SCREENINGSNOTA. 1. Juridische context. 2. Situering van het plangebied

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SCREENINGSNOTA. 1. Juridische context. 2. Situering van het plangebied"

Transcriptie

1 Dit is de screeningsnota, aangepast n.a.v. de adviezen van de adviesverlenende instanties SCREENINGSNOTA I.F.V. VRAAG AAN DIENST MER TOT ONTHEFFING VAN PLAN-MER-PLICHT - BPA LOPPEMSESTRAAT 1. Juridische context De van toepassing zijnde wetgeving is de volgende : - Decreet milieu- en veiligheidsrapportage, van 18 december 2002, B.S. 13 februari 2003 (hierna genoemd MVR-decreet ) - Decreet houdende wijziging van titel IV van het decreet van 5 april 1995 houdende algemene bepalingen inzake milieubeleid en van artikel 36ter van het decreet van 21 oktober 1997 betreffende het natuurbehoud en het natuurlijk milieu, van 27 april 2007, B.S. 20 juni 2007 (hierna genoemd plan-mer-decreet ) - Besluit van de Vlaamse regering betreffende de milieueffectrapportage over plannen en programma s, van 12 oktober 2007, B.S. 7 november 2007 (hierna genoemd plan-mer-besluit ) Er wordt in deze nota van uit gegaan dat ook een BPA te aanzien is als een plan of programma in de zin van het plan-mer-decreet van 27 april 2007 en het plan-mer-uitvoeringsbesluit van 12 oktober Dit betekent derhalve dat tegen de voorlopige vaststelling van het BPA door de gemeenteraad ofwel een plan-mer moet worden opgemaakt, ofwel een screening dient te zijn gebeurd op basis waarvan de dienst MER beslist heeft dat een ontheffing van de verplichting tot opmaak van een plan-mer wordt toegestaan. De documenten m.b.t. het onderzoek tot milieueffectrapportage en de beslissing van de dienst MER maken deel uit van het BPA-dossier en worden bijgevolg mee aan het openbaar onderzoek onderworpen. De overheid die initiatief neemt tot het plan, in dit geval het gemeentebestuur Zedelgem, maakt hieronder een screening op d.w.z. een toetsing, op basis van een aantal criteria (voortvloeiend uit het plan-merbesluit van 12 oktober 2007) om na te gaan of er, door de in het BPA voorgenomen bestemmingen, significante milieu-effecten te verwachten zijn. De dienst MER beslist, op basis van deze screening, of er effectief al dan niet een ontheffing van de plan-mer-plicht kan zijn. 2. Situering van het plangebied

2 2.1. Geografisch Het plangebied BPA Loppemsestraat is gelegen in het centrum van Zedelgem. Het plangebied is een in oppervlakte vrij beperkte (2,5 ha) zone in het centrum van Zedelgem, begrensd door de Loppemsestraat, de Fazantenlaan, een zuidelijke woonwijk, en een terrein langs de Sint-Jorislaan. De Loppemsestraat vormt één van de hoofdinvalswegen naar Zedelgem dorp, meerbepaald vanaf kruispunt Heidelberg, langs waar het verkeer uit Loppem en Brugge toestroomt. Het plangebied wordt aan de Loppemsestraat bediend door meerdere haltes van het openbaar vervoer, meerbepaald op de busverbindingen Zedelgem-Loppem- Brugge.

3 2.2. Gewestplan Volgens het gewestplan Brugge-Oostkust (goedgekeurd bij koninklijk besluit op 5 februari 1979) is het plangebied volledig bestemd als zone voor gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen. Het voorliggend BPA wijkt niet af ten opzichte van deze gewestplanbestemming. Hierbij wordt verwezen naar de omzendbrief van 8 juli 1997 betreffende de inrichting en toepassing van de ontwerp-gewestplannen en gewestplannen, en latere wijzigingen :

4 ARTIKEL GEBIEDEN VOOR GEMEENSCHAPSVOORZIENINGEN EN OPENBARE NUTSVOORZIENINGEN 1. Begripsomschrijving en algemeenheden. Onder «gemeenschapsvoorzieningen en openbare nutsvoorzieningen» dient te worden begrepen voorzieningen die gericht zijn op de bevordering van het algemeen belang en die ten dienste van de gemeenschap worden gesteld. De idee van dienstverlening (verzorgende sector) aan de gemeenschap is derhalve rechtstreeks aanwezig. Daarbij is het irrelevant of deze voorzieningen worden opgericht en uitgebaat door een overheid dan wel door een privé-instelling of -persoon, inzoverre althans de exploitant van de inrichting geen winstbejag nastreeft en de voorzieningen werkelijk ten dienste staan van de gemeenschap. Zo oordeelde de Raad van State reeds meermaals dat sportinfrastructuur een gemeenschapsvoorziening kan zijn als bedoeld in artikel zelfs indien zij door een particulier wordt uitgebaat. In dat geval mag de exploitant wel geen winstbejag nastreven. Ook constructies bestemd voor een manège en ruitersclub kunnen worden beschouwd als gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen, onder dezelfde voorwaarde dat de exploitant ervan geen winstbejag nastreeft. Als gemeenschapsvoorzieningen en openbare nutsvoorzieningen kunnen eveneens worden beschouwd een school, een voor het publiek toegankelijke toegangsweg tot een vergund gebouwencomplex in een gebied voor gemeenschapsvoorzieningen en openbare nutsvoorzieningen en neveninrichtingen naast een autosnelweg. Alhoewel in een gebied voor gemeenschapsvoorzieningen en openbare nutsvoorzieningen in principe geen gebouwen met een woonfunctie zijn toegelaten, heeft de Raad van State bovendien niettemin geoordeeld dat service-flats voor bejaarden kunnen worden vergund in dergelijk gebied. Ook een nomadenkamp werd door de Raad van State beschouwd als een «gemeenschapsvoorziening en openbare nutsvoorziening».

5 2.3. Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen In het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen werd gesteld dat delen van de fusiegemeente Zedelgem deel gaan uitmaken van het regionaalstedelijk gebied Brugge. De procedure tot afbakening van dit regionaalstedelijk gebied doorliep inmiddels de fase van de plenaire vergadering, en volgens de daar voorliggende plannen behoort het plangebied van BPA Loppemsestraat tot het regionaalstedelijk gebied Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan In het provinciaal ruimtelijk structuurplan werd Zedelgem dorp geselecteerd als structuurondersteunend hoofddorp, wat inhoudt dat het structuurondersteunend is voor wonen en werken in het buitengebied, en een bovenlokale verzorgende rol te vervullen heeft. Dit BPA kadert specifiek in de realisatie van deze doelstellingen. Langs het plangebied loopt een bovenlokale route, die deel uitmaakt van het provinciaal functioneel fietsroutenetwerk, nl. een deel van de Loppemsestraat. Deze routes zijn gericht op de dagelijkse functionele verplaatsingen. Ze vormen bovenlokale verbindingen tussen en naar de verschillende hoofdkernen Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan Het gemeentelijk ruimtelijk structuurplan zit in de fase van voorontwerp. Er kan echter niet met de wijziging van dit BPA gewacht worden tot na de goedkeuring van het GRS, omdat er sprake is van dringendheid. Meerbepaald is de situatie als volgt : Zedelgem wordt geconfronteerd met een tekort aan bejaardenhuisvesting. Dit blijkt uit de lange wachtlijsten voor plaatsing in een bejaardentehuis of service-flats. Het enige rusthuis van de fusiegemeente (OCMW) bevindt zich in Loppem. Dit heeft een capaciteit van slechts 62 rusthuisbedden, terwijl de programmatie van het OCMW, gebaseerd op de behoefte voor de fusiegemeente, maar liefst 250 bedden bedraagt! Op datum van de opmaak van deze nota staan 54 mensen op de wachtlijst van de meest zorgbehoevenden. Naast dit rusthuis bestaat er een zeer beperkt aanbod aan service-flats in Loppem (14 flats OCMW) en in Aartrijke (24 flats privaat initiatief). De reële behoefte aan serviceflats op niveau van de fusiegemeente wordt ingeschat op 120 à 150 eenheden. Vanuit deze dringende noodzaak, bestaat de gemeentelijke beleidsoptie om binnen het structuurondersteunend hoofddorp op zeer korte termijn bijkomende voorzieningen voor de huisvesting van ouderen te realiseren.

6 In de voorbereiding van het GRS, alsook in het in procedure zijnde BPA Zedelgem Centrum, wordt uitgegaan van een campusgedachte, waarbij in het centrum van het structuurondersteunend hoofddorp een aantal gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen, op wandel- en fietsafstand van elkaar, gebundeld worden. Deze kaderen in de verzorgende rol die het structuurondersteunend hoofddorp Zedelgem speelt, ook naar de andere kernen binnen de fusiegemeente toe. Het plangebied van BPA Loppemsestraat is, door zijn centrale locatie, bij uitstek geschikt om een deel van deze campusgedachte te realiseren. In het kader daarvan is momenteel, binnen dit plangebied, ook reeds de realisatie van het dienstencentrum aan de gang, dat ook een aantal voorzieningen naar ouderen en naar de gemeenschap in het algemeen zal bieden Gemeentelijk mobiliteitsplan In het gemeentelijk mobiliteitsplan is de Loppemsestraat geselecteerd als lokale weg type II. Dit houdt in dat de weg bestemd is voor ontsluiting op gemeentelijk niveau, naar de secundaire wegen (in dit geval de Torhoutsesteenweg) toe. De weg is met andere woorden geschikt om het verkeersaspect dat gepaard gaat met de realisatie van de binnen dit plangebied mogelijke bestemmingen, op te vangen. 3. Doelstelling van dit BPA-dossier huidig geldend BPA Groenestraat (M.B )

7 ontwerp BPA-herziening Het voorliggend BPA Loppemsestraat vormt een gedeeltelijke herziening van het bij ministerieel bestluit van 26 september 2002 goedgekeurde BPA Groenestraat. Er wordt geopteerd voor een gedeeltelijke herziening, met het oog op een spoedige goedkeuring van het dossier en spoedige mogelijkheid tot realisatie van een aantal functies die de rol van Zedelgem als structuurondersteunend hoofddorp kunnen uitbouwen en versterken. Meerbepaald bestaat er een gemeentelijke beleidsoptie om in dit plangebied op korte termijn een seniorenhuisvestingsproject te realiseren, wat binnen het huidige BPA niet mogelijk is. Ook van de stedenbouwkundige ontwikkeling van het overige deel van BPA Groenestraat wordt evenwel werk gemaakt. Dit overige deel beoogt vooral de inbreidingsgerichte versterking van de woonfunctie, conform de doelstellingen van het provinciaal ruimtelijk structuurplan en het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen. Dit dossier zit momenteel in de fase van een denkoefening tot stedenbouwkundige inrichting, ter voorbereiding van de opmaak van het effectieve herzieningsdossier voor het BPA Groenestraat. 4. Bespreking van de bestemming per zone

8 Het BPA omvat slechts één bestemmingszone, meerbepaald een zone voor gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen. Daarin worden volgende functies toegelaten : gemeenschapsvoorzieningen en diverse activiteiten in de openbare en/of dienstverlenende sector, zoals daar zijn (niet limitatief opgesomd) brandweer, kinderopvang, cultureel centrum, dienstencentrum, bejaardenhuisvesting, sociale huisvesting, OCMW- en gemeenteadministratie, OCMW- en gemeentegerelateerde diensten, openbare wegenis, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. De stedenbouwkundige voorschriften werden enerzijds inzake bestemming bewust eerder ruim opgevat, om optimale ontwikkelingskansen voor deze site als strategische zone binnen het structuurondersteunend hoofddorp Zedelgem te creëren. In de stedenbouwkundige voorschriften worden anderzijds, inzake bouwmogelijkheden, een aantal kwaliteitseisen vooropgesteld en wordt een gabarit-regel gehanteerd, i.f.v. het vermijden van hinder of een storende impact naar de omgeving toe. 5. Inschatting van milieu-effecten op basis van de relevante criteria Hieronder wordt, in de mate van het mogelijke op basis van de beschikbare informatie en de in het BPA voorgenomen bestemming, voor een aantal criteria (voortvloeiend uit het plan-mer-besluit van 12 oktober 2007) getoetst of er significante (negatieve) milieu-effecten te verwachten zijn. a. gezondheid en veiligheid van de mens Volgens de website van de dienst Veiligheidsrapportage, zijn in het plangebied momenteel geen Seveso-inrichtingen aanwezig. Ook binnen een perimeter van 2 km rond het plangebied zijn er geen aanwezig. Er is binnen het plangebied een mogelijk kwetsbare locatie (kinderopvang). In de bestemmingszones waar dit relevant is, wordt in de stedenbouwkundige voorschriften van dit BPA de bepaling opgenomen dat activiteiten geen mobiliteits-, visuele, lawaai- of andere hinder of gevaar voor de omgeving mogen inhouden. Daarmee zijn in principe ook naar de toekomst toe Seveso- en andere hinderlijke inrichtingen uitgesloten. Gelet op de in dit plangebied voorziene bestemming (ontwerp BPAherziening) alleen gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen is een bespreking van de criteria gezondheid en veiligheid van de mens niet aan de orde. Er valt namelijk geen hinder terzake te verwachten. b. ruimtelijke ordening

9 Het volledige plangebied is gelegen in een zone voor gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen volgens het gewestplan. In het momenteel nog geldende BPA, goedgekeurd bij ministerieel besluit op 26 september 2002, werd deze bestemming verder verfijnd. Vanuit de huidige beleidsopties en de rol van Zedelgem als structuurondersteunend hoofddorp wordt de bestemming van de zone nu, weliswaar binnen de grenzen van de gewestplanbestemming, enigszins bijgestuurd. c. fauna, flora en de biodiversiteit * Biologische waarderingskaart

10 Het plangebied kreeg op de meest recente biologische waarderingskaart deels de vermelding biologisch minder waardevol en deels complex van minder waardevolle en waardevolle elementen. Het deel dat ook waardevolle elementen bevat, werd in het verleden echter reeds bebouwd en grotendeels verhard, i.f.v. gemeenschapsvoorzieningen. De stedenbouwkundige voorschriften in het ontwerp van BPA-herziening zijn van die aard dat ook in de toekomst bebouwing en verhardingen mogelijk zijn, eveneens in de sfeer van gemeenschapsvoorzieningen. Er valt dan ook geen bijkomende negatieve impact terzake te verwachten. * VEN- en IVON-gebieden

11 Het plangebied van dit BPA-dossier omvat noch VEN- noch IVON-gebieden. Het dichtstbijzijnde gebied van die aard is een deel van Vloetemveld, gelegen op anderhalve kilometer van de uiterste grens van het plangebied. De binnen het plan voorziene bestemmingen en activiteiten (zie 4. Bespreking van de bestemming per zone ) zijn echter van die aard dat er geen negatieve impact terzake te verwachten valt. * Habitat- en vogelrichtlijngebieden

12 Het plangebied van dit BPA-dossier omvat noch habitat- noch vogelrichtlijngebieden. Het dichtstbijzijnde gebied van die aard is een habitatrichtlijngebied (Vloetemveld), gelegen op anderhalve kilometer van de uiterste grens van het plangebied. De binnen het plan voorziene bestemmingen en activiteiten (zie 4. Bespreking van de bestemming per zone ) zijn echter van die aard dat er geen negatieve impact terzake te verwachten valt. d. energie- en grondstoffenvoorraden Gelet op de in dit plangebied voorziene bestemming (ontwerp BPAherziening) gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen is een bespreking van de criteria energie- en grondstoffenvoorraden hier niet relevant. De voorziene bestemming en mogelijke activiteiten hebben geen impact terzake. e. bodem

13 Binnen het plangebied bevinden zich geen percelen die opgenomen zijn in het register van de verontreinigde gronden. Gelet op de in dit plangebied voorziene bestemming (ontwerp BPAherziening), namelijk gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen, valt er geen negatieve impact op de aard van de bodem of de bodemgesteldheid te verwachten, en is een bespreking van het criterium bodem hier verder niet relevant. f. water * Waterwinning Volgens het gewestplan is het plangebied niet gelegen in een waterwinningsgebied. * Overstromingsregime

14 Inzake het gewijzigd overstromingsregime kan het volgende gesteld worden : Het plangebied is, volgens de meest recente kaarten van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen, niet gelegen in een overstromingsgevoelig gebied. Hier dient bovendien de belangrijke opmerking gemaakt te worden dat er concrete plannen in opmaak zijn voor de aanleg van een bufferbekken ter hoogte van de Plaatsebeek, net ten westen (dus stroomopwaarts) van het centrum van Zedelgem. De realisatie van dit bufferbekken wordt gepland binnen 1 tot hooguit 5 jaar. Dit bufferbekken zal een belangrijke positieve invloed hebben op de overstromingsproblematiek in het centrum van Zedelgem. * Afstromingshoeveelheid Inzake de gewijzigde afstromingshoeveelheid kan het volgende gesteld worden : Het hemelwater stroomt af naar een onbevaarbare waterloop van tweede categorie (Plaatsebeek). Voor nieuwe bebouwing en aanleg van verhardingen is de gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater, van toepassing bij het verlenen van stedenbouwkundige vergunningen, hetgeen een antwoord biedt op de vraag vanuit het waterbeleid.

15 * Infiltratie Inzake de gewijzigde infiltratie naar het grondwater kan het volgende gesteld worden : Het plangebied is, volgens de meest recente kaarten van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen gelegen in een gebied met infiltratiegevoelige bodems. Voor nieuwe bebouwing en aanleg van verhardingen is de gewestelijke stedenbouwkundige verordening inzake hemelwaterputten, infiltratievoorzieningen, buffervoorzieningen en gescheiden lozing van afvalwater en hemelwater, van toepassing bij het verlenen van stedenbouwkundige vergunningen, hetgeen een antwoord biedt op de vraag vanuit het waterbeleid. Daarenboven wordt specifiek in de stedenbouwkundige voorschriften voorzien dat een aandeel van de zone bestemd moet worden voor groenvoorzieningen, zodat het water ter plaatse in de bodem kan dringen.

16 * Grondwaterstroming Inzake het gewijzigd grondwaterstromingspatroon kan het volgende gesteld worden : Het plangebied is, volgens de meest recente kaarten van het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen, volledig gelegen in een gebied dat weinig gevoelig is voor grondwaterstromingen. In het plangebied is de mogelijkheid tot het realiseren van ondergrondse constructies voorzien. Gelet op de voorziene bestemmingen, zullen deze constructies echter eerder beperkt zijn qua omvang. Er valt dan ook geen negatieve impact op de grondwaterstroming te verwachten. * Waterbekken

17 Het betrokken plangebied behoort tot het bekken van de Brugse Polders. g. atmosfeer en klimatologische factoren Gelet op de in dit plangebied voorziene bestemming (ontwerp BPAherziening) gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen is een bespreking van de criteria atmosfeer en klimatologische factoren hier niet relevant. De voorziene bestemming en activiteiten hebben geen impact terzake. h. geluid, licht Gelet op de in dit plangebied voorziene bestemming (ontwerp BPAherziening) gemeenschaps- en openbare nutsvoorzieningen valt er geen significante geluidshinder of lichtvervuiling te verwachten. Bovendien wordt in de bestemmingsvoorschriften specifiek het volgende vermeld : Deze voorzieningen mogen geen onaanvaardbare geluids- of andere hinder veroorzaken naar de omgeving toe. Zo nodig dienen milderende maatregelen getroffen te worden om de eventuele hinder te beperken. i. landschap, stoffelijke goederen, cultureel erfgoed met inbegrip van architectonisch en archeologisch erfgoed * Beschermde monumenten, landschappen en dorpsgezichten Er komen in het betrokken plangebied geen beschermde monumenten, landschappen of dorpsgezichten voor. * Archeologie

18 In opdracht van het gemeentebestuur werd, door de Universiteit Gent, in het voorjaar van 2004 een archeologische inventarisatie opgemaakt. Hierbij werd, op basis van luchtfotografisch onderzoek, een inventaris opgemaakt van archeologisch waardevolle sites op het Zedelgemse grondgebied. Er zijn, op basis van deze inventaris, geen aanwijzingen van de aanwezigheid van archeologisch waardevolle sites in het betrokken plangebied. Niettemin wil het gemeentebestuur ook daar aandacht besteden aan het vrijwaren van het eventueel aanwezige archeologisch erfgoed. Daartoe wordt samengewerkt met Raakvlak, de intergemeentelijke dienst voor archeologie om, alvorens bouw- of verkavelingsvergunningen te verlenen om nieuwe terreinen van enige omvang voor bebouwing te ontwikkelen, aan preventief archeologisch onderzoek te doen. * Relicten van historische landschappen

19 Volgens de atlas van de landschapsrelicten zijn binnen het plangebied van dit BPA geen waardevolle zones aanwezig. j. mobiliteit De bestemmingsvoorschriften voor dit plangebied voorzien zaken die mogelijks publiekaantrekkend zijn : gemeenschapsvoorzieningen en diverse activiteiten in de openbare en/of dienstverlenende sector, zoals daar zijn (niet limitatief opgesomd) brandweer, kinderopvang, cultureel centrum, dienstencentrum, bejaardenhuisvesting, sociale huisvesting, OCMW- en gemeenteadministratie, OCMW- en gemeentegerelateerde diensten, openbare wegenis, parkeerplaatsen en groenvoorzieningen. Met dit publiekaantrekkend gegeven wordt op verschillende manieren omgegaan : - In het gemeentelijk mobiliteitsplan is de Loppemsestraat geselecteerd als lokale weg type II. Dit houdt in dat de weg bestemd is voor ontsluiting op gemeentelijk niveau, naar de secundaire wegen (in dit geval de Torhoutsesteenweg) toe. De weg is met andere woorden geschikt om het verkeersaspect dat gepaard gaat met de realisatie van de binnen dit plangebied mogelijke bestemmingen, op te vangen. - In de stedenbouwkundige voorschriften is vastgelegd dat de ontsluiting van het plangebied op zo n manier dient te gebeuren dat er geen bijkomende potentiële conflictpunten gecreëerd worden op de Loppemsestraat. Alle gemotoriseerd verkeer dient daarom

20 afgewikkeld te worden via de Sint-Jorislaan en de Fazantenlaan. Hierop geldt echter één uitzondering : ook de bushalte op de Loppemsestraat kan aangepast worden tot bijkomend ontsluitingspunt voor gemotoriseerd verkeer van het plangebied. - Centrale ligging : Gezien deze publiekaantrekkende functies zeer centraal gelegen zijn, in de bebouwde kom van het structuurondersteunend hoofddorp, zullen heel wat bezoekers er zich omwille van de beperkte afstand te voet of per fiets naartoe kunnen begeven, waardoor de intensiteit aan bijkomend gemotoriseerd verkeer beperkt kan worden. - Openbaar vervoer : Ter hoogte van het plangebied is een openbaar vervoershalte gelegen, meerbepaald een hoogfrequente busverbinding met Loppem en Brugge. Een aantal van de bezoekers van de functies binnen dit plangebied zal via deze vlotte weg deze locatie bereiken. Ook dit impliceert dus dat de intensiteit aan bijkomend gemotoriseerd verkeer beperkt kan worden. - Parking voor meervoudig gebruik : De bestemmingsvoorschriften voorzien de mogelijkheid tot het aanleggen van parkeerplaatsen binnen de zone, i.f.v. het opvangen van de parkeerbehoefte die deze publiekaantrekkende functies teweeg brengen. Het uitgangspunt daarbij is dat verschillende gemeenschapsvoorzieningen en diverse activiteiten in de openbare en/of dienstverlenende sector op deze locatie gebundeld worden, zodat de aan te leggen parkeerplaatsen ten dienste kunnen staan van de verschillende functies, en dat er geen parkeeroverlast ontstaat naar de omgeving toe. 6. Conclusie Het gemeenbestuur Zedelgem, die het initiatief nam tot opmaak van dit BPA, is, gelet op bovenstaande overwegingen en op basis van de beschikbare informatie, van mening dat er, op basis van de in het BPA voorgenomen bestemmingen, geen aanzienlijke milieu-effecten te verwachten zijn, ook geen grens- of gewestgrensoverschrijdende aanzienlijke milieueffecten. Dit BPA vormt niet het kader voor een vergunning van projecten zoals bedoeld in bijlage I of II uit het project-mer-besluit. Hierdoor bestaat het vermoeden dat de opmaak van een plan-mer terzake niet nodig is. Deze nota zal aan de dienst MER worden overgemaakt, met de vraag tot formele ontheffing van de plan-mer-plicht. Er werden in deze screeningsnota geen alternatieven voor dit plan besproken, gezien er geen redelijke of zinvolle alternatieven zijn. Gemeentebestuur Zedelgem, maart 2009

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Uitvoering RSPA : PRUP Oude kanaalarm Puurs

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 september 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Marnixdreef Lier voorlopige

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf - Diensthoofd Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 december 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen

Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen. Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Vormen van milieueffectrapportage in Vlaanderen Pascal Van Ghelue Geograaf Dienst Begeleiding Gebiedsgerichte Planprocessen Inhoud 1. Doel milieueffectrapportage 2. Regelgeving 3. Rapportagevormen (4)

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 januari 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP De Beunt Lier voorlopige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 mei 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Oude

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 26 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 30 januari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00018 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 9 september 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1'

Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning Aanvullende nota milieuscreening PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene fase 1' 1. Inleiding Deze nota behandelt de adviezen die zijn binnengekomen in

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 7 februari 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n de R U P s V r o e

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER : Stad Sint-Truiden Aanvraagdatum: 9-1-2018 Uw Referentie: Leopold II straat Onze Referentie: 2019/00019 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Adres:

Nadere informatie

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus

Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften. Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus VR 2018 1409 DOC.1020/5BIS Ontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Petroleum-Zuid: gevangenis en technische schoolcampus Bijlage II: Stedenbouwkundige voorschriften Bijlage II Stedenbouwkundige

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 november 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling Samenstelling De heer Patrick Janssens, burgemeester

Nadere informatie

Workshop C Van advies naar waterparagraaf

Workshop C Van advies naar waterparagraaf Workshop C Van advies naar waterparagraaf Mark Cromheecke Directie Ruimte, Provincie Oost-Vlaanderen Robin De Smedt Departement RWO Kracht van het advies Verplicht/niet verplicht Bindend/niet bindend Motiveringsplicht

Nadere informatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie

Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Stedenbouwkundig uittreksel Inlichtingenformulier vastgoedinformatie Departement Grondgebiedszaken Stedenbouw Contact Sofie Roose T 056 733 374 sofie.roose@harelbeke.be Bellis'immo Iepersestraat 120 8890

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

BETREFT: plan MER screening

BETREFT: plan MER screening Vlaamse overheid Adviezen en Vergunningen Antwerpen Lange Kievitstraat 111-113 bus 63 2018 ANTWERPEN T 03 224 63 14 aves.ant.anb@lne.vlaanderen.be Stad Antwerpen Bedrijfseenheid Stadsontwikkeling Francis

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012

college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 16 november 2012 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende de voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Scheldepolders Hingene in Bornem DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 17 - Freya Vreren vzw Opgesteld volgens artikel 14 van

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 17 april 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 december 2014

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 december 2014 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 december 2014 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever,

Nadere informatie

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop

RUP Moleneiland. Publieke raadpleging tem Informatievergadering en mini-workshop RUP Moleneiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatievergadering en mini-workshop 30.11.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling

Nadere informatie

naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming:

naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming: naam: gedeeltelijke wijziging van het gewestplan Halle-Vilvoorde-Asse datum: 17/07/2000 met bestemming: bufferzones 1.1.1.2 een algemeen plan van aanleg (A.P.A) Niet van toepassing in Dilbeek 1.1.1.3 een

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging

Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging 05574 Stad Roeselare gedeeltelijke herziening BPA Kazand-West Verzoek tot raadpleging plan_id: 2.24_34_1 juli 2010 baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 1. inlichtingen

Nadere informatie

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering

RUP Bavikhove Dorp West. Publieke raadpleging tem Informatievergadering RUP Bavikhove Dorp West Publieke raadpleging 19.06 tem 17.08.2017 Informatievergadering 26.06.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" 10 - Honden Sport Club Tongeren Opgesteld volgens artikel

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE DOSSIERNUMMER: N2018-00155 GEMEENTE: Lummen, Dienst Ruimtelijke Ordening, Gemeenteplein 13, 3560 Lummen. DATUM opmaak document: 16 maart 2018 Uw referentie: Lummen,

Nadere informatie

BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel

BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel BPOST N.V. Muntcentrum 1000 Brussel 2 mei 2017 Geachte, U vindt hierbij het inlichtingenformulier vastgoedinformatie en het stedenbouwkundig uittreksel betreffende het vastgoed gelegen in Dokter Haubenlaan(M)

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan 'Kustpolders tussen Oudenburg, Jabbeke en Stalhille' DE VLAAMSE REGERING, Gelet

Nadere informatie

Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: fax: Website: SCHOOT

Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: fax: Website:  SCHOOT Gemeentebestuur Tessenderlo Markt z/n 3980 Tessenderlo tel: 013 66 17 15 fax: 013 67 36 93 Website: www.tessenderlo.be SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEINTEGREERD ADVIES GEMEENTELIJK RUP SCHOOT Ilgatlaan

Nadere informatie

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD

MONITEUR BELGE Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD MONITEUR BELGE 14.11.2011 Ed. 2 BELGISCH STAATSBLAD 68251 VLAAMSE OVERHEID N. 2011 2948 [C 2011/35922] 14 OKTOBER 2011. Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1602849 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Sint-Gillis-Waas fase 1' Definitieve

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED Ligging onroerend goed JOKSTRAAT 28 Kadastrale gegevens Afdeling DE HAAN 3 AFD (WENDUINE) Sectie

Nadere informatie

23016_D_0157_H_011_00

23016_D_0157_H_011_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Gemeentebestuur Dilbeek Beroep: Gemeentebestuur Adres: Gemeenteplein 1 1700 Dilbeek Datum van aanvraag: 23 februari 2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14

STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN artikel 14 PROVINCIE LIMBURG 63-34001 STAD TONGEREN BIJZONDER PLAN VAN AANLEG "ZONEVREEMDE TERREINEN EN GEBOUWEN VOOR SPORT-, RECREATIE- EN JEUGDACTIVITEITEN" Opgesteld volgens artikel 14 van het decreet betreffende

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 februari 2015

college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 februari 2015 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 6 februari 2015 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 59.744/1/V van 10 augustus 2016 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

23016_D_0145_X_003_00

23016_D_0145_X_003_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Dirk Van Den Haute Beroep: Notaris Adres: Gustaaf Vandersteenstraat 10 1750 Sint-Kwintens-Lennik Datum van aanvraag: 31/08/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011

college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 29 december 2011 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Patrick Janssens,

Nadere informatie

Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet. Advies

Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet. Advies Brussel, 9 februari 2005 Advies reparatiedecreet Advies Voorontwerp van decreet tot wijziging van het decreet van 18 mei 1999 houdende de organisatie van de ruimtelijke ordening en van het decreet betreffende

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 18 maart 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 12 april 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

VERWERKING ADVIEZEN VERZOEK TOT RAADPLEGING. 1 Provincie Antwerpen Dienst Ruimtelijke Planning

VERWERKING ADVIEZEN VERZOEK TOT RAADPLEGING. 1 Provincie Antwerpen Dienst Ruimtelijke Planning RUP KLEINHANDELSZONE VEJA VERWERKING ADVIEZEN VERZOEK TOT RAADPLEGING Adviesinstanties en uitgebrachte adviezen Het verzoek tot Raadpleging voor het RUP in het kader van de planmer screening werd op 8

Nadere informatie

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76)

Veurne - Westkust. 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) Veurne - Westkust 1. Toeristisch recreatiepark (KB 6/12/76) 0410 De gebieden voor toeristische recreatieparken die op de kaarten welke de bestemmingsgebieden omschrijven, in oranje gekleurd en met de letters

Nadere informatie

Notaris Hans Van Overloop

Notaris Hans Van Overloop Nieuwe contactgegevens vanaf 10 maart 2010 Stedenbouwkundige vergunningen Loketadres op afspraak Postadres Grote Markt 1 2000 Antwerpen Tel 03 338 67 45 notaria@stad.antwerpen.be SW/V/SV Alle briefwisseling

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen

College van burgemeester en schepenen verbaa College van burgemeester en schepenen beraadslaging/proces verbaal Samenstelling: de heer Patrick Janssens, burgemeester; de heren Robert Voorhamme, Philip Heylen, Ludo Van Campenhout, mevrouw Leen

Nadere informatie

Project-m.e.r.-screening

Project-m.e.r.-screening Project-m.e.r.-screening Aan het college van burgemeester en schepenen de deputatie van de provincieraad straat en nummer postnummer en gemeente LNE-MER-01-120913 In te vullen door de behandelende afdeling

Nadere informatie

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd:

In kader van het onderzoek tot milieueffectrapportage werden op basis van een lijst aangeleverd door de dienst MER volgende instanties geraadpleegd: N o t a b e t r e f f e n d e d e b e h a n d e l i n g v a n d e a d v i e z e n i n k a d e r v a n h e t o n d e r z o e k t o t m i l i e u e f f e c t r a p p o r t a g e v a n h e t R U P O p s p

Nadere informatie

SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEÏNTEGREERD ADVIES

SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEÏNTEGREERD ADVIES SCREENING VAN DE PLAN-MER-PLICHT GEÏNTEGREERD ADVIES Planologisch attest Scheys beton N.V. 30/09/2015 Titel Opdrachtgever Contactpersoon opdrachtgever Opdrachtnemer Plan-MER-screening Planologisch attest

Nadere informatie

Procedures en terminologie Lindelei. 11 september 2018 infomoment

Procedures en terminologie Lindelei. 11 september 2018 infomoment Procedures en terminologie Lindelei 11 september 2018 infomoment Inhoudsopgave 1. huidige bestemming Lindelei 2. gemeentelijk ruimtelijk structuurplan bestemmingsplan 3. RUP Lindelei = bestemmingsplan

Nadere informatie

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING,

VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE REGERING, VLAAMSE REGERING Besluit van de Vlaamse regering houdende definitieve vaststelling van het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan voor de afbakening van de gebieden van de natuurlijke en de agrarische

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013

college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 4 oktober 2013 Besluit GOEDGEKEURD A-punten stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling De heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. Gevangenis Beveren. Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Gevangenis Beveren Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Beveren gewestelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 8 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Kaart 36: plangebied en omgeving grondwaterstromingsgevoelige gebieden Kaart 37: plangebied en omgeving infiltratiegevoelige gebieden Kaart 38:

Kaart 36: plangebied en omgeving grondwaterstromingsgevoelige gebieden Kaart 37: plangebied en omgeving infiltratiegevoelige gebieden Kaart 38: scopingsnota bijlages stad Ieper RUP Jan Yperman en omgeving KAARTEN Kaart 1: situering plangebied en afbakening kleinstedelijk gebied Ieper topografische kaart Kaart 2: situering plangebied en afbakening

Nadere informatie

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW. Gelet op Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, artikel , 6 en ;

DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW. Gelet op Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening, artikel , 6 en ; Ministerieel besluit houdende de gedeeltelijke goedkeuring van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Windlandschap Eeklo-Maldegem van de provincie Oost-Vlaanderen. DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING,

Nadere informatie

De watertoets voor plannen Filip Raymaekers VMM afdeling Operationeel Waterbeheer

De watertoets voor plannen Filip Raymaekers VMM afdeling Operationeel Waterbeheer De watertoets voor plannen Filip Raymaekers VMM afdeling Operationeel Waterbeheer Situering van de de watertoets zie ook www.watertoets.be Beoordeling van schadelijke effecten m.b.t. watersysteem bij

Nadere informatie

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL

STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL Provincie ANTWERPEN Niel, 10 september 2013 Arrondissement ANTWERPEN Gemeente NIEL STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL Dossierbeheerder: Wesley Stroobants Telnr.: 03/451.11.62 Email: wesley.stroobants@niel.be

Nadere informatie

23070_E_0141_V_000_00

23070_E_0141_V_000_00 IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Carl Ockerman Beroep: Notaris Adres: Lloyd Georgelaan 11 1000 Brussel Datum van aanvraag: 25 september 2015 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK Postnummer:

Nadere informatie

Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1/6. Telefoon

Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET ONROEREND GOED 1/6. Telefoon Vastgoedinformatie IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Aanvrager Massaert Uw Referentie chatho Contactpersoon Dienst Ruimtelijke Ordening Telefoon 02 255 47 10 Mail vastgoedinformatie@vilvoorde.be Onderwerp

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 25 januari 2014 betreffende het onroerend erfgoed; Besluit van de Vlaamse Regering houdende voorlopige vaststelling van het ontwerp van gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Openruimtegebieden Beneden-Nete DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de Vlaamse Codex

Nadere informatie

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL

IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam: Berquin Notarissen Beroep: Notaris Adres: Lloyd Georgelaan 11 1000 brussel Datum van aanvraag: 15/09/2017 IDENTIFICATIE VAN HET PERCEEL Gemeente: DILBEEK Postnummer:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 januari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 januari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 15 januari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD stadsontwikkeling / vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan IMMO VERSTRAETEN BVBA Glimwormlaan 14 1910 Kampenhout Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 24 oktober 2016 Uw kenmerk Mail dd 27/09/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0777 Fax

Nadere informatie

Project-m.e.r.-screening

Project-m.e.r.-screening Project-m.e.r.-screening Aan het college van burgemeester en schepenen de deputatie van de provincieraad straat en nummer postnummer en gemeente LNE-MER-01-120913 In te vullen door de behandelende afdeling

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende nadere regels voor de milieueffectrapportage over projecten en voor de omgevingsveiligheidsrapportage

Besluit van de Vlaamse Regering betreffende nadere regels voor de milieueffectrapportage over projecten en voor de omgevingsveiligheidsrapportage Besluit van de Vlaamse Regering betreffende nadere regels voor de milieueffectrapportage over projecten en voor de omgevingsveiligheidsrapportage DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het decreet van 5 april 1995

Nadere informatie

RUP Leestenburg Brugge

RUP Leestenburg Brugge DIENST RUIMTELIJKE ORDENING SECTOR UNESCO RUP Leestenburg Brugge Bewonersvergadering conferentiezaal stadhuis 30/09/2015 Inhoud Wat is een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP)? Situering van het plangebied

Nadere informatie

onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (plan-mer screening)

onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (plan-mer screening) onderzoek naar de noodzaak tot milieueffectrapportage (plan-mer screening) RUP gemeenteplein gemeente edegem maart 2009 VERZOEK TOT RAADPLEGING Inhoud Kaarten...3 1. Beschrijving plan en afbakening plangebied...4

Nadere informatie

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE

INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE STEDENBOUWKUNDIG UITTREKSEL INLICHTINGENFORMULIER VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Beroep Adres Notaris Bert Haeck EBVBA Kalishoekstraat(MEL) 29 Uw bericht van: Uw kenmerk: 16 oktober

Nadere informatie

gemeentelijk RUP Gulden Kamer in opmaak infovergadering 13 december 2010

gemeentelijk RUP Gulden Kamer in opmaak infovergadering 13 december 2010 gemeentelijk RUP Gulden Kamer in opmaak infovergadering 13 december 2010 verloop van de avond 1. verwelkoming en voorstelling panel door Patrick Gheysen (communicatiedienst) 2. inleiding door Schepen Van

Nadere informatie

Eeklo RUP Stedelijk inbreidingsgebied Boelare-Kerkstraat Samenvatting adviezen screeningsnota Verloop. 2. Samenvatting adviezen

Eeklo RUP Stedelijk inbreidingsgebied Boelare-Kerkstraat Samenvatting adviezen screeningsnota Verloop. 2. Samenvatting adviezen Eeklo RUP Stedelijk inbreidingsgebied Boelare-Kerkstraat Samenvatting adviezen screeningsnota 25-01-2016 1. Verloop Op 04-12-2015 werden de opmerkingen van de Dienst Mer ontvangen. Het document werd op

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan. Woodstar NV. Avelgem STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan Woodstar NV Avelgem Algplanid: rup_30000_213_00086_00001 wijzigingen 12 maart 2009 goedgekeurd door deputatie

Nadere informatie

RUP brandstofhandel Hogeweg 37

RUP brandstofhandel Hogeweg 37 Provincie Oost Vlaanderen Gemeente Berlare screeningsnota mer RUP brandstofhandel Hogeweg 37 1 colofon samenstelling en ontwerp Gemeente Berlare Technische dienst versie april 2011 2 1. Bestaande feitelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Ruimtelijke Planning dossiernummer: 1505496 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Stekene en Sint-Gillis-Waas - PRUP 'Reconversie verblijfsrecreatie Stekene en Sint-Gillis-Waas

Nadere informatie

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E

N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E WOONWIJKEN L U T T E R Z E L E N O T A B E T R E F F E N D E D E B E H A N D E L I N G V A N D E A D V I E Z E N I N K A D E R V A N H E T O N D E R Z O E K T O T M I L I E U E F F E C T R A P P O R T A G E V A N H E T R U P WOONWIJKEN

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten:

Naar aanleiding van uw vraag vindt u hierbij het gevraagde uittreksel voor het perceel met de volgende coördinaten: VASTGOEDINFORMATIE IDENTIFICATIE VAN DE AANVRAGER Naam Federaal comité tot aankoop van onroerende goederen Adres Kruidtuinlaan 50 398 1000 Brussel Uw bericht van: 9 januari 2019 Uw kenmerk: 46013/128 Ons

Nadere informatie

Gemeentebestuur Lebbeke

Gemeentebestuur Lebbeke Gemeentebestuur Lebbeke Stedenbouwkundig uittreksel / Vastgoedinformatie Uw kenmerk Ons kenmerk Immo Tinis - ID48 17-016 054700003042 A. Identificatie A.1. Identificatie van de aanvrager Naam Tinis Adres

Nadere informatie

Uittreksel uit het plannenregister

Uittreksel uit het plannenregister Uittreksel uit het plannenregister A. LIGGING VAN HET TERREIN Kadastrale nummers Ligging 06-B-9-W-6 MOTHSTRAAT 22, 3012 Wilsele B. INFORMATIE OPGENOMEN IN HET PLANNENREGISTER B.1. GEWESTPLAN Herziening

Nadere informatie

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN

PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN PROVINCIE ANTWERPEN STAD HERENTALS GEMEENTE GROBBENDONK RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN HAZENPAD VERZOEK TOT RAADPLEGING BIJLAGE BUNDELING ADVIEZEN bvba Advies Ruimtelijke Kwaliteit (bvba ARK) Augustijnenlaan

Nadere informatie

Stad Tielt Verzoek tot raadpleging

Stad Tielt Verzoek tot raadpleging baron ruzettelaan 35 8310 brugge tel (050) 36 71 71 fax (050) 35 68 49 www.wvi.be 00000 Stad Tielt Verzoek tot raadpleging RUP Ankelaarstraat plan_id: april 2009 1. inlichtingen en coördinaten van de initiatiefnemer...

Nadere informatie

Uittreksel uit het plannenregister

Uittreksel uit het plannenregister Uittreksel uit het plannenregister A. LIGGING VAN HET TERREIN Kadastrale nummers Ligging 12-E-2-P-3 BROEKSTRAAT 17, 3001 Heverlee B. INFORMATIE OPGENOMEN IN HET PLANNENREGISTER B.1. GEWESTPLAN Oorspronkelijk

Nadere informatie

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt

RUP Eiland. Publieke raadpleging tem Informatiemarkt RUP Eiland Publieke raadpleging 24.11.2017 tem 22.01.2018 Informatiemarkt 7.12.2017 Wat is een RUP? - RUIMTELIJK UITVOERINGSPLAN (vroeger BPA) - Inhoud grafisch plan: indeling in zones stedenbouwkundige

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk gebied Brugge Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Definitief Definitief gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening regionaalstedelijk

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 juni 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD Stadsontwikkeling / Vergunningen Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen Bijlage II stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening grootstedelijk gebied Antwerpen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA: PRUP Het Leeg - Rietbeemden Brasschaat

Nadere informatie

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986).

U vindt hierbij een uittreksel uit het plannenregister en uit het vergunningenregister (vanaf 1986). Aan Home Consult Albert De Beusscherplein 2 1933 Zaventem Dienst Dienst Ruimtelijke Ordening Datum 1 juli 2016 Uw kenmerk Brief dd 07/06/2016 Tel. 02/717.88.95 Ons kenmerk RO/RO/KJ/16. SU2016/0482 Fax

Nadere informatie

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST

Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan AFBAKENING VAN HET STRUCTUURONDERSTEUNEND KLEINSTEDELIJK GEBIED KNOKKE-HEIST DEFINITIEVE VASTSTELLING SEPTEMBER 2011 STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Inhoudstafel

Nadere informatie