Charter rechten en plichten (versie D)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Charter rechten en plichten (versie D)"

Transcriptie

1 Charter rechten en plichten (versie D) Gebruikte termen en afkortingen Charter rechten en plichten: algemeen geldende afspraken tussen De Luifel en cliënten. Dit document maakt deel uit van het protocol van begeleiding. Protocol van Begeleiding: overeenkomst/contract afgesloten tussen jou en vzw De Luifel in het kader van de ondersteuning. Individuele dienstverleningsovereenkomst: dit is een document waarin de concrete ondersteuning die je krijgt en de doelen die je wil bereiken, beschreven wordt. 1 Erkenning VZW De Luifel De Luifel VZW,Tramstraat 42, 8700 Tielt is sinds 01/01/2015 door het Vlaams Agentschap voor Personen met Handicap (VAPH) erkend voor Flexibel Aanbod Meerderjarigen (FAM). Missie, visie, waarden, doelstellingen en strategie Missie De Luifel streeft samen met volwassen personen met een beperking naar een zo zelfstandig mogelijk functioneren in de samenleving. Om dit te realiseren bieden we cliënten de nodige ondersteuning aan op zeer diverse vlakken (administratie, psychosociale ondersteuning, praktische en materiële ondersteuning,enz ) en helpen we hen bij het verwerven van de nodige vaardigheden om zoveel mogelijk zaken zelf in handen te nemen. Deze ondersteuning gebeurt bij de cliënt thuis (= mobiel) of op de dienst (= ambulant). Visie De Luifel biedt professionele ondersteuning: Dit betekent: De cliënt centraal stellen Streven naar een zelfstandig functioneren bij iedere cliënt Advies en informatie geven op diverse vlakken van wonen en leven Het sociaal netwerk van cliënten activeren en vergroten Een open communicatie met de cliënt en het netwerk Het organiseren van vorming, ondersteuning en overleg voor medewerkers Het erkennen en respecteren van de capaciteiten van iedere cliënt en medewerker Bevorderen van samenwerking en overleg tussen verschillende diensten in functie van de cliënt. Opvolgen van maatschappelijke evoluties en ontwikkelingen in het werkveld.

2 Waarden De Luifel vertrekt vanuit volgende waarden: Een eerlijke samenwerking met cliënten en collega s Betrokkenheid en inlevingsvermogen Respect voor de privacy van cliënten en medewerkers Verdraagzaam zijn en niemand uitsluiten op basis van ideologische, filosofische en godsdienstige overtuiging Niemand uitsluiten op grond van etnische afkomst, nationaliteit, geslacht, seksuele geaardheid, sociale achtergrond of financieel onvermogen 2 Doelstellingen Onze doelstellingen vanuit de missie en visie van De Luifel willen bereiken via het uitvoeren van het kwaliteits- en beleidsplan. Hierin hebben we aandacht voor zowel Zorg voor Cliënten, Zorg voor Medewerkers als Zorg voor de Dienst. Cliënten kunnen het kwaliteitshandboek inkijken tijdens de permanentie-uren of na afspraak op onze dienst. Strategie In overleg met de cliënt wordt binnen de 6 maanden na ondertekening van het protocol van begeleiding en individuele dienstverleningsovereenkomst opgemaakt, waarbij we: Vertrekken vanuit de ondersteuningsvraag van de cliënt De ondersteuningsgebieden van de cliënt afbakenen Individuele doelstellingen formuleren in samenspraak met de cliënt Maximaal beroep doen op het positieve sociaal netwerk van de cliënt Andere bestaande dienstverlening inschakelen waar mogelijk. Handelen volgens het uitgeschreven referentiekader Expertise in de samenwerking inschakelen (indien nodig)

3 Doelgroep De Luifel richt zich tot alle personen met verstandelijke, sociale, motorische of sensoriële beperkingen. De personen zijn ouder dan 18 jaar en hebben een vraag naar ondersteuning bij het zelfstandig wonen. Ondersteuningsaanbod 3 De Luifel biedt middenfrequente woonondersteuning aan volwassen personen met een beperking. Dit kan zowel psychosociale als globale woonondersteuning inhouden. De ondersteuning gebeurt in hoofdzaak aan huis (huisbezoeken). Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van de gespreksruimte op de dienst indien die gewenst wordt. De ondersteuning die vzw De Luifel biedt, wordt in onderling overleg vastgelegd in de individuele dienstverleningsovereenkomst. Deze wordt binnen de 6 maand na het ondertekenen van dit document samen in overleg met jou opgesteld. Voorwaarden om ondersteund te worden Om gebruik te kunnen maken van het ondersteuningsaanbod is het noodzakelijke dat de persoon met beperking door het VAPH erkend werd en goedkeuring heeft voor de zorgvorm begeleid wonen of een zwaardere zorgvorm. De invulling van vrije plaatsen gebeurt volgens de regels en aanbevelingen die door het VAPH in het kader van de zorgregie worden opgelegd. Wie nog niet over een goedkeuring beschikt en in aanmerking komt, kan hiervoor bij de aanvraagprocedure door onze dienst begeleid worden. De regio Tielt omvat volgende gemeenten: Tielt (Aarsele, Kanegem, Schuiferskapelle) Wingene (Zwevezele) Ardooie (Koolskamp) Meulebeke Oostrozebeke Wielsbeke (Ooigem, Sint-Baafs-Vijve) Dentergem (Markegem, Oeselgem, Wakken) Ruiselede Pittem (Egem). Individuele uitzonderingen op deze regiobeperking zijn mogelijk.

4 Wederzijdse rechten en plichten Jij en je ondersteuner ondertekenen samen het Protocol van Begeleiding om de ondersteuning op te starten. Van jou verwachten we dat je de gemaakte afspraken in het kader van de individuele dienstverleningsovereenkomst zo goed mogelijk probeert na te komen. De afspraken en de taken die de ondersteuner op zich neemt in het kader van de ondersteuning zal hij/zij steeds zo goed mogelijk uitvoeren. 4 De ondersteuner verbindt er zich toe de gemaakte afspraken steeds goed op te volgen. Het huisbezoek gebeurt zoveel mogelijk door dezelfde ondersteuner en vindt zoveel mogelijk op het afgesproken tijdstip plaats. De ondersteuner zal er zorg voor dragen dat hij/zij steeds tijdig aanwezig zal zijn wanneer hij/zij met jou een afspraak gemaakt heeft. Bij ziekte en verlof wordt (indien je dit wenselijk vindt) vervanging voorzien. Om dit goed te organiseren wordt jaarlijks een vakantiefiche met je opgemaakt. Je kan toestemming geven dat er samen met de ondersteuner een student mee komt tijdens het huisbezoek in kader van de opleiding. Je ondertekent hiervoor op voorhand het toelatingsformulier student. Wanneer een afspraak niet kan doorgaan, verwittig je de dienst. Dit kan door te bellen, een mail te sturen of een boodschap in te spreken op het antwoordapparaat. Alcoholmisbruik en druggebruik helpen nooit om problemen op te lossen. Tijdens huisbezoeken of afspraken met onze dienst is het gebruik van alcohol of drugs verboden. De ondersteuner heeft het recht om het huisbezoek of de afspraak onmiddellijk stop te zetten. Mondelinge bedreigingen of agressieve handelingen tegenover de ondersteuner kunnen leiden tot tijdelijke afzonderingsmaatregelen (bv. time-out, wissel ondersteuner, overleg en consultaties op de dienst) of tot onmiddellijke beëindiging van de ondersteuning. Bij misbruik of geweld binnen het gezin is de ondersteuner verplicht de coördinator op de hoogte te brengen. De situatie wordt dan opgevolgd zoals vastgelegd in het kwaliteitshandboek. Het gsm-nummer van de dienst 0472/ wordt enkel gebruikt als noodnummer.

5 Voor dringende situaties mag je het steeds bellen (tot u). Je spreekt steeds een boodschap in als er niet opgenomen wordt. Anonieme/onbekende nummer worden niet opgenomen. Bij brand, levensbedreigende gezondheidsproblemen, ongeval met gekwetsten enz verwittig je steeds eerst de hulpdiensten (112) Je hebt het recht om gegevens met betrekking tot onze samenwerking in te kijken. Je hebt recht op inzage in je eigen cliëntdossier (map met gegevens zoals aanvraagformulier en verslag intake, fiche persoonlijke gegevens, de individuele dienstverleningsovereenkomst en het protocol van begeleiding en de testgegevens van het Consultatiebureau). Je kan hiervoor met je ondersteuner een afspraak maken. 5 De medewerkers van de dienst mogen jouw rijksregisternummer enkel gebruiken in kader van jouw ondersteuning. Je geeft je toelating aan de dienst om gegevens over jou door te geven aan andere betrokken diensten. Enkel gegevens die nuttig zijn voor de ondersteuning mogen opgevraagd en doorgegeven worden. De dienst meldt jou steeds als er gegevens opgevraagd of doorgegeven worden aan andere diensten (zie toelatingsformulieren). Vergoedingen Voor de verplaatsingen met de wagen tijdens het huisbezoek vragen we een vergoeding per kilometer. Het bedrag komt overeen met de vergoeding van de Mindermobielencentrale. Kilometers worden bijgehouden op een fiche en door jou ondertekend. Om de drie maanden wordt een factuur opgemaakt. Ook parkeertickets worden door jou betaald. Beëindiging van de ondersteuningsovereenkomst Je wenst zelf de samenwerking met de Luifel stop te zetten: Wanneer je onze samenwerking wenst te beëindigen dan deel je dit mee aan de ondersteuner of de coördinator. Je wordt dan uitgenodigd voor een gesprek om de nodige papieren voor deze beëindiging te laten ondertekenen. Tijdens dit gesprek kan je je laten bijstaan door je vertrouwenspersoon. De Luifel wenst de samenwerking met jou stop te zetten: Indien de samenwerking moeilijk verloopt, kan de dienst de samenwerking ook zelf stop zetten. - ingeval van overmacht: overlijden cliënten, stopzetting erkenning van de dienst - als de beslissing tot ten laste neming van het VAPH de cliënt niet langer toelaat - als de cliënt niet meer aan de voorwaarden voldoet om ondersteund te worden (zoals vermeld in het charter)

6 - als de lichamelijke of geestelijke toestand van de cliënt dermate gewijzigd is dat het zorgaanbod van de dienst niet meer kan beantwoorden aan de noden en zorgvragen van de cliënt - als de cliënt de verplichtingen (zoals vermeld in het charter) niet meer nakomt - als de cliënt foute gegevens heeft verstrekt over de verklaring op eer (zoals vermeld in het protocol van begeleiding) Indien de samenwerking stopgezet wordt, stuurt de voorzitter jou een brief. Heb jij of je vertrouwenspersoon een klacht over deze stopzetting van de samenwerking, dan mag je je klacht onmiddellijk aan de klachtencommissie van De Luifel richten (zie titel Klachten.) 6 Er geldt voor beide partijen een opzegtermijn van minstens 3 maanden, tenzij in onderling akkoord een ander termijn wordt overeengekomen. Leeft één van de partijen de opzegtermijn niet na, dan moet die aan de andere partij een verbrekingsvergoeding betalen. Deze vergoeding wordt wettelijk door het VAPH bepaald en mag niet hoger zijn dan 30 maal de maximale financiële bijdrage van thuisbegeleidingsdiensten (of niet hoger zijn dan 7 maal de maximale financiële bijdragen wanneer er nog sprake is van een proefperiode). In geval van een klacht over deze beëindiging, wordt de opzegtermijn geschorst voor de duur van de bemiddeling van de klachtencommissie. Inspraak in de werking van de Luifel De Luifel heeft geen gebruikersraad. Toch is het belangrijk dat je inspraak hebt over onze manier van werken. Dat doen we op verschillende manieren. Een gesprek tijdens het huisbezoek. De nieuwsbrief: brengt nieuws over de werking van de luifel De website informeert je over de algemene werking, de acties en de projecten van De Luifel Het collectief overleg. Op dat overlegmoment wordt de werking toegelicht en is er gelegenheid om opmerkingen te formulieren of vragen te stellen. Via de tevredenheidsgesprekken Klachten Ga je niet akkoord met onze manier van werken? Heb je klachten over je ondersteuner? Zet dan de volgende stappen! STAP 1: Het is nog steeds het beste om eventuele klachten of problemen te bespreken met je persoonlijke ondersteuner. Zeg hem/haar waarom je niet tevreden bent.

7 Zeg waarmee je niet akkoord gaat. Probeer samen een oplossing te zoeken voor het probleem. Indien dit niet tot een oplossing leidt, zet dan de volgende stap! STAP 2: In bijlage vind je een formulier waarop je je klacht of je probleem kan neerschrijven (klachtenbrief). Je kan je hiervoor laten helpen door familie of iemand die je goed kent. Je stuurt deze brief op naar de coördinator, Rita Rigole. Je kan haar ook opbellen en/of een afspraak met haar maken om de klacht of het probleem te bespreken. Adres: vzw De Luifel Ter attentie van Mevr. Rigole Rita Tramstraat Tielt 051/ of 7 Schrijf op waar je niet mee akkoord gaat. Er wordt in overleg naar een oplossing gezocht. Zeker binnen de 30 dagen mag je een antwoord verwachten Indien je nog niet akkoord gaat, zet dan de volgende stap! STAP 3: Schrijf je klacht of probleem neer en stuur deze naar de klachtencommissie. Hiervoor kan je je laten helpen door familie of iemand die jij goed kent. Adres: Raad van bestuur Vzw De Luifel Ter attentie van Voorzitter Dhr.Libeert Hendrik Tramstraat Tielt De klachtencommissie bestaat uit een vertegenwoordiger van de dienst (dhr. Hendrik Libeert) en een vertegenwoordiger namens het collectief overleg (dhr. Stefaan Herman). Schrijf hen waarom je niet akkoord gaat. Deze 2 personen zullen je klacht onderzoeken. Ze zullen naar de betrokken partijen (dus ook naar jou) luisteren en proberen ze te verzoenen. Zij zullen binnen de 30 dagen hun beslissing meedelen aan jou en aan de dienst. Het resultaat wordt opgenomen in de individuele dienstverleningsovereenkomst. Indien De Luifel de voorgestelde oplossing niet zelf kan uitvoeren, dan zoekt De Luifel naar een gepaste oplossing of een doorverwijzing. Wanneer een klacht gaat over de eenzijdige beëindiging van de ondersteuning van De Luifel, wordt de klachtencommissie uitgebreid met een onafhankelijke derde (dhr. Geert D Haene).

8 Indien je nog steeds niet akkoord gaat, zet dan de volgende stap! STAP 4: Schrijf je klacht of probleem neer en stuur deze aangetekend naar de leidend ambtenaar van het Vlaams Agentschap. Hiervoor kan je jou laten helpen door familie of iemand die je goed kent. Adres: Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap Sterrenkundelaan Brussel 8 Schrijf je klacht neer en alle redenen waarom je vorige oplossingen niet goed vond. De leidend ambtenaar van het Vlaams Agentschap zal nagaan of de wet werd nageleefd en hij zal dan de nodige maatregelen treffen. Hij zal jou op de hoogte brengen van de definitieve oplossing. Kwaliteitshandboek Het kwaliteitshandboek beschrijft hoe de werking van onze dienst georganiseerd wordt en is ter inzage op de dienst tijdens de permanentie-uren of na afspraak. Verzekeringen De cliënt staat zelf in voor de gebruikelijke verzekeringen zoals brand, familiale en voertuigverzekering. De Luifel is verzekerd voor haar Burgerlijke Aansprakelijkheid als organisatie bij Ethias (adres: Prins-Bisschopssingel 73, 3500 Hasselt. Tel: 011/ ). Ons polisnummer is Dit houdt in dat medewerkers verzekerd zijn voor arbeidsongevallen en omnium verzekerd zijn tijdens de dienstverplaatsingen met de eigen wagen. Goedkeuring en aanpassingen aan het charter De eerste versie van het Charter werd goedgekeurd tijdens het collectief overlegmoment op 18 september Aanpassingen aan het charter kunnen gebeuren nadat ze werden goedgekeurd op het collectief overlegmoment. Vragen tot aanpassingen aan het charter worden schriftelijk gericht aan de Raad van Bestuur van VZW De Luifel, Tramstraat 42, 8700 Tielt. Wanneer de overheid nieuwe voorwaarden oplegt die een effect hebben op de basisafspraken tussen de dienst en de gebruiker, dan kan het Charter onmiddellijk aangepast worden. Van deze aanpassingen wordt kennis gegeven op het eerstvolgend collectief overlegmoment.

9 Akkoordverklaring met het charter Ondergetekende verklaart zich akkoord met de bepalingen van het charter rechten en plichten van VZW De Luifel. Het charter waarborgt uitdrukkelijk eerbied voor je ideologische, filosofisch of religieuze overtuiging, je gezondheid, je vrijheid en je privacy voor zover de integriteit van andere cliënten en de medewerkers van de Luifel niet in het gedrang komen. 9 Dit charter wordt in tweevoud opgemaakt. Voor akkoord en ontvangst Tielt, (datum) Cliënt/vertrouwenspersoon.

10 Bijlagen: Brief om een klacht in te dienen aan de directie Aan Vzw De Luifel T.a.v. coördinator Rigole Rita Tramstraat Tielt 10 Datum : Jouw naam en adres: Bij een gesprek, wil ik dat volgende persoon mij bijstaat. Naam : Ik ben niet tevreden/ niet akkoord met het volgende: Ik vraag om dit te onderzoeken. Naam cliënt/ vertrouwenspersoon : Handtekening:

11 Brief om een klacht in te dienen bij de klachtencommissie Vzw De Luifel T.a.v. de voorzitter Dhr. Hendrik Libeert Tramstraat Tielt Datum : Aan de klachtencommissie van 11 Jouw naam en adres: Persoon waarvan je wil dat hij/zij meekomt naar het gesprek: Ik ben niet tevreden/ niet akkoord met het volgende: Ik vraag om dit te onderzoeken. Naam: Handtekening:

12 Brief om een klacht in te dienen bij de klachtendienst van het VAPH Aan de klachtendienst van het VAPH Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap T.a.v. de leidend ambtenaar Sterrenkundelaan Brussel Datum : 12 Jouw naam en adres: Ik ben niet tevreden/ niet akkoord met het volgende: Ik vraag om dit te onderzoeken. Naam: Handtekening:

Charter rechten en plichten

Charter rechten en plichten Charter rechten en plichten Erkenning VZW De Luifel Dienst Begeleid Wonen De Luifel VZW, is door het Vlaams Agentschap voor Personen met Handicap (VAPH) voor de zorgvorm Begeleid Wonen erkend. 1 Datum

Nadere informatie

Bijlage 1: Collectieve rechten en plichten

Bijlage 1: Collectieve rechten en plichten Bijlage 1: Collectieve rechten en plichten 1. Identificatie van Hopperank Benaming: Hopperank Zetel: Gasthuisstraat 7 bus 7 1730 Asse Aard van de rechtsvorm van de rechtspersoon: vzw Datum en duur van

Nadere informatie

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding

PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING ambulante begeleiding Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge PROTOCOL VAN BEHANDELING EN BEGELEIDING Versie september 2013 Deze overeenkomst

Nadere informatie

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten Van Begeleid Wonen Zennestreek vzw het voor Personen met een ( VAPH) (erkenningsnummer 409200333) Ons adres: In dit charter leggen we duidelijk uit hoe we werken

Nadere informatie

Collectieve rechten en plichten

Collectieve rechten en plichten Collectieve rechten en plichten 1. Identificatie van Hopperank vzw Benaming: Hopperank vzw Zetel: Gasthuisstraat 7 bus 7 1730 Asse Aard van de rechtsvorm van de rechtspersoon: vzw Datum en duur van de

Nadere informatie

De Kangoeroe Jongeren Charter collectieve rechten en plichten 2013

De Kangoeroe Jongeren Charter collectieve rechten en plichten 2013 De Kangoeroe Jongeren Charter collectieve rechten en plichten 2013 Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een thuisbegeleidingsdienst, erkend door het VAPH 1. De standplaats is in Wetteren en de

Nadere informatie

Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18

Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Protocol van behandeling of begeleiding ambulante begeleiding +18 Versie september

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe

Informatiebrochure De Kangoeroe De Kangoeroe - Vroegbegeleiding Charter collectieve rechten en plichten 2013 Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een thuisbegeleidingsdienst, erkend door het VAPH 1. De standplaats is in Wetteren

Nadere informatie

Charter collectieve rechten en plichten

Charter collectieve rechten en plichten Charter collectieve rechten en plichten Van de Brabantse dienst voor thuisbegeleiding vzw Erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap (VAPH) Erkenning thuisbegeleiding

Nadere informatie

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN /

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN / Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be PROTOCOL DAGCENTRUM EN BEGELEID WERK Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN in het kader van mobiele begeleiding (versie 13/05/2013)

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN in het kader van mobiele begeleiding (versie 13/05/2013) CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN in het kader van mobiele begeleiding (versie 13/05/2013) 1. IDENTIFICATIE VAN DE VOORZIENING Benaming en rechtsvorm VZW Sint-Lodewijk, afdeling mpi Sint-Lodewijk

Nadere informatie

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij volwassenen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij volwassenen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij volwassenen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en

Nadere informatie

Mobiel en ambulante woonbegeleiding

Mobiel en ambulante woonbegeleiding V.Z.W.OIKONDE BRUGGE heeft zijn maatschappelijk zetel te 8000 Brugge, Langestraat 72. Deze vzw werd bij beheersovereenkomst met het VAPH erkend dd. 01/01/2015 voor Flexibel Aanbod Meerderjarigen (FAM)

Nadere informatie

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH)

PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) PROTOCOL VAN RECHTSTREEKS TOEGANKELIJK VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING/ RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP (RTH) Dit Protocol wordt afgesloten tussen: Enerzijds het Koninklijk Instituut Woluwe Georges

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Charter collectieve rechten en plichten

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en ambulante begeleiding, erkend door het VAPH 1. De kantoren zijn in Wetteren en de

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Versie juni 2017 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum

Nadere informatie

Procedures 3. Gebruikersgerichte pocessen 3.5 Het afhandelen van klachten van de cliënt, de gebruiker en/of zijn vertegenwoordiger.

Procedures 3. Gebruikersgerichte pocessen 3.5 Het afhandelen van klachten van de cliënt, de gebruiker en/of zijn vertegenwoordiger. 1/6 Beoordeeld: Beleidsvergadering Geldig vanaf: 19/09/2017 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Termen en definities Interne klachtencommissie: De klachtencommissie bestaat

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Volwassenen Charter collectieve rechten en plichten

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe Volwassenen Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe Volwassenen Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en ambulante begeleiding, erkend door het VAPH 1. De kantoren zijn in Wetteren

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe - Vroegbegeleiding Charter collectieve rechten en plichten

Informatiebrochure De Kangoeroe. De Kangoeroe - Vroegbegeleiding Charter collectieve rechten en plichten De Kangoeroe - Vroegbegeleiding Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een dienst mobiele en ambulante begeleiding, erkend door het VAPH 1. De kantoren zijn

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp minderjarigen Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Versie maart 2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke

Nadere informatie

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1

Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks toegankelijke hulp (RTH) volwassenen 1 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge, www.de-kade.be Versie 1/3/2018 Individuele dienstverleningsovereenkomst Rechtstreeks

Nadere informatie

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen.

Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. 1 maart 2016 Protocol van begeleiding Rechtstreeks toegankelijke hulp volwassenen. Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge Begeleidingscentrum Spermalie - Het

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 2 Kwaliteitsbeleid 2.2 Sectorspecifieke Minimale Kwaliteitseisen. Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf:

Kwaliteitshandboek 2 Kwaliteitsbeleid 2.2 Sectorspecifieke Minimale Kwaliteitseisen. Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: 1/7 Beoordeeld: Goedgekeurd: Geldig vanaf: 15.01.2010 De directie is ervan overtuigd dat deze Sectorspecifieke Minimale Kwaliteitseisen (SMK s) bijdragen tot een verantwoorde hulp- en dienstverlening.

Nadere informatie

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):...

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):... PROTOCOL BEWONERS INCLUSIEF WONEN (IWO) Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine Van Camp, Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest, vertegenwoordigd door Erik Peirelinck,

Nadere informatie

Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding internaat/semi-internaat + 18

Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding internaat/semi-internaat + 18 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Protocol van verblijf, behandeling of begeleiding Versie september 2013 Deze

Nadere informatie

Individuele begeleidingsovereenkomst RTH

Individuele begeleidingsovereenkomst RTH 1 Tussen: Individuele begeleidingsovereenkomst RTH Aditi vzw Ondernemingsnummer: 0807.821.641 Postbus 2; 3150 Haacht Tel. : 0488/ 870 677 Mail : info@aditivzw.be Naam en adres van de cliënt of van de ouder

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN VOOR RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE MOBIELE EN AMBULANTE BEGELEIDING VOOR MINDERJARIGEN

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN VOOR RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE MOBIELE EN AMBULANTE BEGELEIDING VOOR MINDERJARIGEN CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN VOOR RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE MOBIELE EN AMBULANTE BEGELEIDING VOOR MINDERJARIGEN Van toepassing vanaf 01/04/2015 Van toepassing vanaf 01/04/2015 p. 1 1. IDENTIFICATIE

Nadere informatie

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen versie juli 2017 Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Perspectief minderjarigen Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge, Begeleidingscentrum

Nadere informatie

Collectieve rechten en plichten Resonans vzw

Collectieve rechten en plichten Resonans vzw Collectieve rechten en plichten Resonans vzw Betreft de volgende diensten: - de Brabantse dienst voor thuisbegeleiding, multifunctioneel centrum (MFC) en vergunde zorgaanbieder van het Vlaams Agentschap

Nadere informatie

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen

Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen Individuele Dienstverleningsovereenkomst Thuisbegeleiding Accent minderjarigen (Niet Rechtstreeks Toegankelijke Hulp en Rechtstreeks Toegankelijke Hulp) versie juli 2017 Deze overeenkomst wordt gesloten

Nadere informatie

Uw rechten en plichten bij uw zorgaanbieder

Uw rechten en plichten bij uw zorgaanbieder Uw rechten en plichten bij uw zorgaanbieder vaph.be 2 INHOUD Inleiding 4 Definitie van gebruiker 6 Voor welk zorgaanbod gelden de rechten en plichten? 7 Rechten 8 Plichten 21 3 Inleiding Als persoon met

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC)

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Versie september 2014 Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge, Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker, erkenning Spermalie, vertegenwoordigd door Paul Bulckaert,

Nadere informatie

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij minderjarigen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten

De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij minderjarigen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten Informatiebrochure De Kangoeroe De Kangoeroe Mobiele en ambulante begeleiding bij minderjarigen Rechtstreeks toegankelijke hulp Charter collectieve rechten en plichten Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.1.1 De intakeprocedure voor het internaat en tehuis niet-werkenden

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.1.1 De intakeprocedure voor het internaat en tehuis niet-werkenden 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toetsingskader Art 5. De voorziening kan een gebruiker niet weigeren op

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp

vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp vzw OpWeg Infobrochure rechtstreeks toegankelijke hulp 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen

Nadere informatie

Individuele begeleidingsovereenkomst PVF

Individuele begeleidingsovereenkomst PVF 1 Tussen: Individuele begeleidingsovereenkomst PVF Aditi vzw Ondernemingsnummer: 0807.821.641 Postbus 2; 3150 Haacht Tel. : 0488/ 870 677 Mail : info@aditivzw.be Naam en adres van de cliënt of van de ouder

Nadere informatie

Informatiebrochure De Kangoeroe

Informatiebrochure De Kangoeroe De Kangoeroe Volwassenen Charter collectieve rechten en plichten 2013 Wat is De Kangoeroe vzw? De Kangoeroe vzw is een thuisbegeleidingsdienst, erkend door het VAPH 1. De kantoren zijn in Wetteren en de

Nadere informatie

SECTORSPECIFIEKE MINIMALE KWALITEITSEISEN

SECTORSPECIFIEKE MINIMALE KWALITEITSEISEN SECTORSPECIFIEKE MINIMALE KWALITEITSEISEN 1. GEBRUIKERSGERICHTHEID 1.1. Overleg tussen de gebruiker en de voorziening op individueel en collectief vlak 1.1.1 Informatierecht: De voorziening en de gebruiker

Nadere informatie

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be PROTOCOL TEHUIS WERKENDEN, TEHUIS NIET-WERKENDEN Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen:

Nadere informatie

Charter. Collectieve rechten en plichten RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP

Charter. Collectieve rechten en plichten RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP Charter Collectieve rechten en plichten RECHTSTREEKS TOEGANKELIJKE HULP INHOUDSTAFEL Identificatie... 4 Missie, visie, waarden, doelstellingen en strategie... 4 Overzicht van het aanbod van t Spoor...

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning

Kwaliteitshandboek 3. Gebruikersgerichte processen 3.3 Het beëindigen van zorg of ondersteuning 1/6 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 08/11/2017 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Toepassingsgebied De procedure beëindigen van zorg of ondersteuning wordt

Nadere informatie

RELATIE SMK S EN DOCUMENTEN VAN HET KWALITEITSHANDBOEK

RELATIE SMK S EN DOCUMENTEN VAN HET KWALITEITSHANDBOEK 1/8 DOEL Het beschrijven op welke manier aan de SMK s voldaan wordt (SMK 3.7). RELATIE SMK S EN DOCUMENTEN VAN HET KWALITEITSHANDBOEK 1.Gebruikersgerichtheid (*) 1.1 Overleg tussen de gebruiker en de voorziening

Nadere informatie

Tieltse KSO-scholen: DBR, HRP, SJI, STR, VTI 2013

Tieltse KSO-scholen: DBR, HRP, SJI, STR, VTI 2013 Tieltse scholen 3de graad 2de graad 1ste graad Te voet Met de wagen Met de fiets Met de bus Met de bromfiets Met de trein Te voet Met de wagen Met de fiets Met de bus Met de bromfiets Met de trein Tieltse

Nadere informatie

Charter Collectieve rechten en plichten

Charter Collectieve rechten en plichten Charter Collectieve rechten en plichten INHOUDSTAFEL Identificatie... 4 Missie, visie, waarden, doelstellingen en strategie... 4 Overzicht van het aanbod van t Spoor... 5 Opnamevoorwaarden... 6 Inhoudelijke

Nadere informatie

De intake meerderjarigen

De intake meerderjarigen De intake meerderjarigen Blijdorp vzw Visie- en Beleidsteksten Kwaliteitshandboek -: 2.. Gebruikers / 2.1 Opnames en doorverwijzingen / 2.1.1 Visie en Beleid Beoordeeld en goedgekeurd: SA 18/11/2013 Geldigheidsdatum:

Nadere informatie

COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN IN APOJO AAN HUIS Vijfde uitgave Januari 2018

COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN IN APOJO AAN HUIS Vijfde uitgave Januari 2018 COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN IN APOJO AAN HUIS Vijfde uitgave Januari 2018 Artikel 1: identificatie Apojo aan Huis maakt deel uit van Apojo VZW en is gespecialiseerd in de ondersteuning aan huis van

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC)

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Versie november 2015 PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Deze overeenkomst wordt gesloten tussen: Vzw De Kade, Potterierei 42, 8000 Brugge, Begeleidingscentrum

Nadere informatie

Het afhandelen van klachten van gebruikers

Het afhandelen van klachten van gebruikers Versie 15-1 1 / 6 Laatste beoordeling en goedkeuring door: Op datum van: Stuurgroep 03/06/03, 21/09/04 Directie 12/11/10 Stuurgroep 13/01/15, 07/04/15 Stuurgroep Evaluatie Jaarplanning Januari 2016 4.6.5.

Nadere informatie

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):...

Verblijfsadres (indien verschillend):. Wettelijk vertegenwoordigd door (naam):... PROTOCOL LOGEREN EN KORTOPVANG Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine Van Camp, Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest, vertegenwoordigd door Erik Peirelinck, directeur,

Nadere informatie

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst.

AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. AFSPRAKEN- EN INFORMATIENOTA Rechten en plichten van de organisatie en de vrijwilliger stadsbestuur Turnhout dienst. Hoewel de wet het ons niet letterlijk verplicht om een informatienota op te stellen,

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Dienst Rechtstreeks Toegankelijke Hulp

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Dienst Rechtstreeks Toegankelijke Hulp Vrij Orthopedagogisch Centrum DE ROZENKRANS vzw Albert I-laan 54 8670 OOSTDUINKERKE Tel.: 058 / 52.12.52 Fax : 058 / 52.27.91 E-mail : info@vocderozenkrans.be PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING

Nadere informatie

Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: (B.S. van 4-2-2011) Artikels 5, 8,11,12,13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 29 1/2/3/4, 30,33, 41, 42

Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: (B.S. van 4-2-2011) Artikels 5, 8,11,12,13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 29 1/2/3/4, 30,33, 41, 42 khb 4.6.02 - versie 1 1/5 Beoordeeld: Jan De Bruyn Paraaf: Goedgekeurd: Filip Slosse Paraaf: Geldig vanaf: 01/01/2014 DOEL (B.S. van 4-2-2011) Artikels 5, 8,11,12,13, 15, 16, 17, 20, 21, 22, 29 1/2/3/4,

Nadere informatie

Dossiers worden steekproefsgewijs geïnspecteerd. Het resultaat van dit onderzoek wordt per thema in een samenvattende tabel gebundeld.

Dossiers worden steekproefsgewijs geïnspecteerd. Het resultaat van dit onderzoek wordt per thema in een samenvattende tabel gebundeld. LEESWIJZER Toegepaste wetgeving en administratieve bepalingen: Algemeen: Besluit van de Vlaamse Regering van 4 februari 2011 betreffende de algemene erkenningsvoorwaarden en kwaliteitszorg van voorzieningen

Nadere informatie

In onze identiteitsverklaring stellen we ook dat respect, verantwoordelijkheid en deskundigheid belangrijke fundamenten zijn.

In onze identiteitsverklaring stellen we ook dat respect, verantwoordelijkheid en deskundigheid belangrijke fundamenten zijn. OC Broeder Ebergiste Leenstraat 31-35 9890 GAVERE-VURSTE 4. Kwaliteitssysteem 4.6. Gebruikersgerichte processen 4.6.5. Geldig vanaf: 01/01/2014 Verantwoordelijke procedure: Agogisch directeur Goedgekeurd

Nadere informatie

MDT TER KOUTER- CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team Ter Kouter

MDT TER KOUTER- CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team Ter Kouter MDT TER KOUTER- CAR Revalidatiecentrum, v.z.w. Aaltersesteenweg 2 9800 Deinze Tel. 09/386.38.90 - Fax : 09/386.82.72 E-mail : info@terkouter.be HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair

Nadere informatie

Alle verslagen van Zorginspectie worden overgemaakt aan het VAPH en/of Jongerenwelzijn.

Alle verslagen van Zorginspectie worden overgemaakt aan het VAPH en/of Jongerenwelzijn. LEESWIJZER Toegepaste wetgeving: - Ministerieel besluit van 7 oktober 2015 met betrekking tot de minimale kwaliteitseisen en de vergoeding van de multidisciplinaire teams en met betrekking tot de erkenning

Nadere informatie

dit vraagt van ons dat we bewust, creatief en met een positieve kijk nieuwe uitdagingen aangaan en tot verandering en vernieuwing komen.

dit vraagt van ons dat we bewust, creatief en met een positieve kijk nieuwe uitdagingen aangaan en tot verandering en vernieuwing komen. OC Broeder Ebergiste Leenstraat 31 9890 GAVERE-VURSTE 4. Kwaliteitssysteem 4.6. Gebruikersgerichte processen 4.6.5. Geldig vanaf 13/06/2017 Verantwoordelijke procedure: Agogisch directeur Goedgekeurd door

Nadere informatie

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander.

2. Toepassingsgebied Klachten van de gebruiker m.b.t. de hulp- en dienstverlening, die gemeld worden aan een medewerker van De Meander. 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 26/06/2013 Procedurehouder: Sociale dienst Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Termen en definities Interne klachtencommissie: De klachtencommissie bestaat

Nadere informatie

Collectieve rechten en plichten. Dienst Ondersteuningsplan Vlaams-Brabant en Brussel vzw

Collectieve rechten en plichten. Dienst Ondersteuningsplan Vlaams-Brabant en Brussel vzw DIENST ONDERSTEUNINGSPLAN VLAAMS-BRABANT EN BRUSSEL info@dop-vbb.be www.dop-vbb.be Binkomstraat 2 3210 Lubbeek 016 56 56 30 Collectieve rechten en plichten Dienst Ondersteuningsplan Vlaams-Brabant en Brussel

Nadere informatie

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee

Vrijwilligersvervoer. Rij met ons mee Vrijwilligersvervoer Rij met ons mee Op weg naar zorg Naar het ziekenhuis, de dokter of kine? Medische zorg moet bereikbaar zijn voor iedereen die hulp nodig heeft. Wij zijn echt met je gezondheid bezig,

Nadere informatie

KHB Kwaliteitssysteem Charter collectieve rechten en plichten. Thuisbegeleiding KIDS 1 ALGEMEEN

KHB Kwaliteitssysteem Charter collectieve rechten en plichten. Thuisbegeleiding KIDS 1 ALGEMEEN KHB Kwaliteitssysteem Charter collectieve rechten en plichten Thuisbegeleiding KIDS 1 ALGEMEEN Het charter collectieve rechten en plichten (hierna charter genoemd) werd opgemaakt door vzw KIDS conform

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Algemeen Het Eepos voert over de verschillende afdelingen heen één gezamenlijk opnamebeleid, waarbij de verschillende ondersteuningsfuncties flexibel kunnen worden aangeboden. We streven er naar dat de

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding volwassenen TB Perspectief

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding volwassenen TB Perspectief 1. IDENTIFICATIE Versie november 2015 CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN (rechtstreeks en niet rechtstreeks toegankelijke hulp) Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker, TB Perspectief Erkenning

Nadere informatie

PROTOCOL VAN DIENSTVERLENING TEHUIS NIET-WERKENDEN

PROTOCOL VAN DIENSTVERLENING TEHUIS NIET-WERKENDEN PROTOCOL VAN DIENSTVERLENING TEHUIS NIET-WERKENDEN Dit protocol van dienstverlening wordt afgesloten tussen: Enerzijds het Tehuis voor Niet-Werkenden van het Centrum voor Motorisch Gehandicapten v.z.w.

Nadere informatie

Protocol van behandeling en begeleiding dagcentrum

Protocol van behandeling en begeleiding dagcentrum Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge Protocol van behandeling en begeleiding dagcentrum Deze overeenkomst wordt gesloten

Nadere informatie

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen

vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen vzw OpWeg Infobrochure begeleid wonen 1 WIE ZIJN WIJ vzw OpWeg is een ambulante dienst voor volwassenen met een beperking, erkend en gesubsidieerd door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap

Nadere informatie

INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC)

INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade maatschappelijke zetel: Potterierei 42, 8000 Brugge INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) Versie

Nadere informatie

INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING

INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Koninklijk Instituut Woluwe Multifunctioneel Centrum voor kinderen met een spraak- of taalstoornis, dove en slechthorende kinderen, blinde of slechtziende jongeren, kinderen en jongeren met autisme Georges

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek 1. Inleiding 1.2 Beschrijving van het aanbod van de voorziening

Kwaliteitshandboek 1. Inleiding 1.2 Beschrijving van het aanbod van de voorziening 1/5 Beoordeeld: Stuurgroep Kwaliteit Geldig vanaf: 15/02/2017 Procedurehouder: Directeur Zorg Goedgekeurd: Luc Lemkens Paraaf: 1. Ons aanbod De Meander is een vzw, vergund door het Ministerie van de Vlaamse

Nadere informatie

Rechten & plichten. van de gebruiker van een voorziening voor personen met een handicap

Rechten & plichten. van de gebruiker van een voorziening voor personen met een handicap Rechten & plichten van de gebruiker van een voorziening voor personen met een handicap November 2013 D/2013/6274/5 Deze brochure is gratis te verkrijgen bij: VAPH Communicatiedienst T 02 225 85 97 F 02

Nadere informatie

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team Het Veer

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? In deze brochure leest u hoe multidisciplinair team Het Veer MDT - HET VEER - CAR Revalidatiecentrum, v.z.w. Kazernestraat 35 A 9100 Sint-Niklaas Tel. 03/776.63.19 - Fax : 03/760.48.71 E-mail : revalidatiecentrum@hetveer.be Riziv : 9.53.406.07 HOE KAN ONS MDT U

Nadere informatie

Maak kennis met ons Multidisciplinair team

Maak kennis met ons Multidisciplinair team Maak kennis met ons Multidisciplinair team Het multidisciplinair team van ons ziekenfonds voor het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en Integrale Jeugdhulp Wie zijn wij? Ons team bestaat

Nadere informatie

BEGELEIDINGSOVEREENKOMST AMBULANTE BEGELEIDING. Hier vertegenwoordigt door En te bereiken op het telefoonnummer

BEGELEIDINGSOVEREENKOMST AMBULANTE BEGELEIDING. Hier vertegenwoordigt door En te bereiken op het telefoonnummer BEGELEIDINGSOVEREENKOMST AMBULANTE BEGELEIDING Tussen het Orthopedagogisch Centrum Huize Terloo gelegen te 1674 Bellingen, Kareelstraat 2, dat beheerd wordt door de V.Z.W. Provincialaat der Broeders van

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN voor mobiele begeleiding

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN voor mobiele begeleiding CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN voor mobiele begeleiding Van toepassing vanaf 01/10/2014 Van toepassing vanaf 01/10/2014 p. 1 1. IDENTIFICATIE VAN DE VOORZIENING VZW Sint-Lodewijk is door het Vlaams

Nadere informatie

COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding volwassenen TB Accent

COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding volwassenen TB Accent COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding volwassenen TB Accent Versie juli 2017 1. IDENTIFICATIE Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker, thuisbegeleiding Accent Erkenning Spermalie, Snaggaardstraat

Nadere informatie

Charter van collectieve rechten en plichten

Charter van collectieve rechten en plichten Charter van collectieve rechten en plichten 1. Inleiding: Dit charter werd goedgekeurd door de raad van bestuur van VZW Martine Van Camp op 12 december 2013 en door de gebruikersraad op 3 december 2013.

Nadere informatie

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3

INHOUD. Huishoudelijk Reglement. Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL DIENSTENCENTRUM T KLAVERTJE 3 Huishoudelijk reglement ANDERS MOBIEL LIMBURG T KLAVERTJE Informatiebrochure lokaal dienstencentrum t Klavertje Versie: mei 2019 02 INHOUD Huishoudelijk Reglement Anders Mobiel Limburg t Klavertje LOKAAL

Nadere informatie

Kansen voor iedereen

Kansen voor iedereen Kansen voor iedereen Ik wil thuis blijven wonen maar heb ondersteuning nodig voor mijn persoonlijke verzorging. Hoe pak ik dat aan? Kan ik beroep doen op een persoonlijk assistent voor het organiseren

Nadere informatie

Afhandelen van klachten van gebruikers Beoordeeld en goedgekeurd op : Proces-eigenaar: Algemeen Directeur

Afhandelen van klachten van gebruikers Beoordeeld en goedgekeurd op : Proces-eigenaar: Algemeen Directeur Doel Deze procedure legt de afspraken vast voor de afhandeling van klachten zodat: elke klacht wordt geregistreerd elke klacht wordt geanalyseerd op elke klacht feedback wordt gegeven op elke gegronde

Nadere informatie

Rechten & plichten. van de gebruiker van een voorziening voor personen met een handicap

Rechten & plichten. van de gebruiker van een voorziening voor personen met een handicap Rechten & plichten van de gebruiker van een voorziening voor personen met een handicap November 2013 D/2013/6274/5 Deze brochure is gratis te verkrijgen bij: Vaph Communicatiedienst T 02 225 85 97 F 02

Nadere informatie

Flexibel Aanbod voor Meerderjarigen (FAM), informatie voor de cliënten (versie 3/6/2015)

Flexibel Aanbod voor Meerderjarigen (FAM), informatie voor de cliënten (versie 3/6/2015) Flexibel Aanbod voor Meerderjarigen (FAM), informatie voor de cliënten (versie 3/6/2015) In aanloop naar de overstap naar Persoonsvolgende Financiering (PVF) worden alle voorzieningen voor meerderjarigen

Nadere informatie

LEESWIJZER. Toegepaste wetgeving en administratieve bepalingen: Onze opdracht. Wat komt u te weten in dit verslag?

LEESWIJZER. Toegepaste wetgeving en administratieve bepalingen: Onze opdracht. Wat komt u te weten in dit verslag? LEESWIJZER Toegepaste wetgeving en administratieve bepalingen: Besluit van de Vlaamse Regering van 4 februari 2 betreffende de algemene erkenningsvoorwaarden en kwaliteitszorg van voorzieningen voor opvang,

Nadere informatie

Formulier 1 Overeenkomst

Formulier 1 Overeenkomst 1 Formulier 1 Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree Gegevens:

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Dit exemplaar ondertekend terugbezorgen aan St.-Oda PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING I OVEREENKOMST MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) (-21 JAAR) - OBSERVATIE- EN BEHANDELINGSGROEP 1 IDENTITEIT

Nadere informatie

Overeenkomst tussen klant en TEN DIENSTEN- Dienstenchequebedrijf voor thuishulp van huishoudelijke aard

Overeenkomst tussen klant en TEN DIENSTEN- Dienstenchequebedrijf voor thuishulp van huishoudelijke aard Overeenkomst tussen klant en TEN DIENSTEN- Dienstenchequebedrijf voor thuishulp van huishoudelijke aard Voor toepassing van deze overeenkomst wordt verstaan onder: Dienstenchequebedrijf: de onderneming

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN DE TANDEM VZW

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN DE TANDEM VZW Groot-Begijnhof 73 9040 Sint-Amandsberg T 09/228 99 29 F 09/228 95 56 post@de-tandem.be www.de-tandem.be CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN DE TANDEM VZW Erkend en gesubsidieerd door het VAPH INHOUDSTAFEL

Nadere informatie

Hoe kan het multidisciplinair team van het COS u helpen?

Hoe kan het multidisciplinair team van het COS u helpen? Uw kind inschrijven bij het VAPH Hoe kan het multidisciplinair team van het COS u helpen? centrum voor ontwikkelingsstoornissen UZ Leuven campus Sint-Rafaël Kapucijnenvoer 33 3000 Leuven tel. 016 33 75

Nadere informatie

Contextbegeleiding breedsporig. Onthaalbrochure voor ouders

Contextbegeleiding breedsporig. Onthaalbrochure voor ouders Contextbegeleiding breedsporig Onthaalbrochure voor ouders 2 Inhoudstafel Voorwoord 4 Wie zijn we? 5 Voor wie? 7 Hoe kan je ons bereiken? 8 Wie is wie? 9 Belangrijke nummers 10 Wat is contextbegeleiding?

Nadere informatie

Een aanvraag bij de Intersectorale Toegangspoort

Een aanvraag bij de Intersectorale Toegangspoort Een aanvraag bij de Intersectorale Toegangspoort COS Antwerpen Erkend MDT voor opmaak aanvraagdocument integrale jeugdhulp Leuven Sociale dienst COS Doornstraat, 331 2610 Wilrijk 03 830 73 10 COS@provincieantwerpen.be

Nadere informatie

BEGELEIDINGSOVEREENKOMST (IN EEN INITIATIEF BESCHUT WONEN)

BEGELEIDINGSOVEREENKOMST (IN EEN INITIATIEF BESCHUT WONEN) BEGELEIDINGSOVEREENKOMST (IN EEN INITIATIEF BESCHUT WONEN) Tussen de volgende partijen, enerzijds [optie 1: zorggebruiker zonder bewindvoerder] [de heer/mevrouw] (voornaam, naam).. met rijksregisternummer

Nadere informatie

2 Missie, visie, waarden, doelstellingen en strategie van de voorziening

2 Missie, visie, waarden, doelstellingen en strategie van de voorziening Charter collectieve rechten en plichten Medisch pedagogisch kinderdagverblijf Merlijn VZW 1 Identificatie van de voorziening Het charter collectieve rechten en plichten werd opgemaakt door de VZW Merlijn,

Nadere informatie

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN?

MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U HELPEN? Revalidatiecentrum, v.z.w. Kazernestraat 35 A 9100 Sint-Niklaas Tel. 03/776.63.19 - Fax : 03/760.48.71 E-mail : revalidatiecentrum@hetveer.be Riziv : 9.53.406.07 MDT - HET VEER - CAR HOE KAN ONS MDT U

Nadere informatie

INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) + 18

INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) + 18 Begeleidingscentrum Spermalie - Het Anker maakt deel uit van vzw De Kade m aat s c happelijke zet el: Pot terierei 42, 8000 Brugge INDIVIDUELE DIENSTVERLENINGSOVEREENKOMST MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC)

Nadere informatie

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING

PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING Dit exemplaar ondertekend terugbezorgen aan St.-Oda PROTOCOL VAN VERBLIJF, BEHANDELING OF BEGELEIDING I OVEREENKOMST MULTIFUNCTIONEEL CENTRUM (MFC) (-21 JAAR) 1 IDENTITEIT VAN DE PARTIJEN Gegevens, hierna

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN DE OVEREENKOMST

ALGEMENE VOORWAARDEN DE OVEREENKOMST ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Definities Deze voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst tussen Wat Wel (hierna: Zorgaanbieder) en Zorgvrager. In deze voorwaarden worden een aantal begrippen gebruikt.

Nadere informatie

Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder. 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document.

Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder. 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document. Algemene voorwaarden en informatie Stichting Breder 1. Definities Wat betekenen alle woorden in dit document. Cliënt: dat is degene die zorg krijgt. Zorgaanbieder: dit is Stichting Breder. Zorgovereenkomst:

Nadere informatie

OVEREENKOMST TUSSEN DE GEBRUIKER EN HET DIENSTENCHEQUEBEDRIJF VAN DE HEIDE VZW

OVEREENKOMST TUSSEN DE GEBRUIKER EN HET DIENSTENCHEQUEBEDRIJF VAN DE HEIDE VZW OVEREENKOMST TUSSEN DE GEBRUIKER EN HET DIENSTENCHEQUEBEDRIJF VAN DE HEIDE VZW Voor toepassing van deze overeenkomst wordt verstaan onder: - Dienstenchequebedrijf: de onderneming of organisatie die erkend

Nadere informatie

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding kinderen en jongeren. (rechtstreeks en niet rechtstreeks toegankelijke hulp)

CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding kinderen en jongeren. (rechtstreeks en niet rechtstreeks toegankelijke hulp) 1. IDENTIFICATIE BC Spermalie Het Anker: Accent, Perspectief, BAS - versie november 2015 CHARTER COLLECTIEVE RECHTEN EN PLICHTEN thuisbegeleiding kinderen en jongeren. (rechtstreeks en niet rechtstreeks

Nadere informatie