid neem contact met u op. Zij onderzoekt de klacht en stuurt binnen de 30 dagen een brief wat er met uw klacht zal worden gedaan. 4. Als u niet tevreden bent met het antwoord op uw klacht, schrijft u een brief naar de klachtencommissie op volgend adres: Resonans vzw, t.a.v. de klachtencommissie, Sterrenveld 27, 1970 Wezembeek-Oppem. In de klachtencommissie zitten volgende personen: dhr. Schorpion Y. (lid van de inrichtende macht) en mevr. De Groote S. (vertegenwoordiger collectieve inspraak). 5. De klachtencommissie behandelt uw klacht. Ze luistert naar u en naar de dienst. U kan iemand kiezen die u helpt als u spreekt met de klachtencommissie. Binnen de 30 dagen krijgen u en de dienst een antwoord.

9 6. Bent u niet tevreden over het antwoord van de commissie? Dan kan u een brief schrijven naar: V.A.P.H. Klachtendienst Sterrenkundelaan Brussel klachten@vaph.be 7. Heeft de dienst uw begeleiding stopgezet en bent u hier niet tevreden over? Dan kan u binnen de 30 dagen een klacht sturen aan de klachtencommissie. In dit geval komt er iemand extra in de klachtencommissie: een erkend bemiddelaar van de organisatie Pasas, gemandateerd voor een periode van 4 jaar. De klachtencommissie luistert naar u en naar de dienst. De commissie streeft naar een verzoening binnen de 30 dagen nadat de klacht werd ingediend. Het resultaat van de verzoening komt in de individuele dienstverleningsovereenkomst IDO. Als het nodig is, zoeken we of een andere dienst u ondersteuning kan bieden. Deze samenwerking komt in de IDO. Is er na de bemiddeling van de klachtencommissie geen goede oplossing binnen de dienst? Dan zoekt de commissie naar een gepaste oplossing. 8. De verzekerde risico s De vzw heeft een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid. Dat is wettelijk verplicht. Deze verzekering dekt de materiële en niet-materiële schade die het personeel veroorzaakt tijdens het werk. De Brabantse Dienst voor Thuisbegeleiding werkt zoals is vastgesteld in de algemene erkenningsvoorwaarden en kwaliteitszorg van voorzieningen voor opvang, behandeling en begeleiding van personen met een handicap. Het kwaliteitshandboek kan u vinden op onze website of opvragen via uw begeleider. Dit charter is bindend. Het kan alleen veranderen via de collectieve inspraak (zie punt hierboven).

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten Van Begeleid Wonen Zennestreek vzw het voor Personen met een ( VAPH) (erkenningsnummer 409200333) Ons adres: In dit charter leggen we duidelijk uit hoe we werken

Nadere informatie

Collectieve rechten en plichten Resonans vzw

Collectieve rechten en plichten Resonans vzw Collectieve rechten en plichten Resonans vzw Betreft de volgende diensten: - de Brabantse dienst voor thuisbegeleiding, multifunctioneel centrum (MFC) en vergunde zorgaanbieder van het Vlaams Agentschap

Nadere informatie

Procedures 3. Gebruikersgerichte pocessen 3.5 Het afhandelen van klachten van de cliënt, de gebruiker en/of zijn vertegenwoordiger.

Procedures 3. Gebruikersgerichte pocessen 3.5 Het afhandelen van klachten van de cliënt, de gebruiker en/of zijn vertegenwoordiger. 1/6 Beoordeeld: Beleidsvergadering Geldig vanaf: 19/09/2017 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Termen en definities Interne klachtencommissie: De klachtencommissie bestaat

Nadere informatie

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING Versie september 2013 Deze overeenkomst

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge, www.de-kade.be Versie 1/3/2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks

Nadere informatie

De Kangoeroe Jongeren Charter collectieve rechten en plichten 2013

De Kangoeroe Jongeren Charter collectieve rechten en plichten 2013 De Kangoeroe Jongeren Charter collectieve rechten en plichten 2013 Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een thuisbegeleidingsdienst, erkend door het VAPH 1. De standplaats is in Wetteren en de

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN VOOR RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE MOBIELE EN AMBULANTE BEGELEIDING VOOR MINDERJARIGEN

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN VOOR RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE MOBIELE EN AMBULANTE BEGELEIDING VOOR MINDERJARIGEN CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN VOOR RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE MOBIELE EN AMBULANTE BEGELEIDING VOOR MINDERJARIGEN Van toepassing vanaf 01/04/2015 Van toepassing vanaf 01/04/2015 p. 1 1. IDENTIFICATIE

Nadere informatie

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij volwassenen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij volwassenen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij volwassenen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Versie maart 2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Versie juni 2017 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum

Nadere informatie

Bijlage 1: Collectieve rechten en plichten

Bijlage 1: Collectieve rechten en plichten Bijlage 1: Collectieve rechten en plichten 1. Identificatie van Hopperank Benaming: Hopperank Zetel: Gasthuisstraat 7 bus 7 1730 Asse Aard van de rechtsvorm van de rechtspersoon: vzw Datum en duur van

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Charter collectieve rechten en plichten

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en ambulante begeleiding, erkend door het VAPH 1. De kantoren zijn in Wetteren en de

Nadere informatie

Collectieve rechten en plichten

Collectieve rechten en plichten Collectieve rechten en plichten 1. Identificatie van Hopperank vzw Benaming: Hopperank vzw Zetel: Gasthuisstraat 7 bus 7 1730 Asse Aard van de rechtsvorm van de rechtspersoon: vzw Datum en duur van de

Nadere informatie

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN?

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? Revalidatiecentrum, v.z.w. Kazernestraat 35 A 9100 Sint-Niklaas Tel. 03/776.63.19 - Fax : 03/760.48.71 E-mail : revalidatiecentrum@hetveer.be Riziv : 9.53.406.07 MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe

Informatiebrochure De Kangoeroe De Kangoeroe - Vroegbegeleiding Charter collectieve rechten en plichten 2013 Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een thuisbegeleidingsdienst, erkend door het VAPH 1. De standplaats is in Wetteren

Nadere informatie

Mobiel en ambulante woonbegeleiding

Mobiel en ambulante woonbegeleiding V.Z.W.OIKONDE BRUGGE heeft zijn maatschappelijk zetel te 8000 Brugge, Langestraat 72. Deze vzw werd bij beheersovereenkomst met het VAPH erkend dd. 01/01/2015 voor Flexibel Aanbod Meerderjarigen (FAM)

Nadere informatie

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen.

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. 1 maart 2016 Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum Spermalie - Het

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen

Nadere informatie

Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18

Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18 Versie september

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe - Vroegbegeleiding Charter collectieve rechten en plichten

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe - Vroegbegeleiding Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe - Vroegbegeleiding Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en ambulante begeleiding, erkend door het VAPH 1. De kantoren zijn

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Volwassenen Charter collectieve rechten en plichten

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Volwassenen Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe Volwassenen Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en ambulante begeleiding, erkend door het VAPH 1. De kantoren zijn in Wetteren

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN in het kader van mobiele begeleiding (versie 13/05/2013)

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN in het kader van mobiele begeleiding (versie 13/05/2013) CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN in het kader van mobiele begeleiding (versie 13/05/2013) 1. IDENTIFICATIE VAN DE VOORZIENING Benaming en rechtsvorm VZW Sint-Lodewijk, afdeling mpi Sint-Lodewijk

Nadere informatie

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij minderjarigen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij minderjarigen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten Informatiebrochure De Kangoeroe De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij minderjarigen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe

Nadere informatie

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen (Niet Rechtstreeks Toegankelijke Hulp en Rechtstreeks Toegankelijke Hulp) versie juli 2017 Deze overeenkomst wordt gesloten

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Nadere informatie

MDT TER KOUTER- CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team Ter Kouter

MDT TER KOUTER- CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team Ter Kouter MDT TER KOUTER- CAR Revalidatiecentrum, v.z.w. Aaltersesteenweg 2 9800 Deinze Tel. 09/386.38.90 - Fax : 09/386.82.72 E-mail : info@terkouter.be HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair

Nadere informatie

BEGELEIDINGSOVEREENKOMST AMBULANTE BEGELEIDING. Hier vertegenwoordigt door En te bereiken op het telefoonnummer

BEGELEIDINGSOVEREENKOMST AMBULANTE BEGELEIDING. Hier vertegenwoordigt door En te bereiken op het telefoonnummer BEGELEIDINGSOVEREENKOMST AMBULANTE BEGELEIDING Tussen het Orthopedagogisch Centrum Huize Terloo gelegen te 1674 Bellingen, Kareelstraat 2, dat beheerd wordt door de V.Z.W. Provincialaat der Broeders van

Nadere informatie

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen versie juli 2017 Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge, Begeleidingscentrum

Nadere informatie

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team Het Veer

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team Het Veer MDT - HET VEER - CAR Revalidatiecentrum, v.z.w. Kazernestraat 35 A 9100 Sint-Niklaas Tel. 03/776.63.19 - Fax : 03/760.48.71 E-mail : revalidatiecentrum@hetveer.be Riziv : 9.53.406.07 HOE KAN ONS MDT U

Nadere informatie

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN?

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? MDT - HET VEER - CAR Revalidatiecentrum, v.z.w. Kazernestraat 35 A 9100 Sint-Niklaas Tel. 03/776.63.19 - Fax : 03/760.48.71 E-mail : revalidatiecentrum@hetveer.be Riziv : 9.53.406.07 HOE KAN ONS MDT U

Nadere informatie

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH)

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) Dit Protocol wordt afgesloten tussen: Enerzijds het Koninklijk Instituut Woluwe Georges

Nadere informatie

Wat betekent het CLB voor u? Hoe kan ons multidisciplinair team VAPH u helpen?

Wat betekent het CLB voor u? Hoe kan ons multidisciplinair team VAPH u helpen? Het multidisciplinair team VAPH van VCLB Leuven Infobrochure voor leerlingen en hun ouders Wat betekent het CLB voor u? Het centrum voor leerlingenbegeleiding biedt informatie, advies, diagnostiek en korte

Nadere informatie

Charter. Collectieve rechten en plichten RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP

Charter. Collectieve rechten en plichten RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP Charter Collectieve rechten en plichten RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP INHOUDSTAFEL Identificatie... 4 Missie, visie, waarden, doelstellingen en strategie... 4 Overzicht van het aanbod van t Spoor...

Nadere informatie

verslavings VRIJ LEVEN

verslavings VRIJ LEVEN IEDER MENS IS BESTEMD OM VRIJ TE ZIJN verslavings VRIJ LEVEN INFORMATIE VOOR CLIËNTEN GELOOF IN VRIJHEID WELKOM BIJ TERWILLE BEDANKT VOOR JE AANMELDING BIJ TERWILLE. GOED DAT JE DEZE STAP HEBT GEZET. OM

Nadere informatie

JIJ EN DE INTERSECTORALE TOEGANGSPOORT.

JIJ EN DE INTERSECTORALE TOEGANGSPOORT. JIJ EN DE INTERSECTORALE TOEGANGSPOORT www.jongerenwelzijn.be Moeilijk woord gezien? Zoek het op in de woordenlijst op pagina 18 INHOUD Wat is de intersectorale toegangspoort? Schema: van aanmelding tot

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe

Informatiebrochure De Kangoeroe De Kangoeroe Volwassenen Charter collectieve rechten en plichten 2013 Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een thuisbegeleidingsdienst, erkend door het VAPH 1. De kantoren zijn in Wetteren en de

Nadere informatie

Aanknopingspunten voor elk recht in het decreet rechtspositie van de minderjarige met het kwaliteitsdecreet en de SMK s. CKG s

Aanknopingspunten voor elk recht in het decreet rechtspositie van de minderjarige met het kwaliteitsdecreet en de SMK s. CKG s Aanknopingspunten voor elk recht in het decreet rechtspositie van de minderjarige met het kwaliteitsdecreet en de SMK s Decreet rechtspositie van de minderjarige CKG s MB 10 juni 2003 betreffende de kwaliteitszorg

Nadere informatie

Hoe kan het multidisciplinair team van het COS u helpen?

Hoe kan het multidisciplinair team van het COS u helpen? Uw kind inschrijven bij het VAPH Hoe kan het multidisciplinair team van het COS u helpen? centrum voor ontwikkelingsstoornissen UZ Leuven campus Sint-Rafaël Kapucijnenvoer 33 3000 Leuven tel. 016 33 75

Nadere informatie

Charter rechten en plichten (versie D)

Charter rechten en plichten (versie D) Charter rechten en plichten (versie D) Gebruikte termen en afkortingen Charter rechten en plichten: algemeen geldende afspraken tussen De Luifel en cliënten. Dit document maakt deel uit van het protocol

Nadere informatie

Studiedag Rechten in de jeugdhulp 6 maart 2015. Mia Claes UCLL

Studiedag Rechten in de jeugdhulp 6 maart 2015. Mia Claes UCLL Studiedag Rechten in de jeugdhulp 6 maart 2015 Mia Claes UCLL Hulp continuïteit waarborgen Op een gepaste wijze omgaan met verontrusting Tijdige toegang tot de jeugdhulp Voorzien in een aanbod crisisjeugd

Nadere informatie

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk?

Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Wat doet NIM Maatschappelijk Werk? Hulp, informatie en advies voor iedereen die het nodig heeft Bij NIM Maatschappelijk Werk kan iedereen die het nodig heeft (in Nijmegen en de regio) aankloppen voor gratis

Nadere informatie

MDT HET VEER CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? Minderjarigen. Eerste aanvraag ZORG IMB PAB

MDT HET VEER CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? Minderjarigen. Eerste aanvraag ZORG IMB PAB MDT HET VEER CAR Revalidatiecentrum, v.z.w. Kazernestraat 35 A 9100 Sint-Niklaas Tel. 03/776.63.19 - Fax : 03/760.48.71 E-mail : revalidatiecentrum@hetveer.be Riziv : 9.53.406.07 HOE KAN ONS MDT U HELPEN?

Nadere informatie

KHB Kwaliteitssysteem Charter collectieve rechten en plichten. Thuisbegeleiding KIDS 1 ALGEMEEN

KHB Kwaliteitssysteem Charter collectieve rechten en plichten. Thuisbegeleiding KIDS 1 ALGEMEEN KHB Kwaliteitssysteem Charter collectieve rechten en plichten Thuisbegeleiding KIDS 1 ALGEMEEN Het charter collectieve rechten en plichten (hierna charter genoemd) werd opgemaakt door vzw KIDS conform

Nadere informatie

Maak kennis met ons Multidisciplinair team

Maak kennis met ons Multidisciplinair team Maak kennis met ons Multidisciplinair team Het multidisciplinair team van ons ziekenfonds voor het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en Integrale Jeugdhulp Wie zijn wij? Ons team bestaat

Nadere informatie

De intake meerderjarigen

De intake meerderjarigen De intake meerderjarigen Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten Kwaliteitshandboek -: 2.. Gebruikers / 2.1 Opnames en doorverwijzingen / 2.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd: SA 18/11/2013 Geldigheidsdatum:

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

Welkom. bij OCMW Antwerpen

Welkom. bij OCMW Antwerpen Welkom bij OCMW Antwerpen 1 Onthaalbrochure_klanten.indd 1 25/08/15 16:52 2 Onthaalbrochure_klanten.indd 2 25/08/15 16:52 Inhoud Wat is een OCMW? 4 Waar is het OCMW? 4 Wie kan hulp vragen? 4 Hoe vraag

Nadere informatie

JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG.

JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG. JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG www.jongerenwelzijn.be INHOUD Wat is een Ondersteuningscentrum Jeugdzorg? 4 Wat doet een Ondersteuningscentrum Jeugdzorg? 6 Advies geven 6 Onderzoeken of de

Nadere informatie

Welkom. bij OCMW Antwerpen

Welkom. bij OCMW Antwerpen Welkom bij OCMW Antwerpen 1 2 Inhoud Wat is een OCMW? 4 Waar is het OCMW? 4 Wie kan hulp vragen? 4 Hoe vraag je hulp? 5 Waar vraag je hulp? 5 Wat moet je doen? 5 Wie helpt jou? 6 Hoe verloopt het eerste

Nadere informatie

MDT HET VEER CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? Volwassenen. Indienen van een aanvraag bij het Vlaams agentschap voor personen met een handicap.

MDT HET VEER CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? Volwassenen. Indienen van een aanvraag bij het Vlaams agentschap voor personen met een handicap. MDT HET VEER CAR Revalidatiecentrum, v.z.w. Kazernestraat 35 A 9100 Sint-Niklaas Tel. 03/776.63.19 - Fax : 03/760.48.71 E-mail : revalidatiecentrum@hetveer.be Riziv : 9.53.406.07 HOE KAN ONS MDT U HELPEN?

Nadere informatie

Charter Collectieve rechten en plichten

Charter Collectieve rechten en plichten Charter Collectieve rechten en plichten INHOUDSTAFEL Identificatie... 4 Missie, visie, waarden, doelstellingen en strategie... 4 Overzicht van het aanbod van t Spoor... 5 Opnamevoorwaarden... 6 Inhoudelijke

Nadere informatie

In onze identiteitsverklaring stellen we ook dat respect, verantwoordelijkheid en deskundigheid belangrijke fundamenten zijn.

In onze identiteitsverklaring stellen we ook dat respect, verantwoordelijkheid en deskundigheid belangrijke fundamenten zijn. OC Broeder Ebergiste Leenstraat 31-35 9890 GAVERE-VURSTE 4. Kwaliteitssysteem 4.6. Gebruikersgerichte processen 4.6.5. Geldig vanaf: 01/01/2014 Verantwoordelijke procedure: Agogisch directeur Goedgekeurd

Nadere informatie

MDT meerderjarigen. Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp! Adres: Caritasstraat 76, 9090 Melle 09/

MDT meerderjarigen. Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp! Adres: Caritasstraat 76, 9090 Melle 09/ MDT meerderjarigen Wij helpen u bij het vinden van de juiste hulp! Adres: Caritasstraat 76, 9090 Melle 09/210 69 69 Multidisciplinaire Teams (MDT) erkend en gesubsidieerd door Inhoud Wat is het VAPH?...

Nadere informatie

Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding internaat/semi-internaat + 18

Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding internaat/semi-internaat + 18 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding Versie september 2013 Deze

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder. 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document.

Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder. 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document. Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document. Cliënt: dat is degene die zorg krijgt. Zorgaanbieder: dit is Stichting Breder. Zorgovereenkomst:

Nadere informatie

EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG

EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGdZORG 2 Inleiding In deze brochure vind je informatie over het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg. We leggen uit wat het Ondersteuningscentrum Jeugdzorg is, wie er werken

Nadere informatie

Het afhandelen van klachten van gebruikers

Het afhandelen van klachten van gebruikers Versie 15-1 1 / 6 Laatste beoordeling en goedkeuring door: Op datum van: Stuurgroep 03/06/03, 21/09/04 Directie 12/11/10 Stuurgroep 13/01/15, 07/04/15 Stuurgroep Evaluatie Jaarplanning Januari 2016 4.6.5.

Nadere informatie

DAIDALOS vzw. Integrale thuisbegeleiding. ABFT ERPP Dagbegeleiding in groep Crisishulp aan Huis Project IKAROS

DAIDALOS vzw. Integrale thuisbegeleiding. ABFT ERPP Dagbegeleiding in groep Crisishulp aan Huis Project IKAROS DAIDALOS vzw Integrale thuisbegeleiding ABFT ERPP Dagbegeleiding in groep Crisishulp aan Huis Project IKAROS Inhoudsopgave Situering... 4 Opdracht... 5 Ondersteunende vrijwilligerswerking... 6 Waar hebben

Nadere informatie

dit vraagt van ons dat we bewust, creatief en met een positieve kijk nieuwe uitdagingen aangaan en tot verandering en vernieuwing komen.

dit vraagt van ons dat we bewust, creatief en met een positieve kijk nieuwe uitdagingen aangaan en tot verandering en vernieuwing komen. OC Broeder Ebergiste Leenstraat 31 9890 GAVERE-VURSTE 4. Kwaliteitssysteem 4.6. Gebruikersgerichte processen 4.6.5. Geldig vanaf 13/06/2017 Verantwoordelijke procedure: Agogisch directeur Goedgekeurd door

Nadere informatie

nr. 248 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 17 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Autismespectrum- en gedragsstoornissen - Thuisbegeleidingsdiensten

nr. 248 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 17 januari 2017 aan JO VANDEURZEN Autismespectrum- en gedragsstoornissen - Thuisbegeleidingsdiensten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 248 van FREYA VAN DEN BOSSCHE datum: 17 januari 2017 aan JO VANDEURZEN VLAAMS MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN Autismespectrum- en gedragsstoornissen - Thuisbegeleidingsdiensten

Nadere informatie

Voorbereiding gesprek zorginspectie

Voorbereiding gesprek zorginspectie Oudersparticipatie Jeugdhulp Vlaanderen vzw, afdeling Vlaams-Brabant Parkstraat 185, 3000 Leuven www.oudersparticipatie-jeugdhulp.be Voorbereiding gesprek zorginspectie Bijeenkomst met ouders op 17/01,

Nadere informatie

Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden?

Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden? Informatie voor cliënten - Wat heeft een buddy te bieden? Wat kunt u van een buddy verwachten? Een buddy is een vrijwilliger die mens-tot-mens ondersteuning geeft aan iemand die dat even nodig heeft, de

Nadere informatie

MDT PC Caritas HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team 456 U kan helpen bij het indienen van een vraag naar

MDT PC Caritas HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team 456 U kan helpen bij het indienen van een vraag naar PC Caritas Caritasstraat 76 9090 Melle Tel. 09 210 69 69 - Fax : 09 252 24 61 E-mail :info@pccaritas.be HOE KAN ONS MDT U HELPEN? MDT PC Caritas In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team 456

Nadere informatie

R A A M W E R K K L A C H T E N R E G E L I N G P I C T O G R A M M E N

R A A M W E R K K L A C H T E N R E G E L I N G P I C T O G R A M M E N H E T R A A M W E R K K L A C H T E N R E G E L I N G VA N K L A C H T E N R E G E L I N G H E T M E T VA N R A A M W E R K P I C T O G R A M M E N Klachtenregeling Als praten niet geholpen heeft In dit

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN DE TANDEM VZW

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN DE TANDEM VZW Groot-Begijnhof 73 9040 Sint-Amandsberg T 09/228 99 29 F 09/228 95 56 post@de-tandem.be www.de-tandem.be CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN DE TANDEM VZW Erkend en gesubsidieerd door het VAPH INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

Info avond. Pleegzorg Oost-Vlaanderen Kortrijksepoortstraat 252 B 9000 Gent 0471/91.91.02 www.pleegzorgoostvlaanderen.be

Info avond. Pleegzorg Oost-Vlaanderen Kortrijksepoortstraat 252 B 9000 Gent 0471/91.91.02 www.pleegzorgoostvlaanderen.be Info avond Pleegzorg Oost-Vlaanderen Kortrijksepoortstraat 252 B 9000 Gent 0471/91.91.02 www.pleegzorgoostvlaanderen.be SAMENWERKINGSVERBAND Open Gezin Open Thuis Open Haard Opvang Dienst Gezinsplaatsing

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 1. Inleiding 1.2 Beschrijving van het aanbod van de voorziening

Kwaliteitshandboek 1. Inleiding 1.2 Beschrijving van het aanbod van de voorziening 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 15/02/2017 Procedurehouder: Directeur Zorg Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Ons aanbod De Meander is een vzw, vergund door het Ministerie van de Vlaamse

Nadere informatie

Centra voor Integrale Gezinszorg

Centra voor Integrale Gezinszorg Centra voor Integrale Gezinszorg Regelgeving: 1. Besluit van de Vlaamse Regering van 24 juli 1997 tot regeling van de erkenning en subsidiëring van de centra voor integrale gezinszorg (B.S.27.XI.1997)

Nadere informatie

Collectieve rechten en plichten. Dienst Ondersteuningsplan Vlaams-Brabant en Brussel vzw

Collectieve rechten en plichten. Dienst Ondersteuningsplan Vlaams-Brabant en Brussel vzw DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL info@dop-vbb.be www.dop-vbb.be Binkomstraat 2 3210 Lubbeek 016 56 56 30 Collectieve rechten en plichten Dienst Ondersteuningsplan Vlaams-Brabant en Brussel

Nadere informatie

Publicatie B.S.: Inwerkingtreding: Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1.

Publicatie B.S.: Inwerkingtreding: Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1. BESLUIT van de VLAAMSE REGERING van 24 april 2009 tot vaststelling van de voorwaarden voor de experimentele subsidiëring van een aanvullend geïndividualiseerd hulpaanbod in de intersectorale aanpak van

Nadere informatie

Hoe kan ons team jou helpen om de gepaste niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp te vinden?

Hoe kan ons team jou helpen om de gepaste niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp te vinden? Hoe kan ons team jou helpen om de gepaste niet-rechtstreeks toegankelijke jeugdhulp te vinden? 1 Wij zijn een multidisciplinair team verbonden aan het Vrij centrum voor leerlingenbegeleiding van Izegem.

Nadere informatie

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN?

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? INHOUD Wil je je inschrijven bij het VAPH? In deze brochure lees je hoe het multidisciplinair team (MDT) je hiermee kan helpen. De VAPH-experten

Nadere informatie

Informatie voor ouders

Informatie voor ouders Informatie voor ouders Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant hebt u rechten en plichten. Wat dat voor u betekent staat in deze folder. We vertellen hierin beknopt over privacy, het dossier van uw kind,

Nadere informatie

Contextbegeleiding breedsporig. Onthaalbrochure voor ouders

Contextbegeleiding breedsporig. Onthaalbrochure voor ouders Contextbegeleiding breedsporig Onthaalbrochure voor ouders 2 Inhoudstafel Voorwoord 4 Wie zijn we? 5 Voor wie? 7 Hoe kan je ons bereiken? 8 Wie is wie? 9 Belangrijke nummers 10 Wat is contextbegeleiding?

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee Vrijwilligersvervoer Rij met ons mee Op weg naar zorg Naar het ziekenhuis, de dokter of kine? Medische zorg moet bereikbaar zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Wij zijn echt met je gezondheid bezig,

Nadere informatie

Outreach autisme ondersteuning van inclusie van personen met autisme

Outreach autisme ondersteuning van inclusie van personen met autisme Outreach autisme ondersteuning van inclusie van personen met autisme www.hetraster.be Wat is outreach autisme? Outreach autisme bestaat uit vorming en advies voor iedereen die deskundiger wil worden in

Nadere informatie

Hulp- en dienstverlening van de Vlaamse gemeenschap in de gevangenis van Antwerpen

Hulp- en dienstverlening van de Vlaamse gemeenschap in de gevangenis van Antwerpen HULP- EN DIENSTVERLENING AAN GEDETINEERDEN Foto: Gevangenis Antwerpen Hulp- en dienstverlening van de Vlaamse gemeenschap in de gevangenis van Antwerpen Wat kan je hier allemaal doen? Bij wie kan je terecht?

Nadere informatie

Informatie voor jongeren

Informatie voor jongeren Informatie voor jongeren Als cliënt bij Jeugdbescherming Brabant heb je rechten en plichten. Wat dat voor jou betekent lees je in deze folder. We vertellen je hierin beknopt over privacy, je dossier, hoe

Nadere informatie

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf

RECHTEN & PLICHTEN. Inspraak. Verblijf RECHTEN & PLICHTEN Inspraak Stel: Je vindt het belangrijk dat cliënten eigen inbreng hebben. Je vindt dat er te weinig voor cliënten wordt georganiseerd. Je vindt dat er beter naar cliënten geluisterd

Nadere informatie

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN?

OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? OZ SOCIALE DIENST, TEAM VAPH HOE KUNNEN WIJ JOU HELPEN? INHOUD Wil je je inschrijven bij het VAPH? In deze brochure lees je hoe het multidisciplinair team (MDT) je hiermee kan helpen. De VAPH-experten

Nadere informatie

Individuele begeleidingsovereenkomst RTH

Individuele begeleidingsovereenkomst RTH 1 Tussen: Individuele begeleidingsovereenkomst RTH Aditi vzw Ondernemingsnummer: 0807.821.641 Postbus 2; 3150 Haacht Tel. : 0488/ 870 677 Mail : info@aditivzw.be Naam en adres van de cliënt of van de ouder

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC)

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Versie september 2014 Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge, Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker, erkenning Spermalie, vertegenwoordigd door Paul Bulckaert,

Nadere informatie

Procedure voor een aanvraag bij het VAPH in UZ Leuven

Procedure voor een aanvraag bij het VAPH in UZ Leuven Procedure voor een aanvraag bij het VAPH in UZ Leuven Informatie voor patiënten Procedure voor een aanvraag bij het VAPH in UZ Leuven 2 Procedure voor een aanvraag bij het VAPH in UZ Leuven 3 Inleiding

Nadere informatie

UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP?

UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP? UW KIND INSCHRIJVEN BIJ DE TOEGANGSPOORT VAN INTEGRALE JEUGDHULP? Erkend MDT voor opmaak aanvraagdocument Integrale Jeugdhulp Centrum voor Ontwikkelingsstoornissen COS Leuven campus Sint-Rafaël Kapucijnenvoer

Nadere informatie

DAIDALOS vzw. Project IKAROS. ABFT ERPP Integrale thuisbegeleiding Dagbegeleiding in groep Crisishulp aan Huis

DAIDALOS vzw. Project IKAROS. ABFT ERPP Integrale thuisbegeleiding Dagbegeleiding in groep Crisishulp aan Huis DAIDALOS vzw Project IKAROS ABFT ERPP Integrale thuisbegeleiding Dagbegeleiding in groep Crisishulp aan Huis Inhoudsopgave Situering... 4 Opdracht... 5 Ondersteunende vrijwilligerswerking... 6 Waar hebben

Nadere informatie

Contextbegeleiding laagintensief. Onthaalbrochure voor jongeren

Contextbegeleiding laagintensief. Onthaalbrochure voor jongeren Contextbegeleiding laagintensief Onthaalbrochure voor jongeren 2 Inhoudstafel Voorwoord 4 Wie zijn we? 5 Voor wie? 7 Hoe kan je ons bereiken? 8 Wie is wie 9 Belangrijke nummers 10 Wat is contextbegeleiding?

Nadere informatie

Charter rechten en plichten

Charter rechten en plichten Charter rechten en plichten Erkenning VZW De Luifel Dienst Begeleid Wonen De Luifel VZW, is door het Vlaams Agentschap voor Personen met Handicap (VAPH) voor de zorgvorm Begeleid Wonen erkend. 1 Datum

Nadere informatie

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Klachtenregeling cliënten boos Datum: juli 2017 Wat is een klachtenregeling? Er is een klachtenregeling voor cliënten. Cliënten kunnen een klacht indienen. Jouw

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC)

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Versie november 2015 PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge, Begeleidingscentrum

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding kinderen en jongeren

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding kinderen en jongeren Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge 1. IDENTIFICATIE BC Spermalie Het Anker: Accent, Perspectief, BAS - versie september

Nadere informatie

Onafhankelijke klachtencommissie. Wet BOPZ en Wkkgz

Onafhankelijke klachtencommissie. Wet BOPZ en Wkkgz Onafhankelijke klachtencommissie Wet BOPZ en Wkkgz Inhoud 1. Inleiding 4 2. Klachtenregeling 4 3. De Klachtencommissie 4 4. Twee soorten klachten 4 5. Wie kan een klacht indienen? 5 6. Advies en ondersteuning

Nadere informatie

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen!

> Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! > Wat doet het Algemeen Maatschappelijk Werk? Je problemen aanpakken: dat doe je zelf, maar niet alleen! Wat kan het Algemeen Maatschappelijk Werk voor u doen? Iedereen heeft regelmatig te maken met lastige

Nadere informatie

Outreach autisme ondersteuning van inclusie van personen met autisme

Outreach autisme ondersteuning van inclusie van personen met autisme Outreach autisme ondersteuning van inclusie van personen met autisme www.hetraster.be Wat is outreach autisme? Outreach autisme bestaat uit vorming en advies voor iedereen die deskundiger wil worden in

Nadere informatie

Intensieve Kortdurende Thuisbegeleiding. Onthaalbrochure voor jongeren. Deze brochure is van:

Intensieve Kortdurende Thuisbegeleiding. Onthaalbrochure voor jongeren. Deze brochure is van: Intensieve Kortdurende Thuisbegeleiding Onthaalbrochure voor jongeren Deze brochure is van: Inhoudstafel Voorwoord 3 Wie zijn we? 4 Wie kom ik tegen? 6 Belangrijke nummers 7 Hoe kan je ons bereiken? 8

Nadere informatie

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers)

Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling. (voor cliënten en medewerkers) Wat kan ik doen met mijn klacht? Stichting Artidé Zorg 2011 Hoe gedraag ik mij? Klachtenregeling (voor cliënten en medewerkers) Klachtenregeling voor cliënten, ouders of verzorgers en medewerkers Artidé

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding kinderen en jongeren. (rechtstreeks en niet rechtstreeks toegankelijke hulp)

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding kinderen en jongeren. (rechtstreeks en niet rechtstreeks toegankelijke hulp) 1. IDENTIFICATIE BC Spermalie Het Anker: Accent, Perspectief, BAS - versie november 2015 CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding kinderen en jongeren. (rechtstreeks en niet rechtstreeks

Nadere informatie

JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG

JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG JIJ EN HET ONDERSTEUNINGS CENTRUM JEUGDZORG 2 JIJ EN HET ONDERSTEUNINGSCENTRUM JEUGDZORG / 3 INLEI DING In deze brochure vind je informatie over het Ondersteuningscentrum jeugdzorg. We leggen uit wat het

Nadere informatie

Dossiers worden steekproefsgewijs geïnspecteerd. Het resultaat van dit onderzoek wordt per thema in een samenvattende tabel gebundeld.

Dossiers worden steekproefsgewijs geïnspecteerd. Het resultaat van dit onderzoek wordt per thema in een samenvattende tabel gebundeld. LEESWIJZER Toegepaste wetgeving en administratieve bepalingen: Algemeen: Besluit van de Vlaamse Regering van 4 februari 2011 betreffende de algemene erkenningsvoorwaarden en kwaliteitszorg van voorzieningen

Nadere informatie

Gezinsbehandeling. Kom verder! SAMENWERKEN AAN DE TOEKOMST. Introductiefolder voor gezinnen en verwijzers

Gezinsbehandeling. Kom verder!  SAMENWERKEN AAN DE TOEKOMST. Introductiefolder voor gezinnen en verwijzers Gezinsbehandeling SAMENWERKEN AAN DE TOEKOMST Introductiefolder voor gezinnen en verwijzers Kom verder! www.ln5.nl Ouders hebben vragen over het moeilijke of zorgelijke gedrag van hun kind of hoe ze hun

Nadere informatie